Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Janmaat gaat dieper in op bliksemvertrek bij ADO: ‘Dat was de druppel’

Dinsdag, 15 november 2022 om 08:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:52

Daryl Janmaat heeft tegenover Voetbal International tekst en uitleg gegeven bij zijn bliksemvertrek als technisch manager van ADO Den Haag. De voormalig profvoetballer hing afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen om in een andere functie binnen de club aan de slag te gaan. Dat bleek echter geen succes, waardoor Janmaat afgelopen week besloot om de knoop door te hakken en te vertrekken. Een gesprek met de directie bleek uiteindelijk de spreekwoordelijke druppel.

Janmaat ontkent dat de directie zijn vertrek via de media moest vernemen. "Vrijdagmiddag hadden we een gesprek en daarna ben ik nog met de directie gaan eten. Vervolgens zijn we met zijn allen naar de wedstrijd (uit tegen Telstar, red.) gegaan. Edwin Reijntjes (algemeen directeur, red.) zag toen al aan me dat ik ergens mee zat, zei hij. Toen zei ik al: het voelt niet goed. Op de terugweg heb ik er nog even over nagedacht en heb ik mijn beslissing naar hem gecommuniceerd. Ik had niet het idee dat hij erg verrast was, nee. Zo reageerde hij in ieder geval niet."

Eerder op die dag leidde een gesprek met de directie ertoe dat Janmaat zich niet langer als technisch manager aan ADO wilde verbinden. "Ik zou komende week beginnen met een cursus, Henk van Stee zou me daarbij gaan helpen", aldus Janmaat. "Ik wilde het dus nog echt wel even de tijd geven, dat was mijn plan. Maar vrijdag was er een gesprek met de directie en daar werd iets besproken, wat ik nogmaals niet naar buiten zal brengen, wat ik niet langs me heen kon laten gaan. Dus toen ben ik gestopt. Ik heb hier echt wel goed over nagedacht en vrijdag was de druppel die de emmer deed overlopen."

Janmaat vindt het jammer dat het niet is geworden wat hij ervan gehoopt had. "Want ik had de club heel graag verder geholpen. Ik denk ook dat ik met mijn voetbalachtergrond belangrijk had kunnen zijn, en dat ik de club een andere richting op had kunnen sturen, maar dat is helaas niet gelukt. Ze moeten er nu gewoon voor zorgen dat ze een ervaren td krijgen, die wél zelf de lijnen kan uitzetten. Het moet duidelijk zijn voor alles en iedereen. Ik snap best dat ik geen beslissingsbevoegdheid had, dat heb ik in het vorige interview ook aangegeven, maar ik werd er nu wel op aan gekeken. Het was heel vaak dat ik zat te zwemmen. En daar ben ik dan te onervaren voor."

Goede hoop
Janmaat heeft goede hoop dat het goedkomt met ADO. De ploeg van Dirk Kuijt wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen (twee keer gelijk, twee keer verlies) en bezet een teleurstellende zestiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik hoop het, natuurlijk. Ik denk in ieder geval dat we een betere selectie hebben dan wat we nu laten zien, maar het is voor mij duidelijk dat er wel echt wat moet veranderen. Dan heb ik het niet alleen over het eerste elftal, maar eigenlijk over de hele club. Voor mij was er veel te veel onduidelijk. Daarom heb ik de eer aan mezelf gehouden en deze knoop doorgehakt", besluit Janmaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door jacksparrow)

Janmaat gaat dieper in op zijn bliksemvertrek bij ADO. En vervolgens gaat hij er niet dieper op in. Knap verhaal. Het mag duidelijk zijn dat vrijwel alles bij ADO fout gaat. Zoals al jaren trouwens. Het is al jaren een komen en gaan van bestuursleden, leden van de technische staf en adviseurs. En zo kon het gebeuren dat het incapabele bestuur een incapabele trainer aanstelde aan het begin van dit seizoen om ergens onderweg ineens de rechtsback van het veld te plukken, een stropdas om te hangen en hem zonder enige ervaring tot technisch manager te bombarderen. Heel typerend voor hoe dat al jarenlang gaat in Den Haag. De ene na de andere ad hoc beslissing. Het is al lang niet meer zo dat er wel eens iets fout gaat in Den Haag. Het is een constante opstapeling van geknoei die er nu toe heeft geleid dat de club die zichzelf ziet als ere divisieclub amper mee kan in de KKD. Ik hoor het Kuijt nog zeggen een paar maanden terug. ADO hoort in het linker rijtje van de ere divisie. Ja, op grond van de grootte van de stad is dat juist, maar als je ziet wat er aan mismanagement wordt gedaan passen ze uitstekend in het rechter rijtje van de KKD.

15 november 2022 om 10:05

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Complimenten voor je reactie 👍🏻 Bij ADO gaat alles mis wat mis kan gaan. Op het nippertje nog een faillissement kunnen voorkomen, maar wel de spits een dik contract geven a 500k per jaar. Alleen al de periode met Pardew, die ontiegelijk veel nieuwe spelers binnenhaalde was een teken van onkunde. Voetbalverstand is er al jaren ver te zoeken. Zonde want ADO is een mooie club die qua stad en historie absoluut mee hoort te doen in de Eredivisie.

15 november 2022 om 11:10

Qua grootte van de stad horen ze derde te staan. Qua grootte van de club zeker geen linkerrijtje Eredivisie. Ajax, Feyenoord, PSV, Twente, Utrecht, Heerenveen, Groningen, AZ, Vitesse, NEC, Willem 2, NAC, Roda JC, PEC, de Graafschap halen in de Eredivisie allen hogere toeschouwers aantallen. Ik zie dat dit jaar ook MVV, Heracles, VVV, Den Bosch hoger zitten. Het lijkt mij dat linkerrijtje Eredivisie niet meer is dan de supporters naar de mond praten. Dit creëert onrealistische verwachtingen en onnodig veel druk om een realistisch doel voor dit jaar, namelijk playoffs wel te halen.

De druppel die de emmer doet overstromen?

Het wordt tijd dat Dirk Kuijt dit zinkende schip verlaat. Bij Groningen is een vacature. En ondanks zijn Feyenoord verleden zou ik hem ook graag bij Ajax aan de slag zien gaan.
Kuijt heeft op het hoogste niveau gevoetbald en kan zijn kennis, ervaring en vaardigheden goed over brengen op de spelers.

15 november 2022 om 11:59

Mooi dit sarcasme :-)

15 november 2022 om 15:18

Ja dat zien een heleboel mensen graag ja! Kuijt naar Ajax om de malaise daar nog groter te maken dan dat het onder Schreuder is. Den haag zal juichen als hij vertrekt, waar dan ook nar toe. Zelf zal hij niet gaan, dat blijkt uit alle terksten wel, of er moet iemand opstaan die de 6 ton op tafel legt...

John van Zweden, paar extra behangrolletjes en tik af die 6 ton. Die heeft ie wel overgehouden bij Swansea.

Maar ja, dan is het probleem er nog, welke trainer gaat het dan doen. Janmaat gaat iig niet meer zoeken naar een vervanger.

15 november 2022 om 17:35

Waar heb jij het nou weer over 😂 ik weet niet of je voor Groningen feyenoord of ajax bent maar kom kuyt alsjeblieft snel op halen 😂 die gast weet echt totaal niet waar die mee bezig is.. een goede voetballer maakt geen goede trainer he zeggen ze 🤣

15 november 2022 om 19:33

Wat drink jij en mag ik ook wat? 🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Willem II3819
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VeermanAanvaller1711
M. WaemVerdediger162
D. van MieghemAanvaller154
K. SürmeliMiddenvelder140
J. van der SandeAanvaller146
D. KlasMiddenvelder130
J. IdehoAanvaller132
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

172 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren