Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbeek ziet oude liefde ‘Groningen en Vitesse achterna gaan’: ‘Ik neem aan...'

Laatste update:

Gertjan Verbeek maakt zich zorgen over zijn ex-werkgever sc Heerenveen. De 61-jarige trainer ziet de club sportief en financieel worstelen, maar verwacht niet dat het tij snel zal keren. Verbeek wijt dat onder meer aan een gebrek aan visie. "Ze zijn echt zoekende", aldus Verbeek in het Algemeen Dagblad.

Heerenveen won zondag weer eens een pot, na vijf duels op rij punten gemorst te hebben. In Erve Asito zegevierde de ploeg van Kees van Wonderen met 0-2 over de gastheren van Heracles Almelo.

Verbeek, voormalig trainer van beide clubs, was niet onder de indruk van Heerenveen. "Eigenlijk heeft Heracles de hele wedstrijd het initiatief gehad", vond de Tovenaar van Jubbega.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Die is sowieso niet onder de indruk van het Heerenveen anno 2024. Volgens Verbeek onttrekt alleen Osame Sahraoui zich aan de middelmaat. Mede vanwege het begrotingstekort ziet de trainer het ook niet snel beter gaan in Friesland. "Ze zijn straks afhankelijk van de verkoop van Joey Veerman, waarop ze een doorverkooppercentage bedongen hebben. Anders moeten ze Sahraoui verkopen om de begroting te dichten."

Verbeek noemt de teruglopende bezoekersaantallen en aarzelende sponsoren als nevenoorzaken voor de financiële malaise. Daarnaast zou Heerenveen zijn identiteit verloren zijn. "Daar is de laatste jaren wel afbreuk aan gedaan. Ze moeten oppassen dat ze straks niet Groningen of Vitesse achterna gaan."

Trainerperikelen


Voor Verbeek staat de zoektocht naar een nieuwe trainer (Van Wonderen vertrekt na dit seizoen) symbool voor het gebrek aan visie in het Abe Lenstra Stadion. Volgens hem beschikken de drie topkandidaten – Robin van Persie, Maurice Steijn en Rick Kruys – namelijk over 'totaal andere profielen'.

"Ik neem toch aan dat je, op het moment dat je afscheid neemt van een trainer, een profielschets van een opvolger hebt. De drie trainers die genoemd worden hebben totaal andere profielen. Ze (Heerenveen, red.) zijn echt zoekende", aldus Verbeek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De aanstelling van RvP kan het tij doen keren. Wonderen heeft net als veel trainers die ergens in de achterhoede hebben gespeeld een andere wijze van tactiek. Met de aanstelling van Persie kan het weer gaan leven in Heerenveen en wellicht trekt hij sponsoren aan. het voetbal zal wel weer leuker zijn om naar te kijken

15 april 2024 om 11:57

Maar zodra de eerste 2 maand dan resultaten achterwege blijven worden ze eruit gekickt, helaas. Aanvallend voetbal moet je de tijd geven

15 april 2024 om 12:53

Is natuurlijk ook gewoon afwachten....
Van Persie kan ook in het rijtje:
De Boer
Cocu
Stam
Kuyt

Belanden.

Grote voetballers, zijn niet standaard grote trainers...

Als er geen Friese opvolgers zijn intern, zie ik de drie genoemde kandidaten wel als potentiele opvolgers.

Ik zou Rick Kruys wel aandurven

15 april 2024 om 14:41

De eerste twee hebben het in Nederland niet slecht gedaan
Stam was te onervaren en te klein voor Feyenoord. Heerenveen is niet zo groot
Kuyt is niets waard gebleken op welk niveau dan ook

15 april 2024 om 15:24

Niets waard gebleken. Heeft bij ADO gewerkt en is nu kampioen geworden met Beerschot. Als je een hekel aan iemand hebt, betekent niet dat je onwaarheden moet vertellen.

15 april 2024 om 13:04

Dat kan maar het is een complete gok. Ze kunnen ook hun volledige spelersbudget op rood zetten in het Holland Casino, ook een gok....

15 april 2024 om 14:53

Nee, geen geld blijft. Misschien een superscript of paar gelukjes



Ferry de Haan laat nou niet bepaald zien dat hij visie en kwaliteiten heeft. De enige bron waar hij uit put is zijn beperkte kringetje dat hij bij Feyenoord en Excelsior heeft opgebouwd. Verder is het te hopen dat er weer eens een echte "sterke" man komt die bij Heerenveen echt leiding gaat geven en beleid gaat maken. Verder is het te hopen dat de nieuwe trainer weer wat aantrekkelijker gaat proberen te spelen. Kees van Wonderen speelt nu afbraakvoetbal en zal tussen plek 10-14 eindigen, met een leukere en aanvallendere instelling was je zeker niet lager geã«indigd.

15 april 2024 om 11:51

Deels eens, maar de selectie van Heerenveen is natuurlijk wel kwetsbaar op kwalitatief vlak. Er lopen een paar uitstekende spelers, maar de verdediging en het middenveld is zonder bal niet bijster goed. Als je daar aanvallend mee gaat voetballen, krijg je aardig wat tegendoelpunten te verwerken. Je scoort dus meer, maar je krijgt ook ongetwijfeld meer doelpunten tegen. Niet dat ik overigens fan ben van het voetbal dat Van Wonderen speelt hoor. Heerenveen is eigenlijk te groot voor afbraakvoetbal, maar dat komt ook omdat het technisch beleid niet goed is. Het is dus ook een niet al te positieve wisselwerking tussen de technische directie en de trainer.

15 april 2024 om 12:27

@sirius, eens! Maar het blijkt in deze dat het niet uitmaakt of je met 4, 5 of 6 verdedigende spelers speelt die kwalitatief /verdedigend niet goed genoeg zijn, het blijft bij tijd en wijlen een gatenkaas. Ook met de keeper hebben ze trouwens weinig geluk, Noppert was hopeloos uit vorm en maakte veel te grote fouten maar die keeper die er nu staat die pakt ook geen punten voor je

15 april 2024 om 13:14

Kun je wel aanvallend voetbal spelen wanneer je structureel een spits mist?

15 april 2024 om 14:54

Er zijn twee spitsen: een miskoop en een geblesseerde Schiet niet op allemaal

15 april 2024 om 15:21

gewoon Karlsbakk de laatste 4 wedstrijden van het seizoen het vertrouwen geven

Inderdaad wat raar, zulke uiteenlopende kandidaten. Maar vooral de financiën zijn het probleem bij Heerenveen. Huur van het stadion hangt om hun nek en daarnaast ook nog sponsors die overstappen naar de andere Friese club. Wordt inderdaad tijd voor een man met een duidelijke toekomstvisie. Ook over de jeugdopleiding.

Hier heeft Verbeek wel een punt, al vind ik niet dat je Groningen in dat rijtje kan scharen. Die hadden geen financiele problemen. Die zijn op een hele zeldzame manier gedegradeerd, namelijk door sportief wanbeleid van de bovenste plank. Dat zie je eigenlijk niet vaak bij een club van dat formaat in middelgrote competities.

Heerenveen zit in eenzelfde situatie als Vitesse, maar dan zonder acute liquiditeitstekorten en echt grote problemen die het voortbestaan van de club kunnen belemmeren op korte termijn. Wel zal daar echt iets moeten veranderen op organisatorisch gebied, want het kan eigenlijk niet dat je toch relatief veel casht en dan in een situatie komt dat er weinig geld is. Dan leef je te groot of je zet als club niet genoeg om. Daar zullen ze echt iets moeten gaan vinden. Ook de jeugdopleiding kan wel een renovatie gebruiken, want zoveel stroomt er nou ook weer niet door.

Overigens zijn de bezoekersaantallen ook wel inherent aan de prestaties bij Heerenveen. In de subtop komen er zo'n 24.000 op af, in de middenmoot net 21.000, al valt het allemaal wel mee bij Heerenveen. Dat zijn gewoon serieuze aantallen. Daar ligt het niet aan. De hoogte van de omzet uit sponsoren hangt eigenlijk nog sterker af van de prestaties. Presteer je, zijn de sponsorcontracten lucratief. Presteer je niet, zijn die inkomsten gewoon drastisch lager.

Bij Heerenveen zijn de problemen toch vooral technisch. Het sportieve beleid moet beter en men moet verstandiger met geld omgaan. Wat lef met betrekking tot de jeugdopleiding is ook niet onbelangrijk, want daar kun je de grootste winst behalen. Wel kost de huur van het stadion aardig wat, maar ik denk dat dat bij Heerenveen niet voor problemen hoeft te zorgen.

15 april 2024 om 13:06

Het probleem bij Heerenveen is nog altijd de stadionhuur, die is één van de hoogste in de Eredivisie. Door een vage sportstad Heerenveen constructie waar ze niet uit kunnen komen.

Daarnaast sportief zijn er wel wat missers gemaakt voor veel geld, maar hebben we ook altijd wel een artiest die voor veel geld een transfer maakt. Afgelopen jaar Sarr, nu zal Sarhoui wel een mooie bak geld opleveren.

Wat je over de jeugdopleiding zegt klopt wel, daar halen we momenteel te weinig uit. Maar de vijver waarin gevist wordt in het noorden van Nederland is behoorlijk klein met veel andere vissers. Waar Groningen en Cambuur vroeger samen een opleiding hadden hebben zij die nu los van elkaar, dus is er een concurent voor jeugdspelers bijgekomen. Daarnaast worden de beste jeugdspelers weggeplukt door Ajax of PSV (dennis Johnson een paar jaar geleden en Tygo Land afgelopen jaar) De club investeert in dit soort jongens, maar voordat ze geld op kunnen leveren zijn ze naar een topclub met een team in de eerste divisie vertrokken.

15 april 2024 om 14:55

Je vergeet Boerhout en Zaal (resp Ajax en Feyenoord) maar goed punt

15 april 2024 om 15:03

Of je herkent zelf het talent niet als trainer, met een hornkamp op rechtsback, die nu bij heracles gewoon goed speelt

16 april 2024 om 15:11

Dat vind ik te simpel. Bij iedere club worden de grotere talenten weggeplukt door de topclubs. Verder hoort Cambuur niet echt een concurrent te zijn. Spelers horen eerder te kiezen voor Heerenveen dan voor Cambuur. Als dat niet gebeurt, gaat er echt iets goed mis.

Verder is dat stadion inderdaad een blok aan het been, maar dat is al jaren zo en laatst is de huur met een miljoen omlaag gegaan. Dat streep je dus weg met vaste inkomsten en vanaf daar kun je aan de slag met de rest. Er is dus ergens te veel geld uitgegeven dan er was. Anders kom je niet in de problemen, ondanks een duur stadion.

Ben het met Gert Jan eens. Geen visie, een directeur met een dubbele functie, dat gaat niet goed blijven komen. Ik hoop het anders maar het gaat de laatste seizoenen steeds minder. Ik hou mijn hart vast!

Een niveau dieper: financiële tekorten komen door klein achterland, weinig grote bedrijven, weinig mensen, weinig spelers potentieel: ergo, geen groeimogelijkheden en misschien is Heerenveen wel te snel gegroeid en is dit een correctie.
In de sport is dat al snel een negatieve spiraal en continue vgl met hoogtij dagen en dus negatieve sfeer.
Paar oplossingen:
Rijke investeerder. Kansloos gezien geringe groeimogelijkheden en weerstand om ervaringen in NL maar niet te noemen.
Samenwerkingsverband: uiterst kansrijk en slim aangezien de ‘Tomassons’ tegenwoordig in de PL jeugd zitten. Ook unieke kans om bijv met Ajax samen te werken ten tijde van H2: stap tussen Jong Ajax en Ajax1 waarbij genoeg talenten kunnen blijven hangen (halve eredivisie speelt met ex Ajacieden) Botman constructie maar Becker, Matusiwa etc zijn ook leuke voorbeelden.
Heb je halve elftal vol talent en hoef je alleen nog maar paar ervaren rotten te halen. Alleen kom je er niet meer als provincieclub in arme regio.
Dat zou visie en beleid zijn maar denk dat we eerst rock bottom moeten bereiken voor we iets doen wat structureel perspectief voetbal verbeterd bij Heerenveen.
Kansloos in huidige voetbal economie derhalve.
(dit verhaal kan nog jaaaaren toegepast worden)

Het blijft een fantastische bijnaam!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren