Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wat er bij Ajax moet gebeuren? Iedereen weg, de hele club weg’

Laatste update:

Veel mensen in de voetbalwereld raken niet uitgepraat over de ontwikkelingen bij Ajax, maar er zijn ook personen die het gehad hebben met de Amsterdamse onrust en de aandacht die de media ervoor hebben. Voormalig PSV-doelman Ronald Waterreus schaarde zich zondag in het tweede kamp.

/

De analyticus schoof aan bij Studio Voetbal, maar bleek er genoeg van te hebben om nog over de Amsterdamse club te discussiëren. “Weet je wat? Zullen we er eens over ophouden om over Ajax te praten? Ik stel voor: we praten er nooit meer over”, was het idee van Waterreus.

“De mensen daar zijn het niet waard om over te praten”, vervolgde de oud-international. “Hoe ze zich naar buiten toe opstellen. Hoe ze de club naar buiten toe vertegenwoordigen”, legde Waterreus uit. De voormalig keeper wist wel wat er moet gebeuren bij Ajax. “Iedereen weg. De hele club weg. Dan hoeven we het er nooit meer over te hebben.”

Vind je dat er te veel aandacht voor Ajax is in de media?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier heb ik maar een ding op te zeggen: frustratie, afgunst en een betweter.

Wil hij zich even op de kaart zetten hiermee? Wat een gepraat in de ruimte. En dat noemt zich analist. Gefrustreerde eindhovenaar.

28 november 2011 om 10:35

Niet happen kerel... Als je dit soort uitspraken serieus gaat nemen wordt het leven als voetbalfan wel erg zwaar. ;

28 november 2011 om 10:57

Waterreus is een held! Jan was het er ook wel mee eens.
gtst love it!

28 november 2011 om 11:35

Inderdaad, als je gisteren gewoon studio voetbal hebt gezien weet je dat Waterreus gewoon de manier van handelen absurd vind en hij het topclubonwaardig vindt, en als je dat met hem oneens bent dan zou ik je zelf nog maar even verder gaan ontwikkelen.
Ik schaam me kapot voor dat moddergooien binnen de club, ik ben van mening dat ze 1 visie moeten volgen, ze hebben Cruijff binnengelaten dan weet je wat er komt maar neem dan ook dat risico en ga niet halverwege afzwakken. Laat Cruijff ze naam voor eeuwig vestigen of volledig te grabbel gooien, hij doet het in het belang van Ajax en of die het goed of fout heeft kan alleen de toekomst uitwijzen. Tot die tijd moet iedereen ze mond houden en het afgelopen zijn met deze soap, de keuze is al gemaakt door Cruijff binnen te laten.

28 november 2011 om 12:58

Jaa de hele club weg. laten we dat doen-.- Die vent is zo pro-psv dat hij zijn jaloezie voor de grootste en mooiste club van Nederland niet kan onderdrukken wanneer er over wordt gepraat. Wat dacht je van Waterreus weg. Ik zie hem het liefst nergens meer verschijnen, het zou me niet uitmaken wanneer de vent in een kist zou liggen

28 november 2011 om 13:11

@ajax44life grootste oke, mooiste daar zijn de meningen nog over verdeeld denk ik ;

en waar zou hij jaloers op moeten zijn? het zooitje ongeregeld, de fantastische prestaties dit seizoen.. ja wijs maar weer naar de stoffige prijzenkast daar zijn jullie idd goed in..

Onn: ik vind ronald in zekere zin wel gelijk hebben, het is echt een gigantische soap daar in amsterdam echt lachwekkend om te zien maar ik begin er nu ook wel een beetje genoeg van te krijgen.. dat ze het maar gouw oplossen daar dan kunnen we het tenminste weer over voetbal hebben..

28 november 2011 om 13:49

De stoffige prijzenkast is een aantal maanden geleden nog bijgevuld met een kromme, maar wel blinkende schaal. Dus ook jij mag zoals Waterreus een beetje afgunst tonen en in de lege lucht roepen.

On: Niemand zegt dat je het Moet volgen. Je kan hier de nieuwsberichten gewoon niet aanklikken en tijdens SV of VI kan je gewoon wat te drinken gaan pakken of even een plasje doen wanneer ze het over Ajax hebben...

Maar dat er snel een oplossing moet komen, ja, daar heb je zeker gelijk in. Verder kunnen we het ook gewoon over de prestaties/het voetbal van Ajax hebben hoor, begint U maar...

28 november 2011 om 14:39

@ Analyse,
Wat gaan drinken of een plasje doen tijdens Vi?
Afgelopen maandag ging het 3 kwartier (!) over ajax! Zoveel hoef ik ook weer niet te plassen!
Dat ze het er over hebben, prima. Dat er nu meer aandacht voor ajax is dan voor deze soap snap ik ook nog wel.
Maar een voetbalprogramma van 1,5 uur dat voor de helft gevuld wordt met 1 onderwerp gaat mij toch wel wat te ver. En dat onderwerp heeft ook nog eens niets met voetbal te maken heeft!

Maar goed, dan hebben we het alleen over voetbalprogramma's. De kijker kiest daarbij om waarschijnlijk met dit onderwerp in aanraking te komen.
Het meest erge vind ik nog wel dat bij allerlei Niet voetbalprogramma's het over ajax moet gaan.
Het NOS journaal bijvoorbeeld. Of een hele show Pauw en Witteman met Cruijff. Daar zit je toch niet op te wachten als niet ajax supporter? Je kunt de TV niet meer aanzetten of het gaat weer over ajax.

En dan snap ik best dat iemand als Waterreus een beetje gefrustreerd wordt en roept dat de media hier mee op moet houden.

28 november 2011 om 15:57

Een vreemde man die Waterreus. Was een modaal keepertje mocht af en toe in het Nederlands elftal opdraven wanneer er een keeper geblesseerd was en spreekt hier op een uiterst minachtende toon over mijn club. Dat verbaast mij omdat hij eerder vol lof was over o.a. Van der Sar, welke club heeft deze keeper opgeleid? Inderdaad Ajax.

Welke club heeft de topscorer aller tijden van Oranje opgeleid? Inderdaad Ajax. Welke club is hofleverancier aller tijden? Inderdaad Ajax. Welke club zou wel opgeheven zijn als de gemeente niet 30 miljoen aan gemeenschapsgeld zou hebben verkwanseld? Psv.

Het is een nietszeggend bij elkaar gekocht zooitje zonder ziel en al helemaal zonder uitstraling. Zijn goed in het opkopen van spelers met een Ajax verleden:

Jonk
Kluivert
Reiziger
Bosman
Menzo
Lens
Kieft
Vanenburg
etc. etc. etc.

Zijn uitspraak slaat helemaal nergens op! Een jaloers misselijkmakend mannetje!

28 november 2011 om 16:21

Jij slaat de plank duidelijk mis.. Waterreus geeft juist het dat het Ajax-onwaardig is hoe er wordt gehandeld in Amsterdam. Als je de uitzending gisteren had bekeken dan had je gezien dat het in een hele andere context werd vertelt door hem. Dus, dat jij zo in de verdediging schiet is nergens voor nodig!

28 november 2011 om 17:28

@stokkie01
als je het zo erg vindt dat er alleen maar over ajax wordt gepraat...kijk je toch niet? je hoeft niet te kijken! Blijkbaar zijn er genoeg mensen die het wel willen zien want in de televisie wereld draait alles, zeker bij de commerciële zenders (vi), om het geld en dus de kijkcijfers. Kijken er niet genoeg mensen naar...dan wordt er ergens anders over gepraat of wordt het opgeheven.

28 november 2011 om 19:22

Haha jouw reactie is wel heel goed onderbouwd zeg.. Duidelijk de aflevering niet gezien ;

Wat Ajax heeft opgeleid en heeft gepresteerd doet er hier totaal niet toe. Laat staan de zogenaamde gemeenschapsgelden van Psv, het gaat (weer) over Ajax toch?

Enne, veel plezier met Aissati en Ooijer..?

28 november 2011 om 20:31

modaal keepertje? tja daar zijn de meningen over verdeeld.maar goed als ik verder lees zie ik staan bij elkaar gekocht zooitje zonder ziel,hoeveel spelers heeft ons aller groot ajaks gekocht in de laatste jaren? en dan erachter komen dat ze 40+ contract spelers hebben?en dat die een heel klein beetje op de begroting drukken?en spelers zonder ziel? je bedoeld zoals el ham?en aisatti?
waar het omgaat is dat je de tv niet aan kunt zetten of het gaat over de soap van ajaks,als het nu ook nog wat met voetbal te maken had, maar dan komen ze helaas wat minder in het nieuws.

28 november 2011 om 21:38

Ooijer komt uit Amsterdam maar over Aissati heb je gelijk

iedereen heeft het erover maar laat het gewoon ophouden dat bedoelt Waterreus. Laat Ajax het lekker intern oplossen en als ze een oplossing hebben het dan naar de buitenwereld brengen niet zoals het nu gaat met iedereen die weer iets lekt naar de krant blabla.

29 november 2011 om 02:08

Laat hem lekker bij PSV tv gaan werken als hij alleen over zijn clubje wil praten.

Heb deze man nog nooit op een goede voetbalinhoudelijke opmerking betrapt en nu wil hij in 1x over voetbal praten? Het ging nog geen 5 minuten over Ajax en Ronaldje begon gelijk weer zielig te doen. Het ging jaren terug toch (toen Borst er nog zat) toch ook afleveringen lang alleen maar over Feyenoord en Jorien of over Psv in de clash Koeman/directeur.

29 november 2011 om 08:50

@gimmert_5421, als je heel mijn verhaal leest, dan zie je dat het mij vooral gaat dat het overal en alleen maar over Ajax gaat. Ik kan er gewoon niet meer omheen. Bij ieder programma gaat het er wel over.

Gisteravond ook, bij Nieuwsuur. Normaliter toch een goed programma.
Schakelen ze op een geven moment over naar Tom Egberts bij de Arena. Hoewel hij nog geen nieuws heeft wordt er toch weer even verteld hoe het allemaal zit. Hier heb ik echt geen problemen mee.logisch dat dit hier even kort bij stil wordt gestaan (als was de inhoud totaal nutteloos, want er was geen nieuws).
Maar vervolgens zit er in de studio een of andere advocaat die ook zijn zegje wil doen over de situatie bij ajax. En dat gaat bij mij te ver! Der zijn toch wel belangrijkere dingen in de wereld dan de situatie bij ajax?

28 november 2011 om 10:38

Wat heeft betweter hier mee te maken? En ook afgunst? Frustratie klopt wel, dat we het bij Ajax alleen maar over die titanenstrijd hebben en niet over voetbal... Ajax is toch een voetbalclub of niet soms? Waarom hebben we het de laatste weken dan alleen maar over de zaken eromheen??? Ik snap de frustratie van Waterreus en vele anderen wel, het gaat gewoon nergens meer over die revolutie van Cruijff. Of beter gezegd, die tweestrijd in de ledenraad want deze zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor al die ongein elke keer rond Ajax. De ene helft is pro Cruijff en de andere helft niet en zo splitst de club zich al jaren op en spelen de mensen binnen de club een ongelooflijk ziek spelletje waarbij niets en niemand gespaard word!

28 november 2011 om 10:49

Makker, het hoofd van de discussie begint erover en ook al vind hij het de moeite niet waard hij moet er toch over praten want het is nieuws en hij doet dit ook niet gratis.
Ik snap het wel dat ie zo doet want het komt mij als Ajax supporter ook mijn strot uit maar ja de kranten staan er vol mee en zodra er iemand een scheet laat bij Ajax komt het in de krant en is het nieuws dus moet men erover praten...
Is niet anders maar waterreus moet zijn frustratie erover niet zo laten doorschemeren. Staat gewoon niet erg professioneel

28 november 2011 om 16:24

Staat wat mij betreft een stuk professioneler dan de soap die zich afspeelt in de hoofdstad, haha. Het is gewoon zonde dat het zo moet gaan. Waterreus heeft gelijk, laten we gewoon weer gaan voetballen! ;

28 november 2011 om 16:55

Ja dat wil iedereen wel dat we weer gaan voetballen, maarja er zijn maar 1, hooguit 2 dagen waarop er gevoetbalt kan worden (helaas)

Overigens vindt ik het vrij zielig worden wat die Waterreus daar allemaal uitkraamt bij Studio Voetbal. Hij praat constant in het voordeel van Psv (bijvoorbeeld met die rode kaart van Rkc, zwaar terecht natuurlijk maar hij vond het weer geen rood omdat een concurrent van psv zo in het zadel werd geholpen.)

En natuurlijk is het genant wat er bij Ajax gebeurt, maar dat hele hoofd van hem als het over Ajax gaat, terwijl het daarvoor alleen maar over andere clubs is gegaan (in de uitzending gister) is natuurlijk lachwekkend. Volgens mij werd Jan Mulder er ook gek van gezien zijn reactie dus dan moeten ze hem gewoon lekker bij PSV Tv neerzetten, als hij zonodig op tv wil.

29 november 2011 om 02:09

De situatie Feyenoord - Jorien of PSV met Koeman/reker weer vergeten??? Toen ging het soms ook hele afleveringen over die ene situatie.

28 november 2011 om 10:38

Hij heeft gelijk! Vind jij het normaal om zo je bedrijf te vertegenwoordigen ten opzichte van de buitenwereld? Dit laat alleen maar zien hoe amateuristisch het wel niet is en hoe alles wordt geregeld op basis van emoties. Als dit niet het geval was geweest dan had je dat gemerkt doordat het een stuk rustiger zou zijn omtrent Ajax, maar jij vindt dit de normaalste zaak van de wereld begrijp ik?

Hij heeft helemaal gelijk, maar wat is er nou leuker dan praten over de grootste voetbalclub van Nederland met louter problemen? Geen problemen is geen nieuws, bij Ajax zijn er vrijwel altijd problemen en zeker nu, dus daar wordt over gesproken. Je hoort hem ook niet klagen over het journaal dat het elke dag over Egypte, Israel en de crisis gaat. Dat zijn problemen dus wordt er over gesproken, zo simpel is het.

28 november 2011 om 10:45

Hij heeft wel ongelooflijk gelijk. Al die mensen die over elkaar heen vallen, iedereen wil het voor het zeggen hebben en er is helemaal niemand die clubbelang boven eigen belang stelt. We moeten die club lekker helemaal niet meer behandelen in het nieuws en ze lekker in hun eigen sop laten gaarkoken.

28 november 2011 om 11:17

hij heeft toch gelijk.het Ad,nos en ga zo maar door.zoveel belangrijke dingen in de wereld en ze hebben het alleen over die arenasoap.

29 november 2011 om 02:11

Zoveel belangrijke dingen in de wereld en het gaat over Orka Morgan in het RTL nieuws...dus wat is je punt?? Dat er zoveel media zich met dit onderwerp bezig houdt dat geeft aan dat het veel mensen bezig houdt. Als het mensen niet zou interesseren dan zou het nl ook niet interessant zijn voor de media.

28 november 2011 om 11:18

Ik denk dat Ajax er alleen maar bij gebaat is als er geen mediaaandacht meer zou zijn voor de bestuurlijke rotzooi daar. Dan kan men daar alles eens in de luwte oplossen, helaas zoeken alle parijen constant de media op. Ik snap wel dat de mensen er zo langzamerhand een beetje moe van worden, je kan er niks van zeggen want ze weten zelf niet eens wie er nu eigenijk wat te zeggen heeft.

Waterreaus overdreef natuurlijk met dat de hele club weg moet. Maar ik snap zijn punt. Het wordt zo langzamerhand genant en vervelend.

28 november 2011 om 11:21

Is het werkelijk zo raar als mensen al dat gezever zat zijn?
Als het mijn club was zou ik mij kapot schamen en hopen dat er minder aandacht voor was ...

Alle kampen bij ajax zitten er alleen maar voor zichzelf. Bah. Ze maken hun club kapot voor hun eigen ego.

28 november 2011 om 11:49

Ik ga mij een beetje schamen voor hun gedrag, pppffff....ik heb wel wat beters te doen. Ik hou me er allang niet meer mee bezig. Ze staan ook niet op het veld en ik focus mij dan ook lekker op het team en niet op het bestuur.

Dat eindeloze discussies hier op VZ, is wel leuk om te lezen....al die meningen die niemand hoort. Even is het leuk, maar ook dat houdt op den duur op. Nu is het gewoon discussie onwaardig.

Mijn advies: Lezen en verder gaan met leven. Maak er verder gewoon niet te veel woorden aan vuil.

28 november 2011 om 12:02

Ik ben het gezever zelf ook zat. Ik zal blij zijn als er een einde aan komt, omdat zo de nadruk op het niet-voetbalgedeelte komt, wat slechts een bijzaak hoort te zijn.

Maar meneertje Waterreus zit alleen maar PSV Propaganda te vertonen op de zondag, en kan ook totaal niet objectief zijn. Prima, maar ga dan niet in zo'n praatprogramma zitten. En zeker niet zulke domme dingen zeggen als "club weg". Dan kan hij beter gaan figureren bij New Kids...

28 november 2011 om 12:28

Nou ik als PSV fan ben het nog niet zat hoor, ik vind het alleen maar mooi al dat geruzie binnen hun club. Ik geniet met volle teugen van dit spektakel en dat ze hun club kapot maken is eigenlijk wel erg ja want om wie moeten we anders straks zo lachen ???

28 november 2011 om 13:09

Om p$v als ze wederom geen championsleage halen met Fredje. Kunnen ze die club uit eindhoven ook opdoeken!

28 november 2011 om 13:57

Gelukkig mag er dan géén één blijven zitten bij dat programma want ze hebben allemaal hun voorkeur en laten dat vaak duidelijk blijken. Jack "ajacied" van Gelder, Ronald "psv" Waterreus, ze hebben allemaal een duidelijke bril op. Dat weet je van te voren en zo erg was de opmerking van Waterreus ook weer niet, ik snap wel dat ie der op t end een keer klaar mee is met het meelopen in die polonaise van gezanik over onoplosbare problemen van Ajax...

28 november 2011 om 14:20

@forzafcut: Vergeet ook niet Jan en Jan met hun Ajaxverleden en de heer van t Hek wiens familie al jaren een skybox hebben in de Arena. Tuurlijk zit Ronald daar vanwege zijn Psv-verleden.

Ander zou het programma Studio Ajax kunnen heten en werd er alleen door Amsterdam eo naar het programma gekeken.

28 november 2011 om 16:26

@frankie! Iemand voelt zich hier aangevallen?
@forzafcut Je hebt helemaal gelijk!

28 november 2011 om 19:26

Iedereen heeft altijd zo zijn voorkeur voor een club. Het is dat Ajaxcieden het zo moeilijk vinden om in te zien dat het elke zondagavond opnieuw heel veel Ajax is en heel weinig over de rest van Nederland.

PSV propaganda? Hij heeft het over Ajax, de club PSV zelf niet één keer in de mond genomen... Dus FC Twente propaganda? Of toch Feyenoord propaganda?

On topic: Waterreus zijn uitspraak is natuurlijk niet realistisch en niet zo bedoeld. Het zou inderdaad wel fijn zijn om er een keer minder aandacht aan te gaan geven want iedereen wordt er nogal moedeloos van..

28 november 2011 om 19:28

Lekker relevant, zeker gezien het feit dat een Ajax het dit keer niet gaat halen ;

29 november 2011 om 02:12

@ rudeboy

Wat zul jij je geschaamd hebben dan toen Reker jou clubje nog in zijn macht had.

Waarom zou ik mij moeten schamen voor een paar mannen die niks van voetbal weten maar doen alsof ze dat wel weten???

29 november 2011 om 07:47

@ajacied777

Waarom moet ik mij schamen voor de periode Reker?
Dat zaakwaarnemers daar stemming tegen hem gingen maken om een mooie transfer (gomes b.v.) af te kunnen dwingen? Was toch niet zijn schuld?
Reker is wel een echte voetbalman dus je vergelijking met de voetbalnitwits waar jij naar verwijst gaat niet op.

En dan nog .... vind jij nu echt dat de periode Reker te vergelijken is met wat er de laatste maanden bij jouw clubje gebeurt?
Poeh! Echt een gevalletje van de bekende gekleurde bril.

28 november 2011 om 11:22

ik mag dan wel voor psv zijn en ben absoluut tegen ajax op sportief gebied maar wat Waterreus hier zegt, slaat natuurlijk nergens op. En vooral dat de hele club maar moet opdoeken. Echter wordt ik natuurlijk ook best wel moe van dat hele gedoe. Ik stond echt verbaasd dat hij dit zei gisteren. Verder vind ik hem een beetje te veel psv minded als analist. Over analisten gesproken.. ik hoor liever Johan Derksen, hij spreekt mij veel meer aan qua inhoud. Naja veel succes daar in A'dam!

28 november 2011 om 11:30

Iedereen weet toch dat Ronaldje een beetje gefrustreerd is dat zelfs als PSV goed speelt en Ajax minder het toch nog altijd over Ajax gaat.
Laat haar toch maak je niet druk, ik heb me gister zowieso kapot gelachen om dat stelletje bij de Nos, alleen Jan Mulder kan je daar serieus nemen.

Jan van Halst die aan de hand van een foute pass van een verdediger denkt het "probleem" van FC Twente opgelost te hebben. (ook dani Alves speelt wel is een bal niet goed in en de backs van Real staan hierom bekend) kom op zeg het lukte gister niet kan toch gebeuren. En dan dat gefrustreerde PSV keepertje "het heilige vuur onbreekt bij Co" ja vast dat zal het zijn volgens mij speelt twente best behoorlijk en missen ze gewoon de klasbak Ruiz!
En Jack die elk ding aanpakt om een gesprek te starten waar iedereen het bij voorbaat over eens is en als dat niet het geval is snel door naar het volgende onderwerp. Totdat het over supporters gaat die het woord "joden" in de mond neemt, dan gaat ie los hoor!

Kom op jongens, vanavond weer lekker naar Johans en Genee luisteren daar hebben mensen tenminste echt een mening ergens over... Jan komt toch aub naar rtl toe!

28 november 2011 om 13:49

@aipassa: Ben t op één ding na volledig met je eens.

Ik kan Mulder niet meer serieus nemen. Ik ben vorig jaar definitief afgeknapt op Jan Mulder. Dit naar aanleiding van zijn opmerking na de Psv-feyenoord 10 of 11 nul overwinning van Psv.

Hij vond het verwerpelijk dat PSV na de 5e of 6e goal bleven doorjagen op meer doelpunten. Hij verweet PSV daarmee geen respect te hebben voor Feyenoord. Die hadden gezien hun illustere geschiedenis zo'n nederlaag niet verdiend.

Dan spoor je niet helemaal denk ik, als je zo'n oproep doet in een serieus voetbalanalyseprogramma. Ik heb veel waardering, respect en sympathie voor de voetbalclub Feyenoord. Maar dat je bij een 5 of 6 nul stand niet verder mag gaan, dat kan er bij niet in.

OT: Inderdaad krijgt Ajax veel aandacht maar dat is logisch bij veel geruzie..... Waterreus kan daarbij gezegd hebben dat de hele cub maar weg moest maar volgens mij bedoelde hij daarmee de rvc, jc, ledenraad, interim-bestuur, bestuurders en dat soort gespuis van ajax. Hij zal daamee niet de hele club Ajax hebben bedoeld. Tuurlijk hoop ik dat we altijd van Ajax winnen maar ik wil niet dat Ajax van de Nederlandse voetbalkaart verdwijnt. En m.i. bedoelde Waterreus dit ook zo......

28 november 2011 om 16:28

Dat sloeg inderdaad nergens op, maar Jan Mulder is bijna wel de enige persoon aan tafel die zo nu en dan nog ergens om kan lachen. Ik vind Waterreus en van Halst maar een een chagerijnige bende hoor.

Misschien toch eens wat interessantere gasten aan tafel vragen.

28 november 2011 om 16:30

@rene69, Klopt wat je zegt over Jan Mulder, hij heeft vaker van die vreemde, misplaatste opmerkingen.
Waterreus bedoelde wel de hele club Ajax, maar dat was met een big smile en veel sarcasme. Was het volledig met hem eens, het moet maar eens afgelopen zijn daar in 020!

28 november 2011 om 11:57

@wyzyndebeste

Waterreus overdrijft een beetje dat de club Ajax weg moet maar hij heeft groot gelijk dat velen het hoogst irritant vinden dat er zoveel aandacht uitgaat naar Ajax. Schijtziek wordt je van die poppenkast op de TV. Wat kan het overgrote deel van Nederland die soap in de Arena boeien... maat je wordt er continue mee geconfronteerd. De media is verschrikkelijk Ajax-georiënteerd en zakken wat mij betreft volledig door het ijs als het gaat om objectiviteit.
.

28 november 2011 om 12:27

Hou toch op man, alles draait in de voetbal industrie om Ajax, het is Ajax dit Ajax dat. Als de voetbal industrie zo om 1 club kan draaien verwacht je op zijn minst een goede voorbeeld.
Studio voetbal is zowat een een reclame programma voor de club van Ajax, maar waar maken we dan reclame voor?
Als ik nu voor het eerst in aanraking zou komen met voetbal dankzij studio voetbal en ik type 1x op google Ajax in ben ik direct ongeïnteresseerd in het voetbal. Tuurlijk had meneer waterreus dit nooit over PSV geroepen, maar buiten dat om kan ik me wel vinden in zijn woorden.
Hij zal ook wel door hebben dat we constant over Ajax praten of het nou positief is of negatief. Er is al jaren onrust en het wordt met de dag erger.
Stoppen met praten over Ajax is gewoon de perfecte tijdelijke oplossing. De hele club weg is natuurlijk overdreven, maar je moet ook begrijpen dat hij elke week het zelfde gezeik moet aanhoren tussen al die gasten die de propaganda van Ajax leiden.

Alleen op voetbalzone is kleine 10% van de berichten Ajax gerelateerd in negatieve zin.

28 november 2011 om 14:04

Wie is hier nou gefrustreerd? Waterreus geeft tenminste argumenten, die heb jij niet.

Gefrustreerd mannetje

Trieste reactie van waterreus, als je geen idee kunt bedenken kun je soms beter gewoon stil zijn.

28 november 2011 om 10:49

Niet dat het mijn populairste persoontje is maar vind dit wel overdreven van voetbalzone. Was duidelijk niet serieus bedoeld toen hij dit zei en het was meer bedoeld dat het nu al 3 weken alleen over Ajax gaat in elk voetbalprogramma. Wat ik normaal trouwens niet erg vind maar dit onderwerp komt mij ook de strot uit.

28 november 2011 om 11:31

Inderdaad. Erg suggestief van voetbalzone om dit zo te plaatsen, en ook erg dom van de mensen hier om te denken dat waterreus dit serieus meent.

28 november 2011 om 11:23

Dat stil zijn zouden ze juist bij ajax eens moeten proberen. Door al die gevechten en verdachtmakingen in het openbaar maken ze hun club kapot. En dan zeggen ze nog in het belang van ajax bezig te zijn ... tja.

of jij gaat gewoon weg bij studio voetbal...zitten vertellen dat heel de club weg moet sorry hoor maar wat een verstand. Zo als het nu gaat klopt voor geen meter bij ajax het zijn een stel kleuters bij elkaar maar dit zijn trubels die bij ajax natuurlijk extra vergroot worden dan bij andere clubs.

28 november 2011 om 10:36

ja en dat is wat hij bedoelde gister (ik heb het namelijk gezien) hij bedoelde juist dat er teveel aandacht aan geschonken werd. Zo wordt het dus extra vergroot.. hij werd gewoon gek dat elk onderwerp over die crisis van ajax ging.. en eerlijk is eerlijk dat kan je niemand kwalijk nemen

28 november 2011 om 11:05

Wellicht is Waterreus een beetje teleurgesteld dat zelfs wanneer het niet goed gaat bij Ajax de club voor vele mensen en media nog steeds vele malen interessanter is dan Psv.

28 november 2011 om 11:48

Misschien, maar het feit is dat het bij Ajax teveel over die crisis gaat in plaats van voetbal.. en dat vind ik persoonlijk zonde!

28 november 2011 om 22:48

gister hebben ze het er uiteindelijk ook 3 minuten over gehad..en daar zat de discussie met waterreus over het opheffen van ajax bij

Ronald Waterreus wegdoen, dat is een beter idee!

28 november 2011 om 10:34

...of Jack van Gelder. Nog een beter idee!

28 november 2011 om 10:35

Heel Studio Voetbal wegdoen nog een beter idee!

Voetbal International is veel grappig, interessanter en komt ook gewoon vaker met belangrijk nieuws. Studio Voetbal is al dood gegaan sinds Hugo Borst is weggegaan.

28 november 2011 om 10:46

Voetbal International is de laatste weken het eerste uur ook alleen maar Ajax tv. Ze scoren er hele hoge kijkcijfers door, dus van hen kant begrijp ik dat ook.
Maar mij zijn ze wel kwijt, heb inmiddels net zoals Waterreus meer dan genoeg van dat interne gezeik bij Ajax.

28 november 2011 om 10:50

1 verschil. Studio voetbal doet het omdat Jack Ajax fan in. VI doet het omdat het nieuws is. Als er geen crisis is gaat het bij Studio voetbal ook alleen maar over Ajax

28 november 2011 om 11:06

VI doet het omdat Johan D. een vriend / liefhebber van Johan C. is.

28 november 2011 om 13:27

Naast v. Gelder schuiven er nog wel een aantal aan die ik nooit meer wil zien of horen.

Positieve uitzondering in dat programma zijn v Halst en Mulder sr.

Viel me ook nog iets op: Het kwam studio voetbal wel erg goed uit dat Waterreus dit riep. Hierdoor hoefde ze ook niet in te gaan op datgene waar zij notabene in hun programma voor gebruikten/ werden gebruikt

Erg toevallig, mij te toevallig dit is vooraf afgesproken en een toonbeeld van de NOS en hoe ver zij gaan om hun "goede" naam te beschermen. Er zal hooguit een keertje gezegt worden dat ze er naast zaten met bv een eindscore of voorspelling. Nooit over hun wijze van werken. Terwijl ik denk dat ze wel eens vaker ook naar hun eigen fouten mogen kijken en die dan ook niet zo krampachtig moeten bedekken.

28 november 2011 om 17:21

Vergie, wat ben jij een aansteller zeg. Het is gewoon niet meer dan logisch dan een voetbalprogramma hier aandacht aan besteed. Hoeveel, dat is aan hun om te bepalen. Dat Cruijf van de week toevallig zo lang aan de telefoon zat dat zelfs de gast beter thuis had kunnen blijven ( wat ik erg sneu vond ) kunnen ze ook niets aan doen.

En Studio Voetbal gaf gisteren al duidelijk minder aandacht aan ajax rand onderwerpen. Ze gingen er een beetje vlug doorheen op een uitgebreid gesprek over NEC na omdat Pastoor de gast was, dat is logisch.

Er is zelfs niet 1 woord gezegd over het bijna bereiken van de 2e ronde! Wat een bijzondere prestatie is. Dus zoveel werd er nou ook weer niet over Ajax gepraat hoor.

28 november 2011 om 11:49

Mee eens ! Het is een clubgekleurd programma.

Allemaal welles-nietes spelletjes/ discussies.

Voetbal International is in ieder geval neutraler, informatiever en grappiger.

Jack & zijn mannen gaan dit ook verliezen. Hopelijk zijn we van wielrenner Waterreus dan ook definitief af !

Je bent toch analyticus om te praten over gebeurtenissen in en rondom het voetbal??
Of het nou op het veld is of erbuiten, de kijker wil het zien/horen (anders keken ze niet).

Je weet vantevoren waar ze het over gaan hebben (vooral bij Studio Voetbal) dus als je het niet wilt horen, moet je niet aanschuiven.

28 november 2011 om 10:43

je hebt natuurlijk wel een punt maar aan de andere kant denk ik dat ook veel mensen het met hem eens zijn dat het wel erg veel gaat over de bestuurscrisis bij ajax, en niet eens meer over het voetbal. Veel mensen die ik ken zijn er gewoon klaar mee dat ieder voetbalprogramma alleen maar over dat ene onderwerp gaat, terwijl er zoveel meer te vertellen is.

28 november 2011 om 10:47

Ik vind ook wel dat het erg veel in het nieuws is, maar ik kijk/luister wel weer elke keer. En het is tot nu toe nog niet voorgekomen dat ik weggezapt heb omdat het weer over de bestuurscrisis bij Ajax gaat.

Ook dit nieuwsbericht lees ik (en jij) weer...

28 november 2011 om 10:52

ja ik kijk gewoon ieder bericht van voetbalzone, is meer een soort verslaving geworden
Maar ik wilde laatst even de herhaling van vi kijken, toen ze weer bij het onderwerp ajax kwamen dacht ik: Dat sla ik even over, vervolgens en ik ineens bij de laatste 10 minuten van de uitzending voordat ze daarover zijn opgehouden terwijl ze na 10 minuten begonnen. Dat vind ik toch wel erg overdreven veel

28 november 2011 om 19:11

gewoon niet kijken dan jochie )

28 november 2011 om 21:48

Jochie?
Ten eerste: ik heb het uberhaupt niet gezien, ik reageer op het bericht hier op Vz.
Ten tweede: als ik naar een programma over voetbalzaken kijk verwacht ik dat er mensen zitten die willen praten over voetbalzaken...ook als het een langslepende bestuurscrisis is.

och och het calimero gedrag van waterreus komt weer eens naar boven zetten!

28 november 2011 om 12:24

Wat makkelijk.... een beetje kritiek op Ajax en het valt meteen onder het kopje 'calimero gedrag' ? Als je zo moeilijk met kritiek om kan gaan... camouflage voor je eigen minderwaardigheidscomplex? Gok maar wat hoor..
Waterreus overdrijft met het opheffen van de club Ajax maar heeft verder een heel goed punt. Er wordt gedaan of Ajax al het voetbalnieuws moet beheersen maar het is maar een relatief kleine groep die het echt interesseert want het overgrote deel in Nederland is geen fan van Ajax. Neem daarbij toch nog een groepje die wel geïnteresseerd is in de details van die soap... dan heb je nog een minderheid.

Hij heeft deels gelijk. Het bestuurlijke kader zet de hele club te schande en de media blazen alles nog eens verder op. De verdeeldheid zit bij Ajax zo diep in de botten dat we de eerstkomende jaren geen rust hoeven te verwachten, eender welke stroming in het huidige conflict aan het langste eind trekt.

De club hoeft natuurlijk niet te verdwijnen, maar wil het bestuurlijk in rustiger vaarwater terechtkomen, dan moet de hele hudiige top weg, inclusief Ten Have en Cruijf en Co.

Met een nieuwe invulling van de bestuurlijke gelederen kan met een schone lei worden begonnen.

Aangezien ik Fc Groningen fan ben, vind ik het deze week overigens wel even fijn als er wat minder aandacht voor de club is.

Zitten wij op de mening van Waterreus te wachten? Ik niet. Bij studio voetbal heeft die nooit wat te melden behalve over Psv. Dan is het fantastisch en geweldig nieuws. Hij moet beseffen dat Ajax nog altijd een veel grotere club is dan Psv en dat het zo zal blijven. Bij Psv tv komt die meer tot ze recht.

28 november 2011 om 10:40

Ik zit ook niet te wachten op elke dag van dat geleuter over de zoveelste soap bij jou clubje..

Als waterreus een geintje maakt zijn jullie meteen op je pik getrapt, doe niet zo kleinzerig.

Of PSV groter is dan ajax doet niet ter zake, heel Nederland is die soap kotsbeu alleen bij studio voetbal en voetbal international hebben ze dat niet door..

Weg ermee!

28 november 2011 om 10:48

Rob, toen het bij jullie club niet goed ging kwam dat toch ook in het nieuws?!
Je weet van te voren al waar die programma's over gaan. Je kan blijven kijken of weg zappen. En niet heel Nederland is die soap kotsbeu. Je hebt ook mensen die hier op geilen zeg maar. Je weet zelf ook wel dat het voetbal dan ook minder gaat. Clubs vinden het dan fijn om tegen Ajax te spelen omdat er al druk op staat. Als Waterreus een geintje maakt is het vaak in het nadeel van Ajax. Studio Voetbal heeft juist minder verstand gekregen omdat Hugo Borst weg is.

Je kon weg zappen dus niks weg er mee.

28 november 2011 om 11:29

Wat een onzin weer .... b.v. die hockeycoach en keje molenaar, die praten toch ook vrijwel uitsluitend over ajax? Moeten zij ook maar niet meer aanschuiven dan?
Daarnaast is Waterreus juist ook kritisch op PSV en doet niet aan hosannaverhalen.
HIj zei gisteren bv.v dat het voor de 1-0 bij PSV ook nog niet veel was. Pas daarna ging het lopen zei hij.

28 november 2011 om 17:27

Bedoel je tom nog wat? Die moet idd niet meer aanschuiven met zijn irritante stem, lult altijd maar slap en vergeet zelfs op tijd adem te halen waardoor hij in ademnood komt met hele lange zinnen zoals deze.

Ik heb ook genoeg van dit gedoe van Ajax. Waarom kunnen ze het niet gewoon oplossen? Cruyf zou toch alles leiden etc.?

Precies Waterreus, andere clubs krijgen al bijna geen aandacht bij studio voetbal.

28 november 2011 om 10:39

Heb je gelijk in hoor, maar als Ajacied vind ik het ook heel erg vervelend dat áls het over Ajax gaat, het altijd over negatieve randzaken gaat. Er werd gisteren geen woord gerept over het goede spel van Ajax van afgelopen dinsdag, of het schitterende debuut van Klaassen. Erg spijtig. Clubs als AZ, PSV en Twente krijgen tenminste nog aandacht op voetbaltechnisch vlak.

Meneer Waterreus moet zich lekker bij PSV houden want dat is het enige waar die kan/wil over praten en keepers. Ik denk dat Waterreus er niet meer over wil praten omdat hij de 'club' Ajax niet begrijpt.
Desondanks is dit het enige statement dat ooit uit zijn mond zal komen.

28 november 2011 om 10:46

wie snapt de club ajax nog wel op dit moment?

28 november 2011 om 10:52

Nou, als je het een beetje hebt gevolgd via de media dan moet je het als leek wel redelijk kunnen snappen.

28 november 2011 om 10:53

ja ik heb het redelijk goed gevolgd alleen ik snap er steeds minder in plaat van meer van de laatste tijd.

De manier waarop Waterreus dit verkondigde, met een trillende emotionele stem en opgezette neusvleugels, geeft aan dat die man om één of andere rede bol staat van rancune. Ik vond Ronald altijd een prettige kerel om naar te luisteren (los van zijn Brabantse accent). Hij keek altijd verder dan de kortzichtigheid van het voetbal en wist ook maatschappijkritisch te zijn in discussies. Zelfs bij de Avondetappe van Mart Smeets had hij altijd toegevoegde waarde. Maar bij Studio Voetbal begin ik me week in week uit meer te ergeren aan hem.

28 november 2011 om 11:13

Brabants accent? Ben je nu serieus?

Het hele probleem met Waterreus is juist dat hij probeert verder te kijken dan het voetbal maar dat dit altijd faliekant mislukt. Hij probeert altijd ergens dieper op in te gaan maar door zijn ontzettende lompheid en domheid faalt hij hier keer op keer in. Het enige logische wat hij gisteren te melden had was over die rode kaart voor Rkc... Maar door zijn algehele optreden is een mens niet eens meer geneigd om zelfs naar de logische opmerkingen van Waterreus te luisteren, er van uitgaand dat hij toch nooit gelijk heeft.

28 november 2011 om 16:41

@leprechaun, Ondanks dat ik het vrijwel met je eens ben, is hij toch echt een Limburger met een Limburgs accent. Echter, ik erger me totaal niet aan hem. Hij plaatst altijd een kritische noot en heeft nu helemaal gelijk!

28 november 2011 om 17:34

Oke, ik zal me wat beter in de verschillende dialecten verdiepen.

Ronald Waterreus heeft altijd achterbaks gevochten met zijn collega-keepers. Hij was altijd een lek binnen de kleedkamer naar de media, volgens mij kan hij hierover beter zijn mond houden, want hij is niet echt geloofwaardig.

28 november 2011 om 10:48

Heeft niets met geloofwaardigheid te maken (dit artikel). Hij ventilleert alleen zijn mening. Ik geef hem overigens alleen gelijk over hett feit dat er teveel overgesproken wordt. Ik geloof het allemaal wel.

28 november 2011 om 10:53

Natuurlijk word er te veel over gesproken. Het is voetbal, in de media lijkt het wel of het cabinet gevallen is ofzo, belachelijk. Ik zeg alleen dat Waterreus in deze kwestie niet echt geloofwaardig is omdat hij als speler dezelfde dingen flikte die nu bij Ajax gebeuren.

28 november 2011 om 11:15

Dan heb ik dat verkeerd begrepen.

En er wordt inderdaad gewoon te veel aandacht aan besteed. Bij VI ging het 1 aflevering (volgens mij vorige week maandag) echt 90% van de tijd over Ajax. Kwartiertje is prima, dan is de lol er wel vanaf vind ik.

28 november 2011 om 15:06

waterreus heeft er echter geen club mee kapot gemaakt. Hij is alleen maar een hld geworden, daarnaast heeft ie zelfs NL gehaald dus de uitwerking is totaal anders

28 november 2011 om 17:32

Hmm, dacht dat ze bij het uitdelen van groene randjes juist strenger zijn geworden. Dat deze anti-reactie nog een groen randje krijgt is werkelijk waar belachelijk. (kun jij niets aan doen, maar toch).

Hij zit daarom zijn mening te geven, en heeft precies dezelfde mening als Jan van Halst. Jan van Halst gaf het vorige week al aan, hoor je niemand over. Maar als een psv'er hetzelfde zegt ligt het halve land op zijn kop.

En heb je bronnen van de dingen die je roept?

28 november 2011 om 19:01

Kan zo 1-2-3 niet een bron vinden, maar als je het voetbal wat langer volgt weet je dat Waterreus altijd een vechter is geweest. Jasper Cillessen heeft het erover hier:

http://voetbalzone.nl/doc.asp?uid=153102

''gelukkig voor Vermeer valt de blessure mee'', vertelde Cillessen na afloop aan het Anp. ''We gaan goed met elkaar om. Maar ik wil op de lange termijn wel eerste doelman worden. Zolang Vermeer zo goed speelt als afgelopen dinsdag tegen Lyon, zal ik nog even geduld moeten hebben.
''maar dat is niet erg'', benadrukte Cillessen. ''Ik houd niet van taferelen als vroeger rond Ronald Waterreus'', doelde hij op de oud-doelman die bij PSV nog wel eens in conflict raakte met een andere keeper. ''We zijn vooral collega''s.''

Als iets in het nieuws is dan wordt er over gesproken. Als je in een discussieprogramma zit, zal je daaraan dus moeten deelnemen. Als je dat niet wil, moet je er ook niet gaan zitten. Een club opdoeken omdat de zaken niet gaan zoals ze moeten gaan is natuurlijk raar. Je heft ook Belgie niet op omdat er al anderhalf jaar geen regering is en daarover wordt gesproken.

Typisch Waterreus.. zit daar altijd zn vriendjes te promoten en zich vooral niet kritisch uit te laten over voormalige werkgevers. Bepaald geen toegevoegde waarde aan het programma.

Dat gezegd hebbend vind ik het zelf ook wel mooi geweest met het modder smijten. Het is tijd voor een oplossing..

Waterreus kon keepen waardoor hij een goede boterham kon verdienen en mag nu een beetje balten bij kontekruiper van gelder en de mislukte topvoetballer van halst die nu de analyticus uithangt en spelers op fouten betrapt maar zelf nog geen bal 10 keer kon hoog houden.
Als hij dat niet had was hij vuilnisman geweest.
Zullen we het maar niet meer over waterreus hebben.

28 november 2011 om 10:59

@ 3debeen

Hulde voor deze reactie! Ik erger me ook altijd dood aan Jan v Halst die andermans tekortkomingen uitlicht maar zelf een zeeer beperkte middenveldelder was.

Zeer spijtig dat Hugo Borst is vertrokken, was het weliswaar niet altijd met hem eens, maar het is tenminste iemand met een eigen mening en niet iemand die iedereen napraat.

28 november 2011 om 11:08

Toniajax, toch geeft van Halst wel degelijk een paar belangrijke zaken aan. Een speler kan de technische vaardigheden wel niet hebben, maar soms wel een bovenmatig inzicht hebben. Daarnaast vind ik het niet zo belangrijk of hij wat heeft gepresteerd of niet, het gaat er gewoon om of zijn analyses helder en goed zijn en dat vind ik wel.

28 november 2011 om 17:37

Waarom kijk je het programma dan nog?

Je hoort geen van beide ook maar lovend over hun carriere praten. Dus dat is absoluut onzin dat je daarmee aankomt!

Ga jij dan lekker bij je vrienden koketteren met je goede contacten binnen PSV en met de oud-spelers. Maar niet in elke uitzending van die nutteloze PSV toevoegingen. Daar wordt de gemiddelde kijker van Studio voetbal ook strontziek van Ronald. Ik ben ook helemaal klaar met het Ajax gezeur en heb bewust niet afgestemd op Studio Voetbal (dat sowieso een suf gedoe is geworden) maar deze opmerkingen slaan nergens op.

Sorry hoor, maar dat heeft ie niet gezegd..

Hij zij dat de volledige bestuur weg moet.

28 november 2011 om 11:03

@ Tangaoui

Dan heb jij niet goed geluisterd, hij zei wel degelijk dat de club het niet waard was en dat de club in het geheel moest verdwijnen.

28 november 2011 om 14:17

OK dan kan ik het me niet goed herinneren.

Maar het lijkt me vreemd als hij zei: De hele club moet weg..

Ik kan me wel herinneren dat hij zei: Ze zijn het niet waard. Maar of hij Ajax bedoelde of het bestuur...

Goede foto trouwens

28 november 2011 om 22:58

Hij zei letterlijk zoiets van: 'alles moet weg, die Raad van Commissarissen moet weg, de jeugdtrainers moeten weg, heel die club moet weg.'

Watterreus praat natuurlijk liever over zijn eigen glansrijke carriere -_- Ik heb ook een voorstel weg met watterreus bij studio voetbal ! Die man zit altijd te slapen tot het het over psv of keepers gaat dan kan hij weer vertellen over vroeger.

Ik hoorde dat het zei, moest wel lachen, Waterreus weet het namelijk altijd beter en heeft nooit een goed woord over Ajax.
Als ik hem soms zie praten zou je denken dat het een top keeper is geweest en dat hij hij ook jarenlang trainer is geweest op top niveau.
Hij was gewoon een goede keeper voor Nederland, met ook zijn blunders zo nu en dan.
Meer was hij ook niet!
Jammer dat hij de boel niet kan relativeren maar ja hij heeft nog wat pijn en frustratie...

Joh die Waterreus is echte antie ajax figuur en ook een anti Cruijf. Dit heeft niks met deze soap te maken. Ook toen het goed ging was hij nooit echt te spreken over Ajax.

Hij is een volle psv'er en das niet erg, maar moet die niet bij Studio Sport gaan zitten, daar moet je objectief wezen als analist.

28 november 2011 om 11:45

wat doet Jack daar dan als je objectief moet zijn?

28 november 2011 om 12:09

Nou Jack is wel opjectief. Objectiever dan die ooit is geweest. hij benaderd Ajax de laatste tijd erg kritisch.

Ook naar Johan Cruijff toe.

Wees blij dat er over de Nederlandse club iets te vertellen is, want anders zat hij der niet op de zondagavond. Programma is toch ook juist bedoeld om o.a. dit soort zaken te bespreken, je kan het wel weer over de rode kaart van Blom hebben of is dit nu ook al teveel aan het licht geweest en niet meer een bespreek punt en kan die ook opdoeken volgens Mr Waterreus..??

Het is niet chique wat er bij Ajax gebeurd, maar deze club heeft de meeste club cards in omloop, dus mag je ervan uit gaan dat je met nieuws over deze verenigingen veel mensen bereikt. En iedereen ondanks de hoeveelheid en inhoud, toch best willen weten hoe het zit en wat er nu weer gebeurd in de soap die Ajax heet.

sorry hoor maar als je Studio Voetbal niet gezien hebt... zeg dan ook niets..

" De hele club weg. Dan hoeven we het er nooit meer over te hebben.” was sarcastisch bedoelt, en als je het programma bekeken had, had je die ook gezien.

28 november 2011 om 11:05

@ fransv23

Sarcastisch ? Zijn stem klonk alles behalve sarcastisch, zijn lichaams taal sprak ook boekdelen toen hij dit zei. Maar goed die vent word volgens mij door weinigen in Nederland echt serieus genomen. Trouwens als een Ajacied dit geroepen had over een willekeurige club in Nederland dan was de wereld te klein geweest, maar goed blijkt maar weer wat voor calimero die Waterreus is.

28 november 2011 om 17:42

Luister, hij zei dit op een sarcastische manier omdat dit soort randzaken voor gaan dan de prestaties die op het veld gebeuren. We hebben van de week voor 70% 2e ronde CL gehaald, geen woord over gezegd. En dat irriteerde hem en daarom kwam hij met deze reactie!

Overigens zei Jan van Halst ook vorige week dat hij zich er niet mee zou bemoeien en dat hij er geen trek in had. Dan heeft niemand commentaar?

Ik dacht de enigste te zijn met deze mening, maar ik ben blij dezelfde meningen voorbij te zien komen. NOS Studio Sport is naar mijn mening nog steeds een praatprogramma waar analytici een objectieve blik geven op de laatste gebeurtenissen in en om het veld. Natuurlijk kan je een voorkeur hebben voor een bepaalde club, maar agressie is hier totaal niet op zijn plaats. In Voetbal International is het bekend dat Wilfred een supporter is van SC Cambuur en dat Derksen pro-cruijff is, maar zij benaderen dit naar mijn mening altijd objectief.

Daarbij zit ik wel op de mening van een objectieve analist te wachten, en niet op een subjectieve supporter!

Ik vond Waterreus gisteren toch nog aardig kritisch tegenover Psv.
En om al die verongelijkte zieltjes hier van repliek te dienen wil ik nog even melden dat het grootste gedeelte van Nederland zijn buik vol begint te krijgen van het amateurische gevecht bij ajax.
Mensen vergeten dat de hele voetbalwereld hier naar kijkt en dat ajax wederom de naam van Nederland als groot voetballand aan het schaden is.
En over Calimero's gesproken, waar waren de commentaren toen Jan van Halst vorige week dezelfde uitspraken deed en gisteren Waterreus ook gelijk gaf.
Van Halst had er vorige week ook genoeg van en vond ajax maar een kleine club die het niet waard is om over gepraat te worden, hij wilde ook niet meer over ajax praten en wilde het weer over voetbal hebben.
ik denk dat Waterreus de onderbuikgevoelens van de Nederlandse voetbalsupporter juist goed verwoord heeft.
Dat de ajacieden dan vinden dat ze Waterreus belachelijk moeten maken getuigt maar weer eens van zelfoverschatting.

28 november 2011 om 20:55

Zelfoverschatting? Wanneer je zelf minder hebt bereikt qua het opleiden van spelers, prijzen en aanzien dan betekent dat nog niet dat de ander aan overschatting lijdt. Het is te bizar voor woorden dat deze analyst/ criticus ervoor kiest om in zo een programma dat de voetbalactualiteit belicht zulke onzin uit kan kramen. Vooral omdat hij met zoveel ajaccieden heeft gespeeld die niet de minste waren. Seedorf van der Sar etc. En die club moet maar weg volgens hem? Ik kan maar een vekrlaring vinden voor deze uitspraak. JA LOE Zie! Daarbij moeten Psv'ers helemaal hun mond houden want hun eigen club heeft de gemeenschap opgelicht voor 30 miljoen en begint nu alweer te kletsen over versterkingen voor de achterhoede. Complete waanzin.

28 november 2011 om 21:15

Ik speur bij jou ook wat Jaloezie! En Psv-ers hoeven helemaal niet hun mond te houden. Trouwens Amsterdam heeft ook 32 miljoen meebetaald aan de arena. Amsterdam heeft ook de grond van de Meer gekocht. Mag dat dan wel. Of moet jij nu je mond houden?

Het is ook onlogisch om een Psv addept bij studio Ajax neer te zetten.

Waterreus de meest overschatte analyticus. Hij is ook wel eens kritisch over psv maar owee als je een kwaad woord of negatief over psv bent dan staat meneer meteen vooraan om je af te branden. Nee nare man maar goed dan past hij wel goed bij studio voetbal, nare presentator en saaie dooie boel daar.

28 november 2011 om 20:59

Precies! Van Halst kan dit zeggen omdat hij daar zit namens een club die geen 30 miljoen aan gemeenschap geld heeft verspild. Die calimero moet maar lekker op stratum koekeloeren en het Westland daarachter op studiosport bekijken wanneer een van onze zelfopgeleide talenten excelleren en weer op zeer jonge leeftijd voor oranje worden geselecteerd. Kan hij lekker verder janken.

Ach waterreus kan het niet hebben, dat hij altijd 3e keus was achter echte Keepers.

Waterreus moet lekker in eindhoven blijven, hij is alleen bij de nos als z'n club wint, verliezen ze, is hij weer eens ziek

28 november 2011 om 12:03

held waterreus zeker? dacht het niet, de aandacht die nu gegeven word aan Ajax is alleen maar een voorbeeld voor andere clubs die ook vast roesten in oude tradities en niets nieuws willen proberen. Let op wat er gaat gebeuren straks volgen meer clubs het voorbeeld van Ajax om oud voetballers meer bij de club te betrekken. Dus waterreus is geen held das een blind paard dat het niet goed ziet en omdat die op tv is wat comentaar er op wil geven. Voormij zijn Johan en zijn aanhang van de toekomst Helden.

29 november 2011 om 07:47

@driesterren,
Bij Psv waren ze er al lang achter dat je oud spelers bij de club moet betrekken, wat dat betreft heeft ajax goed gekeken naar hoe ze het in ehv doen.
Kom nu aub niet aan dat ajax het voorbeeld geeft met het aanstellen van oud spelers.
Misschien wordt het voor ajax ook eens tijd een kijkje te nemen in de keuken van Psv om te leren hoe ze daar de rust bewaren op bestuurlijk niveau.
Ajax is op dit moment niet meer dan een amateurclubje waar bestuursleden op straat liggen te rollebollen omdat ze allemaal graag in de picture staan en het eigenbelang boven het belang van de ckub stellen.

Op zich wel redelijk opmerkelijk dat dit juist uit zijn mond komt. Juist bij hem is er in het algemeen weinig objectiviteit te bespeuren. Hij komt te vaak met PSV onderwerpen aanzetten. Meer dan welke analist dan ook dat over een specifieke club doet. Overigens geef ik hem groot gelijk dat er te veel aandacht aan besteed wordt. Maar met dergelijke opmerkingen verlaag je je tot het niveau van sommige 'emotionele' voetbalsupporters. Je zou bijna denken dat hij een is. Misschien ook wel precies de reden waarom ik gestopt ben het kijken van dit subjectieve tv-programma.

Ik vond het journalistieke gehalte van voetbalzone altijd vrij hoog, maar dit stukje tekst vind ik toch wel schandalig. Wie de uitzending gisteren had gezien weet dat Waterreus het zo niet bedoeld heeft. Uitspraken moet je, zeker ook als journalist, in een context kunnen zien en die context moet je begrijpen, anders moet je er niet over schrijven. Waterreus meende absoluut dat hij er niet meer over wilde praten, maar niet dat de club zou moeten opdoeken.

Ik ben absoluut geen fan van Waterreus, ik zie hem liever vertrekken bij Studio Voetbal, maar ik vind wel dat deze uitspraken compleet uit zijn verband zijn gerukt in dit artikel.

"wat er bij Studio Voetbal moet gebeuren? Waterreus weg, die hele zooi weg"

Vind het maar een rare uitsprak van Ronald, iemand die het alleen over PSV kan hebben en nooit een goed woordje over een andere club heb. Stop dan gewoon lekker als analyticus.

Het blijft ook onzinnig dat iemand met zo'n subjectieve mening elke week bij studio voetbal zit. Aangevuld met een walgelijke kale slang, die een uur lang iedereen in de kont kruipt en mensen loopt te pleasen. Nee, mij is allang duidelijk dat er maar één voetbalprogramma serieus is te nemen en dat is voetbal international, een programma dat amper serieus bedoeld is.

Waterreus, wat een domme uitspraken. Ik ben supporter van Psv, maar ik schaam me op zo'n moment voor de (ex)spelers van de club (of andere vertegenwoordigers). Ajax blijft nog steeds de grootste club van Nederland, gezien de historie. Logisch dus dat er veel aandacht is voor de Amsterdammers.

Daarnaast gebeurt er zo veel per dag, dat er wel constant nieuws over te melden is, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom moet je ook eigenlijk het nieuws en alle praatprogramma's blijven volgen wil je weten wat er aan de hand is, hoe de situaties ontstaan en wat er komen gaat, hoe irritant en aandachtstrekkend het ook is.

Het is gewoon duidelijk dat Ten Have de macht probeert te grijpen, en op een manier waar ik mijn bedenkingen bij heb. Ik zelf heb ook mijn bedenkingen bij de gebeurtenissen bij Ajax, maar ik denk dat het goede (kamp-cruijff) uiteindelijk overwint. Wat mij altijd stoort in deze situaties is dat mensen die zich bezig moeten houden met het zakelijke gedeelte van de club altijd meer dingen doen dan nodig is, waardoor je automatisch wrijvingen en irritaties krijgt. Als de voetbalmensen (in dit geval het kamp Cruijff) gewoon alles kunnen uitwerken én uitvoeren, zou het allemaal een stuk rustiger zijn.

28 november 2011 om 10:57

Ik kan je op een of andere manier geen compliment geven, maar die heb je zeker verdient. Een groen randje voor de supporters die wel normaal kunnen nadenken, hetgeen je van Dhr. Waterreus niet kan zeggen...

28 november 2011 om 11:15

@ Jarich.

" Als de voetbalmensen (in dit geval het kamp Cruijff) gewoon alles kunnen uitwerken én uitvoeren, zou het allemaal een stuk rustiger zijn "

Hiermee sla je de spijker op zijn kop, een organisatie kan alleen maar succesvol zijn als alle neuzen dezelfde kant opstaan. Het is zo ie zo van de zotte dat het soort mensen die de afgelopen jaren de scepter hebben gezwaaid bij Ajax en er een complete rotzooi van hebben gemaakt nu Cruijff aan banden willen leggen.

28 november 2011 om 11:51

wat ben jij voor een nep supporter ? jij maakt hier domme uitspraken en bent absoluut geen psv supporter. Ga lekker naar ajax bij jou grootste club van Nederland zitten.

die knakkers hebben in 14 jaar tijd 3 landstitels gehaald en Europees geen donder laten zien.
als jij op oud brood wil teren vind ik het best maar de grootste club is psv. wat hier bij ajax gebeurt staat gelijk aan een heel amateuristisch gebeuren.

28 november 2011 om 11:58

Vind jij hem een nep supporter? Hij is een supporter die er tenminste verstand van heeft! Dat kan ik van jou niet zeggen! Waarom kijk je naar de laatste 14 jaar? We kunnen ook kijken naar de laatste 100 jaar. Dan hebben jullie Europees geen donder laten zien in vergelijking met Ajax! Hij is tenminste realistisch en weet hoe het zit, iets wat je van jou niet kunnen zeggen!

28 november 2011 om 12:09

Ik ben dan wel een Psv-supporter, maar kijk niet door een Psv-bril. Ik kan gewoon neutraal reageren, dat kun je van jou niet zeggen! De laatste 10 jaar presteert PSV misschien het best, maar dat wil nog niet zeggen dat je de grootste club bent. De grootste club is een combinatie van supportersschare, prestaties, budget, historie en spelersmateriaal.

Daarnaast presteert Ajax in Europa dit seizoen weer naar behoren, dit zie ik PSV NOG niet doen. Ik zeg niet dat PSV slecht (heeft) (ge)presteert in Europa, alleen Ajax presteert beter.

28 november 2011 om 12:44

@godin93. Lekker gemakkelijk om een tijdsspan van 14 jaar te nemen. Als je nu bijvoorbeeld er een paar jaartjes bijplakt is het alweer in 1 oogopslag duidelijk welke club de grootste van Nederland is. Wat een totaal non-argument van je.

28 november 2011 om 13:48

Wat boeit het nou dat ajax de grootste club is. Als dit nieuws constant over Mvv werd gezegd kwam het ons ook de keel uit.

Ik vind het echt vreemd dat sommigen zichzelf er constant van moeten overtuigen dat hun club de grootste is. Wat win je daar nu mee? Helemaal niets.

28 november 2011 om 16:35

Om te beginnen heb Ajax de laaste 14 jaar 4 keer de titel gewonnen.
En wat heb psv europees de laaste 14 jaar laten zien? ze hebben 13 keer op rij meegedaan aan de CL ja, en zijn daarvan 11 keer kansloos uitgeschakeld in de eerste ronde.
Als Ajax nu overwinterd in de CL (die kans is vrij groot) dan is dit de 3e keer in 8 jaar tijd. dus meer als Psv.
Verder is Ajax de enigste club die zich de laaste 5 jaar een keer via de voorronde heeft weten te plaatsen.
En niet te vergeten wij zijn nog steeds regerend kampioen.
Verder zal psv nooit de grooste club van Nederland worden, ze komen uit een te kleine stad, spelen in een te klein stadion en hebben gewoon geen achterban zoals Ajax en Feyenoord.
Zolang wij de laaste Nederlandse club zijn die de CL heb gewonnen, dan zullen wij daar op blijven teren. daar kan die 4 keer op rij winnen van de Mickey Mouse League echt niet tegen op, en al helemaal niet als dat ook al bijna weer 4 jaar geleden is.

28 november 2011 om 17:02

En alweer eentje die zichzelf moet overtuigen! Het is toch triest dat men een discussie heeft over welke club de grootste is. Hebben jullie daar nou geen genoeg van?

Als Ajax zo doorgaat, dan wordt de club van binnen uit helemaal kapot gemaakt. Sponsoren lopen weg. Niemand meer die het bestuur wilt leiden of er uberhaupt erin wil zitten. En dan sta je daar met de grootste club van Nederland. Een brevet van onvermogen geven ze af.

28 november 2011 om 19:14

als ajaxsupporter zijnde: je hebt groot gelijk. laat iedereen aub in zijn waarde, in goede en slechte tijden. Alle klups komen wel een keer aan de beurt, dat weten wij allemaal.

Waterreus zou daar als onafhankelijke analyticus moeten zitten maar hier laat hij zich kennen. Ik heb al vaker aan hem gemerkt dat hij kritiek op zijn geliefde PSV erg moeilijk kan verteren en direct gaat stijgeren. Nu laat hij duidelijk blijken wat hij van Ajax vind. Jammer, zelfs Van Gelder, waarvan iedereen weet dat hij Ajax supporter is kan gewoon kritisch zijn op zijn club, zoals het hoort. Waterreus moet beseffen dat hij daar niet zit om PSV te vertegenwoordigen maar om zijn objectieve mening te geven.

Hij heeft natuurlijk wel gelijk dat er veel te veel aandacht is voor dat kinderachtige jij-bakken bij Ajax. Je moet het als journalist gewoon dood laten bloeden, elke week gebeurt er wel weer iets kinderachtigs. Het is net een peuterspeelzaal en daar moet je als journalist een keer voor passen en ze lekker in hun sop gaar laten koken. Zonder aandacht van de media vindt iedereen binnen Ajax het ook ineens een stuk minder interessant om zich zo te gedragen.

Hij kan niet zeggen dat het hem niks doet in ieder geval. Hij is er duidelijk diep door geraakt. Maar goed nu is Studio Voetbal sowieso niet serieus te nemen en objectief, zolang daar Jack "ik haat Real Madrid" van Gelder daar de presentatie verzorgt.

Beetje overdreven reactie, maar hij heeft wel gelijk. Ik moet zeggen dat de berichtgeving rond Ajax ook wel erg overdreven is de afgelopen maanden en eerlijk gezegd wordt ik er ook wel moe van

Wat velen denken, zegt hij en daar is naar mijn mening niks mis mee. Ik denk dat veel mensen onderhand een beetje "ajax-bestuur-perikelen-moe" zijn. Alleen heb ik het idee dat veel Ajax fans niet tegen negatieve opmeringen/meningen over hun club kunnen. Je kan de tv of radio niet aanzetten of het gaat over Ajax, sla je de krant open gaat het alleen maar over Ajax, internet staat er alleen maar vol mee, ik wil ook wel eens zinvol nieuws zien. Ja, ik vind dit hele gedoe rond Ajax ronduit zinloos, aangezien het toch een oneindige discussie is, juist omdat iedereen andere meningen heeft.

Ik had het gisteren al op FB en Twitter gezet, niet normaal deze uitspraak! Een objectief programma, met zgn objectieve journalisten en tafelgasten! Dit is toch waanzin ten top? Moet Dhr. Waterreus niet juist het goede voorbeeld geven? Onbegrijpelijk dat hij in een opwelling van afgunst, jaloezie en simpelweg zielig supportersgedrag zoiets kan en mag roepen op televisie. Dan valt van Halst hem nog eventjes bij, maar die zie je dan nog nadenken, wat zei hij nou? Van Gelder zit te lachen als een boer met kiespijn, de man is door zijn eigen redactie verworden tot een clown. Doordat 'men' er teveel Ajax in zag zijn ze het onderwerp Ajax nu zo krampachtig aan het wegstopppen dat het hele programma Studio NOS verworden is tot iets van het niveau Ownm!

bij deze zou ik graag een petitie willen starten #wegmetwaterreus

28 november 2011 om 11:03

over goed voorbeeld gesproken: een rvc lid die huidskleur gebruikt in een discussie. en dat ook nog iedereen achter deze man gaat staan! dat is pas waanzin. Subjectieve media die daar geen aandacht meer aan besteed.

Prachtige woorden van Waterreus, stijl dat hij dit heeft gezegd.

28 november 2011 om 12:06

Jij hebt het dus helemaal niet gevolgd. Dat is pas suggestief. Waterreus heeft hiermee denk ik veel deuren dichtgesmeten, oa bij Psv, die tolereren dit soort uitspraken ook niet.

28 november 2011 om 11:03

Hou toch alsjeblieft op joh. Hoe kan je in godsnaam pretenderen dat Studio Voetbal objectief is? Dat programma is al jaren zo pro-ajax als het maar zijn kan. En dan klinkt er een keer iets negatiefs over die club en dan is ons land direct te klein, ga toch weg.

28 november 2011 om 12:09

Je vergeet 1 ding: De kijker. Het is een kwestie van vraag en aanbod. In dat licht mag je alles verkondigen, laten zien en veroordelen. Maar dergelijke woorden passen niet in zo'n programma. Belachelijk dat je roept dat een club maar moet verdwijnen. Als het een Ajax-man was geweest die een dergelijke uitspraak had gedaan over Psv, dan had ik dat ook afgekeurd. Ik heb liever een competitie met PSV dan zonder Psv...

28 november 2011 om 20:59

Ach, zolang ze in de Arena nog opmerkingen over huidskleur van een rvc lid tolereren zullen we het maar niet hebben over het wel of niet accepteren van uitspraken.

28 november 2011 om 23:02

@ PSV houten Man, klop jij lekker aan bij de gemeente voor staatssteun en bemoei je niet met zaken waar je geen verstand van hebt.

29 november 2011 om 07:55

@leon123,
Heb je nu werkelijk geen beter argument dan weer aan te komen met de zogenaamde staatssteun.
Ik ga het niet meer uitleggen want als je na al die tijd nog niet begrijpt hoe het zit met het reddingsplan van Psv maar er wel mensen mee om de oren wil slaan geeft dat wel aan dat enige vorm van intelligentie je vreemd is.
Jij moet nodig zeggen dat iemand zich moet bemoeien met zaken waar hij verstand van heeft.
Ik zou zeggen, verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Meneer Waterreus,

Je wordt betaald om over alle clubs te hebben. Kennelijk heeft PSV nog niet genoeg aandacht gehad, maar daar kunnen we wel wat aan doen. Beantwoord de volgende week maar de vraag waarom Psv, in tegenstelling tot Feyenoord of andere ploegen met financiële problemen, alle smaakmakers van de eredivisie met "hulp van de gemeente" kan aanschaffen.

28 november 2011 om 11:10

Hoezo? PSV heeft gewoon de grond onder het stadion verkocht, is dus gewoon een deal.
En er zijn tegenwoordig zoveel clubs die 'hulp' krijgen.

28 november 2011 om 11:32

Blijf je zelf dat maar voor al inpeperen.

We weten allemaal dat Mertens, Strootman, Wijnaldum en Matavz Nooit hadden gekomen zonder hulp van de gemeente. Maar dat is niet de discussie.

On Hij heeft zich in ieder geval erg belachelijk gemaakt met deze uitspraak.

28 november 2011 om 12:20

schei nou toch eens een keer uit met die "hulp van de gemeente"! Als de gemeente het niet had gekocht was het door een particulier gedaan. Psv heeft gewoon eigendom verkocht.net zoals dat al vele eredivisie clubs dat hebben gedaan. Wat kunnen sommigen toch gefrustreerd zijn, of is het afgunst?

Het was niet slim van Waterreus, maar kan hem wel begrijpen. Hij had beter kunnen zeggen dat heel de club*leiding* weg moet. in plaats van club.

28 november 2011 om 13:08

Welke particulier heeft er in deze tijden 42 miljoen over voor een stuk waardeloos grond, waarvan het niet eens zeker is dat PSV daar de komende 30 op blijft spelen.

Joh, accepteer eht gewoon dat PSV verkapte staatsteun heeft gehad.

28 november 2011 om 13:15

Geloof me. Psv had als plan B de grond te verkopen aan particulieren. maar dan zou de rente hoger zijn uitgevallen. Een gemeente kan nu eenmaal lenen tegen een veel lagere rente dan een particulier. Waardoor de erfpacht ook goedkoper kan.

accepteer jij dan ook eens dat Psv niet de enigste is. Ajax, Twente, Den haag en nog vele anderen zijn Psv voorgegaan.

28 november 2011 om 15:43

jamaar dat accepteren ze niet want dan kijken de ajaxsupporters opeens wel naar de toekomst en het heden, en als het gaat over de beste club roepen alle ajacieden weer dat ajax het beste is kijk maar naar het 'verleden'

29 november 2011 om 08:02

@ meneer Dingus,
Je maakt jezelf verschrikkelijk belachelijk met deze opmerking.
Elke club in Nederland heeft steun gehad van de gemeente.
De arena is ook gebouwd van geld van de belastingbetaler bijvoorbeeld.
Psv heeft daarentegen nooit steun gehad van de gemeente en nu ze de grond onder het stadion verkopen blijven sommige mensen volharden in het feit dat Psv geld van de belastingbetaler verkwanseld.
Ik ga het niet meer uitleggen want dan krijgen we weer de oeverloze discussie die allang gevoerd is.
Ik wil je echter wel meegeven dat je de feiten nog eens na moet kijken voordat je weer zo'n onbennulige opmerking maakt waar je jezelf mee te kijk zet bij het intelligente gedeelte van de supporters!!!!!!

1 december 2011 om 14:02

@numberone

Ik wacht wel weer tot die aanhang van Anzhi Eindhoven (die kopen ook hun succes bij elkaar) weer in de calimero rol gaat zitten als we naar de buitenlandse competities gaan vergelijken.

Als we het over feiten gaan hebben: Hadden jullie Mertens, Strootman, Matavz, De Rijck en Wijnaldum kunnen kopen zonder dat geld? Ga het maar op je vingers natellen. Zonder de hulp van de gemeente, waren jullie hetzelfde scenario ingedoken als Feyenoord. Maar op een of andere manier zit in dat botte boerenbrein van jou een steekje los, waardoor het voor Anzhi Eindhoven een uitzondering is.

Je hoeft echt niet meer uit te leggen hoe een tunnel-visie van een PSV supporter er uit ziet. We zullen zien wie er aan het einde het hardste lacht.

- De PSV supporter: Want als je niet kan voetballen, koop je maar alle smaakmakers weg.
- De voetballiefhebber: Commercie maakt het voetbal kapot.

------------

Het interesseert me overigens geen ene reet als dit een Ban oplevert, maar ik hoop gewoon dat die domme Psv-ers eens een keer in zien dat zonder de gemeente het dit jaar een schijtjaar was geworden. Ben het beu met die kortzichtige boeren!

1 december 2011 om 14:02

@numberone

Ik wacht wel weer tot die aanhang van Anzhi Eindhoven (die kopen ook hun succes bij elkaar) weer in de calimero rol gaat zitten als we naar de buitenlandse competities gaan vergelijken.

Als we het over feiten gaan hebben: Hadden jullie Mertens, Strootman, Matavz, De Rijck en Wijnaldum kunnen kopen zonder dat geld? Ga het maar op je vingers natellen. Zonder de hulp van de gemeente, waren jullie hetzelfde scenario ingedoken als Feyenoord. Maar op een of andere manier zit in dat botte boerenbrein van jou een steekje los, waardoor het voor Anzhi Eindhoven een uitzondering is.

Je hoeft echt niet meer uit te leggen hoe een tunnel-visie van een PSV supporter er uit ziet. We zullen zien wie er aan het einde het hardste lacht.

- De PSV supporter: Want als je niet kan voetballen, koop je maar alle smaakmakers weg.
- De voetballiefhebber: Commercie maakt het voetbal kapot.

------------

Het interesseert me overigens geen ene reet als dit een Ban oplevert, maar ik hoop gewoon dat die domme Psv-ers eens een keer in zien dat zonder de gemeente het dit jaar een schijtjaar was geworden. Ben het beu met die kortzichtige boeren!

1 december 2011 om 14:28

@dingus,
Het is wel erg dat je twee keer je reactie moet posten.
Ok, je vraagt erom, ik wilde het niet meer uitleggen maar je schijnt het niet te begrijpen.
Zonder de hulp van de gemeente had Psv de grond verkocht (lees Verkocht) aan een andere partij waarna ze de door jou genoemde spelers haaden gekocht, dus ja ook zonder steun van de gemeente waren die spelers gekomen,
En je opmerking over succes kopen is ook nergens op gebaseerd want er is duidelijk verteld dat Psv voor dit seizoen de selectie nog moest versterken en dat ze vanaf nu de jeugd gaan inpassen (iets waar ze overigens al een hele tijd mee bezig waren).
En je opmerking over botte boerenbrein is ook nergens op gebaseerd want de tijd dat er in Brabant alleen boeren wonen zijn we allang gepasseerd maar dat is je waarschijnlijk ontgaan door je tunnelvisie.
In Brabant wonen tegenwoordig zelfs heel veel mensen uit de randstad die het hier beter vertoeven vinden dan in hun geboorteplaats en omdat de kenniseconomie hier in Brabant in volle bloei staat.
Al met al is je quote dus zo ongelooflijk dom dat ik eigenlijk niet begrijp dat ik er op reageer.
Dat zal wel komen doordat ik altijd bereid ben de zwakkere in de maatschappij te helpen.

Ik snap de frustratie van Waterreus wel. Maar wat een kinderachtige man is dat toch. Niet zo zeer over deze kwestie hoor. Maar bijvoorbeeld met de rode kaart van Strootman. Jan Mulder zei toen dat hij het eigenlijk wel een terechte rode kaart vond. En toen ging Waterreus zeuren als een klein kind. Kom niet aan zijn geliefde Psv, want dan is meneer over de zeik. Als je zo vreselijk supporter bent van een bepaalde club, moet je niet bij een dergelijk programma aanschuiven.

28 november 2011 om 11:03

Dan kan Jack z'n biezen wel pakken. On-topic, geweldig om te zien dat de uitspraak van Waterreus in het niet valt bij de onnozelheid die hier op het forum wordt verkondigd. Ik durf te stellen dat hij gisteravond de spreekbuis van de zwijgende meerderheid in Nederland. Iedereen wordt toch moe van dat ge(k)leueter. Ik stel voor dat er pas weer over wordt bericht als er een oplossing is. Tot die tijd zoeken ze het maar met elkaar uit.

28 november 2011 om 15:00

Van mij zou dat ook mogen, maar zo werkt dat nu eenmaal niet. Helaas niet.
Je opmerking over Jack is overigens volledig juist in mijn ogen. ;

Ajax moet alles intern oplossen zonder overal de media bij te betrekken. Het is onbegrijpelijk dat een club van dit formaat zo.negatief in het nieuws is...

Iedereen heeft het over frustraties van Waterreus, maar ik denk dat er bij de mensen die zo negatief over hem reageren zelf ook wat frustraties hebben. Hij heeft toch wel een beetje gelijk, en probeert dat op een ludieke manier te zeggen.

Hoe boeiend het hele circus ook is rondom Ajax, op een gegeven moment is het ook wel genoeg geweest, je kan geen krant openslaan, geen site bekijken en geen voetbalprogramma bekijken of het gaat over de crisis bij Ajax. Het lijkt wel of dit belangrijker is dan waar het werkelijk om draait, het voetbal zelf!

Van Halst maakte er minder woorden aan vuil, maar zij het mooier (en pijnlijker): "als je club zo in het nieuws komt, dan ben je geen grote club, als reactie op de woorden van Van Gelder, dat dit nu eenmaal besproken moest worden, omdat Ajax een grote club is. Ik vind dit een keurige opmerking van Van Halst, want inderdaad: als je continue zo in het nieuws bent, dan ben je geen grote club. Het is al anderhalf jaar kommer en kwel en allemaal vervelend nieuws. Vorige zomer werd al het nieuws ingenomen door Jol, die wel of niet wegging, El Ham, die wel of niet kwam en steeds wordt al het andere nieuws overschaduwd. Mijn club heeft ook haar problemen gehad dit jaar, maar heeft dit opgelost en is verder gegaan. Twente heeft ook afscheid moeten nemen van Preud'homme, maar stelt Adriaanse aan en gaat verder. Er gebeurt overal wat, maar dat wordt opgelost en men gaat verder. En bij Ajax is het shit op shit op shit. En dan kun je zeggen, dat hoort bij Ajax. Dat zal dan zo zijn, maar als een club niet op een fatsoenlijke manier, maar enkel op basis van sentimenten bestuurd kan worden, heeft ze, hoe spijtig ook, geen bestaansrecht, hoe mooi de historie ook is. Een parallel met de grote Ajax, het figuur uit de Griekse mythologie, dringt zich overigens wel erg nadrukkelijk op. Grote Ajax was een onsterfelijke held, die uiteindelijk compleet doorgedraaid de hand aan zichzelf sloeg...

Vraag me af of iemand hier de uitzending van gisteravond wel heeft gezien waarin hij deze uitspraken deed. Wat een debiele reacties hier zeg.

Prachtige woorden van Waterreus. Wat heeft deze man toch een goed gevoel voor humor.

Willen ze inderdaad continu over jajax praten, dan moet je Waterreus niet uitnodigen.

Ronald, ik ben het helemaal met je eens. Ajax moet helemaal weg, gewoon bij het vuilnis neerzetten. Of waspoeder ervan maken. 2e rangs cluppie tegenwoordig. PSV dendert op het kampioenschap af, en bij Ajax rollebollen ze over straat. Ajax doodzwijgen is het beste wat we kunnen doen.

28 november 2011 om 11:12

Mooi hoor, dit soort uitspraken maken mij alleen maar trots. Denk je echt dat je 1,5 miljoen supporters zo maar bij het vuilnis kunt zetten? Ik denk dat ik jouw ideeen even moet blussen met een ajax brandblusser.

Daarnaast hebben wij nou eenmaal grote iconen voortgebracht, Cruijff, van Basten, Bergkamp en redelijke voetballers als Davids, F. de Boer etc. Die kun je ook niet maarzo monddood maken.

28 november 2011 om 11:38

PSV wordt nooit meer kampioen. Das verleden. Ajax, AZ en Twente dat is heden. Helaas heeft de gemeente Eindhoven dat ook begrepen en moet er door staatsteun een laatste poging worden gewaagd om aan te haken bij de top.

28 november 2011 om 11:57

Volgende week zit PSV weer dichter bij Ajax dan bij AZ. Geniet nog even van de tussenstand, want als volgende week is gespeeld en AZ heeft haar wedstrijd ingehaald is het gat al bijna onoverbrugbaar. Dan kan PSV alleen nog spelen voor de titel: "best of the rest."

28 november 2011 om 12:10

Helaas Coentje en Stan, Ajax doet echt niet meer mee mannen, Ajax is verleden, komt in de boeken. Hebben geprobeerd afgelopen weken aan te haken, maar helaas niet gelukt. Ronald, ga zo door, je bent gewoon mijn held.

28 november 2011 om 12:50

Nope, Ajax is verleden jaar kampioen geworden en gaat weer een voortrekkersrol vertolken in de CHL om weer als enige club sinds jaren door te gaan naar de tweede rol.

Toch wel bewondering voor Ajax hoor.

PSV is echt heden, net zoals de economieen van Griekenland, Spanje en Italie en de Vs.

Ik vind ook dat er wel wat minder over ajax geprraat mag worden, maar om dan heel de club niet meer te laten bestaan gaat weel een beetje ver! Ik mag waterreus ook niet maar ik zeg toch ook niet dat hij dood moet.

Kan Ronald niet beter lekker gaan fietsen met zijn matje in de wind. Heb hem nog nooit op een nuttige opmerking kunnen betrappen.

Als die geen zin heeft op er over te praten wat heeft hij dan in godsnaam te zoeken bij een praatprogramma wat over voetbal gaat. Deze man heeft eigenlijk niks nuttigs te melden bij dit programma. Dus misschien dat ze hem ook weg kunnen doen.

Ronald Waterkneus is weer op dreef. Laat die man even lekker zijn bakkes houden, het enige waarom hij dit zegt is omdat hij het verstand te weinig heeft om er inhoudelijk op te reageren. Waterkneusje kan namelijk alleen echt mee praten bij Studio Voetbal als het over keepers gaat of over Psv. Verder heeft hij dus geen enkele toegevoegde waarde. Hij weet waarschijnlijk nog net waar een RVC voor dient en welke 5 namen er bij Ajax inzitten,

Die gozer is nog te dom voor woorden dus geeft hij maar zo non-reactie.

Van Halst die Ajax een kleine club noemt (huh?), maar heerlijk vind om het over twente te hebben. br Waterreus die begint te trillen als hij de naam Ajax hoort.. br Jack die zo bang is om het even over Ajax te hebben terwijl er gewoon belangrijk nieuws is en veel gebeurd.br Arno Vermeulen die ongeloofwaardig is.

Nos is de weg helemaal kwijt met hun programma.

br Opzich heeft Waterreus gewoon gelijk, Ajax is totaal niet boeiend als club laat staan de bejaarde RvC erachter. In tijden als dit speelt Ajax gelijk tegen Lyon dan kan je al zien dat zelfs de spelers van Ajax dat totaal niet boeiend vinden.br So who the fuck cares?

Ik heb het niet gezien maar bedoelde hij met 'de hele club' niet de hele club mensen die het bestuur vormen? In dat geval ben ik het wel met hem eens want wie er nu ook 'wint'. De verhoudingen zullen altijd scheef blijven. In dit verhaal zijn er geen winnaars, alleen verliezers. En de grootste verliezers zijn de club ajax en de supporters.

Ik vind dit artikel erg suggestief. Ik heb gisteren de uitzending gezien en hij bedoelde dit natuurlijk niet letterlijk of serieus. Ik snap ook niet dat mensen hier echt denken dat waterreus wil dat Ajax ophoudt te bestaan.

Verschrikkelijk wat een apart figuur die waterreus. Als het over Psv gaat heeft hij zijn string bol staan en als het over Ajax gaat, is het gelijk nonsens wat uit zijn strot komt. Ik zeg het al tijden, weg met die gozer bij Studio Sport, totaal geen meerwaarde.

Ik ben het met zuurpruim Waterreus eens, nu weer over de verkapte staatsteun van Psv. Wie is tegen?

waterreus moet niet zo praten.. hij is op alle fronten gefaald en word alleen maar uitgenodigd bij praat programma studiovoetbal.

Het komt iedereen toch de strot uit? Zeker niet-ajacieden, maar ik neem toch aan de ajacieden zelf?

Het is een spelletje ordinair moddergooien waarbij steeds iemand anders een belediging uit. Dat is volgens mij totaal niet interessant. Dus Waterreus heeft wel gelijk....kappen met er aandacht aan te schenken tot er weer iets serieus over te melden is...

28 november 2011 om 12:12

ja natuurlijk komt het ook mijn strot uit, maar je ziet ook wat een impact ajax heeft dat geld ook voor jullie ,maar heel veel mensen kunnen het niet hebben ,wrok en afgunst, maar het komt allemaal weer goed!

Waterreus verwoordy het natuurlijk een beetje overdreven, maar de achterliggende gedachte is helemaal juist: er kan tegenwoordig geen dag meer voorbij gaan of er gebeurt daar iets wat hélemaal niets met voetbal te maken heeft. Als het dan nog iets is op voetbalgebied kan ik het nog wel hebben, maar in een kleuterklas gebeuren nog niet zulke kinderachtige dingen! Deze soap moet onderhand eens afgelopen zijn, want het wordt met de dag, nee, met de minuut, triester!

er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in he, want als je het eigenlijk heel simpel bekijkt is Ajax gewoon het speeltje van Cruijf. en dat word op dit moment gewoon van hem afgepakt, en zoals ieder klein kind zijn speeltje terug wil hebben wil ook Cruijf Ajax weer terug hebben.

dit begint gewoon zielige vormen aan te nemen, beslis gewoon wat het beste is voor de club en ga niet week na week alle media-aandacht opeissen. ik snap wel dat mensen die voor een andere club zijn ook welleens wat anders willen horen dan de soap bij ajax.

Hij heeft ergens wel gelijk, ten Have zijn praatjes hoef ook ik echt graag niet aan te horen, zeker niet als het niet op waarheid is gebaseerd of als het weer verdraaide teksten zijn.

Toch is en blijft Waterreus wel de laatste die dit dient te zeggen, want was hij het niet die altijd de grote mond had overal?
Was hij het niet die vd Sar wel eventjes zou laten vergeten?
Was hij het niet die vaak relletjes binnen clubs aan het stichten was?

Ik keek eerder altijd Studio Voetbal met Borst en Mulder. Was echt een goed programma met een aantal stevige meningen. Maar sinds die Waterreus er bijna elke week zit vind ik het niveau echt aanzienlijk achteruit gegaan.

Wanneer Kah een wereldomhaal maakt en iedereen zijn momentje mag opnoemen heeft iedereen het momentje van Kah. Maar B-keeper Waterreus kiest voor een simpel intikkertje van Toivonen en zegt " moete gij is kijke hoe die vrijloop"... Wat een ontzettende kwast is het zeg.

Waterreus maakt zichzelf niet geliefd onder oud voetballers, annalisten en 3,5 miljoen Ajaxmensen in Nederland. Ook wanneer Ajax een nietszeggend Uefa-cup wedstrijd had afgelopen jaar begint hij te zeuren dat het uitgezonden wordt omdat hij veel liever naar Twente keek. Nou Mister Psv, Ajax trekt voor een oefenpot tegen een klein clubje nog meer kijkers dan een eredivisiewedstrijd van alle andere clubs op Feyenoord na.

Ajax blijft en jij vergaat Waterkneus.

Waterreus was gisteren wel erg snel met dit oordeel gisteren. Het was 1 van de onderwerpen die langs kwam, het is niet alsof het al een half uur over Ajax ging. Waterreus word betaald om een mening te geven over voetbalzaken, toevallig deze keer over Ajax. Op zo'n manier reageren is natuurlijk nergens voor nodig. Maarja, Ronald heeft alleen een mening over Psv! Altijd als iemand iets negatiefs zegt over PSV vliegt hij er bovenop! En gisteren Vennegoor of Hesselink aandragen als een voorbeeld van iemand die vanaf de bank iets kan toevoegen aan Psv! Die gast heeft 2 maanden zonder club gezeten omdat niemand hem wilde hebben! Compleet ongeloofwaardig die gozer.

Als Waterreus al deze reacties ziet, wat zal hij genieten !
Een populaire uitspraak doen, maar inhoudelijk hebben we hem nergens op kunnen betrappen. Zit er alleen maar met een Psv-pet op.

De grootsheid van de club doet hem nog steeds zeer. Zie vele jeugdexponenten van de club, die bij Euopese mooie clubs terecht zijn gekomen. Zie de prijzenkast. Blijkbaar steekt het nog steeds bij hem. En ook een gebrek aan waardering voor zijn club.

Ronald, accepteer nu maar eens, dat Ajax en Feyenoord altijd grootser zullen blijven (zowel nationaal als internationaal) dan zijn PSV !

Het enige punt wat hij heeft, dat 90% van Nederland helemaal genoeg heeft van deze ongekende soap. Blijkbaar hoort dat ook bij Ajax !

28 november 2011 om 12:04

Klopt helemaal wat je zegt,
Ajax en Feyenoord zijn eenmaal veel grotere clubs met veel meer uitstraling,
Hoe slecht het ook gaat met de clubs, deze clubs hebben een veel grotere achterban en het merknaam van deze clubs is sterker dan Psv, Zelfs in Zuid Amerika.
Rotterdam was de grootste havenstad ter wereld, en Feyenoord heeft een veel langere geschiedenis dan Psv.
Ondanks dat PSV de afgelopen 15 jaar veel meer gepresteerd heeft dan Ajax en Feyenoord ontgroeit het de status niet van een goed voetballend provincieclupje.

Ach het is allemaal te ziek voor woorden,
Bij Ajax word alles geregeerd door het verzekerings/bankwezen, en daar is worden veel smerige machtspelletjes gespeeld, en dat projecteert zich op Ajax.
Ajax is Ajax niet meer sinds ze in de Arena spelen.
en wat betreft Cruyff vs bestuur, ik vind dat ze op elkaar lijken en daarom vind ik ook dat ze er allemaal goed aan doen om voor eens en altijd op te stappen.
Wat Waterreus betreft vind ik dat ie boter op zijn hoofd heeft.
Was het niet zo dat PSV overeind gehouden werd met gemeenschapsgeld?
Dat vind ik te ziek voor woorden,
Ik zeg dan ook tegen werkend nederland,
Ga massaal belasting ontduiken als gemeenschapsgeld in de clubkas verdwijnt van noodlijdende clubs

28 november 2011 om 12:54

Hmm.. ik denk dat PSV toch meer wort geregeerd door het Bankwezen. Ik kan mijn een deal herrinneren met de triple a gemeente en een duitse bank.

Ajax heeft nou eenmaal een grote schare fans. Lijkt me niets meer dan logisch dat er dan ook meer tijd aan besteed wordt...

28 november 2011 om 12:09

Ze hebben wel een grote schare fans,
Echter ben ik wel van mening dat Bestuur weg wel op zijn plaats is.
ook moet Johan zijn biezen pakken.
Een goed paard is niet altijd een goede ruiter.
deze man veroorzaakt heel veel onrust, en rust is wat ze bij Ajax nodig hebben.
Ajax moet eens gaan kijken naar zijn grote broer Feyenoord.
In Rotterdam hebben ze problemen met bepaalde supporters, maar bestuurlijk en op het veld timmeren ze behoorlijk aan de weg en is het daar nu ook vrij rustig.

28 november 2011 om 12:09

Ze hebben wel een grote schare fans,
Echter ben ik wel van mening dat Bestuur weg wel op zijn plaats is.
ook moet Johan zijn biezen pakken.
Een goed paard is niet altijd een goede ruiter.
deze man veroorzaakt heel veel onrust, en rust is wat ze bij Ajax nodig hebben.
Ajax moet eens gaan kijken naar zijn grote broer Feyenoord.
In Rotterdam hebben ze problemen met bepaalde supporters, maar bestuurlijk en op het veld timmeren ze behoorlijk aan de weg en is het daar nu ook vrij rustig.

28 november 2011 om 12:09

Idd, zo is het nu eenmaal. Of je ervan houdt of niet ...

Als Ajax goed speelt en/of prijzen wint, zijn ze in het nieuws met hosanna-verhalen.
Nu spelen ze slecht (of matig) en zijn er bestuurlijke soap, zijn ze veelvuldig in het nieuws met shit.

Een Psv-er als Waterreus zou juist nu moeten genieten met zoveel slecht nieuws rondom Ajax. Maar nee hoor, hij komt met een domme uitspraak ! Totaal respectloos !!

Wat heeft die Waterkneus zich laten kennen zeg. Dat je het niet meer over de bestuurscrisis wil hebben kan ik me wel in vinden. Maar de hele club weg, dan ben je toch echt wel van het padje af en kun je niet meer serieus genomen worden.

Als er 1 weg moet dan is het Waterkneus wel.

En nee, ik ben geen Ajaxsupporter, verre van dat zelfs.

ach watereus mocht ik wel ,maar hij moet zich realiseren dat het wel over de grootste ,beste club met de meeste history gaat met de meeste prijzen over de hele wereld gevolgd, dat heeft psv niet dus er word altijd over ajax gepraat ,ok behalve in zijn gebied waar hij ook woont natuurlijk,maar voor de rest overal dag in dag uit,

28 november 2011 om 12:13

Ik hou ook wel van zijn uitspraken, echter vind ik Ajax geheel weg moet niet op zijn plaats.
Momenteel haat ik Ajax intens omdat het schandalig omgaat met zijn supporters en dat de arrogantie ervan af druipt vanuit de organisatie.

Wat een frustratie is hieruit af te lezen. Psv die momenteel even beter presteert dan Ajax en dan toch gaat het over Ajax. Dat zit Waterreus niet lekker zo te horen. Toch erg jammer dat zijn woorden inhoudelijk niks om het lijf hebben, iets wat bij deze man wel vaker is. Daarbij moeten we de uitspraken natuurlijk ook met een pot zout nemen want zoiets kan je natuurlijk niet serieus menen. Zelfs iemand als Waterreus snapt dit.

Een reactie: afgunst!

Ajax is, was en blijft natuurlijk de topclub van Nederland. De club heeft veel meer successen behaald dan de andere clubs, veruit de beste spelers afgeleverd, de meest duidelijke voetbalsignatuur in Nederland en wellicht zelfs van de wereld.

Helaas voor Watereus staan andere clubs in de schaduw - de club die overigens in de buurt komt is feyenoord.

28 november 2011 om 12:19

Klopt,
Echter moet Ajax niet naar het verleden kijken, maar vooruit kijken en heel snel het jasje vol arrogantie wegdoen.
Ze moeten eens gaan kijken naar Feyenoord, qua organisatie en op het veld zijn ze keihard aan het terugknokken uit een peniebele situatie.
En daar is arrogantie niet aan de orde van de dag.
AZ en Twente verdienen ook respect, AZ is sinds Scheringa weg is ook heel goed bezig, en Twente doet het al jaren goed.

Ik irriteer me elke week weer aan Waterreus. Wat kijkt die man door een PSV bril zeg. Negatief praten over PSV dan gaat hij meteen in de verdediging maar over elke andere club heeft hij altijd zijn woordje klaar. Zwaar irritant voor de kijker.

28 november 2011 om 12:25

Ja echt heel irritant hij kan het niet hebben dat Ajax en Feijenoord 10 x groter zijn in alles dan zijn provenciaal clubje psv. Frustratie van de bovenste plank.

28 november 2011 om 12:53

Ja, en dan die Jack van Gelder met zijn Ajax. En die mulder met zijn Ajax. En als Keje Molenaar komt met zijn Ajax. Je hebt helemaal gelijk dat alleen Waterreus het over zijn club Psv heeft. Want hij is de enigste. Toch?

28 november 2011 om 20:08

Nou Mulder is helemaal niet voor ajax maar voor Twente. Jack is echt een hele goede neutrale prater. weet niet welk programma jij altijd kijkt.

28 november 2011 om 20:24

Mulder niet pro Ajax?en Jack een neutrale prater? Laat me niet lachen.

Wattereus laat maar weer eens zien hoe klein ze daar zijn in Eindhoven. Beetje op Nationale tv roepen dat de grootste club van Nederland moet optzouten, Deze man praat heel de show maar over een club en dat is Psv Eindhoven om misselijk van te worden. Naar die thuiswedstrijd van RKC met een 1-0 winst beweerde hij als enige dat psv geweldig speelde. Man is ongeloofwaardig en hij zorgt er wel weer voor dat de diepe haat blijft tussen ajax en psv supporters.

Weg met Waterreus zou ik zeggen. Die gast voegt werkelijk niets toe aan Studio Voetbal. Kijk weer uit naar Vi vanavond en wat zij van Waterreus zijn uitspraken vinden.

28 november 2011 om 12:36

Ja, laten we het er vanavond weer een uur over hebben.
Wee hetzelfde en weer johan Derksen die op allerlei manieren Cruijff goed probeert te lullen en de rest met de grond gelijk probeert te maken.
Ja laten we het er nog een keer over hebben vanavond, net zoals de afgelopen 8 weken.
Steeds hetzelfde verhaal uit de monden van dezelfde mensen die ook een zwart wit mening hebben.
En dan om kwart voor 10 erachter komen dat er ook nog andere dingen gebeurd zijn OP de voetbalvelden maar waar dan geen tijd meer voor is.

nee, Waterreus heeft gewoon in een opwelling gezegd hoe een hele hoop mensen er zo onderhand over denken.
Ze zijn het gewoon spuugzat en als we er nu eens geen overdreven aandacht aan geven dan zal het misschien wel minder worden.
iedereen zegt toch wel eens iets wat achteraf verkeerd over gekomen kan zijn maar zijn bedoeling was heel duidelijk.
Schei er eens mee uit om weer hetzelfde over en over te vertellen, als er wat nieuws te melden is dan horen we het wel en kunnen we daar even over hebben om vervolgens weer naar belangrijkere voetbalzaken over te gaan

vind het een beetje jammer dat nu mensen van een programma aangevallen gaan worden
met welke achtergrond dan ook
was het wel met hem eens zo gaat de club alleen maar ten gronde dus waarom dan maar niet iedereen weg.
trouwens van halst zou een goede zijn voor ajax jammer dat ze hem niet echt hebben gevraagd.
emoties naar een club is goed maar nu niet ineens mensen wegwuiven omdat ze zogenaamd een andere clubverleden hebben.
en hier gaat het in de show al paar weken over en laten we eerlijk zijn mensen het ziet er niet uit voor de buitenmens.
dit is jupilerleage waardig
ze spelen in de champions leauge mensen die lachen zich helemaal kapot sorry hoor dan maar iedereen eruit vraag een normaal mens en laat die zijn mensen vragen

Nu is het al helemaal te hopen dat Cillessen geen nieuwe Waterreus wordt

Voor de duidelijkheid: Waterreus bedoelt niet dat hij Ajax opgedoekt wil zien, maar dat hij dat eindeloze gezever over het bestuur zat is. En terecht natuurlijk, volgens mij valt er genoeg te zeggen over het voetbal zelf, i.p.v. over het bestuur. Volgens mij heeft Ajax net met 0-3 gewonnen, hebben Ligeon en Klaassen hun competitiedebuut gemaakt, en heeft Klaassen net gescoord. En Cillessen heeft weer eens gespeeld, tegen zijn oude club nog wel. Heel spijtig, maar dat vind ik veel interessanter dan dat gewouwel dat het ene bestuurslid de andere beschuldigt, de ander hem weer aanklaagt enzovoorts. Maar bij Ajax lopen nu mensen rond die zichzelf belangrijker vinden dan dat.

Ach ja wat maakt het uit.
Dat hele Studio Voetbal is eigenlijk een kansloos programma.
Kom om op als je het analyseert:

Jack praat graag over Ajax en vind zichzelf er grappig.
Ronald Waterreus vind het fijn om het de hele uitzending over PSV te hebben,als ie zijn moment van de week mag kiezen kiest ie een Psv-momentje.
Jan Van Halst denkt blijkbaar dat er in voetbal geen fouten worden gemaakt,want elke week legt ie aan de hand van zijn mooie computer ff uit hoe het allemaal moet. (jan houd natuurlijk ook van FC Twente)
Nou jan als alles perfect ging werd er ook nooit gescoord.
Tom van t hek de Hockeyer wil ook graag zijn mening vertellen (gister was ie er niet) en heeft een naar toontje in zijn stem.
Als hij iets zegt moeten we vooral van Tom aannemen dat het zo is.
Arno Vermeulen is de beste Vriend van Ten Have want hij maakt Cruijf altijd zwart ;

Van Mij hoeven ze die bestuurlijke onzin ook niet te bespreken , maar het is nou eenmaal nieuws.
Dus daar zal Waterreusje toch mee moeten leren leven.
Want trouwens ook kansloos is dat er vorige week ofzo mensen waren geweest die brieven had ingezonden dat hun club te weinig aandacht krijgt bij studio voetbal,als je je daar druk over hoeft te maken.
Volgens mij PSV supporters,maar het doet er niet toe.

Gister zat Alex Pastoor bij de trainer van mijn favoriete club er,duie heeft te 1ste 10 minuten lang mogen praten en is vervolgens niet meer aan het woord geweest.
Dat maak ik me toch ook niet druk om

Ik ben inmiddels ook op het punt aangekomen dat ik liever kijk naar het voetbal van Ajax dan naar de problemen om Ajax heen..... :

28 november 2011 om 12:59

Klopt, iedereen kijkt graag naar Ajax. En daar speelt de journalistiek op in. Wat bepaalde PSV coryfeeen blijkbaar moeilijk vinden en een tikeltje vals worden.

28 november 2011 om 13:09

Tis gewoon heel dik aangezet door hem. Natuurlijk meent hij dit niet, maar wil hij een statement maken. Duidelijker dan dit kan niet. En ik ben blij dat het een keer in Studio Voetbal gebeurt. Was toen het ooit over voetbal ging wel een leuk programma... Nu gaat het over bestuurlijke zaken die in elke bedrijf gebeuren. Heel interessant, voor 1 uitzending. Nu weer focussen op voetbal. En dat mag dan ook MET Ajax ;

Ik snap heel goed dat Waterreus het helemaal heeft gehad met dat gedoe bij Ajax. Het gaat nog alleen maar in voetbal programma's over raad van commissarissen, algemeen directeuren en een ledenraad. Kan iemand mij vertellen wat dit met voetbal te maken heeft?

En dat van "de hele club weg" was natuurlijk niet serieus bedoeld. Voor de gene die nu de quotes lezen en niet gisteren studio voetbal hebben gezien.

28 november 2011 om 12:43

Als Waterreus bij Studio Voetbal wil blijven zitten dan moet hij daaraan maar gewend raken want dit hoort gewoon bij de voetballerij. Het is misschien dit keer extreem maar dan moet hij zich gewoon aanpassen. Alleen hij vindt het erger omdat ze het niet zo vaak meer over Psv hebben. Hij had denk ik verwacht dat ze 't een poos over Psv zouden hebben omdat die met 6-1 van subtopper Groningen hebben gewonnen.

28 november 2011 om 13:10

Dit hoort bij de voetballerij?? Dit heeft helemaal niets meer met voetbal te maken. En hij heeft groot gelijk dat het eens over wat anders moet gaan. Die soap interesseert niemand meer. Het is toch veel leuker om het over het goede spel van PSV te hebben bijvoorbeeld? Er was genoeg om over te praten in ieder geval.

28 november 2011 om 13:15

Hoe een club gaat runnen hoort wel degelijk bij de voetballerij. Het gaat niet alleen om wedstrijden spelen en scoren, het is tegenwoordig allemaal veel groter. Het is inderdaad leuker om daarover te praten, maar het gaat er niet om wat leuker is. Het gaat erom wat het belangrijkste is. Het belangrijkste is nu Ajax & Cruijff, omdat Ajax de grootste club van Nederland is en Cruijff de beste speler ooit van Nederland. We kunnen dat moeilijk negeren en het ergens anders over hebben.

Belachelijke reactie van Waterreus. Zo lang het over een andere club gaat (voornamelijk Psv) of enig andere club, dan mag daar ongelimiteerd aandacht aan worden besteed, maar wanneer het over Ajax gaat dan mag dat niet. Ik kan best begrijpen dat hij een keer moe wordt, van alle aandacht die er wordt besteed aan Ajax over zaken die niet direct een link hebben met het voetbal. Echter vind ik het wel kinderachtig en onprofessioneel als je als analyticus bij de Nos, een reactie geeft als: "de hele club weg". Daarnaast heb ik de uitzending gisteren volledig gevolgt en hij zei dit echt niet als grapje, zoals sommigen hierboven beweren.

28 november 2011 om 13:15

Dus jij denkt dat Waterreus die opmerking serieus bedoelde? Hij overdreef gewoon een beetje om zijn mening duidelijker te maken. En gelijk heeft hij, want het gaat veel te veel over Ajax. Op zich is dat niet verkeerd, maar als het om het bestuur van Ajax gaat, dan gaat dat mij toch echt te ver. Ik moet al na denken als me de naam van de voorzitter van Heerenveen wordt gevraagd.

28 november 2011 om 14:09

Ik weet niet of hij die opmerking serieus bedoelde, maar die indruk kreeg ik gisteren toch wel zeer sterk. Je moet het toch wel met mij eens zijn dat als hij het niet zo bedoelde, hij zijn mening toch slecht verwoordde. Als hij even nadenkt over die uitspraak, dan kan hij toch bedenken dat een dergelijke uitspraak op veel Ajacieden als intimiderend overkomt.

Daarnaast ben ik het met je eens dat Ajax op bestuurlijk niveau te veel in het nieuws komt.
Het is niet goed voor de club Ajax, maar het is iets dat op het moment speelt en daarom word er veel aandacht aan besteed door de media. Desondanks mag de media-aandacht hiervoor best iets minder inderdaad.

Daarom hoop ik dat de knoop snel word doorgehakt en dat de filosofie van Cruijff wordt gecontinueerd.

Waterreus heeft gewoon gelijk. Die voetbalprogramma's zijn veel te veel ajax minded. Ik dacht dat het een voetbalprogramma was en geen ajaxprogramma.
Dat AZ knap bovenaan staat, PSV als enige lijkt aan te sluiten, Excelsior geen laatste meer staat wordt allemaal niet meer genoemd. Het is ajax voor, ajax na. Ik kijk allang niet meer naar die programma's en ik snap heel goed dat Waterreus er ook een keertje klaar mee is.

28 november 2011 om 12:56

Wij als ajacieden gunnen het AZ wel. Nee, vanuit Amsterdam alle lof voor jullie.

28 november 2011 om 13:11

Wel begrijpelijk dat mensen er moe van worden, maar Waterreus had wel wat genuanceerder kunnen reageren.

28 november 2011 om 13:18

@hugoboss92

Als Waterreus wat genuanceerder was geweest had je niemand erover gehoord! Wat dat betreft heeft Waterreus dat dus juist wel goed gedaan.

28 november 2011 om 13:34

Ik heb het gisteren anders nauwelijks over Ajax horen gaan. Niet op besturlijk niveau en ook niet op voetbalgebied. Davy Klaassen die debuteert en zo'n beetje bij eerste balcontact scoort heb ik niets van gehoord. En ja ik weet dat het begin van de uitzending ging over Nec - Ajax. Maar in dat gedeelte heb ik het bijna alleen maar over NEC horen gaan. Waar overigens niets mis mee is, maar ik word ook wel een beetje moe van de mensen die hier beweren dat alle voetbalprogramma's alleen maar om Ajax draaien. Gisteren zijn de overige clubs nadrukkelijker meer in beeld geweest bij Studio Voetbal.

Waterkneus heeft inhoudelijk nog nooit iets nuttigs verteld over voetbal, dus het is mij nog steeds een raadsel wat hij in zo'n programma (of als analist bij een wedstrijd) te zoeken heeft.

Het zou voor studio voetbal een goede keuze en een verrijking zijn om deze man op te doeken.
Hij zal er vast zitten omdat hij een Psv'er is, maar zet dan a.u.b. een Psv'er neer die wel wat zinnigs te melden heeft.
De beste meneer zelf ging zelf ook niet altijd op de juiste manier met collega's om.
Ajax Keeper Cillessen maakte daar nog een mooie opmerking over deze week.
Dus in deze zaak zou het gepast zijn als meneer zijn mond zou houden.

28 november 2011 om 13:10

Zodat de ajax show nog grotere vormen kan aannemen? Wees blij dat er met Waterreus en Van Halst nog 2 analisten zitten die de ajax soap van enige kritische noot kunnen voorzien.

28 november 2011 om 16:16

Ik stel toch dat er een andere Psv'er moet zitten? Het enige dat deze man constant doet is zich als Anti-ajacied gedragen. Indien het afzetten tegen een andere club zijn manier van werken is, vind ik dat bijzonder sneu. Als je daar in de studio zit mag van je verwacht worden dat je normaal reageert en niet van die nonsense gaat uitkramen.
Die Waterreus voegt in zijn algemeenheid werkelijk niets interessant toe aan de gesprekken. Let daar maar eens op.
Daarnaast is de soap gewoon nieuws. Zoals het een half jaar geleden over de dubieuze verkoop van de grond onder het stadion van PSV ging. Dat werd tot in den treure uitgemolken. Elke dag weer 5 posts. Nu is dit hot, tot een ieders frustratie ja, maar morgen is weer iemand anders aan de beurt.

Is goed Ronald, beloof jij dan dat je niet meer iedere vraag die je wordt gesteld beantwoord met een verhaal over Psv?

De perfecte symptomen van impulsieviteit. Hij wist niet zo gauw wat hij moest zeggen, hoe hij het moest verwoorden, en zei perongeluk dingen die intimiderend kunnen overkomen. Het lijkt me niet dat hij het zo bedoelde, dat hij het beter kon verwoorden. Als dit niet het geval is, vind ik het wel zielig van hem, als ik m'n mening mag geven.

Ik vind het schandalig dat wanneer je over de grootste club van Nederland praat (ja Ajax is nog steeds de grootste club van Nederland. Begroting, resultaten, fans, etc.) dat een analist die daar zit om objectief te praten over de gang van zaken in het voetbal, weigert hierover te spreken. Misschien moet er net zoals een ambtenaar die weigert homo stellen te trouwen ook een wet komen tegen analisten. Kun je niet verder kijken dan door je eigen clubkleuren bril, misschien ben je dan niet geschikt als analist.

28 november 2011 om 13:30

Of juist wel als je een van de weinige analisten bent die zich afvraagt of er niet meer bestaat in de voetballerij waarover gepraat kan worden dan de slangenkuil die ajax heet.
Zolang ze daar over elkaar heen rollen en eigen belang steeds maar weer voorop stellen denk ik niet dat je in de positie bent om een voetbalanalist te beoordelen of hij wel of niet geschikt is alleen omdat hij het raar vindt dat er steeds maar weer over gesproken dient te worden.

28 november 2011 om 14:14

Volgens mij werd er in de hele aflevering ongeveer 2 minuten besteedt aan Ajax. En als je dan over die 2 minuten zo wild in je hoofd word dat je een sneer uit moet delen naar Ajax. Niet zomaar een sneer, maar volgens Dhr. Waterreus moet Ajax maar opgedoekt worden. Dan ben je in mijn ogen totaal niet bezig met je vak.

En over je laatste zin, analist zijn betekend nou eenmaal het discussieren over zaken die het voetbal bezig houden. Ook al is dat steeds hetzelfde. En dus is dat niet raar, maar het staat in de bijsluiter van voetbal analist.

28 november 2011 om 13:34

Ronald is er gewoon klaar mee dat er iedere week bij ieder voetbalproggrama 3/4 van de tijd over ajax wordt gepraat, hij brengt het wel heel dom naar buiten daar ben ik het mee eens.

28 november 2011 om 13:34

We zijn er denk ik allemaal wel klaar mee. Waterreus verwoordde het niet goed, maar ik begrijp zijn standpunt wel. Hij had het wat genuanceerder moeten brengen. En als Van de Sar zou roepen dat Psv maar moest stoppen, zou ik in eerste instantie ook zeer verontwaardigd zijn. Maar als je erover nadenkt, dan kan je wel de bedoeling van waterreus eruit halen. En dat is de clubleiding die moet vertrekken.

Ook ik denk dat Ajax er goed aan doet om alle betrokkenen op non actief te stellen. Het moddergooien en beschuldigingen die gedaan worden, heeft als resultaat dat niemand meer geloofwaardig is of zelfs te vertrouwen. Als ze inderdaad Ajax zo hoog hebben zitten en in het belang van Ajax handelen, dan zouden ze allemaal een stap terug moeten doen en aftreden.

Maar omdat Ajax de grootste club is, geeft geen garantie dat daar alles voor moet wijken. En dat je wederom week in en week uit, over dezelfde malaise moet hebben. Nogmaals, we zijn er allemaal klaar mee.

28 november 2011 om 14:16

Laten we trouwens ook niet vergeten dat Ronald Waterreus spreekt namens een goed bekeken televisie programma. Ik denk dat meneer zich misschien moet gaan bedenken wat uitspraken teweeg kunnen brengen. Dat had hij misschien kunnen leren van de slangenkuil die Ajax op dit moment heet.

iedereen moet zijn mond houden over Cruijf want zonder de ideeën en inbreng van Cruijf
zou barca nooit zo zijn zoals ze nu zijn!

het was Johan onze legendarische nummer 14 die Barca naar dit niveau tilde,
en hij wil dat ook doen bij Ajax alleen Cruijf word tegengehouden door de zelfde mensen die hem naar binnen lieten ;

ik ben het eens dat er te veel aandact voor discussie rondom Ajax......
Ik ben het eens wat betreft @hamereend #203 qua opmerking van Waterreus....namelijk dat het een opmerking is die hij niet helemaal zo bedoelde...

overigens vind ik Waterreus wel doodvermoeiend... zijn reacties tav Ajax en PSV zijn altijd erg voorspelbaar

Hij zegt het in een prgramma dat het van dit soort akkefietjes moet hebben, want anders gaat het alleen maar over of een overtreding nou wel of geen geel was. Natuurlijk doet Ajax zichzelf geen dienst door al deze bagger naar buiten te laten komen, maar het is niet aan mensen die van het geouwehoer over voetbal verdienen door daarover te praten, om dat te veroordelen. Kranten smullen van de onrust bij Ajax en tv dus ook. Ze kunnen er ook voor kiezen, voor het programma al, om het er niet over te hebben, maar ze doen het toch. Verder maakt Waterreus de fout dat hij, en vele anderen overigens ook, de bestuurspeikelen boven de veldprestaties zetten. Dus de opmerking over de club van hem is onzin. En, nogmaals, ze kunnen er zelf voor kiezen om de Rvc-toestanden links te laten liggen, maar dan hebben ze minder kijkers en dat willen ze ook niet. Waterreus zou er goed aan doen niet meer aan de tafel te gaan zitten, want voorlopig gaat het er nog wel even over. Van Gelder en co kunnen het zich niet permitteren om het niet te behandelen.

Nou vriendelijke vriend, het zijn de mensen waarvoor jij werkt die er zoveel aandacht aan besteden. De media gooit elke dag 30 nieuwe berichten over Ajax in het nieuws. En die vieze ratten in de RVC van Ajax weten dat de media hiervan smult, dus komen ze met vieze roddels naar buiten. Je zit er zelf middenin Ronald. Ga dan niet in Studio Voetbal zitten...

Ronald, je bent mijn held, dit is gewoon wat heel veel Nederlanders denken, Ajax weg. PSV is onderweg om AZ te grazen te nemen. Ajax is al weken geleden afgehaakt en doet niet meer mee. Ajax is onderweg in een kist naar de begraafplaats, en heel de voetbalwereld staat eromheen, maar niemand treurt.

28 november 2011 om 14:18

Hahahahahaha ik volg jou nou 2 dagen he en het enige wat jij doet is provoceren. Ik heb reacties van jou gezien op voetbalzone bij de wedstrijd nec-ajax en nu vandaag hier ook weer. Jij meld niks nuttigs alleen maar provoceren en provoceren. Jij weet denk ik zelf niet hoe groot Ajax is en misschien moet je is nadenken hoe de competitie zou zijn zonder Ajax. Ik zelf zou het niet leuk vinden om een competitie te winnen zonder Twente, Psv, AZ en Feyenoord en de andere clubs. Ik vind het juist leuk dat er een beetje concurrentie is. Dat maakt de Nederlandse competitie juisy leuk. En als Ajax al weken geleden is afgehaakt en niet meer mee doet wat is er dan met PSV de afgelopen 3 jaar gebeurd????

28 november 2011 om 14:47

En dat dan op 27 jarige leeftijd ... als dit is wat jij in 27 jaren op deze aarde hebt kunnen leren -en daarna takelen mensen langzaam af - zie ik het echt somber in.

Ik kan niet anders dan een parallel (huh wat?) trekken met Watereus - calimero gedrag!
Ajax is dit seizoen de te kloppen ploeg, de regerend kampioen, de ploeg die het Nl-voetbal in de CL vertegendwoordigd. De ploeg die een talent bij de top-5 heeft zitten, de ploeg die afgelopen seizoen de grootste transfer heeft gemaakt, de ploeg die met de meeste zelfopgeleide spelers speelt, de ploeg met de meest duidelijke voetbalsignatuur (huh wat?) van Nederland, de ploeg die voor veel ploegen de maat was en is.
Dat is het verschil tussen ajax en psv - als reactie roepen van veel psv supporters hoe vaak ze kampioen zijn geworden. Zie je dan niet dat het niet gaat om elke week punten pakken, het gaat ook om hoe je voetbalt - het voetbal van een heleboel elftallen van PSV wat in mijn ogen niet om aan te zien, ik kan daar geen fan van zijn, dat zijn keuzen, maar ik respecteer jou keuze om supporter te zijn van psv, respecteer dan ook de keuze van andere supporters, respecteer andere clubs.

28 november 2011 om 16:48

hoe kom je daar nu bij
psv speelt zeer aanvallend
we maken de meeste goals
22 officieele wedstrijden 66 goals
record kampioen van de 21 ste eeuw
hoezo niet aantrekkelijk heb je die wedstrijd tegen groningen gezien menig club kan daar een puntje aan zzuigen

Studio voetbal is sowieso een beetje vreemd populistisch bezig. Misschien dat ze afgunstig zijn geworden op VI met hun ring, maar als je de uitzending van gisteren bekijkt, zijn er naast de opmerking van Waterreus over een onderwerp waarvan ze intern alleen maar smullen, nog een aparte actie in het programma. Het shirt wordt getoond waarin ADO wil gaan spelen als eerbetoon aan Aad Mansveld. Op het shirt tekst en de beeltenis van de roemruchte Ado-speler. Van Gelder vraagt aan de anderen wat ze ervan vinden. Iedereen vindt dat het moet kunnen. Van Gelder':"het mag niet, afgekeurd". "wat is dan de officiële reden voor afkeuring?" Van Gelder:"omdat het afwijkt van het van tevoren opgegeven ontwerp". Commotie aan tafel en er worden tegenvoorbeelden aangehaald van bijvoorbeeld Heeerenveen. Emotie, zoals beoogd is bereikt, totdat door het voornoemde tegenvoorbeeld afgedwongen antwoord toch anders had moeten zijn op de vraag waarom het niet mocht. "er mag geen beeltenis op".
Kijk, en dat is een legitieme reden om het shirt af te keuren. Waarom dan die stemmingmakerij door een verkeerde reden op te geven? Alles draait om de kijkcijfers en Jack en co wrijven zich in de handen als er weer eens een quote van hun tafel de kranten haalt. En dan maar zeuren dat ze het niet over Cruijff moeten hebben. Hypocriet. Vroeger keek ik iedere week naar het programma, maar nu alleen maar als er niets meer op Sport1 is. Na gisteren (het laatste kwartier van Studio Voetbal gezien) weet ik weer waarom.

Los van of hij door een psv-bril kijkt, want dat doet hij natuurlijk, heeft hij wel gelijk in die zin dat het afgelopen moet zijn met dat gezannik in A"dam. Maar bij goed nieuws of slecht nieuws Ajax blijft toch de meest aansprekende klup, of je het leuk vind of niet. En justduke: psv liagen die ook niet in een kist(je) om begraven te worden?? gelukkig was er de gemeente(burgers) nog!

Tja, en vanavond moeten we weer naar Johan Derksen luisteren die zijn onovertrofbare liefde voor Cruijff weer zit te orareren aan tafel met zijn 'uit betrouwbare (lees lekkende) bronnen' objectieve prietpraatjes ..

The story continues ...

Snap niet dat ze die man handhaven in dat programma,stom geboren en nooit wat bij geleerd.als PSV een slechte wedstrijd speeld ,maken Waterreus en die dommen commentatoren er nog een geweldige wedstrijd van.als je zoveel geluk en scheidsrechters mee had als PSV stond Ajax een straat lengte voor .maar krijgen ze een keer een kaart zijn al die mafkezen spelers en trainer in rep en roer.en die Rutten is net zo een verschrikkelijke kerel.gr. tuulke

28 november 2011 om 14:49

Pffooww!?

Wat een slechte reactie werkelijk waar!
Domme opmerking van Waterreus oke, maar kom op man!
Jij bent gewoon een provocerende arrogante ajacied, mensen zoals jij zorgen voor het slechte beeld wat bijna heel Nederland (op de ajacieden na) van Ajax heeft.

Jij kan er gewoon niet tegen dat ajax het gewoon nog niet goed doet en verdiend ook gewoon een boel punten achterstaat op az en ook op psv.

28 november 2011 om 19:19

praat aub niet over ''heel Nederland'', want daar weet ook jij niks van. Dit forum bestaat echt niet uit heel nederland, dus stop met dat gezwam Jij bent een net zo erge provocerende psv-er.

johan cruyf is net zo gek als zijn broer blablablabla praat alleen maar meer niet, ik voorspel dat er van die plannen helemaal niets terecht komt hij geeft het weer op.

Jij bent zeker PSV supporter,wat Ajax allemaal heeft bereikt kan en mag men in Einhoven nog geeneens van dromen. tuulke

Off all people: Laat die limburger met minderwaardigheids complex tegenover alles wat uit het westen komt s.v.p. zijn mond houden. Gisteren zapte ik langs studio voetbal en hoorde deze uitspraak van iemand die totaal geen toegevoegde waarde heeft als analyticus en "voetbalkenner" en dat was voor mij voldoende om weer verder te zappen. Die man wekt gewoon irritatie op omdat hij enorm pro-eindhoven is. Jan van Halst kan zaken nog genuanceerd brengen.
De hele club weg is een onzinnige uitspraak. Hij reageert echt als een 4 jarige kleuter van wie het speelgoed wordt afgepakt.
On topic: ik als ajax supporter wordt ook niet goed van alles wat op dit moment organisatorisch gebeurt in Amsterdam. Ik begrijp dat je als niet ajax supporter gek wordt van alle programma's die over de crisis daar gaan.

ik kan best begrijpen dat waterreus zo reageerd het is elke week het zelfde liedje bij studio voetbal
want het is een zooitje bij ajax top club onwaardig kan best begrijpen dat de hoofdsponsor aegon
ook zijn twijfels heefd bij ajax en delta loyd als ajax zo door gaat graven zij hun eigen graf
zij hangen zelf de vuile was buiten
het is echt te zielig voor woorden wat daar gebeurd

Hij vind het blijkbaar wel normaal dat een club die 10tallen miljoenen verlies draait in 2 jaar voor 20+ miljoen aan spelers koopt in de zomer. Een middelmatig keepertje die een microfoon voor z'n neus krijgt= onzin

28 november 2011 om 17:06

hoeveel miljoen heefd ajax verloren de laatste jaren
laat psv buiten deze discussie a.u.b

Ik snap Waterreus wel met dat hij het er niet meer over wilt hebben en al dat gezeik, maar het gaat om dat laatste zinnetje,,,, heel aajax moet weg en die minacht maakt hem een balgehakt

Ik snap niet dat iedereen zich zo druk maakt hierover. Serieus, denk je echt dat Waterreus dit meent. Ik heb veel respect voor Waterreus en vind het altijd een genot om naar zijn objectieve mening te luisteren(niet omdat ik Psv-supporter ben trouwens). Ik snap hem helemaal, want de Ajax-soap begint mij onderhand ook wel te irriteren. Laat die mensen het gewoon zelf oplossen en praat gewoon lekker over voetbal. Ik snap best dat het je club is en dat je meer duidelijkheid wil van zaken, en evt. iemand anders mening daarover, maar om elke keer terug te komen op bepaalde speculaties(bijv. Cruijf en zijn zogenaamde racisitische uitspraken)... daar zit je als voetballiefhebber ook niet op te wachten.

Zouden ze bij Studio Sport ook moeten doen. Iedereeen weg. Te beginnen met Waterreus en Arno Vermeulen. Misschien wordt het dan ooit nog wat.

Grappig al die Ajacieden hier die op hun tenen getrapt zijn. Wees eens eerlijk. Het is in Amsterdam ook 1 grote soap aan het worden. Te zielig voor woorden wat er daar gebeurt. Ergens hopen jullie ook dat heel deze media-circus binnenkort is afgelopen. Liever vandaag dan morgen. Al die onrust is ook niet goed voor de resultaten van het eerste elftal.

De mensen die gisteren Studio Voetbal hebben gekeken, hebben ook kunnen horen hoe deze uitspraken gedaan werden. Waterreus zei dit alles met een sarcastische ondertoon zoals we eigenlijk gewend zijn van zijn collega Jan Mulder.
Ik vond het persoonlijk wel grappig, vooral ook de reacties van de anderen aan tafel. Die hadden dit totaal niet zien aankomen.

28 november 2011 om 19:17

je hebt gelijk...ook wij als ajaxsupporters balen hier stevig van.

28 november 2011 om 19:27

Wij kunnen er simpelweg niets aan doen!
Die geldwolven moeten opsodemieteren!

Daar is Ronald "calimero "waterreus weer met zijn domme uitspraken. Deze kerel heeft werkelijk waar nog nooit een fatsoenlijke bijdrage geleverd aan dit programma laat staan aan het voetbal.
Dit voormalige keepertje zit gewoon vol met afgunst en jaloezie naar Ajax,wat een Calimero is dit,triest kereltje,elk woord aan deze zgn. voetbalkenner is er een teveel.

Ten have gewoon opdonderen daar laat cruijff het allemaal regelen als hij dan faalt dan heeft hij het helemaal aan zichzelf te danken(en trouwens ten have snapt er echt geen kut van)

Ach, ik begrijp hem wel. Gaat het eindelijk weer eens goed met zijn clubje, niemand die het erover heeft. Dan wil je weleens wat vreemds roepen.

Misschien kan Waterreus beter weg blijven bij praatprogramma's. Want hij bewijst wederom dat hij er alleen maar zit om het gemiddelde IQ aan tafel naar beneden te brengen.

Lekker thuis blijven Ronald, is voor iedereen een win-win situatie.

De bestuurders van ajax zij gewoon niet te vertrouwen. Als ze intern al dit soort spelletjes spelen, hoe doen ze dat dan bij de knvb en bij andere clubs.
Vorig jaar werden ze sinds tijden kampioen en een dag later tekende 'toevallig'de beste speler van de tegenstander bij ajax. Achteraf weten we nu pas allemaal hoe dat spelletje(s) gespeeld is. Dit soort acties kunnen niet door de beugel en het ned. voetbal is ms idd beter af zonder ajax.

Helemaal gelijk heeft Waterreus. Laten we het potjandorie weer eens over voetbal gaan hebben.

Bijvoorbeeld dat Ajax op de rand van Cl-overwintering staat, wat meer dan lof verdient in een poule met Lyon en Real.
Of dat AZ en PSV goed gespeeld hebben, en dat De Graafschap en Excelsior onderin de winnaars van het weekeinde zijn.

Laat de roddels en het slappe gepraat over 'welles/nietes' spelletjes over aan RTL Boulevard of Privé. Een voetbalprogramma zou hoofdzakelijk over zaken op het veld moeten gaan. Tuurlijk kun je het hebben over hoe een club in elkaar zit, maar dit niveau-privé-geroddel, daar wordt toch niemand wijzer van?

Tuurlijk is het logisch dat er wat gezegd wordt over de crisis van Ajax, maar waarom blijft het nooit informatief en moet het ook in de programma's steeds gaan over: 'die heeft dat gezegd en hij dat en hij vond dat ervan ...'.
Lijkt me ook gewoon dat veel Ajacieden er kotsmisselijk van worden.

Wat mij betreft kijk ik in elk geval geen voetbalprogramma's meer totdat de onderwerpen weer van boeiender niveau worden.

Verder nemen mensen de opmerking van Waterreus over het opdoeken veel te serieus. En als hij het wel meende, is het een hele domme opmerking waar weinig Psv'ers achter zullen staan.
Want hoe je het ook went of keert, de wedstrijden tegen Ajax in Eindhoven zijn vaak één van de mooiste in een Psv-seizoen.

Trouwens een beetje irritant dat zoveel Ajacieden trouwens in elk bericht hier roepen dat ze de grootste club in Nederland zijn... Dat weet iedereen toch wel, waarom steeds die open deur dan toch blijven ingooien??

En mensen die roepen over jaloezie...
Jemig, als iedereen Ajax echt zo geweldig vond buiten het feit dat ze de meeste prijzen in de kast hebben staan, zou iedereen toch voor die club zijn?

Wellicht zijn er mensen voor andere clubs omdat die clubs weer voor andere zaken staan, die bepaalde groepen mensen meer aanspreken?

Ik heb respect voor de prijzen die Ajax bijeen heeft geschraapt in de geschiedenis - waarom zou ik per definitie afgunstig zijn als mijn club iets minder prijzen heeft sinds het ontstaan van de voetbalsport?

En het stomste is...wij Ajacieden kunnen er niets aan doen.
Die bobo's in de bestuurskamer die geven Ajax een slechte naam.
En waterreus ik hoef jou ook nooit meer te zien...of Psv...wat is dit voor neerbuichend gedrag?
Wij zijn Ajax...wij supporters, en niet die geldwolven in de bestuurskamer

28 november 2011 om 20:26

En wat kan Psv hier nu weer aan doen? Waterreus deed dit toch echt op eigen tittel, en niet op die van Psv. In feite doe je nu precies hetzelfde als wat Waterreus deed. Ongelooflijk!

29 november 2011 om 15:07

Nee daar heb je helemaal gelijk in...dat was ook mijn doel, jij neemt mij niet serieus hoe ik het zei...en dat doe ik ook zo bij waterreus...geheel terecht...ik probeerde een statement neer te zetten.

Studio voetbal = Studio Ajax

Eens met Waterreus: minder aandacht voor Ajax, meer aandacht voor de overige clubs, en niet noodzakelijk Psv!

29 november 2011 om 15:08

Totaal overdreven weer!

Natuurlijk is het een erg domme uitspraak, wel of niet zo bedoelt voordat je het zegt weet je dat deze oneliner het internet op gaat en in kranten verschijnt en uit de context wordt getrokken.
Dat het op de Nederlandse TV veel over Ajax gaat is ook logisch, 4 miljoen Nederlanders pretenderen ajaxfan, supporter of sympathisant te zijn. Dat is ongeveer 23% van de totale bevolking, vertaald naar het aantal supporters in Nederland heeft Ajax dus een nog groter percentage. De grootste krijgt de meeste aandacht dat is logisch.
Dat je er inmiddels gek van wordt is ook logisch, zowel Ajax supporters als critici zijn het zat maar een journalist (of iemand die dat pretendeert te zijn) moet dat verslaan wat nieuwswaarde heeft of waar de massa om vraagt. Dat Ronald ietwat gefrustreerd overkomt in ook wel weer logisch net als de reacties van de Psvérs hierboven. Imho staat Psvfan synoniem voor Ajaxhater Tip; steun gewoon je eigen club en stop eens met die openlijke haat tegen Ajax. Doe gewoon net als ons; en zeg gewoon dat je de beste bent van dit millennium tot nu toe en heb schijt aan de rest. hou je lekker bezig met je eigen club, ga je lekker druk maken over de financiën en als bedankje de gemeente een bos bloemen brengen.

Dit mag jij niet beslissen meneer Waterreus, als je niet mer over Ajax wilt praten dan kom je toch nie meer naar Studiu voetbal, het is wel de grooste club van nederland en we hebben de meeste supporters dus wel logisch.

Ik snap de frustratie van hem wel. Dit hele gedoe bij Ajax wordt uit en ten treure in het nieuws gebracht. Het is een hoop gedoe en heeft niets met voetbal te maken.
Vooral omdat het een NV is geworden kunnen beslissingen niet meer binnenskamers worden genomen maar moeten worden gecommuniceerd naar aandeelhouders.

Alleen de frustratie bij dit reserve keepertje druipt er van af. Misschien moet hij eens proberen zaken in zijn perspectief te zien.
Hoe vervelend je het ook vind Ajax is nu eenmaal de grootste club, daar ga jij niets aan veranderen Waterreus.

hahahah Waterreus de hele club weg maar wat moet de eredivisie dan zonder Ajax.
Is net een patatje mayo maar dan zonder patat (helemaal niks).

Zwak gedoe bij Studio Voetbal. Goed, het mag dan een soap zijn bij Ajax, maar niemand kan ontkennen dat het een zeer relevant onderwerp is (relatief gezien dan uiteraard, het is 'maar' voetbal). Wanneer je dan weigert er over te spreken hoef je jezelf niet meer serieus te nemen, althans als journalistiek programma.

Wat dacht je van Ronald Waterreus weg van deze aardbodem!!!!!!

Wat een ongelovelijke homo is dat zeg,,,,

1 december 2011 om 14:11

Waterreus voegt op dit moment vrij weinig toe aan de voetbalwereld, ik heb het idee dat hij denkt dat er mensen geinteresseerd zijn in zijn mening. Ik denk het beste wat hem kan overkomen is dat hij een boek schrijft en dan naast zijn familie niemand het koopt. Ik hoop dat dit gebeurd en dat Ronald inziet dat hij beter kan gaan postzegels verzamelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren