Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kuijt kwam bij ADO vanaf dag één in ‘heel onveilige omgeving’ terecht

Zondag, 12 maart 2023 om 12:49Rian Rosendaal • Laatste update: 13:24

Dirk Kuijt werkte bij ADO Den Haag enige tijd in 'een onveilige omgeving', zo geeft hij zondag te kennen in Goedemorgen Eredivisie. De al na 176 dagen ontslagen trainer geeft in het ochtendprogramma te kennen dat hij zich tijdens zijn kortstondige dienstverband in Den Haag niet gesteund voelde door de clubleiding. Kuijt moest in november het veld ruimen na een serie teleurstellende resultaten, waarna Dick Advocaat als interim-trainer werd aangesteld.

Hans Kraay junior van ESPN vraagt of Kuijt zichzelf iets kan verwijten. "Nou, niet zo heel veel", zo luidt het antwoord van Kuijt. "Ik heb er alles aan gedaan. En is was er ook heel erg op gebrand om door te gaan, om die play-offs alsnog te halen. En ik denk dat dat erin had gezeten. Maar natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. De dingen die ik heb gedaan en de keuzes die ik heb gemaakt zijn met volle overtuiging gemaakt. En ik begrijp dat er als een club een moment komt dat je een beslissing moet nemen dat je niet doorgaat met een trainer. Al is dat soms onwerkelijk, want in elke andere branche krijg je veel meer tijd om iets te bewerkstelligen. Maar in het voetbal is dat nou eenmaal zo", zo constateert de oud-aanvaller.

Kuijt probeert te verklaren waarom het bij ADO uiteindelijk niet is gelukt met hem en de beoogde technisch directeur Daryl Janmaat, die ook aanwezig is in Goedemorgen Eredivisie. "Ik denk dat Daryl en ik in een heel onveilige omgeving hebben gewerkt. We waren meer met randzaken bezig dan met ons vak. Ik als trainer en Daryl, maar dat moet hij zelf maar vertellen, in opleiding als technisch directeur. Maar als je gelijk de eerste dag op de foto staat met nieuwe spelers, waarvan je eigenlijk niet weet wie ze echt zijn.... Ja, dan kom je in een onveilige situatie terecht en dan word je als trainer en toekomstig technisch directeur niet beschermd", geeft Kuijt een inkijkje in de soms chaotische situatie die hij aantrof in Den Haag.

Janmaat
Presentator Milan van Dongen werpt op dat Janmaat bij ADO zou worden ingewerkt zoals Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax door toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars en later Gerry Hamstra. "Je had Ignacio Berestain, de woordvoerder van Bolt, de aandeelhouder. Hij zou mij ondersteunen, dat was de bedoeling", aldus Janmaat, die verzucht dat dat plan uiteindelijk niet doorging. "Maar hij is ook nooit technisch directeur geweest. Het is achteraf makkelijk praten, maar je had een ervaren iemand naast mij moeten zetten. Of mij gewoon niet moeten aanstellen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

"Maar als je mij die kans wil geven, of mij dat eventueel later wil laten doen, dan met een echte technische man ernaast", geeft Janmaat mee aan het bestuur van ADO. Van Dongen geeft aan dat de voormalig verdediger net als Kuijt op de foto ging met aanwinsten. "Maar dat doe ik ook zelf, weet je. Dat doe je ook omdat je graag wil. Je wil gewoon iets goed doen. Dus je gaat met die gasten op de foto en achteraf is dat misschien niet verstandig." Kraay denkt dat Janmaat graag de Arnold Bruggink-route had genomen. De analist wordt de komende tijd rustig ingewerkt als nieuwe technisch directeur bij FC Twente. "Ja tuurlijk, achteraf wel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door momus)

Het contrast tussen Janmaat en Kuijt in hun uitleg spreekt boekdelen. Kuijt die zichzelf weinig verwijt en wanneer hem wordt gevraagd wat hij wel fout heeft gedaan om de hete brei heen draaien. Janmaat die zegt dat hij hoe dan ook een ervaren man naast hem nodig had, die hem ook was toegezegd.

Nou snapte niet waarom Janmaat er zat zei helemaal niets dan denk ik waarom ga je er zitten.
En Nivea van Dongen dat is al helemaal een drama,zo zenuwachtig en niet fijn om naar te kijken.

Begrijp er niks van. Als je op de eerste dag met spelers werkt, terwijl je niet weet wie ze zijn, werk je in een onveilige situatie? Waarom is dat onveilig? Iedereen die ergens voor het eerst gaat werken, werkt volgens Kuijt dus ook in een onveilige situatie.

12 maart 2023 om 13:19

Hou doelde denk ik meer op dat Janmaat als TD totaal niet was meegenomen in de gesprekken welke spelers gehaald zouden worden/gehaald zijn. Ik snap uit de video waarom Kuyt het als een onveilige werksfeer bestempelt. Zodra je ergens werkt waar weinig gecommuniceerd wordt en de dingen die in vertrouwen worden uitgesproken direct uitlekken, dan is het lastig om op je werk te focussen en kijk je altijd over je schouder heen.

12 maart 2023 om 13:35

Oke, het wordt wel iets duidelijker nu. Toch vind ik dan het woord "onveilig" niet in de context passen. Dan is de organisatie een zootje en weet je niet waar je aan toe bent waarin je weinig tot geen vertrouwen krijgt van de mensen om je heen. Onveilig ben je als je in het front vecht als soldaat in mijn optiek.

12 maart 2023 om 13:48

Het is een algemeen aangenomen term, je kunt het googlen als je wil. Met een onveilig werksfeer wordt niet bedoeld dat je in levensgevaar bent, maar dat je vanwege bullshit gedrag niet helemaal op je werk kunt focussen.

Maar dat wist je van tevoren, dirk….

Als je bij clubs als ado nac vitesse aan de slag gaat weet je dat het altijd rommelt.

Heb net naar deze aflevering gekregen en het was echt stuitend om te zien, alleen maar excuses en je hand niet in eigen boezem steken.. Iedereen zag dit al aankomen behalve hijzelf blijkbaar….

Ik kan mij niet aan het gevoel onttrekken dat Kuyt van het weekend de berichtgeving rondom NOS sport heeft gevolgd en toen heeft bedacht; een onveilige werksituatie, dat klinkt als een mooie reden voor mijn falen. Ik weet dat het heel cynisch van mij is, maar het feit dat Kuyt altijd al vaak woordkeuzes van anderen hergebruikte en dat hij niet echt een voorbeeld heeft van een onveilige werkomgeving (poeh, op je eerste dag werken met mensen die je niet kent..) geeft mij te denken.

12 maart 2023 om 14:01

Hij zegt helemaal niets, houdt alles heel vaag. Wees dan een vent en zeg waar het op staat. Wat is dit voor pure wartaal wat hij hier uitkraamt? Hebben nieuwe spelers hem bedreigt? Zeg het gewoon Dirk!

12 maart 2023 om 14:04

@Odo- Kuyt heeft de sfeer ook wel eerder zo genoemd. Het gaat er meer om dat alle vertrouwelijke gesprekken die hij heeft gevoerd, al binnen een dag bij de pers bekend waren.
Daarnaast heeft die Edwin Reintjes hem ook onder de bus gegooid om zijn eigen hachje te redden.

Maar goed, Kuyt heeft ook gewoon niet gepresteerd en dat zal zeker invloed op elkaar hebben gehad.

Het is dan sowieso zelfoverschatting geweest om in te stappen bij Den Haag. Die situatie was gewoon bekend. Het is ook schrijnend om te zien dat hij totaal geen zelfreflectie heeft. Ook kun je niet bij een club als ADO verwachten dat je je hele selectie zelf kunt samenstellen. Daar is het budget gewoon niet naar.

Buiten dit heeft hij ook gewoon slechter gepresteerd dan dat je van deze selectie mocht verwachten. Het is ook gewoon beduidend beter gegaan sinds Advocaat het overgenomen heeft. Advocaat heeft ook weinig invloed gehad op de selectie.

Ik kan me niet voorstellen dat de clubs voor Kuijt in de rij gaan staan na dit debacle. Wanneer je dan nog enige zelfreflectie hebt denken clubs misschien nog dat hij ervan geleerd heeft; maar hij vind zichzelf de beste trainer ter wereld terwijl hij op dit moment overkomt als de slechtste trainer ter wereld.

12 maart 2023 om 13:57

Ik ben het er zeker mee eens dat hij zichzelf lijkt te overschatten en de situatie onderschat heeft. Maar dat Advocaat er meer uithaalt is geen eerlijke maatstaf.
Een wereldwijd erkent resultaattrainer als Dick haalt er waarschijnlijk altijd meer uit dan een beginnend trainer.
Het is dat Dick Hagenees is, normaal zijn dit soort trainers natuurlijk niet haalbaar!

De slechtst presterende ADO trainer die er ooit is geweest maar het lag allemaal aan anderen.

Die arme Kuijt. Altijd op zo'n enorm hoog niveau gewerkt, en dan ineens dit. Ja, dat kan nooit werken natuurlijk. Die man denkt 5 stappen vooruit en dat is lastig overbrengen natuurlijk.
Eigenlijk is hij van zo'n niveau, dat hij direct bij PSG of Real aan de slag zou moeten.
Dat is zijn niveau, dat is waar deze geweldenaar thuis hoort. Wat een baas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Willem II3819
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VeermanAanvaller1711
M. WaemVerdediger162
D. van MieghemAanvaller154
K. SürmeliMiddenvelder140
J. van der SandeAanvaller146
D. KlasMiddenvelder130
J. IdehoAanvaller132
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Nederland
305 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren