Bekijk in artikel
6 november 2018 om 15:52
0

Ik vraag mij oprecht af waar ADO zo bang voor is. Bij bijvoorbeeld Utrecht zijn uitsupporters wel gewoon welkom. Zou het misschien geen optie zijn om buiten de klassieker (te hoog risico), om 2 keer in de jc arena te spelen. Gezien er dan gewoon suporters bij kunnen zijn+ uitsupporters, want binnenkort gaat elke club de uitsupporters verbannen en gaat het hele voetbal in Nederland kapot!

Reacties

6 november 2018 om 15:56
0

Haha dat lijkt me dus echt totaal geen oplossing. Alleen in het voordeel van ajax.

6 november 2018 om 16:04
0

Ik ben zelf Heracles supporter maar dit is toch Den Haag Zelf aan te rekenen? Wat als wij ineens zeggen we hoeven geen Twente supporters meer zou toch ook ziek zijn?

6 november 2018 om 16:46
0

Dat is vanuit Ajax perspectief een uitstekende oplossing, maar vanuit het brede perspectief op het voetbal simpelweg het probleem nog groter maken.

Dit is allemaal vervelend voor Ajax en ons als supporters, maar de effecten zijn relatief beperkt. Geen fans mee nemen naar ADO en ADO niet naar ons. Dat is wel wat anders dan twee keer in een volle Arena spelen terwijl de andere clubs van Nederland wel op bezoek in Den Haag moeten.

Als ADO ergens bang voor is dan is het waarschijnlijk vooral de eigen achterban die zich zou misdragen. Wat in het verleden bij ADO - Ajax vaak het geval was. De uitsupporters zijn omsingeld door hekken, agenten en camera's, de identiteit van alle meegereisde supporters is bekend. De kansen om je als uitsupporter te misdragen zijn veel beperkter. De meeste grote problemen rondom voetbalwedstrijd ontstaan rondom thuissupporters. Maar met uitsupporters bij strenge combi regelingen zijn de mogelijkheden tot misdraging zeer beperkt.

6 november 2018 om 17:10
0

Dat is toch niet zo moeilijk? ADO - Ajax levert gegarandeerd schuimbekkend tuig op. Dat met elkaar wil knokken. En dat wil je niet. Ingewikkelder is het niet. Als er geen uitsupporters zijn kunnen die de boel in elk geval niet verknallen, en hebben de gefrustreerde thuissupporters niemand om hun vuisten in te parkeren. Het is jammer dat het nodig is, maar dat is dan maar zo. Ik ben voor Ajax en woon naast het ADO stadion, en ik vind het wel prima zo.

6 november 2018 om 19:00
0

3 jaar geleden ben ik op uitnodiging als ajax supporter bij ado-ajax geweest. Officieel waren er ajacieden, maar vervolgens waren de racistische spreekkoren richting ajax spelers niet om aan te horen. Die tokkies doen het dus met of zonder uitfans. Het erge van deze situatie is dat ADO hier uiteindelijk helemaal geen straffen heeft uitgedeeld. Met andere woorden; ADO keurt het gedrag goed.

8 november 2018 om 16:03
0

Ja erg he. Je ziet wel vaker dat clubs pas in actie komen als er aandacht komt voor misdragingen.

Maar goed, gegeven de situatie zoals die is, zou ik ook zeggen: doe maar geen uitsupporters. Het is allemaal niet erg principieel, het is niet fraai, het is niet eerlijk, etc etc. Maar uiteindelijk wel het beste.

Het zou wel mooi zijn als de aandacht die dan niet uit hoeft te gaan naar de afwezige uitsupporters, wordt gericht op de thuissupporters, want die horen zich inderdaad ook gewoon te gedragen als er geen ajacieden zijn.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle29-11
14.ADO Den Haag28-17
15.Excelsior26-27
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren