Bekijk in artikel
6 november 2018 om 15:44
0

Prima beslissing. De maatschappij hoeft niet op te draaien voor excessieve kosten voor een voetbalwedstrijdje. Ik vraag me ook af of je als uitsupporter ook daadwerkelijk een leuke dag kunt hebben als de dag compleet omgeven is van veiligheidsmaatregels.

Reacties

6 november 2018 om 15:53
0

Maar de maatschappij wel laten profiteren van de excessieve opbrengsten vanuit het voetbal?

6 november 2018 om 16:00
0

Zoals jij al aangeeft Jules “excessieve” opbrengsten. Dus ja, ongeacht hoeveel een club verdient aan zijn business moeten ook zij belasting af te tikken. Toch niet heel gek? Vind dat Stef een terecht punt heeft, de inzet van politie e.d. worden bekostigd met belastinggeld. Wat mij betreft zouden de clubs daar zelf meer aan mogen bijdragen

6 november 2018 om 16:13
0

De opbrengsten zijn niet enkel belastinggeld of wel soms?

Naast dat het inderdaad bizar veel geld oplevert zijn er ongelofelijk veel banen binnen de voetballerij, daarnaast ook wat er allemaal gedaan wordt voor goede doelen, spelers die zelf constant foundations oprichten.

Altijd domme mensen die een hekel hebben aan voetbal die roepen dat iedereen zelf lekker mag opdraaien voor de kosten.

"mensen die longk*** krijgen als gevolg van roken horen ook niet meer geholpen te worden, want ik rook niet "

Hier kan je letterlijk tientallen voorbeelden voor bedenken.

6 november 2018 om 16:24
0

En dan vergeet je voor het gemak even:

- Horeca die floreert voor en na de wedstrijd;
- Het gebruik van taxi's en/of Ov;
- Opbrengst van parkeerkosten;
- Cafe's met meer gasten op wedstrijddagen;
- Werkgelegenheid voor allerlei functionarissen;
- Huiselijke bijeenkomsten om voetbal te kijken;
- Omzet/opbrengsten voor diverse leveranciers (ook om de wedstrijd mogelijk te maken)
- En nog wel een tal andere punten.

6 november 2018 om 16:46
0

@lasse Stef heeft zeker een punt. Maar ga er wel even 1 aankaarten. De belastingen die Voetbal betaald, dus clubs en spelers is paar keer hoger dan de kosten aan politie inzet en dergelijke bij een voetbalwedstrijd. Ik vind de zin altijd hoge politiekosten en etc... altijd beetje vreemd, aangezien het voetbal de staat, ontzettend veel opbrengt.

6 november 2018 om 17:00
0

Die opbrengsten zijn waarschijnlijk hoger zonder uit-supporters.

Wat mij betreft gewoon helemaal mee ophouden met het uit-publiek. Nergens voor nodig.

6 november 2018 om 17:00
0

@ Lasse

De clubs investeren al een heleboel aan de veiligheid in en direct rondom het stadion. Feit is en blijft dat de overheid/politie verantwoordelijk is voor de veiligheid in de publieke ruimte, daarnaast vind ik dit maar een "gevaarlijk" president.

Zo kun je kermis exploitanten, horeca en andere evenementen ook dwingen om buiten de normale belastingen om die ze al betalen; ook dwingen om nog een extra politie bijdrage te laten betalen. Overheden zullen dit vroeger of later misbruiken omdat het makkelijk is, en omdat men een dan nieuwe melkkoe heeft gevonden. Whatâ´s next ? police on demand ? Dit soort maatregelen kun je natuurlijk tot het oneindige doorvoeren.

De overheid zou zich eens serieuzer moeten gaan richten op de "witte boord criminaliteit". Dan houd men meer dan genoeg geld over om de publieke zaken echt te kunnen dienen.

6 november 2018 om 16:49
0

@ Stef Stuntpilo

Die excessieve kosten vallen relatief gezien wel mee; een paar jaar geleden was er onderzoek gedaan door een Nederlandse krant naar het effect en eventuele besparing van dit soort maatregelen (stond des tijds ook hier op Voetbalzone). Bijvoorbeeld als het om de Klassieker ging; ging de politiebesparing "slechts" om een miljoen. Uit datzelfde onderzoek kwam ook naar voren dat burgerheester vaak gewoon naar deze maatregel grepen omdat ze het wel makkelijk vinden.

Daarnaast blijf ik dit soort maatregelen idioot vinden en weinig met "rechtvaardigheid" te maken hebben, wat we zogenaamd zo hoog in het vaandel hebben staan. Wanneer mensen rellen of om wat voor redenen dan ook privé of publieke bezit willen slopen moet je deze mensen vervolgen. Met de technische en juridische mogelijkheden die politie en justitie vandaag de dag hebben, en we zo´n beetje overal in de publieke ruimte door camera´s gevolgd worden; moet het opsporen van raddraaiers en het vervolgen daarvan niet een al te groot probleem zijn. Ook al ben ik er mij van bewust dat politie en justitie met personele tekorten kampen, mag dat geen excuus zijn om dan maar "shorts cuts" te bedenken omdat het goed uitkomt.

Er zullen helaas altijd mensen zijn in een maatschappij die zich niet kunnen gedragen, maar dit soort symbool politiek/symbool gerechtigheid gaat naar mijn mening nergens over. Op jaar basis gebeurd er nog meer in het uitgaansleven en dat verbieden we ook niet. Overigens ben ik ook wel benieuwd of het waar is wat de burgermeester claimde; dat ze tot dit besluit was gekomen omdat er onder de Ado supporters geen behoefte was aan over en weer uit supporters.

6 november 2018 om 19:00
0

Met alleen al de besparing van de klassieker kan je dus ongeveer 20 politieagenten een jaar lang betalen. En dat vindt jij relatief gezien weinig besparing 🤔

7 november 2018 om 13:19
0

@ Marcelpeters

Relatief gezien valt dat inderdaad gewoon mee wanneer men de politiek weer eens selectief over de "te hoge" kosten spreekt. Ook dat eeuwige gezeur van politici "daar willen we de maatschappij niet mee opzadelen" vind ik maar een symbool politiek. Zoals ik in mijn eerder bijdrages ook al stelde; er zullen altijd mensen zijn die zich niet kunnen willen/kunnen gedragen, en om die mensen aan te pakken kost dat gewoon geld hoe creatief je ook bent. Overigens bleef het onduidelijk wat er met dat beetje bespaarde geld gebeurd was, maar ik weet bijna wel zeker dat dit geld niet geherinvesteerd is de politie.

Als de heren en dames politici zich echt zo druk erom zouden maken dat men met een miljoen Euro meer agenten (beter) zouden kunnen betalen of hun arbeidsomstandigheden/voorwaarden kunnen verbeteren: zou het eens tijd worden dat de politiek de witte boord criminaliteit die zij grotendeels zelfs faciliteert eens aan te pakken.

Als Nederlanders eens zouden beseffen hoeveel geld er al decennia uit de maatschappij word ontrokken door:

- Wetgeving die gemaakt is voor en door zogenaamde economische/maatschappelijke belangengroepen (die in handen zijn of betaald worden door multinationals).

- De manier hoe grote publieke aanbestedingen/hervormingen worden gedaan, en altijd een veelvoud meer kosten dan oorspronkelijk was begroot.

- Eeuwige en veelal onnodige onderzoekrapporten en commissies van commerciã«le organisaties die hele innige banden hebben met de politiek. En net zoals in Amerika en elders in de wereld een economie op zich is.

- Geheime belasting regelingen/subsidies voor grote commerciã«le partijen.

- Het jaren geleden weggeven recht op de "geld creatie". met alle gevolgen die dat heeft gehad (wat 1 van de grootste oplichting praktijken aller tijden is).

- Het toestaan van commerciã«le rommel producten door slappe/onduidelijke wetgeving.

- Nederland gewoon toestaat dat de EU vanaf het begin haar eigen commerciã«le wetten schend, maar onder tussen lekker door betaald. Want meer dan het zogenaamd ter sprake brengen (als dit al daadwerkelijk gebeurd) is er niet bij.

- Nederland toestaat dat de ECB structureel ver buiten haar mandaat handelt. Neem bijvoorbeeld het opkopen van staats en bedrijf (multinationals) schuldpapier.

- Nederland stelselmatig al decennia weigert om corruptie verdragen te tekenen die dat begrip echt definiã£â«ren. Ten tijde van de Europese grondwet/verdrag van Lissabon mocht elke lidstaat vijf "wetsartikelen" uit het verdrag halen.

Raad eens welk artikel Nederland er meteen uit haalde; dat was het artikel wat (politieke) corruptie definieerde. Had men dit niet gedaan dan had zoâ´n beetje de gehele Nederlandse senaat (lobby kamer) zich schuldig gemaakt corruptie. Dus daarvoor strafrechterslijk vervolgd voor zou moeten worden. Zoals jij wellicht wel weet staan internationale verdragen altijd boven nationale wetgeving. En wanneer we naar de Nederlandse wettelijk definitie van "corruptie" kijken is dat opzettelijk uitermate vaag beschreven. Zodat het niet duidelijk definiã£â«ren is, en dus wettelijk niet bestaat, en de politiek er geen serieus beleid hoeft voor te maken. Terwijl iedereen met gezond verstand wel kan zien wat wel en niet fout is, daarom zeggen die lijstjes waar Nederland op staan als 1 van de minst corrupte landen ook niets.

- Het compleet doorgeslagen privatiseren en het verkopen van staats vastgoed, waarbij alles te vaak niet voor een markt conforme prijs verkocht wordt.

Zo zijn er nog tal van andere zaken waardoor de maatschappij voor bizarre hoeveelheden geld met medewerking van de politiek bestolen wordt. Om vervolgens de maatschappij dan weer te vertellen dat er bezuinigd moet worden en er hogere en nieuwe belastingen moeten komen.

Gek genoeg heeft de politiek dan daar weer geen enkele moeite mee om daar de maatschappij mee op te zadelen. Dit is al velen jaren aan de gang. Ondanks dat er om de zoveel tijd een flink schandaal uitbreekt waaruit elke keer weer eens blijkt hoeveel de maatschappij bestolen word, word er door de politiek niets gedaan.

Wordt het als incident afgedaan en niet de regel, en vervolgens ebt de terechte woede vanuit de maatschappij na een paar weken weer weg. Maar worden we wel elke keer verschrikkelijk boos om "kruimelwerk" (ontwikkelingshulp, geen geld voor politie en defensie, uitkeringsfraude etc). Niet dat het "kruimelwerk" niet belangrijk is, maar wanneer "geld" echt zo belangrijk is voor de politiek zou men eens echte politiek moeten voeren in plaats van deze symbool politiek. Dan zou de overheid in staat kunnen zijn om haar kern taken fatsoenlijk uit te voeren, de reden dat zoveel ministeriã£â«le departementen er zo beroerd voor staan komt door de politiek zelf. En het Nederlandse volk die daar elke keer gewoon weer in mee gaat.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle29-11
14.ADO Den Haag28-17
15.Excelsior26-27
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren