‘De Jong, Dembélé en Coutinho zijn gehaald voor het leven zonder Messi’

Woensdag, 13 maart 2019 om

Josep Maria Bartomeu bereidt Barcelona voor op een leven na Lionel Messi, zo vertelt de preses woensdag in een interview met de BBC. De 31-jarige Argentijn is volgens Bartomeu de beste voetballer aller tijden, maar hij beseft dat Messi niet eeuwig het voortouw kan nemen in het Camp Nou. Mede daarom besloot Bartomeu in het afgelopen anderhalf jaar om meerdere jonge spelers naar Barcelona te halen.

De club trok de portemonnee voor Frenkie de Jong, die na dit seizoen voor maximaal 86 miljoen euro overkomt van Ajax, en versterkte zich eerder al met jonge spelers als Malcom, Arthur Melo, Clément Lenglet, Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho. "Met Messi hebben we de beste speler ter wereld en de beste speler in de geschiedenis van het voetbal. Maar ik weet dat hij op een dag zal stoppen met voetballen. Hopelijk is dat pas over vier of vijf jaar."

"Ik wil de club voorbereiden op die toekomst en daarom hebben jonge talenten als Dembélé, Coutinho en Frenkie de Jong naar de club gehaald. We willen net zo succesvol blijven als we nu zijn", benadrukt Bartomeu, die in 2015 werd herkozen als voorzitter van Barcelona. "Ik heb nog twee seizoenen een mandaat en ik wil dat het komende bestuur meer te besteden heeft en zich kan richten op nieuwe projecten."

De preses vertelt dat Barcelona heeft moeten 'vechten' voor de komst van De Jong. De club was in de veronderstelling dat de Ajacied niet wilde komen. "We besloten daarom om op het vliegtuig te stappen en aan hem en zijn familie uit te leggen waar Barcelona voor staat en wat we hem konden bieden. De keuze die hij heeft gemaakt, zal zijn leven voor goed veranderen. Dat geldt voor alle spelers die ervoor kiezen om naar Barcelona te komen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door bf1994)

Als je ziet dat Ronaldo op zn 34 nog zoveel energie heeft, waarom zou Messi dat niet kunnen opbrengen? Met de huidige medische kennis moet het wel mogelijk zijn om Messi minstens 5 jaar topfit te houden

13 maart 2019 om 12:41

CR7 is een uitzonderlijk geval. Ik zou Messi daar zeker niet mee vergelijken als ik jou was want dan kan het alleen maar vies tegenvallen. Ik durf te stellen dat niemand in de huidige voetbalwereld zo zuinig op zichzelf is als CR7

13 maart 2019 om 12:43

Messi is ook een ander geval. Die man kan sparen en zuinig spelen. Hij kan heel de wedstrijd lopen en dan uit het niets scoort hij, Messi is de beste en zuinigste speler die ik ook heb zien spelen. Ronaldo is een vechter met een geweldige mentaliteit, terwijl Messi gewoon heel zuinig kan spelen.

13 maart 2019 om 12:52

Kijk dat lichaam van Ronaldo is dat is het verschil. Ronaldo heeft volgens mij weinig snelheid ingeleverd. Ik verwacht dat Messi dat wel zal krijgen, maar goed hij heeft natuurlijk ook de passing om bijvoorbeeld op 10 te staan. Toch zal minder acceleratie en sprintsnelheid voor zijn dribbels een negatief effect hebben.

13 maart 2019 om 13:26

Ronaldo heeft toch ook niet meer die explosiviteit die hij 5 jaar geleden had. Daarom staat hij nu ook centraler vergeleken met 5 jaar geleden. Het lichaam van Ronaldo heeft Ronaldo ook nodig om zijn kwaliteiten optimaal te kunnen benutten. Niemand springt zo hoog van zichzelf en is zo in controle van zijn eigen lichaam in "onnatuurlijke" situaties zoals Ronaldo dat kan. Maar Messi heeft heel andere kwaliteiten en daarin zou een Ronaldo fysiek waarschijnlijk alleen maar tegen werken.
Het is een beetje appels met peren vergelijken natuurlijk, omdat het 2 totaal verschillende voetballers zijn.

13 maart 2019 om 13:39

Vind het wel meevallen hoor. Zidane had bijvoorbeeld ook geen ziek afgetraind lichaam, maar hij hield wereldklasse nivea tot ver in zijn laatste dagen en liet het nog een keer zien in het WK van 2006.

Je kan er bijna vanuit gaan dat messi en ronaldo op die leeftijd nog steeds zulke cijfers zullen neerleggen.

13 maart 2019 om 14:22

Daarbij komt ook dat zowel Messi als Ronaldo zo ongelofelijk getalenteerd zijn, dat je ze zelfs op andere plekken op het veld kunt positioneren om hun kwaliteiten te benutten.
Die jongens zijn zo goed dat je ze bij wijze van spreke in hun nadagen zelfs als pinchhitters kunt inbrengen.

13 maart 2019 om 14:43

@regulator: Exact, dat is (aangezien het hier over Barcelona gaat) ook het mooie van Messi. Met zijn absurde spelinzicht zou hij prima een linie terug kunnen zakken als het aanvallen hem te vermoeiend wordt, en dan vanuit daar Xavi en Iniesta-achtige passes op de voorste linie kunnen geven.

13 maart 2019 om 14:43

@bf1994 En welk leeftijd was dat lol. Je hebt geen flauw idee, aangezien je zegt dat Ronaldo op die leeftijd nog steeds zulke cijfers zullen neerleggen. Nou de grap is, Ronaldo is al voorbij die leeftijd. -_-

13 maart 2019 om 14:50

Precies dat. Zoals ook altijd weer gezegd wordt wanneer we het over de twee hebben, Messi is het talent, Ronaldo de machine. Ik denk niet dat er ook maar iemand in de buurt komt op topniveau, die zoveel van zijn tijd investeert in fysiek als Ronaldo. Ook gisteren tegen Atletico zie je die man over het hele veld heen en weer sprinten, springen en jagen. Zo ontzettend snel dat die is. En als de camera dan op zijn gezicht staat, zie je er ook gewoon helemaal nooit aan af dat die ook maar minimaal gesloopt is van die inzet.

Messi heeft dat wel. Die is af en toe wel vermoeid na zo'n wedstrijd en dat is aan zijn gezicht dan ook af te lezen. Maar mocht zijn snelheid minder worden, dan zou ik hem graag in zo'n Iniesta-rol willen zien. Qua dribbels en passen geven komt er gewoon absoluut niemand in zijn buurt.

13 maart 2019 om 16:57

CR7 gaat nog wel verder dan alleen zuinig zijn op zichzelf. Die heeft een heel team in dienst van medici, fysio, fitnesstrainers & diëtisten. Die ervoor zorgen dat hij elke dag zo begeleid wordt dat hij altijd fit, in opperste staat van gereedheid zegmaar. Daarbij komt nog eens zijn eigen drive, die ik naar mijn weten nog nooit heb gezien bij een sporter. Het is nooit genoeg bij hem, hij wil meer prijzen, meer goals maken. Zie gisteren, je zag gewoon bij die penalty dat hij echt zin had om die te nemen, met die druk die daarop zat, zie je niemand zoals CR7, die echt leeft voor zulke momenten. Ben altijd grote Messi van geweest toen ze samen in Spanje speelde. Maar de laatste jaren doet Ronaldo mij echt verbazen, zo gedreven nog, en het lijkt gewoon natuurlijk te gaan bij hem. Dat maakt hem echt zo ontzettend groot als voetballer. Op meedere vlakken de beste Ooit.

13 maart 2019 om 12:43

@ Emile Hesky G,

Er moet wel gezegd worden dat Ronaldo er dan ook echt letterlijk serieus alles aan doet om zo fit mogelijk te zijn en te blijven. Ronaldo is echt gewoon een trainingsbeest, iets wat Messi naar mijn mening niet echt is of gewoon veel minder is.

Overigens denk ik ook dat Messi zeker nog een aantal jaar op het niveau verder kan waarop hij nu presteert.

13 maart 2019 om 12:49

Ronaldo is naast voetballer een top atleet die veel aandacht besteed aan zijn lichaam. Messi is niet zo'n type..dat is een pure voetballer. Daarom denk ik niet dat Messi het net zo lang zal uithouden als Ronaldo.

13 maart 2019 om 13:18

Of juist wel. Met jaren lang topsport bedrijven, veel oefenen , en wedstrijden spelen pleeg je ook roofbouw op je lichaam. Sporten is gezond maar op dit niveau gaat het wel hard met de slijtage van bv je knieschijven. Wat dat betreft pleegt Messi minder roofbouw op zijn lichaam, omdat hij zich niet uitslooft om superfit te blijven of beter te presteren. Hij presteert gewoon en oogt altijd fit en scherp wanneer het moet. Maar wanneer het niet hoeft zie je hem ook gerust slenteren over het velt zoals Romarioa dat vroeger weleens deed. Ik denk dat Ronaldo veel meer km aflegt dan dat Messi doet terwijl ze kwa cijfers niet veel voor elkaar onder doen.

13 maart 2019 om 13:51

Fortress: Mee eens. Het valt mij op hoe simpel en eenvoudig zaken soms voorgesteld worden. Ronaldo werkt hard dus kan langer door. Zo werkt het natuurlijk niet.

Hoe het uiteindelijk uitpakt en wie er het langst aan de top staat zal de toekomst uitwijzen. Niemand weet tenslotte ook maar een fractie van de fysieke gesteldheid en belastbaarheid van beide spelers.

Feit is dat het boven je 30e hard gaat. Dat weet/merk je op je 30e of 31e nog niet. Pas een paar jaar later besef je hoe hard het opeens bergafwaarts gaat, al doe je nog zo je best om in shape te blijven.
Spreek uit ervaring.

13 maart 2019 om 14:03

Toen Ronaldo op zijn 33e aankwam bij Juventus bleek uit lichamelijk onderzoek dat hij dezelfde features heeft als een lichaam van een 23-jarige. Ik neem aan dat dit al genoeg zegt? Goed zorgen voor je lichaam heeft wel degelijk invloed op hoe lang je het kan uithouden in topsport. Ronaldo is een bejaarde van 34 nu en speelt alsof hij nog 23 is. Neen, Messi zie ik dit niet net zo lang uithouden op hetzelfde niveau. Ronaldo is exceptioneel wat shape betreft.

13 maart 2019 om 13:05

Lol ja, dat is ook een goed voorbeeld zeg. De meeste complete speler, fysiek en mentaal gezien. Die man is een machine. Messi is een natuurtalent en is absoluut niet zo atletisch als Ronaldo dat is. Ik denk dat Messi op 34 jarige leeftijd aardig op is, en het nog wellicht kan volhouden op het middenveld als nr 10 waar hij nu al vaker te zien is.

13 maart 2019 om 13:33

Ronaldo is niet het meest complete hoor.
Er zijn gebieden in het voetball waarin andere vele malen beter zijn dan hem. EN dan heb ik het niet over verdedigen en keepen

13 maart 2019 om 14:45

@bf1994 Nou iig heb je er niet veel verstand van. In je comment hierboven was dat al duidelijk. Je hebt geen idee wanneer Zizou gestopt was, zo te zien uit je comment. En dat je Ronaldo niet meest complete speler vind, prima dat is jouw mening. Maar er is meer dan een mening en dat zijn de feiten en meningen van experts, professionals die hem niet alleen hebben zien spelen maar ook die tegen hem gespeeld hebben.

13 maart 2019 om 14:53

Zidane's laatste wedstrijd was toch WK 2006 finale of niet dan?

13 maart 2019 om 15:19

Hij is de meest complete atleet, maar zeker niet de meest complete voetballer. Dat is zijn aartsrivaal, omdat hij alle technische aspecten van het voetbal beheerst op absolute topniveau.

13 maart 2019 om 16:27

Atletisch vermogen en technisch vermogen gaan voor een groot deel hand in hand . Messi beschikt ook niet over alle technische aspecten van het voetbal.
Zo een omhaal van Ronaldo vorig seizoen uit tegen Juventus was technisch perfect. In die situatie zal Messi nooit zo een goal kunnen maken omdat hij niet het atletisch vermogen daarvoor heeft.
De tweede goal gister van Ronaldo tussen 3 kopsterke Atletico spelers is ook technisch prefect. Hoog kunnen springen is 1 maar timing en de juiste richting aan de bal geven is 2.
Messi is in andere technische aspecten weer beter, kan Ronaldo net zo goed dribbelen als Messi ? het antwoord is nee . Waarom niet Messi zijn bouw is compleet anders en hij heeft het atletisch vermogen om een geweldige versnelling te nemen op de eerste meters.

13 maart 2019 om 17:31

Precies dit.
Dit zei ik gister ook over Ronaldo. die twee kopgoals die hij tegen atletico maakt, had messi nooit gemaakt.
Hijs mist daar gewoon de lengte voor, en niemand leest een voorzet beter dan Ronaldo.

Wat ik hier alleen zeg is dat ik het onzin vind dat mensen hem de meest complete noemen.

13 maart 2019 om 17:43

Het voordeel met Ronaldo in je team is als je er voetballend niet doorheen komt er altijd nog een optie is om hoge ballen in de 16 te spelen. En Ronaldo maakt er wel wat van.

13 maart 2019 om 14:12

Omdat Ronaldo denk ik meer voor zijn lichaam zorgt en getraind is dan Messi. Messi is de betere voetballer. Ronaldo vind ik de betere atleet.

Misschien ook nog Jesus proberen te halen als vervanger van Suarez. Met Coutinho- Jesus- Dembélé heb je wel een heel gevaarlijke aanval. Zet daar Frenkie, Alena en Arthur achter en haal Guardiola terug, dan ben je zo weer de beste club ter wereld. Zeker als ze dan nog De Ligt kunnen halen om Pique op den duur op te volgen. Dat kan een zeer sterk duo worden in het centrum. Als Gaya nog gehaald word heb je samen met Semedo de komende 6/7 jaar ook uitstekende backs. Ik zie de toekomst van Barcelona wel rooskleurig in eerlijk gezegd. Met Real Madrid weet ik niet hoe het zal lopen...

13 maart 2019 om 12:55

Oeef ziet er op papier geweldig uit. Denk alleen dat het middenveld word overlopen.

13 maart 2019 om 13:01

Grimaldo ipv Gaya.

13 maart 2019 om 13:03

Inderdaad Grimaldo is ook nog eigen jeugd en heeft imo meer potentie dan Gaya

13 maart 2019 om 14:03

ik ken geen enkele club die voor eeuwig aan de top staat. Na een super periode onder rijkaard/ronaldinho, is het knap dat Barca onder Messi nog effe heeft doorgetrokken. Maar aan alles komt een eind, ook aan de hegemonie van Spanje onder leiding van Real en Barca. Volgevreten, leeftijd, give it a name, maar Barca en Real gaan wat mahgere jaren tegemoet.
Net als United of Milan voor hen.
De vraag is alleen, hoe diep en lang zullen ze vallen.

13 maart 2019 om 16:23

Ik verwacht niet dat beide clubs zo diep zullen vallen. Helemaal niet als ze nog van zulke hoge bedragen kunnen uitgeven. Belangrijk blijft dat er iemand is met een visie.
Bij MU bepaalde een Ferguson alles en nadat hij weg is gegaan is het daar ingeklapt. Dat zie je ook aan allemaal gekke aankopen die er na hem zijn gedaan.
Liverpool had dat na mijn idee ook een tijd gelden, wel veel aankopen maar er bleek niet echt een goede visie achter te zitten. Nu met Klopp zijn de aankopen gerichter en draaien ze ook bovenin mee.
Mochten Barcelona en RM geen CL meer winnen de komende jaren heeft dat eerder te maken met de mega bedragen die een MC en PSG extra kunnen investeren t.o.v. de andere clubs. MC heeft een goede trainer, goede TD en misschien wel het grootste budget dus het zou niet vreemd zijn als die de komende 5 jaar een paar keer de CL winnen.

13 maart 2019 om 16:43

wie heeft de visie dan bij barca?
Tis toch sinds vertrek Guardiola vooral aankopen en Messi die het droog houden ? geloof mij, ze kunnen diep vallen. Geld had United ook.
En Real stelt Zidane aan, hoop dat hij wat kan doen, maar vooralsnog is het 3e en eruit in de 8e finales CL. En het lek is nog niet boven...

13 maart 2019 om 19:03

Ga even out of the box denken, maar waarom zou Barcelona niet voor Bernardeschi gaan als vervanger voor Suarez? Ja, het is een 'vleugelaanvaller', maar als ik naar hem kijk zie ik dezelfde manier van spelen zoals de voorgaande succesvolle spitsen van Barcelona. Scoren is belangrijk voor een aanvaller, maar het mee voetballen en kansen creëren voor jezelf en andere ook. Denk aan een David Villa bijvoorbeeld. Ik ben er best van overtuigd dat Bernardeschi echt geen verkeerde optie zou zijn.

Zoals iemand gisteren zei: Messi is de beste en Ronaldo is de grootste. Snap eigenlijk niet dat Cruijff, Pele of Maradonna genoemd worden. De verdedigers van nu zijn veel beter dan vroeger. Waar ik het wel mee eens ben is dat Cruijff het voetbal heeft veranderd. Vooral als trainer. Cruijff was verder ook een schitterende voetballer. Voetballers zoals Messi en Ronaldo gaan we niet veel meer zien. Neymar komt nog enigzins in de buurt van die 2

13 maart 2019 om 12:51

In de buurt van die 2 monsters? Nee hoor hij is niet eens significant the best of the rest..

13 maart 2019 om 12:59

Wat heeft Neymar op zichzelf gewonnen? Blinkt hij werkelijk ieder jaar weer uit zoals Messi en Ronnie? Nee die 2 zijn verreweg de beste spelers op dit moment.

13 maart 2019 om 16:01

Copa Libertadores op zijn 19e met Santos. De eerste sinds de jaren 60, toen Pele daar speelde.

13 maart 2019 om 13:02

De verdedigers zijn beter, maar ik zie messi of ronaldo niet snel een interview geven na de wedstrijd met een peukie en biertje incde hand. Allen zijn voor hun eigen tijd de beste spelers geweest. Ze naast elkaar leggen is gewoon niet mogelijk. Zou in het voetbal eigenlijk ook wel een hall of fame willen zien.

13 maart 2019 om 13:11

Ik vind Ronaldo en Messi ook de grootste allertijden en deel je mening dat het hedendaagse voetbal moeilijker is, omdat het allemaal een stuk sneller gaat dan vroeger. Maar je uitspraak dat de verdedigers van nu veel beter zijn dan vroeger, ben ik niet perse met je eens. Ik denk dat de top verdedigers van nu (ramos, Chiellini, Godin, Pique, etc.) lang niet in de buurt komen van toppers als Baresi, Maldini, Cannavaro, Beckenbauer en Puyol.

13 maart 2019 om 13:17

@Dynek10

Ik neem aan dat je met je 24 te jong bent om Cruijff, Pelé of Maradona gespeeld te zien hebben. Dat waren net zo goed voetballers van een andere planeet. Zulke spelers zijn ook uniek en enig in hun soort, net als Messi en Ronaldo dat nu zijn. Het is appels met peren vergelijken, al was het maar om de andere tijdsgeest.

Het is natuurlijk ook niet zo, dat verdedigers van nu veel beter of talentvoller zijn dan vroeger. Qua defensief talent liepen er vroeger ook genoeg kanjers tussen. Het voetbalspel, zoals het gespeeld wordt, is veranderd, maar dat maakt verdedigers van nu niet beter dan vroeger. Er worden vooral andere dingen geeist van hedendaagse verdedigers in vergelijking met oude tijden.

13 maart 2019 om 13:38

Buitenspelval, ik ben inderdaad te jong om hun live aan het werk gezien te hebben. Dus ik kan daar geen goed ordeel over vormen. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat de verdedigers van nu een stuk wendbaarder, betere balans, slimmer en sterker zijn dan de verdedigers van toen. Als je die filmpjes terug ziet van een Maradonna die een hele elftal voorbij speelt op een wk en daarna ook nog eens scoort is dat natuutlijk belachelijk. Dat heeft te maken met kwaliteit, maar zeker ook met de verdedigers die er als stelletje houthakkers ingaan. De verdedigers van nu zijn tactisch zoveel slimmer dan vroeger. Tegenwoordig heb je videobeelden waar je achteraf kunt kijken wat er goed en fout is gegaan. Spelers doen allerlei oefeningen om wendbaarder te worden, oefeningen die een jaar of 20 geleden niet eens bestonden. Als je inderdaad puur naar het verdedigen zou kijken, zijn de spelers van vroeger niet eens minder. Maar tegenwoordig draait het niet alleen om puur verdedigen zoals ik eerder aan heb gegeven. Ik ben eigenlijk verbaasd dat een 24 jarige dit aan jou moet uitleggen

13 maart 2019 om 14:55

@buitenspelval

Natuurlijk zijn er factoren die een groot verschil maken en waardoor spelers van nu beter zijn dan spelers van toen. Factoren zoals professionalisering van voetbal, de media, meer wedstrijden, grotere intensiteit mogen dan wel ogen als dingen die 'anders' zijn dan vroeger, maar het zijn ook factoren die iemand een betere voetballer maken. Hoeveel talentvolle spelers hebben we in tussentijd gehad, die alleen al door druk of door te hoge intensiteit niet aan hun potentiã«le verwachtingen hebben kunnen voldoen?

Cruijff, Pelã© en Maradona waren zeker spelers van een andere planeet. Maar wel in de tijdsgeest van toen. Hetgeen wat ze vroeger voorstelden, zouden ze haast zeker in deze tijd niet kunnen herhalen. Dat is trouwens ook helemaal niet erg, want zij zijn wel de voorbeelden geweest voor de huidige generaties. Het zijn allemaal pioniers geweest die de sport hebben gevormd hoe die nu is.

Overigens:
Wel een beetje bullshit om Dynek10 op zijn leeftijd te wijzen als je zelf over een Pelã© spreekt. Je zou zelf namelijk een jaartje of 60/70 moeten zijn om hem bewust te hebben meegemaakt.

13 maart 2019 om 15:54

Ik denk niet dat verdedigers vroeger minder waren dan nu. Anders wel, net zoals alle spelers zich op het veld aanpassen.

De enige reden die ik kan bedenken waarom verdedigers toen minder waren is dat we niet meer weten wie het waren. We onthouden we vooral spelers die (beslissende) goals scoren. Iedereen weet dat Gullit en van Basten in 88 in de EK finale scoorden, zelfs iedereen die die wedstrijd niet gezien heeft (al kan het ook zijn dat inmiddels veel jongere mensen alleen de 2-0 kennen). Maar om de overige namen te noemen van die selectie is een stuk lastiger.

Je kunt in ieder geval geen oordeel vellen over verdedigers van toen op basis van een paar filmpjes. Diezelfde beelden van omvallende top verdedigers of rushes zie je ook op filmpjes van Messi. Maar dat betekent niet dat elke verdediger waar hij op afloopt omvalt, en dat was bij Maradonna ook niet zo. Ik denk zelfs niet dat spelers tactisch veel beter zijn nu. Sterker wel, vooral fysiek is er een groot verschil, maar juist daardoor waren spelers misschien wel slimmer.

13 maart 2019 om 17:05

Buitenspelval, ik heb wederom met verbazing je reactie gelezen. Ook je reactie op @regulator wekte erg veel verbazing bij mij op. Ik wil eigenlijk ook niet teveel op je reageren, want ik heb t idee dat er iets niet helemaal klopt aan jou. Ik wil alleen even vragen hoe het kan dat jij begin jaren 60 geboren bent? Kijk eens naar je taalgebruik. Het is werkelijk lachwekkend dat iemand van mijn vaders leeftijd op zo een manier praat op een voetbalsite

13 maart 2019 om 14:26

Volgens jouw redenatie zouden we in de toekomst wel degelijk betere spelers zien: trainingsmethoden etc zullen blijven verbeteren waardoor zowel verdedigers als aanvallers beter worden. Zijn Messi en Ronaldo dan plots niet meer de besten? Het eerlijkst lijkt mij om grootheden te vergelijken met hun tijdgenoten: hoe ver staken ze boven de rest uit? Dan zie je dat spelers als Pele en Maradona in hun tijd deden wat Messi en Ronaldo vandaag doen, en in de toekomst zullen er ook zeker opnieuw spelers zijn die boven hun concurrenten uitstijgen.

13 maart 2019 om 14:37

Peeperkorn, ik weet niet of trainingsmethode verbeteren. Ik kan niet in de toekomst kijken. Dat er spelers boven hun concurrenten zullen uitstijgen zal zeker gebeuren. De vraag is alleen of dat nog steeds met zo een overmacht gebeurd als Ronaldo en Messi doen. Ik hoop het natuurlijk wel, maar het gaat wel steeds moelijker worden om met zo een overmacht de beste te zijn. Vroeger was dit dus makkelijker.

13 maart 2019 om 15:18

@Dynek10: Zou het wel eens willen zien of Messi en Ronaldo ook in die tijd konden overleven. Verdedigers waren veel harder en het gejank van nu werd gewoon weg gewuifd. Als je nu scheef kijkt krijg je een gele kaart. Vroeger moest je bij wijze van iemand over het dak van het stadion schoppen voor geel. Vind het te makkelijk om te roepem dat Cruijff - Maradona en Pele minder zijn. Je kan de tijd niet vergelijken maar denk dat Cruijff en Maradona ook nu weergaloze spelers zouden zijn vindt de vergelijking dus ook nergens over gaan.

13 maart 2019 om 15:19

Pele geen idee weinig van gezien.

Dat het komende bestuur meer te besteden heeft? Gaat volgens mij nu ook best prima. Na City, geven Barca en PSG toch gewoon het meeste geld uit?

13 maart 2019 om 13:17

Komt dat ook niet mede door de transfer van 220 miljoen van neymar naar psg? Door die transfer moest barca wel veel geld uitgeven om hem te vervangen en al de clubs vroegen nog extremere hoofdprijzen. Als psg bij wijze van spreken hazard i.p.v. neymar voor een vergelijkbaar bedrag had gehaald, zou chelsea waarschijnlijk op barca plek staan qua hoogste uitgaven.

13 maart 2019 om 14:39

Dit is wel een hele unieke redenatie. Omdat Barca 220 miljoen heeft ontvangen van PSG Moet er veel geld uitgegeven worden? Zal best zo zijn dat clubs er bewust van waren dat Barca wat te besteden had, maar het is echt niet zo dat als er om een speler gevochten werd Barca ineens 40 miljoen meer moest betalen dan bijvoorbeeld Juventus.

Nou Bartomeu, dan heb je in Coutinho de verkeerde persoon gehaald als dat je ambitie is voor de toekomst. Dembélé wordt absoluut een grote en De Jong moet ik het nog van zien.

Heel goed dat ze zich richten op een periode zonder messi. Het kan ook niet anders dan dat het eraan zit te komen, een kanttekening is dan wel dat zolang leo er is het spel om hem zal draaien. Je kunt nog zoveel spelers kopen maar het systeem moet veranderen om het rendabel te maken en daarvoor is een trainer met de juiste visie cruciaal. Barca blaast hun bubbel wel erg op met zulke bedragen en als kopen alleen hun toekomst visie zal worden dan vernietigen ze een deel van hun eigen identiteit (zijn ze al mee bezig, ja ja er is niet altijd een gouden generatie maar er zouden genoeg individuen moeten zijn). Wel vindt ik het enigzins mooi dat ze zich niet laten beperken door transferbedragen hoewel hun salarisplafond wel scheef aan het groeien is momenteel. Barca is toe aan een nieuwe cl titel want zonder messi zal die alleen maar verder weg zijn.

Stiekem ook een lekkere shout-out naar Florentino Perez! Real is als een kaartenhuis ingestort zonder Cristiano, die maffioso uit madrid kan hier nog wat van leren

13 maart 2019 om 13:29

Mwah toen perez al die jonge spaanse spelers haalde wad ie geweldig bezig met het oog op de toekomst. Hij kan er niks aan doen dat die spelers nu niks klaar spelen

13 maart 2019 om 16:38

Ik denk dat ze het eerder bij de trainer moeten zoeken. Je kan geen belangrijke krachten passeren zonder scheve gezichten te krijgen binnen een spelersgroep. Dan begint het eigenlijk al bij Navas, die een zeer belangrijk aandeel had in de vorige 3 CL titels. Dan ga je kijken naar je linksback positie (wat de beste back ter wereld is in voetballend opzicht). Ronaldo kan niet opgevangen worden door een individu, dat hebben we gister wel weer gezien. Isco en Asensio worden eenvoudig gepasseerd, terwijl dertien in een dozijn voetballer Vazquez wekelijks mag blijven staan. Nacho wordt belangrijker gemaakt dan dat hij is. Ik denk dat Zidane meteen wat beslissingen gaat terugdraaien en je zult zien dat ze dan weer eenvoudig wedstrijden gaan winnen. (jammer genoeg voor Madrid - en gelukkig voor Ajax en Barcelona - hebben ze hier te lang mee gewacht)

Denk eerlijk gezegd dat we nog lang kunnen genieten van messi.
Die man is na 12 jaar lang alles winnen, nog steeds erg gebrand en gretig. Daarnaast is hij ook niet het soort speler dat snel blessures oploopt.
Het is ook niet een soort feestend brazilliaan dat zichzelf zou laten gaan, Naast zijn familie leeft hij ook voor het voetbal

Ik hoop dat hij vanavond tegen lyon weer laat zien, zoals die heel vaak heeft gedaan

Ben bang dat de spelers die hij nu noemt Messi niet kunnen vervangen en na het succesvolle tijdperk met Messi een minder succelvolle periode komt.

Dembele is extreem talentvol, maar ik weet niet of het mentaal allemaal wel goed bij hem zit. Is dadelijk ook een enorm verschil tussen lekker meeballen met Messi en ook echt de ploeg moeten dragen als Messi er niet meer is.

De Jong is een goede middenvelder, maar zal qua assists/goals nooit kunnen bijdragen zoals Messi dat deed. Zie in hem meer de vervanger van Busquets/rakitic die ook al op leeftijd beginnen te komen.

Dan Couthino: die heeft me in nog geen enkele wedstrijd kunnen overtuigen bij Barca. Misschien als messi er niet meer is en hij het spel meer naar zich toe kan trekken dat hij beter speelt. Maar op dit moment vind ik Couthino een miskoop en al helemaal voor dat bedrag.

Enige wijze hoe je het verlies van Messi kunt gaan opvangen is om doelpunten te kopen. Hetzelfde is op dit moment gaande bij Real. In plaats van een doelman kopen: Courtois. Terwijl je al eentje hebt waar mee je nog wel even verder kunt: Navas. Hadden zij doelpunten moeten inkopen. Het liep ook al een tijd niet lekker met Bale dus het was ook niet gek geweest om hem ook weg te doen in de zomer. En dan gewoon 2 ijzersterke vleugelspelers halen die ook kunnen scoren. Zo vang je enigszins de goals op die je dan mist. Barca kan maar beter alvast een jonge nieuwe 9 vinden die erin kan op de plek van Suarez. Ervoor zorgen dat je scorende vleugelspelers hebt en dan wordt het verlies van Messi iets minder erg.

Ik ben fan geraakt van deze voorzitter. Ik ken inderdaad de vaste uitspraken van andere supporters, maar hoe Josep Bartomeu is omgegaan met zijn trainers Luis Enrique en Ernesto Valverde is zeer netjes en correct. Zeker in vergelijking wat er allemaal in Madrid gebeurt. Tevens zijn aankopen die gericht zijn op de toekomst en zijn volgens het Johan Cruijff stijl. Aanwas is er nu eenmaal niet uit La Masia, dus moet er slim geïnvesteerd worden. En ja, door Bartomeu is Frenkie naar Barcelona gegaan en daardoor Matthijs de Ligt over een paar weken/maanden. Niet hooghartig over zichzelf, maar de club staat voorop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

181 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 15 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zwijmelen’ in Milaan: ‘Frenkie de Jong gaf voetballes in een kathedraal’

Frenkie de Jong moest dinsdagavond genoegen nemen met een invalbeurt bij Barcelona. De middenvelder, die op 24 september tegen Villarreal voor het laatst de rol van invaller had vervuld, kwam in...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren