Klopp: ‘Sorry, maar wij speelden tegen Sevilla en zij tegen Ajax’

Dinsdag, 25 juli 2017 om

Jürgen Klopp heeft geïrriteerd gereageerd op de uitspraken die José Mourinho vorige week deed over Liverpool. Volgens de trainer van Manchester United wordt de titelrace volgend seizoen eerlijker, omdat de volledige top zes uitkomt in Europa. Dat maakt het volgens Mourinho moeilijker voor clubs als Liverpool en Chelsea, die vorig seizoen geen Europees voetbal speelden.

In Singapore, waar Liverpool zich voorbereidt op het nieuwe seizoen, werd Klopp gevraagd naar die uitspraken. "Het interesseert me niet wat José Mourinho zegt. Waarom moet ik het over Manchester United hebben?", vroeg de oefenmeester zich hardop af. "Ja, José praat over ons. Een seizoen hiervoor hadden we een seizoen zoals Manchester United afgelopen seizoen had. Ik weet niet of iemand ons toen vroeg hoe dat was."

Klopp refereerde aan het seizoen 2015/16, waarin Liverpool tot de finale reikte van de Europa League. "Dat seizoen was zwaar, ja. Sorry dat we de finale verloren hebben. Wij speelden tegen Sevilla, zij tegen Ajax. Dat is het verschil. De Europa League-finale was moeilijk", aldus de Duitser. "En ja, Chelsea zal het verschil ook wel gaan voelen. Ze hebben vorig seizoen met iets van dertien spelers gespeeld. Maar ook als ze er slechts elf inzetten, is dat niet mijn probleem. Ik wil hier geen deel van uitmaken. Als je de vraag stelt geef ik antwoord, maar het interesseert me niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door dante)

Hij heeft wel gelijk je kan wel naar andere kijken maar als jij gewoon meer wint dan hun ben jij beter dan hun geen woorden maar daden

25 juli 2017 om 09:26

Leiecester won van datzelfse Sevilla in de CL. Dit bedoel ik die ene Liverpool-fan. Klopp altijd zure excuses maken en onnodig sneren, heeft echt een United-obsessie. Mourinho is geen lieverdje maar een hele onsmakelijke man. Als het niet aan United ligt dan is het wel de wind, of de populatie van Plymouth. Wat een grap deze vent.

25 juli 2017 om 09:43

Schreeuwt bijvoorbeeld moord en brand om Pogba, 100 miljoen wow wow wow. Maar bied daarna zelf 83 miljoen voor Keita die veel minder bewezen heeft. Klopp past uitstekend bij Liverpool en haar fans.

25 juli 2017 om 09:50

En jij hebt een Klopp obsessie? Er lopen veel eikels rond in het voetbalwereldje maar Mourinho is toch de Messi der arrogante hypocrieten.

25 juli 2017 om 10:03

Mwah, bij United heeft hij niet heel veel mis gedaan tot nog toe. Vond hem bij Real we strontvervelend. Maar je kan een lijstje maken van rare acties dat Klopp gedaan heeft binnen een anderhalf jaar bij Liverpool.

25 juli 2017 om 10:13

Dat is waar. Ik had het meer over alle acties in zijn gehele carriere maar nu valt het wel mee, al sneert hij nog wel eens maar hij verhult het dan beter. En Klopp kon hier inderdaad wel anders op reageren.

25 juli 2017 om 10:31

Ga jij nou maar eens dat lijstje maken, want die heb ik nog steeds niet gezien. Klopp zegt hier verder niks geks, maar zou zich inderdaad niet in wat-als argumenten moeten uitlaten. Ajax is een makkelijkere opponent dan Sevilla in de EL finale, maar aangezien die finales en precieze elftallen nooit inwisselbaar zijn, is dit een argumentatie waar hij niet in moet vervallen.

Die Pogba quote is overigens nog steeds kloppend, want hoe je het ook went of keert is 83 miljoen nog steeds niet meer dan 100 miljoen voor Pogba. De wind ging over moeilijke omstandigheden om in te spelen en vervolgens dat hij en zijn ploeg daar beter mee om moet gaan volgens mij. Plymouth? Geen idee waar je het over hebt, maar op je geliefde redcafe zal jij daar vast wel wat over kunnen vinden, want daar verwijs je telkens naar. Zonder redcafe had je waarschijnlijk niet eens deze mening over Klopp gehad, maar lekker meewaaien met andere fans.

Mourinho is de meest hypocriete en arrogante man die echt alles maar net zo praat dat het in zijn straatje past. Het is daarom ook prachtig om te zien hoe de eens zo gehate Mourinho van Chelsea nu zo enorm geliefd wordt door United fans en zelfs in bescherming genomen. Ze gaan zelfs nog een stap verder door een oorlog te voeren tegen Klopp om maar te proberen hem de nieuwe boeman van het Engelse voetbal te maken.

Nog even terugkomend op de Europa League en Mourinho, 4 jaar geleden: ""if I win the Europa League it will be a big disappointment for me."

Na de halve finale winst met United: "“after 14 matches we are in the final. If we win the Europa League I am more than happy. It would be amazing,”

Over een grap van een vent gesproken...

25 juli 2017 om 10:46

Ahaha kom op man, nee dat 83 miljoen minder is dan 100 miljoen zie ik ook wel. Maar dat maakt het niet minder belachelijk of wel? Pogba is een veel meer bewezen speler, meer commercieel, en waarschijnlijk ook gewoon beter. Vergeleken met Keita zou die dan een koopje zijn, niet te spreken over van Dijk. Of zijn incident met éigen Liverpool fans in China.

25 juli 2017 om 10:53

Niet minder belachelijk? Wel als je er constant naar refereert dat hij heeft gezegd dat hij geen 100 miljoen aan een enkele speler wilt uitgeven en dan gaat doen alsof hij dat wel doet, terwijl het om 83 miljoen gaat.

Verder of Pogba een koopje is in vergelijking met of dat Van Dijk een te hoog prijskaartje heeft, is nu dus nog niet te zeggen. Ik blijf 100 miljoen of 83 miljoen allebei geen koopje vinden.

Verder wel leuk alleen dat deel eruit halen.

25 juli 2017 om 12:01

@lfc11,

Ach ja, voetbalfans redeneren wat dat betreft stiekem toch nagenoeg allemaal vanuit hun eigen straatje/club. Daarbij kijken velen niet verder dan hun neus lang is en wordt de gedachte en situatie achter een opmerking vaak buiten beschouwing gelaten.

Uiteindelijk moet je alles in het juiste perspectief kunnen plaatsen. Zo is dat ook voor jouw voorbeeld over Mourinho zijn opmerkingen over de El.

Zijn reactie dat de EL winnen een teleurstelling zou zijn is vanuit het perspectief van destijds toch niet vreemd. Mourinho kwam terug bij Chelsea, dat weer CL speelde en daar qua statuur ook behoort te spelen. Als hij de EL zou winnen dan zou dat betekenen dat ze daar in zijn gekomen door niet in de top 4 van de PL te eindigen of door de groepsfase van de CL niet te overleven.

Vanuit de doelstellingen van Chelsea is dat onder de maat, ergo: Ik wil de EL niet winnen, want dat zou betekenen dat we daar gekomen zijn door ergens gefaald te hebben. Hij zei er bij: 'i don't want my players to feel the Europa League is our competition' en dat lijkt me vanuit oogpunt als Chelsea manager toch realistisch.

Afgelopen seizoen was zijn eerste seizoen bij United en was hij veroordeeld tot Europa League spelen, dat overigens in tegenstelling tot enkele seizoenen terug ook CL voetbal als toegevoegde prijs heeft gekregen.
Vanuit dat perspectief is het in tegenstelling tot enkele jaren terug op dat moment de enige te winnen Europese competitie. Een competitie die toegang gaf tot de CL hetgeen de doelstelling was, en tevens de enige prijs die zijn huidige club nog niet had gewonnen.

Beide situaties zijn totaal niet vergelijkbaar, en als je het vanuit beide perspectieven ten tijden van de opmerkingen bekijkt dan is het toch helemaal niet zo hypocriet.

Als jij bij wijze van in de Formule 1 bij Mercedes als teammanager werkt dan zou je prima kunnen zeggen dat met een derde plek niet tevreden kan zijn, aangezien je dan niet 1 en 2 bent geworden. Zit je 3 jaar later bij pakweg Force India, dan kan je prima stellen dat een derde plek reden is tot een feestje.

Ben je dan hypocriet? Of zijn beide opmerkingen gewoon prima in relatie met de situatie waarin je jezelf op dat moment bevond?

Als je Mourinho zou vragen of hij komend seizoen de Europa League weer zou willen winnen zou hij natuurlijk weer nee zeggen. Immers zijn ze voor de CL gekwalificeerd en moeten ze dan matig presteren in de CL om uberhaupt de kans op de EL te krijgen.

25 juli 2017 om 13:45

Het is gewoon ajax waar je tegen speelde en daar heeft kloppen gwn een punt

25 juli 2017 om 13:52

Klopt heeft gelijk in NL heb je ook van die piepers.

25 juli 2017 om 14:43

Als je over Klopp zo'n uitgesproken mening hebt en daarna zo mild bent over een van de meest walgelijke trainers ooit ben je moeilijk serieus te nemen. Ondanks dat ik het wel met je eens ben dat Klopp soms raar uit de hoek kan komen heeft hij ook wel een bepaalde charme. "ik wil hier geen deel van uitmaken. Als je de vraag stelt geef ik antwoord, maar het interesseert me niet." heerlijk toch.

Mourinho heeft al jaren aangetoond dat hij tot de beste managers ooit behoort én tot de meest vervelende met zowel talloze incidenten als vervelende en respectloze opmerkingen naar collega's. Ik hoopte daarom ook dat de prachtige club Man Utd zou afzien van zijn komst, ondanks dat ik snap dat momenteel alleen resultaten tellen na de teleurstellende jaren en dat normen en waarden wel even op het tweede plan mogen.

25 juli 2017 om 16:27

het lijkt wel of je vlinders in je buik hebt als je over Mourinho praat. Je argumenten slaan natuurlijk nergens op. Mourinho roept wat om een reactie uit te lokken. Verder is 83 miljoen en 100 miljoen gewoon een groot verschil. Maar jij vindt waarschijnlijk een jeugdspeler terugkopen voor 100 m een koopje. Je kunt je beter richten op je eigen club ipv proberen Klopp omlaag te halen want het begint een beetje zielig te worden.

25 juli 2017 om 22:54

Jij bent een 100% standaard man united fan en pogba fan, alles wat man united spelers/trainers doen zeggen alles wat met hun te maken heb ik top en de rest liegt en is niet waar. Pogba fan omdat ik me afvraag of je heb gekeken naar het rendement van hem dit jaar hoeveel ballen die verloor en of die wel echt van waarde was voor 100 miljoen, conclusie: nee dat was die niet kan ik js alvast vertellen

26 juli 2017 om 09:52

Pogba stond dit seizoen in het europees elftal van het jaar op het middenveld, op basis van relevante stats. Denk dus dat jij niet echt gekeken hebt xD

En Cunian heeft wel degelijk een punt. 83m voor Keita is minstens net zo gestoord als 105m voor Pogba. Deels reden van Pogba's enorme transfersom is dat hij 1 van de meest interessante spelers is qua commercie. Dat is bij Keita niet het geval.

Sws sneren naar Mou voor veel geld uitgeven en vervolgens richting de 150m gaan voor 2 spelers is heel hypocriet. Net zoals Mou die zeurt dat de markt verziekt wordt hypocriet is. Verschil is dat Klopp ermee weg komt omdat iedereen hem lief vindt, en Mou niet want iedereen haat hem.

Haha deelt hij nou een sneer uit naar Jose, geeft hij Sevilla nou een compliment of vindt hij Ajax niet van hetzelfde niveau? Ik heb een hoge pet op van Klopp als trainer, maar hij laat zich hier wel kennen en doet bewust of onbewust geen slimme uitspraken. Mourinho is de koning om mensen op de kast te krijgen, daar moet je gewoon nooit op reageren.

25 juli 2017 om 09:18

Nou is Sevilla natuurlijk wel een ander niveau dan Ajax hé. Waar we met zijn allen blij verrast waren dat Ajax weer eens de finale haalde van een Europees toernooi, heeft Sevilla dat ding al drie keer op rijd gewonnen en vijf keer in elf seizoenen. Ik wil geen sneer richting Ajax uitdelen, maar ik denk dat zelfs Sjaak Swart moet erkennen dat Sevilla wel een klasse hoger is dan Ajax.

25 juli 2017 om 09:25

Maak er maar twee klasses van...

25 juli 2017 om 09:35

Ik was een beetje chauvinistisch inderdaad .

25 juli 2017 om 10:05

Toch geloof ik dat Ajax die finale echt wel had kunnen winnen. Bosz heeft het uitstekend gedaan maar had in de finale net even niet de tactische touch die dan nodig is.

25 juli 2017 om 10:15

Dat weet ik ook zeker, Ajax had kunnen winnen van Manchester United, dat was namelijk helemaal niet zo'n bijzonder team vorig seizoen. Kijk ook naar Feyenoord - Manchester United eerder in het seizoen, Feyenoord won gewoon terecht, en speelde niet eens bepaald zijn sterkste wedstrijd dat jaar. Dan moet Ajax in principe ook kunnen winnen van Manchester United.

25 juli 2017 om 10:30

Kleine kanttekening dat United die wedstrijd tegen Ajax heel anders in ging dan geen Feyenoord. Mourinho is natuurlijk de absolute meester in dat soort wedstrijden (finales) over de streep te trekken.

25 juli 2017 om 10:36

Dat is geen reden om Ajax op deze manier te kleineren want qua historie staat Ajax mijlenver boven Sevilla. Het is dat ze in een betere league spelen en meer te besteden hebben. Bovendien hebben ze die finaleplek niet zomaar bereikt dus dit is een beetje een achterlijke reactie van Klopp, die ik normaall gesproken hoog heb zitten

25 juli 2017 om 10:41

Zeker, maar je moet die wedstrijd tegen Feyenoord ook niet onderschatten qua belang. Manchester United had vijf dagen daarvoor in eigen huis verloren van de stadsgenoot, zo ongeveer de belangrijkste wedstrijd om te winnen, zeker voor een nieuwe trainer. Een paar dagen na de wedstrijd tegen Feyenoord verloren ze van Watford. Drie nederlagen op rij als trainer van Manchester United, dan zit je niet meer zo lekker. Neemt niet weg dat een finale natuurlijk nog belangrijker is en dat Mourinho die zelden verliest.

25 juli 2017 om 11:19

Wooow historie!! Lekker belangrijk nu man!!! We leven in het heden !!

25 juli 2017 om 11:48

Schreeuw niet zo. Ok als we in het heden leven dan is Ajax alsnog groter dan Sevilla volgens je eigen vage beredenering, want dan tellen die 5 titels van Sevilla ook niet meer. Maar die 2e plek van Ajax wel

25 juli 2017 om 15:39

2e inderdaad, maar als het verleden niet telt volgens Garrison dan heeft Ajax het recentelijk toch beter gedaan dan Sevilla of niet dan? Het is sowieso een raar argument maargoed..

25 juli 2017 om 16:15

Qua historie zijn Ajax, Feyenoord en PSV groter dan Sevilla denk ik. De Nederlandse clubs zijn nooit gedegradeerd en hebben alle drie de Europa Cup 1 gewonnen. Maar wat Sevilla de afgelopen jaren heeft gepresteerd, dat lukt ons echt niet. Ze zijn ons ergens in het proces voorbijgestreefd en we gaan ze voorlopig niet achterhalen. Welke club groter is, tja, moeilijk te zeggen. Hangt van je criteria af, qua historie zijn wij het, en nationaal zijn onze drie topclubs groter dan Sevilla. Maar ik denk dat de gemiddelde voetballer liever bij Sevilla voetbalt en dat onze uitblinkers door Sevilla zijn op te pikken, waar dat andersom onmogelijk is.

25 juli 2017 om 17:55

Ja Gaalmeister, Sevilla is dus 4 klassen beter dan PSV. Oh ja die hebben de voorronde van de CL niet eens gehaald en zullen nooit de Europa League finale halen zoals Ajax😀

25 juli 2017 om 10:03

Het is een beetje een rare en zure reactie van Klopp.

Mourinho gaf op een persconferentie aan dat de titelstrijd komend seizoen 'more balanced' zou zijn omdat ook Chelsea en Liverpool Europa in moeten. De hele top 6 Everton speelt Europees, dus is er geen club die slechts 1x in de week speelt terwijl alle concurrenten 2x aan de bak moeten. Dat lijkt me toch gewoon een observatie die gewoon terecht is. Mourinho gaf ook expliciet aan dat het niet spelen van Europees Chelsea niet 'key' was tot het kampioenschap en dat dat zeggen onterecht de credits van Chelsea's prestaties weg zou nemen.

Tevens zei hij nog: Now they are going to face a different situation, but with the squad they have and the players they are signing, I think they are going to cope with it.

Lijkt me allemaal gewoon netjes en eerlijk beantwoord van Mourinho.

Dit zal geheid zijn bedoeld als sneer richting Mourinho, maar Klopp heeft natuurlijk wel een punt. Hoe graag ik ook als Nederlandse voetballiefhebber vorig jaar Ajax had willen zien winnen, ze werden kinderlijk eenvoudig op vernuft afgetroefd door United. Iets wat ze denk ik tegen Sevilla niet was gelukt, simpelweg omdat die een veel beter en meer ervaren ploeg hebben. Dat was twee jaar terug tegen Liverpool dan ook wel te zien.

25 juli 2017 om 09:35

Als je die finale nog herinnert, dat was een bizarre wedstrijd. Liverpool liet Sevilla in de eerste helft alle hoeken van het veld zien maar de scheidsrechter miste onbegrijpelijk drie handsballen in de 16 van Sevilla. Liverpool raakte compleet van de kaart en liet de wedstrijd uit zijn handen glippen.

25 juli 2017 om 09:53

Ik blijf het het grappig vinden al die mensen hier. "Kinderlijk eenvoudig". Het is maar dat united zeer lucky op 1 0 kwam anders wou ik het wel zien. En zelfs na die 1 0 heeft united niks gedaan, behalve de bal de tribunes injagen. Niet eens een fatsoenlijke counter.

25 juli 2017 om 13:58

Dat komt omdat mourinho perfect had ingeschat dat ajax geen enkele kans zou creëren als ze goed zouden verdedigen.

25 juli 2017 om 14:53

Laten we alsjeblieft eerlijk blijven. Ik had veel kriebels en keek meer uit naar deze wedstrijd dan de finale in '95 (was nog maar een kind). We hebben helemaal niets gecreëerd en maakten geen enkele aanspraak op de overwinning. Ik baalde ook als een stekker dat nota bene Guidetti die open kans mistte vlak voor tijd, want tegen Celta hadden we veel meer kans gemaakt. Mourinho won op zijn typische manier, oerdegelijk lelijk voetbal met veel lange sterke spelers maar het enige wat hij uit deze zin zou halen zou "mourinho won" zijn en dat kan ik wel respecteren.

25 juli 2017 om 14:02

Het Sevilla dat tegen Liverpool speelde had daarvoor al 2 jaar achter elkaar de EL gewonnen. Met zoveel ervaring is het idd niet gek dat ze beter voor de dag kwamen dan Ajax. En dan laat ik het verschil in voetbaltechnische kwaliteit nog maar even buiten beschouwing.

Wist niet dat Ajax de finale behaald had door korting zegels.....

Dacht dat Ajax grote jongens als Schalke en Lyon eruit geknikkerd had.
Clubs die toch wel binnen een niveau als Sevilla vergeleken mogen worden.

Was het ook niet Ajax dat in de jaren ervoor clubs als Manchester City en Barcelona versloeg?

Beetje minachtend om je gelijk te halen over de rug van een andere club

25 juli 2017 om 09:12

Sevilla won 5x de Europa League in 11 jaar? Sevilla is van een andere categorie, Sevilla zal de laatste jaren keer op keer de Premier League winnen. De huidige elftallen zijn een maatje te groot, te veel sterren..

25 juli 2017 om 09:18

Klopp doet alsof het een garantie is dat het Liverpool van 15/16 ook eventjes van het Ajax van 16/17 had gewonnen in de finale. Dat zou ik niet zo snel durven te beweren, omdat een Klopp met een andere speelstijl van Mourinho die finale in zou zijn gegaan.

25 juli 2017 om 09:19

Geloof je het zelf? De concurrentie in de premier league is moordend bovenin i.t.t. Spanje.

25 juli 2017 om 09:34

Je lan natuurlijk ook stellen dat Sevilla 5x won, omdat het tegen zwakke broeders als Liverpool speelde. Het is maar wat je wil lezen

25 juli 2017 om 09:41

Toch zijn het de spaanse teams die presteren in europa

25 juli 2017 om 09:42

de onderste teams in spanje worden gigantisch onderschat hier die spelen veel beter voetbal als de onderste teams in engeland alleen ze hebben een andere wedstrijd opvatting en knallen er veel meer bovenop dat kan een probleem zijn voor veel teams,alleen de top van de premier league kan je niet vergelijken met de top van de primera die is gewoon klassen minder.atletico barca en real zouden met speels gemak de onderste teams en middenmoters van engeland onderste boven spelen.simpelweg teveel kwaliteits verschil.spaanse teams zijn voetballend en tactisch veel beter onderlegt als de engelse.engelse competitie is minder kwaliteits verschil misschien tussen de top en de bodem maar dat maakt de competitie spannerder maar niet beter.

25 juli 2017 om 10:07

Als je alleen al ziet welke matige spelers uit de eredivisie door PL-teams uit de onderste regionen worden opgepikt zegt dat genoeg.

25 juli 2017 om 09:16

Niet dat ik de prestatie van Ajax wil bashen; maar nee, die zijn zeker niet van het niveau Sevilla. Sevilla zou die ploegen kinderlijk eenvoudig aan de kant hebben geschoven.

25 juli 2017 om 09:26

Net zoals ze deden tegen Leicester zeker?

25 juli 2017 om 10:27

Hahhaah Sevilla zou kinderlijk eenvoudig van Lyon en Schalke winnen?

25 juli 2017 om 11:13

Ja Ajaxvvs. in ieder geval makkelijker dan Ajax dat heeft gedaan, twee keer kantje boord... Misschien moet je even je Ajax bril afzetten, maar wat Ajax heeft gepresteerd dat heeft Sevilla de afgelopen seizoenen 3 keer gedaan, maar dan ook nog de finale gewonnen.

Ze hebben Liverpool, Dnipro Dnipropetrovsk, Athletic Bilbao, Shakhtar, Basel, Villareal, Zenit St Petersburg, Fiorentina, Borussia Monchengladbach, Betis, FC Porto, Valencia, en Benfica kinderlijk eenvoudig aan de kant gezet. Dus denk dat dat met Schalke en Lyon ook wel was gelukt.

25 juli 2017 om 09:37

als je gewoon objectief kijkt naar het sevilla van laatste paar jaar ,dan zou je ook constateren dat sevilla gewoon een klasse beter was als het ajax van vorig jaar.het is geen sneer richting ajax gewoon realiteit sevilla heeft betere en meer ervaren spelers en is als team veel meer geslepen als het onervaren ajax van tegenwoordig.

25 juli 2017 om 10:51

Mar het is wel veel als als redenering. Een trainer als Klopp zou toch moeten weten dat als in topsport niet bestaat? Hadden ze het jaar ervoor maar beter moeten presteren in de competitie, dan hadden ze misschien kans gemaakt om de EL finale te halen en het zwakke Ajax even met 6-0 cijfers terug naar Amsterdam sturen. Mourinho heeft gewoon gelijk. Liverpool en Chelsea hadden het vorig jaar veel gemakkelijker en zullen dit jaar in de problemen komen vanwege hun kleine selecties. Chelsea heeft Fabregas, Pedro, Batshuayi op de bank. Daarna moet je al naar jeugdspelers beginnen kijken als RLC. Wordt moeilijk om 60 wedstrijden te spelen met zo'n kleine kern.

25 juli 2017 om 09:54

Ik ben het nog niet 1 keer tegengekomen maar wilde het toch even zeggen: Schalke stond 10e toen Ajax er tegen speelde. Lyon 5e en zonder fitte Lacazette.. Dat speelt echt wel mee. Andere jaren? Van mij mag je geloven dat Ajax niet minder is dan Sevilla maar dat is niet realistisch. En het Ajax dat Barcelona versloeg? Je bedoeld ten tijde dat ze keer op keer kansloos uit de Cl werden geknikkerd? Die 2 losse potjes in de groepsfase die niets deden maken Ajax van dit echt niet sterker dan Sevilla. Komop jongens Sevilla..

25 juli 2017 om 11:06

Ja Schalke stond 10de, wie de Bundesliga een beetje volgt weer dat er bar weinig verschil zit tussen de nummer 5 of 10. Als je dan lang mee doet in de EL kost dat punten al die wedstrijden op donderdagavond. Net zoals dat het Manchester punten in de competitie kosten en Ajax ook. Lyon vernederde Az tot op het bot, schakelde de nummer 2 van Italië Roma eenvoudig uit. Schalke won van Nice de nummer 3 van Frankrijk. Ik ben onwijs trots op de Europese campagne van Ajax vorig jaar. Kopenhagen, Schalke en Lyon waren bizarre thuiswedstrijden met een verschrikkelijk goed Ajax en een fantastische sfeer. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat die finale ook anders had kunnen lopen, je komt achter door een knullige goal tegen een ploeg die het hele jaar al voorsprongen loopt te verdedigen. Je moet dan geluk hebben dat je zelf zo'n eerste mazzel goal kan maken, dan had ik het nog weleens willen zien als hun plots moeten. Doet er verder allemaal niet meer toe, Ajax heeft zen verloren blazoen zeker opgepoetst vorig jaar. En wat Klopp er van vind en of dat we tegen Sevilla ook een kans zouden maken dat interesseert mij dan weer niks.

25 juli 2017 om 11:12

Als het zo zwaar is waarom winnen teams als Real dan de Cl en de competitie? Top teams spelen soms 3 wedstrijden per week. Vooral in Engeland. En Az stelt natuurlijk helemaal niks voor

25 juli 2017 om 11:36

Real won de laatste 20 jaar 6 keer de CL maar kon dat maar 1 keer combineren met het winnen van de liga, dat zegt genoeg toch? En dan vind ik het spelen op dinsdag of woensdag nog minder invloed hebben op de competitie dan donderdagavond om 9 uur. Ik ben er redelijk van overtuigd dat Ajax niet van Psv had verloren als ze die 120 min van Schalke in de benen hadden.

25 juli 2017 om 11:41

Pardon? Afgelopen seizoen won Real de Cl league en de titel. PSV haalde de kwartfinale en won de competitie en had ook regelmatig zware wedstrijden in de benen. Dus Schalke kon niet beter dan plek 10 in de bundesliga vanwege de 2e competitie van europa? En een topteam had er wel voor gezorgd dat het geen 120 minuten zou duren

25 juli 2017 om 12:03

Ja dat was dus die ene keer in 6 keer CL winst. PSV verloor vorig jaar van Ajax na 120 min tegen Atletico, dat ze alsnog kampioen werden hadden ze zelf al niet meer durven dromen. Maar goed als je het niet wil zien dan houd het op.

25 juli 2017 om 10:24

Haha kijk alles nog eens terug , ook met spelers in vorm die net geblesseerd raakte of geschorst. Ajax had alle geluk van de wereld snaps Ze er al veel eerder uitlagen was het ook niet vreemd.

25 juli 2017 om 13:06

In welke wereld waren dit Lyon en Schalke ook maar in de buurt van het Sevilla dat de EL meerdere keren achter elkaar won? Natuurlijk was het een mooie en verdiende finale plaats. Maar Schalke en Lyon komen niet in de buurt bij de Sevilla. Schalke is op het moment niet eens subtop in Duitsland.

Dat is zeker een verschil, Klopp heeft dan natuurlijk ook gewoon gelijk, Ajax is geen Sevilla en draaide toen ook een heerlijk seizoen. Vind het enerzijds wel grappig, als je je bedenkt dat je zelfs tegen een mindere tegenstander het nodig vind om als grootmacht na 15 minuten al de bus te moeten gaan parkeren, tegen broekies van onder de 23.

25 juli 2017 om 09:20

Dat is een manier om het te zien. Aan de andere kant had Jose gewoon goed gezien dat ze voetballend minder sterk waren dan Ajax op dat moment en dit de manier was om resultaat te halen. Het was geen onvermogen van United, maar een bewuste tactiek waarmee ze de EL hebben gewonnen. Kan er alleen maar jaloers op zijn. Hadden wij (ajax) maar een coach die ook een andere tactiek kon gebruiken. Gewoon met open ogen in het mes gelopen. Hoop dat het niet weer 20 jaar gaat duren.

Klopp moet hier verder trouwens gewoon niet op in gaan. Daarmee laat je je juist kennen. Dat is onder zijn niveau.

25 juli 2017 om 09:28

Voetballend waren ze ook niet minder sterk hoor... met spelers als Pogba, Martial, Mkhitaryan, Herrera, Rashford, etc etc. Allemaal tien klasses beter dan het Ajax materiaal. Mourinho was echter gewoon slim en speelde in op de grootste zwakheid van Ajax. Mourinho kijkt niet naar eigen kracht maar naar de zwakte van de tegenstander. Dat is een andere manier van tactiek kiezen maar het wil niet zeggen dat hij mindere voetballers heeft of het nodig acht om de bus te parkeren tegen broekies van onder de 23.

25 juli 2017 om 09:30

Mourinho heeft geleerd van de 5-0 nederlaag tijdens zijn eerste classico.
Toen probeerde hij met Barca mee te voetballen en kreeg hij ongelofelijk op zn pakkerd.
Dat zou ongetwijfeld ook tegen Ajax zijn gebeurd, wanneer hij mee wou voetballen.
Puur voetbaltechnisch, was Man U gewoon minder dan Ajax afgelopen seizoen, dus heeft ie bewust gekozen voor de tactiek waarbij ze in de duels kwamen en Ajax had moeten zorgen niet in die duels te komen.... Who won?

25 juli 2017 om 09:37

Puur voetbaltechnisch? Kom op, ik vond Ajax leuk spelen afgelopen jaar, maar als je zo'n stelling poneert ga je denk ik toch voorbij aan de realiteit. Kijk eens naar al die spelers van Manchester United, op werkelijk elke positie loopt een speler die beter kan voetballen dan de speler die Ajax op die positie heeft. Dat ze een tactiek hanteren die weinig attractief is ben ik me je eens, maar dat was een keuze, omdat het een simpele tactiek was om Ajax mee te verslaan.

25 juli 2017 om 09:44

Ow dat klopt zeker, je hebt voor een groot deel dan ook gelijk, maar je hebt er ook het spelersmateriaal voor nodig. Ajax heeft geen speler van 2 meter waar je letterlijk alle ballen vanaf achterin blind naar toe kan jagen, dat is wat United 80 minuten lang heeft gedaan namelijk, ik kan dat niet echt een tactiek noemen. Het is wel slim gedaan, want Ajax heeft daar geen minuut een antwoord op gehad. Terecht verloren.

Had het alleen leuker gevonden als er aan beide kanten een voetballende intentie was geweest, was het ook een stuk leuker geweest om naar te kijken, en was Ajax zeker niet kansloos geweest. Maar goed, dan kom je op het punt wat je zelf al aan geeft, Mourinho wist ook dat het dan nog wel eens een lastige avond kon gaan worden.

25 juli 2017 om 10:03

@ Baardgrasmus

Heb jij Man u afgelopen seizoen zien voetballen en Ajax?
Dan kan je niet anders concluderen dat Ajax daadwerkelijk voetbalt, voetbaltechnisch wil spelen. Man u, door Mourinho, doet veel minder voetballend, maar zorgt voor organisatie, temporiseert veel en zoekt vaak de duels op met zijn spelers. Ook afgelopen seizoen. Wil niet zeggen dat die gasten niet kunnen voetballen, maar het pure ballen is Ajax toch echt beter dan Man u afgelopen seizoen was.....

Hoe kan je dan concluderen dat Man u voetbal technisch beter is dan Ajax?? Ze spelen dat soort spel niet......

Dusjaa, dan trek ik, imo terecht, de conclusie dat Ajax voetbaltechnisch beter was dan Man u. Geen gekke gedachte toch?

Edit:

Verder zeg je dat elke speler van Man u voetbaltechnisch beter is dan Ajax, is al helemaal onzin.....
Schat bijvoorbeeld Ziyech voetbal technisch toch echt hoger in dan Pogba. Schat Klaassen technischer in dan Feillaini.
Over de verdediging hoef ik niet eens te beginnen denk ik, op Daley blind na zijn het vooral krachtmensen die veel meters maken. Aanval van Man u is wel van hoger nivo, imo, voetbal technisch gezien....

Dusss.....

25 juli 2017 om 10:14

Nou, heel simpel, kijk die finale terug. Ajax heeft geen moment ook maar enig uitzicht gehad op een overwinning, terwijl Manchester United eigenlijk al na 20 minuten binnen was, en het zelfs al binnen 2 minuten voor had kunnen staan (waren dat niet Onana en Veltman?). Ajax kan dominant spelen, maar heeft ook wedstrijden waarin dat niet zo goed ging. Ze zijn ver gekomen in de Europa League, razend knap en eigenlijk wil ik daar ook niets aan af doen.

Maar, volgens mij hebben ze geen of misschien 1 uitwedstrijd gewonnen in Europa het hele seizoen, in de knockout-fase een gelijkspel bij Legia, de rest allemaal uit verloren. Tegen Schalke ging het nog bijna fout en werd na verlenging gewonnen, tegen Lyon was het ook billenknijpen. Dat is geen schande, we weten onze plek in Europa, maar geeft misschien wel een beter beeld van de daadwerkelijke verhoudingen. Ajax was een gevaarlijk team, kijk maar wie ze allemaal versloegen in de Arena, maar heeft ook heel veel zwakheden, kijk maar naar hun uitwedstrijden er werd ook van Kopenhagen verloren. Mourinho kon heel eenvoudig die zwakheden blootleggen, Ajax had de bal maar imponeerde geen moment tijdens de finale. Met onze Nederlandse bril denken we dan dat Ajax misschien beter kan voetballen, maar dan hanteren we een andere definitie dan waar het voetbal om draait. Je verliest kansloos en Manchester United heeft zich niet eens buitengewoon moeten inspannen.

25 juli 2017 om 10:21

@ Baardgrasmus

Ik heb die finale met enige regelmaat gezien. De conclusie die ik uit die finale trek is dat Mourinho niet wou voetballen, maar de duels opzocht, zodat hij in de zwakte van Ajax kwam. Helemaal na dat doelpunt van Pogba wouden ze niet meer. Wat overigens gewoon fucking slim is.

Ik gebruik daarom ook de term voetbal technisch, let op het woord technisch.....
Man u heeft terecht gewonnen, absoluut, ze waren tactisch beter dan Ajax waarbij Ajax zelfs door het ijs zakte, ze leken gigantisch gespannen.

Conclusie die ik nu trek is dat wij een zinloze discussie aan het voeren zijn, want jij hebt het over het brede woord voetbal en ik heb het over het begrip voetbal technisch.....

25 juli 2017 om 10:35

Oké, voetbaltechnisch, als dat het sleutelwoord hier is zal je dat heel goed moeten definiëren. Want op dit moment is het een ongrijpbaar begrip, blijkbaar hebben we er hele andere ideeën over. Jij vindt Ziyech voetbaltechnisch beter dan Pogba zeg je. Wat bedoel je dan precies? Dat Ziyech korter kan draaien of een mooiere schaar heeft? En hoort koppen bij voetbaltechnische capaciteit of niet? En een tackle? Een schouderduw? Want het is nogal een boude uitspraak die je doet, Ziyech voetbaltechnisch beter dan Pogba, terwijl die laatste minstens het achtvoudige kostte. Ik wil best met je meegaan, en ben niet vies van een beetje chauvinisme, maar ik kan je moeilijk volgen. Wat is wel voetbaltechnisch en wat niet en hoe kunnen we dat met elkaar vergelijken? Is een verdediger met een fluwelen tackle voetbaltechnischer dan een kopsterke spits?

Op dit moment klinkt voetbaltechnisch een beetje als een hol paraplubegrip wat we gebruiken als we een wedstrijd verliezen qua doelpunten. Nooit achten we de tegenstander 'voetbaltechnisch' beter na een overwinning, maar onszelf wel na een nederlaag.

25 juli 2017 om 11:17

Voetbal technisch..... Dat houd voor mij het volgende in:
Wat je voeten met een bal kan doen....

Dus geen tackles, geen kracht, geen koppen, geen snelheid, slimmigheden of whatever. Puur wat je voeten met een bal kan doen...

25 juli 2017 om 11:27

Oké, dat is een definitie waar we wat mee kunnen, al vind ik het nog steeds moeilijk te definiëren. Want het is op bepaalde posities minder van toepassing dan op andere. Misschien is Onana wel beter met zijn voeten dan De Gea, maar hoe belangrijk is dat? Bovendien keepte Romero, maar dat terzijde. Dat Fellaini's kracht niet in het voetbaltechnische gedeelte zit wil ik wel erkennen, en ik denk ook dat Ziyech meer met een bal kan dan Fellaini.

Toch is het maar een klein aspect van het voetbal. Kijk naar van der Vaart, er is met de voeten bij Ajax geen speler die ook maar in de buurt komt van zijn klasse, maar ik denk niet dat je hem bij Ajax hoeft te zien nu. De andere gedeeltes zijn namelijk minder goed ontwikkeld (of afgetakeld) en wel degelijk belangrijk. En vergis je ook niet in Ajax hoor, want voetbaltechnisch wordt altijd wel belangrijk geacht, maar al die spelers rennen ook een kwart marathon per wedstrijd, Ziyech moest zelfs drie km per wedstrijd meer lopen bij Ajax dan bij Twente. Is Twente dan voetbaltechnischer dan Ajax? Nee, als het niveau omhoog gaat worden andere aspecten belangrijker. Want misschien zijn er inderdaad spelers van Ajax die voetbaltechnisch beter zijn dan hun evenknie bij Manchester United. Ik denk dan aan Schöne bijvoorbeeld een behoorlijk technisch onderlegde speler als defensieve middenvelder. Maar ik denk dat je ook met me eens bent dat Schöne bij Manchester United niet zou meekunnen, ook al is hij voetballend misschien beter dan een Carrick of Herrera (ik heb mijn twijfels of hij daadwerkelijk beter is voetbaltechnisch, maar kan het vanaf hier slecht bepalen).

25 juli 2017 om 11:47

Als ik wist wat een (zinloze) discussie ik had aangewakkerd, had ik misschien beter niks kunnen zeggen haha. Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat Ajax verdiend heeft verloren, en United verdiend heeft gewinnen. Ze waren tactisch beter en gewoon slimmer, en zijn inderdaad geen moment in de problemen gekomen. Ajax was dapper maar naief, en, zoals inderdaad het hele EL seizoen, buiten de Arena een totaal andere ploeg dan die thuis iedereen van de mat af tikte. Ajax heeft het voetbal wel in zich, en tegen ploegen die willen voetballen maken ze altijd een kans. Zoals ik net al zei, United is gewoon slimmer geweest, heeft de spelers die wat verder zijn en een wedstrijd professioneel zonder problemen uit kunnen spelen, en dat hoort ook bij het voetbal. Alsnog een topprestatie om zo ver te komen.

25 juli 2017 om 11:57

Ik ben het met je eens dat het een klein onderdeel is van de term voetbal.
Daarom is het ook niet zaligmakend, daarom is het ook zo dat als je voetbal technisch beter bent, je nog niet hebt gewonnen. Daar komt veel meer bij kijken.

Echter ging ik op jou reactie in, vanwege deze woorden: "puur voetbaltechnisch? Kom op, ik vond Ajax leuk spelen afgelopen jaar, maar als je zo'n stelling poneert ga je denk ik toch voorbij aan de realiteit."

Daarom ging ik met jou de discussie aan.... Verder, ben ik het namelijk volledig met je eens! Schone gaat niet meekomen bij Man u, omdat Carrick en Herrera allround beter zijn....
Verder trok ik de vergelijking met Herrera en Schone expres niet, omdat Herrera ook een verdomd goede voetballer is, daarmee ging ik mezelf namelijk tegenover jou in mijn eigen been schieten

25 juli 2017 om 12:09

Daar doorzag je mijn retorische truc . Fellaini tegenover Ziyech kwam je beter uit, zeker?

Ik vond het op zich wel een zinvolle discussie juist, voetbaltechnisch is een begrip dat niet door iedereen hetzelfde wordt begrepen. Ajax heeft inderdaad spelers die heel sterk aan de bal zijn, daar ligt de kracht van dat elftal en dat wordt ook belangrijk geacht. Ik gebruik het niet zo veel, maar zou snelheid en kracht er weer wel onder scharen, net als koppen of tackelen. En dan voetbaltechnische kwaliteiten eigenlijk gebruiken voor de individuele kwaliteiten los gezien van de tactiek die het elftal speelt. Op dat vlak acht ik de spelers van Ajax wel minder, maar wat ze met een bal kunnen, daar zitten er wel een paar tussen die beter zijn dan die van Manchester United. Als je die Fellaini soms ziet, daarbij vergeleken is Immers een verfijnd technicus denk ik weleens.

25 juli 2017 om 12:33

Ik ging ff de opstelling opzoeken en daar stond dat Feillaini als AM stond, dus vandaar dat ik m trok met Ziyech hahahahahaha, ik meed de vergelijking Herrera en Schone wel expres, vanwege die reden.

Achjaaa..... Blijft wel leuk, disuccies voeren. I like it, A Lot! hahahaha
Feillaini is inderdaad een ouderwetse houthakker, puur kijkend naar wat hij met een bal kan, is het onderkant van de PL

25 juli 2017 om 16:18

Uiteindelijk blijken we het ook helemaal niet echt oneens te zijn, maar gewoon een ander beeld te hebben van het voetbaltechnische. Ik vind dat eigenlijk wel mooi aan deze site, ook al heb je verschillende voorkeuren en ideeën, door ze onder woorden te brengen en op te schrijven krijg je ook een beter beeld van je eigen ideeën. Ik kan jouw redenatie volgen, en jij die van mij volgens mij ook. En dat is uiteindelijk de bedoeling van discussies, hoewel het zelden echt lukt om het helemaal eens te worden begrijpen we elkaar wel.

Ja maar goed, zo kijkt iedereen er toch tegenaan? Het is de laatste jaren steeds zo gebleken dat het een team is met minder wedstrijden dat (verassend) hoog eindigt! Liverpool in 13-14, Leicester in 15-16 en Chelsea vorig seizoen.. Maar Klopp moet zich niet zo laten kennen zeg! Natuurlijk is Ajax niet van Sevilla's niveau, maar als Liverpool/Man Utd moet je van allebei kunnen winnen!

25 juli 2017 om 09:15

Ik moet nog maar zien of beide ploegen van Sevilla kunnen winnen. Dat is echt een heel sterke ploeg.

25 juli 2017 om 09:27

Het zou moeten, ze willen allebei meedoen in de eindfase Champions League. Dan moeten ze ook gewoon kunnen winnen van Sevilla, dat Sevilla ook erg sterk is en niet zomaar opzij geschoven kan worden is natuurlijk logisch!

25 juli 2017 om 09:27

Als Leicester het kan, kunnen zij het ook.

25 juli 2017 om 09:43

Je komt steeds met je Leicester. Alsof je alle prestaties van Sevilla daarmee te niet moet doen. Dan kun je ook stellen dat United zwak is omdat ze ooit een keertje tegen een amateurclub zwak waren in de beker. Zo werkt het niet

25 juli 2017 om 10:04

Nee dat is niet zo, alleen moeten we nu niet gaan doen alsof Sevilla Real niveau is. Het is een zeer sterke Europese subtopper. Laten we ze niet meer maken dan ze zijn, ze zijn te groot voor een server en te klein voor een tafellaken. Te goed wellicht voor de EL en redelijk klein voor de CL.

25 juli 2017 om 09:50

Inderdaad, in dat opzicht heeft Mourinho toch niets bijzonders gezegd. Wat raar dat Klopp dan blijkbaar zo op de kast gejaagd wordt. Dat Sevilla in de finale tegenkomen wat anders is dan Ajax zal ook niemand ontkennen, maar het heeft niets te maken met het feit dat het lastiger is om mee te doen in titelrace als je zoveel wedstrijden meer moet spelen dan een concurrent.

Ajax is niet eens gek veel minder dan Sevilla, als de twee tegen elkaar spelen geef ik de thuiswedstrijd 2-1 Ajax, uitwedstrijd 2-0 Sevilla. Meneer Klopp, dus als OL van Ajax gewonnen had was de tegenstander zeker wel "gelijk"? Klopp is een OK trainer, maar argumenten heeft die gozer niet.

25 juli 2017 om 09:20

Hahaha, niet gek veel minder dan Sevilla? Ben jij wel helemaal lekker? Hoe kan je dit serieus posten en denken dat Sevilla slechts iets meer kwaliteit heeft dan Ajax?

25 juli 2017 om 09:35

kan best zo zijn, maar het is wel onbeschaaft van Klopp om deze uitspraak te doen.

Was gewoon een wereldprestatie van Ajax om de finale te halen.

Klopp is ook gewoon een arrogante kwast, Ajax is nog steeds aan het opbouwen.

De fase dat je je spelers niet verkoopt is helaas nog niet aangebroken, ook moet Ajax nog opboksen tegen het feit dat veel spelers niet naar Nederland willen.( financieel en Micky Mouse)

Denk dat als Ajax op deze goede wijze aan weg blijft timmeren, de spelers wel naar Ajax willen en de subtop langzaam maar zeker in beeld komt.

Klopp moet niet vergeten dat in Engeland de laagste club in de PL al meer aan geld vangt, dan wat Ajax totaal aan financien heeft momenteel.

Des te groter is de prestatie van Ajax, was alleen maar een zwaktebod van Klopp.

Hij gedroeg zich als een klein kind wat zijn zin niet kreeg, had met zijn selectie het gewoon veel beter moeten doen.

25 juli 2017 om 09:45

sevilla is toch ook van een veel hoger niveau? laaste 11 jaar 5x de europa league gewonnen ,ajax daarintegen heeft 1x de finale gehaald in het zelfde tijdsbestek.dan kan je toch duidelijk concluderen dat sevilla een beter team heeft.probleem met ajax is gewoon ze kunnen een hoog niveau halen maar zijn niet stabiel genoeg om dit ook structureel tegen topploegen te kunnen etaleren sevilla daarentegen heeft een veel hoger basis niveau en een goede uitslag tegen een sterke ploeg is geen toeval meer.

25 juli 2017 om 09:21

Ajax niet gek veel minder dan Sevilla? Als je Sevilla nooit kijkt, zou ik dat ook zeggen. Maar ze hebben niet voor niets driemaal op rij de Europa League gewonnen..

25 juli 2017 om 09:37

Atletico is ook beter dan Ajax, maar ze lagen er wel bijna uit tegen Psv.

25 juli 2017 om 09:21

Ik denk dat je je daarin lelijk vergist, kijk even hoe vaak Sevilla die prijs wint, en kijk dan hoe bijzonder wij het vonden dat ajax de finale haalde. Natuurlijk kan je van Sevilla winnen, Feyenoord deed dat immers ook heel mooi en eindigde zelfs boven ze in de poulefase, maar als een club die prijs 5 keer in 11 jaar (!) wint en zelfs drie keer op rij, dan zegt dat heel veel. Indirect bagatelliseer je hiermee ook de prestatie van Ajax, want wat stelt die nog voor als een club die jij ongeveer even sterk inschaalt die prijs 5 keer wint in 11 jaar, waar Ajax slechts 1 keer de finale haalde (en niet won)?

25 juli 2017 om 09:36

Jouw argumenten zijn ook enkel aannames, vind ik nou ook niet heel sterk. Ajax heeft het fantastisch gedaan, verdiend de finale gehaald, maar op papier had deze wedstrijd natuurlijk altijd een 'makkie' moeten zijn voor United.

Klopp had met zijn open spel en zijn zwakke verdediging ook gewoon 4 of 5 om de oren gekregen van Ajax hoor.

Liverpool had er alleen dan misschien zelf ook 4 of 5 gemaakt, maar dat is mijn punt niet...

25 juli 2017 om 09:52

Zoals ze er van City en Arsenal 5 om de oren krijgen? Liverpool had Ajax net als United compleet overbluft, zij het op een andere manier.

26 juli 2017 om 08:11

Ze wonnen notabene met 4-3 van ons vorig seizoen.

Verder snap ik niet wat City en Arsenal er mee te maken heeft, vooral Arsenal is aanvallend lang niet zo indrukwekkend als Ajax vorig seizoen op hun piek en het spel van Liverpool werkt Ajax gewoon in de hand en we weten allemaal dat de achilleshiel van Liverpool hun verdediging is, dus ik zeg hier niks controversieels.

Manchester United was simpelweg de meest onfortuinlijke tegenstander voor Ajax. Klopp's opmerking was dus misplaatst, want zoals Ajax vorig seizoen speelde, zouden heel veel teams bang zijn, helemaal in een finale.

Sevilla? Van dat clubje heeft AZ nog nooit verloren. Klopp wil nooit ergens op reageren maar doet dat vervolgens toch. Een aparte vogel is het.

Hij deelt een sneer uit aan ajax en jose. Oh wat hoop ik dat ajax liverpool er aankomt

Zullen er werkelijk nog mensen zijn die het constante gejammer van Mourinho nog serieus nemen? Laat die kerel zich met zn eigen spelersgroep bezighouden en niet continu met randzaken zoals andere clubs de FA en de scheidsrechters. Je schaamt je als supporter van Manchester United toch de ogen uit je kop als Mourinho weer aan een nieuw jankverhaal begint.

25 juli 2017 om 09:53

Vaak zijn dit soort berichten ook bewust geschreven om het sappiger te maken. Mourinho zei letterlijk dat de titelstrijd gebalanceerder zou zijn omdat Liverpool en Chelsea komend seizoen dus wel Europa in moeten. Zijn verwachting is dat ze het daarom lastiger kunnen gaan krijgen.
Daarbij zei hij specifiek nog dat hij Chelsea de credits verdiende voor afgelopen seizoen en het niet spelen in Europa niet de sleutelreden was waarom ze kampioen werden.

Als je de afgelopen jaren terug kijkt dan kan je er niet omheen dat het aantoonbaar is dat grote clubs voordeel hebben als zij geen Europees spelen. Wat is er dan onterecht aan als Mourinho aangeeft dat clubs die niet in Europa spelen er profijt van hebben als ze maar 1x per week hoeven te spelen, terwijl andere clubs 2x per week aan de bak moeten.

25 juli 2017 om 10:24

Het is Mourinho die wat roept he, dan gaan er bij veel mensen de haren al recht overeind zstaan en zien ze alleen die rode lap(mourinho).....
Dan kijkt men vaak niet meer naar wat hij daadwerkelijk zegt, maar pakken ze (bewust of onbewust) het gene wat hun uitkomt en legt het zo uit dat Mourinho weer aan het janken geblazen is.

Het is inderdaad een ander niveau, maar het is niet zo netjes om dat zo te zeggen.

Klopp heeft hier wel gelijk. Vooral in Nederland dachten we eventjes dat Ajax de klus zou klaren. Ajax werd werkelijk waar van de matgeveegd, totaal ontmanteld. United speelde niet eens op 100%, eerder op 50%, spelers sjokten over het veld.

Jammer dat Klopp zich zo makkelijk uit de tent laat lokken door Mourinho. Met zijn staat van dienst zou hij toch boven dergelijke uitspraken moeten staan. Bovendien is dit hele Ajax en Sevilla verhaal in de context van hoe Klopp het heeft gebruikt echt appels met peren vergelijken. Echt slim is dit ook niet om te zeggen over een club die je wellicht kan treffen in de laatste voorronde wedstrijd(en) van de Champions League... Wat zou het toch mooi zijn als Ajax na het tweeluik tegen Nice kan afrekenen met Liverpool en zich zo plaatst voor de groepsfase v/d CL.

Klopp is echt een sympathieke man. DIe Mourinho moet altijd weer van die sneren gaan uitdelen. Weliswaar een goeie coach maar als het op karakter aankomt erg verdorven.

Jose Mourinho, de grootste huilenbalk van de trainers, al doet Wenger niet veel voor hem onder. Die man heeft nog nooit in zijn leven een spiegel gezien, of hij kijkt er in ieder geval nooit in.

Wat Klopp zegt is volkomen correct en niet respectloos richting Ajax. Ik voel me dan ook niet beledigd. Sevilla is beter dan Ajax. Punt uit.

Och het realisme van de ajaxfan doet het altijd heel goed, maar alleen in jullie eigen wereldje. Ajax speelde boven hun kunnen word er gezegd en sevilla is 5x el finalist in 11 jaar. Ook mocht ajax het spel maken tegen united. Lijkt me logisch dit en vrij raar dat iemand op zijn teentjes is getrapt door klopp zijn uitspraak. Get real son

Klopp krijgt met Liverpool de kans om het Man. Utd. van Mourinho
ook in de CL de loef af te steken. Leuk, deze tweestrijd van 2
arrogante baasjes - want dat is Klopp net zoals Mourinho. Maar die
laatste wordt er meer op aangekeken. Niet helemaal terecht, en ik
erger me toch meer aan die Duitser;-))).

Enige verschil is dat Manchester United de geschiedenis in gaat als winnaar van de Europa League 2017 en een beker in de prijzenkast mocht bijzetten. Terwijl Liverpool de finale verloor en dus geen toernooi won en geen beker kreeg.

Dan kun je achteraf gaan huilen over welke tegenstanders jullie hebben uitgeschakeld en welke United heeft ontlopen, maar dat is nou net de charme van bekervoetbal. Loting is een wezenlijk onderdeel en dat je het ene jaar meer geluk daarmee hebt als andere jaren. Daarnaast is het verloop van het toernooi op voorhand onvoorspelbaar. Internationale vloog eruit in de groepsfase, Tottenham kwam niet langs Gent, Athletic Bilbao verloor van Apoel, Lyon van Ajax en zo kan je plotseling een hele andere eindfase krijgen als je op voorhand zou verwachten.

Hij heeft wel gelijk hoor, maar een beetje meer respect richting Ajax mag best. Ik snap wel dat hij waarschijnlijk niets tegen Ajax heeft en "gewoon" een sneer terug uit wil delen richting Mourinho, maar het komt nu wel heel erg minachtend t.o.v. Ajax over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4323
4.Chelsea299
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. WijnaldumMiddenvelder152
Roberto FirminoAanvaller154
S. ManéAanvaller159
D. OrigiAanvaller123
Mohamed SalahAanvaller126
AlissonKeeper70
AdriánKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

281 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

‘Chelsea wil transferrecord breken in strijd met Manchester United’

Jadon Sancho wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een vertrek bij Borussia Dortmund en de jonge aanvaller kan terecht bij een aantal Engelse topclubs. Goal weet woensdagmiddag te melden dat...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 december
Manchester United doet er alles aan om Jadon Sancho in januari binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren