‘Feyenoord wil ook oude bekende als opvolger van begeerde Vilhena’

Dinsdag, 10 juli 2018 om

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord overweegt een oude bekende aan te trekken als ook Tonny Vilhena deze zomer de deur achter zich dichttrekt, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. Volgens het dagblad wordt in en rond De Kuip gefluisterd dat Leroy Fer in een dergelijk scenario in beeld komt als vervanger.

Van Geel haalde ooit al Otman Bakkal, Karim El Ahmadi en Jean-Paul Boëtius terug naar De Kuip en heeft ook belangstelling voor Jordy Clasie en Daryl Janmaat, van respectievelijk Southampton en Watford. Vilhena geniet interesse van enkele clubs uit het buitenland en zou mogelijk net als El Ahmadi uit Rotterdam-Zuid kunnen vertrekken. De Marokkaans international verbond zich maandag voor twee jaar aan het Saudische Al-Ittihad en wordt mogelijk opgevolgd door Clasie, al kan Feyenoord zich alleen een kleine huursom permitteren.

Fer, 28 jaar, werd in 1999 aan de jeugdopleiding van Feyenoord toegevoegd en maakte in december 2007 zijn debuut in de hoofdmacht. In de zomer van 2011 maakte de middenvelder, goed voor elf A-interlands, de overstap naar FC Twente, om vervolgens twee jaar later een miljoenentransfer naar Norwich City te maken.

De periode van Fer in Engeland wordt vooral gekenmerkt door degradatie: hij daalde met Norwich, Queens Park Rangers en Swansea City af naar de Championship. Het contract van Fer met de Welshe club loopt nog een seizoen door. Hij kwam sinds februari niet meer in actie door een blessure aan zijn achillespees, waar hij momenteel nog altijd herstellende van is.Gerelateerd

116 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Wat een oude bekende namen. Aan de ene kant hoop je op nieuwe onbekende aanwas met restwaarde. Aan de andere kant stel je kan ze alle 3 halen is de selectie zo verkeerd nog niet. Alle 3 ervaring in de pl. Ongeacht het niveau word je er sterker en beter. Ik ben benieuwd maar ik denk dat van Geënte hoog gokt. Clasie wil wel . Rotterdammer in hart en nieren en wil gewoon graag terug naar zijn cluppie

10 juli 2018 om 07:38

Clasie kwam toch uit Haarlem?

10 juli 2018 om 07:39

Clasie komt volgens mij uit Haarlem eo, neemt niet weg dat het wel een echte Feyenoorder in hart en nieren is.

10 juli 2018 om 09:26

Goed bezig Feyenoord!!

10 juli 2018 om 09:13

Clasie is Haarlemmer, geen Rotterdammer.....

10 juli 2018 om 09:37

Toen hij jong was heeft hij een donor hart en nieren gekregen.
De donor kwam uit Rotterdam.

Denk dat Fer voor een club als Feyenoord onhaalbaar is, zou denk ik teveel salaris willen. Neemt niet weg dat het een stunt is als Feyenoord hem vastlegt!

10 juli 2018 om 07:47

Een stunt? Denk dat menig Feijenoorder niet op Leroy Fer zitten te wachten. Als hij komt zal hij alle zeilen bij moeten zetten om geen bakken kritiek over zich heen te krijgen.

Persoonlijk denk ik dat we al een type Fer in de naam van Tapia hebben rondlopen dus lijkt me een overbodige toevoeging. Misschien kan hij weer naar Twente gaan een mislukte voetballer naar een mislukte club.

10 juli 2018 om 08:17

Mwuaah. Ik voel die afkeer niet meer zo. Het is al lang geleden, daar moet je niet in blijven hangen. Bovendien voegt Fer heel veel kopkracht en loopvermogen toe. Tapia kan leuk voetballen, maar er zit weinig beweging in.

10 juli 2018 om 08:51

Ik zie juist liever Fer komen dan Clasie.

Hele fijne jongen Clasie hoor en gun hem het beste. Maar het voetballend vermogen hebben Tapia en Ayoub ook al. Het fysiek en lengte van Fer missen we juist nu bij Feyenoord nog.

zou juist echt een topper zijn voor hier er bij te hebben.

Ach ja als er nog steeds gasten zijn met oud zeer toen, tja pech dan. Feyenoord zat in een diep dal. Fer en Wijnaldum liepen als tieners al tijden heel de kar te trekken. En dacht toen beter was een stap te maken. Je moet toch ook echt aan jezelf denken.

Maar denk dat Fer ook onhaalbaar is. Die zal wel nog duurder zijn dan Clasie.

10 juli 2018 om 08:56

Ik zit ook niet op de persoon Fer te verwachten, maar zijn kwaliteiten zullen een impuls zijn voor dr selectie. Voor mij zal hij zich echt opnieuw moeten bewijzen bij de club

10 juli 2018 om 11:33

Fr12jules

Ik weet niet zeker of het zo is, maar die Fer heeft toch gewoon een zwakke knie? Tenminste, hij is veel geblesseerd geweest, als ik het me goed herinner, of ben ik compleet abuis? Als het echter klopt, van die knie, dan moet je hem als Feyenoord zijnde niet meer terug halen lijkt mij.

10 juli 2018 om 12:30

Alleen afgelopen seizoen achillespeesblessure. Daarvoor 2 seizoenen helemaal fit geweest.

Ik vind dat vGeel zijn aankoopbeleid altijd hetzelfde kunstje is. Fer is een oké speler maar met zijn salaris zou ik wat verder kijken als Feyenoord zijnde.

10 juli 2018 om 07:30

Van Geel kan er helemaal niks van. Hij scout altijd op verleden of ergens in de Eredivisie. Nu haalt hij toevallig een keer een speler uit Colombia. Maar heb ik ook mijn twijfels over met een 3 jarig contract. We kunnen rustig stellen dat Feyenoord helemaal geen scouting heeft. Altijd maar in de Eredivisie scouten en dat kan iedereen en dan nog weet hij het voor elkaar te krijgen om matige spelers te halen.

10 juli 2018 om 07:48

3 jarig contract, met een optie voor 2 jaar.....dat is toch gewoon prima? Uiteindelijk gaat het om het elftal wat op het veld staat. Wetende dat Ajax veel meer te besteden heeft doet Feyenoord het eigenlijk wel prima hoor.....

10 juli 2018 om 07:58

Hoezo matige spelers? Die spelers die gehaald werden hebben wat aanpassingen nodig gehad. Vorig jaar werden Haps, Sint Juste, Larsson, Ambrabat en Boetius gehaald. Alleen Haps liet zich direct gelden en van de rest zijn het spelers waarvan je verwacht dat ze stappen gemaakt hebben. Spelers als Bothehim, van der Heijden, Toornstra, Elia en Karsdorp werden in hun eerste seizoen ook als matig bestempeld en een seizoen later waren dit een van de sterkhouders in het kampioensjaar. En op basis van wat kun je stellen dat ze geen scouting hebben? Feyenoord kan niet zomaar een Braziliaan uit Brazilië voor 12 miljoen halen. Iedereen kan wel zien of een speler goed kan voetballen, maar je moet ook de financiële middelen hebben... of je moet een parel vinden voor rond de 4 miljoen, maar als zn speler er niet bovenuit steekt dan kun je beter spelers die zich in de eredivisie hebben bewezen halen met de verwachting dat ze zich ontwikkelen. Van Geel haalt creatiever zijn spelers. Met spelers als Clasie, Janmaat en Fer ga je er niet op achteruit. Alle drie kennen ze Feyenoord, hebben WK ervaring en hebben in Engeland gespeeld. Dat is voor eredivisie begrippen hele goede bagage! Ik zou het ook niet gek vinden als ze bij Martins Indi uit zouden komen wanneer ze paar verdedigers zouden vertrekken. Scouten hoeft niet altijd op basis van talent. Of wil je beweren dat de voorhoede van het kampioensjaar heel slecht was? Dat was ook creatief uitgezocht. En ik ben er nog altijd blij mee! EL Ahmadi was ook een bekende. Volgens mij heeft dat alleen maar goed uitgepakt. Maar jij hebt wel vaker de neiging om alles rondom Feyenoord naar beneden te praten. Altijd dat gezeur over hoe ze scouten en nu haalt hij iemand uit Colombia is het weer niet goed... lachwekkend!

10 juli 2018 om 08:03

Ik dacht dat je wel blij zou zijn met die Colombiaan.. wordt eindelijk gedaan wat je heel de tijd wil, is het weer niet goed!

10 juli 2018 om 08:06

@jason: we weten dat je hart bij ajax ligt, waarom dan altijd de moeite nemen op elk feyenoordgerelateerd topic je gal te spuien? Zoals hierboven alweer blijkt mbt de Colombiaan heb je niet eens de moeite genomen de berichten te lezen, maar besluit je gewoon maar direct te reageren. Vermoeiend. Op basis waarvan kan vGeel er helemaal niets van? Met een budget dat vele male kleiner is dan die van de concurrenten, pakt hij aardig wat prijzen en weet hij ook redelijke namen binnen te halen. Spelers lopen zelden nog uit contract en afspraken met toppers worden nagekomen. Is het een probleem dat het netwerk niet groot genoeg is? Waarom zou dat per se een probleem moeten zijn? Moet Feyenoord bijv gaan concurreren met clubs die met een tiental miljoenen in de binnenzak ZuidAmerika afspeuren? Dan komen ze uit op de 3e garnituur. In Nederland heeft Feyenoord een prima naam, daar maakt vGeel gebruik van en dat werkt tot nu toe prima volgens mij. Laten we vooral niet vergeten waar de club al jaren stond voor zijn komst

10 juli 2018 om 08:07

Wat ook wel zou helpen voor Feyenoord is als het potje met geld wat groter zou zijn. En dat potje gaat niet groter worden door al die spelers te halen die mislukt zijn in het buitenland en Feyenoord gebruiken als boost voor hun carrière. Het lijkt wel dat die spelers voor een zacht prijsje mogen vertrekken na bewezen diensten. Kijk Elia en Karim.

10 juli 2018 om 08:44

@blackpool, ik ben het met je eens dat er momenteel te weinig spelers zijn met een flinke transferwaarde. Ik denk echter niet dat dat zozeer komt doordat el ahmadi en elia in het team speelden. Sterker nog, ik denk juist dat jonkies beter worden onder hun vleugels. Spelers die een behoorlijke waarde vertegenwoordigen zoals Berghuis en Jorgensen doen het goed. Echter denk ik ook dat Amrabat en Tapia daartoe zouden kunnen behoren. Die worden echter niet opgesteld door de trainer die de voorkeur geeft aan Vilhena (van wie de transferwaarde eigenlijk alleen maar begint te dalen naarmate hij langer in de eredivisie speelt). Ook een Toornstra wordt er niet duurder op, terwijl hij wel bijv een Hansson uit de basis houdt. Ook daar ligt een keuze van de trainer aan ten grondslag.

10 juli 2018 om 08:54

Ajax heeft dit vermogen gecreerd door jeugd te laten spelen, en voor veel geld weg te doen. Dit kan feienoord ook, maar doet dit niet. Das ook beleid maar een heel soort ander beleid

10 juli 2018 om 09:08

Is dit de nationale van Geel afzeik pagina? Van Geel wint 4 prijzen. Maar dat lag natuurlijk niet aan hem. JA het beleid bij Feijenoord is inderdaad om nederlandse spelers te scouten. Zodat je minder taal problemen hebt en hoopt dat zij zich sneller aanpassen. Waarom moet van Geel naar bijv Ajax kijken om een handvol exoten binnen te halen en daarin 1 vol treffer te hebben. Goed voor bankrekening maar niet voor de prijzenkast. Als er een speler word binnen gehaald bij Ajax is het een wereldtopper in de dop en Feyenoord zijn er altijd twijfels. Komt omdat wij misschien iets nuchterder zijn. Op dit moment handelt Feyenoord sneller dan bijv Ajax. Die Argentijn is er na al die weken nog niet, Blind is een gerucht maar over 2 weken wel beginnen met de eerste en gelijk al belangrijkste wedstrijd van het jaar. Volgens mij nog veel werk aan de winkel voor alle teams.

10 juli 2018 om 09:17

@jasonrhijn:
Heeeeey dat moet fijn zijn.. weer een transfer topic over Feyenoord en weer een kans voor jou om af te geven op van Geel! (ga je dat echt ieder topic doen?)

Die Colombiaan heeft 3 jaar met een optie voor nog eens 2 gedaan. Wat is daar nu weer slecht aan? En of die Colombiaan ineens wel een topper is,moet ik nog maar zien.

Dat Feyenoord zijn spelers haalt in Nederland vind ik niks ergs aan. Zat gasten hier die toe zijn aan een nieuwe stap binnen Nederland.

En het gezeik van Geel kan er niks van. Mede door hem is de club weer gezond. Geloof last van je lagertermijn geheugen? De club was er haast niet meer. Hebben weer aansluiting met de top 2 met een kleiner budget.

En het belangrijkste hebben de sinds jaren weer eens prijzen gewonnen plus een kampioenschap en dat allemaal onder hem!

Hoe kan je dan met droge ogen beweren dat hij er niks van kan?

10 juli 2018 om 09:20

@020adelaide:
Ajax krijgt meer geld voor zijn spelers door hun opgebouwde status en reputatie.

Feyenoord laat net zo veel eigen jeugd spelen als een Ajax! Je vergeet er dood leuk bij te melden dat Ajax afgelopen 3 jaar voor meer dan 60miljoen aan jeugd heeft aangetrokken!!

Feyenoord heeft afgelopen 2 jaar alleen een zwakke lichting gehad en zelfs daar komen nog Vente en Malacia uit. Maar de komende generaties hebben weer zat talent en grote ook.

10 juli 2018 om 09:39

Ben het helemaal met jou eens. Clasie is een goede speler maar iemand met de fysieke power als Fer ontbreekt nog op het middenveld.

Daarnaast meestal als Feyenoord een gok neem met een onbekende speler loopt het vaak fout af, voorbeelden zijn Gustafsson en Singh recentelijk

10 juli 2018 om 10:05

Ajax had in de winterstop zijn vervanger voor de linksbuiten al en in mei hadden ze al Labyad gehaald en eind juni Tadic, het is maar wat je sneller noemt. Ajax heeft al minimaal 3 cv's dus er zit geen haast achter het aantrekken van een extra cv. Overigens ben ik niet mee eens dat er veel werk is bij sommige clubs. Ajax is zo goed als klaar en heeft kwalitatief de beste selectie van de Eredivisie.

10 juli 2018 om 10:07

Ajax heeft ook gewoon de grotere talenten. Ik ken de jeugd van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ heel erg goed. Het eerste echt grote talent zie ik pas in jullie o17 zitten en gisteren las ik dat hij ook nog eens vertrekt naar Hoffenheim, namelijk Bogarde. Wie vind jij bij Feyenoord echt grote talenten dan?

10 juli 2018 om 10:38

@impact: sowieso Wouter Burger

10 juli 2018 om 11:22

". Vorig jaar werden Haps, Sint Juste, Larsson, Ambrabat en Boetius gehaald. Alleen Haps liet zich direct gelden"

Boetius begon ook sterk. Zakte daarna weer ver terug.

10 juli 2018 om 11:48

@willemholder

Van Geel haalt creatief zijn spelers? Van Geel heeft het meest voorspelbare aankoopbeleid dat er is. de interesse in Clasie had ik al maanden geleden voorspeld, Fer voorspelde ik eergisteren nog en mocht er een verdediger weg gaan komt BMI in beeld. mark my words? nu is het nog wachten op Guidetti

10 juli 2018 om 11:50

@ruudos

dat Boetius zou wegzakken had een leek kunnen voorspellen. waarom haal je een speler die uiteindelijk bij Feyenoord is geflopt na een goede beginperiode en vervolgens ook nog eens bij FC Basel flopte? en dan dank je dat als hij terugkomt dat hij wel opeens van meerwaarde is. wat is dat voor aankoopbeleid?

10 juli 2018 om 12:16

@mv010

incidenteel stunten zonder financiele stappen te maken dat kan hebben we bij bv een Leicester City kunnen zien. om structureel succes te boeken is er geld nodig en dat geld ga je niet verdienen als je net als Van Geel steeds spelers haalt die je geen geld gaan opleveren

10 juli 2018 om 13:22

financiele stappen maken zonder succes gaat anders ook een lastig verhaal worden. Op welke manier wil je dan nog aantrekkelijk zijn als je alleen maar rond de 4e plek speelt in een mickey mouse-competitie?

10 juli 2018 om 13:44

@ijsmuts

dat is toch dit seizoen ook gebeurd ondanks alle aankopen die Van Geel heeft gedaan en die uiteindelijk best veel hebben gekost? we zijn achter AZ geeindigd op de ranglijst.

waarom niet 2 directe versterkingen halen met de potentie om sportief je elftal naar een hoger niveau te tillen en veel geld op te leveren ipv 5 twijfelachtige aankopen die het aardig doen in de middenmoot van de Eredivisie of die allemaal zijn mislukt in het buitenland? goedkoop is duurkoop en kwaliteit boven kwantiteit zou mijn voorkeur zijn in ieder geval als voetbalclub.

de jeugdopleiding van Feyenoord word altijd zwaar geprezen dus koop dan echte kwaliteit en vul de rest aan met eigen jeugd als die echt zo goed zijn als word beweerd.

nu wil je dan weer Fer en Clasie halen die je elftal niet naar een hoger niveau tillen. als je als club vooruit wil moet je niet in het verleden leven en dat gebeurd nu wel met dit soort aankopen

10 juli 2018 om 15:15

Van Geel doet het wat mij betreft prima. Er komen goede spelers, en inderdaad houdt Feyenoord zich aan afspraken met toppers, wat ten eerste gewoon netjes is, maar ten tweede je als club ook aantrekkelijk maakt om later nog eens een topper te kunnen halen.

Enige wat Feyenoord nog beter zou moeten doen, is kansen grijpen die zich voordoen. Kijk naar het niet-verkopen van Jorgensen. Dat vond ik toen al onbegrijpelijk, want je kon er een vorstelijk bedrag voor krijgen, en dat krijg je nu echt niet meer. Dat was een veel te grote gok voor Feyenoord, een die ze onnodig verloren hebben.

Wat Feyenoord vooral op de lange termijn wel heel goed doet, is niet dezelfde fouten maken als in het verleden. Dus niet opeens onverantwoord veel geld uitgeven in de hoop op prijzen. Die valkuil trappen ze niet meer in.

10 juli 2018 om 15:20

@japie "waarom niet 2 directe versterkingen halen met de potentie om sportief je elftal naar een hoger niveau te tillen en veel geld op te leveren ipv 5 twijfelachtige aankopen"

Omdat Feyenoord zich dat risico niet kan veroorloven. Dan haal je 2 directe versterkingen en heb je een te smalle selectie. Als dan niet allebei die aankopen het fantastisch doen is je plan mislukt, je geld op, en heb je een slecht elftal staan.

10 juli 2018 om 16:19

@edo

alsof al die middelmatige aankopen halen geen risico zijn. je haalt spelers die je elftal niet naar een hoger niveau tillen en je bent nog steeds veel geld kwijt aan een hele rits middelmatige voetballers.

haal dan gewoon 2 voetballers die de potentie hebben je echt beter maken. met het huidige beleid kan je over 10 jaar financieel nog helemaal niks omdat je geen geld genereert uit lucratieve uitgaande transfers zoals Ajax wel heeft gedaan met spelers als Milik en Sanchez die voor weinig geld zijn gehaald en die een tienvoud van hun transferbedrag hebben opgeleverd

10 juli 2018 om 07:45

Als Ajax Tadic, Huntelaar en Blind terughaalt is het allemaal prima, maar als van geel Kuyt, van Persie en el Ahmadi terughaalt is het opeens een kunstje. Ajax haalt inderdaad meer buitenlandse spelers, dat is zeker een feit. Is dat erg? nee wat mij betreft niet. Het elftal waar Feyenoord kampioen mee is geworden is volledig aangekocht door van Geel. De spelers die buiten de eredivisie zijn gehaald waren nou niet echt een succes (bv Gustofsson).

10 juli 2018 om 08:15

Meer hwt feit dat van geel bijna nooit iets anders kan bedenken dan oud spelers weer op te halen, scoort lekker bij de fans... Zijn gewoon de afgelopen jaren te weinig pareltjes binnen gekomen of doorgestoten bij Feyenoord. Denk dat daarnaast de aantrekkingskracht van Feyenoord op dit moment een stuk lager ligt dan die van Ajax en PSV.. Dus zaak voor Feyenoord om.dit snel aan te pakken, want de oud spelers die hier genoemd wordenvergroten niet direct je kansen en.of marktwaarde. Misschien langzamerhand weer eens afscheid nemen van van Geel.

10 juli 2018 om 08:35

Wat maakt het uit of er laatste jaren te weinig parels zijn gekomen? Feyenoord heeft met het beleid van Van Geel prijzen gepakt. Waarom zouden zij dat veranderen? Ik begrijp kritiek op Van Geel echt niet.

Ik vind het juist geweldig om oud-Feyenoorders terug te halen op deze leeftijd. Zij kunnen allemaal nog jaren mee en hebben allemaal ervaring om zodoende onze grote talenten verder te helpen.

Met Janmaat, Clasie, Fer, Van Persie, Berghuis allemaal Premier League ervaring. Gecombineerd met talenten als Malacia, Vente, Bijlow. Allemaal Nederlandse jongens. Ik vind het mooi.

10 juli 2018 om 09:16

rbn_ Wat maakt het uit, nou de parels zorgen ervoor dat je verder kan groeien. Dat Ajax zoveel geld heeft komt door de parels die ze hebben gehad. Wat mij opvalt aan van Geel is dat hij goed is met kleine budgetten maar op het moment dat er wat geld te besteden is, hij vaak het geld niet goed investeert.
Dus voor Feyenoord is hij de afgelopen jaren goed geweest wat ze hadden niet veel te besteden, maar nu Feyenoord weer wat meer geld begint te krijgen denk ik dat het wij s is dat ze op de positie van Van Geel ook door selecteren.

En het laten we eerlijk zijn, de prijzen die gewonnen zijn heeft niets met het beleid van Van Geel te maken, dat is gewoon een goede prestatie van Van Bronkhorst geweest, met een dosis geluk, maar die heb je altijd nodig wil je prijzen pakken.
Maar als je in de competitie gaat kijken de afgelopen 4 jaar dan is op het kampioens jaar na gewoon niet goed geweest. Maar ik zal nu wel weer de hoon over me heen krijgen want hoe kan je als Ajacied dit nou zeggen over Feyenoord, maar so be it. dit is mijn mening.

10 juli 2018 om 09:24

@ajax33:
Ja mooi verhaal! Als het slecht gaat dan is het wel de schuld van van Geel. Maar als ze prijzen pakken heeft het niks met hem te maken en is het Gio en geluk.

1x is geluk. Maar 4 prijzen in 3 jaar is geen geluk meer!

Zo kan je alles dood doen....

Maar nee liever het beleid wat jou club voert verheerlijken! miljoenen op de bank maar geen enkele prijs en dan nog beweren dat dat goed is. Geloof dat je sport om de prijzen niet om het verkopen van spelers....

10 juli 2018 om 10:03

@ Ajax 33

Feyenoord heeft nog steeds niet zo veel geld. 1908 is gebouwd, komt nog een trainingscentrum voor de jeugd. Dat kost ook veel geld. VvF wordt langzamerhand terug betaald. Op dat gebied is Feyenoord heel erg goed bezig en dat gecombineerd met prijzen. Mij hoor je dus niet klagen.

Het enige kritiekpunt op Feyenoord is dat zij beter moeten opleiden. Laatste 4-5 jaar is er te weinig talent doorgebroken. Dat moet structureel anders, want dat moeten onze pareltjes worden. Gecombineerd met ervaren jongens als Janmaat, Clasie, Fer, Berghuis en Van Persie.

10 juli 2018 om 10:33

Capis, ik geloof dat je mijn punt mist, ik zeg nergens dat Feyenoord de prijzen heeft gepast door alleen geluk, ik zeg nergens dat als het slecht gaat het dan de schuld is van Van Geel en ik verheerlijk nergens het beleid van mijn club.

Dus volgende keer eerst even lezen dan laten indalen en dan pas reageren, dit is precies wat ik bedoelde met de hoon over mij heen krijgen.

Maar ik ga het nog eens uitleggen, als je zorgt dat je wat parels in je team krijgt die je dan voor vele miljoenen kan verkopen kan je dat geld gaan her investeren.

En je kan niet ontkennen dat Feyenoord hier en daar ( een dosis) geluk heeft gehad in het winnen van de prijzen, in de beker veel thuis wedstrijden loten bv.
Maar wat ik al zei dat geluk dat heb je nodig om prijzen te pakken, dit is wat anders dan wat jij mij toebijt dat ik zou zeggen dat ze alles met geluk hebben gewonnen.

Ik verheerlijk mijn club nergens in mijn bericht maar als jij niet kan snappen dat parels verkopen voor veel geld op termijn altijd beter voor je club is, dan heeft discussiëren met jou verder geen zin, jij hebt je blinde Ajax haat weer voor je ogen en kan dan niet meer redelijk reageren.

Ajax heeft 4 jaar geen prijs gepakt klopt vind ik ook vervelend, maar daarcoor 4 jaar wel iedereen weet dat prijzen pakken in een golf beweging gebeurd, wie zal het zeggen misschien staat Feyenoord nu wel weer een paar jaar stil in prijzen pakken.

10 juli 2018 om 10:38

@ rbn_ Dat het nog geen vetpot is klopt maar er is meer te besteden dan een aantal jaar geleden, en dat is mooi wat ze kunnen nu dus de VvF terug gaan betalen,ze kunnen investeren in een trainingscentrum voor de jeugd.

En ja het is dan te hopen dat ze een aantal parels kunnen opleiden en voor veel geld te kunnen verkopen.

Ik kraak Feyenoord nergens af maar probeer gewoon een objectief beeld te schetsen van hoe ik het zie.

Des te knapper is het ja dat ze 4 jaar achter elkaar prijzen hebben gepakt.

10 juli 2018 om 11:54

@capis

hou eens op met die prijzen hoor. natuurlijk is de beker pakken een prijs en is het best leuk dat je dat kan vieren maar dat komt omdat clubs als PSV en Ajax die beker totaal niet boeiend vinden. die spelen dat toernooi vaak met hun tweede elftal. de Johan Cruyff schaal is al helemaal geen serieuze prijs.

het kampioenschap was de echte prijs maar met het beleid van Van Geel die altijd spelers haalt die je geen geld op gaan leveren kan je straks weer 18 jaar op een kampioenschap wachten.

10 juli 2018 om 11:57

@ajax33

vetpot is niet altijd de issue. jullie hebben ook wel eens wat miskopen gedaan uit het buitenland maar als je dan een Milik (slechts 2,5 miljoen) en Sanchez (slechts 5 miljoen) haalt en die twee spelers vervolgens verkoopt voor 75 miljoen dan maak je als club financieel stappen en maken die paar miskopen niet zoveel meer uit.

met het zuinige en voorspelbare beleid van Van Geel word dat een stuk moeilijker die financiele vooruitgang en als je financieel geen stappen maakt stagneren de sportieve prestaties van je club ook

10 juli 2018 om 12:18

@japie:
Ajax en PSV willen ook gewoond e beker hoor.
Waar halen we in NL de arrogantie vandaan dat de beker niet belangrijk is? Wat een onzin, prijzen zijn prijzen. Zelfs in de top 4 comp nemen ze de beker serieus en die hebben nog kans op Europees succes. Dat hebben wij hier al niet.

zijn 2 prijzen die je kan winnen, maar dan doet er 1 al niet toe tuurllijk joh!

10 juli 2018 om 12:22

@capsis

het is inderdaad een prijs maar als de beker 4 van de 5 keer een prijs blijkt te zijn die een mislukt seizoen in de competitie moet doen vergeten dan is dat niet best

10 juli 2018 om 12:38

Van Persie terughalen is natuurlijk prachtig. Dat geeft ook menig Ajacied gewoon toe. Echter spelers als Boetius en Clasie terughalen dat is net zoiets als Ajax nu pakweg Fischer terug gaat halen. Dan lacht de gemiddelde Psv/feyenoord fan ook. Overigens wordt er om een Siem de Jong ook gelachen, gelukkig staat ie itt Boetius niet zovaak op het veld

10 juli 2018 om 13:09

Boetius vergelijken met Fischer kan ik me nog voorstellen maar Clasie? Toen Clasie vertrok, was hij met afstand onze beste speler. Onder Koeman speelde hij ook nog regelmatig maar sinds Puel kwam hij niet meer in aanmerking. Kan gebeuren. Bij Club Brugge had hij last, waar Vormer juist last van had toen ie nog bij Feyenoord speelde. Als het goed gaat, wisselt de coach minder snel. Ik ben van mening dat Feyenoord er perfect aan zou doen om Clasie terug te halen. Ideale leeftijd en hij kan net als El Ahmadi jaren voor ons spelen. Voor zo'n cruciale positie zou dat geweldig zijn.

10 juli 2018 om 15:27

@capis waarom heeft dat nou weer gelijk iets met arrogantie te maken?

Om de beker te winnen kan het in Nederland al genoeg zijn als je pakweg 3 eredivisieploegen over 1 wedstrijd verslaat, soms met onevenredig veel thuisvoordeel. Dat is dus gewoon voor een belangrijk deel een loterij. Als je dat vergelijkt met een competitie, waarin je de beste moet zijn over 34 wedstrijden, eerlijk verdeeld, allemaal 17 keer thuis, allemaal dezelfde tegenstanders gehad. Dan is die beker gewoon heel weinig waard in vergelijking met de titel.

Als ik als Ajacied kijk naar de laatste titel die Feyenoord won, dan hebben ze daar keihard voor moeten knokken, maandenlang het beste uit zichzelf moeten halen, als team dicht bij elkaar moeten blijven, grote druk vanuit het publiek weerstaan, etc etc. Een grote prestatie. Oneindig veel knapper dan een reeks van een paar toevallig bij elkaar gelote wedstrijden winnen.

Wat een scouting, al die toppers halen uit het verleden...

10 juli 2018 om 08:02

En spelers met ervaring terug halen dat is verkeerd omdat?

10 juli 2018 om 09:16

Ten eerste heeft hij nu niet echt veel succes geboekt in pl. Ten tweede veel geblesseerd geweest en ten derde sinds februari niet meer gespeeld.

Geloof me... die komt niet meer mee bij Feyenoord. En zeker niet tegen het salaris dat hij zal krijgen.

10 juli 2018 om 10:51

Dat gold voor Berghuis ook. Die doet het toch alleraardigst.

2011, het seizoen dat Feyenoord op de tiende plek eindigde en FC Twente nog met de miljoenen kon smijten voor het aantrekken van Fer. En Ajax weer eens kampioen wist te worden. Man wat word ik oud.

Die eerste zin maakt duidelijk hoe het scoutingsapparaat georganiseerd is (al doet Ajax met Tadic en PSV met Guardado en Arias niet anders). Maar betaal geen absurd hoge salarissen!

10 juli 2018 om 07:27

Verschil is wel dat spelers als Berghuis, Elia, Clasie en Fer (grotendeels) mislukt zijn in het buitenland. Die komen niet echt binnen als gearriveerde spelers uit de buitenlandse competities. Maar het kan wel goed vallen. Elia en Berghuis hebben het zeer goed gedaan voor Feyenoord.

10 juli 2018 om 07:32

Precies ze zijn allemaal mislukt en niemand wilt ze hebben. Ze kunnen bij Feyenoord redelijk hun naam weer schoonmaken. Maar dat is de reden dat ze naar Feyenoord gaan. Niet vanwege andere ambitie puur hun eigen mislukte carrière op de rails krijgen. En Feyenoord hoopt daarvan te profiteren. Ooit hadden ze Makaay, Hofland en zulk soort types gehaald in de hoop dat ze kampioen werden. Wat een tragisch geval als dit je beleid is, ook het huidige jeugd wordt amper de kans gegeven als matige aankopen het verschil moeten worden.

10 juli 2018 om 07:51

De vergelijking met Makaay en Hofland gaat echt volledig mank. Net als de rest van je reactie overigens. Wat is er mis mee om jongens die bekend zijn met de club en die in het verleden zeer waardevol zijn geweest terug te halen? Ik heb bijvoorbeeld liever dat Feyenoord Janmaat terug haalt dan dat ze miljoenen betalen aan rechtsbacks uit Colombia en Denemarken die er niet zo veel van blijken te kunnen. Alsof het halen van jonge en onbekende spelers zaligmakend is...

10 juli 2018 om 07:55

Ajax haalt ook Siem de Jong die jongen is versleten en het is op. Niet meer het niveau wat ooit Ajax haalde. Dat zelfde geldt voor Heitinga die werd teruggehaald waarom?

10 juli 2018 om 08:09

@JasonRhijn, ondanks dat ze mislukt zijn hebben ze wel een hoop bagage mee wat voor de eredivisie goed uit pakt. Elia en Berghuis hebben het gewoon goed gedaan dacht ik zo... De vergelijking met spelers waarvan hun carriere erop zat is best wel scheef. Je benoemd het zelf al dat deze spelers hun carriere proberen te redden. Dat was totaal anders dan de tijd dat oudgedienden terug keerden. Het huidige jeugd wordt amper gebruikt? Wat kun jij veel onzin verkondigen... Nieuwkoop, van Beek, Malacia, Vilhena en Boetius wordt veel mee gespeeld. De helft bestaat dus uit eigen jeugd en dan heb je nog jonge spelers die vanuit de jeugd in de selectie zitten en ook hun minuten mee pakken. Jij hebt er echt kijk op wat er bij Feyenoord gebeurd....

10 juli 2018 om 08:27

Boetius en vilhena noemen slaat nergens op want die zijn al jaren geleden vanuit de jeugd doorgestroomd. Ook Van Beek trouwens. Malacia is één van de weinige die de laatste tijd doorgestroomd is. Over Nieuwkoop is m’n waarschijnlijk ook niet zo tevreden want anders wordt de naam Janmaat niet genoemd.

10 juli 2018 om 09:08

Het zijn wel jongens die er nog steeds staan. Feyenoord begeleid ze dus geleidelijker zoals ze nu ook met Vente doen. Malacia, Geertruida en Toure hebben ook al aan het grote werk mogen ruiken en Nieuwkoop moet zich idd nog ontwikkelen. Hoe mooi is het als dat onder Janmaat kan gebeuren? Een jeugdspeler is er niet voor om er direct in te gooien. Sommigen die kunnen dat en sommige moeten onder vleugels van ervaren spelers dat doen.

10 juli 2018 om 09:35

Dus Janmaat wordt aangetrokken om Nieuwkoop te begeleiden/sturen? Kom op zeg. Die willen ze toch gewoon omdat hij tegenvalt. Gio is zelf back geweest. Die kan dat toch wel uitleggen? De laatste paar jaar is er gewoon weinig doorstroming geweest. Als Jorgensen verkocht wordt zal er ook een nieuwe spits gehaald worden. Als je goed genoeg bent speel je gewoon.

10 juli 2018 om 11:27

Nieuwkoop is vaak geblesseerd, vandaar dat ze een nieuwe rechtsback erbij willen. De keren dat hij speelde deed hij het gewoon goed. Volgend jaar komt er gewoon weer wat jeugd door (vente, Geertruida, Toure, El Hankouri) naast Malacia, en ik hoop dat Bijlow de voorkeur krijgt over Vermeer en Jones. Dat is wel weer genoeg jeugd, want we wilen wel prijzen blijven pakken.

10 juli 2018 om 08:03

Huh? Arias is gewoon op jonge leeftijd hierheen gehaald en Guardado heeft nooit eerder bij PSV gespeeld (of ergens anders in de Eredivisie) . Ik weet niet echt welke vergelijking je probeert te maken.

Zou net als Clasie een uitstekende aanwinst zijn. Alleen als men Clasie al niet kan kopen dan zal men Fer ook niet kunnen kopen. En huren vind ik altijd nadelig. Fer is overigens ook niet echt geslaagd in Engeland. Niet alleen omdat hij zo vaak is gedegradeerd maar gewoon omdat hij zich niet ontwikkeld heeft zoals velen hoopten. Evenals Clasie en Janmaat eigenlijk

10 juli 2018 om 08:05

Ik vind dat Janmaat best geslaagd is in Engeland. Geen topper geworden maar wel veel wedstrijden in de benen en stond toch vaak zijn mannetje. Fer heeft ook aardige seizoenen gedraait en Clasie kun je wel volledig mislukt noemen.

Als dat allemaal lukt staat er een kampioenselftal

10 juli 2018 om 08:08

Dat denk ik niet. Als je Fer, die met een lange blessure zat en Clasie die weinig ritme heeft terughaalt ga je geen kampioen worden denk ik. Zet dit tegenover Ajax die jongens als Blind en Tadic terughalen naar de Eredivisie, en ik weet wel op wie ik mijn geld eerder zet.
En dan heb je PSV nog die tot dusverre hun kampioensteam grotendeels bij elkaar lijken te houden.

10 juli 2018 om 08:15

Gelukkig heeft Blind wel zoveel ritme door vorig seizoen...

10 juli 2018 om 10:15

Maar weinig ritme vanaf Man U is anders dan een blessure bij laagvliegers en bankier bij Gent. Daarnaast heeft Blind nog wel zijn wedstrijdjes gepakt bij NL en United hier en daar.

Tarrel. Leg mij dat maar eens uit. Met Clasie en Fer erbij een kampioenselftal???? Je mag dan blij wezen dat als dan ook Vilena nog eens weggaat je dan blij mag wezen dat je om de 4e plaats kan spelen. Te weinig kwaliteit

10 juli 2018 om 07:52

Fer is echt niet minder dan Vilhena hoor. Ben het wel met je eens dat we dan echt nog niet over een kampioensteam beschikken.

10 juli 2018 om 07:57

Tsja, wat zegt het. Feyenoord had twee jaar terug geen kampioensploeg, PSV vorig jaar ook niet. Wanneer het goed valt is er in de eredivisie geen surplus aan kwaliteit nodig. Slechts een sterk collectief.

10 juli 2018 om 08:13

Want de hele selectie moet leunen op Clasie en Fer... De ervaring die zij meenemen in de eredivisie zorgt ervoor dat er een vaster en stabieler elftal staat. Spelen om de 4e plaats, wat lachertje. Waarschijnlijk ben je daarom niet de eerste voetballer, maar de 2e...

10 juli 2018 om 08:56

Willemholder. De ervaring van grotendeels bankzitten in het buitenland (clasie) zou moeten zorgen voor stabiliteit??? Dan halen ze de 5e plaats niet eens. De spelers Clasie en Fer halen het bij lange na niet bij Vilhena en vooral Ahmadi. Anders hadden ze wel bij een grotere club gespeeld.
.

10 juli 2018 om 09:14

Want Ahmadi en Vilhena komen uit voor topclubs in het buitenland? Clasie is door de voordeur weggegaan bij Feyenoord. Het voetballen is hij niet opeens verleerd. Clasie is duidelijk een speler die alleen kan slagen in een veilige omgeving. De Clasie van Feyenoord was gewoon een van de betere van de eredivisie. Hij heeft ook destijds terecht oranje gehaald. EL Ahmadi die vanuit de zandbank terugkwam was volgens vele ook een verkeerd, maar dat bleek toch wel goed uit te pakken... en Fer heeft de verkeerde clubs uitgekozen helaas. Het is inderdaad geen topper in Engeland gebleken, maar we moeten niet doen alsof de eredivisie te hoog is voor het rechterrijtje uit Engeland. Het rechterrijtje daar zou hier het hele linkerrijtje zijn met de top 3 erin waarvan niet zeker zou zijn dat ze makkelijk kampioen worden.

Daryl Janmaat en Jordy Clasie zijn destijds normaal bij Feyenoord weggegaan, maar bij het vertrek van Leroy Fer liepen de emoties nogal hoog op, als ik mij goed herinner. Geen goed idee dus om een speler die bij (een deel van) het publiek niet goed ligt, weer terug naar de Kuip te halen.

Geen Fer! Die moest zonodig naar Twente. Nu hebben wij hem niet nodig. Is ook geen voetballer die Feyenoord verhelpt. Zeer eentonige voetballer niets spannends aan.

10 juli 2018 om 08:08

Doet je dat serieus nog zo veel pijn. Zijn transfer en die van Wijnaldum hebben Feyenoord destijds wel aan de broodnodige euro’s geholpen. En snap best dat een speler op zijn leeftijd destijds voor zijn eigen carrière koos. Dat Twente een ongelukkige keuze was kon je op dat moment niet voorspellen en we zijn er inmiddels ook wel achter dat Munsterman alles iets mooier voorschildert dan het werkelijk is. Je kan Fer moeilijk verwijten dat hij daar ingetrapt is.

10 juli 2018 om 08:11

Dj,

Dat verhaal wat Munsterman toen ophinh was ook wel alle schaamte voorbij hoor... Goeie genade, eigenlijk was de selectie al rond maar hij had Fer al beloofd hem op te halen en Leroy wilde zo graag dat Munsterman zijn woord wel moest houden en hem toen voor 5 (!!!) miljoen heeft gekocht....

Werkelijk waar, dat was zijn excuus achteraf voor dat absurde bedrag voor een draver die echt amper iets toegevoegd heeft.

10 juli 2018 om 08:09

Eens raza, hij heeft bij twente ook denk ik 2 goede potjes gebald, de 2-6 uit bij PSV en thuis tegen Burssaspor, en dat dat was het wel, kon er echt maar bar weinig van.
Denk niet dat Feyenoord, ook zonder emoties, zo'n speler terug zou moeten willen nemen.

10 juli 2018 om 11:31

Fer heeft gewoon bijgetekend toen Feyenoord op sterven na dood was hoor.. Hij had ook gewoon met Wijnaldum eerder voor een schijntje kunnen vertrekken, maar doordat zij bijtekenden heb je gewoon 10 miljoen aan ze verdiend. Dat hij daarna naar Twente ging, deed pijn maar was toendertijd geen rare stap in mijn ogen.

Ik zie Fer graag komen, al denk ik niet dat hij komt en ik vind dat Tapia ook zeker een kans hoort te krijgen.

Het zou voor Fer misschien ook nog weleens een goede transfer kunnen zijn. Toch veel blessures gehad. En nu de kans krijgen om weer lekker in Nederland te voetballen. Hij zal toch ook nog met het Nederlands Elftal in zijn hoofd zitten.

Wat een teleurstellende carriere heeft Fer er eigenlijk opzitten gezien zijn veelbelovende begin. Het rampseizoen bij Feyenoord meegemaakt. Daarna bij FC Twente toen het verval begon in te zetten. Daarna kleurloos gedegradeerd met Norwich, QPR en Swansea.

10 juli 2018 om 10:55

Tja, dat is het risico als je dat soort laaggeklasseerde clubs verkiest boven eerst een dragende speler in de Nederlandse top worden. Bij zo'n club moet je meteen uitblinken en de interesse wekken van wat grotere clubs, zoals Wijnaldum heeft gedaan en Propper nu ook lijkt te doen. Doe je dat niet en degradeer je, dan verzand je in een moeras waaraan het lastig ontsnappen is. Dan blijf je de ene degradatiekandidaat voor de andere verruilen omdat stabielere clubs toch huiverig blijven.

Ik denk dat en Fer en Clasie een beetje teveel van het goede is. Je hebt dan ook nog Tapia, Ayoub, Toornstra en Amrabat. Dan kunnen de jeugdspelers het weer schudden dit jaar. Liever ook Tapia verkopen en dan Fer halen. Met Wehrman Burger en Kochu heb je drie talentvolle middenvelders er achter. Dan speelt je basis met Fet, Ayoub en van Persie/toornstra lijkt mij prima.

10 juli 2018 om 08:26

Dit is uiteraard in het geval dat ook Vilenha vertrekt. Anders hij voor Ayoub erbij op midden.

10 juli 2018 om 08:30

Ik heb het vermoeden dat Feyenoord Tapia sowieso zal verkopen. Met interesse van Janmaat, zal St. Juste als rechtsback niet meer nodig zijn waardoor hij in het centrum terecht zal komen. Tapia is daar dus overbodig.

Met interesse van Clasie als vervanger van El Ahmadi, Fer van Vilhena plus inderdaad wat jij aangeeft welke spelers nog meer een optie zouden zijn dan hebben zij of niet veel vertrouwen in Tapia of zij denken hem voor een mooie prijs te verkopen vanwege het WK.

10 juli 2018 om 08:53

En als je st juste naar het centrum kan schuiven moet je gewoon lekker van beek ook verkopen. Lazio wilde hem hebben geloof ik. Voor het centrum heb je dan st juste, botthegin en arie. Verder aanvullen met knoester en geertruida.

10 juli 2018 om 08:55

Ik ben niet zo enthousiast over Botteghin en vd Heijden. Botteghin werd aan het eind van vorig seizoen aan alle kanten voorbij gespeeld. Zelfs tegen Excelsior 2 was het dramatisch. Vd Heijden blijf ik een enorm beperkte speler vinden en ik vind hem te sloom.

Met Janmaat, Van Beek, St. Juste en Haps kunnen wij weer druk naar voren zetten en hoeven wij niet 30 meter (zoals bij Botteghin en vd Heijden) terug te lopen. Korte linies op elkaar, komt Clasie ook beter tot zn recht.

10 juli 2018 om 09:05

Ik snap wat je bedoelt, maar puur defensief vind ik Botthegin wel echt een topper. Ik zou hem graag combineren met st juste janmaat en haps om zijn gebrek aan snelheid te compenseren. Arie is geen topper, maar voldoende voor op de bank.

Alle 3 drie prima versterkingen. Maak er wel de kanttekening bij dat deze spelers niet de jeugd in de weg moeten lopen. Een goede mix met ervaring en jeugd is prima, maar nu uitkijken dat het niet teveel doorslaat naar ervaring, maar tegelijkertijd spelers met nauwelijks nog een transferwaarde. Wat dat betreft zou ik eerder voor Fer gaan dan voor Clasie.
Dan kan Tapia in de rol van El Ahmadi en Nieuwkoop / St Juste op de rechtsback.

Die villhena, die carriere is inmiddels ook een natte scheet. Jarenlang weinig presteren en veel eisen tot hij erachter kwam dat ook voerballen gewoon hard werken en inzet is en dat de meeste clubs helemaal niet op hem zaten te wachten. Nu heeft hij zich de afgelopen twee jaar van zijn betere kant laten zien, maar blijft het een.matige voetballer met af en toe een.leuke actie. Als villhena in het begin niet zo vol van.zichzelf was geweest, had hij nu misschien verder geweest. Of hij is gewoon jiet zo goed als velen dachten. Want ben benieuwd wie hem nu wil ophalen.

10 juli 2018 om 08:28

In het begin niet zo vol van zichzelf was geweest? Wat bedoel je daarmee?

10 juli 2018 om 11:56

Kan mij herinneren dat hij vrij snel hogerop wilde maar door de tegenvallende interesse is hij toen langer gebleven. Uiteindelijk is hij daardoor volgens mij nu een completere vietballer geworden, maar helaas nooit helemaal geworden waar we op hoopten. Tot nu toe dam..

10 juli 2018 om 08:28

Best wel veel clubs denk ik. Het is idd een postbode, maar hij verzaakt nooit. Altijd vooroo in de strijd. En sinds afgelooen seizoen laat hij zien ook veel te kunnen soren. Stabiele middenvelders met scorend vermogen van 23 jaar kunnen heen waar ze willen.

10 juli 2018 om 11:11

Bij Feyenoord hadden ze wel op wat meer interesse gehoopt voor Vilhena. Vorig seizoen had die ook een aantal doelpunten meegepakt. Het blijft inderdaad een matige voetballer.

Zou fantastisch zijn. Ervaren Premier League speler met lengte, die zijn duels wint en scorend vermogen heeft. Als Van Geel dit (clasie, Fer en Janmaat) voor elkaar krijgt dan heeft hij het fantastisch gedaan.

Bijlow
Janmaat
Van Beek
St. Juste
Haps
Clasie
Fer
Berghuis
Van Persie
Larsson
Jorgensen
10 juli 2018 om 08:57

Zit even te kijken.
Berghuis en Jorgensen zullen samen voor 35 goals zorgen max.
Van Persie scoort er misschien 10 omdat hij natuurlijk invaller is.

De rest van het elftal dat je hebt gemaakt zal blij zijn met 10 doelpunten totaal.

Dat wordt dus weer een kut seizoen

10 juli 2018 om 08:59

Larsson maakt er sowieso wel 6. Fer heeft met zijn lengte en kopkracht ook voldoende scorend vermogen. Denk dat hij in de Eredivisie ook wel in staat moet zijn om er minstens 6 te maken. Heb je nog wisselspelers als Toornstra, Vente.

Scorend vermogen maak ik met deze elf niet zo druk.

10 juli 2018 om 09:10

Haha 55 goals over een seizoen hou toch op man

10 juli 2018 om 09:12

Larsson/boetius maalke er dit seizoen al twaalf en toen dat Larsson de helft van de tijd niet mee. Toornstra maakt er tien en als Vilenha blijft maakt hij er ook tien. Fer maakt er ook altijd wel wat. Ik zou eerder zeggen voirhoede 40 goals, middenveld 30 goals, invallers en verdediging tien goals. Dat zijn tachtig doelpunten. Bovendien is het defensief heel stabiel. Ik voorzie geen problemen daarin.

10 juli 2018 om 11:39

Hahahahahahahaha

Voorspel- nee wacht- 'beredeneer' welk team er volgend jaar kampioen gaat worden, welke spelers goed gaan draaien en hoeveel ze gaan scoren. Kunnen we over een jaar lachen, hoe ver je ernaast zit.

Van Persie scoort er misschien 10.. Denk je dat hij maar 10x in het veld komt? Hij heeft er dit seizoen 7 in liggen in 14 wedstrijden, waarvan het merendeel hij maar 10 minuten mee deed en nog niet fit was. Ik schat hem zeker op 15, maar 20 zouden me ook niet verbazen. Dan heb je nog die Colombiaan, Geertruida, El Hankouri, Larson en Boetius (geen idee wie van hun aan de ander kant speelt) die er zeker 10-15 gaan maken.

Volgend seizoen wordt gewoon beter dan deze. En met 55 doelpunten kan je in mijn ogen gewoon kampioen worden, 1-0 is namelijk genoeg.

Mits hij binnen de kaders van Feyenoord haalbaar is zou ik dat zeker doen. Als hij zijn vorm kan herpakken is hij de dragende kracht bij Feyenoord

Menig supporter zal de streek van Lerra niet vergeten zijn.
Lekker naar Twente gaan als de nood hoog is.

Zelf ben ik erg enthousiast over Clasie en Janmaat, maar Fer zie ik toch wat minder zitten. Dit komt ook grotendeels omdat ik vertrouwen heb in Tapia en hem graag als pitbull naast een voetballende Clasie zou willen zien.
Het lijkt me echter dat Fer alleen zou komen als ook Tapia vertrekt. In dat geval kan ik Van Geel wel begrijpen, want het zijn uiteindelijk wel kwaliteitsspelers met ervaring op het hoogste niveau die je relatief gemakkelijk kan binnenhalen.

Mijn hoop is in dat geval wel dat Feyenoord bewust een generatie een soort van overslaat om de aankomende jeugd weer in te kunnen passen. Spelers als Kokcu en El Bacra...? zijn grote talenten, maar momenteel nog niet klaar voor het eerste. Door spelers als Karim, Vilhena en Tapia nu te vervangen voor ervaren spelers als Clasie, Fer, moet Feyenoord wel direct deze jeugdspelers doorschuiven naar wisselspelers, zodat de jeugd niet volledig uit het oog verdwijnt.
Indien het jeugdbeleid er niet onder lijdt, steun ik het dus nog wel, want het betreft wel kwaliteitsimpulsen.

Al dat geneuzel over Feyenoord haalt alleen maar spelers die mislukt zijn in buitenland.. wat is daar erg aan? Jorgensen, Berghuis, Elia, Pelle, El ahmadi waren allemaal mislukt in het buitenland maar blijken absolute meerwaarde te zijn geweest voor Feyenoord. Inderdaad Feyenoord heeft minder te besteden dus ze kunnen niet een type Lozano oppikken. Waar ik het wel mee eens ben is dat Feyenoord en vooral Gio eens moet durven.. ze hebben in deze lichting van de jeugd zeker genoeg rondlopen om eens wat meer te durven. Verder moet ik zeggen dat ze het prima doen.. liever dit en nooit meer op de rand van de afgrond door allerlei exoten en een bizar salarishuis.

10 juli 2018 om 12:48

El Ahmadi was niet mislukt hoor. Die stond gewoon basis bij een premier league club. Elia vind ik ook niet mislukt. Alleen bij Juventus ging het echt niet maar in Bundesliga heeft ie nog best veel gespeeld.

10 juli 2018 om 15:29

Ik verzin de namen ook niet.. haha ze staan hierboven genoemd.. El ahmadi eens maar Elia heeft zijn talent niet waar gemaakt helaas.. maar goed gaat erom dat Feyenoord gewoon logische aankopen doet

hahaha precies wat ik eergisteren nog in een Feyenoord topic zei. spelers als Fer en BMI zullen ook wel weer worden benaderd door Van Geel aangezien er ook al interesse in Clasie bleek te zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

519 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 21 1 3 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
2015/2016 Southampton 22 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Jörgensen liep in de groene kathedraal alsof hij op het ijs van Thialf stond’

Wim Kieft laat maandag in zijn column voor De Telegraaf geen spaan heel van Feyenoord. Na de ontluisterende nederlaag tegen FC Groningen (1-0), volgens trainer Giovanni van Bronckhorst de slechtste wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren