Mexicanen eensgezind: ‘Vertrek Neres biedt kansen voor Lainez’

Donderdag, 10 januari 2019 om

In Mexico lijkt men het erover eens dat Diego Lainez voor Ajax moet kiezen. Het achttienjarige talent van het Mexicaanse Club América wordt begeerd door zowel Ajax als Real Betis en zal volgens media uit zijn thuisland spoedig de knoop doorhakken. Vijf Mexicaanse commentatoren van ESPN, onder wie voormalig Club América-trainer Mario Carrillo, vinden Ajax de beste optie.

"Hij moet naar Nederland. Bij Ajax gaat David Neres mogelijk weg en dat biedt kansen voor Lainez", stelt Jorge Pietrasanta van de Noord-Amerikaanse zender. "We weten allemaal dat clubs als PSV, Ajax en Feyenoord een belangrijke springplank kunnen zijn voor spelers die naar Europa willen gaan." John Sutcliffe wijst naar Carlos Salcido, Héctor Moreno en Andrés Guardado als voorbeelden daarvan. "PSV of Ajax is de beste plek om de eerste stap te zetten."

Hoe het Mexicaanse megatalent Lainez zich in de kijker speelde bij Ajax

Voetbalzone publiceerde donderdag al een uitgebreid artikel over het supertalent voor wie Ajax vijftien miljoen euro zou overhebben.Lees artikel

"Ik zie hem liever in Nederland, want in die competitie wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van spelers", meent Mauricio Ymay. "Bij Real Betis zou hij terechtkomen in een meer competitieve omgeving, wat ten koste kan gaan van zijn groei. Ik zie hem liever in Nederland." Álvaro Morales vult aan: "Ik wil hem in Nederland zien: dat is een opleidingsland. Daarna kan de echte doorbraak volgen."

Carrillo, voormalig trainer van Club América en assistent-bondscoach van Mexico, ziet nog een bijkomend voordeel voor Lainez. "In Nederland kan hij spelen op zijn favoriete positie, aan de rechterflank. Het is van oudsher een land waarin zulke spelers op waarde worden geschat. Daarom deden Hirving Lozano en Jesús Manuel Corona het daar zo goed", stelt hij. Naar verluidt heeft Ajax vijftien miljoen euro over voor de komst van Lainez.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door zsvajax)
10 januari 2019 om 12:20

Het verdiend geen schoonheidsprijs maar Club América is de naam. Zo kun je ook zeggen het Spaanse Real Betis of het Zweedse Malmö FF. Nogmaals het verdiend geen schoonheidsprijs

10 januari 2019 om 12:27

Alleen is het als aanduiding de club vandaar de verwarring. In deze context is het echter het. Real Betis en Malmo hebben geen club in hun naam.

10 januari 2019 om 12:54

Het Belgische Club Brugge een beter voorbeeld dan?

15 miljoen erg veel geld. Maar goed dat vond ik voor neres ook. Zullen zien

10 januari 2019 om 13:16

In het huidige voetbal is 15 miljoen gewoon een heel normaal bedrag voor grote talenten. Kijk bijvoorbeeld naar een Bailey, Richarlison en Neres. Konden allemaal voor dat bedrag gehaald worden en zijn nu allemaal +/- 3x zoveel waard.

Ik ben benieuwd wat ie gaat kiezen. Ajax is sportief een mooiere uitdaging, maar bij Betis heb je mooier weer, is de cultuur vergelijkbaarder met Mexico en kan hij door Guardado wegwijs gemaakt worden.

10 januari 2019 om 12:24

Vind Sevilla in de zomer persoonlijk té warm 😉. Maar kan me voorstellen dat je voor Spanje kiest. Taal, cultuur, mentaliteit, weer: allemaal hetzelfde of in ieder geval vergelijkbaar. En Guardado, de recordinternational van je land. Maar Nederland is echt een goed doorgroeiland voor Mexicaanse talenten/spelers. En laat nou juist Guardado daar uitermate van geprofiteerd hebben (naast vele anderen). Hij zou eigenlijk juist moeten adviseren na zijn eerdere debacle, dat de stap via NL heel goed is.

10 januari 2019 om 12:27

Ben er trouwens nu ondertussen wel een beetje klaar mee. Of kom nu deze week, of ga maar ergens anders naar toe. Maar besluit nu gewoon (Ajax en Lainez). Hoe langer het duurt, hoe meer het een Richarlison verhaal lijkt te worden en daar moet niemand bij Ajax zin in hebben (en de supporters hebben daar al helemaal geen zin in volgens mij).

10 januari 2019 om 12:47

Lijkt me dat eerst de clubs er onderling moeten uitkomen? Duurt overigens wel lang ja...

10 januari 2019 om 13:04

Toch zijn er inmiddels genoeg Mexicanen geweest die prima kunnen aarden in Nederland met Lozano en Guti nu als voorbeelden. Lijkt me daarom ook niet het sterkste argument.

10 januari 2019 om 13:26

Vergeet ook vooral niet te vermelden dat hij bij Betis in een sterkere competitie komt te spelen.

Wel hoop ik dat hij naar Ajax komt, want als maar een deel van de verhalen die ik hoor waar zijn, dan gaat Ajax er veel plezier aan beleven.

Genoeg redenen inderdaad om voor Ajax te kiezen. Je hebt sowieso een half jaar de tijd wat de meeste mensen betreft, als je er begin volgend seizoen echt staat is het goed. Plus dat goed genoeg ook oud genoeg is. En als je het goed doet waarderen ze tussentijds ook je contract wel op en kun je over paar zien welke stap je kunt maken.

10 januari 2019 om 13:14

Genoeg redenen om voor Ajax te kiezen maar zo ook voor Betis.

De Quote:
"bij Real Betis zou hij terechtkomen in een meer competitieve omgeving, wat ten koste kan gaan van zijn groei."
Vind ik zelf wat bijzonder. dat Ajax altijd de ambitie heeft om een prestatie neer te zetten. Als hij het over weerstand heeft is dat een ander verhaal. Onder zwaardere weerstand moet je sneller schakelen en moet je meer op je tenen lopen en het uiterste uit jezelf halen. Vandaar dat onze toptalenten hier snel uitgeleerd zijn.

Hoop echt dat hij gaat tekenen voor Ajax, al lijkt het in de Mexicaanse media inmiddels wel vast te staan dat hij naar Betis gaat. Lijkt toch een enorm talent te zijn

10 januari 2019 om 12:18

Dat zei je eerder vandaag al, maar andere media melden dat hij op weg is naar Ajax. Ik denk dat Neres in deze een grote rol speelt.

10 januari 2019 om 12:28

Ik lees inderdaad verschillende berichten. Wanneer ik Lainez op google intik en de taal op Spaans zet, lees ik eerst dat hij dicht bij een overstap naar Betis is, vervolgens een bericht dat Ajax hem bijna binnen heeft en tenslotte een bericht dat ze in ´holandaâ´ praten over ´de nieuwe Messiâ´.

Goed, kan alle kanten op. Beetje net als met Lozano destijds, was bijna rond met Psv, dan weer totaal niet en had Celta hem bijna binnen, enz.

We gaan het zien, ik hoop dat hij komt. De enkele potjes die ik van hem gezien heb kon ik wel zien dat hij veel potentie heeft. Kwestie van polijsten en je hebt een klasse speler denk ik.

10 januari 2019 om 12:31

Volgens Marca is hij al in Sevilla om niet meer terug te keren, hij zou voor Betis gekozen hebben ivm het niveau van de competitie

10 januari 2019 om 12:49

Ha, Marca. Net zo erg als Mundo

10 januari 2019 om 13:06

Nee, betere vergelijking zou de Telegraaf zijn,

10 januari 2019 om 13:36

De Telegraaf heeft het anders niet vaak fout wat Ajax betreft.

10 januari 2019 om 13:50

Net zoals Marca het niet zovaak fout heeft wat betreft transfers naar Spaanse clubs, vandaar dat ik dat een betere vergelijking vind, of Bild in Duitsland, zitten wel eens mis natuurlijk, maar schat dat ze het in 75 procent van de gevallen het bij het rechte eind hebben

Spreekt er eigenlijk iemand spaans bij Ajax.?Lijkt mij toch belangrijk. Overig vind ik 15 mil niet zo veel geld als je hoort dat er 40 voor neres geboden Word.

10 januari 2019 om 12:29

Tagliafico, magallan, cassiera, en in de staff zitten er ook een paar die wat jaartjes in Spanje hebben gespeeld. Genoeg dus

10 januari 2019 om 12:33

Onana niet te vergeten.

10 januari 2019 om 12:49

Huntelaar ook nog. En misschien volgen De Jong en De Ligt een cursus Spaans als voorbereiding... ;-)

10 januari 2019 om 12:30

Natuurlijk. Magallan en Tagliafico sowieso, misschien kan Hunter ook nog wel een woordje Spaans van zijn tijd in Spanje. Technisch directeur Overmars spreekt Spaans en ook Witschge heeft in Spanje gespeeld, misschien dat die ook nog wel wat woordjes onthouden heeft, not sure.

10 januari 2019 om 12:33

Deze jongen spreekt echter ook vrij vloeiend Engels.

10 januari 2019 om 12:44

Wat davht je van de Argentijnen die spreken Spaansgeld ook voor b.v Overmars heeft dst geleerd in xijn tijd bij Barca.

10 januari 2019 om 12:54

In elk geval fijn voor hem dan, dat hij in elk geval mensen om zich heen heeft die hem kunnen helpen.

Ik lees net dat Ajax tot een akkoord is gekomen en hebben op kleine zaken na Laines binnen, dus het zal niet zolang duren dat er ook een akkoord is over het vertrek van Neres. Met de verkoop van Wöber is aankoop van Lainez al gefinancieerd dus is Ajax met de CL bijdrage alweer een slordige 100 miljoen rijker geworden.

10 januari 2019 om 12:47

Bron?

Real Betis is wel een geduchte concurrent om de handtekening van deze Lainez. Hebben een ijzersterk plan, zijn nog actief in Europa en doen in La Liga jaarlijks mee om Europees voetbal. Het enige dat Ajax meer te bieden heeft is de kans op Champions League. Qua taal en cultuur is Betis natuurlijk ook een makkelijkere overgang.

10 januari 2019 om 12:36

Overdrijf. In de afgelopen 10 seizoenen hebben ze twee keer meegestreden om Europees voetbal (vorig jaar en in 12/13). In de tussentijd zijn ze zelfs 2 keer naar de Segunda gedegradeerd en buiten die 3 seizoenen op een niveautje lager eindigden ze ook nog vier keer in het rechter rijtje.

Nu hebben ze overigens een goed team en doen ze wel weer mee voor plek 5-6 inderdaad maar dat is bij Betis zeker geen standaard hoor, in tegendeel zelfs.

10 januari 2019 om 12:54

Nee, misschien komt het door mijn formulering zo over, maar ik heb vertrouwen in de weg die Betis is ingeslagen, zeker als ik kijk naar de spelers die ze aantrekken en het spel wat ze spelen. Hun Europese campagne en de wedstrijden in La Liga, ook die tegen Barcelona, hebben mij overtuigd dat zij ook een uitstekende keuze zouden zijn voor Lainez.

10 januari 2019 om 13:11

Daar ben ik het zeker mee eens, ze hebben de potentie om een vaste subtopper te worden, maar de concurrentie is niet mals natuurlijk in Spanje. Ploegen als Villareal, Valencia, Celta en Athletic Club presteren dit jaar ondermaats (de een wat meer dan de ander), maar dit zijn normaliter ook ploegen die net als Betis en ook Sevilla loeren op die plaatsen 4 tot en met 6. Betis zou zeker een goede club voor hem zijn, maar als Ajax fan hoop ik uiteraard dat hij bij ons zal tekenen binnenkort. Heb nog niet veel van hem gezien maar schijnt een erg groot talent te zijn!

10 januari 2019 om 12:43

Het enige dat Ajax meer te bieden heeft is kans op Cl...

Really?

Ajax heeft dusdanig al jaren aangetoond dat echte talenten via hen naar de absolute top kunnen gaan. Ook is Ajax een grotere club als Real Betis (zowel qua naam als prijzenkast) en ik denk dat het qua salaris ook niet heel veel zal schelen (als Ajax hem bij wijze van bepaalde premies geeft).
Stel daarbij op dat Real Betis in een veel zwaardere competitie zit en je dus eerder op je bek kan gaan, dan is de keuze voor Ajax toch al eerder gemaakt lijkt mij eerlijk gezegd.

Maargoed we zullen zien.

10 januari 2019 om 12:52

@zsvajax ik ben ook Ajax fan, maar dit is wel erg gekleurd wat je hier zegt hoor. Tuurlijk, qua historie is Ajax natuurlijk beter en qua doorstroom en opleiding is Ajax ook niet slecht op je CV als voetballer.
Maar kom op, die jongen spreekt Spaans, is gewend aan de Zuid-Amerikaanse cultuur, moet zich in Nederland nog aanpassen.
Er zijn voorbeelden van geslaagde Zuid-Amerikanen, meer dan genoeg, maar Ajax is geen garantie.
Je argument dat 'je bij Betis alleen maar op je bek kan gaan' is natuurlijk volslagen onzin, ze hebben een sterke basis met Carvalho, de gehuurde Lo Celso, Marc Bartra etcetera. Presteer je daar goed, ligt de weg naar de subtop en top van Spanje helemaal open.

10 januari 2019 om 13:37

@ Fcb

Is totaal niks gekleurd aan hoor.

Dus omdat je Spaans spreekt en de Zuid-Amerikaanse cultuur gewend bent, is het meteen vanzelfsprekend dan om naar Betis te gaan? Dan zouden bij wijze van Nico en Magallan toch ook nooit voor Ajax hebben gekozen en zodoende nog veel meer Zuid-Amerikanen?

Nee garantie biedt het nooit, dat is bij geen enkele club maar ik schat zo dat het bij Ajax meer is dan bij Betis.

En van ' op je bek gaan' bedoelde ik meer dat je onwijs sterke tegenstanders hebt en eerder moet uitblinken om een stap te maken naar de absolute top, t.o.v. Ajax waar je meer opgeleid wordt en meer kans op slagen hebt (in mijn ogen). Plus ik denk dat scouts van topclubs meer bij Ajax op de tribune zitten dan bij Betis voor het wegkapen van talenten.

Altijd veel “gezeur” met die Zuid Amerikaanse transfers. Melken, melken, partijen uitspelen en op de laatste dag gaat hij naar Villareal.

10 januari 2019 om 13:06

Dat gebeurt met zoveel transfers. De transfers van Frenkie de Jong en de Ligt als voorbeeld. Is ook uitmelken.

Benieuwd..wanner het rond is

Ik heb de afgelopen jaren wel weer wat vertrouwen gekregen in de directie en het spelersbeleid. Als Neres echt op het punt staat om te vertrekken en Lainez de ideale opvolger is, dan geloof ik er in dat Ajax dichtbij is. Als Lainez naar Betis vertrekt schat ik de kans klein dat Neres voor de jackpot vertrekt. Ik wacht het rustig af.

Vind het mooi om te zien dat deze commentatoren Nederland en haar clubs, op waarde schatten. Vaak wordt Ajax wel recognized maar uiteindelijk ontbreekt het aan passie zoals bij ons. We zijn super in het brengen van spelers, vooral Ajax. Zal ook zo blijven, dankzij ..

Betrek ook gelijk Edson Alvarez bij de deal met Lainez voor 20 miljoen en dan heeft Ajax gelijk de vervangers voor Wober en Neres binnen.
57 miljoen voor 2 reservespelers is eigenlijk niet te weigeren.
En wie weet zijn Edson Alvarez en Lainez wel beter dan Wober en Neres.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

América


8 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. AguilarVerdediger210
E. AguileraVerdediger212
R. MartínezAanvaller212
A. IbarraMiddenvelder204
G. RodríguezMiddenvelder203
B. ValdezVerdediger191
F. CórdovaMiddenvelder183
Voor de complete selectie: Clubpagina América.

0 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren