‘Ik vraag me af of het een juiste keuze is dat Ajax veel geld heeft betaald’

Dinsdag, 11 september 2018 om

Willem van Hanegem vindt dat Daley Blind bij het Nederlands elftal ingezet moet worden als middenvelder en niet als verdediger, omdat hij ‘simpelweg niet kan verdedigen’. De kritiek op multifunctionele aankoop van Ajax was groot na de nederlaag tegen Frankrijk (2-1) in het kader van de Nations League. Blind heeft volgens Henk Hoijtink niet de ontwikkeling door kunnen maken zoals zijn vader en oud-international Danny Blind.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

104 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Waan van de dag. Blind haalt bij Ajax elke werk wel een prima niveau. Was o.a. In de CL kwalificatie enorm belangrijk. Ik zie hem ook liever op de 6 positie, maar hem afrekenen op twee potjes in Oranje is wrl erg makkelijk.

11 september 2018 om 08:05

Inderdaad. Blind is een zeer goede toevoeging aan de Ajax selectie en al enorm belangrijk gebleken. Maar sommige mensen willen nu 1 keer goedkoop scoren!

11 september 2018 om 08:16

Hoezo goedkoop scoren? Ze hebben het puur over het verdedigende stuk van Blind en daar kun je gewoon niet omheen. Iedeeen vindt dat hij goed kan voetballen, maar niet verdedigen. De Ligt speelde vorig seizoen met de Jong in het centrum wat ook geen verdediger is, maar Ajax heeft nou eenmaal altijd de bal dus Blind naast de Ligt kan prima bij Ajax, maar op dit niveau helaas niet. Het valt wel op dat de Ajax supporters direct op hun achterste pootjes staan. Ook jullie zien toch in dat Blind verdedigend zwak is. Voetballend niets op aan te merken

11 september 2018 om 08:25

Ik vraag me ook eigenlijk af of al die analytici die hier nu ineens enorm veel commentaar hebben Blind wel regelmatig bij Ajax zien spelen. Met hem in de verdediging staat het bij Ajax behoorlijk stabiel achterin, aanzienlijk beter dan vorig jaar, en voetballend voegt hij ook het nodige toe. Blind heeft zijn eigen transfer al zo'n beetje terugverdiend door zijn bijdrage aan die stabiliteit die tot CL-plaatsing geleid heeft. Dan is het wel lekker makkelijk om hem na twee mindere wedstrijden in een ander (minder lekker draaiend team) volledig de grond in te boren. Inderdaad, Blind viel dit keer behoorlijk tegen in Oranje, maar volgens mij heeft hij wel wat meer krediet verdiend.

11 september 2018 om 08:48

Alleen in Oranje. Bij Ajax doet hij het prima.

11 september 2018 om 08:59

En daar ligt dan ook het verschil; Ajax heeft voor hem betaald en daar doet hij het (gewoon) goed. Bij Oranje wordt hij geselecteerd en doet hij het (nu) een stuk minder. Dan is het toch aan Koeman?

Zou Marseille ook te veel betaald hebben voor Strootman? Of was hij daar niet direct Man of the Match?

11 september 2018 om 09:45

@magnetics, dus als j bij j club goed speelt dan is de kritiek in oranje niet terecht? Dus we moeten ook geen kritiek meer hebben op Wijnaldum, Strootman en Promes die in oranje hun niveau niet halen en als argument maar moeten zeggen “zien de analisten ze wel spelen bij hun club” bij Ajax staat hij stabiel met de Ligt er naast die he verdedigend doet zoals de Ligt het met de Jong ook kon. De Jong is al helemaal geen verdediger dus is het niet zo gek dat het met Blind iets beter staat omdat Blind in verhouding met de Jong nog wel iets van een verdediger heeft.

11 september 2018 om 10:45

@willemholder natuurlijk mogen ze kritiek hebben op zijn optredens in Oranje. Maar dit artikel gaat erover of Ajax niet te veel betaald heeft voor hem. Zijn mindere optredens in oranje zullen ajax qua transfersom toch een rotzorg zijn.

11 september 2018 om 08:08

Gewoon negeren. Vs dynamo was hij nog een betere aankoop dan Tadic. Zo snel kan het dus gaan. Blind op de Lb positie vs snelle jongens is vragen om problemen. Je zet ook geen Frenkie op Luuk de jong vs PSV. Je weet dat het misgaat.

11 september 2018 om 10:08

Ja tegen dynamo maar 1e wedstrijd tegen heracles alweer vergeten toem was t ook nog niet denderend! Maar dus dan mogen we geen kritiek erop hebben als die daar 2 wedstrijdem in oranje wordt neergezet?

11 september 2018 om 10:52

Je bedoelt toen hij nog geen wedstrijdritme had? En toen bijna het halve elftal was gewijzigd? Roeptoeteren noem ik dat.

11 september 2018 om 10:56

Dan mag je helemaal van een ervaren aankoop van 20+ mil verwachten dat die iedergeval een team op sleeptouw neemt toch? Pogba kwam terug van vakantie 4 dagen later basis en speelt heel goed alleen in nl moet je wedstrijdritme dit en dat hebben dit noem ik nou roeptoeteren

11 september 2018 om 11:14

Pogba had wedstrijdritme. Als jij denkt dat dat niets te betekenen heeft, vraag ik me af hoe groot je voetbalkennis is.

11 september 2018 om 17:06

Tegen heracles was Blind niet eens slecht en dat terwijl hij geen ritme had. De aanval was waardeloos.
Je mag kritiek hebben. Waar geef ik aan van niet dan?

Echter negeer ik dit soort kreten gewoon. Wij Ajacieden zien dat hij van waarde is.
Wat boeit het wat hij in Oranje in?

14 september 2018 om 13:41

@el_barca, Ajax speelde zwak, want de focus lag helaas op de voorronde Champions League. Je vergeet alleen dat Heracles daar een punt pakt omdat dat zondagschot erin ging. Mooie goal, daar niet van, maar schiet die Peterson nog 100 keer van die afstand, dan gaat die bal er misschien 3 keer in. Puur toeval dus.

Het waren met name de spelers die het aanvallend moeten laten zien, namelijk Ziyech, Tadic, v/d Beek en Neres(2e helft) die het lieten liggen en het nalieten de spaarzame echte kansen af te maken.

Maar blijkbaar heeft Blind dit ook gedaan. Dit is precies hoe het gaat in de pers en bij een hoop reaguurders: Daley Blind is de nationale kop van Jut. Het is allemaal niet zo erg dat mensen als Hoijtink en Bogstra wat willen zeggen, want die hebben niets betekent in het voetbal en daar komt nooit wat zinnings uit, maar zelfs Willem van Hanegem is de weg kompleet kwijt als het over Daley Blind gaat; die column had over Promes moeten gaan! Ik ben blij dat EtH hier wat over zegt.

11 september 2018 om 09:10

Ben ik het wel mee eens hoor maar het was wel erg slecht wat hij liet zien. Al herstelde hij wel naarmate de wedstrijd tegen Frankrijk duurde. Tegen Peru echt drama, het begin tegen Frankrik ook erbarmelijk, tweede helft stuk beter. Maar ja, toen ging NL voetballen en daar is hij wel goed in.

11 september 2018 om 09:39

Ja een prima niveau maar is het eem niveau van 20 miljoen ik persoonlijk vind van niet... voor dat geld had je naar mijn inszien toch wat beters kunnen halen denk ik zo! En vind t totaal ook geen verdediger

11 september 2018 om 10:05

@dr.mario

Je schrijft: "waan van de dag. Blind haalt bij Ajax elke werk wel een prima niveau. Was o.a. In de CL kwalificatie enorm belangrijk. Ik zie hem ook liever op de 6 positie, maar hem afrekenen op twee potjes in Oranje is wrl erg makkelijk".

Terechte conclusie. Het is tekenend voor het bedenkelijke niveau van ons journaille en onze zelfverklaarde analytici dat ze spelers beoordelen en analyseren of voetbal een individuele sport is, terwijl het toch echt een teamsport is. Wat jij terecht opmerkt over Blind, geldt niet alleen voor hem, maar ook voor spelers als Wijnaldum, Promes en Strootman, die bij Oranje zelden tot nooit het niveau halen dat ze bij hun club tonen. Iemand die wel in staat is om een gedegen analyse te maken, zou zich in zo een geval natuurlijk allang hebben afgevraagd of die trend wellicht een kwestie van oorzaak en gevolg is in plaats van het zichzelf gemakkelijk te maken en uitsluitend met het vingertje naar individuele spelers te wijzen. Zoals Blind stond te schutteren, heb ik nog nooit bij hem gezien, de onwennigheid droop er vanaf en er leek wel een volstrekte afwezigheid van communicatie te zijn. Niet alleen Blind, maar ook De Ligt en Van Dijk hebben geen moment de vorm getoond die ze bij hun club wel tonen. Over Tete hoeven we het niet eens te hebben, maar hem kun je persoonlijk niets verwijten aangezien hij bij zijn club zelden tot nooit aan spelen toekomt. In plaats van met het vingertje naar individuele spelers te wijzen, kun je beter een goede analyse maken van het totale team omdat er duidelijk sprake was van een collectief falen, waaraan zich slechts een individuele speler onttrok. Het zou zomaar kunnen dat de spelers zich niet op het gemak voelen bij het systeem dat Koeman hanteert en de opdrachten die hij hen meegeeft. Het zou zomaar kunnen als Koeman weer het "normale" 4 - 3 - 3 systeem gaat spelen, dat de meeste spelers bij hun club spelen, het collectief ook veel beter rendeert.

11 september 2018 om 10:37

Waarom telkens die wedstrijden van de CL kwalificatie en erbij halen? De tegenstanders speelde ronduit dramatisch. Lijkt me niet moeilijk om daar een degelijk niveau tegen te halen. Frankrijk is wel even wat anders. Blind zakt vrijwel altijd door de mand tegen betere tegenstanders. Gaat nog leuk worden in de CL.

11 september 2018 om 11:08

Maar is het niet iedere keer hetzelfde liedje dan? Als Ajax een overtuigende overwinning bereikt, ligt het echt volgens vele altijd aan de zwakte van de tegenstander, en als ze verliezen moet blind het ontgelden. Om af en toe moe van te worden.

11 september 2018 om 11:16

@rikas, en het leukste is: voor de wedstrijden werd er geroepen dat Ajax het niet zou redden. Standaard Luik zou een maatje te groot zijn. En toen dat niet zo bleek te zijn, werd het: "pas maar op. Kiev is geen Standaard Luik". En nu zijn het waardeloze clubs... LOL

11 september 2018 om 11:32

De tegenstanders van Ajax tot nog toe in Europa en in de Eredivisie zijn natuurlijk wel van een veel lager niveau dan Frankrijk en Peru. Voor Ajax is Blind een welkome versterking, maar voor Oranje vind ik hem echt te langzaam, eigenlijk voor elke positie.

In de Champions League zal het voor Blind ook zwaar gaan worden als centrale verdediger. Vooral als clubs als Bayern en Benfica langskomen.

11 september 2018 om 12:19

Is ook niet alleen 2 wedstrijdjes, de vorige interlandperiode was het precies hetzelfde.

11 september 2018 om 12:40

Blind is voor Ajax een prima voetballer, maar naar mijn mening niet goed genoeg om als duurste aankoop ooit in de geschiedenisboeken te staan. Hij is een uitstekende Eredivisie speler die te kort komt voor een stap hogerop. Dat is geen schande natuurlijk, maar in Oranje hoort hij gewoon niet bij de eerste elf. Daarvoor is hij verdedigend te zwak voor een plek achterin, komt hij handelingssnelheid te kort voor het middenveld en snelheid te kort voor op de flank.

Er wordt in dit artikel ook niets geks gezegd. Blind is een leuke speler, maar net niet goed genoeg. Wel voor Ajax in de Eredivisie, maar voor je duurste aankoop ooit, zou ik verwachten dat je met 'em zaken kan doen in de CL en laten we wel wezen. Daarvoor komt Daily te kort.

11 september 2018 om 12:43

Hem de hemel inprijzen vanwege een prijskaartje is niet veel lastiger blijkbaar. De hele zomer was het hier hosanna hosanna om de terugkeer van Blind. Dat nam extreme vormen aan. De indruk ontstond dat Ajax de Champions League-finale wel in blokletters in de agenda kon noteren en het was niet zozeer of maar wanneer Blind de Gouden Bal kon komen ophalen. Tikkeltje gechargeerd natuurljk, maar ik heb verrassend weinig verbazing gehoord over de keuze van Ajax om 16 tot 20 miljoen neer te tellen voor zo'n beperkte speler zonder leiderschapskwaliteiten. We zullen het nooit weten, maar ik denk dat Ajax' prestaties - en daar heb ik hoge verwachtingen van - niet van Blind afhankelijk zijn.

Vind trouwens dat je erg hard voorbij gaat aan die twee potjes in Oranje. Enerzijds merk je wel op dat Blind - kennelijk - een belangrijke rol had in de CL-kwalificatie wanneer het gaat om tegenstanders als Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev. Dat zijn een handvol potjes. Maar wanneer het 'twee potjes' zijn op het hoogste niveau wereldkampioen Frankrijk een vrije scoringskans gunt en tegen de mindere goden van Peru zelfs als een drolletje in de luren wordt gelegd is dat weer makkelijk... Wat makkelijk is? Gewoon niet meegaan met Mbappe, het meest geprezen wonderkind uit de voetballerij op dit moment, als meest ervaren international lijdzaam toezien hoe de man scoort en vervolgens verwijtend om je heen staan te kijken om een ander de schuld te geven én na tijd nog beweren dat er verdedigend een prima prestatie is neergezet! Bijna net zo makkelijk als doen alsof dit een momentopname bij Blind is en het de 'waan van de dag' noemen.

Teveel geld betaald? Ja,dat heeft Overmars zelf toegegeven. Alleen vind ik dat minder erg aangezien hij tot nu toe zeker van waarde is bij Ajax. Speelt gewoon meer dan prima en was bij Kiev uit gewoon nog de beste man aan de kant van Ajax.

11 september 2018 om 08:07

De lat ligt te laag. Een kinderhand is gauw gevuld. Voor dat bedrag hoort hij een absolute meerwaarde te zijn en niet ‘van waarde’. Wanneer het minder gaat zullen we snel met de vingertjes naar Blind wijzen.

11 september 2018 om 08:10

Blind haalt altijd bij Ajax minimaal een voldoende. Als het minder wordt zal het denk ik niet aan hem liggen

11 september 2018 om 08:19

Voor dat bedrag verwacht je een speler die altijd minimaal een voldoende haalt? Ik vind dat best raar, maar dat kan aan mij liggen. Voor wat hij gekost heeft verwacht ik iemand die er staat. Minimaal een voldoende halen klinkt alsof het een degelijke speler is die niks bijzonders doet.

11 september 2018 om 08:30

Minimaal voldoende is hetzelfde als er altijd staan. Minimaal he niet maximaal... Blind is gewoon 1 vd betere Ajax spelers dit seizoen en zijn ondergrens is altijd al minimaal een voldoende. Niet de ene keer een 9 en op het moment dat je er moet staan een 2.

11 september 2018 om 08:45

De lat ligt te laag, @balverlies? Ajax heeft met de transfers van Tadic en deze Blind deze zomer het elftal zichtbaar naar een ander niveau getild, een niveau waarvan de meesten hier toch ook verwachten dat Ajax op waarde mee zal kunnen strijden om de 2e plaats in de poule in de CL. (niet gezegd dat ze het halen, maar het is realistisch haalbaar.)

Blind heeft tot dusver veel toegevoegd aan Ajax, en inderdaad, hij scoort bij Ajax altijd minstens een voldoende. Dat betekent gewoon dat je een enorm stabiele factor bent, en dat heb je verdedigend nodig. Zijn transfer was aan de prijzige kant voor een speler van wie je niet wekelijks moet verwachten dat hij de uitblinker op het veld is en Motm wordt, daarvoor valt zijn inbreng te weinig op in vergelijking tot de vele spelers met flair die er in het elftal van Ajax rondlopen. Maar maakt het uit? Blind is een belangrijke, stabiele kracht voor Ajax, en ook dat heeft zo zijn waarde. Ik ben nog altijd hartstikke blij dat Overmars de portemonnee voor hem getrokken heeft.

11 september 2018 om 09:09

Ik vind het nogal wat waard dat we nu jaren vooruit kunnen en van hem op aan kunnen. Je weet dat hij blijdt, dat alleen al vertegenwoordigd veel waarde.

Tjerk Bogstra, Henk Hoijtink, Rivkah vd Veer? Haha genieten dit! Die jongen is inderdaad geen linksback. Niet meer opstellen daar maar of in centrum met 5 of op middenveld.

11 september 2018 om 08:44

Inderdaad wat weten ten Hag, Overmars, Koeman, Blind (ok die is enigzins gekleurd), Hiddink, Mourinho, van Gaal, Advocaat nu van voetbal af. Bogsta, Hoijtink en v.d. Veer dat zijn de echte kenners.

Wel hip hè. Daley bashen. Ook leuk om elke keer zijn vader er bij te halen. Ge-wel-dig. Begint een beetje sneu te worden allemaal.

Ik weet dat er felle anti-Blind mensen zelf. Ook Ajacieden. Inmiddels kan mij dat persoonlijk mijn achterkant oxideren.

Ik vind het bedrag in de huidige markt conform wat je voor zo'n speler betaalt. Helemaal geen gek bedrag. Verder vind ik hem een perfecte aankoop. Dit is een speler met een grote discipline. Geweldig inzicht. Super intelligent. Ik zie hem het liefst in de as van het veld. Daar komen zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht. Daley kan geweldig timen en is fantastisch in anticiperen. Voetbalt vooruit en geeft goede passes. Verder ook iemand die coacht en de rest van de spelers scherp houdt. Nu is het lekker dat wij Frenkie de Jong hebben. Maar Frenkie rendeert goed bij dit Ajax omdat hij door Blind in het spel betrokken wordt en goed aangespeeld wordt en omdat er voor hem intelligente bewegende spelers staan waar hij de bal aan kwijt kan.

Ik geniet elke wedstrijd van Daley. Het zit hem in de kleine momenten waarin je ziet hoe goed hij is. De meeste mensen willen spectaculaire spelers (snel, sterk, 5 schaar bewegingen etc etc). Ik kan genieten van de stille krachten in een team. Daley is daar werkelijk waar fantastisch in. En voor al die azijnzeikers. Dan kijk je toch lekker niet.

11 september 2018 om 08:10

Tja zo gaat dat in Nederland. Frenkie de Jong speelt handje vol goede wedstrijden wordt gelijk als de beste Nederlandse voetballer van de laatste jaren bestempeld. Onze nieuwe held, onze eigen Messi. En Blind speelt 2 slechte interlands en kan er opeens helemaal niks meer van.

11 september 2018 om 08:21

Het is al jaren bekend dat Blind niet kan verdedigen. Volgens mij als je het artikel leest wordt er zelfs gezegd dat hij goed kan voetballen en op het middenveld moet. Dat vind ik eerder een compliment.

11 september 2018 om 08:46

En toch wordt ie al jaren opgesteld door succesvolle coaches. Ik denk dat van Gaal, Koemand, Hiddink, Advocaat etc er toch wel een zekere kijk op hebben. Maar Blind afzeiken is een nationale sport het worden. Nergens lees ik verhalen dat Promes de grootste prutser was van het hele veld. Die gast heeft werkelijk waar niets laten zien, het enige wat Promes heeft gedaan is de 1-0 verzorgen.

11 september 2018 om 08:14

Als je superintelligent bent dan kijk je gedurende een wedstrijd als verdediger veel minder voetbal, de eerste goal van Frankrijk is daar een voorbeeld van. Blind werkt de bal slap weg , kijkt vervolgens alleen maar naar de bal. Promes kopt hem zeer armoedig terug, Blind kijkt nog steeds alleen maar de bal ipv naar zijn man en Mbappé staat vervolgens 4 meter vrij.

11 september 2018 om 08:49

Grappig om nu Blind aan te wijzen, en Promes zijn rol te bagatelliseren. Er is er maar 1 schuldig aan de 1-0 en dat is Promes. Ja hij werkt de bal niet goed weg, maar staat ook niet goed opgesteld, maar wat Promes daar deed slaat nergens op.

11 september 2018 om 08:56

Nja dat dus; gewoon een regelrechte fout van Promes. Je kan verdedigen tot je een ons weegt, maar als iemand rond eigen 16 de bal zo geweldig neerlegt voor een voorzet kan je nog 10 anderen aanwijzen die het niet aan zien komen en te laat reageren, omdat je dit niet verwacht. Promes had die bal gewoon goed moeten (weg)koppen.

11 september 2018 om 08:19

Aan de ene kant is het hip, maar aan de andere kant doe jij weer het andere uiterste.. Daley Blind heeft gewoon fouten gemaakt in de afgelopen twee interlands. Dat waren geen kleine fouten. Daar hoort (terecht) kritiek op te zijn. Dat er gelijk gezeurd wordt over of hij wel een goede aankoop is voor Ajax vind ik inderdaad overtrokken onzin. Maar dat Daley Blind gewoon niet goed was in de afgelopen twee interlands is gewoon een feit. Dat mag dan best benoemd worden vind ik. Hoe hij na 30 seconden al een complete mispeer heeft waardoor Mbappe volledig vrij kan opstomen is gewoon een zware fout (en lijkt een gebrek aan concentratie te zijn in mijn ogen). Daarna maakt Promes een belachelijke fout, maar gaat Blind ook absoluut niet vrij uit. Hij ziet Mbappe, en besluit dan blijkbaar om niet mee te lopen met Mbappe maar om richting Van Dijk te lopen (waarom is mij een raadsel). Dat zijn gewoon fouten, en die mogen benoemd worden.

Daarnaast heeft hij ook bij Ajax al momenten gehad dat hij niet zeker optrad. Dat betekent niet dat hij een slechte speler is, maar wel dat hij niet altijd even goed is in verdedigen. Bij Ajax is het voetballende gedeelte erg belangrijk, dus past hij daar ook goed. Bij Oranje is het verdedigen net iets belangrijker, omdat Oranje (nog) niet de kwaliteiten heeft om voetballend de bovenliggende partij te zijn.

Natuurlijk is Blind geen slechte speler. Het is alleen wel belangrijk om goed na te denken over de tactiek en of je Blind dan opstelt. Ik zou hem persoonlijk op de cvm positie wel willen zien om de balans te houden, aangezien je als je met Propper, Frenkie en Wijnaldum speelt je niemand hebt die de focus op het verdedigen legt..

11 september 2018 om 09:19

Misschien heeft mijn uitleg ook een kleine toelichting nodig.

Binnen het systeem wat Ajax speelt vindt ik Daley een geweldige speler. In de combinatie met de Ligt centraal vind ik Daley een geweldige speler.

Voor mij moet een verdediger niet pur sang alleen te verdedigen. Hij moet anticiperen, snel de bal af kunnen pakken (waardoor je snel kunt omschakelen) en een goede opbouw. Waardoor we goed baltempo kunnen hebben en er meer ruimte voor het middenveld ontstaat. Ja als de situatie ontstaan dat het alleen op duelkracht aankomt of alleen op snelheid dan verliest hij. Dan moet je dus iemand naast hem hebben dat dat kan corrigeren en nog belangrijker moet je die situatie voor kunnen zijn en op kunnen anticiperen.

Ik ben bijzonder blij met Daley en hij heeft ons voetbal een stuk beter gemaakt. Dat hij een echte Ajacied is, top professional en iemand die coacht is voor mij absoluut top en mooi meegenomen.

11 september 2018 om 08:56

Hoe bedoel je 2 wedstrijden. Het zijn er eerder eens stuk of 40 in oranje waar hij blunders op blunders stapelde en zich voorbij liet lopen door spitsen van b en c landen die niemand kent. Het heeft ons een 4 jaar lange droogte opgeleverd waarbij we een wk en ek hebben moeten missen. Natuurlijk is hij alleen er niet verantwoordelijk voor maar hij had samen met Strootman, Veltman toch een behoorlijk aandeel in de nederlagen van Oranje. Dat noem ik niet super intelligent als je 4 jaar lang niks presteert voor je land. Het is niet dat we hem na 2 slechte wedstrijden bashen. Het is eerder dat jij hem na 2 goede wedstrijden bij Ajax aan het ophemelen ben na wedstrijden tegen ploegen als Emmen. In de wedstrijden tegen Bayern mag hij laten zien hoe goed hij is tegen spitsen als Lewandowski. Maar tegen dat soort spelers is hij gewoon kansloos. Je klinkt net als Danny Blind die altijd de hand boven ‘t hoofd van Daley hield en zijn spel nooit bekritiseerde. Ik doe daar niet aan mee want ik wil niet dat oranje nog een ek gaat missen. Leuke speler voor Ajax om erbij te hebben als hij transfervrij was overgekomen maar dat geld is hij Absoluut niet waard. tegen ploegen aks Emmen, Fortuna kun je hem best opstellen maar tegen PSV, bayern, Benfica zou ik hem thuis laten.

Lekker laten gaan deze reacties. Ajax teveel betaald, en wat dan nog? Hij is een prima toevoeging op de Ajax selectie en wij profiteren daarvan. Niemand heeft gezegd dat wij een linksback voor Oranje moesten kopen toch?

11 september 2018 om 08:26

En wees maar blij dat je de luxe hebt om af en toe teveel te betalen voor een speler.

11 september 2018 om 09:26

Daar ben ik het niet mee eens. Elke euro die je verspild is er een teveel. Als je een BMW voor 15 miljoen kunt kopen zou ik nooit een lelijk eendje voor 20 miljoen kopen ook al heb ik genoeg geld op de bank, want zelf ga je er geen 20 miljoen meer voor krijgen als je ‘m een paar jaar later wil wegdoen.Ajax is naar zijn stand gaan leven en smijt met geld voor spelers puur omdat ze het hebben en kunnen missen. Tadic zeker zijn geld waard. Blind niet en zo kan ik nog wat aankopen benoemen.Marc je doet het goed en je beseft dat je af en toe ook moet investeren en risico’s moet nemen, maar ik zie hier en daar ook wel wat verbeter punten.

Op de een of andere manier blijkt het lekker voor mensen om Blind te bashen. Sinds hij weer bij het nederlandse elftal zit kan hij er weer niets van. 88 wedstrijden voor manu. Dan kun je niets Zeker? Net als zoveel spelers in het Nl elftal maakt hik soms een.verkeerse bealissing, krijg alleen het gevoel dat.iedereen het bij daley graag uitvergroot. Alsof veel mensen er genot uit halen om te kunnen zeggen;"zie je hij is toch niet goed genoeg" Nee hij is waarschijnlijk niet de beste maar buiten de ligt en van dijk hebben we sowieso niet zoveel wereldverdedigers... Vind dat Blind meer kritiek krijgt dan hij verdient. Want iedereen heeft blind weer de schuld, maar als Promes iets intelligenter was geweest had hij die bal.ook beter verwerkt. Vind het sowieso achterlijk dat je een speler de schuld geeft van het verlies van.een.elftal

11 september 2018 om 08:28

Ik blijf het grappig vinden hoe snel jullie zo aangevallen voelen. Er wordt zelfs gezegd dat Blind goed kan voetballen en op het middenveld moet. Nou, dat vind ik een compliment. Er wordt terecht gezegd dat hij niet kan verdedigen. Betekent het als je niet kan verdedigen dat je dan niks kan? Je zegt wel als Promes iets intelligenter was, maar wie kon werkte die bal daarvoor zo slecht weg waardoor die bij Promes komt en wie loopt vervolgens niet met zijn man mee? Juist... Blind kan gewoon njet verdedigen. Twee wedstrijden achter elkaar laat hij dat zien en nog vinden mensen het onterecht. Lees het artikel nog eens en lees duidelijk dat er alleen over zijn verdedigende kwaliteiten iets gezegd wordt en dat hij verder juist complimenten krijgt. Voetballen kan hij en dat zien de mensen die kritisch zijn op zijn verdedigende kwaliteiten.

11 september 2018 om 09:06

Hoe snel aangevallen valt wel mee. Blind als back in een 4 man's verdediging is waardeloos. Hij mist zo ongeveer alles voor een echt goede back. Blind linksback in een 5 mans verdediging is gewoon zeer bruikbaar. Dit zou de bondscoach ook moeten weten. Toen Frenkie bij balverlies tussen van Dijk en de Ligt ging spelen groeide Blind in de wedstrijd en zagen we goede voorzetten en in de weg lopen bij balverlies. Van Dijk zagen we trouwens heel slecht keuzes maken. In de 1 tegen 1 geweldig, maar politie kiezen als team twijfelend. Zag je heel goed bij de goal van Giroud, wijzen van pak op en zelf nog verder naar achteren willen lopen, terwijl voor de rest iedereen op een man staat. Is op z'n minst twijfelachtig. Nu heb ik liever een goede van Dijk dan een goede Blind, dus dan een 4 man's verdediging zonder Blind. Maar ik vind het verbazingwekkend hoeveel zout er op fouten van Blind, Promes en de Ligt worden gelegd en hoe makkelijk de fout van, van Dijk wordt weggepoetst. Terwijl die net zo cruciaal was. Of de drama partij die Wijnaldum weer op de mat legde. Herpakte zich misschien in de 2e helft, maar was echt super slecht in de 1e helft. Het is dus vooral makkelijk. Want de zelfde criteria gelden niet voor anderen. Wijnaldum herpakt zich de 2e helft en die speelt voornamelijk beter. Blind herpakt zich blijven hameren op zijn fouten. En voor de duidelijkheid dat twee wedstrijden achter elkaar geldt ook voor Wijnaldum. Van Dijk maakt een cruciale dekkingsfout, ja mag is pas de eerste, wel een hele belangrijke tegen een van de slechtste spitsen die er rond loopt. Veranderd verder niets aan de fouten van Blind, maar wil er alleen mee aangeven dat de lat om onverklaarbare reden vele malen hoger ligt voor Blind en Depay dan voor andere internationals. Komt dat doordat beide bij United gezeten hebben?

11 september 2018 om 09:42

We schrijven alles op wat we willen, reageert iemand daarop: "wehhh, je voelt je aangevallen". Ongelooflijk hoe vaak je dat hier voorbij ziet komen is ongekend. Als iemand met tegenargumenten komt omdat hij/zij het niet met je eens is voelt diegene zich niet direct aangevallen hoor. TheBrightOne heeft toch, net als de Blind-bashers, gewoon het recht om zijn mening te ventileren of ben ik nou gek?

11 september 2018 om 09:50

Wie zegt dat hij zijn mening niet mag geven? Ik reageer op de meniet hoe hij reageert. Lees zijn reactie eens goed en leg zelf de link wat Feyenoord ermee te maken heeft. Daar mag toch iets van gezegd worden of ben ik nou gek?

11 september 2018 om 10:11

Feyenoord wordt totaal niet genoemd in de reactie?? Hij geeft alleen aan dat bij Blind door sommigen de fouten echt uitvergroot worden, en dat is ook zo. Promes maakt een dot van een fout maar nog vinden veel mensen het Blind zijn schuld bijvoorbeeld. Ik ben wel echt benieuwd waar jij nu een link naar Feyenoord ziet want dat staat nergens genoemd?

11 september 2018 om 12:41

wat heb ik in godsnaam over Feyenoord gezegd? daarnaast heb jij ook helemaal niets over Feyenoord in jouw reactie gezegd, dus hoezo iets daarvan zeggen? Ik heb het vermoeden dat je in deze reactie een beetje vergist in op wie je antwoord?

11 september 2018 om 12:38

Thebrightone

Ik vind Blind een prima voetballer, daar gaat het absoluut niet om. Maar de kritiek op Blind die ik hoor die vind ik best enig hout snijden, als je daar nuchter naar kijkt.

En voor mijzelf staat vooral voorop dat ik kijk naar zijn prijskaartje. Je moet dit gewoon in verhouding zien. Dit is een peperdure aankoop, ruim 17 miljoen plus vier miljoen salaris per jaar. Ik weet niet hoe jij erin staat, maar ik vind dat een aankoop van deze omvang gewoon echt een topspeler moet zijn die een team bijna in zijn eentje draagt (bij wijze van spreken...). En die gewoon een toonaangevende klasbak is. Nou, sorry, maar dat zie ik dus niet in Blind. Ik vind dat een prima speler, zoals ik al zei, maar geen enorme klasbak of zoiets.

En tja, 88 wedstrijden voor United, tuurlijk, prima gedaan. Dat zegt dat je geen koekenbakker bent natuurlijk. Anders speel je daar niet nee. Maar zeg nou eens zelf, als het echt storm wordt en je middenveld en defensie zwaar onder druk staan, is dan Daley Blind die rots in de branding die dan opstaat, de lijnen uitzet en hoogspersoonlijk met zijn spel even de wedstrijd kantelt? Nee, uiteraard niet. Hij zal eerder kopje onder gaan in dat geweld dan juist de boel naar zijn hand zetten.

En ja, dát is wel wat ik zou eisen van een speler die zo duur is. En dat brengt hij dus niet. Hij brengt wel andere dingen, ervaring en ook een stuk opbouw, maar ik vind de prijs/kwaliteit verhouding gewoon niet okay, in zijn geval. En laten we wel zijn, ik vond dat hij ook tegen Peru al een paar acties had die er gewoon niet goed uitzagen voor een speler die voor zoveel geld terug gehaald is.

Eredivisie geen probleem maar dat vind ik geen benchmark eigenlijk. Daar is hij op zich niet voor gehaald, want daar kan je met Eiting ook heel ver komen, zeg maar.

11 september 2018 om 12:50

qua prijs en verwachting heb je een punt. Ik zeg hier ook niet dan Blind een geweldenaar is, ik vind echter dat velen zijn fouten uitvergroten en dat het op de een of andere manier lekker voelt om Blind te bashen. Je zag dit ook al bij zijn vader. Denk zelfs dat dit er ergens ook wel wat mee te maken heeft.
Ik als Ajacied vind dat Blind een prima voetballer voor Ajax is, of hij in het Nederlandse elftal op die verdedigende positie moet staan mag je best betwijfelen, denk zelf dat hij beter op het middenveld tot zijn recht komt. Of twintig miljoen te duur is, zou kunnen, maar het zijn sowieso vreemde tijden qua transferbedragen.

Het is nu afwachten wat hij in de CL laat zien, eind van het seizoen zullen we zien of de balans positief of negatief is.

11 september 2018 om 13:21

Thebrightone

Of Daley last heeft van de legacy van zijn vader, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik Daley een betere voetballer vind dan zijn vader ooit was. Ik heb Blind nog als vrij simpele rechtsback zien groeien tot een uitmuntende CV in een gouden elftal dat alles won. Maar, ik vind en vond zijn zoon eigenlijk beter. Veel technischer. Al hebben beide spelers wel duidelijk een goed tactisch inzicht en zijn het allebei slimme voetballers.
En waar de top van Daley ligt, ik weet het niet. Hij is in ieder geval al verder gekomen dan zijn vader. Die speelde nooit in het buitenland. En die haalde veel minder caps dan zijn zoon gaat halen. Sterker, Danny Blind werd eigenlijk pas basisspeler in oranje in zijn nadagen, op het EK 1996. Hij had daarvoor alle tussenliggende toernooien wel op de bank gezeten maar geen minuut gespeeld. Dus Daley is hem in dat verband ook al voorbij.

Maar dat de trainer Danny Blind heel veel kritiek kreeg, dat was in mijn ogen wel heel erg terecht hoor. Onder zijn verantwoordelijkheid is oranje volledig door het ijs gezakt. Zowel in de kwalificatie voor het EK, als voor het WK. En nee, dat was niet de schuld van Hiddink. Toen die werd ontslagen, had oranje nog alles in eigen hand om zich te kwalificeren. Onder Blind werd thuis van Turkije en Tsjechie verloren. Toen was het voorbij.

Daarnaast, Danny Blind faalde als coach van Ajax. Faalde als TD bij Sparta. Faalde als coach van oranje. Waarom zou je hem dan geen kritiek mogen geven? Ik vind het wat flauw om te zeggen dat men aan Blind bashing doet. Er was alle reden om hem te bekritiseren volgens mij.

Ik weet het niet hoor ik vindt van Hanegem ook wel een vervelnd mannetje worden blind was niet goed tegen frankrijk maar om zo uit te halen ruikt beetje naar jalosie laat hij lekker over de verdeding van Feyenoord hebben daar schiet pas echt de tranen van in je ogen;

11 september 2018 om 08:22

Daar is Van Hanegem ook vaak geboeg kritisch op, maar die speelde niet tegen Frankrijk, dus zou beetje raar zijn daar nu kritiek op te hebben.

11 september 2018 om 08:32

Beetje sneu, omdat hij supporter is van Feyenoord mag hij geen kritiek hebben op spelers an oranje? Ajax supporter zeker? Hij geeft Blind juist een heel groot compliment door te zeggen dat Blind goed kan voetballen en op het middenveld moet. Dus welke jaloezie? Maar van iemand die het woor jaloezie niet kan schrijven hoef je ook niet heel veel te verwachten. Volgens mij heb je het stuk van Willem niet eens gelezen, anders had je zelf ook wel kunnen bedenken dat hij Blind juist een compliment geeft en hij is niet de enige die vind dat Blind niet kan verdedigen dus waarom zou het bij hem uit jaloezie komen? Ben benieuwd waar het bij andere dan vandaan komt. Verder wel sneu dat als het over het Nederlands elftal gaat en er komt kritiek dat je dan een club erbij moet betrekken.

11 september 2018 om 12:53

jammer dat je dan precies hetzelfde doet, je verwijt hem dat hij Feyenoord erbij haalt en dan zeg je dat zijn redenen waarschijnlijk zullen voortkomen uit het feit (wat niet bekend is) dat hij een Ajacied zou zijn? iets met hypocrisie?

11 september 2018 om 14:47

Omdat ik die conclusie trek nadat hij iets erbij haalt wat niet relevant is. Dus vraag ik mij af waarom hij Feyenoord erbij haalt en mijn aanname is dan namelijk dat hij het doet als Ajax supporter zijnde. Dat is in mijn ogen de enige verklaring waarom Feyenoord uit het niets erbij wordt gehaald.

Lekker belangrijk wat die droogkloot van Trouw er van vindt. Feit is dat we mede door Blind CL hebben gehaald en dus het bedrag wat er voor hem is neergelegd alweer ruimschoots hebben terug verdiend.

Als blijkt dat we naast de CL ook de titel weten te bemachtigen dan is het toch prima?
Investeren om te presteren.

En tuurlijk is Blind geen echte verdediger. Maar daar heeft hij bij Ajax minder last van omdat we A) Meer op de aanval spelen en vaker de bal hebben dan de tegenstander. B) Hij met de Ligt en Tagliafico prima verdedigende spelers om zich heeft die, indien nodig, hem kunnen ondersteunen.

En inderdaad, zijn vader erbij halen is goedkoop scoren.

Als nu ook al tenniscoaches er mee gaan bemoeien dan is echt het einde zoek wat voetbal in Nederland betreft.

Ajax zit nu in de situatie dat ze teveel geld voor een speler kunnen betalen zonder er financieel echt last van te hebben. Dus zelfs als Blind alleen nogmaar het niveau haalt van afgelopen week dan maakt het ook niet zoveel uit voor ajax. Al geloof ik niet dat Blind op dit niveau blijft hangen. Hij heeft de afgelopen jaren nauwelijks gespeeld dus het is logisch dat hij even in moet komen maar daarna zou hij heus wel weer echt van waarde zijn. En ook nu was hij al niet heel slecht (als hij maar geen oranje shirt aan doet dan)

Wellicht is er teveel geld voor betaald, maar het heeft zijn geld allang weer opgeleverd.
Plaatsing voor de CL was het belangrijkste voor Ajax en mede om deze reden is hij zo vroeg gehaald, waardoor er teveel geld is betaald.
En laten we nu niet doen alsof hij er helemaal niks van kan. Het is een topspeler in de Eredivisie en heel nuttig in de CL. Perfect voor Ajax dus.

Wat een kenners allemaal. Blind speelde voortreffelijk voor Ajax, zo ook in de CL. Erg belangrijk voor ons geweest, daar doen twee potjes waarin hij slecht gebruikt wordt niets aan af. Top aankoop van Marc.

11 september 2018 om 12:39

Dus jij vond ook wel dat Blind dus niet goed speelde in oranje? Nou, in dat geval, dan is de kritiek die geleverd wordt toch gewoon terecht? Waarom ga je daar dan tegen in?

11 september 2018 om 13:18

Men twijfelt openlijk aan Ajax mbt het aantrekken van Blind gebaseerd op prestaties bij Oranje. Zijn prestaties zijn voortreffelijk bij Ajax. Waarom kijkt menhier niet naar, aangezien dat veel relevanter is. Naar mijn idee heeft Ajax hem niet gekocht om bij Oranje te presteren maar veel geld betaald om prestaties bij Ajax te leveren. Hetgeen hij exact doet. Ik ben het dus niet eens met de onderbouwing en het openlijk twijfelen.

11 september 2018 om 13:25

JK-Ajax

Duidelijk punt. Bij Ajax presteert hij voortreffelijk. En daar doet wat hij in oranje doet, verder niets aan af.

Maar dat was niet mijn vraag. Mijn vraag aan jou was of jij de kritiek op Blind na de wedstrijden in oranje terecht vond of niet. Ik neem aan dat je beide wedstrijden gezien hebt? Nou, dan is de kritiek, dat hij oranje niet goed speelde, toch gewoon terecht? Dan kan je dat toch erkennen, en dat dus naast je duidelijke visie neerzetten dat het jou puur gaat om zjn presteren bij Ajax, toch?

11 september 2018 om 14:10

Maar dat is niet waar dit topic over gaat. Het gaat om ongefundeerde stellingen die volledig krom zijn. Ze twijfelen immers over het aantrekken van Blind maar kijken vervolgens naar wedstrijden met Oranje ipv wedstrijden met Ajax.
.
Los van dat, en dat heb ik in meerdere topics al aangegeven, speelde Blind belabberd en zou hij nooit in Oranje op de back moeten spelen. Ik heb ook geen problemen om dat toe te geven. De manier waarop Oranje nu speelt zou Blind een leuke backup op 6 zijn bijvoorbeeld maar zeker geen verdediger of basisspeler.

Ach, nu is het Blind. Een volgende x misschien Depay weer of krijgen we weer de discussie Cillissen. Je moet voor de grap is terugkijken wat men zei na het debuut van De Ligt.
Ben het ook wel eens dat Blind beter rendeert in een team wat vaker de bal heeft. Maar omdat voor elkaar te krijgen moet je wel voetballende verdedigers opstellen en geen houthakkers.

Bij gebrek aan beter wordt Blind misbruikt op de linksback positie, terwijl iedereen weet dat hij eigenlijk een CVM of een CV is. Blind doet keurig wat er van hem gevraagd wordt en is inderdaad geen snelle back die de buitenspelers even in een sprint bij houdt, dan is het toch best knap dat je geen verkeerde wedstrijd speelt tegen misschien wel werelds grootste talent. Zijn mede internationals deden het niet veel beter en hadden niet de moeilijkste tegenstander van de avond. Van dijk liet de man die geen goal maakte op het WK zelfs scoren.

Maarjah er moet iemand het zwarte schaap zijn! Had persoonlijk buitenom Strootman, toch echt meer gezeik op promes verwacht. Die jongen heeft bergen potentie, deed het heel erg goed in de Russische competitie en heeft nu een mooie transfer gemaakt naar Sevilla, wat net onder de top daar zit. Die laat in het Nederlands elftal helemaal niks zien en toch blijven we op Blind zeiken, die op niet zijn natuurlijk posities toch best aardige wedstrijden speelt.

Ik snap de kritiek wel, vooral de 1e helft tegen Peru speelde Blind erg slap en gewoon slecht. Als ze het bedrag ziet wat Ajax voor hem betaald heeft vraag je je ook af of er geen betere speler beschikbaar was. Het is een prima voetballer, maar voor zo’n bedrag hadden ze volgens mij beter een ander kunnen halen.

11 september 2018 om 09:02

Maar bij Ajax doet hij het toch gewoon goed? Het bedrag wat Ajax heeft betaald staat ook los van de redenen waarom Koeman hem geselecteerd en op de linksback geposteerd heeft.

Persoonlijk had ik nooit zoveel betaald voor Blind, bij Man U liggen ze nog krom van het lachen.

Hij is multifunctioneel maar verder dan dat is hij behoorlijk beperkt. Nergens blinkt hij in uit. In de ere divisie kom je daarmee weg, maar straks in de CL niet. Ik durf te wedden dat veel goals op zijn conto gaan komen(tegen wel te verstaan)

Als verdediger komt hij gewoon te kort, in Oranje als back altijd, en als centrale verdediger bij Ajax vind ik het nog gevaarlijker.

Ik zeg niet dat hij waardeloos is, dat zeker niet, hij kan in het algemeen zich goed positioneren, maar ook op het middelveld blinkt hij niet uit. Mist wat kracht en explosiviteit. Dan vind ik Schone beter dan hem, en die is nooit verkocht omdat hij niet zijn naam mee heeft.

Hij is wel een echte Ajacied, maar dat is toch niet altijd voldoende wat mij betreft.
Nu maar hopen dat hij zijn fouten wat meer beperkt kan houden, want zowel bij Oranje als Ajax zie ik hem soms zo opzichtig de fout in gaan, voor iemand van zijn status kan dat eigenlijk niet.

11 september 2018 om 09:56

Hoezo lacht United zich dood? Ze hebben er zelf veel voor betaald en dat geld plus een klein beetje is nu terug. En voor Ajax is het zo een goedkope ervaren kracht. Kijk hadden ze zoveel betaald aan een andere club was het veel geweest nu is het meer een soort huur geweest.

Was idd een bewuste keuze om iets teveel te betalen dat heeft Overmars al toegegeven. Aangezien Ajax zeer vroeg moest beginnen en zij Blind graag wilden hebben dan betaal je ook wat meer. Voor Ajax is het een geweldige speler.

11 september 2018 om 09:22

Hoezo buiten proporties? We hebben geld zat en met Blind een speler die een hoog niveau heeft voor de ED en waar je in de CL ook mee aan kan komen. Het beste is dat hij nog 6 jaar een constante factor kan zijn, hij is fit, niet blessuregevoelig, zijn snelheid levert hij weinig in en hoeft niet weg. Dat stuk continuïteit is ook wat waard, normaalg gesproken bouwen en ontwikkelen we spelers om ze weer te verkopen.

11 september 2018 om 09:36

Blind gaat het niet volhouden tot zijn 34e hoor, dat kan ik je nu al wel vertellen. Snelheid kan die niet inleveren want dat heeft die niet en in de laatste 4 jaar een kleine 40 wedstrijden gemist vanwege blessures.

Zo'n geweldig record is dat dus niet maargoed men komt er nog wel achter bij Ajax.

11 september 2018 om 09:46

Mogen we daar dan zelf achter komen? Vooralsnog doet hij het prima bij Ajax.

14 september 2018 om 13:22

lausho

Het is buiten proportie, omdat je voor een bedrag van 20 miljoen niet een speler 'van een hoog niveau voor de Ed' kunt kopen, maar een speler die Ajax óók in Europa naar een hoger plan trekt. En ik vind Blind inderdaad voor de ED een uitstekende aanwinst, maar voor een veel en vele te hoog prijskaartje. Voor dat bedrag zou ik iemand verqachten die gewoon wedstrijd aan wedstrijd de zaak volledig naar zijn hand kan zetten. En ook zet. Dat soort speler is Blind totaal niet. Voor tien miljoen zou ik dat billijken, voor 20 miljoen plus vier miljoen salaris per seizoen heb je een speler die meespeelt. Dát vind ik buiten proportie.

11 september 2018 om 09:33

Het is verboden geld, maar de bedoeling was dat hij een belangrijke bijdrage zou leveren om CL te halen en dat is gelukt. Hierdoor maakt de transfersom in één klap niets meer uit.

11 september 2018 om 09:45

Ik heb genoeg commentaar gelezen over de aankopen Orejuela en Kristensen. Niet alles wat Overmars doet is goed maar welke directeur doet nou alleen goeie dingen. 20 miljoen is het bedrag ook niet

14 september 2018 om 13:25

Jeroenn_o

Draai dat eens om. Marcel Brands deed hoofdzakelijk goede en slimme aankopen, maar waar ging het dan over? Die werd afgezeken omdat die 'geen linksbacks kon kopen', en was een drol. Maar Overmars, die met zjin beleid, goed beschouwd, nog geen prijs heeft gewonnen, die wordt nu de hemel in geprezen.

Tja, het toont vooral relativiteit aan, in mijn ogen. Het is maar net wat je wilt zien en in welk prespectief.

Daley blind AUB ook niet op het middenveld...dan bereiken we na het selecteren van Weghorst nog een dieptepunt in het Nederlandse voetbal.

Blind heeft op het WK in 2014 boven zijn kunnen gepresenteerd en zo een transfer afgedwongen (met een portie gunfacor van V Gaal) die nam hem mee.

De nederlandse achterhoede zijn topspelers of zitten er heeeeel dicht tegen aan (van Dijk, De Ligt, De Vrij) en dan heb je blind tja..lulletje rozewater

Je denkt toch niet dat een buitenlandse trainer hem zou kopen bij Manu. Er was ook geen enkel subtopper in Engeland of Spanje of Italie geïnteresseerd in hem, gewoon niemand.

Dat ie weer bij Ajax mag voetballen is een redding voor die jongen. Als je hem bij de Dijk laat meedoen valt ie niet eens op.

Blind (en ook Tadic) heeft zichzelf al terugverdiend door met Ajax de groepsfase van de CL te halen. Als Ajax ook nog kampioen gaat worden of overwintert in de CL/EL kan je alleen maar concluderen dat Overmars goede zaken heeft gedaan.

Beetje treurig dat 'Blind bashen'
Het is gewoon een uitstekende voetballer, bij Ajax absoluut een meerwaarde en het is geen schande als je tegen Frankrijk een keer voorbij gespeeld wordt.

We hebben het hier over wereldtop Mbappe en Griezman, Giroud en niet over Promes, Babel of pak hem beet Luuk de Jong.

Een beetje meer krediet verdient Blind wel. Het napapagaaien van WVH slaat nergens op.

11 september 2018 om 11:22

Als je kijkt naar de cijfers van de Fransen vonden ze hem niet eens de slechtste speler. Dat was Promes. Maar daar lees ik geen 23 artikelen over.

11 september 2018 om 12:43

Blind bashen is echt niet gebaseerd op deze 2 wedstrijden. Hoe blij waren we niet met het ontslag van Blind sr. met de hoop dat Blind jr. niet meer opgeroepen zou worden. Ja ook Ajaxsupporters op deze site.

Ik snapte echt niet waarom hij speelde i.p.v. De Vrij, Kongolo of Aké. Spelers die in een topcompetitie goed staan te ballen. Janmaat (aanvoerder Watford) op de bank i.p.v. Tete die de tribunes warm houdt in Frankrijk, zijn gewoon rare keuzes.

Nu staat gelukkig Koeman aan het roer (top 3 gespeeld), anders hadden we genoeg artikelen gehad over waarom ex-ajacieden (die niet spelen) worden voorgetrokken. Een verwijt wat Blind sr. en diverse voorgangers wel (on)terecht over zich heen kregen.

Afijn Daley, hij wordt in dit artikel op handen gedragen door de Amsterdamse supporters. Grappig, tijdens live-wedstrijden werd deze aankoop in bepaalde wedstrijden toch door redelijk wat Ajax-supporters als een miskoop gezien. Niks toevoegend, vertragend spel, kan alleen maar breed of terug spelen, draaicirkel van een vrachtwagen, Frenkie moest maar weer centraal naast De Ligt komen spelen, etc.

Voor van dijk is 4x zoveel betaald. Kan niet opbouwen en laat bij de 2-1 de slechtste man van het veld scoren. Daar hoor je de analisten niet over. Het is wel een makkelijk pispaaltje

Ajax had voor het transferbedrag voor Blind toch veel betere opties kunnen halen? Blind is een zeer matige verdediger, ik had een eerste indruk dat hij daarom voor de nummer 6 positie is gehaald. Dan hoor ik dat hij in de Eredivisie wel mee kan op de positie naast De Ligt. Dat kon Viergever net zo goed en die was gratis. Dan kon je voor dat geld dat voor Blind is betaald toch een veel betere speler halen? Overmars heeft geluk dat de jeugdopleiding spelers heeft opgeleverd die voor waanzinnige bedragen zijn/worden verkocht, maar dat is dus niet direct zijn verdienste. Daarnaast heeft hij een paar prima (jeugd)spelers gehaald maar ook een enorm aantal idiote aankopen, waarvan je bij voorbaat wist dat deze nooit het door Ajax gewenste niveau zouden aantikken. De laatste is dus de bij Oranje zwaar door de mand gevallen Blind. Dat wordt wat in de CL. Dan eens lezen of mijn vele mede Ajax supporters nog zo trots en blij zijn met deze zeer middelmatige speler. Overigens, ook Koeman is stekeblind. Maar dat was/is met het steeds opstellen van de in Oranje immer falende Strootman een intikkertje...l

Klopt helemaal. Dit komt door de commercie. De afgelopen periode zijn er spelers bij Ajax weggedaan die zelfs jonger en veel betere verdedigers waren zoals riedewald tete . Zeer opmerkelijk donkere jongens.

Wat is iedereen weer lekker defensief. Gewoon een genuanceerd verhaal over de (evidente) tekortkomingen van Blind. Gekoppeld aan lof voor de kwaliteiten die hij wel heeft en het is Blind bashen?

Dat mensen hier spreken over de "geweldige voetballer" Daily Blind is toch kenmerkend voor de teloorgang van onze maatstaf. Pleur op met je geweldig, hij is een degelijk voetballer die in de Eredivisie uitblinkt en voor een stap hoger net tekort komt. Bij Oranje naar mijn mening bruikbaar tegen de mindere tegenstanders, maar zeker geen onbetwiste basis speler.

Dat heeft geen bashen dat heet een realistische kijk op een modale voetballer, want zeg nou even heel eerlijk, dat is hij toch ook gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

333 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren