Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Betis verhuurt voormalig Ajax-doelwit mede door vervelende vader’

Laatste update:

Diego Lainez werd vorige week door zijn club Real Betis verhuurd aan SC Braga, en dat had volgens de Mundo Deportivo niet alleen maar sportieve redenen. De Spaanse sportkrant meldt dat de vader van de 22-jarige Mexicaan zich nadrukkelijk bemoeide met de carrière van zijn zoon en regelmatig discussieerde met leden van de technische staf. Betis-trainer Manuel Pellegrini was het zat en besloot in te stemmen met een vertrek van Lainez, die begin 2019 nog bijna door Ajax werd vastgelegd.

Lainez maakte in januari 2019 voor ongeveer vijftien miljoen euro de overstap van het Mexicaanse Club América naar Real Betis. De destijds achttienjarige aanvaller stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar koos uiteindelijk voor de club uit het Spaanse Sevilla. Bij Betis kwam hij sindsdien tot 72 duels, waarin hij goed was voor vier doelpunten. Afgelopen seizoen stond Lainez maar drie keer in de basis bij Real Betis.

Op basis daarvan is het verhuur van Lainez aan SC Braga niet zo gek. Maar het feit dat de twintigvoudig Mexicaans international teleurstelde met zijn spel, was dus niet de enige reden voor Real Betis om tijdelijk afscheid van hem te nemen. De bemoeizucht van vader Mauro Lainez zou de afgelopen jaren voor een dusdanig grote ergernis bij de technische staf van Betis hebben gezorgd, dat ook dat een rol heeft gespeeld in de beslissing om Lainez komend seizoen in het Portugese Braga te stallen. Volgens Mundo Deportivo deed Mauro Lainez dat ook al toen zijn zoon nog in Mexico speelde.

Voor Diego Lainez zelf is het vooral van belang dat hij speelminuten maakt in de aanloop naar het WK in Qatar. Hij is momenteel geen vaste basisspeler in de ploeg van bondscoach Gerardo Martino en werd de afgelopen jaren lang niet altijd in de selectie van het Mexicaanse team opgenomen. Bij SC Braga hoopt hij die broodnodige speelminuten te kunnen maken. De Portugezen hebben overigens ook nog een optie tot koop bedongen, van zeven miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Familie leden moeten soms een beetje kalm doen. Vrouwen die hun meningen geven over hun mans speeltijd, en nu de vader van Lainez die zich met het hele beleid bemoeit. Doe nou niet.

4 augustus 2022 om 00:09

Vergeet twitterde zussen niet.. *kuch* Ronaldo

Deze Lainez heeft echt niks laten zien in tijd bij Betis. Hij moet ergens heen waar hij lekker in de basis gaat staan...

Schitterend. Ajax aan het lijntje gehouden en voor een paar knaken meer naar Betis. En nu dit. Carrière op een dood spoor.

4 augustus 2022 om 00:03

De afgunst bah. Na zoveel jaren. Best sneu. Hij maakte destijds een keuze, was zij goed recht. Niet iedereen moet naar Ajax hoor.

4 augustus 2022 om 00:04

Waar je maar voldoening uit kan halen.

Sneu voor zo'n jongen. Die vader heeft ongetwijfeld het beste met zijn zoon voor, maar zal niet weten dat dit averechts werkt. Hopelijk trekt hij hier lering uit.

4 augustus 2022 om 09:32

Inderdaad zeg, zwartgallig doen omdat hij niet voor Ajax koos. En de dag is nog jong… zou je met hetzelfde venijn Ajax uitlachen dan zijn het van dit soort hypocrietjes die je ethisch op de vingers komen tikken omdat het om een Ajax-speler gaat.

4 augustus 2022 om 07:37



Wel mooi Ajax aan het lijntje gehouden

(lekker belangrijk)

4 augustus 2022 om 07:49

Genoeg spelers die bijna kruipend naar Amsterdam kwamen, waarvan de carrière ook doodbloede.

4 augustus 2022 om 08:38

Suk is de enige toch?

4 augustus 2022 om 13:23

Zou niet zeggen dat Suk kruipend kwam en zijn carrière doodbloedde. Die jongen bezocht op goed geluk trainingen, mocht stage lopen, kreeg uiteindelijk een contract en heeft daar een alleraardigste carierre aan over gehouden.

5 augustus 2022 om 11:16

Kruipend uiteraard erg gechargeerd. Maar genoeg spelers die naar een ajax kwamen waar vervolgens ook de ontwikkeling stagneerde. Wordt er een beetje moe van dat mede-ajacieden doen alsof spelers per definitie in Amsterdam beter terecht zouden zijn

Wat ben ik blij dat deze gozer niet is gekomen zeg. Niet doordat hij slecht is, maar doordat Neres echt niet in de winter mocht vertrekken. En het heeft geweldig uitgepakt. Neres hielp ons aan een schitterende CL campagne en deze gozer heeft in 3.5 jaar tijd bijna geen goal gemaakt daar. En die vader krijg je er nog gratis bij ook. Gegokt en gewonnen. Succes bij Braga, verwacht er niks van.

4 augustus 2022 om 01:10

Begreep de interesse destijds ook niet. Weet nog dat ik wat youtube filmpjes had opgezocht maar hij kon me totaal niet bekoren. Daar waar je in een compilatie filmpje zelfs de slechtste speler eruit kan laten zien als een Messi 2.0 , had hij niks spraakmakends.

4 augustus 2022 om 01:34

Ja exact, hij had een indrukwekkende dribbel (waar weinig rendement uit kwam), een versnelling in de versnelling maar dat was ook het enige. Hij keek bijvoorbeeld continu naar de grond en niet over de bal heen. De echt speciale spelers kijken tijdens een actie 1 a 2 keer over hun schouder, deze jongen kon dat niet. Ik had Neres er nooit voor ingeruild. Gelukkig maakte Overmars de juiste keuze.

4 augustus 2022 om 10:31

Is het niet dat Lainez , achteraf bekeken voor Ajax dan, de juiste keuze heeft gemaakt door voor Betis te kiezen? Want mij leek het dat Overmars deze speler anders gewoon had aangekocht hoor?

Snap niet goed waarom je in deze Overmars een compliment wil geven want het was de speler die besloot niet voor Ajax te tekenen toch? (tenzij ik de geschiedenis van deze transfer verkeerd heb)

4 augustus 2022 om 01:42

Niet helemaal 'gegokt en gewonnen', dat impliceert dat Ajax een gokje waagde om hem te laten lopen. Integendeel, Ajax wilde hem juist graag hebben. Maar inderdaad, het mislopen van deze jongen heeft geweldig uitgepakt voor Ajax.

In bovenstaande tekst klinkt de trainer van Betis echt een zachtgekookt eitje, hij kon het 'zeuren' van de vader niet meer aan en heeft daardoor maar ingestemd met een tijdelijk vertrek?

4 augustus 2022 om 01:37

Hou op joh met je zachtgekookt ei. Zulke negatieve energie, die aandacht kost die je veel beter aan iets anders kan besteden, dat past niet in een topsportklimaat. Dan gewoon opzouten.

4 augustus 2022 om 10:42

Aan iets dergelijks aandacht besteden is een keuze, je kunt het ook gewoon negeren

4 augustus 2022 om 11:03

Of gewoon zeggen dat iemand op moet donderen en als dat niet gebeurd ze de laan uit sturen, zoals Pellegrini terecht doet. Ik denk dat een trainer met zo'n status echt wel weet wanneer het mooi geweest is.

Familie die er zo dicht opzitten lijkt nooit een succesvol verhaal te zijn, jammer voor Lainez. Komt alleen maar meer druk bij kijken en het helpt voor geen meter.

Kan me nog voor de geest halen dat er veel Ajacieden pissed off waren dat hij niet naar Amsterdam kwam. Toch vraag ik mij af hoe hij zich bij Ajax zou hebben ontwikkeld in een dominant team.

Lullig voor hem dat het (mede door zijn pa) niet goed heeft uitgepakt bij Betis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren