Bekijk in artikel
6 november 2018 om 15:57
0

Jammer. Ik vind rivaliteit erbij horen. Maar het is te begrijpen. Als spreekkoren als “jood” tot een sv leiden ennnn de club meteen weer wordt bestempeld als “jodenhater” hebben wij het meteen weer gedaan. Ajax heeft een te grote naam om kapot te gaan alleen wij gaan eraan omdat we eenmaal een verleden hebben. Voor de nieuwsgierigen, ga een kijkje nemen op de pagina FCDH op facebook. Daar staat een reactie namens de Harde Kern

Reacties

6 november 2018 om 16:00
0

En we weten allemaal dat als we ** Joden roepen we dit roepen naar de Ajax supporters en niet naar de Joodse bevolking. Maja ga dat maar eens uitleggen. Ook toen met Bazoer werden we meteen als rascisten bestempeld echter waren het er maar 10 ofso? En elke club heeft van die mensen rondlopen. Maar bij ons werd het enorm maar dan ook enorm vergroot. Ik snap dus wel dat uitsupporters niet welkom zijn. Want dan zullen er over en weer verwensingen vliegen.

6 november 2018 om 16:19
0

Jodenjacht, Sylvie is nog wat van Amsterdam, Bazoer met oerwoud geluiden belachelijk maken. Niet elke club heeft van die idioten rondlopen die gaan zingen op joden jacht! Dat je word bestempeld als joden hater is toch vrij logisch? Al die joden die in kampen hebben gezeten hebben kinderen gekregen, de ouders zijn getraumatiseerd voor het leven, dan kun je toch nagaan dat je felle kritiek krijgt op je club! Dat je het richt op de Ajax supporters, ja zal best, maar je kwetst een hele doelgroep ermee.

Bij Sylvie was het een heel stadion! Bazoer waren het er ook wel meer dan 10!

En nee het word niet vergroot, het is gewoon niet normaal wat ze in dat stadion zingen. Maar uit u reactie keurt u het allemaal goed.

6 november 2018 om 16:59
0

Joh Sergio Padt werd laatst ook toegezongen en was ludiek. Ook Lars Veldwijk zn vriendin werd toegezongen, kwam dat op het nieuws ? Nee, maar dat van Slyvie was wel weer uitvergroot. Ik probeer te vertellen dat bij elk klein ding bij DH - Ajax wordt uitvergroot en hebben kranten weer iets waarmee ze hun papieren kunnen volschrijven. Dat willen ze bij het bestuur niet. Dus worden de ajax supporters geweerd.

6 november 2018 om 17:02
0

Alles word bij jou uitvergroot of niet? Waarom denk je dat alles rond Ajax zo word uitvergroot? Omdat Ajax de grootste club van het land is, dus veel meer aandacht en doordat Ado wel vaker heeft laten zien dat ze lieverdjes in huis hebben, met een afkeer richting Ajax en Amsterdam. Ado poetst dat imago ook nog lekker op, om met dat gespuis in Polen om te gaan. Het is allemaal wel heel erg raar!

6 november 2018 om 19:02
0

Ik was hierbij en dit waren echt niet maar 10 supporters, maar je hebt gelijk dat het niet alle supporters zijn. Het is echter wel vaak zo dat juist deze supporters ook naar uit wedstrijden gaan.

6 november 2018 om 16:04
0

Ik herhaal het even om je reactie te begrijpen.. Als er een spreekkoor is met jood dan heeft Ado het gedaan. Ajax is te groot om kapot te gaan. Het is dus logisch dat ajacieden niet welkom zijn in Den Haag. Nou, nu ik de argumenten zo op een rijtje zie ben ik ook helemaal om.

6 november 2018 om 16:08
0

De reactie van de FCDH fb is echt belachelijk. Dat ze de fans niet willen, zolang ze gestraft worden voor spreekkoren. Tuurlijk worden ze daarvoor gestraft? Davids in het verleden, Bazoer een jaar of 2 terug en zelfs een paar maanden terug nog tegen Nac. Misschien eens een keer afstappen van de racistische koren?

6 november 2018 om 17:01
0

Ik zeg het je toch. Bazoer was 10 man, maar op het nieuws werd heel de club zwart gemaakt. We zingen vaker beledigende spreekkoren. Alleen bij DH - Ajax wordt het uitvergroot en kunnen de kranten weer hun papieren volschrijven. Daarom willen de supporters de ajax supps niet, van mij had het gemogen. Beetje rivaliteit is gezond, maar dan moeten ze niet meteen met vingers gaan wijzen.

6 november 2018 om 17:16
0

Het zijn geen beledigende spreekkoren! Het is racistisch en kwetsend! Zie je het verschil niet? Beledigen is als je iemand bijvoorbeeld dik noemt. Oerwoudgeluiden zijn meer dan beledigend.

6 november 2018 om 16:08
0

Jullie hebben het toch ook gedaan? Mijn mening is gewoon proberen en gaan de hagenezen weer schreeuwen met .. joden is het toch heel simpel dan sluit je de tribune en speel je de volgende ADO-Ajax zonder supporters

6 november 2018 om 17:02
0

Dat is dus geen optie. Dan weren we jullie toch liever. Het is of we mogen bij elkaar komen en die spreekkoren worden niet uitvergroot en anders niet. Het loopt sws uit de hand anders.

6 november 2018 om 16:12
0

Tja dat is toch de omgekeerde wereld? Als ado supporters vanaf nu iedere getinte speler op het veld uitscheld voor "neger" dan moeten er maar geen getinte personen op het veld komen? En als ze wel in op het veld komen dan is het de schuld van Bazoer bijvoorbeeld dat ze zich niet kunnen gedragen? Laat die mensen eerst wat hersencellen krijgen voordat ze een openbare ruimte in mogen. Ik zie de toegevoegde waarde echt niet om met "joden" te schelden tijdens een potje voetbal. Als dat een sv oplevert is dat gewoon je eigen schuld en moet je niet gaan miepen, want je weet de risico's en met alle respect als je het weet en je kan je zelf dan nog niet beheersen dan moet je je lekker laten opnemen in een gesticht, want dan heb je weinig in deze maatschappij te zoeken.

6 november 2018 om 16:20
0

Zie er ook de toegevoegde waarde niet van in, maar zolang de ajaxsupporters elke wedstrijd schreeuwen joden joden dan blijf je tegenstanders houden die dat terugroepen het is wel een klein btje van 2 kanten vind ik, ook al keur ik t zeker niet goed

6 november 2018 om 16:28
0

Het gaat niet om het scanderen van joden of iemand een jood noemen, het gaat om de context. Er is niemand die bestraft word voor ''en wie niet springt die is geen jood'' of dat soort teksten.

Alleen als je per se wil zingen dat joden vergast, verbrand of vermoord moeten worden dan krijg je inderdaad problemen. Nog afgezien van de wagelijke context van de tweede wereldoorlog, als je joden in die context voor Ajacieden, homo's, boeren of vrouwen zou vervangen zou het net niet minder weerzinwekkend zijn.

6 november 2018 om 16:40
0

El_barca wat Adzevedo zegt dus. Een zwarte speler in een rood-wit tenue laat die supporters al verleiden tot racisme, een knappe bekende vriendin van iemand in een rood-wit shirt wordt gelijk door 20.000 man een hoer genoemd. Nogmaals dat Ajax van Joden een geuzennaam heeft gemaakt is misschien niet goed, maar als je je dan meteen laad verleiden tot "Joden aan het gas" en "Joden jacht" wat gevoelig ligt gezien een oorlog niet zo lang geleden dan moet je misschien je hersens is gaan gebruiken en niet zoals jij nu doet gaan wijzen naar andere (in dit geval Ajax supporters).

6 november 2018 om 16:59
0

@el_barca, dat is niet de schuld van de Ajaxsupporters maar door de fanatieke aanhang van de tegenpartij die Ajax supporters joden noemde en Ajax supporters het als geuzennaam aannam. Daarbij spelen de Joden ook een belangrijk deel in de geschiedenis van Ajax en Amsterdam. Zo waren de beide van Praags jood, Uri Coronel en Sjaak Swart. Ook was Ajax geliefd onder de Joden voor de 2e wereldoorlog. toen woonden er heel erg veel Joden in Amsterdam. Het is dus met elkaar verweven het jodendom en Ajax. Dan vraag ik me dus af waarom je geen joden mag roepen. Wat als Glasgow Rangers en Centic geen Protestant en Katholiek gaan roepen, is dat dan ook een probleem?

6 november 2018 om 17:06
0

Het is niet elke ado supporter dus. Dat is dus het probleem, het zijn er maar een paar. Maar meteen wordt heel de club zwart gemaakt op het nieuws. Het zijn de individuen die het verpesten voor de rest. Maar bij ons is het niet de individu die wordt uitvergroot, maar de hele club wordt er meteen mee kapot gemaakt. gezonde rivaliteit is normaal, maar ga je elk lullig scheldwoordje aanpakken krijg je problemen.

6 november 2018 om 17:08
0

Ja wij willen heus niet de echte joden aan het gas man. Dat joden gedoe moet eens kappen. Laat Ajax afstand nemen van die naam, dan kappen wij ermee. Nu is het ik noem me zelf Pipo maar jij mag mij geen clown noemen. Daar is toch ook geen touw aan vast te knopen?

6 november 2018 om 17:09
0

Geloof me Adzevedo we worden zelfs uit het stadion gehaald als we zeggen “k*nker jood”. Nou ga dat maar eens tegen in Den Haag. Houd je niemand meer over haha

6 november 2018 om 17:18
0

Echt omgekeerde wereld Haagsekoerd: Omdat ADO 'supporters' antisemitische leuzen de wereld in helpen wanneer Ajax op bezoek komt, moet Ajax afstand nemen? Misschien moeten ADO en de gemeente Den Haag er eens afstand van nemen? Misschien moet ADO eens een spiegel de 'supporters' voorhouden. Misschien is het wel een idee na 12 jaar eens de eigen supporters te straffen met een leeg stadion dan.

6 november 2018 om 18:25
0

Ik begrijp wat je bedoeld haagse koerd en ik begrijp heus wel dat jij geen Joden aan het gas wil, maar nogmaals als je weet dat je voor "joden aan het gas" een sv krijgt, hoe moeilijk is het dan om het niet te roepen? Zelfde met "k*** Jood". Nogmaals ik begrijp dat dit gewoon geroepen en gezongen wordt en dat houd je niet tegen, maar het zijn geen woorden die je dagelijks gebruikt en als je het wel dagelijks gebruikt kan je het vast ook 90 minuten niet roepen. Dat vinger wijzen naar Ajax slaat nergens op, want je weet zelf ook wel dat "Joden aan het gas" gewoon nergens op slaat, dus roep het dan lekker niet of anders thuis in je woonkamer als je de behoefte hebt en geen sv wil.

6 november 2018 om 18:45
0

Een sv heb ik toch al door dhr makkelie..

6 november 2018 om 18:54
0

@haagsekoerd

Die ziekte uit het woorden repertoire van de mensen in Den Haag halen is vrij lastig ja. Maar zover ik weet is iemand jood noemen op geen enkele manier strafbaar en gaat dat ook geen stand houden.

En ik ben al lang gewend dat als Ajax ergens op bezoek is dat mensen zingen ''en wie niet springt die is geen jood''. Heb ik helemaal niks tegen, maar het dood verwensen van joden (waarmee Ajacieden bedoeld worden) daar heb ik wel een hekel aan. Doodverwensingen en dergelijke horen niet in voetbalstadions.

6 november 2018 om 19:08
0

Het is de schuld van ajax, zijn supporters en nu van de scheidsrechter. Het is natuurlijk nooit je eigen schuld.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle29-11
14.ADO Den Haag28-17
15.Excelsior26-27
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren