Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer bekritiseert voormalig Ajax-doelwit: ‘Had dan naar Barcelona gekund’

Laatste update:

Diego Lainez stond nog niet zolang geleden in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De Mexicaanse aanvaller koos begin 2019 uiteindelijk niet voor de Eredivisie, maar voor een contract bij Real Betis. Frank de Boer vindt het nog steeds jammer dat Lainez destijds Ajax oversloeg. Volgens de trainer van Atlanta United was de stap naar de Amsterdamse club veel beter geweest voor hem.

"Hij ging toen niet naar Ajax omdat hij in Spanje een miljoen meer kon verdienen. Dat weet ik niet helemaal zeker, maar dat kan zo zijn", treurt De Boer in een interview met Mediotiempo. "Nu zit hij bij Real Betis en speelt hij geen minuut. Als hij destijds bij Ajax had getekend, had hij twee jaar later mogelijk naar Barcelona gekund." Lainez staat inmiddels op 2 treffers en 2 assists in 29 optredens namens Betis.

"Nu heeft hij een jaar weggegooid en dat wil je niet op die leeftijd", vervolgt De Boer zijn analyse. "Als je vanuit Mexico direct naar La Liga of de Premier League vertrekt, dan is die stap misschien wel te groot." De voormalige Ajax-trainer geeft aankomende talenten advies mee. "Je kunt beter een tussenstop maken in Nederland, zoals Romário en Ronaldo (bij PSV, red.) in het verleden deden. Dan kun je fysiek groeien. Met honderd duels in Nederland achter je naam staan, ben je klaar voor de volgende stap."

De Boer ziet wat betreft Lainez overeenkomsten met Martin Ödegaard, door Real Madrid uitgeleend aan Real Sociedad. "Wij wilden hem kopen met Ajax, maar hij koos voor Real", blikt de coach terug op zijn periode in de Johan Cruijff ArenA. "Hij speelt nu heel goed bij Sociedad, maar eerst moest hij langs Vitesse en een paar andere clubs. Ik begrijp daar niets van. Je hebt zaakwaarnemers die alleen kijken naar wat ze kunnen verdienen."

Ben jij het eens met Frank de Boer over Diego Lainez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achteraf is het altijd makkelijk praten. Denk wel dat Ajax een veel betere leerschool is, maar uiteindelijk ligt het ook aan de speler zelf. Misschien mag Ajax wel blij zijn dat ze hem niet hebben gehaald. Promes doet het niet bepaald verkeerd haha.

16 februari 2020 om 10:47

Vooraf praten dat het een verkeerde keuze is noemen ze dan weer afgunst omdat een speler niet voor jouw club gekozen heeft. Achteraf mogen we schijnbaar ook niet roepen dat het een verkeerde keuze is geweest. Op welk moment mogen we wel roepen als een speler een verkeerde keuze maakt/gemaakt heeft? Of moeten gewoon altijd roepen dat het een fantastische keuze is geweest ook al mag zo'n speler nooit meedoen en dat ie anderhalf jaar stil staat in zijn ontwikkeling?

16 februari 2020 om 11:13

Wellicht moet de Boer gewoon niet direct gaan insinueren dat hij bij een keuze voor Ajax dan wel door naar Barcelona zou kunnen. Dat is hypothetisch gezwets een nergens op gebaseerd.

Wat een onzin Lainez is simpelweg helemaal niet zo goed als dat de Boer denkt. En op zich is het prima te begrijpen dat je als Mexicaan , voor Spanje kiest. De aanpassing verloopt dan toch iets makkelijker en de competitie is vele malen aantrekkelijkere.

16 februari 2020 om 10:39

en wie zegt mij dat hij bij Ajax het wel zou maken?toevallig waren er wat blessures anders zou hij er mogelijk ook niet in staan.

Het is wel makkelijk om te zeggen dat die 2 jaar later naar barca zou kunnen. Achteraf is het makkelijk praten. Neem Richarlison bijv die koos watford boven Ajax en speelt nu bij Everton in de beste competitie. Dat is nou ook niet bepaald een verkeerde keus gebleken.

16 februari 2020 om 10:35

Richarlison is ook veel beter dan lainez! Alleen wat als hij voor Ajax had gekozen en zo had gepresteerd? Dan was Everton ws niet zijn volgende club geweest, maar had hij hogerop gespeeld... je weet t alleen nooit!

16 februari 2020 om 10:46

Je weet het nooit, wie weet was lainez keihard geflopt bij Ajax. Alles kan gebeuren en we zullen het nooit weten.

16 februari 2020 om 10:45

Weet je wat makkelijk is? Roepen dat het achteraf makkelijk praten is. Want in feiten mag je dan nooit roepen dat iets een verkeerde keuze is. Als je het van te voren roept is het afgunst omdat de betreffende speler niet voor jou gekozen heeft en als je het achteraf roept dan is het makkelijk praten.

16 februari 2020 om 10:47

Ben je het er niet mee eens dan? Het is toch makkelijk gezegd dat als hij voor Ajax had gespeeld hij 2 jaar later bij barca had gespeeld? Dat vind ik gemakkelijk praten achteraf.

16 februari 2020 om 10:55

Nee, ik ben het er niet mee eens. Want dan mag je nooit roepen dat iets een verkeerde keuze is. Toen ie voor Betis koos zag je al dat speeltijd erg lastig zou zijn, gezien het niveau van de tegenstanders die ze daar treffen. Roep je dat vooraf wordt je weggehoond en roep je het achteraf noemen we het makkelijk praten. De waarheid mag dus nooit verteld worden. Dat is de norm. Oke, dan was het een fantastische keuze om naar Betis te gaan. Weet je wat ook makkelijk is overigens? Om de nuance uit een uitspraak weg te laten. De Boer heeft het namelijk over 'mogelijk' en niet over dat hij zeker na 2 jaar bij Barca had gespeeld.

16 februari 2020 om 11:31

Wie zegt dat hij bij Ajax wel in de basis zou staan. De keuze betis was echt niet zo heel slecht hoor. Omdat iemand mislukt bij een club en daarna zeggen dat die beter naar Ajax had kunnen gaan en 2 jaar later ‘mogelijk’ naar een club als barca is makkelijk praten. Wie zegt dat hij überhaupt (goed) zou spelen bij Ajax? Misschien raakt die geblesseerd net zoals bande en speelt hij 0 minuten in het eerste? Dat weten jij en ik niet. Dus ik vind dat het makkelijk praten is dat Ajax een betere keuze was geweest.

16 februari 2020 om 16:26

@arsenam890 en nu zit Richarlison vast bij Everton. Die gaan hem nooit onder de 100 mil verkopen. Net als Zaha bij Crystal. Veel belangstelling maar te hoge prijs. Als Richarlison naar Ajax was geweest, zou hij daarna niet de stap źetten naar Everton. Die stap wordt overgeslagen bij goed presteren.

Het is maar goed dat Diego Lainez niet naar Ajax is gekomen. Ik snap niet wat Ajax in hem ziet? YouTube heeft hij mij niet overtuigd...Dat hij misschien heeft gekozen voor meer salaris zou kunnen zijn omdat hij misschien weet dat hij niet goed genoeg is en dat dit de juiste keuze is, even snel verdienen.

Ze gek was die stap niet Betis is een kleinere club dan Ajax en op voorhand leek hij bij Betis ook minder concurrentie te hebben.
Verder lijkt het me voor spaanstalige handiger om een stap te maken naar een kleinere club in Spanje dan kan je beter wennen denk ik op voorhand.
Maar achteraf blijkt het niet zo te zijn.
Uiteindelijk heeft Lainez met zijn Keuze de carriere van Neres gered. Die mocht niet meer naar China en kan nu naar betere clubs en ging afgelopen zomer dacht ik mee naar de Copa.
Dat zou als Lainez gekomen was anders gelopen zijn waarschijnlijk.

Ach gossie, Odegaard speelt nu goed maar moest wel eerst via andere clubs aldus de Boer. Eigenlijk bedoelt hij dus dat als Ajax interesse heeft in een jonge speler, dat die speler altijd voor Ajax moet kiezen. Is een speler via een andere route nl gewoon succesvol, dan is het nog niet goed genoeg

16 februari 2020 om 10:50

Ik vind dit soms ook wat overdreven inderdaad. Natuurlijk is Nederland een prima keuze als je je als jonge speler zou willen ontwikkelen. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Het lijkt soms wel alsof mensen bijna boos worden als een speler niet naar een Nederlandse topclub gaat maar ergens anders voor kiest.

16 februari 2020 om 10:51

Ah gossie lezen is moeilijk als iemand met een Ajaxverleden iets zegt. De Boer bedoelt dat je niet te hoog moet instappen omdat je als talent nu eenmaal op lager niveau ervaring moet op doen. Je kunt wel zoals Odegaard meteen instappen bij Madrid, maar je voetballend gezien schiet je er niks mee op, want uiteindelijk moest ook hij gewoon via Heerenveen, Vitesse en nu Sociedad aan zijn weg omhoog werken om tot de selectie van Real Madrid te kunnen behoren en daar speeltijd te krijgen.

16 februari 2020 om 10:58

Jeetje, begrijpend lezen heb jij geen voldoende voor gehaald zeker.Hij noemt ook spelers als Ronaldo en Romario, of hebben die ook voor Ajax gespeeld vroeger?Hij heeft het over 100 wedstrijden in de ED maken, en dat je dan wellicht echt toe bent aan een stap naar de moeilijkste competities ter wereld.Er staat nergens dat dat in het tenue van Ajax moet gebeuren toch?

16 februari 2020 om 11:09

Precies zoals jaweltog hierboven zegt. Het gaat niet om Ajax. Hij noemt als voorbeeld zelfs twee spelers die voor PSV hebben gespeeld. Laat je antipathie jegens Ajax los en probeer te begrijpen wat hij wil zeggen.

16 februari 2020 om 11:32

Er staat nergens dat het niet goed genoeg is. De boer geeft alleen aan dat deze spelers er met een OMWEG alsnog wel komen. Ajax is nou eenmaal een fantastische keuze voor jongens met een hoge potentie.

“Dat weet ik niet helemaal zeker, maar dat kan zo zijn.” Goed argument, ja.

Frank gaat vaak in het weekend naakt door de straten rennen, terwijl ie roept dat ie alwetend is. Of ja, dat weet ik niet zeker, maar dat kan zo zijn.

On topic: Real Betis is toch geen mega stap en toch totaal niet te vergelijken met Odegaard die voor Madrid koos. De Boer is nog steeds rancuneus als het bijvoorbeeld een Malen of Odegaard betreft. Elke speler die niet voor Ajax kiest, draait zijn eigen carriere de nek om, volgens Frank.

Zielige reactie van de Boer. Lijkt er sterk op dat hij vindt dat ieder talent voor Ajax moet kiezen. Zijn reactie staat ook vol met speculatie. "hij ging voor het geld, maar dat weet ik niet zeker." en "dan had hij nu bij Barcelona kunnen spelen". Kan dat via Betis niet dan? Ik vond het destijds ook helemaal niet gek dat hij voor Betis koos. Maar niet iedere keuze pakt goed uit en dat kun je vooraf nooit weten.

Hij kon een miljoen meer verdienen maar dat weet ik niet zeker... Goed verhaal! En waar haal je wijsheid vandaan dat hij naar Barcelona had gekund na ajax? Wat een suggestief onzin verhaal zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren