Update: FIFA onderneemt geen actie met betrekking tot loyaliteitsbonus Neymar

Vrijdag, 23 februari 2018 om 13:06

Neymar stapt waarschijnlijk naar de rechter om alsnog onder meer zijn loyaliteitsbonus van Barcelona te krijgen, nu de FIFA zijn verzoek om in te grijpen heeft geweigerd, zo melden Cadena Ser en Sport. De Braziliaan vindt dat hij recht heeft op veertig miljoen euro, waaronder dus de loyaliteitsbonus, maar Barcelona wil niet betalen. Neymar gaat nu mogelijk volgens 'het normale rechtssysteem' het geld opeisen.

In de zomer van 2016 verlengde Neymar zijn contract bij Barcelona en de loyaliteitsbonus werd destijds in de verbintenis opgenomen. Barcelona beweert echter dat de Braziliaan de voorwaarden voor de bonus heeft geschonden. "Ten eerste mocht de speler niet met andere clubs onderhandeld hebben de maand voor 31 juli", zei een woordvoerder van Barcelona vorig jaar.

"Ten tweede moest de speler aantonen dat hij zijn contract bij de club respecteerde. En ten derde hadden wij afgesproken dat wij niet zouden betalen voor 1 september, vlak na de deadline van de transferwindow", concludeerde Barcelona, dat om die redenen besloot om het bedrag niet over te maken naar de 26-jarige Braziliaan.

De aanvaller van Paris Saint-Germain, die afgelopen zomer Barcelona voor het recordbedrag van 222 miljoen euro achter zich liet, heeft naar verluidt net als Barcelona van de FIFA te horen gekregen dat de Spaanse grootmacht niet hoeft te betalen. Neymar kan nog naar het Hof van Arbitrage van Sport (CAS) gaan, maar een stap naar de rechter ligt naar verluidt meer voor de hand.

Update 23 februari 13.06 uur - FIFA onderneemt geen actie met betrekking tot loyaliteitsbonus Neymar
De FIFA zal geen uitspraak doen over de vermeende loyaliteitsbonus die Neymar naar verluidt nog te goed heeft van Barcelona. De afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain getransfereerde aanvaller claimt dat recht heeft op een extra betaling van veertig miljoen euro, maar de wereldvoetbalbond zal zich verder niet meer met de zaak bemoeien: “Nadat wij ervan op de hoogte zijn gebracht dat deze zaak door dezelfde partij bij verschillende rechtsgebieden aanhankelijk is gemaakt heeft de FIFA de betrokken partijen geïnformeerd dat het zich niet in een positie bevindt om het onderzoek naar deze affaire voort te zetten”, laat een woordvoerder weten aan Sky Sports. Voor Neymar rest nu enkel een gang naar de rechter.


Poll

Verwacht jij dat Barcelona alsnog moet betalen?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door guaporta)

Nou eerste stap is gezet. Nu maar die rechter ook een uitspraak laten doen. En als Barcelona ook in het gelijk wordt gesteld dan snoeren ze de mond van alle haters van de afgelopen tijd.
Ik denk als Barcelona moest betalen dat zij het al lang gedaan hebben.
Neymar en zijn vader zijn geld wolven. Wat weten we wel. Helemaal zijn vader.
Straks dwingt zijn vader hem ook een overstap te doen naar Real om geld te krijgen.

13 februari 2018 om 13:40

Pffff het is net of hij alleen maar op het geld uit is. Wat een waardeloos figuur en dat ooit in het Barca shirt heeft mogen spelen. Wens PSG succes met deze figuur en als Real Madrid hem wilt halen succes ermee.

13 februari 2018 om 13:46

Het probleem is al die Braziliaanse voetballers op paar na. Alleen bij Neymar heb je zijn vader die ook een geldwolf is. Daarom houden zij het nooit lang vol op hoge niveau. Een jaar of 3 daarna zakken ze weg en eindigen zij met kleine clubs. Het gaat hun meestal om geld, drugs,meisjes etc.

13 februari 2018 om 13:52

Dat Neymar dol is op geld(spenderen) wisten we al toen hij bij Santos speelde. Dani Alves is misschien zo gek als een deur, maar dat is wel iemand die hem in het gareel kan houden.

13 februari 2018 om 13:58

Haha want alle voetballers die momenteel bij Barcelona spelen doen dit uit liefdadigheid? Alsjeblieft zeg.

Talent mag gerust financieel beloond worden.

13 februari 2018 om 15:57

Word/werd Neymar niet ruiterlijk betaald dan? Die bonus lijkt hij iig geen recht op te hebben.

13 februari 2018 om 16:22

Betaald worden met een stal racepaarden? Daar moest ik iets te hard om lachen.

We doen net alsof al die spelers op vrijwillige basis (moeten) spelen en clubs met minimale financiele middelen rond moeten komen. Kom op mannen, niet zo naief. Geld laat heel de voetbalwereld draaien. Barcalona verdient miljoenen aan de spelers (merchandise, wedstrijdgelden, sponsoring, winstpremies). Dan hebben we het nog niet eens over transferwaarden. Het is logisch dat de hoofdrolspelers (de spelers) daar dan ook het meest van (zouden moeten) profiteren.

En Neymar een geldwolf? Ach, Suarez en Messi verdienen zelf ook wel redelijk boven modaal hoor. Clubliefde is een stuk makkelijker als daar een paar honderd miljoen per jaar aan vast hangt.

13 februari 2018 om 16:26

Alle Brazilianen zijn hoerenlopers en drugsgebruikers. Adil, je durft de stereotypes wel hard neer te zetten hoor. Totale onzin. Je hebt er een paar slechte voorbeelden tussen zitten (maar waar heb je die niet), maar toppers lopen er net zo rond. Kaka heeft ook jarenlang bij Milan geschitterd. Ronaldo heeft ook een fixe carriere. En Romario ging zelfs tot ver boven zijn 40ste door. En verder: Roberto Carlos, Juninho, Maicon, Alves?

13 februari 2018 om 20:54

Bonus is vaak uitgesteld tekengeld. Dus nu krijgt een speler minder maar over twee jaar volgt een bonus. Of de bonus uitgekerd wordt, hangt van de voorwaarden af. Barcelona vind dat niet aan de voorwaardne voldaan is, neymar meent van wel. De fifa stelt Barcelona in het gelijk dus gaat Neymar zijn geluk bij de rechter proberen.

13 februari 2018 om 13:57

'snoeren ze de mond van alle haters'...

En terecht. En dat Neymar naar de rechter zal stappen... denk dat dat lariekoek is. Rules are rules en als je daar niet goed mee omgaat hoef je geen loyaliteitsbonus te verwachten.

13 februari 2018 om 13:38

Die jongen wordt omringd door advocaten die weer een goudmijntje zien en hem gek maken haha.

Heerlijk al die haat op Barca en dan zie je gewoon dat meneer Neymar zelf verkeerd zat door zich niet aan de voorwaarden te houden. Wat een geldwolf die jongen niet normaal, ik had echt lekker bij Barca gebleven zeker als je die bonus nog kreeg, had je nu met Messi, Coutinho en Suarez gespeeld en alle teams kunnen slopen....

13 februari 2018 om 13:43

Alle spelers houden van geld. Maar zijn vader is juist een geldwolf eerste klasse. Want ook tijdens de onderhandeling met Barca eiste hij verschillende bedragen voor verschillende instanties. Ik geloof nog steeds dat Neymar naar PSG is over gestapt puur voor geld en zijn vader hem heeft over gehaald puur wegens geld. Veel mensen zullen tegen mij keren. Maar de tijd zal het leren. Neymar zal zsm weg uit Parijs puur omdat zijn vader het wilt en geld wilt ontvangen. Die maakt die jongen eigenlijk ook kapot als we moeten geloven dat hij het niet naar zijn zin heeft in Parijs.

13 februari 2018 om 14:17

PSG laat hem niet gaan. Qatar staat prakties voor PSG in mijn ogen & hun spelen het spelletje denk ik harder dan Neymar en zijn vader als hij weg Wil. Ze hebben hem niet voor niks op een vreemde manier binnen gehaald.

13 februari 2018 om 14:43

Voorlopig maakt het hem totaal niet kapot en speelt hij misschien wel beter dan ooit.
En niet alleen in Frankrijk maar zeker ook in de Cl.

PSG kon hem alleen betalen, maar hij moest hoe dan ook weg bij Barca anders zou hij altijd in de schaduw van Messi staan.

23 februari 2018 om 13:30

PSG kon hem niet betalen.. Juist een club als United had dit gekunt, maar PSG nou net niet. Er is niet voor niets zo’n constructie op poten gezet die door de mazen van de wet heen ging.

13 februari 2018 om 13:45

Eens inzake het samenspelen met dergelijke topspelers, maar niemand laat 40 miljoen zomaar ongemoeid liggen. Give it a shot.

13 februari 2018 om 13:50

Ja je hebt helemaal gelijk maar als hij was gebleven had hij gewoon 2e viool gespeeld achter Messie en hij wil dat alles om hem draait. Bah

13 februari 2018 om 13:58

Zelfs Messi zei dat hij hem de goudenbal laat winnen als dat de enige reden is. Hij speelde zich al groot bij Barcelona. En helemaal met Messi aan zijn zijde plus zijn hoge salaris etc. Nee zijn vader zou dan niets krijgen als hij bij Barca zou blijven.

13 februari 2018 om 14:37

Nu speelt hij met Mbambe, Di Maria, Cavani, en in een team dat niks onder doet voor Barca. En zolang hij bij Barca zat was hij altijd de 2de man gebleven achter Messi. Nu is hij zelf de grote man, plus sloopt hij nog de meeste teams.

Daarbij is de vraag of Couthino wel zou zijn gekomen als hij was gebleven/

Terecht dat Barcelona gelijk heeft gekregen anders hadden ze wel betaald (met tegen zin), Neymar dacht even te slim te zijn en van 2 walletjes te kunnen eten.
Die geldwolf zal vast wel naar de rechter stappen, want die wil geen cent missen.
Nu wil ik alle hater wel eens horen die Barcelona al veroordeelde voor dat er een uitspraak was, verder is het wachten op het eventuele stap naar de rechter van Neymar.

13 februari 2018 om 15:15

maus123

Mag ik eens vragen, heb jij de volledige beslissing van de Fifa bestudeerd en kun jij voor ons even aangeven waaróm de beslissing in het voordeel van Barcelona dan 'terecht' zou zijn? Of heb je die volledige beslissing soms helemaal niet gelezen? In dat laatste geval, waar baseer jij dan op dat de beslissing 'terecht' was?

En, nadat je mijn vraag hebt beantwoord, daarna ben ik wel benieuwd naar het volgende. Jij zegt dat er 'haters' (van Barcelona neem ik aan?) wel weer zullen reageren maar ben jij zelf misshcien niet heel stiekum ook gewoon een 'hater' (van Neymar)?

13 februari 2018 om 16:28

Het is terrecht omdat het een rechterlijke uitspraak is. Los daarvan kunnen wij alleen maar gissen. En de een zijn hater is de ander zijn held. In dit soort discussies zie ik alleen maar haters. Het onderwerp veranderd alleen.

13 februari 2018 om 20:57

Het is geen rechtelijke uitspraak, het is een uitspraak van de Fifa. Vandaar Neymar nu overweegt naar de rechter te stappen, dan kan hij een rechtelijke uitspraak krijgen en die prefeleert de uitspraak van de Fifa.

14 februari 2018 om 10:02

Westend

Het is geen gerechtelijke uitspraak, het is een beslissing van de Fifa. Dat is wat anders. Dus nogmaals, heb jij dan, net als maus, de gehele beslissing van de Fifa en de gronden van het besluit bestudeerd, of niet en roep je maar wat?

Sowieso, 'alleen maar haters in dit soort discussie? Sorry?? Hoezo, watzgebeurt? En als klopt wat jij stelt, wie haat jij dan? Neymar of Barcelona?

Begrijpelijk, maar het zou me niets verbazen wanneer de familie (of misschien beter gezegd: commissarissen) van Neymar besluit om de juridische weg nog verder te vervolgen. Het verleden wijst immers uit dat ze bereid zijn om erg ver te gaan wanneer er miljoenen in het verschiet liggen. Barcelona is nu in het gelijk gesteld, maar ben erg benieuwd naar de argumenten waarom ze in het gelijk zijn gesteld. Is bijvoorbeeld het voorcontract van de vader van Neymar met de Qatari gebruikt in de bewijslast?

Overigens begrijp ik de vijandige reacties richting Neymar niet. Barcelona heeft zijn nieuwe contract namelijk op zeer amateuristische wijze samengesteld en clausules opgenomen die relatief makkelijk te omzeilen zijn. Niet meer dan logisch dat een speler (of welke werknemer dan ook) de juridische weg kiest op het moment dat er veertig miljoen euro door de neus wordt geboord. Geloof in een respectvolle relatie tussen werknemer en werkgever, maar op het moment dat er dergelijke amateuristische fouten worden gemaakt en er zulke krankzinnige bedragen worden beloofd kan je zo'n reactie wel uitlokken/verwachten.

Hoop dat Barcelona heeft geleerd van deze zaak en in het vervolg verstandiger onderhandeld met dit soort contractverlengingen. Want eens te meer wordt de club weer op beschamende wijze in het nieuws gebracht.

13 februari 2018 om 14:19

Ik weet nog dat een bestuurslid duidelijk aangaf waarom Neymar geen aanspraak maakte op dat bedrag(weet niet meer wie): In verbintenis staat dat Neymar dat bedrag zou krijgen als hij op 1aug nog voor Barcelona speelde. Daarbij zijn er paar voorwaarden aan verbonden; De speler mag op geen enkele wijze voor 1aug onderhandelen met een club. Er was dan genoeg bewijsmateriaal dat er wel degelijk onderhandeld werd, want zo’n transfer realiseer je sws niet binnen 2dagen. Zoals je aangeeft, kan Barcelona dan voorcontcract met Qatari gebruiken, maar ook Neymar’s vlucht naar Qatar enz. Ik geloof dat Neymar ook in Patijs iets ging doen. Als ik me niet vergis ging hij na de wedstrijd tegen Juve daarheen. iig lijkt deze voorwaarde voornaamste argument van Barcelona.

13 februari 2018 om 15:02

Volgens mij lag die datum iets eerder dan de eerste van augustus, maar dat weet ik niet zeker. Overigens zijn je laatste zinnen exact waarom ik benieuwd ben naar de bewijzen die zijn aangedragen in deze zaak. Hoe vroeg begonnen de onderhandelingen tussen (de vader van) Neymar en de Qatari? Want het lekken van het voorcontract gebeurde al in een relatief vroeg stadium (inclusief een datum die lag voordat de tekenbonus zou worden gemeten). Wanneer begon de vader van Neymar contact te zoeken met andere clubs? Dat zou ik wel eens willen weten.

23 februari 2018 om 13:36

Maar dan is de vraag hoe de voorwaarde geformuleerd is.. Mag Neymar niet onderhandelen en zijn vader / zaakwaarnemer wel of beide niet? Daar lees ik niets over. Wanneer Neymar niet mag onderhandelen, betekent dat dat zijn vader gewoon zaken mag bespreken met PSG, zolang hij Neymar er maar buiten laat. We hebben gezien dat vormfouten, in ieder geval in Nederland, zaken simpel kunnen beslissen.

23 februari 2018 om 15:35

Dat lijkt me niet aan de orde. Nu heb ik natuurlijk geen directe inzage in het contract, maar weet wel dat in dit soort constructies geen onderscheid wordt gemaakt tussen de werknemer en vertegenwoordiger van die werknemer. En aangezien er een voorcontract was tussen de vertegenwoordiger van Neymar en de Qatari in Parijs ligt er bewijs dat er al onderhandelingen waren voordat de datum van 'meting' van de loyaliteitsbonus gepasseerd was.

Neemt overigens niet weg dat er andere juridische feiten doorslaggevend kunnen zijn waar wij geen inzicht in hebben. Denk wel dat het aannemelijk is dat Neymar en consorten hun juridische proces vervolgen bij de Spaanse rechter.

13 februari 2018 om 14:45

@guaporta:

Ja want jij zou niet ver gaan als het om miljoenen ging?

Denk dat iedereen dat wel doet hoor niet alleen een Neymar......

13 februari 2018 om 15:07

Nou, niet per definitie. Denk dat je een respectvolle relatie moet hebben met je werkgever en niet voor een paar centen meer de boel op stelten zit. In mijn ogen gaat dit enkel op op het moment dat je al een verstoorde relatie hebt en ook dan gaat het hier om het krijgen van je gelijk. Dat lijkt me een grotere drijfveer dan de tekenbonus. Althans, dat zou voor mij een grotere drijfveer zijn dan mogelijk financieel gewin.

Maar goed, dit is enkel theoretisch geneuzel aangezien ik zelf nooit in zo'n situatie heb gezeten en ironisch genoeg vandaag mijn eerste serieuze arbeidsovereenkomst heb getekend. Eentje voor een echte 'grote mensen' baan om het even in kinderlijke taal uit te drukken. Geloof in enige mate van loyaliteit richting je werkgever, dat je in samenspraak zaken op kan lossen. Niet om te profiteren van een 'loophole' in je contract.

13 februari 2018 om 15:23

Ten eerste van harte dan!

Tuurlijk is het belangrijk om loyaal te zijn naar je baas. Maar als jij/ik bijv 500 netto pr maand al ergens anders kan krijgen ga je denk ik ook. (ik wel)

En als dit op een nette manier kan zou dat mooi zijn. Ik ben zelf 2 jaar geleden overgestapt en dat is inderdaad netjes gegaan en op een goede manier. Dan is er verder ook niks over te klagen. Maar hadden zij bijv ineens mijn bonus of 13de maand ingehouden omdat ik ging zou ik die ook nog steeds willen.

En het probleem is dat bij 9 van de 10 bedrijven wij ook gewoon een nummer zijn. En bij een voetbal clubs is dat niet anders. Die kunnen jou/mij net zo hard laten vallen alsof het niks is.

Maar geld is altijd gevoelig in werk relaties tot gewone relaties .

13 februari 2018 om 15:44

En daarom werk ik voor mezelf. Geen gedoe over loyaliteit of meer salaris bij een ander.

Tja wat is ver? Zou jij bevoorbeeld mensen die jij (misschien) als familie beschouwt laten vallen voor miljoenen?

Ik vind dat ''iedereen dat wel doet'' ook een overschatte uitspraak. Er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld liever hun hart achterna gaan dan 500 meer te verdienen. Ik mag zeker niet klagen over mijn financiã«le situatie om het even bescheiden te houden, maar ik zou mijn positie never en nooit willen ruilen om bij iemand anders te gaan werken die ervoor zorgt dat ik 300k meer zou overhouden op jaar basis.

Een ding weet ik wel, of je nou 1000, 100.000 of 200.000.000 verdient, je hebt mensen die altijd meer willen..

13 februari 2018 om 15:57

@dutch:

Familie is misschien anders. Maar vrienden worden dag in dag uit verlaten of belazert als het om geld gaat. Zeker als het om miljoenen gaat.

Er zijn er zat die hun hart achterna gaan ja. Maar als je voor de zelfde functie ergens anders meer kan krijgen waarom niet? Je doet nog steeds wat je wil en leuk vind.

En voor 300k extra per jaar zou ik ook wel voor iemand gaan werken. Zat mensen die hun bedrijf verkopen aan een multinational en dan aanblijven als directeur voor een hoger salaris.

Meeste krijgend ie keuze alleen niet vaak, maar als je hem krijgt is het toch erg lastig.

13 februari 2018 om 16:12

Ja mijn punt was meer, je doet nog steeds dezelfde functie, maar bij persoon A kan het leuker zijn dan bij persoon B afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals de manier van omgang.

Overigens vind ik het niet verkeerd als mensen kiezen om ergens anders te gaan waar ze meer kunnen verdienen. Laat ik dat even erbij zetten .

Alleen voor mij persoonlijk hoeft dat niet. Ik heb en ken ik ook businessparnters en mensen die ik die hun bedrijven voor miljoenen hebben verkocht. Ik heb ook diverse keren in posities gestaan waarin ik voor een 'niet te weigeren' bedragem heb gestaan om mijn bedrijf(ven) te verkopen.uiteindelijk moet je doen waar je gelukkiger van wordt. Veel mensen geloven het niet als ik ze vertel welke bedragen ik heb afgeslagen. Uiteindelijk heeft deze mentaliteit ervoor gezorgd dat ik ben waar ik ben.

En ik ben het ook eens met jouw laatste zin. Uiteindelijk staan de meeste mensen niet voor zo een keuze, pas dan kun je beoordelen.

Het is ook makkelijker om 300k te weigeren als je bevoorbeeld 500k op jaar basis verdient dan iemand die 30k op jaar basis verdient . Ik blijf het soms ook merkwaardig vinden dat voetballers die al miltimiljonair zich nog steeds druk maken om een paar miljoen.

13 februari 2018 om 16:34

Denk dat iedereen een eigen manier heeft om zijn of haar carriã¨re vorm te geven. Ik hecht bijvoorbeeld veel waarde aan een werkomgeving waarin ik kan leren van degenen om me heen, aan vertrouwen en verantwoordelijkheid binnen de organisatie en aan bezig zijn met iets waar ik passie voor heb. Natuurlijk hoort daar een bepaald financieel plaatje bij, zeker als je bijvoorbeeld op redelijk korte termijn een eerste huis wil gaan kopen of bijvoorbeeld denkt aan kinderen. Nu ligt mijn passie in een industrie waar doorgaans het financiã«le plaatje voor weinig zorgen hoeft te zorgen, dus dan is het misschien makkelijker om te praten over een respectvolle relatie met je werkgever en de andere factoren rondom je werkzame leven.

Dus nee, wat mij betreft hoeft vijfhonderd, duizend of tweeduizend euro in de maand geen reden te zijn om van werkgever te wisselen. Pas op het moment dat een andere werkgever ook op de andere factoren een beter plaatje aan kan bieden denk ik dat ik aan het twijfelen zou slaan. Maar vind het wel belangrijk om loyaal te zijn aan degenen die vertrouwen in je hebben en je de kans geven om jezelf te ontwikkelen. Dat is ook de reden waarom ik me niet als een 'nummer' voel, de keuze die ik heb gemaakt is namelijk ook gebaseerd op die andere factoren (de wat meer menselijke factoren). Geld kan gevoelig zijn, maar het is enkel zo gevoelig als dat je het zelf hebt gemaakt.

Dan even terug naar de zaak Neymar, want straks wordt deze hele discussie verwijderd omdat het niet on-topic zou zijn. Want hier gaat het niet om het wisselen van baan, maar om het aanklagen van je werkgever. En dat maakt het toch wel even wat anders, want dat gebeurt eigenlijk pas op het moment dat de relatie voorbij is of ernstig verstoord is. Kijk, als je overduidelijk recht hebt op een bepaalde vergoeding begrijp ik dat je juridische hulp zoekt. Hier gaat het om een grijs gebied waarbij er (nu blijkbaar duidelijke) aanwijzingen waren dat de werknemer zelf al lang en breed op zoek was naar een nieuwe baan. Tsja, is het dan eerlijk om een loyaliteitsbonus te eisen? Ik zou het niet durven.

13 februari 2018 om 15:01

Het is inderdaad een interessante kwestie. De redenen voor de Fifa, om tot dit besluit te komen, zijn nog niet bekend. Bovendien heb ik er geen idee van hoe de toetsing van de Fifa in elkaar steekt. Misschien geldt de procedure als een soort tijdelijke beslissing (net als een kort geding), in
de plaats van een bodemprocedure. Dan is het misschien iets waarbij de aannemelijkheid een grote rol speelt. Bij de rechter moet je in de meeste rechtstelsels een goede onderbouwing leveren. Dus ik kijk uit naar de motivatie van de rechter.

13 februari 2018 om 15:10

Ik heb eerlijk gezegd ook geen flauw idee hoe de toetsing in elkaar steekt. Bij wie lag de bewijslast? En is er (openbare) jurisprudentie voor dit soort zaken? Ach, we zullen binnenkort wel wat meer horen van de advocaten van Neymar en dan zal duidelijk worden op welke gronden ze in hoger beroep gaan. Wellicht dat dat wat meer duidelijkheid heeft. Geloof wel dat dit slechts de start is van een grotere zaak.

13 februari 2018 om 15:21

Guaporta

Fifa onderzoekt dit soort zaken zelf. Komt met een uitspraak. Kennelijk, want ik zie alleen twee Spaanse bronnen in Nederland is dit nieuws nog door geen enkel nieuwsmedium overgenomen, heeft Fifa dus beslist dat Barcelona Neymar niets hoeft te betalen.

Dat is geen einduitspraak. Neymar kan nu naar het Cas, dat is een speciaal sportgerecht dat in hoogste instantie beslist. Maar hij kan ook naar de burgerrechter. Die gaat dan op grond van de feiten en de gesloten contracten een oordeel vellen.

13 februari 2018 om 15:26

En over de jurisprudentie, mij zijn geen zaken bekend die direct lijken p deze kwestie maar er is wel voldoende jurisprudentie over de uitleg van contracten, over de uitleg van eventueel aanvullende afspraken. Bewijslast en dergelijken, ja dat is onderworpen aan het rechtssysteem van Spanje waar de rechter gewoon het civiele recht moet toepassen. Tenminste, ik denk dat de Spaanse rechter hier bevoegd is om kennis te nemen van de vorderingen van Neymar, omdat het contract is Spanje is gesloten (hoewel het Europese Verdrag een werknemer altijd het recht geeft om zijn werkgever te dagen voor het gerecht in eigen land) en ik aanneem dat het Spaande recht ook op de overeenkomst van toepassing heeft verklaard. Technisch gezien kan het in theorie zo zijn dat op grond van Europese Verdragen de Franse rechter mag worden aangezocht maar die zou dan weer Spaans recht moeten toepassen.

Enfin, het is inderdaad nu aan de advoaten van Neymar.

13 februari 2018 om 16:11

Ah, bedankt voor de verduidelijking! Altijd fijn als er mensen met kennis van zaken even hun woord kunnen doen.

Een loyaliteit bonus opstrijken terwijl je niet op zo een mooie manier weg bent gegaan.
Bijzonder om dit alsnog te eisen.

Aan de andere kant: nee heb je. 40 Miljoen misschien via een omweg alsnog op je rekening
Altijd het proberen waard

13 februari 2018 om 16:30

Als je loyaliteitsbonus je beperkt om te praten tot 31 juli en je doet het 1 augustus, heb je je er dus wel aan gehouden. Het is allemaal een kwestie van wat in de bijsluiter is opgenomen. En dan nog. Als ik het hier zo lees dan is het net alsof Neymar gratis de deur uit is gelopen, terwijl Barca er toch echt een behoorlijke puist geld voor heeft ontvangen.

Ik gun Neymar helemaal niks meer. Hij belichaamt alles wat er mis is het met het hedendaagse voetbal.

13 februari 2018 om 15:31

Onderbouw jouw punt, mocht de rechter hem daadwerkelijk gelijk geven dan is daar toch niets mis mee?

13 februari 2018 om 15:35

@bergkamp: haha wat doet hij dan?
Hij belichaamt helemaal niks anders dan een Messi en Ronaldo. Denk je dat die voor een hongerloontje bij Barca en Real zitten?

Eigenlijk is het een heerlijke discussie met mensen die er helemaal geen verstand van hebben (ik inclusief). Als je kamp Barca zo hoort, dan zou je bijna denken dat Neymar gratis de deur uit is gelopen, terwijl ze er gewoon 222 miljoen voor hebben ontvangen. Een ongekend recordbedrag.

Dan die loyaliteitsbonus. Die is toch prachtig. Zeker als je kijkt naar de eisen die erin staan (volgens het artikel. Dat is bijna net zo lachwekkend als Barca die bijna 222 miljoen heeft geweigerd, terwijl ze dat zelf in het contract van Neymar hebben opgenomen als clausule.

Ik zie staan voor de loyaliteitsbonus:
1. Neymar mag voor 31 juli niet met andere clubs onderhandelen
2. Neymar moet aantonen dat hij zijn contract respecteerd.
3. Als we betalen, doen we dat pas na 1 September

Wat zijn dat nou in vredesnaam voor een eisen? Dus als Neyar met een club praat op 1 augustus (wat nog binnen de transferwindow ligt) is er dus niks aan de hand. Verder aantonen dat je je contract respecteerd? Zo lang je je aan de inhoud van de tekst houdt, dan respecteer je het contract. En in dat contract staat ook die clausule van 222 miljoen.

Dus wat is het probleem nou eigenlijk? Had hij aangegeven te blijven en is hij alsnog vertrokken? Dat doen werkelijkwaar alle spelers en trainers (en clubs) als het gaat om transfers. Dag 1 blijf je en is je club de mooiste dat er is, en dag 2 zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan. Whats new?

Als Neymar idd niet aan de voorwaarden heeft voldaan, heeft hij gewoon pech gehad. Punt twee is natuurlijk geen harde criteria, althans niet zoals het hier staat. Punt 1 en 3 is feitelijk niet gehaald door Neymar, dus Barcelona lijkt hierin gelijk te hebben.

Serieus zoveel geld hebben en dan serieus zich nog zo gedragen als een kind die snoep wil. Barcelona betaald helemaal niks dat is 1 ding wat zeker is. Klote ventje dat het is. Hij wil toch de beste ter wereld worden? Vooral zo door blijven gaan zul je nooit een Ballon D'or winnen of de beste worden. Voetballend weten we allemaal dat hij niks te kort komt maar dit zijn nou echt van die acties waar je alleen maar haters mee krijgt en alles en iedereen is op een gegeven moment tegen je. Kijk bijvoorbeeld naar Messi. Waarom is hij de beste? Uiteraard natuurlijk omdat hij fantastisch met de bal is en magische dingen doet maar dat even erbuiten gehouden , omdat hij gewoon dood normaal is. Leeft heel normaal , hoor je nooit rare dingen over , heeft een hartstikke leuk gezin , en heeft verschrikkelijk veel geld maar hij showt het nooit en hoor je nooit zeuren over salaris of iets. Dus lang verhaal kort gemaakt hij doet normaal. Daarom is hij de beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1273 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 2 2 0 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Neymar en Mbappé schieten PSG te hulp; heerlijke reflex van Buffon

Paris Saint-Germain is na twee wedstrijden nog foutloos in de Ligue 1. De regerend kampioen leek tegen Guingamp punten te gaan morsen, maar boog een 1-0 achterstand om in een 1-3...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren