Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kwakman: ‘Dat vind ik zó kinderachtig, echt een irritant mannetje’

Laatste update:

Kees Kwakman heeft zich zaterdagavond geërgerd aan Wouter Goes. De verdediger van AZ ging in de uitwedstrijd tegen Almere City (0-0) kermend naar de grond na een duel met Thomas Robinet. Volgens Kwakman, die vindt dat Goes zijn tegenstander een rode kaart aan probeerde te naaien, was er weinig aan de hand.

Het was weinig verheffend wat Almere en AZ op de mat legden zaterdagavond. Voor de Alkmaarders was het de zesde keer op rij dat er niet gewonnen werd in de Eredivisie. Maarten Martens, die het stokje overnam van de ontslagen Pascal Jansen, wacht nog op zijn eerste zege als hoofdcoach.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Presentator Jan Joost van Gangelen noemt Goes bij De Eretribune een van de weinige lichtpuntjes aan de kant van AZ. "Dat is echt een speler die durft te voetballen", haakt Kees Luijckx in. "Ik denk dat ze hem heel vaak de bal geven zodat hij het mag uitzoeken."

"Hij was samen met Clasie de enige speler die investeerde in de wedstrijd", gaat Luijckx verder. "Hij durft nog wat, geeft bravoure aan de ploeg."

Kwakman vindt Goes een 'vervelend mannetje'. "We hebben het er vaak over dat AZ alleen maar ideale schoonzonen heeft. Nou, dat is hij niet. Hij is een beetje irritant, zoekt het randje op. Vorige week tegen Feyenoord had hij ook ruzie met Wieffer. Het is een beetje een vervelend ventje, maar dat heeft AZ ook wel een beetje nodig."

Goes ging een kwartier voor tijd kermend naar de grond na een overtreding van Robinet, die duidelijk te laat was. "Je denkt: die ligt er zes maanden uit. Hij schreeuwt het uit. Dat doet hij alleen maar om een rode kaart aan te naaien", aldus Kwakman.

Luijckx: "Henk Veerman zei laatst in een interview dat Goes continu knijpt als hij zijn man kort dekt. Ik vind het opvallend dat een gozer van negentien dat al doet. Ik heb het mijn hele carrière niet gedaan, maar dat je daar nu al mee bezig bent."

"Dat vind ik zó kinderachtig", zegt Kwakman over het knijpen. "Ook als je bij iemand op de tenen gaat staan. Zulke kinderachtige dingen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eens maar wat nog kinderachtiger is, het ontslag van Pascal. Onder Maarten is het niet veel beter geworden en gaat het ook niet worden. Hoe vinden jullie (Az supporters) het nou gaan? Tevreden met je nieuwe trainert?

11 februari 2024 om 10:03

Ik heb het vermoeden dat de AZ supporters nog steeds het idee hebben dat AZ voor de bovenste plekken mee kan doen met ook nog oogstrelend voetbal. Als je elk jaar je beste spelers verkoopt, en geen adequate vervangers haalt, wordt het wellicht tijd om de verwachtingen bij te stellen.

12 februari 2024 om 14:20

Het is ook nog eens dat ze op dit moment de topscoorder van de Eredivisie hebben rondlopen. Dit geeft een enorm vertekend beeld met hoe het team echt functioneert..

11 februari 2024 om 10:09

Ja, want iedereen verwachtte bij AZ dat het herstel veel tijd zou vergen en waar ook de rest van het seizoen voor in werd gecalculeerd. Jansen deed het al jaren slecht qua veldspel en haalde ook niet de resultaten die evenredig stonden met de selectie. Het is nu de komende maanden weer vertrouwen en lef krijgen, terug aan voetballen toekomen en Goes en anderen vlieguren gunnen om volgend seizoen weer aan te kunnen sluiten. Al zullen daar ook een paar flinke aankopen voor nodig zijn.

11 februari 2024 om 10:20

Ach hou op man. Dit is AZ al jaren, eerst even leuk meedoen en daarna een terugval.

11 februari 2024 om 11:32

Twee drie jaren geleden speelden ze met Slot voor de titel. Vorig seizoen hadden ze ook hoger moeten eindigen met dit materiaal. Tweede plaats had gekund.

Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe trainer. Wat een afgang en blamage van de technische mensen zeg om de trainer weg te sturen. Wordt het niet eens tijd dat jullie zelf opstappen heren directeuren?

"hij was samen met Clasie de enige speler die investeerde in de wedstrijd"

Vind Clasie anders maar een agressieve indruk maken. Is vooral bezig met schoppen, maar voetballend is het niet veel meer. Wat ik ook niet snap is dat er niet meer jeugd doorbreekt bij AZ, want die jeugdteams van hun doen het toch zo goed.

11 februari 2024 om 09:43

Ja, jeugdspelers tegen jeugdspelers. De stap naar de volwassenen is toch wel een grote, zeker als de rest van het elftal ook niet lekker draait.

In een lekker spelend team ballen de jeugdspelers toch een stuk makkelijker mee.

12 februari 2024 om 12:39

Je hebt dit seizoen toch die keeper, Goes, Poku en van Brederode die regelmatig minuten maken geloof ik?

Ik ben best wel positief over deze analisten moet ik zeggen, Luijckx en Kwakman maken beiden eigenlijk altijd wel een goede indruk op mij, zijn wel prettig om naar te luisteren, zeggen verstandige dingen en hebben vrij goede analyses altijd.

Het gaat niet best met AZ, maar het is toch lastig te zeggen waar dit aan ligt. Er lopen toch veel jongens rond waar toch echt wel veel in zit. Met een Ryan, Sugawara, Clasie en Pavlidis heb je toch een geraamte met veel ervaring, terwijl er ook wel het nodige talent omheen loopt met een Goes, Van Bommel, Mijnans, etc..
Zo’n Poku en Addai zijn ook best talenten waar veel in zit, maar het oogt allemaal wel wat inspiratieloos. Net alsof ze niet durven.

*heeft zich geërgerd aan

De ideale schoonzonen blijken toch nare trekjes te hebben, nu het iets minder gaat. Zonde, want in principe hebben ze nog veel in eigen hand.

Met het knijpen en dat soort acties laat Goes zien een topverdediger in spe te zijn. Aan de bal laat hij regelmatig al hoge kwaliteit zien en puur verdedigend zal hij fysiek nog moeten groeien maar hij toont wel al de juiste mindset om er alles aan te doen om zijn tegenstander uit te schakelen. Denken ze in Nederland dat Ramos en dat soort figuren dit soms niet doen?

11 februari 2024 om 10:01

Ik vind het eerder een zwaktebod. Als je verdedigend goed genoeg bent, heb je dit soort dingen niet nodig. Sterker nog, Az kan vrij goed voetballen, maar sinds ze besloten hebben om 'agressiever' te zijn, vallen de resultaten tegen. Jongens als De Wit, Goes, Bazoer en Clasie lijken zich de laatste weken meer bezig te houden met overtredingen maken en provoceren, dan met voetballen.

Ik durf te zeggen als AZ voetballend de strijd was aangegaan met Feyenoord, ze veel meer kans gemaakt hadden op een resultaat. Maar misschien is dit wel de nieuwe koers van AZ, onder Martens

11 februari 2024 om 11:35

Ik heb het puur over Goes, als individuele prestatie. Als team mag je nooit meegaan in het fysieke spel en dien je uit te gaan van je bovenliggende voetbalkwaliteiten anders ga je mee met de sterke punten van de tegenstander.

Dit is zeker niet de koers van Martens. Als je ziet hoe Jong AZ speelde onder hem dan heeft dat niets met agressiviteit te maken.

12 februari 2024 om 12:40

Gasten als Rudiger, Ramos etc en andere verdedigers jn de top doen dit continue haha

Het is gewoon ook een mentaal spel om je tegenstander te klieren en uit de wedstrijd te halen.

Moet zeggen, die Robinet is ook wel echt een verschrikkelijk irritante gozer hoor. Heb hem een aantal wedstrijden in de gaten gehouden, hij trapt constant de bal weg, trapt na, duwt (als het kan) spelers de reclameborden in en als hij zelf word geraakt, dan bel de ambulance maar vast op. Ben er geen fan van, en Goes is natuurlijk ook niet achterlijk, die heeft de hele wedstrijd die jongen moeten verdedigen, die geeft hem gewoon een koekje van eigen deeg. Dikke prima joh.

Meest onsportieve speler vd Eredivise Award gaat wmb naar Robinet.

AZ zakt stevig door zijn hoeven. Slecht ingekocht en teveel bepalende spelers laten gaan. Daar betalen ze nu de prijs voor. Het slechte spel lag niet zo zeer aan Pascal Janssen, maar meer aan de technisch directeur die de kracht van het team volledig verkeerd heeft ingeschat.

In een eerder artikel op dit platform over de blauwe kaart opperde ik al een andere kleur kaart (of eventueel die blauwe) voor het om kaarten vragen of kaarten proberen aan te naaien via overdreven theater. In zijn algemeenheid ben ik het dus wel eens met Kwakman al heb ik de specifieke situatie rond Goes niet op mijn netvlies staan.

12 februari 2024 om 07:21

Ik begrijp je punt, helaas is de werkelijkheid zo dat wanneer je theatraal naar de grond gaat, de kans groter is dat je je doel bereikt. Om zulk gedrag te voorkomen moet je spelers invloed op beslissingen van de scheids geven. Zoals ze volgens met hockey ook doen, dat je mag zeggen: kijk hier nog eens na. Geeft de scheids je gelijk, mag je dit blijven doen.

12 februari 2024 om 12:02

Die regel uit het hockey waarbij je twee keer om interventie van de videoscheids mag vragen en dat recht blijft behouden als je gelijk blijkt te hebben zou inderdaad wel eens een goede aanvulling in het voetbal op hogere niveaus kunnen zijn. Feitelijk is er met de VAR al een beweging in die richting ingezet, nu alleen nog twee interventies vanuit de spelers toestaan. In hockey werkt dit fantastisch. De regel kan wel weer tot problemen leiden als de betwiste spelsituatie in voorkomend geval niet is vastgelegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren