Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zo, voor 35 miljoen euro kun je wel iets moois kopen’

Laatste update:

Ajax nam deze zomer al afscheid van Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Sam Hendriks en Viktor Fischer en mogelijk wordt Arek Milik speler nummer vijf die Amsterdam verlaat. De technische staf en de fans zien de Poolse spits liever niet weggaan, maar misschien biedt Napoli dusdanig veel geld dat Marc Overmars en consorten tóch overstag gegaan. Mitchell Dijks heeft ook gezien dat het om 35 miljoen euro zou gaan.

/

Dat bedrag werd genoemd door De Telegraaf en hoewel sommige Italiaanse kranten spreken van ’25 + 5 miljoen euro’ lijkt de kassa van Ajax wel enorm te rinkelen wanneer Milik echt weggaat. Linksback Dijks wacht maar af wat ervan komt. “Ja, ik las het op mijn telefoon. En de andere jongens ook. Natuurlijk praat je er dan met elkaar over”, zegt de verdediger tegen ELF Voetbal.

“Ook over dat bedrag. Dan denk je: zo, voor 35 miljoen euro kun je wel iets moois kopen. Misschien een leuke spits of een buitenspeler. Ik heb geen idee wie Milik moet opvolgen. Wat mij betreft mag Dolberg voorlopig blijven staan. Hij is een jongen met veel potentie. Dat heeft iedereen vanavond wel kunnen zien”, aldus Dijks. De achttienjarige Kasper Dolberg verving Milik dinsdagavond en nam de 1-1 op zich tegen PAOK.

Denk je dat Ajax verstandig om zou gaan met het geld dat Arek Milik eventueel opbrengt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wordt het tijd om Ziyech te halen en Sinkgraven in te ruilen?

Uiteraard is het ook van belang om een goede spits aan te trekken, is Traoré nog steeds een optie voor Ajax?

27 juli 2016 om 17:10

Dan heb je nog steeds geen spits...

27 juli 2016 om 19:17

Nee, natuurlijk heb je dan nog geen spits. Maar de 35 miljoen zal ook niet op zijn dan. Haller en Ziyech halen van die 35. Of een andere spits. Ziyech zie ik graag komen, echt de creatieve voetballer die ajax mist.

28 juli 2016 om 12:26

Haller heb je voor 8 miljoen, en Ziyech voor 10, en aangezien Bayer 04 een doorverkoop percentage van 20% heeft heb je dan nog 9 over

27 juli 2016 om 17:19

Volgens mij is Traore nooit een optie geweest. Zit goed bij Chelsea en krijgt zijn minuten. Wat moet hij in godsnaam bij Ajax doen dan?

27 juli 2016 om 17:38

Minuten gemaakt? hij heeft afgelopen seizoen 374 min binnen de lijnen gestaan in alle competities.. dat zijn net 4 hele wedstrijden.
Of Chelsea hem wil verkopen is iets anders, maar met het nieuwe geld kunnen ze het altijd proberen. Zeker met Bosz aan het roer

Je kan niet een heel seizoen spelen met spitsen die onder de 20 zijn natuurlijk. Moet een speler staan met meer ervaring. Aan de ene kant vraag ik mij af waarom Cassierra gehaald is aangezien Dolberg er ook is. Kijk dat Sanchez is gehaald snap ik, want centraal was de spoeling dun. Maar Dolberg is al enige tijd het grote talent wat dicht tegen het eerste aanzat. En dan haal je voor veel geld ook een jonge spits...

27 juli 2016 om 17:09

Misschien een zoetmakertje voor Sanchez? Destijds kwam Lodeiro ook op voorspraak van Suarez, terwijl we Eriksen al hadden.

27 juli 2016 om 17:14

Dat met Lodeiro was om Suarez echt te behouden. Daar ben ik ook geen voorstander van maar daar kan ik nog begrip voor opbrengen. Maar een speler halen voor 5 miljoen om een andere voor 5 miljoen te halen lijkt mij gekkenwerk. Maar het zal even wennen worden hoor met die Sanchez. Een atleet met enorme kracht en snelheid en tegen de 1.90.

27 juli 2016 om 17:10

Van Basten, Kieft, Kluivert allemaal ineens als jong broekie in de spits gestart , ik weet het is even geleden, maar waarom zou Dolberg het niet kunnen waar maken?

27 juli 2016 om 17:19

Kieft is misschien wel de beste vergelijking. Kluivert en Van Basten waren wereldtalenten. Maar Kieft had toen met Tscheu La Ling en Hamberg ervaring om hem heen. Nu heb je in principe 3 spitsen die allemaal onder de 20 zijn. Niet ideaal, vooral omdat het hedendaagse voetbal zo geëvolueerd is. Meer wedstrijden, fysiek zwaarder etc. Een jonge jongen die meteen de moeilijkste positie moet invullen bij Ajax met een wedstrijd of 40-45 lijkt mij echt onverstandig.

27 juli 2016 om 17:38

Wie is die tseu la ling eigenlijk?
Mijn club legia moet vanavond in de voorronde van de Cl
En tegen een club waar tseu la ling de eigenaar is en ze hebben alleen maar talenten las ik?

27 juli 2016 om 17:47

La Ling is een oud speler en 1 of 2 jaar teruggehaald om een rapport te schrijven over de huidige staat van ajax wat betreft de afstemming en samenwerking tussen alle afdelingen.

27 juli 2016 om 17:47

Je hebt zonder meer gelijk dat het daar aan ontbreekt , er was altijd wel een vaste kern van ervaren spelers, alhoewel ook al in de tijd Ajax vaak de jongste ploeg had.

27 juli 2016 om 17:56

Omdat er toen ervaren elftal omheen stond en nu paar die net uit de fjes komen.als je Singraven ziet denk je steeds dat hij een ballenjongen is

27 juli 2016 om 19:18

Nu heeft ajax wel Bergkamp met ervaring. Al zit die op de bank, kan een jonge spits wel helpen.

27 juli 2016 om 20:51

Volgens mij zou Bergkamp met ingang van dit seizoen niet meer op de bank te vinden zijn.

27 juli 2016 om 17:23

Omdat Cassierra gewoon een goede speler is en 5 miljoen is niet veel voor zo´n talentvolle spits. Die verkopen ze over een paar jaar misschien ook wel weer voor meer dan 25 miljoen.

27 juli 2016 om 17:28

Probleem is dat je dan Dolberg stopt in zijn ontwikkeling. Ik zie wel dat Cassierra potentie heeft maar als je een groot jong talent in de jeugd hebt rondlopen lijkt mij het aantrekken van een ander groot talent wat overbodig.

27 juli 2016 om 17:42

Maar hoe goed is Dolberg dan?

27 juli 2016 om 17:55

Moeilijk in te schatten maar in de jeugd was eerst altijd Nouri het grote talent. Die is nu 19 en nog steeds niet in het eerste. Dolberg kwam misschien doordat er werd plekken opgevuld moesten worden maar hij is wel een Ajax spits. Lichtvoetig, links en rechts en kan goed voetballen voor een spits. Cassierra is toch meer een counter spits die sterk en snel is.

27 juli 2016 om 19:14

concurrentie is alleen maar goed. Zie psv, die hadden hendrix op het middenveld maar die haalden ook v ginkel. Dan zien ze dat ze een stapje harder moeten zetten en daar worden ze alleen maar sterker van.

27 juli 2016 om 21:17

Nouri heeft op het EK -19 gespeeld. Anders zat hij in de voorbereiding wel bij de selectie. En reken maar dat hij wedstrijden in het eerste gaat spelen dit jaar. Heet op EK weer aantal helemaal mooie dingen laten zien!

Daar gaat ook nog 20% van naar leverkussen toe. Dan blijft het een enorm bedrag, maar ze lopen wel vele miljoenen mis erdoor. Ajax kennende zullen ze wel wat talenten halen van dat geld en een paar miskopen. De rest gaat de zak in.

27 juli 2016 om 17:09

Dat is een contractueel detail, 35 miljoen voor Milik is gekkenwerk. Zelfs voor Depay werdt minder betaald en daar dat heel de wereldtop zo ongeveer achteraan toen der tijd.

27 juli 2016 om 17:49

En depay is het ook bij lange na niet waard, dat heeft hij dit seizoen wel bewezen..

27 juli 2016 om 17:49

Dat de hele wereldtop achter Depay aan zat is natuurlijk niet waar. Vooral subtop clubs (tottenham, southampton) en het United waar v. Gaal coach ging worden.

27 juli 2016 om 18:00

psg had ook op hem geboden hoor

27 juli 2016 om 18:03

Nee hoor waren ook gesprekken met psg en bayern

27 juli 2016 om 18:37

Ah Psg inderdaad wel. Bayern zijn geen gesprekken geweest, die hadden volgen Memphis zelf interesse, maar nooit zo vergaand dat ze uberhaupt aan gesprekken toe zijn gekomen.

27 juli 2016 om 18:41

Wellicht begrijp ik het. als enige niet maar wat is de meerwaarde van jou reactie nu? Als ik het goed begrijp bedoel je dat Milik die 35 miljoen niet waard is maar dat is toch inherent aan het hedendaagse voetbal? Het gast er toch niet om wat een speler waard is maar wat een club een speler waard vind? Of zie ik dat nu verkeerd?

27 juli 2016 om 18:45

Welke wereldtopper zat er dan achter Depay aan? Volgens mij alleen PSG en United. Die laatste haalde hem alleen omdat Van Gaal daar zat en ze hebben nu enorm spijt van die deal. Vergeet niet dat heel Europa Ajax als betrouwbare club ziet voor het halen van spelers. Ook zij zien dat Zlatan en Suarez hier op dezelfde leeftijd een vergelijkbare ontwikkeling doormaakten.

28 juli 2016 om 11:13

PSG Tottenham Bayeren Munchen en United hadden zich allemaal gemeld en ook Liverpool had naar verluid interesse. Daarnaast is het Onzin door te stellen dat Depay alleen naar United kon omdat van Gaal daar zat want dat kan je helemaal niet weten.

Daarnaast is je opmerking weer behoorlijk arrogant betreft de vermeende betrouwbare club ziet, Ajax heeft in europa al jaren niet meer geimponeerd en die succesverhalen uit het verleden blijven niet eeuwig plakken.

De eredivisie is voor de buitelandse supporters een lachertje en als je naar europesche succesen lijkt van de afgelopen decenia dan is er maar een club die nog iets bereikt heeft en dat is Psv.

Overigens gaan er tegenwoordig zelden spelers van Ajax (of Psv) direct naar topclubs in het buitenland dus dat betrouwbare valt allemaal wel mee.

27 juli 2016 om 17:10

Ik lees overal 20%, maar het is 30% zelfs.

27 juli 2016 om 17:43

Dat zeggen duitse kranten, de telegraaf zegt 10%. Niemand weet zeker wat het is

27 juli 2016 om 17:43

30% is het nooit gewoon, er zou 20% overgemaakt moeten worden...maar dat was altijd giswerk.
Nu meld de telegraaf weer dat het 10% is, aangezien DT er mbt Ajax vaak goed bij zit, en het nu heel dichtbij komt gok ik dat die 10% gewoon klopt.

27 juli 2016 om 17:50

@imponeria Nee hoor, het is zelfs niet eens 20, het blijkt om 10 te gaan. Vanmorgen nog bevestigd door Mike Verweij. Voor de bron verwijs ik naar Ajax Showtime.

27 juli 2016 om 17:15

Nee dat klopt niet gaf Mike Verweij aan. Ajax ontvangt 34 miljoen van Napoli. Ajax staat daarvan 10% (3,4 miljoen) af aan leverkussen de eerder betaalde transfersom van 2,8 miljoen. Ajax maakt dus 27,8 miljoen euro winst op Milik.

27 juli 2016 om 17:22

Wel grappig dat bijna iedereen altijd zegt dat Nederlandse clubs spelers te goedkoop weg doen en bijv. moeten kijken naar prijzen die betaald worden voor spelers uit de Portugese competitie, nu gebeurt het mssn en maar zeuren. Als napoli dit wil betalen prima toch. Milik word onderschat. Zag zijn cijfers, bij ruim 50 goals betrokken in zijn tijd bij Ajax. Niemand is 35 mil waard in Nl maar als ze dat willen betalen, prima toch!

27 juli 2016 om 17:51

Ja joh, komt ook omdat het een speler van Ajax is. De jaloezie spat ervan af. Maar toen depay vorig jaar voor dertig weg ging was er veel minder ophef. Terwijl die internationaal nog minder had laten zien dan Milik.

27 juli 2016 om 17:55

Precies dit. Mensen bleven maar beweren dat we in Nederland niet zo de prijzen zouden kunnen opdrijven als in Portugal. Ajax en Az bewijzen dat het wel kan. Gewoon de poot stijf houden en de clubs zijn wel zo gek om uiteindelijk het bedrag te betalen.

27 juli 2016 om 17:57

En Janssen voor 20 miljoen is wel te veel.........

27 juli 2016 om 18:12

Voor teveel geld naar het buitenland is prima. Andersom niet.

27 juli 2016 om 17:42

Volgens de Telegraaf zou het 10% zijn, dat stond er vandaag op.
20% was ook wel bijzonder ook te noemen.

Ik vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat er naar verluid 35 miljoen wordt betaald voor een speler als Milik. Ik geloof het pas als het allemaal officeel wordt want voor 25 miljoen hadden ze hem ook wel op kunnen halen denk ik. Hij had niet eens heel het seizoen een basisplaats? De transfermarkt is gek geworden en dat is als dit allemaal doorgaat een zeer goede zaak voor Ajax en wellicht ook voor hetde rest vd eredvisie al want na Janssen en wellicht Milik ga ik er vanuit dat Brands in Eindhoven ook dit soort bedragen gaat vragen.

27 juli 2016 om 17:18

Dit is de markt geworden inderdaad.
Ik moet 't ook eerst nog maar zien, maar ik vind 't wel een goede ontwikkeling dat de NL competitie er in ieder geval ook nog een gezond graantje van meepikt. Anders worden die verschillen alleen maar groter.

27 juli 2016 om 21:34

Vergeet niet hoe belangrijk de nationale elftallen zijn. Dat Milik zoveel opbrengt heeft zeker ook met zijn gemiddelden voor Polen te maken. Veel jonge internationals lopen er niet meer rond in de Eredivisie

Nee joh, lekker op de bank zetten als we straks geen EL meer spelen...

Verwacht geen spectaculaire versterkingen van Ajax, is afgelopen 4 jaar niet gebeurd dus waarom nu wel? Tenzij Bos wat meer op zijn strepen staat, of Milik niet verkopen of anders 2 substantiele versterkingen.

27 juli 2016 om 17:16

Is ook mijn gedachte, een linksback die kan verdedigen en een goede voorzet heeft ipv blind naar voren rennen en kijken waar de bal terecht komt. Ook een goede spits moet er komen,met Cassiera en Dolberg kom je er niet en vraag ik mij af of Cassiera werkelijk nodig is,een spits op linksbuiten werkt niet. Haal dan een linksbuiten als je ie niet dubbel hebt. Wim Jonk heeft gewoon gelijk,kopen om te versterken en niet voor de breedte. Had die 5 miljoen gebruikt om Huntelaar los te weken .

35 miljoen is natuurlijk een absurd bedrag voor Milik. In mijn ogen (al ben ik niet écht een Ajax-kenner) kopen ze gewoon Haller en Ziyech terug. (zoals Mulder al voorstelde). Het geld dat je nog over hebt kan je nog altijd investeren in een echte aanwinst. Vind je die niet, dan kan je het lekker op de bank houden en het later investeren als er zich een goeie mogelijkheid voordoet op de markt!

Dan sporen ze echt niet hij Napoli als ze zoveel geld voor Milik zouden gaan betalen.

Voor dat geld haal je benteke, dost, bony of origi naar de eredivisie. Moet je het alleen wel uitgeven....

27 juli 2016 om 17:22

Weet je ook wat Bony en Benteke per jaar verdienen?

27 juli 2016 om 17:48

Wat heb je aan geld op de bank, durf eens wat te spenderen. Veel van die spelers spelen maar zelden, speelminuten zijn ook wat waard. Overigens denk ik dat de belgen en bony ook wel eens wat van de eredivisie hebben gehoord. Pato was een tijdje ook nog een optie geweest. 35 miljoen is een puist geld hoor

27 juli 2016 om 18:25

Tuurlijk, maar Bony en Benteke verdienen niet minder dan 5 miljoen per jaar hoor. Die zijn zelfs met 35 miljoen te duur. Ik ben het trouwens wel met je eens dat Ajax dit geld echt wel moet uitgeven aan goede spelers hoor, niet een Haller bijv.

27 juli 2016 om 17:24

Ook al zouden we dat salaris kunnen betalen, willen die spelers echt niet naar een (voor hun, behalve Bony) onbekende competitie.

27 juli 2016 om 17:25

En Dost kent de Eredivisie ook natuurlijk, maar het punt blijft, die gaan daar niet zo naar toe.

27 juli 2016 om 17:45

Benteke kost wel meer dan 35 miljoen...hij speelt in Engeland he...daar is dat wisselgeld.

27 juli 2016 om 18:35

Ach het zijn voorbeelden uit het blote hoofd. Ik neem toch aan dat ajax een fatsoenlijke scouting heeft met meer (onbekende) namen.

27 juli 2016 om 17:52

@ Westend

Het wordt hoog tijd dat je met die 30 miljoen 2 à 3 goede aankopen gaat doen. Ik zou zelf voor Huntelaar gaan, Ziyech en een goede rechtsbuiten halen. Dan ga je er als team heel veel op vooruit en hou je ook nog geld over. Milik zou in dat geval wel eens een soort ''redding'' voor Ajax kunnen betekenen, maar we moeten inderdaad nog maar zien hoeveel Ajax van die 30 miljoen wil gaan sparen....

27 juli 2016 om 19:10

Dost en Benteke zijn beide per definitie niet geschikt(weinig aanvoer) en die andere twee spelen regelmatig bij betere clubs in betere competities en verdienen stukken meer. Oftewel, allemaal kansloos

27 juli 2016 om 22:45

Lol alsof Benteke of Dost hier willen spelen. Dost geeft al tig x aan dat de eredivisie geen optie is.

Ajax nam deze zomer al afscheid van Mike van der Hoorn, Sam Hendriks en Viktor Fischer en mogelijk wordt Arek Milik speler nummer vier die Amsterdam verlaat.

Volgens mij is dat dan zeker al nr 5 want Lucas Andersen is ook al weg.

Maar 35 miljoen is veel geld en daar kun je leuke dingen van doen.
Een (zeer goede) spits halen en eventueel salarisplafond omhoog brengen voor deze spits.

27 juli 2016 om 17:55

Vergeten ze helemaal Boilesen die ook weg is gegaan.
Weliswaar transfervrij maar toch.

27 juli 2016 om 18:40

Van Rhijn?

Doe mij maar een linksback en een rechtsbuiten sowieso. Dijks is het net niet eigenlijk. Voor de rechtsbuiten vind ik El Ghazi echt heel matig, hij heeft alleen een goed schot eigenlijk. Verder totaal geen overzicht en daardoor gaat veel fout bij hem. Spits alleen halen als je een echt goede kunt krijgen. Je kan geld uitgeven aan Haller maar die gaat je toch niet veel verder brengen. Dan maar gewoon het seizoen in met Dolberg, Cassierra en Zivkovic.

27 juli 2016 om 17:32

Zivkovic kan ook nog weggaan en die 3 die jij opnoemt is echt niet goed genoed en te jong.

27 juli 2016 om 19:58

Dan maar een andere kopen voor veel geld die ook niet goed genoeg is?

27 juli 2016 om 17:48

@ Kishna43

El Ghazi valt inderdaad heel erg tegen. Hij verspeelt bijna iedere bal als hij een tegenstander voorbij wil komen. Daarbij heeft hij in een actie enkel oog voor zichzelf en vertikt het om medespelers op die momenten in een kansrijkere positie te bedienen. Een goede rechtsbuiten erbij is broodnodig.

Misschien even een deel van die 35 miljoen investeren in een linksback die wat kan?

27 juli 2016 om 17:56

Dat is geen overbodige luxe...

Voor in de spits traore, Dost of van wolfswinkel? dan nog een goede rechtsbuiten halen

27 juli 2016 om 17:35

Moet makkelijk kunnen van 35 miljoen

27 juli 2016 om 20:54

Hou eens op met die onzin namen. Het is geen vituele game. Dost gaat niet naar de ED en heeft niets met geld te maken. Als deze namen elke genoemd worden lijkt het wel of Ajax niet wil maar zijn onzin namen. Enige wat nog zou kunnen is Huntelaar maar verder zullen het relatief onbekende namen zijn.

Spelers terug kopen,en dan voor max 1 miljoen salaris?gaat nooit lukken.
Alleen een Nederlandse speler komt voor dat geld.
Dit jaar toch alleen maar de Nederlandse competitie, nou probeer het dan maar met Dolberg.
Echte goede spelers komen niet naar Ajax, ze geven voor Millik al zo veel geld,wat moet Ajax dan halen.?

27 juli 2016 om 17:49

Jij snapt het. Probleem voor Ajax is dat ze weer gaan starten met een spits die zich moet gaan bewijzen. Want die centen zijn mooi om binnen te krijgen, maar welke gerenomeerde, gevestigde spits wil er nou voor 1 miljoen salaris bij Ajax komen voetballen.

Succes Marc!

Het zou natuurlijk kunnen dat die Dolberg een megatalent is die er 30 in peert.... Het zou kunnen

27 juli 2016 om 17:54

@ burgos

Huntelaar, Ziyech en een goede rechtsbuiten. Je houdt daarmee nog geld over als je 30 miljoen voor Milik krijgt. Het altijd vasthouden aan een salarisplafond is krankzinnig. Natuurlijk moet je erg oppassen voor te veel spelers onder contract en te hoge salarissen, maar voor 2 à 3 spelers die je elftal direct versterken moet je toch een uitzondering kunnen maken. PSV pakt dat wat dat betreft veel beter aan en krijgt toch ook de begroting ieder jaar rond.

27 juli 2016 om 23:18

Maar wat denk jij dat er gebeurt als Ajax 2 spelers 2 miljoen laat verdienen.
Wat zullen jongens als Cillessen, Bazoer, Klaassen, Tete en Veltman dan wel niet denken. Die willen dan natuurlijk ook 2 miljoen. Ik denk dat Ajax haar begroting niet rond zal krijgen als ze al deze spelers meer geld moeten geven.

28 juli 2016 om 10:04

@ memphisdepay

Als je bijvoorbeeld Huntelaar haalt en je betaalt hem 1,5 in plaats van 1 miljoen en die schiet er 30 in dan zal niemand daarover klagen. Je moet dan wel spelers halen die echt wat toevoegen.

Mocht Milik echt voor 30/35 vertrekken, dan moet je er wel iets echt goeds voor terug halen. Kan me zo niet enorm veel namen bedenken, aangezien ik een Haller niet goed genoeg vind. Janssen was ideaal geweest, maar is natuurlijk al weg. Hoop dat Ajax dan gaat kijken naar spelers die eigenlijk te goed zijn voor de Eredivisie. Ook al loop je dan misschien 5x een blauwtje, voor hetzelfde geldt lukt het wel en heb je een topspeler binnen.

Wel van groot belang om dat salarisplafond te verhogen, anders wordt het een kansloze missie.

27 juli 2016 om 17:47

@ Gooner4

Huntelaar is toch een ideale oplossing. We hebben met Cassierra en Dolberg twee jonge spitsen achter de hand die klaargestoomd moeten worden. Huntelaar kan dan de perfecte oplossing zijn. Die word denk ik ook met gemak topscorer in Nederland.

27 juli 2016 om 18:00

Dacht dat Huntelaar zei dat hij bij Schalke bleef? Anders zou dat zeker een goede zijn idd. Dat zijn ook de types waar je naar moet zoeken vind ik, spelers die eigenlijk nog te goed zijn voor de Eredivsie.

27 juli 2016 om 18:06

@ Gooner4

Zo werd ook verteld dat Milik tot de winterstop bij Ajax bleef. Huntelaar zal waarschijnlijk op de bank gaan belanden bij Schalke, omdat Schalke al een vervanger heeft gehaald voor een behoorlijk bedrag. Huntelaar lijkt me nu juist wel iemand die graag naar een wat zwakkere competitie gaat, maar daar dan wel alles speelt.

27 juli 2016 om 17:49

Haller hoeft van mij ook niet, totaal geen fan van hem.
Aan een Dolberg heb je veel meer in het systeem van Ajax.
Haller is totaal geen druistig spellertje, laat staan die achter iemand aan gaat rennen.

27 juli 2016 om 18:42

Ik kon het niet meer met je eens zijn. Haller past totaal niet bij dit Ajax..

Ik betwijfel of Overmars dat kan/wil/mag....

Ik zou het wel weten met meer dan 30 miljoen. Huntelaar terughalen, Ziyech ophalen bij Twente en goede rechtsbuiten. Dan ga je er flink op vooruit en houd je waarschijnlijk nog behoorlijk wat geld van Milik over.

Dijks speelde een zwakke wedstrijd overigens. Samen met El Ghazi de zwaksten bij Ajax. Een vervanger voor Dijks halen vind ik wat opportunistisch. Hij doet zijn ding, maar je moet hem niet te veel vrijheid aan de bal geven.

27 juli 2016 om 17:52

Jij doelt op de Rvc?
Ajax mag dat, er zijn genoeg spelers vertrokken, dus dat bied ruimte qua salarissen.
En met Mikey + Fischer heeft Ajax ook 8 miljoen minimaal verdiend, 5 voor Fischer en 3,5 voor Mike(dacht ik ergens te hebben gelezen).
Oftewel de colombianen hebben maar 2 miljoen gekost.

Als je dan 35 miljoen - 10%/3,5 miljoen overmaakt aan de Duitsers, had heb je meer dan genoeg over om te investeren en op te potten.

27 juli 2016 om 18:04

@ Ndisdenaam

Het zal moeten blijken, want tot dusver is er zelden een speler van buiten gekomen die direct wat toevoegde aan Ajax. Vrijwel alle spelers die gehaald worden zijn jonge talenten die eerst nog moeten wennen of goedkope gokjes van boven de 30.

27 juli 2016 om 18:57

Hennie
Ja Dijks speelde echt een bout wedstrijd. Die rechtsbuiten van Paok kon zonder enige hinder lekker zijn voorzetten geven. Wat een verschil met Tete.
Viergever was ook niet om over naar huis te schrijven als usual.

Een linksback is echt geen luxe.
EL Ghazi vond ik ook zwak. Ik heb bij hem steeds het idee dat hij denkt dat het allemaal vanzelf gaat.

Zeker niet de minste, maar Klaassen valt me zo tegen. Lijkt wel of die geen conditie genoeg heeft en geen progressie maakt.

Riedewald vond ik goed. Was niet iedereen met me eens.

27 juli 2016 om 23:05

@ hansje1969

Het lijkt soms inderdaad of Klaassen nog ergens last van heeft. Normaal in wedstrijden onvermoeibaar, maar sinds eind vorig seizoen lijkt de pijp sneller leeg te zijn. Misschien dat het iets te maken heeft met zijn buikklachten waardoor hij toen ook een tijdje langs de kant stond?

27 juli 2016 om 23:25

Tja echt vreemd. Hopelijk heeft het niets met zijn hersenschuddingen te maken. Dat zou vervelender zijn. Maar zal toch wel een oorzaak hebben want dit is niet gewoon lijkt me

Ja, een nieuwe linksback bijvoorbeeld! Man, man, man, wat was die vent slecht gister!

27 juli 2016 om 19:01

Nou inderdaad.....het eerste wat ik zelf ook dacht. Een snellere speler tegenover Dijks heeft een heerlijke middag of avond. Wat een verschil met Tete

27 juli 2016 om 20:58

Och we gaan weer spelers afmaken op basis van 1 wedstrijd. Dijks heeft het afgelopen seizoen juist verdienstelijk gedaan. Met zijn fysiek en snelheid is niets mis. Zijn voorzetten kunnen beter en zal ook weer beter moeten maar laten we nu niet weet na 1 wedstrijd conclusies trekken. Zou wat zijn als Hansje beleid zou maken. Heb je na 8 wedstrijden ineens iedereen verkocht.

27 juli 2016 om 22:00

Goh ik geloof dat jij elke reactie nu van me gaat afzeiken. Dijks geeft altijd zijn opponent veel ruimte. Dat staat toch als een paal boven water? Tete zit veel korter op zijn man. Dat was niet anders gisteren dan vorig jaar. Let er maar eens op. Dan zal je zien dat het zo is.
En ach die voorzetten....dat vind ik niet zo'n probleem. Dijks houdt niet van tikjes breed. Soms begint hij dan aan een solo wat vaak heel vermakelijk is. Dat is wel zijn charme. Maar kom op het is geen goede mandekker zoals Tete.

Een spits halen ( van Wolfswinkel of Kalou als die willen) Een rechtsbuiten halen die beter is dan El Ghazi, iemand zoals Promes of Traore misschien? En als Twente Sinkgraven wilt en ajax genoeg geld heeft, Ziyech halen

27 juli 2016 om 18:08

Traore en Ziyech zouden Ajax echt de stap de goede richting in helpen dan gaat de kwaliteit zeker een niveau omhoog. Van wolfswinkel had ik echt niet aan gedacht maar ik zag dat die nog een contract voor een jaar heeft. Als hij zijn vorm hervind dan is het voor de eredivisie een topper maar cl wordt moeilijk natuurlijk. Maar dat blijft altijd. Toch zou ik een betere en fittere spits prefereren. Ik weet dat het waarschijnlijk moeilijk gaat worden maar dan zie ik Basel Doumbia huren met optie tot koop. Dan moet Ajax toch ook zoiets met dat geld kunnen vinden. Zet 10 miljoen op de bank dan heb je een dikke winst behaald op Milik en investeer de rest in de selectie! Is een droom gaat toch nooit gebeuren..

Ajax zou Bas Dost moeten halen, of nogmaals Huntelaar polsen voor een terugkeer. Met een van die twee is wat mij betreft de selectie rond.

Nou verwacht er maar niet teveel van met die TD van Ajax Mitchell. Die haalt straks doodleuk weer twee talenten die er pas over twee /drie jaar staan.

Een spits met de nodige ervaring erbij halen is zeer zeker een must. Ben zeer benieuwd wat hoofdscout Henk Veldmate op zijn lijstje heeft staan. We gaan het zien de komende weken.

Wat zijn hier veel mensen pessimistisch over El Ghazi. Die jongen speelt momenteel onzeker en zonder overtuiging waardoor zijn acties simpelweg niet lukken. Toch was hij gisteren tot 4 keer toe het eindstation van een gevaarlijke aanval. Helaas maakte hij de kansen niet af. Als hij weer echt in vorm is zal hij laten zien een zeer complete vleugelaanvaller te zijn. Hij heeft echt veel meer in huis dan hij de laatste maanden laat zien.

Ajax heeft gisteren een veel belovende prestatie neer gezet, misschien niet de uitslag maar wel het veldspel. Het kan en moet allemaal nog stuk beter worden om echt succesvol te kunnen zijn. Vooralsnog zie ik geen reden voor negativiteit.

Huntelaar komt niet voor 1... 2 ....3.... maar minimaal 4 miljoen,
Niet te betalen voor Ajax.
Alle namen die ik hier lees verdienen 1 miljoen in 3 maanden.
Echt zou niet graag Overmars zijn alle shit over je heen en je ben gebonden aan de regels van Ajac.
En die zijn.... een salaris plafond van 1 miljoen euro.
Daar wijken ze echt niet van af, doe je dat wel, kom je in de toekomst absoluut in de problemen.
Ajax moet over 100 jaar nog bestaan.

28 juli 2016 om 16:51

Huntelaar heeft altijd aangegeven dat als Ajax zou komen, hij voor veel minder genoegen neemt.
En je heb het nu over salaris, als Ajax hem gewoon 3 miiljoen tekengeld geeft en 2 miljoen salaris, of 1,5 miljoen + prestatieclausule....dan komt hij gewoon.

Prima dit. Worden andere spelers ook meer waard zoals bijvoorbeeld luuk de Jong. Met hoge transfersommen haal je indirect de hoge tv inkomsten naar Nederland.

Zou jammer zijn, maar een mooie winst. Voor dat geldt zorgen voor optimale dubbele bezetting! Rb (diks) cb (st juste) lb halen dan nog een middenvelder als ziyech of kashaisvili en een lw als Bailey of larsson/limbombe. Als spits Dost of Traore. En een goede 2de keeper. Succes overmars!

Belachelijk bedrag voor Milik. Zelfs Suarez was nog goedkoper dan dit. Ook Tadic was veel goedkoper en ook nog eens beter, alleen al wat ouder. 15 miljoen is een mooi bedrag voor Milik, maar dit is belachelijk.

27 juli 2016 om 21:00

Dit is een mooi bedrag. Eindelijk eens een bedrag die past in dit belachelijke voetbal wereldje waar ze zo 60 miljoen neerleggen voor een Braziliaans talent. Suarez had toch al voor 75 miljoen verkocht moeten worden door Ajax. Elke muts had kunnen zien hoe goed hij al was.

28 juli 2016 om 07:07

VD Boog heeft Suarez in blinde paniek verkocht en daarmee de titel op het spel gezet. Ja onbegrijpelijk dat Ajax die zo geloosd heeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren