Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende stunt is een feit: ook PEC Zwolle legt het af tegen amateurs

Laatste update:

PEC Zwolle is woensdagavond verrassend uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. De huidige nummer negen van de Eredivisie ging in Amsterdam onderuit tegen AFC, de nummer vier van de Tweede Divisie: 1-0. Sparta Rotterdam won wel, op bezoek bij IJsselmeervogels, Fortuna Sittard schakelde Sparta Nijkerk uit en FC Groningen won nipt van Rijnsburgse Boys.

AFC – PEC Zwolle 1-0
Zoals verwacht mocht worden, was PEC in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Zo schoot Eliano Reijnders voorlangs en werd een schot van Davy van den Berg gestopt door doelman Gijs van Zetten. Ook AFC was af en toe dreigend, bijvoorbeeld toen Matthijs Jesse net niet kon worden gevonden bij twee voorzetten. In de tweede helft, nadat tot twee keer toe een schot van Nico Serrano was gekeerd door Van Zetten, leek AFC op voorsprong te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. In de 86ste minuut kwam AFC alsnog op voorsprong via Wessel Been, die koud in het veld stond en scoorde uit een corner. PEC wist die achterstand niet meer goed te maken.

IJsselmeervogels – Sparta Rotterdam 0-2
Sparta kwam vlak voor rust op voorsprong, en IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap mocht dat zich aanrekenen. Hij kreeg een uithaal van Camiel Neghli recht op zich af, maar verkeek zich toch nog: 0-1. In de tweede helft was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, toen Marouane Afaker na een goede combinatie van dichtbij voorlangs schoot. Charles-Andreas Brym, die halverwege de tweede helft nog over had geschoten, besliste de wedstrijd vlak voor tijd op prachtige wijze. Van afstand schoot hij de bal in de verre kruising: 0-2.

Sparta Nijkerk – Fortuna Sittard 0-1
Fortuna Sittard was het meest dreigend in de eerste helft, maar pogingen van Kaj Sierhuis gingen naast. Ook na de rust waren de bezoekers gevaarlijk: nu was het Mitchell Dijks die dicht bij een goal was. Twee pogingen van hem gingen echter over. Tien minuten voor tijd kreeg Fortuna een penalty, en die werd benut door Alen Halilovic: 0-1. Dat bleek ook de eindstand.

Rijnsburgse Boys – FC Groningen 0-1
Voor FC Groningen verloopt het Keuken Kampioen Divisie uiterst moeizaam, maar in de TOTO KNVB Beker hoopte het op bezoek bij Rijnsburgse Boys enigszins vertrouwen te tanken. De bezoekers waren de betere in de eerste helft, en waren dreigend via Liam van Gelderen (hoog over) en Luciano Valente (redding keeper Guus Zuidema). In de tweede helft liet ook Rijnsburgse Boys zich even zien: Furhgill Zeldenrust schoot, Hidde Jurjus redde. Twintig minuten voor tijd kwam Groningen op 0-1, toen Marvin Peersman raak kopte uit een corner. De thuisploeg wist vervolgens geen gelijkmaker meer te produceren.

Overige uitslagen:
DEM - Hoogeveen 3-1
RKAV Volendam - Eemdijk 5-0
Katwijk - TEC 5-0
SVV Scheveningen - USV Hercules 0-0 (3-4 na strafschoppen)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een schande om tegen een amateurploeg de beker uit te vliegen

Groetjes,

Een FC Utrecht supporter

1 november 2023 om 22:11

Het is eigenlijk geen schande meer. De top van de amateurs doen bijna niet onder voor keukendivisie teams.

1 november 2023 om 22:42

Tuurlijk wel een schande. De amateurs trainen niet elke dag maar 3 keer per week. En overdag werken ze gewoon.

2 november 2023 om 07:20

Dat zal dat profclubs 2 dagen vaker trainen in de week. Maar een Helmond Sport heeft gewoon minder salarislasten dan een Katwijk of AFC. Een Jesper Drost van HHC zou nog eenvoudig meekunnen in de KKD. Zou denk ik zelfs basis zijn bij mijn FC Groningen. Deze jongens kiezen bewust voor maatschappelijke carrière omdat ze niet het niveau hebben om bij de grote betalers in Nederland te spelen.

Dus het verschil tussen rechterrijtje KKD en linkerrijtje 2D is niet zo groot. En wellicht zelfs in voordeel van de amateurs. Ze komen ook steeds verder en winnen steeds vaker van amateurs. 25 jaar geleden toen we nog in de Amstel Cup in groepsrondes speelden was het verschil groot. Vaak uitslagen van 10-0 etc. Maar dat is nu gewoon niet meer het geval. En als clubs dan ook vaak nog aantal belangrijke spelers rust geven, kan het gewoon moeilijk worden.

Vergeet niet dat Jong Sparta, Jong Volendam en Jong Almere het altijd moeilijk hebben en dat zijn gewoon de betere jong teams. Jong Vitesse had het altijd best lastig. Alleen Jong AZ steeg er nog bovenuit. In de komende jaren zullen Jong Feyenoord en Jong Groningen het ook wel eens gaan proberen in de 2D. Geloof me, die gaan echt tijd nodig hebben om in die promotie plekken te halen.

2 november 2023 om 09:51

Denk dat het een schande zou zijn als PEC afgestraft zou zijn, of een duidelijk terechte overwinning. Dit is gewoon erg balen, maar PEC Zwolle had duidelijk het overwicht, maar met 10 man van AFC in de 16 is het erg lastig en moet je als PEC Zwolle net wat geluk hebben. Het geluk had AFC, bij de paar keer dat ze in de aanval gingen, dat ze een boomlange spits hebben, die een goede goal scoort. Kan je (inderdaad) de schuld leggen bij de verdediging, dat ze hem überhaupt laten koppen; maarja hij was bijna 2 meter... Maar dit is gewoon de pech dat ie er bij PEC Zwolle nét niet invliegt en dat bij AFC de bal wel op het juiste moment, op de juiste plek, bij de juiste man (op zn koppie) komt. Helaas gebeuren deze dingen.. Alle focus nu op de competitie!

1 november 2023 om 22:31

Is het nog wel een stunt? Gebeurd steeds vaker haha, knap is het wel! Alleen maar leuk voor dat soort clubjes.

1 november 2023 om 23:06

Sluit ik me bij aan als Groningen-supporter!

Hey toch een Amsterdamse overwinning!!!

Wel leuk altijd dit soort verassingen in de bekers met amateurs.

1 november 2023 om 22:55

Wat t minder leuk maakt is dat AFC nu even veel overwinningen heeft tegen eredivisieclubs als Ajax dit seizoen 😅

Wessel is mijn klasgenoot en wij hadden vanavond een tentamen. Heerlijk dit. Wessel mist een tentamen om zo een goal te maken in zijn debuut.

1 november 2023 om 22:10

Kijk eens aan, dat is nog eens leuk om te lezen! Een tentamen kan je altijd herkansen. Je club naar de volgende ronde schieten tegen een eredivisieteam, zeker niet. Mag ik vragen wat jullie studeren? En gefeliciteerd aan je klasgenoot

1 november 2023 om 22:17

Dankjewel! Wij studeren aan de ALO (Academie van Lichamelijke Opleiding) in Amsterdam. Dat wordt morgen genieten tijdens de lessen.👍👍

1 november 2023 om 23:11

Mooie is dat Wessel het net ook even bevestigd in een interview met espn. Mooi man 😁

Lag het aan mij of was dat veld van Afc vreselijk slecht verlicht?

Weet eigenlijk niet of ik zo veel bekerstunts met amateurs nou zo'n goede ontwikkeling vind. Dit zijn er wel erg veel.

1 november 2023 om 22:11

Tweede Divisie clubs zijn eigenlijk niet echt amateurs imo. Veel ex-profs en spelers uit jeugdopleidingen van bvo's. Neemt niet weg dat een Eredivisionist hier gewoon van moet winnen...

1 november 2023 om 22:15



Hoewel AFC het dit seizoen minder doet in de Tweede Divisie zijn zij en ook Spakenburg natuurlijk nauwelijks meer amateurclubs te noemen. Als je kijkt naar de budgetten en accomodaties dan kunnen zij prima wedijveren met rechterrijtje KKD. Dat betekent niet dat je als PEC niet gewoon moet winnen, maar wel dat het nou ook weer niet zã³'n extreme verrassing is dat je ook wel eens verliest.

1 november 2023 om 22:49

Grote kans dat de clubs die je opnoemt ook mensen in vaste loondienst hebben, en dan doel ik niet op de spelers.

1 november 2023 om 23:08

Je kan het niet eens meer stuns noemen imo. Het linkerrijtje van de Tweede Divisie is sterker dan het rechterrijtje van de KKD. Wordt eens tijd dat de KNVB plannen gaat maken voor een promotie/degradatie regeling en dan met name het aantrekkelijker maken voor de Tweede Divisie ploegen om te willen promoveren.

Ik ben niet eens verbaasd... Al weken is er geen lijn in het spel te ontdekken. Er zit geen pit in, geen idee achter, helemaal niks.
Het is echt een wonder dat we al zoveel punten bij elkaar gesprokkeld hebben, want van het voetbal hoeven we het niet te hebben. Zwaar klote dit. Nu maar alle focus op lijfsbehoud en dat gaat nog een hele zware klus worden...!

1 november 2023 om 22:11

Met zo'n trainer kon je het van te voren al weten helaas..

1 november 2023 om 22:11

Johhny mag ook opdonderen, waardeloze trainer! Mooi Japie terughalen.

1 november 2023 om 22:19

Volledig mee eens: Johnny eruit, Japie Stam d’r maar in. Strijd leveren tot de laatste seconde. Tegen Vitesse was het al verschrikkelijk, maar tegen AFC is een regelrechte blamage.

1 november 2023 om 22:34

Japie kent de club ook goed. Het spel onder Johhny is echt alsof er geen plan is. Ballen worden de ene keer van afstand geschoten, dan weer een voorzet en hopen dat het in de goal vliegt. Het is gewoon heel deprimerend om er maar te kijken.

1 november 2023 om 23:18

Ik blijf het alleen raar vinden dat PEC elke week het laat afweten in de 2e helft. Alsof de spelers niet fit genoeg zijn.

Dit geeft aan dat het echt slecht gesteld
Is met het niveau in de Nederlandse prof
Competities


Dat er zoveel prof ploegen worden uitgeschakeld door betaalde amateurs.

2 november 2023 om 10:40

Of misschien geeft dit wel aan dat het goed gesteld is met het niveau van de hogere amateur competities. Het is maar wat je wilt zien natuurlijk

Het niveau is achteruit gegaan in de eredivisie maar ook de mentaliteit ontbreekt. Ze denken veel te makkelijk over professioneel voetbal.
Mooi voor afc.

Zozo groningen heeft een prestatie geleverd zeg, 1-0 weten te winnen van het almachtige rijnsburg, wie had dat gedacht. Zo'n 5 jaar geleden speelden we nog lekker mee voor de playoffs om europa in te gaan en nu? Hebben we het lastig tegen een amateurteam en staan we 13e in de kkd! Kan er met mn hoofd niet bij, hopelijk binnenkort weer betere tijden.
Kop dr veur!!!!

1 november 2023 om 22:41

Het kan verkeren inderdaad. Maar ben blij voor Groningen dat ze niet zo afgegaan zijn als PEC, Heracles en NAC.

1 november 2023 om 22:50

Ja dat wel, al had ik er ook niet extreem veel erg in gehad. Een troosteloos seizoen is het toch al. Hopelijk pakken we een periode titel

Dit gebeurd no zoveel. Het is bijna niet leuk meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren