‘Van Persie keert na veertien jaar terug bij Feyenoord’

Vrijdag, 12 januari 2018 om

Robin van Persie keert terug bij Feyenoord. Het Algemeen Dagblad meldt dat technisch directeur Martin van Geel een akkoord heeft bereikt over de voorwaarden waaronder de aanvaller kan worden overgenomen en dat Van Persie begin volgende week aansluit bij de selectie in aanloop naar De Klassieker tegen Ajax. Volgens De Telegraaf kan de topscorer aller tijden van Oranje voor anderhalf jaar tekenen bij Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

172 reacties (laatste reactie door chandrekaran)

Zal wel een goeie aanwinst zijn voor Feyenoord, maar zal waarschijnlijk niet zo belangerijk zijn als Kuyt (vorig jaar)

12 januari 2018 om 17:57

Och hou toch eens op met die zinloze reacties. Kuyt is in geen enkel opzicht te vergelijken met rvp, = captain arsenal, co captain manu. Topscorder allertijden NL. V persie is meer dan kuyt ooit geweest is hoor.

12 januari 2018 om 18:00

'Geweest' is...

12 januari 2018 om 18:04

Ik denk dat je zijn reactie nog een keer moet lezen. Het gaat niet om hun prestaties, maar wat ze kunnen betekenen voor Feyenoord.

12 januari 2018 om 18:04

Correctie: Van Persie was meer dan Kuyt ooit is geweest. Van Persie was op zijn hoogtepunt veel beter dan Kuyt. Van Persie is momenteel ook niet veel meer, daarintegen heeft Kuyt Feyenoorf kampioen gemaakt door een hattrick te scoren in zijn laatste wedstrijd. Ik denk niet dat Van Persie zijn carrière zo gaat afsluiten.

12 januari 2018 om 18:06

Gaat erom dat iedere keer wanneer er een topic over rvp staat, dat we weer allemaal beginnen over Dirkie.

12 januari 2018 om 18:22

Toch logische aangezien ze beide rond de zelfde leeftijd zijn. Veel mensen verwachten waarschijnlijk ook een "Kuijt achtige rol".

12 januari 2018 om 18:29

Ik denk dat je de zin niet helemaal begrijpt

12 januari 2018 om 18:30

Kwaliteit tussen van Persie en Kuyt valt niet te vergelijken. Van Persie was een hele grote meneer in Engeland en heeft jaren top gepresteerd. Enkel denk ik dat het verschil in kwaliteit tussen beide heren net zo groot is als het verschil in fitheid en vorm. Aan Dirk Kuyt had Feyenoord veel en veel meer dan aan Van Persie. Denk dat Van Bronkhorst ook totaal niet blij is met deze ontwikkeling.

12 januari 2018 om 18:30

Alsnog zijn het twee totaal verschillende spelers..anders kunnen we Kuyt ook gelijk even vergelijken met een Elia, (ervaren). Gebeurt toch ook niet of wel?

12 januari 2018 om 18:36

Kuyt en Van Persie zijn zelfs op deze leeftijd voor bijna iedere club in de wereld een speler uit de buitencategorie.

12 januari 2018 om 20:32

Je kan ook overdrijven... er had echt geen top/subtopclub uit het buitenland meer gekomen voor v persie. Als hij niet iets in het buitenland had willen doen had hij mss naar China, VS of qatar kunnen gaan...

12 januari 2018 om 18:01

Ach wel nee. Ik zeg het je, onze huidige spitsen zijn stuk voor stuk beter.

Waarschijnlijk betalen we weer veel te veel voor een veel te oude speler. Van persie is op. Laat hem lekker elders zijn geld verdienen op de bank.
Als hij echt zo'n fantastische clubman was geweest had hij na United lekker gekomen, dan hadden we er nog een beetje iets aan gehad. Nu wordt het een zielige karikatuur van zichzelf.

En maar hopen dat hij niet weer onrust gaat stoken zoals hij bij Oranje, ons, United, Fener en zelfs Arsenal heeft gedaan met het afdwingen van zijn transfer naar united.

Ik houd mijn hart vast...

12 januari 2018 om 18:05

Dat werd toen over Kuyt gezegd toen hij besloot langer in Turkije te blijven. Hij had eerder moeten komen enzo. Uiteindelijk bleek kuyt nog van grote waarde. Ik vrees dat RVP niet hetzelfde zal zijn. Ik hoop het wel maar denk het niet

12 januari 2018 om 19:12

Grapje zeker? Er word nog steeds onderschat hoe laag t niveau van de eredivisie is. Bijna iedereen die redelijk hoog in een buitenlandse competitie meespeelde is beter als 90% hier in nederland. Ja ook turkije

Wordt helemaal niks. Zwaar over zijn top heen. Als ajaxfan ben ik hier zeer blij mee

12 januari 2018 om 17:55

Als Huntelaar het nog kan waarom van Persie niet? Van Persie is nog altijd beter dan Huntelaar.

12 januari 2018 om 18:39

Op basis van wat? Het probleem is juist dat Huntelaar veel efficienter was in Oranje alleen dat de bondscoaches dat blijkbaar niet zagen. Ik vind Huntelaar stukken beter en efficiënter dan RvP.

12 januari 2018 om 18:49

Hopen dat het een gevalletje kuyt wordt

12 januari 2018 om 18:54

Al die bondscoaches hadden ws niet jouw vision. De echte voetballiefhebber kiest in ieder geval altijd RvP, die trouwens zijn hele carriere bewezen heeft een klasse beter dan de hunter te zijn.

12 januari 2018 om 18:57

Als feyenoorder had ik ook liever huntelaar in de spits bij nl.
Echter als je carriere vergelijkt op clubverband, dan is van persie wel de betere speler. Anders zou k-j ook wel beter gestrand zijn dan bij schalke, maar bij NL had huntelaar meer de kans moeten krijgen.

Maar wie weet was het dan allemaal andersom geweest en hadden we van persie liever willen zien. Wie zal het kunnen bewijzen

12 januari 2018 om 18:59

Huntelaar is nooit beter geweest dan RVP. Huntelaar was niet goed genoeg voor Real en zelfs niet voor AC Milan, RVP was onbetwist nummer 1 bij Arsenal en United. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Misschien is Huntelaar de betere afmaker maar RVP is zoveel meer dan dat. Bij Oranje zag ik ook op een gegeven moment liever Huntelaar omdat het vaak niet werkte met RVP. Maar dat krijg je met spelers ok je heen als Sneijder en Robben die vaak ook voor eigen succes gingen. Nee Huntelaar was goed maar is nooit zo goed geweest als RVP..

12 januari 2018 om 18:59

"als Huntelaar het nog kan"

Nou die heeft ook duidelijk zijn beste dagen gehad hoor, vind hem behoorlijk tegenvallen en mist een groot aantal kansen. Niet raar overigens gezien hij aan het eind van zijn -mooie- loopbaan is.

12 januari 2018 om 18:59

Van Persie liet het bij Arsenal en United zien en Huntelaar mislukte bij elke buitenlandse club waar hij speelde...

12 januari 2018 om 19:04

Maar daarom ben jij ook geen bondscoach myvision, want drie bondscoaches kozen allemaal voor Van Persie dan voor Huntelaar. Huntelaar is geflopt bij Real, Milan en bij Schalke heeft die maar Ãâ©ã£â©n goed seizoen gekend.

Cijfers vergelijken in Oranje heeft geen zin, waar Van Persie de helft van de interlands op de flank fungeerde en tegen allerlei grote landen speelde, terwijl Huntelaar het vaak moest doen tegen een Ierland C of een Andorra. Van Persie was altijd de veel grotere speler.

12 januari 2018 om 19:06

Rvp is veruit een betere voetballer dan Huntelaar. Huntelaar is alleen qua scorend vermogen gelijkwaardig. Je moet dan echter wel je elftal er behoorlijk op afstemmen. Met Rvp in je ploeg is dit niet nodig. Hij zorgt ervoor dat het allemaal beter draait. Kan zich terug trekken, een actie maken, scoren, is een stuk meer in beweging. Elke coach zou rvp boven huntelaar kiezen. Moet je wat forceren of loopt het echt niet dan breng je huntelaar pas als je beschikt over beide. Overigens heeft Huntelaar te vaak niet de kans gekregen in oranje, terwijl het soms wedstrijden lang niet liep met rvp.

12 januari 2018 om 19:09

Sorry hoor maar van persie is natuurlijk een veel grotere voetballer dan dat huntelaar ooit geweest is. Huntelaar heeft 1 geweldig seizoen gespeeld bij Schalke maar buiten dat viel het toch ook vaak tegen. Daarbij komt dat van persie natuurlijk voetballend 10x beter is dan Huntelaar.

12 januari 2018 om 19:11

Huntelaar beter dan van Persie? Zit jij aan een cocktail van mdma, alcohol, pep, LSD en speed? Hoe dan ook, ik wil dat waar jij aan zit ook een keer proberen want je bent helemaal van de kaart. Huntelaar mag niet eens in de schaduw staan van Van Persie. Topscorer aller tijden oranje, jarenlang captain Arsenal, Manchester United cruciale rol in kampioenschap. Wat een speler.

12 januari 2018 om 19:15

Ik sluit me volledig bij jou aan jsh88. Zulke spelers hoe goed of slecht hij op dit moment is, is qua ervaring en kennis gewoon een meerwaarde.

12 januari 2018 om 19:39

Ik ben zelf niet zo een fan van de persoon van Persie hoor. Arrogantie ten top, kom hem wel eens tegen op Schiphol waar ik werk. Hoop dat hij wat kan betekenen voor Feijenoord want daar twijfel ik wel degelijk over. Maar de discussie over Huntelaar van Persie hoeft sowieso niet gevoerd te worden..

12 januari 2018 om 20:29

Huntelaar efficiënter in Oranje dan de topscorer aller tijden? Meerdere bondscoaches zagen dat niet maar alleen myvosion? Ik weet niet of hij nu nog van waarde kan zijn voor Feyenoord maar Huntelaar was absoluut niet efficiënter en voetballend zeker niet beter, dat ziet iedereen behalve myvision. Aparte visie...

12 januari 2018 om 21:03

Liever gewoon Jörgensen in de spits en van Persie erachter.

12 januari 2018 om 17:58

Als hij de winnende tegen Ajax scoort, dan word ik ook blij. Hij kan nog makkelijk mee in de Eredivisie.

12 januari 2018 om 17:59

Hoe kun je nu al oordelen nog voordat hij een minuut heeft gespeeld?

12 januari 2018 om 18:59

Kom nou, hij zei nog netjes ‘Als Ajaxfan’. Dan weet je toch vaak genoeg. Er zijn voldoende Ajacieden die wel objectief zijn hoor, maar een reactie als deze niet te serieus nemen. Los van dat zie ik van Persie ook geen onbesproken succes worden. Waar Kuyt zijn gehele loopbaan een leger aan hulp klaar had staan om zijn lichaam topfit te houden, is dat bij van Persie toch net iets minder. Qua talent was Robin beter natuurlijk, en hij kan de jongens ook voldoende bijbrengen dat ik zo. Maar ik zie zo tussen de lijnen niet zo 1-2-3 een sterrenrol voor hem weggelegd.

12 januari 2018 om 19:06

Gezien zijn fysieke gesteldheid kan die weleens gelijk hebben, zeker met die vervelende kunstgras velden die we hier ook hebben. Qua balbehandeling, voetballend en technisch is die nog wel veruit de beste van de eredivisie, maar je lichaam moet wel meewerken.

12 januari 2018 om 19:10

Van Persie op 10. El ahmadi en Vilhena/Amrabat erachter. Prima middenveld en hoeft van Persie alleen creatief te zijn. In verdedigend optie speel je dan 442

12 januari 2018 om 19:11

Ik zie van Persie eigenlijk wel schitteren op het kunstgras. Technisch een prachtige voetballer. Denk dat hij meer tot zijn recht komt dan bijvoorbeeld Jorgensen op kunstgras. Hopen idd dat hij niet geblesseerd raakt.

12 januari 2018 om 19:39

Wees lekker blij! Ik als Feyenoorder ben ook blij dat hij komt!

Wat de kritiek ook zal zijn, het blijft heerlijk dat deze legende weer terugkeert in de Eredivisie.

12 januari 2018 om 18:28

Legende? Geen potten kunnen breken op een eindtoernooi.

12 januari 2018 om 18:36

Niet per se beslissend op eindtoernooien geweest, maar wel in de route naar een eindtoernooi toe. Niet voor niks all-time topscorer van het Nederlands elftal.
Daarnaast samen met Robben de enige speler die op 3 eindtoernooien voor Oranje wist te scoren. Bovendien waren zijn twee goals tegen Spanje in 2014 heel belangrijk.
Met een opmerking als 'geen potten kunnen breken op een eindtoernooi' doe je hem wel tekort vind ik.

12 januari 2018 om 18:37

Ja die goal tegen Spanje ging nergens om! Ik weet dat dat 1 moment is, maar een beetje meer respect voor onze all-time topscorer is op zijn plaats.

12 januari 2018 om 18:44

afca0cbs
Je praat andere gewoon na. De enige toernooi waarin Van Persie niet echt zijn toernooi had was in Zuid Afrika 2010.

12 januari 2018 om 18:53

Geen legende? Vraag het eens aan een Arsenal of
Manchester United supporter.

12 januari 2018 om 18:55

Hij is alltime topscorer van Oranje omdat hij telkens mocht blijven staan terwijl hij er niks van bakte. Wannee Huntelaar in de spits zoveel tijd gekregen had dan had hij minimaal 10 goals meer gemaakt. Heb niks tegen RvP maar dat is in mijn optiek de reden dat hij alltime topscorer is.

12 januari 2018 om 19:00

Nou ik zou arsenal fans niet meer vragen na zijn juigen toen hij voor een 2e keer scoorde tegen arsenal voor man utd, maar de united fans zijn hem zeker dankbaar voor het laatste kampioenschap

12 januari 2018 om 19:02

Ja natuurlijk, DRL. Van Persie heeft en had in zijn kleine teen meer voetballend vermogen dan HoutenKlaas-Jan Huntelaar. Het gaat niet alleen om goals, maar ook het spelletje eromheen. Je had gewoon meer aan Van Persie, ook als hij niet scoorde. Daarnaast heeft Van Persie in de beginperiode van zijn interlandcarriere vaak op rechtsbuiten gespeeld anders had hij nog meer goals gehad.

12 januari 2018 om 19:10

Volgens mij scoorde die op het WK 2014 vier doelpunten waarmee die de derde topscorer werd. Volgens mij is dat gewoon hartstikke goed. Andere spitsen als Rooney, Lukaku, Higuain, Torres, Aguero, Ronaldo, Cavani en Ballotelli gaven niet thuis.

12 januari 2018 om 19:14

Geen pottten kunnen breken... Ik denk dat je als topscoorder aller tijden zeker wel potten hebt gebroken.
Ook goals zoals de kopgoal tegen Spanje zou iedereen hem herinneren. Voor mij is van Persie zeker nu al een legende (al zou dat meer komen door de prestaties in de Bpl)

12 januari 2018 om 19:34

Hij bakte er niks van maar werd toch all time topscorer van Oranje. Als hij er niks van had gebakken had hij toch geen goals gemaakt? Je spreekt jezelf nogal tegen.

12 januari 2018 om 19:41

Huntelaar wel dan? Daar waren jullie toch ook zo blij mee?

12 januari 2018 om 20:36

Geen potten kunnen breken in Oranje op een eindtoernooi? Wie dan wel? Robben? Bergkamp? Wat een onnozelheid.

12 januari 2018 om 20:40

Huntelaar kan doelpunten maken maar niet meevoetballen Huntelaar is ook niet sneller. Voetbaltechisch gezien volledig logisch dus dat van Persie meestal de voorkeur kreeg. Als Huntelaar zo goed had gespeeld had van Persie dan de voorkeur gekregen van veel verschillende bondscoaches, lijkt mij niet..

12 januari 2018 om 19:24

Tis inderdaad een legende en derhalve mooi dat hij terug is. De Ajaxieden, zoals afca0cbs, zullen dit misschien niet zo zien. Maar voor de rest van Nederland is het een held. (Man man wat stond ik te juichen bij zijn kopgoal)

Dit is een verrijking voor de eredivisie. Huntelaar en Van Persie in de eredivisie, wel wat op leeftijd maar nog steeds beter dan 95% van de andere spitsen in de eredivisie.

12 januari 2018 om 18:05

Waarom scoort Huntelaar dan niet meer dan die 95%....

12 januari 2018 om 18:06

Omdat Huntelaar niet meer 50% is van de spits dienhij ooit was. Jammer maar wel waar.

12 januari 2018 om 18:42

Omdat Huntelaar misschien niet de eerste spits is van Ajax???

De sterren van gisteren keren terug.

Geweldig nieuws voor Feyenoord. Zal zeker een toegevoegde waarde zijn. Zie Feyenoord toch nog sterk terugkomen en misschien zelfs nog meestrijden om de titel met deze selectie

Prachtig om die jongen terug te zien bij Feyenoord. Nu nog meer zin in de klassieker met 2 oud gedienden hopelijk in de spits! Huntelaar vs van Persie. Toch geweldig om die oude rotten weer terug te zien bij de club waar het voor beide allemaal begon.

Prachtige aanwinst voor feyenoord!

Yes! Welkom thuis, kind van Varkenoord! Een sieraad voor Feyenoord en de eredivisie. Moedig van hem dat hij zijn nek voor Feyenoord durft uit te steken.

12 januari 2018 om 18:29

Excelsior toch? Dacht ik tenminste.

12 januari 2018 om 18:40

Gewoon opgeleid bij Feyenoord. Ging toen hij 13 van Excelsior naar Feyenoord. Volgens mij noemen ze dat bij Ajax ook al eigen jeugd hoor? 😂

12 januari 2018 om 18:40

Ook, maar ook in de jeugd van Feyenoord en daarna in 2002 zijn debuut in Feyenoord 1.

Zo leer je nog wat

Dat heeft die van Geel toch goed voor elkaar gekregen. Ben benieuwd of hij een voortrekkersrol op zich kan nemen zoals Dirkkie Kuyt dat wel kon. Mooi om te zien dat een gedeelte van de "Grote namen" van het NL elftal toch terug komt op zijn belofte om hier af te komen bouwen, zie Kuyt,Huntelaar en nu van Persie. Het is wachten op wat Arjen Robben gaat doen, bij FC Grün is hij meer dan welkom!

Ik kan echt genieten van alle kritiek, deze man heeft meer in gevoel in zn linkerteen dan Huntelaar in zn hele lichaam dus zeg nou alsjeblieft niet dat 1 van de beste voetballers die we ooit in dit land gehad hebben niet mee kan in deze Mickey mouse competitie. Geweldig om zo’n gozer hier weer te zien. Hopelijk scoort ie in de klassieker en dan kijken we daarna weer naar de reacties hieronder

12 januari 2018 om 18:23

En toch denk ik dat je op dit moment meer aan een Huntelaar hebt dan aan can Persie

12 januari 2018 om 18:34

Riciotto. Prima dat je dat vindt hoor, maar je beargumenteert het niet eens en doet alsof het een feit is. Ik ben benieuwd waarom je denkt dat Huntelaar beter is dan Van Persie, want dat is hij namelijk nooit geweest.

12 januari 2018 om 18:38

Dat denk ik persoonlijk niet. Van Persie kan bijvoorbeeld ook achter de spitsen spelen, waar Huntelaar echt aan de spitspositie gebonden is en daar dit seizoen nog niet veel heeft kunnen laten zien.

12 januari 2018 om 19:12

Ook meer als dirk Kuyt. Maar toch had ik voor Kuyt gekozen . Mentaliteit is misschien wel belangrijker dan je voetbaltechnische kwaliteiten als je op die leeftijd terug keert . Kan hij het teambelang voor op zetten ook als hij op de bank moet zitten . Voetballen kan hij zeker maar er word meer gevraagd van rvp nu als afbouwende speler bij een club als Feyenoord.

12 januari 2018 om 19:24

Dus een speler die er ook keihard voor heeft gewerkt bij Arsenal om een wereldtopper te worden heeft geen mentaliteit. Van Persie is geen groot praatwonder als Kuyt, is wat meer in de achtergrond, etc., etc., Prima. Maar van Persie is een gigant en de gehele selectie kijkt tegen hem op. En van Persie en Gio zullen ongetwijfeld zijn rol perfect besproken hebben, anders heeft het ook geen zin.

Die vergelijking met kuyt begint me een beetje te irriteren. Kuyt is een totaal ander type en persoon, maar dat wilt niet zeggen dat voor dit huidige feyenoord rvp gewoon een geweldige versterking is. Denk alleen al aan die vente. Ipv kramer alias mr broodje kroket heeft ie straks rvp als concurrent op de spitsenpositie. Daar kan je toch alleen maar beter van worden?

12 januari 2018 om 19:00

Ja joh de vergelijking met Kuyt slaat nergens op. RvP heeft specifieke kwaliteiten, daarvoor wordt hij gehaald. Niet omdat Feyenoord van hem dezelfde rol als van Kuyt verwacht. Maar zo kan de buitenwacht hem langs die lat leggen om extra druk op te leggen. De media gaan zwaar zuigen en porren bij Robin. Wat dat betreft respect dat hij komt, zegt iets over zijn ambitie.

Heel mooi nieuws! Groot voorstander van zijn terugkomst in welke rol dan ook. Er zullen vast en zeker duidelijke afspraken zijn tussen de bevriende Gio en van Persie en iedereen weet wel, na het 1000x gehoord te hebben, dat van Persie inderdaad geen Kuyt is. Veel spelers zullen tegen 'm opkijken en van zijn ervaring leren.

Altijd mooi als (oude) helden van het Nederlandse voetbal de moeite nemen om terug te keren naar de roots (hiermee bedoel ik de Nederlandse competitie). Dankzij de opleiding die ze hier genoten hebben zijn ze (mede) de speler geworden die ze nu zijn. Dat sommige spelers graag nog wat (olie)dollars willen opstrijken is hun goed recht, maar voor deze keuze heb ik net een beetje meer respect. Niet alleen geven deze spelers de competitie wat meer aanzien, ook voor de jeugdspelers is dit een geweldige ervaring en kunnen ze alleen maar leren van dit soort spelers.

Top van Persie en laat nog wat mooie dingen zien.

12 januari 2018 om 18:24

Zo is het maar net. Huntelaar en Van Persie zijn echte liefhebbers met gevoel voor traditie.

Robin van Persie is een speler die zowel bij Arsenal en Manchester United aanvoerder geweest, twee van de grootste clubs van de wereld. Daarom snap ik niet waarom mensen hier komen klagen over dat van Persie niet goed genoeg is voor Feyenoord. Alleen op ervaring lijkt mij deze speler al 100000% een topaanwinst

12 januari 2018 om 19:52

Ik ben echt verbaasd over de positieve reacties maar vooral de reden waarom. Lijkt wel of iedereen hier nog 6 jaar terug in de tijd leeft. RvP was een geweldige voetballer maar is geen schim meer van zijn periode in Engeland. Je moet naar zijn laatste jaar kijken en dan zie je een ouwe voetballer die vaker geblesseerd is dan top fit en een die het niveau van Turkije niet meer aan kan. Tuurlijk is hij ervaren maar je koopt hem toch hopelijk als speler en niet als kleedkamer adviseur. Ik dacht echt dat Feyenoord hiervan geleerd had met Roy Makaay en consorten. V Geel had ook andere plannen volgens mij. Hij zocht een talentvolle jonge spits maar is hem niet gelukt en dit is plan B. Ben wel heel benieuwd en heb wel een zwak voor helden.

Lekker..dat worden ontevreden spelers ..ruzie ..Toornstra of Jorgensen of boetius larson en van persie .5 spelers voor 3 plekken ..Feijenoord krijgt het zwaar

12 januari 2018 om 18:13

Toornstra speelt nooit meer in de voorhoede...

12 januari 2018 om 18:16

Dat heeft concurrentie en lijkt me altijd goed in een selectie. Bovendien zul je ook wel schorsingen of blessures hebben. Dus 5 spelers voor 3 plekken lijkt me geen overbodige luxe.

12 januari 2018 om 18:18

Met wie heeft Van Persie dan allemaal zoveel ruzie gehad?

12 januari 2018 om 20:44

Met van Hooijdonk, toen er nog een veter in de bal zat en Feyenoord als laatste Nederlandse club een Europese hoofdprijs won.... Lang geleden dus....

12 januari 2018 om 21:21

Het vreemde is dat mensen graag dat beeld aan hem hangen dat hij een ruziemaker is. Als je dan de akkefietjes gaat bekijken, dan kom ik buiten v Hooydonk (wat gewoon duidelijk een maai is) op Huntelaar, Sneijder en Depay. Alledrie jongens die ook wel eens nukken of een akkefietje hebben gehad. We kunnen niet allemaal Dirk Kuyt zijn. Maar aan v Persie blijft het beeld om een of andere reden meer kleven in de publieke opinie (evenals Depay trouwens). Ik vind het raar dat veel mensen niet iets meer ontzag hebben voor de topscorer aller tijden die ons jarenlang met fantastische acties en goals heeft vermaakt.

Hier wordt ik blij van. Bij ajax was iedereen heel blij met huntelaar en van persie is nu niet goed genoeg? Wat een bullshit. Dit is een topper voor de eredivisie!

12 januari 2018 om 21:23

Ik hoop dat hij fit blijft, een prima seizoenshelft neerzet en ergens komend jaar het grootse afscheid bij Oranje krijgt wat hij 110% verdient.

Jammer dat die bij ons geen succes is geworden. Na van Hooijdonk en Kuyt hadden de supporters hoge verwachtingen. Was ook regelmatig geblesseerd en dan wordt het moeilijk in de Turkse competitie. Voor Feyenoord misschien nog een versterking en anders is het over en uit.

12 januari 2018 om 18:18

Het was vooral heel erg jammer dat viktor pereira hem bijna niet heeft laten spelen. Het eerste seizoen was gewoon top geweest anders! 2de seizoen ging ook nog wel paar mooie wedstrijden zoals: Galatasaray en Besiktas maar daarna was het helaas over...

12 januari 2018 om 18:41

Maar hoe deed hij het als hij speelde? Was het nog wel op niveau? Ik volg de Turkse competitie niet zo nauw.

Endelijk is deze soap over wel of niet...ten einde! Hij komt gelukkig terug bij zijn oude club. Want ik had het erg gevonden als 020 of Pisvee hem terug hadden gekocht. Laten we gewoon eerlijk zijn,een speler van zijn kaliber verdient respect en wie wil hem nou niet hebben voor de laatste 2 jaar. Ondanks dat hij niet meer zal brengen , wat hij in het verleden heeft laten zien. Je bent van harte welkom RVP.

12 januari 2018 om 20:47

Echt een teken van "volwassenheid" om "020" en "Pisvee" te gebruiken. Dacht dat het na Sesamstraat bedtijd was voor kinderen.

In principe kan RVP met zijn techniek op zo’n 10% inspanning al mee in de Eredivisie. Hoop alleen dat hij fit blijft.

Mooi dan een klassieker met huntelaar vs van persie. Kan huntelaar laten zien dat hij toch de betere spits is

12 januari 2018 om 18:15

Maar dat is hij nooit geweest... Van Persie heeft sterrenstatus in Engeland en is de beste speler van de competitie geweest. Huntelaar is alleen top geweest bij een subtopper in Duitsland.

12 januari 2018 om 18:18

Huntelaar mag de veters van v. Persie niet eens vastmaken. V. Persie is in alle aspecten een betere speler dan Huntelaar.

12 januari 2018 om 21:03

@burdy, eerst maar eens afwachten of hij het werkelijk nog waar kan maken, voor je überhaupt over veters strikken begint. Huntelaar heeft laten zien nog makkelijk mee te kunnen met het huidige niveau, dat wordt met rvp eerst nog afwachten. Ik snap dat iedereen hier in zijn nopjes is, maar de garantie op succes heb je dus totaal niet. Waar gaat die eigenlijk spelen? Neem aan dat Jorgensen de eerste spits blijft..

12 januari 2018 om 21:29

Nee, je haalt nu twee dingen door elkaar. BurdyM hoeft niet af te wachten om te stellen dat Huntelaar de veters van V Persie niet mag strikken (een tikje dik aangezet naar mijn mening maar oke). Dat is namelijk een oordeel over de gehele loopbaan van beide spelers. Die 1 of 2 seizoentjes eredivisie op hun oude dag zal in dat oordeel geen verschil meer maken. Of de komst van Robin nu een succes voor Feyenoord wordt is een andere discussie, die logischerwijs gevoerd wordt. Maar dat V Persie de grotere speler is dan Huntelaar is objectief in statistieken uit te drukken. De gevoelsmens kan dan ook nog wat highlight videos van de twee vergelijken.

12 januari 2018 om 19:16

Dan nu graag drie solide argumenten waarom Huntelaar de betere spits is.

12 januari 2018 om 19:58

1. Huntelaar is fit. 2. Huntelaar heeft meer gespeeld laatste jaar. 3. Huntelaar heeft wilskracht. Dit zijn argumenten die ineens belangrijk worden als je op leeftijd bent. Lijkt wel of men van Persie laatste jaar niet gevolgd heeft. Kon niet meekomen met Fener en was veel geblesseerd.

12 januari 2018 om 21:34

'Kan Huntelaar laten zien dat hij toch de betere spits is'. - Ik reageer op een oordeel over wie de betere speler is, niet over wie er op dit moment nog fitter en beter in vorm is. Betere spits gaat om voetbalskills en behaalde successen. Punt 3 mag je toelichten, waarom heeft Huntelaar meer wilskracht dan?

12 januari 2018 om 23:30

Betere voetballer gaat volgens jou om behaalde successen? We hebben het toch hopelijk over het heden en niet het verleden? En als jij denkt dat vorm, en fitheid niets te maken heeft met een betere speler te zijn kunnen we wel ophouden met deze discussie want dat zijn belangrijke facetten in deze sport. Punt 3 heeft te maken met de wil om er alles uit te halen. Dat heeft Huntelaar bij elke club laten zien en dat mus ik zeker bij v Persie. Maar zoals eerder gezegd lijkt het of jij nog naar v Persie kijkt in een shirt van een Engelse club.

13 januari 2018 om 11:27

Eh ja, prestaties zijn een indicator van hoe goed je bent. Je kunt bloedfit en binnen jouw niveau in vorm in de eerste divisie spelen en dan ben je toch geen topper. Word je daarentegen topscorer in een grote competitie, kampioen met persoonlijke inbreng, cruciaal op een landentoernooi etc, ja dan zegt dat wel iets over hoe goed je bent. Lijkt me toch vrij duidelijk. Volgens jouw redenering is Dylan Vente een betere spits dan Jorgensen, want hij was tenminste fit en in vorm terwijl Jorgensen sukkelde met blessures. Kolder. Je derde argument herhaal je maar licht je wederom niet toe, dus kan ik nu ook echt niet meer serieus nemen. Ik kijk naar V Persie's gehele loopbaan en die van Huntelaar. Dan is Robin veruit de betere speler met zowel meer talent als meer prestaties. Einde discussie volgens mij.

Het signaal is prima. Zowel van Feyenoord als Van Persie. Mogen er ook nog mensen zijn die dit als voetballiefhebber en een beetje voetbalromanticus gewoon mooi vinden? Of moet je om er bij te horen perse altijd direct kanttekeningen plaatsen?

12 januari 2018 om 21:36

Dat mag ook, ik heb hetzelfde maar dit is nou eenmaal een platform voor discussie (en trolling).

Feyenoord voegt als het ware een klassieke waardevolle auto toe aan zijn garage. De auto zal waarschijnlijk vaak stil blijven zitten en daar waar die aan het werk kan en wil zou die eens kunnen schitteren. Gefeliciteerd Feyenoorders! Hoop oprecht dat jullie wat aan hem gaan hebben.

Van Persil heeft delaatste twee jaar 6 voledige duels gespeeld. Hij hield toch van Exelsior.

12 januari 2018 om 20:45

Maar wel alles schoon...Dat wel...

Waarom altijd die negativiteit op het met moment dat een legende terug keert in onze "niets meer voorstellende" competitie. Kijk niet naar wat dit soort spelers niet meer kunnen maar zoek naar de momenten van wereldklasse en dank onze lieve heer dat wij in ons kikkerlandje zo een grootheid hebben voort gebracht. Leer iconen te eren en te danken voor de mooie momenten die ze ons hebben gebracht in plaats van ze al af te branden voordat ze nog maar een bal hebben geraakt. Wanneer sneijder naar Qatar gaat is het ook weer niet goed. Deze jongens hebben ons fantastische zomers bezorgd.

Dit is wel heel jammer voor Vente want die jongen was gewoon goed bezig laatste tijd. Hopelijk gaat RvP als een CAM spelen zodat Vente tweede spits kan blijven.

12 januari 2018 om 19:11

Vente kan veel leren van Van Persie.

12 januari 2018 om 19:21

Vente is nog altijd maar 18 jaar en kan ongelooflijk veel leren van van Persie en daarnaast ook Jorgensen. Da's toch juist heerlijk. Mooi dat hij het prima deed als 2e spits uiteraard, maar zijn tijd komt altijd nog wel. De beste speelt nu eenmaal uiteraard.

Is natuurlijk altijd maar weer de vraag hoe fit hij is en zo, maar het is gewoon super dat zo'n speler die in de wereldtop heeft gespeelt terugkeert. Welkom terug! Ik ben er blij mee.

Superdom van Feyenoord.

12 januari 2018 om 20:47

Super goede onderbouwing. Chapeau

Ik ben heel benieuwd hoe succesvol dit afloopt. Ik verwacht eerlijk gezegd niet bijzonder veel meer van Van Persie maar ik laat me graag verassen. Ook leuk om de spelers die heel lang concurrenten van elkaar waren in Oranje nu beide in de Eredivisie te zien. Ik ben ook benieuwd wie meer toevoegt, Huntelaar of Van Persie. Ik heb meer met Huntelaar.

12 januari 2018 om 19:09

Wanneer Van Persie wel met Jörgensen samen kan spelen rijst bij mij de vraag op waarom dit volgens de bondscoaches nooit samen kon met Huntelaar, zoals Bergkamp en Kluivert ook gewoon samenspeelden.

12 januari 2018 om 19:38

Ga ik wel vanuit. Beide spelers zijn 4-4-2 gewend.

12 januari 2018 om 19:42

Dat zeg je goed! Ik had hem ook graag met Huntelaar gezien. Zou me trouwens wel een goed duo lijken, Van Persie en Jorgensen.

Ik vind het geweldig om deze gigant weer in de eredivisie te zien. Ik weet zeker dat deze man in 1 teen meer techniek heeft dan welke speler in de eredivisie. Hij is echt de oude niet meer, maar in de eredivisie kan hij, mits fit, zeker makkelijk mee.

Het verafgoden van Kuyt en het afzeiken van v. Persie snap ik ook niet echt. Kuyt werd ook vaak afgeschreven door menig 'voetbalkenner'. Als rechtsbuiten kon hij het niet belopen, als spits was hij niks en als CAM niet creatief genoeg. Maar Kuyt was toch erg belangrijk voor Feyenoord en scoorde belangrijke goals.

Ook als van Persie niet goed presteert in de eredivisie dit seizoen denk ik dat van Persie genoeg kan toevoegen aan het team met zijn ervaring alleen al. Ook voor de jeugdige spelers kan de aanwezigheid van van Persie geweldig zijn.

Ik ben blij dat er weer een oud speler terug komt naar de eredivisie. Echter ben ik er nog niet van overtuigd dat het net zo'n succes zal worden als kuijt. Maar als ajax supporter laat ik me graag verassen

Wat er ook gebeurt. Hij heeft iig zijn rentree gemaakt en het geprobeert

12 januari 2018 om 19:11

Geprobeerd* Capis reageerde niet op mij als staat het zo bij mij

Mooi om deze legende terug te zien op de Nederlandse velden. Hopelijk kan hij mooie dingen laten zien, niet te veel uiteraard .

Grappic om te zien hoe alle ajacieden Huntelaar beter vinden dan Van Persie.
Die man schoot de hele premier league op een gegeven moment aan flarden en dat terwijl huntelaar niet eens voldeed aan de eisen als waterdrager bij Real, AC & Schalke op 1 seizoen na,
Nee nul twintigers, Huntelaar is, was, en zal nooit beter zijn dan Van Persie.
Helaas Pindakaas.

12 januari 2018 om 19:58

Ach, als die mensen zich zo nodig belachelijk moeten maken op Internet gaan ze hun gang maar. Heel Europa vindt Van Persie de betere speler.

12 januari 2018 om 21:40

Lol inderdaad, als je wilt weten wie de grotere speler is, vraag het een willekeurige buitenlander.

Is mooi voor Feyenoord en de Eredivisie.
Denk dat hij nog wel belangrijk kan zijn voor Feyenoord, soms op het veld en veel in de spelersgroep door zijn ervaring.
Hij moet niet dominant gaan doen tegenover Gio wat betreft speeltijd etc (ja zo,n mannetje is het wel) want hij heeft zijn beste tijd natuurlik wel gehad.
Maar nogmaals; mooi om zo,n speler weer terug te zien in de Eredivisie, dat zouden dat soort spelers als dank en uit respect eigenlijk ff twee jaar eerder moeten doen..

Deze man is he-le-maal op, let maar op dit wordt helemaal niks. heeft bij Fenerbache echt niets gepresteerd in al die tijd. Hoe grijzer hij werd hoe langzamer hij leek op het voetbalveld. Zelfs zijn landgenoot Advocaat stelde hem zelden op. Ik hoop overigens dat ik er helemaal naast zit en dat er een miraculeuze wederopstanding zal plaatsvinden bij zijn oude liefde, want een man met zo een legendarische loopbaan verdient het om goed af te sluiten. Maar let maar op, dit wordt een gevalletje Van Bommel, of nog erger. Ik verwacht dan ook bakken met kritiek op hem in die lachwekkende talkshows, want daar zijn ze in Nederland goed in, legendarische spelers die terugkomen afbranden.

12 januari 2018 om 19:37

Statistieken van hem zijn niet slecht. Zag hierboven 40 goals in 81 wedstrijden terwijl je in Turkije (itt Nederland) niet zo makkelijk scoort.

12 januari 2018 om 21:41

Mits fit gaat hij lachend de beste aanvaller in de eredivisie zijn.

Wat een heerlijk nieuws. Eén van de beste voetballers die ik ooit heb zien spelen. Vroeger al naar Varkenoord om hem te zien want er was nu een speler die je moest gaan zien. Nou en of. Puur porno hoe hij de bal raakte. Zo angstaanjagend goed. Als hij maar 2 procent van z'n klasse laat zien ben ik al tevreden.

Geweldig nieuws.... gefeliciteerd, fijn dat hij terug is. Speelde nauwelijks meer en is al jaren over de top. Slim dat hij terug gaat, nog ff vollopen, onder het moto "dat hij zijn oude club wil dienen". In de kleedkamer de nodige ervaring brengen geloof ik gelijk. In het veld niet te vergelijken met Kuyt, ooit heel goed, maar absoluut geen winnaars mentaliteit en kwaliteit, dit had Kuyt absoluut wel. Een vechter, die anderen meenam. Van Persie is bang dat zijn kleding vies wordt.

Succes Rotterdam, hoop dat het goed gaat uitpakken!

Leuk voor de ED, maar niet goed voor Feyenoord denk ik. Te blessure gevoelig en het blijft een ego. Ik verwacht dus problemen binnen de selectie.

Ik hoop dat ik beter voeballen verwacht van Feyenoord. Ja, ik hoop dat het er komt maar ik verwacht dat het er eigenlijk niet komt. We zullen zien wat RVP zal presteren.

Prachtig voor Feyenoord.
Had wel verwacht dat hij zou tekenen voor anderhalf jaar maar dan wel met de optie om het met één jaar te verlengen. Alleen ben ik er niet van overtuigd dat hij een basis plaats heeft. van Persie is een stuk minder vergeleken met zijn glorie tijd.

Ik kijk uit naar de klassieker!! van Persie - Hunterlaar.

Van persie is op alle fronten een betere spits dan huntelaar. Huntelaar heeft het in de absolute top bij Real en toen nog Milan niet gered. Van Persie was een echte topper bij Arsenal en Man United. Van Persie is topscorer aller tijden van oranje. Huntelaar heeft de afgelopen jaren ook niet veel indruk gemaakt net als van persie. Maar van Persie is wel de betere speler. Was de aanvoerder van een team dat halve finale haalde op het wk. Dit is voor de eredivisie een echte topper.

mooi voor Fc 010 ,
zelfs met van Persie haalt Fc 010 geen Europees voetbal, vergane glorie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1640 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 5 4 0 0
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Blessure Jörgensen valt mee: ‘Het ziet er niet ernstig uit’

Nicolai Jörgensen is dinsdag opnieuw geblesseerd geraakt in een oefenwedstrijd van Feyenoord. De Deense spits speelde mee in de oefenwedstrijd tegen Jong Feyenoord en heeft volgens RTV Rijnmond een blessure aan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren