‘Neymar-geruchten rookgordijn voor echte plannen Real Madrid bij PSG’

Donderdag, 17 mei 2018 om

De geruchten dat Real Madrid een poging gaat doen om Neymar terug te halen naar LaLiga beginnen de afgelopen maanden weer toe te nemen, maar Sport meent beter te weten. De Spaanse sportkrant meldt namelijk dat de vermeende plannen van de Koninklijke als rookgordijn moeten dienen om de ware intenties van de Champions League-finalist te verhullen.

Niet Neymar, maar ploeggenoot Kylian Mbappé zou namelijk de nieuwe galáctico in het Santiago Bernabéu moeten worden. Real Madrid was vorig jaar zomer al bezig met de komst van het Franse supertalent en greep toen mis. Paris Saint-Germain wist de negentienjarige aanvaller te huren van AS Monaco en moet hem deze zomer voor 180 miljoen euro definitief inlijven.

PSG moet om aan de regels van de Financial Fair Play echter mogelijk afscheid nemen van een aantal dure spelers en volgens Sport is het waarschijnlijker dat Mbappé mag vertrekken dan dat de club afscheid neemt van Neymar. Real Madrid zou daarnaast bewust de geruchten rond de Braziliaan niet hebben ontkend om de rest van de voetbalwereld op het verkeerde been te zetten.

Mbappé past naar verluidt beter in de plannen van Zinédine Zidane dan Neymar, aangezien de coach niet helemaal tevreden is over Karim Benzema en nu het einde van de carrière van Cristiano Ronaldo eraan zit te komen op zoek is naar vers bloed voor in de punt van de aanval. Mbappé beleefde met 21 goals, 16 assists, een landstitel en winst van de Coupe de France en Coupe de la Ligue overigens een behoorlijk geslaagd eerste seizoen bij les Parisiens.


Poll

Denk jij dat Kylian Mbappé haalbaar is voor Real Madrid?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Ik weet niet of ik dit moet geloven! Maar Mbappé zou gewedig zijn.

17 mei 2018 om 16:46

Denk niet dat het klopt want real wou Mbappe vorig jaar halen maar Mbappe wou een salaris dat hoger was dan die van ramos

17 mei 2018 om 17:16

Klopt, en nu zijn we een seizoen verder en heeft ie aangetoond dat salaris waard te zijn waardoor men ook geen ongenoegen zal verwachten in de kleedkamer bij Madrid.

Ik geloof het ook niet hoor, maar wat jij aanhaalt is daar zeker niet de reden voor

17 mei 2018 om 17:32

Ik roep hier al sinds zijn CL debuut in het Etihad dat Real hem moet halen. Iedereen kon toch wel zien dat hij een exceptioneel talent is, die dat salaris waard is. Daarom vind ik de opmerking van legend1psv wel zinnig. Wat is er nu veranderd? Weinig tot niets. Of toch, Mbappe halen is in die 10 maanden tijd nog vijf keer moeilijker geworden omdat hij nu aan PSG vast zit.

Ze kunnen zich beter op andere targets richten.

17 mei 2018 om 17:54

Bij het bestuur van Madrid is er niets veranderd, bij de spelers echter wel. Ik zat ook meteen te wachten op Mbappe, van mij mocht Madrid hem gewoon die 18 miljoen netto uitkeren. Er werd echter verwacht dat de kleedkamer dat niet zou pikken en Zidane, die er altijd alles aan doet om onrust te vermijden, zag het dus niet meer zitten.

Zoals ik zei, een jaar later zal geen enkele speler meer klagen mocht Mbappe zo'n salaris opstrijken.

17 mei 2018 om 22:35

Niemand is een dergelijk salaris waard, hoe exceptioneel zijn talent ook is. Ik wil vooral niet iets normaliseren wat niet normaal is, ook al doet de hele wereld het.

De extreem hoge salarissen zijn natuurlijk niet alleen in het voetbal een pijn en een schril contrast met hoeveel het merendeel van onze broeders en zusters in de wereld te besteden hebben.

17 mei 2018 om 23:12

Ik heb Mbappe nooit negatief horen spreken over PSG/Parijs. Bij Neymar is dit meer schering en inslag. PSG is de droomclub van Mbappe en het is dat NJR er nu is, maar anders is hij toch dalijk wel de ster

18 mei 2018 om 12:38

PSG de droomclub van Mbappe? Oh al die posters op Mbappe's kamer waren van PSG dan? Nee joh, dat is het droomsalaris van Mbappe. Madrid is zijn droomclub hoor

Dit is natuurlijk de droomaanwinst, veel en veel meer gewenst dan Neymar. Maar ik acht het heel lastig dat Mbappe op korte termijn naar Madrid zal verkassen, tenzij PSG echt in de problemen komt met de Ffp.

Een club met enorme ambities zoals PSG zal nooit tot verkoop overgaan van spelers als Neymar en Mbappe tenzij het imperium van die sjeik instort. Ik denk dat Real echt te laat is en hem kan vergeten.

17 mei 2018 om 16:25

PSG is een club die boven haar stand leeft. Ja, ze hebben miljoenen, maar blijkbaar zijn de inkomsten niet hoog genoeg ivm de uitgaven, dus moeten ze verkopen. Dan beter een speler voor veel weg, dan meerdere spelers.

17 mei 2018 om 17:06

@smk88

Je schrijft: "psg is een club die boven haar stand leeft. Ja, ze hebben miljoenen, maar blijkbaar zijn de inkomsten niet hoog genoeg ivm de uitgaven, dus moeten ze verkopen. Dan beter een speler voor veel weg, dan meerdere spelers".

PSG heeft een investeringsmaatschappij achter zich staan met een bestedingsruimte van honderden miljarden. Met al dat geld vind de club echt wel een oplossing voor dit probleem, bijv. in de salarissfeer. Bij begrotingsproblemen is het niet perse noodzakelijk in te grijpen in de kwaliteit, dat kan ook in de kwantiteit door bijv. spelers te verhuren of te verkopen met het recht om ze later weer te mogen terug kopen. Clubs als PSG hebben zulke grote selecties en betalen zulke hoge salarissen dat er heel veel mogelijk is om de uitgaven in te perken. Ik acht het daarom niet waarschijnlijk dat M'bappe volgend jaar niet bij PSG speelt. En Real Madrid kan met de enorme salarissen die de club betaalt, ook niet zomaar even 180 miljoen ophoesten. En als Real deze speler daadwerkelijk wil hebben, is de kans vrij groot dat zijn huidige club daar gebruik van zal maken en de vraagprijs naar boven zal bijstellen als de deal met PSG niet doorgaat.

17 mei 2018 om 17:33

Scepticus zijn geest dwaalt hier nog rond.

Ik zou mbappe wel graag bij real willen zien in de punt van de aanval maar ik denk niet dat hij haalbaar is. Psg laat hem vast niet voor minder dan 250 miljoen gaan en hij heeft een belachelijk hoog salaris.

17 mei 2018 om 16:01

Hij is nog niet van Psg, dus ze hebben niks te vragen.
Als PSG inderdaad niks mag kopen meer dan zal hij gewoon terug gaan naar Monaco en heeft Real een zeer grote kans.

17 mei 2018 om 16:07

Maar PSG heeft een verplichte optie tot koop.

17 mei 2018 om 16:07

Waarom zou PSG niks mogen kopen?

17 mei 2018 om 16:13

Vanwege het onderzoek dat naar ze loopt. Dat hun financiën niet kloppen en er dus eigenlijk geen geld zal zijn volgens de Ffp.

17 mei 2018 om 16:18

PSG kan er al niet meer onderuit, de clausule is al een paar maanden geleden geactiveerd en deze zomer zal dat bedrag wel overgemaakt worden.

17 mei 2018 om 16:29

Tegen de tijd dat zo'n onderzoek voorbij is en PSG eventueel een ban krijgt is Mbappe allang speler van PSG

17 mei 2018 om 16:48

Maar is Mbappe verplicht om een contract te tekenen?

17 mei 2018 om 16:50

@aze:
Dat zou goed kunnen. Ik heb geen idee hoe ver ze zijn, jij wel?
Zou nog een jaar kunnen duren, of kan morgen al klaar zijn....

@marc:
Ja dat is leuk maar als de FFP zegt dat het niet mag zal het toch alsnog niet doorgaan of anders zullen ze verplicht moeten verkopen om toch te voldoen.

17 mei 2018 om 17:18

Superbuli, dat vraag ik me dus ook al een tijdje af. Hoe gaat dat met deze verplichte opties tot koop? Heeft Mbappe vorige zomer dan niet al een contract getekend dat officieel pas deze zomer ingaat?

17 mei 2018 om 18:13

Hij heeft inderdaad het contract al getekend. Echter zijn ze nu met die onderzoeken bezig. Er is al boven tafel gekomen dat het geschetste plaatje niet klopt (4 - 6 weken geleden) en dat ze nu die 'sposering' aan het onderzoeken zijn want daar klopt het niet en ik geloof dat daar een bedrag van 100 - 150mln verschil in zit. PSG huurt hem nu met optie tot koop. Maar als ze er niet uit komen kwa financiële huishouding, wat zou er dan met die optie gebeuren is en word.de vraag en wanneer ze dat onderzoek gaan sluiten.

Dit is 100000000 maal beter dan neymar. Lets go!

Dit zou ik geweldig vinden, beter dan Neymar halen.

Kijk het past bij real. Real haalde marcelo, ramos, ronaldo benzema ook allemaal op een jonge leeftijd.
En ze zitten er nog steeds. Ze kopen echt gericht en voor de toekomst en daarom zou Mbappe ideaal zijn.

18 mei 2018 om 00:20

Hahaha! Grap van de week dit.

Denk niet dat ze Mbappe gaan halen, hij gaat nu niet opeens minder salaris vragen. Als ze hem die salaris wouden geven hadden ze hem vorige zomer opgepikt.

17 mei 2018 om 17:19

Toen was hij een jochie dat net kwam kijken en verwachtten ze problemen in de kleedkamer. Nu heeft Mbappe toch wel bevestigd bij een van de grote clubs van Europa en kan niemand in de Madrid-selectie nog zeuren als hij inderdaad zo'n salaris krijgt. Tenminste, zo denk ik erover

17 mei 2018 om 18:48

Zoveel beter doet hij het niet bij Psg, hij is gewoon goed genoeg voor de top. Ik zou hem natuurlijk graag bij Real zien maar niet voor zo’n salaris.

18 mei 2018 om 02:46

Bij Monaco had hij het nog niet bewezen maar bij PSG wel? Bij Monaco speelde hij halve finale CL en bij PSG vloog ie er uit bij de laatste 16. En verder speelt hij nog altijd in Frankrijk. Dus ik snap je argument niet zo goed real8madrid? Vorig seizoen kwam hij namelijk verder in Europa dan dit seizoen..

Tuurlijk is hij een topspeler, maar hij heeft zichzelf niet bij een grotere club bewezen. Hij heeft bewezen dat hij z'n talent door heeft kunnen zetten en consistent bezig blijft.

18 mei 2018 om 12:40

1 goed seizoen is 1 goed seizoen. Iedereen moet bevestigen. Dit seizoen heeft hij bevestigd en dat bij een ander team, zo toont hij eens te meer gewoon een topspeler te zijn die ook in een andere omgeving zal presteren.

Het zou natuurlijk waar kunnen zijn dat Real dit wil proberen. Maar ten opzichte van PSG kan Madrid niet op dezelfde manier opereren als dat tot nu toe bij bijna alle clubs wel kon. Tot nu toe was een schandalig goed gevulde zak met geld genoeg om nagenoeg elke speler te kopen die Real Madrid wilde. Maar bij PSG gaat dat waarschijnlijk niet werken. Wat mij betreft wordt dit een mooie schouwspel om te gaan volgen, want het gaat weer lekker knetteren op de transfermarkt. Eigenlijk hoop ik dat Mbappe en Neymar allebei naar Madrid willen, en dat ze allebei lekker aan hun contract gehouden worden. Kunnen ze samen gaan werken aan hun eerste boek "hoe ik stinkend rijk vast kwam te zitten in een gouden kooi"

Lijkt me niet dat je Mbappe of Neymar kunt halen. Mbappe wordt voor 180 mln gekocht, Neymar voor 220, hoe enorm veel moet Real dan in godsnaam gaan betalen?

17 mei 2018 om 16:31

Het grappige is dat PSG in feite de galactico-aanpak van Madrid hanteert, alleen dan zonder het zo te noemen. Als jij de club bent die de duurste spelers ter wereld haalt, dan krijg je een status die zichzelf voor een deel terugbetaalt, door middel van de interesse van de kijker en dus met sponsors en tv-gelden, en shirtverkoop.

Dan werkt het dus niet meer om NOG meer geld te bieden. PSG zal ook een bod van 300 miljoen weigeren. En van 350 miljoen. Want dan ben je niet meer de grootste/rijkste, en dat was nou net wel de bedoeling.

Wat dat betreft zijn het net twee concurrerende bullebakken die allebei de sterkste op het schoolplein willen zijn. Als geen van beiden wil buigen, dan kan je elkaar alleen nog maar op het veld bestrijden. Maar op de transfermarkt zal er dan geen deal komen.

17 mei 2018 om 17:11

Het is daarom wachten tot dat een speler zich onmogelijk maakt in Parijs, anders gaat er niets gebeuren. Maar goed, ook dan zal het om idiote bedragen gaan.

18 mei 2018 om 09:20

Ja daar ben ik ook heel benieuwd naar. Wat doen de eigenaars als Neymar zich gaat misdragen? Ik sluit niet uit dat ze hem dan liever laten verpieteren op de tribune. Gewoon omdat ze het geld niet nodig hebben, en daarmee een precedent stellen. Dat is iets dat bijvoorbeeld Nederlandse clubs zich niet kunnen veroorloven, maar PSG wel.

Je zag het afgelopen jaar al, Van Dijk mocht niet zomaar weg bij Southampton, Coutinho mocht niet weg bij Liverpool. Dat ze dan een half jaar later alsnog gaan betekent dat ze uiteindelijk nog succes hebben, maar het wordt steeds moeilijker om weg te komen bij de topclubs. Misschien dat PSG wel echt de deur dicht gooit.

Mbappe is binnen 2 jaar beter dan Neymar en ga er ook van uit dat hij de komende 15 jaar bij de 3 beste spelers ter wereld zal horen, dit is het grootste talent sinds Messi en ben ook benieuwd wat die met zijn loopbaan gaat doen, aan de ene kant hoop ik dat die in La Liga gaat spelen zodat ik hem vaker kan zien spelen, aan de andere kant hoop ik dat hij bij een andere club zal gaan spelen

17 mei 2018 om 18:36

Hahaha, precies dit.

Overigens denk ik dat Mbappe wel haalbaar is voor Real. Mbappe heeft laten zien dat hij veel verder is dan zogenaamde ‘talenten’. Dembele en Asensio hebben een lange weg te gaan, terwijl deze jongen het nu al laat zien. Ik verwacht dan ook geen onrust meer in kleedkamer van R M.

Het is voor Real ontzettend jammer dat Bale zo is weg gezakt, want anders hadden ze met Asensio en Bale voor de komende jaren nog steeds 2 topspelers op de flank. Vázquez is een leuke back- up. Daarnaast had je dan deze Mbappe kunnen halen als vervanger van Benzema en klaar ben je. Echter lijkt het er sterk op dat Real zowel een nieuwe wereldklasse flankspeler als wereldklasse centrumspits nodig heeft en de twee best geschikte kandidaten daarvoor spelen dus beiden voor PSG. Daarnaast is Ronaldo nog niet versleten en ga je een Neymar alleen halen als hij op links kan spelen, zijn favoriete positie. Qua aanvallers zit Real helemaal niet in een makkelijke positie, zeker niet wat betreft de transfertargets.

Zou t een enorme grap vinden. Heel Brazilië en zaakwaarnemers pluggen Neymar naar Real. Wat als ie gewoon moet blijven? Perfect. Verder kan toch niemand m kopen of zou dat moeten willen. Alles moet om hem draaien.. hopeloos

Het verbaast me hoeveel real fans dit geloven.. psg de club die ten koste van alles de CL wil winnen gaat niet zulke spelers verkopen.

17 mei 2018 om 17:01

psg kan mbappe wel missen op korte termijn. Ze hebben Di Maria cavani en neymar met daarachter ook nog draxler. Van het geld dat binnenkomt kunnen ze bijvoorbeeld een sandro van juve en een top middenvelder

Conspiracy theory van 1 of andere Spaanse sportkrant.
Geloof er niets van

Kijk dit brengt een glimlach op mijn gezicht! Net zo ongeloofwaardig uiteraard maar dit zou ik tenminste toejuichen. Hoeveel moet Mbappe kosten? 200 miljoen? 300 miljoen? Niet twijfelen Perez

Ik zie ergens wel waar ze vandaan komen bij Sport. Nu zien we al die tamtam voorbij komen over Neymar dit en Neymar dat en die Qatari zien dat natuurlijk als een gebrek aan respect van Madrid en een teken van zwakte bij PSG 'wie denkt Madrid wel niet dat ze zijn, zo maar denken onze ster te kunnen kopen' en al snel loopt dit in de media uit tot een potje wie heeft de grootste. Dan kan Madrid uiteindelijk het hoofd buigen aan het oppermachtige Psg, de grote man daar laten en met knikkende knieen genoegen nemen met optie b, Mbappe. Hahah het zou zo typisch zijn, die voorzitter van PSG is nauwelijks met voetbal bezig, die wil gewoon zijn ballen en bankrekening aan de rest van de wereld tonen.

Zoals ik zei, net zo ongeloofwaardig als de Neymar geruchten, maar in ieder geval een stuk vermakelijker.

Los daarvan verwacht ik toch dat Mbappe nog een keertje bij Madrid eindigt hoor, alleen zo snel nog niet.

17 mei 2018 om 23:49

Inderdaad, dit tovert bij mij ook een lach op mij gezicht. Met afstand de beste speler in zijn leeftijdcategorie. Wat een topper voor zijn leeftijd.

Ik denk niet dat dit mogelijk zal zijn, maar als dit gebeurt ben ik echt ontzettend blij. Als hij komt heb je de komende 10 jaar plezier van. Hij en Asensio zijn dan echt 2 wereldtalenten in 1 selectie. Ik ben van hem nog meer overtuigd dan van Asensio. Heeft al bij Monaco laten zien dat ie goed is en nu weer bij PSG. Ik ben benieuwd hoe PSG zich de komende jaren gaat ontwikkelen. Aan de ene kant denk ik dat ze mede door de Financial FairPlay tot een halt worden geroepen en ze de CL niet gaan winnen in de komende jaren.

Denk niet dat PSG ook maar 1 van hun top spelers laar gaan.
Als ze gaan zal het niet minder dan de hoofdprijs zijn.
Met Neymar, Mbappe, Marquinos, Verratti, Draxler en Rabiot heeft PSG wereldtoppers die nog jaren meegaan. Zij zullen ook nog wel eens de CL winnen.

Eindelijk Benzema eruit dan, zou je zeggen. Maar ik wacht het nog maar af. Het zou geweldig zijn, maar transfers rondom PSG en Real Madrid zijn vaak complex, nu zijn ze allebei erbij betrokken.

Mbappe is echt in een woord een geweldig talent met ongelooflijke mogelijkheden, Neymar met zijn Barcelona verleden zou te controversieel zijn. Voetbal technisch zou ik altijd voor Mbappe gaan, commercieel gezien is Neymar aantrekkelijker. Kan me niet voorstellen dat Ronaldo, Ramos en co nu zo staan te springen om Neymar in de kleedkamer te hebben, Mbappe is een ander verhaal. Daarnaast heeft PSG gewoon zich niet aan de regels gehouden en daar gaan ze nu last van krijgen. Blijf PSG een kunstmatig project vinden, zoals ze de laatste jaren bezig zijn . Voor het grote geld werd de club langzaam interessant. Club bestaat pas sinds 1970.

17 mei 2018 om 22:17

Vind zo vreemd dat veel mensen miepen over dat echt kan Neymar naar Real Madrid. Maar dat Griezmann naar barca gaat is normaalste zaak van de wereld

Wat een torries allemaal. Ben zelf benieuwd wat Real Madrid gaat doen. Neymar zou ik prachtig vinden alleen maar om het feit dat de hell los breekt bij Barca fans. Maar Barca net zo vies is met het halen van Griezelman. Oh ik geniet hiervan lekker WKtje deze zomer en hoop roddels over transfers heeeerlijk.

18 mei 2018 om 02:51

Barca fan hier, Neymar naar Spanje zou ik toejuichen. Maakt la liga mooier. Moeilijker voor ons Barca fans, jazeker, maar Franse competitie vind ik niks, kijk ik niet en ben ik ook niet van plan. Laat alle sterren maar lekker naar Spanje gaan, veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Actuele wedstrijden

66 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
2016/2017 Monaco II 2 2 0 0
2016/2017 AS Monaco 29 15 2 0
Laatste voetbalnieuws

Deel van Real Madrid-publiek roept om Mbappé bij presentatie Hazard

Real Madrid verzekerde zich voor aankomend seizoen al van de dienst van de diensten van Rodrygo, Ferland Mendy, Luka Jovic, Éder Militão en Eden Hazard en laatstgenoemde werd donderdagavond officieel voorgesteld...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Neymar lijkt op weg naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren