Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorzitter Villarreal: ‘Arbitrage liep met Real Madrid-merchandise stadion uit’

Laatste update:

De wedstrijd tussen Villarreal en Real Madrid heeft veel stof doen opwaaien in Spanje. De Koninklijke kwam na rust op een 2-0 achterstand, maar toonde veerkracht en boekte een 2-3 zege. Zowel Villarreal-voorzitter Fernando Roig als Barcelona-verdediger Gerard Piqué richt zich na afloop op de arbitrage.

Roig doet een opvallende claim: scheidsrechter Gil Manzano en zijn assistenten zouden met 'Real Madrid-tassen' het stadion hebben verlaten. "Dat hoort niet, lijkt me", voegt de miljardair daaraan toe. Volgens AS is er geen bewijs om de opvallende claim te onderbouwen. Er zijn geen foto's beschikbaar waarop Manzano en zijn team met merchandise van Real Madrid zijn gespot.

De scheidsrechter kende bij een 2-1 stand een controversiële strafschop toe aan de bezoekers. Bruno Soriano kreeg de bal tegen zijn arm aan, maar had weinig tijd om dat te voorkomen. Cristiano Ronaldo benutte het buitenkansje en werd met 57 rake penalty's recordhouder in LaLiga. Álvaro Morata bepaalde zeven minuten voor tijd de eindstand. "Jullie weten allemaal hoe het zit. De bal kwam op zijn schouder en arm terecht, via een ploeggenoot", zegt Roig over de situatie bij de strafschop.

Cristiano Ronaldo benutte de controversiële strafschop in minuut 74.

"Het was volgens mij geen strafschop. Misschien ziet hij geel beter dan wit", wekt de preses de suggestie dat Real Madrid werd bevoordeeld door Manzano. "Het strafschopmoment draaide de wedstrijd de nek om. Real Madrid reageerde goed op de achterstand, maar er wordt niet gesproken over de onterechte penalty die ze in het zadel hielp. Ik heb niks gezegd tegen Manzano. Hij weet wat hem te doen staat. Een teruggekaatste bal is geen handsbal."

Ook Piqué van Barcelona zet na afloop zijn vraagtekens bij de arbitrage. De verdediger deelt via Twitter krantenkoppen van een doelpunt van hemzelf tegen Málaga, dat onterecht werd afgekeurd, en een doelpunt van Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos tegen hetzelfde Málaga, dat afgekeurd had moeten worden. "Deze koppen komen van de Madrileense pers, mocht je nog twijfelen", voegt Piqué eraan toe. Ramos haalt zijn schouders ervoor op. "Het had me verbaasd als Lionel Messi het had geschreven. Maar we weten allemaal hoe Piqué is", zegt de mandekker na de 2-3 overwinning in de Spaanse media.

Was de penalty terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen hands. Dus zeker niet terrecht.

27 februari 2017 om 12:09

Net zoals dat buitenspel doelpunt van villareal dus

Wat een kleinzielige clubs/personen zijn er toch in dat Spanje zeg. Ik ben zeer benieuwd wat de twee heren van Villareal over het buitenspeldoelpunt van Bakambu te zeggen hebben? Dat Pique heel random zich er mee bemoeit maakt de zaak ook nog eens compleet..

Vz, ik kan het fout hebben, maar als ik de tekst zo lees lijkt het mij dat het gedoe over de Real Madrid mercandise niet letterlijk bedoeld was. Het zou extreem bizar zijn om slechts voor enkele t-shirts en een sjaaltje een hele competitiewedstrijd te beinvloeden.

27 februari 2017 om 12:17

Jurgen Klopp gaat weer eens het schijnen van de zon ontkennen. En natuurlijk mag Pique daarvan iets zeggen.

Hij is betrokken partij ; in het voordeel van Real fluiten is bijna automatisch in het nadeel fluiten van Barcelona.

Dat zal ook weer niet waar zijn zeker.

En As heeft niks gezien ; juist ja, een Madrileense krant.

27 februari 2017 om 12:42

Ik denk dat er echt wel beelden zullen zijn van de scheidsrechters als zij daadwerkelijk met Real-merchandise naar buiten liepen. Buiten dat, ik mag toch aannemen dat wij allemaal slim genoeg zijn om te begrijpen dat hij dit cynisch bedoelde? Of zijn er echt mensen die dit letterlijk aannemen?

27 februari 2017 om 15:40

@samcro

Hier een foto van de betreffende scheids met de merchandise tas voor "de mensen die slim genoeg waren om te begrijpen dat dit cynisch bedoeld was" lol.

Alstu: http://e00-marca.uecdn.es/

assets/multimedia/imagenes/2017/02/27/

14881951377049.jpg

(spaties weghalen)

27 februari 2017 om 12:27

Vraag me af hoe dat in de kleedkamers van Spanje gaat. Samen moeten ze nota bene de defensieve blok vormen, nou in fut-termen zal dat dan wel chem 1 zijn.

Pique hoor je ook alleen als Real iets mee krijgt, maar het zou hem sieren als hij ook begon als Barca iets mee kreeg, maar ja het beste zou zijn als hij helemaal niks zei.

27 februari 2017 om 12:55

Of het kleinzielig is betwijfel ik, speelt wellicht ook mee dat Madrid in de tijd van Franco op order van de dictator zelf door de scheidsrechters bevoordeeld moest worden. (barca heeft zelfs verplicht spelers aan hun Madrid moeten afstaan).

Dit is niet alleen iets van lang geleden, de PP (partido popular) 1 van de grootste partijen in Spanje verheerlijkt zijn bewind nog steeds.

27 februari 2017 om 13:12

Klopt! Mensen vergeten dat veel te snel allemaal. Zo worden in Belgiã£â« nog steeds de ploegen met het meeste spelers van Afrikaanse afkomst benadeelt door de arbitrage. Dat is nog steeds een restant van toen Congo een Belgische kolonie was en de vreselijke dingen die we daar hebben uitgestoken. Er is zelfs sprake van dat de bond spelers met een Congolese achtergrond een ledemaat wil ontnemen, net zoals men destijds wel eens deed :/

Maak jezelf niet zo belachelijk vriend

27 februari 2017 om 13:13

Als dat meespeelt is dat redelijk sneu, want dat is tientallen jaren geleden. Natuurlijk speelt dat nog bij de Spanjaarden zelf, daar twijfel ik niet aan, maar als het nu als reden/theorie gebruikt wordt waarom Real soms discutabel wint, dan zijn ze simpelweg aan het zoeken.

27 februari 2017 om 15:36

Thejurgenklopp

Hier een foto van betreffende arbitrage met een merchandise tas.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/

imagenes/2017/02/27/14881951377049.jpg

(spatie weghalen)

Beetje jammer dit allemaal. Vooral die reactie van Pique weer. Een stel kinderen zijn het. Ik hoor Pique dan niet over het buitenspel doelpunt van Bakambu. Real Madrid heeft gewoon veerkracht getoond en naar mijn inziens verdiend gewonnen. Villareal liet het allemaal ook toe en ging op een gegeven moment niet meer voetballen.

Misschien een idee om Benzema een tijdje te laten banken. De beste man kan redelijk voetballen maar als spits mist hij zoveel kansen. Gisteren ook weer zo'n klein rollertje en tegen Napoli en Espanyol ook al kansen missen.

27 februari 2017 om 11:28

Ik weet dat het al weer 7 jaartjes bijna geleden is maar Barça Chelsea? Cl vergeten meneer pikachu. Want dat is pique een kleine muis

27 februari 2017 om 15:04

Tja in dezelfde wedstrijd kreeg Abidal rood voor een schwalbe van Malouda dacht ik en Henry werd in de heenwedstrijd ook een penalty onthouden. En ik kan mij ook een belachelijke rode kaart van Nani tegen Real herinneren en zo kunnen we wel doorgaan met dingen van jaren geleden.

pfff wat een triest niveau van de scheidsrechters in Spanje. Heb vooral het gevoel dat de topploegen hierdoor bevoordeeld worden t.o.v. de kleinere in de primera division. Dit seizoen misschien wat meer in het voordeel van Real alleen barca heeft de laatste jaren ook niet te klagen over de arbitrale dwalingen. Elke week lees is weer dat er een scheidsrechter een hoofdrol opeist. In de CL en EL maken ze er trouwens ook een potje van. Laat ze maar is een paar jaar uitgesloten worden voor het fluiten van Europees voetbal.

27 februari 2017 om 11:55

Als dat buitenspel doelpunt zou worden afgekeurd zou het gewoon nog 1-0 staan en dan komt Isco erin en dan speelt Real Villarreal helemaal uit...

27 februari 2017 om 13:27

Van alle reacties in dit topic vind ik dit de meest complete. De scheidsrechters in Spanje zijn gewoon van een bedroevend laag niveau en het zijn de topclubs die daarveelal van profiteren. Dit seizoen heeft Real op dat vlak schijnbaar het geluk wat meer aan hun zijde terwijl dat in voorgaande jaren dan weer vaak Barcelona was. Fans (of spelers) van deze teams die zeiken dat hun tegenhanger bevoordeelt wordt zijn erg hypocriet en vooral kinderachtig. Het zijn de kleine clubs die wat te klagen hebben...

Gerard Pique staat volledig in zijn recht en heeft pijnlijk genoeg ook nog eens gelijk. Barcelona kreeg tegen Villarreal geen strafschop terwijl Bruno de bal voor de voeten van Messi wegslaat met zijn hand, Real Madrid krijgt voor een situatie waarin er helemaal geen sprake is van hands een strafschop. En dat is zeker niet de eerste keer dit seizoen dat Real Madrid bevoordeeld wordt door beslissingen van de arbitrage en Barcelona wordt benadeeld. Dan heb ik het over buitenspeldoelpunten, rode kaarten die niet gegeven worden, strafschoppen die niet gegeven worden, strafschoppen die om belachelijke redenen wel gegeven worden, het houdt niet op.

Begrijp me niet verkeerd, Real Madrid staat verdiend op koers voor het kampioenschap; zij zijn immers de beste ploeg op dit moment en Barcelona heeft het door haar eigen spel laten afweten. Laat dat buiten discussie staan, het gaat me in dit geval om de rol van de arbitrage en die heeft absoluut een verschil gemaakt in de stand. En dat is ontzettend jammer aangezien ik liever een eerlijke strijd had gehad.

27 februari 2017 om 11:35

Ach ja, zo heeft Barca weer dingen die Real niet heeft. Het feit blijft dat allebei de ploegen behoorlijk worden voorgetrokken meestal, niet altijd.

27 februari 2017 om 11:41

Ik vraag me af of jij ook zulke kritiek op de bevoordeling van Barcelona hebt gepost in de tijd dat #uefalona een nieuw begrip werd in de voetballerij? Chelsea-Barcelona, de wedstrijd waarin de beroemde woorden ''it's a f***ing disgrace'' werden geboren, was een dieptepunt in het voetbal.

Dat je uberhaupt Pique zijn kant kunt kiezen na de vele tweets etc blijft mij een raadsel.

27 februari 2017 om 11:59

Weet niet helemaal waar ik moet beginnen bij een reactie met zoveel passief-agressief commentaar, maar laat ik beginnen met #uefalona waarom ik dat als liefhebber van Barcelona op zou moeten reageren? Deze term is geintroduceerd in een periode waarin Jose Mourinho als eindverantwoordelijke de strijd in de persconferenties wilde voeren en niet op het veld. Die term is verzonnen om meer aandacht te vestigen op de rol van de arbitrage bij wedstrijden van Barcelona, terwijl er in die periode een uitstekende balans was in beslissingen in het voordeel en nadeel van Barcelona. De aandacht lag helaas door het mediaoffensief van Mourinho en de volgzame Madrileense en Engelse kranten enkel op de beslissingen die in het voordeel uitpakten. Dus aan jou de vraag; hoeveel wedstrijden keek je destijds van Barcelona of lijkt het je alleen leuk om een populistische term als uefalona te gebruiken om punten te scoren bij het publiek dat lang niet alle wedstrijden van Barcelona keek?

Dan over de wedstrijd tegen Chelsea en het bewijs dat er eigenlijk alleen aandacht is voor de beslissingen die in het voordeel van Barcelona uitpakten. Kijk nog maar eens een uitgebreide samenvatting van het eerste duel terug, waarin een loepzuiver doelpunt werd afgekeurd (ben even vergeten van wie dat doelpunt precies was, maar dat zie je vanzelf) en er een onbegrijpelijke rode kaart werd getrokken voor Eric Abidal. Maar dat zie je dan weer niet he? Dat wordt dan niet meegenomen in de hysterische woorden van Drogba? Kortom; je laat je in mijn ogen teveel leiden door populistisch geneuzel.

27 februari 2017 om 12:33

Zo veel commentaar bedraagt mijn comment ook weer niet.. Hij is nota bene minimaal 12x zo kort als jouw gemiddelde comment

Mijn grootste deel van mijn reactie gaat vooral over je laatste zin, en de zin die ik zometeen citeer.. Een volkomen eerlijke strijd lijkt voor iedereen een ideaal, maar toch zijn mensen, ook ik soms ja, redelijk verblind als het gaat om de eigen club. Vooral je zin 'een uitstekende balans in beslissingen voor Barcelona' weergeeft dit perfect, aangezien geen enkele club een heel seizoen ook maar enigzins een redelijk eerlijke balans heeft, en Barcelona als grote topclub al helemaal niet.

Ik laat mijn mening over de bevoordeling van Barcelona zeker niet enkel leiden door die ene wedstrijd, maar door meerdere consequent slecht gefloten wedstrijden waarin je altijd het idee krijgt dat Barcelona de wedstrijd wel winnend moest afsluiten.. 1 voor 1 kan ik ze niet noemen nee, maar de vele belachelijke gele en rode kaarten die bijvoorbeeld het gevolg waren van extreem theatraal gedrag van 8/11 spelers staan nog vers op mijn geheugen geprint, en ja, Barcelona nam in Spanje echt wel het voortouw als het ging over theatraal gedrag. Over die heenwedstrijd.. Wil je daadwerkelijk 4 niet gegeven penalties bijbehorende gele of zelfs rode kaarten vergelijken met een makkelijk gegeven rode kaart of een onterecht afgekeurd doelpunt? Als je dit als gelijkwaardig ziet, begrijp ik wel hoe je erbij komt dat Barcelona een prima balans had tussen bevoordeling en benadeling in die periode..

De oneerlijkheid soms uitlichten is geen probleem, maar vooral uit Catalaanse kant en met name dus Pique en in mindere mate Xavi en Dani Alves merk ik vaak de behoefte om (complot)theorieen te verzinnen tegen de Madrileense kant, of de bond er dus van te beschuldigen Real Madrid de voorkeur te geven. 100 objectiviteit verwacht ik niet, maar mensen als Pique slaan er overduidelijk in door, en ik ben niet de enige die dat ziet.
Als Pique zo extreem tegen onrecht is, wanneer pleit hij dan eens tegen onrechtvaardige bevoordeling van andere clubs buiten Barca en Real? Heb jij hem ooit iets over Atletico Madrid of pak hem beet Deportivo La Coruna horen zeggen? Vandaar dus mijn enorme onbegrip om Pique ook maar een beetje te kunnen verdedigen.

27 februari 2017 om 13:11

Weet je wat grappig is? Dat als het om arbitrage gaat mensen altijd de wedstrijd van Chelsea Barcelona aanhalen, een wedstrijd van 7 jaar geleden!

Dat zegt genoeg toch?

27 februari 2017 om 13:15

Dat het 7 jaar geleden is, doet niet ter zake. Het is het duidelijkste voorbeeld van falende arbitrage in de laatste jaren, dus logischerwijs wordt daarnaar verwezen, ook als het niet eens Barca betreft.

27 februari 2017 om 13:19

Daar werd het record aantal niet gegeven penalty's verbroken. Logisch dan

27 februari 2017 om 15:15

@thejurgenklopp

Welke bevoordeling van Barcelona? Barca wordt al jaren structureel benadeeld in alle competities. De real fans roepen schaamteloos Uefalona terwijl nooit zo duidelijk is geweest dat alle scheidsrechters fluiten in het voordeel van Madrid. Vooral de Spaanse competitie is gewoon kapot gemaakt.

27 februari 2017 om 11:42

Ik zou best kunnen geloven dat Real vaker de scheids heeft meegekregen dan Barca dit seizoen, maar dit is wel weer typerend voor de kleinzieligheid van Pique. Als het even niet lukt altijd dit soort dingen.

Bovendien ging het die wedstrijd meer dan gelijk op qua scheidsrechterlijke dwalingen. Villarreal hoorde ook een penalty te krijgen te krijgen.

27 februari 2017 om 12:02

Weet je waarom Gerard Pique zich genoodzaakt voelt om zich op deze manier te uiten? De spelersgroep van Barcelona wordt totaal niet gesteund door het bestuur en voelen zich niet vertegenwoordigd door Bartomeu en consorten. Als niemand van de club dit soort zaken aankaart bij de Spaanse bond neemt Pique het voortouw. Dat zou inderdaad niet de rol van een speler moeten zijn en natuurlijk komt het allemaal wat kinderlijk over als een speler weer eens zit te zeuren op de arbitrage. Maar neem deze informatie ook even mee; als je je niet vertegenwoordigd voelt door je club ga je zelf aan de deur kloppen. Een natuurlijke reactie, al had ik het zelf niet via social media gedaan maar door middel van direct contact met degenen die er wat aan kunnen doen. Het idee is niet slecht, maar de uitvoering is in mijn ogen nogal kinderlijk en bereikt niet het gewenste effect.

27 februari 2017 om 12:23

Waarom dan alleen iets aankaarten als je er zelf door benadeeld wordt? Als de arbitrage Pique echt zo aan het hart gaat lijkt het me dat hij dan in Alle gevallen van verkeerde arbitrage zijn stem laat horen. Dat laat hij echter altijd na, het is een beetje zieltjes winnen en stampij schoppen.

27 februari 2017 om 12:32

Het maakt het hooguit iets begrijpelijker, maar dit is inmiddels de zoveelste keer. En dat het ook zowat altijd hem is, betekent ook genoeg lijkt me.

27 februari 2017 om 12:38

Zo zit de wereld toch niet in elkaar JK-Ajax? Spring jij op de bres als er ergens in je buurt iemand wordt benadeeld? Als een willekeurige tegenstander een onterechte strafschop krijgt, voel jij je dan geroepen om daar iets van te zeggen? Nee, je komt eigenlijk alleen voor jezelf op als je wordt benadeeld door iets of iemand. Waarom zou dat in het geval van Pique anders zijn? Waarom zou hij plots een andere rol aan moeten nemen omdat hij kritisch is over beslissingen die in het nadeel van zijn ploeg uitvallen?

27 februari 2017 om 12:56

Piqué is een hypocriet. Was hij niet diegene die hands maakte tegen Villarreal en ermee is weggekomen? Dacht ik dus ook. Als hij wilt janken dan moet hij niet enkel zeuren over die "onterechte penalty" maar ook over dat buitenspel doelpunt.

27 februari 2017 om 14:03

Waarom reageer je altijd met zoveel barca veren in je (*).... Wees eens niet zo subjectief en geef een toe dat Pique zich altijd als een kleuter gedraagd. Waarom floot heel Spanje hem altijd uit tijdens interlands? Dat zijn niet alleen Madrilenen die op de tribune zitten.

Je doet altijd alsof Barca het enige goed is van voetbal wat er bestaat. Ben het vaak met je eens over je analyses, maar je het altijd zoveel en overdreven, ben je de gene die in de kroeg nooit is aangehoord betreft je voetbalkennis?

Je hoort Madrilenen amper over Barcelona, het zijn altijd Busquets, Alves ( toen hij er nog speelde), Alba, en natuurlijk Pique om niet te vergeten. Waarom nemen zij nooit eens een voorbeeld van spelers als Puyol, Inieasta, Casillas of Ramos?

Vroeger vond ik Barcelona veel meer uitstralen dan nu, Met Ronaldinho, van Bommel, Deco, Eto'o, Messi in zijn jonge jaren. Dat was het Barcelona waar ik van genoot als madrid-fan. Maar nu zie ik alleen maar spelers die werelds kunnen voetballen, maar ook kunnen toneelspelen en klagen. Ja Madrid heeft ook een paar van zulke spelers. Maar Barca is het halve team er mee gevuld, jammer.. Hopelijk gaan ze terug naar de speelwijze en tijd van 10 jaar geleden.

27 februari 2017 om 12:02

Niet zo janken jong Barcelona heeft ook genoeg penalty's in hun voordeel gekregen wanneer het niet moest zoals die tegen leganes. En werd er tegen dat zelfde Villarreal toen ook geen penalty ontnomen toen Piqué hands maakte. Juist ja

27 februari 2017 om 12:06

@guaporta

Ah hou op. Tegen Leganes kreeg Barcelona een onterechte penalty nadat Neymar zogenaamd werd neergehaald door Mantovani, maar kijk de herhaling maar terug Mantovani trok z'n been terug en had het dus nooit een penalty moeten zijn. Tegen Sociedad werd een zuiver doelpunt van Juampi afgekeurd omdat het "buitenspel" zou zijn maar uit de herhaling bleek dat het geen buitenspel was. Barcelona heeft vaak genoeg de abritage mee en dat weet je al te goed dus stop met dat calimero gedrag. Real heeft gisteren veerkracht getoond en of het een penalty was? Ja het was een penalty die hand hing bovennatuurlijk hoog en dus is dat een penalty.

27 februari 2017 om 12:17

Had al een reactie zoals deze (en die hierboven van Madridista.93) verwacht. Een reactie van iemand die niet het verschil tussen 'meer bevoordeeld' en 'alleen maar bevoordeeld' ziet. Zeg ik hierboven dat Barcelona helemaal geen voordeel het gehad met arbitrale dwalingen? Nee, ik zeg alleen dat Real Madrid naar verhouding veel meer is bevoordeeld en minder benadeeld dan Barcelona. Als je je best zou doen zou je een hele lijst kunnen maken met beslissingen in het voordeel van Real Madrid en Barcelona en dan zou je zien dat er een van de twee clubs flink heeft geprofiteerd van arbitrale dwalingen.

27 februari 2017 om 12:52

Ik weet wel degelijk het verschil. Alleen ben je niet objectief, je kijkt met je barca-bril en bent verblind door je liefde voor je club. De realiteit is dat de grote clubs vaker bevoordeeld worden, of dat dat Real of Barca is ze worden allemaal bevoorbeeld. Real staat waar het nu staat door eigen kracht en niet door de abritage, dat de Barca fanboys weer een excuus hebben gevonden ipv toe te geven dat Real simpelweg de betere is zegt erg veel over sommige fans.

27 februari 2017 om 12:15

Triest van je dat je begint over benadeeld worden door de arbitrage terwijl Real zogenaamd bevoordeeld wordt. Volgens mij won Barcelona vorig week nog net aan door een zeer controversiële penalty? Terwijl Ronaldo al 2 wedstrijden op rij in de 16 omlaag gesleept wordt en niks krijgt toegekend. Waarom zie ik Ramos geen krantenkoppen twitteren van Neymar en zijn schwalbes? Daarnaast scoorde Villareal zelf een buitenspeldoelpunt maar daar hoor je niemand over.

Soms heb je de scheids mee en soms niet. Er zijn geen complotten en niemand is meer bevoordeeld dan de ander door de arbitrage. Ik lees jouw reacties wel vaker en altijd hebben zij de schijn van objectiviteit maar alsnog een venijnige ondertoon richting Real toe. Als je afkeer voor Real werkelijk zo groot is moet je er gewoon direct voor uitkomen.

27 februari 2017 om 13:16

Hoe kun je zelfs hier Pique gelijk geven? Jij verdedigd die vent veel te vaak hoor. Het klopt dat het geen strafschop was, tenminste dat is mijn mening. Maar daarover zeiken en stil zwijgen over het buitenspeldoelpunt van Bakambu is toch te belachelijk voor woorden? Dat kan alleen de heer Gerard met een uitgestreken gezicht

27 februari 2017 om 13:30

Het zou fijner zijn als Pique ook eens bekijkt wat Villareal gister heeft meegekregen. De assist bij de 1-0 van castellejo is mede mogelijk gemaakt door hands en de 2-0 was wederom pas na de herhaling te zien dat het om buitenspel ging.

27 februari 2017 om 15:37

Wil je aub die laatste alinea weghalen. Dat zeg je echt alleen maar om een beetje sympathie te kweken. Maar je voorgaande tirade praat je daarmee niet goed hoor. Als jij echt vind dat piqué gelijk heeft en in z'n recht staat dan vind je dus helemaal niet dat real de terechte koploper is. Wanneer kom je met een inhoudelijke reactie over het feit dat bakambu buitenspel staat? Wanneer horen wij piqué daar over klagen? Dit is echt een Calimero hoor. Kan me nog herinneren hoe neymar vorig jaar een penal kreeg uit bij Villareal. Het is gewoon een feit dat elke club wel eens een keer bevoordeeld en benadeeld word. En aan het einde van het seizoen is dat ongeveer even veel gebeurd. En het ene seizoen misschien bij de ene club net wat meer en het andere seizoen is het weer omgedraaid. Echt ongelooflijk kinderachtig dat er nu, en met name door mensen als piqué, iedere keer complottheorieën bedacht moeten worden. En dat er met een vingertje gewezen moet worden zo van 'hun hebben meer hulp dan wij'. We leven nu in 2017 hoor.

27 februari 2017 om 16:49

Tja, zo moest Villareal in diezelfde wedstrijd tegen Barcelona ook twee penalty's krijgen, dus het is ook maar hoe je het wil zien... Scheidsrechters maken (vooral) in Spanje de meest vreemde beslissingen. Zo heeft elke club wel eens de scheids mee en tegen.

27 februari 2017 om 21:14

En bij Barcelona worden geldige goals van de tegenstander afgekeurd, terwijl een onterechte goal van Villarreal wordt goedgekeurd. Wat is nou je punt Guaporta? Je bent gewoon zwaar gefrustreerd dat Barcelona niet draait en dit jaar de twee belangrijkste prijzen gaat mislopen, waarbij ze bij de belangrijkste op een kansloze manier zijn afgegaan. Verlaag je niet tot het niveau van Pique - dat van een huilende kleuter; iets wat hij altijd doet als het niet naar wens gaat - want dat is niemand hier echt van je gewend.

Haha en die Pique praat niet over dat buitenspel doelpunt van Bakambu maar alleen over de penalty. Pique kan je sws al niet serieus nemen.

Het was geen penalty maar waar wij 'kenners' 15 herhalingen krijgen, moet de scheidsrechter live beslissen en hij stond slecht gepositioneerd. Vanuit zij standpunt snap ik het wel. We zeuren al 10 jaar om videobeelden. Misschien wordt het stilaan tijd om er werk van te maken?

Barcelona mag Pique wel eens een twitterverbod opleggen. Dit getuigt weer van weinig klasse voor een topclub.

27 februari 2017 om 12:19

Helemaal eens met je reactie met betrekking op de al dan niet terechte penalty. Het gaat vaak zo snel en zelfs op tv wordt het pas in de tweede of derde herhaling duidelijk of het wel of geen penalty, corner, schwalbe oid is. Dus ik word ook een beetje moe van dit soort uitspraken. In elke competitie zijn er elke week minimaal 5 dubieuze beslissingen, dat is echt niet alleen bij Real of Barca.

Wat betreft het twitterverbod van Pique, ben ik met je eens. Tot op zekere hoogte. Hij zou er zeker éã©n moeten krijgen of zelf gewoon zijn account opzeggen.
Maar om dit te wijten aan Barcelona vind ik wel te ver gaan. Piquã© heeft namelijk adviseurs, een zaakwaarnemer en andere slimme mensen om hem heen die hem daarin moeten sturen.
Dat is niet de taak van de club, kunnen ze hem adviseren? Zeker. Maar wie zegt dat ze dat niet doen?
Tenzij er iets in het contract is vastgelegd, kan Barcelona niks maken tov het Twittergedrag van haar spelers.
Hoe treurig zijn uitspraken soms ook zijn.

27 februari 2017 om 13:35

Ik neem aan dat als de club hem duidelijk maakt dat zijn acties niet alleen hem maar ook de club schaden, dat hij er dan wel mee stopt, als hij echt zo veel om de club geeft. Al blijft het natuurlijk Pique.

27 februari 2017 om 15:17

Het is een handsbal in een pinball situatie met eigen speler waar Bruno niks aan kan doen en waar geen enkele Real speler in de buurt is. Scheids heeft er ook nog direct zicht op. Wat heb je dan aan een herhaling in deze situatie?

27 februari 2017 om 16:40

Ik viseerde in mijn oorspronkelijke reactie dus mensen als jij. Met alle respect, maar als je het allemaal zo goed ziet, waarom word je zelf geen scheidsrechter?

Hij moet niet gewoon op de arm en de bal letten maar ook op mogelijke fouten in de buurt etc. Het is niet zo makkelijk zoals jij doet uitschijnen of zoals jij denkt.

Volgens mij stond bakambu buitenspel bij de 2-0. Maar dat zijn we allemaal weer vergeten natuurlijk!

Al hoewel Pique gelijk heeft over de ''onterechte penalty'' moet hij zich hier gewoon buiten houden en zich als een prof opstellen. Want als je je mond open trekt, moet je je mond open trekken over de hele wedstrijd. Het was werkelijk wel heel bizar hoe zwak Villareal speelde na de 2-1 alsof het zo ''moest'' zijn.

27 februari 2017 om 12:18

Piqué heeft geen recht om te zeuren over die "onterechte penalty". Was hij niet diegene die hands maakte tegen dat zelfde Villarreal en daarmee wegkwam. En als hij dan zo graag wilt janken dan moet hij inderdaad over alles spreken dus ook over dat buitenspel doelpunt van villareal de hypocriet

Pique is iemand die je niet een echte man kan noemen. Altijd maar miepen op social media en tegen de pers maar is zelden te betrappen op objectiviteit. Prima hoor als je wil aankaarten dat de arbitrage dramatisch is in Spanje. Maar waarom alleen in het geval als Real het mee heeft en jij zelf het tegen? Waar zijn de tweets van Pique als ze zelf (vaak genoeg) de arbitrage mee hebben? Waar zijn de tweets als Real benadeeld wordt bijvoorbeeld. Pique is een opruier en bovendien een kleine huilebalk.

Luister het is heel simpel... op dit moment gaan er beelden rond vanuit de camera die aan de andere zijde van het veld stond... hierop is zelfs te zien dat de bal niet tegen de hand maar tegen de borst/schouder gaat... 100% geen pingel! Discussie gesloten 😉

27 februari 2017 om 13:12

Discussie niet gesloten omdat je tijdens de wedstrijd geen beelden hebt die aan de scheids getoond worden. Er moet binnen enkele seconden besloten worden of het hands is. Lekker makkelijk nadat je de beelde 100 x hebt bestudeerd.

Tja, ik zei gisteren al dat ik de strafshop onterecht vond dus logisch dat mensen van het Villarreal kamp erover klagen. Echter valt het allemaal wel weer mee als je je bedenkt dat Bakambu uit een buitenspel positie scoort. Dat was overigens erg nipt en ik wil absoluut niet op de scheidsrechters klagen maar het toont wel dat ze niet perse in het voordeel van Real floten. Nogmaals, ik snap dat er commentaar is op de strafschop beslissing, maar om nou zo'n cynische reactie te geven als deze over die merchandise vind ik wel een beetje flauw.

Pique... tja, sneu en kinderachtig ventje. Dat wisten we al langer.

27 februari 2017 om 15:43

Cynisch was het misschien, maar figuurlijk niet.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/
imagenes/2017/02/27/14881951377049.jpg

Het is inderdaad waar dat deze ref niet rechtstreeks omgekocht is of zo. Maar ik vind dat je wel het totaal plaatje moet zien. Real madrid is de club van Spanje, de koninklijke, het staat voor het gezag in Spanje. Barcelona staat voor onafhankelijkheid. Iedereen weet ook dat de voorzitter van Real "perez" veel gezag heeft en veel invloed heeft heeft in de Spaanse voetbalbond ( tibas). Dus ik denk dat dit wel in het achterhoofd van de scheids speelt. hij denkt van als ik nu geen penalty blaas dan zou er eventueel wel iets kunnen gebeuren in mijn carriã¨re als scheids. Real madrid heeft heel veel politieke invloed, en dit valt niet te onderschatten. net zoals bij uefa, de loting voor barca is altijd moeilijk en voor real gemakkelijker, dit is geen toeval. kijk maar naar welke ploegen real loot vorig jaar: roma, wolfsburg, city en atleti. Dit waren altijd de zwakst mogelijke tegenstanders ik zeg niet dat ze er geen moeite mee gehad hebben maar op papier waren dit de gemakkelijke. kijk dan naar het jaar dat barca de champions league won ze moesten tegen: city, psg, bayern, en juve. dit waren allemaal kampioenen van hun land. We weten ook dat barca en de uefa geen vrienden zijn ze krijgen altijd boetes voor als de supporters onafhankelijkheids vlaggen in het stadion meebregen.de ik weet zeker dat perez er alles zal aan doen om Real dit jaar aan de titel te helpen. ik ben het eens als je zegt dat pique niet moet zeuren, maar wees ook wel kritisch voor wat er gebeurd en onderzoek alles goed want deze wereld is niet eerlijk en er zullen altijd mensen zijn met veel macht en veel invloed.

27 februari 2017 om 13:40

Er staat zoveel onzin in jouw reactie dat ik er wel om kan lachen. Als Real echt zoveel in de pap te brokken heeft bij de bond, waarom zijn ze dan zo weinig kampioen geweest de laatste jaren?

Het klopt dat Real de laatste paar cl edities wat meer geluk heeft in de loting dan Barca, absoluut. Maar om dan Real meteen tot het favorietje van de uefa te bombarderen vind ik wel erg vergezocht. Ze hebben vaak een makkelijker parcours gehad dan Barca, maar de makkelijkste tegenstanders? Je zegt het zelf: Wolfsburg, City, Roma en Atleti. Dat zijn 2 heel sterke teams en eentje uit de top 4 van de wereld. Enkel Roma was een wat makkelijkere tegenstander. Dan zeik je omdat Barca onder andere Juve tegenkwam terwijl Real net door datzelfde Juve werd uitgeschakeld een ronde eerder... Nu is het huilen geblazen omdat Barca PSG tegenkomt, toen Real PSG tegenkwam was het zogezegd weer de makkelijkst eoptie, terwijl PSG toen in een betere vorm stak en dominanter was in de eigen competitie dan nu. Hetzelfde liedje bij City. Elke keer als Barca City loot had Barca weer een zware loting. Toen Real vorig seizoen City tegenkwam werd dat als een hapje afgedaan. Ronduit kansloos.

Vind je het vreemd dat Barca gestraft wordt door de Uefa wanneer haar supporters onafhankelijkheids vlaggen meenemen naar het stadion? We weten allemaal hoe de Uefa tegenover politieke boodschappen staat. Dat heeft helemaal niets met Barca te maken en dat jij dat wel zo opvat toont vooral hoe egocentrisch je bent op dit vlak. Dat is gewoon idioterie van die zogeheten fans. Ze weten dat het niet mag en dat ze hun club er mee in de problemen krijgen.

Deze hele reactie getuigd vooral van een enorm tekort aan objectiviteit beste vriend

Denk dat dit meer figuurlijk is bedoeld. Heb de wedstrijd niet gezien maar kan de frustratie begrijpen.

Zovelen die de plank finaal mis slaan..evenals Pique.
Het probleem zit hem puur in de zwak presterende arbitrages, het heeft imo niet te maken met voorkeur voor die en die.
Daarnaast alleen dit seizoen al heb ik ongelooflijk veel momenten gezien waarbij de bal voor Real moest zijn maar de bedroevende scheids het aan de tegenpartij gaf.
Ik kan even niet specifieke wedstrijden noemen maar ik heb genoeg momenten gezien dat een goal werd afgekeurd wegens buitenspel wat geen buitenspel was en veel meer van dat soort dwalingen.
En dan zijn er ook nog mensen die wel het 1 zien en het andere niet..zoals buitenspeldoelpunt van Villareal...
pique kan bleren wat hij wilt maar het was wel overduidelijk dat Real gewoon de betere ploeg was en de drie punten waren verdiend.
Sterker nog..als Real punten had laten liggen lag het aan hen zelf.
Want weer ging Real pas voetballen als ze achterstaan...

Ik erger mij elke week aan de scheidsrechters daar en dat niveau van hun moet gewoon hoger want het is echt dramatisch.
En dat is het probleem..niet dat scheidsrechters voor en of tegen barca zijn kom nou..

Tsja het is toch overal zo dat de grootste clubs de meeste dubieuze beslissingen mee krijgen, of dat nou de grote 2 in la liga zijn of de top 3 in de eredivisie.

Villareal bleiterkes, eerste doelpunt van jullie kwam na hands ,voorzet met arm,tweede doelpunt halve meter buitenspel, spreken we niet over de twee strafschoppen die Real ontzegt werden Barã§a heeft al een pak meet goedkopere penals meegekregen en ..........nog geen Enkele tegen ,Ga daar wat tegen bashen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren