Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ziyech bezoekt Promes in Rusland; Schimmelpenninck haalt vernietigend uit

Dinsdag, 6 juni 2023 om 15:41 • Laatste update: 15:40

Hakim Ziyech was afgelopen weekend in Moskou, waar hij onder meer een bezoek bracht aan Spartak en naar een evenement ging met Quincy Promes. Het besluit van Ziyech om naar Rusland af te reizen en samen met Promes op de foto te gaan leidt tot veel kritiek en onbegrip op sociale media. Sander Schimmelpenninck haalt flink uit naar Ziyech. "Dat je een domme proleet bent die alles voor geld doet is één, maar dit is heulen met de vijand."

Ziyech en Promes werden samen gefotografeerd bij een evenement van Winline, een Russisch gokbedrijf. Laatstgenoemde wordt vervolgd voor de invoer van twee partijen van honderden kilo’s cocaïne. De zaak tegen Promes kwam afgelopen maandag aan de orde bij een regiezitting van de rechtbank van Amsterdam. Naast de drugskwestie staat de vleugelaanvaller ook terecht voor de zware mishandeling van een neef op een familiefeest in Abcoude in juli 2020. Deze zaak wordt later deze maand inhoudelijk behandeld. Het OM eist in deze zaak een gevangenisstraf van twee jaar. Uit telefoongesprekken die werden afgeluisterd door de recherche kwam duidelijk naar voren dat Promes de dader was van de steekpartij.

Ziyech krijgt veel kritiek op sociale media omdat hij afreist naar Rusland en op de foto gaat met Promes. Schimmelpenninck haalt op Twitter flink uit naar de aanvaller van Chelsea. “Gezellig op bezoek bij crimineel Promes in fucking Moskou. Dat je een domme proleet bent die alles voor geld doet is één, maar dit is heulen met de vijand. Promes hoefde al nooit meer in een Nederlands stadion te komen, Ziyech kan ook op de lijst. Let wel: ik heb als FC Twente-supporter jaren voor Ziyech gejuicht. Misschien wel de beste die ik ooit in de Grolsch Veste heb gezien (na Bryan Ruiz). Maar dit zijn geen misstapjes. Als je zo dom bent dat je niet snapt dat dit niet kan, is dat net zo erg als sympathiseren met de Russen.”

Het OM heeft Promes nog niet kunnen ondervragen omdat hij weigert Rusland te verlaten. Zijn advocaten laten weten dat de aanvaller van Spartak 'niets met drugssmokkel te maken zegt te hebben'. De belangenbehartigers van Promes willen de chatgesprekken beter kunnen analyseren, onder meer om vast te kunnen stellen of hun cliënt niet voor iemand anders wordt aangezien. De zaak rondom de cocaïnesmokkel wordt op 11 augustus hervat. Volgens het advocatenteam is de buitenspeler van plan om voor de inhoudelijke behandeling naar Nederland af te reizen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

206 reacties (laatste reactie door man city_1970)

Ben het er nie mee eens maar het blijft toch een vriend van hem. Had het zelf nie gedaan. En Sander ken ik, ondanks dat hij hier niets geks zegt, nie serieus nemen. Iedereen die het niet met hem eens is, noemt hij idioot of dom.

6 juni 2023 om 12:02

Vriend of niet, dit is niet handig.

Sowieso moet je goed nadenken of je wel zulke vrienden wilt hebben. Iemand die zijn eigen familie neersteekt en ook betrokken is bij grootschalig drugszaak, moet je gewoon op afstand houden. Al zou het je familie zijn.

6 juni 2023 om 12:13

Ik vind het erg jammer dat hij dit doet, want ik vind Promes zelf echt een pannenkoek. Maar ergens vind ik het wel mooi van Ziyech dat hij juist zo wars is van de publieke opinie. Toen Schreuder bij Twente onder vuur lag en zelfs nadat hij allang ontslagen was en hij hem daarvoor niet meer te vriend hoefde te houden, sprak Ziyech zich voor hem uit. Puur omdat hij dat zelf zo vond. Nu ook weer met Promes. De aantijgingen zijn vreselijk en het ziet er slecht voor Promes uit, maar hij is nog niet veroordeeld en ipv zijn handen ervan af te trekken (de makkelijkere keuze) blijft Ziyech trouw aan zijn vriend.

6 juni 2023 om 12:47

Hij is niet veroordeeld, maar hij komt ook niet naar NL toe voor een eerlijk proces. Daarnaast zijn de telefoongesprekken over zn neef en de afgetapte informatie over zijn betrokkenheid bij drugshandel wel gewoon bekend.

Ik vind wars zijn publieke opinie opzich iets moois. Maar je hebt ook zoiets als je steun betuigen aan criminelen. En dat in Rusland.

Ik ben wat dat betreft net als Marcel Lubbermans uit Harry Potter. Opstaan tegen je vrienden als ze iets fout doen vergt veel meer moed dan opstaan tegen iemand die je toch al niet mag

6 juni 2023 om 12:56

Vind het juist bij een hechte vriendschap van moed getuigen om je vrienden de waarheid te vertellen. Als Promes ook maar een deel van wat hem ten laste gelegd wordt op z'n kerfstok heeft zou ik een heel grondig gesprek met hem voeren als vriend.

6 juni 2023 om 13:01

Dit zijn nog steeds geen feiten totdat hij veroordeeld is.

6 juni 2023 om 13:04

Kunnen prima feiten zijn. Los van veroordeling.

6 juni 2023 om 13:27

@feye_88.. Ik zou zelf ook niet naar Rusland gaan in deze tijd. Tegelijkertijd zal ik nooit naar Israel gaan, maar er gaan ook voldoende nederlanders naar Tel Aviv ondanks meerdere mensenrechtenorganisaties het beleid daar als apartheid hebben bestempeld. Op dat vlak heb ik zelf vrij sterke meningen, maar vind ik wel dat ieder persoon zelf een overweging moet maken of je een land/regime wilt legitimeren of financieel steunen door je geld in dat land uit te geven.

Over de telefoontaps en ander bewijs, zei ik daarom ook al "het ziet er slecht voor proces uit". Daarentegen had ik zelf een maand geleden geen stuiver gegeven voor de kansen van Richard de Mos, maar is hij vrijgesproken. Dus wachten op het daadwerkelijke oordeel is altijd te legitimeren. En zelfs als hij wordt veroordeeld, hoef je iemand niet perse helemaal te laten vallen. Als je wilt dat iemand na zijn straf weer op het juiste pad vindt, heb je juist trouwe vrienden nodig die je daarop proberen te krijgen. Voordeel is dat selfies in de bajes niet mogen, dus zal het nooit zo in het publieke domein te zien zijn als hij langs proces gaat.

6 juni 2023 om 13:58

Die kom zijn eigen wel tegen als hij word veroordeeld. Hij kan nergens meer heen en als hij denk ik ga op vakantie naar een land waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft moet hij toch uitkijken dat zijn vliegtuig geen tussenstop krijgt in een land wat wel uitleverde. Een thagi kregen ze ook te pakken en zat in een land dat eigenlijk niet uitleverd aan Nederland. Ooit zit promes vast

6 juni 2023 om 12:14

Ik kan altijd wel genieten van de discussies van Sander. Gewoon een beetje op en neer elkaar uitmaken voor lul en idioot en dergelijke. Vind het ergens wel grappig. Net zoals wanneer hij geen weerwoord meer heeft en dan maar gewoon de profielfoto van de persoon met wie hij een discussie heeft enorm uitvergroot op Twitter slingert. Heerlijk.

6 juni 2023 om 12:33

Hij noemt die mensen dom omdat ze 9/10 keer geen onderbouwd argument hebben, maar enkel reageren uit emotie of beginnen te schelden

6 juni 2023 om 12:57

Dat doet Sander Schimmelpenninck zelf ook. Die discussieert ook regelmatig op basis van onderbuik en emotie en niet op feiten. Als hij dan met feiten om de oren wordt geslingerd, raakt hij zichtbaar geirriteerd en valt hij mensen maar persoonlijk aan.

6 juni 2023 om 13:08

Heb je een voorbeeld voor me?

6 juni 2023 om 13:08

Ik heb me altijd al geërgerd aan die schimmel. Geboren met een zilveren lepel in zijn aars (opgegroeid landgoed Nijenhuis, papsje is van het Twickel), maar wel de grootste kritiek op anders denkenden. Hij woont toch in Zweden? Laat em daar lekker met alles bemoeien. Je zou die vent maar als voorzitter van je club krijgen, ben je mooi in de aap gelogeerd .

6 juni 2023 om 13:22

Wat bedoel je precies met "anders denkenden". Wat denken die mensen allemaal volgens jou?

6 juni 2023 om 13:24

Nou ja, zoals hoe hij de stemmers van de BBB wegzette onlangs nog. Welke motivatie men ook mag hebben, hij ging er erg denigrerend mee om.

6 juni 2023 om 13:30

Ook toen onderbouwde hij waarom hij het dom vond: "in het AD legt Schimmelpenninck dat domrechts een gangbare term is voor mensen die tegen hun eigen belang in op een rechtse populistische partij stemmen. "het is een politieke stroming. Mensen die worden beïnvloed door populisten. Het is niet dat ik alle BBB-stemmers dom vind, maar ik vind het dom als je consequent tegen je belangen instemt."

6 juni 2023 om 13:37

Ook als je iets onderbouwd kun je denigrerend zijn. Een voorbeeld hiervan is dure woorden gebruiken die niet iedereen begrijpt. Zoals hij overkwam op tv na de uitslag, en we zullen zijn letterlijke teksten er maar niet bijpakken, was niet best. Ik zie hem al langer als moderne bourgeoisie die neerkijkt op de plebs. Dat had ik al toen hij bij de Quote zat, bah

6 juni 2023 om 13:53

Haha Sirius toch. Wat je ook van Schimmelpenninck vindt, hij doet gedegen journalistiek voor zijn stukken, boeken en programma's, hij is ook in columns vrijwel nooit op een slecht onderbouwd argument te betrappen en zelfs in bovenstaande tweets zoekt hij de nuance door aan te geven dat hij ook zelf ooit voor Ziyech juichte. Hij kiest er alleen, volledig terecht, voor om iedereen die als een idioot op zijn stukken reageert ook zo te behandelen of direct te blocken. Daarmee gaat hij discussies op basis van onderbuik juist niet aan.

6 juni 2023 om 15:02

Sander is juist een aristocraat geen bourgeoisie. Graaf of Hertog ofzo dacht ik.

6 juni 2023 om 15:12

@mc significant - Een recent voorbeeld was zijn stuk over mannelijkheid en social media, waarin hij pure feiten negeerde en punten maakten die nergens mee te staven zijn. Het ging niet om feiten en cijfers, maar emotioneel gebrabbel in de ruimte. Alsof mannelijkheid iets te maken zou hebben met criminaliteit of heldendaden... Bovendien schetst hij Zelensky als de morele standaard, een man die voor de oorlog met Rusland nou niet bepaald vies was van schimmige zaakjes. Als ik even graag in zijn betogen, kan ik ongetwijfeld vrij snel tal van zaken vinden.

6 juni 2023 om 15:52

@sirius Dat was een column. Als columnist heb je de vrijheid om je mening te geven en je emotie erin te verwerken. Dat is het hele idee van een column. Of verspreidde hij aantoonbaar nepnieuws in die column? Zo ja, wat dan?

6 juni 2023 om 16:08

Voor mij past hij prima bij de grachtengordelcultuur, 't blauwe boekje zegt mensen gelukkig weinig. Ben geen fan, ik vind hem een een dubbel moraal hebben (plattelandsjongen - fast boy Quote). Ik vraag me af hoe ver hij zou zijn gekomen zonder zijn afkomst...

6 juni 2023 om 20:09

Ik weet niet of je reageert op mc significant, maar als je dat dure woorden noemt maak ik me wel wat zorgen

7 juni 2023 om 11:29

Mc significant

Die dwerg verbied anderen te vliegen en vliegt zelf keer op keer naar Zweden de hypocriet. Maar goed dat zijn we gewend van links.

7 juni 2023 om 11:31

Hij verbiedt helemaal niemand iets.. ik zou even wat beter lezen/luisteren als ik jou was

6 juni 2023 om 12:45

Daarnaast lever je kritiek op sander wordt je meteen geblokkeerd. Het is gewoon een kleinzerig mannetje die wel kritiek wil leveren, maar niet kan incasseren

6 juni 2023 om 12:54

Onderbouwd kritiek leveren is iets anders dan dom schelden..

6 juni 2023 om 17:32

Gezien sommige van je reacties hier, is de kans aanwezig dat het ook niet zo sterk onderbouwde kritiek is geweest. Betekent niet dat het daadwerkelijk zo was natuurlijk, geloof best dat hij wat kleinzerig kan zijn. Maar om een beetje kritiek.. mag ik vragen waar het precies over ging? Voor ik te voorbarige conclusies trek!

6 juni 2023 om 12:50

Als hij hem persoonlijk alleen thuis had opgezocht zou 1 ding zijn. Maar prominent aanwezig op een feestje van een Russisch bedrijf in Moskou?

Dan heb j echt totaal geen idee van wat er speelt in de wereld. Daarnaast ook zeer slecht van z'n managment/agent dat die hem hier naartoe laten gaan.

6 juni 2023 om 12:55

Sander Schimmelpenninck is een beetje een vreemde eend in de bijt. Op het moment dat hij over feitelijke zaken begint, zegt hij best zinnige dingen. Als dat echter niet strookt met zijn denkbeeld en kijk erop, komt hij met emotioneel gebrabbel die hij niet kan onderbouwen met iets concreets. Vanaf dat moment komt er alleen nog onzin uit en valt hij anderen aan om niet af te gaan als een gieter.

6 juni 2023 om 13:12

Als je beetje de juiste normen en waarden hebt laat je zo’n persoon direct vallen. Daar wil je toch niets mee te maken hebben?

Je moet je vrienden niet meteen laten vallen als ze een criminele daad uitvoeren natuurlijk. Maar lekker met hem naar een jetset feestje, van een gokbedrijf dan nog, gaan uit godbetert Rusland is wel echt het complete uiterste daarvan. Dat er niemand is die tegen iemand als Ziyech zegt “dat lijkt me nu niet zo een goed idee”.

6 juni 2023 om 12:13

Haha alsof het hem nog enigszins wat boeit wat de rest van de wereld van hem denkt. Zo heeft hij altijd al een beetje in elkaar gezeten, de ''ik tegen de wereld'' mentaliteit. Het is echt bizar en triest tegelijk maar het verrast me totaal niet van hem.

6 juni 2023 om 12:17

Ik zie het eerder andersom, waarom zou je nog met zo'n agressief ventje en drugscrimineel om willen gaan? Maar Rusland is verder weinig mis mee, genoeg mooie plekken daar en de normale bevolking heeft totaal niks met de hele situatie in Oekraïne te maken. Was hij naar Israel gegaan had niemand het een probleem gevonden. Ook dat het door een gokbedrijf is georganiseerd, in Nederland wordt ook zoveel door Toto of de staatsloterij gesponsord en dat is notabene van de overheid dus wat is het verschil?

6 juni 2023 om 12:26

Het is gehele optelsommetje. Mogelijke crimineel (zowel fysiek geweld als drugshandel), Rusland en dan nog eens een gokbedrijf.

6 juni 2023 om 13:22

De gewone bevolking heeft niks met de situatie in Oekraine te maken?

Ik was vergeten dat die half miljoen bezettinstroepen allemaal clones van Putin zijn.

6 juni 2023 om 13:34

Grapjas, militairen zijn toch niet 'de gewone bevolking'...
Rusland heeft 134 miljoen inwoners en jij noemt iedereen slecht vanwege een half miljoen militairen?

Daarnaast kiezen ook de meeste militairen er niet voor om dit te doen, wat voor keuze hebben ze dan? Het is niet echt dat zij een keuze krijgen he... Ze zijn verplicht dit te doen, anders word je gewoon vastgezet en weggezet als landverrader.

7 juni 2023 om 13:40

Er is ondertussen gemobiliseerd wat betekent dat er ook 'normale' Russen nu in Oekraine de bezetter lopen uit te hangen.

Wat betreft straffen: strafrechtelijk is het moeilijk om deserteurs van de zogenaamde SMO te vervolgen aangezien het hier niet om een oorlog gaat.

En als dat zo was, lijkt het me een ebter uitkomst om in een Russische gulag te zitten dan a) zelf gedood te worden door Westerse artillerie, b) de hele dag de lokale bevolking te terroriseren door o.a. het bomabrderen van civiele infrastructuur en het mijnen van dachas's.

Grapjas kun je me noemen, maar ik lach echt niet nadat wat ze anderhalf jaar hebben gedaan met de stad van mijn schoonfamilie (kharkiv).

6 juni 2023 om 12:22Er is de afgelopen jaren wel meer tegen Ziyech gezegd waar hij niks mee heeft gedaan.

Zijn geweldige prestaties bij Ajax haalden daar de scherpe randjes echter vanaf. En soms hoefde hij er ook niks mee te doen.

Dit vind ik wel een rare actie.

6 juni 2023 om 12:45

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die dat tegen hem zeggen, echter lijkt Ziyech me niet echt het type om zich daar iets van aan te trekken.

6 juni 2023 om 15:53

Dat en hij lijkt steeds een soort statement te maken door juist steeds over hem te posten.

6 juni 2023 om 16:06

Tja, het blijven toch mensen en iedereen mag gaan en staan waar hij/zij wil.
Uiteraard doet Ziyech hier niets verkeerd mee, maar echt een handigheidje noem ik het ook niet.

Ik vind Promes persoonlijk echt een stoeptegel (en zeer matige voetballer), maar dat er vrienden van hem, hem bezoeken vind ik natuurlijk niet heel vreemd. In de toekomst zal dat niet veel anders zijn, want denk zomaar dat hij niet de kans heeft om hun te bezoeken😉. Wat ik natuurlijk meer dan terecht vind

6 juni 2023 om 11:59

Vind je het niet heel vreemd om nu naar Rusland af te reizen en daar zo te koop mee te lopen? Ik namelijk wel. Dat hij vrienden met hem blijft, dat moet hij lekker zelf weten, maar kom op dit is toch een bijzonder domme actie van hem en geeft aan dat je totaal schijt hebt aan die oorlog.

6 juni 2023 om 12:03

Persoonlijk heb ik niks tegen Rusland? Net zo min dat ik iets tegen of met Oekraïne heb. Ik loop gewoon niet mee met de D66 oorlogspolonaise. Al zou ik zelf het ook niet te koop lopen met de huidige stand van zaken, maar moet zeggen dat het iedereen vrij is om te gaan of niet. Daar ga ik echt niet iemand om veroordelen.

6 juni 2023 om 12:19

Dat hij nooit meer in een Nederlands stadion mag komen vind ik ook onzin. Dat hij een domme proleet genoemd wordt niet eerlijk gezegd. Of je nou links of rechts bent en wat je ook van de oorlog vindt dit doe je gewoon niet.

Hij toont hiermee als voetballer totaal los te staan van de maatschappij en lekker te doen waar hij zelf zin in heeft en dat hij schijt aan alles heeft.

6 juni 2023 om 12:24

D66 oorlogspolonaise??? Pff het moet niet veel gekker worden.

Er zijn gewoon 2 redenen om dit niet te doen. Promes en Rusland.

6 juni 2023 om 12:31

De D66-oorlogspolonaise... Stel je voor dat je een volwassen persoon bent en onironisch zoiets opschrijft. Man man man.

Weet je wie vooraan staat in die oorlogspolonaise? Vladimir Poetin, die een invasie aan elke kant van Oekraïene begon in Februari vorig jaar.

Alsof Nederland nu actief aan het mobiliseren is. Hou op hoor.

6 juni 2023 om 12:32

Scummyman. D66 is toch wel de partij die vooraan staan om wapens uit te delen? Mag van mij allemaal wel een onsje minder. Alsof oorlog een feest is...

6 juni 2023 om 12:33

Bongiorno. Ow begrijp mij niet verkeerd hoor. Poetin is hier de grote agressor. Maar ik mis een beetje de deescalatie van onder andere D66. Let maar op mijn woorden; over een half jaartje beginnen de eerste stemmen te komen om ook grondtroepen te sturen en voor je het weer ben je in een directe oorlog beland. Moet zeggen dat zij mij niet moeten bellen... En ja ik ben een volwassen persoon, en nu?

6 juni 2023 om 12:38

Ducktaildo Onzin. Niemand in NL zit te wachten om zijn leven te moeten geven in een oorlog met Rusland. Het is echter wel in ons eigen belang om Oekraine zoveel mogelijk te steunen en dat land niet ten prooi aan die gek uit Moskou te laten vallen

6 juni 2023 om 12:44

Mc significant. En hoe zie jij het dan uiteindelijk lopen? Straks leveren wij F16's en wat kunnen wij dan nog? Tanks hebben zij al? Wat is in jouw ogen de volgende stap? Het is dan of onze handen ervan af trekken of zelf ook deel gaan nemen aan de oorlog. Rusland kan ook nog een totale mobilisatie doen en dan heb je gewoon echt stront aan de knikker.

6 juni 2023 om 12:50

Ducktaildo, je hoopt natuurlijk dat er niet meer nodig is. Maar draait het eens om: als NL wordt aangevallen door Engeland, zou jij geen wapens willen van andere landen om jezelf te verdedigen? Klinkt een beetje alsof je een 'eigen land eerst' type bent. In dat geval: Nederland heeft er heel veel economische baat bij dat Oekraïne zich staande houdt en eventueel een wapenstilstand kan afdwingen.

6 juni 2023 om 12:52

Gewoon blijven leveren natuurlijk. No way dat er een mobilisatie komt in Europa om troepen naar Oekraïne te sturen.

6 juni 2023 om 12:53

Wat heeft het begrijpen dat het nu niet slim is om naar Rusland te gaan nou weer te maken met het meelopen van een D66 oorlogspolonaise? Nederland, niet D66, ondersteunt Oekraine omdat het anders onder de voeten wordt gelopen door een imperialistische agressor die Oekrainer wil inlijven. Niks mis om een ander Europees de kans op zelfverdediging te geven.

6 juni 2023 om 12:55

Oenieboy. Ik ben daar gewoon eerlijk in hoor. Voor mij is het inderdaad 'eigen land eerst' en ik zie als uitweg in deze door Poetin gestarte oorlog dat wij dus direct bij de oorlog betrokken raken. Nederland heeft vooral baat bij een stabiele wereldorde en dat is een uiteindelijke directe confrontatie met Rusland niet. Dan dondert de hele wereldeconomie in elkaar.

6 juni 2023 om 12:58

Lierse1997. Als wij niet bereid zijn om grondtroepen te gaan sturen, dan heeft het geen wat wij nu doen weinig tot geen enkele zin. Dan stel je alleen maar de uitkomst uit. Wapens sturen daar ga je de oorlog niet mee winnen mocht Rusland echt overgaan tot totale mobilisatie. Dan wint gewoon het getal. Ik vind persoonlijk dat er allemaal zo makkelijk over wordt gedacht en dat wij allemaal veilig zijn omdat het zover van onze bed show is. Wij zijn een pad ingeslagen waarvan ik niet zo zeker ben dat het allemaal goed gaat komen. Ik zie vooral aan allebei de kanten een stel mensen die blijven schreeuwen om meer oorlog. Momenteel zie ik Oekraïne als slachtoffer van zowel Rusland als de NAVO die elkaars ruzie aan het uitvechten zin in Oekraïne. Rusland is de aanstichter, maar de NAVO doet nou ook niet bepaald zijn best om de boel te kalmeren.

6 juni 2023 om 13:10

Ducktaildo Onzin. Het getal wint niet altijd en daar zijn talloze voorbeelden van. De hoeveelheid materiaal, de organisatie van het leger, de bereidheid om te vechten etc spelen allemaal minstens zo'n grote rol

6 juni 2023 om 13:13

Ben dan wel benieuwd naar ons eigen belang? Oekraïne is zo corrupt als de pest, nooit een bondgenoot geweest, geen NAVO, geen EU.. wij hebben helemaal niks te maken met die oorlog. En hoor niemand als de VS, Irak of Afghanistan binnenvalt. Overigens gaat de NAVO in dit conflict ook niet vrijuit. Vanaf moment 1 zijn ze al bezig om de oorlog erger te maken ipv de deëscaleren. Heel deze oorlog is überhaupt begonnen omdat de NAVO zo nodig moet uitbreiden richting Rusland terwijl er was afgesproken dat dit niet zou gebeuren..

6 juni 2023 om 13:16

Mc significant. Als er geen mensen meer over zijn om de wapens te bedienen dan houdt het gewoon op toch? Tuurlijk is de organisatie van het leger van groot belang, maar de Russen leren ook van hun gemaakte fouten. Al met al gaat er veel onnodig bloed verloren en ik zie geen concrete uitweg dan een uiteindelijke totale oorlog.

6 juni 2023 om 13:19

Het is gewoon feitelijk onwaar wat je zegt. Moderne wapens leveren helpt weldegelijk. En natuurlijk ben je er niet mee als er geen mensen meer over zijn, maar er zijn nog heel veel Oekraïners dus dat is een non-argument.

Absolute aantallen zijn uiteraard een relevante factor, maar absoluut niet alles bepalend. Het zegt bijvoorbeeld al meer dan genoeg dat de Russen zich genoodzaakt zien zich in te laten met die Wagner-groep (waar er echt belachelijke aantallen mensen sterven).

6 juni 2023 om 13:23Nou leg eens uit,

Hoe deescaleert het Westen/oekraine unilateraal zonder dat Rusland met landjepik wegkomt en er een gevaarlijk precedent wordt gezet?

Ik ben benieuwd.

Vrede en deescalatie zijn simpele woorden om te schrijven en uit te spreken, maar ik mis altijd duiding.

6 juni 2023 om 13:26

Lierse1997. Maar denk jij dat Rusland al alle kaarten op tafel heeft gegooid? Ook zij hebben nog moderne wapentuig dat zij kunnen inzetten. Naast ook nog wapens die het daglicht niet kunnen verdragen. Ach laat ik het er maar op houden dat ook wij bezig zijn met een gevaarlijk spelletje. Dat ik niet meega in het eenrichtingsverkeer dat wij alleen maar goede dingen doen. Ook wij gooien in deze casus olie op het vuur en de enige die hiervan de slachtoffers zijn, dat is het volk in de Oekraïne en de mensen aan het front. Ik ben echt geen pro Rusland, in tegendeel zelfs. Ik vind het op basis van onze informatie een afschuwelijk land. Maar wij moeten onze handen niet wassen in onschuld.

6 juni 2023 om 13:38

Je kan dan wel zeggen dat “wij” olie op het vuur gooien, maar dat is wel op vraag van een democratisch verkozen regering in Oekraïne. En daarnaast blijf ik een reactie op een invasie van een land als “olie op het vuur gooien” een enorm vreemde omschrijving vinden. Dat is zoals zeggen dat de politie olie op het vuur gooit door acties tegen de georganiseerde misdaad te voeren. Verder is het voornamelijk de heer Mark Rutte die in Europa enorm aan het lobbyen is voor F-16’s dus om het nu per se als “D66-oorlogspolonaise” te omschrijven vind ik ook maar vreemd.

6 juni 2023 om 13:45

Waarom zijn wij bezig met een gevaarlijk spelletje als je Oekraine wapens geeft? Laat staan olie op het vuur gooien. Het alternatief is veel gevaarlijker. Dan wordt een land ten grootte van Frankrijk weerloos onder de voet gelopen door een veel groter buurland. Ik vind het zo misplaatst om te pleiten voor vrede, als die vrede inhoudt dat we maar geen wapens moeten beleveren. Dan gooi je Oekraine in feite gewoon onder de bus.

@tilburg013. Je zegt in je post enerzijds dat het niet 'onze bondgenoot' is omdat Oekraine geen lid uitmaakt van de Navo, maar tegelijkertijd bekritiseer je dat de NAVO 'uitgebreid is'. Het zijn veel landen zelf die aansluiting hebben aangevraagd bij de Navo, niet andersom. Voor Oekraine heeft de NAVO tot deze oorlog deze aanvraag nooit behandeld, laat staan goedgekeurd. Wanneer mogen we in jouw ogen dan wel Oekraine helpen met het verdedigen van haar eigen land tegen een veel groter buurland?6 juni 2023 om 13:49

Lierse1997. Het is vooral dat wij niet aandringen om een dialoog te starten met Rusland. En daarmee doel ik op olie op het vuur gooien. Vanuit onze kant is niet de oplossing om te gaan praten, maar om meer wapens te geven. Tja ik kan je aanraden om wat debatten terug te kijken over deze kwestie. Dan zie je dat D66 bij wijze van spreken na het eerste schot al F16's wilde sturen. Alleen Googlen op 'd66 oorlog Oekraïne' en je ziet al genoeg nieuwsartikelen over wapenindustrie moet dit en moet dat.

6 juni 2023 om 13:53

Orgullo. Zolang wij niet gaan aandringen dat deze twee landen gaan praten maar doodleuk steeds meer wapentuig leveren zijn wij bezig met een gevaarlijk spelletje. Jij en ik weten niet hoe deze oorlog gaat eindigen, maar dat het fout kan aflopen voor ons is natuurlijk zeer reëel. Daarom vind ik dat wij ook met een gevaarlijk spelletje bezig zijn. Stuur aan op gesprekken ipv zoals D66 oppert om een oorlogseconomie voor de wapenindustrie op te starten. Zolang er niet wordt gepraat, zal er geen oplossing volgen. Of je moet hopen dat van binnenuit in Rusland er een opstand plaats gaat vinden om Poetin af te zetten, maar wat er dan gebeurd?

6 juni 2023 om 13:54

Ducktaildo. Als je aandringt op een dialoog, welk compromis denk je dan dat er bereikt wordt als Poetin recentelijk zijn eisen nog heeft kenbaar gemaakt (1/3 van Oekraine opgeven en aan Rusland toekennen, Oekraine demilitariseren)? Aandringen op een dialoog, sturen op gesprekken klinkt allemaal verstandig, maar zonder een bereidwillig Rusland dat zich terugtrekt uit Oekraine is die dialoog gedoemd te mislukken. Sterker nog, je bevoordeelt de agressor ermee.

6 juni 2023 om 13:55

@Ducktaildo,je zegt hieronder al dat je van het “eigen volk eerst” bent. Denk dat niet strookt met de visie van D66. En ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan worden dingen als D66 oorlogspolonaise gezegd omdat het lekker klinkt.

Beetje van het niveau, dombo van de week, naar mannetje en recent kunstgrastrainer van de zogenoemde analisten. Om het weer naar het voetbal te trekken

6 juni 2023 om 13:55

De dialoog aangaan houdt voor Rusland in dat Oekraïne een deel van zijn grondgebied moet afstaan momenteel. Dus vrij logisch dat Oekraïne daar geen zin in heeft.

En blijkbaar is Rutte het er wel mee eens aangezien hij nu samen met de Britten de grote voortrekker van dat plan is.

6 juni 2023 om 13:59

Orgullo. Zolang je niet praat weet je het ook niet. Het wordt geen eens meer geprobeerd, en dat vind ik zonde. Meer aansturen op dialoog en kijken wat eruit komt

6 juni 2023 om 14:00

Scummyman. Ow ik ben de eerste die aangeeft dat ik niet pas binnen de visie van D66. Zij willen dingen die ik niet wil en ik wil weer dingen die zij niet willen. Even goede vrienden denk ik dan. Volgens mij ga ik toch best wel inhoudelijk de discussie aan? Dus deze opmerking snap ik niet.

6 juni 2023 om 14:02

Lierse1997. Wanneer heeft het laatste gesprek plaats gevonden? Zolang er niet wordt gepraat blijf je elkaar bestoken met bommen. Tuurlijk acht ik de kans op succes ook niet heel groot, maar niet praten lost het probleem sowieso niet op. Misschien kom je naar een paar gesprekken wel dichter naar elkaar toe?

6 juni 2023 om 14:04

Ducktaildo. Vorige week heeft Poetin nog op nationale TV zijn eisen kenbaar gemaakt. Als een dief in mijn huis komt, mijn vrouw en kinderen verkracht, mijn huis grotendeels vernielt, en alsnog eist dat ik een derde van mijn huis aan hem afsta, is het toch nogal pedant om te gaan eisen dat ik met hem in gesprek ga? Hoe denk je dat Oekraine erin staat, ja prima joh, ik sta wel even 1/3 van mijn grondgebied af?

6 juni 2023 om 14:06

Vinden er dan geen gesprekken plaats?

6 juni 2023 om 14:11

@ducktaildo laat ze maar praten joh. Wat er maar gebeurt, sommige mensen zullen altijd de regering verdedigingen.

6 juni 2023 om 14:14

@Orgullo, Oekraïne heeft niks te zoeken bij de NAVO. Zoals ik al zei, een van de meest corrupte landen van de wereld. Toen die oorlog nog niet was begonnen maar er wel al spanning was, gingen wij doodleuk praten over het feit dat Oekraïne bij de NAVO kan. Terwijl er met Rusland is afgesproken dat wij niet zouden uitbreiden richting hun landgrens. Of jij denkt dat de VS niks zou doen als Rusland of China raketten neerzet in Mexico aan de Amerikaanse grens? Het is allemaal zo hypocriet. En als je echt iets wil oplossen dan ga je bemiddelen, proberen te deëscaleren. Het eerste wat wij deden was sancties opleggen die alleen onze eigen burgers raken. Vervolgens sturen we voor miljarden aan wapens wat de oorlog alleen maar erger maakt. Die oorlog stinkt aan alle kanten. Waarom maakt de VS, tientallen miljarden over naar Oekraïne. Een land waar ze nog nooit enige relatie mee hebben gehad. Als je zo naïef bent dat ze dat doen uit liefdadigheid dan snap je er niks en ben je gewoon tegen jezelf aan het liegen.

6 juni 2023 om 14:25

@tilburg. Maar je beantwoordt mijn vraag niet. Wanneer mogen we in jouw ogen dan wel Oekraine helpen met het verdedigen van haar eigen land tegen een veel groter buurland?

Daarnaast is je betoog nogal warrig. Wij hebben sancties opgelegd toen er 198 Nederlanders uit de lucht werden geschoten door Russische wapens die separatisten steunde. Had jij lekker thee willen blijven drinken met Poetins Rusland na 2014?

6 juni 2023 om 14:43

Moet zeggen dat ik even snel door de overige comments in de discussie met andere heen gescrold ben maar volgens mij zie ik nergens terug waarom D66 specifiek vooraan staat met wapens uitdelen. Dat is toch gewoon een gezamenlijke beslissing. Ollongren is welliswaar minister van Defensie maar dat betekend niet dat zij zulke beslissingen alleen kan maken.

Dat bedoelde ik met D66 zwart maken zonder inhoudelijk daarop in te gaan.


Verder hou ik niet van “name calling” zowel niet in de politiek als in de voetbalwereld. Het leidt af van de originele discussie die gewoon beschaafd gevoerd moet worden met argumenten. Zoals je hierboven wel gewoon doet wat ik respecteer.
Al zitten we inhoudelijk niet echt op 1 lijn.

6 juni 2023 om 17:21

@tilburg 013

Er is nooit beloofd dat ze niet zouden uitbreiden. Dat is slechts een claim van Rusland. En Rusland claimt zoveel, 99 van de 100 claims zijn gelul en mag je met een korreltje zout nemen.

Daarnaast grenst Rusland al sinds dag 1 van de oprichting aan de Navo. De NATO is een defensief pact waar elk soeverein land zich bij mag voegen als alle betrokken partijen daar mee instemmen. Daar heeft Rusland echt geen ene reet mee te maken. Wat er gebeurd in Oekraine is exact de rede landen bij de NAVO willen.

6 juni 2023 om 17:37

Ten eerste, er is continu een situatie in de wereld waar een land een ander aanvalt en landjepik plaatsvindt. Waarom zou Nederland hier een rol in moeten spelen? Waarom in die andere situaties dan niet? Oekraine is geen EU lid en geen NAVO land. Oekranie is -net als Rusland- een niet democratisch land waar vrije media en oppositie al lang de nek zijn omgedraaid. Het land staat hoog op de lijst van landen dat corruptiebestrijding tegenwerkt.

Wat betreft landjepik. Ben je op de hoogte van de geschiedenis van de NAVO en het Warschaupact? De val van de muur, de beloftes tussen Kohl / James Baker en Gorbatsjov over het niet zullen uitbreiden van de NAVO richting Rusland? Over de NAVO uitbreidingen in 1999 en 2004? De rode lijn die toen (vanuit Russisch perspectief) is overtreden gelet op de afspraken? Het jarenlange geduld van Rusland waarbij men heel duidelijk was over Oekraïne. Iedereen wist dit. Net zoals China duidelijk is over Taiwan. De Maidan revolutie in 2014 en de rol van de Navo? De burgeroorlog in Oekranie en de terreur op etnische Russen in Oekraïne? Een bevolking in de Donbass waarop werd gejaagd die zich uitsprak voor aansluiting bij Rusland (en met jaloezie naar de Krim keek)? Dan zul je begrijpen dat dit conflict zoveel meer complexiteit in zich heeft dan alleen de huidige agressie van Rusland richting Oekraïne. De VS zouden het nooit accepteren dat Canada of Mexico onder invloed van Rusland kwam en kernwapens in de achtertuin zouden staan. Dit geldt ook voor Rusland richting Oekraine. Erg triest dat er aan beide kanten zoveel slachtoffers vallen in een oorlog wat nooit een oorlog had hoeven zijn. Erg triest dat ons belastinggeld zorgt voor meer bloed (aan beide kanten).

Dus deescalatie kan door te stoppen met wapens te leveren. Afspraken te maken over de Donbas. Oekranie heeft een hekel aan de mensen daar. De mensen daar willen graag bij Rusland. Dan ben je er toch?

6 juni 2023 om 18:49

Je vergeet nog te vermelden dat het Romeinse rijk daar ook slechte dingen gedaan heeft! Om nog maar te zwijgen van de Byzantijnen. En Grieken zal ik maar helemaal niet vernoemen!

Nu even serieus. Hoe ver terug is lang genoeg geleden om het niet meer relevant te maken voor jou?

6 juni 2023 om 22:27

@silaz. Dit betoog slaat werkelijk als een tang op een varken. In de Donbas willen de mensen helemaal niet bij Rusland en ten tweede heeft NAVO nooit 'landjepik' gedaan. De keren dat landen als Letland, Litouwen zich vrijwillig bij de NAVO aansluiten is niet te vergelijken met de militaire invasie van Rusland op Oekraine, of vind je van wel? Ik kan nog wel 5 gaten in je stuk schieten maar hier is zoveel mee mis dat ik er niet eens aan begin.

Wie is Sander Schimmelpennick?

ot: Dit is nog eens een echte vriendschap, mooi dat Ziyech zijn vrienden niet zomaar in de steek laat. Daarnaast is Promes nog niet eens veroordeeld, dus vind ik maar bijzondere uitspraken.

6 juni 2023 om 11:55

Een mannetje die nogal vol van zichzelf is en alles en iedereen die anders denkt meteen voor alles en nog wat uitmaakt. Niet mijn type mens en snap ook niet waarom hij zo nu en dan een podium krijgt

6 juni 2023 om 12:40

"iedereen die anders denkt". Deze mensen komen niet verder dan ordinair gescheld of haat richting buitenlanders of socialisten. Als je met een goed onderbouwd verhaal komt maakt hij je nergens voor uit.

6 juni 2023 om 12:55

Dan ken je Sander niet helemaal. Volg zijn Twitter anders even. Iedereen dat niet hetzelfde denkt als hij is wereldvreemd en zou wat hem betreft van de aardbodem moeten verdwijnen. In de Corona tijdperk stond hij ook vooraan om andere te vooroordelen.

6 juni 2023 om 13:16

Hahahaha zeg gewoon helemaal niets als je die guy niet kent mc significant. Sander Schimmelpennick werkt full time als Random-mensen-belediger op Twitter.

Die vent is zo inhoudsloos, zo hypocriet als de pest en spendeert echt uren per dag om de gemiddelde harry te vergelijken met Nazi's. "domrechts" zegt hij ook minstens 20 keer per dag. En meestal niet tegen de extreem-rechtsen.

6 juni 2023 om 13:21

Ik bekijk zijn twitter zo nu en dan met veel interesse. Ja, hij heeft een beetje een agressieve activistische stijl, maar feitelijk valt er weinig op hem aan te merken vind ik

6 juni 2023 om 13:26

Timmio Als mensen in een moeilijke economische en sociale situatie zitten en ze vervolgens alle schuld bij buitenlanders leggen en op clubjes als PVV en FvD stemmen ipv een sociale partij als PvdA of SP dan noem ik dat wel behoorlijk dom rechts ja..

6 juni 2023 om 17:51Je kan wel doen alsof iedereen waar je ooit tegen praat het uiterste is, maar dat maakt het niet minder onjuist.

Sander is gewoon zo'n type kereltje die zichzelf veel te belangrijk vindt, meteen in de scheldstand springt als zijn hypocrisie naar voren komt, nogal "aparte" meningen openbaart en werkelijk geen zin of 3 kan volhouden zonder te tieren naar de gemiddelde mens.

Om te zeggen dat hij dat alleen doet tegen "mensen die de schuld bij buitenlanders leggen en op clubjes als PVV en FvD stemmen ipv een sociale partij." is niet zo zeer naief, maar gewoon wilsbekwaam liegen.

Sander is niets beter dan Geert, maar dan aan de andere kant van de politiek. Inhoudsloze schreeuwert.Daarnaast, (add: edit) iemand wiens beste argument ooit "je bent dom" is, is niet inhoudelijk relevant of sterk. Elke keer dat hij publiekelijk praat zet hij zichzelf ook faillikant voor lul.
Als dat een van Links 'goede' sprekers is, zal rechts alleen nog maar groter worden. Gelukkig voor links is Sander echter totaal geen boegbeeld voor ze

en... "Als ik mijn tegenstanders een mening opleg die ze niet hebben, is mijn excuus ze dom te noemen geldig!" is ook echt van dramatisch argumentatie niveau. Mocht je dat nog niet doorhebben

6 juni 2023 om 18:31

Het is gewoon een slimme gast. In tegenstelling tot veel voetbalfans.

6 juni 2023 om 21:27

Oh dacht dat je t over Promes had..

6 juni 2023 om 11:59

Echte vriendschap wordt inderdaad niet tegengehouden door een messteek in een knie (nadat je eerder aan de telefoon gezegd hebt hem kapot te maken) of betrokkenheid bij een drugsdeal van een paar miljoen.

6 juni 2023 om 12:03

Misschien dat het concept van echte vriendschap dan aan heroverweging toe is.

6 juni 2023 om 12:04

Vrienden kun je kiezen, familie niet. Niet voor niets het gezegde: Met je familie moet je wandelen niet handelen.
Mooi om te lezen dat je bij het incident aanwezig bent geweest Lierse1997, heb je nog meer details over de precieze gebeurtenis. Elk verhaal heeft 2 kanten en op dit moment heeft dit verhaal maar 1 kant belicht.

6 juni 2023 om 12:07

Allemaal vervalst bewijs van de politie natuurlijk.

6 juni 2023 om 12:08

Nou bij mij wel. Een vriend die verdacht wordt van een neersteken van iemand en van betrokkenheid bij een drugsdeal is voor mij geen vriend.

6 juni 2023 om 12:13

Bij mij ook. Het was dan ook ironisch bedoeld, maar dat komt blijkbaar niet echt duidelijk over 😅.

6 juni 2023 om 12:18

Zoals de advocaten aangeven willen ze onderzoeken of de fragmenten waarom hij werd afgeluisterd wel berichten/gesprekken van hem waren. Dus of het wel terecht is geweest dat hij is afgeluisterd. Dat hij heeft gestoken kunnen we niet omheen draaien volgens de media. Misschien wilde hij alleen dreigen, werd hij geduwd en stak hij hem in zn knie, en zei hij daarom dat hij hem liever dood had gestoken. Verhaal heeft 2 kanten, maar het lijkt alsof hij al is veroordeeld.

6 juni 2023 om 12:28

Misschien zaten z’n veters los en struikelde hij, terwijl hij toevallig net een mes in z’n handen had om de taart te snijden.

6 juni 2023 om 12:29

Hij had vooraf gezegd dat hij hem wilde kapot maken, je tijdlijn klopt dus al niet volledig.

6 juni 2023 om 12:32

Ik moet wel bekennen dat ik bevriend ben gebleven met een gast die behoorlijk wat op z'n kerfstok heeft. Beetje vergelijkbaar met wat Promes doet. Met die jongen was ik vanaf een jaartje of 14 bevriend geweest. Behoorlijk wat narigheid in z'n leven gebeurd, waardoor hij anders werd dan hoe hij vroeger was.

Ook al hebben we behoorlijk wat ruzies gehad en keur ik zijn acties ofc niet goed. Ik ken de jongen die het ooit is geweest en wilde hem daardoor niet laten vallen. Ik help hem in tussentijd. Soms kan ik weinig betekenen, maar naar mijn gevoel kan al alleen af en toe met zo iemand praten en gevoel van binding geven op den duur veel betekenen. Ik denk ook dat als de 'normale' wereld zo iemand laat vallen, dan is er weinig weg meer terug voor hem.

Bij Ziyech en Promes is dat wel wat anders. Het zijn bekende mensen, dus dat brengt ook een bepaalde verantwoordelijkheid/gedragsaanpassing met zich mee. Ik ben blij dat Ziyech hem niet laat vallen (hoewel het gewoon een mongoloid is), maar tegelijkertijd is het ook achterlijk om zo publiekelijk met elkaar op de foto te gaan.

6 juni 2023 om 12:34

Zo he, een beetje kritisch zijn op het rechtsysteem en nog niet veroordeelde feiten mag best en is zeker een goed iets. Maar zo naïef en "beschermend" als jij zie je ze zelden. Allemachtig, je kan wel een goede vriend van onze straight money blower zijn.

6 juni 2023 om 12:35

Zullen we niet gaan "misschien-en" en het gewoon lekker bij de feiten houden? Promes heeft zijn neef in zijn knie gestoken, terwijl hij telefonisch heeft verklaard hem 'kapot' te willen maken. Dat zijn de feiten.

6 juni 2023 om 12:47

@Regulator, daar is uiteraard niets mis mee. Mooi dat je je vrienden wil ondersteunen. Maar zoals je zelf aangeeft is het echt gewoon oerdom met hem op een rode loper te gaan staan.

6 juni 2023 om 12:00

Hou toch op. Alles wijst er op dat Prommes een drugscrimineelen en een messentrekker is die een familielid heeft aangevallen.ziyech heeft kilo's boter op zijn hoofd en zou het gedrag van zijn "vriend" moeten veroordelen in plaats hem opzichtig op te zoeken. Ook uit respect voor de vele slacjtoffers die Prommes heeft gemaakt met zijn miljoenenhandel in drugs.

6 juni 2023 om 12:05

Als je in de drugshandel gaat, is het je eigen schuld. Het verdient zo goed omdat de risico' s zo groot zijn.

6 juni 2023 om 12:52

Tja, die jongens hebben het IQ van een stoeptegel en leven niet helemaal in de realiteit. Die zien dit soort zaken altijd op grote afstand en daardoor hapert hun moraal kompas als het ietsje dichtbij komt. Als je een beetje gehaaid bent, kun je die jongens volgens mij ook alles voorliegen. Misschien is het wel goed dat ze profvoetballer zijn geworden, zeker Promes. Ik wil niet weten wat die jongen anders op z'n kerfstok had gehad.

6 juni 2023 om 12:02

Het gaat ook niet per se alleen om Promes, maar ook om het feit dat het in Moskou is. Rusland ligt tegenwoordig niet heel lekker in Europa mocht je het gemist hebben.

6 juni 2023 om 12:09

Ziyech is een Marrokaan en Marokko staat nog steeds neutraal in de oorlog. Neutraal betekent niet dat je dan ineens achter de daden van Rusland staat.

6 juni 2023 om 12:17

Als het land waar jij vandaan komt neutraal ergens in staat betekent dat niet dat jij er ook neutraal instaat hè? Daarnaast is Ziyech alleen op vakantie naar Marokko geweest, dus zal hij het sentiment over de oorlog daar ook niet enorm meemaken.

6 juni 2023 om 12:18

Je mening over een oorlog wordt toch niet alleen bepaald door je afkomst. Ziyech kan ook zelf nadenken en heeft vaak genoeg laten zien dat hij dat prima kan, met mooie acties. Daarvoor kreeg hij complimenten, dan is er nu kritiek. Dit is fkn dom en kwalijk, wat de regering van Marokko er nou van vindt of niet. Overigens is neutraal zijn in een oorlog wel degelijk een kant kiezen, de kant van de aggressor of winnaar, of de kant van je eigen portemonnee.

6 juni 2023 om 12:34

Ik dacht dat Ziyech Nederlands was, of is dat alleen als we over voetbal praten?

6 juni 2023 om 12:42

Ziyech is een Marokkaan.. hou op joh. Is gewoon geboren en getogen in Nederland en speelt vanwege zijn roots voor Marokko, wat helemaal prima is. Dat maakt hem niet opeens geen Nederlander meer

6 juni 2023 om 12:08

Ja, wie is Sander Schimmelpennick? Ik denk dat er genoeg te vinden is over deze vrij algemeen bekende Nederlander op Google, echter moet je een 'n' toevoegen tussen de tweede 'i' en de tweede 'c', wie weet dat je dan wat resultaten vindt.

Geef het een poging opdat je je niet hoeft te schamen als je op een feestje straks weer volmondig stoer loopt te schreeuwen dat je Sander Schimmelpenninck niet kent.

6 juni 2023 om 12:14

Heb hem al even gegoogled. Deze linkse rakker wilde even aandacht, slechte publiciteit is ook publiciteit. Valentijn roept ook altijd maar dingen om aandacht te krijgen, zo dom zijn die gasten nog niet.

6 juni 2023 om 12:18

Sander Schimmelpennick is geen nobody, maar gedraagt zich wel als een nobody. Dus ik geef Vitesseasr 100% gelijk als hij hem lekker ''''stoer'''' wil negeren

6 juni 2023 om 12:22

Het is geen linkse rakker, het is een extreem progressieve
rakker. Een man die zich in allerlei bochten wringt om zijn eigen hypocrisie te verantwoorden. Las ook dat hij partime ging werken om meer tijd te hebben om mensen op Twitter uit te schelden.

6 juni 2023 om 12:32

Hahaha sportweek86, dat laatste was een bericht van De Speld, dus als je dat geloofde hadden ze je goed te pakken

6 juni 2023 om 12:39

Haha, dat weet ik. Het is helaas wel de realiteit. De man die vindt dat er teveel onzin banen zijn, en bespreekt dat in zijn podcast. Enige vorm van zelfreflectie kent hij niet. Gelukkig kan de beste man 20x per jaar terug naar Zweden vliegen om even bij te komen van deze zware taak.

6 juni 2023 om 12:49

@sportweek86 - Ach ja, iedereen denkt anders over verschillende zaken. Het neemt verder niet weg dat zijn mening in deze wel hout snijdt.

6 juni 2023 om 12:55

Sportweek86, bullshitjobs zijn er volop hoor, dus in dat opzicht heeft de beste man van volledig gelijk. Over het algemeen heeft hij wel een onderbouwde mening, maar is hij wat te oordelend richting andersdenkenden.

6 juni 2023 om 13:00

Die zijn er inderdaad een hoop. Sander schimmelpenninck is het uithangbord van deze groep. Op die enkele jaren dat hij in een pizzeria gewerkt heeft na, heeft hij nooit iets tastbaars toegevoegd aan de maatschappij.

6 juni 2023 om 12:14

Een irritante mannetje die ook nog fan is van twente. Ik snap niet waarom ze hem een podium bieden.

6 juni 2023 om 12:47

Nou ja, het is z'n werk om z'n mening te verkondigen. Ik heb er zelf ook niets mee, maar het is zijn goed recht. Overigens zit hij hier wel goed.

6 juni 2023 om 12:27

@VitesseASR vond je het ook normaal dat Ray Vloet nog in de selectie speelde nadat hij een kind doodreed? (Die was ook nog niet veroordeeld)

6 juni 2023 om 12:35

Ik geef Rai Vloet hier wel gelijk in, zolang hij niet is gestraft, mag hij doen wat hij wilt. Ik vind het dus wel normaal. Ik vind het normaal omdat de regels in Nederland zo zijn. Gevoelsmatig zie je de beste man al vanaf moment 1 achter de tralies (mits de verhalen kloppen zoals ik ze in de media heb gelezen toendertijd). Als het recht zegeviert dan wordt deze man hopelijk flink gestraft door de aanklager.

6 juni 2023 om 12:33

Dat is inderdaad nog eens een echte vriendschap! Je gaat in een land dat in oorlog is met een ander Europees land, gezellig naar een jetset-feestje samen met een drugshandelaar die ook zijn familieleden neersteekt. Mooi van Zyjech....

6 juni 2023 om 13:59

Wie kent Sander Schimmelpenninck nou weer niet. Heb je geen tv of internet? Of geld? Beetje de linkse tegenhanger van alle rechtse schreeuwerds op Twitter. Soort roepende in een woestijn. Doet ie wel goed, want heel domrechts is altijd boos op em.

6 juni 2023 om 20:57

Sander is een beetje, hoe zullen we het noemen… Een beetje emotioneel persoon. Gaat van 0 tot 100 binnen no-time. Inhoudelijk niet vaak onjuist hoor (!), al chargeert hij behoorlijk. Ik kan wel zeggen dat je eens een pilsje met hem moet drinken in het café, maar betwijfel of je ervan geniet. Niet mijn slag volk. Menig mens kan er wel van leren, hoewel er meer ruimte voor nuance moet zijn.Ik weet niet wat ik precies van de term proleet moet vinden? Wanneer ben je precies ongeciviliseerd? Geldt die term dan ook voor de executives van Heineken, Shell,... die nog zaken doen in Rusland of met andere nare regimes? Of wat te denken van al die duurbetaalde consultants/advocaten die massaal Russisch geld helpen witwassen. Of geldt het enkel voor mensen uit de arbeidersklasse/immigranten? Overigens keur ik de actie van Zyech wel af. Maar ja, hij moet het zelf maar weten. Ik heb wel de indruk dat hij zijn carriere momenteel niet echt serieus aan het nemen is.

6 juni 2023 om 12:46

Ik vind de term 'proleet' dan ook relatief, met name omdat iedereen er andere maatstaven op na houdt. Echter vind ik wel dat Schimmelpenninck het woord hier juist gebruikt.

6 juni 2023 om 13:28

Mijn kritiek is juist dat iemand als Schimmelpenick het woord gebruikt. Een persoon die uit een zeer welgestelde familie komt en altijd in die hogere kringen heeft begeven. Hij lijkt me juist zo'n persoon die overal wel ergens terecht kan vanwege zijn connecties. Echt het complete tegenovergestelde van een voetballer als Zyech of andere spelers met een migratieachtergrond. Ik heb dan wel moeite met het gebruik van het woord proleet in deze context, ondanks dat het opzich wel juist wordt gebruikt.

6 juni 2023 om 15:04

Daar ben ik het volledig mee oneens. Jongens als Ziyech worden al vanaf een jonge leeftijd gepamperd en verdienden op hun 19de al aanzienlijk meer dan het overgrote deel in Nederland. Dan kun je niet zijn migratieachtergrond gebruiken. Ziyech is in zijn hele volwassen leven tot nog toe ook gewoon welgesteld geweest en heeft genoeg connecties waar hij terecht kan. Het enige verschil is dat Ziyech vroeger misschien een "normaal" bestaan heeft gehad tot zijn pubertijd.

Daarnaast snap ik het probleem niet als hij het woord goed gebruikt in deze context. Datgene wat jij als argument aanhaalt, is namelijk niet van toepassing in dit artikel.

Oliedomme actie van Ziyech. Je weet hoe Promes vandaag de dag erom bekend staat in Nederland. Verdacht van het neersteken van een familielid en verantwoordelijk voor het binnensmokkelen en verspreiden van drugs. Wetende dat Nederland Promes liever kwijt dan rijk is, is hem opzoeken niet handig. Laat staan met de oorlog tussen Oekraïne en Rusland ...

Nu zullen er wel minder clubs interesse tonen in de diensten van Ziyech. Ondanks dat ze vrienden zijn is het natuurlijk niet slim om zich publiekelijk te tonen met iemand die in Nederland is veroordeeld voor een gewelddadig misdrijf en reeds schuldig is bevonden aan cocaïnesmokkel.Euhm. Het is niet dat Promes vervolgd wordt (die overigens onschuldig is tot het tegendeel is bewezen) dat je je vrienden laat vallen? Wat heeft Ziyech nu te maken met het feit dat Promes drugs invoert(als dat zo is)?

Ik vind die Schimmel echt wel heftige woorden gebruiken voor iets wat in mijn ogen niet zo heel erg is. Waar stoort die Schimmel zich aan? Aan het feit dat Ziyech Rusland bezoekt of het feit dat hij met Promes op de foto staat?

Edit : Blijkbaar is Quincy al schuldig verklaard (ben Belg dus niet op de hoogte van die hele zaak, wist wel dat er iets draaide rondom hem). Maar wat heeft Ziyech daar nu mee te maken? Zolang Ziyech zich focust op het voetballen is er toch niets aan de hand?

6 juni 2023 om 12:08

Kijk het is natuurlijk niet handig om nog contact te hebben met hem, maar goed dat kun je ook weer niet heel erg veroordelen. Als hij echt een vriend van Promes zou zijn dan zou hij hem toch wel is even aanspreken waar hij in godsnaam mee bezig is, miljoenen euro's verdienen en dan blijkbaar nog zulk soort acties uithalen, wat gaat er in hemelsnaam in zijn brein om.

Denk dat hij zich aan beide stoort, het ene kan ik hem niet heel erg kwalijk nemen. Maar om nu naar Rusland af te reizen en daar zo mee te koop te lopen, vind ik toch wel heel erg raar en niet getuigen van veel slimheid.

6 juni 2023 om 12:18

@memphisdepay

Los van het hele Oekraine en Rusland gebeuren, is er een verbod op het bezoeken van landen die mensenrechten schenden? Want dan mag je ook alle sporters veroordelen die naar China, VS, Israël en talloze andere landen bezoeken.

Ik vind het allemaal wel heel eng, mensen zijn nog altijd vrij om te gaan en staan waar ze willen en met wie ze willen. Wat de publieke opinie daar van vind is niemands' zaak eigenlijk.

Het is niet dat Hakim eventjes het Russisch republiek steunt hé? Hij is uitgenodigd op een event van een gokfirma waar dat Quincy waarschijnlijk een award heeft gewonnen als beste speler (terecht gezien zijn prestaties op het veld, laten we het daarop houden). Hij steunt Quincy in dat opzicht. Wat hij naast het veld doet is Quincy's zaak, zo zal Ziyech er ook van vinden.

6 juni 2023 om 12:39

Dat is zeker zijn zaak maar als je echt bevriend met iemand bent dan zou het wel heel raar zijn als je hier iemand niet op aanspreekt, dat dit echt niet kan. Wat heeft het voor nut om voor Promes als een of andere gangster zich te gedragen, die man heeft tientallen miljoenen verdient. Met dit gedrag brengt hij zichzelf en zijn familie in gevaar en loopt hij het risico vastgezet te worden.

Zo eng vind ik het allemaal niet, je kan je best even afvragen of het wel handig is om naar Rusland af te reizen en daar allemaal op de foto te gaan, nadat ze door heel Europa geboycot zijn. Ziyech wist ook heel goed wat de publieke opinie ervan zou vinden. Dat hij nooit meer in een Nederlands stadion mag komen gaat wel wat ver.

6 juni 2023 om 12:48

@memphisdepay

Wie zegt dat dit misschien niet is gebeurd? Dat weten we allemaal niet, dus daar hou ik mij liefst van afzijdig van deze hypotheses.

Ik snap best wel dat Promes geen lieverdje is en dat het niet slim is om daar mee te pronken. Maar als we puur naar de essentie gaan mag dit toch allemaal geen invloed hebben op zijn carrière?

Anders kunnen we koning Willem Alexander ook cancellen aangezien hij Netanyahu op de koffie uitnodigt terwijl hij verantwoordelijk is voor honderden misdaden tegen de mensheid, het oorlogsrecht en gewoon geen haar beter is dan Putin.

6 juni 2023 om 12:17

Schimmel is dan ook niks anders dan een extremist die mensen maar al te graag voor dom uitmaakt en meteen in een hoekje duwt wanneer ze niet leven zoals hij dat wilt.

6 juni 2023 om 12:31

Ben het zelden met Schimmel eens maar om je vriend die op het moment vervolgd wordt voor poging tot doodslag en daarbovenop nog er van verdacht wordt een enorme drugsdeal te hebben gefinancierd nou publieklijk te gaan steunen, en dat dan te doen in Rusland waar... nouja volgens mij hoef ik niet eens uit te leggen waarom je beter even niet met Rusland geassocieerd wil worden.

En nog even alle morele aspecten buiten kijf gelaten, dit is toch ook heel erg slecht voor je imago en daarmee potentieel voor je carriere? Mensen worden voor minder gecanceld.

Sta je ook straks weer op het trainingsveld met je Oekraiense teamgenoot...

6 juni 2023 om 12:34

@jtjevtt

Dat het niet slim is is één ding, maar draaien we allemaal niet door? Hij wordt toch niet geassocieerd met de Russen? Hij is daar voor zijn vriend Quincy Promes, die hij ondanks alle bagger die hij in zijn leven doet, niet laat vallen en dat soort loyaliteit is zelden te zoeken deze tijd. Dat Quincy verkeerde keuzes maakt in zijn leven kan zeker kloppen en dat weet Ziyech heus wel, echter mag de keuzes van Quincy niet bepalend zijn voor Hakim's carrière.

Wat heeft Hakim nu te maken met Quincy's zaken buiten dat het vrienden zijn? Cancelcultuur is heel erg aanwezig en dat is een hele enge zaak.

Het is niet dat Hakim met de vlag van Rusland wappert hé?

6 juni 2023 om 12:38

Nou ik vind het opzich ook niet het grootste probleem dat hij daarheen gaat. Dat je nog steeds vrienden bent met iemand die ervoor kiest om zijn neef neer te steken (en toegeeft hem te hebben geprobeerd dood te steken) vind ik wat twijfelachtiger, maar goed, daar ga ik niet over.

Maar ik denk dat je juist in deze tijd waarin je weet dat je hier problemen mee gaat krijgen dit toch beter niet publiekelijk kunt doen?

Ga lekker met Promes een blokje lopen om of spreek met hem af ergens in een louche cafe in Moskou waar niemand je ziet. Dit is gewoon schadelijk voor je carriere. We kunnen het eens of oneens zijn met de cancelculture maar het feit blijft dat het er is, en dat er atleten voor minder zijn laten vallen door hun sponsors / club.

6 juni 2023 om 13:19

Hij gaat gewoon op bezoek bij een vriend niks meer niks minder. Wat die vriend heeft gedaan(gedaan zou hebben) is Hakim zijn zaak niet. Dat een vriend fout bezig is betekent ook niet dat hij daardoor zijn vriendschap moet beëindigen. Hij kan Promes ook moeilijk in Mozambique gaan opzoeken he. Dat hij daar een vriend opzoekt betekent niet dat hij zichzelf met Rusland associeert. Je kan prima tegen de oorlog in Oekraïne zijn en je vrienden bezoeken in Rusland.

6 juni 2023 om 14:02

Best wel ironisch dat je hem meteen in het hokje extremist duwt en dan vervolgens zegt dat ie mensen in hokjes duwt. Er is echt niets extremkstisch aan Sander S. Hij dikt dingen op Twitter wat aan om mensen te pesten, maar heeft verder best normale denkbeelden. Die podcast is af en toe best geinig. Al kan ik de stem van Jaap Reesema niet zo goed aan.

6 juni 2023 om 12:21

Je gaat toch niet bij iemand op bezoek die in Rusland voetbalt, daar het regime steunt, omdat diegene is verbannen uit Nederland na een mesaanval een een zware drugsmisdaad? Dat heeft niks met focus op voetballen te maken. Dan legitimeer je Promes zijn vlucht voor gerechtigheid en negeer je elke vorm van verantwoordelijkheid die je als publiek figuur hebt.

6 juni 2023 om 12:41

Ik denk wel dat je die zaken los moet koppelen. Onderaan de streep is Rusland ook gewoon een land waar mensen wonen. Gewoon een lap grond. Het zegt werkelijk niets over je als je daar bij iemand op bezoek gaat. Het zegt wel wat over je als je uitgerekend naar een crimineeltje gaat die het verre van nauw neemt met de wet en een mensenleven.

6 juni 2023 om 12:44

@leidsehood

We leven in een vrije wereld (althans dat is wat onze Amerikaanse vrienden ons graag wijsmaken) en als Quincy dat regime steunt, wie is Ziyech om hem te laten vallen? Die jongens kennen elkaar al jarenlang en hebben samen een verleden. Het is niet omdat Quincy misschien dat steunt, dat Ziyech dat ook doet? Die staat daar hoogstwaarschijnlijk gewoon neutraal in zonder een kant te kiezen.

Ik keur het ook niet helemaal goed maar ik vind de woorden die er gebruikt worden echt wel heftig. Dit is bijna zijn carrière met opzet willen cancellen.

Vrienden steun je nu eenmaal, wat ze ook op hun kerfstok hebben. Het is geen serial killer, verkrachter (dat zou er ook nog bij moeten komen....) of een psychopaat die schoolshootings doet. Quincy is in het verkeerde milieu beland en heeft daar verkeerde keuzes gemaakt. Hij zal daar ooit voor gestraft moeten worden.

Alleen blijf ik mezelf afvragen, wat heeft Hakim hiermee te maken? Moet Hakim hem anders escorteren naar Nederland en hem aangeven?

6 juni 2023 om 12:59

Fcbinsider, wellicht is Promes wel een psychopaat? Zijn gedrag staat haaks op het gedrag van de 'normale' mens, waardoor een stoornis niet is uitgesloten.

6 juni 2023 om 13:20

Promes heeft toch nooit gezegd het regime daar te steunen of heb ik iets gemist?

6 juni 2023 om 13:37

@aze/che 4 Ever

In Moskou leven en werken is blijkbaar genoeg om het regime te steunen.

6 juni 2023 om 15:00

@oenieboy - Je hebt tegenwoordig natuurlijk wel heel veel stoornissen; zolang het beestje maar een naam heeft. Sommige mensen zijn gewoon zo en wat voor label eraan wordt geplakt, is niet eens zo relevant. Zolang iemand het vermogen heeft om te weten wat goed of fout is, dien je jezelf verantwoordelijk te houden voor wat je doet. Dat geldt eveneens voor een psychopaat.

6 juni 2023 om 15:14

@aze, ik meen mij te herrineren dat hij Poetin in een tweet had geprezen. En volgens mij nog vrij recent. Maar het kan zijn dat mijn geheugen mij in de steek laat. Ik weet het niet zeker.

6 juni 2023 om 16:24

Dat heb je goed Ajax/barca2014, hij toonde op social media beelden van een militaire parade in Moskou, met daarbij emojis van een spierbal, een russische vlag en een hartje. Nogmaals, Promes is een enorme l*l en daar moet een Ziyech zich niet zo publiekelijk mee inlaten. @fcbinsider, we leven inderdaad in een vrije wereld, dat komt dankzij mensen die opstaan tegen totalitaire regimes als die van Poetin, niet dankzij de mensen die daarmee heulen of er onverschillig tegenover staan. Vrijheid is niet een soort van garantie, dat moet je afdwingen en beschermen. Promes valt die vrijheid aan door geweld en het steunen van een anti-vrij regime.

Dat Ziyech ook altijd maar op handen wordt gedragen vind ik bijzonder. Waar Memphis om wille van zijn 'hoed' en zijn 'rap-praktijken' bij velen wordt geminacht, ziet Ziyech er daadwerkelijk in zijn vrije tijd belachelijk uit, zo ordinair; helemaal fitted voor het feestje.

Toch vindt iedereen hem altijd te gek en heeft iedereen altijd flink de pik op Memphis (terwijl de laatstgenoemde duidelijk meer gevoel voor mode / stijl heeft, zelfs als het niet jouw stijl is).

6 juni 2023 om 12:39

Stijl zegt sowieso weinig over het intrinsieke karakter van een persoon. Te koop lopen met een crimineel vriendje, dat wel.

6 juni 2023 om 13:20

Stijl zegt in ieder geval meer over iemand zijn karakter als dat jouw reactie wilt doen geloven, maar ik ben het in zoverre met je eens. Mijn reactie is ook namelijk eerder een vraagteken naar alle types die de type Depay moe zijn, maar tegelijkertijd staan te schreeuwen om een terugkeer van Ziyech bij Ajax, terwijl naar mijn idee Ziyech er altijd uitziet alsof hij allemaal kleren op de markt heeft gescoord (ook nu weer die zonnebril, schaamteloos).

Tsja, niet heel slim, maar toch is het ook vrij onschuldig.
Ziyech is gewoon goed bevriend met Promes en gaat hem bezoeken n.a.v. zijn prestaties in Rusland.

Ja, hij voetbalt en woont nu eenmaal in Rusland, daar kan Ziyech ook niks aan doen.

En mensen die over de oorlog beginnen: niet heel Rusland is voor de oorlog hoor. Ik heb zelf niks tegen het land Rusland. Ik heb ook niets tegen of met het land Oekraine.

Dat Rusland een idio*t aan de macht heeft, dat mogen duidelijk zijn. Maar dat maakt niet heel Rusland direct een idio*t land?

Het is misschien niet slim, gezien de oorlog en de verdenking van Quincy. Echter is het ook niet verboden of illegaal? Dus laat Ziyech lekker doen in zijn vrije tijd wat hij wil, zo lang het legaal is?

Snapt Sander niet dat het beste vrienden zijn? Promes kan Rusland niet uit dus wil je je vriend zien zou je zelf die kant op moeten …De rechter beslist uiteindelijk over het lot van promes . Ik vind het juist sjiek dat hij zijn beste vriend niet laat vallen .. het zelfde geld voor Depay dat is ook een hele goede vriend van promes . Persoonlijk had ik het alleen niet gedeeld op social media want dan weet je dat je dit soort reacties gaat krijgen

6 juni 2023 om 12:32

Ik denk dat je met die laatste zin juist de spijker op zijn kop slaat waarom het zo'n domme actie is.

6 juni 2023 om 12:38

Ach, het zijn dan ook niet de meest slimme mensen die je rond hebt lopen. Die hebben het IQ van een stoeptegel. Ik vind het helemaal niet sjiek dat je om blijft gaan met een crimineel.

6 juni 2023 om 16:20

Stel Promes wordt vrijgesproken(verwacht het niet), moet hij dan naar Promes en zeggen "ik wil nu wel weer vrienden worden, terwijl ik je eerder liet vallen"? Dat zou je wel een normale manier van vriendschap vinden?


Promes is nog niet veroordeeld maar de strafzaken zijn zeer duidelijk en wegblijven in Rusland draagt niet bij aan een mogelijk onschuld van hem. En Zijyech ?
Zelfs al geef je hem het voordeel van de twijfel dan nog zijn de strafbare feiten van Promes van dien aard dat gezamenlijke openbare foto’s op twijfelachtige feesten oliedom zijn.

Vriendschap of de mening van Schimmelpenning kan me allemaal gestolen worden. Wat ik hier zie, is iets heel anders. Deze heren hebben van jongs af aan de nodige veren in hun achterste gestoken gekregen omdat ze toevallig leuk tegen een balletje kunnen trappen. Daardoor zijn ze volledig buiten de realiteit geraakt en ze denken zich alles te kunnen te permitteren. Ze hebben gewoon de schijt aan de hele wereld. En dat laten ze hier zien. Dat Ziyech zijn vriend niet laat vallen vind ik prima, maar je kan het contact ook onderhouden op een aanmerkelijk minder opvallende manier.

En Sander Schimmelpenning laat FC Twente a.u.b. uit uw reactie. Want als collega Twente fan ben ik niet blij met een dergelijke mede supporter. Man heeft ook nog het idee dat hij ooit voorzitter van Twente kan worden. Nou, daar zit helemaal niemand op te wachten.

Tja, dan heb je ook wel een moraal kompas dat de verkeerde kant op wijst. Dat je naar Rusland gaat is tot daar aan toe. Onderaan de streep is het gewoon een land waar mensen wonen. Dat je je in wilt laten met iemand als Promes, dat is me dan toch wat bruggen te ver. Schijnbaar ligt de lat niet bijster hoog bij mensen als Ziyech en Memphis.

Tsja als Sander de deugdwerg het zegt dan moet je het wel heel serieus nemen.
Wat betreft geld… volgens mij zag ik hem laatst voorbij komen in een reclamespotje dus zelf net zo georiënteerd.

Je vriend bezoeken in Rusland en een feestje meepakken is toch niets mis mee?

7 juni 2023 om 08:51

Echt waar deugdwerg? Als je dit soort woorden gebruikt zit je echt op de verkeerde uithoeken van het internet. Plaatsvervangende schaamte krijg ik er van.

Lekker hypocriet de reacties.

Hij komt daar puur voor zijn vriend Promes.
Dat die pomes ongetwijfeld wat op zijn kerfstok heeft is duidelijk. Echter moeten we het oordeel van de rechter afwachten.

Mensen reizen ook af naar China, Israël, SA en Usa. En gaan daar ook met Jan en alleman op de foto. Landen die nog ergere zaken op hun kerfstok hebben. Rusland is meer dan alleen Poetin. Dezelfde man die sinds zijn aanstelling in het begin al bloeddorstige dictator was. Maarja, zelfs onze koning staat met hem op de foto een biertje te drinken.

Dat het Rusland is daargelaten... ik had al posts over Ziyech gezien voor Schimmelpennink daar over begon...

Het gaat mij denk ik meer over dat het Promes is, daar zag ik ook de eerdere reacties over.
Vrienden niet meteen afvallen oké... maar Promes is letterlijk net veroordeeld.
Om hem daar lekker in een land die hem niet uitleverd op te zoeken en lekker feestje te vieren vind ik dan wel een beetje cru.

Word echt dood en doodmoe van al die anti Rusland propaganda. Het westen zijn zelf de grootste criminelen die er rondlopen. Ook mooi dat Ziyech gewoon schijt heeft aan de meningen. Ik zou exact hetzelfde doen.

6 juni 2023 om 16:01

Anti Rusland propaganda nog wel? Laten we eerlijk zijn het is nou niet alsof de Russen heel erg hun best doen om hun oorlogsmisdaden te verbergen, sterker nog ze zijn er nog een soort van trots op ook.

6 juni 2023 om 18:44

De navo doet nogal aan landje pik, logisch dat Rusland opkomt voor zijn burgers in Oekraïne. Had Amerika verwacht dat ze het zomaar zouden accepteren?

6 juni 2023 om 16:08

Haha wat een niveau hier toch weer. Met Corona ging je zeker ook zo tekeer. Anti Rusland propoganda haha
Zoveel social media wappies hier op voetbalzone. Daar word ik nou moe van.

Ziyech de beste (na Ruiz). Is hij serieus? En hoezo moet hij gelijk zijn vriend laten vallen op een paar verdenkingen. En misschien wilt hij volgend jaar ook in Rusland voetballen

Ik ken Sander Schimmelpenninck niet, maar ik vind zijn reactie enorm haatdragend en stigmatiserend.
Poetin is slecht, Poetin is een rus ergo alle Russen zijn slecht? Want dit insinueert hij toch echt wel met die uitspraak 'heulen met de vijand'.
Het erge is dat dit soort uitspraken in het westen min of meer geaccepteerd worden door grote groepen van de bevolking. Je ziet het tegenwoordig vaker en er komt bizar weinig reactie op. Mensen gaan mee in de retoriek dat de Russen de vijand zijn. Laat je niet gek maken, dit is geen toeval maar een bewuste strategie die al tientallen jaren aan de gang is.
Zeg eens dat alle moslims slecht zijn omdat er moslims achter 9/11 zaten, dan zit Sander Schimmelpenninck waarschijnlijk op zijn paard, maar hier denkt hij mee weg te komen.
Verder ben ik ook geen fan van Promes en dat Ziyech hem gaat opzoeken lijkt me misschien niet heel erg verstandig, maar veel hoef je er ook niet achter te zoeken en al zeker niet dat je dan de 'vijand' steunt.

Wel geinig om te zien welke types er bij de gemiddelde mens niet in gaan. Femke Halsema wordt hier regelmatig gekielhaald, Erwin van de Looi krijgt standaard de bak stront over zich heen en ook Sander Schimmelpenninck zal nooit iets zeggen waar de mensen hier iets mee kunnen. Gelukkig is er een televisieprogramma op SBS6 waar deze mensen terecht kunnen.

edit : de gemiddelde mens is wel heel breed. De algemene strekking hier op voetbalzone, daar doel ik op!

6 juni 2023 om 16:03

Algemeniseren is enkel voor de SBS6 kijker natuurlijk. Daar doet de rest van de wereld niet aan. Die vuile SBS6 kijker ook. Allemaal.

Waarom mag je geen Rusland sympathisant zijn? Heel Europa minus Duitsland en Frankrijk sympathiseerde met de VS die duidelijk onder valse voorwendselen Irak binnenviel.
Of her en der in het Midden-Oosten en Noord-Afrika 'dictators' omver wierp, zogenaamd voor het volk aldaar, en om terrorisme (veelal op zichzelf afgeroepen) bij de bron aan te pakken, terwijl men gewoon duizenden kinderen, vrouwen en mannen plat bombardeerde voor hun en het Westen zijn eigen belangen. Daar sympathiseerde Schimmelpenninck ook mee denk ik, kans is heel groot in ieder geval.

Verder wel érg fel naar Promes toe, die Schimmelpeninck. Drugs doorsluizen is wettelijk een misdaad inderdaad, maar vind ik minder erg dan frauduleuze graaiers in het bedrijfsleven die beschaafdheid en oprechtheid veinzen. En niet eens frauduleus, maar graaiers in het bedrijfsleven, die over de rug van anderen rijk worden.

Wel heel erg triest om als zeer rijke voetballer die allang binnen is, je nog met zulke zaken bezig te houden, dus voor nog eens éxtra miljoenen of tonnen, en mogelijk zelfs gewoon voor imago naar zijn omgeving toe.

Volgens mij ben je in Nederland , onschuldig, totdat je veroordeeld bent door een rechtbank. Maar velen trekken al conclusies. En waarom zou Ziyech niet naar Rusland kunnen , Er werken nog steeds vele nederlanders in Rusland, vooral in de olie en gas industry.

6 juni 2023 om 13:53

Hij is letterlijk al veroordeeld, dus misschien je beter eerst verdiepen.

En waarom hij niet naar Rusland kan? Zeg je dit nou echt?

6 juni 2023 om 15:15

@reddevilgaz
Waarom zo verontwaardigd over Rusland. Ik wil niet over politiek beginnen, maar heb jij je wel eens verdiept in de heer Zelensky. Ik keur elk gedrag van agressie af in welke vorm dan ook, maar niet alles klakkeloos opvolgen wat de media schetst. Ik heb oprecht medelijden met het Oekraïense volk. Worden gebruikt als speelbal voor andere doelen. In Rusland wonen en werken ook nog mensen die niets aan deze oorlog kunnen doen of veranderen, moet je die dan allemaal op één lijn plaatsen met Poetin?

6 juni 2023 om 23:20

Het zal misschien wel waar zijn wat je zegt, maar misschien moet je gewoon lekker niet naar Rusland gaan zolang er oorlog is. Zij zijn begonnen, dus ik zou gewoon ver weg blijven van het land. Vind dat misschien nog wel erger dan dat hij met Promes om gaat. Zo'n ontzettend foute boodschap van Ziyech.

6 juni 2023 om 14:00

In het Russische voetbal werkt naast Quincy Promes ook Rai Vloet, allemaal doodgewone Nederlanders die daar nog doodgewoon werk verrichten om doodgewone redenen.

6 juni 2023 om 15:50

Nee hoor. Je bent in Nederland volgens de wet(!) onschuldig tot je veroordeeld bent. Moreel gezien is dat natuurlijk heel anders. Bovendien zijn wij hier niet diegene die het oordeel moet vellen. Ons oordeel is een mening, gebaseerd op wat we te weten komen. Betreft een bezoek naar Rusland, ben ik het met je eens.Het uithangbord(schimmelpenninck) van de NPO en de Nederlandse regering, moet zich eens gaan concentreren op zijn eigen priveleven in plaats dat van een ander. Omdat er vanuit de halve wereld oorlog propaganda word uitgevoerd tegen Rusland, moet Ziyech daar zich dan ook maar in mengen? Hij gaat op bezoek bij een vriend, wat is het probleem. Promes is al veroordeeld(hij is veroordeeld voor een schadevergoeding, de hoogte moet nog bepaald worden), voordat de rechter al een uitspraak heeft gedaan. Ik ga niet mee in die hetze, die de media aan het verspreiden is.

6 juni 2023 om 15:17

Het probleem is dat die vriend een ordinaire crimineel is met verschillende vergrijpen op z'n kerfstok. Dat Ziyech iemand opzoekt in Rusland, dat zou inderdaad niet uit moeten maken. In deze context is Rusland geen regime of landjespikker, maar een lap grond waar een kennis van Ziyech woont; meer niet.

De hypocrisie van Schimmelpenninck is inderdaad wel komisch. Hij heeft het over 'progressievelingen' en voegt daar vaak ook nog 'proleet' aan toe. Best grappig dan dat die groep juist zijn politieke voorkeur geniet, al lijkt hij dat zelf niet eens te weten. Misschien moet hij even opzoeken wat 'progressief' betekent binnen het politieke landschap.

Dom van Ziyech, kun je nog zulke goede vrienden zijn maar waar Promes zich mee bezig houdt moet je ver van weg blijven, en waarom laat een moslim zich gebruiken door een gokbedrijf, zet je niet alleen jezelf voor lul maar ook je geloof.

Niet alles wat met Rusland te maken heeft is slecht of schuldig maar het verdedigen van hun acties wat hier gebeurt is wel heel triest, zeker op een dag zoals vandaag.. Dat VZ zich hiervoor laat lenen, yikes.

Een domme proleet die alles doet voor geld. Heeft schimmel ellende het nu over zichzelf of een van zijn voorouders? Wat een stuk verdriet is dat zeg.

Nou ja, duidelijk, Ziyech is dan ook een rottig persoon. Niet dat je veel hoeft te verwachten van een voetballer.

6 juni 2023 om 17:08

Van jou ook niet blijkbaar.

'ziyech is dan ook een rottig persoon'

Alsof je hem persoonlijk kent en alsof hij alleen hierop te beoordelen is. Toen hij de Kogel uit de brand hielp met financiële steunt vond je hem toen ook een 'rottig persoon'?

7 juni 2023 om 13:56

Voel je je aangesproken ofzo? Want jij kent hem ook niet, maar je schiet in de verdediging voor iemand die reageert op een collega die betrokken is bij drugshandel en een poging tot moord door aan te geven hoe goed ze wel niet bevriend zijn en hoe hij hoopt dat "ze" hem "niet breken". Dat telt dusdanig zwaar mee dat het genoeg is om aan te geven dat hij een zwak karakter heeft.

Maar wat vind jij van deze actie dan? Want je moet een andere mening hebben hierover toch?

Moskou is een geweldige stad. Ik zie geen enkele reden om daar niet heen te gaan. Rusland is namelijk niet mijn vijand.

Dat jij je vrienden niet zomaar laat vallen is een mooi eigenschap. Aan de andere kant moet jij jezelf de vraag stellen of je wel vrienden moet zijn met in feite een crimineel of uberhaupt er mee geassocieerd willen worden.

Maar ja, als ik zo kijk naar voetballers in zijn algemeenheid, daar ontbreekt gewoon enig moraal en maatschappelijk besef. .

Bizar om te lezen dat mensen dit gedrag goed praten. Ziyech is ook 1 van mijn favoriete spelers, maar dit kan simpelweg niet. Promes is een crimineel en Rusland een terroristische staat.

Dat maakt Ziyech geen slechte speler, maar dat maakt hem wel iemand die hier overduidelijk een slechte keuze heeft gemaakt.

Sympathiseren met de Russen, en dus genocide en andere oorlogsmisdaden, vind ik wel anders dan een vriend bezoeken die daar voetbalt.

Net als een stadionverbod voor Ziyech om deze reden, hij plaatst hem op hetzelfde niveau als Promes. Kijk Ziyech heeft niemand neergestoken en geen drugsdeals gedaan zover ik weet. Hij is geen crimineel. Hij bezoekt Promes en daar kun je je bedenkingen bij hebben, maar als het al lang vrienden zijn...? Promes wacht nog op een uitspraak.

8 juni 2023 om 13:49

Maar Rob gaat wel naar de US of Israel op vakantie ... allebei superschoon ...not

Wie is Schimmelpenninck? Afgaand op dit stukje is zijn mening net zo irrelevant als die van mij.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

338 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Galatasaray 7 2 1 0
2023/2024 Chelsea 0 0 0 0
2022/2023 Chelsea 18 0 1 0
2021/2022 Chelsea 23 4 3 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

Fraai afstandsschot Ziyech helpt Galatasaray aan koppositie in Turkije

Galatasaray heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite afgerekend met Pendikspor. Na een vooral sterke tweede helft kon de Turkse topploeg weer drie punten bijschrijven: 0-2. Hakim Ziyech maakte het tweede...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren