De Telegraaf: Real Madrid meldt zich bij Ajax voor Van de Beek

Donderdag, 27 juni 2019 om

Real Madrid heeft zich bij Ajax gemeld voor Donny van de Beek, zo schrijft De Telegraaf donderdag. Directeur spelerszaken Marc Overmars is door de Koninklijke op de hoogte gebracht van de interesse in de aanvallende middenvelder. Waar Frenkie de Jong voor maximaal 86 miljoen euro aan Barcelona is verkocht en Matthijs de Ligt waarschijnlijk voor ruim zeventig miljoen euro naar Juventus verkast, zou Overmars een bedrag hebben genoemd tussen de vijftig en zestig miljoen euro voor Van de Beek.

Volgens de krant zijn op het bureau van Overmars alle alarmbellen afgegaan nu opnieuw een Europese grootmacht zich heeft gemeld voor een pijler van het succesteam van Erik ten Hag. Zowel Ajax als de entourage rond Van de Beek hult zich in stilzwijgen en het is daarom de vraag hoe hoog de 22-jarige middenvelder op het lijstje van voorzitter Florentino Pérez en trainer Zinédine Zidane staat. Het is de vraag of Real Madrid hem hoe dan ook wil hebben óf hij als alternatief wordt gezien voor Paul Pogba.

Pogba wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar het Santiago Bernabéu, maar zou naar verluidt ook de overstap naar Juventus kunnen maken. Mocht de Frans international daadwerkelijk naar Turijn verkassen, dan kan de transfer van Van de Beek in een stroomversnelling komen. De interesse van Real Madrid komt overigens niet uit de lucht vallen. Woensdagochtend stond Van de Beek al op de voorpagina van Marca, dat hem in verband met de Spaanse grootmacht bracht.

In de Spaanse media wordt een vraagprijs van vijftig tot zestig miljoen euro genoemd en die bedragen worden herhaald door De Telegraaf. Dat zijn vraagprijs minder hoog ligt dan bijvoorbeeld die van De Ligt en De Jong heeft er onder meer mee te maken dat Van de Beek nog geen vaste waarde is in het Nederlands elftal. Real gaf deze transferzomer al meer dan driehonderd miljoen euro uit aan Rodrygo, Éder Militão, Ferland Mendy, Luka Jovic en Eden Hazard, en zal volgens de krant ook niet terugdeinzen voor de vraagprijs van Ajax.

Het is onbekend hoe Van de Beek tegenover een overstap naar Real Madrid staat. Hij was niet bereikbaar voor commentaar maar liet in een eerder stadium al weten niet onwelwillend tegenover een overstap naar een Europese topclub te staan. Overmars gaf na de behaalde landstitel al aan dat hij Van de Beek graag wil behouden en bereid is om hem een nieuw contract aan te bieden. De achterban van Ajax zal een transfer ook niet erg op prijs stellen aangezien met De Jong en De Ligt al twee sterkhouders vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Wel weet Overmars dat bestuurders jonge spelers bepaalde kansen niet kunnen ontnemen, omdat het onzeker is dat die zich ooit opnieuw voordoen, zo klinkt het.


Poll

Denk jij dat Donny van de Beek volgend seizoen nog voor Ajax speelt?


Gerelateerd

133 reacties (laatste reactie door sirius)

Van de Beek is een prima speler maar voor Real Madrid komt hij in alles tekort kan beter een tussenstap maken een club als Dortmund/Tottenham past veel beter bij hem. Bij Real wil je technische middenvelders zien inplaats van hardwerkende lopers. Hij zal ten onder gaan in Madrid, zou een domme stap zijn en dat kan zijn carriere in de problemen brengen.

27 juni 2019 om 06:34

Ook al faalt hij daar. Zo een kans komt zelden voor. Ik had het wel geweten als ik Donny was. Gewoon gaan. Ervaring opdoen en van real naar subtop clubs kan altijd nog. En 50-60 miljoen voor Donny hoor je per direct te accepteren. Propper of soortgelijke middenvelder van Ginkel halen.

27 juni 2019 om 06:41

Als je nu nog een routinier haalt wijk je wel erg af van je talent

27 juni 2019 om 06:51

Welk talent kan Donny opvangen dan? Is geen stage of zo. Wat je niet in huis hebt moet je kopen.

27 juni 2019 om 06:54

@Buurman, Het aanwezige talent is momenteel niet goed genoeg of nog te jong, Gravenberch, Brobby, Taylor. Die gaten moet je dan opvullen met aankopen.

27 juni 2019 om 06:59

Is geen stage of zo. Briljant gevonden. 😀

27 juni 2019 om 08:44

Oja? Er zijn namelijk genoeg betere/talentvolleremiddenvelders. Denk maar aan een Berge of een Alena... Welke misschien nu al Beter(En anders 10x zo talentvol) zijn dan Propper.

27 juni 2019 om 09:11

Dat was jarenlang de fout van Ajax, het niet afwijken van je talent. Daardoor wonnen se geen prijzen, terwijl ze wel gigantisch veel geld hadden. Daarom is het nu ook goed geweest dat ze daar eindelijk vanaf zijn gestapt en durven te investeren in wat oudere spelers zoals Tadic en Blind en meer geld in transfers steken zoals bij Neres.

27 juni 2019 om 09:12

Ik doel op talenten binnen Ajax. Een talent van buiten is toch ook een aankoop? Vandaar dat ik duidelijk aangeef dat als je iets niet in huis hebt je het moet kopen.

27 juni 2019 om 09:23

Lee122: 'ook al faalt hij daar. Zo een kans komt zelden voor.'

Inderdaad Lee. Als hij het bij Real niet haalt, kan hij altijd nog naar Dortmund/tottenham. Als hij naar Dortmund/tottenham gaat en faalt, kan hij niet meer naar Real.

27 juni 2019 om 09:38

Wat oudere spelers ja maar niet 5 van de 11

27 juni 2019 om 19:41

Hm.. niet helemaal. Er werd ook duidelijk beleid gevoerd. Uit de rode cijfers gaan.. En dan toch 4 keer kampioen worden..

27 juni 2019 om 07:28

Waarom is Donny niet technisch? Volgens mij heeft hij een hele goede eerste aanname, kan heel goed wegdraaien en weet hij uitstekend ruimtes te vinden als het enorm druk is. Dat hij niet zo elegant beweegt als Frenkie, of zo vaak trucjes doet als Vinicius, betekent niet dat hij niet technisch is.

27 juni 2019 om 07:33

Wat is jouw definitie van technisch precies? Iemand met skill-moves a la Ronaldinho? Ik begrijp niet waarom veel leden hier roepen dat van de Beek niet technisch is, want dat is hij wel. Hoe je er bij komt dat hij een hardwerkende loper is slaat echt alles. Dan is Frenkie ook maar gewoon een hardwerkende loper want hij maakt de meeste kilometers en pakt de meeste ballen af op het middenveld, lol.

27 juni 2019 om 07:44

Functionele techniek wordt door veel mensen niet als technisch gezien inderdaad. Dat heeft Donny wel degelijk, goede eerste aanname en zo nu en dan zie je hem ook wel heerlijk wegdraaien. Maar zijn grootste kwaliteit is natuurlijk om de 16 in te komen, dat werkt het beste als je met een valse 9 speelt (zoals Ajax met Tadic deed in de CL). Of Real dan niet een stapje te hoog is? Ja misschien wel inderdaad ja, maar goed zeg maar eens nee als ze daadwerkelijk voor je op de stoep staan. We moeten afwachten hoe serieus dit is en ik hoop echt dat ie in Amsterdam blijft, maar dat terzijde.

27 juni 2019 om 07:50

Klopt! van de Beek zijn kwaliteiten zijn echt positionering en in de ruimte springen voor het doel of rondom. Dit zou eigenlijk ook gewoon kunnen werken bij het Nederlands elftal, sinds Memphis in een vrije rol speelt daar. Ik zelf vind het niet te veel als je ziet hoeveel zij betalen voor talenten die niets hebben bewezen. Zet daar Donny tegenover die gewoon een hele CL campagne sterk, dan is dat geld al snel gerechtvaardigd.

27 juni 2019 om 08:46

En dat kun jij beter inzien dan de scouts van Real Madrid, denk jij? Ben het ook totaal niet met je eens overigens. Donny is zoveel meer dan dat en als hij alleen een hardwerkende loper zou zijn, zou hij niet eens in aanmerking zijn gekomen voor profvoetbal. Donny is zeer technisch, maar wel functioneel technisch. Jij ziet alleen jongen die 3 scharen doen als technisch, gok ik zo. Altijd de bal in één keer goed hebben liggen. Altijd de afname de juiste kant op. Vaak zelfs één of twee spelers voorbij met slechts één aanname. Daarnaast enorm veel diepgang en doorzettingsvermogen. En ja, ook werken als een paard maar daar heeft hij de motor ook voor en dit is slechts één van z'n vele kwaliteiten. Als je Donny een beetje gevold had, ooit, had je kunnen zien hoe dominant hij in de jeugd ook al was tegen toch erg veel inmiddels beroemde spelers. Als Zidane een plan met hem heeft zou dit wel eens een belangrijke schakel kunnen worden.

27 juni 2019 om 08:48

Maar goed, hier op een Nederlands forum met veel mensen die nog steeds serieus denken dat Donny en tweede Klaassen is. Tja, dan verwacht ik ook niet anders dan dat de negatieve reacties beter scoren.

27 juni 2019 om 08:57

@Sjonny: Zat scouts van clubs zien dingen verkeerd ja! Anders zou iedereen wel slagen overal. Plus het is een forum dus is het de bedoeling dat iemand zijn visie juist deelt! Plus het is een gericht nog dus wie zegt dat de scouts van Real het anders zien?!?!

27 juni 2019 om 09:08

mooi he. En daarom slagen de meeste talentjes niet, puur omdat iedereen meer geeft om de show dan de functionaliteit.
Ik zie hem liever de bal 90 van de 100 keer de bal in de kruising leggen of zichzelf met 1 aanname de bal direct goed te hebben liggen als dat hij 50 scharen eruit gooit of 20 pannas om vervolgens weer de bal in te leveren.
De meeste spelers vinden de oh's en ah's bevredigender dan dat ze echt presteren en iets bijdragen in de prestatie.

27 juni 2019 om 09:26

@sjonnyvdbeek

de scouts van Real Madrid zullen er ook wel eens naast hebben gezeten toch?

Ik vind Vd Beek een uitstekende voetballer maar ik vind het ook geen echte Real Madrid speler. ik ben daar middenvelders gewend met een begenadigde techniek zoals een Zidane, Modric, Redondo en een Ozil op zijn hoogtepunt toen. Vd Beek vind ik die verfijndheid niet hebben.

ik vind Vd Beek dan meer een speler voor een Liverpool bv waar je meestal middenvelders met veel loopvermogen ziet. en voordat je een Casemiro of Makelele noemt, dat waren/zijn pure brekers die een hele andere rol hebben in een elftal als Vd Beek

27 juni 2019 om 08:58

Wel grappig om te lezen dat iemand wordt verweten niet technisch genoeg te zijn. Daar schuilt meteen ook het problem van de fans en spelers zelf. Omdat ze geen 20x per wedstrijd iemand in de luren leggen zijn ze al direct niet technisch. Het feit dat bijna iedere aanname goed is of iedere bal perfect wordt neergelegd of geprikt heeft ook niets met techniek te maken.
Dat iemand geen showvoetballer is oke, maar om Donny te bestempelen als een hardwerkende loper is wel vermakkelijk.

27 juni 2019 om 09:23

Hij heeft wel gelijk. Vaak is het ook net niet namelijk. Wereldtop is mijlen te ver weg. Maar donny doet wel altijd zijn best en gaat er 90 minuten voor. Kunnen anderen nog wat van leren

27 juni 2019 om 10:49

Het is ongelooflijk hoe veel mensen er blijkbaar helemaal niks van snappen. Als je voetbal ook maar een beetje begrijpt zie je dat van de Beek een fantastische techniek heeft. Elke bal ligt meteen goed. Ook zijn traptechniek is bijvoorbeeld beter dan die van Frenkie de Jong. Ik vind het sowieso apart dat mensen beweren dat Donny zich afgelopen half jaar zo enorm heeft ontwikkeld. Het is juist Frenkie de Jong die zich enorm heeft ontwikkeld. Donny was altijd al de beste speler. Al vanaf het moment dat hij 9 jaar was en als f pupil bijna kampioen werd van de e-tjes van Nederland was Donny de beste voetballer van z'n generatie. Maar goed, mensen hier kunnen het verschil tussen techniek en motoriek niet eens zien....

27 juni 2019 om 13:06

Fantastische techniek en beste voetballer van z n generatie? Hoe noem je dan bv de techniek van David Silva of Modric? Nouri was de beste speler van z n generatie. In jong Ajax domineerden Frenkie en Nouri het middenveld. Volgens vz zit elke Europese topclub achter hem aan. Nogmaals de hype omtrent deze speler neemt psysiche vormen aan.

27 juni 2019 om 13:29

In de tijd dat Nouri en de Jong heerste bij jong Ajax maakte van de Beek al z'n minuten en doelpunten bij het eerste. Silva en Modric hebben inderdaad een betere techniek maar dat betekent niet dat van de Beek tekort komt. Het gaat er niet om of je een bal geeft met buitenkantje voet. Het gaat erom dat je de juiste oplossing kiest op het juiste moment. En Donny van de Beek begrijpt dat. Zidane begrijpt dat ook. Waarom stelt hij anders Isco niet gewoon op? Die heeft zo'n beetje de beste techniek van de wereld. Zidane weet dat Isco geen potten voor je breekt. Donny van de Beek doet dat wel.

27 juni 2019 om 19:57

“Waarom stelt hij Isco nooit op” uhm misschien omdat het middenveld uit 1 controleur en 2 centrale middenvelders bestaat. Maar Donny begrijpt , Zidane begrijpt en jij begrijpt het. Denk dat Zidane volgend jaar met de punt naar voren laat spelen en net aangekochte spits Jovic gepasseerd wordt voor iemand die net als Tadic in de spits kan spelen zodat de beperkte kwaliteit van Donny optimaal benut wordt. Zidane heeft zelf als aanvallende middenvelder gespeeld. Ik kan je vertellen Zidane is niet geintreseerd in hem. Hij heeft eigenlijk alleen Pogba genoemd. Dus Zidane weet , ik weet , zelfs Donny weet dat hij tekort komt. Alleen jij en een groot gedeelte van de vz leden weten dit nog niet

27 juni 2019 om 09:38

Niet geschoten is altijd mis toch? Mocht je het bij Madrid niet redden dan kun je altijd nog naar Dortmund en/of Tottenham. Kijk maar naar die middenvelder die van de week werd verkocht voor 40 miljoen aan Atletico.

Ik heb wel het idee dat wij een ander idee hebben van wat een technische voetballer is. Donny blonk het afgelopen seizoen toch juist uit door zijn functionele techniek? Zijn aannames zijn geweldig en dit zorgde er voor dat hij in de CL een paar zeer belangrijke doelpunten kon scoren.

27 juni 2019 om 10:10

niet mee eens, kijk naar casemiro die is totaal niet technipsch, maar wel echt een harde werker. Dus van der beek zou gewoon kunnen spelen voor real

27 juni 2019 om 10:40

Als je niet kan zien dat van de Beek een fantastische techniek heeft heb je hier niet zoveel te zoeken op een voetbalforum vrees ik. Want dan snap je er blijkbaar helemaal geen ene pepernoot van.

Persoonlijk hoop ik dat hij blijft, en een stap naar de absolute wereldtop is gewoon te groot. Maar als ze straks met 60-70 miljoen aan komen zetten, dan moet je dit als club zijnde toch echt overwegen.

27 juni 2019 om 08:54

Verklaar me voor gek, maar als Van de Beek structureel het niveau kan aantikken van vorig seizoen en dan met name in de tweede seizoenshelft, dan zou elke club ter wereld hem willen hebben. Van de Beek is als nummer tien een uniek complete speler, hij combineert werklust, fysieke kracht en defensief vermogen met de capaciteit om elke keer weer in de zestien op te duiken. Hij kan bij wijze van spreken in één wedstrijd een goal maken, de defensie afjagen en vervolgens zestig meter terugsprinten om mee te helpen met verdedigen. Hij combineert scorend vermogen, een functionele techniek en een gevoel voor diepgang met een geweldige drive ook telkens maar weer te gaan. Van de Beek is één van de weinige echt scorende middenvelders, en is de enige die ik ken die daarnaast nog zo bizar veel defensief werk aflevert. Voor de balans van het team perfect. Dan moet je hem wel als nummer 10 gebruiken.

Courtois
Odriozola
Militao
Ramos
Mendy
Casemiro
Vd Beek
Kroos
Bale
Benzema
Hazard
27 juni 2019 om 19:59

Kan je een voorbeeld van defensief vermogen geven? Er worden hem elke dag nieuwe kwaliteiten toegedicht. Deze is nieuw voor mij!

27 juni 2019 om 09:24

Voor 60 miljoen moet je hem op de fiets wegbrengen. Zou t wel vreemd vinden als hij inderdaad voor 60 miljoen verkocht zou worden. Het is een goede speler, maar laten we niet vergeten dat hij de eerste helft van t seizoen op de bank heeft gezeten en overwoog om weg te gaan (net als Neres). Real zou gek zijn zulke bedragen neer te leggen voor iemand die pas een half jaar op niveau presteert. Het zou voor zn ontwikkeling beter zijn als hij nog een jaar bij Ajax blijft of een tussenstapje maakt naar een Leverkusen ofzo.

27 juni 2019 om 09:50

Hij heeft alleen in augustus en september op de bank gezeten, vanaf oktober was hij vaste basisspeler en vanaf december begon hij het niveau aan te tikken wat tegen de wereldklasse aanschurkte. De enige reden dat hij op de bank zat, is omdat Ten Hag het niet in hem zag zitten als controlerende middenvelder en voor de drie aanvallende posities experimenteerde met Neres, Tadic en Ziyech allemaal op 10.

27 juni 2019 om 09:55

Ik weet niet of jij de hele CL cyclus van Ajax hebt gevolgd, maar de wedstrijden tegen Bayern (als voorbeeld) blonk hij uit. Ik geloof dat Bayern geen misselijke ploeg is, als je kan heersen tegen zo'n ploeg, 2x, dan ben je goed. Donny is al 3 jaar lang een speler van Ajax 1,waar hij elk jaar een hoop doelpunten maakt. Die jongen wordt alleen maar beter, en gaat met voetballers als Hazard, Modric, Kroos alleen maar beter worden. Ik persoonlijk zie hem liever bij een Spurs, Dortmund,Atletico en zelfs Inter. Net geen wereldtop, maar een stijl wat hem wel past. We gaan het meemaken, denk zelf dat hij een wereldtopper kan worden. Hij wordt weg onderschat vind ik.

27 juni 2019 om 11:32

Ik denk dat die juist wordt overschat. Ajax was een uitstekend draaiend elftal en daar profiteerde hij ook van, maar de verwachtingen die Real Madrid fans zullen hebben van een aankoop van 60 miljoen zie ik hem in alle eerlijkheid niet waarmaken.

27 juni 2019 om 11:38

Dat is dus de vraag. Kwam zijn vorm door de flow waarin Ajax zat of waren dat zijn echte kwaliteiten die hij eindelijk kon etaleren op het hoogste niveau. Ik ben geneigd te zeggen het eerste, maar als Van de Beek ecjt zo sterk zou presteren voor meedere jaren lang is hij mijn inziens wereldklasse.

27 juni 2019 om 13:12

Als hij het meerdere jaren laat zien is die inderdaad van dat niveau, maar dan kunnen we het er dus over eens zijn dat het nu iig allemaal te vroeg is.

Voordat jullie zeggen dat het te veel is; Real betaalde 100 miljoen voor Eder en Rodrygo. Rodrygo die net komt kijken en Eder die een verdediger is ( sinds iedereen roept dat middenvelders en aanvallers duurder horen te zijn.) Van de Beek heeft laten zien dat hij het niveau aan kan in de knock out fase en, dit was alles behalve een incident. Ik zeg 60 miljoen, incl bonussen.

27 juni 2019 om 06:36

En waarom precies was het allesbehalve een incident? Nog in het begin van 2019 schommelde van de Beek tussen de basis en de bank. Daarna is hij in vorm gekomen en heeft hij het prima gedaan, maar dit is vooralsnog wel incidenteel. Ik zie het talent er bij hem ook gewoon niet van af druipen zoals bij Frenkie de Jong of de Ligt.

27 juni 2019 om 06:59

Dan hebben jij en ik een andere kijk op voetbal. Donny van de Beek is altijd een van de grote talenten geweest in de jeugd van Ajax, dat het de eerste periode er niet uit kwam zal best. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren en hij heeft in het tweede seizoenshelft bewezen een geweldige speler te zijn. Sommige mensen zoeken nog naar hun manier van spelen en dit leek mij het geval bij Van de Beek. Maar de diepgang in zijn spel, het versnellen van het tempo door de bal met een subtiel tikje te verlengen en laat me niet eens praten over zijn positionering is gewoon wereldklasse. Van de Beek is dan ook niet van het niveau Frenkie of De Ligt waar jij over praat maar is een uitstekende speler die het al liet zien in de jeugd samen met Nouri. Waar denk je dat de bijnaam “Maradonny” vandaan komt? Pogba schommelde ook van basis tot bank en hij is ook gewoon een klasbak.

27 juni 2019 om 07:04

Goede terechte analyse, kleine aanvulling op zijn spelopvatting de en etc: ook een Donny is tijdens 'n wedstrijd veel bezig met om zich heen te kijken waar hij in kan springen, lopen, en waar de tegenstander zich bevindt. Frenkie wordt hierom o.a. geroemd, bij Donny valt het niet zó op omdat hij iets kleiner is en tussen middenveld en aanval staat en ook omdat hij een iets dikkere nek heeft. Deze jongen heb ik in de jeugd zien spelen met Nouri samen youth league jaren terug. Topper. 70 miljoen is zelfs te wring. Maradonny

27 juni 2019 om 07:08

Ohja Maradona en VD Beek. Gelijkenis is sprekend..

27 juni 2019 om 07:12

Dat hij in de jeugd wat heeft laten zien is hier in mijn optiek totaal niet relevant. In het eerste van Ajax heeft hij dit afgelopen half jaar voor het eerst structureel laten zien een hoog niveau aan te tikken. Dan is dat voor mij vooralsnog wel degelijk incidenteel. Pogba tussen basis en bank? Wanneer was dat dan het geval, want ondanks dat ik me vaak aan hem erger staat hij er zelden naast. En Maradonny, serieus? Is dat een argument die je aanhaalt hier om aan te geven dat hij van wereldklasse is?

27 juni 2019 om 07:28

Dat kan naar jouw mening niet relevant zijn, maar het geeft wel aan dat hij het talent bezit om te slagen in de top. Pogba stond tijdens Mourinho’s tijdperk gewoon sporadisch op de bank om plaats te maken voor McTominay. Een hele CL campangne een van de betere spelers zijn noem jij incidenteel? Of is Van de Beek gewoon geen opvallende speler in jouw ogen? Trouwens, dat ik de bijnaam Maradonny op noem heeft niet te maken met dat hij van wereldklasse is; ik zie vaak dat mensen van de Beek zien als een “hardwerkende tweede Klaassen” wat denk ik meer door zijn uitstraling komt, maar die jongen is gewoon technisch. Misschien geen buitencategorie Nouri etc. maar hij is technisch.

27 juni 2019 om 08:11

Is dat belangrijk dan als je een dikkere nek hebt?

27 juni 2019 om 08:17

Nee, prestaties in de jeugd geven allerminst aan dat iemand de top aan kan. Genoeg talenten die werelds leken in de jeugd, maar het niet redden wanneer het om het echie gaat. Pogba zat sporadisch op de bank zeg je dat wil dan dus toch zeggen dat hij er zelden naast stond. Één hele cl campagne noem ik incidenteel ja. Als een speler een goed seizoen heeft en daarna niks meer presteert dan heeft diegene toch één incidenteel goed seizoen gehad. Ik zeg niet dat dit het vooruitzicht voor van de Beek is, maar vooralsnog is het één sterk halfjaar en dus incidenteel.

27 juni 2019 om 08:49

Frenkie zat ook best lang in jong Ajax, dat zegt dus allemaal niet zoveel.

27 juni 2019 om 09:39

@acepluto

omdat Mourinho er al jaren niks meer van snapt. die Mctominay is 3 klassen minder als Pogba. Mourinho stuurde ook De Bruyne naar Wolfsburg omdat hij hem niet goed genoeg vond en vervolgens werd De Bruyne al na 1 seizoen weer verkocht voor 75 miljoen aan City en was hij daar gelijk een van de grote mannen

27 juni 2019 om 11:07

@Giodinho7. He wat jammer nou dat het niet zo goed lukt met voetbal kijken. Het zou zo leuk zijn om gezellig mee te kunnen praten met de jongens. Helaas gaat het niet zoals gehoopt en daarom sta je nu een beetje voor gek. Misschien dat je beter een sport als sprinten kan gaan kijken. Daarmee is het namelijk niet erg als je niet weet wat techniek is. Daar kan je gewoon zeggen dat degene die als eerst over de finnish komt het beste is. Dus daar sla je niet zo snel een modderfiguur.

27 juni 2019 om 11:34

Als bijnamen een indicator zijn voor de kwaliteiten van een speler, wat is Nelom dan?

27 juni 2019 om 20:03

Ik denk omdat hij misschien ook af en toe snuift.... Geintje. Ze noemen hem maradonny omdat hij ........ ik zou het echt niet weten? Misschien kan je een maradonny voorbeeld geven?

27 juni 2019 om 07:49

Rodrygo is dat geld meer dan waard , hij ie veel beter dan Vincius Jr. Hij heeft het 2 jaar laten zien in de Braziliaanse competitie en Zuid-Amerikaanse toernooien.

27 juni 2019 om 07:53

Oké, dan is Donny dat geld ook meer dan waard. Hecht tenslotte meer waarde aan de CL dan aan een aantal toernooien in Zuid Amerika.

60 miljoen voor van de Beek dan lijkt mij het een simpele beslissing om te nemen. Ik denk namelijk niet dat je dat ooit nog krijgt voor hem. Voor hem persoonlijk is dit ook een stap waar hij niet twee keer over na hoeft te denken. Prima speler natuurlijk, maar ik zie van de Beek gewoon niet de lijnen uitzetten bij een Real Madrid en dat wordt toch wel gevraagd als nummer 10 daar.

27 juni 2019 om 09:10

t gaat er toch niet alleen om of je het ooit nog voor hem krijgt...
Stel dat je nu 60 miljoen kunt krijgen
of hij blijft nog 3 jaar, haalt 3 jaar het niveau van dit jaar, je wordt mede daardoor 3x kampioen...en dan verkoop je hem voor 45 miljoen.
Dan zou ik voor optie 2 gaan.
Geld alleen is niet heilig.

Maar goed...dat is allemaal speculeren, aangezien je niet weet wat er gebeurt in de toekomst.
Misschien hou je m nog een jaar en verkoop je m dan voor 80 miljoen.

Maar alleen maar naar t geld kijken, lijkt me niet verstandig. Als je nu teveel spelers verkoopt geef je ook een signaal naar de rest.
Je moet ook zorgen dat Tadic, Blind en Neres morgen niet bij overmars in t kantoor staan met een transferverzoek omdat ze geen fiducie hebben in t nieuwe seizoen na alle verkopen.

Ideale speler in een team van technici die alleen voetballen en bewegen als ze in balbezit zijn. Ik snap het wel. Donny gaat daar van toegevoegde waarde zijn. Missende schakel, onderschatte speler met een neusje voor goals. Slimme aankoop en jammer dat hij niet in de basis stond bij de nations league.

Ones in a life time , pakke die kans ! Zidane geeft iedereen wel kansen hoop dat hij die benut .

Na De Ligt en De Jong opnieuw een enorme aderlating voor Ajax. Ziyech en Neres zullen waarschijnlijk volgen. De keerzijde van het succes. Wel een hoop geld maar het zijn toch grotendeels onvervangbare spelers.

27 juni 2019 om 06:40

Met bergwijn en promes op de vleugels kan Tadic op 10 of op 9. De rest van het middenveld vult zich wel op

27 juni 2019 om 06:47

Net zoals wat Buurman zeg zet Tadic op 10 (is toch te langzaam aan de zijkant) en het probleem is opgelost en anders heb je Noah Lang nog die je kn doorschuiven. 70 miljoen vragen en doorselecteren lijkt me prima.

Totaal geen speler voor Real, zie hem liever bij Dortmund ofzo. Alleen die zullen dat geld niet betalen.

Real moet aan de toekomst denken en ze kunnen nu beter Modric laten gaan en Kovacic behouden.
en je kunt beter James Rodrigeuz behouden inplaats van 60 miljoen aan van de beek uit te geven. want in een normale wereld is van de beek maximaal 15 miljoen waard. hopelijk verkopen ze wel Bale Vasquez en Nacho.
en ze hebben helaas de kans laten liggen om het grootste talent sinds Messi Ronaldo aan zich te binden namelijk Jao Felix die gaat lekker voor 126 miljoen naar Atletico en ja hij is een groter talent dan Neymar Mbappe en voor de ajaxcieden de jong en de ligt. Real had hem beter kunnen kopen dan Hazard.

27 juni 2019 om 06:55

Ik wilde eigenlijk van de bank mijn bed in maar felix groter talent dan Mbappe gebaseerd op wat...? Mbappe is maar een jaar jonger volgens mij en die heeft er al 4 seizoenen opzitten in Ligue 1 En de champions league.. Felix komt dit seizoen net kijken. Ja het is een hele goede voetballer en mooi om naar te kijken.. en ik heb het helemaal niet op Neymar maar toen die op de kaart kwam was hij naar mijn mening zeker niet minder getalenteerd dan beide heren.

27 juni 2019 om 07:10

In een normale wereld is Donny 15 miljoen waard? Jij bent echt niet goed, als je nou bijv. 30-35 had gezegd had ik daar nog in kunnen komen, maar 15? Absolute waanzin. Donny is een groot talent, is altijd in beweging, is bij veel goals betrokken en scoort daarnaast zelf ook veel goals (goede eigenschap voor een middenvelder). Daar staat gewoon een bepaalde transferwaarde tegenover en die is absoluut veel hoger dan 15 miljoen.

Zestig miljoen is natuurlijk een prachtig bedrag maar voor het geld hoef je hem niet te verkopen.
Het evenwicht bewaren in de selectie lijkt ook vele miljoenen waard als je mee wil doen in de CL.

Ajax krijgt wel een elftal waar je je maar weinig mee kunt identificeren zo. De smaakmakers en de jongens die juist weer wat sympathie in de toch wel wat kleurloze jaren voordat zij op het toneel verschenen vergaarden worden nu een voor een weggeplukt. Dan vervang je die met dure aankopen. Ajax zal geen Monaco seizoen krijgen, daarvoor is de eredivisie te zwak. Maar ik verwacht toch wel wat klagende ajaxieden zo rond december als iedereen weggaat die genoemd wordt.

Wow als dit bericht op de waarheid is berust, gaat natuurlijk wel om de absolute Europese elite. Maar ik denk dat Donny beter bij een subtop club kan beginnen, en wellicht doorgroeien naar de Europese top. Zijn specifieke kwaliteiten hebben veel ploegen nodig, maar laat hem nog maar een jaartje bij ons blijven. Voor ons natuurlijk top, maar voor zichzelf ook..😏

27 juni 2019 om 07:23

Inderdaad Sulejmanii. Vergeet ook niet dat hij het eerste halfjaar van afgelopen seizoen niet eens basisspeler was bij Ajax. Ik ben groot fan van hem, vind het echt een heerlijke vechter met een mooie karakterkop erop die bovendien een meer dan behoorlijk technisch en tactisch vermogen heeft, maar desalniettemin ben ik sceptisch over een directe overgang naar de wereldtop.

27 juni 2019 om 13:17

Hijniet, alles ok met je? Ook zo genoten van het gekke weer.😅 Precies, en achteraf gezien is er misschien toch een knopje om gegaan aangezien hij weer in de basis terecht kwam. Maar inderdaad zo een directe stap, gaat hij niet overleven denk ik. En ik denk ook niet dat hij ooit het niveau van Real haalt, maar dat dacht ik van meerderen. Of bij Ajax blijven, of naar een club als Everton, Dortmund wat een ander zei ook geen schande. En net onder de top ,wat al een geweldige prestatie zou zijn. Fijne middag!

27 juni 2019 om 18:02

Kom net net terug van een weekje in Sint Petersburg, daar was het een graad of 25 met een strakblauwe hemel en een lekker zeebriesje. Veel beter dan die sauna hier Ik heb al eerder gezegd dat ik hem erg graag naar Dortmund zie gaan, in mijn ogen lijkt hij haast geboren voor die club. En de kans op speeltijd , als vaste basisklant of in een roulatiesysteem, lijkt me ook aanzienlijk. Ik denk alleen niet dat Dortmund 50 miljoen op tafel gaat leggen.

Ajax moet gewoon meer durven te vragen. In principe wil je Beek niet kwijt. Met Frenkie en straks De Ligt en Ziyech heb je al genoeg sterkhouders verkocht. Geld heeft Ajax voldoende, de selectie op sterkte houden tov vorig seizoen is al een klus op zich. Vd Beek heeft eigenschappen (scorend vermogen, diepgang, strijdlust) die je niet zomaar vervangt. Dus durf gerust nee te verkopen want Real als big spender betaalt toch wel, wat je ook vraagt...

27 juni 2019 om 09:30

@fcbogarde

dat is inherent aan een Nederlanse club. je blijft een opleidingsland. imo moet Ajax juist profiteren van het CL succes en cashen nu het ijzer heet is. als het volgend seizoen minder is en de hype rond sommige spelers is overgewaaid zullen de spelers een stuk minder waard zijn waarschijnlijk. kijk naar een Dolberg bv. die zal waarschijnlijk ook nooit meer waard worden wat hij waard was na dat seizoen dat Ajax de EL finale haalde

27 juni 2019 om 11:32

Jij denkt dat je alles krijgt van Real wat je voor Donny vraagt?? 60 miljoen zou al stom zijn van Real. Leuk ook dat als je hier een andere mening over Donny hebt dan verschillende Ajacieden dan snap je er opeens niks van. Leuk dat jullie je eigen speler compleet ophemelen net als Neres maar die zie ik allebei bij geen enkele absolute topclub goed meedraaien of basis staan. Jongens als James, Isco en Asensio spelen niet eens bij Real en die zouden heel de eredivisie kapot spelen.

Als je dat vertaalt naar het NL elftal (met een beetje opportunisme): de keeper van Valencia (cil), Verdediging Manu? (dumfries) Juve? (de Ligt), Liv (v.dijk) Ajax (blind), Liv (wijnaldum), Barca (de Jong) RM (v.d. Beek) Ajax (promes) Bm??? (bergwijn) OL (depay). We kunnen dan niet meer zeggen dat het NL elftal uit prusters bestaat.

27 juni 2019 om 11:41

Promes zou ik er naast zetten, is bijna altijd erg matig bij het Nederlands elftal.

Blijft vreemd dat Real De Jong en De Ligt volledig heeft genegeerd op de transfermarkt en dan wel Van de Beek wil. In mijn ogen is die (nog) niet genoeg voor dat niveau.

27 juni 2019 om 07:43

3 verschillende posities, dus het is maar net waar de prioriteit ligt...

27 juni 2019 om 14:25

Sergio Ramos vraagt een transfer naar China aan, dan weet je dat zijn tijd er binnenkort op zit. En prioriteit? Volgens mij hebben we afgelopen seizoen kunnen zien hoe Real Madrid worstelt in het post-Ronaldo-tijdperk. Dan is de prioriteit vooral om een toekomstgericht elftal samen te stellen dat er tegelijkertijd direct staat. Kortom: de grootste talenten zouden dan op de radar moeten komen, ter vervanging van spelers als Modric, Kroos, de genoemde Ramos, Bale natuurlijk en ook Benzema. Zoals Real Vinicius Junior en Rodrygo aantrok en uiteraard interesse heeft in Kylian Mbappé leek het mij volslagen voor de hand liggen dat De Jong en De Ligt als prioriteit zou worden aangemerkt.

27 juni 2019 om 15:20

Blijkbaar het nieuws niet gevolgd. Ramos blijft gewoon bij Real en sluit daar waarschijnlijk zijn carriere af. Dat naar China waren gewoon geruchten. Daarnaast hebben ze nog Varane die nog jong is en hebben ze Militao gekocht. Ik vind hem na de Ligt, het grootste talent op CV dus gewoon een prima aankoop oook voor de toekomst. Kroos is nog vrij jong, ze hebben nog spelers als Diaz, Isco, Asensio, Ceballos etc. die allemaal jong zijn en ook veel potentie hebben. Daarnaast denk ik dat Real nog wel een middenvelder erbij haalt die zichzelf al bewezen heeft over meerdere jaren. Het was ook al snel duidelijk dat de Jong naar Barca wilde. Ze hebben ook nog Vinicius en Rodrygo wat 2 fantastische talenten zijn voor de vleugels, ook allebei nog superjong dus qua toekomstperspectief zit dat wel goed. Voor de spitspositie hebben ze Jovic gekocht die met 21-jaar ook nog superjong is. Voor de backs hebben ze nog Reguilon en Orejuzola (sorry voor verkeerde spelling). Ook Theo Hernandez is nog Real speler en Hakimi van Dortmund ook nog officieel. Dan nog Mendy, superjong, veel potentie dus qua toekomstperspectief zit het echt wel goed bij Real + dat ze nog toppers hebben als Navas, Marcelo, Courtouis, Ramos, Modric, Casemiro, Benzema, Hazard, Carjaval en ook nog Bale. Niet heel vreemd dus dat Real niet voor deze 2 spelers is gegaan.

Mensen ondanks al die uitgaande toppers is Bruno weer terug. No Sweat

Tot dusver heeft Real uitstekende transfers gedaan maar deze zou ik niet begrijpen. Van de Beek komt echt te kort voor een Real en bovendien is dit bedrag veel te hoog.

Het zou zonde zijn als Van de Beek weggaat. Persoonlijk denk ik dat als ie een vol jaar bij Ajax speelt hij nog sterker wordt. Het is natuurlijk begrijpelijk dat de topploegen in Europa op hem jagen. Hij heeft zich namelijk bewezen in CL tegen Real, Juve en de Spurs. Dat gaat om de knikkers. "nu is ie nog op te pikken voor 50, 60 miljoen omdat ie nog geen vaste waarde is voor het NL elftal". daarom is het onbegrijpelijk dat Koeman kiest voor de Roon ipv van Van de Beek.

Als de telegraaf het zegt, dan geloof ik het meteen. Hoeveel spelers hebben zij op zijn positie. En welke speler van de huidige selectie is minder dan hem?

27 juni 2019 om 08:52

In de vorm van afgelopen seizoen is Donny de ster daar

Financieel gezien een goede stap voor hem zelf als dit klopt en gaat gebeuren. Hoop alleen wel dat hij blijft. Kan me niet voorstellen dat hij daar basisklant gaat worden en zie hem veel liever een stevige pijler bij ons zijn komend seizoen! Als hij dan de ontwikkeling van afgelopen jaar doorzet, staat iedere club voor hem klaar!

27 juni 2019 om 08:54

Toch denk ik niet dat Zidane hem zou willen zonder een plan met hem te hebben. Denk dat Donny velen opnieuw zoi kunnen verbazen. Juist bij zo'n topclub, tussen al die sterren, is het heerlijk op zo'n speler te hebben die naast hard werkt ook altijd de goede kant op draait en geweldig is in de combinatie.

27 juni 2019 om 10:24

Dat is zeker waar. Ben ook niet degene die gaat roepen dat hij het niet aan kan, alhoewel het zeker aanpoten zal zijn voor hem. Hij heeft alleen nog niet zo lang iets laten zien bij ons (natuurlijk wel in de jeugd, maar dat zal minder tellen voor Real). Eigenlijk maar 1 seizoen (en dan vooral het 2e deel van dit seizoen). Dan kom je toch 'kleiner' binnen bij Real. Moet wel zeggen dat de wedstrijd aldaar in de CL wel positief voor hem zal werken, daar zullen ze in Madrid wel extra respect voor hebben.

Ik hoop niet dat dit waar is. Zo wel, dan ben ik -waarschijnlijk- een van de weinige mensen die wel gelooft dat Donny zich kan optrekken aan het niveau van Real Madrid. Een basisklant zal hij in het begin niet zijn. Maar zijn strijdlust zorgt er voor dat hij verder gaat komen dan de meesten ooit zullen verwachten. Het speltype van Donny is juist een ontbrekende schakel bij Real. Altijd opduiken tussen de linies en altijd de 16-meter in om in scoringspositie te komen. En hij is ook 'pas' 22 jaar!

27 juni 2019 om 08:55

Hier nog één! Alleen de negatieve reacties staan veelal bovenaan want die scoren beter. Die mensen denken serieus nog dat Donny een replica van Klaassen is.

27 juni 2019 om 09:32

Echt he, die snap ik dus totaal niet. Davy was een leider en aardige voetballer, maar zonder Davy af te vallen is Donny toch echt wel wat klasses beter. Heb al eerder geroepen, Donny valt pas op als hij niet speelt. Slimme loopacties, goede balaannames, scorend vermogen. Maar ja effectiviteit wordt niet gewaardeerd he, het gaat om acties en shows.

27 juni 2019 om 09:22

Ik denk ook dat Donny voor een aardige verrassing zal zorgen mocht hij bij Real tekenen.
Ik vind hem toch een type Kuyt, maar dan beter. Hij werkt zich het snot voor de neus maar dan wel met meer technische baggage en voetbalintelligentie. Je ziet dat hij hele slimme looplijnen heft, ondanks de verliespartijen van Real lopen er hier toch betere spelers rond die hem nog beter zullen begrijpen, die hem nog sneller zullen gaan zoeken. Met zijn instellingen en "goede" kop zie ik hem zomaar slagen in Madrid.

Mocht Van de Beek weggaan dan heb je inderdaad een flink gat qua productiviteit. Misschien kijken of Barco van Atalanta te halen is. Dan ga je er niet superveel op achteruit denk ik. Die scoort makkelijk en heeft ook een goede loopactie zonder bal.

27 juni 2019 om 09:55

Denk dat Marin dat gat misschien wel op gaat vullen. Heb hem de laatste maanden in de gaten gehouden en best een productieve middenvelder, ook qua assists.

27 juni 2019 om 11:43

Jaa alleen is Marin wel meer verdedigend ingesteld vm en Donny een 10. Ik heb het gevoel dat Ajax gaat kijken of een middenveld met Blind en Marin goed klikt omdat er dan weer een sterk blok staat na het wegvallen van de Ligt. Blind en Marin hebben ook allebei een prima steekpass. Martinez zal dan de plek van Blind innemen.

27 juni 2019 om 12:10

Ik zie dit idee wel vaker, maar het lijkt mij echt ontzettend onwaarschijnlijk dat Blind ook van de CV wordt gehaald terwijl de Ligt vertrekt. Waarom zou je dan je hele centrale blok willen vervangen? Blind is gewend om te spelen met Onana, Mazraoui/veltman en Nico. Als je een sterke CV haalt en Blind daar laat staan dan ben je met de verdediging klaar, en dat is toch de basis. Blind was vorig jaar ook gewoon onwijs goed als CV, in de laatste fase van de CL was hij een van de beste spelers. Martinez is denk ik gehaald als linksback en toekomstig opvolger van Nico, waarvan het nagenoeg zeker is dat hij nog één seizoen blijft en dan vertrekt. Hij stond trouwens ook in de eerste oefenwedstrijd tegen Quick gisteren op linksback. Naast Marin heb je nog wel een andere '6' nodig inderdaad. Schöne, Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp heb je voor die positie, en Mazraoui kan er ook spelen. Het zou me ook niet verbazen als Ajax voor die plek nog een speler haalt, aangezien Marin al lang op de radar was, ook voor het vertrek van de Jong, en misschien gehaald is als vervanger van Schöne, die niet altijd de sterkste schakel was in Europa afgelopen seizoen en een jaartje ouder wordt. Als ze inderdaad nog een middenvelder halen om naast Marin te spelen, vind ik wel dat ze Eiting of Ekkelenkamp moeten gaan verhuren, anders wordt het daar te druk. Dan heb je, bijvoorbeeld, Marin en Pröpper op de 6 posities, met als back-up Schöne en Eiting, en kan Gravenberch in Jong spelen en af en toe wat minuutjes pakken in het eerste.

Zou Donny graag willen houden,
Maar een transfer naar Real komt misschien voor hem maar 1 x langs.
Zou hem zelf laten beslissen, wil hij graag dan voor een mooi bedrag gaan.

Oei, denk dat dit wel verleidelijk wordt voor Donny als Real serieus is. Ajax moet hem hoe dan ook proberen te houden, contract opwaarderen. Real komt ook te vroeg voor hem natuurlijk.

Ik zou zeggen ruilen met James en 15 miljoen erbij Xd

Wie heeft Hagi gezien op t ek? Zou dat wel of niet een goede vervanger zijn, aangezien ze daar dan wel mee op moeten schieten gezien de interesse vanuit Belgie

Kijken of we van de beek kunnen ruilen tegen Asensio?

dromen mag..

27 juni 2019 om 09:17

Oef, zou het....

Financieel, sportief en qua persoonlijke ontwikkeling een mooie stap. Die ene trein hé
Voor Ajax echt vervelend omdat je hem echt pas gaat missen als hij er niet is en zie maar een middenvelder te vinden die op dit moment zoveel scorend vermogen, drive en passie heeft. Én betaalbaar is voor de eredivisie en Europa.

27 juni 2019 om 09:36

@papabear

hij heeft 20 goals in 95 wedstrijden gemaakt in het eerste van Ajax. dat betekend dat hij ongeveer 1 keer in de 5 wedstrijden scoort. zoveel scorend vermogen is dat toch ook weer niet voor een aanvallende middenvelder?

27 juni 2019 om 10:13

Dit jaar 16 goals vorig jaar ook in de dubbele cijfers. Of moest die dat van jou al vanaf zijn debuut presteren?

27 juni 2019 om 12:03

@japie

Hij heeft in zijn eerste 27 wedstrijden in de Eredivisie (daar zaten natuurlijk ook veel invalbeurten bij he) niet gescoord, dus dat geeft een wat vertekend beeld bij jouw data.

In de afgelopen twee seizoenen heeft hij in de competitie 20x gescoord in 68 wedstrijden (plus 16 assists). In de Knvb beker vorig jaar 4x in 5 wedstrijden, en in de CL 4x in 18 wedstrijden, waaronder natuurlijk ook een paar hele belangrijke in de laatste fase van het toernooi tegen Juve en Spurs.
Dat zijn best goede cijfers voor zo'n jonge speler. Ik denk wel dat hij nog een jaartje bij Ajax moet blijven, of misschien zelfs 2, en dat hij er dan zo 20 in kan schieten in een seizoen. Denk ook dat Real geen goede move voor hem zou zijn.

27 juni 2019 om 13:38

Waarom heeft iedereen het telkens over het scorend vermogen? Zelfs voor een Eredivisie speler scoort hij niet eens bovengemiddeld veel en in Europa heeft hij meer kansen gemist dan geraakt.

Natuurlijk zijn z'n cijfers niet slecht voor een 22-jarige speler, maar ik vind dat scorend vermogen wel erg overtrokken als je in een ploeg speelt die zo dominant was ten opzichte van de rest (eredivisie). Echter doet men nu alsof die jongen water heeft laten branden.

27 juni 2019 om 15:24

Als hij alle seizoenen een onbetwitste basisspeler was geweest had ik je gelijk gegeven.
Maar we moeten de cijfers wel in het juiste perspectief zetten, zijn begin seizoenen waren kut ja maar als je de kans niet krijgt om je te onderscheiden tja. En zo dominant was Ajax de afgelopen seizoenen ook niet.
Aan het begin van dit seizoen kreeg hij ook niet het vertrouwen, toen scoorde hij wel maar moest Ten Hag hem niet zo leek het. Toen eindelijk ook Ten Hag doorhad hem niet meer te kunnen laten banken kun je toch niet ontkennen dat zijn cijfers toch best goed zijn voor een middenvelder.
Ik weet zo uit mijn hoofd geen middenvelders te noemen van ongeveer zijn leeftijd
die nationaal en internationaal zo vaak betrokken zijn bij de goals. Heel misschien Joao Felix maar daar houdt het wel bij op.
Hij doet geen water branden maar laat het wel een beetje borrelen

27 juni 2019 om 15:47

Dat vind ik veel te makkelijk. Hij heeft dit seizoen 9 doelpunten gemaakt, geen 18. Dat is niet zo indrukwekkend veel in een erg dominante ploeg en nota bene in de Eredivisie. Ook in Europa heeft hij 3 doelpunten. Dat is natuurlijk niet slecht, maar we hebben het afgaande op de cijfers ook niet ineens over een fenomeen. Genoeg spelers van 22 jaar leggen vergelijkbare cijfers af en waarschijnlijk zelfs in betere competities. Overigens staan daar als kanttekening natuurlijk ook wel een aantal assists tegenover.

Na van de Beek nog 1 speler verkopen en de 4 spelers levert Ajax net zoveel op als de kosten van feyenoords nieuwe stadion!

Snap hier dus helemaal niks van als Real Madrid bereid is om 60Mil neer te tellen voor Van de Beek? En Tottenham heeft net 62 Mil neergeteld voor Ndombele, als ik Real Madrid was had ik me eerder gemeld voor Ndombele of Bruno Fernandes

Na één goed half seizoen heeft van de Beek mij nog niet overtuigd dat hij Real echt aan kan. De vraag is dan wel of Donny bereid is om amper te spelen? Ja, het is Real Madrid, maar ik denk dat hij gewoon voor de breedte wordt gekocht. Zou echt jammer zijn als hij dag nu doet.

Er even vanuit gaande dat de optie Vd Beek nog geen vaste is voor Real, zal Overmars nooit de prijs bepaald hebben. Mocht Real vd Beek willen, ongeacht Pogba. Dan zou je als Overmars kunnen zeggen 60 miljoen (voorbeeld).
Maar als vd Beek enkel in beeld komt als Pogba niet komt, dan zal Overmars natuurlijk meer vragen.
Als ze Pogba voor pak hem beet 150 miljoen niet kunnen krijgen, dan komen ze voor Vd Beek. Die kost dan geen 60 maar 75 miljoen. "ben je nog steeds 75 miljoen goedkoper uit dan je eigenlijk uit wilde geven.".

Telegraaf had vroeger nog wel eens "nieuws". maar tegenwoordig is het voornamelijk wandelgangen en uit de lucht gegrepen verhaaltjes.

Haha, wat denkt Real wel niet? Donny gaat dat natuurlijk nooit doen. Als bieden ze hem 100 millie per jaar. Donny speelt niet voor het geld en de drama maar voor de prijzen. En die gaat hij niet winnen met Real de komende jaren. Donny blijft nog lekker een jaartje bij Ajax en gaat daarna naar Bayern of Liverpool.

Weet echt niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Ik vind dat Van de Beek het afgelopen seizoen echt fantastisch gedaan heeft en denk inderdaad dat hij wel een stap hoger aan zal kunnen. Toch denk ik niet dat hij basisspeler bij Real kan worden, helemaal met het oog op over hoeveel goede middenvelders Real al wel niet beschikt.

Indien Ajax er echt meer dan 60 miljoen voor kan krijgen, kan ik het best begrijpen als ze toch overwegen hem te verkopen. Zaak is dan wel dat ze een goede middenvelder op hun scoutingslijstje hebben staan als vervanger waardoor dit verlies minder groot zal zijn.

27 juni 2019 om 12:28

Het interesseert mij altijd helemaal niets of ze het daar redden of goed genoeg zijn. Het enige wat mij interesseert is de spelers proberen te behouden en opnieuw zo'n mooi seizoen beleven met de vaste kern. Vooral Ziyech, Van de Beek, Neres, Tadic, Onana, De Jong, De Ligt, Tagliafico en Blind is die vaste kern. 2 daar van weg is een aderlating. Maar als je er meerdere van verkoopt, blijft er niets meer van die kern over en kun je opnieuw beginnen. Dit was een bijzonder team. Alles klopte. Al is de vervanger nog zo goed. Gaat lang duren voor het weer als een goed collectief functioneert. De transferperiodes zijn voor Ajax moeilijker te overleven dan de Champions league pff.

27 juni 2019 om 12:32

Ja ik vind dat in dit geval wel interessant omdat Van de Beek een Nederlander is en ik hoop dat hij zoveel mogelijk zijn potentie waarmaakt waardoor wij er in Oranje ook plezier van hebben. Ik ben namelijk ook gewoon fan van het Nederlands Elftal.

Ja daar ben ik het op zich wel met je eens, maar het is gewoon niet realistisch om te verwachten dat we weer zo'n mooi seizoen gaan draaien. Het kan juist ook in het nadeel werken door zoveel mogelijk spelers krampachtig proberen vast te houden, er moet daar een goede balans in gevonden zien te worden.

Even 120 miljoen vragen net zoals Benfica deed voor Felix. Ajax moet lekker zelf ontsnappings clausule maken van 150 miljoen voor hun dragelijke spelers. Dan hou je elftal wel bij elkaar. Donny moet blijven. Dat De Ligt en De Jong weg gaan voor relatief weinig geld als je met Jao Felix vergelijkt, moet er ergens een stop zijn. Frenkie en Matthijs en niets meer of minder. Ben die uit de hand gelopen transfermarkt zat. Ben je bijna de beste van Europa en wordt je direct weer leeggeroofd door clubs waar het geld letterlijk uit de grond wordt geboord..

27 juni 2019 om 13:34

Deze Joao Felix is 2,5 jaar jonger, heeft exceptionele kwaliteiten en had nu al betere cijfers dan Van De Beek in een min of meer vergelijkbare competitie (alleen de top van Portugal is breder). Bovendien had deze Joao Felix nog een contract tot 2023. Je denkt toch niet serieus dat 120 miljoen euro een reeel bedrag is voor Van De Beek? Die ligt heel anders in de markt.

27 juni 2019 om 21:46

Voor Frenkie de Jong en De Ligt wel.

28 juni 2019 om 15:41

Ook zij liggen heel anders in de markt, al snap ik dat je die twee opnoemt. Wellicht hebben ze De Jong te snel verkocht. Die had waarschijnlijk veel meer opgeleverd als je hem deze zomer van de hand had gedaan.

De Ligt is een verdediger (die leveren over het algemeen minder op) en het schijnt dat Ajax een vastgesteld bedrag heeft waardoor een bidding war uitgesloten is. Daarin had Ajax wellicht wat brutaler moeten zijn.

Maar goed, het is altijd lastig in te schatten hoe een speler in de markt ligt, vooral als de betreffende speler uit de Eredivisie komt.

Dit lijkt me niet verstandig. Eerlijk gezegd zie ik hem daar niet slagen en bij Ajax is hij verzekerd van een basisplaats. Echter betwijfel ik of je als speler Real Madrid af kunt wijzen als ze eenmaal echt concreet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren