Ajax-fans wederom niet welkom: ‘Twee zaken zijn voor mij doorslaggevend’

Dinsdag, 6 november 2018 om

Supporters van Ajax worden al sinds 2006 geweerd bij het stadion van ADO Den Haag en dat verbod is verlengd door de gemeente Den Haag. Op 24 februari gaat Ajax op bezoek bij de ploeg van trainer Alfons Groenendijk en fans van de Amsterdamse club zijn wederom niet welkom, zo legt burgemeester Pauline Krikke uit.

"Vanuit de intentie om de stap naar normalisatie dit jaar te zetten, hebben we met de politie, ADO, Ajax, de KNVB en andere betrokkenen gekeken of en hoe we dit jaar weer Ajax-supporters kunnen toelaten in het ADO-stadion en ADO-supporters in de Johan Cruijff ArenA", vertelt Krikke dinsdag, geciteerd door Omroep West.

In die gesprekken bleek dat het draagvlak bij de supporters van ADO beperkt is, zowel voor het bezoeken van de wedstrijd in Amsterdam als voor het ontvangen van Ajax-fans in Den Haag, zo klinkt het. "Grondig onderzoek ter voorbereiding op ADO-Ajax leert dat voor een veilig verloop die inzet zou neerkomen op buitensporig veel agenten, zeker in vergelijking met andere thuiswedstrijden."

"In de afgelopen jaren zijn we er samen met ADO Den Haag en de supporters juist in geslaagd om het hoge aantal inzet-uren van de politie bij thuiswedstrijden drastisch terug te brengen. Ook dit is normalisatie. En deze lijn willen we onverkort vasthouden. Daarbij, als we die agenten inderdaad allemaal inzetten bij ADO-Ajax betekent dat simpelweg dat we minder politie-inzet zullen hebben in de wijken."

Krikke heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt bij dit 'razend ingewikkeld dilemma'. “Twee zaken zijn voor mij doorslaggevend. Het ontbreekt bij de supporters aan voldoende draagvlak. En ik kan én wil de veiligheid en openbare orde elders in de stad niet verwaarlozen ten faveure van het organiseren van één voetbalwedstrijd. Dat is aan de stad en de inwoners niet uit te leggen.”


Poll

Begrijp jij het besluit van burgemeester Pauline Krikke?


Gerelateerd

121 reacties (laatste reactie door edo)

Heeft Ajax ook het recht hetzelfde te doen als ADO richting de Arena moet?

6 november 2018 om 15:45

Tuurlijk niet, maar de gemeente Amsterdam zou dat wel kunnen. Ook hier is het de burgemeester namens Den Haag die de beslissing naar buiten brengt, ik denk dat ADO (de fans) niet per se tegen zouden zijn.

6 november 2018 om 15:46

Verbod werkt toch al beide kanten op?

6 november 2018 om 15:47

Ja klopt, maar dat kan Ajax niet, Amsterdam wel. Dat bedoelde ik ermee.

6 november 2018 om 15:48

Okay, daar heb je gelijk in. Al zal zo'n besluit vaak ook in overleg met de clubs gaan, denk ik.

6 november 2018 om 15:51

Zeker ook met de clubs, al kan je het als gemeente blijkbaar niet verantwoorden om een dusdanig groot aantal agenten paraat te krijgen bij de wedstrijd om veiligheid te garanderen en er alsnog voldoende in de rest van de stad te hebben. Naar mijn mening is dat een goede reden, hoe jammer dan ook.

6 november 2018 om 15:45

Volgens de tekst wel.

6 november 2018 om 15:46

Ziiten er tijdens de wedstrijd Ajax - ADO groen-gele narrûh in de arena dan ?

6 november 2018 om 15:46

Ja, als je het artikel leest ging het om een overleg voor Beide wedstrijden.

Prima beslissing. De maatschappij hoeft niet op te draaien voor excessieve kosten voor een voetbalwedstrijdje. Ik vraag me ook af of je als uitsupporter ook daadwerkelijk een leuke dag kunt hebben als de dag compleet omgeven is van veiligheidsmaatregels.

6 november 2018 om 15:53

Maar de maatschappij wel laten profiteren van de excessieve opbrengsten vanuit het voetbal?

6 november 2018 om 16:00

Zoals jij al aangeeft Jules “excessieve” opbrengsten. Dus ja, ongeacht hoeveel een club verdient aan zijn business moeten ook zij belasting af te tikken. Toch niet heel gek? Vind dat Stef een terecht punt heeft, de inzet van politie e.d. worden bekostigd met belastinggeld. Wat mij betreft zouden de clubs daar zelf meer aan mogen bijdragen

6 november 2018 om 16:13

De opbrengsten zijn niet enkel belastinggeld of wel soms?

Naast dat het inderdaad bizar veel geld oplevert zijn er ongelofelijk veel banen binnen de voetballerij, daarnaast ook wat er allemaal gedaan wordt voor goede doelen, spelers die zelf constant foundations oprichten.

Altijd domme mensen die een hekel hebben aan voetbal die roepen dat iedereen zelf lekker mag opdraaien voor de kosten.

"mensen die longk*** krijgen als gevolg van roken horen ook niet meer geholpen te worden, want ik rook niet "

Hier kan je letterlijk tientallen voorbeelden voor bedenken.

6 november 2018 om 16:24

En dan vergeet je voor het gemak even:

- Horeca die floreert voor en na de wedstrijd;
- Het gebruik van taxi's en/of Ov;
- Opbrengst van parkeerkosten;
- Cafe's met meer gasten op wedstrijddagen;
- Werkgelegenheid voor allerlei functionarissen;
- Huiselijke bijeenkomsten om voetbal te kijken;
- Omzet/opbrengsten voor diverse leveranciers (ook om de wedstrijd mogelijk te maken)
- En nog wel een tal andere punten.

6 november 2018 om 16:46

@lasse Stef heeft zeker een punt. Maar ga er wel even 1 aankaarten. De belastingen die Voetbal betaald, dus clubs en spelers is paar keer hoger dan de kosten aan politie inzet en dergelijke bij een voetbalwedstrijd. Ik vind de zin altijd hoge politiekosten en etc... altijd beetje vreemd, aangezien het voetbal de staat, ontzettend veel opbrengt.

6 november 2018 om 17:00

Die opbrengsten zijn waarschijnlijk hoger zonder uit-supporters.

Wat mij betreft gewoon helemaal mee ophouden met het uit-publiek. Nergens voor nodig.

6 november 2018 om 17:00

@ Lasse

De clubs investeren al een heleboel aan de veiligheid in en direct rondom het stadion. Feit is en blijft dat de overheid/politie verantwoordelijk is voor de veiligheid in de publieke ruimte, daarnaast vind ik dit maar een "gevaarlijk" president.

Zo kun je kermis exploitanten, horeca en andere evenementen ook dwingen om buiten de normale belastingen om die ze al betalen; ook dwingen om nog een extra politie bijdrage te laten betalen. Overheden zullen dit vroeger of later misbruiken omdat het makkelijk is, en omdat men een dan nieuwe melkkoe heeft gevonden. Whatâ´s next ? police on demand ? Dit soort maatregelen kun je natuurlijk tot het oneindige doorvoeren.

De overheid zou zich eens serieuzer moeten gaan richten op de "witte boord criminaliteit". Dan houd men meer dan genoeg geld over om de publieke zaken echt te kunnen dienen.

6 november 2018 om 16:49

@ Stef Stuntpilo

Die excessieve kosten vallen relatief gezien wel mee; een paar jaar geleden was er onderzoek gedaan door een Nederlandse krant naar het effect en eventuele besparing van dit soort maatregelen (stond des tijds ook hier op Voetbalzone). Bijvoorbeeld als het om de Klassieker ging; ging de politiebesparing "slechts" om een miljoen. Uit datzelfde onderzoek kwam ook naar voren dat burgerheester vaak gewoon naar deze maatregel grepen omdat ze het wel makkelijk vinden.

Daarnaast blijf ik dit soort maatregelen idioot vinden en weinig met "rechtvaardigheid" te maken hebben, wat we zogenaamd zo hoog in het vaandel hebben staan. Wanneer mensen rellen of om wat voor redenen dan ook privé of publieke bezit willen slopen moet je deze mensen vervolgen. Met de technische en juridische mogelijkheden die politie en justitie vandaag de dag hebben, en we zo´n beetje overal in de publieke ruimte door camera´s gevolgd worden; moet het opsporen van raddraaiers en het vervolgen daarvan niet een al te groot probleem zijn. Ook al ben ik er mij van bewust dat politie en justitie met personele tekorten kampen, mag dat geen excuus zijn om dan maar "shorts cuts" te bedenken omdat het goed uitkomt.

Er zullen helaas altijd mensen zijn in een maatschappij die zich niet kunnen gedragen, maar dit soort symbool politiek/symbool gerechtigheid gaat naar mijn mening nergens over. Op jaar basis gebeurd er nog meer in het uitgaansleven en dat verbieden we ook niet. Overigens ben ik ook wel benieuwd of het waar is wat de burgermeester claimde; dat ze tot dit besluit was gekomen omdat er onder de Ado supporters geen behoefte was aan over en weer uit supporters.

6 november 2018 om 19:00

Met alleen al de besparing van de klassieker kan je dus ongeveer 20 politieagenten een jaar lang betalen. En dat vindt jij relatief gezien weinig besparing 🤔

7 november 2018 om 13:19

@ Marcelpeters

Relatief gezien valt dat inderdaad gewoon mee wanneer men de politiek weer eens selectief over de "te hoge" kosten spreekt. Ook dat eeuwige gezeur van politici "daar willen we de maatschappij niet mee opzadelen" vind ik maar een symbool politiek. Zoals ik in mijn eerder bijdrages ook al stelde; er zullen altijd mensen zijn die zich niet kunnen willen/kunnen gedragen, en om die mensen aan te pakken kost dat gewoon geld hoe creatief je ook bent. Overigens bleef het onduidelijk wat er met dat beetje bespaarde geld gebeurd was, maar ik weet bijna wel zeker dat dit geld niet geherinvesteerd is de politie.

Als de heren en dames politici zich echt zo druk erom zouden maken dat men met een miljoen Euro meer agenten (beter) zouden kunnen betalen of hun arbeidsomstandigheden/voorwaarden kunnen verbeteren: zou het eens tijd worden dat de politiek de witte boord criminaliteit die zij grotendeels zelfs faciliteert eens aan te pakken.

Als Nederlanders eens zouden beseffen hoeveel geld er al decennia uit de maatschappij word ontrokken door:

- Wetgeving die gemaakt is voor en door zogenaamde economische/maatschappelijke belangengroepen (die in handen zijn of betaald worden door multinationals).

- De manier hoe grote publieke aanbestedingen/hervormingen worden gedaan, en altijd een veelvoud meer kosten dan oorspronkelijk was begroot.

- Eeuwige en veelal onnodige onderzoekrapporten en commissies van commerciã«le organisaties die hele innige banden hebben met de politiek. En net zoals in Amerika en elders in de wereld een economie op zich is.

- Geheime belasting regelingen/subsidies voor grote commerciã«le partijen.

- Het jaren geleden weggeven recht op de "geld creatie". met alle gevolgen die dat heeft gehad (wat 1 van de grootste oplichting praktijken aller tijden is).

- Het toestaan van commerciã«le rommel producten door slappe/onduidelijke wetgeving.

- Nederland gewoon toestaat dat de EU vanaf het begin haar eigen commerciã«le wetten schend, maar onder tussen lekker door betaald. Want meer dan het zogenaamd ter sprake brengen (als dit al daadwerkelijk gebeurd) is er niet bij.

- Nederland toestaat dat de ECB structureel ver buiten haar mandaat handelt. Neem bijvoorbeeld het opkopen van staats en bedrijf (multinationals) schuldpapier.

- Nederland stelselmatig al decennia weigert om corruptie verdragen te tekenen die dat begrip echt definiã£â«ren. Ten tijde van de Europese grondwet/verdrag van Lissabon mocht elke lidstaat vijf "wetsartikelen" uit het verdrag halen.

Raad eens welk artikel Nederland er meteen uit haalde; dat was het artikel wat (politieke) corruptie definieerde. Had men dit niet gedaan dan had zoâ´n beetje de gehele Nederlandse senaat (lobby kamer) zich schuldig gemaakt corruptie. Dus daarvoor strafrechterslijk vervolgd voor zou moeten worden. Zoals jij wellicht wel weet staan internationale verdragen altijd boven nationale wetgeving. En wanneer we naar de Nederlandse wettelijk definitie van "corruptie" kijken is dat opzettelijk uitermate vaag beschreven. Zodat het niet duidelijk definiã£â«ren is, en dus wettelijk niet bestaat, en de politiek er geen serieus beleid hoeft voor te maken. Terwijl iedereen met gezond verstand wel kan zien wat wel en niet fout is, daarom zeggen die lijstjes waar Nederland op staan als 1 van de minst corrupte landen ook niets.

- Het compleet doorgeslagen privatiseren en het verkopen van staats vastgoed, waarbij alles te vaak niet voor een markt conforme prijs verkocht wordt.

Zo zijn er nog tal van andere zaken waardoor de maatschappij voor bizarre hoeveelheden geld met medewerking van de politiek bestolen wordt. Om vervolgens de maatschappij dan weer te vertellen dat er bezuinigd moet worden en er hogere en nieuwe belastingen moeten komen.

Gek genoeg heeft de politiek dan daar weer geen enkele moeite mee om daar de maatschappij mee op te zadelen. Dit is al velen jaren aan de gang. Ondanks dat er om de zoveel tijd een flink schandaal uitbreekt waaruit elke keer weer eens blijkt hoeveel de maatschappij bestolen word, word er door de politiek niets gedaan.

Wordt het als incident afgedaan en niet de regel, en vervolgens ebt de terechte woede vanuit de maatschappij na een paar weken weer weg. Maar worden we wel elke keer verschrikkelijk boos om "kruimelwerk" (ontwikkelingshulp, geen geld voor politie en defensie, uitkeringsfraude etc). Niet dat het "kruimelwerk" niet belangrijk is, maar wanneer "geld" echt zo belangrijk is voor de politiek zou men eens echte politiek moeten voeren in plaats van deze symbool politiek. Dan zou de overheid in staat kunnen zijn om haar kern taken fatsoenlijk uit te voeren, de reden dat zoveel ministeriã£â«le departementen er zo beroerd voor staan komt door de politiek zelf. En het Nederlandse volk die daar elke keer gewoon weer in mee gaat.

Haha toch idioot dat supporters van de thuisclub hier zeggenschap over hebben. Die gasten moeten net als de supporters van Ajax zich gewoon gedragen dan is er niks aan de hand. Echt te bizar voor woorden dit.

6 november 2018 om 15:47

Maar dat is toch juist het probleem. Men gedraagt zich niet. Zelfde als met de Klassieker. Als men zich kan gedragen zou er geen probleem zijn maar het verleden heeft aangetoond dat deze mensen hun verantwoordelijkheid niet kunnen nemen. Ik snap het wel, zeker als de politieinzet dan ten koste gaat van de veiligheid in de rest van de stad.

6 november 2018 om 16:04

Dat laatste argument daar valt moeilijk om heen te komen. Hoewel voor verschillende demonstraties in Den Haag ook politieinzet elders uit het land naar Den Haag komt om het korps te versterken. Dat zou dus eventueel bij ADO - Ajax ook kunnen, in overleg met de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld. Maar goed, als dat echt niet kan dan is dat gewoon voldoende aan argumentatie.

Het draagvlak onder ADO supporters vind ik minder intressant. De mogelijkheid om een uitwedstrijd van je voetbalclub te bezoeken (in dit geval Ajax) dient niet bepaald te worden door of de fans van de tegenpartij daar eigenlijk wel op zitten te wachten. We hebben gewoon afgesproken dat fans van uitbezoekende teams recht hebben op plaatsen in het stadion, daarvoor hebben we uitvakken.

6 november 2018 om 16:40

Waaruit blijkt dan men zich niet zal gedragen? Er is immers al sinds 2006 geen uitpubliek bij geweest. Slaat gewoon nergens op dit.

6 november 2018 om 17:24

Wij willen ook naar de Arena Adzvedo. Maak je daar niet druk om. Ze gebruiken de naam alleen maar om de buitenwereld te overtuigen. Ga Midden Noord op en je krijgt 99% te horen dat we naar dr Arena willen

6 november 2018 om 15:54

Waarom zouden supporters er niks over te zeggen mogen hebben? Ik geef ze groot gelijk en zou willen dat wij dezelfde inspraak hadden.

6 november 2018 om 16:11

Omdat er is afgesproken dat uitteams recht hebben op het meenemen van supporters bij wedstrijden. Dat is allemaal keurig met de Knvb en clubs afgesproken, een vast percentage van de capaciteit moet beschikbaar worden gesteld aan uitsupporters.

Het is dus niet zo dat je als supporter van Feyenoord een enquette krijgt over welke clubs wat jou betreft supporters mogen meenemen. De mogelijkheid voor uitsupporters om wedstrijden te bezoeken is gewoon vastgelegd.

6 november 2018 om 16:18

Omdat voetbal voor 'iedereen' is? Omdat er in de regels vd Knvb staat dat er een x-percentage gereserveerd moet zijn voor de uitsupporters? Of omdat niet de supporters het beleid maken?

Ik snap dat Ajax op sommige supporters/fans/hooligans als n rode lap op n stier werkt hoor, daar niet van. Maar het argument dat dit geen 'draagkracht onder de supporters' heeft hoort niet te boeien. Bij Ajax is er bijvoorbeeld genoeg draagkracht onder de supporters om Feyenoordfans toe te laten bij een klassieker, maar kennelijk werkt t dan niet zo...

6 november 2018 om 19:04

Tuurlijk, het ligt altijd aan de andere supporters en nooit aan die zielige brave Ajax-supporters die nergens welkom zijn. Het zijn de supporters van de thuisclub die doordraaien als ze een ajaxshirt zien 😂😂😂

6 november 2018 om 20:16

Dezelfde inspraak haha.

Het is te triest voor woorden dat je mensen wegens clubvoorkeur niet kunt ruiken en luchten. Echt waar! Het slaat echt helemaal nergens op.

Naast dat er te veel idioten rondlopen in dit land, moet er ook gewoon eens keihard aangepakt worden. Levenslang stadionverbod bij het minste vergrijp, levenslang meldingsplicht, het slopen van andermans eigendom minimaal 200 uur taakstraf + cursus zelfbeheersing, kosten uit eigen zak, het slopen van een ander persoon minimaal 10 jaar + diverse cursussen kosten uit eigen zak + onderzoek naar mentale toestand voor mogelijk Tbs.

Klaar. De rotte appels zijn eruit gefilterd en de meelopers hebben niks om achteraan te lopen en gedrag te kopiëren.

Het is een cliché en veel voetballiefhebbers willen het liever niet horen, maar het is maar een spelletje! Het heeft echt 0,0 te maken met overleven, een goed leven, of wat dan ook. Het is slechts een keuze in een tak van de entertainment branche.

Misschien bier maar eens totaal in stadions verbannen, sommige kunnen dat verlies echt niet meer opvangen.

6 november 2018 om 16:02

@Sjoerd, formeel hebben supporters hier niets over te zeggen. Het is een besluit van het bevoegd gezag, niet van de clubs of supporters. Uiteraard informeert het bevoegd gezag en weegt het alle belangen af, waarvan de input van de supporters (om wie het immers gaat) een van de af te wegen belangen is. Ben het met je eens dat supporters zich dienen te gedragen, maar als het zo simpel was geweest dan had er nooit politie te hoeven worden ingezet

Blijft competitievervalsing dit. Omdat het van de Den Haag supporters niet zo nodig hoeft, wordt er totaal geen moeite gedaan om een fatsoenlijke oplossing te bedenken. Krikke zelf is er waarschijnlijk maar wat blij mee dat er zogenaamd geen draagvlak is bij de aanhang, heeft ze een mooi excuus!

6 november 2018 om 15:50

laat het woordje competitievervalsing nou net een totaal misplaatst woord te zijn. Zeker in het geval van Ajax. Maar ik, als ADO supporter, kan mij maar heel weinig voorstellen dat wij niet willen dat Ajax op bezoek komt. Dit maakt de wedstrijd nog mooier dan het al is.

6 november 2018 om 15:53

Mag ik vragen waarom het woordje competitievervalsing in het geval van Ajax misplaatst is? Onderbouwing zou wel fijn zijn in plaats van gewoon maar wat roepen... Danku!

6 november 2018 om 15:58

@djoowey

Ajax en competitievervalsing?

Ben je weer lekker aan het provoceren om duimpjes te scoren, of wil je een volwassen poging doen om het te onderbouwen?

6 november 2018 om 16:01

@tostao:
Wie de bal kaatst...
Zou ik van jou dan ook een onderbouwing waarom het competitie vervalsing is in plaats van gewoon maar wat roepen?

6 november 2018 om 16:02

@grasveld:
Tostao komt er mee niet djoowey?!!?

6 november 2018 om 16:02

Nou dat weet ik niet. Ajax wordt hier gedupeerd omdat zij niet gesteund worden door hun eigen supporters in Den Haag terwijl concurrerende clubs wel hun supporters mogen meenemen. Dit zelfde geld voor de wedstrijd tegen Feyenoord en vaak ook die tegen Utrecht.
Eerlijker zou het zijn als geen enkele club dan nog supporters mag meenemen naar Den Haag en naar Feyenoord. Dan is het voor alle clubs gelijk, maar dan hebben Ado en Feyenoord weer een voordeel omdat zij nooit tegen een club met uitsupporters spelen. Dus het beste is om bij geen enkele wedstrijd meer uitsupporters toe te laten of bij allemaal wel, bij een andere beslissing is het een vorm van competitie vervalsing hoe groot het voor/nadeel ook is.

6 november 2018 om 16:04

Met alle respect naar ADO, maar Ajax heeft de eigen supporters toch niet nodig om de drie punten uit Den Haag mee te nemen?

6 november 2018 om 16:07

@capis

''laat het woordje competitievervalsing nou net een totaal misplaatst woord te zijn. Zeker in het geval van Ajax.''

Daar wil hij dus wel degelijk iets mee zeggen over Ajax. Ik ben daarom benieuwd naar zijn onderbouwing.

6 november 2018 om 16:08

@ Capis
Ja hoor, ik wil hier best iets verder over uitweiden als jij het niet uit de context kan halen (wat bij Joowey in ieder geval niet het geval is). Het is dus zo, dat ajax, in tegenstelling tot haar concurrenten geen uitsupporters mee mag nemen naar een lastige uitwedstrijd! Dit beã£â¯nvloedt de kans dat er een goed resultaat gehaald kan worden, of denk jij van niet? Vandaar... competitievervalsing. Duidelijk genoeg voor je?

6 november 2018 om 16:12

@grasveld Ik vind het totaal geen competitievervalsing. De ADO supporters zijn ook niet welkom in Amsterdam. Is dat dan competitievervalsing. Wat wel onder de noemer competitievervalsing valt zijn tweede “ jeugdelftallen “van betreffende clubs in de eerste divisie en het beleid dat destijds gevoerd werd op de wedstrijdselecties. De ene week in de eredivisie en vervolgens weer twee weken in de eerste divisie. Het is niet voor niks veranderd. Maar dat terzijde. Maar waarom weer allemaal verwijten en zo gepikeerd reageren ? Omdat je dit antwoord voelde aankomen en geen gevat antwoord hebt om mee te reageren 🤥

6 november 2018 om 16:16

Sla de statistieken van de afgelopen jaren er maar op na. Ajax wordt toch ook al jaren geen kampioen omdat ze in maart/april 2 tot 3 punten in den haag achter laten. Met alle respect naar Ajax maar kan het blijkbaar niet alleen.

6 november 2018 om 16:17

Maar Ajax en Ado zijn geen concurrenten van elkaar. Ik vergelijk de omstandigheden met die van PSV en Feyenoord, die zijn in dit geval niet gelijk. Vandaar dat het een kwestie van competitievervalsing! En dat laatste zinnetje + emoticon kun je in het vervolg gewoon achterwege laten hoor, klein kind!

6 november 2018 om 16:26

meerdere clubs mogen spelers in de eerste divisie laten spelen. Echter waren er clubs vanuit de eredivisie die dit niet wilden waaronder Feyenoord en Ado, om dan nu met de wolven in het bos mee te huilen is een beetje zielig.
want daarmee zeg je eigenlijk dat het "gemeen is dat zij wel meedoen en wij niet"
Dus een beetje lullig om het beleid van anderen competitievervalsing te noemen omdat je zelf niet hebt meegedaan?

6 november 2018 om 16:28

Dan zou ik als ik jou was toch echt nog eens goed de tekst lezen. Zolang beide clubs al jaren geen uitsupps mag meenemen en het besluit wordt gehandhaafd dan is er toch geen sprake van vervalsing ? Beide wedstrijden worden zonder uitpubliek gespeeld en tja dat Ajax de laatste jaren zeer dure punten in den haag laat liggen is inherent aan het gedrag beide clubs. De context van het verhaal is is dat er bezwaren zijn om het te hervatten. En dat er een drogreden gebruikt wordt dat de ADO supporters niet zitten te wachten op Ajax is natuurlijk onzin. Dat weten we hier allemaal. Maar dat komt goed uit voor een aantal mensen en die verdraaien de context ten gunste van zichzelf.

6 november 2018 om 16:33

@tostao:
Beetje eigen schuld dikke bult is het niet?
Misschien eigen aanhang er op aankijken en daar de beschuldigingen op richten.
In plaats van "competitievervalsing"

6 november 2018 om 16:38

Het nadeel voor Ajax dat het geen uitsupporters mag meenemen naar Den Haag kun je natuurlijk niet zomaar wegstrepen door het zogenaamde "voordeel" dat Ajax zou hebben omdat Ado geen supporters meeneemt naar Amsterdam. Die invloed is nihil, kijk alleen al naar geringe aantal keren dat ADO een resultaat heeft weten te halen in Amsterdam. Kortom, daar zal Ajax geen voordeel van hebben, waardoor er nog steeds sprake blijft van competitievervalsing tegenover PSV en Feyenoord.

Ik hoop met je mee dat het inderdaad niet de ADO supporters zijn die onderzoek naar een verdere oplossing hebben tegengehouden. Zou nogal bekrompen en zielig zijn!

6 november 2018 om 17:02

Djoowey,

Wat zijn bij jou de afgelopen jaren?

Sinds de competitie 1989 - 1990 heeft Ajax 7 keer gelijk gespeeld en een keer verloren in Den Haag, we zijn nu bijna 30 jaar verder.

Dat punten verliezen valt dus wel mee.

6 november 2018 om 17:19

Waarvan de laatste jaren ? Juist ja !

6 november 2018 om 17:24

@leeuw087

Laatste 10 edities geloof ik 5x gewonnen, 4x gelijk en 1x verloren. 50 procent van de laatste wedstrijden in Den Haag eindigde in puntverlies.

Dus hij heeft wat puntverlies betreft wel degelijk een goed argument. Enige vraag is of dit allemaal heel anders had gelegen wanneer er wel uitsupporters waren.

6 november 2018 om 18:13

Ajax wordt al "gedupeerd" als ze in een thuiswedstrijd het uitshirt moeten dragen. Als je je zoals de Ajaxsupporters de beste voelt, je al kampioen waant, hoef je je toch niet druk te maken over een wedstrijd bij Ado.

6 november 2018 om 18:51

Het is daadwerkelijk wel competitie vervalsing. Onze concurrent psv wordt in den Haag namelijk wel gesteund door hun fans. Elk team moet namelijk onder dezelfde voorwaarden kunnen spelen. Dit even los van het feit dat ajax in den Haag gewoon 3 punten moet halen.

6 november 2018 om 19:06

Het is ook competitievervalsing dat Ajax en Feyenoord beide aparte adidas ballen gebruiken bij de thuiswedstrijden.

Ik zou graag meer aandacht willen op het aspect van normalisatie, want dat is waar dit hele verhaal over gaat. Alle clubs hebben getekend voor wedstrijden waarbij ook supporters van het bezoekende team aanwezig zijn. Om toen begrijpelijke reden hebben ze tot dat verbod op uitsupporters gekozen. Maar dat verbod is al lang verlopen en ook deels niet meer relevant.

6 november 2018 om 15:55

Tja, zo zijn er meer dingen competitievervalsing. Een kunstgrasmat of een adidas bal net zo goed.

6 november 2018 om 15:58

Wat doet dat er toe? We hebben het hier toch over dit geval. Dat een kunstgrasmat ook competitievervalsing is doet hier toch niets aan af! Drogreden dus

6 november 2018 om 16:24

Nee dat is het niet want elke club speelt op dat zelfde veld of met die zelfde bal bij die club. Dit is dus voor alle clubs gelijk. Nu speelt Ajax zonder uitsupporters tegen Ado en Psv met uitsupporters tegen Ado. Ajax heeft dus een extra nadeel tegen dezelfde club. Als je dat vergelijkt met kunstgras zowel Psv als Ajax moeten beide tegen Heracles spelen op het zelfde kunstgrasveld dus zijn de omstandigheden gelijk voor beide.

6 november 2018 om 16:31

Ben ik het niet helemaal mee eens. Kunstgras is wel een vorm van competitievervalsing, maar dan vooral voor de teams in het rechter rijtje die strijden voor handhaving. Daar zijn er namelijk een aantal die al hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen, en een aantal die gewoon op natuur velden spelen. Dit heeft echter inderdaad weinig effect op clubs als Psv, Feyenoord en Ajax, daar zij met de zelfde omstandigheden te maken hebben

Dus omdat de ADO supporters geen Ajax fans in Den Haag willen (en ze geen zin hebben om te komen kijken naar een kansloze nederlaag in Amsterdam) worden ze niet toegelaten? Vreemd verhaal dat een van de supportersgroepen (die bij lange na niet alle ADO supporters vertegenwoordigen, dit gaat vaak slechts om de harde kern) dus kennelijk bepaald of er wel of geen uit fans welkom zijn.

6 november 2018 om 15:53

Ach man hou tot dat misplaatste arrogantie voor je. Daarom heerst er in Nederland nou zulke haat. 1) het is zelden echt gezellig in de arena. Want het is snel stil als het niet loopt en komen we om in de witte snotdoeken. 2) Ajax is ook niet welkom in andere steden. Dus waar zou dat nou aan liggen. 3) het ligt niet alleen aan de supporters van de thuisclubs.

6 november 2018 om 15:59

Dat 1e zinnetje... is dat toevallig een verplichting? Lijkt soms op VZ alsof sommigen "misplaatste arrogantie" en "Ajax" in 1 zin willen proppen, hoe irrelevant ook.

6 november 2018 om 16:18

Dat is het toch ook. Lees de opmerkingen maar na. Laat ze nou maar weer eens goed kampioen worden want de laatste keer dat ze echt heer en meester waren dat was in de jaren 93/94/95/96

6 november 2018 om 16:35

punt 1. Het is zelden echt gezellig in de Arena. Nou kan u vertellen dat het vaker stil lijkt op de tv, dan dat het ook daadwerkelijk is. Dit heeft mede de oorzaak waar de microfoons staan en er word veel gedempt. Dit is nodig voor de echo.

punt 2 Ajax is niet overal welkom omdat er overal van die lieverdjes rondlopen. Ook bij Ajax. Maar er is ook een andere reden, namelijk dat Ajax word gezien als de grootste club en te kloppen club binnen Nederland.

punt 3 Het grootste gedeelte ligt wel degelijk aan de thuisclubs. Amsterdam is de grootste stad, heeft de grootste voetbalclub van het land. Overal waar je komt hoor je vaak, helemaal niets in Amsterdam, dit komt wellicht door de arrogantie, die Ajax gerust mag hebben met al die prijzen, maar ook omdat er vanuit de provincie vaak naar de randstad word gekeken, van waarom daar wel en hier niet. En dan is Ajax het uitstekende club voor om tegenaan te schoppen!

En nee is geen misplaatste arrogantie, hoe vaak heeft Ado de laatste jaren verloren in de Arena? Ajax is al meer dan 14 wedstrijden uit en thuis ongeslagen tegen Ado. 9 gewonnen door Ajax 5 gelijk, waarvan 2 gelijke spelen in de Arena waren.

Lachertje deze argumenten. Ik hoop dat Ajax hun supporters wel gewoon weer toelaat. Ik durf te wedden dat er dan van dat weinig draagvlak niks overblijft en het uitvak bomvol zit. Alleen maar extra lekker om ze dan met 7-0 op te rollen

Ik vraag mij oprecht af waar ADO zo bang voor is. Bij bijvoorbeeld Utrecht zijn uitsupporters wel gewoon welkom. Zou het misschien geen optie zijn om buiten de klassieker (te hoog risico), om 2 keer in de jc arena te spelen. Gezien er dan gewoon suporters bij kunnen zijn+ uitsupporters, want binnenkort gaat elke club de uitsupporters verbannen en gaat het hele voetbal in Nederland kapot!

6 november 2018 om 15:56

Haha dat lijkt me dus echt totaal geen oplossing. Alleen in het voordeel van ajax.

6 november 2018 om 16:04

Ik ben zelf Heracles supporter maar dit is toch Den Haag Zelf aan te rekenen? Wat als wij ineens zeggen we hoeven geen Twente supporters meer zou toch ook ziek zijn?

6 november 2018 om 16:46

Dat is vanuit Ajax perspectief een uitstekende oplossing, maar vanuit het brede perspectief op het voetbal simpelweg het probleem nog groter maken.

Dit is allemaal vervelend voor Ajax en ons als supporters, maar de effecten zijn relatief beperkt. Geen fans mee nemen naar ADO en ADO niet naar ons. Dat is wel wat anders dan twee keer in een volle Arena spelen terwijl de andere clubs van Nederland wel op bezoek in Den Haag moeten.

Als ADO ergens bang voor is dan is het waarschijnlijk vooral de eigen achterban die zich zou misdragen. Wat in het verleden bij ADO - Ajax vaak het geval was. De uitsupporters zijn omsingeld door hekken, agenten en camera's, de identiteit van alle meegereisde supporters is bekend. De kansen om je als uitsupporter te misdragen zijn veel beperkter. De meeste grote problemen rondom voetbalwedstrijd ontstaan rondom thuissupporters. Maar met uitsupporters bij strenge combi regelingen zijn de mogelijkheden tot misdraging zeer beperkt.

6 november 2018 om 17:10

Dat is toch niet zo moeilijk? ADO - Ajax levert gegarandeerd schuimbekkend tuig op. Dat met elkaar wil knokken. En dat wil je niet. Ingewikkelder is het niet. Als er geen uitsupporters zijn kunnen die de boel in elk geval niet verknallen, en hebben de gefrustreerde thuissupporters niemand om hun vuisten in te parkeren. Het is jammer dat het nodig is, maar dat is dan maar zo. Ik ben voor Ajax en woon naast het ADO stadion, en ik vind het wel prima zo.

6 november 2018 om 19:00

3 jaar geleden ben ik op uitnodiging als ajax supporter bij ado-ajax geweest. Officieel waren er ajacieden, maar vervolgens waren de racistische spreekkoren richting ajax spelers niet om aan te horen. Die tokkies doen het dus met of zonder uitfans. Het erge van deze situatie is dat ADO hier uiteindelijk helemaal geen straffen heeft uitgedeeld. Met andere woorden; ADO keurt het gedrag goed.

8 november 2018 om 16:03

Ja erg he. Je ziet wel vaker dat clubs pas in actie komen als er aandacht komt voor misdragingen.

Maar goed, gegeven de situatie zoals die is, zou ik ook zeggen: doe maar geen uitsupporters. Het is allemaal niet erg principieel, het is niet fraai, het is niet eerlijk, etc etc. Maar uiteindelijk wel het beste.

Het zou wel mooi zijn als de aandacht die dan niet uit hoeft te gaan naar de afwezige uitsupporters, wordt gericht op de thuissupporters, want die horen zich inderdaad ook gewoon te gedragen als er geen ajacieden zijn.

Dus de ado supporters (naast gemeente etc) willen Ajax niet in den haag hebben, maar ze reizen wel naar warschau en turijn om hen te ontmoeten 🤣🤣🤣

Treurig, maar het zal denk ik geen enkele Ajacied verbazen.

Een mooie quiz vraag voor over een paar jaar : Wie mochten er afgelopen decenium niet in Den Haag komen?
A - Ajax supporters
B - Isis supporters
C - antifa supporters
D - nvu supporters

Jammer. Ik vind rivaliteit erbij horen. Maar het is te begrijpen. Als spreekkoren als “jood” tot een sv leiden ennnn de club meteen weer wordt bestempeld als “jodenhater” hebben wij het meteen weer gedaan. Ajax heeft een te grote naam om kapot te gaan alleen wij gaan eraan omdat we eenmaal een verleden hebben. Voor de nieuwsgierigen, ga een kijkje nemen op de pagina FCDH op facebook. Daar staat een reactie namens de Harde Kern

6 november 2018 om 16:00

En we weten allemaal dat als we ** Joden roepen we dit roepen naar de Ajax supporters en niet naar de Joodse bevolking. Maja ga dat maar eens uitleggen. Ook toen met Bazoer werden we meteen als rascisten bestempeld echter waren het er maar 10 ofso? En elke club heeft van die mensen rondlopen. Maar bij ons werd het enorm maar dan ook enorm vergroot. Ik snap dus wel dat uitsupporters niet welkom zijn. Want dan zullen er over en weer verwensingen vliegen.

6 november 2018 om 16:19

Jodenjacht, Sylvie is nog wat van Amsterdam, Bazoer met oerwoud geluiden belachelijk maken. Niet elke club heeft van die idioten rondlopen die gaan zingen op joden jacht! Dat je word bestempeld als joden hater is toch vrij logisch? Al die joden die in kampen hebben gezeten hebben kinderen gekregen, de ouders zijn getraumatiseerd voor het leven, dan kun je toch nagaan dat je felle kritiek krijgt op je club! Dat je het richt op de Ajax supporters, ja zal best, maar je kwetst een hele doelgroep ermee.

Bij Sylvie was het een heel stadion! Bazoer waren het er ook wel meer dan 10!

En nee het word niet vergroot, het is gewoon niet normaal wat ze in dat stadion zingen. Maar uit u reactie keurt u het allemaal goed.

6 november 2018 om 16:59

Joh Sergio Padt werd laatst ook toegezongen en was ludiek. Ook Lars Veldwijk zn vriendin werd toegezongen, kwam dat op het nieuws ? Nee, maar dat van Slyvie was wel weer uitvergroot. Ik probeer te vertellen dat bij elk klein ding bij DH - Ajax wordt uitvergroot en hebben kranten weer iets waarmee ze hun papieren kunnen volschrijven. Dat willen ze bij het bestuur niet. Dus worden de ajax supporters geweerd.

6 november 2018 om 17:02

Alles word bij jou uitvergroot of niet? Waarom denk je dat alles rond Ajax zo word uitvergroot? Omdat Ajax de grootste club van het land is, dus veel meer aandacht en doordat Ado wel vaker heeft laten zien dat ze lieverdjes in huis hebben, met een afkeer richting Ajax en Amsterdam. Ado poetst dat imago ook nog lekker op, om met dat gespuis in Polen om te gaan. Het is allemaal wel heel erg raar!

6 november 2018 om 19:02

Ik was hierbij en dit waren echt niet maar 10 supporters, maar je hebt gelijk dat het niet alle supporters zijn. Het is echter wel vaak zo dat juist deze supporters ook naar uit wedstrijden gaan.

6 november 2018 om 16:04

Ik herhaal het even om je reactie te begrijpen.. Als er een spreekkoor is met jood dan heeft Ado het gedaan. Ajax is te groot om kapot te gaan. Het is dus logisch dat ajacieden niet welkom zijn in Den Haag. Nou, nu ik de argumenten zo op een rijtje zie ben ik ook helemaal om.

6 november 2018 om 16:08

De reactie van de FCDH fb is echt belachelijk. Dat ze de fans niet willen, zolang ze gestraft worden voor spreekkoren. Tuurlijk worden ze daarvoor gestraft? Davids in het verleden, Bazoer een jaar of 2 terug en zelfs een paar maanden terug nog tegen Nac. Misschien eens een keer afstappen van de racistische koren?

6 november 2018 om 17:01

Ik zeg het je toch. Bazoer was 10 man, maar op het nieuws werd heel de club zwart gemaakt. We zingen vaker beledigende spreekkoren. Alleen bij DH - Ajax wordt het uitvergroot en kunnen de kranten weer hun papieren volschrijven. Daarom willen de supporters de ajax supps niet, van mij had het gemogen. Beetje rivaliteit is gezond, maar dan moeten ze niet meteen met vingers gaan wijzen.

6 november 2018 om 17:16

Het zijn geen beledigende spreekkoren! Het is racistisch en kwetsend! Zie je het verschil niet? Beledigen is als je iemand bijvoorbeeld dik noemt. Oerwoudgeluiden zijn meer dan beledigend.

6 november 2018 om 16:08

Jullie hebben het toch ook gedaan? Mijn mening is gewoon proberen en gaan de hagenezen weer schreeuwen met .. joden is het toch heel simpel dan sluit je de tribune en speel je de volgende ADO-Ajax zonder supporters

6 november 2018 om 17:02

Dat is dus geen optie. Dan weren we jullie toch liever. Het is of we mogen bij elkaar komen en die spreekkoren worden niet uitvergroot en anders niet. Het loopt sws uit de hand anders.

6 november 2018 om 16:12

Tja dat is toch de omgekeerde wereld? Als ado supporters vanaf nu iedere getinte speler op het veld uitscheld voor "neger" dan moeten er maar geen getinte personen op het veld komen? En als ze wel in op het veld komen dan is het de schuld van Bazoer bijvoorbeeld dat ze zich niet kunnen gedragen? Laat die mensen eerst wat hersencellen krijgen voordat ze een openbare ruimte in mogen. Ik zie de toegevoegde waarde echt niet om met "joden" te schelden tijdens een potje voetbal. Als dat een sv oplevert is dat gewoon je eigen schuld en moet je niet gaan miepen, want je weet de risico's en met alle respect als je het weet en je kan je zelf dan nog niet beheersen dan moet je je lekker laten opnemen in een gesticht, want dan heb je weinig in deze maatschappij te zoeken.

6 november 2018 om 16:20

Zie er ook de toegevoegde waarde niet van in, maar zolang de ajaxsupporters elke wedstrijd schreeuwen joden joden dan blijf je tegenstanders houden die dat terugroepen het is wel een klein btje van 2 kanten vind ik, ook al keur ik t zeker niet goed

6 november 2018 om 16:28

Het gaat niet om het scanderen van joden of iemand een jood noemen, het gaat om de context. Er is niemand die bestraft word voor ''en wie niet springt die is geen jood'' of dat soort teksten.

Alleen als je per se wil zingen dat joden vergast, verbrand of vermoord moeten worden dan krijg je inderdaad problemen. Nog afgezien van de wagelijke context van de tweede wereldoorlog, als je joden in die context voor Ajacieden, homo's, boeren of vrouwen zou vervangen zou het net niet minder weerzinwekkend zijn.

6 november 2018 om 16:40

El_barca wat Adzevedo zegt dus. Een zwarte speler in een rood-wit tenue laat die supporters al verleiden tot racisme, een knappe bekende vriendin van iemand in een rood-wit shirt wordt gelijk door 20.000 man een hoer genoemd. Nogmaals dat Ajax van Joden een geuzennaam heeft gemaakt is misschien niet goed, maar als je je dan meteen laad verleiden tot "Joden aan het gas" en "Joden jacht" wat gevoelig ligt gezien een oorlog niet zo lang geleden dan moet je misschien je hersens is gaan gebruiken en niet zoals jij nu doet gaan wijzen naar andere (in dit geval Ajax supporters).

6 november 2018 om 16:59

@el_barca, dat is niet de schuld van de Ajaxsupporters maar door de fanatieke aanhang van de tegenpartij die Ajax supporters joden noemde en Ajax supporters het als geuzennaam aannam. Daarbij spelen de Joden ook een belangrijk deel in de geschiedenis van Ajax en Amsterdam. Zo waren de beide van Praags jood, Uri Coronel en Sjaak Swart. Ook was Ajax geliefd onder de Joden voor de 2e wereldoorlog. toen woonden er heel erg veel Joden in Amsterdam. Het is dus met elkaar verweven het jodendom en Ajax. Dan vraag ik me dus af waarom je geen joden mag roepen. Wat als Glasgow Rangers en Centic geen Protestant en Katholiek gaan roepen, is dat dan ook een probleem?

6 november 2018 om 17:06

Het is niet elke ado supporter dus. Dat is dus het probleem, het zijn er maar een paar. Maar meteen wordt heel de club zwart gemaakt op het nieuws. Het zijn de individuen die het verpesten voor de rest. Maar bij ons is het niet de individu die wordt uitvergroot, maar de hele club wordt er meteen mee kapot gemaakt. gezonde rivaliteit is normaal, maar ga je elk lullig scheldwoordje aanpakken krijg je problemen.

6 november 2018 om 17:08

Ja wij willen heus niet de echte joden aan het gas man. Dat joden gedoe moet eens kappen. Laat Ajax afstand nemen van die naam, dan kappen wij ermee. Nu is het ik noem me zelf Pipo maar jij mag mij geen clown noemen. Daar is toch ook geen touw aan vast te knopen?

6 november 2018 om 17:09

Geloof me Adzevedo we worden zelfs uit het stadion gehaald als we zeggen “k*nker jood”. Nou ga dat maar eens tegen in Den Haag. Houd je niemand meer over haha

6 november 2018 om 17:18

Echt omgekeerde wereld Haagsekoerd: Omdat ADO 'supporters' antisemitische leuzen de wereld in helpen wanneer Ajax op bezoek komt, moet Ajax afstand nemen? Misschien moeten ADO en de gemeente Den Haag er eens afstand van nemen? Misschien moet ADO eens een spiegel de 'supporters' voorhouden. Misschien is het wel een idee na 12 jaar eens de eigen supporters te straffen met een leeg stadion dan.

6 november 2018 om 18:25

Ik begrijp wat je bedoeld haagse koerd en ik begrijp heus wel dat jij geen Joden aan het gas wil, maar nogmaals als je weet dat je voor "joden aan het gas" een sv krijgt, hoe moeilijk is het dan om het niet te roepen? Zelfde met "k*** Jood". Nogmaals ik begrijp dat dit gewoon geroepen en gezongen wordt en dat houd je niet tegen, maar het zijn geen woorden die je dagelijks gebruikt en als je het wel dagelijks gebruikt kan je het vast ook 90 minuten niet roepen. Dat vinger wijzen naar Ajax slaat nergens op, want je weet zelf ook wel dat "Joden aan het gas" gewoon nergens op slaat, dus roep het dan lekker niet of anders thuis in je woonkamer als je de behoefte hebt en geen sv wil.

6 november 2018 om 18:45

Een sv heb ik toch al door dhr makkelie..

6 november 2018 om 18:54

@haagsekoerd

Die ziekte uit het woorden repertoire van de mensen in Den Haag halen is vrij lastig ja. Maar zover ik weet is iemand jood noemen op geen enkele manier strafbaar en gaat dat ook geen stand houden.

En ik ben al lang gewend dat als Ajax ergens op bezoek is dat mensen zingen ''en wie niet springt die is geen jood''. Heb ik helemaal niks tegen, maar het dood verwensen van joden (waarmee Ajacieden bedoeld worden) daar heb ik wel een hekel aan. Doodverwensingen en dergelijke horen niet in voetbalstadions.

6 november 2018 om 19:08

Het is de schuld van ajax, zijn supporters en nu van de scheidsrechter. Het is natuurlijk nooit je eigen schuld.

Hebben ze tijdens de bouw van dat stadion, geen rekening gehouden met risicowedstrijden? Het was alom bekend dat Ajax en Ado supporters elkaar niet knuffelen.

Wat is dit voor een idioot argument van de burgemeester? Geen draagvlak bij de Ado fans en daarom doorslaggevend? Dit is je reinste waanzin en zal aan moeten worden gevochten door de Ajax fans!!!
Het is ook een vorm van competitievervalsing dat Ajax geen fans mag meenemen.

lach me rot indien de burgemeester nu problemen oploopt met het publiek van PSV of zo...
daarmee bedoel ik niet dat ik hoop dat er rellen komen maar ik stoor mij verschrikkelijk aan de willekeur.

Kiezen voor de kant van de minste weerbaarheid, lekker makkelijk om het op deze manier af te wenden, met dat er geen draagvlak is. Maar ohwee als er geld in het laatje kan komen door extra inkomsten uit het voetbal

Gewoon uitsupporters altijd weren, een voetbalstadion alleen voor de thuisspelende club. Je speelt niet voor niets een uitwedstrijd?

Only in NL. Als er een voetbalwedstrijd is buiten stadscentrum op industrieterrein is dat zelfs niet mogelijk met uitfans omdat het gevaar bestaat dat dan de stad Den Haag geplunderd wordt. Zo heb je altijd wel een reden om iets te verbieden wat overal in de wereld normaal is.

Dus dat wil zeggen als de supporters van alle clubs het niet zien zitten om ADO supporters te ontvangen en er naar toe te gaan, dat dus een goede reden zou zijn om ADO supporters overal te weren.
De burgemeester maakt zich ronduit belachelijk met haar besluit.
Alle demonstraties op het malieveld kosten ook politie inzet en daar zit ook meer dan de helft van de inwoners niet op te wachten.

" Het ontbreekt bij de supporters aan voldoende draagvlak. "

Dan hoop ik dat het racistische antisemitische ADO degradeert. Zo'n club moet je niet op het hoogste niveau willen. Een nog eenvoudigere oplossing dan waar de club en gemeente mee komen.

6 november 2018 om 18:30

Leuk dat jij een hele club hier wegzet door het gedrag van een handjevol idioten.

Prima besluit. er is veel te veel ellende met supporters. Afgelopen Zaterdag werden de willem ll supporters opgewacht door de ajax hooligans. Waar ik trouwens nog helemaal niks over Ajax van heb gehoord. Zolang je jezelf niet fatsoenlijk kan gedragen zoals Zaterdag heb je geen enkele reden tot klagen dat ze niet naar Den Haag mogen. Ik was erbij Zaterdag en we worden niet altijd overal even goed ontvangen maar ik heb nog nooit meegemaakt dat we zo als een Hond behandeld werden als afgelopen Zaterdag.

Wordt hoog tijd dat die VVD figuren een keer plaats gaan maken. Rutte met zijn dividendbelasting fiasco, Rutte die wel miljarden geeft aan de Grieken en aan Brussel maar zijn eigen volk laat creperen, VVD ministers die faalden en moesten opstappen, minister Bruins die de ijsselmeerziekenhuizen failliet liet gaan met alle gevolgen van dien, nu weer zo'n VVD burgemeester die met kulargumenten komt om uitsuppporters te weren, enzovoorts, enzovoorts. Wat een kutpartij!!!

6 november 2018 om 18:31

Hou politieke discussies a.u.b. heel ver weg van deze site. Is die niet voor bedoeld.

Proberen heeft geen zin. .gaat geheid fout. Er is in nl geen grotere risico wedstrijd dan Ado Ajax.

6 november 2018 om 18:59

Als er na 12 jaar verbod nog niet alle supporters beseffen dat ze normaal moeten doen en overtuigd zijn dat het toch niet goed gaat, dan houdt het op. Of voetbalwet eindelijk eens. Want die boefjes verpesten het voor de rest. Beetje sociale controle onderling wil ook wel eens helpen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle29-11
14.ADO Den Haag28-17
15.Excelsior26-27
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren