Update: ‘Janmaat wil naar Feyenoord; Van Geel moet eerst verkopen’

Woensdag, 4 juli 2018 om 07:32Yanick Vos • Laatste update: 07:40

Feyenoord hoopt Daryl Janmaat deze transferzomer te verleiden tot een terugkeer naar De Kuip. Technisch directeur Martin van Geel is op zoek naar een nieuwe rechtsback en heeft zijn oog volgens Voetbal International laten vallen op de Oranje-international van Watford.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Daryl Janmaat deze zomer terugkeert bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door lampardcfc)

Mocht Janmaat haalbaar zijn, topaankoop voor de eredivisie.

3 juli 2018 om 21:05

Mee eens! Hij kan erna eventueel nog lekker gaan cashen in Arabie. Maar eerst feyenoord en het nl voetbal naar een gangbaar nivo tillen.

3 juli 2018 om 21:07

Ow de reactie moest op het bericht onder deze zijn

4 juli 2018 om 10:07

Nadeel is dat hij meer geblesseerd is dan dat hij speelt.

4 juli 2018 om 12:26

Feyenoord moet eerst spelers verkopen om ruimte te maken in het salarishuis. Op de courant /eigen vermogen is er meer dan voldoende.

De titel is wat suggestief, en doet mensen denken dat Feyenoord bankroet is en eerst moet verkopen, wat absoluut niet waar is.

Het zou natuurlijk een geweldige speler voor feyenoord zijn. Maar zou niet weten waarom die terug zou willen. Hij verdient daar veel meer

3 juli 2018 om 20:55

Speelminuten, lijkt mij duidelijk ook gezien het Nederlands elftal.

3 juli 2018 om 20:58

Hij speelt nu wekelijks in de PL, speelminuten lijken me niet de beweegreden.

3 juli 2018 om 22:05

Waarom worden er dan vervangers voor hem gehaald?

3 juli 2018 om 22:19

Omdat hij natuurlijk wel een dagje ouder wordt. Maar hij is afgelopen jaar nog aanvoerder geweest dus ik denk niet dat Watford hem naar de uitgang wil werken, dubbele bezetting is natuurlijk gebruikelijk.

3 juli 2018 om 22:31

Een dagje ouder? Kerol is 28 valt wel mee toch en aanvoerder was dat niet onder de ontslagen trainer?

4 juli 2018 om 07:56

De vrij,zit ie nog steeds bij Feyenoord trouwens ?

4 juli 2018 om 08:27

De vrij is naar inter...

4 juli 2018 om 11:23

Haha tuurlijk joh de Vrij, een van de beste verdedigers van de Serie A die met alle topclubs in verband is gebracht en net een lucratief contract bij Inter heeft getekend.

3 juli 2018 om 21:05

Tsja, de afgelopen jaren verbaas ik mij steeds meer over de aantrekkingskracht die de Eredivisie blijkbaar nog heeft.. Spelers als Sanchez, Neres, Van Persie, Tadic, Guardado, Moreno, Huntelaar, Tagliafico, Kuijt, Luuk de Jong, Berghuis, El Ahmadi, Van Ginkel en mogelijk ook Blind en dus Janmaat.. Zeker spelers met een verleden in onze competitie lijken natuurlijk makkelijker haalbaar, maar ook andere spelers die elders waarschijnlijk meer konden verdienen kiezen opvallend vaak voor onze club. Hier mogen we trots op zijn..

3 juli 2018 om 23:12

Dat is altijd zo geweest. Sterker nog, 10 jaar geleden hadden we meer aantrekkingskracht.

4 juli 2018 om 00:48

Hij doelt denk ik op dat de eredivisie vroeger aantrekkelijker was dan nu.

Tsja, degelijke back die zeker in de Eredivisie uiteraard nog veel toevoegt. Maar met St Juste (deed het erg goed op RB) en Nieuwkoop (weinig gezien vorig seizoen), heeft Feyenoord in principe 2 opties die volstaan.
Mocht Janmaat echter voor een appel en ei op te pikken zijn en is zijn salaris niet buitenproportioneel, is dit natuurlijk een buitenkansje.

3 juli 2018 om 20:58

Dan zou ik het ook bij Martins Indi proberen, gedegradeerd misschien wilt Stoke city wel van hem af. Of droom ik te veel

Ik denk niet dat ie terugkomt maar Janmaat zou echt een perfecte back zijn. Van Diks naar Janmaat, dat is best een verschil! Denk alleen dat Janmaat graag nog wel even wilt cashen want hij is op relatief late leeftijd naar het buitenland vertrokken

4 juli 2018 om 07:53

Zeker een groot verschil maar we moeten ook zeggen dat Diks einde van het seizoen prima heeft gedaan. Jammer dat het zolang geduurd heeft. Janmaat is gewoon een idool in de kuipe en dat is zijn voordeel natuurlijk. Naast dat het een meer dsn goede back voor ons is.

4 juli 2018 om 14:06

Op het eind rendeerde Diks prima, maar het was nog steeds niet materiaal als Janmaat en Karsdorp. Heb Gio heel hoog zitten, maar ik vind het echt onbegrijpelijk dat Diks telkens maar mocht spelen terwijl Nieuwkoop op de bank zat. Janmaat zou de ideale aankoop zijn, zeker ook vanwege z'n status in de Kuip

Feyenoord hield zich lang rustig op de transfermarkt. Heeft vorig jaar veel ingekocht. Deze spelers moeten dit jaar laten zien wat ze in huis hebben! Ik ben benieuwd of Feyenoord naast El Ahmadi nog andere spelers gaat verkopen. Ondanks dit zal Janmaat een fantastische aankoop zijn. Ik mis nog een creatieve speler op het middenveld. Mocht dit ook gebeuren zie ik veel mogelijkheden voor Feyenoord dit seizoen!

3 juli 2018 om 21:09

De creatieve plekken zijn verdeeld aan van Persie en daarachter Ayoub. Is dat niet creatief genoeg met ook Berghuis en (een hopelijk fitte/aangepaste) Larsson?

On: Janmaat zou wel echt geweldig zijn als hij niets tot weinig kost. Geweldige rechtsback met longen als een paard en natuurlijk al een bekende in de Kuip. Echter gaat dit wel weer ten koste van Nieuwkoop en ook St. Juste, al is laatstgenoemde vooral een centrale verdediger.

3 juli 2018 om 21:12

Van Persie zal niet alle wedstrijden spelen, het is sowieso nog maar de vraag of het seizoen blessure vrij doorkomt. Ayoub vind ik niet echt een nummer 10. Meer de vervanger van El Ahmadi. Een nummer 10 die Jorgensen, Berghuis en Larsson 1 op 1 met de keeper kan zetten ontbreekt in dit elftal. Soms heeft Toornstra nog een mooi moment, maar ook hem vind ik vaak net niet goed genoeg.

3 juli 2018 om 21:17

Ayoub is juist een creatieve voetballer en speelt dichter bij de aanval (ofwel box-to-box), waar el Ahmadi gewoon een stofzuiger is. Amrabat of Tapia zal zijn vervanger worden.

Met van Persie en Ayoub (die dus in principe 2e keus wordt) heb je twee spelers die dat dus kunnen afwisselen. En Larsson en Berghuis zijn ook 2 creatieve voetballers die naar binnen trekken.

3 juli 2018 om 23:10

Van Bronckhorst heeft bij de verlenging van Robin van Persie doorlaten schemeren dat van Persie in de spits gaat spelen. Voor Robin de beste positie, zeker ook gezien zijn fysieke gesteldheid.

Zou voor de Eredivisie leuk zijn. Mochten alle geruchten van de afgelopen dagen waar zijn, gaat de Eredivisie voor het eerst in jaren er op vooruit in de transferzomer in plaats van achteruit.
Golovin, Janmaat, Blind, Lafont, Van der Vaart die nog zouden komen(?) en verder al de komst van Tadic, en dan hopen dat Lozano blijft... dat wordt een mooi seizoen!

3 juli 2018 om 21:14

Lafont is gisteren gepresenteerd door Fiorentina, heeft daar voor 5 jaar getekend en transfersom van 8,5 miljoen.

3 juli 2018 om 21:15

Janmaat en Blind zijn vooralsnog geruchten waarbij ik vooral de komst van Janmaat onwaarschijnlijk acht. Lafont heeft volgens mij getekend bij Fiorentina en van der Vaart....tjah dat vind ik vooral een leuke naam nog maar voetballend vrees ik dat het hard tegen zou vallen! Helaas

Fantastische back in de 2 jaar dat die bij ons speelde, beter dan karsdorp imo zelfs. Zou hem opzich graag terug zien, maar dit is niet de vijver waar feyenoord uit moet vissen als er een transfersom voor betaalt moet worden met zijn 28 jaar.
Ik vind het inmiddels een beetje sneu worden hoe weinig creativiteit van geel heeft. Al zijn aankopen zijn ex feyenoord of ex eredivisie spelers, of komen van subtoppers uit de eredivisie. Een scoutingsnetwerk opbouwen zou niet zo een gek idee zijn. Buiten dat is de jeugdopleiding sinds het vertrek van Brard om te huilen.
Geen jong team in de Keuken Kampioen Divisie, allemaal redenen waarom ik denk dat de aansluiting met ajax en psv achter zal blijven, op een incidenteel kampioenschap na dan.

3 juli 2018 om 21:06

Ik ben benieuwd hoe het zogenaamde nieuwe budget uit Feyenoord City zich vertaald in een betere scouting...

3 juli 2018 om 21:09

Dat supporters van Feyenoord liever hebben dat Feyenoord vist in een andere vijver snap ik heel goed. Echter is het niet reeel dit te verwachten van Feyenoord. Het eigen vermogen is nog lang niet zo hoog als dat van Ajax en PSV en een speler uit een andere vijver is simpelweg een te groot risico. Feyenoord maakt stappen, dat is zichtbaar in de resultaten van de afgelopen jaar. Ze zijn dus op een goeie weg. Tevens is het trainingscomplex compleet vernieuwd en ziet er werkelijkwaar geweldig uit. Het volgende project is het jeugdcomplex waar ook mooie plannen voor zijn. Met jeugd is het sowieso afwachten. Iedere club kampt soms met het probleem dat het talent simpelweg niet goed genoeg is, neem daarbij ook jonge spelers die op vroege leeftijd vertrekken. Met van Beek, Vente, Neuwkoop, Biljow heb je een aantal spelers die op den duur het stokje over kunnen nemen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf fanatiek Feyenoord supporter. Maar ik vind het soms erg makkelijke kritiek die wordt gegeven op Martin van Geel. Al helemaal na de 4 prijzen uit de afgelopen drie seizoenen. Stap voor stap komt Feyenoord er boven op. Een grote stap kan een hardere val betekenen.

3 juli 2018 om 22:44

Probleem is dat er totaal geen scouting is en er alleen maar 'bekende namen' binnengehaald worden. Jorgensen was afgelopen jaren wellicht de enige uitzondering daarvan.

3 juli 2018 om 21:14

Jeugdopleiding om te huilen? Er komen juist weer hele grote talenten (niet alleen laatste lichting) aan waarvan ik zeker de verwachting heb dat er een aantal gaan doorbreken.

Maar als je Janmaat voor een appel en een ei zou kunnen halen, waarom zou je dat dan niet doen? Liever een Nederlandse topper dan creatieve verrassing.

4 juli 2018 om 02:08

@mgvm

dus jij zou niet graag weer een keer een technische speler als de boertjes Kalou, Ono etc. in de Kuip willen zien? of een type Lozano, of een Suarez of Tadic waar een Groningen beiden voor bedragen van rond de 1 miljoen wist op te pikken? ik in ieder geval wel en met een goede creatieve scouting is dat alles behalve onmogelijk

4 juli 2018 om 14:49

tuurlijk wil je die zien. maar je noemt hier nu 6 voorbeelden. moeten we nu de 50 exotische aankopen noemen die allemaal zijn mislukt. Bij Feyenoord beginnen we met Karim Saidi, Simon, Ignatovic, Babovic, Larsen, Smolov, Singh, el abdellaoui, Cory Gibbs, Bruno Basto, Gufstafson zijn zo een aantal namen die ik binnen 2 minuten op kan noemen...

4 juli 2018 om 14:56

@frporto

die waren dan waarschijnlijk dan binnen gehaald door mindere scouts. Babovic bv sloeg nergens op. welke speler die echt wat toevoegt aan je elftal gaat zijn eigen salaris betalen? dan weet je al dat je een miskoop doet

Van Diks of Nieuwkoop naar Janmaat. Zeker een verbetering. Alhoewel St Juste ook prima uit de voeten kan als rechtsback.

3 juli 2018 om 21:51

Dit zou voor Feyenoord mogelijk net zo'n buitenkansje zijn als Blind voor Ajax; eigenlijk onhaalbaar, relatief jong voor een terugkeer en een directe versterking. Ik zou het toejuichen als zulke spelers terugkeren op deze leeftijden.

Ajax haal janmaat terug we hebben wel een rb nodig met gif . Háha grap mensen . Mooie aankoop voor feyenoord beter dat diks dat is zeker wat ik hier boven al voorbij zag komen

Zou prachtig zijn voor Feyenoord , altijd al prima back gevonden .

Vond hem in zijn vorige periode bij Feyenoord een prima rechtsback. In Nieuwkoop is men dan denk ik niet overtuigd.

Het leven als scout van Feyenoord moet toch heerlijk zijn. Lekker je geld verdienen met niks doen. Van Geel haalt toch liever slleen maar oude bekenden en spelers uit de eredivisie.

3 juli 2018 om 22:24

Feyenoord kan net zo goed heel die scouting opdoeken. Janmaat had de bakker hier op de hoek ook nog wel kunnen verzinnen

Feyenoord heeft het meest voorspelbare en oncreatieve beleid ter wereld. als Jorgensen straks vertrekt krijg je Van Wolfswinkel of Guidetti of word Pelle terug gehaald uit China. Vincent Janssen kan ook nog, ook een zeer voorspelbare.

hebben ze een nieuwe middenvelder nodig komt Vormer of Clasie. nieuwe verdediger nodig? dat word Bruno Martins Indi of Hoedt

3 juli 2018 om 22:30

Nou, niet heel de scouting mag ik hopen, ze Schouten jeugdspelers bij de vleet natuurlijk, Fjes, Etjes, Dtjes noem maar op..

3 juli 2018 om 22:33

de scouting voor het eerste elftal bedoel ik inderdaad

creatieve scouting weer van Feyenoord, chapeau!

Janmaat is geen slechte back maar weer geen speler die waarde gaat vertegenwoordigen voor Feyenoord waar Ajax en PSV straks weer miljoenen verdienen op aankopen als Ziyech, Neres en Lozano waardoor ze ons financieel steeds verder het nakijken geven

3 juli 2018 om 22:32

Neres is inderdaad goed gescout.. maar een Ziyech en een Lozano is qua scouting toch niets bijzonders? Beste speler eredivisie en grootste bekende talent van Mexico...

3 juli 2018 om 22:38

dat is waar. Feyenoord scoutte Ziyech ook maar Van Geel vond dat hij het maar moest uitvechten met Boetius als linksbuiten dus die deal was natuurlijk al snel verziekt.

Lozano was idd een bekend talent maar wel een die straks voor de hoofdprijs de Eredivisie uit gaat. noem mij een Feyenoord speler die is aangekocht die de waarde van een Ziyech of Lozano gaat vertegenwoordigen?

3 juli 2018 om 23:19

Japie: Als je niet weet wat er was zeg dan niks! Feyenoord kwam al uit bij hem voor hij naar Ajax ging. Hij wilde gegarandeerde basis plaats en bood Feyenoord terecht niet. Gewoon vechten voor je plaats.. Feyenoord krijgt minde door dat ze minder geld hebben en betalen niet omdat ze minder scouten. Waarom zou jezuïet het buitenland halen als je hier een goede vijver hebt ook lokaal? Oww wacht Ajax doet dat tegenwoordig en dan is het heilig. Ziyech was na Twente niet haalbaar meer voor Feyenoord en Lozano ook niet kwa kosten en salaris. Dus weer een argument van lik me vessie

3 juli 2018 om 23:28

Maar Japie, Feyenoord wint wel meer prijzen de laatste jaren.. vind ik persoonlijk jammer.. maar het beleid dat ze voeren werkt blijkbaar wel.. zodra bijvoorbeeld een Dolberg het niveau van Jorgensen bereikt is hij zo weg...

4 juli 2018 om 00:03

Capis, nee Ziyech wilde op 10 spelen maar de heren waren tevreden met Messi (lees : Immers). Dus mocht ie voor een plek op de flanken vechten , een positie waar hij zich niet op wilde focussen , en dat is zn goed recht. Japie heeft daarin gewoon gelijk. @Japie Als je Janmaat voor een zacht prijsje kan overnemen (3/4mil) dan zal die zn waarde terug verdienen met zn spel , daar is geen transfer voor nodig. De 10 en rechtsback positie waren de achilleshiel van Feyenoord afgelopen seizoen (los van de blessures). Een Diks kan absoluut niet , en van Nieuwkoop ben ik nooit overtuigd geweest. Janmaat zal in een klap de beste rb op de Nederlandse velden zijn.

4 juli 2018 om 01:44

@vegitosan

ik heb ook niks tegen de komst van Janmaat hoor wat inderdaad echt een versterking is maar waar ik me wel aan erger is dat die Van Geel nooit verder kijkt als de Eredivisie of ex Eredivisie.

veel wat Van Geel aankoopt sinds er weer geld in kas is, tilt Feyenoord gewoon niet naar een hoger niveau. waarom niet een goede scouting op poten zetten en ook eens verder kijken dan Nederland? de spelers die echt het verschil kunnen maken en veel geld kunnen opleveren in de toekomst lopen zelden in de Eredivisie rond. in ieder geval de laatste jaren niet meer

4 juli 2018 om 02:03

@capsis

welke goede vijver dan? al onze Nederlandse spelers floppen bijna in het buitenland waar zo een Davinson Sanchez bv zich bijna meteen in de basis van de Spurs heeft gespeeld

4 juli 2018 om 10:00

Ik snap het punt van Capis enigzins en ik snap ook jou punt.
Echter hebben Botteghin , Berghuis , Jorgensen ,kuyt , Jones (in zijn eerste seizoen) Feyenoord wel naar een hoger niveau getild.
Het ding met de bovenstaande spelers is , ze zullen niet met winst verkocht worden , of in ieder geval geen aanzienlijk bedrag opleveren (muv Jorgensen).
Botthegin , Berghuis , Jones zijn allemaal spelers waarvan de Eredivisie de top is.

Vanaf nu moet er echter wel gejaagd worden op dergelijke klappers a la Sanchez , we zijn nu uit een dal geklommen en moeten aanhaken aan Psv en Ajax.
Want onze beste spelers voor 15 miljoen verkopen kan natuurlijk niet.

Met de mentaliteit van Capis zal AZ ons binnenkort inhalen.
We kunnen niet meer doen alsof we nog steeds in een dal zitten en alsof we niks te besteden hebben.
Een Bassie is bijvoorbeeld 3,5 miljoen weggegooid geld geweest , die is na 3 leuke wedstrijden voor dat bedrag gehaald. Voor dat geld had je een gokje in Brazilie/colombia ofzo kunnen wagen.
Al koop je 20 spelers van 1,5mln in Zuid-Amerika (bij wijze van) , 1 van hen zal ongetwijfeld doorbreken

Het probleem waar ik mee zit is , al haal je een creatieve 10 uit Brazilie bijv. , Gio gaat er niks mee kunnen.
Gio wilt werkers , strijders , en kan niet zoveel met creativiteit.
Zie Gustafson , die jonge spat bijna uitelkaar van de creativiteit (voor Eredivisie begrippen) , maar hij past gewoon niet in het team omdat vrijwel niemand hem begrijpt.

4 juli 2018 om 10:26

Vegitosan, je denkt er wel iets te makkelijk over.. een gokje wagen in Colombia voor 3,5 miljoen? Dan moet je eerst scouts regelen met een salaris en flinke reis en verblijfkosten, vervolgens, welke gokje ga je nemen voor 3,5 miljoen? Weet je hoe duur Neres bijvoorbeeld was? Sanchez was ook duurder.. en dan was Sanchez gewoon basisspeler bij een grote club in Zuid Amerika.. je gaat voor 1,5 miljoen echt geen toppertjes halen hoor.. ze zijn in Zuid Amerika niet gek..

4 juli 2018 om 10:41

@ Feelingood
Het is geen korte termijn oplossing nee , maar dit moet wel echt gebeuren.
Doe je dat niet dan mag je lekker in de Eredivisie en JL blijven shoppen.
In dat geval zal Az ons inhalen.
Die 3,5 miljoen van toen staat gelijk aan 8mln nu, als het niet meer is.
1. inflatie 2. We konden toen een stuk moeilijker 3.5mln spenderen dan nu.
Voor 3.5mln kan je best een gokje wagen zo nu en dan.
Ik bedoel niet dat Feyenoord perse spelers moet halen die voor 60mln verkocht worden , ja dan denk je al gauw aan Neres etc , die 10+mln kosten.
Maar als je eerst begint met spelers die uiteindelijk miss 20/25mln kunnen opbrengen , dan kan je uiteindelijk bouwen naar spelers a la Neres/lozano.
Zoals ik al zei , we kunnen niet blijven hangen , dit is niet te doen op korte termijn , maar het moet wel gebeuren wil je blijven aanhaken.

4 juli 2018 om 13:53

Je bent in ieder geval overtuig van je visie, dat is een goed punt, maar staar je er niet blind op.. er zijn meerdere manieren natuurlijk.. met het halen van toptalenten bouw je nooit een stabiel team op in de eredivisie en als spelers die duur zijn en floppen kantelt de hele algemene gedachtegang.. als Tadic dadelijk niet uit de verf komt is overmars opeens de gebeten hond omdat hij zoveel geld uitgeeft aan speler die over de Hill is.. ik vind het beleid van Feyenoord succesvol, dus waarom zou je dat aan moeten passen...

4 juli 2018 om 13:53

Je bent in ieder geval overtuig van je visie, dat is een goed punt, maar staar je er niet blind op.. er zijn meerdere manieren natuurlijk.. met het halen van toptalenten bouw je nooit een stabiel team op in de eredivisie en als spelers die duur zijn en floppen kantelt de hele algemene gedachtegang.. als Tadic dadelijk niet uit de verf komt is overmars opeens de gebeten hond omdat hij zoveel geld uitgeeft aan speler die over de Hill is.. ik vind het beleid van Feyenoord succesvol, dus waarom zou je dat aan moeten passen...

4 juli 2018 om 14:59

@vegitosan

ik ben het helemaal eens met je verhaal en ik denk wel meer supporters maar zolang Van Geel er nog zit zie ik Feyenoord weinig stappen maken. aan stappen maken zitten nu eenmaal risico's verbonden en als er 1 iemand is die het liefst alles op save speelt is het Van Geel wel. daarom verwacht ik voorlopig ook weinig sportieve vooruitgang voor Feyenoord zolang deze TD er nog zit

3 juli 2018 om 23:30

Leuk al dat geld maar ondertussen hebben wij 4 prijzen in 3 jaar en Ajax 0!
En dat met ons slecht beleid...

4 juli 2018 om 01:51

nu even wel maar structureel ga je Ajax niet bijhouden omdat die mede door hun goede aankoopbeleid veel geld aan uitgaande transfers hebben verdiend en nu heel veel geld in kas hebben, waar wij met de middelmatige aankopen die Van Geel doet nooit die inhaalslag gaan maken en alleen maar verder achterop raken

4 juli 2018 om 08:15

Precies, Ajax heeft de pech dat er steeds key spelers heel vroeg vertrekken waardoor er constant weer opnieuw opgebouwd moet worden, wat op korte termijn resulteert in geen prijzen.Echter halen ze zo gruwelijk veel geld binnen dat ze nu in staat zijn spelers als Tadic te kopen, en dit zal er weer voor zorgen dat jonge spelers langer willen blijven en het aantrekkelijker wordt om naar Ajax te komen. Op lange termijn gaan ze (in ieder geval op Feyenoord) een gaat slaan. Daarnaast, en dat is mijn mening, vind ik een Europa league finale meer waard dan 3 bekers. Je wint er geen prijs mee, maar international wel interessant voor aantrekken van spelers.

4 juli 2018 om 10:00

@KingB: Vreemde beredenering dat jij stelt dat een plek in de finale van de Europaleague meer waard is dan 3 bekers (prijzen), omdat je san meer geld krijgt voor je spelers. Dus jij vind het geld belangrijker dan prijzen. Als je heel kritisch kijkt, was die plek in de finale overigens ook meer geluk, dan wijsheid en kregen ze met Manu hun eerste serieuze tegenstander en weet iedereen hoe dit afliep. Mijns inziens gaat het spelletje nog steeds om het winnen van prijzen en niet om het verzamelen van zoveel mogelijk geld, denk dat veel echte voetbalsupporters het met mij eens zijn. Je kan op termijn wel duurdere spelers kopen, maar dat is nog geen garantie voor succes. Feyenoord heeft in het verleden teveel geld uitgeven aan dure spelers, waar weinig tot geen prijzen mee zijn gewonnen en waardoor ze naar de rand van de afgrond waren afgegleden. Gelukkig hebben Gudde, van geel en de vrienden van Feyenoord het weer op de rit gekregen en worden er praktisch geen onverantwoorde uitgaven meer gedaan. Feyenoord heeft geleidelijk de weg omhoog weer gevonden en kunnen in de toekomst weer wat meer over de grens gaan scouten. Voor eredivisie begrippen hebben ze overigens een representatief elftal, die dit jaar gewoon weer mee gaat doen om de prijzen. Van Persie is daarnaast ook niet de 1e de beste, dus ik zie zeker wel mogelijkheden.

4 juli 2018 om 10:42

wehave, lekker kort geredeneerd. Dat is nu zo ja daarvoor hadden wij 4x een landstitel, dus.?
En wat had Feyenoord voor deze prijzen? Ook weet ik hoeveel jaar niets.
Zoals terecht gezegd wordt is dat structureel Ajax meer geld binnen haalt wat over een periode meer prijzen gaat opleveren.
Maar geen probleem hoor wij neme het geld wel. De prijzen komen wel weer.

Maar goed we gaan het zien.

4 juli 2018 om 11:38

we hebben het toch over het 'slechte' beleid van Feyenoord.
Dat 'slechte ' beleid heeft ons 4 prijzen opgeleverd.
Dat 'goede' beleid van Ajax 0.
Dit was van de laatste 4 jaar ja,dus?

En vroeger was het slechter ja en nu beter , wat moet ik hier op zeggen lol?

4 juli 2018 om 15:07

@wehave

we hebben een korte termijn visie die nu voor wat prijzen heeft gezorgd maar door het aankoopbeleid merk je dat er geen lange termijn visie is en dat resulteert ook in het feit dat de kas van Feyenoord amper groeit. het heeft niet alleen met het stadion te maken dat we financieel achterlopen, het aankoopbeleid speelt daar ook een grote rol in en nee, met een goede scouting hoef je niet altijd veel geld uit te geven om een speler uit het buitenland te halen die Feyenoord echt verder gaat brengen

4 juli 2018 om 15:13

@preditor

wat is volgens jou meer onverantwoord? voor weinig geld steeds middelmaat kopen die je niet verder brengen maar bij elkaar opgeteld eigenlijk resulteren in duurkoop, of goed scouten en iets meer geld neerleggen voor een speler die je elftal verder brengt? ik denk toch echt het eerste

Van Persie is een geweldige speler maar is 50 procent fit. die gaat dit jaar ook niet alles kunnen spelen en dan blijft er weinig over van dit Feyenoord. Berghuis heb je dan nog maar de rest van de huidige selectie is alles behalve speciaal. dit Feyenoord gaat geen serieuze rol spelen in de titelstrijd, te weinig creativiteit en te weinig kwaliteit

Ik zie dat er de laatste tijd voor eredivisie begrippen grote spelers in verband worden gebracht met de eredivisie. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling. Als er al een paar van dit soort spelers zouden komen dat al uitstekend zijn. Een grote stap vooruit voor onze "mickey mouse" leaugue

Wat een domme aankoop zou dit zijn. Investeer je geld nou eens in waarde op het veld in plaats van in backs. (Laat staan oude backs.)

4 juli 2018 om 08:05

28 jaar... juist nu heb je veel aan hem en hij is direct de beste rb van de eredivisie. Met Janmaat en Haps heb je continu backs die er overheen komen en dit ook volhouden en niet te vergeten dat je buitenspelers hebt die naar binnen gaan.

Hoeveel zou hij moeten kosten? Goede back hoor, maar het moet niet te gek worden voor een rb. En als ik dan lees dat Fey eerst moet verkopen neem ik aan dat Janmaat best prijzig is.

Dat dacht ik gisteren al. Goede aanwinst voor Feyenoord, maar kunnen ze die betalen. Hopelijk lukt het Feyenoord om de centen bij elkaar te sprokkelen zodat ze de investering kunnen doen. Zou mooi zijn, betere spelers bij meerdere teams zorgt voor een sterkere eredivisie en uiteindelijk voor meer inkomsten omdat beter te bepalen is waar spelers nou precies staan.

Kopen om te kopen!!! Nieukoop, van Beek, Amrabat, St Juste kunnen daar spelen. Vier opties!!! Liever een linksbenige linksbuiten, larson en Boetius zijn daar aardig door de mand gevallen. Boetius alleen goed boven de 20 graden, in de winter heb je er niks aan...

4 juli 2018 om 11:40

Vind ook een onzin aankoop mocht het waar zijn.
Je verpest ook weer je jonge spelers die we al hebben.
En we hebben volgens mij op andere posities spelers nodig.

Kopen om te kopen!!! Nieukoop, van Beek, Amrabat, St Juste kunnen daar spelen. Vier opties!!! Liever een linksbenige linksbuiten, larson en Boetius zijn daar aardig door de mand gevallen. Boetius alleen goed boven de 20 graden, in de winter heb je er niks aan...

Janmaat kom maar terug naar de club, een waardevolle versterking!(mits blessurevrij)
Ondanks de negatieve reactie(s) weer van sommige betweters hier!
Gelukkig weer wat vooruitgang op de backpositie,klasse!

Zou heerlijk zijn als dit waar kan zijn! Janmaat is een topper voor de Eredivisie en zorgt dat we die positie en eigenlijk de gehele linie helemaal goed zitten voor een tijdje!
Nieuwkoop heb ik persoonlijk best hoog zitten, maar hij had vorig jaar natuurlijk zijn grote kans en heeft deze mede vanwege blessureleed laten liggen. Als topclub vind ik het goed dat je dan kiest om hard te zijn en 'door te selecteren' door een nieuwe eerste keus te halen.
Verder zorgt dit ervoor dat St Juste gewoon op de centrale positie kan focussen, wat ik sowieso een betere optie vind, want hij heeft daar echt enorme potentie.

Als verder Clasie nog teruggehaald kan worden, kun je zeggen dat Feyenoord alleen aankopen van het middensegment (qua leeftijd) haalt, welke een aardige aanvulling zijn op de wat jongere spelers die vorige zomer gehaald waren. Ik vrees dat Vilhena wel verkocht moet worden om beide transfers mogelijk te maken, maar indien het al kan obv de transfers van Bilal, Kea, Vejinovic, etc dan zou dit toch een heerlijk elftal zijn voor Feyenoord komend seizoen!

Bijlow?
Janmaat
St Juste
Van Beek?
Haps
Clasie
Vilhena
Berghuis
Van Persie
Larsson
Jorgensen
4 juli 2018 om 10:14

Een heerlijk elftal om.voor plek 3 te strijden tegen AZ of een heerlijk elftal om voor kampioenschap te strijden?

4 juli 2018 om 12:51

Haha kan ik wel waarderen. Ik ben benieuwd voor welke club je bent, want kon het niet zien op je profiel. Ik heb zelf namelijk het idee dat AZ supporters deze droom ook daadwerkelijk geloven, wat voor mij echt absurd is.

Ik snap dat supporters van andere clubs dan Feyenoord maar al te graag aangeven dat Feyenoord een subtop team is en het kampioenschap een incident was. Dan is het natuurlijk erg prettig dat het afgelopen jaar Feyenoord zo ontstellend slecht was, dat het precies in jullie verwachtingen past.
Toch ben ik het (met mijn gekleurde bril) hier mee oneens. Voor mij was het afgelopen seizoen eerder een incident. Kijkend naar de feiten dat PSV en Ajax geen Europees speelde, Feyenoord een ongelooflijk zware poule had (overduidelijke kampioen Engeland, bijna kampioen Italie en kan-bijna-niet-anders kampioen van Oekraïne) én er bijzonder veel blessureleed was, vind ik het zo gek niet dat het qua competitie niet werkte. Daar kan je zelfs nog aan toevoegen dat er vrij veel basisspelers vertrokken waren en nieuwe spelers uit de subtop moesten wennen.

Anyway, als je dan alsnog de beker wint en het seizoen eindigt met een reeks van zo'n 7 overwinningen wanneer er eindelijk minder blessures zijn, dan zie ik best toekomstperspectief.
AZ heeft een topseizoen gehad en eindigde boven Feyenoord, ondanks dat het onderling duidelijk de mindere was. Nu verliest de club uit Alkmaar het scorende duo. Sorry, maar ik zie niet in waar de euforie vandaan komt? Ze hebben topbeleid, maar liggen wel nog mijlen achter Feyenoord.

Oftewel om je vraag te beantwoorden; ik zie een elftal bij Feyenoord dat klaar is om te strijden voor het kampioenschap. Met de bovenstaande opstelling heb je wellicht de beste backs, een waanzinnig middenveld en meer dan prima aanval. Uiteraard is Ajax titelfavoriet, maar als er daar scheuren ontstaan, kunnen er kansen ontstaan.

4 juli 2018 om 13:26

Nee het was van mij uit een serieuze vraag, ik ben geen supporter van Az. Jaa ik ben het met je eens dat AZ supporters een beetje te hoog van zichzelf afgeven, maar dat heb ik ook een beetje bij Feyenoord supporters.

Ik vind jullie selectie zoals jij zelf omschrijft niet mijlenver voorliggen op AZ, echter denk ik wel dat jullie een betere selectie hebben. Daarnaast vind ik jullie wel behoorlijk achterliggen op PSV en mijlenver op de selectie die Ajax lijkt te gaan hebben aankomend seizoen. Hierdoor kwam mijn vraag ook over "heerlijke selectie", omdat ik mij soms afvraag wat de doelstelling is van Feyenoorders.

Ik ben het niet met jou eens over de selectie, jullie hebben een zeer matige keeper (ook Bijlow maakt nog geregeld fouten, wat bij zijn leeftijd hoort), het cv duo vind ik matig, Haps vind ik aanvallend zeer goed, maar verdedigend erg matig. Het middenveld wat jij omschrijft als waanzinnig vind ik niet zo bijzonder, het zijn allemaal zelfde soort types met heel weinig creativiteit. Je linksbuiten vind ik een matige overhypte speler, waar je rechtsbuiten wel een enorm goede speler is. In de spits vind ik het leuk, maar ook weer niet super bijzonder met Jorgensen (als hij weggaat v Persie of Vente).

Ik vind dit soort discussie altijd zeer interessant, dus ben benieuwd naar je mening.

6 juli 2018 om 13:40

Altijd jammer dat we geen berichtje (meer) krijgen van VZ dat iemand gereageerd heeft, dus excuses voor mijn late reactie!

We hebben duidelijk een ander zicht op de selectie van Feyenoord inderdaad, wellicht deels bij mij vanwege mijn rood-witte bril, maar toch, hierbij mijn kijk:

Bijlow is het grootste Nlse talent op doel. Hij zal zeker nog fouten maken, maar heeft de potentie om heel ver te komen. Daarbij komt dat ik verwacht dat Gio vasthoudt aan een ervaren keeper. Ik hoop in dat geval op Vermeer, die ik toch als 3e beste keeper van de competitie beschouw. Daarbij is het natuurlijk nog de vraag of Zoet/onana niet alsnog hun gewenste transfer gaan krijgen. Oftewel, niet goed genoeg om echt mee te doen, maar aardig bezet.
Haps is mijn inziens de een na beste linksback van de competitie. Met zijn strijdkracht maakt hij verdedigend redelijk wat goed en aanvallend zeker een meerwaarde. Nu hij z'n 2e jaar in gaat, mag je meer van hem verwachten.
De Cv's zullen het grote vraagteken zijn bij Feyenoord. Is Van Beek eindelijk echt terug en maakt hij zijn verwachting (nieuwe De Vrij) waar? Kunnen Scharie en Botje plots weer shinen? Naar mijn idee moet 1 van deze 3 spelers 'het waar gaan maken', niet onmogelijk maar ook niet zeker. Daarnaast staat St Juste in wie ik enorm veel vertrouwen heb. Hij heeft snelheid, is slim, tackelt goed, etc, echt een topper in wording.

Hoe jij Clasie en Vilhena met RvP ervoor ziet als zelfde types snap ik totaal niet. Clasie is een bijter en vooral spelverdeler. Vilhena (alhoewel Tapia waarschijnlijker is) is een box-to-box, een loper, een sloper, kan niet passen, maar maakt veel meters (daar waar Clasie niet al te veel loopt). Dat ik tot slot moet uitleggen dat RvP (de beste speler van de Eredivisie) creatief is, vind ik behoorlijk vreemd. Laten we het erop houden dat hij aanvallend veel brengt en naar mijn verwachting nog veel meer brengt nu hij goed aangespeeld kan worden door een toppasser als Clasie.

Dan de aanval: Jorgensen is de beste aanvaller van de Eredvisie, Berghuis de beste rechtsbuiten (lozano speelt links toch?). Dus dat zit goed, geweldig zelfs.
Links heb je gelijk dat het matig is geweest. Toch heb ik hoop voor Larsson, puur obv de statistieken en het spel dat hij had bij Heereveen. Hij overlegde cijfers (zie VI Pro artikel) gelijk aan Zyjech, Berghuis en nog zo'n topper. Natuurlijk was hij drama vorig jaar, maar ik denk dat hij het wel kan. Daarom - net als Haps - moet hij het nu laten zien.

Al met al zie ik dus de beste backs, een zeer goed middenveld (alleen Ajax beter),
en geweldige aanval. Daarmee moet je mee doen tot het eind om de titel, hetgeen wat mijn inziens vereiste is voor Feyenoord. Natuurlijk krijgt Ajax een betere selectie en zal de druk bij hen liggen, maar ik zie dit team zeker gelijkwaardig, danwel beter dan PSV (aannemende dat Lozano en Van Ginkel vertrekken).

4 juli 2018 om 15:04

@lampardcfc

wat moeten we met Clasie? weer zo een oude jongens krentebrood aankoop. we moeten weer een keer een ambitieus beleid gaan voeren ipv allerlei mislukte spelers terug halen die de middelmaat niet echt ontstijgen. spelers die je over een paar jaar met veel winst doorverkoopt aan een Europese top of subtop club en die in de tussentijd je elftal naar een hoger niveau tillen.

scouten in het buitenland met die hap en als je wat uit de Eredivisie haalt alleen de krenten uit de pap halen en gaan voor voetballers van het niveau Ziyech, die echt wekelijks het verschil maken bij hun club en de middelmaat ontstijgen

6 juli 2018 om 13:48

Tja, ik snap je punt wel, maar probeer zelf realistischer te zijn.

Veel mensen vergeten te makkelijk van hoe ver Feyenoord komt. 1 kampioenschap verbeterd een hoop, maar niet alles. Dus de scouting is nog beperkt, de faciliteiten waren verouderd, etc. Daar werkt de club nu aan om weer aan te haken.

Dat gezegd hebbende; het beleid van oude bekenden halen werkt zeer goed. Uiteraard moet het aangevuld worden met talenten, maar ik vind dat gezien onze middelen Van Geel goed handelt. Zo zijn vorig jaar meerdere spelers aangekocht, allemaal met potentie en daardoor potentieel flinke winst.
Dat dit niet een Neres, Lozano, Tadic was, heeft simpelweg te maken met het feit dat we weinig geld hebben. Dat onzin argument over +25 miljoen uitgegeven vorig jaar gaat namelijk voorbij aan het feit dat daarmee heel veel selectieplekken ingevuld moesten worden. Feyenoord kan nog (lang) niet 10 miljoen neertellen voor spelers in het buitenland. Dan kun je beter scouten voor bekende, mogelijke toppers (St Juste, Larsson) ipv een vishaak uitgooien in Zuid-Amerika en hopen dat we beet hebben.

Overigens was Clasie een van de beste in de competitie toen hij vertrok. Zo'n speler is wat mij betreft zeker welkom, ook omdat hij in de PL niet faalde vanwege gebrek aan voetbalkwaliteit, maar simpelweg aan gebrek aan fysiek (uiteraard ook een kwaliteit). In de Mickey Mouse competitie komt hij waarschijnlijk weer wel aan voetballen toe en dan hebben we eindelijk weer eens voetbal op ons middenveld!! Ik geloof dat we daarop hebben moeten wachten sinds die kleine baas zelf vertrokken is richting Southampton!

Prima voetballer, maar heeft geen restwaarde. Heeft nog een 2-jarig contract dus zal je minimaal 4 miljoen af mogen tikken. Liever nieuwkoop de kans geven en het geld elders in investeren.

4 juli 2018 om 13:02

Restwaarde maakt toch niets uit?! Zeker wanneer Karim vertrekt mag er wel een ervaren klasbak bij waar de rest zich aan op kan trekken. Je moet zorgen dat er op andere plekken voldoende grote talenten spelen met een enorm potentieel om daarvoor de hoofdprijs te pakken. In Amsterdam hebben we dat na vele malen tegen de muur aan te lopen blijkbaar ook door.

Janmaat zou een topaankoop zijn, mits hij financieel haalbaar is én er voldoende talenten aanwezig zijn in de selectie die wel een goede restwaarde hebben.

Van deze aankoop begrijp ik dan weer helemaal niks. Je hebt Nieuwkoop waar de gemiddelde Feyenoorder erg positief over is en daarnaast St Juste die het prima gedaan heeft. Haal dan een cv op, want daar ligt het probleem van Feyenoord. Middenveld en cv duo is niet goed genoeg voor de top in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

175 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren