Crisis compleet voor PSV na onthutsende vernedering in Oostenrijk

Donderdag, 7 november 2019 om

Het is crisis bij PSV. Na vier opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning leek de ploeg van Mark van Bommel donderdagavond op weg naar een goed resultaat bij LASK Linz in de Europa League, maar schijn bedroog. Een vroege 0-1 voorsprong werd volledig uitgewist door de Oostenrijkers, die met 4-1 zegevierden. PSV speelde met name in de tweede helft ongekend zwak: de bezoekers stelden helemaal niets tegenover het geweld van LASK, en vrijwel alles wat fout kon gaan leek ook fout te gaan. Men staat nu derde in de poule, met evenveel punten als LASK. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van LASK.

PSV, dat opereerde met dezelfde elf basisspelers als in de thuiswedstrijd tegen LASK, begon nog goed aan het duel. Lukte het de Eindhovenaren twee weken geleden negentig minuten lang niet om te scoren, nu hadden ze slechts drie minuten nodig. Na een voorzet van Denzel Dumfries sloeg James Holland de bal weg met de elleboog. Het leek buiten het strafschopgebied te gebeuren, maar arbiter Radu Petrescu kende toch een penalty toe. Daniel Schwaab benutte de buitenkans: 0-1. LASK reageerde direct en probeerde de gelijkmaker te forceren. Jeroen Zoet pareerde een afstandsschot van Reinhold Ranftl met wat moeite, terwijl Marko Raguz een meter naast het doel kopte.

Van een Oostenrijkse storm was toen nog geen sprake, maar acht minuten voor de rust kwam PSV wel met de schrik vrij. Gernot Trauner kon vanbinnen het strafschopgebied de trekker overhalen, maar zag Erick Gutiérrez voor de lijn redding brengen. Kort daarna knalde Peter Michorl de bal vanaf een meter of dertig op het dak van het doel van Zoet. PSV kwam gaandeweg de eerste helft steeds minder aan aanvallen toe. Bij tijd en wijle oogden de bezoekers paniekerig; de slordigheden in het spel van PSV stelden LASK in staat om de wedstrijd spannend te houden.

In de openingsfase van het tweede bedrijf voorkwam Zoet met een fraaie reflex dat Trauner de 1-1 zou binnenkoppen. Niet veel later kregen de gasten toch het deksel op de neus en dat hadden ze aan zichzelf te danken. Nick Viergever werkte de bal slecht weg, waardoor Ranftl vanaf circa vijftien meter kon uithalen. Zoet zat nog aan de bal, maar zijn ingreep was niet voldoende. Na een uur kwam PSV heel goed weg toen Pablo Rosario een schot van Marvin Potzmann op de lijn wegwerkte, maar een minuut later viel ook de 2-1.

Ritsu Doan verloor de bal, waarna Michal Sadílek zich in een duel liet aftroeven door Thomas Goiginger. Diens schot werd nog gepareerd door Zoet, maar de rebound bleek een prooi voor Dominik Frieser. Plots zag de wereld er heel anders uit voor PSV. Door de voorsprong van Sporting Portugal bij Rosenborg BK stond men aanvankelijk virtueel in de volgende ronde, maar nu was de tussenbalans dat PSV derde stond. En het werd nog erger, want dertien minuten voor tijd kopte vrijstaande invaller João Klauss de bal op aangeven van Ranftl buiten het bereik van Zoet. Diezelfde Klauss kopte ook de 4-1 binnen, ditmaal na een voorzet van Goiginger vanaf de achterlijn. Het 'schaam je kapot' daalde neer vanaf het uitvak.


Poll

Gaat PSV de groepsfase van de Europa League overleven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

354 reacties (laatste reactie door dirk_borst)
7 november 2019 om 20:48

PSV Schaam je. Meer dan 20 doelpogingen weggeven tegen LASK.. PSV krijgt het nog zwaar in Tilburg het weekend. Het is dat PSV een penalty kreeg terwijl dit nergens op sloeg, anders hadden ze nu nog niet gescoord.

7 november 2019 om 21:01

Ik schaam me dood en verwacht dat de meeste fans met mij niet meer achter deze trainerstaf en speelstijl staat. Als speler blijft hij een icoon, maar het is voor nu goed om even afstand te nemen. Vanavond had niks met voetbal te maken.

7 november 2019 om 21:03

Als alle aanvallers van PSV voor een solo kiezen vanaf de middenlijn kom je inderdaad niet heel ver. Dumfries staat op dat moment al naast de keeper van de tegenstander.

7 november 2019 om 20:53

PSV zou dit weekend moeten verliezen zodat die v bommel dan wel weg moet echt een waardeloze trainer. Zo vroeg in het seizoen al het kampioenschap verspild en nota bene door lask linz vlieg je ook nog is de Europa league uit. Zeer triest dit voor PSV en voor de punten voor het Nederlands voetbal.

7 november 2019 om 20:55

Nou liever niet.. want Ajax speelt in februari al thuis tegen PSV en om nou halverwege februari in de vrieskou al op t museumplein te staan lijkt mij niets..

7 november 2019 om 20:56

AZ zal wel langer bijblijven dan PSV als het zo door gaat denk ik hoor!

7 november 2019 om 20:57

Haha ja dat weet ik natuurlijk ook wel.

7 november 2019 om 21:04

Ik zie inderdaad weinig houvast. AZ gaat lekker door met punten verzamelen en zie ik wel tweede worden. PSV dan maar naar plek 3. Toch vind ik het wel heel merkwaardig. Hoe kan je nou in 4 wedstrijden achter elkaar zo weggetikt worden?

7 november 2019 om 21:11

Ja, is Feyenoord toch dichterbij PSV gekomen.. of PSV dichterbij Feyenoord.. net hoe je het wilt zien.

7 november 2019 om 21:13

@pro2312 gelukkig is AZ er nog om die situatie uit te stellen voor jullie.

7 november 2019 om 21:16

Ik hoop inderdaad oprecht dat Az wat langer mee kan doen.

7 november 2019 om 21:48

Feyenoord gaat over PSV heen in deze vorm

7 november 2019 om 22:04

Gebaseerd op die 3 punten in Venlo?

7 november 2019 om 22:37

Gebasseerd op 4 wedstrijden, 3 doelpuntjes voor en heul veul tegen...

7 november 2019 om 20:52

Liever gisteren dan vandaag. En vooral ook John de Jong. Beide hebben ze keihard gefaald. Van Bommel is onhoudbaar, maar wie wil hier nou instappen? De selectie bestaat uit louter slappe zakken.

7 november 2019 om 20:54

De scout die Bruma voor 12-15 miljoen bij PSV naar binnen heeft gepraat, moet ook in staat worden geacht om Wilders ervan te overtuigen dat de Islam een verrijking is voor de Nederlandse cultuur.

7 november 2019 om 20:58

Oef, heeft die serieus 15m gekost?Edit: 12m inderdaad. Pijnlijk, zeker als je de staat van de achterhoede vaststelt

7 november 2019 om 21:00

Andres13 Wilders is niet meer te genezen hoor, hij zal zijn misselijke generaliserende Anti-Moslim beweging tot in de treurnis voorzetten. Bij Bruma scheelt het aan de afronding, en soms is hij wat blind maar ik vind het geen slechte speler en redelijk talentvol.

7 november 2019 om 22:13

Reactie van het jaar, wel raar hoe PSV bij het uitvallen van de cowboys niks meer heeft laten zien.

7 november 2019 om 21:26

Zoet erbij, komend weekend jubileum precies 1 jaar geleden dat hi voor het laatst een bal klem had. Een fitte unerstahl is beter

7 november 2019 om 21:27

Na het vertrek van Cocu ging het een paar maanden super. Iedereen dacht dat dat door Van Bommel kwam. Ik denk het niet. Het waren met name de jonge spelers waar opeens de spelvreugde vanaf spatte. Ik denk dat dit kwam omdat Cocu altijd met dezelfde 11 speelde en de jeugd geen kans gaf. Nu roken ze hun kans. En na een paar maanden is dit helemaal verdwenen en gaat het al bijna een jaar super slecht. Op geen enkel moment heb ik Van Bommel kunnen betrappen een geweldige tactische keuze. De ene na de andere speler gaat met de week slechter spelen. Ik denk niet dat hij de boel weer aan de praat gaat krijgen.

7 november 2019 om 21:40

Van Bommel is nog lang niet klaar voor de Eredivisie. Ga maar weer lekker terug naar Jong PSV. Guus Hiddink aanstellen, Pereiro de kans geven, Rosario eruit & Schwaab eruit.

7 november 2019 om 21:48

Kortzichtige engerds roepen op tot ontslag van iemand in deze situatie. Altijd maar denken dat ontslag van de trainer de oplossing is. Heb je enig idee van wat er speelt binnen de organisatie?

7 november 2019 om 22:12

Aha, we hebben hier iemand met kennis van binnenuit. Nou, ga jij ons maar even uitleggen wat er zoal speelt dan........Ik ben benieuwd.Of ben ik soms die domme supporter die niet (zoals van Bommel beweert) denkt aan de lange termijn kuch, kuch....Weet je aan welke termijn ik denk? Aan volgend seizoen. Dit seizoen is namelijk al klaar. In novemver!!!!

7 november 2019 om 22:15

Hand van Dick was meteen zichtbaar bij Feyenoord. Ondanks de geblesseerde spelers, zit er geen enkele passie en strijd in dit team. Wie heeft Rosario aanvoerder gemaakt? Wie bepaalt de opstelling? Wie zet de spelers neer op verkeerde plekken? Wie moet er ingrijpen als het niet loopt? Precies....de trainer.

7 november 2019 om 23:13

Nee, ik geen kennis van de organisatie van PSV. Wel weet ik dat het allemaal wat complexer is dan de trainer op straat zetten zodra het tegenzit.

7 november 2019 om 23:16

De eindverantwoordelijke bij PSV moeten hebben toch wel verstand? Ze zullen heus wel ingrijpen als dat echt nodig is, maar je kan niet tijdens iedere slechte fase de trainer op straat zetten, zij kunnen niet zo simpel en kortzichtig handelen.

7 november 2019 om 22:39

Nee nee Demans, liever dat ze hem laten zitten. Laat het hem nu maar bewijzen nu het er echt op aan komt. Nu gaan we hem echt beoordelen.

En wat nu? Van Bommel zal het allemaal wel weer recht lullen en komen aandraven met zijn zoveelste nietszeggende interview. Daarna gaan we vrolijk weer met zoet op goal, sadilek op de back en Rosario als aanvoerder weer de boot in tegen Willem II. Kan niet wachten.

7 november 2019 om 20:48

Er mag ook gekeken worden naar het aankoopbeleid van de laatste jaren. Ik bedoel bruma, doan, guti, baumgartl en romero waren samen ongeveer 60 miljoen.

7 november 2019 om 20:50

Zytto, het aankoopbeleid is inderdaad dramatisch. Je hoeft het niet aan te dikken hoor. 40 miljoen komt dichter in de buurt en dat is al erg genoeg...

7 november 2019 om 20:50

Zytto- Overdrijf je niet een klein beetje met je 60 miljoen? Haha

7 november 2019 om 20:52

Het grote verschil is dat bij de aankopen van Brands altijd een paar klappers bijzaten, dat is bij John de Jong helemaal niet het geval. Het is een onevenwichtige selectie die in elke linie kwaliteit mist, dan nog doet van Bommel het verschrikkelijk ondanks de selectie.

7 november 2019 om 20:53

Ik wil graag zien wat een andere coach met deze selectie kan

7 november 2019 om 20:54

Ik dacht ook Bruma 15, doan 10, guti 8, baumgartl 10 en Romero 10. Kom ik op 53 uit. Daar kan je het salaris van affelay nog wel bij optellen.

7 november 2019 om 20:54

Ben het wel met je eens. Ik heb Gutierrez en Zoet lange tijd het voordeel van de twijfel gegeven, maar ik ben er wel een beetje klaar mee. Het ontbreekt compleet aan scherpte, ze weten totaal niet wat ze aan de bal moeten doen. Schrikbarend slecht. En Zoet op doel is ook echt hopeloos, die man zorgt continu voor onrust. Bah bah bah wat een vervelende fase van het seizoen.

7 november 2019 om 20:56

Als ik alles optel, kom ik op ongeveer 46!!!! miljoen. Met de andere miskopen ga je aarfdig richting de zestig. Dat verbrassen is bijna crimineel......

7 november 2019 om 20:56

Lionelgap volgens mij bruma 15, baumgartl 10, romero 12, guti 8 en doan 8 is 53 miljoen. Tel daarbij misschien nog boscagli en mitroglu bij op en je zit aan de 60.

7 november 2019 om 20:59

Helemaal mee eens Zytto. Allemaal zwakke aankopen. Maar ook de Oranje mannen Rosario en Dumfries spelen dit seizoen heel zwak. Dumfries is drukker met aanvallen dan verdedigen. Rosario is een net niet speler. Blinkt nergens in uit. Hij is geen stofzuiger, geen controleur, verstopt zich in de opbouw waardoor je centrale duo de bal alleen naar de backs kan spelen. Hij moet veel meer scannen, het spel lezen. Kijk bijv naar een Busquets die kijkt om de seconde over zn schouder.

7 november 2019 om 20:59

40 is net als 60 wel een beetje overdreven. bruma 15, doan 7,5, guti 6, baumgartl 10, romero 10, dat is samen 48,5 miljoen. Belachelijk veel voor belachelijk weinig.

7 november 2019 om 21:00

LionelGap: een klein beetje ja, 48.5M kostte die 5 spelers, nog altijd veel geld uiteraard!

7 november 2019 om 21:06

Gelukkig hebben we Lato en Boscagli achter de hand op de LB 🤣 Doan kan een leuke speler zijn maar nog niet bij PSV. Baumgartl heb ik nog steeds het volste vertrouwen in ondanks dr laatste wedstrijden. Hij heeft alleen een stabiel maatje nodig. Hopelijk deze renovatie komende winter; Van Bommel out. Rosario vervangen. 1 echte linksback aanschaffen en een ervaren verdediger liefst Zuid-Amerkaans vanwege het temperament.

7 november 2019 om 21:08

Oh my bad dacht dat guti bijvoorbeeld 8,2 was en romero 12, maar op transfermarkt staat inderdaad 6 en 10. Misschien waren die bedragen met bonussen, maar 50 miljoen is nog steeds veel voor die spelers.

7 november 2019 om 21:13

Klopt net zoals 50 miljoen te veel is voor Alvarez, Marin, Magallan, Bande en Laybad.

7 november 2019 om 21:28

Jammer dat Mallagan voor net zoveel is vérkocht dus haal die er maar af. En Alvarez is alleen maar in waarde gestegen. Marin Bande en Labyad is idd weggegooid geld.

7 november 2019 om 21:35

Zeker te veel sparta_praag, maar Ajax kan daar nog oa Tadic, Blind, Ziyech, Neres, Promes, Tagliafico en Martinez tegen over zetten als topaankopen. Het huidige psv letterlijk niemand op misschien dumfries na als je kijkt wie er gehaald is als directe versterking.

7 november 2019 om 21:52

Sulejmanii Hij heeft zeker gelijk, maar Ajax zet tegenover elke miskoop wel een topaankoop. Bij psv zijn er letterlijk alleen miskopen gedaan de afgelopen 2 jaar op dumfries na.

7 november 2019 om 21:53

En angelino natuurlijk.

7 november 2019 om 22:03

Denk dat PSV met deze spelers erbij een mooi stabiel elftal zou hebben.

7 november 2019 om 22:11

Zoveel overdrijft ie niet hoor... En helemaal mijn punt ook altijd: verschuilen achter de bedragen van Ajax, alsof ze zelf niet heel veel uit hebben gegeven..

7 november 2019 om 20:48

Alles recht praten wat krom is inderdaad en hij is zelf nog te trots om op te stappen zeker. WAT EEN DRAMA de hele maand is het slappe hap en alles wordt dik verloren. Mark moet weg.

7 november 2019 om 20:56

Het is wel altijd makkelijk wijzen naar de trainer. Maar even reëel, wat kan je nou met deze ploeg beginnen? Er zit geen voetbal in het middenveld, van de backs kan je ook weinig verwachten in balbezit (al denk ik dat Dumfries prima rendeert in een goed lopende ploeg) en de voorhoede Doan-Bruma-Gakpo is een garantie voor niet scoren...

7 november 2019 om 21:07

Het ligt 100% aan van Bommel. Sadilek wordt al maanden op de linksback positie gezet maar iedereen met twee werkende oogballen ziet dat hij gewoon tekort komt voor de linksback positie. Je hebt op de bank de tweede linksback van Valencia met tientallen duels voor Valencia in de benen. Je gaat me niet vertellen dat hij slechter is dan Sadilek. Zoet staat heel 2019 al als een drol te keepen, dan komt Unnerstal terug na een zeer geslaagde periode bij VVV en hij krijgt geen kans. Zelfs als zoet niet kan spelen speelt Ruiter. Van Bommel geeft dus geen vertrouwen aan Unnerstal of Lato. Verder is Affelay aanvoerder en de slechtse middenvelder in de selectie tweede aanvoerder. Hij negeert de enige echte spits in de selectie volledig om met bruma (een man van 1,73m) in de spits te spelen en gaat dan lange ballen tactiek gebruiken tegen de nummer 2 van Oostenrijk. Nee het ligt toch wel echt aan Mark, de spelers hebben er gewoon geen vertrouwen meer in en dat laten ze zien ook.

7 november 2019 om 20:51

Klopt. Ik ken geen trainer die zo ongelooflijk eigenwijs is als Mark van Bommel. Gewoon vasthouden aan een elftal uit vorm. Vasthouden aan een grabbelaar in de goal. Vasthouden aan een defensief blok van 2 middenvelders. Vasthouden aan Rosario als aanvoerder en überhaupt als basisspeler. Sadilek die aantoonbaar tekort komt. Enzovoort enzovoort

7 november 2019 om 21:14

Uiteraard! Zoiets? Mark van Bommel: "het is een proces. Wij weten ook wel dat niet alles goed gegaan is. Maar niet elke uitslag geeft de wedstrijd volledig terecht weer. Soms moet je ook een keertje geluk hebben. De buitenwereld oordeelt vaak over zaken waar ze geen weet van hebben. Maar wij bij PSV weten echt wel waar we mee bezig zijn. En soms heb je ook met tegenslagen te maken waar je niks aan kan doen. Maar het is natuurlijk ook een ontzettende leerzame periode, waar we uiteindelijk ook weer uit gaan komen. En natuurlijk blijf ik, ik laat de club en het team niet zo maar in de steek".

Schandalig!! Dat ze bergwijn en malen missen betekent nog niet dat iedereen moet stoppen met verdedigen. Wat een armoede

7 november 2019 om 21:15

Ik weet niet wat slechter was: de arbitrage bij Chelsea Ajax of PSV vandaag... Neig naar dat laatste, en dat zegt echt heel erg veel. Sinds de blessure van bergwijn en malen stort t inderdaad als een kaartenhuis in elkaar, ik schaam me kapot

7 november 2019 om 22:22

Toch kun je beter zelf slecht zijn , dan voel je je in elk geval niet bestolen.

7 november 2019 om 22:58

Ik wel Rubentje...... en het was niet psv. Daarmee doe je ze te kort!

Ik hoop dat Gebrands vanavond nog Van Bommel ontslaat of dat Van Bommel het voorbeeld volgt van Jaap Stam. Onder Van Bommel gaat PSV nooit prijzen pakken. In 3 weken tijd gooit hij alle mogelijke prijzen de prullenbak in. Zoet en Rosario kost PSV alleen maar punten.

7 november 2019 om 20:53

Ongelooflijk dit toch? Zoet heeft niks meer en iedereen lijkt ineens het voetbal te zijn verleert. Bommel + assistenten out. Dit kan niet meer.

7 november 2019 om 20:55

John de Jong moet als eerste eruit gegooid worden. Die man, zonder ervaring, heeft echt een potje van gemaakt. Er is geen leider op het veld die het team op sleeptouw neemt.

7 november 2019 om 20:57

Tja, maar kun je de Jong dat kwalijk nemen?

7 november 2019 om 21:04

Hij is eindverantwoordelijke

7 november 2019 om 21:08

Ik bedoel meer kun je het hem kwalijk nemen dat hij niet capabel is, maar wel aangesteld is.

7 november 2019 om 21:28

Dat hij niet capabel is wel duidelijk maar dat geldt net zo goed voor van Bommel met zijn besloten trainingen. Zou hij trainen op hoe je elkaar in de steek laat en dat niet publiekelijk wil laten zien.

7 november 2019 om 21:02

En dat roepen we al een jaar. Een jaar!!!! Hoe hardleers kun je dan zijn? En dan die aankopen....... lekker topsportklimaat hebben we.

7 november 2019 om 21:05

Niet alleen Bommeltje moet out hoor. Zoals je hieronder al zegt over De Jong, maar er moet ook erg kritisch naar de scouting gekeken worden. Wat een enorm pover elftal staat er nu, leek vanavond wel een camping elftal. Ik was vanavond voor PSV vanwege de punten maar hoe langer je kijkt hoe moeilijker het is om voor dit tranentrekkende anti voetbal te zijn. Hopelijk word het wat beter met de terugkomst van Malen en Bergwijn, en komt er een fatsoenlijke trainer, we hebben die Europese punten hard nodig.

7 november 2019 om 21:13

Van Bommel zal schuilen achter de blessures en geschorste spelers. Van Bommel krijgt gewoon de deksel op z'n neus door vaak met dezelfde spelers te blijven spelen waardoor op de bank spelers gedemotiveerd worden. Er is totaal geen strijd, pit en leiderschap in het elftal.

7 november 2019 om 22:14

Wat is er toch met Pereiro?? Wat heeft die misdaan?

7 november 2019 om 22:18

Wilt niet bijtekenen en zal waarschijnlijk transfervrij vertrekken.

Ik bied mijn excuses aan aan Nederland, dat we hier kansloos hebben verloren wat overigens voor mijn totaal geen verrassing is. Het lachertje van Nederland. Leuk dat je vroeg op voorsprong kwam, maar het was de hele wedstrijd al dramatisch. Veldspel dramatisch. 90 minuten lang anti-voetbal gespeeld. Wat wil je ook met Sadilek, Rosario en Zoet? Slappe zoutzakken als Guti, Schwaab en Bruma. Het is echt ongelooflijk hoe je het allemaal in 3 weken tijd alles kan weggeven. Triest dit Psv, heel triest. En Bommeltje mag maar blijven aanmodderen. Laat je die kerel zitten, dan ben je in de winterstop overal klaar. Wat een schaamte gaat er door mijn lichaam heen als ik naar dit PSV kijk. Crisis is inderdaad compleet. Willem II uit komend weekend ga je ook dik verliezen.

7 november 2019 om 20:49

Haha ik zat zelfs te hopen dat lask er nog 2 bij zou prikken. V Bommel heeft het kijken naar PSV zo verpest dat je toch hoopt dat ze zo erg vernederd worden dat Toon het ook genoeg vindt. Man man man met zoveel poep in de broek en die opstelling. Nog maar te zwijgen over de wissels.

7 november 2019 om 20:50

Ik sluit me bij je aan, dit is schandalig slecht. Trek je conclusies maar Mark.

7 november 2019 om 20:54

Excuses? Ach, wat kun je er als supporter aan doen? Met deze instelling kun je niet winnen van Willem II idd. Gelijkspel is al een prestatie heb ik het idee. RKC speelt nog dapperder voetbal. Bij PSV had iedereen de pamper nog aan, leekt het wel.

7 november 2019 om 21:08

Ach ik begrijp wel wat hij bedoelt. Je krijgt toch een soort plaatsvervangende schaamte soms en ik begrijp 100% dat dit vanavond bij hem gebeurd is. Zelf ik dat meer wanneer voetbaltokkies mijn club weer eens voor gek zetten maar ik zou het ook hebben wanneer het spel zo slecht is als vanavond. Hopelijk kan Feyenoord nu vlammen met een kolkende kuip erachter.

7 november 2019 om 21:28

Snap niet dat sommige die plaatsvervangende schaamte nu pas hebben. Ben die schaamte allang voorbij. Zijn zeker mensen die zich blind hebben zitten staren op het aanvallende talent wat we hebben. Zit totaal geen voetbal in. Vaarr helemaal op de opvliegingen van de jongens voorin. Die zijn er 2 weekjes niet bij en stort in als een kaartenhuis.

7 november 2019 om 20:54

Het klinkt hard, maar je hebt nog gelijk ook. Heb geen 3 goede ballen op rij gezien naar de eigen kleur. Te hard, te zacht, over de zijlijn, tegen de tegenstander aan. Wat die sadilek en zoet weer aan het doen waren Joost mag het weten. Maar als PSV zo blijft spelen dan ben ik bang dat Mark het niet zo lang meer vol gaat houden. Wat een totale afgang met compleet afbraak voetbal, niet te geloven.

Heeft Pereiro het met de vrouw van Van Bommel gedaan ofzo? Waarom zou je in zo'n belangrijke wedstrijd Catic brengen (die in zjin hele carriere welgeteld 4 goals in het betaalde voetbal heeft gemaakt) en laat je Pereiro (ieder seizoen goed voor dubbele cijfers) op de tribune zitten. Dan ben je toch wel echt de weg kwijt man.

7 november 2019 om 20:58

Sowieso, waarom zou je bij een 2-1 achterstand maar 1(!!!) speler brengen? Dat je Catic brengt, oké prima. Wie weet wat hij allemaal op de training laat zien dat hij wel eens kan verassen. Maar dat je je andere 2 wissels niet brengt snap ik geen drol van.

7 november 2019 om 21:07

De andere wissel had best voor Zoet mogen zijn. Die pakt echt geen ballen meer. PSV is te hoog gegrepen . Zelfs Jurjus had hier enkele ballen tegengehouden.

7 november 2019 om 21:09

Nouja niet alleen Zoet, ik kan zo 7 tot 10 namen noemen die nog wel een wissel hadden mogen krijgen... wat was dit slecht vandaag zeg

7 november 2019 om 21:29

Ja en de enige waar nog enige dreiging van kwam en die ze moesten afstoppen met overtredingen dir wisselt ie.

7 november 2019 om 22:19

Tegenwoordig is elke kans voor de tegenpartij een doelpunt. De verdediging heeft zo geen zelfvertrouwen meer doordat een onbetrouwbare keeper in het doel staat die geen balken kan tegenhouden.

7 november 2019 om 21:08

Amen! Echt lachwekkend. Zo eigenwijs, Pereiro op de tribune en Sadilek linksback.

7 november 2019 om 22:26

Zodat voordat hij wordt ontslagen nog even kan zeggen dat Catic onder hem is gedebuteerd, dat hij jeugd de kans geeft en dat hij het destijds het talent van Catic goed had gezien (voor wanneer deze jongen over 5jaar doorbreekt). Zoiets? Iets anders kan ik in ieder geval niet bedenken.

Wat jammer zeg, Van Bommel irriteert me vaak. Maar dit gun ik hem niet... De supporters zullen om zelfs zijn kop vragen, ondanks het een club icoon is.

7 november 2019 om 20:47

Het is zijn eigen schuld. Hij wil gewoon niet voetballen. Waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken. De slechtste wedstrijd van PSV op mijn netvlies.

7 november 2019 om 20:51

Valceryn daar heb je helemaal gelijk in, hij durft niet te voetballen en blijft vasthouden. Aan dat blok middenvelders waar geen voetbal inzit, waarom is Pereiro in vredesnaam verbannen? Dat is de man die de broodnodige goals kan maken, zonde want de Europese punten zijn hard nodig om te klimmen!

7 november 2019 om 20:56

Pereiro, Unnerstall, Thomas. De beste man heeft oogkleppen op, ik kan niet anders constateren.

7 november 2019 om 21:04

Daarom. Er zijn aardig wat spelers met voetballende kwaliteiten. Ook verdedigend zijn er zat betrouwbare, stabiele spelers. Hier is echt veel meer van te maken.

7 november 2019 om 21:32

Sowieso. Maar Mark heeft her erin gebouwt dat het afwachten is en dat met het talent dat hij heeft hij de kansjes wel krijgt. Zijn er 2 van de 3 en 1x zelfs 3 van de 3 er niet bij is het gewoon zielig.

7 november 2019 om 20:48

Het is zijn eigen schuld. Hij wil gewoon niet voetballen. Waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken. De slechtste wedstrijd van PSV op mijn netvlies. OUT

7 november 2019 om 20:49

Het is wel schrikbarend hoeveel verschil het maakt dat Bergwijn en Malen er niet bij zijn. Het veldspel is echt onthutsend slecht, ik zie eerlijk waar geen enkel aanknopingspunt. Van keeper tot voorhoede, het is echt pure middelmaat. Met misschien Dumfries en Ihattaren als uitzondering. Een trieste conclusie, maar op deze manier ga je ook AZ niet bijhouden en zit meer dan een derde plaats in de Eredivisie er niet in.

7 november 2019 om 20:53

Haha en wisselt ie nog Doan vandaag ook. De enige waar nog beetje dreiging vanaf komt. Die bruma kan nog geen bal aannemen.

7 november 2019 om 20:55

Individuele kwaliteiten van die twee spelers is ongekend. Het maskeert de onkunde van de coach.

7 november 2019 om 20:57

Ze lieten net mooi zien dat Dumfries mede verantwoordelijk was bij tegendoelpunten. Hij blijft bij balverlies in de aanval staan en de zijn kant ligt compleet open.

7 november 2019 om 21:01

Klopt Woezel, maar Dumfries in een team met een stabiel centrum voegt echt wel wat toe in mijn ogen. Maar even serieus, ik zag soms PSV'ers die gewoon niet eens duels aangingen. Alsof ze in een sauna aan het spelen waren ofzo

7 november 2019 om 21:09

@diegelbereds, niet lullig bedoeld, maar het veldspel was ook met Bergwijn en Malen al onthutsend slecht. Die twee, en vooral Malen de laatste weken, verbloemde dat nog met goals....

7 november 2019 om 21:20

Ben het wel met je eens. Maar PSV heeft wel vaker seizoenen gehad dat ze afhankelijk waren van flitsen tijdens een wedstrijd. Over het algemeen is bijvoorbeeld het aanvalsspel van Ajax en AZ al jaren beter verzorgd. Ik zou ook graag zien dat PSV een ander speltype gaat hanteren met voetballers die graag de bal willen hebben. Maar behoudens Bergwijn, Malen en Ihattaren is het aan de bal echt heel erg matig.

7 november 2019 om 21:27

Doan, Thomas, Guti, Afellay, Pereiro kunnen echt wel meer voetbal in deze ploeg brengen als je een trainer hebt die een goed tactisch plan erin kan slijpen. Zeker Doan en Pereiro zijn prima spelers in mijn ogen.

7 november 2019 om 20:50

Niet meer dan normaal natuurlijk. De afgelopen maand van PSV is echt abominabel, en daarvoor hield het ook al niet over. Je komt er gewoon genadig vanaf met 4-1 tegen Linz!! Echt hoe kan het bestaan met zo'n selectie!

7 november 2019 om 20:55

@sanderkv91 je mag het niet denken misschien.....maar zou PSV niet weer (zoals onder Advocaat) de EL bewust laten lopen om alles op de competitie te gooien om volgend jaar CL te kunnen spelen?

7 november 2019 om 20:59

hansje1969, dat is echt klinkklare onzin en dat weet je zelf ook. Ze zitten gewoon in een enorm moeilijke fase en je ziet nu ook dat de selectie smal is én dat van Bommel vasthoudt aan spelers uit vorm.

7 november 2019 om 21:02

Nee, waarom zouden ze anders 3 keer achter elkaar punten verliezen in de ED hansje? Ze zijn gewoon in dramatisch slechte vorm.

7 november 2019 om 21:03

Hahahaha ... hoe willen we dat ooit doen? Je loopt nu al zo ver achter, dan moet je zelf vanaf nunalles winnen.... de kans dat ik de loterij win is groter 😂

7 november 2019 om 21:17

Tja je gaat toch naar een verklaring zoeken hoe je zo ver door de ondergrens kan zakken. Tegen AZ met 10 man en tegen Utrecht met 9 valt dat wel te verklaren.en hoe je het went of keert, Europees spelen kost je uiteindelijk toch punten in de competitie.nou zondag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar in een paar weken kan er ineens veel gebeuren

7 november 2019 om 21:22

Sommige dingen laten zich niet verklaren, maar het is natuurlijk wel bijzonder opmerkelijk dat je in vier wedstrijden 13 (!) doelpunten weggeeft. En elk schot op doel van de tegenstander is bijna raak, of in ieder geval levensgevaarlijk. Ik voorzie een lang en zwaar seizoen voor PSV met weinig hoogtepunten helaas.

7 november 2019 om 21:33

Dat weten ze dan goed te verhullen in de competitie. Ik weet niet of je de laatste twee weken hebt gekeken.....

7 november 2019 om 22:57

Sander ja dat is ook wel waar, zo eeb Lask hoort Psv ondersteboven te voetballen. Malen en Bergwijn worden wel vreselijk gemist, maar alsnog hoort Psv te winnen. Nou we gaan het zien de komende tijd, tegen Willem 2 heeft Ajax het soms ook lastig.

7 november 2019 om 23:27

De afgelopen 4 ontmoetingen met Willem II in Tilburg won PSV er slechts 1 (vorig jaar). Willem 2 beleeft haar beste seizoensstart in jaren en verloor buiten Feyenoord (0-1) nog niks in eigen huis dit seizoen meen ik. Ik denk niet dat PSV daar gaat winnen zondag..

8 november 2019 om 00:11

Sander ik vind het echt geweldig man, zeer regelmatig ben je dan man van de statistieken. Ik had geen flauw idee, dat de track record van Psv zo beroerd was tegen Willem 2. Het ziet er niet goed uit dan nee voor Psv, en dan die grote nederlaag van gisteren dat werkt door in de koppies!

8 november 2019 om 09:15

Zie nu wel dat ik een foutje maakte gisterenavond. Niet in de track-record: die ene overwinning uit 4 klopt wel. Maar Willem II verloor dit jaar 2 keer thuis, buiten van Feyenoord ook van Vitesse in de eerste thuiswedstrijd van het jaar (0-2)! Anyway, wordt een lastige pot voor de Eindhovenaren, de clash van Brabant momenteel.

7 november 2019 om 20:54

Clubicoon of niet. Niemand staat boven de club. Van Basten, Wouters, Blind waren ook clubiconen, maar waren ook uiteindelijk ontslagen.

7 november 2019 om 21:13

Klopt, maar het maakt het wel pijnlijker om ze te zien afgaan. Van Bommel z'n terugkeer als speler was ook al geen groot succes, vind ik persoonlijk toch erg jammer ondanks dat het mijn club niet is. Je wil gewoon dat dat soort mensen slaagt.

7 november 2019 om 22:13

Van Basten is volgens mij zelf opgestapt bij Ajax en Blinds contract werd volgens mij niet verlengd? Hoe dan ook, clubicoon of niet, je moet presteren of opperen.

7 november 2019 om 22:22

Grootste fout van Van Bommel is dat hij geen ervaren man naast zich heeft die hem tijdens de wedstrijd kan corrigeren. Die assistenten lijken alleen maar Ja knikkers te zijn.

7 november 2019 om 23:00

TrebleX dat klopt, niemand staat boven het belang van de club. Wel echt gewoon jammer, hij begint net als trainer hopelijk is dit geen doodsteek voor zijn jonge carrière als trainer. Van Basten was opgestapt zoals de toekomst al aangaf.

Het seizoen is nog te redden. Van Bommel out, Zoet out, Rosario out. Nieuwe trainer die wél wil voetballen.

7 november 2019 om 20:56

Hiddink maar voor de groep neerzetten die de spelers weer kan motiveren. Snap niet waarom Van Bommel geen ervaren trainer om hulp vraagt.

7 november 2019 om 21:11

Dan kunnen er een hoop mensen uit. Of wil je Sadilek, Hendrikx, Schwaab behouden?

7 november 2019 om 22:24

In principe zijn het nuttige spelers. Alleen is de vraag hoe je die spelers laat spelen. Sadilek op het middenveld is al een vooruitgang ipv Rosario. Rosario speelt alleen maar verstoppertje op het veld en is geen leider.

Schandalig slecht. Hele elftal dik onder de maat. Zoet kan beter in de KKD gaan keepen. Dat is meer zijn niveau.

Van Bommel OUT. De eer aan jezelf houden en opstappen zoals Stam.

Van Bommel out.kan zijn mannen niet motiveren, durft niet in te grijpen en laat iedereen maar aanmodderen.

Schandalige verliespartij. Het zou voor het Nederlandse voetbal een gigantische bevrijding zijn als Van Bomme wordt ontslagen. Als je zo'n talentvolle ploeg hebt en het dan toch keer op keer presteert niet te voetballen, ben je echt ongeschikt. Ja, PSV pech met blessures voorin maar dan nog zou het in staat moeten zijn fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen. En verdedigen? Dat kunnen ze helemaal niet. Waarom ga je dan toch zo verdedigend staan haha. Het is lachwekkend.

7 november 2019 om 20:57

Maar ook compleet geen druk. Pas druk zetten als ze op 25 meter van de goal staan. Belachelijke opstellingen met altijd zijn lieverdjes erin. Onbegrijpelijke wissels. En dan nog arrogant en koppig die shitzooi blijven prediken.

Dat psv het lastig krijgen had ik natuurlijk wel verwacht maar zo een dreun zag ik ook weer niet aankomen, 4-1 eraf tegen linz... sinds malen en bergwijn er niet bij zijn gaat letterlijk alles compleet mis. Als van bommel nu gaat zeggen dat het nog steeds geen crisis is dan verdiend hij het al om ontslagen te worden want psv speelt echt dramatisch en het lijkt met de eerstvolgende wedstrijd slechter te worden.

7 november 2019 om 20:47

Zou krijgen

7 november 2019 om 21:01

Het is een beetje amateur psychologie om te doen alsof het geen crisis is. Iedereen die naar PSV kijkt ziet gewoon dat het crisis is. Je ziet het aan het aan de bal, waar totaal geen vertrouwen of een serieus idee is, je ziet aan het de manier waarop de defensie kwetsbaar oogt, je ziet het aan de houding van de spelers ..... Doen alsof het geen crisis is voor PSV is vrij onzinnig, bij welke topclub mag je 5x op rij niet winnen tegen clubs die op papier allemaal allemaal kleiner zijn? en dan ook nog eens met uitslagen als 3-0, 0-4 en 4-1 ...

7 november 2019 om 21:13

Voor deze wedstrijd zei van bommel dat hij het geen crisis vond bij psv

7 november 2019 om 21:56

Ik weet het, Mark van Bommel is een groot liefhebber van amateur psychologie. Uitspraken op de kleedkamer deur plakken of de concurrent in de favoriete rol drukken. Ik geloof er niet zo in, helemaal niet als het zo opzichtig is.

Denk dat europees avontuur erop zit voor PSV... Moeten nu op zijn minst een punt gaan pakken bij Sporting... in deze vorm wordt dat een hele opgave...

7 november 2019 om 20:48

ik hoop dat over 21 dagen dit probleme toch wel opgelost is. met een neiuwe trainer of iets. zo niet dan mogen ze Gerbrands ook buitengooien

7 november 2019 om 20:57

John de Jong is mede schuldige.

7 november 2019 om 20:59

Jij gaat mij niet vertellen dat je met deze selectie niet van dit linz moet kunnen winnen.

Wat schandalig slecht was PSV vandaag zeg.. Wat is er in hemelsnaam gebeurd met die ploeg die niet altijd even mooi speelde maar wel altijd nog de winst over de eindlijn trok?

7 november 2019 om 21:31

Twee bepalende spelers kunnen niet meedoen en blijkbaar waren er maar twee bepalende spelers.

Jammer van de punten voor NL, gifbeker moet leeg bij psv.. wat een zooitje is het daar opeens zeg. Van Bommel de laan uit sturen lijkt me geen goed idee overigens, gewoon de tijd geven (contract voor het leven als het aan mij ligt haha)

7 november 2019 om 22:27

Ajax had wel het lef om Keizer de laan uit te sturen naar een half jaar. En zie daar. Onder Erik ten Hag speelt Ajax toch de beste voetbal na lang jaren zowel nationaal als internationaal.

PSV Schaam je. Meer dan 20 doelpogingen weggeven tegen LASK.. PSV krijgt het nog zwaar in Tilburg het weekend. Het is dat PSV een penalty kreeg terwijl dit nergens op sloeg, anders hadden ze nu nog niet gescoord.

7 november 2019 om 20:55

Sorry, maar dit PSV gaat in Tilburg geen punten pakken hoor.

Die achterste 6 + Zoet kunnen echt niet meer. Wat een on-ge-lofelijk drama spelers zijn dat zeg. Dat is toch om te huilen man. Helemaal afgedroogd vandaag en dat is de enige wissel een speler van Jong die totaal nog niet aan het niveau toe is.

Hoe lang zou die nog mogen blijven zitten? Zo afhankelijk van Bergwijn en Malen. Het zou niet mogen. Ik dacht dat Feyenoord niet best was, maar psv kan er ook wat van

7 november 2019 om 21:18

Tsja, haal bij Barcelona Messi, bij Bayern München Lewandowski en bij PSG Mbappe weg en het wordt ook een heel stuk minder. Bij PSV dus ook als hun twee beste spelers wegvallen. Dat het niveau echter zover terugvalt is wel kwalijk. Zeker gezien er met relatief dure spelers als Bruma, Doan, Pereiro, Guti of andere gehaalde spelers als Afellay, Mitroglou, Thomas gewoon spelers gehaald zijn die wel wat meer toe zouden mogen voegen dan ze nu doen.

Wat laat PSV het Nederlands voetbal in de steek. Kansloos met 4-1 verliezen bij een matig team uit een concurrerende competitie. En dan nog te bedenken dat de uitslag meevalt en PSV onterecht een strafschop meekreeg. Het is echt belachelijk. Rosario is een belachelijke aanvoerder, Zoet is een matige keeper, Schwaab kan er helemaal niks van en Dumfries kan niet over 5 meter een bal spelen. Medelijden met Ihattaran.

7 november 2019 om 20:50

Zo.matig zijn ze niet hoor, maar snap je punt

Het enige positieve aan dit seizoen is dat ik met een gerust hart mijn toto’s op de tegenstander van Psv kan zetten.

Wat een waardeloze verdediging zeg huur je een linksback van Valencia en dan gebruik je hem gewoon na 1 oefenwedstrijd niet meer. Die Schwaab is echt ongekend waardeloos maar wat verwacht je van iemand die bij Freiburg niet eens een contract kreeg. En Gakpo in de spits maakt het allemaal compleet. #BommelOut

Markie zal ook wel de winter niet halen als dit zo door gaat.

Die achterste 6 + Zoet kunnen echt niet meer. Wat een on-ge-lofelijk drama spelers zijn dat zeg. Dat is toch om te huilen man. Helemaal afgedroogd vandaag en dat is de enige wissel een speler van Jong die totaal nog niet aan het niveau toe is.

Dit is de schuld van de trainer, wat een pannenkoek zeg! Hoe kun je nog steeds vasthouden aan Zoet, Rosario en Sadilek? Alles veranderen heeft geen zin zegt van Bommel, nee op deze manier doorgaan heeft zin??

Dickie maar vragen voor een dubbelfunctie? Maar wat een slappe zooi daar. Geen inzet of beleving.. Van Bommel weet ze niet meer te motiveren lijkt het. Ook de opstellingen dubieus. Zet dan iig de juiste mensen op de juiste plek. Kan echt niet dit.

Die achterste 6 + Zoet kunnen echt niet meer. Wat een on-ge-lofelijk drama spelers zijn dat zeg. Dat is toch om te huilen man. Helemaal afgedroogd vandaag en dat is de enige wissel een speler van Jong die totaal nog niet aan het niveau toe is.

Waarom kunnen kleinere Europese clubs in de El/cl die minder kwaliteit hebben dan Nl’se ploegen zo vaak tegen betere tegenstanders punten pakken op basis van vechtermentailiteit? Is het omdat Nederlandse clubs teveel nadruk leggen op het technische aspect en ‘lijnen aanbrengen in het spel’? En te weinig op het mentale aspect? Of heeft het wellicht met het fysieke aspect te maken? Doodzonde hoe je in 1 helft een 1-0 voorsprong weggeeft en er vier om de oren krijgt. Dit was voor PSV hét moment om toe te slaan tegen hun directe concurrent in de poule en soort van hun plaatsing voor de volgende ronde veilig te stellen. Ajax gaf het ook gewoon weg in 1 helft en los van de beslissingen van de scheidsrechter werden ze vaak op fysiek vlak afgestroefd. Dat zag je vooral in de eerste twintig minuten na rust.

7 november 2019 om 20:53

Nou, ik vond PSV alles behalve de betere in de twee wedstrijden tegen Lask... Geen mentaliteit of kwaliteit gezien vandaag en de laatste weken....

PSV moet zich diep schamen.dat je kwaliteitsarm bent kan maar dat je dan ook nog niet vecht en geen bezieling toont is schandalig.zolang juffrouw Zoet in het doel staat zul je altijd onnodige goals tegen krijgen al mag deze nederlaag niet alleen aan hem opgehangen worden.

Typerend voor Mark dat ie enkel een speler brengt die dit seizoen 6 minuten in een al gespeelde wedstrijd had gemaakt. Dit was werkelijk waar kansloos. Mag hopen dat dit de laatste keer was dat Zoet op goal stond. Wat een flutkeeper. Sadilek linksback kan echt niet. Zet Baumgartl terug en Viergever linksback en Sadilek op de plek van Rosario of Guti. Dan Schwaab als aanvoerder.

7 november 2019 om 21:02

Schwaab als aanvoerder? Heb he sinds zijn terugkomst geen goed halfuur zien spelen..

Wat een schande.vanmiddag had ik van bommel nog verdedigd, maar na vandaag is zijn krediet op.als Cocu vrijkomt hem maar weer vragen. Zelf ben ik geen PSV supporter, dus ik weet ook niet hoe hij bij de supporters ligt, maar op dit forum lijken er weinig aanhangers te zijn.

Wat een waardeloze verdediging zeg huur je een linksback van Valencia en dan gebruik je hem gewoon na 1 oefenwedstrijd niet meer. Die Schwaab is echt ongekend waardeloos maar wat verwacht je van iemand die bij Freiburg niet eens een contract kreeg. En Gakpo in de spits maakt het allemaal compleet. #BommelOut

Dit was echt slecht. Niet normaal meer. Dit kan zo niet verder er moet iets gebeuren anders kunnen we dit seizoen met Feyenoord strijden om plek 9 ofso.

Wat een schande. Dit is denk ik het allerslechtste veldspel dat ik ooit als supporter heb gezien. Hoe kan je Perreiro niet eens op de bank zetten bij absentie van je hele voorhoede? Om maar te zwijgen over het op de juiste plek zetten van spelers. Als je met sadilek wilt spelen, zet hem maar gewoon op het middenveld. Maar manmanmanman, wat is dit een drama zeg. Ik zie niet eens passie, ik zie niemand elkaar helemaal de huid vol schelden. En die zoet...... staat letterlijk in het doel ipv ballen tegenhouden. Moet je nog nagaan dat er nog ballen van de doellijn zijn gehaald...

Ongelofelijk. Betaal je 15 miljoen voor bruma, 10 miljoen voor die duitse verdediger en een kleine 10 miljoen aan doan en dan kom je met zo een optreden. Dit was heel slecht en zonde van de punten die er binnengehaald moeten worden voor Nederland.

PSV helemaal niets. Alles verspeeld deze maand. Is best knap.

Dit seizoen is dus begin november al helemaal over voor PSV... Ongelooflijk dat je dat nu al kan zeggen.... 5 wedstrijden op rij niet winnen, maar er ook nog 3 dik van verliezen, om je kapot te schamen! Waardeloze en onkundige technische staf en een John de Jong waar je niks aan hebt... Willem II gaat zondag ook weer een feestje worden.... Het wordt tijd dat er opgetreden wordt, anders sla ik de rest van het seizoen lekker ff over. Hier hoef je niet naar te gaan kijken iig...

Was die Bruma 12 miljoen? Jemig dat is niet te zien. Bizar dat een ploeg met zoveel getalenteerde aanvallers zo slecht aanvalt.

7 november 2019 om 20:59

Bruma was 15 dacht ik. correct me if i am wrong.

7 november 2019 om 20:59

Welke spelers spelen onder Van Bommel dan top? Er is geen enkele speler op het veld die met zelfvertrouwen speelt.

8 november 2019 om 09:26

Nee nu niet, maar jullie hebben toch zat jongens die kunnen voetballen?

Ik ben niet verbaasd dat PSV met 4-1 verliest. Als jij 2 van je beste aanvallers mist en zo’n behoorlijk slechte verdediging en een middelmatig middenveld hebt dan is de uitslag niet meer dan logisch. Vond LASK ook geen goede ploeg, fysiek sterk maar voetballend zou Ajax en misschien AZ gehakt van ze maken. Ik zie PSV helaas uit niet winnen van Sporting en LASk zal rosenborg verslaan waardoor PSV 3de in de groep zal worden. De 3de en 4de doelpunt van LASK was nog slechter verdedigd dan bij de amateurs en ook precies dezelfde fout weer

Een kansloze nederlaag, met het nodige geluk op voorsprong gekomen (en de boel nog redelijk goed dicht weten te houden) voor rust. Na rust storte de verdediging bij PSV volledig in elkaar en trok Lask terecht de zege naar zich toe. Het ergste van dit alles is dat het niet onverdiend was of een geflatteerde uitslag ... PSV was gewoon in balbezit slordig en miste een aanvalsplan. Alleen van Ihattaren en Bruma kwam dreiging vandaan voorin en soms Dumfries die bijsloot. Maar oh oh, wat dreigt PSV hiermee zijn eigen ruiten in te gooien in Europa. Als je verliest bij Sporting en Lask wint van Rosenborg (wat nog geen punt heeft gepakt) is het gewoon klaar.

7 november 2019 om 21:21

Haha sowieso is dit een spoedcursus "hoe snel kunnen we onze eigen ruiten ingooien". Binnen een maand lijken ze hun seizoen weg te gooien. Absurd dit.

7 november 2019 om 21:58

In dat opzicht toch jammer dat ze Erik Pieters afgelopen zomer niet gehaald hebben, die is op dit punt een expert.

Pfff... what a joke. Bizar dit! Ben benieuwd welke vervolgstappen PSV gaat nemen na deze blamage. Was het echt zo slecht dan? Ik heb namelijk niet gekeken.

7 november 2019 om 21:13

Slecht? Nee, het was niet slecht. Het was lachwekkend en meelijwekkend. Iedereen stond erbij en keek er naar. Ik heb het idee dat veel spelers intussen ook helemaal klasr zijn met van Bommel. Anders kan ik dit niet uitleggen. Het was gewoon té slecht.

7 november 2019 om 21:47

Wat vind je eigenlijk van jullie TD? Die heeft uiteindelijk toch redelijk veel geld uitgegeven en veel spelers gehaald afgelopen zomer. Die heeft er ook wel een groot aandeel in. Al moet ik zeggen dat Van Bommel hier ook wel veel meer uit zou moeten halen hoor.

7 november 2019 om 22:02

Hij heeft zo'n 50 mijloen uitgegeven aan veel te weinig. Dat is ronduit incapabel. Die is niet langer houdbaar. Maar ook de Jong doet dat niet alleen natuurlijk. Daar zit een heel apparaat achter. Dat mag ook wel eens tegen het ligt worden gehouden. We nemen te snel genoegen met te weinig. De lat moet veel hoger liggen. Ook van Bommel heeft heus inspraak in de aankopen hoor. Met het bertrek van van Bommel zou het de Jong sieren zich solidair te verklaren en ook op te stappen. En anders maar ontslag!

7 november 2019 om 22:10

Ja, maar Gerbrands is ook te lief om zo hard in te grijpen. Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat hij iemand heeft ontslagen.

7 november 2019 om 22:17

@Sneekpsv sterkte deze tijd. Maar zo slecht heeft JdJ toch niet ingekocht? Als buitenstaander - ik volg niet alle inside info over psv - lijkt mij juist dat MvB het probleem is. Kijk Feyenoord, Dick komt en gelijk logische opstelling en poppetjes. Als MvB nu eens stopt met verkeerde spelers op te stellen, dan zouden de aankopen ook beter redeneren.

Anderhalf jaar van Bommel en het heb niets opgeleverd, er is geen enkele lijn of denkwijze in het spel te bekennen. Natuurlijk, er is slecht ingekocht door de Jong die ook zijn consequenties moet trekken maar desondanks moeten hier veel betere resultaten mee te behalen zijn. Verklaar me gek maar ik zou Stam geen slechte vervanger vinden. Het is echt geen slechte trainer en ik vind hem wel goed bij PSV passen.

7 november 2019 om 22:14

@raubaht jij moet ook Ajax fan zijn, anders kan ik niet voorstellen dat je Stam als geschikte trainer voor psv vindt.

Belachelijk slecht psv. Lachwekkend slecht. Op werkelijk alle aspecten van voetbal afgetroefd en dit is niet de eerste keer dit seizoen

Bommel out? En de td dan? Echt geweldig ingekocht heeftie niet...

7 november 2019 om 22:18

Met aankopen als Baumgartal, Doan, Bruma, die2 lb's en de Griek kan je echt wel beter voetbal spelen.

Arme, arme, arme PSV-fans. Dit was toch wel een heel trieste vertoning. Slappe, ongeorganiseerde bende... Wat kun je er verder nog over zeggen?

7 november 2019 om 20:55

I feel ya, dit was beschamend in het kwadraat..

Echt alles wat mis kon gaan na rus ging ook mis. Geen duels gewonnen, overalvrije tegenstanders, geen enkel cohesi tussen de linie's. Allemaal maar wat doen, Zoet weer te zwak voor internationaal voetbal.

De crisis is inderdaad compleet! Dit was wederom onthutsend. Niemand die die kar ook maar een beetje trekt.. Iets met ‘in voor- en tegenspoed’... misschien wil Hiddink de kar nog een keer trekken

Het is (bijna) nooit crisis in Eindhoven. Vanuit de media en ook vanuit de club zelf vaak zoveel rust zelfs bij hele slechte resultaten. Blijft een bijzonder fenomeen. Benieuwd hoe dat nu gaat zijn.

Sjonge Sjonge hier word je toch depressief van. Van Bommel laat ook niet zien de tactische eigenschappen te beschikken om veranderingen goed door te voeren. Hij blijft de zelfde fouten maken. Tuurlijk, hij heeft niet de beste spelers maar probeer dan tenminste iets anders. Wissel eens door, ik zou dit nog eens wel willen zien: Understall Dumfries-Baumgartl-Swaab-Viergever Hendrix-Ihartaren- Guti Gapko-Malen-Bergwijn *mist iedereen kan spelen natuurlijk

waardeloze wedstrijd van psv behalve mo iedereen onvoldoende #vanbommelout

John de jong hoeft er niet uit, die eigenwijze van Bommel eruit, met sadilek op linksback, dan Pereiro en affelay op de tribune, dan die gekke Griek niet in de basiself, je zag tegen Sparta enz. dat het niet gaat en toch weer op dezelfde voet doorgaan, eigenwijze drollenvanger. CO ADRIAANSE of van Gaal maar halen voor de rest van het seizoen, even de harde hand erin in dat zooitje ongeregeld

Waarom blijft de technisch directeur buiten schot? Wat een verschrikkelijk slechte spelers zeg. Het is toch te gek voor woorden dat die Sadilek linksback staat, omdat die Fransman en Spanjaard dus nog slechter zijn. Dat geloof je toch niet ? Schwaab, Viergever , Baumgartel, Rosario .. ga zo maar door. Zoet wederom belabberd. Maar je kunt ze moeilijk allemaal op de bank zetten, ze hebben niet beter. En dat is schandalig. Er zitten maar 3 of 4 goede spelers in de selectie, en als er daar 1 of 2 van geblesseerd zijn heb je een mega probleem. Voor mij is John de Jong nog meer schuldig dan Van Bommel.

7 november 2019 om 21:05

Omdat vorig seizoen voor de winterstop wel goed was, na de winterstop met hetzelfde team ging het bergafwaarts. Boscagli deed het zo slecht nog niet, en dan Pereiro op de tribune, hij maakt toch de opstelling, toch niet de td

Jaren lang heb ik nooit zo'n wanvertoning gezien bah. Exit van bommel , degradeerd hem tot een jeugdcoach ofzo voor zijn verdiensten in jaren dat ie goed als speler was

hmm, ik keek net na de aftrap nog naar de stand en zag 0-1. OK, psv is safe dacht ik.. die thuiswedstrijd tegen Lask gaat ze duur komen te staan. Uit bij sporting lisboa ga je sowieso verliezen en van Rosenborgs BK valt niks meer te halen. Sta je dan straks toch nog met lege handen.

Wat een afgang en een blamage van PSV wat ontzettend teleurstellend, hier had ik echt meer van verwacht. Je kan inderdaad nu wel spreken over een crisis in Eindhoven, gaan er daar koppen rollen?

Als ze in Lissabon verliezen en Lask wint van Rosenborg is PSV gewoon al uitgeschakeld voor de laatste speelronde, dat zou wel echt een enorme wanprestatie zijn zeg. Het is te hopen voor ze dat Malen snel weer fit is en ze de tegengoals in ieder geval kunnen compenseren met doelpunten. Ik blijf het bizar vinden dat Pereiro zo afgedankt wordt, juist een middenvelder met scorend vermogen..

Ik ben niet zo veel van schreeuwen om t ontslag van trainers, maar PSV zakt onder de ondergrens en is gewoon niet in staat om te voetballen. Het word tijd om te denken aan andere opties want met van Bommel gaat t m niet worden.

7 november 2019 om 22:21

@Binny beter houden ze v Bommel daar Maar bizar volgens mjj loopt van Marwijk daar ook wekelijks rond. V Nistelrooij loopt er rond en nog veel meer oud voetballers. Bizar dat ze zo door de ondergrens zakken met veel voetbal knowhow daar. Durft niemand daar v Bommel aan te spreken?

Verschrikkelijk zeg. Van Bommel, John de Jong, Sadilek weg aub. Nieuwe coach die wel durft te voetballen en dan 4-3-3 met de punt naar achter. Unnerstall op goal, centrum verdediging is om het even wie je neerzet. Kijken of we in de winterstop een lcv kunnen halen voor naast Baumgartl. Gloster op linksback, kan niet minder zijn dan Sadilek. Op '6' Guti of een aankoop, daarvoor Ihatarran en Pereiro/Affelay (als ooit fit), voorin Bergwijn, Malen, Gakpo/Bruma. Wie weet valt ee nog wat te redden

Iedereen maar zeuren op Mark. Kan wel wat minder wat mij betreft!! Vorig jaar uitermate knap gepresteerd en met een record aantal punten 2e geworden. Nu veel last van blessures en schorsingen de afgelopen weken. Bepalende spelers allemaal. Jah dan zit het een keer tegen maar ga eens achter je club staan jongens en geef van Bommel eens de kans om het weer goed te maken. Zo'n verkeerde trainer is het zeker niet. Maar word nu wel eens tijd dan Zoetje het bankje gaat warm houden, snap ook niet echt hoe hij zo slecht is geworden.

7 november 2019 om 21:54

Natuurlijk heeft hij pech met de blessures. Maar je kunt niet ontkennen dat na een goed eerste half jaar in 2018 het er niet beter op wordt. Daarbij was ook vandaag zijn wissel weer heel vreemd.

7 november 2019 om 22:08

Eindelijk een normale niet-opportunistische reactie. PSV had vorig seizoen geen slecht seizoen, Ajax was (veel) beter en heeft een terecht 2e plaats behaald. Lozano, Angelino en De Jong, de drie beste spelers, vertrekken. Het is aan MVB te danken dat de Jong zo een goed seizoen heeft gedraaid. Nu twee van de drie beste spelers (Malen, Bergwijn, Ihatteren) geblesseerd zijn blijft er een uiterst matig team over. Lees dat fans vinden dat Lato, of Gloster, of Mitroglou moeten spelen, of Pereiro. Op basis daarvan? Boscagli is ook matig. Vind wel dat Zoet nu moet banken. Hoe dan ook is de selectie kwalitatief te zwak. Dit valt MVB niet aan te rekenen.

Van bommel moet de eer aanzich zelf houden en gewoon opstappen, zonder dat er boze fans weer de bus gaan tegenhouden en weer heisa gaan veroorzaken. Wat een absolute wanprestatie.

Ik ga het maar gewoon zeggen: Feyenoord is op dit moment beter dan PSV... En dat is ernstig.

Ik snap niet waarom er altijd zo badinerend gedaan wordt over teams uit Oostenrijk en Zwitserland. Oké ze zijn geen Europese top maar we verliezen er bijna altijd van. Rapid Wien, Salzburg, Sturm Graz, Grazer AK, LASK, Basel, Young Boys. Waar halen we in godsnaam die arrogantie vandaan?

7 november 2019 om 21:42

Helemaal mee eens,lees reacties dat deze clubs bij ons in de degradatie zone zouden staan?? Dat was nog de meest onbenullige reactie die ik las

7 november 2019 om 21:47

Dat gaat al jaren zo. Wanneer we die teams loten is het iedere keer zogenaamd een makkie. Vervolgens verliezen we en is het zogenaamd een blamage tegen een paar middelmatige houthakkers. Maar mensen volgen het voetbal gewoon onvoldoende. Salzburg doet het gewoon goed, Basel staat weer bovenaan in de poule en het nietige Wolfsberger won doodleuk met 1-4 bij Gladbach, de huidige koploper in de Bundesliga. Ik bedoel maar...

Van Bommel gaat ontslagen worden als hij niet oppast. Dit gaat net even te ver en net even te lang heel slecht met PSV. Er is nu echt wel een bepaalde noodzaak om het heel snel heel erg te verbeteren of zijn baan gaat ervan afhangen, als we niet al in dat scenario zitten.

7 november 2019 om 21:40

Ik denk dat Van Bommel nog wel even mag blijven. De Jong is een onervaren TD die net komt kijken. Het lijkt mij niet dat hij de ballen heeft om Van Bommel snel te ontslaan. Verder is die TD ook niet bepaald goed bezig geweest, want spelers als Lato, Afellay, Doan, Bruma, Schwaab, Mitroglou, Boscagli en Baumgartl leveren nog niet wat er van ze verwacht mag worden.

7 november 2019 om 21:48

Het is duidelijk dat de gehaalde spelers nog niet alles brengen, maar ik vind het opvallender hoe spelers als een zoet en schwaab na enkele goede jaren ver weggezakt zijn. In zo’n team is het ook niet lekker invallen. Je moet toch constateren dat dit jaar het voetbal er niet beter op wordt. Hiervoor is een trainer toch verantwoordelijk.

7 november 2019 om 21:51

Nee eens hoor. Het is een beetje een samenspel. TD moet goede spelers binnenhalen, trainer moet spelers goed laten presteren. Ik denk ook wel dat er veel meer in deze selectie zit, dus ben ik geneigd Van Bommel hier toch het meest de schuld van te geven.

7 november 2019 om 22:26

@De Toekomst die aangekochte spelers zijn toch allemaal stuk voor stuk prima spelers. Misschien Aflay niet omdat hij paar jaar niet meer fit was, maar de rest gewoon goede voetballers die prima ed of el kunnen spelen. Ik weet zeker dat een Doan en Bruma ook op schaduwlijstjes hebben gestaan bij Ajax voor vervanging buitenspelers. Heel veel Ajacieden riepen ook om Doan. Baumgartl een Duitse jeugdinternational met ervaring op hoogste niveau. Schuld ligt echt bij v Bommel. Hij lijkt alles verkeerd te doen

7 november 2019 om 21:41

Advocaat kan maar 1 club per keer doen! Wie zal het wel moeten doen? Ligt niet aan de coach, maar toch echt aan de spelers. Eerste wedstrijden teveel gedreven op Malen en Bergwijn. Nu deze er niet zijn, wordt duidelijk wat de waarde van dit PSV is. Ik ben bang dat de terugkeer van Malen en bergwijn, niet direct voor de ommekeer zal zorgen, met als gevolg een grotere achterstand in de competitie en mogelijk geen overwintering in de EL.

7 november 2019 om 21:49

Gelukkig ligt men nog niet uit de beker, maar dat is misschien ook omdat ze daar nog niet in hebben gespeeld 😜

7 november 2019 om 21:58

Wenger

Teveel psv'ers wijzen nu naar v Bommel. Maar het bestuur en het hele scouting beleid klopt gewoon niet. Heel de organisatie moet onder de schop. Anders val je net zo ver af als Feyenoord.

Oh oh oh, dit is een spiraal hoor, kom hier maar eens uit!

Poe het is allemaal wel erg mager wat PSV de laatste tijd laat zien. Als je zo afhankelijk bent van 2 spelers dan is je selectie echt enorm uit balans. Je kunt je afvragen of van Bommel met andere spelers een beter resultaat had behaald, met name als er zo veel slecht spelen. Zonde voor het Nederlandse voetbal en ze krijgen nog een hele kluif aan kwalificatie voor de volgende ronde.

Eerlijk gezegd heb ik wel wat leedvermaak. Van Bommel die tijdens zijn loopbaan als speler regelmatig overhoop lag met trainers, die in interviews probeert uit te stralen het allemaal heel goed te weten, die aan het handje van schoonpappie uit de wind werd gehouden, blijkt nu ook gewoon het niet meer te weten. Hoogmoed komt voor de val.....

7 november 2019 om 22:22

Je bent kennelijk vergeten dat hij in de clinch lag met Marco van Basten. Siert mark dat hij zijn rug recht heeft gehouden toen. Dat hij speelde onder Van Marwijk was terecht, je reactie is misplaatst.

7 november 2019 om 22:28

@psv_roma eens, ook van Nistelrooij en Ziyech lagen in clinch met v Basten. Leek me geen fijne trainer

8 november 2019 om 02:00

Van Basten lie zijn eigen voorkeuren qua persoonlijkheid belangrijker zijn dan het teambelang. Dan ben je een hele slechte trainer

8 november 2019 om 08:18

@psv_romaselectieve reactie. Hij lag ook in de clinch met Van Gaal. Bovendien heb ik het niet over de speler Van Bommel maar in tweede instantie over de trainer Van Bommel.

Persoonlijk ben ik t niet eens met de hoeveelheid negatieve berichten over v bommel. Word erg veel naar hem gekeken, maar moet eerlijk zeggen dat hij ook gewoon kut materiaal heeft. De selectie is totaal uit balans, tuurlijk kan hij hier en daar wat meer zijn ego en volhardendheid asn de kant zetten door andere spelers een kans te geven. Maar ik denk dat v bommel nog steeds potentie heeft om een hele goede coach te worden en zou graag zien dat hij blijft, denk dat juist de ervaringen die hij nu opdoet bij psv hem veel kunnen leren mits hij daarvoor open staan. Daarnaast had ik dit verlies al ingecalculeerd, vanaf het begin van het seizoen zie je al dat malen, bergwijn en ihattaren het team moeten dragen. Zoet is slecht, dumpfries is een blind paard en is alleen maar bezig met spelers neerzetten terwijl die jongen genoeg werk heeft aan een balaname en pass afleveren bij een psv er, rosario oogt erg onzeker, bruma moet nog veel leren, sadilek is slecht (en blijkbaar de concurrentie ook), gakhpo is niet klaar voor basis, doan moet zich nog aanpassen aan t niveau. Kortom geen verrassing voor mij en meer wanbeleid van de jong dan van v bommel vind ik

7 november 2019 om 22:42

Aan de andere kant - voor zowel je verdediging als middenveld hebben je nog steeds de beschikking over exact hetzelfde als vorig jaar afgezien van je linksback. Toen was je met afstand de minst gepasseerde ploeg. Dus ligt het echt aan de spelers of ligt het aan gebrek aan vertrouwen en tactisch plan?

Ben bang dat Malen, Bergwijn en Mo al in de winterstop weg zijn.

7 november 2019 om 22:31

@Dolfifumi nou als je ze alle 3 richting Ajax stuurt dan kan je nog van ze genieten op NL velden. Sturen wij de volgende spelers: Labyad, Leer, Siem de Jong en 60 mil jullie kant op.

7 november 2019 om 22:33

Hoop dan ook minimaal 100 miljoen dan kan PSV bouwen aan een nieuwe ploeg. Hoorn dat Zoet en Rosario dan ook vertrekken.

Jezus psv wat is dit dan? Van Bommel moet het snel op de rit krijgen anders is het exit voor hem, kan zijn verdere trainerschap ernstig beïnvloeden.

7 november 2019 om 22:11

Valt wel mee denk ik. Hij staat volgens de berichten toch op de lijst van Bayern Munchen? Denk ook dat dat wel meer zijn niveau is. De spelers van Psv begrijpen hem gewoon niet. De taken worden niet uitgevoerd zoals ze van tevoren hebben afgesproken. Tsja , daar kan Markie natuurlijk niets aan doen.

7 november 2019 om 22:16

Persoonlijk schat ik Ten Hag als trainer een stuk hoger in dan Van Bommel wanneer het om Bayern gaat.

7 november 2019 om 22:48

Haha ik ook. Was meer sarcastisch bedoelt.

PSV heeft aardig wat goede voetballers met Ithaharen, Gakpo, Mahlen, Bergwijn, Mitroglu en Bruma, jammer dat deze spelers niet kunnen keepen of verdedigen. Je vraagt je toch af wat ze daar qua technisch beleid mee bezig zijn, nu ook recentelijk Doan binnengehengeld voor veel geld ipv een creatieve middenvelder of een goede linksback ipv Sadilek.

7 november 2019 om 22:17

Jij lult ook maar zo een eind weg. Volgens mij hebben ze 2 Lb's aangetrokken. En Doan zal ongetwijfelt als creatieve middenvelder gehaald zijn. Iets wat heel Vzters hier wel zagen zitten. Geef zo'n jongen dan ook tijd. Denk je dat hij een slecht PSV maar even bij de hand neemt? Kan toch niet. Zelfde met Ihattaran. Deze jonge jongens gaan het leuk doen als PSV een beetje draait.

7 november 2019 om 22:28

@dolfifumiok alwetende vertel me eens wanneer al die fantastische linksbacks spelen en in welk universum is Doan een creatieve middenvelder oftewel jij lult maar een eind weg.

7 november 2019 om 22:57

Ik zeg niet dat de linksbacks fantastisch zijn, dat maak jij ervan. Je roept om een linksback en die zijn toch echt aangetrokken. Wie moeten ze dan maar weer halen? En Doan werd in z'n Groningentijd toch echt door velen gezien als een creatieve middenvelder die hele fijne dingen met een bal kon doen. Plus scorend vermogen. Dat was echter bij Groningen. Of vind jij het meer een verdedigende middenvelder? Wel even bij de les blijven.

8 november 2019 om 07:26

@Dolfifumi Je kan 100 linksback aantrekken maar het lijkt mij vooral handig als je er eentje haalt die je kan opstellen, PSV heeft ze in ieder geval niet. En wat Doan betreft, die heeft bij Groningen voordat hij afgelopen jaar zijn mindere wedstrijden speelde hele mooie dingen laten zien maar die jongen is nooit een creatieve middenvelder geweest en dat zal bij PSV niet anders zijn.

8 november 2019 om 09:40

Mitroglu en Bruma zijn middelmaat en overal geflopt. Psv had beter geld kunnen stoppen in een fatsoenlijke verdediger en keeper. Daarnaast is Doan ook een rare en dure aankoop.

Ik zou beginnen met een andere technisch directeur. Die de jong kan er geen kloot van. Alles wat hij heeft gehaald is totaal geen versterking. Allemaal weggegooid geld. Van Bommel is zwak en nog niet klaar voor het grote werk .. ipv Pereiro een kans te geven zet hij hem op de tribune. Dan nog liever een Maurice Stein die werkloos is

Omg wat is psv onthutsend zwak op dit moment. Natuurlijk missen ze malen en Bergwijn maar dit kan echt niet. Van Bommel ook koppig. Unerstall op goal ipv tribune en ik zou 442 gaan spelen. achterin met dumfries, schwaab, baumgartle en viergever. Middenveld in een ruit met Hendrix, Pereiro, guti en ihataren. Voorin gakpo en Bruma

Echt doodzonde dit... Waar PSV aanvankelijk makkelijk de volgende ronde leek te gaan halen en AZ juist het slechtst begon lijken de rollen nu toch omgekeerd. Ben bang dat AZ de enige Nederlandse ploeg is die de knockout fase van de EL gaat halen.

Als ze uit bij Sporting verliezen is het dus al over en uit....

Voetbalzone mag ik eens weten waarom er geen een bericht is over intervieuws van PSV spelers naderhand. Het is overduidelijk crisis bij PSV en niet allen ik ben benieuwd hoe de spelers erover denken. maar van niemadn een reactie.bij andere clubs is dat wel anders, voetbalzone doetr toch over al het voetbal verslag?bericht zal wel verwijderd worden.

Man man man gelukkig is AZ er nog want anders moest het weer allemaal van Ajax komen. Wat loopt PSV hier te verzaken zeg. Van Feyenoord had ik niets verwacht maar als PSV het niet redt in deze EL poule is dat echt te kansloos voor woorden hoor.

8 november 2019 om 03:25

Van Ajax komen?? Volgens mij heeft PSV net zoveel punten als ajax. Namelijk 7.

8 november 2019 om 11:34

Volgens mij speelt Ajax in de Champions League toch wel een iets hoger niveau dan de EL.

8 november 2019 om 21:18

Ja eh.. CL en EL? En ‘weer’ want vorig seizoen en ook in 2016/17 heeft Ajax alle punten gehaald door finale EL en halve finale CL. Toen Ajax niet meedeed in 2017/18 was het meteen ook helemaal niks. ff niet doen alsof ik wat raars zeg, PSV zet de overwintering in EL op de tocht door van Lask Linz te verliezen met 4-1. Even serieus, Lask Linz. Dat is dus keihard verzaken ja. Kansloos, slecht voor het NL voetbal, zitten net lekker in de lift. Ajax doet het goed, AZ doet het goed, en PSV laat het lekker liggen (Feyenoord verwacht ik niks van).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren