Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oliedomme rode kaart Araújo breekt Barcelona volledig op tegen PSG

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft zich dinsdagavond ten koste van FC Barcelona geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De ploeg van Luis Enrique was na de 2-3 nederlaag van vorige week ditmaal met 1-4 te sterk. Kantelpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor Ronald Araújo na een half uur spelen. Uitgerekend Ousmane Dembélé vertolkte een hoofdrol bij de Parijzenaren.

De laatste keer dat Paris Saint-Germain op bezoek ging bij Barcelona was Ronald Koeman nog de trainer in Catalonië. Het was 2021 en de Fransen gingen er met een 4-1 zege vandoor na een hattrick van Kylian Mbappé.

De Franse sterspeler was dinsdagavond uiteraard ook van de partij. PSG begon fel aan de wedstrijd, maar keek al binnen het kwartier tegen een achterstand aan. Na goed voorbereidend werk op rechts van Lamine Yamal kon Raphinha afronden bij de eerste paal: 1-0.

Robert Lewandowski kreeg halverwege de eerste helft dé kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot na een aanval over links was wel hard, maar ging over het doel bij Gianluigi Donnarumma.

Het eerste gevaar van Parijse zijde kwam van de voet van Mbappé. De aanvaller probeerde het met een bekeken inzet met de binnenkant van de voet, maar vond Marc-André ter Stegen op zijn weg. Een minuut later werden de bezoekers alsnog in het zadel geholpen.

Araújo voelde zich genoodzaakt aan de noodrem te trekken toen de doorgebroken Bradley Barcola een vrije doortocht genoot richting Ter Stegen. De Uruguayaanse verdediger duwde de Franse buitenspeler in de rug en kon inrukken met rood.

Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd, daar PSG vanaf dat moment de lakens uitdeelde. Dembélé schoot op slag van rust rakelings voorlangs. Ook na rust was het de Franse grootmacht die domineerde, wat al snel leidde tot de 1-2.

Vitinha kreeg tijd en ruimte om uit te halen van een meter of twintig en deed dat met uiterste precisie. Ter Stegen had geen antwoord op de inzet van de Portugees. In de minuten die volgden werd het almaar hectischer.

Ilkay Gündogan raakte de buitenkant van de paal en Xavi werd net als Araújo met rood weggestuurd vanwege het schoppen van een kussen, alvorens het opnieuw Dembélé was die zijn voormalig werkgever pijn deed.

De Fransman liet de bal meters van zijn voet springen, maar werd bij een poging nog iets van zijn actie te maken gevloerd door João Cancelo. De Roemeense arbiter István Kovács wees naar de stip, waarna het voor Mbappé een koud kunstje was om zijn zevende Champions League-goal van het seizoen te maken.

Barcelona gaf zich echter niet gewonnen. Nadat opnieuw iemand van de technische staf rood had gezien, dwong Lewandowski Donnarumma tot een uiterste krachtsinspanning met een vlammend schot met links. De ingevallen Ferran Torres kwam net tekort voor de rebound.

Het doek viel definitief toen Mbappé in de slotminuut de marge naar drie tilde. Ter Stegen wist eerst nog twee keer redding te brengen, maar was bij de derde inzet kansloos van dichtbij. PSG neemt het in de halve finale op tegen Borussia Dortmund, dat met 4-2 won van Atlético Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt ongelofelijk de balen van, dit was echt absoluut onnodig. Weer een seizoen als een nachtkaars uit.

Iedereen zal wel weer onwijs met leedvermaak gaan zitten smijten, maar wmb met opgeheven hoofd van het veld.

16 april 2024 om 23:07

Dit heeft Barca toch aan zichzelf te danken. Je komt op 1-0 en dan heb je die domme Araujo. Waarom laat hij Barcola niet lopen. Dan word het maar 1-1 maar je hebt Ter Stegen nog daar, die man had die bal misschien wel gered en dan was er niks aan de hand. Die Cancelo ook, Dembele kan nergens heen met die bal. Als die gewoon mee had gelopen was het al genoeg geweest. Gewoon eigen schuld dit.

16 april 2024 om 23:09

Dit zijn natuurlijk dingen die vanzelfsprekend zijn. Ik kan natuurlijk, net als iedereen, benoemen dat Araujo geen rood moet pakken, cancelo geen penalty moet weggeven, maar het doet er niet toe.

Ik had niet verwacht dat we zouden kunnen concurreren op dit niveau op het moment en dat hebben we wel gedaan. Opgeheven hoofd hoe zwaar ik daarvan de balen heb op dit moment.

16 april 2024 om 23:20

Kom op man. Je geeft met 5 domme acties een simpele halve finale plek weg en gaat pratej over dat je niet had verwacht dat we zouden concurreren op dit niveau en ‘opgegeven hoofd’. Nee ben er schijtziek van. Hoe haal je in hemelsnaam Yamal eraf. Die kan nog 60 minuten op de counter spelen. Hoe breng je Fermin Lopez erin. Die kan er geen fluit van. Niet te geloven deze wissels.

16 april 2024 om 23:25

Ik baal er ook ongelofelijk van maar wat moet ik anders zeggen? Het is geen schande dat je uitgeschakeld wordt, die rode kaart is natuurlijk schandalig dom maar moet ik daar dan nu nóg maar een keer overheen vallen? Iedereen weet dat toch?

16 april 2024 om 23:27

Weetje Mick.. verliezen is voor mij meestal niet het grootste probleem. Je kan verliezen, je kan de mindere zijn, maar waarom kan het nooit normaal? Of Barcelona verspeeld een dikke voorsprong, of ze laten zich gewoon lachwekkend wegzetten als een jeugdploegje.

Dat je hier vanavond na die eerste rode kaart verliest vind niemand gek denk ik, maar kijk die goals eens terug. Oké, de 1-1 was een goede goal, maar daarna geef je toch gewoon 3 goals cadeau?

De 2-1 laat iedereen Vitinha vrij omdat ze gefocust zijn op de bal. (Amateur fout), bij de penalty doet Cancelo echt een volledig achterlijke tackle. (Deed hij in de heenwedstrijd ook al trouwens: hij trapte Mbappe vol met hooggeheven been op zijn enkel in de 16. Gelukkig stond Mbappe toen buitenspel) de 4-1 is een counter. Kan in principe gebeuren, maar hoe je daar die bal niet gewoon wegmaait? Zo ongelofelijk slecht gedaan..

*ik zeg trouwens niet dat de goal van Vitinha een fout van ter Stegen is, wel wil ik zeggen dat ik vermoed dat Allison, Courtois, Oblak en Neuer die uit de hoek tikt. Was een verdomd lastige bal, maar de elite keepers hebben daar een kans om hem te pakken.

16 april 2024 om 23:33

Ook ik vind al deze momenten vreselijk klote en heb er ook sterk bedenkingen bij. Die penalty? Oliedom. Die bal van vitinha? Zag er inderdaad houdbaar uit. Die 1-4? Ja, klote goal. Ik ben het met je eens.

Het grote punt wat ik probeer te maken is dat het er allemaal op dit moment niet toe doet. Je hebt laten zien dat je sterk genoeg bent om tegen de topploegen in Europa een vuist te maken, iets wat ik op voorhand niet had verwacht na de eerste seizoenshelft. De manier waarop dit dan gebeurd, de persoonlijke fouten, de uitslag, ja dat doet zeer.

Ik ben er misschien nog wel het ziekst van van iedereen op het forum(ik snap dat iedereen dat op die manier beleefd), maar ik weet wel dat het geen zin heeft om al die momenten hier nogmaals te benoemen. Gras is groen, water is nat en de rode kaart die Araujo pakt is verschrikkelijk dom en kost je de wedstrijd. Het heeft geen zin om dat dan dus nogmaals te benoemen.

16 april 2024 om 23:50

Mentaal gezien is Barcelona absoluut niet in staat zich te meten met de top. Ze moeten boven hun nivo spelen en dat trekken ze niet. Dan slaan ze door. Doen ze gekke dingen die afgestraft worden.
Op het einde brak een aanvaller van Barca nog door op links. Weet je wat me echt opviel? PSG verdedigers lieten hem gaan. Pakte geen penalty. En vervolgens schoot hij voorlangs.
Daar zit het grote verschil. Twee keer rood en zoveel geel is niet normaal. Het is teveel stress voor Barca om op dit niveau mee te doen.

16 april 2024 om 23:56

Maar daar zit het hem dus bij mij in Speedy: hoe kan dat?

Want deze ploeg is een compleet andere dan de ploeg die zich door Liverpool liet afslachten. Toch zie ik gevoelsmatig één overeenkomst: Barcelona oogt mentaal zwak, of hoe jij het zegt: “gestresst”

Eerst dacht ik dat het aan de oude rotten lag. Messi, Alba, Busquets, Pique: ze konden de intensiteit niet meer aan, ze waren te verzadigd, noem het maar op.

Nu 5 jaar later voel ik nog steeds hetzelfde als Barcelona aan een wedstrijd gaat beginnen met veel druk: ze gaan onder die druk bezwijken. Dat kan toch niet in de club geworteld zitten?

17 april 2024 om 00:14

De harde waarheid is gebrek aan kwaliteit. Barcelona is jaren geleden afgehaakt bij het aantrekken van de echte topspelers. Dus spelen er spelers die elders buiten de boot vielen. Of kwamen ver in de dertig, allang over hun top.
In de CL zie je dat terug,

17 april 2024 om 00:53

Allison, Courtois, Oblak en Neuer zijn alle 4 ook een beetje langer dan Ter Stegen denk ik. Vitinha mag daar nooit zoveel ruimte krijgen. Wie moest hem oppikken eigenlijk?

17 april 2024 om 01:42

Ik irriteerde me echt zwaar aan Lewandowski, zo veel kansen verprutst. Kon paar keer makkelijk afgeven voor een gevaarlijke kans maar ging telkens voor eigen succes.
Heb niets met PSG, maar als je door je eigen ego zoveel kansen om zeep helpt verdien je het ook niet.

17 april 2024 om 02:05

Dat ene moment is natuurlijk een beetje overdreven, PSG was in 5 van de 6 groepswedstrijden de betere ploeg en had enorm veel pech, ook in die laatste pot tegen Newcastle wat totaal eenrichtingsverkeer was naar het Newcastle doelgebied.

Dat Newcastle na een uur in de eigen 16 kamperen (en twee eerdere 50/50 penalty momenten) uiteindelijk toch die ene penalty incasseren door een ongelukkige handsbal is lullig, maar Newcastle had wel veel mazzel dat ze zo lang overeind bleven.

16 april 2024 om 23:20

Ach ja, leedvermaak? Ik heb als Ajacied niet heel veel recht van spreken denk ik, maar Araujo, Cancelo en de Barca "fans" (lees: die idioten die naar hun eigen bus gaan gooien en als een stel kleine kinderen gaan zitten fluiten naar Mbappe en Dembele) hebben er wel voor gezorgd dat ik stiekem een beetje moet lachen om Barcelona.

17 april 2024 om 02:09

Het seizoen gaat toch niet als een nachtkaars uit? Barcelona is op koers om 2e in La Liga te worden, en hebben niet alleen overwinterd in de CL, maar hebben zelfs de kwartfinale gehaald, wat een enorme vooruitgang is op de vorige twee seizoenen.

Barcelona kan idd met een opgeheven hoofd van het veld, van dit PSG verliezen is geen schande, en ze waren er dicht bij.

17 april 2024 om 10:16

Als het seizoen 7 wedstrijden voor het einde eigenlijk nergens meer op draait is het toch een nachtkaars? Dat is wel mijn idee ervan.

Het is typisch zo'n wedstrijd dat als je vraagt of de scheidsrechter een 100% fout heeft gemaakt, je zeker 'nee' zegt. Maar wel met een vieze nasmaak achter blijft.

Was het een domme actie van Araujo? Jazeker. Moet hij zijn armen thuis houden? Ja. Maar uiteindelijk doet hij toch ook niet zoveel. Hij houdt niet vast, brengt hem niet uit balans. Die Barcola voelt een handje en duikelt gewoon.

Andersom heb je na het uur die Gundogan die langs Marquinhos is. Die te laat is, uit paniek zijn arm op eenzelfde manier gebruikt een duel te initiëren (mogelijk wordt ook nog ergens zijn voet aangetikt door die andere speler). Waarop Gundogan wat makkelijk duikelt. Maar die kant op is het dan blijkbaar geen overtreding..

Dan heb je die Cancelo. Die zet een blok in. Dembele duikelt daar daarna een beetje ongelukkig over. Hij doet ook niet zo heel veel. Die Dembele doet geen enkele poging hem uit te spelen of te passeren. Het enige waar het weer om gaat is het contact opzoeken.

Uiteindelijk zijn het gewoon drie 50/50 momenten die je allemaal tegenkrijgt. Blijkbaar was het vandaag geen 50/50 maar 150/0 voor de arbitrage..

16 april 2024 om 23:03

Gast dit zijn echt absoluut geen 50/50 momenten. Duidelijkere overtredingen dan die van Cancelo heb je niet. Je kan het als scheidsrechter niet maken om daar geen penalty voor te geven. Anders zou de VAR hem wel terugdraaien. Bovendien eindigde de overtreding van Araujo in de 16 meter, dus daar ontsnap je al aan een penalty. Ik vind je reactie bijna gênant. Je bent vanaf de eerste minuut gedomineerd, je scoort per ongeluk en gaat dan nog praten over 50/50 momenten. Wees een beetje objectief

16 april 2024 om 23:05

Neen, het gaat erom waar de overtreding wordt ingezet dus absoluut noooit een strafschop.

16 april 2024 om 23:28

Inderdaad, met alle respect Rio maar met een beetje kennis van de regels weet je al dat het niet uitmaakt waar de overtreding eindigt.

17 april 2024 om 00:36

Nu die regel voor dubbele straf in veel situaties is aangepast, dus geen penalty plus rood, je in deze specifieke situatie waarschijnlijk meer kans had gehad als de overtreding van Araujo wel in de zestien was. Hoogstwaarschijnlijk 1-1 dan, maar wel 11 man. Toch gek idee dat je in hele specifieke situaties dus zou moeten wachten met de overtreding.

17 april 2024 om 01:28

De dubbele bestraffing valt alleen weg als je voor de bal gaat. Bij een tackle dus, bij trekfouten geldt de dubbele bestraffing wel nog gewoon en zou hij dus rood + penalty gehad hebben.

16 april 2024 om 23:03

Die op Dembele leek idd gewoon op 2 spelers die elkaar aan tikken. Dembele verspeelt de bal en gooit zn voet er eigenlijk voor om contact te maken. Veranderd alleen niet het feit dat Cancelo daar gewoon heel dom inkomt.

16 april 2024 om 23:10

Dembele tikt de bal slim weg en wordt op de voet geraakt. 100% strafschop.

16 april 2024 om 23:11

Dembele tikt die bal helemaal niet slim weg, hij verspeelt hem gewoon. Dat heb ik heb 6 jaar namelijk bij Barca zien doen haha.

17 april 2024 om 00:03

Sorry Barca, maar zelfs met een Barcabril is dit 100% een penalty.

16 april 2024 om 23:03

Sorry maar die fase tussen Gündogan is echt niet te vergelijken met de rode kaart. Die arm lag er niet eens op.

16 april 2024 om 23:06

Bespaar jezelf de moeite, vele anderen hebben het in de live meepraten geprobeerd uit te leggen maar helaas hebben we met z'n allen daarin gefaald.

16 april 2024 om 23:04

Ik denk dat je niet voor psg was maar voor barca als ik het zo even bekijk

16 april 2024 om 23:04

Ik ben het eens met je eerste 2 punten, maar die overtreding van Cancelo is gewoon een 100% penalty. Zo dom om bij de watervlugge Dembele zo een sliding in te zetten

16 april 2024 om 23:04



Gast elke scheids die de spelregels volgt geeft hier rood voor, doorgebroken speler en domme duw. Araujo had hem gewoon moeten laten lopen. En ook Cancelo raakt overduidelijk de bal niet.

16 april 2024 om 23:14

Heeft geen zin om op hem te reageren. Als je durft te stellen dat de schwalbe van Gündogan hetzelfde is als de overtreding bij de rode kaart dan kan je roepen als Brugman. Heeft geen zin. Ook de overtreding op Dembele. Speelt geen bal en enkel en alleen Dembele maar hij vind het geen penalty. Koekoek.

16 april 2024 om 23:04

Of je blijft gewoon meevoetballen en aanvallen bij de 1-1, dan hoef je het achteraf niet op een (eventuele) arbitrale blunder te gooien. Kan ook he.

16 april 2024 om 23:05

Alle de door jouw benoemde beslissingen van de scheids waren correct. Er zat geen 50-50 tussen.

16 april 2024 om 23:05

Wauw, alle beslissingen waren gewoon terecht vandaag. Scheids heeft prima gefloten

16 april 2024 om 23:06

Dit bericht kan mooi gebruikt worden als je het woord subjectief wilt uitleggen.

16 april 2024 om 23:09

Je hele reactie is al niet te best, maar om dan ook nog willen beweren dat het penalty moment van Dembele bijna onterecht is.. ik adviseer een ander sport voor je

16 april 2024 om 23:12

Ik zeg nergens dat het onterecht is. Maar ieder weekend zie je bij alle drie deze momenten dat precies de andere beslissing op genomen worden. Als dan alle drie van dat soort 50/50 momenten tegen zitten. Tja, dan wordt het lastig.

16 april 2024 om 23:09

Barca bril afzetten en even de samenvatting gaan kijken zou ik zeggen

16 april 2024 om 23:16

Altijd de scheidsrechter he, alles is altijd tegen jullie. Wat erg voor je.

16 april 2024 om 23:37

Ach Barcelona heeft in het verleden zo vaak de scheidsrechter mee gehad. Chelsea, psg en arsenal weten er alles van. Deze scheidsrechter heeft vandaag goed gefloten.

16 april 2024 om 23:53

Als je alle beslissingen van vandaag klakkeloos 100% correct noemt, dan kan ik dat ook doen met die tegen Chelsea, PSG en Arsenal. Dat viel allemaal ook de categorie "kan je geven."Die speler van PSG legde destijds toch ook zijn arm op de schouder van Suarez zoals Araujo vandaag deed bij Barcola. Maar nee, vandaag is het natuurlijk rood en toen was het een schandalige schwalbe van Suarez..

16 april 2024 om 23:18

Araujo deed precies wat hij niet moest doen. Oliedom en valt op geen enkele manier goed te praten. Dat moment van Cancelo kan je ook niet echt over discussiëren, 100% op de voet van dembele.

Eeuwig zonde aangezien ik denk dat PSG zonder die rode kaart niet door zou zijn gegaan..

16 april 2024 om 23:20

Weer de gebruikelijke zwakke analyse, Siert Vos en Johan Derksen en die van Gijp doen het zelfs beter en dat zijn drie hele domme mannen met nul verstand van voetbal. Do the math.

16 april 2024 om 23:25

Moment Barcola niet te vergelijken met moment Gundogan. Araujo legt zijn hand op de schouder van Barcola en houdt hem gewoon vast. Het is maar dat hij het eventjes doet, dan lijkt het geen penal. Maar is genoeg om een speler op volle snelheid uit balans te brengen.

Moment Gundogan is heel anders. Gundogan is niet op volle snelheid en probeert erlangs te dribbelen en tevens is het contact tussen Marquinhos en Gundogan een stuk minder.

17 april 2024 om 00:22

Het is je vergeven Martijn, ook ik twijfel namelijk aan je objectiviteit maar sommige reacties op jou zijn mijn inziens buitensporig en ik adviseer je daar niks van aan te trekken.

Uitgeschakeld door een domme persoonlijke fouten. Araujo en Cancelo die eigenlijk zulke domme fouten maken men die kosten je uiteindelijk de wedstrijd. Het was jammer dat Yamal er uit moest maar je kan onmogelijk Xavi aanwijzen als schuldige. PSG die inmiddels echt een ongelofelijke schijt ploeg is geworden voor Barca. Naja goed.. pijnlijke nederlaag maar het zat er niet in vanavond. Nou Real, jullie zijn onze laatste hoop. Alles beter dan PSG 😂

16 april 2024 om 23:07

Lees ik het goed? Een Barca fan die Real Madrid als laatste hoop ziet. Gods wegen zijn werkelijk waar ondoorgrondelijk

16 april 2024 om 23:12

Zinedine haha ik zei het al in het Live mee praten, nog meer hekel aan psg dan aan Real.😂

16 april 2024 om 23:07

Ik zei nog 1-4 in het live meepraten.. dat het dan nog echt gebeurt doet echt ongelofelijk veel pijn. Het is altijd hetzelfde. Het is nooit een close call als wij uit de Champions league gaan, ik heb het hieronder opgesomd.. zaterdag rug rechten tegen Real Madrid.. ik heb er zin in. Not.

16 april 2024 om 23:36

Nouja je gaat eraf met 4-6, wat opzich niet eens dramatisch is.

Barcelona heeft gewoon de behoefte aan een 6. Frenkie moet verkocht worden, die voegt niet meer toe dan Pedri of Gavi.

17 april 2024 om 00:00

Over twee wedstrijden niet dramatisch nee, maar tegen Liverpool ga je er ook “maar” 4-3 vanaf. Echter is het de manier waarop je verliest.

Ik begin mijn vertrouwen in Frenkie ook te verliezen overigens..

17 april 2024 om 01:42

Het is wel echt bizar hoe weinig Frenkie de Jong brengt. Die zet een paar stapjes, haalt het tempo eruit en geeft vervolgens een breedtepassje. En wat een belachelijk salaris verdient die gozer. Hij presteert er helemaal niks door alleen maar mee te hobbelen ongelofelijk!

17 april 2024 om 10:16

Echt in de verste verte niet meer de Frenkie van hoe we hem kenden. Speelt 'met de broek vol' lijkt het wel.

17 april 2024 om 10:17

En waar haal je een betere zes dan Frenkie? Of wil je het vertrek opvangen met de bestaande groep?

16 april 2024 om 23:08

Grappig dat je zegt Real onze laatste hoop. Ben een fanatieke Real supporter maar ik was vandaag toch echt zwaar voor Barcelona. Jammer en balen van die naar mijn mening onterechte penalty.

16 april 2024 om 23:12

Nou kan ik niet voor iedereen spreken, maar volgens mij hebben Barcelona supporters en Madrid supporters één ding gemeen: hun hekel aan PSG.

16 april 2024 om 23:35

Finale Arsenal vs PSG
Allebei de CL nog niet gewonnen, de spanning er vol op. Pff

17 april 2024 om 10:18

En dan Arsenal weer choken? Lijkt me geen goed idee. Doe dan maar Arsenal Dortmund. Als iemand anders dan moet winnen, dan BVB maar. Gun het de Duitsers 100x meer dan PSG.

17 april 2024 om 10:28

Choke zelf in je koffie

Dembele MOTM haha. Die kerel was gretig na al dat fluiten. En Araujo tja die laat zijn team in de steek. Oerdom om je handen te gebruiken terwijl Barcola op volle snelheid is. Doet het natuurlijk ook slim. En dan is Barcelona gespeeld. Die waren niks meer na die rode kaart. Complimenten trouwens nog aan Raphinha. Want die bleef maar rennen. Gaf alles om te verdedigen. Had de rest wat van kunnen leren.



16 april 2024 om 23:04

Ik vond Barcola ook echt geweldig vanavond, jammer dat hij eraf gehaald werd maar snap het ergens ook wel.

16 april 2024 om 23:11

Barcola was ook geweldig inderdaad. In de heenwedstrijd ook al. Snapte ook niet waarom Asensio startte.

16 april 2024 om 23:06

Vond Barcola en Fabian echt de veel beter hoor. Dembele buiten 2 momenten toch nergens te bekennen verder.

16 april 2024 om 23:19

@barcalover123

Mbappe was ook niet echt super dreigend ondanks dat die 2 goals maakte.

Barcola is echt een goeie speler en nog jong ook 21.

16 april 2024 om 23:34

Zo’n Barcola (maar ook een Diaby van Villa, Luis Diaz van Liverpool. Dat type speler) haalt Barcelona nooit, en ze worden er ook nooit mee in verband gebracht. Dat type mist zó erg bij dit Barcelona: een snelheidsduivel met een actie.

Zij waren alle 3 voor rond de 40/50 miljoen op te pikken. Barcelona spendeert dat echter aan Ferran Torres en Raphinha.. (Raphinha doet het momenteel uitstekend, maar normaliter moet je als topclub naar een betere speler streven)

Is het een zekerheid dat een Barcola zou willen komen? Nee zeker niet, maar Bij Diaz en Diaby was die kans aanzienlijk groter. Echter lijkt Barcelona hier gewoon niet eens aan gedacht te hebben.

16 april 2024 om 23:38

We hebben er ooit 1 gehad, die was alleen vaker er niet dan wel om vervolgens via de achterdeur weg te gaan en ons naar huis te schieten het jaar daarna.

16 april 2024 om 23:54

Niet dreigend? Het dat Verstegen een paar knappe redingen in huis had. Anders had MBappe er vier gemaakt vandaag.

17 april 2024 om 00:01

Maar die werd gekocht als opvolger van Neymar.. als potentieel wereldtopper dus.

Spelers als Diaby, Diaz en Barcola haal je niet met dat idee, en nog belangrijker: niet voor die belachelijk prijs.

17 april 2024 om 00:08

100 procent mee eens.
We hebben weinig verassing in de ploeg zitten momenteel.
Heel gek maar een speler die dat wel bracht vond ik Adama Traore, die kwam alleen tekort in andere aspecten.

Op basis van 2 wedstrijden hoe gek het ook klinkt vond ik Barcelona toch de betere. PSG had totaal geen idee wat ze deden, nee PSG heeft mij niet overtuigd. Zij winnen hier dankzij individuele fouten van Araujo, Cancelo en vooral Xavi.

Konden ook duidelijk de wedstrijd niet eens controleren zelf met een man meer, heel raar. Ik zie wel nog potentie in die club zelf zonder Mbappe.

Mbappe 2 wedstrijden niet gezien toch eindigen met 2 goals, knap.

PSG vierde alsof ze even de Champions League hadden gewonnen haha.

16 april 2024 om 23:04

Sorry vooral Xavi? Je kan onmogelijk Xavi hiervan de schuld geven.

16 april 2024 om 23:05

Mick volgens CMG is het eerder de schuld van Xavi dan Araujo dat we die wedstrijd verspelen.

16 april 2024 om 23:06

Persoonlijk had ik Lewandowski eraf gehaald. Had dan lekker gecounterd ala Real Madrid met 2 spelers voorin.. Yamal heeft tenminste een actie, snelheid en diepgang. Zat ook lekker in de match.

Imo maakt hij een fout door hem eraf te halen.

16 april 2024 om 23:08

Was vanaf het begin al duidelijk dat hij aan een kansloze missie was begonnen. De clubliefde heeft hem verblind.

16 april 2024 om 23:10

CMG dat kan je natuurlijk vinden en ergens heb je zeker een punt hoor maar jij doet hier voorkomen alsof de “keuze” van Xavi zwaarder weegt op de wedstrijd dan de domme overtreding van Araujo.

16 april 2024 om 23:12

Als hij Lamine laat staan en ze gaan er dik af zal er gezegd worden dat hij een kind zo’n wedstrijd waarin gestreden moet worden laat staan. Een verliezende coach heeft nooit gelijk, maar dit was kiezen tussen koorts of griep.

16 april 2024 om 23:13

Dat het zwaarder weegt maak jij ervan. Maar een coach kan vaak een wedstrijd keren en/of beslissen met een wissel. Ik denk oprecht dat Barca in ieder geval meer kans maakte met Yamal erin. Maar goed, het was inderdaad heel dom van Araujo.

16 april 2024 om 23:13

En had hij Yamal laten staan en Lewa eruit gehaald en het werd ook 4-1 moest het andersom.

16 april 2024 om 23:14

@mick, ik vond Lewandowski laten staan vrij logisch. Voetballend ging je er niet meer doorkomen, en hij is de enige speler die hoge ballen kan vasthouden.

16 april 2024 om 23:19

@pedri16, ik vond zelf deze keuze van Xavi ook logisch. Neem hem niks kwalijk betreft de tactische keuzes en wisselbeleid.

16 april 2024 om 23:36

En als je zo’n Ferran zag invallen.. je mag het hem eigenlijk niet kwalijk nemen in zo’n moeilijk wedstrijd.. maar de meest simpele dingen gingen fout.

Hij sprong onder ballen door, elke aanname duurde een fractie te lang.. echt dramatisch.

16 april 2024 om 23:43

Ja die jongen valt slecht in, maar goed, wie breng je anders. Kan moeilijk Astralaga in de punt brengen voor lengte.

16 april 2024 om 23:04

Gelukkig ben je sarcastisch

16 april 2024 om 23:06

Leipzig was tegen Real ook de betere. Het doet er niet toe.

16 april 2024 om 23:08

Maar Araujo en Cancelo spelen bij Barca. Xavi is daar de trainer. Als die falen, dan faalt Barca toch gewoon.

MBappe had 5 schoten op doel. 2 goals. Niemand komt daarbij in de buurt.

16 april 2024 om 23:31

Natuurlijk is Xavi een grote schuldige hier. Je haalt je beste man (jochie) er af en laat die prutsers Raphinha en Lewandowski staan. Yamal creëert zo veel en dan volgen er vanzelf mooie dingen. Ik snap niet dat hij juist hem wisselt.

Araujo zou straf moeten krijgen voor die overtreding, bij die stand, terwijl hij simpelweg op zijn goede keeper had moeten vertrouwen om een safe te maken.

En Cancelo is een sukkel om Dembele op die plek omver te kegelen terwijl die wegdraait van je goal.

Dat doet Barcelona de das om en dan gaat die oliesjeik door met zijn staatsclub.
Sjeikzooi.

Wat is die Marquinhos toch een beest zeg! En ben nu helemaal verkocht en lid van de Nuno Mendes fanclub geworden. Doet me echt denken aan Marcelo, alleen meer snelheid, wel iets minder inzicht en passing, maar geniet echt van hem. Verder wel een heerlijk temperamentvolle wedstrijd, aardig wat kaartjes, heethoofden langs de lijn.. wat willen we nog meer?

16 april 2024 om 23:48

Fan van Nuno Mendes? Die Yamal gewoon er langs kaat lopen. Hij word niet eens echt uitgespeeld hij loopt gewoon langs hem heen. Aanvallend wel erg goed trouwens.

16 april 2024 om 23:05

Mbappe was toch niet goed beide wedstrijden. Domme rode kaart van araujo. Was echt overtuig dat we dit zouden winnen met 11 man

16 april 2024 om 23:09

Hij was wel goed, kijk de stats er maar op na. Dan zie je het verschil met de rest.

16 april 2024 om 23:29

Ik kijk voetbal met mijn ogen. Mbappe was niet goed.

16 april 2024 om 23:37

Beter kijken dan maar. Vijf schoten op doel, twee goals.

Geen enkele andere speler kwam in de buurt van dat aantal.

Voetbal is een simpel spelletje, wie het meest scoort, die wint. En om te scoren, moet je toch echt eerst op doel schieten.

16 april 2024 om 23:43

Mag je vinden. Nog steeds vond ik hem niet goed.

16 april 2024 om 23:58

Tja wat moet ik daar nou op zeggen. Een spits die in de kwart finale vijf keer op doel schiet en tweemaal scoort vind jij niet goed

Weet niet wat je van een spits verwacht maar dat soort spitsen schieten je naar de halve finale CL.

16 april 2024 om 23:06

Lege goal en penalty. Kom jij met je provocerende “vader van” reactie. Alsof messi en cr7 fangirls niet genoeg was komen zij weer hoor

16 april 2024 om 23:14

Barca fans kinderachtig noemen en dan deze reactie plaatsen, lol. Mbappé was note bene de minste aanvaller van PSG, net zoals vorige week.

16 april 2024 om 23:16

Mbappe heeft 2x in Barcelona gespeeld en 5 goals gescoord.

16 april 2024 om 23:26

Proficiat. Kijk je ook verder dan de statistieken?

17 april 2024 om 00:19

Als je 2,5 goal per wedstrijd scoort dan kan je de statistieken niet aan de kant schuiven.

Barca verliest van Araujo, Cancelo en Lewa. Niks meer niks minder. Araujo is nog eigen jeugd en nog jong. Maar die andere twee moeten met onmiddelijke ingang buiten de selectie gelaten worden

Wat een heerlijke pot van PSG zeg. Zonder die rode kaart hadden ze ook wel gewonnen. Wat heerlijk dat Dembele een goede pot speelde tegen barca en wat is Mbappe toch een geweldenaar zeg! Dit wordt een plaaggeest voor Barca de komende seizoenen in de laliga.

17 april 2024 om 00:02

Zonder die rode kaart had Barcelona echt niet verloren hoor. Met 10 was Barcelona lange tijd dreigender dan PSG, pas op het laatst toen de krachten wegvloeiden bij de Catalanen, toen begon het pas te lopen bij Parijs.

En dit is waarom je Lewandowski wisselt ipv Yamal in de 1e helft. Altijd egoïstisch wanneer het niet moet, 3 man zo vrij als het maar kan en je sleept er een verlenging uit. Maar nee hoor, zoals altijd oogkleppen op en zelf schieten! Gratis finale plek voor PSG, hopen dat City PSG daarin aan flarden schiet met een nulletje of 5... Scheidsrechter van vanavond totaal niet geschikt voor grote wedstrijden overigens.

Mooi zo de Mbappe haters kunnen ook weer stil zijn. Wat een geweldenaar is dat toch ook. Beste aanvaller by far. PSG of Dortmund dus in de finale.

16 april 2024 om 23:05

41 Goals in 42 wedstrijden dit seizoen. Topschutter van de CL nu ook volgens mij. Ongelofelijke speler.

16 april 2024 om 23:07

Staat er ook nagenoeg altijd in alle grote potten. Wk's, Champions League's, nu al meer uitgoals dan Messi in de KO fase van de CL hoorde ik?

16 april 2024 om 23:11

Ja klopt 12 voor Messi en 14 voor Mbappe.

Is hij nu beter dan Messi? Nee en dat zal hij ook nooit worden. Al wint hij nog 3x de CL, wordt hij nog 3x wereld en Europees kampioen.

16 april 2024 om 23:13

Dat zeg ik ook nergens, maar hij is wel 10x zo goed als Haaland.

16 april 2024 om 23:16

Als er iemand dat ooit doet dan kan je die casus perfect maken hoor. Niet dat het mogelijk is trouwens volgens mij.

16 april 2024 om 23:24

Haaland kan niks aan de bal. Natuurlijk is Mbappe 100x zo goed (niet 10, maar 100). Maar ja Haaland is gewoon een Inzaghi 10.0

In de 16 dodelijk. Hij heeft ook zo een enorme snelheid dat hij op de counter iedereen eruit kan rennen en kan scoren. Maar zodra het speelveld klein is heb je niks aan hem. Aan de bal zo beperkt. Past ook meer bij Liverpool qua speelwijze dan City. Prime Aguero zou in het huidige City ideale soits zijn of Kane.

Haaland vs Mbappe is alleen in het leven geroepen om een nieuwe CR7 vs Messi te kweken. Puur gebaseerd op stats. Want beiden komen niet in de buurt van Messi en CR7.

16 april 2024 om 23:29

Mbappe vind ik echt wel een geweldenaar hoor denk dat ik buiten R9, Messi en Cristiano weinig aanvallers boven hem plaats de laatste 30 jaar.

16 april 2024 om 23:38

Nog nooit van Nicklas Bendtner en Wout Weghorst gehoord Kaiser?

16 april 2024 om 23:43

Het hangt ervan af hoe je ernaar kijkt. Kijk je puur naar statistieken als in doelpunten/assists en gewonnen prijzen? Of gewoon wat iemand aan de bal doet en hoe iemand voetbalt?

Ik kijk meer naar het laatste. Waarom? Haaland zou dan bijvoorbeeld puur vanwege stats ook in dergelijke rijtjes voorkomen. Terwijl hij voetballend niet eens in de buurt komt.

Maar 30 jaar terug zeg je? Dan wil ik Romario, Thierry Henry en Roberto Baggio aan het rijtje toevoegen. Prime Weah en Del Piero ook geweldenaren.

16 april 2024 om 23:07

Dembele was goed, Barcola was gruwelijk, Mbappe? Nee die niet.

16 april 2024 om 23:08

Haha hoogste rating van alle spelers op het veld, moet je nagaan hoe hoog we de lat bij zon iemand leggen.

16 april 2024 om 23:11

Ze willen het niet zien maar vijf schoten op doel waarvan twee goals is gewoon uitstekend in de CL. Geen speler van Barca kwam maar in de buurt van die cijfers.

16 april 2024 om 23:12

Rating zeggen niet zoveel, we hebben toch allemaal ogen gekregen? In mijn mening was Mbappe ook onzichtbaar en Vitinha, Barcola en Dembele uitblinkers. Desondanks de enorme klasse om toch 2 keer te scoren, kunnen alleen de grotere.

16 april 2024 om 23:14

Onzichtbaar zijn en 2 scoren en de hele defensie van Barca bezig houden, bijzondere redenatie. Gelukkig speelde Frenkie wel opvallend met zijn tikkie breed of wat te denken van Lewandowski.

16 april 2024 om 23:20



Bijzonder kortzichtig en matige reactie om ineens spelers erbij te halen die hier helemaal niks mee te maken hebben? Logisch dat een speler als Mbappe een verdediging bezig houdt, het is een wereldspeler. Desondanks speelde hij vanavond erg onopvallend en onzichtbaar. Is amper in beeld geweest, het gevaar kwam van de buitenspelers. Maar dan toch de klasse van Mbappe die er 2 scoort. Ik hoop zo dat je deze redenatie snapt. We kunnen morgen met een koffietje wel bespreken dat Lewandowski matig was en alle andere Barcelona spelers doorlichten, deal?

16 april 2024 om 23:20

Je bent nu gewoon aan het provoceren. Niemand zegt iets over Frenkie en Lewandowski en jij hebt volgens mij geen minuut gezien van deze wedstrijd.

16 april 2024 om 23:33

Met iemand die het over 'haters' heeft proberen een discussie te voeren is sowieso al een dappere, maar vaak kansloze onderneming.

16 april 2024 om 23:11

Los van het feit dat het een fantastische speler is, maar zoveel heeft hij in deze wedstrijden toch niet laten zien? Die 2 goals zeggen niet zoveel

16 april 2024 om 23:17

Sorry maar "hater" is echt een woord voor 13 jarigen die niet tegen kritiek op hun idool kunnen.

Mbappe is een wereldspeler, daar is iedereen het mee eens

16 april 2024 om 23:32

Amen.

16 april 2024 om 23:18

Mbappé was de minste aanvaller aan de kant van PSG, Barcola en Dembele waren een stuk beter. Net zoals vorige week. En Dortmund in de finale, wat een armoede zou dat zijn zeg.

Waar ik voorafgaand aan dit affiche niet eens verwachte door te gaan, ben ik alsnog teleurgesteld. Het enige waar ik op hoopte was niet wéér vernederd worden in de Champions league.. maar helaas. Door de vroege rode kaart van Araujo laat je je weer naar de slachtbank leiden.

Je bent nu achtereenvolgens uitgeschakeld door PSG (deze 1-4 vandaag), uitgeschakeld in de poulefase door Inter, uitgeschakeld in de groepsfase door Benfica, uitgeschakeld door PSG (1-4 thuis afgeslacht), 8-2 door Bayern afgeslacht, 3-0 voorsprong verspeeld op anfield (4-0), 4-1 voorsprong verspeeld tegen AS Roma (3-0 uit verloren) , 3-0 uitgeschakeld door Juventus . Dit is Barcelona’s champions league record vanaf 2016-17 tot 2023-24. We zijn het lachertje van Europa, en dat doet heel veel pijn.

Om het positief af te sluiten: Cubarsi prima gespeeld, paar foutjes, maar veel beter dan Cancelo en Araujo bijvoorbeeld. Die Cancelo is echt een clown onder druk.. ballen dom verspelen, domme tackles.. het houdt niet op.

16 april 2024 om 23:09

Het is zo bizar dat onze ondergrens zo laag ligt in vergeleken met andere topploegen in Europa. Real, Bayeren en bijvoorbeeld City hadden ook wel eens een minder seizoen in de CL maar die worden niet constant aan de kant gezet in eigen huis met zulke cijfers. Echt bizar. Overigens denk ik dat er niks aan de hand was geweest als Araujo die rood niet had gepakt.

16 april 2024 om 23:09

Ja dat is zeker best pijnlijk als je ze op een rijtje zet. Barca en CL is geen goede combi de afgelopen tig jaren. Dit icm de financiële malaise moet ik maar zien hoe we het vol weten te houden de komende jaren. Heb er ergens een hard hoofd in. Gelukkig is er nog de jeugd.

16 april 2024 om 23:10

Conclusie: Barcelona is Europese subtop.

16 april 2024 om 23:13

Zeker, maar dat was al bekend toch? Of wat wil je ermee zeggen? Denk je dat realistische Barca fans beweren dat we nog wereldtop zijn?

16 april 2024 om 23:14

die conclusie hebben wij al getrokken nadat Messi weg is gegaan hoor

16 april 2024 om 23:17

Is er iemand die Barcelona als Europese top ziet dan? Zelfs Barcelona fans zien Barcelona niet als top. Ja als je top uit 20 ploegen bestaat, dan zijn ze wel Europese top.

Niemand verwacht dat Barcelona de Champions league wint voorafgaand aan het seizoen. Sterker nog: de lat ligt zo laag dat “niet vernederd” worden al een prima prestatie is in mijn ogen.

16 april 2024 om 23:18

Die heb ik weg gelaten omdat dat “maar” 1-1 en 2-1 over twee wedstrijden was. Niet bepaald een vernedering zoals de jaren erna.

Deze is extra zuur voor Barca. Los van deze CL jaargang nog. Dit betekent ook dat ze het wk volgende zomer mislopen. Dat is toch een knauw in je aanzien imo. Om nog maar te zwijgen over de 50 tot 80 miljoen aan deelnamepremie en prijzengeld die men misloopt, dat had toch een slok op de borrel gescheeld voor een club zo financieel geplaagd Barca. Uiteindelijk geven Cancelo en Araujo het gewoon weg met 2 oliedomme overtredingen.

Nu moet Madrid al helemaal winnen morgen. Anders gaat er volgens mij weer een sheik club mee aan de haal. Zou ik bijzonder zuur vinden.

Kutzooi, het lijkt ver weg maar wat een klote actie van Araujo. Was tot die tijd niks aan de hand en alles leek bijna in kannen en kruiken. Naja lekker slapen maar. Van 3 Spaanse ploegen die leken door te gaan naar waarschijnlijk 0. Is denk ook lang geleden?

Barcelona heeft dit toch wel te danken aan araujo. Je staat 1-0 voor en als die er in gaat staat het 1-1, maar sta je nogsteeds 1 goal voor. Toch mooi dat dembele toch nog scoort na alle fluitconcerten etc en Barca er uit knikkert. Mbappe 2 goals, maar vond hem vandaag weer niet goed spelen. Tenminste ik verwacht veel meer van hem voetballend dan. Nu Psg - Dortmund in de halve finale. Denk wel dat een team van het rechter rijtje de Champions league pakt.

Erg sterk PSG gezien, ook 11 tegen 11 waren ze de betere. Barcelona wederom voortdurend onsportief gedrag met schwalbes, naar gezichten grijpen om niks, mekkeren bij de scheids, na afloop van de wedstrijd scheids weer belagen, etc. Het feit dat de scheidsrechter neutraal en erg goed was heeft Barcelona in tegenstelling tot de 'remontada' enkele jaren geleden de das omgedaan.

Xavi die na zo'n beschamende vertoning nog het lef heeft om na de wedstrijden de scheids op te zoeken om zijn irritaties te delen, was toch wel de diepte punt van vanavond. Zo'n grote naam in het voetbal, maar wat een nare man is dat zeg.

16 april 2024 om 23:10

Die gast heeft al 6 rode kaarten ofzo. Bizar eigenlijk. Kan zijn emoties totaal niet bedwingen.

17 april 2024 om 00:32

Dat is echt absurd veel voor een trainer.

16 april 2024 om 23:55

Xavi is een vervelende man en een domme coach ook. Slechte keuzes gemaakt.

Was de kans van Barca het seizoen glans te geven! Maarja zelf verpest met de rode kaart. Anders was echt nog een hele pot geweest.

Psg netjes afgemaakt natuurlijk.
Nu wordt het Psg-Dortmund. Waar Dortmund 1ste in de poule werd boven Psg, was Psg toen wel de betere in de onderlinge partijen. Ben benieuwd.



Naast de rode kaart en de penalty ook gewoon slecht omgegaan met de kansen voorin. Ze hadden gewoon 2-3 kunnen maken, maar ze waren voorin te slordig.

Psg speelt veel beter zonder al die vedettes. Dit was echt een puike teamprestatie, achterin ook de concentratie gehouden en dat was toch een achillespees vaak. Petje af.

16 april 2024 om 23:10

Enrique maakt er een echt team van, minder afhankelijk van de sterren voorin. Zoals vandaag zie je dat er gewoon een goed fundament staat waardoor je constant de druk erop kan houden en ook jezelf kan belonen.

Bedankt Araujo. Vervolgens oliedomme overtreding van Cancelo, dus ook bedankt Cancelo. Bij die 1-2 rent iedereen naar de man met de bal (dat doen ze alleen in de F-jes). Vitinha zo vrij als een vogel. 11 vs 11 was Paris btw ook de betere, maar met 10 tegen 11 wist je al dat het gespeeld was.Ach ja kwartfinales behaald, een keer niet eruit in de groepsfase. Kennelijk was dit het max haalbare. Zondag even de genadeklap ontvangen in Bernabeu en die nachtkaars is uit.Vitinha trouwens een heerlijke speler. Gefeliciteerd Paris en supporters!PS: Xavi een icoon van een speler. Maar zijn gedrag aan de zijlijn samen met die irritante broer. Ik ga ze niet missen. Xavi moet nog groeien als coach wellicht ooit in de toekomst weer bij Barca, maar ben er niet rouwig om. Talenten als Yamal en Cubarsi spelen zich onder elke trainer wel in de basis.

16 april 2024 om 23:14

Vandaag was PSG de hele wedstrijd de betere. Tegen de verhouding in scoren we de 1-0 (mooie goal wel). En na die rode kaart wist ik al dat het doek gevallen was.

16 april 2024 om 23:40

Nou, ik vond jullie tot die eerste rode kaart toch de betere. Althans, Barca had het onder controle.
Daarna stortte het in elkaar.

16 april 2024 om 23:24

@joga_bonito10

Eens PSG was echt de betere vooral Barcola had de meeste dreiging voorin.

Ik heb graag dat Xavi blijft maar ik denk niet dat die wilt blijven tijd voor Hansi Flick!

16 april 2024 om 23:45

En tijd voor een echte 6 en een echte winger nog met pure snelheid en diepgang.

Oh wacht er is geen money. Jammer.

17 april 2024 om 00:17

Is dat zo Joga? Ik dacht namelijk dat er in de eerste transferperiode onder Laporta ook geen geld was, en toen gaven we 200 miljoen uit.

Ik vind het lastig om te zeggen of Barcelona geld heeft, ik dacht persoonlijk namelijk dat we vooral problemen hadden met de salarycap van Laliga, niet zozeer het potje met transfergelden.

Ik heb dus absoluut geen idee wat het budget is komende zomer.

17 april 2024 om 00:17

Hansi Flick? Dan nog liever Arne Slot.

17 april 2024 om 00:19

Zubimendi als 6 en Moussa Diaby, Barcola of kvaratskelia als winger. Al zijn sommige onrealistischer dan de andere.

17 april 2024 om 00:21

Of Nico Williams trouwens.

17 april 2024 om 00:24

Of Mbappe...

17 april 2024 om 00:28

@Joga_Bonito10

Laporta zal vast weer delen van de club verkopen of iets doen zodat Barca weer geld krijgt het is hard nodig.

Spelen echt als een jeudgteam dit Barca af en toe. Tuurlijk heeft de rode kaart veel impact maar buiten dat maken ze veel verkeerde keuzes. Ook appart hoe op het eind ze gewoon met 3 spelers in de spits gaan staan zonder voldoende afstande van elkaar te bewaren.

Met dank aan araujo en vooral die domme tackel van Cancelo. Wat was die nou aan het doen. . oerdom. 11 tegen 11 had het waarschijnlijk anders gelopen. Maar goed. Psg nu dik verdiend door. Heeft die man extra goed besteed. Gingen toen als een trein en speelde met Barcelona.
Verder wat is die Xavi toch een kind .. je zo laten gaan en net na de wedstrijd wederom de scheidsrechter belagen. Die jongen moet nog heel veel leren .

Man of the match is voor mij de scheidsrechter. Wat ontzettend knap gefloten en er daardoor een mooie wedstrijd van gemaakt.

Onacceptabele fout van Araujo waardoor de wedstrijd compleet veranderd. Waar haal je het in je hoofd vandaan om daar een overtreding te maken???? Je hebt net de 1-0 gemaakt laat ze dan scoren als je al telaat bij de man bent....

De enige seizoen waar ik na tijden veel hoop had op een ucl finale na al die moeilijke jaren... Araujo je zorgt maar dat je opdonderd in de zomer wat een lompe speler zeg.... je straft je medespelers hier compleet mee ik blaim vanavond alleen Araujo!

Psg-Dortmund word wel een spannende wedstrijd ik schat Psg wel een maatje groter en ik verwacht dat zij morgen tegen de winaar van City-Madrid zullen spelen....

Ik denk dat City ucl winnaar word

Dieptriest. Ik ga hier geen betoog houden want ik ben echt witheet.

Proficiat Parisiens, puur door die 3 vooraan maken jullie nog kans. Vitinha ook wel heerlijke speler.

16 april 2024 om 23:14

Tuurlijk hebben we van onszelf verloren, alleen zijn die 3 voorin levensgevaarlijk dat ze iedereen pijn kunnen doen.

16 april 2024 om 23:17

@fcbinsider1899

Volgend seizoen beter mede Culer wat nu echt nodig is voor volgend seizoen is.

Nico Williams

en een echte Pivot.

Eerste westrijd niet gezien , maar wat wint Psg makkerlijk zeg vanavond totaal niet in de problemen gekomen

Toch ongelooflijk hoe die rode kaart tot stand komt. Enorm stom balverlies door Araujo/Gundogan en daarna weet je gewoon dat je de tegenstander niet aan moet raken, want je gaat er geheid af. Zo enorm zonde want Paris was gevaarlijk, maar in de counter was zoveel mogelijk met 11 man.

16 april 2024 om 23:17

Pedri, Gundogan en Frenkie op 1 middenveld werkt gewoon niet. Er moet 1 echte verdedigende middenvelder spelen. Een echte pivot. En dus 1 van de 3 op de bank. En een fitte Gavi kan ook zomaar basisspeler zijn. In de toekomst zullen het sowieso Pedri en Gavi zijn.

16 april 2024 om 23:29

Ja maarja deze was er niet helaas voor de return. Romeu was imo echt geen optie en Casado kan je natuurlijk hier niet opstellen. 1e prio aankomende zomer moet gewoon een DM zijn en daarna een linksbuiten, alles anders dan dat is bestuurlijk falen.

16 april 2024 om 23:41

Wie stel je voor Barca—070?

Ik heb Zubimendi afgelopen 5 maanden wat intensiever gevolgd omdat we met hem in verband worden gebracht, en eerlijk gezegd: ik vind 70 miljoen veels te veel. Hij is een toevoeging aan dit team omdat we gewoon geen defensieve middenvelder hebben, maar hij is me echt te min. Wordt een tikkeltje overschat in mijn ogen.

16 april 2024 om 23:47

Zubimendi zou ik echt niet doen. Is een eigen leven gaan leiden deze roep om hem. Het is echt geen geweldenaar. Wie wel? Dat is echt een hele goede vraag. Geld is er volgens mij ook nauwelijks. Wordt nog wat.

16 april 2024 om 23:50

Een dubbele pivot Kimmich met Frenkie eventueel. Is ook geen breker, maar wel een complementair duo. Schijnt ontevreden te zijn bij Bayern. Onana van Everton enkel voor max 30 miljoen en geen cent minder, want hij is voetballend veel te beperkt. Laatste optie is Aleix Garcia van Girona voor 10 mil

17 april 2024 om 00:08

Aleix Garcia is defensief mogelijk nog slechter dan Frenkie de Jong.. die zou ik absoluut niet halen.

Onana zou ik graag zien omdat hij met extreme snelheid, ongelofelijke kracht en lengte toch echt iets brengt wat dit Barcelona niet heeft. Niet voor teveel geld echter inderdaad.

Dit gaat gek klinken: ik zou Wieffer nog liever zien komen dan Zubimendi. Wieffer is conditioneel en fysiek echt vrij sterk, voetballend oké. Enige twijfel die ik heb is zijn handelingsnelheid.

17 april 2024 om 07:27

Pedri,
Dan kunnen we echt liever Schouten halen. Die is echt klasses beter en heeft wel voetballend vermogen.

weer een klap die barca heel lang gaat voelen

Wat valt er over te zeggen?
Araujo... Cancel... Dan helemaal inzakken en eigenlijk wachten tot de tegengoals vallen om vervolgens aan te vallen. Yamal, de enige die je kan gebruiken met snelheid en actie eraf halen, te lang wachten met de wissels en zo kan ik nog wel doorgaan.

Lewandowski MOET die bal aan Felix geven.
Cubarsi goed, Kounde momenten.

Dembele en Barcola vooral enorm dreigend. Mbappe onzichtbaar maar heeft het Ronaldo syndroom over zich dat hij er toch nog 2 maakt. Vitinha viel me ook op.

Ben benieuwd naar de toekomst. Ook met recent stadion nieuws zie ik het somber in, maar we gaan het ongetwijfeld zien. Visca el Barca

16 april 2024 om 23:26

Real speelt tegen City. De winnaar moet tegen Arsenal of Bayern.
PSG speelt tegen Dortmund in de halve finale.

Allereerst natuurlijk ontzettend onnodig van Araujo maar ik wil wel zeggen dat ik ontzettend trots op dit team ben. Hoe je na de 1-3 soort van de draad weer oppakt en eigenlijk weer de bovenliggende partij werd is ontzettend knap. En dan valt de 1-4 weer op de meest knullige manier die je kunt verzinnen. Wat er op duidt dat de gifbeker echt leeg moest vanavond. Seizoen gaat als een nachtkaars uit maar laten we niet vergeten dat we in januari nooit hadden verwacht dat je überhaupt in zo'n positie als dit zou zitten dus ben alsnog soort van tevreden over deze campagne. Op naar volgend seizoen met een nieuwe trainer en hopelijk een paar gerichte aankopen die dit elftal kunnen versterken.

16 april 2024 om 23:13

@leukspelletje

Ja eens kerel wat nu echt nodig is een echte 6 en een flankspeler als Nico Williams.

Op naar volgend seizoen Visca Barca Visca Catalunya!

16 april 2024 om 23:21

Nico Williams zou perfect zijn. Alleen is hij denk ik wel onhaalbaar. Dan zit ik persoonlijk te denken aan Dybala. Misschien niet een echte flankspeler maar kan er wel prima uit de voeten en zou ook als spits kunnen spelen. Want een echte flankspeler met kwaliteit is gewoon ontzettend lastig om te vinden voor Barca.De 6 positie gaat ook geen makkelijke worden. Hoorde veel Onana. Ik ken hem niet heel goed en hij heeft omdat hij bij Everton speelt een hoog prijskaartje. Dan is het eigenlijk hopen dat ze degraderen.

16 april 2024 om 23:27

@leukspelletje

Nico Williams is gewoon haalbaar hoor hij heeft een afkoopclausule van 50 miljoen euro het enige wat Barca moet doen is hem overtuigen.

De 6 positie wordt idd een hele pittige Zubimendi lijkt mij hem toch niet te worden eerlijk gezegd. Rodri was mijn droom pivot.

En Onana ja die ken ik ook niet zo heel goed

16 april 2024 om 23:40

Nouja ik zeg dat Williams waarschijnlijk onhaalbaar is omdat hij juist wil blijven bij Athletic Club. Dat is tenminste wat ik de laatste tijd heb gelezen. Dan zou Nico Williams een lastig verhaal worden. Wat betreft Onana denk ik wel dat, van wat ik van hem gehoord heb, een ideale speler voor dit Barcelona zou kunnen zijn. Want die speler hoeft in principe geen vaste basisspeler te zijn. Alleen in wedstrijden zoals dit is zo'n speler erg handig en Onana past, van wat ik gehoord en gelezen heb, binnen dat profiel.

16 april 2024 om 23:47

Wat zeg je van Felix en Cancelo? Wil je die houden? Cancelo is bij vlagen echt geniaal, en dan de week erop is hij weer zoals vandaag. Inconsistent als de pest. Kan me alleen niet voorstellen dat we een betere back halen voor zijn prijs..

En Felix.. ook inconsistent als de pest. Als je dat eruit krijgt heb je echt een koopje voor 40 miljoen (de geruchten gaan dat Atletico dat verlangd) maar is Barcelona in de positie om te gokken hierop? Ik denk het niet.

Wat ik me al jaren afvraag is waarom Barcelona , ogenschijnlijk, nooit interesse toont in een type Nico Williams. (Barcola, Diaby, Luis Diaz, waren allen rond de 40 miljoen) ik zeg niet dat het een garantie is dat deze mannen willen komen, maar dat is het bij Nico ook niet.

17 april 2024 om 00:01

@pedri16. Ik zou Cancelo overnemen. Om precies de reden die jij al noemt dat we geen betere back voor zijn prijs gaan vinden. Joao Felix vind ik een lastiger verhaal. Mocht die 40 miljoen kloppen dan moet je eigenlijk een lijstje maken met linksbuitens die 40 miljoen of minder kosten en kijken of er een betere optie dan Felix. Dat vind ik lastig want linksbuitens zijn gewoon duur.

Er gaat ook heel veel afhangen hoeveel aanvallers je moet verkopen deze zomer. Raphinha moet je denk ik sowieso verkopen. Doet het de afgelopen weken best aardig maar daardoor kun je waarschijnlijk ook weer meer voor hem vragen. Ferran zou ik liever niet verkopen omdat hij multi-inzetbaar is. Dan blijven er weinig aanvallers over om te verkopen. Dus op de vraag of ik Joao Felix zou overnemen zou ik nu neigen naar ja. Maar heel veel gaat afhangen van deze zomer

17 april 2024 om 00:30

@Pedri16

Ik zou Cancelo sowieso overnemen die speelt bijna altijd wel goed behalve vandaag dan helaas.

Misschien Felix voor nog 1 seizoenen huren daar gaan veel geruchten over dat Barca dat wil doen.

Verder wel met je eens Luis Diaz had perfect bij Barca gepast ook op die linkerflank.

Ik vind die Vitinha echt een fijne voetballer. Goede techniek, passing en dribbel. Speelt het liefst ook alles vooruit. Met als bonus nog een doelpunt.

PSG meer dan terecht gewonnen. Maar wat is die Lewandowski toch een kansloze stakker. Greep bij elke windvlaag al rollend naaar zijn gezicht. Had zeker geel verdiend voor dat zielige theater!

Laat ik eerst mee beginnen dat niemand, maar dan ook niemand Xavi zal missen langs de zijlijn. Wat een idioot is dit zeg. Deze man heeft sinds die trainer is van Barcelona, echt zoveel rode kaarten gepakt als trainer van Barcelona, door wangedrag of mekkeren op de scheidsrechter. Gozer kan nooit zijn emotie's in controle houden. Wat een gek.

Verder heeft Barcelona verloren door die hele domme rode kaart van Araujo. Met 11 tegen 11 man, was ik er wel vrij zeker van dat Barca deze zou pakken. PSG was over 2 wedstrijden echt waanzinnig matig. Alleen tsja, niemand zal daar meer over hebben. Mbappe ontzettend matig maar wel 2 goals. Dembele, die zogenaamd Figo 2.0 ontvang zou krijgen, was voor mijn de beste man.

Dat een club als Barcelona ook een documentaire maakt van 20+ minuten na de eerste wedstrijd alsof de CL is gewonnen. Waarom eigenlijk? Niet echt slim lijkt me, als er nog een tweede wedstrijd gespeeld moet worden.

Scheidsrechter foutloos. Alle beslissingen waren correct. Rode kaart terecht, penalty terecht, fantastisch gefloten.

Dortmuns of PSG in de finale. Wie had dat gedacht.

16 april 2024 om 23:54

Waarom werd hij eigenlijk zo boos? Alleen om die in zijn ogen overtreding op het middenveld? Zwaar overtrokken reactie en helaas gaat die gekke assistent dan even later een wit voetje halen bij de coach..

Eigen glazen ingegooid met persoonlijke fouten en geen koele kikkers binnen de staf, helaas maar waar. Yamal en jonge CV zijn wel ongekend voor hun leeftijd.

Ik wil een speler er graag tussenuit lichten die ik deze twee wedstrijden echt vond imponeren en dat was Vintinha. Heerlijk lichtvoetige middenvelder met een fijne dribbel en goed overzicht, en vandaag liet hij zien ook nog eens een goed schot te hebben. Met hem lijkt PSG een goede vervanger te hebben voor Verratti.

Verder heeft Barca dit over zichzelf afgeroepen vanavond. 11 tegen 11 had PSG al licht het overwicht, maar na die domme overtreding van Araujo was het alleen nog maar tegenhouden voor PSG. En dan blijken het ook maar weer eens enorm slechte verliezers te zijn.

16 april 2024 om 23:31

Je moet een beetje mazzel hebben met de loting. Zat PSG wel erg mee dit jaar. Real Sociedad, Barca en Dortmund en je staat in de finale.

Heb niks met psg maar wat is dit heerlijk zeg. We zagen weer het oude Barcelona. Kaartjes vragen, bij elk duwtje gaan liggen als stervende zwanen en scheidsrechter intimideren.

Het heeft niet mogen zijn, maar knap over twee wedstrijden gespeeld door Barca. Psg ging vroeg druk zetten, dat wisten we allemaal. En dan die rode kaart, daarna was het over en uit. Het zij zo, geen prijs dit seizoen. Maar een overwinning in Bernabeu zou wel een mooie troostprijs zijn dit seizoen. Bravo psg.

Gracies Xavi en hopelijk tot later!

Het is natuurlijk balen om er op deze manier uit te gaan. Sommige zaken zaten niet mee, bepaalde details zijn beslissend en met 10 man + enkele afwezigen (Christenssen en Roberto) is het moeilijk om defensief stand te houden tegen een topploeg met zoveel aanvallend geweld. Het heeft niet mogen zijn, maar Xavi is enorm bedankt voor al zijn tomeloze inzet voor de club en de basis die hij heeft neergezet!

Natuurlijk kraamt hij wel eens onzin uit en is hij te opgefokt, maar elke Barcafan hoort van hem te houden. Niet enkel omdat hij een absolute clublegende is als speler, maar ook omdat hij als coach de club altijd boven zijn eigen persoon heeft gezet. Zijn onzinpraatjes bij momenten doet hij niet uit egocentrische of narcistische trekjes om zijn eigen status te verdedigen. Neen, dit doet hij als pure en gepassioneerde Culer uit clubbelang. Zoals een ouder zijn/haar kind als het ware ook tot de dood verdedigd, zo staat Xavi erin als coach van Barca. Bij een andere club zou hij ongetwijfeld veel relaxter langs de zijlijn staan, maar bij Barca speelt er meer dan zijn eigen persoonlijke succes. Het gaat hem in de eerste plaats om de clubbelangen.

En wie beweert dat hij niet zelfkritisch is heeft allicht niet goed opgelet. De beste man heeft al maanden geleden aangekondigd op het einde van het seizoen te vertrekken omdat de club een andere dynamiek nodig heeft. Hij heeft niet gewacht op een ontslag om een vergoeding mee te krijgen, zoals hij van dag 1 al duidelijk maakte, want hij wilt de club nooit tot last zijn. Dit alleen al is zeldzaam in de voetballerij, waar de meeste coaches blijven plakken bij hun club wanneer het slecht gaat om hun ontslagpremie mee te krijgen (logisch, daar niet van).

Xavi verdient dus het respect van de Barcafans. Dat andere mensen zich irriteren aan hem kan zijn, maar Culers horen blij te zijn dat er nog zulke clublegende's bestaan die onbaatzuchtig te werk gaan en veel opofferen voor de club. Niemand van de Barcafans zal slechter slapen dan Xavi vannacht. Ondanks dat het niet helemaal is uitgelopen zoals gehoopt, vertrekt Xavi wat mij betreft langs de voordeur. Als clubman, maar ook als coach die echt wel een mooie basis heeft neergezet met veel eigen talenten. En ook de landstitel van vorig jaar was een heel belangrijke prijs en bouwsteen in dit nieuwe project. Hij is nu toe aan broodnodige rust, maar wat mij betreft keert hij in de toekomst ooit terug als coach als hij nog werkzaam wil blijven in het vak.

Beste Xavi, hoe kwam het dat die speler 1 op 1 met de keeper kwam? Ik denk toch dat Enrique een betere taktiek had. Je zag ook aan de positiespel dat barca gewoon helemaal vastzat en bij hoge druk de lange bal hanteerde wat echt anti barca is. Soms snelle counters en steekballen op de flankspelers maar daar was enrique op voorbereid met hakimi en marquinhos die elke steekpass inzag.

Even over de penalty, 1 je zag aan de val zonder herhaling dat het een penalty was, 2 bij de herhaling was het bevestigd, 3 er is var, 4 aurajo viel zelf ook omdat hij op de speler leunde. Je zag aan zijn val dat hij viel omdat de speler van psg viel. Dikke penalty dus. Als er geen contact was zou aurajo ook niet vallen. Aurajo zegt nog een schouderduw. Die man was je al voorbij hoe kan je een schouderduw geven in de rug van een speler. Aan zijn gezicht was te zijn dat hij het niet geloofde dat hij eraf moest. Wat een man zonder iq. Lachwekkend was het wel

17 april 2024 om 23:54

Denk dat als Aureuro geen rood had gepakt de wedstrijd zich volstrekt anders had voltrokken en deze reactie ook geen hout sneed

“Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd, daar PSG vanaf dat moment de lakens uitdeelde”.
Op de goal na had Barcelona van tevoren ook niet veel in te brengen. Het was duidelijk dat PSG met een missie kwam en heeft deze missie volbracht. Zeker hielpen de 2 momenten (rode kaart en penalty) mee maar PSG was al behoorlijk aan het jagen en was de bovenliggende partij, ook met 11 tegen 11.

Die Mbappe heeft ook geluk zeg, ongeveer twee wedstrijden onzichtbaar, cadeautje vanaf 11 meter, daarna 1 op 1 falen om vervolgens de bal in z'n voeten krijgen om de rebound simpel af te maken. En hierdoor uiteraard weer op alle voorpagina's etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren