Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-sprookje Messi voltooid: Argentinië wereldkampioen na ongekende thriller

Laatste update:

Argentinië is de nieuwe wereldkampioen. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni leek na goals van Lionel Messi en Ángel Di María in de reguliere speeltijd al op weg naar de wereldtitel, maar een krankzinnige wederopstanding van Kylian Mbappé gooide roet in het eten. Hij scoorde twee keer in twee minuten en mede daardoor ging de wedstrijd met een 2-2 stand de verlenging in. In die verlenging schoot Messi raak uit een rebound en completeerde Mbappé zijn hattrick vanaf de stip. De Fransman kroonde zich daarmee tot topscorer van het WK. In de strafschoppenserie bleek Argentinië de sterkste, waardoor het WK-sprookje van Messi is voltooid.

De Franse media hintten in de aanloop naar de finale op een reservebeurt voor Olivier Giroud. De sterke spits zou gepasseerd worden om Mbappé in de as te krijgen en Marcus Thuram als linksvoor te laten spelen, maar zo ver kwam het niet. Didier Deschamps, die na een week vol griepgevallen toch over verdedigers Raphaël Varane en Dayot Upamecano en spelmaker Adrien Rabiot kon beschikken, koos gewoon voor Giroud en zag dat collega-bondscoach Lionel Scaloni een tactisch foefje in huis had. Voor het eerst in de knock-outfase van dit WK kreeg Di María weer een basisplaats en hij begon niet vanaf rechts, maar op de linkerkant. Nicolás Tagliafico verving op het laatste moment de geblesseerde Marcos Acuña op linksback.

De openingsfase in het door grotendeels Argentijnen bezette Lusail Stadium was voor la Albiceleste. Frankrijk begon slordig en dat leverden meteen de eerste kansjes voor Argentinië op, waar Julián Álvarez al na twee minuten uiteindelijk in buitenspelpositie voor de keeper werd gezet en Alexis Mac Allister even later van afstand in de handen van Hugo Lloris schoot. De goalie van Frankrijk kreeg het sowieso meteen druk, want nog binnen de eerste tien minuten moest hij al verzorgd worden aan de ribbenkast. Een stevig duel met Cristian Romero leverde pijn op, maar Lloris kon wel gewoon door.

Dat goede nieuws leverde niet meer pit op in het spel van Frankrijk. Er werden juist meer fouten gemaakt in de opbouw en Argentinië rook dat er een voorsprong in het vat zat. Toch was er een klein beetje hulp van arbiter Szymon Marciniak nodig om daadwerkelijk aan die voorsprong te komen. Een licht vergrijp van Ousmane Dembélé ten opzichte van Di María, die na een lichte aanraking naar de grond ging, was genoeg voor een strafschop en daar ontfermde Messi zich met succes over. Met zijn twaalfde goal op een WK uit de vijfde strafschop die hij dit toernooi mocht nemen, zette de superster Argentinië na ruim twintig minuten op voorsprong: 1-0.

De openingstreffer maakte de finale meteen een stuk grimmiger. De Fransen waren teleurgesteld over het besluit van de scheidsrechter en de formatie van Scaloni probeerde dat uit te buiten door de tijd te nemen en de opponent te irriteren. Argentinië besloot ook om zich wat meer terug te trekken en te counteren, iets dat tien minuten voor de rust zelfs de 2-0 opleverde. Een vlijmscherpe tegenaanval over vele schijven belandde via Messi, Álvarez en Mac Allister bij Di María, die oog in oog met Lloris rustig bleef en de bal over de maaiende benen van de keeper in de verre hoek prikte. De Fransen stonden erbij, keken ernaar en dus greep Deschamps vlak voor rust nog in. Thuram en Randal Kolo Muani kwamen voor Giroud en schlemiel Dembélé.

Dat maakte dat de Fransen in ieder geval met 2-0 de rust haalden en in die vijftien minuten konden bespreken hoe het anders moest. Het was in elk geval zaak om met één moment weer terug in de wedstrijd te komen en dat moment werd in de eerste fase van de tweede helft naarstig gezocht. De Argentijnen deden er ondertussen alles aan om de wedstrijd dood te maken en slaagden aardig in die opzet, want ondanks meer balbezit konden les Bleus maar niet voet aan de grond krijgen. Met nog twintig minuten te gaan was Argentinië nog steeds niet in de problemen gekomen en tekende zich een simpele zege af.

Pas toen de uitblinkende Di María gewisseld werd, begon zich een Frans slotoffensief af te tekenen. Mbappé was de eerste die iets probeerde door vanaf de rand van het strafschopgebied een meter over te schieten. Dat dat pas in minuut 72 gebeurde, kenmerkte de onmacht die de formatie van Deschamps ervoer. Toch kreeg Frankrijk een buitenkansje om de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug te brengen en dat kwam door invaller Kolo Muani, die door zijn snelheid slim een duw in de rug uitlokte in het strafschopgebied. Ook nu legde Marciniak de bal op de stip en ook nu werd die benut door een superster. Mbappé liet tot dat moment weinig zien, maar maakte er wel 2-1 van.

De hoop was meteen terug in de Franse harten en die hoop veranderde een minuut na de aansluitingstreffer zelfs in dolle vreugde. Na gepruts van Argentinië werd de bal bij Mbappé bezorgd, die met een fraaie volley in de verre hoek doelman Martínez klopte en tot ieders verbijstering voor 2-2 zorgde. Waar de wedstrijd dus lang afstevende op een Argentijnse wereldtitel, lag het plots weer helemaal open en roken Mbappé en de zijnen zelfs een kans om het nog binnen negentig minuten in hun voordeel te beslissen. Dat lukte niet, ondanks een aantal gevaarlijke uitbraken, en dat maakte dat een verlenging volgde.

In die verlenging leken de krachten aan beide kanten behoorlijk weggevloeid. In aanvallend opzicht lukte het dan ook niet om tot noemenswaardige kansen te komen. Even waren er zorgen om Mbappé. De buitenspeler ging naar de grond en leek naar zijn hamstring te grijpen, maar kon gewoon verder. Scaloni greep na tien minuten in de verlenging in en bracht Lautaro Martínez en Leandro Paredes voor respectievelijk Álvarez en De Paul. De eveneens ingevallen Acuña schoot niet veel later hoog over. Een volley van Gonzalo Montiel kon worden geblokt door Varane nadat Lautaro Martínez in kansrijke positie veel te veel tijd nodig had.

In de tweede helft van de verlenging zorgde Messi voor het eerst gevaar. De aanvoerder schoot knap door de benen van Youssouf Fofana, maar zag Lloris redden in de korte hoek. Amper twee minuten later was Messi alsnog trefzeker. Lloris had nog een antwoord op het schot van Lautaro Martínez, maar was kansloos op de rebound van Messi. De sterspeler zorgde daarmee voor zijn zevende treffer op dit WK. Alsof dat nog niet genoeg was zorgde Mbappé in de absolute slotfase voor zijn hattrick door vanaf de stip de 3-3 te maken. De aanvaller mocht aanleggen na hands van Montiel.

Beide ploegen bleven in de slotminuten van de verlenging op zoek gaan naar de overwinning, maar die kwam er mede door een geweldige redding van Emiliano Martínez niet. De doelman redde op een inzet van de doorgebroken Kolo Muani. Strafschoppen moesten daardoor de beslissing brengen, voor de derde keer in de historie. Na rake penalty's van onder meer Mbappé en Messi faalden Coman en Tchouaméni namens Frankrijk. Die missers bleken fataal voor de Fransen. Argentinië is de nieuwe wereldkampioen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Otamendi had rood moeten krijgen bij de penalty. Terugspeelbal naar keeper met de knie niet afgefloten.

18 december 2022 om 18:05

AANPAKKEN DIE ARGENTIJNEN

18 december 2022 om 18:05

Penalty ontnomen van Frankrijk! Thuram weldegelijk aangetikt! VAR is weer mysterieus verdwenen!

18 december 2022 om 18:08

Lol dikke schwalbe ja

18 december 2022 om 18:09

Is gwn een schwalbe, de 2-1 was een terechte penalty

18 december 2022 om 18:10

Corrupte bende, Frankrijk mag niet winnen. Ik ben benieuwd wat we meer gaan zien

18 december 2022 om 18:14

Sneu dat mensen die het niet eens zijn met een beslissing constant roepen dat het 'corrupt' is. Het is de tijd waarin we leven denk ik. Als er in je voordeel wordt gefloten, is het overigens nooit corrupt. Dan is het terecht.

18 december 2022 om 18:50

@Abe Korneev Daarom krijgen ze nog een pingel in de verlenging… Als het echt zo corrupt was, dan was deze nooit gegeven. Net als die eerste overigens.

18 december 2022 om 18:56

Zoals ik in live meepraten al zei. Dit is ongetwijfeld de leukste, bizarste, spannendste en zenuwslopendste WK finale ooit.

18 december 2022 om 18:58

Hoezo schawlbe di maria dook net zo makelijk nee het is en blijft gewoon gekocht hoezo geen rood voor doorgebroken speler?

18 december 2022 om 19:00

Lol Frankrijk een tweede penalty ontnomen die Argentinië wel kreeg in de eerste helft, Otamendi die rood hoort te krijgen omdat ie een doorgebroken speler onderuit haalt, Acuna die een dikke counter tegen houd en in plaats van voordeel te geven wat de scheids bij Argentinië wel doet fluit ie meteen af, de scheids houdt Argentinië gewoon in de wedstrijd tot strafschoppen… Ik weet wel wie er moest winnen hoor.

18 december 2022 om 19:02

@forzanec94 Dubbele straf is al een tijdje afgeschaft, volgens mij. Penalty’s konden alle drie gegeven worden, maar vooral de eerste twee waren oliedom. Wie nog zegy dat het afgesproken werk is, mag wat mij betreft echt het komende jaar geen voetbal meer kijken. De scheids had zo veel kansen om Frankrijk te benadelen, maar hij geeft ze gewoon een pingel. Stop met die kleinzerigheid. Ja, het was een onsportieve wedstrijd tussen Oranje en Argentinie, maar die ongefundeerde haat slaat nergens op

18 december 2022 om 19:03

Dubbele straf geld alleen als je de bal probeert te spelen. Vasthouden is wel degelijk rood.

18 december 2022 om 19:09

Überhaupt beste wk ooit, gekste groepsfase en daarna alleen maar spanning!

18 december 2022 om 19:12

Ze verliezen de eerste wedstrijd tegen saudi en Arg wordt gewoon wereldkampioen ongelofelijk.

18 december 2022 om 19:16

WAT EEN FANTASTISCHE WEDSTRIJD!!

Alles zat er in. Dit is toch weer mooie reclame voor de sport. Een fantastische Mbappe, een goede Messi. Het is jammer dat de winnaar vanuit penalty’s moest komen.

Jammer dat het klagen en zeuren over corruptie blijft. Je ziet dat al gauw bij mensen waarvan het niet het land naar voorkeur is dat ze dit soort trieste reacties plaatsen terwijl we met z’n alleen een fantastische wedstrijd hebben gezien.

Argentinië heeft meerdere keren op het randje van uitschakeling gezeten maar omdat hij een keer tegen Nederland wat tegen Weghorst heeft gezegd is alles fraude. We klagen wel eens over de FIFA en corruptie maar wij supporters verpesten deze mooie sport ook met zulke onsportieve reacties!

WANT ALS DIE FRANSE SPELER IN DE LAATSTE MINUUT GEWOON GESCOORD HAD ALLEEN OP DE KEEPER HAD FRANKRIJK GEWOON GEWONNEN, ZELFDE MET PENALTY’S!

18 december 2022 om 19:26

Oz81

Helemaal mee eens, ik stoor me er ook enorm aan. Fouten worden niet gemaakt, je kan geen meningsverschillen hebben, nee, alles is corrupt.

18 december 2022 om 19:41

Vernon weer een correct antwoord. Er is een verschil tussen corruptie en af en toe in het voordeel van de ander fluiten. Dat laatste vind ik wel van toepassing op dit toernooi voor de Argentijnen. Iets wat ze wel zelf hebben afgedwongen door o.a. met duizenden naar Qatar af te reizen als je begrijpt wat ik bedoel. Je zou er bijna van balen dat wij zo’n ontwikkeld moreel kompas hebben dat we er niet naartoe zijn afgereisd, want de meesten hadden volgens mij wel vertrouwen in Louis en we hebben uiteindelijk op een haar na weer eens van de wereldkampioen verloren..

18 december 2022 om 19:46

De keeper van Kroatië kreeg toch ook gewoon een gele kaart en een pingel tegen? Dus is gewoon een tweede gele kaart. Constant krijgen zij geen tweede gele kaart dit wk het is zo duidelijk lol

18 december 2022 om 20:20

Hahaha dikke schwalbe

18 december 2022 om 22:02

De spelers waren niet omgekocht maar clones. De echte Messi en Mbappe zitten op Mars. Di Maria en Griezmann zijn niet gecloned maar dat waren robots net als de scheids..

Allemaal clones, robots en dubbelgangers en doorgestoken kaart van de fifa in samenzwering met marsmannetjes

18 december 2022 om 22:39

Zo corrupt dat frankrijk discutabele strafschopPEN krijgt he. Argentinie was de betere ploeg en verdient gewonnen

18 december 2022 om 22:42

Jij bent echt hilarisch. Argentinie heeft frankrijk duidelijk gedomineerd voor zo een 105 minuten ong. Frankrojk krijgt 2 penaltys grote vriend, als ze zo graag willen dat het argentinie word dan zouden ze die penals nie geven. Lachwekkende reactie van een persoon die met een duidelijke voorkeur naar de wedstrijd heeft gekeken. Lekker huilen vannacht

18 december 2022 om 22:56

Qua niveau dramatisch. Half lege stadions in het begin. Weinig sfeer.
Wel echt een hele mooie finale. Kippenvel.

18 december 2022 om 23:19

Wat ik in een andere post heb gesteld: was Oranje tijdens een WK waarin de kwart-, halve- of finale was bereikt, arbitraal zo bevoordeeld als Argentinië dit WK, waren we minstens 3x wereldkampioen geworden. Maar het is niet anders. We moeten leven met het feit dat bepaalde landen dat nu eenmaal meer meekrijgen. En zo werd Argentinië weer aan een (derde) geholpen. Op eigen kracht was het misschien nooit gelukt....

18 december 2022 om 23:39

Deed Spanje in 2010 ook. Verliezen de openingswedstrijd tegen Zwitserland en winnen vervolgens het toernooi.

18 december 2022 om 18:05

Met de knie mag je terug spelen, en penaltie fout begon buiten de 16m

18 december 2022 om 18:19

Ok, van de knie geloof ik je wel in. Maar Otamendi maakt overtreding op doorgebroken speler bij de pen!

18 december 2022 om 18:19

Ok, van de knie geloof ik je wel in. Maar Otamendi maakt overtreding op doorgebroken speler bij de pen!

18 december 2022 om 18:33

Ja en tripple punishment is al jaren afgeschaft eend

18 december 2022 om 18:58

Ja, en dat is voortaan geel. Omdat het anders dubbel wordt bestraft met rood en een bijna zekere goal tegen. Is gewoon terecht geel.

18 december 2022 om 19:01

Nee, triple punishment is alleen afgeschaft als je echt voor de bal gaat. Dat was hier duidelijk niet.

18 december 2022 om 19:02

Nee mag niet. Zelf ervaren

18 december 2022 om 19:03

@goat10

Je mag de regel voor terugspeelballen niet bewust omzeilen door bijvoorbeeld op je knieën te gaan zitten om terug te koppen. Ik denk dat deze onder diezelfde regel valt en dus wél een vrije trap had moeten zijn.

18 december 2022 om 19:05

Triple punishment geldt nog steeds als je geen poging doet de bal te spelen. Otamendi deed overduidelijk geen poging de bal te spelen, alleen de speler te vloeren. Dus rood.

18 december 2022 om 19:08

Dat moment vloeide gewoon voort uit het spelmoment. Heel iets anders dan op de grond gaan liggen om terug te koppen, of de bal zelf op te wippen en terug te koppen.

18 december 2022 om 19:20

@sammerens Hij liet zich bewust op zijn knieën vallen, dat valt voor mij in dezelfde categorie.

18 december 2022 om 19:24

Leuk dat dat voor jou in een andere categorie valt maar dat verandert verder niks aan de regel toch? Gewoon niks aan de hand.

18 december 2022 om 18:15

De tranen staan mij in de ogen bij z on opmerking. Het is toch algemeen bekend dat je met de knie WEL mag terugspelen.

18 december 2022 om 18:59

Haha bizar he? Prima gefloten. Heerlijke partij. Prachtige winnaar. Laat al die jochies met hun complotten maar gaan. Genieten. Puur genieten ❤️

18 december 2022 om 19:03

@lord Je mag de regel voor terugspeelballen niet bewust omzeilen door bijvoorbeeld op je knieën te gaan zitten om terug te koppen. Ik denk dat deze onder diezelfde regel valt en dus wél een vrije trap had moeten zijn.

18 december 2022 om 19:05

Enorm kansloos inderdaad, wat een frustratie. Als Argentijn zou ik de VZ-comments sectie over een paar dagen nog eens doorlezen voor een extra geluksmomentje

18 december 2022 om 19:51

Gestolen overwinningen proeven inderdaad heel lekker;-)))) Een volgende keer kiest de FIFA weer een ander land...

18 december 2022 om 20:09

Niks gestolen. Waren gewoon een stuk beter. De Fransen zijn een kwartier aan voetballen toegekomen

18 december 2022 om 21:29

Sommigen moeten geen voetbal meer kijken. Echt!

18 december 2022 om 23:21

Volgende keer weer een wedstrijd waarvan je vooraf niet weet wie er gaat winnen. Dat is pas spannend!

19 december 2022 om 06:00

@Pinko: Ik verbaas me echt over de mensen hier. Waaronder jij. VZ lijkt qua gebruikers echt door en door verrot. Normaal op elkaar reageren is er niet meer bij zie ik. Overal wordt ook alleen maar het negatieve gezien. Het lijkt mij vreselijk om zo triest in het leven te staan. Op een moment als dit snap ik ook niet wat ik hier nog doe. Waarom wil ik mij mengen tussen zulke figuren? Het leven is veel te mooi om enkel getroll en negativiteit te lezen en zodoende helaas ook te uiten.

18 december 2022 om 18:57

Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.

18 december 2022 om 19:05

Je mag de regel voor terugspeelballen niet bewust omzeilen door bijvoorbeeld op je knieën te gaan zitten om terug te koppen. Ik denk dat deze onder diezelfde regel valt en dus wél een vrije trap had moeten zijn.

18 december 2022 om 19:12

Er wordt zo vaak bewust terug gekopt op een keeper en nooit voor gefloten...?

18 december 2022 om 19:17



@ruiz_fct Dat is toegestaan. Hij liet zich op zijn knie vallen en speelde terug, dat is omzeilen van de regel.

18 december 2022 om 19:27

Dat is helemaal niet het omzeilen van de regels. Dat mag gewoon. Je bent nu compleet dingen aan het verzinnen...

18 december 2022 om 20:13

Dat is het wel. Dat jij de regels niet kent, dat is niet mijn probleem. Als keeper ben ik graag op de hoogte welke bal ik wel en niet mag vangen.

18 december 2022 om 20:31

Het omzeilen van de terugspeelbal regel wordt ontzettend vaak gedaan en nooit (misschien heel zelden) bestraft. In de praktijk mag het eigenlijk gewoon, maar krijgt het geen aandacht

18 december 2022 om 22:52

Als keeper ben je uitermate slecht op de hoogte. Dit zijn de regels van de fifa:
"Players can use a chest pass, a knee, or a header of the ball, back to the goalkeeper if the objective is to stop an attacking move by the opposition.

As a rule, this move would not be a deliberate back pass rule violation. Nonetheless, the referee must see them as unintentional back-passes to avoid awarding a free kick."

18 december 2022 om 18:59

Terugspeelbal met de knie mag. Alleen met de hand en voet niet. Verder met je eens dat het rood had moeten zijn.
Argentinië moest winnen, dat is wel duidelijk.

18 december 2022 om 19:02

Zoveel druk op Messi. En dan gewoon opstaan. Heerlijk om zo'n speler te hebben meegemaakt. Dit verdient hij. Heerlijk dat ik zo'n grote speler in mijn jeugdige jaren heb mogen meemaken. Wat ben ik hier blij mee. De mooiste winnaar van dit toernooi

18 december 2022 om 19:07

Triple punishment is afgeschaft dus geel was een terechte beslissing

18 december 2022 om 19:09

Triple punishment mag nog wel als je de bal niet probeert te spelen, dat was hier. Verder heeft Otamendi volgens het VZ live meepraten niet eens geel als ik het goed zie....

18 december 2022 om 20:16

@Mangalista

Spread the word!!! Messi z'n missie is volbracht!! D10S!!

18 december 2022 om 21:30

Daarom op pingels laten aankomen? Anders had t eerder afgefloten of geen laatste pingel van Mbappe.. bla bla

18 december 2022 om 19:00

Heel jammer dit. Waar Nederland 3 finales met voetbal verliest. Wint Argentinië er 3 met omkoping, spelbederf en cadeautjes (geen rode kaarten simpele penalty’s counters geen voordeel bij tegenstanders noem maar op..). Het zieligste team kwa gedrag met toneelspelers heeft helaas gewonnen. Al waren ze eerlijk gezegd wel beter tegen ons Kroatië en Frankrijk, dus in dat opzicht misschien weer terecht. Mbappe zo jong en zo bepalend. De terechte voetballer van t toernooi.
Messi scoort de penalty’s weliswaar wel heel vies in en die keeper van Argentinië is idd de beste keeper van t toernooi. Verder wel genoten van dit toernooi al kijk ik weer uit naar clubvoetbal.

18 december 2022 om 19:03

Geniet eens van voetbal. Iedereen reageert naar. Echt triest. Het hele toernooi al. Laat corruptie los. Als dat er is, komt het vanzelf naar buiten. Je weet niet meer dan anderen. Je baalt gewoon van het verloop en zoekt, immens kinderachtig trouwens, maar een excuus. Messi krijgt wat hem toekomt. Met groots spel. Na een fantastische finale. Dat is het enige wat telt.

18 december 2022 om 19:04

Nederland heeft dit wk ook echt gevoetbald?

18 december 2022 om 19:07

Het is de kampioen die dit WK verdient. DE FIFA heeft haar ware aard weer eens laten zien. De toekomst van onze mooie sport ziet er slecht uit.

Aan de andere kant we hebben de drie weken gered en nu snel weer op naar clubvoetbal!!

18 december 2022 om 19:07

Als Mbappe toch eens half de aandacht en adoratie zou krijgen die Messi krijgt. Jezus wat een geweldige speler by far de beste speler van dit moment

18 december 2022 om 19:12

@CR7 plaats het eens in perspectief. 35 jaar tegenover 23. Hoeveel gouden ballen had Messi op zijn leeftijd? De adoratie is er omdat hij het van begin tot einde op het allerhoogste niveau laat zien.

Mbappe is momenteel misschien inderdaad de beste maar laten we eens kijken waar hij op zijn 35e is.

18 december 2022 om 19:12

Welk voetbal? Dat 2e doelpunt dat was voetbal. Vond t de eerste 80 minuten beschamend slecht. Heb je allemaal niks aan. Of hier ooit wat mee gedaan gaat worden. Het zelfde als de handsbal van Maradonna…

18 december 2022 om 19:16

Nee, slechts een kwartier. Ecuador en Senegal voetbalden beter tegen ons.

18 december 2022 om 19:26

Areoa, nee hoor! Als ik t moeilijk heb maak ik me zorgen om de rest. ;

18 december 2022 om 19:27

Als Nederland met hun super slechte team hier was dan waren ze zo snel afgemaakt door Frankrijk man.. Kijk wat deze wedstrijd brengt en geniet ervan want Argentinië is ook de enige land die ik Frankrijk zag verslaan en ze speelden over de hele wedstrijd veel en veel beter. Geen ander land had Frankrijk kunnen verslaan.

Dit is een WK geen eerste divisie wedstrijd, alleen leuk voetballen wat Nederland echt totaal geen een keer deed gaat je niet helpen

18 december 2022 om 19:32

Tim

Dat Messi in 2014 speler van het toernooi was, dat was absurd. Vanavond niks raars gebeurd. Mooie pot, veel goals, goed gefloten, Argentinië was ook beter. Ik had liever brazilie of marokko als winnaar gezien, maar helaas.

18 december 2022 om 19:33

Celss

Nederland was gelijkwaardig aan Argentinië en Argentinië was vandaag heel lang veel beter dan Frankrijk.

18 december 2022 om 19:34

Niet zo gek lang geleden won dat slechte team van NL van Frankrijk 😂😂

18 december 2022 om 19:37

Vernon

Dat was ook een grap idd haha
Argentinië was vanavond ook beter net als tegen ons en Kroatie. Dus in dat opzicht terecht. Maar heel veel bepalende zaken als een rode kaart kregen ze niet tegen. Het gedrag van deze kinderen staat me al helemaal niet aan. Kroatie was prachtig geweest een land met weinig inwoners en echte voetballers.

18 december 2022 om 19:52

Ga maar ff janken met je lghbt vlag en onelove band hahhahahahahah. By far out de beste wk ooit, nul rellen, aantrekkelijk voetbal, verrassende uitslagen en meer dan terecht kampioen. Snap dat het pijn doet dat NL met afbraakvoetbal eruit is gevlogen door de kampioen.

18 december 2022 om 19:52

Je kunt corruptie niet loslaten wanneer het er gewoon zichtbaar is. Wat een vreemde redenatie...

18 december 2022 om 20:23

En de mooiste finale van een wk die ik ooit gezien heb

18 december 2022 om 20:27

Je moet ook niet overdrijven. Hij krijgt toch ook ontzettend veel adoratie? De storyline is nu echter gericht op een 35 jarige goat, niet heel gek. Overigens was mbappe tegen Marokko en Engeland gewoon onzichtbaar hoor

18 december 2022 om 21:25

Beste wk ooit, schei uit joh. Voetbal was niet om aan te zien. Geen land gezien die terecht zou winnen met goed voetbal. Iedereen speelt tegenwoordig omschakel voetbal. Scheidsrechters waren slecht en leken corrupt met de verschillende uitkomsten van dezelfde overtredingen. Vind wel mooi dat Messi zo zijn carrière kan afsluiten het is hem gegunt.

18 december 2022 om 21:33

Helemaal waar.mangalista. Als je van voetbal geniet kan en mag je Messi niet haten of misgunnen. Een en al voetbal die kleine. Geniet gewoon!

18 december 2022 om 21:49

Als voetballer op het veld eindelijk de beste ooit. Maar als mens op het veld vind ik hem gewoon een kwalletje en had ik het bv kroatie veel meer gegund

18 december 2022 om 21:51

Wat is er zichtbaar dan?

18 december 2022 om 22:11

Al die voetballers zijn verwende jochies en vervelend soms.. messi heeft zich vaak voorbeeldig gedragen en oranje waren ook bezig hoor, maar goed. Die liggen eruit. Daarom? It is life deal with it.

18 december 2022 om 23:43

Kan niet altijd feest zijn voor de kroaten.. mooi wk gehad.

18 december 2022 om 19:11

Klagen en zeuren bij zo'n mooie wedstrijd die een terechte winnaar heeft en waarbij er dingen worden geroepen die spelregel technisch niet eens kloppen. Zo jammer. Ik vraag me wel is af hoe je dan naar een wedstrijd kijkt, kan je dan wel genieten? Ik snap dat je een favoriet hebt, maar in deze wedstrijd is er toch gewoon een terechte winnaar. Voor mij de beste finale die ik ooit heb gezien met alles erop en eraan.

18 december 2022 om 19:14

Volledig met je eens Romarky. Zo storend.
Ik was voor Frankrijk. Maar wat een heerlijke wedstrijd

18 december 2022 om 19:46

Ik wil je verwijzen naar de spelregels van voetbal, dan had je deze post niet geschreven.

18 december 2022 om 19:58

Toch even goed om de spelregels na te kijken voordat je zo maar dingen gaat roepen

18 december 2022 om 20:11

Dat viel me ook al op inderdaad, was gewoon een duidelijke terugspeelbal..

18 december 2022 om 21:08

Terugspeelbal met de knie? Ga de regels leren!

18 december 2022 om 21:51

Met de knie mag Da he , is enkel met de voeten dat het ni mag !

18 december 2022 om 22:30

Onzin.. alleen met het hoofd en het bovenlichaam.

19 december 2022 om 06:03

@Blauwwitte: Je brengt jouw leugen als een feit. Heel raar.

Scheidsrechter die in de laatste halve minuut nog ff een zieke counter affluit terwijl hij daarvoor alle gele kaarten nog eerst voordeel afwacht. Corrupte taffesbende.

18 december 2022 om 18:16

Ja die vond ik ook echt ernstig, ze waren er met overtal uit.

18 december 2022 om 19:01

Haha niet zo janken joh. Dit is toch schitterend. Dit gun je Messi toch of niet.

18 december 2022 om 19:03

Winst moet je verdienen niet gegund worden. Ben je ook de persoon die gelooft in het woord "als" in het voetbal ?

18 december 2022 om 19:08

Dit gunnen van Messi snap ik nooit zo goed. Messi heeft toch elk Wk compleet gefaald op dit wk na (en kom alsjeblieft niet aanzetten met 2014, daar was Mascherano met kop en schouders de beste Argentijn)? Waarom zou hij het dan ‘verdienen’ om een wk te winnen.

18 december 2022 om 19:35

Ook dit wk was hij afhankelijk van cadeautjes vanaf de stip. Maar het is geen verrassing hoor, wel een feit.

18 december 2022 om 19:36

Messi verdient het niet, Argentinië verdient het, als enige land!

18 december 2022 om 20:19

Wk 2014, Messi 5 goals en de beslissende assist, maar ja, die werd niet gemaakt door Higuain. Dus in 2014 heeft Messi niet gefaald, als je het mij vraagt. Niet dat hij toen de beste speler was, maar daar tussenin zit nog heel veel ruimte, tussen falen en de beste zijn.

18 december 2022 om 20:25

Een assist is pas een assist als er een doelpunt uit voortkomt. Hoe kan je de beslissende assist geven die niet afgemaakt wordt? Leg mij dat even uit aub

18 december 2022 om 20:31

Tja, nou ja, hij zette met een pass Higuan alleen voor de keeper. Higuain faalt hopeloos. Dat had de beslissende assist moeten zijn.

18 december 2022 om 20:47

"dit gun je Messi toch" is precies de reden waarom Nederland nooit, maar dan ook nooit een WK gaat winnen. Precies om die mentaliteit. 0.0 passie en 0.0 ruggengraat

18 december 2022 om 22:23

Wk 2014 Messi 4 goals in de groep, tegen Iran, Bosnië en Nigeria. Daarna niks meer. Beslissende assist is ook lachwekkend om te noemen, de echte beslissende assist kwam van schurrle.

18 december 2022 om 23:44

Als je m wint is t verdiend. Frankrijk begin laf…

19 december 2022 om 00:28

Sterkte met wakker worden morgenvroeg!! Op naar Gouden Bal nr. 8 volgend najaar! 😄

18 december 2022 om 18:58

Gefeliciteerd aan alle Argentijnen dan maar…Wel opvallend dat Messi de afgelopen tien jaar altijd afhankelijk geweest is van de arbitrage op belangrijke momenten. Ook wel veelzeggend dat hij op deze manier zijn laatste, meest corrupte WK moet winnen. Frankrijk van alle kanten genaaid.
Argentinië dit WK 7 wedstrijden 5 penalty’s….

18 december 2022 om 19:00

Juist, precies dit, beetje jammer dat het zo moet, maar goed, Argentinië zal dit altijd hebben, valsspelen of de scheids mee om te winnen

18 december 2022 om 19:18

@unaniem1992 @sysflow Wees toch niet zo hatend. Plus wat zou Argentinie de fifa bieden? Krijgen zelfs ontwikkelingsgeld. Is geen Qatar of the Usa. Ga lekker huilen. Frankrijk waren er trouwens 3 kwart wedstrijd niet eens. Met een gekke coach en zijn spel met al die spelers. Alsnog hadden ze meerdere kansen gekregen om te winnen. Ook hadden alle 4 spelers van Argentinie kunnen missen onder druk. Of had Lloris ook geld aangenomen? Slaap lekker 🤣

18 december 2022 om 19:50

Hoe zit het dan met de speler van Frankrijk die in de laatste minuut die kans mist alleen op de keeper? Wat een onzin dus..

18 december 2022 om 20:03

Haha dus de laatste 10 jaar hield de arbitrage de tegenstanders zodat Messi ze kon dribbelen en assists geven tussen meerdere verdedigers?

Argentinië kreeg 2 penalties tegen. 2 penalties tegen in een wk finale en jullie denken nog aan complot lol

Dit was de meeste spannende en boeiende wk finale ooit. Al de andere waren beide teams te voorzichtig.

18 december 2022 om 20:08

Nederland had ooit (toen wr nog geen var was) in 6 wedstrijden 4 penalties en portugal had op ek 4 penalties in 4 wedstrijden. Ook corruptie?

18 december 2022 om 20:13

4 volledig terecht, 1 discutabele. Moet je maar geen speler neerhalen in het penaltygebied. Stop nou met die zielige complottheorieën. Je maakt jezelf volledig belachelijk.

18 december 2022 om 20:22

@ouddumpertEn die 800 goals, en bijn la 400? Assist? Was dat okk allemaal korfballend? En de enige die nu een conspiricy de wereld in helpt, ben jij, met je suggestie dat Polen of Australië geen penalty zou krijgen, dat weet je namelijk niet. Maar is wel makkelijk beweren natuurlijk, is toch niet te controleren.

18 december 2022 om 23:45

Als die hem maakt is t klaar!!

19 december 2022 om 00:26

Die handbal van Messi had totaal, maar dan ook totaal niks met de uitslag van Nl te maken, of denk jij ook dat Messi met al geel op zak zoveel gaat praten tegen de scheids, dat hij z'n 2e pakt? Natuurlijk niet! En alle penalty's waren niet onterecht... moesten die dan allemaal gegeven worden? Nee, maar ze konden wel gegeven worden. En als het dan al zo'n conspiracy was, waarom dan Frankrijk 2 penalty's geven? Want als die bal er in de 120e minuut ingaat, die 1 op 1, dan wint Frankrijk gewoon. En hoe kan je een penalty shootout manipuleren? Of heeft de Fifa die penalty's ook gemist?

18 december 2022 om 19:00

Heeft daarvoor Frankrijk wel bij een enorme kans laten doorspelen. Toen was hij even niet corrupt? Maar dat vergeet je natuurlijk.

18 december 2022 om 19:06

Dan moet hij consequent zijn. Hoezo niet corrupt? Dat vergeet je even

18 december 2022 om 20:25

Hoezo niet corrupt? Onschuld zou je niet hoeven te bewijzen...

18 december 2022 om 19:03

Frankrijk ook gewoon ff twee penals gegeven. Klopt, ze hebben alles er aan gedaan Argentinië kampioen te maken!

18 december 2022 om 19:04

Hadden er 3 moeten zojn
Dat waren nl echte

18 december 2022 om 19:14

Die op thuram was een 100% pingel. Heb zelden zo een pure pingel gezien. En de var kijkt niet eens. Gewoon 2-3 in de 88e minuut en schluss.

18 december 2022 om 19:14

Ik kan niemand serieus nemen die zegt dat deze finale corrupt was. Dit was een geweldige finale vol actie. Ik zeg je eerlijk, bij die eerste pingel van Argentinië dacht ik, ja de FIFA is op een missie. Maar als je corrupt bent en je iemand kosten wat kost wilt laten winnen, dan ga je Frankrijk geen penalty geven in de laatste minuten voor de gelijk maker. Hoe kun je corrupt zijn en Argentinië kosten wat kost wilt laten winnen, als je de wedstrijd laat aflopen in penalties wat een loterij is.
Misschien wilde mensen dat dit WK geen goed verloop zou kennen, maar eerlijk is eerlijk dit was gewoon een toffe finale waarbij elke ploeg geknokt heeft om te winnen.

18 december 2022 om 19:40

Ze gaven hem ook niet in de laatste minuten. Een 100procent penalty ontnomen

18 december 2022 om 20:23

@RM Zizou - dat zijn cr7 fanboys die geen andere argumenten meer hebben dan corruptie. Het enige dat ze nog kunnen bedenken om Messi tr downgraden.

Eerst moest hij een prijs winnen met het land - won copa - en toen telde dat niet meer mee. Toen moest hij wk winnen - dat doet hij - en dan is het de corruptiekaart die wordt getrokken.

Sneu, ik heb de GOAT wereldkampioen zien worden. Dit was voetbalgeschiedenis. Geweldig!

18 december 2022 om 20:24

@pprinsDie op Thuram is 100% een schwalbe van Thuram. Die Argentijn heeft z'n been alweer op de grond staan, thuram zoekt het been van die argentijn. Ik vraag me echt af waar mensen naar kijken, als er een voetbal wedstrijd op is. En de VAR kijkt wel, maar grijpt niet in

18 december 2022 om 22:38

Scheids geeft ook zeker penalty's als hij 100% zeker is. Maar is bij Argentinië net wat makkelijker. Dat is wat Fifa doet. De rest moest Argentinië zelf doen. Dat is net gelukt.

19 december 2022 om 00:31

Ah, jij bent er ook nog. Sterkte met de gedachte dat The 🐐 misschien wel z’n 8e gouden bal mag ophalen volgend najaar!

18 december 2022 om 19:08

Dat Argentinië een vieze boevenploeg heeft is zeker, dat ze niet door de scheids benadeeld worden ook, maar eerlijk is eerlijk, als ze 'moesten' winnen heeft de arbitrage wel heel veel risico genomen, vandaag en tegen ons.

18 december 2022 om 19:08

Hij had al moeten afluiten bij minuut 123 maar liet nog doorspelen. Echt stop met zeiken joh.

18 december 2022 om 19:10

Hahahahahaha, zelfs als de penals in het voordeel zijn van de tegenstander is er nog een 'complot'. Mbappe is toch net zo zeer posterboy van een Qatar-club als Messi?? Sterker nog, hij heeft daar alle touwtjes in handen. Zure mensen, geniet van deze fenomenale finale joh, voetbalgeschiedenis

18 december 2022 om 19:24

Het was op dat moment al de 124e minuut. Een minuut langer dan gegeven, ook was de bal al over de zijlijn. Droeftoeter. Accepteer gewoon dat het niet gelopen is zoals je wil, en geniet van de ziekste wedstrijd die we(ik) ooit heb gezien.

18 december 2022 om 19:39

Je hebt dus heel weinig voetbal gezien in je leven, geen wonder.

18 december 2022 om 19:48

Welke finale heb jij gezien die spannender was dan deze dan? Oprecht, vertel het me.

18 december 2022 om 20:12

Het zou je sieren als je je trots opzij zet en gewoon toegeeft dat Argentinië verdiend wereldkampioen is geworden.

18 december 2022 om 21:30

Nederland Spanje was voor mij stuk spannender ook door mijn emotie natuurlijk

18 december 2022 om 21:52

Fair enough. Maar neutraal bekeken bedoelde ik.

18 december 2022 om 21:54

Er valt wat te zeggen voor Liverpool vs ac Milan. Maar dit is ook 1 vd beste finales die ik heb mogen aanschouwen

18 december 2022 om 21:11

Gelukkig buiten Nederland om waar die Argentijnen nog in hoofd leven. Krijgt de scheidsrechter respect van iedereen Inclusief ovatie van beide ploegen! Maar die knuffels met Franse spelers heb je zeker niet gezien en dat er zo wat geen protesteren waren. Als je heel graag wilt dat een team gaat verliezen dan ga je de gekste dingen zien en bedenken eigenlijk wel triest dat je dan niet van zo wedstrijd kan genieten maar in je complot leeft.. Trouwens over Nederland kreeg zeeeeer veel kans om van Argentinie te winnen btw stop alstjeblieft nou met dat huilen

Gerechtigheid! Eigenlijk heeft Frankrijk vandaag gewonnen

18 december 2022 om 19:04

Daarom kreeg Frankrijk twee strafschoppen, omdat de FIFA zo graag wilde dat Argentinië ging winnen😭😭

18 december 2022 om 19:11

Je kan er niet omheen. Moesten ze die 2 200% penalties ook niet geven dan. Argentinie kreeg zowel een onterechte penalty als een buitenspel goal mee. Overtredingen werden niet bestraft. En dit ging elke ronde zo, Kroatië, Nederland, Polen. Totale corruptie

18 december 2022 om 19:12

Ga er maar niet op in met logica. Wappies vinden altijd wel weer iets om corruptie in te vinden.

18 december 2022 om 19:14

Je zou die eerste van Frankrijk maar 200% terecht noemen en die van Argentinië onterecht. Waren letterlijk hetzelfde. Kan je soms niet meer zien door je tranen?😭😭

18 december 2022 om 19:15

Buitenspel goal? Man man man wordt hier met de dag gekker.

18 december 2022 om 19:25

Wat een haat bij iedereen. Deze finale was toch geweldig om te kijken? Wat een strijd en passie. Scheids vond ik oprecht goed, op een paar beslissingen na qua voordeel geven.

En voor alle haters. Als die franse spits die 100% kans in de 120e minuut maakt is het gewoon klaar.

18 december 2022 om 20:26

@ Bochrief

Buitenspel goal.... you made my day. Deze had ik nog niet gelezen, misschien omdat deze opmerking zo dom is, dat niemand anders deze durfde te maken. Buitenspel goal.... zelfs met het blote oog was al te zien dat dit geen buitenspel was.

18 december 2022 om 20:34

echt waar bochherief... Ik herken je nog van eerdere comments, dus ik begrijp je pijn enigszins wel. Jij bent niet zo'n fan van messi he? Jij had het liefst gehoopt dat ie de groepsfase niet overleefd zou hebben

Rode kaart voor Rabiot. Argentinië wordt genaaid

18 december 2022 om 19:10

Daar hoor je weer niemand over. Scheidsrechter floot prima aan beide kanten en sommige waren in het voordeel van Argentijnen en sommige voor de Fransen

Wat een wereldspeler is Mbappe toch

Bizarre laatste 10 min. Dit is waarom voetbal zo leuk kan zijn. Frankrijk echt nul kansen en dan zo terugkomen.

Heeft Argentinië het bonnetje nog?

Ik dacht terugspeel bal met de knir

Penaltina, die ga ik onthouden

Toch leuk van Argentinië. Net als tegen NL, nog even aan laten ruiken... .

18 december 2022 om 18:28

Oranje had dit Argentinië kunnen uitschakelen als LVG niet lafjes was geweest.

18 december 2022 om 18:57

@Krillin Frankrijk heeft in de verlenging precies hetzelfde gedaan… Hadden Argentinie op de knieen, maar in de eerste helft van de verlenging lieten ze Messi & co. weer in de wedstrijd komen tot de goal

18 december 2022 om 19:05

Hou toch op man, heb je die finale niet gezien. Hier heeft Nederland echt helemaal niets te zoeken.

18 december 2022 om 19:23

Wat praat je nou voor onzin jonge. Nederland speelt 2-2 tegen Argentinië. Frankrijk 3-3, dus waarom zou Nederland hier niks te zoeken hebben? Nederland had zelfs veel meer spel aandeel in de eerste 90 minuten dan Frankrijk tegen Argentinië.

18 december 2022 om 18:57

Had nooit verwacht dat Argentinië met zo'n middelmaat selectie wereldkampioen zou worden. Erg knap gedaan.

18 december 2022 om 19:06

10 goals tegen zou ik niet per se de beste verdediging noemen.

18 december 2022 om 19:09

Je kan zeggen wat je wilt over de scheidsrechters e.d., maar dat Argentijnse elftal heeft echt zitten strijden voor elkaar. Negen veldspelers die volledig in dienst van Messi speelden en elkaar hielpen waar dit kom. Als je dan ook nog zo’n penaltykiller op doel hebt, dan snap ik dat je vertrouwd op een strafschoppenreeks

18 december 2022 om 19:13

Nu maakt het ineens niet uit om mooi voetbal te spelen? Toen LvG dat zei over Argentinië deden jullie alsof wat hij zei godslastering was.pff.

Wat een speler Mbappe!
Hopen dat Frankrijk de lijn doorzet nu.

18 december 2022 om 19:02

Toch niet in maart he?

18 december 2022 om 20:33

Nou heb jij Frankrijk zien voetballen tegen Marokko en Argentinië? Ik niet namelijk die lijn mogen ze wel doorzetten....

Frankrijk heeft de scheids niet mee. Als ze winnen dan hebben ze vandaag van 12 man gewonnen i.p.v. 11

18 december 2022 om 18:08

Niet mee? Fluit gwn goed en ziet tot nu alles goed.

18 december 2022 om 18:20

Als jij dat echt vindt, vraag ik me af waarom heel internet ontploft over de bijzondere beslissingen van de scheids.

18 december 2022 om 18:59

Omdat dit een Nederlandse site is waar zij nog mer een gekleurde bril kijken na de verloren wedstrijd

18 december 2022 om 19:04

Joh aantal Argentijnen hadden meerdere malen geel moeten krijgen. Acuna en Fernandez bijv. Dat ze met 11 man zijn geëindigd is toch door de scheids. Daarnaast krijgen ze een zeer makkelijke pingel mee met een lichte aanraking en een Fransman geel om vermeend schwalbe. Dan nog een uitbraak moment affluiten terwijl de speler van Frankrijk door kon gaan.

18 december 2022 om 19:11

Paredes had rood moeten hebben met die trap tegen Camavinga. Drama scheidsrechter floot alles in het voordeel van Arg.

18 december 2022 om 19:15

De spelers van Argentinië zijn inderdaad gespaard met het niet geven van een gele kaart, ergste is zelfs nog dat Otamendi helemaal geen kaart ontvangen heeft namelijk.

Ik vond de penalty van Argentinië niet terecht, maar Thuram maakt echt een schwalbe. Loopt door en laat z’n been hangen..

18 december 2022 om 20:29

Het internet ontploft letterlijk altijd dat de scheids slecht fluit. Je comment nou eenmaal niet dat een scheids goed fluit.

Had vlak voor de rust een livebet op gelijkspel en Frankrijk geknald. Die Argentijnen stortte ook tegen Nederland in rond de 70e minuut.

18 december 2022 om 18:19

Oké, gefeliciteerd.

18 december 2022 om 18:28

Dank. 👍

18 december 2022 om 19:25

Lekker man 👌

Wat een bizarre wending zeg. Frankrijk tot minuut 80 hopeloos slecht en kansloos. En nu opeens 2-2. Op het eind hadden ze gewoon voordeel moeten krijgen dan hadden ze deze wedsrrijd denk ik al afgemaakt.

18 december 2022 om 19:09

Zelfde als NL elftal bezwijken onder de druk...

Waarom praat iedereen over corruptie joh.. Denk je nou echt als de FIFA Argentinië wereldkampioen wou hebben dat ze hun lieten verliezen van SA of helemaal het gokken op penalties tegen NL. Daar kan je toch niet op gokken gekkies allemaal

18 december 2022 om 18:09

Je kunt ook wedden op "elke knockoutpartij een penalty" en daar ontzettend veel geld mee verdienen. De helft van de pingels die Argentinie heeft meegekregen is op zijn minst discutabel.

18 december 2022 om 18:11

Ja dat snap ik wel. Maar niet dat Argentinië kampioen moet worden van de fifa.

18 december 2022 om 19:02

Nog nooit zo'n slechte corruptie gezien dan. 2x op penalty's laten aankomen. En Rabiot geen rood. Slecht gedaan hoor.

18 december 2022 om 19:03

Je kan toch niet ontkennen dat Argentinië meerdere malen is geholpen? Vele kaarten bespaard gebleven en vandaag Frankrijk van 2 grote counters beroofd. Je kan slecht fluiten maar nu is het maar van 1 kant en dat doe je niet per ongeluk.

18 december 2022 om 19:12

En Frankrijk niet dan? Rabiot is meermaals goed weggekomen bijvoorbeeld

18 december 2022 om 19:05

Precies dit.
Wat een niveau allemaal die denken aan complottheorieën 🤣🤣🤣

18 december 2022 om 19:06

5 gegeven pingels als EERSTE GOAL steeds. Da s lekker voetballen

18 december 2022 om 20:12

En nederland 4 penalties in 1978 (in 6 wedstrijden). Frankrijk 2 penalties in finale....

Mbappe, wat een speler! Gaat aankomende jaren de Ballon d'Ors vaker winnen.

18 december 2022 om 19:14

Moet ie wel naar een sterkere competitie dan de franse...

18 december 2022 om 19:22

Ik hoop dat zijn droom uit komt, REAL MADRID.

19 december 2022 om 06:34

Hoeft helemaal niet gezien de herkomst van die prijs.

Hoe kwam Frankrijk toch tot leven in de laatste fase? Ze lieten de Argentijnen inslapen en sloegen toe! Toch nog vuurwerk in de finale. Anders werd het wel heel erg saai. Nu eens kijken welke kant het op gaat.

Is die Mac Allister niets voor Ajax?

18 december 2022 om 18:18

Die speelt al in de PL. Verdiend genoeg daar

18 december 2022 om 19:04

Kan er werkelijk niks van. Maar naast Messi lijkt ieder werkpaard een wereldspeler

18 december 2022 om 19:04

Ja, maar niet andersom

Frankrijk 80 minuten niet gezien en ze schakelen even door en de stand is gelijk , bizar

En dat juist net balverlies van Messi aan die 2-2 vooraf gaat. Heerlijk....

18 december 2022 om 19:41

Heerlijk dat jij hem niet ziet huilen zoals je hoopte 😘

Heerlijke tackle van upamecano!!!

Op Lloris na speelt Frankrijk nu met 10 spelers met Afrikaanse roots... en dan nog zeggen Afrika heeft voor het eerst de halve finale gehaald... Just saying

18 december 2022 om 19:11

Hahaha Argentijnen zijn allemaal nazaten van Italianen en Spanjaarden. Zelfs Messi is Italiaans evenals zijn vrouw... Just saying Clown.

18 december 2022 om 19:55

Ja blanke Zuid-Amerikanen zijn native bewoners toch lol allemaal Europese voorouders.

Frankrijk net zo laf als Nederland. Je hebt ze onder druk en in de hoek en in de verlenging dan weer laf rondspelen

Bizar wat er allemaal gebeurt!

Wist niet dat er 7 wissels mochten

18 december 2022 om 19:02

Ja, in de verlenging elke helft 1 extra

De loterij is begonnen, wie wordt het ?

Iemand een idee waarom Frankrijk 7 spelers kon wisselen?

Motm is toch wel Mac Allister. Wat was hij goed vandaag zeg. Hoe hij de wedstrijd controleerde, het spel bepaalde en de rust bewaarde door goed de bal in de ploeg te houden, was echt briljant om te zien! Het blijft toch wel erg bijzonder dat een speler van notabene Brighton Hove Albion gewoon DE ster wordt dit WK en als, met alle respect, slechts Brighton speler gewoon de wereldtitel pakt. Echt petje af voor Mac Allister, wat het toch wel erg bijzonder maakt om als Brighton speler gewoon de WK te pakken.

18 december 2022 om 19:20

Inderdaad een onderbelichtte speler maar hij heeft een fenomenale wk gespeeld. Brighton gaat flink cashen

Heerlijke pot waar ik naar heb zitten kijken.

Di Maria was door iedereen afgeschreven maar wat speelde hij een mooie pot vandaag. Had er niet gewisseld moet worden. Maarja , was niet helemaal fit.

Ik denk dat de meesten gewoon even hun Oranje bril af moeten doen. De Penalty tegen NL was gewoon terecht.
Penalty van Argentinië vandaag is gewoon ook terecht. Hij raakt hem niet bewust aan, maar bij elke andere wedstrijd is dit gewoon een Penalty. Alleen de meesten hier zijn helaas slechte verliezers.
Ik zie een paar bn'ers (lees blanke Nederlanders) zoals Jack van Gelder die dan zeggen dat het duidelijk is dat Messi dit WK moet winnen. Ik vraag me dan af hoe ze dat hebben gedaan met Van Dijk en Berghuis. Ben echt benieuwd hoeveel zij hebben gekregen ondanks dat ze een dikke rekeningen hebben.
ORNAJE FANS...
SLECHTE VERLIEZERS.

En het was gewoon een schwalbe van de FR speler.

MMEEESSIIII, MMEEESSIIII, MMEEESSIIII

En ter afsluiting: MMEEESSIIII GGGOOOAAATTT !!

Ohja, die bal was niet over de lijn. Argentinië moet gewoon wk winnen.
Adidas sponsor van Argentinië en WK. Wat een doorgestoken kaart allemaal🤪🤪🤪

Als iemand nog denkt dat Argentinië moest winnen dan mag je je zelf echt als een officiële dombo verklaren.

Willen Engel zoekt nog wat mensen voor een herstart. Maar dit keer gericht op het voetbal ipv corona.

18 december 2022 om 19:03

Noem een persoon die Di Maria afschreef voor de toernooi.
En jouw hele comment is ronduit kinderachtig. Weet je wat erger is dan een slechte verliezer zijn? Een slechte winnaar.

18 december 2022 om 19:10

Nou ik zag toch echt reacties van mensen hier op voetbalzone dat Di Maria niets meer voorsteld.

Kinderachtig maar je gaat er wel op in.
Mis ff naar de beelden kijk hoe C.Ronaldo huilend het veld verlaat. Wellicht dat dat je even goed doet.

18 december 2022 om 19:17

Ik ga erop in want iemand moet het je vertellen. Het feit dat je kan lachen om Ronaldo bevestigt alleen maar wat ik gezegd heb.

Wat een finale zeg! En tja Martinez de penalty killer weer!

18 december 2022 om 18:58

Martinez goed, maar Lloris was echt bizar slecht. Nog nooit zo'n slechte keeper gezien bij penalties.

18 december 2022 om 19:02

Lloris ongekocht?

18 december 2022 om 19:07

Kon er niet veel aandoen hoor. Maar gelukkig stopt die penalty's bij tottenham

18 december 2022 om 19:30

@Etihad,

Was te verwachten, had als keeper het laagste percentage van gestopte penalties.

18 december 2022 om 20:07

Lloris kan er niet zoveel van met penalties. Die duikt gewoon slap en duikt altijd te vroeg. Ook vorig seizoen met Zwitserland kon die er geen pakken.

18 december 2022 om 19:08

Ja ergens jammer dat ik ‘m niet had gekeken. Zag nog wel de penaltyreeks en die Martinez is wel een leipo toen die in beeld kwam na de 2e of 3e. Vreemd gedrag.

Maarja gefeliciteerd Argentijnen!

Argentinie de terechte winnaar, spelen met de juiste grinta en dwingen het gewoon af. Dat je zelfs Messi ziet meeverdedigen, die vuile meters maakt om vervolgens weer vol op de aanval te gaan. Vanaf minuut een duidelijk de bovenliggende tot aan de 2-1. Daarna geven ze het gwn weg. Messi de GOAT!

Al die complottheorieen kunnen dus prullenbak in. Penalty van DiMaria was een terechte penalty, gezien dit in der lijn van andere penalties ligt dit WK (waarbij zelfs voor minder is gegeven). DiMaria krijgt 2 tikjes en wordt benadert van achter. Als speler neem je gwn een onnodige risico. BBC heeft er mooie beelden van, ik zou zeggen check die maar eens.

Daarnaast hoort Frankrijk met dit materiaal gewoon te winnen maar hebben dan niets, maar dan ook letterlijk niets gecreeerd (stats in de 69e min GEEN EEN SCHOT OP DOEL) tot aan de 2-1. Met z'n team hoor je vol op de aanval te gaan ipv in te zakken wat Frankrijk sinds 1/8 finale heeft gedaan. Geen plan B, enkel alle ballen op Mbappe, die VOLLEDIG geneutraliseerd is door de Argentijnse mid.veld en verdediging, tot aan de 2-1.

MAAR laatste 10 minuten zie je hen herleven, kwaliteit van Mbappe, geef hem een kans en hij maakt hem! 2 kansen en gelijk 2 doelpunten (terechte penalty overigens!). Mbappe de enige die aanspraak kan maken op de Ballon d'Or aankomende jaren. Goed gezien van de scheids, 2e was gwn een schwalbe dachr zelf een penalty. Wedstrijd van 2 gezichten! Al met al, WAT EEN FINALE! Heerlijk genoten, levendige finale, finale waardig!

18 december 2022 om 18:58

Penalty van di Maria was niet terecht.

18 december 2022 om 19:12

Sankento, ik heb je heel hoog zitten. Maar dit was echt gwn een penalty, zelfs alle praatprogrammas zijn het erover eens. Gezien de andere wedstrijden waar er zelfs voor minder een penalty is gegeven, gwn een domme fout van Dembele.

Daarnaast heeft Argentinie op basis van deze wedstrijd het meer verdiend om die beker te winnen.

18 december 2022 om 19:31

Frsds

Ik vond het te makkelijk gegeven. Maar ik vind sowieso dat veel penalties makkelijk gegeven zijn op dit WK. Dat Argentinië deze wedstrijd verdiend gewonnen heeft ben ik met je eens.

18 december 2022 om 19:36

Voila,

Je hebt zeker een punt dat dit gehele WK voor te lichtte overtreding een penalty wordt gegeven. Je weet als speler dat de regels zijn aangepast dit WK. Daar dien je als speler op ingespeeld te zijn. Dat er spelers zijn die het risico nog steeds willen nemen kun je de scheidsrechter niet op afrekenen. Contact is contact volgens hun boekje.



18 december 2022 om 19:44

@Sankento Penalty’s worden inderdaad te makkelijk gegeven en dat heeft met de var te maken. Ze krijgen alles in slow motion te zien en bestraffen elk beetje contact.

Vond die handsbal van Frankrijk ook wel makkelijk bijvoorbeeld.

18 december 2022 om 19:52

Fcvoetbal23,

Vindt je? Vond het wel een terechte penalty (beide trouwens van Frankrijk), ondanks dat hij wegdraait en de bal niet ziet, heeft hij zijn arm niet tegen zijn lichaam aan.

Waardoor de bal niet richtinfnher doel gaat en een potentiele doelpunt wordt ontnomen.

18 december 2022 om 19:04

Wat schwalbe? Hij tikt m gewoon op zn linkervoet. Als die van di maria een pingel was, dan die twee bij Frankrijk helemaal

18 december 2022 om 21:08

Jammer genoeg voor jou gaat Messi gouden bal nummer 8 winnen. Daarna kan Mbappe m wel een keer of 4/5 winnen.

Serieus voetbalzone? Geen nieuwe artikel?

Uiteindelijk terechte winnaars op basis van de wedstrijd.

18 december 2022 om 18:57

Nou nee. Frankrijk is bestolen van een wereldkampioenschap. Constant voordeel wat werd afgefloten, een onterechte penalty voor Argentinië en ottamendi had rood moeten hebben.

uiteindelijk gewoon een hele gave wedstrijd gezien.. heel erg spannend en het werd pas echt leuk toen frankrijk niet anders kon dan aanvallen..

Wat een wedstrijd waar Frankrijk is bestolen in de reguliere speeltijd. Wat een onterechte penalty wel niet had kunnen veroorzaken als Mbappe niet was opgestaan. Messi op de penalty en intikker na nergens te bekennen.

18 december 2022 om 21:57

Mbappe op zijn penalty’s en 1 volley na ook nergens te bekennen. Messi zag je nog tenminste ballen geven en helpen verdedigen. Jankerd

19 december 2022 om 16:04

mwoah hij gaf bijna een assist voor de 3-2. Die jongen had alleen zijn hoofd tegen de bal moeten krijgen en hij had een mooie actie waarbij hij 4 man het bos instuurde. Ik vond Mbappe ook beter dan Messi deze wedstrijd maar zeggen dat buiten de 2 goals Messi niets liet zien ging mij tever.

19 december 2022 om 07:36

Hahaha niets gezien. Die voor assist bij de 2-0. Briljante bal, juiste snelheid en effect zodat hij direct doorgespreld kon worden

19 december 2022 om 09:55

Dan hebben jullie een andere wedstrijd gekeken denk ik. De dribbels die Mbappe maakte in de gehele verlenging waar verdedigers aan het zoeken waren naar de bal. Het is dat hij niet tot een schot kwam die actie..

Van harte Fifa! Had nooit op pingels mogen uitdraaien. Rode kaarten voor Otamendi en Romero niet gegeven. Het is een regelrechte schande!

18 december 2022 om 19:54

Rode kaart voor Rabiot vergeten, of zie jij alles maar 1 kant op?

Vamos Argentina!! Wat een finale BTW!! Het is Messi gegund, een van de beste voetballers die ik ooit heb mogen aanschouwen. En dat zeg ik als Ronaldo fan. Jammer dat sommige van mijn mede fans niet inzien hoe geweldig deze man is. Zo'n dribbelaar is iemand waarvoor je dit sport kijkt.

Verder kan ik het niet laten (het spijt me echt enorm) om een sneer uit te delen naar de zogenaamde 'helden' die dit toernooit hebben geboycot door niet te kijken. Een maand lang goed voetbal gemist alleen omdat het in land werd gehouden die je niet bevalt. Begrijp me niet verkeerd. Ik maak de mensen niet belachelijk om ze standpunten verdedigen waar ik overigens zelf ook mee eens ben. Ik maak ze belachelijk om het feit dat ze denken dat dit statement gedoe echt iets heeft geholpen terwijl er niet eens voortgang is geboekt. Zowel Qatar als FIFA gaan niks veranderen door dit gebeuren, dus sommige mensen in Nederland hebben wedstrijden gemist voor niks.

Natuurlijk ben ik er van bewust van (of niet) dat er mensen hier op reageren, maar daar vraag ik ook naar. Het is tenslotte ook een forum. Voordat ik als Qatar-supporter wordt weggezegd, laat me een ding helder maken. Ik ben vanaf dag 1 tot nu nog steeds tegen een WK in Qatar. Voornamelijk om deze 2 punten namelijk dat ik heilig ben overtuigd dat de Qatar deze heeft toernooi heeft verkregen door corruptie en de arbeidsomstandigheden bij de bouw van deze stadions. Qatar moet hier ook op worden aangesproken. Alleen ben ik niet blij hoe de Westerse media dit land heeft aangepakt vanwege de incidenten. Mensen laten afjagen om niet naar Qatar te reizen. Zogenaamd dat vrouwen niet veilig voelen, terwijl ik intervieuws heb gezien van supporters die afgereisd zijn naar Qatar (inclusief vrouwen) die zeiden dat ze een leuke tijden heb gehad, gastvrij zijn behandeld, veilig hebben gevoeld etc. Alleen jammer dat de Westerse media weinig tot niks positiefs willen melden over dit land terwijl elke negatief bericht (wat natuurlijk ook gemeld mag en moet worden) gelijk gemeld wordt en groter gemaakt wordt dat het is.

Ten slotte wil ik zeggen dat buiten de politieke aspect, dit een van de beste WK's is die ik heb gezien. Alleen de arbitrage viel tegen. Maar voetballend gezien vond ik 4 landen (Belgie, Denemarken, Wales, Qatar die steeds beter begon te spelen) de enigste die zwaar ondermaats spelen. Van alle andere landen heb ik genoten van de heerlijk voetbal die ze teweeg brachten. Dit WK is zowieso beter dan die overschatte WK 2010. Die WK word allemaal opgehemeld om de vibes die rond het toernooi zich afspeelde maar voetballend was het pure armoede. Alleen Brazilie, Uruguay en Duitsland speelde een goed toernooi. Als ik dit WK een cijfer mag geven is het een 7 nogmaals omdat de scheidsrechter tegenvielen. Dit WK komt voor mij op plaats 2 achter WK 2014, nog steeds de beste WK die ik ooit heb gezien.

Voor de rest iedereen een fijn weekend en kan niet wachtten tot het volgende WK.






18 december 2022 om 19:04

Messi is echt de GOAT. Klaar geen discussie meer.

18 december 2022 om 20:23

Zeker! Maar ook als Messi de WK niet won en Ronaldo wel, is Messi voor mij de Goat. De discussie tussen Messi en Ronaldo is afgelopen bij deze. Met Maradonna, Pele en Cruijff weiger ik nog in discussie aangezien de laatstgenoemden nooit heb zien voetballen. Maar van de voetballers die ik heb gezien is Messi de beste die ik heb mogen aanschouwen (Al vraag ik me wel of Ronaldinho dit niveau ook had kunnen volhouden als hij vaker gefocust was op voetbal)

18 december 2022 om 19:12

Niemand gaat je betoog vol frustratie lezen man.

18 december 2022 om 20:24

Duidelijk dat je hem niet gelezen had, want er is was geen sprake van frustatie.

Hopelijk is de fifa blij. Hebben zo hun zin gekregen. Zonder al die gratis penalty hadden ze hier niet gestaan.

Ach, een gekocht wk om Qatar nog wat relevant te houden. Maradona blijft de goat

Ik ging deze finale in helemaal voor Frankrijk. Toen maakte Frankrijk 2-2 en moest ik aan CR7 denken. De manier hoe hij van huilend van het veld ging vond ik niet leuk om naar te kijken. Hoewel ik de eerste penalty makkelijk vond, was Argentinië beter. Mbappe heeft gelukkig er een echte finale van gemaakt.

OOH en discussie gesloten. Messi = Goat. GOAT = Messi. Hij was echt goed vandaag!

18 december 2022 om 18:59

Mbappe beste speler van het veld by far, Messi heeft geen WK nodig om de goat te zijn.

18 december 2022 om 19:07

Dan verschillen wij van mening. Ik vind niet dat je uit dezelfde land kan komen net als Maradona, nog nooit een WK winnen en dan bekroond worden als een Goat. Maar goed hij heeft hem nu dus prima.
Over Mbappe heb je wel gelijk.

18 december 2022 om 19:15

Mensen die Maradona de goat vinden zulken zeggen dat hij het deed door 90 minuten lang weergaloos te zijn ipv 6 penaltys. Mensen die Ronaldo de goat vinden zullen zeggen dat het een gestolen WK is.

Wat een goat! Wat een strijd! Argentijnen hebben gestreden voor hun land. Nu gaat Cristiano door tot het wk 2030!😂

18 december 2022 om 19:13

De door de media gemaakte Goat, gestolen gouden ballen, 6 penaltys op een WK, vandaag totaal overschaduwd door Mbappe.

18 december 2022 om 19:15

Tja, zijn titel telt en zal voor altijd blijven! Of het omgekocht is of niet. Het staat and deal with it!

18 december 2022 om 19:56

Je hebt cr7 in je naam, de man met gestolen champion leagues, waardoor hij dus ook gestolen gouden ballen kreeg

Wat een wedstrijd! Wat een finale! Wat een keeper!

Een mooi geregisseerd WK. Lahoz en die scheids van vandaag mogen wat mij betreft wel meegenomen worden door Argentinie in de viering. Die hebben een enorm aandeel gehad in dit succes

18 december 2022 om 19:08

Om eerlijk te zijn denk ik dat jij door meer mensen uitgekotst wordt dan Lahoz of deze scheids.

18 december 2022 om 19:13

Prima toch. Liever dat dan gaan doen alsof die eerste penalty terecht was

18 december 2022 om 19:22

Hoor je mij niet zeggen. Maar vooraf lig je maanden te raaskallen dat je dit wk niet gaat kijken wegens allerlei redenen, waaronder corruptie. Dan kijk je toch. Prima, want iedereen mag kijken. Maar dan ga je bij elke wedstrijd die er toe doet allerlei complot reacties posten. Waarom heb je dit wk gekeken? Niet voor het voetbal lijkt me. Want je hebt alleen maar reacties zitten typen.

18 december 2022 om 19:23

Die eerste penalty was terecht

18 december 2022 om 19:22

Messi stuurt iedereen wel ff een cheque die hem allemaal een penalty hebben gegeven.

18 december 2022 om 19:26

Hoe kan een team meer geholpen worden op een toernooi dan Argentinië in Qatar…. Hoeveel makkelijke penalties kun je krijgen? Vallen en acteren en ze krijgen er uiteindelijk de beloning nog voor ook…. Antivoetbal ten top….

Toen Argentinië van SA verloor moest je al weten dat ze het WK zouden winnen. In 1986 veloren ze ook de eerste wedstrijd van Kameroen.

18 december 2022 om 18:59

En Spanje in 2010 tegen Zwitserland

18 december 2022 om 19:03

Dat was in 1990 en toen haalden ze wel de finale, maar die verloren ze van Duitsland.

Geweldige finale. Terechte winnaar!

Heerlijk verdiend gewonnen. Argentinië speelde veel beter dan die omgekochte lafaards.

En Van der Vaart maar volhouden in de studio dat Lloris wel goed is in pingels 😂😂😂

18 december 2022 om 19:11

vd Vaart is iig wel mans genoeg om te lachen om zijn eigen foute uitspraken. Alleen daarom al vind ik hem als analist een stuk leuker dan de rest.

18 december 2022 om 19:44

Ik heb hem via de Belg gekeken (sporza), veel enthousiaster en dringender commentaar.

18 december 2022 om 22:02

De Cillessen van Frankrijk 😂

Wauw wat een finale zeg! Qua voetbal/spel Argentinie verdiend gewonnen (ook het WK), maar ze mogen de scheidsrechters (dit toernooi) echt op blote knieën bedanken. Koop maar wat rolls roys voor ze, want ze verdienen het.
Verder natuurlijk mooi voor Messi. Ik denk dat hij nu lekker naar Amerika zal gaan. Zijn missie is voltooid.

19 december 2022 om 01:10

Jij als Braziliaan moet niet zo praten man. Als er 1 team keihard door arbitrage werd geholpen was het Brazilie wel op WK in 2014. Maar als je dan 7-1 voor grootste nederlaag leidt gaan de scheids je niet eens kunnen helpen.

Niet normaal! Wat een finale! Ongekend! Wat een chaos!! Bizar!!! Wauwwww! Het is Messi gegund. 👏

Wat een finale, niet normaal zoveel spanning.
Argentinie toch terechte winnaar, waren de betere ploeg.
Messi eindelijk wereldkampioen.

Proficiat aan de Argentijnen! Dit is het absolute hoogtepunt voor Lionel Messi.
EA Sports heeft het weer gedaan met de voorspelling van de juiste winnaar op een WK

Het gejank in hier is hilarisch. Gefeliciteerd Argentijnen! Geweldig toernooi gespeeld! Dik en dik verdiend!

Het lelijkste, meest controversiële WK ooit. Met een lelijk mooie winnaar. Persoonlijk heb ik een schurfthekel aan dat theatergedrag, dat provoceren, dat wel kunnen uitdelen en niet incasseren. Maar onverdiend kun je de uitkomst van deze finale niet noemen. Voetbal heeft wel een enorme opgave als sport.. tijd om op sportieve gronden wedstrijden te beslissen, zonder alle poespas, gezeik en gedram.

18 december 2022 om 19:01

Vergeet ook even de vele makkelijke penals niet…..

Beste WK en finale sinds 2006, na alle boycot en diplomatieke taferelen toch genoten van dit WK.

18 december 2022 om 22:52

Beste WK. Het niveau was dramatisch. De sfeer was over het algemeen bagger. Veel lege plekken in het stadion. Deze finale heeft wel echt een hoop goed gemaakt.
1 van de mooiste finales die ik heb gezien op een WK.

18 december 2022 om 23:00

Die lege plekken waren gewoon arabieren in hun traditionele witte kleding, zelfde kleur als de stoelen in het stadion

Wat een armoede stuurt Frankrijk voor de pingels zeg. Zo veel wereldspelers in de selectie en uiteindelijk moeten de Comans en onbekendere namen op zo'n moment komen opdraven. Die spits had hem breed moeten leggen op Mbappe in de laatste minuut, dan stonden ze nu met de beker. Heel jammer dat de rollende penalty merchants hem nu gewonnen hebben.

18 december 2022 om 19:00

Die armoedige keeper houdt ook niks tegen….

18 december 2022 om 19:01

Argentinië had het onnodig spannend gemaakt met het veroorzaken van domme penalty's. Anders had Argentinië allang gewonnen. Alleszins heeft Didier Deschamps het wel goed verprutst vandaag.

Het is Messi gegund na deze spectaculaire pot. Het was wel een ongelofelijk matig WK. Veel spektakel maar het niveau was drama. Maar niet meer herhalen zo'n WK halverwege de competities.

Qatar zal vanaf nu altijd bekend zijn als 'het land waar Messi de wereldtitel won' en daar draaide het natuurlijk om, bui-ten-aards!

Messi krijgt eindelijk wat de FIFA hem wilde geven…. Wat een schande van een toernooi is dit ook …… hoe kun je als elftal zoveel makkelijke penals meekrijgen? Met acteren kom je een heel eind blijkbaar. Jammer. Gun die misselijke gozer helemaal niks!

Het kost wat maar dan kan je uit eindelijk toch zeggen dat Messi een wk gewonnen heb. Blij toe dat dit corrupte wk is afgelopen.

18 december 2022 om 19:29

Er komt het komende decennia nog een aan als het aan Infantino ligt. Zegt ook wel wat dat deze man mag blijven zitten….

Tot de 80ste minuut wel verdiend voor Argentinië. Ondanks de makkelijk gegeven penalty. Frankrijk toch nog terug kunnen knokken, wat ik nog knap vind tegen 12 man.
Weer met verbazing zitten kijken hoe Argentinië met 11 man is geëindigd. Zeker 3 man van de Argentijnen hadden meerdere malen geel moeten hebben.
Ach ja geen toernooi zegen voor Argentinië zonder controverse he.

18 december 2022 om 19:11

Ach als Messi echt moest winnen kreeg Frankrijk niet die 2de pingel. Niemand protesteerde

Wk sprookje van de fifa en Qatar voltooid. Ik meen het hè, ik kijk geen voetbal meer. De sport waar ik altijd van hem gehouden is helemaal kapot gemaakt. Ik ben er helemaal klaar mee. De scheids die heeft gefloten als een oelewapper. Elke wedstrijd heeft Arge een pk gekregen.

18 december 2022 om 19:01

Achterlijk veel pingels gekregen met onverdiende erbij.

Weet je wat het is. Ongeacht wie goed of slecht heeft gespeeld: Di Maria krijgt een penalty na extreem licht contact, Thuram krijgt geel voor een schwalbe. Blijkt toch weer beslissend te zijn en dit is niet voor het eerst in het voordeel van Argentinië dit WK. ongelooflijk dit.

Prachtige finale gezien. Een prachtige kroon op de carrière van Messi, één van de allergrootste voetballers allertijden. Wie de beste is / was of is geweest meng ik me niet in, ook niet relevant voor mij, maar hij heeft zijn carrière een echte gouden rand gegeven met deze titel. Er is veel gezegd en geschreven over dit WK, ook omtrent mogelijke corruptie. Als neutrale toeschouwer vond ik de scheidsrechter goed vandaag, hij heeft goed gefloten. Altijd zijn er discussies, altijd had het wellicht ook anders gekund of de andere kant op kunnen vallen, maar ik vond de finale fair en prachtig. Aan alle Argentijnse fans; gefeliciteerd met deze titel!

Mooie pingel gekregen wel, top gedaan scheids. Amper gele kaarten voor Argentinië waar zij er wel 10 hadden kunnen hebben 😂

18 december 2022 om 19:13

2 keer rood moeten hebben.

ik kan enkel vinden dat landen 5 keer mogen wisselen en bij de verlenging komt daar 1 extra wissel bij.
Frankrijk wisselde toch 7 keer? Disasi, konate, fofana, camavinga, coman, thuram, kolo, kwamen erin..

18 december 2022 om 19:02

Met een blessure mag er extra gewisseld worden. Vandaar 7 ipv 6

18 december 2022 om 19:08

Agaa.. lees het idd nu. Bij hoofdblessure mag je extra wissel doen.. goede regel, die ken ik niet.

thanks!

18 december 2022 om 19:52

De wisselregels zijn te complex geworden...

Gefeliciteerd FIFA.

En bedankt voor het gratis geld. Ik zei het al tijdens de voorbeschouwing al. 7.5 op Messi scoort een penalty. Het kan niet makkelijker.

Hoppa, kan de discussie van beste voetballer (Messi vs. Ronaldo) ook in de prullenbak!

Beste finale ooit zo’n beetje. Wat een apotheose. Messi geeft het stokje over aan Mbappe, wat was die laatste goed. Messi is eindelijk Maradona. Ongekend. Heb het een jaar lang geroepen maar dat het lukt is echt bizar. Geweldig man.

18 december 2022 om 19:02

Leukste om naar te kijken? Wellicht.. Beste, absoluut niet.

Wat een heerlijke finale zeg. Ongelofelijk, spektakel alom. Misschien wel m'n favoriete finale ever. Kroon op de carrière van messi. Gefeliciteerd Argentinië! Over de gehele wedstrijd terecht.

En Mbappe, aan jou heeft het niet gelegen. Wat een wereldspeler, hattrick in de finale op het hoogste podium. Hij pakt nog wel 1 of 2 wereldtitels hoor

Vamos vamos Argentina ! Fantastisch, het Franse vreemdelingenlegioen verslagen !

18 december 2022 om 19:32

Nee, lekker dat Argentijnse naaien en acteren vieren met z’n allen…

Terecht winst Argentinië wou net meer . Bravo

Loris ff serieus je kon 3 penalties pakken

18 december 2022 om 19:03

Lloris is een slechte penaltykeeper, pakt zelden een pingel.

18 december 2022 om 19:33

Die eerste drie penalties van Argentinië waren echt dramatisch slechte genomen. Echt heel slecht dat je er daar niet minimaal een van pakt.

18 december 2022 om 21:18

Penalty van Messi was gewoon goed genomen. Bij zo een type penalty gaat t niet om hem dodelijk in de hoek jassen. Het is gewoon tot de laatste aanraking wachten welke hoek de keeper kiest, om hem vervolgens zelf in de andere te leggen.

Eindelijk het is hem gelukt! Een prachtige bekroning op de cariere van Messi en niet te vergeten Di Maria. Dik verdiend gewonnen en petjes af voor Mbappe. Enige reden dat Frankrijk een wedstrijd van maakte

Dankzij 5 pingels geschonkem dr de FIFA
Verder Als Lhoris blijft staan houdt ie ze alle 4. Wat n domme matige keeper



Eerste 80 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor Argentiniã«, maar wow, wat is de wedstrijd daarna losgebarst. De beste WK finale die ik heb gezien. Di Maria, Alvarez, Enzo Fernandez en uiteraard Messi waren de beste aan de kant van Argentiniã«. Mbappe en Coman aan de kant van Frankrijk (uiteindelijk).

De kleinzerigheid van sommige mensen is echt absurd geworden. Vooral gecombineerd met dat rare complotdenken dat Argentiniã« kampioen moest worden. De schreidsrechter heeft een geweldige wedstrijd gefloten.

Uiteindelijk heeft het best voetballende land terecht gewonnen. Waren iedere wedstrijd de betere, creã«erden veel kansen, gaven (behalve vandaag na min. 80) weinig weg. Gefeliciteerd Argentijnen

18 december 2022 om 19:03

Jaa inderdaad. Die handsbal was ook best zwaar joh, alsof je nu nog kan denken dat FIFA hem wilde laten. Daarnaast al die spelers van Frankrijk hebben nog een kans dan wel hebben ze hem al gewonnen. Nu is Messi de beste ooit.

18 december 2022 om 19:05

Nee, die handsbal was ook gewoon geweldig gezien van hem. Helemaal terecht

18 december 2022 om 19:10

Naja hij probeert te blokken kom tegen elke ook aan. Hij hoefde hem niet te geven bedoel ik..

18 december 2022 om 19:42

Z’n arm staat wel van z’n lichaam af. Daarom een goede beslissing.

18 december 2022 om 19:08

Vergeet even die 5 penalty’s even te benoemen dan waaronder 2 echt belachelijke pingels. Wees gewoon objectief. Bijna alles valt hun kant op en tweede gele kaarten werden structureel in het zakje gehouden bij shirtje trekken en harde overtredingen nog wel. Als je dat niet kon zien tijdens hun wedstrijden dan verzoek ik je de wedstrijden nog eens te bekijken een paar maanden na dit wk als je even bij zinnen bent gekomen.

18 december 2022 om 19:25

Alleen tegen Polen was belachelijk de rest allemaal terecht. Daarnaast had rabiot ook rood moeten krijten.

18 december 2022 om 19:41

Zoals TomasDerksen aangeeft, was alleen de penalty tegen Polen vreemd. En zelfs daar is regelementair het eea voor te zeggen. De rest van de penalties waren uiterst terecht. Niet eens discutabel m.i.

18 december 2022 om 20:01

Prima kon zeker rood krijgen, net als Otamedi, Romero en Acuña heb je de tackle op Mbappe gezien? Heb je de wedstrijd wel gekeken? 100% tweede gele kaarten werden niet gegeven aan Argentinië. En de eerste pingel was waanzin vandaag dat is nooit een penalty. Als je over contact gaat praten dan moet Thuram in dezelfde situatie er ook twee krijgen, contact is niet gelijk een penalty dat begrijpt elk kind.

Dit zeg ik allemaal als iemand die geen partij gekozen had en iemand die als eerste voetbal shirt een Aimar Argentinië shirt had gekocht met een van mijn eerste baantjes. Had altijd wel een zwak voor vele spelers die toevallig Argentijns waren. Dit WK vond ik hen vooral onsportief en kregen zij duidelijk teveel onterechte beslissingen mee en niks onterechts tegen. (Toevallig)

18 december 2022 om 19:15

Volledig met je eens op alle punten. Dat mensen na deze finale nog steeds denken dat het allemaal een complot is vind ik ook gewoon heel vreemd. Frankrijk kreeg 2 terechte penalty's, maar zeker die laatste was toch echt wel heel dubbel. Als de scheidsrechter Argentinië echt wou helpen had hij hem daar niet gegeven.

Ze waren in elke wedstrijd inderdaad de betere. Hebben geluk gehad met zoveel penalty's maar die waren, naar mijn mening, allemaal terecht ook al waren er heel lichte bij. Maar elke match hadden ze veruit de betere kansen.

18 december 2022 om 19:52

En het mooie aan deze scheidsrechter was dat hij het zonder de hulp van de VAR deed. Ouderwets goed dus.

Argentinië is de terechte winnaar en dat komt door het slechte spel van Frankrijk. De Fransen kwamen pas tegen het einde van de wedstrijd tot leven. Daarna kon het beide kanten uit maar toch steeds weer Argentinië die scoorde en Frankrijk die volgde. En uiteindelijk een slechte penaltyreeks door Frankrijk. Alleen Mbappe weet hoe je een penalty moet schieten.

Wauw wat een finale! Messi heeft nu alles gewonnen. Zou mooi zijn als die nog even 1 of 2 jaartjes doorgaat met PSG en zo topscorer wordt van de CL en de zesde CL titel wint. Maar ben er bang voor dat hij nu naar Amerika vertrekt.

Jaaa Leo Messi eindelijk met Argentinie het WK gewonnen. Dit bedenk je toch niet. Wat een finale!

Lloris deed ook even een Jasper cillessen, goeiemorgen zeg dat die niks heeft tegen gehouden.

18 december 2022 om 19:04

Denk dat zelfs onze Noppert er vandaag nog wel een paar had gehouden.

18 december 2022 om 19:09

Vond hem goed dit wk maar bij penalty’s heb je echt helemaal niks aan die man.

Gefeliciteerd Argentinië!we hebben gestreden, maar het mocht niet baten. Gun het Messi en Di Maria wel op hun laatste WK en wij gaan over 4 jaar wel weer

Ach ja, Argentinie terecht gewonnen aangezien Frankrijk echt amper iets heeft laten zien... Waarom voetballen ze niet gewoon altijd zoals ze deden na de 0-2 en 2-3 achterstand.

Verder helaas Argentinie gewonnen, met genoeg hulp van de arbitrage maar vooruit. Frankrijk heeft het gewoon niet afgedwongen en niet genoeg laten zien dat ze wilden winnen.

Messi, prachitge voetballer maar naar mannetje verder... Net als veel van die Argentijnen.

Messiiiiii Goat

Heerlijk einde

Dik verdiend. Frankrijk heeft een kwartiertje kunnen voetballen

Wat een slechte verliezers zijn het gros van de mensen hier op het forum. Ziek van subjectiviteit en emotie.

18 december 2022 om 19:14

Volgens mij zijn we weinig Fransen hier..

'Iedereen gunt het Messi ' spreek voor jezelf Leone Steintler

18 december 2022 om 19:07

Ik gun het hem niet in ieder geval. Een lullo is het.

18 december 2022 om 19:11

Naar de vrouwelijke variant van beavis en butthead moet je ook niet luisteren joh. Die trapt alleen deuren in die niet eens meer vastzitten aan een deurpost

Jaaaaaaaa hij heeft hem eindelijk binnen!!!!

Het mooiste, meest hoopgevende en misschien ook wel meest onvoorspelbare, Boca en River Plate fans arm in arm op de tribune..

Viel mij de vorige series ook al op. De doelman van Argentinië duikt diagonaal aan het been waarmee de nemer hem neemt. Is de nemer rechts, dan duikt Martinez voor hem ook rechts. De meeste strafschoppen worden ook diagonaal ingeschoten, dus slimme tactiek van Martinez. Dan vraag ik mij wel af: van de voren analyseer je dat toch als Frankrijk zijnde? Als zelfs mij het al opvalt, liggend op de bank...

18 december 2022 om 19:09

Viel mij ook op dat hij wel erg vaak al voor de lijn stond, zie dat bij meer keepers overigens. Waar ze die domme regel dan vandaan halen en nog dommere scheidsen eerst popiejopie over doen om erna niks te doen is me een raadsel

Ik denk dat we het allemaal over eens zijn dat er vandaag maar één GOAT op het veld te bewonderen was en zijn naam is Kylian Mbappe. Wat een fenomeen is dat zeg!

18 december 2022 om 19:09

Wordt ook wel tijd dat de nieuwe sterren opstaan toch. Ronaldo en Messi hebben bijna 15 jaar gedomineerd wat ongekend lang is natuurlijk. Nu is de tijd aangebroken voor Mbappe en Haaland.

18 december 2022 om 19:09

Messi ook

19 december 2022 om 04:20

GOAT?
Hij heeft nog geen één Gouden Bal.
Laat hem eerst maar zestien jaar presteren op het hoogste niveau.
Kijken of het dat kan zoals Messi en Ronaldo.

Beste team heeft gewonnen tegen de 1-na beste speler van het toernooi. Mbappe heeft Frankrijk knap op de been gehouden...heel knap gedaan en hij gaat de historieboeken in..en het is op dit moment de gevaarlijkste speler als er ruimte ligt..maar hier heeft Kylian zijn plafond gezien. En het is geen glazen plafond...

Nogmaals beste team gewonnen..en nu weer verder. Ik moet wel zeggen dat dit matige toernooi een knallende afsluiting heeft gekregen. Dat is mooi!

ik was na de wedstrijd tegen NL even iets minder blij met Messi maar dit gun ik hem dan wel. Missie voltooid! Wat een klasbak!

18 december 2022 om 19:22

Ik gunde het hem niet tot de 2-2 haha. Nu wel. Maar de rest van de Argentijnse elftal niet.

18 december 2022 om 19:27

Haha wel met je eens. Heb me ook wel ontzettend geërgerd aan veel Argentijnse spelers. Ook mooi voor Nico natuurlijk en Lisandro Martinez al had die maar een heel klein aandeel dit toernooi.

Wat een sneu volk zijn wij ook he. Hele haat naar Argentinië omdat we een potje verloren hebben. En jarenlang ervoor natuurlijk allemaal met een messi poster boven hun bed geslapen. We moesten juist blij zijn als wij is die passie hadden van de Argentijnen die er alles aan doen om te winnen ipv al die slappe hap Nederlanders. Gefeliciteerd Argentinië!!

Met afstand mooiste wk finale ooit. Wat een ongelofelijk talent die Mbappe, ik was ook erg onder de indruk van Muani. Al had hij de wedstrijd wel moeten beslissen. Mooi voor Messi om zo zijn interlandcarriere af te sluiten. Zelfde geldt voor Di Maria.

Messi is de absolute GOAT! De allerbeste ooit. Net na de kwartfinale gunde ik de Argentijnen helemaal niks, maar nadat alle emoties gedaald waren. Dit is het mooiste sprookje wat er kon zijn. Messi heeft nu alles gewonnen wat er te winnen viel.

Jaaaaa Messi eindelijk een wereldtitel, voor mij de beste aller tijden!!

Voor mij blijft Maradona God en dan een hele tijd niks en dan CR7 en Messi. Het lijkt nu net alsof Messi eigenhandig Argentinië wereldkampioen heeft gemaakt en alle doelpunten heeft gemaakt en alle pingels heeft gestopt. Waardeloos 🤮🤮🤮🤮

Wie had deze uitkomst nou verwacht? Ikke niet hoor (sarcasme) :D

Dit moest gewoon het WK zijn van Argentinie. Dit is echt niet te geloven. Verloren van Saudie-Arabie. Dan sterk terug komen met winst tegen Mexico en Polen, want bij verlies tegen Mexico bijvoorbeeld, konden ze al naar huis gaan. Tegen Australie hadden ze het ook heel moeilijk toen Australie op 2-1 kwam, want het had heel makkelijk 2-2 gekund. Verhaal tegen Oranje is bekend. Ook Oranje kwam terug tot 2-2, en wonnen de Argentijnen op penaltys. Tegen Kroatie dan wel weer een keurige overwinning, maar tegen Frankrijk binnen een minuut 2-0 voorsprong weggeven. Komen ze weer terug op voorsprong, komt Frankrijk weer langszij, en god mag weten hoe het mogelijk is dat die Kolo Muani die 1 op 1 kans in de allerlaatste seconde's mist, want anders stond Frankrijk met de wereldbeker. Goh, wat gaat die Kolo Muani wekenlang slecht slapen, ik wens hem veel sterkte. Tchouameni en Camavinga, ik hou van jullie. Jammer dat Tchouameni een penalty mist, en Camavinga viel briljant in. En zuur dit voor Kylian Mbappe. Wat moet je nog meer doen? Je scoort verdomme een hattrick, je maakt de eerste in de penalty shout-out, maar alsnog heb je niks. Man, ik sta nu niet graag in de schoenen van Mbappe. Beste WK ooit, met afstand. Nu terug naar club voetbal. Gefeliciteerd Argentinie en Messi fans.

18 december 2022 om 19:36

Mooie reactie real madrid kunnen vele een voorbeeld aannemen. De mannen van Madrid speelde prima, vooral Camavinga. Die had eigenlijk gewoon in de basis moeten staan.

18 december 2022 om 19:48

Echt mijn diepe respect voor jouw. Meest objectieve persoon hier

Hij is de beste ooit!!! De beste ooit!! Twee goedkope penalties van Frankrijk hebben hem niet kunnen stoppen!

Scoor je een hattrick en verlies je toch de wedstrijd.

Afrikanen en penalty’s zijn gewoon geen goed huwelijk.

Te wild en ongecontroleerd. Ontberen toch koelbloedigheid en finesse.

18 december 2022 om 19:12

Marokko vs Spanje.

18 december 2022 om 19:13

Noord Afrikanen moet je even niet meerekenen.

18 december 2022 om 19:40

Ga je mond spoelen, je moet je echt even schamen met je eerste bericht. Is ook niks grappigs aan.

18 december 2022 om 20:14

Hoezo ? Afrikanen staan bekend om hun kracht , fysiek en snelheid ? Niets dan lof en indirecte jaloezie.Koelbloedigheid en accuracy ontberen ze gewoon. Tijdens de africa cup zie je daar ook sporen van. Onbesuisde tackles, geen creativiteit geen inzicht etc.Je staat blijkbaar ver van de realiteit oid

Wat een trieste bende. Denk dat nederland niet genoeg zakdoekjes heeft voor iedereen. Zoek je een hoekje uit en ga er in huilen. Argentinië terechte winnaar. Nederland was nu eenmaal veel maar dan ook veel te matig. Cry me a f*cking river! Vamos 🐐🐐

Heerlijke pot ,met een terechte winnaar, er was er maar één die speelde om te winnen.

Messi, de koning van het voetbal. Niemand verdiende het meer dan jij. Alle andere argentijnen, gefeliciteerd.

Stop met dat gejank allemaal. Frankrijk heeft twee pingels gehad, wat wil je nog meer.

18 december 2022 om 19:14

Een derde voor Thuram? Minstens net zo veel contact als bij Di Maria. En hoe Argentinië met 11 geëindigd is, Joost mag het weten. Nee, de winnaar stond vast. Alles gedaan om ze het zetje te geven. Ik erken ze nooit als winnaar in ieder geval

18 december 2022 om 19:39

Als iedereen praat over contact dan had Frankrijk er nog twee moeten krijgen inderdaad. Maar als je dat zegt dan veranderen de regels opeens weer volgens hen haha. Het is echt onbegrijpelijk dat mensen die eerste pingel goedpraten, voetbal is dood.

18 december 2022 om 20:01

Hoe is Frankrijk met 11 geëindigd?

18 december 2022 om 20:04

Schei toch uit man. Zaakje stinkt van alle kanten. Herhalingen werden niet eens getoond. Die aanslag van Paredes op Camavinga. Dat is letterlijk altijd rood. Onbegrijpelijk. Maar fijn, men heeft wat het op voorhand wilde. Argentinie moest kampioen worden. bah bah.

18 december 2022 om 20:18

@ThomasDerksen
Hoe is Argentinië niet met 8 geëindigd? Otamendie 2de gele kaart en anders rood doorgebroken speler en had al geel. (En stop maar met dubbele straf onzin want hij wilt de bal niet spelen en de keeper van Kroatië kreeg ook een pingel tegen en geel) Acuña tweede gelekaart aanval eruithalen met shirt trekken. Romero had al geel en spijkerhard op de enkel van Mbappe en nog meerdere duidelijk overtredingen maken zonder naar de bal te kijken waaronder een beuk op Lloris bij een voorzet.

Onterechte pingel maar in dezelfde onzinnige lichte situaties hem niet geven bij Thuram. Exact hetzelfde 2 keer.

Het valt het gehele WK al op man.

En? Messi nog een penalty gehad vandaag? Infantilo en Quatar hebben hun gedroomde winner. Donderdag gelukkig weer gewoon verder waar we gebleven waren met City-Liverpool. Heerlijk dat het weer gaat beginnen.

Een geweldige finale, een mooie winnaar. Hoewel Frankrijk ook geen onterechte winnaar was geweest. Uiteindelijk hebben we een legendarische finale gezien, dit zijn de duels die het WK kleuren. Jammer dat het volgende WK nu nog meer wedstrijden krijgt, want je krijgt niet meer Frankrijk - Argentinië maar meer Ecuador - Qatar. Enige voordeel : het volgende WK is tenminste weer in de zomer en in een echt land in plaats van een veredelde stadstaat in een woestijn zonder voetbalcultuur.

18 december 2022 om 19:37

Ik vond het waardelois:
- Deschamps met zn belachelijke opsteling weer. Coman is bijv veel beter dan Dembele. Giroud loopt vn in de weg
- Argentijnen mochten alles. Het zijn gemene slagers. Arbiter wachtte tot de 2- 0 om gele kaarten te geven
- Arg had minimaal 2 x rood verdient. Mbapee probeerden ze steeds de wedstrijd uit te trappen de schoffies.
- Lhoris is n keeper van niks. Duikt al nr de hoek voor de pingel
- ik vind sowieso het toegestane spel veel en veel te hard. Wat zo nde Paul en Molina etc mogen is schandalig

21 december 2022 om 12:34



Alleen emotionele opmerkingen omdat je er niet tegen kunt dat een slecht voetballend Nederland heeft verloren van Argentinie. Grow up!!

NPO zo slecht, naar de reclame voor die extra centen terwijl iedereen de scènes op het veld wil zien

18 december 2022 om 19:19

match of the day BBC

Wat was Mbappe goed. Er was blijkbaar geen Var deze wedstrijd. Fifa krijgt 1 ster op hun borstkast. Frankrijk tegen Fifa was het

Gefeliciteerd atlas leeuwen dit is ook ons overwinning want Othmane Demebele heeft een Marokkaanse echtegenote en die heeft een strafschop veroorzaakt waardoor Messi kon scoren.

Heel blij voor Argentinië en Messi en ben ook best blij dat Macron nu niet kan juichen plus alle Oranje supporters die gelijk tegen Messi waren dit is ook een overwinning op jullie

Heb lang kunnen genieten van Messi en mooi dat hij dan eindelijk de wk beker heeft gewonnen.

Nogmaals gefeliciteerd atlas leeuwen we kunnen trots zijn op Dembele

Messi kan eindelijk terugkeren naar Mars, zijn missie is volbracht

Deze finale had Istanbul 2006 en Barcelona 1999 spanning en wellicht wel beter omdat een WK finale zelden zo goed is als deze.

Messi kroon op het werk. Wat heb ik van deze man genoten de afgelopen jaren.

Kan er alles van vinden. De eerdere wedstrijden, de strafschoppen, deze finale. Maar Argentinië staat met de wereldbeker, Messi staat met de wereldbeker. Dan kun je maar 1 conclusie trekken; Messi is onomstotelijk de goat. Wat een carrière.

Ik zal altijd met een bittere nasmaak kijken op de kwartfinale waarin Messi en zijn collega's over lijken gingen en ik het jammer vond dat de Argentijnen zo moesten doen en de Nederlanders zich erdoor uit de tent lieten lokken. Voor de legacy van Messi is dit natuurlijk ultiem. Constant dat gezeik bij Messi "maarja... hij heeft geen WK gewonnen" Nou alstublieft.

Gefeliciteerd Argentinie, gefeliciteerd Messi.

En daar komt die bowlingbal met z’n witte gympies. Infantino is de grootste rat van het moderne voetbal

Scheids speelde het aardig mee.
Eerste goal geschonken.
Veel te laat geel gegeven. Vaak afgefloten ineens bij n beslissende Feanse counter.
Mbappe veel te weinig beschermd.
Stelletje toneelspelers en veel te gewelddadig
Jammer, vieze Arg volk fluit m uit. Triest

Het gezeik is alweer begonnen als je neutraal hier naar kijkt en niet vindt dat Argentinië over de gehele wedstrijd gewoon beter was dan Frankrijk dan snap je het spelletje niet helemaal. Frankrijk heeft zelf de kansen laten liggen om het te beslissen, Mbappe, en die andere aanvaller in de laatste secondes van de extra tijd. Messi staat op, Mbappe staat op door toe doen van Otamendi was dat ook corruptie?

Mbappe speelden heel erg matig tot aan die penalty en dan geeft Otamendi Frankrijk weer leven, maakt hij een geweldige goal door toe doen van balverlies van Messi en slecht verdedigen van Molina schiet hij die bal er geweldig in. En dan in de verlenging kon het beiden kanten op gaan, goedkope penalty aan Frankrijk een geweldige goal van Messi, en de beste keeper van de wereld op dit moment, wat een redding maakt hij in de laatste minuut, stopt weer heerlijk een penalty.

Oohjaa en ondertussen is Messi de GOAT dat was die al in mijn ogen maar nu is er helemaal geen discussie meer mogelijk, ik verwijs naar het Wk overwinning als Ronaldo fans komen.

Oef, dit was wel 1 van de beste finales die ik me kan herinneren. WK finales zijn meestal wel spannend, maar niet bijster vermakelijk voor de neutrale toeschouwer.

Een Argentinië dat z'n beste voetbal van het toernooi in de eerste 80 minuten speelde. Daarna even werd overklast door een Frankrijk dat eindelijk besefte dat dit geen oefenwedstrijd was.

Wat betreft evt omkoping of slecht fluiten, dat was wat mij betreft echt niet aan de orde. Scheids hield het tempo in de wedstrijd en gaf beide teams strafschoppen.

Wat betreft de mensen die zeggen dat dit het beste WK ooit was, jeez, hell no. Het voetbal was vermakelijk en spannend, maar zelden hebben we echt mooi en technisch voetbal gezien.
Daarnaast, het is te hopen dat nooit en nimmer we zo'n corrupt WK met zoveel bloed krijgen.

Prachtige wedstrijd en ondanks de niet gegeven penalty aan Frankrijk en de naar mijn mening zeer makkelijk gegeven penalty aan Argentinië was Argentinië over de gehele wedstrijd echt de betere en dat verraste mij zeer, niet verwacht.
Messi is echt de beste van zijn generatie moet ik toegeven alleen jammer dat hij voor Argentinië speelt of speelde gezien hij een punt achter zet geloof ik.
Ooit zal Nederland deze prijs winnen, het zal tijd worden, maar dat is echt toekomstmuziek. Ik hoop dat iedereen een fijne kerst heeft en ik wens iedereen een fantastisch 2023.
Groetjes uit Rockville,MD.

Raar dat Messi tot de beste speler van het WK is uitgeroepen terwijl Mbappe topscorer is. Dan is Kylian toch de beste

18 december 2022 om 20:04

Voor topscorer is er al een prijs, voetbal is meer dan alles scoren

18 december 2022 om 20:25

Ja daarom krijgen verdedigers hem zo vaak er is niks beters dan veel pingels scoren blijkbaar, toppie. Daar gaat voetbal over!

18 december 2022 om 22:11

Dus mordic verdiende hem 4 jaar geleden ook niet? Die deed het zelfde toen als Messi nu, meer dan alleen scoren

Die keeper wat deed hij met die award, wat een m***.

Het ultieme einde van dit toernooi. Een corrupte ploeg die in een corrupt land een toernooi wint van een corrupte organisatie. Daarnaast heeft Netflix ook het perfecte einde. Wat wel gezegd moet worden is dat het de spannendste finale was die ik me kan herinneren en dat ik wel ook mooie dingen gezien heb. Maar het blijft voor mij een WK met een randje. Een beetje als 1978.

Prachtige finale met een terechte winnaar!

Ik vond het een geweldige WK-finale met volop spanning. Ik zat meerdere keren op het puntje van mijn spreekwoordelijke stoel. Voor mij zijn, na het zien van deze wedstrijd, alle twijfels weggenomen dat Argentinie en Messi bevooroordeeld zijn. Ik vond dat er in deze wedstrijd geen sprake van was. Ik heb ervan genoten.

Eind goed, al goed voor de FIFA. Ging nog bijna mis.

Gefeliciteerd Argentinië, een land dat het wk heeft gewonnen. De wereld en het voetbal heeft verloren, verloren van een corrupte bende en organisatie. Het voelt hetzelfde als toen ontdekt werd dat Armstrong de tour had gewonnen met doping, Argentinië had ook het voordeel van doping in een andere vorm. Teveel discutabele beslissingen van de scheidsrechters bij alle wedstrijden, dat is geen geluk of ongeluk maar opgezet plan. Maar ga het lekker vieren, het plan is gelukt en Messi heeft zijn prijs. Next gen Mbappe heeft zijn talent laten zien voor nog heel wat jaren plezier.

Beste Wk ooit! Spanning, verassingen, mooie wedstrijden, mooie finale, (alcoholvrij, dus) geen rellen of hooligans. Gemoedelijk sfeer en alleen maar feest in Qatar……..scheidsrechters waren niet altijd top….en de VAR was soms ook aan het slapen….maar verder was t een top-wk

18 december 2022 om 19:47

Zeer middelmatig WK. En over dat land en de FIFA heb ik het dan nog niet eens....

Tagliafico, wat gun ik het jou. Met hart en ziel voor AJAX, nu wereldkampioen. Mooi, mooi, mooi.

Volgens mij was de 3-2 van Argentinie zwaar buitenspel.

18 december 2022 om 20:04

Nee was onside, hun penalty daarentegen…

Wat een lelijke toga heeft Messi aan

Die Infanino die doet alsof Messi een klein kind is en wil nog net niet met hem mee lopen tussen de groep om die beker omhoog te houden. Hij snapt het wel hoor. Op het kistje staan en dan de beker omhoog....pffff

Nou, with a little () help from our friends, zullen we maar zeggen. Zo voorspelbaar. Het werd nog even bibberen, maar kijk, we hebben onze Poolse vriend niet voor niets aangesteld! En gelukt!

Wat een wedstrijd! Ongekende spannende finale. Messi Messi Messi!!! Eindelijk de wereldtitel voor hem en Argentinie. De beste ooit. Definitief. Geen meer discussie mogelijk.

Wat een finale hebben Argentinië en Frankrijk er van gemaakt, prachtig prachtig. Echt heel mooi en met uiteindelijk een verdiende winnaar en in Messi officieel DE opvolger van Maradona, alhoewel hij dat naar mijn mening allang al was..

Maar wat een wedstrijd, genieten geblazen, pure reclame voor het voetbal!

PS ik heb niks te maken met de mening van een groepje dat totaal geen objectieve blik meer heeft na Argentinië- Nederland..

Wat een thriller. Je mag dit verlies toch wel op het conto van Deschamps schrijven. Mbappé heeft hem behoed van een totale afgang in reguliere speeltijd, want zijn tactiek klopte van geen kanten. Wat vond ik het heerlijk om zijn defensieve, controlerende formatie weggespeeld te zien worden. Na de wissels counterde Scaloni wederom goed en ware het niet door Mbappe, had het gewoon roemloos geeindigd. Ik ben wel blij dat deze finale zich tot zo'n thriller ontpopte, want ik was bang dat we een doodsaaie 0-0 en strafschoppen zouden krijgen.

Dan over de winnende ploeg. Het is Messi dan eindelijk gelukt, wat heeft hij het team gedragen dit toernooi. Een absolute leider en dit is dik en dik verdiend. Ik wil en hoef niets te weten van omkopingen en dat dit WK verkocht zou zijn, ik hoop dat Wytse van der Goot lekker met zijn aluminium hoedje voor de TV heeft zitten balen en met hem alle slechte, Nederlandse verliezers. Wees allen blij dat jullie de grootste aller tijden aan het werk hebben gezien. Het is ongekend wat Messi mij als voetbalfan heeft gegeven.

18 december 2022 om 20:18

Precies wat je zegt wat we Messi allemaal hebben zien doen is iets wat we over tientallen jaren met een grote glimlach kunnen navertellen, Messi is gewoon kijken en genieten

18 december 2022 om 21:19

Heb het met tranen in mijn ogen aanschouwd en heb gelijk hoogtepunten uit zijn tijd bij Barca aangezet. Ongekend wat deze man het voetbal - en mij als fan - heeft gegeven. De sologoal in Bernabeu in de halve finale CL, het wippertje tegen Arsenal, de 3-2 in Bernabeu met de viering, het laten struikelen van Boateng. Je kan niets anders doen dan genieten en iedereen die dat niet heeft gedaan of nog even doet, kan daar later nog wel eens heel veel spijt van krijgen.

18 december 2022 om 21:43

Echt hè! Hij verdient dit gewoon. Waarom al die haat? Hij heeft zoveel moois laten zien…altijd al. Heeft met nationaal team zoveel finales verloren en dat hij dan terugkomt op zijn 35ste. Na alle geluk en plezier dat hij ons bracht, ook nog zo afsluiten. Dat is gewoon een sprookjesverhaal om ontroerd van te worden. Zijn hele leven wilde hij 1 ding zo graag en dat was het WK. Mensen kunnen echt inspiratie hieruit halen dat je alles kan bereiken wat je wil.

Gefeliciteerd Fifa. Opdracht geslaagd

19 december 2022 om 04:37

Mafifia ! En 2026 komen ze weer met nieuwe winnaar ofja ze weten het nu al wie er kampioen gaat worden in 2026 op het wk.

Niemand mag hier iets zeggen over corruptie…maaaaarrrrr
60.000 Argentijnen in het stadion? Dat land ligt de dubbele afstand van Qatar tov Frankrijk? Deze mensen verdienen gemiddeld 700 euro per maand… waar waren de franse of nederlandse supporters ? Neuuu dit is niet vreemd…

19 december 2022 om 01:05

Argentinië is failliet. Inflatie is 92%. Mensen verkopen auto’s, huizen, gaan leningen aan, etc. om erbij te kunnen zijn. Gaat nergens over. Je zou er bijna van genieten. Respectloze (vul maar in) zijn het.

Vamos Argentina, Vamos Los Albicelestes en Vamos Lionel Messi. Officieel the Greatest Of All Time. Wat een finale zeg, Argentinië heeft het onnodig spannend gemaakt maar met de penaltykiller genaamd Emiliano Martinez weet je dat hij er gegarandeerd minimaal 1 pakt.

18 december 2022 om 20:29

Ho ho, officieel voor jou misschien. Het blijft een mening.

18 december 2022 om 21:12

Ja, maar ook een mening kan gestaafd worden met een feit: Messi heeft een WK gewonnen!

19 december 2022 om 04:25

Het blijft geen mening.
Als enige heeft Messi zeven keer de Gouden Bal gewonnen.
De Gouden Bal is de standaard voor beste voetballer volgens IFAB, IFFHS FIFA.
Daarnaast ook de Wereldbeker.
Feitelijk is Messi de beste voetballer ooit.
U mag een andere mening hebben, zelf kijk ik alleen naar feiten.

18 december 2022 om 20:46

Tja...5 gekregen pingels
Vind t geen presratie
Vind t corruptie en Messi had allang tegen Oranje rood moeten hebben

geweldig dat het messi gelukt is! Je kon aan alles zien dat deze trofee winnen het enige was wat hem kon boeien. Daarom had ie ook een (relatief) matig jaar vorig seizoen, hij was zichzelf aan het sparen om op dit toernooi te kunnen schitteren. Hij schoot uit de startblokken dit seizoen en nu heeft ie eindelijk zijn doel bereikt. GOAT

18 december 2022 om 20:44

5 pingels gratis
Zo zou Ned ook WK kunnen worden

Wat een finale! Echt ongekend! Het heeft alles gebracht om de geschiedenisboeken in te gaan. Om te beginnen was het verloop bizar; 2-0 werd 2-2, met daarna verlenging inclusief goals en een penaltyreeks. Daarbij hebben beide grootheden hun team gedragen (Messi en Mbappe) wat nog niet eerder is gebeurt. Echt ongekend dit

Daarom vind ik het jammer dat er veel "butthurt' mensen zijn die in alles een kwaadaardig plan of opzet zien, en daardoor deze finale afdoen als corrupt of iets soortgelijks. Dat doet behoorlijk veel afbreuk aan de mooiste wk finale van de afgelopen decennia.

Daarbij mogen we ook kritisch zijn richting Frankrijk: zoveel sterren in het elftal maar nooit een wedstrijd kunnen domineren. Dat is best zonde want er zit individueel gezien zoveel moois in dat team. Maar goed. Ze hebben natuurlijk wel de finale gehaald met goede momenten.

Omgekocht of niet. Zoals ze net bij Jovem Pan Esportes zeiden; zal een wk altijd gewonnen worden door een van de grote landen. Belgie, Nederland en Portugal zijn leuk maar komen gewoon te kort! Op naar 2026!

Di Maria krijgt n pingel omdat ie struikelt over n grasspriet. Mbaooe wordt express vol geraakt 2 x oo de enkel ( geen rood) en scheids geeft niks
FIFA heeft zn zin, toch" Europees team mocht niet winnen.

Het mooie is dat mensen nu nog steeds twijfelen tussen Maradona, Pelé en Messi. Het is onzin om het met ‘tijd’ te vergelijken, Messi is gewoon beter. Voetbal is veranderd. Een Audi auto van 2022 is beter dan één van 1990 ongeacht dat de laatste wellicht ‘de beste was van zijn tijd’. Qua statistieken en beeld zie je dat Messi niet kan worden evenaard. Heeft weer tig records gebroken en terecht gewonnen. In een tijdperk waarin voetbal zoveel ingewikkelder is ontvreemdt hij zich daarvan en doet hij wat nodig is.

Ik heb een leuke zenuwslopende finale gekeken!! En dat het uiteindelijk via penalty’s was beslist kan ik alleen maar zeggen dat de monden zijn dicht gesnoeid voor de complotdenkers. Mooie afsluiting voor Messi en Di Maria.

Heeft een hoop geld gekost,maar dan heb je ook wat!

Ik vind het leuk voor Messi dat hij nu een wereldkampioen is, maar op veldgoal en 1 geweldige paas tegen Nederland na zijn het verder alleen penalty's die hij gemaakt heeft en hij miste ook nog 1 penalty dus in mijn ogen is hij nog steeds niet zo groot als Maradona die wereldkampioen werd met mooi voetbal en mooie goals

18 december 2022 om 21:48

Haal al penalty’s weg van Messi, waar staat Argentinië in de wk?. Messi is wereld kampioen en kijk de rest van Messi cijfers. Hij overtreft Maradona. Hoe oud ben jij ??

18 december 2022 om 22:17

1 ik bedoelde Maradona op het WK van 1986 maakte hij mooie acties gaf hij een paar assist en maakte hij veldgoals waaronder het doelpunt van de eeuw, Messi 2 mooie assist 1 veldgoal verder alleen penalty's. dus Maradona drukte meer zijn stempel en was spectaculairder toen hij zijn WK won.
2 Cijfers zeggen niet alles de verdedigers zijn nu minder hard men speelt meer wedstrijden het veld de kleding de schoenen de bal de verzorging de training zijn nu allemaal beter plus ze letten nu op wat je eet hoe lang je slaapt en je hebt meer mentale hulp. dit had Maradona totaal niet als Maradona in de periode Ronaldo Messi zou hebben gespeeld dan had hij 6/8 gouden ballen. en dan hadden Ronaldo en Messi tevreden kunnen zijn als ze er ieder 1 hadden en dat is niks ten nadele van Ronaldo of Messi

Was toch terecht de penalty , hij heeft hem aangetikt , dus penalty toch ?? Vond de penalty van Frankrijk veel makkelijker gegeven , hands terwijl hij in duel is en naar de andere kant kijkt ( dus niet bewust doet ) maar mbappe trapt langs achter na .. waarom geen kaart ?? Giroud elleboog word ook ni gefloten .

Wordt komende dagen afkicken 🥲bedankt Qatar voor dit schitterende WK🇶🇦❤️

18 december 2022 om 22:21

ik heb de finale niet eens gezien en ik heb ook niet naar de wedstijd om de 3e plek gekeken en van de halve finales heb ik maar 1 wedstrijd gezien. dit WK was niet echt bijzonder je speelt in een land waar weinig Europese supporters naartoe gaan dus heb je veel nep fans op de tribune met een shirtje van een bepaald land. omdat de grote mannen van Qatar de stadions vol willen hebben.
nee geef mij dan maar een WK in een voetballand

18 december 2022 om 23:14

Volgend WK gelukkig gelukkig weer gewoon in de zomer. En hopen dat de FIFA niet weer voorkeur voor een wereldkampioen heeft. Al ben ik met die Infantino nergens meer zeker van. Daarnaast, hopelijk ook een beter WK. Want vele wedstrijden waren niet om aan te gluren. Afwachten en spelen op de "omschakeling".

THE GOAT WINT VERDIENT HET WK!

Wat schaam ik mij om Nederlander te zijn als ik jullie reacties zie. Gadverdamme. Wees blij dat wij getuigen zijn van zo'n prachtige finale met The Goat (Messi) en één die hard op weg is om the goat (Mbappe) te worden. Stelletje azijnzeikerds.

En ja ik ben 10000% fan van NL. Helaas liggen wij er al in de kwartfinale uit. Accepteer het en kijk dit toernooi gewoon verder. Wij zouden het met dat vertoonde spel, futloze aanval én Blind niet redden tegen deze finalisten.

Mensen die nog steeds zeggen dat het corrupt is: zijn blind of Messi haters

18 december 2022 om 22:26

Tja, je kan het ze ook niet echt kwalijk nemen. Op 7 wedstrijden 5 penalty's krijgen...

Wat een discussies hier allemaal; gaat alleen maar over Messi en of hij nu de grootste aller tijden is. En over complotten etc. Ik heb een fantastische voetbalwedstrijd gezien. In ieder geval de mooiste finale die ik mij kan herinneren. Wat een strijd en goed voetbal. Argentinie die de Fransen 80 minuten lang de wil oplegt, Mbappe die een wereldgoal maakt. Die keeper die in de laatste seconde nog een wereldredding heeft met zijn voet. Hier heb ik echt van genoten. Ook vond ik de scheidsrechter goed fluiten. Voor de rest zal dit WK niet echt blijven hangen denk ik. Alleen mag je hier bijna geen kant kiezen want ben je gelijk een hater of iets anders. Rare discussies, doe er ook niet aan mee verder.

18 december 2022 om 23:10

Onverwacht nog een beetje spannend na 80 doodsaaie minuten vanwege het al vroeg gegeven cadeautje van de arbitrage, de werkweigering van Frankrijk, totdat Mbappé de geest kreeg. Darna weer verstoord door de arbitrage want het was vooraf bekend wie moest winnen. Het leek spannend, maar was het geen moment omdat de uitslag al bij voorbaat vaststond. Wel mooi geacteerd dat laatste halfuur!

Messi zal voor altijd onthouden worden als hij die op het eind nog een wereldbeker cadeau kreeg op het treurigste wk ooit. Lekker voor ‘m.

18 december 2022 om 22:48

Wat een onzin!
Messi zal herinnerd worden omdat hij alle prijzen heeft gepakt op club en landelijk niveau.
Daarnaast is en was hij een geweldige speler.
Uw reactie is wel erg kinderachtig.
Volgens u profiel bent u tweeëndertig jaar, dan mag je toch een volwassener reactie verwachten.

Zeer genoten van de wedstrijd, wat een prachtige wedstrijd.
De spanning was om te snijden na tachtig minuten.
Rond minuut zeventig dacht ik dat de wedstrijd was beslist, maar het liep anders.
Mbappé laat wel zien dat hij de sterspeler van de toekomst is, record van Klose gaat hij wel verbeteren.
Het meest fijne vind ik dat we nu eindelijk af zijn van de discussie Messi-Ronaldo en wie de Goat is.
Messi kon volgens de Ronaldo fans nooit de Goat zijn omdat hij de Wereldbeker niet had gewonnen.
Ondanks dat Messi twee Gouden Ballen meer heeft gewonnen dan Ronaldo.
Nu heeft Messi die eindelijk wel gewonnen, dus heeft hij voldaan aan de eis om de beste ooit te zijn.
Hopelijk stopt die discussie nu eindelijk na veertien jaar.
En kan iedereen weer genieten van voetbal zonder vervelende discussies.

Mooi man. Dan krijgen we de komende tijd alleen maar artikelen te lezen over Messi, Messi en Messi. Zum kotzen.

Wanneer Oranje op alle Wk's waarin we de kwart-, halve- of finale hebben gehaald, de arbitrage zo mee had gehad dan Argentinië deze WK, waren we wel 3x wereldkampioen geweest. Het is maar wie het wordt gegund...

Messi heeft het voetbal uitgespeeld 👌🏽👌🏽

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren