Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig target van Ajax flopt weer en lijkt toekomst in Europa te verspelen

Laatste update:

Diego Lainez lijkt een succesvolle voetballoopbaan in Europa te kunnen vergeten. De Mexicaanse vleugelaanvaller, die in 2019 nog begeerd werd door Ajax, wordt volgens Marca door Real Betis teruggehaald van SC Braga en meteen weer op de transferlijst gezet. Het lijkt er niet op dat er nog een Europese club met hem in zee wil.

In 2019 zaten Ajax en Betis achter Lainez aan, die op dat moment te boek stond als talentvolle aanvaller van Club América. Na een transfersoap koos de Mexicaan voor een overstap naar Spanje en liet hij Ajax, dat ver wilde gaan voor Lainez, zitten. Dat is de Amsterdammers uiteindelijk niet slecht uitgekomen, want de kleine vleugelspeler heeft de afgelopen jaren niet kunnen laten zien waarom Betis veertien miljoen euro voor hem neertelde.

In drie seizoenen in het Estadio Benito Villamarín kwam de Mexicaan tot vijftig wedstrijden, waarvan de meeste als invaller. Deze zomer besloot Betis dan ook om Lainez te verhuren aan SC Braga, maar ook dat werd geen succes. Op 9 oktober speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd en de Portugezen gaven deze transferwindow dan ook te kennen dat ze niet meer verder wilden met de rappe aanvaller. Betis gaat naar verluidt dan ook besluiten om Lainez terug te halen en meteen door te verkopen.

Het contract van Lainez loopt tot medio 2025 en dus hoopt de groenwitte club uit Sevilla nog een transfersom voor de speler te kunnen vangen. Vooralsnog is van Europese interesse geen sprake en dus wordt er gehoopt op een Mexicaanse club die het nog in de 22-jarige linkspoot ziet zitten. Van de veertien miljoen euro die in 2019 werd uitgegeven door Betis, lijkt de club weinig meer terug te zien. Op Transfermarkt wordt de waarde van Lainez geschat op zo'n tweeënhalf miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze man krijgt de deksel op de neus. Had toen ajax en betis lang in de wachtkamer laten zitten. Vedette gedrag.

11 januari 2023 om 14:58

Ik snap wel dat hij in de La Liga wilt ballen in plaats van de Eredivisie, jij niet?

11 januari 2023 om 15:46

Hij zegt toch Ajax EN Betis… ik kan me de keuze ook voorstellen, maar Sander heeft wel een punt alleen werkt het natuurlijk eenmaal zo in het voetbal. Echt netjes gaan ze niet altijd met elkaar om…

11 januari 2023 om 17:30

Koos toen puur voor het geld. Dus geen enkel medelijden dat zn carriere geflopt is.

11 januari 2023 om 18:46

Waarom geen respect/medelijden als iemand voor het geld kiest? Sommige mensen zijn niet opgegroeid in welvaart en zijn niet direct verliefd op de stad Amsterdam. Zo gek is dat niet toch?

11 januari 2023 om 15:11

Zo kan je het uitleggen. Je kan ook denken: Het is een super jonge gast die voor het eerst uit Mexico naar Europa verhuisd en dat hij daardoor gewoon niet snel/makkelijk een besluit kon nemen. Het is niet zomaar iets om intercontinentaal te verhuizen en al helemaal niet op zon jonge leeftijd. Ik weet niet wat jij op 19 jrige leeftijd deed, maar het is niet niks.

On: Ik ben blij dat Ajax hem toen niet heeft binnengehaald, leek al gelijk bij Betis alsof hij fysiek niet in staat was om aan te haken. Hebben bij Ajax genoeg van dat soort spelers gehad nu.

11 januari 2023 om 17:03

Toch een speler waar Overmars het grandioos mis in had. Soms vraag je je wel eens af hoe ze bij spelers terechtkomen. Vond het ook zo zonde dat ze Richarlison lieten lopen omdat ze destijds niet meer dan 11.5 mln. wilde betalen. En toen lieten ze hem voor hun neus voor iets van 12.5 mln. wegkapen door Everton. Maar goed, met een paar voltreffers trek je de balans toch weer erg positief met uiteindelijk mooie jaren.

11 januari 2023 om 18:07

ze waren al akkoord, maar richarlison koos zelf anders dus was niks aan te doen.
ging overigens ook naar watford en geen everton

11 januari 2023 om 18:17

Dat was door Watford, toendertijd.
Zoals je ziet heeft Overmars dus ook wel een beetje het geluk aan z'n broek hangen.

11 januari 2023 om 15:14

Beetje flauw, met de kennis van nu. Hij was toen hot, dus waarom zou hij gelijk en zeker vanuit bescheidenheid direct met de eerste de beste bieder in zee hebben moeten gaan?

11 januari 2023 om 15:28

Lijkt mij ook dat het voor zo een jongen uit Mexico wat makkelijker aanpassen is in een land dat meerdere raakvlakken heeft met zijn vaderland.

11 januari 2023 om 15:30

Het is altijd afwachten hoe het loopt. Ik denk aan een verhaal van Bastos? Die bij feyenoord niet goed genoeg was en bij excelsior oke speelde die daarna de sterren van de hemel speelde in het buitenland en international werd

11 januari 2023 om 18:52

Kansloze reactie. Iemand kiest een andere club boven Ajax. Nou nou wat een vedettegedrag.

Perfecte aanwinst voor Az en F Twente hier is t als aanvaller toch heel lekker doorontwikkelen.

11 januari 2023 om 14:54

Hooguit als huur, kopen lijkt hij me aardig aan de prijzige kant.

11 januari 2023 om 15:18

Zal ook wel aardig wat salaris vragen. Daarnaast is het een non-EU speler, dus moet hij sowieso al meer verdienen dan de gemiddelde Europese speler in de Eredivisie...

11 januari 2023 om 21:29

Lijkt me een leuke optie voor beide partijen. Eerder voor Twente az zit al aardig op de vleugels. Is bij Twente nou net de zwakkere positie. Kopen moet je niet eens willen. En het salaris zal sowieso te hoog zijn bij koop

Misschien dat hij nog wel potten kan breken bij een Almere of Huddersfield, maar mag het vergeten om in Europa nog door te breken.

Voor 2,5 miljoen heeft psv nog een linksbuiten nodig?

11 januari 2023 om 15:05

Alleen is Lainez toch vooral een rechtsbuiten

11 januari 2023 om 16:26

Dit doe ik zelfs PSV niet aan. Totaal niet het niveau wat ze moeten nastreven. We willen toch winnen van de beste? Laat ze El Ghazi maar opstellen, doet het prima.

Zie Schreuder hem nog wel op zijn lijstje zetten hoor, om hem vervolgens als linksback te gebruiken.

11 januari 2023 om 15:04

Van Jong Ajax

6 wedstrijden en 3 assists is toch niet slecht bij Braga?

Zo zie je maar weer dat er soms niks zinnigs te zeggen valt over hoe een speler zich zal ontwikkelen.
Misschien had hij bij ajax wel de sterren van de hemel gespeeld.

Ben geen ajax fan oid, verre van zelfs.
Maar als jonge jongen is de kans groter om door te breken bij een ajax, waar over het algemeen een goed en gedegen beleid is, dan bij een chaotische Spaanse club.

En natuurlijk halen er genoeg het ook niet bij ajax, maar de kans is er groter dan bij de meeste clubs.
En als jonge jongen moet je gewoon veel voetballen, en dan kan bij ajax dan altijd, ook in jong.

11 januari 2023 om 15:13

Betis is alleen allesbehalve chaotisch. Prima club waar je minuten kan maken als talent, en ze spreken er Spaans, wat best fijn is voor een jonge Mexicaanse jongen.

11 januari 2023 om 16:11

Dat het het nu even rustig is ok?
Maar verder zijn zij ongeveer het toonbeeld van een Spaans slecht qua financiën en chaotische club hoor.

Hele mooie club vind ik persoonlijk.
De fans met de rechtse inslag tov sevilla.
Het stadion echt wow!

Heeft dus gelijk gekregen om voor het geld te kiezen. Hierna is hij klaar en komt hij nergens meer aan de bak. Nu is hij financieel onafhankelijk!

Om nu van geluk te spreken mbt ajax gaat me wat ver. Legio voorbeelden van spelers die bij de ene club niet slagen en bij de andere club wel, om welke reden dan ook.

11 januari 2023 om 16:27

Precies.. Antony had ook gewoon niet aan kunnen haken, dan had Ajax eenzelfde soort 'probleem' gehad.

Zou als ik Ajax was een miljoen en laag salaris bieden. Ooit was het een groot talent dus wellicht zit het er nog in (we hebben ook wat landgenoten van hem lopen wellicht helpt dat), Ajax kan nog best een snelle speler op rechtsbuiten gebruiken. Daarnaast geef je direct een signaal af dat hij je toendertijd aan het lijntje hield. Is nu kiezen of delen.

11 januari 2023 om 16:28

Ik denk dat we na Ihattaren wel toe zijn aan kant en klare voetballers en talenten met een goede kop er op, niet weer een over het paard getild 'talent' wat het niet waarmaakt bij eerdere clubs.

12 januari 2023 om 10:27

Persoonlijk zou ik altijd de optie open houden voor een goedkope gok. Wordt het niets dan kost het je ook weinig, lukt het wel dan ben je spekkoper.

Ik weet niet hoe goed of slecht hij precies is, maar een 22-jarige nu al afschrijven voor succes in Europa is wel heel overdreven. Het ziet er niet rooskleurig uit, maar genoeg topspelers die hun early 20s niks lieten zien, om later alsnog door te breken, dan wel bij een leuke subtopper terecht te komen. Hopelijk vind hij op de lange termijn alsnog zijn geluk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren