‘Ajax schakelt snel na uitvallen Ziyech en identificeert transfertarget’

Donderdag, 23 januari 2020 om 15:43Rian Rosendaal • Laatste update: 17:08

Ajax kijkt in Argentinië naar mogelijke versterkingen voor het middenveld. Volgens de Colombiaanse journalist Pipe Sierra van W Radio Colombia staat Jorge Carrascal in de nadrukkelijke belangstelling van de Amsterdamse club. Ajax zou deze maand nog zaken willen doen met River Plate, de werkgever van de 21-jarige middenvelder uit Colombia. Naar verluidt heeft Carrascal een ontsnappingsclausule van twintig miljoen euro voor negentig procent van zijn transferrechten in zijn contract staan.

Carrascal wordt door Sierra aangemerkt als een aanvallende middenvelder, die dit seizoen tot dusver tot twee doelpunten in acht wedstrijden voor River Plate wist te komen. De door Ajax begeerde spelmaker heeft een verleden in Europa, met kortstondige periodes bij Sevilla B en Karpaty Lviv. Sinds afgelopen zomer draagt Carrascal het shirt van River Plate, waar diens contract nog ruim drie jaar doorloopt.

Ajax, de jeugd heeft de Toekomst

Het is alweer de derde keer in een kort tijdsbestek dat Ajax in verband wordt gebracht met een speler van River Plate. Exequiel Palacios verkoos Bayer Leverkusen in december echter boven een avontuur bij de koploper in de Eredivisie. Afgelopen maandag werd door Radio Del Plata gemeld dat Ajax een eerste bod van vijftien miljoen euro heeft neergelegd voor Juan Fernando Quintero. De aanvallende middenvelder zou een afkoopclausule van 22 miljoen euro in zijn huidige verbintenis hebben staan. River Plate neemt het aanbod naar verluidt in overweging, al zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen in het transferverhaal rondom Quintero.

Trainer Erik ten Hag zoekt een oplossing voor het wegvallen van Hakim Ziyech, die vanwege een scheurtje in de kuitspier enkele weken niet inzetbaar is. In het bekerduel met Spakenburg (7-0) speelde Siem de Jong, die een hattrick produceerde, kort achter de spitsen. De routinier werd op het middenveld geflankeerd door Razvan Marin en Carel Eiting. Het is ook mogelijk dat Donny van de Beek, bankzitter tegen Spakenburg, of Ryan Gravenberch de komende tijd als aanvallende middenvelder wordt gebruikt door Ten Hag.


Poll

Zou Jorge Carrascal een aanwinst zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Ten Hag heeft duidelijk aangegeven dat hij geen voorstander is van wintertransfers, zowel in- als uitgaand niet. Voordat de speler goed en wel helemaal is gesettled is het seizoen al weer voorbij. Ik ga er dan ook vanuit dat dit niet concreet is.

23 januari 2020 om 16:08

Kan ook zo zijn dat ze hetzelfde doen als met Neres. Speler halen, half jaar laten acclimatiseren en af en toe meedoen. Op zich geen gekke gedachte als je gaat voor een jongere speler. Probleem ontstaat echter wel als Ziyech toch besluit te blijven (al zie ik dit helaas genoeg niet gebeuren). Uiteindelijk kan het ook niet zo zijn dat Ajax met of zonder Ziyech een verschil van dag en nacht is.

23 januari 2020 om 16:09

Je zou hem ook kunnen halen met het oog op volgend seizoen. Waarschijnlijk gaan er een paar jongens weg, hij kan dan komend halfjaar 'warmdraaien' en er volgend seizoen meteen staan. Als je de luxe hebt dat je niet hoeft te wachten met kopen tot er iets verkocht is, geen stomme tactiek denk ik.

23 januari 2020 om 16:10

Het heeft z'n voor- en nadelen natuurlijk. Middenin het seizoen laten de meeste clubs hun spelers natuurlijk niet makkelijk gaan en daardoor zijn de spelers ook wel wat duurder. Bij de clubs uit Zuid-Amerika is dat misschien tegenovergesteld, want daar begint het nieuwe seizoen ergens in maart en eindigt in december dus daar moet het seizoen nog beginnen. Maar een voordeel is wel dat als je een aankoop in de winterstop doet, je hem klaar kan stomen voor het nieuwe seizoen en bijvoorbeeld dit seizoen nog hier en daar wat minuten kan geven. Eigenlijk net zo'n vergelijkbaar traject als Ajax destijds met David Neres deed: kwam in januari 2017 binnen, viel hier en daar weleens in en kreeg zo nu en dan weleens een basisplaats. Uiteindelijk veroverde hij vanaf het seizoen 17-18 een basisplaats.

23 januari 2020 om 16:26

@rochester. In Brazilie is het nu de transferperiode voor het sezoen. Ze spelen daar per kalender jaar. Niet van zomer tot zomer zoals hier.

23 januari 2020 om 16:23

Tegen de tijd dat de speler een werkvergunning heeft, is Zyech al weer fit. Broodje Aap verhaal dus, wat ook wel duidelijk blijkt uit de transfersom..

23 januari 2020 om 17:02

Met Tagliafico en Neres heb je toch vrij goede voorbeelden van winterse succestransfers. Nee, deze week de deal beklinken en volgende week schitteren tegen PSV gaat hem niet worden. Maar mee laten trainen en af en toe minuten maken wel.

23 januari 2020 om 18:49

Hij kan beter Noa per direct terug halen van zijn huurperiode wegens het wegvallen van Ziyech.

23 januari 2020 om 21:30

Vind ik niet. Eiting en Gravenberch zijn beide verder. Schuif Donny maar een plekje naar voren die paar weekjes.

24 januari 2020 om 09:31

Zet gewoon Tadic op 10 en Traore in de spits. Heb je Babel en Promes op de flanken. Is prima in Nederland en misschien wel tegen in de EL ook al.

Ik denk dat de blessure van Ziyech wellicht wat langer kan duren dan opgegeven, daarnaast is het niet verkeerd om alvast een vervanger te halen voor Donny of Ziyech aangezien Donny wel bijna zeker zal vertrekken. Nou vind ik 20 miljoen voor desbetreffende speler ook overdreven, maar ik denk dat Ajax zeer goede ervaring heeft met Argentijnen ( Tag en Martinez ) laatste tijden dat ze wellicht wel zo’n risico durven nemen.

23 januari 2020 om 18:00

Dit is een Colombiaan.

24 januari 2020 om 09:37

Gewoon Eckellenkamp doorschuiven als vervanger van van de Beek. Vervanger voor Ziyech lijkt me wel handig omdat Unuvar nog te jong is. Maar aan de andere kant zou ik liever hebben dat Ajax gewoon Blind en Ziyech een bonus geeft van minimaal 5 miljoen elk. Dan ben je misschien 10/15 miljoen kwijt aan bonus voor die twee maar daarvoor koop je niets terug met dezelfde kwaliteiten. En in de jeugd zit ook niets met nu al dezelfde kwaliteiten dan moet je er alles aan doen om ze te behouden.

Dus, 2 goals in 8 wedstrijden bij deze club. En korte periodes in Europa bij o.a. Sevilla B. 20 miljoen?

23 januari 2020 om 16:10

denk aan Nico - die had ook een onsuccesvol verleden in Spanje en is nu een Beest bij Ajax...

23 januari 2020 om 16:12

Nico was 5 miljoen.

23 januari 2020 om 18:50

Inmiddels bijna 50 miljoen.

23 januari 2020 om 17:18

Teun hij is pas 21. Echt een groot talent. En twee goals in 8 wedstrijden is niet slecht. Het is geen spits. Maar goed we gaan het zien. Voorlopig alleen maar geruchten. Maar dat maakt het wel altijd leuk. Vooral omdat Ajax in een mooie vijfer kan vissen tegenwoordig.

23 januari 2020 om 18:18

Op wat baseer je dat het een groôt talent is dan? 21 is jong maar wel een leeftijd waarom veel mênsen toch al wat meer gepresteerd hebben.

23 januari 2020 om 23:42

In zuid Amerika is het heel normaal om pas rond je 20ste te debuteren. In veel competities trouwens. Nederland is een competitie waar men spelers over het algemeen heel jong laten debuteren.

Lijkt me heel sterk dit. Voor een speler die enkele weken niet inzetbaar is een relatief dure speler halen ter vervanging, terwijl je intern genoeg opties hebt om het tijdelijk op te vangen. Daarnaast zal zo'n speler ook niet de eerste wedstrijd basis staan lijkt me (aanpassing aan Ajax spel vergaal) en is ten hag geen voorstander van winterse transfers.

Haal toch gewoon die Pereiro van psv voor 5 miljoen. Speler heeft genoeg kwaliteiten om met dit ajax mee te kunnen.

23 januari 2020 om 16:30

Misschien niet eens een slecht idee. Speler met kwaliteit. Als reserve en maar 5 mln kan het best een toevoeging on de breedte zijn.

23 januari 2020 om 16:42

Als hij met dit Ajax mee kan zou hij bij PSV niet zo weinig spelen. Lijkt me dat het gemiddelde niveau in Amsterdam momenteel wel wat hoger ligt. Bovendien is Pereiro een ontzettend luie en wisselvallige speler, twee punten die erg moeilijk te verteren zijn voor een trainer (en supporters).

23 januari 2020 om 17:42

Ajax omsingelt vaak de tegenstander. Het enige wat Pereiro dan hoeft te doen is strooien met mooie balletjes. (zoals hij bij Psv ook regelmatig doet) Ik zou het een prima korte termijn oplossing vinden iig.

23 januari 2020 om 16:51

PSV gaat Ajax natuurlijk niet versterken. Helemaal niet voor de onderlinge wedstrijd van volgende week. En Ajax moet niet in zee gaan met die Casal. Dat vraagt om problemen.

23 januari 2020 om 18:09

PSV loopt anders 5 miljoen mis. Pereiro gaat toch wel weg, en anders is dat in de zomer gratis.

23 januari 2020 om 19:09

PSV heeft dat ook niet in de hand. De zaakwaarnemer stopt het. Hij kon al weg voor 15 miljoen, kon nu ik geloof 5 miljoen verdienen, antwoord was nee. Die zit contract uit en vangt tekengeld.

23 januari 2020 om 17:07

Casal werkt daar niet aan mee hoor.

23 januari 2020 om 18:14

Als je nu iemand haalt moet die wel top zijn en niet weer zo'n Marin of Alvarez. Pereiro heeft bewezen dat hij niet goed genoeg is voor Psv, waarom zou hij bij Ajax dan beter moeten zijn als Eiting, Gravenberch, Unuvar of Ekkelenkamp. Zo'n Pereiro moet nog veel salaris hebben ook.

23 januari 2020 om 19:22

Voor 2 mag je hem hebben. Ongelooflijk dat ik die suggestie zo vaak nog zie langskomen. Als je in 4,5 jaar tijd nog geen vijf goede wedstrijden op rij kunt spelen en nauwelijks progressie doormaakt als voetballer, dan kan dat toch niet aan alleen maar aan de trainers liggen die hem in allerlei rollen een kans hebben gegeven?

23 januari 2020 om 19:47

Komt omdat hij tegen Ajax wel vaak goed was. Dat vertekent het beeld bij Ajacieden een beetje.

Tuurlijk, koop er nog maar weer een zuid amerikaan bij.zo te lezen duurt de blessure van Ziyech niet maar twee weken anders s halal je niet zo snel naar een speler van 20 miljoen.beetje jammer voor een jongen uit de eigen gelederen die vast graag de plek had willen invullen.

23 januari 2020 om 16:54

Ik zou eerder afgaan op wat Ten Hag heeft gezegd dan een of andere radiostation uit Colombia. Dat zijn sowieso doorgaans niet de meest betrouwbare bronnen. Ik ben wel heel benieuwd op welke jongen uit eigen gelederen je doelt. Want eerlijk gezegd zie ik daar geen vervanger voor Ziyech klaar staan.

24 januari 2020 om 14:51

Ajax heeft naar eigen zeggen elke positie dubbel bezet mst basiswaardige spelers.ik kijk te weinig naar Ajax om precies te weten wie daarvoor in aanmerking komt.ook zie ik regelmatig iets over jeugdspelers....zit daar ook niets tussen of is het allemaal niet zo geweldig als dat de berichtgeving altijd doet geloven.

24 januari 2020 om 15:21

Ach, dat is trainerspraat waar vrijwel de meeste Ajacieden wel doorheen prikken. We weten allemaal dat als je Scherpen of Varela op doel zet wanneer Onana ontbreekt je er een paar klasse op achteruit gaat. Hetzelfde geld bij het vervangen van spelers als Ziyech. Het is leuk dat spelers als Ekkelenkamp en Eiting mee kunnen draaien in Ajax 1, maar als je kartrekkers verliest dan moeten we niet tot stilstand komen. Er komen wel geweldige talenten aan, Gravenberch breekt nu door en met Unuvar, Hansen en Taylor komen er talenten met veel potentie aan. Alleen praten we dan over 16, 17 jarige spelers dus op de hele korte termijn zie ik daar geen oplossing in. Tenminste, we weten eigenlijk niet eens hoe erg het probleem van Ziyech zijn blessure is.

Waar ik zelf eigenlijk erg benieuwd naar ben is wat er zou gebeuren als je Eiting op 10 zet. De jongen is jammer genoeg (nog) niet fysiek in staat om op het middenveld te draaien, maar wellicht zou dit op 10 iets makkelijker gaan.

23 januari 2020 om 16:18

Van een middenveld met vd Beek, Ziyech en Martinez naar vd Beek, Gravenberch en Eiting. Dan lever je wel heel veel kracht en ervaring in.

23 januari 2020 om 16:18

Eiting is in potentie een soort busquets, namelijk een spelverdeler op de 6, maar zeker geen 10. Een oplossing is om te spelen met Eiting en Gravenberch op de dubbele 6 en met VdB op 10.

23 januari 2020 om 18:16

Meer een Xavi vind ik. Verdedigend staat hij tactisch goed maar hij is minder atletisch en verdedigend dan Busquets is. De passing is wel geniaal.

23 januari 2020 om 19:49

Meer een Pirlo dan. Zijn handelingssnelheid ligt wat mij betreft te laag om hoger op het veld te spelen.

23 januari 2020 om 20:12

Ik zie meer een soort iniesta, maar wie ben ik he...

Ze kunnen veel beter Dilrosun halen, van eigen jeugd en speelt nu bij Hertha BSC in de basis, heeft vorig jaar bij oranje zijn debuut gehad. Hij zou een prima toevoeging zijn voor Ajax.

23 januari 2020 om 16:35

Speelt die niet op de vleugels?

23 januari 2020 om 17:16

Ja die kunnen ze inderdaad beter halen! Maar realiseer jij je ook dat ze bij Ajax spelers tevreden moeten houden? Je hebt dalijk Tadic, Ziyech, Babel, Unuvar, Hansen, Neres, Promes, Labyad etc. Die Dilrosun heeft een transferwaarde van 18 miljoen dus dat wordt ook geen goedkoop geintje.

Een speler met potentie voor volgend seizoen is prima, maar dit is niet iemand die er meteen zal staan. Volgens mij wil Ajax dat.

23 januari 2020 om 16:25

Lekker voor Gaston Pereiro gaan van Psv, heeft ook een heerlijke linker die denk ik wel van toegevoegde waarde kan zijn voor Ajax (zeker in de breedte). In de zomer doet Ajax er verstandig aan om Hans Vanaken te halen van Club Brugge, dat zou een nummer 1 target moeten zijn. Past perfect in het Ajax spel van Ten Hag met zijn zeer goede techniek en trap.

23 januari 2020 om 16:37

Is die Vanaken ook snel genoeg in zijn spelhandeling? Zie je bij Marin, in België uitstekend. En heeft uitstekende techniek, maar is vooralsnog te langzaam in zijn handelen op het veld.

Waarom iets kopen als je genoeg in de jeugd hebt lopen, kijk bijvoorbeeld naar eiting of ekkelekamp.

23 januari 2020 om 23:44

Omdat dat heel andere type spelers zijn. Eiting en ekkelekamp zijn geen nummer 10 spelers.

Hier geloof ik niets van. Mijn zou kijken naar buitenkansjes die er direct zouden staan. Daar is hier geen sprake van. Ik zie nog eerder Schone terugkomen, die het Ajax spelletje kent en die nu met het uitvallen van Ziyech en Blind de leiding kan overnemen. Zet Schone op 10 en dat is een garantie voor zeker een aantal doelpunten en ook de vrije trappen leveren direct meer gevaar op.

Voetbalzone moest ook snel schakelen als ik de titel lees. On: je kan beter een jongen uit de jeugd naar voren schuiven ipv last minute een paniekaankoop doen. Ziyech is toch onvervangbaar..

Doe nou gewoon s iets met eigen jeugd. Manman wat een treurnis

23 januari 2020 om 16:55

Het lijkt me dat er toch genoeg eigen jeugd door komt op het moment maar die moeten wel goed genoeg zijn. Niet alles wat uit de eigen jeugd komt staat er direct of is goed genoeg....

23 januari 2020 om 17:56

Is het inbrengen van Gravenberg, Ekkelenkamp, Unuvar en Traore niet "S war doen met jeugd" ?

23 januari 2020 om 18:53

Vergeet Eiting niet, en ook Dest stond in de basis die net een jaartje is doorgebroken. Sommige mensen willen gewoon zeuren maar Ajax past nog altijd bovengemiddeld veel jeugd in.

Dit zijn typisch de geruchten die over het algemeen niet waar blijken te zijn. Als we de media in Argentinië, Brazilië en Colombia hadden moeten geloven dan hadden we nu al 20 Zuid-Amerikanen in de selectie zitten. Ten Hag was gisteren (helaas) duidelijk, er gaat geen versterking bijkomen.

Zo dan bulk je wel van t geld, als je een speler koopt omdat iemand wekenlang in de lappenmand zit. Heeft t een serieus iets met t ander te maken?

Ik kan me niet voorstellen dat die Carrascal beter is dan Marin. Niet doen dus. Babel op links, Traore in de punt, Tadic op rechts en Promes op 10. Tadic en Promes kunnen af en toe van positie wisselen, Tadic en Babel kunnen af en toe van positie wisselen. Dan heb je flink wat variatie in de ploeg en volgens mij moeten we die paar wedstrijdjes dan prima doorkomen. Zeker als Neres binnenkort ook weer aanhaakt.

Kijk het is logisch dat een wintersetransfer niet de ideale periode is in principe. Alleen als het een oplossing voor dat moment moet zijn, kan het niet anders. Dan kan het ook net wat ik lees boven hier ook een wenningsperiode voor volgend seizoen zijn. En het kan op dat moment ook gelijk een succes zijn. Waarom niet ook he!!

Waarom 5 miljoen voor Pereiro neer tellen.denk dat Oussama Tannane voor minder is op te halen bij Vitesse.kan de rol van Ziyech perfect invullen en is ook nog maar 25. Kan mensen vrij voor de goal neer zetten, een actie maken en een paar man voorbij en ook nog een goede vrije trap nemen.het enige waar hij aan moet werken is zijn conditie zodat hij het langer volhoud en meer meters kan maken ook in verdedigend opzicht, maar daar valt aan te werken.je zag dat Vitesse nadat hij wegviel een vrije val maakte omdat alle creativiteit die hij bracht weg was. Nu hij weer terug is loopt het meteen beter en zet hij Matavz weer met steekballetjes vrij voor de keeper.ik hoop het alleen niet voor Vitesse want zonder hem blijft er niet veel over.

24 januari 2020 om 00:00

Ik vind die Tannane ook echt goed!! Ik denk dat Ajax wel echt te ver is... plus totaal niet nodig met wat ze mog allemaal hebben rondlopen.. voor Feyenoord zou ik wel graag tannane op 10 erbij hebben.. Kokcu iets meer controlerend en Fer als breker.. dan heb je veel meer voetbsl ik je ploeg!!

Haal Ihattaren op bij PSV voor 30 mill, gelijk klaar voor volgend jaar!! 1op1 vervanger van Hakim😉

23 januari 2020 om 23:24

Ik dacht in 1e instantie aan Bergwijn voor 20-30 miljoen, maar Ihattaren is inderdaad een veel betere optie. En anders allebei voor 60-65 miljoen 😃

Ajax moet helemaal niemand halen.. Met van de beek, martinez, eiting, ekkelenksmp, Gravenberch, marin!!!, unuvar en de jong voldoende beschikbare middenvelders waarmee je de eredivisie door komt!! Ga niet voor een paar weken een extra middenvelder halen!! Al helemaal geen Pereiro wat veel mensen hier roepen, dat gaat nergens overZz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

307 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 10 1 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea heeft er genoeg van en stuurt Frank Lampard de laan uit

Frank Lampard heeft zijn laatste wedstrijd als manager van Chelsea achter de rug. De clubleiding van de Londense club brengt maandag namelijk officieel naar buiten dat de Engelse coach een dag...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren