Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donny van de Beek terug naar Ajax? ‘Ik zou dat helemaal niet gek vinden’

Laatste update:

Het wil nog niet helemaal vlotten met Donny van de Beek bij Eintracht Frankfurt. De Duitsers huren de 26-jarige middenvelder tot het einde van dit seizoen van Manchester United, met een aankoopoptie van 15 miljoen euro. Tot dusver lijkt het onwaarschijnlijk dat die clausule gelicht gaat worden, waardoor Van de Beek onderwerp van gesprek is in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf.

Indien Eintracht Frankfurt besluit de optie tot koop te laten varen, keert Van de Beek komende zomer terug naar Manchester. Op Old Trafford ligt de negentienvoudig international van Oranje nog tot medio 2025 vast.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Van de Beek op 9 miljoen euro, waardoor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt als in een eerder stadium.

Presentator Pim Sedee heeft op ‘verschillende sites’ gelezen dat Van de Beek in beeld zou kunnen komen bij Ajax. Journalist Mike Verweij bevestigt dat nieuws niet, maar denkt wel mee. “Dan zou dat in een soort revalidatietraject moeten zijn, want Donny van de Beek heeft heel lang weinig gespeeld.”

Verweij denkt dat een fitte Van de Beek nog altijd van waarde kan zijn bij Ajax. “Misschien is Donny van de Beek wel net zo’n speler als heel veel Bodø/Glimt-spelers. Die alleen bij een bepaalde club kunnen functioneren.” De journalist ziet wel een voordeel voor de rechtspoot indien hij terugkeert naar Ajax. “Misschien hoeft hij in de Eredivisie minder fit te zijn dan in de Bundesliga of Premier League.”

“Als hij fit is en als Ajax de tijd neemt om hem klaar te stomen voor het eerste, dan zou het misschien niet eens zo’n hele gekke aanwinst zijn. Voor hem is het bij Manchester United wel een vervelend verhaal geworden”, concludeert Verweij.

Collega-journalist Marcel van der Kraan denkt ook dat Van de Beek zich kan herpakken bij Ajax. “Sommige spelers horen gewoon bij een bepaalde club thuis. Van de Beek was natuurlijk wel een echte Ajax-speler en ik zou het ook helemaal niet gek vinden als hij zou terugkeren.”

Ajax pikte Van de Beek in 2008 op bij de Veensche Boys uit zijn geboorteplaats Nijkerkerveen. In Amsterdam doorliep de middenvelder de gehele jeugdopleiding, alvorens hij doorbrak in de hoofdmacht. In 175 officiële wedstrijden namens Ajax was Van de Beek goed voor 41 doelpunten en 34 assists. Met Ajax won hij alle Nederlandse prijzen.

Van de Beek kwam dit seizoen pas 323 minuten in actie namens Eintracht Frankfurt en Manchester United, verdeeld over 7 optredens. Zijn laatste bijdrage aan een officieel doelpunt dateert van 22 mei 2022, toen hij als Everton-huurling scoorde tijdens een 5-1 nederlaag op bezoek bij Arsenal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk niet dat hij minder dan Taylor of Hlynsson zal zijn.

2 maart 2024 om 11:12

Denk dat hij wel minder is. Daarnaast ook duurder en minder waard. Nee, dan liever Taylor, Tahirovic en Hlynsson.

2 maart 2024 om 11:56

Ondanks dat Donny lang niet gespeeld heeft geloof ik er echt niet in dat de huidige middenvelders beter zijn. Zij komen sowieso niet op z'n gebruikelijke niveau die hij mits fit misschien wel kan halen. Het probleem van dit Ajax is juist dat het niveau zo slecht is.
Voor 9 miljoen never halen maar miss kan hij via een constructie goedkoper zijn. Met de nadruk op misschien.

2 maart 2024 om 12:47

Als iemand al 4 jaar niet zijn "gebruikelijke" niveau heeft gehaald was dat waarschijnlijk niet zijn gebruikelijke niveau.

2 maart 2024 om 12:50

Of is het niveau waar hij nu speelt sowieso te hoog. Zie taylor ook niet slagen bij dat soort clubs hoor. Sterker nog zie hem niet eens een transfer maken

2 maart 2024 om 11:24

Taylor kan in extremis nog een goal maken geloof ik, als ik het goed gelezen heb. Van de Beek heeft in 4 jaar nog niet eens een deuk in een pak boter weten te schieten en die graanschuur mist hij ook nog vanaf een halve meter..

2 maart 2024 om 11:33

Nee, maar ook niet beter maar wel heel veel dikker betaald. Moet je niet willen man. Blind kwam terug en die was seizoen ervoor gewoon halve basiskracht onder Mourinho, Van de Beek heeft sinds zijn vertrek bij Ajax nooit meer dan 20 duels gespeeld.

2 maart 2024 om 12:23

Maar beter is hij ook niet. Met andere woorden, het is lood om oud ijzer.

2 maart 2024 om 12:36

Vermoed ook dat die in het huidige Ajax wel kan aanhaken. Denk alleen dat Ajax meer wil en dat is een groot vraagteken bij vd Beek

Maar als hij nu nog 9 miljoen vertegenwoordigd, dat gaat Ajax toch nooit doen voor een speler die amper gespeeld heeft.

2 maart 2024 om 11:33

Ik sluit niks meer uit. Zijn helemaal doorgedraaid daar voor m'n gevoel. Kijk wat er betaald is voor de bagger die er nu is lol. Ze moeten gewoon Argentijnse/braziliaanse talenten gaan scouten gemixt met eigen jeugd en ervaren spelers, bij voorkeur ex- Ajax/eredivisie. Tagliafico, Doekhi, Veltman, Eriksen. Daarnaast kijken voor buitenkansjes als Henderson.

2 maart 2024 om 12:58

Als Ajax nou gewoon Donny en Antony voor hun aankoopbedrag terugkoopt, dan krijgen jullie Eriksen gratis. Vuile oplichters

2 maart 2024 om 14:27

Hahahah moet je maar niet de laatste dag van de transfermarkt aankomen voor antony😅😂. De prijs van Donnie was toendertijd best te verantwoorden

Nooit meer aan beginnen, is niet meer dezelfde speler die vertrok. Door blessures is hij echt onwijs achteruit gegaan. Sowieso lijkt me een beetje voetbal op 10 ook wel is fijn ipv al die lopers.

2 maart 2024 om 13:14

Misschien juist wel? Deed het geweldig in het Ajax systeem en Eredivisie niveau. Je kan hem een jaar huren en uitproberen. Kan niet slechter zijn dan de troep die er nu rondloopt

2 maart 2024 om 18:29

Jaar huren lijkt me niet een optie.
Hij ligt vanaf de zomer nog 1 contract jaar vast

2 maart 2024 om 19:36

Geweldig vind ik overdreven, daarnaast kun je je afvragen waarom hij presteerde. Dat was door de spelers om hem heen. Op dit moment lopen er geen Ziyech of Tadic die een bal op een presenteerblaadje geven.

Had zijn "topjaren" in de laatste twee jaar bij Ajax, niet meer aan beginnen!

Hij haalt al jaren zijn niveau niet, dat je je gaat afvragen hoe hoog of laag zijn niveau eigenlijk is. Ik vind het vaak wat armoedig als clubs dan maar oud-spelers gaan 'terughalen'. Is vd Beek dan echt wat ze nodig hebben? Of is het omdat hij beschikbaar is en omdat je hem kent? Je kan kiezen uit tientallen spelers waarom moet het dan van der Beek zijn?

“misschien is Donny van de Beek wel net zo’n speler als heel veel Bodø/Glimt-spelers. Die alleen bij een bepaalde club kunnen functioneren.”

Kijk, dan begrijp je het! Het gaat niet om goed of slecht, het gaat erom dat het past in je clubcultuur en spelopvatting. Sutalo zal best wat kunnen, maar hij past niet bij Ajax. Misschien is het bij Donny andersom: hij past alleen maar bij een club (zoals) Ajax.

Maar belangrijker voor Ajax lijkt me eerst dat je een goede manager en hoofdtrainer vindt, die weer een beetje stevige organisatie op poten zetten, voordat je de poppetjes en spelertjes weer gaat invullen. Je moet met een visie komen, voordat je deze kunt gaan uitvoeren.

2 maart 2024 om 12:12

Ik vind de vergelijking met bodo glimtspelers vreemd terwijl het me (vanuit Nederlands perspectief) juist typisch een Ajax (of mss inmiddels wel AZ)eigenschap lijkt te zijn. Opgeleid worden in een dominant systeem en wanneer er iets anders wordt gevraagd zeer moeilijk om kunnen schakelen.

Dat willen wij toch niet?
Oke hij rendeerde heel goed met oa Schone, Ziyech enz en is in mijn ogen een leuke voetballer maar staat na zijn vertrek toch echt 2 jaar stil in zijn ontwikkeling.
Vos is er toch 1 voor de toekomst

2 maart 2024 om 19:38

Je eerste gedeelte kan ik beamen maar of Vos het echt gaat redden betwijfel ik

Laten we wel zijn. Van de Beek is een mindere versie van Davy Klaassen die geluk heeft gehad met het team waar die in speelde. Als 10 altijd onzichtbaar, geen creativiteit en niet het leidersschap van een Klaassen. Ajax lijkt de creativiteit niet meer zelf op te kunnen leiden. Ik kan mij Siem de Jong, Davy Klaassen en Van de Beek zo herinneren. Dat zijn werkers en doelpuntenmakers niet de creatieve nummers 10. Ik zou zelf kiezen voor Hlynsson of eventueel Klaassen terughalen. Dat zou voor de kleedkamer een enorme boost zijn denk ik ook. Ik hoorde dat ajax wilde kijken naar Eriksen, dat lijkt me wel een enorme aanwinst met creativiteit om de voorste 3 aan het werk te zetten.

2 maart 2024 om 12:56

Haha wat een onzin. Van de Beek was echt veel technischer dan Klaassen.

2 maart 2024 om 15:11

Van de Beek was inderdaad juist de betere versie van Klaassen.

2 maart 2024 om 19:40

Daar is niet iedereen het over eens. Klaassen was ook een echte leider van het team. Donny was misschien technisch beter, maar op alle andere gebieden was hij voor mij minder dan Klaassen.

Was 4/5 jaar geleden zeker een goede en belangrijke speler bij Ajax, maar zou nu bij Ajax jammer genoeg niet meer dan een 13 in een dozijn speler zijn. Hij heeft veels te lang stil gestaan, heeft bij ManU de slechts mogelijke periode als speler meegemaakt en dat zal mentaal een flinke klap zijn geweest, je ziet hem gewoon onzeker over het veld lopen in de minuten dat hij wel speelt.

Aan de andere kant zou een goede periode bij Ajax, mocht dat gebeuren, zijn waarde wel weer flink doen stijgen en zou Ajax er zeker wat aan hebben want op het middenveld levert hij wel stabiliteit in goede doen. Mogelijk dat ManU hierin meegaat en van de Beek naar Ajax laat gaan waarbij we alleen zijn salaris hoeven over te nemen.
Maar ik ben bang dat van de Beek niet meer de oude zal worden, toch echt te lang stil gestaan.

Onzin natuurlijk, straks gaan ze nog om Dani de Wit roepen omdat ie gratis is haha
Creativiteit nodig, Eriksen lijkt me beter

Jammer dat we spelers altijd zo afkraken
Het is mijn ogen een topspeler voor Ajax die weet hoe we willen spelen en altijd aanspeelbaar was tussen de linies.
Huren met een optie tot koop voor 9 miljoen zou ik zeker overwegen

Kom maar op! Mensen die zeggen dat je hem niet moet halen snap Je er niks van . Zo’n speler moet je zeker in deze situatie gewoon halen!!! Brok ervaren en werklust en de juiste inzicht en het feit dat het een kind van de club is. En een koopje

2 maart 2024 om 19:41

Een koopje ? Hij zou rond de 7 miljoen per jaar verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren