Openhartige Kluivert verlengt niet: ‘Ik voel me onder druk gezet’

Donderdag, 17 mei 2018 om 19:37

Justin Kluivert gaat zijn contract bij Ajax definitief niet verlengen. Dat laat de negentienjarige aanvaller weten in gesprek met de Volkskrant. Volgens de Ajacied is er de laatste tijd te veel gebeurd, waardoor er een gebrek aan vertrouwen is ontstaan en hij niet meer zit te wachten op een nieuwe verbintenis. Wat meespeelt voor Kluivert is dat Ajax hem vorig jaar heeft proberen te verkopen aan Tottenham Hotspur. Ook voelt de jonge aanvaller zich onder druk gezet en zegt hij dat Ajax alleen wil dat Kluivert verlengt, zodat de club een hogere transfersom voor hem kan vragen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

353 reacties (laatste reactie door bender)
17 mei 2018 om 19:52

Hij is niet dom. Eerder berekenend en sluw. Alles wat we hier lezen is geouwehoer. Die laatste alinea is waar t om gaat. Die verklapt zijn motief. Hij wilt weg voordat er een leegloop dreigt en hij overblijft en er slechte tijden aanbreken.

17 mei 2018 om 19:58

Yes hij ziet sombere tijden tegemoet en denkt snel pleite gaan, zodat ik van het zooi geen deel uitmaak. Mijn gevoel zegt dat er meer zo denken in de selectie. Men moet echt doorselecteren, want anders gaat het zoals dit seizoen goed mis.

17 mei 2018 om 20:01

@warabe, je hebt hier zeker een punt. Het klopt natuurlijk ook dat er meerdere zullen gaan vertrekken, maar zo gaat het toch elk jaar in Nederland? Er komen altijd weer nieuwe spelers voor terug of er staan talenten op die er voor zorgen dat het team weer in balans is. Wij als Nederlandse clubs spelen al jaren voor spek en bonen mee in Europa, slechts in de Europa League is er soms een uitschieter. Dat zal ook aankomend seizoen niet veranderen.

17 mei 2018 om 20:03

Dit gevoel heb ik ook en is naar mijn mening ten dele een gevolg van de trainerwissels. De jongens vormen geen hecht team, hebben mager gepresteerd en zien geen meerwaarde in een langer verblijf. Dingen die allemaal te voorkomen zijn door de club en voornamelijk de technische staf.

17 mei 2018 om 20:11

Lul niet zo slap man alsof het 1 van de uitblinkers is. Nee dit gaat puur om geld en hoogheidswaanzin. Waar ik hoop dat Ziyech goed terrecht komt hoop ik dat kluivertje hard zal falen. Alsof er nog niet genoeg voorbeeld zijn van te vroeg vertrekken als je al die signalen niet serieus neemt gun ik het je ook niet. 😜niet dat hij daar wat van aantrekt maar dat is me mening

17 mei 2018 om 20:26

"En er slechte tijden aanbreken." Want dat zijn het nu nog niet??? Dit was een dramatisch seizoen voor Ajax, het enige wat we hebben is voorronde CL. Veel slechter kan het volgens mij niet gaan

17 mei 2018 om 20:30

Geld maakt alle partijen sluw.

Raiola is sluw
Ajax is sluw
Kluivert is sluw.
Het hele profvoetbal is sluw

Gaan wij ons daar druk om maken ?

17 mei 2018 om 20:40

@grasveld7....misschien is Kluivert niet optimistisch genoeg en ziet hij de bui al hangen. Misschien heeft die al met medespelers gesproken die ook weg willen etc etc. Soortgelijke situatie doet zich trouwens ook voor bij Tottenham. Als daar nu eentje uit de basis (niet Alderweireld) vertrekt dan is t hek van de dam en gaan ze allemaal. Kane, Alli, Eriksen en co kunnen elders veelvoud aan salaris verdienen en ook echt meedoen om de prijzen. Want laten we eerlijk wezen Tottenham wint nooit wat.

17 mei 2018 om 21:08

Snap niet dat iedereen Kluivert als een soort Judas bestempeld etc. Hij is met De ligt en Van de Beek een van de grootste eigen kweek in jaren. Komt uit de Ajax school en een jongen met Amsterdamse bluf.

Kan me nog de acties herinneren tegen Nice hij speelde met name die back en de verdedigers helemaal zoek. Ik heb eerlijkheidshalve in jaren niet meer zulke acties gezien bij Ajax.

Natuurlijk die jongen is pas net 19 en komt pas net kijken. Wisselvalligheid is daar inherent aan. Hij was/is echt een publiekslieveling.

Het is gewoon onwijs jammer dat zijn vader geen inspraak heeft op die jongen. Papa Kluivert is namelijk ook te vroeg naar AC Milan gegaan en uiteindelijk was Van Gaal zijn redding als een soort vader figuur. Justin heeft die pizzabakker als zaakwaarnemer en adviseur en dat is een ernstige zaak. Die is alleen berust op geld en zoveel mogelijk tekenpremie. Ik weet zeker als justin het voor het zeggen had blijft ie rustig nog een paar jaar bij Ajax en zou dan hogerop kijken. Maar hij wordt gewoon gebrainwasht door de pizzaboer uit Italië. Erg zonde want een Justin Kluivert in vorm is en met goede mentale begeleiding een wereldspeler in wording daar ben ik van overtuigd en niet zozeer door die doelpunten tegen Roda etc maar door de paar acties die ik gezien heb en door zn flair!

17 mei 2018 om 21:21

@Warabe, klopt haha jammer genoeg niet! Ik ben ook daar benieuwd wat er deze zomer gaat gebeuren, ik denk nameijk dat Eriksen deze zomer ook een stap zal gaan maken, hij is daar naar mijn mening dan ook klaar voor. Het zou inderdaad kunnen dat Kluivert met meerdere spelers heeft gesproken die ook oog hebben om naar het buitenland te gaan, maar of dat het ook verstandig is? Uiteindelijk is het ook voor Ajax beter dat de spelers vertrekken die weg willen. Het heeft geen zin om spelers in de groep te houden die met hun gedachtes ergens anders zitten. Dan zie ik liever nieuw bloed uit de jeugdopleiding die worden doorgeschoven en wel elke wedstrijd gebrand zijn om te willen winnen. Het beloofd in ieder geval weer een spannende zomer te worden!

17 mei 2018 om 21:24

Sprokkie, ik denk dat je daar ook wel gelijk in hebt, vooral omdat het heel erg onverwachts was van het team zelf. Lijkt alsof de technische staf dus zelf beslissingen nemen zonder te overleggen. Zou daarom ook goed waar kunnen zijn dat ze hebben geprobeerd om Kluivert te verkopen aan Tottenham zonder dat hij het wist. Ajax is immers een handelshuis

17 mei 2018 om 21:50

Niet dat ik hem zo goed vind hoor, maar wat heeft hij er aan om steeds weer opnieuw te beginnen met Ajax? Al 4 jaar geen prijs en op 1 seizoen geen prestatie in Europa. Kan die beter naar een "grotere" club gaan om verhuurd te worden door ze in een van grote 5 leagues. Leert ie nmm meer van.

17 mei 2018 om 22:02

Onzin Warabe, wellicht gaan er wat spelers weg, maar dan wel voor veel geld. Ajax heeft dan zoveel geld dat ze echt kwaliteit terug kunnen kopen.

17 mei 2018 om 20:03

Heel eerlijk; ben wel een beetje erg klaar met meneer Kluivert. Ik stel voor dat ie alles inlevert en snel verkast. TOT NOOIT MEER ZIENS

17 mei 2018 om 20:11

Hij heeft et over dat het niet om geld gaat.. wil wel 1.5 mil per jaar en wil 20 procent van zijn transferbedrag. Nee joh kluivert wil zich ontwikkelen

17 mei 2018 om 20:15

40 procent zelfs Barcalover.

17 mei 2018 om 20:22

Leuk die Riaola, die wilt graag dat Ajax spelers voor hem opleid en dan het zo spelen dat niemand verlengt, en dan claimen dat Ajax de club die spelers een hele opleiding geeft, alleen geld wil zien! Kortom Ajax moet maar spelers op gaan leiden zodat men Riaola er keihard op binnen loopt en de club die hem heeft opgeleid die krijgt in verhouding een fooitje.

17 mei 2018 om 20:52

Precies. Maar laat die ondankbare hond eerst maar een jaartje bij jong Ajax op de bank wegrotten. Raiola ook eindelijk eens een keer verbannen van de toekomst a.u.b.!

17 mei 2018 om 22:12

Er is werkelijk geen enkele Europese topspeler die uit de jeugd van Ajax komt...geeneen. Wil die jongen hogerop moet ie weg bij Ajax, want de pupillen van de Toekomst maken weinig klaar in de top. De arrogantie druipt er vanaf. Alsof iedereen die niet bij Ajax wordt opgeleid geen toekomst heeft....nou eerder andersom. Snel wegwezen en ergens anders verder met je opleiding.

18 mei 2018 om 09:22

Weer met die 'arrogantie' opmerking aan komen zetten, het begint een beetje lachwekkend te worden, kom eens een keer met iets nieuws. Wat er boven jou besproken wordt is toch totaal niet arrogant oid, weet je Ãâ¼berhaupt wel wat het inhoud?

''er is werkelijk geen enkele Europese topspeler die uit de jeugd van Ajax komt''

Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en Blind om er maar een paar te noemen.

Noem jij ze eens op van jouw club? Depay? Die speelt bij een club die vorig jaar door nota bene Ajax werd uitgeschakeld. Zelfs Tete maakt daar zijn minuten en die kwam in Amsterdam niet eens aan spelen toe.

17 mei 2018 om 20:15

Idd, lekker laten gaan. Maar Ajax heeft geld zat. Als ze echt een statement willen maken daar, verkopen ze hem niet, maar zetten ze hem derest van 2019 op de tribune.

Alleen dan behoudt Ajax bestaansrecht als opleidingsclub die spelers wil houden tot 23/24 jaar.

Ajax heeft eigenlijk (spijtig genoeg) maar 1 mogelijkheid. En dat is de carriere van Kluivert vergallen door hem het hele seizoen te laten banken. Niet eens trainen, niet eens bij Jong Ajax. Gewoon vol gooien met patat en thats it.

Doet Ajax dit niet? Dan gaat elke speler voor een basisplaats op 17 jaar bij Ajax en daarna zsm vertrekken. Dat is het gevolg.

17 mei 2018 om 20:21

Ajax moet idd gewoon schijt hebben aan hem. Die 15 mil kan je best opvangen met verkoop van andere spelers. Lekker op tribune laten rotten en dan mag hij volgend seizoen lekker naar Turkije ofso.

17 mei 2018 om 20:48

Nou dit moet Ajax dus ook doen! Een boodschap naar alle talenten die hier willen voetballen! Wil je dit niet, dan ga je maar lekker je geluk elders beproeven! Dit is nu al de zoveelste. Meteen ook alle jeugd spelers laten bij laten tekenen voordat ze hun debuut mogen maken! Zaakwaarnemers ruiken geld en als er zo'n situatie als Kluivert zich voor doet, dan zijn ze op oorlogs pad! Als Ajax zijnde en andere clubs moet je hiervoor op je hoede zijn! Nu Kluivert lekker een jaar laten banken zodat hij stagneert in zijn ontwikkeling! Kost je idd geld maar zo laat je wel zien hoe je met je talenten om gaat. Wil je dat niet, dan ga je maar naar een andere club!

17 mei 2018 om 21:53

Jouw idee zal de aantrekkingskracht op al die gekochte talenten best vergroten vermoed ik zo. Zo wordt het voor Ajax nog lastiger om talenten aan te trekken.

17 mei 2018 om 20:48

Ajax wil de zekerheid dat een goede speler mogelijk langer blijft en zo niet een flink extraatje oplevert voor de club. Dat Justin dat niet wil zien is zijn probleem. Vervolgens klaagt Kluivert over het niet kunnen realiseren van de doelen omdat kwalificeren voor CL moeilijk is bla bla. Ja duh meneer Justin, als spelers als jij continu te vroeg vertrekken of een verkeerd moment kiezen. (einde transferperiode) dan krijg je dat he. Justin het is prima dat je voor bullshit verhaaltjes van die Italiaan valt, ga maar heel gauw weg en dan zullen we over 10 jaar nog wel eens een interview met je zien of je de juiste keus hebt gemaakt of niet. Dan heb ik toch liever jongens die aangeven dat ze vinden dat hun club best iets aan hun mogen verdienen, de clubs hebben namelijk ook de investering met het bijbehorende risico gedaan.

17 mei 2018 om 21:48

Geen probleem, is een goede reactie. Wat Ajax nodig heeft is drie volwassen mannen in de selectie die deze kinderen aanspreken op hun onzin. Karakter moeten we kennelijk kopen.

17 mei 2018 om 21:38

Overmars zal de ambities moeten opkrikken. Het laatste wat Kluivert zegt, geef ik hem gelijk in. kijk waar Ajax de laatste jaren in de voorronde door is uitgeschakeld. Ik begrijp dat de spelers die boven de middelmaat uitsteken dan geen zin hebben om te blijven. Dit proef je bij Onana en De Ligt nu ook als ik hun interviews lees

Hoor nu eens.... kleine Kluivert zit in de slachtofferrol....

Hij kan stoppen met het kussen van het logo. Snel verkopen die hap voor een miljoen of 17 en anders trainen en niet meer laten spelen... Klaar ermee !!

17 mei 2018 om 19:47

Idd zo trots is hij niet met Ajax.

17 mei 2018 om 19:51

Haha ja wat een schatje he. Zo onder druk gezet om te verlengen voor goed geld en goede ontwikkelingsmogelijkheden in de basis. Och toch, wat een zware druk. Toedeloe, rest van Raiola's clienten er ook uit a.u.b.

17 mei 2018 om 20:06

Ik denk dat 17 miljoen teveel is nu. Speler wil weg en het lijkt mij dat Ajax nu van hem af wil. Ik gok hooguit 15 miljoen

17 mei 2018 om 20:36

Ik zou onder 20 niet verkopen. Dan helaas pinda kaas club bepaald speler niet. Laat hem maar bij de belofte trainen een jaar. Transfervrij weg jammer dan. Anders gaat je geloof waardigheid naar de p. Laat hem lekker ergens tekenen. De volgende club zal hem echt gaan gebruiken. Ze zien hem dan als koopje en zal hem zo ook gaan gebruiken. Ze zullen van zijn sterretje een rondje maken. En zo is de cirkel weer rond met dank aan Mino.

17 mei 2018 om 22:02

De geloofwaardigheid van Ajax is al weg nadat Moisander gewoon basisspeler en aanvoerder bleef nadat ie zei niet bij te willen tekenen.

17 mei 2018 om 23:02

Verschil is dat je aan Moisander toch niks zou verdienen. Dus daar liep je ook niks op mis.

17 mei 2018 om 22:35

@FCBogarde wat kort door de bocht zeg! Typisch je onderpens die hier spreekt, ken je het hele verhaal? Lees je tussen de regels door? Het is wel heel makkelijk om hem zo te bestempelen alsof Ajax brandschoon is. Als je tussen de regels door leest zie je dat JK/Mini Ajax met gelijke munt willen terug betalen. 'Achter onze rug zij dealtjes proberen te sluiten, dat is respectloos, maar nee de club heeft het beste voor met me!' 'Jajaaa, verlengen prima maar ik ding mee vanaf nu' vervolgens vdSar huilenbalkerijen in de media en ha hoor daar komt de eenzijdige massa 'Kluivert geldwolf Kluivert geldwolf!!!' . Lekker objectief, chapeau! Zie je ook de signalen die hij geeft, wat er schijnbaar steeds meer in het team leeft - dat meer jongens versneld weg willen de Ligt en Onana. Van Ziyech zag je al aan komen ... maar nee hoor in koor blijven roepen 'Kluivert geldwolf Kluivert geldwolf!'. De Ajax top is onbekwaam en achterbaks en dat zie je gewoon doorsijpelen. Zelfreflectie ho maar, of zien jullie die wel bij Ajax - GEEN PRIJS WINNEN - maar volhouden dat het mee viel qua resultaat en dat de passing verbeterd was en dergelijke. Zelfreflectie is nergens te bekennen in de Ajax top en staf. Tsjaaa tel uit je winst!

17 mei 2018 om 23:08

Kluivert wilde al niet verlengen toen hij nog geen eens basisspeler was, maar gewoon een talentje. Mino dacht er namelijk meer uit te halen als hij eenmaal een basisplaats had. Logisch dat Ajax met een kortlopend contract en een speler die weigert te verlengen gaat nadenken over een verkoop. Nu zie je ook waarom, want mino wil dat deze speler die bij lange na niet de beste van het team is wél de bestverdienende wordt. En zo niet, dan wil hij nu van de situatie gebruik maken door hem goedkoop bij een andere club te sluiten. Dit heeft hij eerder al bij Tete gedaan, dus ik vind het juist wel slim dat Ajax dat voor wilde blijven. In dat geval hadden ze voor die 20 miljoen Richarlison kunnen halen, die veel verder was en een 5-jarig contract zou tekenen.

18 mei 2018 om 00:01

Weer bekijk je het alleen vanuit Ajax zijnde en niet vanuit de speler. Minonwordt nu de boeman gemaakt maar als jij ergens tevreden bent kan hij toch niet langskomen en zeggen dat je ontevreden moet wezen. De ideale schoonzonen de gebroeders de Boer naaide Ajax veeeeeel harder destijds dan dat JK nu doet maar daar kleeft geen smetje aan volgens de fans. Zo selectief verontwaardigd wordt er gereageerd, is Kluivert fair naar Ajax nou nee maar omgekeerd is dat blijkbaar ook niet geweest. Schijnbaar is Ajax dat bij meer jongens niet geweest waardoor een aantal nu snel van boord wil. Er is niks mis mee dat je als Ajax zijnde verdienen wil bij verlengen maar speel dan open kaart met zo'n speler. Ga niet faken alsof je het beste voor hebt met JK als je zijdelings dealtjes sluit zonder zijn weten en verlengen wil om er niet aan te verdienen. Het is pure zakelijke benadering vanuit beide kanten maar wees daar dan ook eerlijk over. Dat is niet gebeurd en ik denk dat onder andere team JK in het verkeerde keelgat geschoten is waardoor ze reageerden met 'prima verlengen maar dan gaan we ook voor het maximale' zo gek is dat niet als je je meerdere malen unfair behandeld voelt. Mino is een vies mannetje prima ben ik het ook met velen eens maar hij heeft ajax niet als client maar de speler, dus ik vat niet waarom men maar verwacht dat hij ten allen tijden fair moet spelen terwijl Ajax dit overduidelijk niet doet.

18 mei 2018 om 01:24

Jij mist waar het om draait. Ajax heeft zijn hele voetballeven in Kluivert geïnvesteerd. Daar wil Ajax graag wat voor terugzien. Goed voetbal en uiteindelijk centjes. Het is niet de bedoeling dat je eenmaal 18 een paar leuke dingen laat zien en vervolgens niet wil verlengen. De enige reden dat Kluivert vorig jaar al niet wilde verlengen was omdat hij eerst basisspeler wilde worden. Wat hij niet zegt is dat dat was om zijn onderhandelingspositie te verstevigen. Meneer wil namelijk de best betaalde speler worden. Dus hij dwingt Ajax tot de keuze hem te verkopen,hem uit zijn contract te laten lopen en niets te verdienen of zijn contract te verlengen tegen zijn voorwaarden. Wat zou resulteren in een groot hiërarchisch probleem. Dus unfair behandeld? Nee, dat heeft Ajax niet gedaan. Ajax is een bedrijf en dat heeft opbrengsten uit haar investeringen nodig. Kluivert is degene die hoog spel speelt, en nu zogenaamd met krokodillentranen aan komt zetten. Voetballers zijn geen slaven en hebben daarom vrije keuze. Zo hoort het ook. Maar Kluivert toont wel aan een pure

18 mei 2018 om 06:34

@savano, je zou sprookjesboeken moeten gaan schrijven!! Uit helemaal nietsmaak je iets. Het is helemaal niet achter de rug om dealtjes sluiten. De regels van de FIFA stellen namelijk dat altijd eerst de club (Ajax dus) moet worden benadert. Dan ga je als clubs kijken kunnen we eruit komen en dan zeg je tegen je speler we kunnen eruit komen wat wil jij? Dat is een standaard proces. Kluivert en mino zeggen het gaat Ajax om het geld. Ja natuurlijk wil je de investering die je doet terug krijgen en Ajax heeft beleid met 1 jarig contractbasis het verlengen, banken of weggaan. JK heeft zich gek laten maken. Is dit het beste voor JK? Wordt hij bij een grote club gelijk basis speler? Dat de spelers die weg willen willen gaan is niet zo gek toch? Ziyech is hier uitgeleerd. Onana is daar van het begin eerlijk over geweest. En de ligt is niet eens zeker en is een super talent. Is de psv top ook onbekwaam als arias en lozano gaan?

Dan nog stel dat dit verhaal werkelijkheid is berust, dan moet je eens kijken van Ajax zijn kant.
Ajax ontvangt een bod van 20 miljoen op Kluivert, terwijl Kluivert slechts sporadisch een aantal wedstrijdjes had gespeeld vorig jaar, want Younes en Traore waren onze buitenspelers, niet Kluivert, niet Neres.
Je ontvangt een bod van 20 miljoen euro, voor iemand die slechts een paar wedstrijdjes heeft gespeeld.
Kan je het Ajax kwalijk nemen dat ze hem voor dat bedrag willen verkopen?

17 mei 2018 om 19:48

Zie het probleem ook niet, als ze dat bod echt gekregen hebben kunnen ze accepteren of weigeren, accepteren betekent dat de bieder kan proberen de speler over te halen.
Maar goed, ben wel klaar met de soap, gewoon weg of niet meer opstellen die gast

18 mei 2018 om 04:37

Het verliezen zit hem met name in dat je blijkbaar met logica zn snotneus niet kan overtuigen en je grootste talent bij diezelfde makelaar zit. Kluivert is leuk maar niet zo boeiend. De Ligt des te meer... gewoon echt flut dat hij nu bij diezelfde rat zit. Ongeacht of die rat zijn werk goed doet. Zijn werk is nou eenmaal niet om risicovol de weg der gelijdelijkheid te kiezen. Die weg wordt zelden beloond bovendien

17 mei 2018 om 19:50

Ik lees nergens dat er een bod is, alleen dat Ajax dat zou willen ontvangen. Dat zou inderdaad wel een mooi bedrag zijn geweest, dat mag Justin ook inzien.

17 mei 2018 om 19:57

@murki, Kluivert meldde dat in de Volkskrant dat Ajax en Tottenham rond zouden zijn voor 20 miljoen euro.

17 mei 2018 om 22:48

Dat mag.. En dan mag Justin vervolgens weigeren.. Chique is anders, van Ajax dan. Maar het is geen ongekende gang van zaken

18 mei 2018 om 00:04

@HeyHallo Dan moet je als club toch niet piepen als de speler je achterbaks en unfair vind ... ja hij had altijd kunnen weigeren is wel heel makkelijk. Het gaat erom dat je de persoon in kwestie niet betrekt maar wel claimt het beste voor te hebben met speler en het niet om het geld te doet. Jajaaaa, tuurlijk gaat Kluivert het dan ook hard spelen. Kwestie van oorzaak-gevolg!

18 mei 2018 om 06:57

Savano, jij bekijkt het gewoon heel erg anti club en pro speler. Als Ajax al accoord is met een bedrag wil dat nog niet zeggen dat verkoop hun 1e keuze is. Wat als je het bedrag en club als mogelijke optie hebt voor het geval dat...het gaat hier om de wijze hoe je dit richting speler brengt. Daar wordt echter door Kluivert niets over gezegd. Kluivert geeft hier duidelijk aan dat zijn kamp de eerste is geweest om naar het geld te kijken. Zij wilde nl niet verlengen voor dat... tja, dan begint het iig bij hun.

17 mei 2018 om 20:54

@FcKnudde1988: Ja, wel als vele hier roepen dat hij nog niet is uitgeleerd bij Ajax en zich nog verder moet ontwikkelen. Blijkbaar taalt niemand daar naar, als ze 20 miljoen vangen. Nu hij nog maar een contract van een jaar heeft en weg wil, net als de Ligt, is het in ene de grootste misdadiger en geldwolf die er rond loopt, en deugt er niets meer aan die jongen. Over de Ligt hoor je praktisch niks, omdat die waarschijnlijk miljoenen gaat opleveren en de kas weer lekker gaat spekken, terwijl het praktisch hetzelfde verhaal is. Dat is meten met 2 maten, of niet? Vind het beschamend dat hier een hoeveelheid volwassen kerels zich zo laten gaan, omdat een mannetje van 19 er voor kiest om zijn contract niet te verlengen, om welke reden dan ook. Get a life!

17 mei 2018 om 21:00

Nee hoor, ten eerste zou De Ligt een stap hoger aan kunnen en ten tweede heeft De Ligt zijn contract net al verlengd. Als jij niet inziet dat deze twee dingen een wereld van verschil maken, ben je ziende blind.

17 mei 2018 om 22:03

Dus als een speler geen handelswaar wil zijn deugt ie niet?

17 mei 2018 om 22:21

@Preditor helemaal mee eens... het enige verschil is dat JK de club met gelijke munt wil behandelen wegens achterbaks handelen. De Ligt is een groot talent maar men nuanceert het niveau ook niet eens. Jij hoe Vertonghen weg ging, dat is acceptabeler maar de situatie JK en de Ligt scheelt niks. Pure sentiment richting de 1 en niet richting de ander. Men redeneert hier alleen vanuit het perspectief van ajax tsjaaa lekker makkelijk!

17 mei 2018 om 22:26

Nee, het verschil is dat De Ligt zich realiseert dat hij veel aan Ajax te danken heeft en dat hij het Ajax gunt om iets aan hem te verdienen.

17 mei 2018 om 22:27

Daarnaast is het zo, zoals ik al eerder stelde, dat De Ligt een stap hoger wel aan kan. Iedereen ziet dat en gunt hem dat dan ook.

17 mei 2018 om 22:47

Op basis waarvan 'weet' iedereen dat de Ligt een stap hoger aan kan? Omdat ie in onze Mickey Mouse competitie erboven uitsteekt ... dat dachten we ook van Klaassen weet je nog? Zoals ik al zei de Ligt is helemaal nog niet uitgeleerd - het niveau wat Vertonghen had toen die ging heeft ie nog laaaang niet bereikt. En Vertonghen kon meteen mee op het hoogste niveau ... de Ligt net aanvoeder is volgens iedereen meteen klaar voor de top. Gelinkt worden aan Barca en dergelijke zonder het op top niveau waargemaakt te hebben, amper Europese wedstrijden gespeeld, geen W of EK, vrijwel uitsluitend in de Eredivisie ... schei toch uit. Kluivert weet toch ook wel dat hij veel aan Ajax te danken heeft maar dat geeft ze geen vrijbrief om hem zo te piepelen 1. Achter zijn rug om en 2. Zo betichten in de media waardoor een hetze ontstaan is. Nee dat is fair game, voor dit alles hield JK toch zijn mond en hield het binnenskamers en vdSar die nooooit iets te melden heeft komt nou ineens met flinke teksten aan kakken. En niemand die dat doorprikt, er speelt veeeeel meer dan wij weten daarom is het snelle oordelen 'Kluivert geldwolf Kluivert geldwolf!' mij en meerdere weldenkende objectieve mensen te makkelijk.

17 mei 2018 om 23:21

@Kyle66: Opvallend dat je alleen reageert op 1 item, uit mijn gehele reactie. Wie zijn hier nu ziende blind? Is weer een selectieve reactie, die ik hier veelal gelezen heb. Vind het gewoon bespottelijk dat er zo gereageerd word op een beslissing van een jongen van 19, die nog in zijn recht staat ook om deze beslissing te nemen. Hij is de baas over zijn eigen lichaam, carrière en beslissingen. De Ligt zegt ook dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is, ongeacht zijn contract, alleen Ajax vangt miljoenen meer voor hem, dat is het verschil. Of de Ligt toe is aan een stap naar de top, valt nog te bezien, want daar komen ook andere krachten bij kijken.

18 mei 2018 om 01:04

Depay tekende ook bij voor hij vertrok. Dit om de club te bedanken voor alle jaren. Als je tog zo goed bent weet je dat je tog verkocht word en geef je je club waar je alles aan te danken hebt nog een leuk zakcentje.

18 mei 2018 om 01:14

Depay is ook nooit unfair behandeld door PSV, Willems jaartje verlengen en weg idem dito. Bij wederzijds vertrouwen en eerlijkheid is dit snel gegund, in dit geval speelt Ajax het heilig boontje terwijl ze Kluivert achtdrbaks behandelen met zij dealtjes en in de media besmeuren als geldwolf. Zie jij het verschil?

18 mei 2018 om 15:00

Kluivert is ook nooit unfair behandeld door Ajax. Maar net als je overige berichten is er geen touw aan vast te knopen en roep je maar wat.

17 mei 2018 om 22:55

Je kan Ajax zeker kwalijk nemen. Had Overmars niet tijdens de EL finale tegen Man utd niet gezegd dat zij (ajax), graag zien dat talenten tot hun 25ste blijven en daarna een stap hogerop maken. Hij gebruikte destijds de voorbeeld van Klaassen. Als dat je beleid is, dan had je die move niet moeten maken. Ik begrijp de frustratie van JK. Nu hebben ze ook een goeie bod op Neres gekregen van 28 miljoen, is ook een aantrekkelijk bod. Maar waarom weigeren ze die bod wel.

Jammer dat kleine Kluivert niet meer gaat verlengen en gaat vertrekken komende transferperiode. Met Labyad heeft Ajax naar mijn mening een goede vervanger gehaald en ik hoop dat Ajax ook nog Tadic kan halen die samen met Labyad moet gaan concurreren voor de plek van de vertrekkende Kluivert.

17 mei 2018 om 19:50

Tadic is meer een 10 tegenwoordig. Eerder vervanger van Ziyech dus.

17 mei 2018 om 22:17

Tadic? Hoe denk je dat dat ooit mogelijk is? Die is compleet onhaalbaar

Ga maar lekker weg. Je bent het Ajaxshirt niet waard. En dan scheinheilig het logo kussen. Arrogant mannetje dat je bent.

“ik zelf maak de keuze. Niet mijn moeder of vader. En mijn moeder staat achter alle keuzes die ik maak”. Herrie in huize Kluivert?
Ga maar weg dan. Die denkt echt dat hij Jezus te paard is. We kunnen prima zonder.

17 mei 2018 om 20:53

Herrie? Je bedoelt dat je niet weet dat Patrick en de moeder van Justin al jaren niet meer samen zijn? Er is dus juist geen herrie meer in huis, maar blijkbaar doet die rust aan z'n kop Justin geen goed.

17 mei 2018 om 21:01

Geloof me. Ik weet uit ervaring hoe het tussen exen kan gaan ;-)

17 mei 2018 om 21:02

Mag toch hopen dat je die herrie niet in huis laat komen dan..

17 mei 2018 om 21:14

Nee joh. Ik verdien (wat dat betreft) gelukkig geen miljoenen. En het ziet er niet naar uit dat m’n kinderen dat zullen gaan doen ;-)

Dan is hij dus toch in de praatjes van Mino gaan geloven. Heeft zich goed gek laten maken

Doei doei maak je carrière maar kapot. Hoop dat Ajax nu voor Babel gaat.

Graag een verbod op het kussen van het logo tot je 3 jaar in het eerste hebt gespeeld. Walgelijk dit.

precies dezelfde soap als met donnarumma.. zal het aan ajax en ac milan liggen of toch aan die geldwolf raiola ?

17 mei 2018 om 20:59

We zagen het ook met Tete, zodra Raiola zaakwaarnemer wordt, verlengen ze hun contract niet. Aangezien het eerste contract wegens wettelijke bepalingen maar drie jaar mag duren, moet Ajax al in het tweede jaar verkopen. Kluivert weigerde verkocht te worden maar wilde ook niet bijtekenen.

Hij zit liever nu een jaar op de tribune om dan miljoenen tekengeld te vangen.

Wegwezen!! Met zo'n mentaliteit ben je het geen eens waard om het Ajax shirt te dragen. Slap hoor in de slachtofferrol kruipen terwijl Mino je zit te pushen..

Lekker excuus zo. Er is altijd een bepaalde druk bij loyaliteit aan een werkgever. Achja als ik voor ajax was zou ik me er niet eens druk om maken, nooit lang goed gespeeld vooralsnog..

Strik er omheen en weg wezen! Ik ben bereid hem op de fiets af te zetten. Lekker de bank warmhouden ergens anders en over een paar jaar terugkeren bij Almere City ofzo (met alle respect voor die club)

Dit klinkt wel heer erg alsof hij zichzelf boven de club heeft staan. Niemand staat boven de club, en dat zal hij wel leren bij zijn volgende club leren waar dat precies zo geldt. Niemand. Staat. Boven. De. Club.

Je hebt 5 goals gemaakt in een seizoen eredivisie, waar verwacht je naar toe te kunnen? Oja je achternaam...

Doeiiii. Al ben ik wel benieuwd naar welke club hij gaat dan. Kan op dit moment niet echt een club bedenken waar hij een meerwaarde voor is... Roma werd genoemd. Volg die club niet zo heel goed, zou ie daar in de basis staan?

17 mei 2018 om 19:52

roma halve finale CL. Ajax niet eens actief in EL. Bij Ajax niet eens een uitblinker. Reken zelf maar uit😉

18 mei 2018 om 00:58

Raiola sluit wel een package deal met Man United. Daarna zal hij worden uitgeleend aan een andere wat mindere Raiola club zoals Nice. Zo gaat dat tegenwoordig. Eeen club kiest voor een bepaalde zaakwaarnemer en vervolgens zie je de spelers uit zij stal bij de club op duiken.

Bij Ajax zagen we dit ook onder Jol, kwamen ook allerlei Raiola spelers ineens naar amsterdam als ze elders op een dood spoor zaten.

Je bent het mooie Ajax shirt niet waard snotjong!! Snel verkopen of lekker laten wegrotten op het trainingsveld...

Wieberen dan maar. Lang de kans geven. Ik geloof overigens totaal niet dat Justin Tottenham wegwuift

Wat een zielig mannetje. Alle ruimte gehad om door te breken ondanks vele matige wedstrijden. Komt ineens met een bizar eisenpakket. Wat een gigantisch disrespect naar de club die je volledig heeft gesteund. Trieste gast. Wegwezen en nooit meer terug halen.

Wasgetekend, hier spreekt de papagaai van Raiola. Gaat zijn geld opstrijken onze Mino en de carriere van Kluivert loopt een fikse deuk op. Is er namelijk nog niet aan toe. Maar dat zal zijn zaakwaarnemer een zorg zijn.

Doodzonde dat zo'n groot talent nu al weg gaat en niet meer te bewonderen is op de Nederlandse velden. De financiële feiten ken ik niet qua contract verlengingen dus kan ik niet over oordelen.

Overrated ventje. Als ik Ajax was zou ik hem z.s.m. verkopen! Of anders laat je hem de wedstrijden bekijken via de tribune. Hopelijk leert hij dan niet meer zo arrogant te praten.

18 mei 2018 om 01:00

Je moet hem juis tniet verkopen,d at is precies wat hij wil. Daarom schopt hij nu stennis zodat zin trasnfersom gedrukt kan worden. Op die manier neemt Raiola de club in gijzeling. De Ligt zal de voglende zijn die ineens uit het niets doodongelukkig is in Amsterdam.

Echt goedkope Raiola truukjes. Je moet je poot stijfhouden, zoals AC Milan deed afgelopen zomer anders neemt Raiola je club over en kan je voortaan al je beste spelers meteen afschrijven.

Tuurlijk is het geen goede mentaliteit, maar ik geloof toch ook zeker dat dit deels aan Ajax ligt. Het gaat daar al een tijd niet goed en je merkt dat er veel spelers willen vertrekken en zich daar niet goed voelen.

17 mei 2018 om 20:14

Wie willen allemaal vertrekken dan als ik vragen mag? Ziyech wisten we 2 jaar terug al (net zoals arias en zoet al 3 keer hebben gezegd te hopen op een transfer en Klaassen vorig seizoen). Voor de rest kan ik me niemand herinerren die echt gezegd heeft weg te willen.

17 mei 2018 om 20:29

De ligt en onana wilden ookal weg. Verlies je dus 3 sterkhouders. Kluivert vind ik geen sterkhouder. Ajax kan hem makkelijk vervangen lijkt mij

17 mei 2018 om 20:57

Waar hebben De Ligt en Onana dat gezegd? De Ligt krijgt 48 vragen per dag of hij weg wil van de media maar hij heeft nooit gezegd dat hij weg wilt.

17 mei 2018 om 22:08

De Ligt wil wel degelijk weg als ie de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Is al meerdere keren in het nieuws geweest.

17 mei 2018 om 22:25

@Kohaku Heeft ie niet gezien, zijn woede richting JK verblindde hem. Echt sommigen hier laten zich echt kennen door wat JK ook zegt voor Ajax te kiezen. Objectiviteit ho maar, hij geeft een helder signaal - de club is schijnheilig en meerdere jongens willen van boord, de Ligt en Onana goh hoe zou dat toch komen? Want zoooo uitgeleerd zijn die twee nou ook weer niet maar nee hoor 'Kluivert geldwolf Kluivert geldwolf' ik zie al een toekomstige aflevering Andere Tijden Sport voor me

17 mei 2018 om 22:29

Waar in het interview heeft Kluivert namen genoemd? Ik heb ze niet gelezen. Maar misschien ben jij telepathisch ingesteld en weet jij het precies? Ik heb alle interviews met De Ligt gelezen danwel gezien en hij zegt steeds hetzelfde: hij weet nog niet of hij weggaat, maar als hij bij Ajax blijft doet hij dat met liefde.

17 mei 2018 om 22:56

Kluivert zelf niet *zucht* waar zie je mij dat beweren? Het is een signaal die hij geeft maar tussen de regels doorlezen is schijnbaar te moeilijk. Google de Ligt weg en Onana weg zelf dan ... dat jij die items gemist hebt is aan jou. Niemand vraagt zich dus af waarom een aantal versneld weg wil, of laten lekken dat ze 'het wel mooi zouden vinden als'. Een de Ligt die opeens van zaakwaarnemer switched enzo er is iets goed bedorven binnen de club. Hoe moeilijk kan het zijn om ZELF het grotere plaatje te zien?

17 mei 2018 om 20:29

Op Cerny, Johnson, Siem en Sinkgraven kan je sowieso niet rekenen. En bv. Bergsma was ook heel duidelijk; net als Kluivert. Ik denk dat Eiting en Sierhuis er ook zo in staan.

Van de laatste aankopen voldoet vooral Tagliafico. Labyad lijkt wel een aankoop in de categorie Kristensen en Orejuela terwijl ook Bande de laatste 6 maanden geen knikker heeft geraakt.

Als ik Kluivert goed begrijp willen Onane, De Ligt, F. de Jong, vd Beek, Ziyech, Neres, Dolberg en Kluivert allemaal liever vandaag dan morgen weg.

Ook Schone, Siem, Veltman, Orejuela en Huntelaar zullen vooral vanaf de bank of in noodsituaties het volgende seizoen meemaken.

Nee, de huidige sfeer bij Ajax is niet gezond. Maar da's logisch na al die trainers en spelerswisselingen. En de huidige positie van Ten Hag wankelt alweer/nog steeds terwijl er een oneindige stroom kritiek is op Van der Sar en Overmars.

17 mei 2018 om 21:03

Waar lees jij dat al die spelers weg willen? Of ben je telepathisch ingesteld?

17 mei 2018 om 21:00

Hou toch op zeg, ver;leden jaar wilde hij niet weg. Maar hij wilde ook niet bijtekenen. Nu weten we waarom, hij wil gratis weg.

Wacht maar tot het bij jouw club gebeurt, gaan we het ook even inwrijven.

17 mei 2018 om 21:14

Dat werd bij Labyad ook ingewreven hoor, maak je maar niet druk. Kan bij PSV na een mindere periode ook gebeuren. Kan zomaar dat de opvolger van Brands er ook niets van snapt. Je kunt niet ontkennen dat het bij Ajax bestuurlijk niet allemaal top gaat.

Dat wist ik niet? De Spurs die afgelopen zomer in staat was om ook Kluivert binnen te halen. Ik wacht even af op de reactie van Ajax zelf voor ik hier werkelijk een oordeel over ga geven, maar dat er over en weer communicatie problemen zijn geweest lijkt me duidelijk. Dat Ajax alleen wou verlengen door dat ze meer geld kunnen ontvangen lijkt me logisch, geen club wil zijn talenten voor een appel en een ei verkopen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat geld alleen de reden was, Kluivert was goed genoeg voor een basisplaats en ze wilde ook dit seizoen met hem verder. Jammer, maar gelukkig is wordt het op tijd aangegeven, daardoor kan Ajax op zoek naar een nieuwe speler voor op de vleugel.

Ik zou het niet eens meer jammer vinden. Vond het een leuk talent. Mocht alleen veels te vroeg aan het grote werk ruiken, deed het niet eens zo slecht. Was effectiever dan Younes en werd gelijk basis speler dit seizoen. Kluivert is geen bepalende speler zoals Ziyech of Neres die je echt gaat missen als ze weg zouden gaan. Wel is het een heel groot talent die vooral door zijn naam een mooie toekomst kan krijgen. Ajax had hier goed aan kunnen verdienen en hopelijk ook een goede speler voor kunnen hebben in de toekomst mits hij nog minimaal 3 seizoenen zou blijven. Talenten zijn talenten en geen dragende spelers, dus mocht hij nu al weg willen dan voor een mooi bedrag laten gaan.

Lekker wegwezen. Ik ben blij dat de andere buitenspeler Neres gewoon normaal is gebleven, heeft daarnaast ook een veel beter rendement dit seizoen dan onze topper Kluivert maar hem hoor je niet.
Voor topclubs in het buitenland is Kluivert veel te licht. Het is geen Davinson Sanchez waaraan je kon zien vorig jaar dat hij binnen 1 seizoen de Eredivisie ontsteeg. Kluivert doet dat sporadisch.

17 mei 2018 om 22:04

@denn01 zal dat niet komen omdat Neres aanzienlijk meer verdiend als Kluivert en een meerjarig contract heeft?

Als hij echt had willen blijven, waarom dan niet vorig jaar verlengen toen je nog geen basisspeler was? Spreekt juist vertrouwen uit dat ze zijn contract wilden verlengen. Denk niet dat hij erg gemist gaat worden. Leuke speler en kan natuurlijk nog veel beter worden, maar hij denkt dat hij er al is en die misplaatste arrogantie stoort mij en vele anderen

Hahaha oh Justin toch. Ajacieden worden natuurlijk al gauw opgehemeld en in het geval van bijv. De Ligt is dat volkomen terecht. Maar Kluivert mist toch alles om de top te halen. Knap dat ie af en toe tegen Roda of Excelsior een goaltje maakt maar wat heeft hij nou laten zien?

En daar leid je dan spelers voor op. Net een handvol fatsoenlijke wedstrijden in het eerste gespeeld en mijnheer heeft al geen zin meer in voorrondes CL want hij vindt zich hier uit ontwikkeld. Opzouten dan maar.

Wanneer een club een speler aan zijn contract houdt, roept iedereen dat de speler in kwestie koste wat kost zijn contract moet uitdienen omdat hij het met volle verstand heeft getekend. Wanneer dan een speler zich aan zijn contract houdt en zijn contract uitdient, roept iedereen dat de speler in kwestie zijn contract moet bijtekenen of anders allerlei verwensingen naar het hoofd krijgt geslingerd. Heel raar...

17 mei 2018 om 20:14

Er is een groot verschil wanneer je die speler helemaal zelf hebt opgeleid. Wanneer een speler ergens binnenkomt na zijn eerste club is het logisch als die een contract tekent en dat hij zich er aan houdt. Het is toch iets heel anders dan wanneer je een speler opleid er veel geld in tijd in stopt, veel loon betaald en dat die dan vervolgens gratis de deur uitloopt. Je bent in deze echt appels met peren aan het vergelijken.

17 mei 2018 om 20:19

Kromme redenering. Wanneer je een speler aankoopt en er dus ook serieus voor moet hebben investeren en daarna zijn contract uitdient en gratis de deur uitloopt, heb je er ook veel tijd en geld ingestoken? Waarschijnlijk nog meer dan bij de zelfopgeleide spelers. Wanneer clubs daarna spelers resoluut geen speeltijd geven of wegpesten dan zit ook niemand te zagen op de club toch? Dat vind ik persoonlijk veel erger dan een speler die zijn contract respecteert en die gewoon uitdient, hij houdt zich gewoon aan de overeenkomst met zijn werkgever.

17 mei 2018 om 21:01

Jesuismoi jij snapt het niet zo goed geloof ik. Ajax koopt Tagliafico bijvoorbeeld en gaat er dan vanuit dat hij zijn aankoopbedrag mede terugbetaald door zijn directe toevoeging op het veld. Een jeugdspeler opleiden is niet goedkoop, als ie dan en transfervrij vertrekt en zelden iets sportief heeft bijgedragen omdat ie nog maar 16 of 18 is, dan houd je als club dus niets over van al de geïnvesteerde tijd en kapitaal. Niemand beweert dat Kluivert zich niet aan de overeenkomst houdt, maar de meerderheid van de mensen vinden dat voetballers best een beetje loyaal mogen zijn naar de club die ze opgeleid heeft en dat ze de club best een mooi afacheidscadeau in de vorm van een transfersom doen.

17 mei 2018 om 21:05

De opleiding is gratis, sterker nog ze krijgen betaald tijdens de opleiding. Dat is omdat Ajax een transfersom ontvangt als een speler verkocht wordt.

In voetbal land behoort de opleiding van Ajax tot de wereld top. Nu veranderd het model, spelers willen gratis weg als de opleiding voltooid is. Dus zal Ajax straks geld moeten gaan vragen aan jeugdspelers die opgeleid willen worden. Degene die het niet redden, blijven dan met dikke schulden achter.

Het was een mooi model, de opleding wordt betaald door degenen die hem succsvol doorlopen maar dat model zal door types als Raiola en Kluivert gaan veranderen.

17 mei 2018 om 22:13

Misschien de spelers wat later laten debuteren zodat ze niet als ze twintig zijn de Eredivisie al beu zijn.

19 mei 2018 om 09:39

Volgens mij snap jij het niet helemaal, laten we als voorbeeld een Schone nemen. Die speler is gekocht, maar die hoeven ze niet per se door te verkopen, die mag gratis de deur uit lopen. Hangt toch net af welke speler je haalt. Tuurlijk als je een jonge speler haalt en je hebt er flink voor betaald laat je hem niet gratis de deur uitlopen, misschien had ik erbij moeten zeggen ervaren spelers.

17 mei 2018 om 20:42

Het verschil is hier dat het een zelf opgeleid talent is. Of het nou Kluivert, De Ligt of Pieterse is (hoe goed het talent ook is), je mag ze maar een eerste contract geven voor maximaal 3 jaar. En als hij dat niet wilt verlengen tussendoor, loop je na 3 jaar gratis de deur uit. Dan heeft de club dus jaren lang geinvesteerd in het talent en na 1 contract is ie weg. Dan heb je eigenlijk maar maximaal twee jaar wat aan hem, want in wat eraan te verdienen moet ie dan verkocht worden.
Toevallig of niet, met Raiola is dit vaker gebeurd.

Zou Patrick hem niet een beetje de juiste richting op sturen

17 mei 2018 om 20:02

Jawel hoor. Hij zegt alleen dat hijzelf de keuzes maakt en niet zijn vader en moeder. Vervolgens wordt gequote dat zijn moeder achter alle keuzes staat. Gaat een wereld achter die quote schuil volgens mij. Vader heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij vindt dat zoonlief nog niet aan het buitenland toe is. Justin is niet alleen kleine kleine kluvert in naam blijkt maar weer.

17 mei 2018 om 21:09

Nee hij woont bij zijn moeder die geschieden is van Patrick en graag het geld binnen ziet komen.

Lekker laten wegrotten op de tribune. En de voetbalwereld moet een statement gaan maken. Is Dikke-geldwolf-mino-fuckin-rayola je makelaar ben je hier niet welkom. De zoveelste speler die zijn carriere laat slopen door die dikzak

17 mei 2018 om 20:00

Barcalona heeft dat toch al gedaan. Die wilde Kluivert maar ze haakte af vanwege Raiola.

Weer zo’n gevalletje Bouy, Kishna, El Ghazi en noem ze allemaal maar op. Einde carrière! Wel geld genoeg straks. Veel plezier er mee.

Ik heb helemaal niets met Ajax, maar dit kan toch gewoon echt niet meer. Omgekeerde wereld dit. Je moet het Raiola geven, hij weet z'n spelertjes prima te overtuigen van zijn gelijk en ze tegen hun club uit te spelen. Dom is deze man alles behalve.

Heel benieuwd waar deze jongen over pakweg vijf jaar is terug te vinden. Iets zeg me ergens op de bank bij een Serie B club, je kunt het hem eigenlijk niet eens kwalijk nemen want blijkbaar is hij niet pienter genoeg om door dit hele spel heen te prikken.

17 mei 2018 om 20:17

Misschien eens tijd dat er een zwarte lijst komt met makelaars waar clubs geen zaken meer mee doen. Je wist al dat dit ging gebeuren op het moment dat bekend werd dat deze pizzabakker zijn zaakwaarnemer werd. Alle clubs zouden gewoon geen zaken met deze man moeten doen, kijken hoeveel spelers die dan nog zo ver krijgt om hun carriere te verpesten.

Alsof hij in de CL aan spelen toe komt bij een grote club. Dat je denkt dat je een wereld speler in wording ben wil zeggen dat je echt naast je schoenen loopt. In Amerika krijgen spelers in college football en basketball geen loon. Maar investeren in zichzelf om uiteindelijk de top te kunnen halen en cashen. Misschien moet zoiets ook in het voetbal geïntroduceerd worden. Misschien blijven ze dan langer met hun beide benen op de grond staan.

Heb he dan onder een steen geleefd kluivert?? Het is al sinds het bosman arrest dat spelers hun contract verlengen om verkocht te worden. Weet je vader alles van en die kan het je zo uitleggen.

Wederom erg knap gedaan van Raiola. Een jonge voetballer helemaal in gepakt zodat ie precies doet en zegt wat ie wilt. Mag ook wel eens gezegd worden, die raiola weet zijn spelers toch altijd precies als marionet te bedienen. Erg knap gedaan nogmaals. Ik hoop echt dat die man binnenkort...........(vul zelf maar in).

Ach jochie (kluivert) toch, je heb het maar zwaar hoor. Ajax uitmaken voor geldwolven terijl je zaakwaarnemer de grootste geldwolf van allemaal is. Ajax wil alleen verlengen om nog geld voor me te krijgen, dat hebben ze ook in je geïnvesteerd en mss willen ze gewoon get team intact houden. Ze wouden me verkopen voor €20 miljoen, gek he voor een talent dat nog nauwelijks speelde als je zo'n bedrag kan krijgen. Maar je wil wel de beste worden, dus ga je verkassen terwijl je nog lang niet uitgeleerd ben. Jongen jongen jongen, zoveel geld dus koop aub een spiegel

Hoop dat hij gaat verlengen, anders kunnen hij en Johnson van plek ruilen.

17 mei 2018 om 21:13

Het is al een jaar duidelijk dat hij niet gaat velengen, hij wil transfervrij vertrekken. Daar is hij al een jaar mee bezig. Direct na zijn doorbraak weigerde hij bij te tekenen.zien we elke keer als Railona een speler bij Ajax begeleid, Verleden jaar was het Tete. We hebben nog gel=uk dat de Ligt nu pas in de stal van Raiola terecht gekomen is, die ligt gelukkig wel vast.

In de winterstop verkopen. Eerst even een halfjaar op de tribune laten zitten. Eens kijken of hij dan nog praatjes heeft. Het gaat niet om geld toch. Wie wilde ook alweer een van de bestbetaalde spelers van Ajax worden? Beetje schijnheilig.

Het meest schokkende aan het interview met Kluivert vind ik niet zozeer dat hij zijn contract niet gaat verlengen - dat was al langer duidelijk - maar dat hij aangeeft dat de sfeer binnen de selectie totaal verziekt is door alle trainerwissels. Niemand weet meer waar 'ie aan toe is, het teamgevoel is totaal weg en iedereen die de kans krijgt wil eigenlijk zo snel mogelijk weg. Als dat waar is, en ik denk het wel want ook andere spelers hebben het hierover gehad, dan heeft Ajax een heel groot probleem. Want dat betekent dat elke speler voor wie deze zomer een goed bod komt - De Ligt, Neres, Onana, Dolberg - weg wil en dus waarschijnlijk ook weg zal gaan. Dat dreigt een leegloop van epische proporties te worden, en is volgend seizoen eigenlijk bij voorbaat al verloren. En dat allemaal dankzij het wanbeleid van Edwin enco die weigerden Bosz tegenmoet te komen en Keizer een kans te geven. Ik zie de nabije toekomst van Ajax helaas heel somber in, en dan te bedenken dat een jaar geleden alles nog rozegeur en maneschijn was en we met 150 000 man op het museumplein stonden te feesten.

17 mei 2018 om 20:11

Hij weet de aandacht aardig te verleggen inderdaad. Het is een kutseizoen geweest ja. Dan hoor je de solidariteit op te brengen een nieuwe start te maken. Maar dat zal wel ouderwets en naief zijn.

17 mei 2018 om 20:49

@Voorland Hahaha solidariteit? Ik hou van ajax, maar waar was Ajax’s solidariteit mbt Serero dan? Je gaat me niet zeggen dat een speler die als basisspeler het fantastisch deed tegen Barca en won 1 jaar later niet meer goed genoeg was voor het eerste? Zo kunnen clubs er ook wat van.. Voetbal is een business, zo kijken de clubs ernaar, en zo moeten de spelers er ook maar naar kijken. Is een speler niet goed genoeg mag die vertrekken voor geld. Is een speler goed genoeg, moet je maar genoeg willen betalen.

17 mei 2018 om 21:03

Ik zou wel eens van Serero willen horen wat hij allemaal aan Ajax te danken heeft ;-) Maar op zich heb je een punt(je) in mijn ogen.

Edit: ik bedoelde overigens de onderlinge solidariteit binnen de selectie met het oog op het drama aan het begin van het seizoen. Laat onverlet dat je nog steeds een punt hebt.

17 mei 2018 om 22:19

Dat drama aan het begin van het seizoen is wellicht fantastisch gemanaged door Keizer. Het ontslag van Keizer kan dan ook het moraal, of solidariteit, van deze jongens gebroken hebben. Dat ze daardoor het vertrouwen in het bestuur zijn kwijtgeraakt. Een ijskoude beslissing van van der Sar en consorten, die misschien haaks stond op de gevoelens die in de groep leefden ten aanzien van Keizer met betrekking tot Nouri.

17 mei 2018 om 21:14

Hou toch op met die onzin zeg, acht maanden geleden voor de trainers wissel wilde hij al niet bijtekenen. Hij is nu herrie aan het schoppen om zo makkelijekr weg te kunnen. Dat truukje deed Raiola ook met Ibra. Even flink afgeven op je club zodat je goedkoper weg kan en nog meer tekengeld kan opstrijken.

Laat je niet zo in het ooitje nemen, dit soor ttruukjes doet Raiola al jaren.

17 mei 2018 om 21:36

Ben het met je eens dat het grootste deel van zijn verhaal duidelijke Raiola BS voor de buhne is, maar het punt wat ‘ie maakt met betrekking tot de sfeer en de vertrekwens van veel spelers lijkt wel degelijk te kloppen. Zelfs Donny hintte er laatst naar dat ie het niet meer helemaal naar zijn zin had bij Ajax, en een grotere Ajacied dan Donny is binnen de selectie lastig te vinden. Ben dus bang dat Kluivert wat dat betreft wel degelijk een punt heeft, en dat het dus niet onwaarschijnlijk is dat naast Ziyech en Kluivert er dit seizoen nog heel wat andere basisspelers de deur uit wandelen.

Ik draag Ajax een warm hart toe, maar steun de jonge Kluivert in deze. Voor hem is komend seizoen weinig eer te behalen bij Ajax. Nederlandse clubs kunnen al jaren geen potten breken in de Champions League, en eenzelfde kunstje als Bosz flikte in de Uefa Cup zie ik Ten Hag niet zo 1,2,3 doen. Daarnaast vormt hij een creatief trio met Neres en Ziyech (de beste voorhoede van de competitie, zelfs bij gebrek aan een, met alle respect voor de Hunterm écht scherpe goalgetter) en die slaan tevens beiden de vleugels uit na de zomer. Nog een jaartje doormodderen in de Eredivisie heeft voor hem simpelweg geen meerwaarde. En laten we ajb niet doen of Netto Overmars roomser is dan de paus. Justin, het ga je goed! Ik blijf je iig met veel interesse volgen! :-)

17 mei 2018 om 20:47

Weinig eer te behalen? Hij laat nooit zien waarom hij het Ajax shirt zou mogen dragen, laat staan een nog grotere club. Als hij in de Eredivisie al niet onderscheidend is, snapt hij zelf toch ook wel dat hij hier niet uitgeleerd is? Deze geldwolf mag van mij morgen een blessure oplopen waardoor hij een half jaar niet speelt en niemand hem zal kopen.

17 mei 2018 om 23:14

Die laatste zin maakt dat ik jou niet serieus kan nemen. Derhalve kies ik ervoor om een inhoudelijke reactie achterwege te laten; dat ben je simpelweg niet waard, jongetje.

17 mei 2018 om 20:47

Weinig eer te behalen? Hij laat nooit zien waarom hij het Ajax shirt zou mogen dragen, laat staan een nog grotere club. Als hij in de Eredivisie al niet onderscheidend is, snapt hij zelf toch ook wel dat hij hier niet uitgeleerd is? Deze geldwolf mag van mij morgen een blessure oplopen waardoor hij een half jaar niet speelt en niemand hem zal kopen.

Het is al langer bekend dat mijn club een handelshuis is geworden. Ik heb het artikel nu een paar keer gelezen en begrijp daardoor ook dat je loyaliteit aan het bestuur afneemt als je weet dat je vorig jaar al in de etalage stond. Ik kan er alleen maar van balen want die jongen heeft in mijn ogen veel wat we graag bij Ajax zien. Komend seizoen kan alleen maar beter worden maar nu vrees ik dat hij voor hooguit 10 miljoen deze zomer vertrekt. Echt zonde...

17 mei 2018 om 21:16

Het is altijd zo met Raiola, hij wil spelers zo goedkoop mogelijk weghalen zodat het tekengeld en de commisie astronomisch hoog worden. Het heeft niets met Ajax te maken, Ajax kan een speler maar voor drie jaar laten tekenen als ze 17 zijn. Met Tete ging het preceis hetzelfde. Met Ibra zagen we ook dat er met modder gegooid werd, later gaf Ibra toe dat het op verzoek van Juve was om zo nog goedkoper weg te kunnen.

Als ik Ajax was had ik hem nu alleen maar laten gaan bij een heel goed bod. Komt dat bod niet dan gaat hij maar lekker een seizoen voor zichzelf trainen. Het is zo ongelofelijk dom om nu op dit moment als je nog bijna niks hebt gepresteerd naar een grote club te gaan. Je belandt op de bank en speelt over een aantal jaar in de middenmoot eredivisie.

Hij kan zoveel meer uit zijn talent halen door eerst een stabiel seizoen te spelen en dan verkassen. Maar hij is helemaal gek gemaakt door meneer Raiola.

Wie zet wie onder druk. Jaartje trainen en dan weer verder kijken. Als je weg wilt, prima en is vast wel een club die 20miljoen of meer wil betalen en anders gewoon blijven, maar spelen is er niet meer bij.

Her draait Ajax alleen om geld. Ja, want bij een AS Roma waar je heen gaat betalen ze je met liefde... 😆 Ajax wil alleen maar verlengen omdat ze meer willen vangen.. goh echt? Wat een schande! Kluivert gunt de club die hem groot gebracht heeft niet veel dus...

'wat meespeelt voor Kluivert is dat Ajax hem vorig jaar heeft proberen te verkopen aan Tottenham Hotspur. Ook voelt de jonge aanvaller zich onder druk gezet en zegt hij dat Ajax alleen wil dat Kluivert verlengt, zodat de club een hogere transfersom voor hem kan vragen.'

Ach arme jongen toch, hebben ze dat gedaan? Gauw weg naar een warme absolute topclub waar ze je niet als handelswaar zien en ongetwijfeld gelijk in de basis zullen zetten... Als die verontwaardiging zo diep zit over Tottenham, begrijp ik niet dat Kluivert bij elke goal die hij maakte zo opzichtig het Ajax-logo kust; van zijn Marokkaanse collega kun je zeggen wat je wil, maar niet dat hij zo hypocriet is als Kluivert. En als de reden over die transfersom zo'n probleem is, begrijp ik niet waarom Kluivert drie maanden geleden zelf nog de wens uitspraken na enkele jaren pas voor 160 miljoen de club te willen verlaten. Dat staat helemaal haaks hierop.

Hiermee neemt Kluivert niet alleen Ajax en zijn fans in de zeik, maar eigenlijk iedereen die het Nederlandse voetbal volgt. Dat laatste geeft ook weer dat de Nederlandse sportjournalistiek in zaken als deze veelal faalt, opzichtig passief is. Waarom schiet geen enkele journalist zulke situaties terug op zo'n snotjong? Leuk dat Joep Schreuder elk seizoen om 12.30 in vanuit Venlo de huiskamers inpiept hoe zo'n leuk trappetje stadion De Koel heeft of vanuit het Kasteel mag vermelden hoe zo'n lekker zonnetje er schijnt voor een gezellige voetbalmiddag op Spangen, maar in dit soort gevallen zou ik graag zien dat de NOS ook eens wat stoottroepen stuurt om hier de confrontatie eens te zoeken. Als er zo opzichtig gedraaid wordt met de feiten en visies, roept dat tot wedervragen.

Hij is goed geinstrueerd door Raiola. Net als Tete indertijd. Geen wonder dat Ajax Bakker niet laat debuteren, want dan tekent hij ook niet meer bij.
Raiola is een ware meester in het ontwikkelen van conflicten. Dat hebben we ook al met Kishna gezien. Over het algemeen zijn deze spelers slechter af....
Iedereen doet alsof het alleen maar gaat over een transfersom voor Ajax, maar ik weet zeker dat het ook gaat om het ontwikkelen van een team waarbij spelers een aantal jaar bij Ajax blijven voetballen. Dat een langdurig contract dan wordt afgekocht met een transfersom is bijzaak.

17 mei 2018 om 21:18

Met Ibra zagen we ook precies hetzelfde, die gaf later ook toe dat hij expres sproblemen maakte om goedkoper weg te kunnen. Raiola is er een meester in, Ajax moet zich nu niet laten provoceren en gewoon stil blijven. Anders probeert Raiola het conract te laten ontbinden wegens problemen op het werk.

Ga eerst eens de beste van Ajax worden voordat je de beste van de wereld wil worden

Ja hoor wat een gejank zeg, net of er maar €3000 per maand is geboden. Doe toch normaal. Het had niet erg geweest als hij zich gedurende het seizoen op de vlakte had gehouden. Door z’n praatjes dachten we met een Ajacied te maken te hebben. Helaas toch niet. Veel succes verder doei

Die jongens (jeugdspelers) moeten eens leren om dankbaar te zijn. Jij hebt de kans gekregen en er is in jou geã¯nvesteerd. De club heeft de macht, niet een speler. Waarom vindt een speler het vervelend dat een club wil verlengen om er meer aan te verdienen? Waarom eist een speler een buitengewoon prettig perspectief voor hemzelf. Dat kan een club toch geen 11 laat staan 22 spelers bieden. Je moet er gewoon voor gaan en dan komt alles goed. Kluivert is basisspeler, wat wil je nog meer? Dingen als 'als we de voorrondes niet halen dan is dat niet goed voor mijn ontwikkeling'. Het gaat niet een en alleen om jou ontwikkeling. Het doel is minimaal voor de helft dat de club het goed doet. Probleem: individualisme van de maatschappij. Lees: ego's.

Ik hoop maar voor Kluivert dat zijn volgende stap niet te groot is zodat hij kan blijven spelen en zo in beeld kan blijven voor oranje. Zo niet gooit hij zijn eigen glazen in en wordt hij voorbij gestreefd door bijvoorbeeld een Bergwijn. Die is rustig, heeft aangegeven te willen blijven. Nog een jaar bij psv, Europese ervaring en dan kan hij daarna de stap hogerop maken.

Sorry. Maar wat een zielige reacties hier. Bekijk het vanuit zijn perspectief. Vind het van geen enkele toegevoegde waarde om hier over het geldaspect te praten. Kluivert heeft gelijk. Begin van het jaar wilden ze hem verkopen maar hij wilde zelf niet.

17 mei 2018 om 23:06

In grote lijn wel met je eens, maar geld speelt natuurlijk wel een rol. Als de spurs en Ajax daadwerkelijk een overeenkomst van 20 miljoen hadden over Kluivert, dan is het toch niet heel vreemd dat Kluivert bij contractbesprekingen met Ajax die getaxeerde waarde vertaald wil zien in een hoog salaris?

natuurlijk ishet ajax om het geld te doen,zo niet dan zetten ze kluivert toch een jaar op de bank

Wie praat hier? Justin of Mino? Denk dat we het wel weten...Kluivert jr. laat zich kennen. Jammer, maar Ajax hoeft niet in te gaan op deze chantage.

“Ik zat helemaal niet te wachten op geld” oke, maar je gaat wel met Mino Raiola in zee? Dan kan je verwachten dat deze man je wegbrengt toch? Beetje scheef allemaal

Hij heeft gewoon gelijk. Het is ajax alleen om het geld te doen voor een hogere transfersom. De woorden van Overmars zijn dan ook niet handig. Logisch dat deze jongen zich onder druk gezet voelt. Gewoon nog een jaartje schitteren bij ajax en vervolgens gratis de deur uitlopen en een enorm bedrag incasseren als tekengeld bij een mooie Europese (sub)top club.

17 mei 2018 om 20:31

Ik vermoed dat het een directe transfer wordt of een jaartje rondjes lopen op De Toekomst, maar die zie je niet terug in het eerste elftal van Ajax. Nog los van de reacties in de Arena. En de sfeer is daar vaak al om te snijden....

17 mei 2018 om 21:20

Tuurlijk jongen, wacht maar tot het Feyenoord overkomt. Jarenlang geinvesterd in een talent, alles voor hem betaald, hij kreeg zelfs betaal dtijdens zijn opleiding en dan gratis de deur uit lopen.

Jaatje schitteren zal in de JL zijn, Ajax is al bezig nieuwe buitenspelers aan te trekken en spelers met lange contracten gaan voor.

Ja, hoor. Goed om te horen dat je moeder je zelfstandig een keuze laat maken. Goed dat je een oom hebt die je alles influistert. Jammer hoor. Eigenlijk is Ajax hier zelf schuld. Ze hebben je in 2016 een contract gegeven. In jan 2017 en afgelopen seizoen in de selectie. Betekent dat ze een contract hebben gesloten voor 1 1/2 seizoen aan een speler die ze in tien jaar hebben opgeleid. Dat is imo veel te kort.

17 mei 2018 om 20:16

Je mag een speler onder de 18 niet een contract van 4 jaar aanbieden anders was dat heus wel gedaan.

En plan was om bij te tekenen?? Maar hij deed t niet??..bang voor leegloop??...hij is zelf wisselvallig dan t weer..allemachtig wat een zelf overschatting!!
Dat soort ego's win je de oorlog niet mee, onrust stokers...strik erom en succes verder...leeghoofd!!
Gaat m niet om t geld zegt ie ook nog...lachwekkend, dat was juist de reden om niet bij te tekenen, te weinig poen!!
Nog dommer dan t paard van Christus...en dat was n ezel!!

een basisplaats heb je al op zo een leeftijd blijf nog groeien bij ajax nog een jaar minimaal
laat raiola je niet beinvloeden man

Hij heeft 100% gelijk!! Flapdrol van der Sar en overmarsje is zo wie zo niet te vertrouwen.

Kluivert out, labyad in. Als je een leuk bedrag wil verdienen; op zijn 25e speelt Kluivert voor PSV

De onderhandelingen met Kluivert duren al een klein jaar. Het is typerend dat hij er nu ineens een probleem van maakt dat Ajax hem vorig jaar zou hebben proberen te verkopen aan Tottenham. Als dat al op waarheid berust. Het feit dat hij dat te horen zou hebben gekregen van zijn zaakwaarnemer terwijl die in geen enkele rol heeft gespeeld in de transfer van Sanchez, spreekt wat mij betreft al boekdelen. Het is gewoon een volstrekt doorzichtige poging om recht te praten wat krom is. Hij heeft het volste recht om een contractverlenging te weigeren en hoeft daarvoor geen enkele rechtvaardiging aan te dragen, maar het feit dat hij het nodig vind om de club die hem heeft opgeleid in een kwaad daglicht te stellen, geeft alleen maar aan dat Ajax alleen er maar beter van wordt als hij zo snel mogelijk zijn biezen pakt. Er zijn spelers die zelfs bereid zijn om hun aflopende contract te verlengen opdat hun club niet met lege handen komt te staan en het feit dat deze jongen, die nog helemaal niets heeft bewezen, er een probleem van maakt dat zijn club iets verdient aan zijn transfer, zegt volgens mij voldoende hoe hij karakterologisch in elkaar steekt. Wat dat betreft hoeft Ajax er niet rouwig om te zijn dat hij vertrekt.

Nou, einde carriere.
Raiola vult zijn zakken en brengt hem naar een grote club. Daar kan hij zich niet onderscheiden en komt op de bank. Die zien we over 3 jaar terug in een verhuurperiode bij de middenmoot van de Eredivisie.

''ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld.''

Heeft dit arme jochie zelf niet gezegd dat hij Ajax zo'n warm hart toedraagt dat hij voor 160 miljoen weg wil gaan?! Je zou ondertussen wel moeten weten hoe het werkt bij een 'opleidingsclub' als Ajax. Als Ajacied hoop je als jonge speler vroeg te mogen debuteren op basis van klasse om vervolgens (het liefst) een paar seizoenen en een paar kampioenschappen later als gevestigde naam de stap naar het buitenland te maken met een dikke transfersom als dankje richting de club en stad waar je zo van houdt!

Of is dat een fantasie...?

Al die negatieve en rancuneuze reacties.. Erg kinderachtig naar mijn mening. Zouden jullie bij Ajax blijven als je elders veel meer kan verdienen en tevens de kans hebt om op een hoger podium te acteren? Ik denk het niet... En dan dat logo kussen; misschien achteraf niet slim maar hou in he achterhoofd dat hij pas net 19 jaar is en dus net volwassen. Persoonlijk denk ik dat hij het gaat redden in het buitenland, al is het alleen maar om zijn sterke karakter. Hij is niet iemand die blind achter de mening aanloopt van het publiek, namelijk de mening dat iedereen maar zolang mogelijk bij Ajax blijven, omdat dat zogenaamd beter is voor je ontwikkeling. Ik heb daar een andere mening over, zelf op trainingen met pak hem beet el shaarawy wordt je al beter dan spelen tegen ars van peppen...

17 mei 2018 om 20:50

@lucasleiva

Je schrijft: "al die negatieve en rancuneuze reacties.. Erg kinderachtig naar mijn mening. Zouden jullie bij Ajax blijven als je elders veel meer kan verdienen en tevens de kans hebt om op een hoger podium te acteren? Ik denk het niet...".

Het gaat er al lang niet meer om dat hij zijn contract niet wil verlengen, dat is immers zijn volste recht. Maar dat had hij ook kunnen doen zonder de club die hem heeft opgeleid en hem de mogelijkheid heeft gegeven om zijn marktwaarde op te vijzelen, een jaar lang aan het lijntje te houden en in een kwaad daglicht te stellen. Dat heeft hij uitsluitend gedaan om ervoor te zorgen dat hij voldoende aan spelen toe te komen. Het heeft derhalve uitsluitend te maken met eigen belang en dat hij daarvoor zelfs bereid is om de club die hem de mogelijk heeft geboden om in de schijnwerpers te treden, zegt volgens mij meer dan voldoende over hoe hij karakterologisch in elkaar steekt.

Ajax doet hem vorig jaar een verbeterde aanbieding ondanks hij nog niet doorgebroken is op het hoogste niveau. Na een wisselend seizoen met een basisplaats als gevolg wil hij alleen tekenen als hij 1.5 miljoen + 20%. De grootste geldwolf is Kluivert met zijn zaakwaarnemer. Depay die de beste was van Nederland redde het niet op Man U waarom Kluivert dan wel. Als zaakwaarnemer moet je kluivert adviseren om bij tetekenen voor een basisspeler contract met bonussen bij goede prestaties en dan met een titel en gouden schoen afscheid nemen van Nederland.

Haha doorzichtiger kun je ze niet krijgen. Hij heeft de instructies en mediatraining van raiola iig goed opgevolgd. Aub lozen deze kerel

Dus, omdat Justin Kluivert grote ambities heeft, meer geld wilt verdienen is hij opeens een verwend nest en heeft hij last van grootheidswaanzin. Neeheeeeee.., hij weet gewoon wat ie wil en wat daar voor nodig is. Memphis idem; werd uitgekotst vanwege zijn arrogantie en gebrek aan prestaties, maar zie hem nu maar eens schitteren bij Lyon. Kluivert komt er wel

Dus Raiola + Kluivert hoefden geen 30% van de transfersom bij verkoop van Kluivert? Beide partijen zoeken hun gelijk, maar voetbal is big business, en Ajax is daar een voorbeeld van. Reken er maar op dat naast Kluivert ook Zyech, Onana, De Ligt, Neres en misschien Tagfiaglico gaan vertrekken. Is niet tijdig op te vangen voor de eerste voorronde CL. Dus inderdaad wacht waarschijnlijk sportief weer een mager jaar voor de AFC Ajax. Niet voor de NV. Die is al jaren spekkoper. En daar gaat het in Amsterdam meer om, dus is het vertrek van Kluivert voor het juiste bedrag een kwestie van tijd. Blijven betekent een jaar uitgefloten worden in een verziekte sfeer of eenzaam rondjes lopen op De Toekomst (van Kluivert).

17 mei 2018 om 20:29

Laten we hopen dat de leegloop meevalt....

17 mei 2018 om 22:00

@pinko

Je schrijf": "dus Raiola Kluivert hoefden geen 30 van de transfersom bij verkoop van Kluivert? Beide partijen zoeken hun gelijk, maar voetbal is big business, en Ajax is daar een voorbeeld van. Reken er maar op dat naast Kluivert ook Zyech, Onana, De Ligt, Neres en misschien Tagfiaglico gaan vertrekken. Is niet tijdig op te vangen voor de eerste voorronde CL. Dus inderdaad wacht waarschijnlijk sportief weer een mager jaar voor de AFC Ajax. Niet voor de NV. Die is al jaren spekkoper. En daar gaat het in Amsterdam meer om, dus is het vertrek van Kluivert voor het juiste bedrag een kwestie van tijd".

Wat je schrijft is natuurlijk weer een volstrekt onzinnige reactie. De AFC Ajax is voor meer dan 70 eigenaar van de NV. Dat betekent dat de AFC als grootaandeelhouder alles kan bepalen wat er binnen de NV gebeurt en dat de revenuen van het beleid feitelijk ten bate komen van de vereniging.

18 mei 2018 om 13:15

Welke realiteit zie jij dan bij Ajax? Dat het sportieve deel toch als het belangrijkst wordt voorgedragen? Volgens mij komen de bonussen op de winsten niet terecht bij de supporters, maar toch echt bij o.a. van der Sar en Overmars. Of heb ik dat mis? Misschien de vinger op de zere plek: wel ondeskundig in het leiden tot sportief resultaat. En als je die conclusie doortrekt naar hoe te handelen, waar kom je dan uit? Bij een vertrek door de achterdeur? Vooral na gedane beloften over het niet halen van bepaalde doelstellingen. Toch? Of trekt het pluche dan weer te sterk vanwege andere redenen??? De vraag stellen is deze beantwoorden....

18 mei 2018 om 22:36

@pinko

Je schrijft: "volgens mij komen de bonussen op de winsten niet terecht bij de supporters, maar toch echt bij o.a. van der Sar en Overmars".

Wat een onzinnige tekst. Waarom zouden de winsten bij de supporters terecht moeten komen? Dat is het meest belachelijke dat ik ooit heb gehoord. En de winst komt ook niet bij Overmars en Van der Sar terecht, maar komt ten goede aan het eigen vermogen. En omdat club de grootaandeelhouder is en er nauwelijks dividend wordt uitgekeerd, dus bij de club. Overmars en Van der Sar hebben een prestatiecontract en verdienen bijvoorbeeld veel minder dan hun collega's bij Psv. En als ze goed presteren krijgen ze een bonus, maar dat lijkt me niet meer dan logisch als je een prestatiecontract hebt en prestaties levert. Overmars heeft al meer dan 200 miljoen voor de club verdiend en is zijn bonus dubbel en dwars waard. Ik vind het behoorlijk bekrompen om hem die te misgunnen. Vooral als je zijn salaris vergelijkt met die van een speler. Dan is het maar een schijntje.

Jammer. De ontwikkeling had bij Ajax in een stijgende lijn door kunnen gaan. Wie weet hoe stabiel en productief deze gast had kunnen worden, waarna hij een mooie transfer had kunnen maken. Ook opmerkelijk dat Kluivert senior blijkbaar niet genoeg of helemaal geen invloed heeft kunnen uitoefenen. Sterker misschien nog: Kluivert senior heeft het na zijn ervaringen nog steeds niet door. Het “ik maak mijn eigen keuzes” stukje is natuurlijk wel heel makkelijk. Zou pas wat zijn als hij “onder dwang” weg moest. Oh wacht, hij wilde eerst bijdragen aan een transfer van 160 miljoen, maar nu vindt hij dat de club alleen maar geld aan hem wil verdienen. De jongeman heeft geen volledige uitleg van bovenaf gekregen over het feit dat “tevredenheid wordt beloond” en dat een contractverlenging een blijk van tevredenheid is. Mooie voetballer, hopelijk faalt HIJ niet, hij vergroot de kans van falen echter aanzienlijk...

Wat vind ik dit ventje toch een enorme kwal, en dan wordt hij ook nog door die Mino Raiola ´begeleidt´. Als ik de wedstrijden van Ajax bekijk vind ik hem helemaal niet zo enorm goed en ik vind hem een knap arrogante houding aannemen tegenover de club die hem heeft opgeleid.
Zij hebben in hem geïnvesteerd door hem in de jeugdteams te laten spelen en zijn ontwikkeling af te wachten, het minste wat hij terug kan doen is Ajax een mooi bedrag opleveren als hij weggaat. Maar nee, dat is dan ineens fout.

Ik ben Ajax fan maar ik walg eerlijk gezegd van Kluivert, je gunt het niemand, maar het zou goed zijn als hij eens goed op zijn plaat gaat.

Het is best wel aanlokkelijk om nu boos te worden op Kluivert omdat hij niet wil verlengen.
Feit is dat Kluivert zich blijkbaar gekrenkt voelde, de redenen daarvoor vind ik persoonlijk erg zwak, neemt niet weg dat ze voor hemzelf blijkbaar legitiem genoeg zijn.
Erg vervelend, ook al omdat het afgaande op de tekst er op lijkt dat Kluivert zich toch vooral door emotie heeft laten en laat leiden, misschien dus wel (deels) ingefluisterd door Raiola.
Dit alles geeft je, zeker als supporter, een machteloos gevoel.
Als het gevoel voor Ajax bij hem zo slecht is heb ik het liefst dat hij zo snel mogelijk vertrekt, ook om de ontwikkeling van anderen niet in de weg staan en in de hoop dat zijn (zo lijkt het) rancune richting Ajax niet overslaat op andere spelers.
Snap overigens niet waarom hij bij goals telkens het logo kust, lijkt dus toch vooral toneelspel.
Zo snel mogelijk afsluiten dit hoofdstuk.

Doei Justin, jaartje op de tribune en daarna hem gratis weg laten gaan. Hij heeft lang niet zoveel talent als men denkt.

17 mei 2018 om 20:36

Mee eens! Snap niet wat iedereen in hem ziet, zo goed vind ik hem persoonlijk niet!

Het gaat hem niet om geld maar dan wel Raiola, de grootste geldwolf op aarde als zaakwaarnemer nemen. Wat een droeftoeter man,lekker jaartje op de tribune zetten en laten lijden daar. Geld zat op de bank om dat bij deze ondankbare puber te doen. Ajax heeft hem niet nodig, zat ander talent wat wel met trots dat tricot zou willen dragen en hun stinkende best willen doen.

Wat een walgelijk mannetje. Wegwezen ermee. Iedereen de schuld geven in zo'n interview terwijl je zelf 1,5 miljoen eist en 40% van de transfersom en dan zeggen dat het niet om geld draait. Ik hoop van harte dat deze jongen zijn carriere op niks uitloopt!

Lig er niet wakker van, egoïstische speler denkt alleen maar aan zichzelf en is in het veld duidelijk terug te zien.
Heb ook niet het idee dat dit een hele intelligente jongen is, teert op z'n achternaam.
15 miljoen vangen en dit investeren in een vervanger dan ga je er alleen maar op vooruit.

Over een jaartje of 3 speelt Kluivertje bij Pec ofzo.

Gaan wij nou massaal Kluivert bashen omdat hij niet voldoet aan onze wensen ?
De Ligt pakt het ondertussen veel slimmer aan...houdt zich gedeist en kondigt straks gewoon zn vertrek aan,met een slim dankwoord richting fans. De Ligt vertrekt dan Bashvrij,terwijl Kluivert voor altijd die persona non grata blijft. zo naief zijn wij.

17 mei 2018 om 20:50

De ligt verlengt ook gewoon en gunt Ajax wel het beste, Kluivert niet, its Justin only.

Jammer dat het zo moet lopen, heb wel het idee dat Kluivertje zichzelf een beetje overschat...

Al die reacties hier zijn zo makkelijk en kort door de bocht. Kluivert heeft gewoon gelijk, het gaat bij het Ajax bestuur gewoon om de centen. We zijn een verkoop-club geworden, die het alleen nog gaat om hoeveel een speler kan opbrengen en allang niet meer om de prijzen maalt. Anders hadden ze sanchez vorig jaar ook gehouden. Bekijk het eens van Kluivert zijn kant; topclubs voor het uitkiezen, en volgend seizoen transfervrij waardoor hij meer tekengeld kan krijgen volgend seizoen. Het enige wat ie doet als ie bijtekent is Ajax de macht geven om meer miljoenen voor hem te vragen en dan verkopen ze hem volgend seizoen wel. Het bestuur is hier verantwoordelijk voor. Maak van Ajax weer een Europese grootmacht/voetbalclub, ipv een veredelde academie!

17 mei 2018 om 20:41

Natuurlijk mee eens, neemt niet weg dat je een 19 jarige gewoon in je gelederen moet houden en dat probeert Ajax toch ook. Uiteindelijk gaat het ze om zoeveel mogelijk euros maar ik denk dat ze Kluivert voor nu en komende 2 a 3 jaar liever hadden gehouden (levert hij ook veel meer op)

17 mei 2018 om 21:00

Volgens mij probeert het huidige bestuur er juist wat van te maken door de grotere talenten langdurige contracten aan te bieden zodat er gewerkt kan worden aan een vaste groep. Zie voorbeelden de Jong, De Ligt en van de Beek. Dat schijnt Kluivert niet te (willen) begrijpen en hij heeft het geduld blijkbaar niet om te investeren in zijn carrière. De beste ter wereld worden... misschien eerst eens beginnen de beste van Nederland te worden? Alleen het is onverantwoord beleid om transferbedragen richting 40% van je jaaromzet te weigeren. Dus ja, soms vertrekt er een speler.

Hahaha, ik zou hem gratis wegdoen. Afval is niks waard, je moet er hoogstens voor betalen. Los daarvan is het ook een beperkte voetballer die voor Ajax begrippen nog te kort komt. Maar zoals het gaat, de jongetjes van tegenwoordig hebben (denken ze) alles al meegemaakt en zijn erg snel "misbruikt". Wat voor een rol zou een zaakwaarnemer daar precies in spelen....?

Gewoon geen aandacht meer aan besteden, wat een anti Ajacied is dit verwende nest die nog niks heeft laten zien. Tuurlijk wil Ajax wat aan je verdienen, ze hebben in de opleiding ook veel tijd en geld geïnvesteerd, waarom zou je Ajax niet wat gunnen? Hij denkt alleen aan zichzelf en dat is exact de reden dat Ajax geen kampioen is geworden, teveel van dit soort egootjes.

Wat een wijsneus, hoop dat hij gauw een niet club vind. Daar gaan we helaas niet meer de hoofdprijs voor vangen.

Enorm teleurgesteld.

Justin, je bent een nep ajacied! Goed dat je weg gaat!

Wat zijn jullie Ajacieden voor rare mensen. Deze jonge is een tiener en het botert niet tussen hem en Overmars. Als dit genoeg reden voor jullie is om hem een slecht carriere toe te wensen. Dan vraag ik me wel een aantal dingen af..... jezus zeg..... Dese jongen met de grond gelijk maken op basis van speculatie.... wat een niveau ON: Ben benieuwd of Ajax met een officeel statement na buiten gaat komen. Hij zegt hier wel een paar dingen die je niet ongeantwoord kan laten, dan nog is het maar de vraag hoeveel er daadwerkelijk van klopt aan beide kanten.

Ahhaa grappig mannetje die niks heeft laten zien en ook big eens zwaar te kort komt maar dat gebeurt nu eenmaal als spelers opgehyped worden

"Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk. Ik wil mezelf ontwikkelen." Aldus Kluivertje. Met de nadruk op "zat". Als hij zich zo graag wilde ontwikkelen zou hij gewoon bij Ajax blijven spelen, maar meneer wil al meer verdienen dan spelers als Schöne en Huntelaar die zich wèl hebben bewezen. Veel plezier met het vergooien van je carrière!

En hierdoor is voetbal niks meer aan en raken de stadions in Nederland leeg. Dit soort spelers, publiekstrekkers, Nederlanders en zelfs uit de eigen opleiding zijn na een jaartje al weg. En heb je wel een jaartje een goede ploeg, hoe kan je er dan nog van genieten als je weet dat ze een jaar later weer weg zijn? Als kind kon ik vroeger een selectie foto jarenlang boven mijn bed laten hangen, tegenwoordig moeten ze in de winterstop eigenlijk al weer met een nieuwe selectie foto komen.

Haha prima zet van Raiola, die heeft niets te verliezen, wordt hier alleen maar rijker van. Hij gokt dat Kluivert het gaat maken bij een volgende club om dan nog meer te cashen. Maar ondertussen krijgt hij natuurlijk deze zomer al een voorschot bij verkoop....als het Justin niet gaat om geld, is hij de enige in deze driehoeks verhouding die daar zo over denkt..

Inmiddels een rotte appel. Gewoon verkopen en de volgende met hopelijk wel een goede mentaliteit en Ajax hart een kans geven.

Dat is het nadeel van Raiola als zaakwaarnemer. Klein klein kluivertje is erin getrapt. Papa Kluivert zal hier niet blij mee zijn denk ik. Inpakken en wegwezen.. Doei doei Justin. Hoop dat finaal mislukt elders en dat je terug moet vallen op een PEC, NAC of Heracles. Met alle respect voor deze clubs.

17 mei 2018 om 21:30

ik hoop dat hij slaagt en iedereen op dit forum zijn mond snoert. tegenwoordig mag je blijkbaar als speler niet eens meer je eigen keuzes maken want dan valt heel het land over je heen. alsof niemand hier op zijn 17e of 18e had geprobeerd rijk te worden als hij de kans had

17 mei 2018 om 21:33

Dit heeft niets te maken met zijn eigen keuze, hij zegt toch zelf dat hij wilde blijven? Dit is manipulatie door anderen...

17 mei 2018 om 22:15

als je echt wil blijven dan luister je verder naar niemand. Kluivert gaat nu echt niet iets tegen zijn zin in doen omdat Raiola wil dat hij een andere keuze maakt. die jongen wil zelf lekker cashen in het buitenland en Raiola helpt hem daarbij omdat die connecties heeft bij clubs die Kluivert waarschijnlijk interessant vind

Jeugd van tegenwoordig. Hoop dat je gaat slagen hoor want je hebt echt wel talent. Maar volwassen worden doe je pas op je 23e en dat is goed te merken hier.

Typisch voor de huidige samenleving; slachtoffer spelen en geen zelfreflectie.

Riola is door justitie en Fiod gezocht voor zijn verdachte belastingpraktijken. Maar moeder van Justin Kluivert is A, Hulten(de ex vrouw van Patrick Kluivert) is ook verdachte genoemd in een mysterieuze zaak, Dit verklaart de gedrag van Minola Riola en A. Hulten die het beste willen voor Justin elders grote geld verdient. Justin is niet altijd goed opgevoed door A. Hulten, zijn moeder, lijkt mij. Justin kan hierdoor geen juiste keuze maken wat hij graag precies wil,

Vermakelijk de reacties. Als dit een speler zou zijn van een willekeurige ere-divisie club.. met de kans dat die zou overstappen naar Ajax, dan wordt die bewuste club uitgemaakt als geldwolven omdat een speler zich kan verbeteren.

Nu is er een Ajax speler die zich niet netjes behandeld voelt geen vertrouwen heeft en daarom een bewuste keuze maakt. en vervolgens is hij een geldwolf en ondankbaar.

Simpel hij kan er in het buitenland er alleen maar op vooruit gaan....kortom hij heeft gelijk... net zoals jullie zouden doen als het om een werkgever gaat.
Feiten zijn simpel... clubs in de ere-divisie doen er in Europa niet meer toe, ook Ajax niet. Dus spelers kiezen voor je het weet voor een betere competitie.

Ik snap Kluivert wel. Ajax wil dat hij tekent, zodat ze veel meer geld voor hem kunnen vangen. Hij wil dan een deel van dat geld hebben.

Als de Ligt, Netjes en Ziyech ook nog vertrekken dan mag Ajax zo'n 50 miljoen gaan besteden om alles recht te krijgen. Succes daarmee hopelijk wordt het een zwaar jaar voor jullie. Again.

Zie hier, het Raiola effect.
Erg naïeve jongen die Kluivert.

Een andere zaakwaarnemer had Kluivert met beide benen op de grond gezet.

Raiola niet, die maakt Kluivert wijs dat ie een wereldster is terwijl hij hij nog helemaal niets gepresteerd heeft en laat hem een paar malle dingen zeggen en hupsakee de breuk is daar.

Raiola wil alleen maar cashen, voor zn pupil en vooral voor zichzelf.

Kluivert zal financieel binnen zijn, maar carrière is al voorbij voordat hij goed en wel begonnen is.

Jammer, hij is echte Ajacied en Amsterdammer maar zo'n jongen is niet te handhaven.

Ajax op zo'n manier verlaten is treurige zaak. Hij heeft geen enkele beslissende wedstrijd gespeeld en komt er in grote wedstrijden niet aan te pas.

Welke club zal een grote flop aankopen, ik neem toch aan dat ze ook naar z'n statistieken kijken.

18 mei 2018 om 00:59

als Ajax hem vorig jaar voor 20 miljoen had verkocht was zijn carriere helemaal voorbij maar dan had je er niemand over gehoord. ik vind het een beetje selectieve verontwaardiging allemaal. Ajax mag blijkbaar een speler als kuddevee behandelen en de speler heeft het maar gewoon te pikken en moet gewoon naar de pijpen dansen van zijn club? dat gaat er bij mij echt niet in

Nu wordt het hopen dat hij weg gaat.
Verwacht niet dat ze hem nog toe zingen in het stadion. Ajax kan toch proberen of ze een speler kunnen verkopen... Als je zelf niet wil, houd het op. Nu wil je weg omdat Ajax keek wat er te vangen was? Ik krijg nou het idee dat hij boos is dat het bij Ajax om geld gaat. Maar het gaat bij hem toch ook om geld? Begrijp Ajax wel, Kluivert is wel te vervangen.

19 Jaar en al naar een grote club, tenzij je een absolute wereld topper bent of kind van die grote club, zal je weinig tot geen kansen hebben. Gezien hij geen van beide is houd het op.

Die lui die hier lullen dat ie dom is zijn ook die lui dat ten Hag moet oprotten, Overmars een sukkel vinden en willen dat Van der Sar iets anders moet gaan doen...schat ik zo. Waarom zou Kluivert dan wel willen moeten blijven? Gaat helemaal goed komen met die jongen!

wij kunnen hem wel niet goed genoeg vinden voor een stap hogerop maar het is nog steeds die jongen zijn eigen keuze. als je op je 17e of 18e financieel onafhankelijk kan worden dan denk ik dat ik daar zelf ook nooit nee tegen had gezegd en dat zal wel gebeuren als hij naar het buitenland gaat

dan kan je wel zeggen hij moet in Nederland blijven voor zijn ontwikkeling maar wat als zijn ontwikkeling stagneert en hij helemaal niet zo goed blijkt te worden als dat iedereen dacht of wat als hij zwaar geblesseerd raakt? nu hij die hype heeft van het beste talent ter wereld geloof ik, zou ik misschien ook het ijzer smeden als het heet is

en wat nou als hij bij Ajax blijft en uiteindelijk toch niet zo goed blijkt te zijn en via Ajax bij een kleinere club terecht komt? dan heeft zijn kans op een grote Europese club waar hij flink kan cashen laten liggen door zijn "verstandige" en "veilige" keuze. een speler mag zijn eigen keuzes maken en ik begrijp Kluivert heel goed.

nu hij die hype heeft moet hij het onderste uit de kan zien te halen. faalt hij in het buitenland kan je altijd nog een stap terug doen. ik zie het probleem niet zo. Ajax loopt misschien wat meer geld mis maar is dat zijn probleem? kijk eens hoe Ajax met Younes en Bazoer is omgegaan en dan moet Kluivert verwachten dat als hij minder gaat presteren Ajax wel rekening houd met hem? dat lijkt me niet

En ga ook maar lekker voor Marokko spelen met dat marokkaanse nep accent van je! Hahaha wat een omhoog gevallen figuur!
Hij gaat finaal mislukken op deze leefrijd, want bij de echte grote clubs zijn de spelers vele malen beter! Het zal wel Barca worden of iets dergelijks! Mooi laten gaan! Dit soort figuren zijn overschat!

Wat een ongelofelijk naar mannetje is dit zeg. Hij mag genieten van een van de beste opleidingen ter wereld waarna Ajax inderdaad aan hem kan verdienen als hij klaar is voor de volgende stap. Dit is al jaren een heel mooi beleid voor talenten zoals Kluivert. Nu snel verkopen en doorgaan naar mannetje ga maar gauw weg.

quote"dat Ajax alleen wil dat Kluivert verlengt, zodat de club een hogere transfersom voor hem kan vragen. unquote
als DAT de enige motivatie is om juist niet bij te tekenen, geeft Kluivert hiermee aan totaal niets te begrijpen van het voetbal wereldje. Niet tekenen? hup, verkocht worden of niet opgesteld worden in het eerste team. Hij zal niet de eerste zijn die dat gebeurt.

17 mei 2018 om 21:47

precies en Kluivert stelt een voorbeeld dat je je als speler niet moet laten chanteren met dat soort terugzet maatregelen van clubs, dus laat hij zich verkopen

Het rammelt aan alle kanten bij Ajax.
Ik weet het ook niet meer hoor aan wie het allemaal ligt de afgelopen tijd.

Het enige wat ik weet is dat ik zeer sta te twijfelen of ik een seizoenkaart van 710,00 ga verlengen of niet.
Ook het voetbal was bij uitzondering niet denderend afgelopen seizoen.

17 mei 2018 om 21:56

Het zijn bepaalde”types” waarbij “ het rammelt” voogens jou. Het is een topclub, dus als het een jaar niet lekker heeft gedraaid heeft iedereen wat te melden. Maar Ziyech en Kluivert zijn twee maatjes, wellicht hoiden ze ook wel pyjama feestjes en wie zal het weten wat ze elkaar allemaal wijsmaken. De Ligt, Donny, Frenkie en kan er nog wel paar opnoemen “rammelt” het niet wcht volgens mij. Zegt ook wel wat over de speler zelf denk je niet?

17 mei 2018 om 22:17

Het is eigenlijk combinatie van alles. Wat ik zo jammer vind is, waarom de nieuwe generatie spelers niet meer trots op Ajax lijken te zijn. Ajax is één van de mooiste voetbalverenigingen van Europa en zelfs de wereld. Overal ter wereld spreken ze lovend over Ajax en zijn jeugdopleiding.

Begrijp me niet verkeerd, maar wie is Justin Kluivert om niet te verlengen bij Ajax? En wat denk een de Ligt wel niet met '' dat hij niet zeker weet of hij volgend seizoen wel/niet bij ajax speelt''.

Spelers mogen blij zijn dat ze bij Ajax een prima salaris verdienen en voetballen bij een Voetbal-ecole van jewelste.

Het bestuur heeft in mijn ogen gewoon geen grip op de spelers groep. Tevens ben ik er niet zeker van of het bestuur wel überhaupt overweg kan met elkaar.

Wat een dom geouwehoer dit van Justin. Probeert nu de rollen om te draaien samen met zijn billenmaatje Raiola. Dan ga je toch lekker je zakken vullen jongen 2 miljoen meer per jaar. Zien we je over x aantal jaar lekker in Rusland spelen of wellicht wordt je een jaartje verhuurd aan Ado of Pec als Kishna 2.0. Het gevoel dat Ajax aan je wilt verdienen, gek je als ze je je hele jeugd hebben gesteund en jaren een opleiding hebben geboden. En dan dat natte gedoe als je scoort met je handje op ke hart kloppen op het Ajax logo. Gadverdamme.

Ik zie hier alleen maar boze reacties op Kluivert en Raiola, allemaal leuk en aardig maar wanneer gaat men eens kritisch naar Ajax kijken. Het zit daar echt niet goed, wat ook meerdere spelers al hebben aangegeven.

Ik raad iedereen aan het artikel in de Volkskrant te lezen, dat is wat uitgebreider. En deze citaat uit het artikel in de Volkskrant vat eigenlijk de kern samen van het probleem bij Ajax:

"Wat meespeelt is de mede door trainerswisselingen aangetaste sfeer. Peter Bosz, Marcel Keizer en nu Erik ten Hag waren of zijn trainer, in minder dan een jaar. ‘Ajax wisselt makkelijk van trainers. Ze krijgen niet echt een kans. Je merkt aan onze trainer dat hij zich niet echt op zijn gemak voelt. Dat zag je ook bij Marcel Keizer. Dat voelen jongens. Je ziet het aan hoe trainers zich gedragen, hoe ze zich uiten, ook in de pers. Het voelt onstabiel. We zijn niet echt een team. Er zijn verschillende meningen. Over alles. De ene keer speel je zo, dan komt er een andere trainer en speel je weer zo. Dat is moeilijk. We hebben dit seizoen eigenlijk nooit geweten wat we wilden met zijn allen.’ 
Het voornemen om bij elkaar te blijven en prijzen te winnen, is verdwenen. ‘In het begin van het seizoen was het team heel hecht. Dat is niet meer zo. De overtuiging is weg, terwijl jongens mooie aanbiedingen krijgen van andere clubs."

17 mei 2018 om 22:02

Volgens mij heeft Ajax meneertje Kluivert al ruim 9 maanden een contract voorstel gedaan, en tot op heden weinig vernomen van kamp Kluivert. Denk dat hij toen geen glazen bol had toch hoe het zou gaan lopen dit seizoen? Dat er foute beslissingen zijn genomen dat mag duidelijk wezen, maar staat helemaal los van meneertje Hakim Balkwijt en Justin Kluivertje.

17 mei 2018 om 22:10

Dat reden dat hij 9 maanden geleden niet wilde verlengen hoeft niet te betekenen dat hij om precies dezelfde reden nu weer niet wil verlengen. Zoals hij zelf ook aangeeft, gaat het nu om andere redenen.

17 mei 2018 om 22:24

hamburger90,

Dat is geen reden om niet te verlegen, maar een excuus.

Iedereen begrijpt dat 3 trainers in 1 jaar er 2 teveel zijn, maar de 1e ging zelf weg, en de rest weten we.

De overtuiging moet uit jezelf komen, en niet een trainer, als je al zo een mentaliteit hebt, dan heb je niks in de sport te zoeken.

Dit is allemaal heel gemakkelijk te zeggen, om onder alles onderuit te komen.
Ja Ajax heeft genoeg bestuurlijke fouten gemaakt, maar nogmaals geen reden tot dit gedrag.

17 mei 2018 om 22:33

Hamburger haha

De eerste is ook weggegaan na onenigheid met het bestuur. Je kan niet ontkennen dat het niet goed zit bij Ajax. Meerdere ontwikkelingen laten dat gewoon zien. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.

Om op jouw reactie reageren: welk gedrag bedoel je precies? Dat hij niet wil verlengen omdat er, zoals hij zelf zegt, te veel dingen zijn gebeurd? Dat is toch gewoon zijn goed recht? Als Ajax zo graag wil dat bepaalde spelers blijven dan zal het, los van alle bestuursperikelen en problemen, ook het salarisplafond gewoon op moeten schroeven. Wat betreft transferbedragen wil Ajax maar al te graag mee met de ontwikkelingen in het voetbal omdat ze er tientallen miljoenen mee verdienen aan de verkoop van spelers. Maar als het gaat om salarisverhogingen dan is de wereld te klein. Zo werkt het helaas niet, spelers, makelaars en andere clubs hebben dat door en spelen daarop in. Ajax zal in mijn ogen dat zo snel mogelijk moeten aanpassen.

18 mei 2018 om 00:19

Kijk Ajax moet in de toekomst het salaris omhoog gooien, niet nu. Als ze dat nu doen kan het nog helemaal verkeerd gaan.

Kluivert wilde de best betaalde speler bij Ajax worden, en dat na 1 jaar spelen in A1. Dan kijk je enkel naar het geld.

En natuurlijk zit het bestuurlijk niet helemaal goed, maar daar moeten de spelers weinig last van hebben. Zij zijn degene die namelijk op het veld de prestatie's moeten leveren.

En natuurlijk kan dat wel meespelen, maar niet in die mate. Ik vind dat Ajax haar beleid grotendeels moet behouden. Willen ze ooit nog wat in Europa betekenen, moet het geld naar de club gaan en niet naar de spelers.

De Uefa en Fifa zouden een maximum van 1 miljoen per jaar moeten stellen wereldwijd. Het is toch te gek voor woorden wat deze lui verdienen, het staat gewoon niet naar verhouding.

Maar goed, Kluivert is weg, jammer niks meer aan te verdienen vrees ik. want ik vind het wel van belang dat Ajax geld verdient aan passanten. Als ze nu voor het leven of erg lang zouden spelen, zou ik nog mee kunnen komen in wat meer loon.

Wat een dom joch, niet te geloven. Wat denkt ie, dat Ajax voor Jan Lul een jeugdopleiding heeft?! Wil Ajax financieel een beetje bij blijven in Europa, moeten ze het hiervan hebben: Spelers opleiden, een paar jaar successen mee vieren in het eerste en dan goed verkopen voor goed geld. Dat is nu eenmaal het beleid, iedereen weet dat, niks mis mee. Voor wat hoort wat. Kluivertje heeft jarenlang mogen genieten van een maximale begeleiding, uitstekende faciliteiten en een kans bij Ajax 1. Hij krijgt een mooie springplank voor een verdere carrière en hij verkwanselt dat door deze actie.

Wat een bullshit. Ajax wil dat hij blijft en hij zegt zelf ook dat hij van plan was om te blijven. Wat hij nu zegt vind ik meer een smoesje om te gaan. Doei! Iemand anders de kans geven die wel wil.

Kelere pleur wegwezen wat een pleuris joch met z'n slachtoffertje spelen kijk naar andere jonge jongens allemaal bijgetekend ! Dat joch heeft alles aan Ajax te danken !!! Misselijk word ik van dat mannetje

Kluivertje kluivertje, wat een neppe gare gast ben jij zeg. Wil je nooit meer dat mooie Ajax logo kussen judas?

Je doet net alsof Ajax druk zet, maar je hebt gewoon keer op keer de deur dicht gedaan, en doet nu net alsof het aan Ajax ligt. Nee Justin, het ligt aan jou zielige geldwolf.

Weet je, Ajax moet nu voet bij stuk houden, en hem geen minuut meer voor Ajax laten spelen.

Geld is jou enige drijfveer, alsof je later niet genoeg kan verdienen. Ik hoop nu eerlijk gezegd dat je carriã¨re flopt, ik gun je niks meer. Dag en tot hopelijk nooit meer wederzien.

Justin Kluivert, een echte Ajacied, Not. Kom op wie gelooft deze onzin nou. Meneer deed al heel lang geheimzinnig over zijn toekomst en het was voor mij ook al lang duidelijk dat hij hij wou vertrekken. Hij heeft zich wel degelijk laten beïnvloeden door Raiola en andere mensen om hem heen, maar dat zal hij natuurlijk nooit toegeven. Wellicht dat hij dit aan het eind van zijn carrière zal toegeven, maar dan heeft niemand er nog wat aan. Gewoon verkopen en doorselecteren. Wat mij betreft hoeft hij ook niet op een afscheid te rekenen.

Raiola teksten die werkelijk nergens op slaan. Praat ff met Bazoer, Riedewald, Tete die gaan lekker... Hij krijgt nergens een basisplaats, zeker niet in PL of Spanje. Frankrijk is fysiek veel te zwaar en Bundesliga trekt ie ook nooit. Zeg t dan maar.. Enfin, zo klaar mee. Gaat Ajax alleen ik geld??? Wat moeten ze verder doen om te overleven in Europa? Weet Kluivert donders goed. Raiola heeft deals allang weer rond en fluistert Kluivert eea in om te breken met Ajax. Lekker banken bij ManU ipv Martial. Veel plezier. Lekker wegblijven

Kluivert Jr.... ik ben wel fan van jou. Hoop dat je 't maakt topper! Wat een haat is er toch weer op je!

18 mei 2018 om 00:23

Sei Rey,

Als je het logo van Ajax kust als je scoort, impliceer je dat je geeft om de club. Hij laat in al het andere zien dat dit niet zo is.

Dus zulke hypocriete ventjes, met wat schaamhaar op zijn kin hoef ik niet meer te zien in Ajax.
Heeft alles te danken aan de mooie club, en zo bedankt Kluivert dan. Lekker met een dikke middelvinger naar Ajax.

En weet je, wie de bal kaatst...van mij is die helemaal afgedaan, misselijk ventje.

Jammer dat ie niet wilt verlengen. Dat sowieso. Hij moet echt stoppen met dat logo op z’n borst kussen, want daar is echt niks van waar en het is kapot irritant. Tweede is dat ik teleurgesteld ben in Ajax in sportief opzicht. Kluivertje had je gewoon nodig gehad in de voorrondes CL. Dat is gewoon zo. Met Bande en Labyad ga je dat gewoon niet redden. Derde waar ik echt van schrok en watik jammer vind is dat er dus een gigantische kloof is tussen spelers en trainers. Het vertrouwen mist en spelers willen eigenlijk weg. Dat doet pijn, juist omdat er nu zo’n goede lichting bij elkaar is. Vierde is dat ik het echt een mega domme zet van Overmars vind om achter de rug van de spelers met clubs te praten. Juist met een spelertje als Kluivert is dat levensgevaarlijk om te doen. En schaadt vertrouwen. Ik snap dat je als club investeert in een talent en dat je dat oo een gegeven moment in cijfers terugverwacht, maar dit is van beide kanten niet netjes.

Kluivert wordt waarschijnlijk de nieuwe Royston Drenthe. Binnen 10 jaar ligt z’n biografie over z’n carrière die als een nachtkaars uit ging bij de boekhandel, let maar op.

18 mei 2018 om 00:30

Ik denk het ook. Mensen zonder enige zelfkennis redden het niet op deze planeet. En ik schat hem niet zo in dat hij zijn vader kan evenaren.

In het buitenland lachen verdedigers hem uit, in Italië schoppen ze hem in 2. Met zijn iel postuur zal hij geen potten breken, en nu al lopen alsof hij de man is.

Bah...en dan telkens zo het Ajax logo kussen, terwijl het hem geen zak interesseert.

We kunnen schoppen tegen Kluivert of tegen Ajax. Voetbal draait in werkelijkheid alleen nog om geld. Kluivert weet wat er verdiend kan worden, Ajax weet dat op deze op hol geslagen transfermarkt er veel geld te krijgen is voor een speler. Dus zetten zowel Kluivert als Ajax enorm hoog in. En die belangen botsen nu. Maar kun je het gezien de huidige transfermarkt één van beide kampen kwalijk nemen? Ik vind van niet.

18 mei 2018 om 00:28

G Shumway,

Sorry, ja alles draait om geld, maar er zijn ook mensen die nog wat loyaliteit kennen, en niet enkel naar geld kijken zoals Kluivert.

Kluivert is door Ajax groot geworden, en dan zou je wat dankbaarheid verwachten. Als Ajax ooit weer wat van betekenis wil spelen, zal het veel geld bij elkaar moeten sparen, om in de toekomst weer meer salaris te kunnen geven.

Als ze nu ja zeggen, is het hek van de da,. En voor je het weet verdampt al het geld wat je dan hebt gespaard.

Ze verdienen veel te veel, en worden steeds gekker in het hoofd. Je komt bijna op een punt, dat je voetbal de rug wilt keren, want ik geef in ieder geval niet veel meer uit. Ik moet keihard werken voor geld, en zij een stuk minder naar verhouding.

18 mei 2018 om 05:04

Hoezo werkt loyaliteit maar 1 kant op? Ook zoiets moet vanuit beide kanten komen. En dat gebeurt ook niet

Hij had voor 2 a 3 seizoenen moeten tekenen en volgend jaar moeten vertrekken. Dan had hij alsnog kunnen bijleren hadden beide partijen meer kunnen gaan verdienen. Ik gunde die jongen succes, echt waar. Maar dit soort zielig gedrag is een dooddoener. Voetbal is business, dat hoort Kluivertje te begrijpen. Over 5 jaar speelt hij in de zandbakken.

Alleen biedingen van clubs uit China en de Emiraten accepteren. Als het zo moet, moet je als club ook niet meewerken.

Ajx dit ajax dat...hij denkt meer aan wat ajax wil dan wat zelf goed voor hem Is. Gevalletje 'te vroeg weg' lijkt mij, al hoop ik het niet. Basisplaats en daarna belangrijkste man worden Is volgens mij het beste pad wat je kan bewandellen.

Hij komt net kijken en hij denkt dat hij God is ik zeg niet verkopen en het hele jaar op de bank zetten dan maar die miljoenen weg snotneus

Kennelijk heeft Ajax niet eens een betere aanbieding gedaan sinds Justin een basisspeler werd? Ook niet toen hij international werd? Dat is onbegrijpelijk. Kluivert is - in vergelijk met de Ligt - het type speler waar tegenstanders nerveus van worden. Z'n snelheid en branie leveren punten op. Een speler die wil blijven en wil groeien niet belonen, dat vind ik nogal dom. Nu zullen de clubs in de rij staan om dat ene jaartje af te kopen. Dat is dus allemaal niet in het belang van Ajax, niet in het belang van de supporters, niet in het belang van het NL-voetbal en niet in het belang van het talent. Los van wat misschien de eisen zijn, maar gezien de ontwikkeling kom je met een verbeterde aanbieding.

Mooi. Altijd wordt er gezegd dat talenten van andere clubs eerst maar eens bij Ajax moeten spelen voordat zij naar het buitenland vertrekken. En de reden is dat bij Ajax de druk veel hoger ligt.

Blijkbaar kan zelfs Kluivert niet met deze druk omgaan?

Dan verleng je je contract toch voor een normaals salaris zonder verkooppercentage voor jezelf en je zaakwaarnemer met een gelimiteerde transfersom zeg 25 miljoen. Dan is iedereen tevreden als het Kluivert en Raiola toch niet om het geld gaat. Maar om de vrije keuze in handen te houden van vertrekwens.

Dag Justin, de groeten. Al word je de beste linksbuiten ter wereld, ik zal je bij Ajax niet missen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 0 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hopelijk kan Kluivert een verrassing worden in de Serie A’

AS Roma trapt het competitieseizoen zondag af met een uitwedstrijd tegen Torino. Justin Kluivert maakt deel uit van de 24-koppige selectie en Luca Toni is benieuwd wat de negentienjarige linksbuiten gaat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren