Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veronica Inside maakt boycot Oranje belachelijk: ‘Hou nu je mond, Johan’

Laatste update:

Johan Derksen en René van der Gijp hebben maandagavond vol cynisme gereageerd op de boycot die het Nederlands elftal eind juni instelde wat betreft Veronica Inside. De spelers van Oranje laten zich niet meer interviewen door verslaggevers van de talkshow, in navolging op de opmerking die Derksen in juni maakte over Akwasi. De analisten van VI hadden daar tot nu toe nog nauwelijks iets over gezegd.

Derksen uitte maandagavond stevige kritiek op Virgil van Dijk, die zondag met Liverpool keihard onderuit ging bij Aston Villa (7-2). "Ik heb die wedstrijd helemaal zitten aanschouwen", leidt Derksen in. "Hij heeft geen moment leiding gegeven aan de achterhoede, op het moment dat er wat gebeurde was hij er niet. Hij werd steeds bozer, maar het was zijn schuld. Hij liet íedereen lopen. Hij wordt hier als een soort God neergezet, en als een boegbeeld naar voren geschoven. Als hij wat zegt schopt hij open deuren in, het is allemaal zo voorspelbaar. Ik vind het een zwaar overschatte speler, eerlijk gezegd."

Wilfred Genee maakt vervolgens een opmerking over de boycot die Oranje mede namens Van Dijk instelde voor Veronica Inside. Van der Gijp haakt daar cynisch op in met: "Dit gaat verkeerd, hou nu je mond dicht, Johan! Je weet: dat boycotje wat wij hadden gekregen, dat kwam bij Van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum vandaan. En het schijnen drie jongens te zijn die enorm slecht tegen kritiek kunnen. Dus ja, je kan het nog terugnemen. Je kan nu nog zeggen dat het je spijt, Johan." Derksen reageert daarop spottend: "Als ze ons gaan boycotten, is het afgelopen met het programma, hè? Maar nee, ik neem geen woord terug."

Van der Gijp wordt ‘allergisch’ van uitspraken Ten Hag bij Rondo

René van der Gijp begrijpt niets van de keuzes die Erik ten Hag stelselmatig blijft maken bij Ajax.Lees artikel

Inhakend op de boycot uit Derksen stevige kritiek op de zwarte gemeenschap in Nederland. "Ik heb deze week een gesprek gehad met een hele interessante man (basketbalcoach Ton Boot, red.), en dat ging er eigenlijk over dat dit soort jongens als je enige kritiek op ze hebt… en die hele zwarte gemeenschap… het wordt al gevaarlijk nu, ze zitten thuis al met oortjes, dat wordt morgen bedrijven bellen! Niet meer adverteren!", doelt hij spottend op de rel rond Veronica Inside in juni, toen meerdere adverteerders afhaakten naar aanleiding van Derksens opmerking over Akwasi.

"Maar die hebben altijd hun mond vol van ‘respect’", vervolgt Derksen. "Je moet respect hebben. Maar wij kwamen tot de conclusie: al die mensen zijn hier hartstikke gastvrij in Nederland ontvangen, worden helemaal met andere ogen bekeken, maar die hebben totaal geen respect voor Nederlandse tradities. Of het nou Zwarte Piet is, Jan Pieterszoon Coen, het maakt niet uit. Wij moeten wel respect hebben voor hen, maar respect voor ons bestaat niet. Het is allemaal een soort eenrichtingsverkeer. Blijf je je oren laten hangen zoals veel linkse politieke partijen doen, dan hebben we dadelijk helemaal niks meer te zeggen. Mogen we nog één ding doen: respect tonen, respect tonen. En ik doe daar niet aan mee!"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha ineens kan Virgil van Dijk er niks meer van en is het zijn schuld dat er 7-2 verloren werd.

5 oktober 2020 om 22:19

Dat is overdreven natuurlijk, maar er zit wel een kern van waarheid in. Gisteren bij iedere goal aan het foeteren op zijn medespelers, maar zelf evenveel fouten aan het maken.

5 oktober 2020 om 22:21

Nouja, bijna elk doelpunt was een van richting veranderd schot. Moet er wel bij gezegd worden.

5 oktober 2020 om 22:24

Ik moet zeggen dat Joe Gomez en AA er heel slecht uitzagen gisteren, ja daar hoort virgil voor te zorgen, maar heb je de hoogtepunten bekeken?

5 oktober 2020 om 22:44

Bijna elk doelpunt, het waren er 3. Dan had je nog met 4-2 verloren. Daarnaast tellen van richting veranderde schoten ook gewoon.

5 oktober 2020 om 22:56

@ajax Ja, dat weet ik. Ik zeg ook niet dat die niet tellen. Ik zeg alleen dat er wel degelijk een geldige reden was waarom vdijk vaak zat te foeteren op z'n medespelers, omdat ze niet goed blocken. Misschien kijken op wie ik reageer. Ik zeg zeker niet dat Aston Villa met geluk heeft gewonnen.

5 oktober 2020 om 22:56

TAA is eigenlijk een soort haps, met een veel betere traptechniek... Aanvallend erg goed in hun competitie, maar verdedigend gewoon middenmoot.

6 oktober 2020 om 00:23

Vorige week ging er n van richting veranderd schot via v dijk in

6 oktober 2020 om 00:32

De ruimtes waren veel groter dan anders in wedstrijden van de Liverpool verdediging.....Van Dijk is de leider maar daar was niets van te merken.... afgeweken ballen of niet maar het is wel een vaststaand feit dat AV in deze wedstrijd enorm veel doelpogingen heeft kunnen wagen, maar dan ook wel echt enorm veel, dus het heeft echt niet enkel met afgeweken ballen te maken maar wel met het teveel weggegeven van ruimtes waardoor er meer doelpogingen van AV waren dan in eender welke wedstrijd.....en van Dijk speelde net als zijn maatscals een pannenkoek.....

6 oktober 2020 om 11:25

Precies, volgens mij hebben wij een andere wedstrijd gezien!

5 oktober 2020 om 22:25

Dit seizoen is hij ook vele malen minder, zo niet slecht. Maakt elke wedstrijd fouten en die leiden helaas voor hem vaak in een tegengoal. Dat doet niets af aan zijn afgelopen jaren die top waren. Nu is hij dat absoluut niet, kan nog wel weer komen hoor maar je mag toch wel benadrukken dat hij dit seizoen nog niet de helft is van wat hij vorige seizoenen was?

5 oktober 2020 om 22:26

Na de corona onderbreking is VvD alles behalve fantastisch en gister was hij nergens te bekennen en zit zelf boos te reageren op zijn teamgenoten. Iedereen is altijd heel lovend over hem en vaak ook terecht maar wanneer het niet loopt mag het ook gezegd worden.

5 oktober 2020 om 22:34

Derksen heeft al vaker gezegd dat hij van Dijk niet zo goed vind als dat heel veel mensen hem vinden, heeft al vaker aangegeven dat hij de Ligt beter vind, niks nieuws dus

5 oktober 2020 om 23:15

Derksen laat zijn emotie hier iets teveel spreken. We weten allemaal dat van Dijk een goede speler is. Hij laat zich hier behoorlijk kennen zeg.

6 oktober 2020 om 08:46

Zoveel omzin groninger. "Ze hebben geen respect voor onze traditie" die donkere mensen die zich gekwetst voelen door piet zijn ook Nederlanders he. Je bent niet alleen een Nederlander als je wit bent. Een van mijn maten is donker, maar zowel hij als zijn ouders zijn hier geboren. Hij studeert op de uni in delft, hij werkt hard en doet nooit gekke fratsen. Toch houdt hij elk jaar een na smaak aan dat hele sinterklaar omdat hij zich gekwetst voelt. Is hij dan opeens geen Nederlander? Wr moeten is keer beseffen dat Nederland niet alleen van pietje uit groningen is of karel uit Den haag. Maar ook van de donkere en de andere mensen met een buitenlands achtergrond. Niemand heeft ooit iets gezegd over de traditie maar de manier waarom kan niet door de beugel. Het is een fk kinderfeest, denk je dat het een kind boeit als die piet een roetveeg piet wordt. Als we daardoor een deel ban de Nederlandsrs die hier wonen en werken niet meer kwetsen so be it. Nee boor je hebt dus altijd mensen zoals jij en meneer derksen die eigenlijk uit onwetendheid maar dingen roepen en maar in hun eer worden aangetast.

6 oktober 2020 om 08:57

Lekker aant generaliseren gap. De straat cultuur is het nieuwe normaal geworden. Heeft helemaal niets meer met afkomst te maken. Ben ook helemaal klaar met die "gemeenschappen" wat is de zwarte gemeenschap? Wie zijn dat dan? Alle donkere mensen? Absoluut niet. Kan er zo slecht tegen van zowel mensen die denken dat ze er in zitten of mensen die er buiten zitten, kappen! Die gemeenschappen bestaan niet! Of hebben alle donkere mensen, elke week een masale bijeenkomst, of een app wat ze allemaal verbonden maakt en daar afspraken maken en regels zichzelf voorleggen en een ideologie. Compleet nonsens dit.

6 oktober 2020 om 09:46

Maar waar houd dat op? Ik vind het kwetsend als men "dom blondje" grapjes maken, ook maar verbieden dan? Of het feit dat een geliefde traditie verandert moet worden omdat je vriend van de uni in delft (totaal niet relevant) geen ruggengraat heeft. Snap je dan echt niet dat de vrijheid van meninguiting in gevaar is?

6 oktober 2020 om 10:49

@frankrami - De straatcultuur bestaat eigenlijk ook niet. "mensen van de straat" doen alsof ze gangsters zijn en schijnbaar is het tegenwoordig ook helemaal stoer om zoveel mogelijk talen door elkaar te hutsen totdat ze alleen zichzelf nog kunnen verstaan en dat staat volledig los van ras, afkomst of dergelijke zaken. Als je ergens altijd een vangnet hebt, is het wel in Nederland en dan komen knaapjes aanzetten met termen als "ik kom van de straat" en "ik heb veel gezien in m'n (nog geen 20 jaar durende) leven". Het is schijnbaar stoer om te doen alsof je "ghetto" bent tegenwoordig. Hier in Nederland wordt je crimineel, gangster, "ghetto" of straattuig omdat je voor dat wereldje kiest, niet omdat je geen andere mogelijkheden hebt.

6 oktober 2020 om 11:21

De straatcultuur is kindjes van 12 die met het hakmes van hun moeder over straat lopen toch? Alle oudere generaties zeggen het, maar die "straat" generatie is echt kansloos.

6 oktober 2020 om 12:21

Ondanks dat je gelijk hebt dat wij het hier goed hebben, is dat relatief. Als je hier geboren bent of al heel lang woont, dan kan je wrl vergelijken met andere landen, maar zo werkt het niet. Als jij een paar uur niet hebt gegeten zeg je ehhh ik heb honger, maar er zijn zat plekken waar honger een heel ander begrip is dan wij kennen. Jouw antwoord is zo typisch nederlands ook hahah. Wij zijn zo "nuchter, iedereen moet lekker normaal doen" ondertussen is normaal aan het veranderen aangezien culturen aan het mengen zijn, o.a. door social media.

6 oktober 2020 om 12:23

Maar dat normaal doen, heeft onze cultuur wel een klein beetje xenofobisch gemaakt.

6 oktober 2020 om 13:04

Straattaal is er altijd al geweest, en met meerdere culturen en talen, is het alleen maar meer uitgebreid. Straatcultuur en criminaliteit is niet hetzelfde. Er zijn zat mensen met redelijke normen en waarden, die gewoon hard werken en vervolgens na hun werk op straat gaan hangen.

6 oktober 2020 om 18:10

Je houdt jezelf alleen maar voor de gek.. Wie maken dan “dom blondje” grappen? De zwarte mensen? Weet wel zeker dat wij blanke mensen dat verzonnen hebben en dus wij het ook vaaks doen! Maargoed, blijkbaar geeft het hun een gemoedsrust en blij gevoel als men over andermans kleur, cultuur, religie ‘grappen’ maakt! In werkelijkheid is dat een jaloezie, zwakte en onzekerheid is!

7 oktober 2020 om 03:39

Andersom toch precies hetzelfde zodra een Marokkaan goed kan voetballen is het een Nederlander. Als die een liquidatie pleegt is het een Marokkaan of een lid van de mocro maffia. Jij hebt lekker simpel praten. In Nederland worden mensen vaak niet aangenomen door hun achternaam. In Nederland roept een politicus gewoon minder minder van een hele bevolkingsgroep. Je praat de hele tijd met wij en hun dat zegt al genoeg over jouw denkwijze. Ik weet dat jij met je blonde haartjes en blauwe ogen er niks van begrijpt. Maar omdat jij het niet meemaakt betekend niet dat het er niet is.

6 oktober 2020 om 10:11

Nou ja, Van Dijk is natuurlijk een uitstekende verdediger, maar niemand kan ontkennen dat hij het laatste halfjaar te vaak niet goed speelt. Dat overkomt de beste spelers weleens (tenzij je Messi of Ronaldo heet).

Haha daar gaan we weer. De ene rel is nog maar net gesust en de ander staat weer klaar. Overigens ben ik het ermee eens. Iedereen valt al over de minste grap of flauwe opmerking. Je hebt maar ergens tegen te kunnen.

6 oktober 2020 om 11:28

Helemaal gelijk in, maar dat is natuurlijk ook wederzijds en daar schort het aan vaak!

6 oktober 2020 om 12:23

Natuurlijk, daarom de term 'iedereen'. We zijn tegenwoordig met z'n allemaal zo snel gekwetst of moeten zo snel huilen, dat alles wat je als 'gemeen' kan opvatten maar verboden moet worden. Kan me daar gruwelijk aan storen. Derksen had overigens in zijn interview met Johnny de Mol wel weer een heel sterk punt. Wijnaldum en Van Dijk wilden dat adverteerders het programma zouden boycotten vanwege een misplaatste grap. Tegelijkertijd staan ze wel binnenkort te voetballen in een stadion waar het bloed van mishandelde arbeiders nog aan de muren zit. De hypocrisie van die groep (niet enkel die twee natuurlijk) stoort me ook. Dan maak je zo'n herrie omdat iemand een grap maakt over een bevolkingsgroep, maar tegelijkertijd hou je schijnheilig je mond terwijl iedereen weet wat er in Qatar aan mensenrechten geschonden wordt.

6 oktober 2020 om 12:44

Ahhh het qatar argument. Die gebruikt Derksen maar al te graag. En er zit hypocrisie in, echter zijn er 2 grote verschillen. Ze gaan in op iets waar zijn direct mee te maken hebben, en in het land waar ze de nationaliteit van dragen. Dit argument steeds aanhalen is kinderachtig en voegt weinig toe aan de discussie. Als je op komt voor een probleem, moet je dan voor alle problemen op komen want anders ben je een hypocriet. In een zekere zin, huil jij nu weer omdat iemand anders(de boycotboys) huilt .

6 oktober 2020 om 13:01

Zij hebben toch net zo goed direct wat te maken met het WK waar zij spelen? Als zij op zouden staan tegen de misstanden die daar plaatsvinden maakt dat ook indruk. Het argument steeds aanhalen is niet kinderachtig, want het is legitiem en je kan ermee je vraagtekens zetten achter de beweegredenen van Wijnaldum en Van Dijk. Waarom je wel zo druk maken om een grap, maar niet om zoiets groots? Ik zeg dan dus natuurlijk ook helemaal niet dat je voor alle problemen moet opkomen, maar wel de problemen waar je als rolvoorbeeld een directe lijn mee hebt. En is iedereen die hier iets van vindt iemand die huilt?

Tja, ik kan Derksen in deze geen ongelijk geven. Maar dat schijnt niet bon ton te zijn.

5 oktober 2020 om 23:15

Nou, er zijn wel wat punten waar je je vraagtekens over kunt hebben toch?Sowieso de stelling dat een hele gemeenschap iets op een bepaalde manier ziet, vind ik al onterecht. Als hij zegt een deel van zwarte gemeenschap kan ik het al beter plaatsen. Veel voetballers en hun volgers hebben lange tenen dus je kunt zwarte gemeenschap ook zo maar inwisselen voor Schilderswijk, Marokkaanse, Duindorp, Turkse, Woonwagen, Presikhaafse Etc gemeenschap. Ook hier geldt vaker bij minder slimme spelers is zelfoverschatting aan de orde van de dag (Zo ook bij politici). Zeker als ze zich omringen met ja-knikkers... Ook die ja-knikkers voelen zich dan ook overdreven aangevallen als er kritiek komt. Maar denk dus niet dat dat een ras/herkomst issue is, maar een intelligentie issue. Weinig voetballers en hun gevolg hebben naar verhouding havo/vwo... vergelijk het eens met hockey...

5 oktober 2020 om 23:22

Vandaar ook dat hij zei ‘dit soort jongens’

5 oktober 2020 om 23:44

Denk je dat ‘dit soort jongens’ op huidskleur of afkomst slaat of gaat het over de korte tenen van een lichting spelers?

5 oktober 2020 om 23:51

Heb wel de indruk dat hij doelt op die ‘leiders’ van die boycot.
Maar volgens mij vindt hij het van pak hem beet wout Weghorst net zo hypocriet.
Ik weet niet of hij zich daarover al eens uitsprak.
Hoor hem wel over de oranje ‘selectie’ dus ja dan horen daar de Roon en de Jong ook bij

6 oktober 2020 om 00:19

Dan hebben we dezelfde indruk was benieuwd naar de manier waarop je het bedoelde.

6 oktober 2020 om 09:55

Haha pavol, je maakt een kapitale fout door te stellen dat opgeleiden mensen intelligenter zijn. Laatst nog een fragment gehoord over een college op de universiteit van delft. Daar steld een "proffessor" dat het vermoorden van Hitler een goede daad zou zijn, waaruit ze de conclussie trok dat dat ook zou gelden voor Trump, Wilders en Baudet. Dat is gewoon linkse propaganda die in ons hoogste kenniscentrum verkondigt word als waarheid. Hoogopgeleiden zijn vaak links, zie ook het extreem hoge gehalte van d66 bestuurders in topfuncties.

6 oktober 2020 om 13:47

Ben het ook volstrekt met hem eens, inclusief de hypocrisie rondom het WK in Qatar. Collectief komt het Nederlands Elftal in deze discussie niet verder dan een statement - in het Engels!!! - over waar ze voor en tegen staan. En in de treurige luwte laten de heren influencers Babel, Promes en Depay op hun instagram in woord en beeld maar wat graag weten hoe ze over Derksen & co denken. Maar wanneer ze in het échte leven een podium krijgen, om wérkelijk hun invloed uit te oefenen en zich te mengen in een échte discussie waar je de ander in de ogen moet kijken, zijn het slapzakken eerste klas. Geven ze niet thuis. Nee, ze komen met een boycot. Niet van het WK in Qatar, maar een boycot van een uitgesproken voetbalpraatprogramma. Het zou je toch worst zijn als Veronica Inside zijnde? Nietszeggende figuren zeggen letterlijk niets, dus wat zou het dat die jongens ineens niet meer voor interviews beschikbaar zijn. Praten ze lekker met de Nos, daar blijft de kerk sowieso wel in het midden staan...

6 oktober 2020 om 15:15

@ gomes1psv, dus dat die heren niet meer met Veronica Inside willen praten impliceert volgens jou dat ze direct alle wereldproblematiek hebben op te lossen op het gebied van sociaal-economische achterstanden/moderne slavernij/kinderarbeid/nog meer? Oh of wacht, laten we ze ook de Israel/Palestina kwestie op de landkaart zetten, want ook daar is sprake van onderdrukking. Of wacht, laten we hen ook in landen als Polen, Rusland en Hongarije ten gehore brengen dat racisme niet meer kan, want die rol hebben ze, omdat ze Derksen boycotten ...

Als men op een objectieve, onbevooroordeelde manier in eigen land niet eens naar een discussie kan kijken, dan verwacht je dat ze dat wel even flikken in andere landen? Als ze dat kunnen verdienen ze wat mij betreft direct de Nobelprijs voor de vrede

6 oktober 2020 om 18:12

Slaat helemaal nergens op, de vergelijking die je nu maakt. Ten eerste is racisme cq. discriminatie de inzet van de discussie. Iets dat de spelers raakt en beweegt om zich op social media over uit te spreken. Niets mis mee. Maar net als zo'n statement is dat natuurlijk de makkelijkste weg. Kennelijk vinden ze echt iets van het thema en gaan ze over op een boycot, wat heel eenzijdig is en eveneens erg makkelijk. Maar voel je je echt betrokken, dan ben je je er bewust van dat je veel invloed hebt op de publieke opinie. Invloed die je kunt uitoefenen door daar als Depay of Van Dijk wel te gaan zitten en neer te zetten dat wat Derksen gezegd heeft kwetsend is en racisme wél een probleem is in Nederland. Dán sta je ergens voor. En nee, dat betekent niet dat de oplossing van al het onrecht in de wereld op hun schouders moet komen - wat heeft het Israel-conflict of racisme in Hongarij in hemelsnaam te maken met het Nederlands elftal. Nu zul je vragen: en slavernij in Qatar? Net ietsje meer. Niet alleen omdat ze daar gaan voetballen, zonder een statement dat ze dat onder protest te gaan doen. Maar meer nog omdat de racisme-discussie in Nederland het slavernijverleden raakt - zie uitspraken van o.a. Akwasi - en daar schuurt het. Dat slavernijleed beweegt de internationals wel tot actie, maar wanneer het in de moderne tijd om honderden paspoortloze Nepalezen gaat die worden afgebeuld zonder uitbetaling staat de rechtsvaardigheidsradar van de Oranje en de Knvb op standje Oost-indisch. Want die airco's moeten immers wel geplaats worden voor dat lucratieve toernooitje!

7 oktober 2020 om 02:59

@ gomes1psv, prima dat je dat zegt en tot op zekere hoogte ook mee eens (wat betreft invloed op de publieke opinie, net zozeer als Derksen) . Als er iemand zich zou kunnen uitspreken over die misstanden zijn het die spelers. Immers, ze hebben de geld en de roem, toch? Het zijn afstammelingen van slaven, hebben het nu goed in dit tijdperk, genieten van alle luxe en weelde die ze op dit moment bij mekaar hebben gevoetbald. Echter, naast het feit dat ik het te belachelijk voor woorden vind dat alleen de donkere spelers zich met zoveel woorden zouden moeten uitspreken tegen moderne slavernij in Qatar "want anders dan (vul zelf maar in) .." vergeet je nog iets anders. En dat is de context /connotatie op het betreffende moment dat die spelers tot boycot over gingen. Amerika stond in "brand" op dat moment, cliché maar dat waaide hier naar toe over. Black lives matter. Ook in Europa gingen mensen de straat op, of de blanke bevolking het daar mee eens was of niet (ook genoeg blanke mensen die meeliepen). Derksen maakte vervolgens een grapje, dat grapje had aanvankelijk niks om het lijf. Echter gezien de toenmalige context kon je er donderop op zeggen dat die uitspraak iemand zou opvallen, en er iets mee zou doen. Achteraf is dat misschien makkelijk praten maar Derksen koos wel het meest akelige moment om zo een dom grapje te maken.Wat ik hiermee wil zeggen is dat men de hele context in ogenschouw zal moeten nemen om de actie, de "boycot" van die spelers tov Veronica Inside te begrijpen. Het was dus niet zozeer het slavernijverleden an sich maar wel de situatie op dat moment in de wereld dat die vonk deed overslaan! En ja, dan komen inderdaad alle lijken uit de kast!

#NegeerDe ..... Oke oke ik geef het op. Ik ga maar even inhoudelijk er op reageren. Ten eerste, van Dijk overschat noemen tsja dan heb je er weinig kaas van gegeten. Ten tweede, dit soort uitspraken vind ik hier niet thuis horen, op een voetbalplatform. Ten derde, Vi wordt echt beschadigd door Derksen met zijn bizarre uitspraken (nu weer over de zwarte gemeenschap, like wt..?), maar men houdt lekker van sensatie. Ze genieten er van als ze iemand asociaal zien raaskallen over anderen. Het gaat nergens over. En het meest gekke is nog, dat Derksen lekker van alles mag roepen, er worden artikelen van gemaakt en vele fans vinden het super maar o wee als je kritiek erop levert dan mag dat niet of nog gekker, wordt je reactie verwijderd. Lachwekkend.

5 oktober 2020 om 22:26

Je 3e punt is bullshit, Derksen is namelijk VI, zonder 1 van de 3 is het programma gewoon afgelopen. Hij beschadigd het programma niet, hij maakt het juist. En je laatste 5 zinnen, is dat andersom ook niet zo? Iedereen mag alles over hun zeggen maar o wee als ze wat over een ander zeggen? (Ben ik dus ook met je eens!) Ze hebben het er natuurlijk zelf ook na gemaakt, maar bij alles wat ze zeggen wordt extra veel op gelet. Denk je als een Arnold Bruggink en Perez dit zeiden dat er ook maar 1 seconde aandacht aan geschonken wordt? Ik blijf het een prachtig programma vinden, en velen met mij, en zo zijn er genoeg mensen die het niet vinden kunnen en geen humor vinden. Ieder zijn smaak. Heb altijd wel het idee dat de mensen die het leven zelf ook wat minder serieus nemen, het een beter programma vind. En dat is absoluut geen vooroordeel.

5 oktober 2020 om 22:37

Mag je bs vinden. Maar vind dat hij het weldegelijk beschadigd. Het ging al bijna kapot door het gebeuren van afgelopen seizoen en dat begon allemaal bij hem en zijn asociaal handelen. Het programma met de anderen is gewoon prima, gijpie bijv. en als ze het gewoon bij voetbal houden. Maar hey dat jij het zo top vind met Derksen enzo tsja ik snap het wel. Men geniet van sensatie, en iemand asociaal bezig zien zijn over anderen. Dat je het niet kwalijk vind wat hij vandaag weer riep, zegt meer iets over jou dan. Maar het fatsoen en respect voor elkaar hebben is daarmee compleet kapot aan het gaan als men hem een topper, een voorbeeld en een held gaan vinden.

5 oktober 2020 om 22:46

Volgens mij heb je weer niet zitten kijken. Dat is enorm jammer want dit is natuurlijk maar een minuut van de hele uitzending. Je zou eens moeten kijken ipv dit soort dingen te roepen. Nu doe je precies hetzelfde als die man van denk, keihard schreeuwen zonder te kijken. Het was daarnaast natuurlijk wachten op een reactie van je. Waarom reageren als je die man niet kan uitstaan? Is mij nog een raadsel.

5 oktober 2020 om 22:53

Wat zeg je nou allemaal joh. Zo vooringenomen, man man man. Je doet zelf wat je een ander verwijt tss. Maar ik heb gewoon gekeken, ik hou van VI. En het is jammer, sinds ze te veel over zaken zijn gaan praten dan voetbal is het goed mis gegaan. En daar is Derksen verantwoordelijk voor, die keer op keer de grens overgaat.

5 oktober 2020 om 22:54

En weer sla je de plank mis. Het ging kapot doordat hij ruzie had met Genee, niet over het onderwerp racisme, maar over het feit dat Genee volgens hem advocaat van de duivel speelde. Je bent constant in elk topic over Derksen aan het roepen dat hij geen platform etc moet krijgen, stop er dan zelf eens mee hem aandacht te geven. En waarom zegt het iets over mij dat ik dat een leuk programma vind? Zegt het dan wat over jou dat je het niks vind omdat wij een andere mening hebben?

5 oktober 2020 om 23:28

Je draait zaken wel steeds goed om hoor om je held Derksen maar steeds te beschermen. Het begon toch allemaal bij Derksen of niet soms? Genee heeft iig nog empathie voor de medemens en nam een ander standpunt in maar o wee als je dat doet hoor, dan is meneer ego meteen boos en mag je dat niet doen. Waar is die vrijheid dan? En dan Genee nog monddood willen maken door hem eruit te willen werken. Agh hou toch op joh. Maar zal ik je dit even vragen, vind je niet dat hij vaak te ver gaat met zijn uitspraken? En nee niet naar de wet kijkem of met een vluchtweg komen van ja hij heeft die vrijheid. Maar gewoon kijkende binnen het fatsoenlijke en het respect hebben voor elkaar. Of is dat ook jouw norm geworden in de samenleving, nou dan hoef ik daar niks mee te maken hebben zeg.

5 oktober 2020 om 23:33

En ik vind dat jij de zaken steeds omdraait. Kortom hier komen we niet uit. Ik vind niet dat hij perse te ver gaat steeds. het is vaak bedoeld als grap. Dat jij daar anders over denkt kan uiteraard, en misschien heb je ook wel gelijk. Dat is en blijft een meningsverschil tussen ons.

6 oktober 2020 om 08:27

@sociofan, het is niet aan jou of aan mij om te bepalen of hij te ver gaat. Daar gaat in ons land een rechter over. Zint het je niet, dan kijk je niet. Ik word vandaag de dag een beetje gek van al die zogenaamde inclusieve reclames. Stelletjes met een blanke man en zwarte vrouw of andersom. Homostellen met een baby, weet ik veel wat allemaal. Bn'ers die hun kind genderneutral gaan opvoeden.... gadverdamme man.... Allemaal deugerij voor de buhne, zo van.... wij zijn er voor iedereen hoor, terwijl iedereen weet dat die bedrijven dat alleen maar doen om een groter klantenbereik op te bouwen en geld te verdienen. Kap toch met die onzin. Het gros van de Nederlanders heeft nergens problemen mee. Juist door het er doorheen te drammen wekt het weerstand op. Dat is zo met de hele Zwarte Piet discussie en dat is met nog tal van zaken zo. Dat is een beetje wat Derksen bedoelt. Ik ga alleen niet zielig doen door zo'n bedrijf of merk te boycotten. Niet dat ik zo'n bereik heb, ik zit helemaal niet op social media (vind ik het gezwel van de moderne tijd), maar toch.blijf gewoon redelijk en ga met elkaar in discussie in plaats van meteen overal iets op te plakken (fascist, racist, xenofoob, etc).

6 oktober 2020 om 11:41

@MessiBazoer dat is makkelijk ja, iemand beledigen en van alles roepen om vervolgens te zeggen dat het een grapje is. Dat gebeurd telkens namelijk. Alles is begonnen bij Derksen met die “grap” over Akwasi. Maar goed het was maar een grapje. Kon ik dat maar, iedereen voor alles uitmaken om dan toch te zeggen dat het maar een grapje was.

6 oktober 2020 om 13:43

@sociofan1:hoezo niet naar de wet kijken?? Als jij vindt dat hij zich racistisch uitlaat kan je volgens mij nog altijd naar de rechter stappen en dat is ook precies wat Johan gisteren zei..

5 oktober 2020 om 22:32

Komt omdat de meeste kritiek niet gebaseerd is op inhoud. Je kunt van Johan Derksen zeggen dat hij soms beter iets niet kan zeggen, omdat het bij tere zieltjes al snel een rel veroorzaakt, maar dat is juist waarom hij het dan zegt, omdat het anders censuur wordt vanwege tere zieltjes. Je kunt ook zeggen dat hij hard en lomp uit de hoek kan komen en af en toe mensen beledigd, maar ook dat mag gewoon en daar is in principe niets mis mee. Maar veelal zetten mensen hem zonder duidelijke reden neer als homohater, vrouwenhater of racist, terwijl voor al deze dingen helemaal niets te zeggen is. Johan is volgens mij een groot voorvechter van de rechten van homo's en uitgesproken tegenstander van racisme. Zijn haat op vrouwenvoetbal is dan weer te begrijpen, omdat het niveau gewoon zo extreem laag is, dat het vreemd is dat ze telkens zeuren over dat ze gelijk behandeld willen worden.

5 oktober 2020 om 22:36

Je verklaard het hier imo perfect. Het is meer lomp en onhandig. Dat hij soms een verkeerde opmerking plaats, zal iedereen beamen. Maar het is gewoon weg geen racist, als je alle beelden bekijkt spreekt hij zich er vaak genoeg tegen uit. Helaas ben ik bang dat er inmiddels al 2 kampen zijn, je bent voor of tegen Derksen. Ik denk dat die beide partijen het niet snel met elkaar eens zullen worden.

5 oktober 2020 om 22:40

Zo makkelijk dit weer. Hij is een BN er, een voorbeeldfunctie op Tv voor de maatschappij, je kan absoluut niet zeggen hij zegt gewoon wat hij wil. Er blijft een grens, 1 is de wet maar ook heb je het fatsoenlijke en daar gaat hij altijd wel de grens over. Je wil toch niet dat zijn handelen de norm gaat worden in de maatschappij? Niet 1 x maar elke keer en vandaag weer bizarre uitspraken gehoord. En dat vind men geweldig? Tss, als dit de norm gaat worden in de maatschappij, hou ik me hart vast.

5 oktober 2020 om 23:29

Persoonlijk zou ik wel willen dat dat de norm zou zijn. Tegenwoordig mag er niets meer gezegd worden of er zit alweer iemand op de kast. Mensen moeten eens wat beter tegen een stootje kunnen en niet alles zo zwaar opnemen. Dat zou de wereld een stuk relaxter maken. En ja, persoonlijk ben ik ook vrij lomp in mijn bewoordingen en zijn mijn grappen ook vaak op het randje. Kan iemand dat niet hebben, dan kan ie beter niet met me om gaan, maar kan ie er tegen en doet ie hetzelfde bij mij, dan zijn we vrienden voor het leven. Maarja, mijn vriendengroep heeft er geen probleem mee dat we elkaar af en toe roasten, want bij uitdelen hoort incasseren. Een wereld waarin mensen zichzelf en anderen een stukje minder serieus nemen, om zichzelf kunnen lachen en een minder kort lontje hebben, dat is de wereld waarin ik wil leven. Niet de wereld waarin ik op mijn woorden moet letten, omdat er misschien wel iemand zich gekwetst voelt.

5 oktober 2020 om 23:59

Er is een verschil tussen vrienden die elkaar aanpakken en onbekenden van elkaar of een Bn er die anderen met totaal andere intenties compleet afbrandt. Of zelfs over de grens gaat. Vind dat je t echt te makkelijk neemt. Vi is geen cafepraat programma. Het is een nationale tv programma die een voorbeeldfunctie hebben!

6 oktober 2020 om 00:50

En ik vind dat men zich niet zo moet aanstellen. Ook een BN'er kan zich grof uitspreken, zolang er maar geen intentie is om te beledigen en die zie ik echt niet bij Johan.

6 oktober 2020 om 08:38

Hoezo heeft hij een voorbeeldfunctie op TV? Hij zit daar om zijn mening te verkondigen en dat doet hij. Dat is zijn mening. Daar kun je het wel of niet mee eens zijn.denk je 1) dat kinderen rond dat tijdstip naar VI kijken? 2) dat kinderen een poster van Johan Derksen boven hun bed hebben hangen?hou toch op met je voorbeeldfunctie. Johan zegt het zelf al, hij is onafhankelijk. Zint het ze niet, sturen ze hem weg. Het maakt hem niets uit. Een voetballer daarentegen moet wel deugen, zeker als je in de top speelt. Want ja, je wil toch wel graag een sponsorcontract bij Gilette, Nike of weet ik veel wat tekenen. En daarom is het allemaal deugerij, puur voor eigen gewin.

6 oktober 2020 om 08:42

@sociofan en over de grens gaan? Is Akwasi ook niet een Bn'er? Heeft hij ook geen voorbeeldfunctie? Hij is pas over de schreef gegaan. Daar heb ik de Wijnaldumpjes, van Dijkjes en Depaytjes niet over gehoord. Ook niet over zijn oude Twitterberichten waarin hij gewoon oproept tot het vermoorden van Zwarte Piet en Sinterklaas.als het echte kerels waren geweest, hadden ze Akwasi geboycot. Of zijn nieuwe op te zetten zender Zwart. Had trouwens wat geweest als een witte Nederlander een zender genaamd Wit wilde gaan starten. Dan was de wereld te klein. Daar gaat het om. Dat is precies de boodschap van Derksen. Wij moeten allemaal maar respect tonen en overal begrip voor hebben. Maar andersom. Homaar! Dan is de wereld te klein.

6 oktober 2020 om 10:10

Sociofan1, Jou grote fout is dat je denkt te weten waar de grens ligt. Terwijl er helemaal geen grens is naast de wet. En dat is maar goed ook, vrijheids van meningsuiting is een groot goed!

6 oktober 2020 om 11:25

@Jows Ben het helemaal met je eens hoor, maar ik keek al vanaf mijn tiende VI. Echter heeft het me niet dusdanig aangetast dat ik een tweede Johan Derksen ben geworden Zolang je altijd de humor van zo’n programma blijft inzien, is er niks mis mee.En ja over gisteren, wat Johan zei, ben ik het helemaal mee eens, alleen zei die het nogal lomp, waardoor het verkeerd over kan komen. Wat mij betreft moet je nooit iets zeggen in de trend van: “wij hebben ze hier opgenomen in ons land”

5 oktober 2020 om 22:44

Hij kraakt gewoon alles en iedereen af, met of zonder reden. Kan begrijpen dat mensen daar niet van houden, maar dat is wel de 'kantine' praat waar het programma voor staat. Als het je niet bevalt kun je ook gewoon niet kijken ipc er telkens over zeuren.

5 oktober 2020 om 22:46

Nee jij bent lekker inhoudelijk met je commentaar (not). Ik stel voor dat je het hele fragment bekijkt en dan zal je zien dat er veel van waar is. Boycot was lachwekkend en de genoemde heren kunnen niet tegen kritiek (wat Derksen wel kan). En als je je blijft ergeren, er zit een knop op je tv. Dan kijk je toch niet? Reageer je hier ook niet meer op een topic over Derksen en kan je relaxt gaan slapen.

5 oktober 2020 om 22:58

Goeie. Als er iemand niet tegen kritiek kan is het Derksen wel, dat je dat niet inziet zeg. Als Genee een ander standpunt inneemt, dan wilt de beste man je nog graag begraven ook. En dan dit, waarom denk je dat Derksen altijd mensen als Michels en Cruijff wil afzeiken, (zelfs na hun dood, hoe laag ben je dan), het zit hem zo diep. En dan de actie van die heren, ze hebben die vrijheid toch? Ze maakten een statement en velen gingen daar in mee, zoals jij en vele anderen mee gaan met jullie heldje Derksen. Dus wat is het verschil. Zoals Derksen die vrijheid heeft, hebben zij die ook, simpel maar dat vind je dan belachelijk. Ha kijk hoe hypocriet. Maar dat zal je wel niet inzien. Het is lachwekkend joh. Derksen kent geen enkel fatsoen en respect en is enkel mediageil en vele fans lopen blind hem achterna, poehh. Als hij en zijn gedrag de norm moet zijn in de maatschappij dan gaat het wel goed fout.

5 oktober 2020 om 23:03

Derksen die Cruijf afzeikt? Het is eerder het tegenovergestelde, praat bijna alles goed en vind Cruijf de beste ooit. Je zit wel er blijkbaar heel erg mee, want er zit ook in jou reacties geen enkele ruimte voor discussie. Misschien heb je gelijk, misschien wij, maar een iets meer relaxtere kijk er op zal je veel helpen denk ik.

5 oktober 2020 om 23:31

Ik bedoelde Louis van Gaal, maar weer greep je enkel op dat in om je punt te maken die nergens op slaat. Je had kunnen weten dat ik van Gaal doelde of iig iemand die Derksen maar altijd afbrandt. Dus bij deze van Gaal en ja die leeft nog. Dus lees het even nogmaals en reageer er objectief op ipv maar steeds blindelings op te willen komen voor hero Derksen.

6 oktober 2020 om 10:47

@sociofan1: geen idee wat Derksen je ooit heeft aangedaan, maar je verhaal slaat kant noch wal. Cruijff zeikt hij nooit af en Michels alleen als persoon. En de boycot is zielig, je wordt betaald om te sporten waar media een onderdeel van is. Het feit dat je kritiek krijgt en meteen je keutel terugtrekt is heel zielig en wil ook dat alle andere internationals meedoen (sociale gijzeling). Dat ze wat vinden over hem en in de media slingeren, helemaal prima. Maar een boycot is echt te triest (en past helaas goed bij deze gasten). En waarom kan Derksen niet tegen kritiek? Gisteren toevallig ook gekeken over het iteam mbt Angela de Jong? Of over Youp van 't Hek vorige week? Vast niet, want dat past niet in jouw straatje en enge kijk op de wereld. Gelukkig is niet de hele maatschappij zo.

6 oktober 2020 om 17:41

@4Ever4Ajax Even lezen, ik doelde op van Gaal. En je kent me niet eens gast, ik kan ook makkelijk willen scoren. Ey ja gelukkig ben je 1 vd weinige engnekken in de maatschappij tss, wat een zwaktebod. En je bent totaal niet eerlijk. En Derksen kan tegen kritiek? De beste man wilde Genee zowat begraven omdat hij een standpunt innam, of heeft hij die vrijheid niet? En over vrijheid gesproken, hebben die spelers niet de vrijheid dat te doen wat ze deden? Hmm vreemd maar je vind het triest en niet kunnen. Jajaa. Agh open je ogen joh. Derksen doet altijd verongelijkt maar is zovaak op z'n dikke teen getrapt en gaat dan ascociaal zitten spuwen. En dan stom roepen oh nee hoor, ik kan het hebben. Tss.

6 oktober 2020 om 08:15

Natuurlijk is van Dijk overschat. Mensen schatten hem beter in dan dat hij daadwerkelijk is. Dat maakt hem niet meteen slecht, wel overschat. Derksen is altijd hard in zijn kritiek geweest, daarom kijken er zoveel naar dat programma.

6 oktober 2020 om 10:33

"Het meest gekke is dat Derksen alles mag roepen", was jij niet degene die hier Akwasi stond te verdedigen? Derksen roept niet zomaar iets, hij verkondigt zijn mening wat in dit land gewoon mag. Of mag het niet omdat het over zwarten gaat en hij wit is?

6 oktober 2020 om 17:35

Fc-Bami Ha goed geprobeerd maar. Die was zelf ook fout bezig en heb helemaal niks met hem. Ken hem niet. Maar je reactie spreekt boekdelen, ga je schamen joh.

Alle zwarten mensen mogen blij zijn dat "wij" ze hebben ontvangen hier in Nederland aldus Johan Derksen. Juistem...

5 oktober 2020 om 22:32

Vond dat echt een schandalig uitspraak. Dat gedoe over hoe dankbaar mensen wel niet moeten zijn. Gatverdarrie. Het gaat of om al Nederlanders van oorsprong of arbeidskrachten die hierheen zijn gekomen om te werken. En dat ze daarom Zwarte Piet en JP Coen moeten eren. Wat een gekkigheid, en ja het zit hem nog steeds heel erg hoog. Geen uitzending is het er niet over gegaan. Laat ze zich bezig houden met Manolev, van Gaal en Arie Boomsma.

5 oktober 2020 om 22:56

Die mensen zijn hier dus echt niet als gastarbeiders gehaald. Turken en Marokkanen wel, maar Surinamers zijn gewoon naar Nederland geïmmigreerd omdat ze kennelijk geen vertrouwen hadden in een onafhankelijk Suriname. Is het dan zo verkeerd om te zeggen dat Nederland geen enkel probleem heeft gemaakt dat deze migranten er zich mochten vestigen? In landen als Spanje en Italië zijn ze wat minder positief over zwarte mensen, laten we maar zwijgen over landen als Polen en Hongarije. Ik vind het dus echt onbegrijpelijk hoe vaak de racismekaart hier in Nederland wordt getrokken. Al bij al zijn we toch een heel liberaal volk.

5 oktober 2020 om 23:11

Ajax/Barca2014. Met jouw logica mag je dus niet gaan klagen als je een hotelkamer boekt waar koud water uit de douche komt omdat er in het vorige hotel ratten in je kamer zaten? Dit is natuurlijk cru gezegd. Maar het komt erop neer dat je gewoon nederig moet zijn tegenover de blanke burger en verder niet moet klagen omdat het in Hongarije nog veeel erger is. Je zult het vast niet zo bedoelen en jou een racist noemen gaat te ver maar dat onderdeel van jouw gedachtengang is wel racistisch.
Maar we zijn allemaal in meer of mindere mate racist. Het gaat er alleen om: wat wil je eraan doen.

5 oktober 2020 om 23:46

Kraanvogel
Je hoeft helemaal niet nederig te doen en je mag natuurlijk altijd klagen. Maar je mag best wel blij zijn dat je in dit land de vrijheden en mogelijkheden hebt gekregen die je in het land van herkomst of andere landen nooit had gehad. Het is nu net volgens sommige of Nederland het meest racistische land op aarde is. Ik durf te stellen dat Nederland 1 van de minst racistische landen is. Begrijp je nou echt niet dat als je in een hotel zit waar ze over het algemeen alles goed voor je proberen te regelen, maar dat je maar blijft klagen over die koude douche het personeel een keer denkt, pleur dan lekker op naar een ander hotel en ga daar lekker ratten tellen.

6 oktober 2020 om 00:14

@mansie: dat “alles zo goed mogelijk voor je proberen te regelen”.. Dat doen ze voor jou toch ook? Waarom wordt jij niet naar een ander hotel verwezen als je klaagt? Omdat (niet persoonlijk naar jou) wij worden gezien als tweederangsburgers. Dat is niet erg, want we hebben dat al heel lang door, is alleen zo vermoeiend en hypocriet dat het steeds wordt ontkent. En dat doet men door te bagatelliseren. Nederland kent veel racisme, alleen moet je het uitpakken.

6 oktober 2020 om 00:58

@ Mansie, en wat nou als heeel toevallig, maar dan ook heel toevallig ik met Surinaamse roots, geboren en getogen Amsterdammer, nu eigenaar van dat hotel blijk te zijn? Je analogie is leuk en aardig maar ik ben helemaal geen "gast". Net zoals hier ook veel NL-ers zitten die na generaties, met roots in Frankrijk/Duitsland whatever, niet bepaald meer als gast worden gezien. Dus hoezo die dankbaarheid. Bovendien, NL is naar ons land toe gekomen in eerste instantie. Ze wilden toch een kolonie? Ze hadden New York maar wilden Suriname. Ja lekker dan, ga dan niet lopen miepen op hun nazaten dat die als gelijke willen worden gezien, als je het zelf hebt opgezocht ;-)

6 oktober 2020 om 07:41

Nee,mensen zijn niet gehaald maar NL was een heel groot land ooit, Indie, Suriname, de Eilanden, allemaal Nederlanders. Bij de onhafhankelijkheid van Suriname was het een keus voor de mensen om in NL te verblijven. Dat had volgens mij niet zoveel met gastvrijheid te maken, ik twijfel daar ook aan. Kijk bv naar hoe er met Joodse vluchtelingen voor de oorlog is omgegaan. Daar word je niet vrolijk van. Of bv nu de griekse vluchtelingen. Toen er geld gered van onze spookrijdende banken in Griekenhland gehaald moest worden stonden we vooraan, Nu collega Europese landen zoals Italie en Griekenland heel veel vluchtelingen krijgen geven wij niet thuis. Net zoals Polen en Hongarije. Een Grieks of Italiaans probleem hoor ik de premier zeggen. NL is vooral een land van eigen portemenee eerst. Wil ook niet te negatief zijn, het is een fijn land om te wonen en zoals ieder land heb je te dealen met het eigen verleden en het eigen zijn. En dan komt geen land er goed af of heeft het zijn eigen verleden met moeilijke en nare kanten te maken gehad.

6 oktober 2020 om 08:21

Ajaciedje
Ik ben ook heel dankbaar dat ik in dit land geboren ben. Denk dat we allemaal gelukkig daarmee mogen zijn. En je kent duidelijk de geschiedenis niet wanneer je zegt ze hadden New York naar wilde Suriname. Zoek even op hoe dat tot stand is gekomen. Het punt is dat er behoorlijk wat mensen vanuit verschillende delen hiernaartoe is gekomen. Die mensen hebben over het algemeen een veel beter leven gekregen dan ze hadden gehad in hun land van herkomst. De 2de generatie of de volgende en ook ik waarvan de roots al generaties in dit land liggen mogen daar best trots op zijn.

6 oktober 2020 om 08:22

Ik bedoel dankbaar in plaats van trots.. Excuus..

6 oktober 2020 om 08:28

Soccer81
Als je serieus denkt dat je als 2de range burger wordt gezien dan vind ik dat triest voor je. Mijn Surinaamse schoonfamilie heeft dat gevoel helemaal niet. Mijn Molukse vrienden ook niet. Dus wie bedoel je eigenlijk met wij? En er is natuurlijk racisme in Nederland, dat ga ik echt niet ontkennen, maar je doet net of buiten de blanke iedereen heilig is.

6 oktober 2020 om 08:34

Willempiedepok
Je vergeet even dat we honderdduizenden mensen hebben opgevangen in de laatste 10 jaar. Als ik me niet vergis 750.000 niet westerse vluchtelingen. Dat jij dat te weinig vindt prima. Ik vindt dat meer dan genoeg. En je vergeet er ook even bij te vertellen dat Polen 2 miljoen Oekrainers opvangt. Daarnaast vergeet je ook erbij te vermelden hoeveel wij aan ontwikkelingshulp doen.

6 oktober 2020 om 09:01

@ Mansie, ik ken heel goed de geschiedenis, no worries about that one. Het is niet mijn intentie om hier een geschiedenisles te geven, het gaat me om jouw aanname van "dankbaarheid". Uit jouw woorden maak ik namelijk op dat degene die hier naar toe is gekomen 'dankbaar' moet zijn. Echter, zo werkt dat niet. Dat wanneer de discussie zich ontwikkelt naar een punt dat de "minderheid" een valide punt heeft, of een mening over een heikele kwestie heeft, dat er wordt gewezen op de dankbaarheidsfactor. Zo noem ik die, dit is namelijk echt niet de eerste discussie waarbij deze vorm van dankbaarheid wordt benadrukt. Derksen zei niks nieuws gisteren, via Ton Boot. Dit wordt consequent in je gezicht geworpen. En daar ga ik gewoon niet meer in mee, het is een manier om de discussie te killen en niet om op inhoud een debat te voeren.

6 oktober 2020 om 09:06

@mansie: je hoeft niks triest voor me te vinden. Vraag ook niet om je medelijden, maar wil eerlijkheid. Met wij bedoelde ik de mensen die hier de mening deelde en met jou in gesprek gingen. Waar heb ik gezegd dat de anderen heilig zijn? Het gaat nu toch om een uitspraak die Derksen heeft gedaan? Moet ik het dan over een donker persoon bij Opsporing Verzocht hebben?

Maar mag ik een inhoudelijke reactie op mijn vraag? Je zei: “hotel dat alles zo goed mogelijk voor je probeert te regelen.” Mijn vraag was: dan doen ze voor jou toch ook? Waarom wordt jij niet naar een ander hotel verwezen als je klaagt?

6 oktober 2020 om 09:44

Ajaciedje
Ik had misschien moeten zeggen dat we allemaal dankbaar moeten zijn dat we in een land als Nederland wonen. Dat we hier allemaal voldoende kansen krijgen. Ik ben ook dankbaar dat ik in dit land woon. Heb het gevoel dat veel mensen zich niet realiseren hoe goed we het hier hebben.

6 oktober 2020 om 09:48

Soccer81
Dat wordt ik ook wel is hoor. Als je het hier in dit land niet bevalt dan ga je je heil toch ergens anders zoeken. Zei Rutte tegen alle Nederlanders. Denk heeft het ook nog gezegd.

6 oktober 2020 om 10:01

Dank voor je reactie Mansie. Weet niet waarom je Denk erbij haalt maar goed haha.. maar jij hebt het gevoel dat Nederland alles voor je probeert te regelen? Want in de eerste context bedoelde je het wel anders volgens mij.. toch?

6 oktober 2020 om 10:02

Zo hoort het toch ook? Eigen portemonnee eerst. Er gaat al genoeg geld naar de Europese Unie en allerlei randzaken. Vind het juist goed als de politiek meer zorgt voor eigen portemonnee eerst. Eerst alles in eigen land op orde en dan verder kijken. Maar dat is blijkbaar een gekke gedachte

6 oktober 2020 om 10:58

@mansie Heb het net nagekeken, er zijn sinds 2008 grof genomen 200.000 assielaanvragen. Dat is buiten de arbeidsimmigratie gerekend.ik herinner me van de Syrische vluchtelingen, die wilde Nederland helemaal niet. Opvang in de regio was het mantra. Totdat de mensen in ene op de stations in nederland stonden terwijl premier Rutte nog stond te vertellen dat wij ze niet willen.. Soms is het ook geen keuze en zijn vluchtelingen er pardoes. En wat betreft Polen, dat is een domino spel. Polen werken hier, Oekrainers werken in Polen. Stukken van de oekraine hoorden overigens ooit tot polen. Een ingewikkelde relatie. Maar wel eens hoor, er is immigratie. Vind ook dat die racisme discussie is volledig uit de klauwen gelopen en wat in Amerika gebeurt is hier geimporteerd. Alles maar racisme noemen slaat dood. Terwijl het volgens mij in Amerika veel meer met het wapenbezit te maken heeft. Iedere jodokus een wapen en ze zijn triggerhappy.

6 oktober 2020 om 14:14

Willempiedepok
Er is ook gezinshereniging, maar ik twijfel verder niet aan je aantallen wanneer je dat opgezocht hebt. Over Amerika zijn we het absoluut eens.

6 oktober 2020 om 14:24

Soccer81
Ook dank voor je reactie. Je vroeg wat en ik gaf antwoord met voorbeelden. Het begon over dankbaarheid en het geklaag van bepaalde mensen. Ik denk dat al het geklaag over dit land niet altijd terecht is. Dat je dankbaar moet zijn dat je hier woont en je alle ruimte krijgt om jezelf te zijn. Als je dan klaagt alsof Nederland een slecht land is schop je ook wel wat mensen tegen de schenen.

6 oktober 2020 om 15:23

@ Mansie, eens, zeker hebben we het hier met z'n allen best goed. En daar ben ik ook zeker dankbaar voor. Los van deze discussie, daarom vind ik het juist ook jammer dat in deze discussie de links en rechts, pro of anti, zwart of blank kampen weer worden opgezet. Zo simpel is het gelukkig in realiteit niet

6 oktober 2020 om 15:54

Ajaciedje
Eens ook met jouw verdere opmerking.

6 oktober 2020 om 17:32

Iedereen die zwart is in Nederland is ook een Surinamer of antilaan toch?? Pffff

5 oktober 2020 om 22:55

Waar/wanneer is dit gezegd?

5 oktober 2020 om 23:03

Ongelofelijk dat die man dit uit zijn mond krijgt inderdaad. Maar verder is het geen racist hoor......

5 oktober 2020 om 23:07

@psvfan700 Waar haal je die zin in hemelsnaam vandaan? Ik zie het niet terug in de tekst, en volgens mij heeft hij het zo ook niet gezegd in de uitzending.

5 oktober 2020 om 23:11

‘Alle zwarten mensen mogen blij zijn dat "wij" ze hebben ontvangen hier in Nederland aldus Johan Derksen. Juistem...‘

Hahaha, heeft hij dit echt geroepen?

5 oktober 2020 om 23:14

Niet precies in die woorden maar het kwam er wel op neer. Heel eng heeft hij zich geuit.

5 oktober 2020 om 23:20

Heel eng geuit? Nee joh! Johan Derksen is Neerlands hoop in deze bange dagen. Hij verkondigt wat het volk denkt en toont het lef om te roepen wat Henk en Ingrid in hun onderbuikjes voelen borrelen, maar zelf niet hardop durven uit te spreken, want ja... De ‘RAL9010’ kleur Nederlander mag tegenwoordig niet meer zeggen wat hij of zij echt denkt... Het verkondigen van je mening is alleen toebedeeld aan de met open hand bedelende auslandertjes die hier hun geluk komen beproeven (lees: stelen van de échte Nederlanders).

5 oktober 2020 om 23:27

Het kwam er op neer dat ze hier gastvrij ontvangen werden.
Als je de geschiedenis bekijkt - Suriname werd onafhankelijk en velen wilden naar NL toe en dat was ook mogelijk - heeft Derksen eigenlijk wel gelijk.
Alleen als je het zo opschrijft als jij ja dan klinkt het fout

5 oktober 2020 om 23:28

Ach, Henk en Ingrid zegt mij niet zo veel. De doorsnee PVV'er is net slim genoeg om te weten dat hij moet eten omdat hij anders sterft. Klok kijken om op tijd naar werk te gaan(mits geen uitkering) wil ook nog net wel lukken. Empathie slechts voor eigen familie en honden. Niet voor 'de ander'.

6 oktober 2020 om 01:21

@ Yello, die mensen die toen gastvrij werden ontvangen na de onafhankelijkheid hadden toendertijd 'gewoon' de NLse nationaliteit. Men kon kiezen of men de NL nationaliteit behield of dat men voor het Surinaams staatsburgerschap koos, en dus in Suriname zouden blijven wonen. Met andere woorden, de mensen die naar NL vertrokken waren NL staatsburger. Met alle rechten en plichten van dien, alhoewel ik dit laatste even uit mijn hoofd zeg. Weet niet zeker hoe deze rechten er toen uitzagen (verzekeringsplicht AOW bijv).

6 oktober 2020 om 07:30

@kraanvogel vervang Henk en Ingrid door donkere mensen en je krijgt de hele wereld over je heen. Nu zag je het over blanke mensen en is het geen probleem.

6 oktober 2020 om 08:06

@ajaciedje , dat weet ik dat het NL ers waren. Alleen er kwamen er een paar honderd duizend onvoorbereid en zonder woonruimte etc.
Dat is - weliswaar met problemen maar toch- allemaal uiteindelijk geregeld.
Dan kun je toch niet zeggen dat er niks voor gedaan is

6 oktober 2020 om 08:55

Ik zeg het niet over doorsnee blanke mensen, ik zeg het over de doorsnee pvv'er. Johan Derksen schildert de doorsnee donkere persoon slecht af. Nogal een verschil!

6 oktober 2020 om 09:57

Maakt geen enkel verschil, de groep die je generaliseert is misschien kleiner, maar het blijft generaliseren.

6 oktober 2020 om 09:59

Kraanvogel
Je weet dat iemand ergens voor wegzetten om zijn politieke voorkeur ook een vorm van discriminatie is? Dus wat maakt dit jou nu?

6 oktober 2020 om 10:02

‘@kraanvogel vervang Henk en Ingrid door donkere mensen en je krijgt de hele wereld over je heen. Nu zag je het over blanke mensen en is het geen probleem.‘

In hoeverre zijn Henk en Ingrid representatief voor ALLE witte Nederlanders?

6 oktober 2020 om 10:40

Kraanvogel is de echte racist hier, bah bah.

6 oktober 2020 om 11:39

@apocalyps Ze zijn representatief voor een groep die hij nu generaliseerd. De grote van die groep maakt niet uit. Je mag blijkbaar generaliseren over een groep PVV stemmers maar niet over (een groep) donkere mensen.

6 oktober 2020 om 12:13

Ojee, enkele pvv'ers voelen zich aangesproken. Ten eerste wil ik even zeggen dat Nederland geen racistisch kutland is. Al mijn Marokkaanse en donkere vrienden die dat beweren pak ik net zo goed aan als Pvv'ers. Ik neem echter wel hun negatieve ervaringen serieus. Net zoals ik die van Pvv'ers serieus neem. Waar het mij om gaat is dat er een grens overschreden wordt is als je een individu al veroordeelt op basis van negatieve gevoelens over de grotere groep waartoe hij behoort en geen kans geeft voordat je hem kent. Wat betreft pvv. Als je weet dat Wilders kopvoddentax wil invoeren, korans uit de huizen trekken, alle moskeen sluiten (en wat zijn einddoel echt is durf ik niet eens aan te denken) en je stemt op zo'n partij, dan is er iets goed mis met je. 98 procent van de mensen die op hem stemt doet dat op basis van bovenstaande zaken. Echt dat is te ziek voor woorden. Tegelijkertijd weet ik dat 80 procent van die mensen op hem stemt omdat hun iq gewoon niet tot meer in staat is. Die mensen zul je altijd houden en die maken me ook niet zo boos. Als je denkt dat de Nederlandse cultuur drijft op de negerzoen of de bamischijf dan is dat vooral heel schattig. De overige 20 procent (pak me niet op procenten) is misschien wel slim maar heeft een bepaalde stoornis. Toch ben ik ervan overtuigd dat als je Pvv-stemmers en Baudetstemmers het utopische voorstel zou doen om met 1 knop alle moslims en andere 'gevaarlijke' minderheden zoals tegenstanders van zwarte piet, de moorkop weg te 'toveren' de meerderheid niet zal twijfelen. Misschien krijgt de shoarmaboer een wildcard. Dat is mijn mening op basis van ervaring. Mij nu gaan wegzetten als racist is de omgekeerde wereld.

6 oktober 2020 om 13:54

@kraanvogel:ik denk inderdaad dat jij in een zwaar racistische omgeving zit.. Verder denk ik ook dat je 1 ding vergeet... Als je naar een ander wijst, wijzen er 2 vingers naar jezelf.

6 oktober 2020 om 14:04

Ten eerste stem ik geen Pvv, dus mij beledig je niet. Ten tweede blijf je generaliseren over een groep op eigen aannames (bijvoorbeeld over het iq van een pvv stemmer).

6 oktober 2020 om 14:30

Kraanvogel
Individuele ervaringen is geen wetenschappelijk bewijs. Je vooroordelen spatten ook in dit stukje ervan af. Hoe kom je aan die percentages? Waarop is dat gebaseerd? Wie heeft dat onderzocht? Je geeft zelf al aan dat je een hele groep niet mag veroordelen op een ervaring van een individu. Wat doe je hier dan? En dan verrast zijn dat je als racist wordt weggezet? Deze reactie maakt het alleen maar erger.

6 oktober 2020 om 08:21

Nederland had hen ook kunnen weigeren natuurlijk. Het gaat om wederzijds respect, maar dat is er vaak niet. De discussie over zwarte Piet e.d. is gewoon van een zeer laag niveau. Mensen roepen en schreeuwen maar wat en de media duikt er bovenop. Vervolgens heeft een blanke niets meer te zeggen over zwarte Piet, want het is gewoon racisme. Het slaat natuurlijk nergens op. Ipv een goed dialoog aan te gaan, gaat een nobody als mevrouw simons er fel tegenaan schoppen. Niet zo raar dat er dan een tegenreactie komt.

Helemaal mee eens, afgezien van Zwarte Piet: ik kan me goed voorstellen dat dat heel vervelend is. Maar vanuit de allochtone gemeenschap wordt vaak de racismekaart getrokken, terwijl de vele rotte appels/nauwelijks geïntegreerden maar wat graag zich afzetten van alles wat Nederlands is. Bovendien is het chauvinisme nagenoeg weg en zal het daaruit resulterende saamhorigheid gevoel onder de linkse partijen allesbehalve terugkeren

Als je 7-2 verliest is dat de schuld van een heel team niet alleen van vDijk , Gomez of AA. Hopen dat Liverpool dit nog enkele weken volhoud.

6 oktober 2020 om 10:42

Het probleem is dat dit Liverpool zo ontzettend goed kan zijn vanwege de intensiteit en de energie die ze in een wedstrijd leggen. Als je dan zelfs Wijnaldum en Henderson over het veld ziet sjokken, dan weet je dat het lastig gaat worden. Buiten hun loopvermogen en tomeloze inzet om overal tussen te willen zitten, voegen ze namelijk niet bijzonder veel toe. Dat was zo toen het liep bij Liverpool en dat is zo nu het even niet loopt. De rek is er gewoon even uit. Ze hebben in de afgelopen twee seizoenen historie geschreven door eerst de CL te winnen en een jaar later de eerste Premier League titel in dertig jaar te pakken. Als je ze nu ook ziet spelen, zie je die echte tomeloze inzet en drive even niet. Het oogt nonchalant, gemakzuchtig en een beetje arrogant. Dat gaat er meestal vanzelf weer af als ze een flinke tik krijgen. Je zou best kunnen stellen dat een 7-2 tegen Aston Villa wel onder die categorie valt. Liverpool staat denk ik weer met twee benen aan de grond nu.

Derksen zegt hier helemaal niks verkeerd. Van Dijk speelde inderdaad geen goeie pot andere verdedigers ook niet trouwens. En ja het is ook een feit dat na een punt van kritiek meestal meteen de racisme kaart getrokken word. Maar zelf wel alles mogen zeggen, dit klinkt gewoon terecht

5 oktober 2020 om 22:33

Ontgaat je het feit dat hij de gehele zwarte gemeenschap over één kam scheert? En dat de jongens die voor oranje hebben gekozen, nadat ze hier zijn geboren, blij moeten zijn dat ze gastvrij zijn ontvangen? Die man is bezig met mensen uit elkaar te drijven. Zou meer mogen verwachten van een man op die leeftijd, wijsheid.

6 oktober 2020 om 10:32

Is een heel TV-programma boycotten om iets wat 1 man daar heeft gezegd niet iets over een kam scheren dan? Ik snap de kritiek op Johan Derksen heel goed hoor, maar dat statement van het Nederlands elftal vond ik ook werkelijk lachwekkend. Verder is tegenwoordig iedereen bezig om mensen uit elkaar te drijven uit eigen gewin. Derksen doet het dan in ieder geval nog recht in het gezicht. Dat maakt het natuurlijk niet beter, maar wel minder achterbaks.

Als er iemand niet tegen kritiek kan dan is het Johan wel. Diep van binnen ben je gewoon een racist. Waar heb je het over de donkere jongens ontvangen? Zeg er ook bij dat je ze als slaven eerst had dan?

Van dijk overrated zegt die, die man is volgensmij verdediger van het jaar gekozen. Als een team niet goed speelt kan je moeilijk alles in je eentje opknappen, automatisch ga je dan het niveau mee van je team.
Kinderachtig gedrag van een ouwe lul

5 oktober 2020 om 22:33

Oh, ik wist niet dat Johan slavendrijver was vroeger.

5 oktober 2020 om 22:37

Hij had er prima tussen gepast, hij ziet het alleen zelf niet. Daarom kun je het hem haast niet kwalijk nemen.

5 oktober 2020 om 22:54

Aldus Soccer81, die hier iemand een gewetenloze martelaar noemt omdat hij het inhoudelijk niet helemaal met diegene eens is. Over fatsoen hoef jij het niet meer te hebben...

5 oktober 2020 om 22:57

Ik heb niemand een gewetenloze martelaar genoemd. Dus leg me geen woorden in de mond. Met zijn uitspraken (laat staan wat hij denkt maar niet zegt) had hij er wel prima tussen gepast was mijn boodschap. Als je fatsoen zo hoog in het vaandel had staan, had je je wel uitgesproken tegen de uitlatingen van Derksen. Die selectieve verontwaardiging kan me gestolen worden.

5 oktober 2020 om 23:33

Ik heb Derksen nog nooit op een racistische uitspraak kunnen betrappen, laat staan op een uitspraak die een slavendrijver zou maken. Maar misschien heb je voorbeelden?

5 oktober 2020 om 23:46

‘Ik heb Derksen nog nooit op een racistische uitspraak kunnen betrappen‘Ook niet toen hij Sylvana Sions op verkapte wijze een aapje noemde?Derksen zei dat zij zo trots als een aapje is en gooide later nog uit eigen beweging eruit dat zij helemaal niet op een pauw lijkt (maar dus wel op een aap)...Dat vind jij geen (verkapte) racistische opmerkingen?

5 oktober 2020 om 23:52

@nijogeth: misschien hoor je alleen wat je wil horen. Racisme is als je de opvatting hebt dat mensen met de ene kleur beter zijn dan mensen met een andere kleur. Nou, Derksen zegt genoeg over mensen met een donkere kleur. Laat dat nou ook niet heel positief zijn. Hoor jij hem wel eens uitspraken als vandaag over blanken doen?

5 oktober 2020 om 23:53

Apocalyps
Hij haalde apetrots en trots als een pauw door elkaar. Die opmerking erna was niet handig inderdaad. Maar om iemand een racist te noemen die een blues festival organiseert met overwegend zwarte mensen en ze zelfs bij hem thuis laat slapen vind ik belachelijk.

5 oktober 2020 om 23:54

Soccer81 Precies dat, bizar. Maar zo lijken zulke zaken al als normaal worden beschouwd. Zogenaamd vrijheid van meningsuiting. Tsja. Als dit norm is dan gaat het goed fout in de samenleving. Maar ja als je al een Wilders in de politiek de vrije loop geeft dan weet je genoeg.

6 oktober 2020 om 00:05

‘Apocalyps Hij haalde apetrots en trots als een pauw door elkaar. Die opmerking erna was niet handig inderdaad.’Jullie denken écht dat hij dit per ongeluk door elkaar haalde? Kom op nou. We praten over Johan Derksen... Het feit dat hij een tijd later nog zegt dat ze niet op een pauw lijkt (en zijn zogenaamde verspreking niet terugnam en corrigeerde) laat zien dat dit een bewuste woordkeuze van hem is geweest.‘Maar om iemand een racist te noemen die een blues festival organiseert met overwegend zwarte mensen en ze zelfs bij hem thuis laat slapen vind ik belachelijk.‘Omdat hij geld met wat ‘schwertjes’ maakt en hij hen in zijn huis laat komen, vind je dit belachelijk?

6 oktober 2020 om 00:36

Maar als je iemand op een aap vindt lijken is dat toch geen racisme, maar dat kan toch zo zijn. Ik noem mijn broertje al jaren een aap en mijn buurvrouw afwisselend een olifant en nijlpaard. Maar ze zijn beide blank, dus dan is het geen racisme. Als je een donker iemand op n aap vindt lijken is het racisme?

Als je nou zegt dat al die donkere mensen net apen zijn, ja dan wordt het wat anders

6 oktober 2020 om 00:48

Het schijnt maar weer net te zijn. Racisme is het lager plaatsen van een bepaald ras. Dat heeft Derksen nooit gedaan. Ik zie nog steeds geen enkele uitspraak waar dat wel uit blijkt. Dus, dan mag ik toch aannemen dat ze er schijnbaar niet zijn en ik dus toch gelijk heb? En ja, apetrots, trots als een pauw, trots als een hond met 7 lullen. Ik haal ook weleens spreekwoorden door elkaar.

6 oktober 2020 om 02:10

Als je iemand op een aap vind lijken? Je weet toch zelf ook wel dat dat niet normaal is om tegen een donker iemand te zeggen.. ik zou zeggen probeer het maar, misschien heb je wel gelijk. En vind niemand je een racist.

6 oktober 2020 om 05:12

Waarom mag je dat niet zeggen tegen een donkere persoon maar wel tegen een witte persoon? Deze vat ik even niet. Ik heb ook wel eens dat ik mensen op een aap vind lijken en dan maakt het niet uit wat voor huidskleur dezemensen hebben. Tegenwoordig moet je dus eerst nadenken en kijken tegen wie je het hebt. Kijk hier gaat het mis, ik maak geen onderscheid in witte, donkere, Aziatische, enz mensen. Ik noem van elke groep iemand wel eens een aap als ik dat niet meer zou doen dan is het racisme

6 oktober 2020 om 07:00

“De hele zwarte gemeenschap ... is gewoon racisme dit keer, geen speld tussen te krijgen”

6 oktober 2020 om 08:35

@nijogeth: dan wil je het niet doen. Als hij zegt “en de hele zwarte gemeenschap” over het niet tegen kritiek kunnen, dan maakt hij daarmee onderscheid met het blanke ras. Daarmee plaatst hij het ene ras wel degelijk boven het andere. Als je dat niet ziet, of niet wil zien 🤷🏼‍♂️

6 oktober 2020 om 08:40

Apocalyps
Dan moet je de racisme aflevering even terugkijken. Daar legt hij het goed uit.

En jij denkt serieus dat hij schwertjes bij hem alleen laat slapen om er geld aan te kunnen verdienen? Sorry, maar vindt jouw reactie heel erg triest. En het blijkt dat je Johan Derksen op dat punt voor geen meter kent.

6 oktober 2020 om 08:57

@soccer81, nee dan heeft hij het over een karaktereigenschap. Dat is geen racisme. Als ik zeg dat Belgen geen gevoel voor humor hebben, dan is dat geen racisme. Dat is mijn mening over een bepaalde karaktereigenschap. Dan roept een Belg, ja maar alleeee heh, ik heb wel degelijk gevoel voor humor! Ehh duhhh.... Logisch nadenken. Soms worden dingen in "algemene zin" gezegd. Natuurlijk is hetgeen Derksen zegt niet van toepassing op de gehele zwarte gemeenschap. Dat snappen mensen echt wel hoor.stop er nou mee om alles tot racisme te bombarderen. Het verliest zo zijn waarde. En dat zou niet goed zijn, want racisme is wel degelijk een wereldwijd probleem.

6 oktober 2020 om 09:06

@ronna maar het kan toch. Ik zie wel eens een donker iemand die echt op een aap lijkt. Net als ik vind dat mijn broertje kenmerken van een aap heeft. Mijn neef wordt heel vaak vuurtoren genoemd omdat ie lang is en rood haar heeft.als ik zeg k*t Duitser moet iedereen lachen, als ik zeg k*t Marokkaan is het racisme.

6 oktober 2020 om 09:14

@jows: racisme is toch altijd een mening? Als ik zeg dat alle blanken pedofielen zijn, is dat geen racisme maar mijn mening. Kom op Jows.

Algemene zin iets zeggen? Hij zei letterlijk ...”en de hele zwarte gemeenschap.” Hoe kun je dit nog goedpraten?

Ik bombardeer niet alles tot racisme, want je kent me niet kunt dat natuurlijk helemaal niet weten. Racisme heeft zijn waarde in Nederland al verloren. Want al is het zo klaar als een klontje, zijn er altijd mensen die het zullen ontkennen. Laten we eerst toegeven wanneer het er is en dan kunnen we daarna de overdreven situatie eruit pikken. Maar dit was zo duidelijk als het maar kon zijn.

6 oktober 2020 om 09:49

@soccer81, is dat zo? De meeste pedofielen zijn volgens mij ook Blanke mannen. Mij doe je er echt geen pijn mee. Het is gewoon zo. Algemeen bekend. Dat maakt mij echter niet meteen een pedofiel. Snap je Ik hoop ook dat ze al die gasten pakken en opsluiten waar het licht niet schijnt. Weg ermee."alle F-Side supporters zijn hooligans". Tja, zal wel. Heb er jaren gezeten, maar ik ben en was echt geen hooligan. Er zitten echter best wel wat hooligans tussen. In algemene zin klopt het wellicht wel."alle voetballers zijn dom". Wordt en is ook vaak gezegd. De meeste voetballers maken hun school of opleiding niet af. Wil dit zeggen dat ze dom zijn? Nee natuurlijk niet. Maar ja, het wordt wel letterlijk zo gezegd. Gewoon zelf nadenken en eens nagaan waarom iets gezegd wordt. Misschien zit er wel een kern van waarheid in alleen wordt het een beetje aangedikt of in algemene zin gezegd.derksen kan dus wel letterlijk iets zeggen, maar dit hoeft niet letterlijk opgevat te worden. Het gaat om de context. Je leest en interpreteert het zoals jij het wil interpreteren. Ik kan dat niet veranderen. Ik interpreteer het op mijn manier.

6 oktober 2020 om 10:03

Ondanks dat ik niet mee eens ben, nette en sterke reactie 👍🏼

6 oktober 2020 om 11:24

Racisme is verwerpelijk en moet aangepakt worden, echter denk ik dat veel mensen behoefte hebben aan een duidelijke uitleg van racisme, de lijn is enorm vaag. Ook zijn Nederlanders van nature een hard en direct volk, zie hans teeuwen of theo maassen. Dit is een beetje onze identiteit, ik denk dat veel Nederlanders bang zijn om dat te verliezen. Het betreurd me dan ook zeer wat er momenteel gebeurt: moddergooien en polarisatie ipv solidariteit en verbinding.

6 oktober 2020 om 18:36

Volgens mij heeft hij niemand ontvangen. Hij praat In de wij vorm we hebben ze ontvangen in de verleden tijd. Dus ja dan is het ook we hebben ze als slaven gehad.

6 oktober 2020 om 10:01

Je snapt zelf toch ook wel dat spelers die in een team van het jaar staan sneller worden overschat dan spelers die in het slechtste team van het jaar staan? Als je vindt dat iemand niet in het beste team hoort, wordt die in jouw ogen overschat. Zo ingewikkeld is dat toch niet.

Het niveau zakt zienderogen als de ene partij de andere partij gaat boycotten en de andere partij daarop gaat stenen gooien naar de ene partij. En als klap op de vuurpijl gaat JD nog een blanke man als Ton Boot aanhalen als kenner van zwarte mensen. En natuurlijk heeft die niets goeds te vertellen over zwarte mensen. Nou dat gaat goed met de integratie en ondersteuning van ons Nederlands elftal. Als we willen dat deze jongens goed presteren in ons Nederlands elftal gaat dit niet helpen.

5 oktober 2020 om 22:38

Ton Boot heeft als basketbalcoach vast met heel wat 'zwarte mensen' gewerkt.

5 oktober 2020 om 23:02

@boca2005, de beste man is hoogbejaard. Hij heeft nooit de NBA gecoacht of iets dergelijks, college basketball ook niet. Eredivisie basketbal is nou niet bijzonder zwart anno 2020 en in de jaren 70/80/90/00 zal dat nog veel minder zijn geweest. Basketbal is ook gewoon in Europa een hele andere sport helaas met andere regels. Veel minder een flashy sport dan in de States. Hij heeft nou niet veel meer ervaring dan de gemiddelde amateur voetbal coach in pakweg Tilburg.

5 oktober 2020 om 23:59

Primetime
Het is wel duidelijk dat je geen kennis hebt van Basketball. Zoek anders even op hoe zijn carrière eruit zag zowel als basketballer en als coach. Anno 2020 is het wel een behoorlijk donkere sport in Nederland en daarvoor ook zeker.

6 oktober 2020 om 00:21

@mansie, en wat zou ik dan moeten zien? Ik zie topprestaties hoor daar niet van maar niet in Amerika waar de sport echt veel en veel meer wordt gedomineerd door zwarte spelers op alle niveaus. Als ik op YT eredivisie basketbal intik zie ik genoeg hoor. Daarvoor hoef ik geen europees/nederlands basketball niet te volgen.

6 oktober 2020 om 00:38

Gedomineerd door donkere spelers?? Dat riekt naar racisme, ik vind dat ze meer blanke en Aziatische spelers een kans moeten geven

6 oktober 2020 om 08:47

@Primetime
De meerderheid van het Nederlands basketball team is donker of heeft buitenlandse roots. Al kijk je bijvoorbeeld naar Donar wat 1 van de betere ploegen in Nederland is dan is ook meer dan de helft gekleurd. Jij doet net of het hier een overwegend blanke sport is. Dat is gewoon onzin wat je verkoopt. En dat zou je door hebben wanneer je niet alleen even YT kijkt.

6 oktober 2020 om 11:20

Donar is 50/50 en ook de max zo beetje. Wat heeft Nederlandse elftal ermee te maken? Boot heeft dat ergens eventjes in de begin jaren 80 gecoacht. Zo’n Charlon Kloof bv, in Suriname geboren. In Amerika college gebasketbald, die zit ook in het Nederlands elftal. Na collegejaren overal gezeten behalve in Nederland

6 oktober 2020 om 13:21

@primetime Ik denk dat jij Ton Boot nog maar even moet Googelen... De man heeft meer titels ggewonnen dan alle trainers van Willem2 bij elkaar.. Ik denk zelfs dat er geen enkele trainer is die in de buurt komt van zijn winstpercentage, en dan bedoel ik geen trainer die maar 1 wedstijd heeft geleid. Trouwens hoe weet jij dat Ton Boot geen goed woord over heeft "zwarte" mensen.. Ben jij bij dat gesprek aanwezig geweest?

6 oktober 2020 om 14:29

@krizzie, het gaat in deze discussie toch helemaal niet om zijn prestaties. Ik zeg zelfs dat de man topprestaties heeft afgeleverd.

6 oktober 2020 om 14:36

Nee Primetime, je vergelijkt hem eerst met een amateurcoach en je insinueert dat hij helemaal niet veel donkere spelers heeft gecoacht omdat je die niet veel hebt hier. Dat is dus beide onzin.

6 oktober 2020 om 15:12

@mansie, nee ik vergelijk zijn ervaringen met zwarte spelers met een gemiddelde amateurcoach in het voetbal in een kleine stad als Tilburg want daar gaat de discussie over. Daar lopen ongeveer even veel zwarte spelers. Het is sws meer dan 10 jaar geleden dat die man een team heeft gecoached. Heb voor de grap trouwens stukjes van die docu gezien van Ton Boot kampioenmaker, bevestigd gewoon mijn beeld

6 oktober 2020 om 15:36

@primetime:heb voor de grap trouwens stukjes van die docu gezien van Ton Boot kampioenmaker, bevestigd gewoon mijn beeld welk beeld is dat dan als ik vragen mag...

6 oktober 2020 om 15:52

Dat ik een behoorlijk wit team zie.

6 oktober 2020 om 16:07

@primetime:nee dat zie je verkeerd.. Je ziet een team.

6 oktober 2020 om 16:09

heb je de opmerking van boca2005 wel gelezen waar ik op reageerde. Je haalt er van alles bij waarover we totaal niet in discussie zijn

6 oktober 2020 om 16:25

Ja hoor heb ik heel goed gelezen.. Ik reageer alleen maar op jou comment...

Als RvdG en JD Memphis op de korrel nemen snapt iedereen dat. Met zijn flamboyante en confronterende levenswijze lokt hij reacties uit. Maar Wijnaldum en VvD zijn het tegenovergestelde van Memphis. Jammer dat zij deze 2 ook oo de korrel nemen. Daarmee krijgen ze geen begrip bij veel mensen.

5 oktober 2020 om 23:26

‘Maar Wijnaldum en VvD zijn het tegenovergestelde van Memphis. Jammer dat zij deze 2 ook oo de korrel nemen.‘

In de ogen van een persoon als Johan Derksen zijn ze allemaal hetzelfde..:

5 oktober 2020 om 23:34

Ja, iedereen is gelijk volgens hem.

5 oktober 2020 om 23:38

Nijogeth,Make that the cat wise... Iedereen uit de schwerte gemeenschap, ja.

6 oktober 2020 om 05:54

@Apocalyps, zeker niet. Neem een Kante, Ake of Fraser. Zal weinig negatiefs over gezegd worden in VI.

6 oktober 2020 om 08:38

@hupvandedonk: nou daar sla je de plank mis. Want Derksen sprak gisteren over de “hele zwarte gemeenschap”.

6 oktober 2020 om 10:12

‘@Apocalyps, zeker niet. Neem een Kante, Ake of Fraser. Zal weinig negatiefs over gezegd worden in VI.‘Er werd wel over de GEHELE zwerte gemeenschap gesproken... Met dit in het achterhoofd, is het veelzeggend om te zien dat jij dan als ‘kleurenblinde’, want ook jij zag geen kleur toch?, Nathan Aké en Henk Fraser opnoemt (in dezelfde zin met Kante) en hen onder de zwerte gemeenschap schaart.Op basis waarvan schaar jij Nathan en Henk Fraser, als kleurenblinde persoon, onder de zwerte gemeenschap, terwijl Nathan je neefje en Henk Fraser je oom had kunnen zijn? Of kun je dat distinct niet maken, omdat ‘ze’ allemaal hetzelfde ogen?

6 oktober 2020 om 11:31

Is er een zwarte gemeenschap dan? En ik mijn hele leven maar denken dat we in een samenleving wonen. Hij zal vast ook wel andere generaliserende dingen hebben gezegd, het is dan ook maar een mens.

6 oktober 2020 om 15:56

Hmm ja, dat is misschien een beetje generaliserend. Dat komt misschien omdat vanuit de andere kant ook elke keer wordt gezegd dat iedereen uit de zwarte gemeenschap klaar is met bepaalde dingen. Een BLM trekt ook iedereen erbij die donker is. Overigens (beetje offtopic, maar een hersenspinsel wat er ineens uitkomt), waar ik me het meest aan stoor bij een organisatie als BLM is dat men zich zwaar inzet in de strijd tegen geweld van blanke personen tegen donkere personen, maar je hoort ze nooit over het geweld van donkere personen tegen donkere personen of donkere personen tegen blanke personen of zelfs blanken tegen blanken. Als je dan schijnbaar zo opkomt voor gelijkheid, dan is het heel erg raar dat je 1 soort geweld belangrijker vindt.

Johan heeft gewoon weer gelijk. Geen speld tussen te krijgen. De waarheid mag je niet zeggen in Nederland

Bizarre uitspraak van Derksen weer. Volgens mij is hij bewust op ramkoers aan het gaan, zodat de Mol hem eruit kan schoppen, en Derksen weer kan jammeren dat "je niks meer mag zeggen in dit land", en meer van dat soort huilverhalen. Voor mij was dit de laatste keer dat ik voorlopig naar dit programma heb gekeken. Niveau is al een tijd dalende, maar het is voorlopig wel even genoeg voor mij.

Een beetje humor moet kunnen hoor. Iedereen is zo licht geraakt tegenwoordig, neem toch eens iets met een korreltje zout..

5 oktober 2020 om 22:50

@ramon: kun je me uitleggen wat er humoristisch was aan het stuk over “zwarte” mensen/spelers? De grap is mij ontgaan namelijk.

5 oktober 2020 om 23:10

Dat vraag ik me ook af ja, ben benieuwd wat de humor daarvan is.

6 oktober 2020 om 00:26

De humor is dat Derksen iets zegt en mensen als jij daar dan hun hele avond aan opofferen om 'er iets van te vinden' op Voetbalzone... Ook al wil je hem negeren hahaha

6 oktober 2020 om 00:39

Zoals het hier staat is het te generaliserend. Hij moet zeg zeggen: heel veel van die mensen/ spelers

6 oktober 2020 om 11:34

Laat hem arresteren dan! Ooh wacht.. Het mag toch wel! Jullie meningen zijn "thank god" geen wet. Je weet pas wat je mist als er geen vrijheid van meningsuiting meer is. Je kunt namelijk ook niet kijken, daar zie ik helaas niemand meer op in gaan. Omdat ze dan uitgelult zijn.

Laten we het er op houden dat Van Dijk én Derksen beiden al weken niet meer in vorm zijn en met kritiek om kunnen gaan..

Heeft hij echt dit soort uitspraken gedaan over 'de hele zwarte gemeenschap'? Verontrustend om te lezen dat mensen zich hier dan ook gewoon volledig bij aansluiten en niets verkeerds zien in dit soort polariserende teksten. Ik houd mijn hart vast.

6 oktober 2020 om 11:42

Als je het weerlegd met wat Akwasi allemaal zegt is Derksen een lief schoothondje. Verontrustend dat je daar zo makelijk aan voorbij gaat.

8 oktober 2020 om 18:16

Ik wist niet dat dat vanaf nu relevant is in alles wat Derksen zegt. Ik wist ook niet dat ik een verantwoordelijkheid had voor de woorden van Akwasi. In mijn beleving is het namelijk niet zo dat ik door het met Derksen oneens te zijn, ik het eens ben met Akwasi. Ik voel me daar in elk geval niet verantwoordelijk voor. Maar jij wil mij daar schijnbaar wel verantwoordelijk voor maken. Dus voor jouw geruststelling; ik vond de uitspraak van Akwasi over het schoppen van zwarte Piet not done.

Oh, oh, oh, oh.... “gastvrij ontvangen”..? Volgens mij weet hij niet wat NL met landen zoals Suriname heeft gedaan.. Oude, dwaze snorremans! Respect stamt af vanaf het begin van de mensheid en heeft altijd één specifieke eigenschap gehad (en nog steeds), dat het van beide kanten moet komen.

5 oktober 2020 om 23:14

Heel ziek, echt bizar. En mensen het maar niet willen inzien of er zijn hier echt veel Pvv ers. En dan roept ie uh ja de zwarte gemeenschap is hier gastvrij ontvangen, zo van ze zouden hun mond moeten houden en ons (Derksens soort dus zoals hij het blijkbaar ziet) op hun blote knieeen moeten danken. Pff, over van Dijk, sprak ie al onzin uit, en ja hij mag em overschat vinden prima, alhoewel hij er geen kijk op hebt maar ze vinden het onzin dat anderen de vrijheid hebben om hun acties te ondernemen zoals die voetballers gedaan hebben en dat vinden ze dan belachelijk, en willen ze dat ze dat niet mogen doen maar zelf wel alle vrijheid willen opeisen. Hoe hypocriet.

5 oktober 2020 om 23:32

Wat NL met Suriname heeft gedaan.
Sorry maar wat heeft dat precies met de emigratie van ‘75 te maken?
Daarnaast kunnen we het nog hebben over de societeit Suriname , familie van Aerssen Sommelsdijck maar ik geef het op - laten we het maar houden op : schuld van NL !😂

Er zijn veel redenen om dit programma te boycotten. Op de eerste plaats is het een inhoudsloosprogramma. Het is een programma waar ze de tijd tussen de ellenlange reclameblokken vol weten te maken met onzinnige discussies en uitspraken. Zo nu en dan spelen ze op de man om te scoren. Het gaat nooit over tactiek, manieren van pressie uitvoeren, looplijnen. Wat een verademing is het dan om op de Zondag Rondo te bekijken waar iemand als Ten Hag de tijd krijgt om zijn verhaal te doen. Waar het draait om de trainer ten Hag, en niet over de wijze waarop hij zich uitdrukt.

5 oktober 2020 om 23:17

Ja maar pas op hoor, dat mag je niet zeggen. Tss, het programma was prima, maar Derksen zit het helemaal kapot te maken, zeker sinds ze te veel met randzaken bezig zijn ipv het bij voetbal te houden. En fatsoen en respect is bij Derksen niet bekend. Maar ja men geniet van sensatie en iemand zien brabbelen en anderen de grond inboren.

6 oktober 2020 om 00:41

Heb je rondo gezien? Niet 1 kritische vraag richting ten hag over labyad, promes en alvarez, terwijl we daar nu juist wat over wilden horen.
Je kunt veel zeggen maar gijp en Derksen zouden daar wel naar vragen

6 oktober 2020 om 01:06

Kijk Voetbal International op YouTube met Kees Jansma en de Goat Suley. Dat zijn mensen die echt weten waar ze het over hebben

Ach die hele boycot is toch waanzin. Akwasi roept ten overstaan van honderden mensen op de Dam op tot geweld en niemand durft er iets van te zeggen. Johan Derksen maakt een slechte grap, en daar komen al die schijnheilige spelers van het Nederlands elftal aan met hun boycot. We hebben jarenlang het gedoe gehad rondom de rechtszaak van Wilders naar zijn debiele uitspraak, maar Akwasi wordt niet aangeklaagd omdat hij niet gemeende excuses maakt. En de NPO doet ook gewoon vrolijk mee, door Akwasi een speciale award te geven voor zijn strijd tegen racisme. Die Award is een mes in de rug voor de vele mensen die racisme op een vredige manier tegen gaan. Die de verbinding proberen te zoeken met de andere mensen. Iemand die op de Dam wat staat te blaten en op roept tot geweld, die is niet bezig met een strijd tegen racisme, die is bezig de boel nog verder te laten escaleren.

6 oktober 2020 om 03:10

Ik vraag mij echt af waar die hele vergelijking tussen Derksen en Akwasi vandaan komt? De een heeft een show dat elke week 500000 kijkers trekt, en de ander mag waarschijnlijk blij zijn als hij voor 50 man optreedt elk weekend. Kom op zeg. Totaal niet te vergelijken in deze situatie.

6 oktober 2020 om 07:36

Dan heb ik nog iets wat niet te vergelijken valt, De een roept op tot geweld op een doodserieuze demonstratie, waar geen plek is voor (slechte) grappen. De andere maakt een slechte grap, in een programma wat totaal niet serieus te noemen is. Kijk, ik vind het programma ook al jaren niet meer zo boeiend om te kijken, maar als je het kijkt, neem het vooral niet te serieus.

Ik zou eerder het WK in Qatar boycotten dan Johan Derksen. Als je een statement wilt maken tegen racisme en slavernij moet je daar zijn. Nu zijn de spelers van het Nederlands elftal alleen maar hypocriet.

5 oktober 2020 om 23:35

Dan had het Nederlandse elftal ook niet naar het WK2010 en WK2014 moesten gaan. Daar is nu nog steeds ook veel slavernij en racisme. Gelukkig zeg je de spelerS van het Nederlandse eltal en niet bepaalde spelers. Overigens Oranje heeft toch niks te zoeken op een WK of EK. Er is toch niks te behalen...

6 oktober 2020 om 00:07

Als we alles zouden boycotten om misstanden dan zouden we geen kleding meer kunnen kopen en ook geen electronica. De consument wil alles zo goedkoop mogelijk.

Imo mag Johan Derksen kritiek uiten op wat hij wilt, maar hij moet niet aankakken met dat gastvrijheid gelul. Ik ben 3e generatie Turkse Nederlander, ik ben hier geboren en getogen, werk hard, betaal netjes mijn belasting en ben niemand een moer verschuldigd, en al helemaal Johan Derksen niet. Mijn opa is hier verwelkomd, niet ik. Ik ben een volwaardig Nederlander net als Van Dijk, Ihattaren en Depay en daar heeft Derksen niks over te zeggen.

5 oktober 2020 om 23:49

Helemaal met je eens. Trek je niks aan van deze man. Die Derksen denkt dat hij de oorspronkelijke bewoner van Nederland is, met zijn bizarre uitspraken. Maar nog bizarder vind ik sommige hier die de ernst van zijn uitspraken maar niet inzien. Sneu.

5 oktober 2020 om 23:55

‘Mijn opa is hier verwelkomd, ik niet.’Maar je weet dat een bepaald slag volk jou altijd zo zal blijven zien. Je wordt getolereerd en niet geaccepteerd.

6 oktober 2020 om 10:37

@apocalyps - Tja, een bepaald slag volk zal hem ook gewoon als Nederlander benaderen en een bepaald slag volk houdt zich er niet eens mee bezig. Je moet ook niet achter elke boom een vijand gaan zien, want dan blijf je bezig. Als ik op straat loop, denk ik echt niet: "hey, daar loopt een Marokkaan, hey, daar loopt een Turk of hey, dat zal vast een Duitser zijn.".

6 oktober 2020 om 13:25

@apocalyps: Je weet dat als je naar een ander wijst er ook 2 vingers naar jezelf wijzen he..

6 oktober 2020 om 16:37

'@apocalyps - Tja, een bepaald slag volk zal hem ook gewoon als Nederlander benaderen en een bepaald slag volk houdt zich er niet eens mee bezig.'en je een deel die zich daar wel mee bezighoudt en hem als 'buitenlander' ziet / blijft zien (en dat zijn veelal juist de personen die menen dat zij geen kleur o.i.d. zien). Dit is een gegeven en heeft mijns inziens niks met achter elke boom een vijand zoeken te maken, bepaalde dingen worden in je schoot geworpen... Overigens, afhankelijk van de insteek, hoeft dit overigens niet per se verkeerd of slecht te zijn, als je snapt wat ik bedoel.'als ik op straat loop, denk ik echt niet: "hey, daar loopt een Marokkaan, hey, daar loopt een Turk of hey, dat zal vast een Duitser zijn."'dit is hoe jij het benadert, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Vandaar dat ik af en toe refereer naar een 'bepaald slag'.

6 oktober 2020 om 16:43

'@apocalyps: Je weet dat als je naar een ander wijst er ook 2 vingers naar jezelf wijzen he..'ik begrijp in deze context niet wat je hiermee precies wil duidelijk maken. Waarom wijzen er drie vingers naar mijzelf?vind je mij hypocriet als ik aankaart dat er personen zijn die anderen, ondanks het feit dat zij hier geboren en getogen zijn en (deels) met de Nederlandse normen en waarden zijn grootgebracht, hen nog steeds als een 'buitenlander' zien?

6 oktober 2020 om 00:20

Ik vind het ook niet prettig dat er mensen zijn die het (blanke) Nederlanders kwalijk nemen dat Nederland zich meer als 100 jaar geleden met slavernij bezigde. Ik ben niet verantwoordelijk voor de daden van die generatie. Net zo goed als de huidige generatie Duitsers, de schuld van de Holocaust niet op hun mouw gespeld willen krijgen. Er zijn verschrikkelijke dingen gebeurt in de wereld geschiedenis,dat zal iedereen erkennen. Maar wees fair in je oordeel over de huidige generatie mensen. Zij dragen geen verantwoordelijkheid voor de daden van de voorgaande generaties.

Aangezien mijn eerdere reactie is verwijderd vanwege een gebrek aan onderbouwing en daarvoor een punt in mindering is gebracht zal ik mijn vrije mening bij deze voor de moderator beargumenteren.
Mijn reactie: Wat de eerste drie alinea's betreft geef ik ze het grootste gelijk.
De drie alinea's zijn opgesteld door de redacteur.
In de eerste alinea wordt gesteld dat de analisten cynisch reageerden op de boycot van Veronica Inside door Oranje. Deze boycot is te onzinnig voor woorden. Een groot aantal voetbalfans kijkt naar veronica inside, de heren voetballers weigeren de reporters van dit programma nog langer te woord te staan omdat één van de analisten iets gezegd heeft wat de voetballers tegenstond. Het programma wordt als het ware gemuilkorfd.
In de tweede alinea staat geschreven dat Johan Derksen kritiek had op de prestatie van Virgil van Dijk tijdens de laatste wedstrijd van Liverpool. Liverpool verloor deze wedstrijd en kreeg 7 doelpunten te incasseren. Wanneer centrale verdediger en leider van de verdediging Virgil van Dijk goed had gepresteerd dan had zijn team geen zeven doelpunten tegen gekregen. Van Dijk zette zijn verdediging niet goed neer en greep zelf niet kordaat in. Van Dijk heeft de afgelopen twee seizoenen goed gepresteerd met zijn team, maar eerder werd hij nog niet goed genoeg bevonden voor Ajax, PSV en 0ranje. Een wereldtalent was hij dus nooit. Van Dijk heeft de afgelopen twee seizoenen ook individueel bijzonder goed gepresteerd maar tot nu toe presteert hij dit seizoen nog niet goed.
In de derde alinea staat dat Johan Derksen spottend reageeerde: "Als ze ons gaan boycotten, is het afgelopen met het programma, hè?" Dat werd inderdaad gezegd, de boycot zal echter weinig invloed hebben op de kijkcijfers. De kijkers kijken immers om Derksen en Van der Gijp hun mening te horen geven. Het zou leuk zijn als we onze internationals ook eens konden horen maar ook niet meer dan dat. De kijkers kijken immers niet om de mening van onze internationals te horen.
Ik distantieer me van hetgeen in de overige alinea's wordt gezegd en geschreven.

Ben het toch best wel eens met dat stukje over respect. Wij moeten respect tonen voor het Islamitische gelijk en alle bijkomstigheden als het suikerfeest/ramadan waar heel NL rekening mee moet houden. Maar naar onze tradities, die de migranten in ons land niet aanstaan, hoeft geen rekening te worden gehouden. We moeten inpassen hier in NL dat al onze tradities niet worden afgepakt en ingeruild tegen tradities van alle andere samenlevingen in onze "multiculturele samenleving"

6 oktober 2020 om 03:48

Extreem rechts kom maar door Echt te bizar voor woorden de reacties die je hier leest, de ene nog triester dan de ander. En dan lees je nog her en der, volgens mij zijn we best liberaal. Man man man, maak van Derksen je president en ga lekker met zn allen op terschelling wonen.

6 oktober 2020 om 06:23

Teedee, grote kans dat fanatieke Derksenfans ook onder een Trumpdekbed slapen..

6 oktober 2020 om 10:25

Of je bekijkt de hele situatie van twee kanten. Dat heeft niets met extreem rechts of uberhaupt een politieke stroming maken, maar gewoon met gelijkheid waar iedereen zo op hamert. Telkens politieke stromingen aanhalen omdat je anders daadwerkelijk inhoudelijke argumenten moet aanhalen is ook zo'n zwaktebod. Als iemand voor de klimaatwet is, is hij automatisch een links gekkie en als iemand iets van kritiek over migranten heeft, is ie automatisch een rechtse gek.

6 oktober 2020 om 10:27

Want als je links bent, ben je beter dan rechts? Jij kijkt zeg maar een beetje neer op iemand die rechts is...

7 oktober 2020 om 00:39

@sirius ik kan simpelweg bijzonder weinig met nationalisme, dat hoge wij/zij gehalte. Intolerantie jegens andere bevolkingsgroepen op basis van geloofsovertuigingen, nationaliteit, huidskleur, cultuur of andere randzaken kan je op allerlei manieren proberen recht te lullen, wat vaak geprobeerd wordt door te generaliseren op basis van wat de rotte appels uithalen, maar dat komt er bij mij niet in. Die discussie kan ik hier wel met 200 verschillende mensen proberen te voeren, terwijl uit de gemiddelde reactie al blijkt hoe het empatisch vermogen en de intellectuele capaciteiten ervoor staan. Nee dat is me het niet waard op dit voetbalforum. Die discussie bewaar ik wel voor in het dagelijks/"echte" leven, waar het daadwerkelijk iets uithaalt.

6 oktober 2020 om 10:38

Wat is dat voor onzin dat wij allemaal rekening moeten houden met het suikerfeest/ramadan? Ik heb jarenlang in Rotterdam en Amsterdam gewoond en heb nog nooit 'rekening gehouden met Ramadan'. Ja er waren buurtbewoners die het vierde, laat ze lekker. Ik hoefde daar nooit rekening mee te houden. Je doet net alsof mij een soort cultuur wordt opgedrongen wat gewoon onzin is.

6 oktober 2020 om 16:51

@orgullo, dat snap ik ook niet. Vaak willen moslims wel graag met kerst ed werken omdat deze dagen toch niks te doen is.

3x staat er 'het boycot' in het artikel en niemand die het opvalt? Het is toch algemeen bekend dat het 'de boycot' moet zijn?

Mensen die fan van Derksen zijn, zijn ook vaak fan van Trump of is dat een verkeerde analyse? "Lomp, asociaal, neerkijken op, racistische trekjes etc"

6 oktober 2020 om 13:19

Denk dat je er behoorlijk naast zit met je analyse..

“En die hele zwarte gemeenschap,al die mensen zijn hier hartstikke gastvrij in Nederland ontvangen, worden helemaal met andere ogen bekeken, maar die hebben totaal geen respect voor Nederlandse tradities.” Quote
Diep triest gewoon dit!!!!

6 oktober 2020 om 06:52

Ik zal je wat vertellen Johan, ik ben in NL geboren, men zal mij zien als een gekleurde, vind ook dat te vaak naar racisme gegrepen wordt. Maar sinds enkele maanden schaar je mij onder een bepaalde groep, nu wederom. Ondanks dat ik regelmatig kan lachen om je programma, sla je de laatste maanden helemaal door en begint het wat zielig te worden.

6 oktober 2020 om 13:28

@snipez14:maar dat gebeurt toch van beide kanten? Ik bedoel, ik word door BLM ook gewoon uitgemaakt voor racist omdat ik toevallig een wit kleurtje heb..

6 oktober 2020 om 14:31

@krizzie, ja dat is precies hetzelfde.. jouw pijn omdat je toevallig een wit kleurtje hebt is minstens even zwaar dan al die donkere aanstellers die het niet zo tof vinden dat je hun "zwarte gemeenschap noemt". Ik bedoel ze moeten toch juist blij zijn dat mensen als jij en Derksen hun "met open armen hebt opgevangen"?

6 oktober 2020 om 16:06

Beide kanten? Heb dat niet gehoord almaar als dat geroepen is, is dat ook verwerpelijk! Ik vind tevens onzin als mensen hun excuses zouden moeten aanbieden voor iets hun voor voor ouders gedaan zouden hebben. Maar ik reageer nu op de tekst van Derksen, en ondanks dat ik weet dat het geen racist is, is dit gewoon een discriminerende opmerking, punt!

6 oktober 2020 om 16:12

@pii2:hahahahahahahahaha sorry hoor, maar dit is precies wat ik bedoel met mijn reactie.. Waar heb ik hun een "zwarte gemeenschap" genoemd? of dat ik ze met open armen heb ontvangen?hoezo is dat niet hetzelfde dan? ja we hebben een ander kleurtje, maar is toch precies hetzelfde. beide gevallen scheer je over 1 kam..dat jij daar aan mee doet zegt genoeg over jou. Heb er trouwens niet veel last van hoor, dat ze dat zeggen. Komt waarschijnlijk dat ik niet van die lange tenen heb.. Dat jij dat gelijk mijn pijn noemt geeft al wel aan hoe je tegen mij aankijkt terwijl het enige dat je van mij weet is de 2,5 zin erboven staat..

6 oktober 2020 om 17:31

@krizzie Tja je probeert iemand zijn argument te ontkrachten door te stellen dat het van beide kanten komt en dat je door BLM wordt uitgemaakt als racist omdat je toevallig een wit kleurtje hebt, alsof beide precies hetzelfde betreft. Hiermee verdedig je indirect wat JD heeft gezegd, dus leg ik de woorden zo neer alsof jij hetzelfde denkt. Als je het net zo aanstotend zou vinden dan had je het ook niet verdedigd, of zit ik hier fout? Ik persoonlijk, vind onderscheid maken tussen mensen op basis van kleur het allerdomste wat er is. Ook zijn mensen die zichzelf niet kunnen inleven/plaatsen in anderen per definitie laagontwikkeld. Dat jij geen lange tenen hebt in deze kwestie komt doordat dit onderwerp je niks doet. Als ik zou zeggen dat "de gehele witte gemeenschap" bevooroordeeld en racistisch is, dan wil ik wel zien of jouw tenen (en die van iedereen die nu stelt dat JD helemaal gelijk heeft, inclusief JD zelf) nog steeds zo kort zijn ;-). Waarschijnlijk niet en dat is ook logisch omdat ,bij lange na, niet iedereen dat is.

6 oktober 2020 om 08:05

ik neem wel aan dat hij de zwarte gemeenschap bedoelt die non stop loopt te jammeren. In dit geval had hij het over die spelers van het Nederlands elftal die dreigden met een boycot. Daar zal hij echt niet de normale donkere man mee bedoelen die gewoon werkt en in zijn ogen normaal doet. Tja ik vind het ook weer oliedom geformuleerd moet ik zeggen.

6 oktober 2020 om 08:42

@Apeldoorner: man is 73, hij moet onderhand wel hebben geleerd om duidelijk te zeggen wat hij bedoelde. Hij heeft het gewoon dit keer goed verpest. Hij zat in zijn emotie en zei “de hele zwarte gemeenschap”. En dan heb je mensen als jij die het goedpraten omdat hij het wel anders zou bedoelen. Hou op aub.

6 oktober 2020 om 09:20

@soccer81, hoezo doet zijn leeftijd er toe Dit is nou precies zijn punt. Hij zegt iets en er wordt één zin uitgehaald. Natuurlijk heeft hij het niet over de gehele zwarte gemeenschap. Dat zegt hij in algemene zin. In zijn algemeenheid. Dat moet je dus niet letterlijk zo zien. Dit is de censuur. Je moet tegenwoordig alles wat je zegt vooraf wegen. Sterker nog, eigenlijk is een live programma vandaag de dag niet meer mogelijk. Het grappige is dat jij en je medestanders (ik zeg expres niet jullie) het punt van Derksen gewoon onderstrepen. Wat hij zegt klopt.come on man.... Maak je niet zo druk om die man en wat hij zegt. Dat is zijn mening. Boeien. Jij weet wel beter toch? Toch?

6 oktober 2020 om 09:29

@jows: omdat ik ervan uitga dat hoe ouder je wordt, hoe wijzer hahah, misschien bij hem dan niet.

Jows, aub bro.. je kan niet letterlijk “de hele zwarte gemeenschap” roepen en daarna beweren dat het algemeen is. Dat zijn heel bewust gekozen woorden.

Jows, je lijkt me echt een toffe gozer die het gesprek op een leuke manier aangaat. Maar hier gaan we op deze manier niet uit komen hahah..

6 oktober 2020 om 10:10

@soccer81, we verschillen gewoon van mening. Ik denk dat hij die woorden niet bewust kiest en dat hij het in algemene zin zegt. Daar kun je iets van vinden, dat doe je ook en dat mag ook. Ik vind het geen racisme. Jij wel.en, mijn pa is 77 en nog steeds voor Feyenoord. Dus wijzer met de jaren? Mwoah... p.s. Ik vind gewoon dat er op een normale manier gediscussieerd moet worden. Ik weet dat er racisme is al zijn dat veelal ook vooroordelen. Doen we allemaal aan mee. Jij, ik, je buurman en ook Derksen en Akwasi. Niemand is perfect. Misschien moeten we wat minder op elkaar letten en elkaar gewoon een beetje laten gaan. Niet meteen vallen over één woordje, maar eens vragen wat bedoel je daar precies mee? Dan zul je zien dat het niet zwart of wit is, maar grijs.

6 oktober 2020 om 10:23

‘Daar zal hij echt niet de normale donkere man mee bedoelen die gewoon werkt en in zijn ogen normaal doet.’Hoe bedoel je dit precies?Donkere mensen die (terecht) inhoudelijke leveren op het functioneren van Johan Derksen, zijn per definitie abnormaal, werkloos en de aberraties in de Nederlandse samenleving?

6 oktober 2020 om 12:01

@Soccer81 Ik ben heel benieuwt naar jou mening over Akwasi en hoe hij mag oproepen tot geweld. Maw, wat vind je er van als Derksen over een maand zijn woorden terug neemt?

6 oktober 2020 om 14:43

Verschil tussen die twee is dat Derksen zijn woorden nooit zal terugnemen, hij gaat eerder René van der Gijp aanvallen met dat hij hem heeft uitgelokt dingen te zeggen, die hij gewoon meent. Ik denk eerlijk gezegd dat het Derksen ook geen moer meer interesseert wat anderen over hem zeggen en daarom maar zegt wat hij denkt. Dit gaat alleen maar erger en erger worden vrees ik.

6 oktober 2020 om 16:30

@pii2: Akwasi nam ze ook pas terug na aandringen van het OM (nog niet eens eigen initiatief, want hij had geheugenverlies/was gehacked/was een leugen van de media). Dan heb ik meer respect voor Johan Derksen dan voor Akwasi, Johan Derksen blijft tenminste achter zijn uitspraken staan ongeacht de consequentie. Om nog maar niet te spreken over de tweets van Akwasi uit eerdere jaren. Daar heb ik hem nog niet over gehoord, jij wel? Of is dit ook een leugen van de rechtse media/geheugenverlies/hacker...

6 oktober 2020 om 17:09

@krizzie Ik ben niet zo'n complottheorie denker helaas. Verder vind ik het wel grappig dat je respect hebt voor mensen die hun fout niet durven toe te geven :P. Qua intelligentie schat ik Derksen wel wat hoger in dan Akwasi maar de laatste tijd begint JD steeds meer een vervelend kind te worden met uitspraken die steeds racistischer zijn.wat betreft de tweets, ik moet zeggen dat ik die Akwasi helemaal niet volg o.i.d. maar het lijkt mij ook niet echt iemand die hoogwaardig niveau tweets kan versturen..

6 oktober 2020 om 20:04

@jows: Hahah dat van je pa en Feyenoord, prachtig.. ik snap je reactie, alleen is het lastig vragen aan iemand die op tv iets roept. De kans om dat te vragen is er niet echt..

6 oktober 2020 om 20:10

@baabman: ik kende die hele Akwasi geen eens. Rare opmerking van hem wat hij had geroepen. Hij had echter wel over zwarte piet, niet een ras of bevolking of wat dan ook. Nog steeds fout, maar het ging hem om waar zwarte piet in zijn beleving voor staat. Slim? Absoluut niet en onnodig. En had ook best op zijn vingers getikt mogen worden voor de uitspraak..

Derksen z’n rascistisch/discriminerend getinte opmerkingen doet hij stelselmatig over donkeren, Marokkanen, homo’s en vrouwen. Zijn bereik is ook veel groter dan zo een Akwasi die ik bijv niet kende. De impact is ook groter, dat weet hij.. Enige waar Akwasi bij mij bekend is geworden is omdat Derksen er zo over aan het schreeuwen was. De beste man is 73, geef het goede voorbeeld denk ik dan..

Iedere week worden de zelfde onderwerpen die veel “buzz” genereren, gerecycled en opnieuw gepresenteerd. Ik begin er een beetje moe van te worden. Dit programma gaat al lang niet meer over voetbal, maar ja, ik blijf zelf ook gewoon weer op dit soort artikelen klikken.

Sinds Van Dijk zich heeft opgeworpen tot het geweten van zwart Nederland is hij er nou niet bepaald beter door gaan spelen. Wellicht heeft Van Dijk ook een mening over hoe er wordt omgegaan met de Aziatische arbeiders in Qatar?

Was te verwachten, ookal zegt hij van niet, Johan heeft best lange tenen. En ga je erop staan dan kan je erop rekenen dat hij je terugpakt. Nou was die hele boycot natuurlijk ook wel heel triest, daar hadden slimme jongens als Wijnaldum en van Dijk zich niet mee moeten inlaten. Zij mogen en moeten een mening hebben, die uitdragen als uithangborden en aanvoerders van Nl11 zeer correct, maar een boycot is discussie uit de weg gaan. Dat wordt een vorm van protest en daar zijn ze niet voor. Dat die jongens dan ook nog rare social media posts gaan plaatsen en daarop commentaar geven, geeft gelijk aan dat ze geen aanvoerder zouden moeten zijn van Nl11 en zelfs Nederland niet zouden mogen vertegenwoordigen. Johan zit in een programma waar meningen verkondigt worden maar hij heeft geen officiele functie, van Dijk en Wijnaldum wel als aanvoerder en vice aanvoerder, die zouden hun excuses moeten maken.

Ben het volledig eens met Derksen. Die cultuur dat als je je beledigd voelt, hangt me de strot uit. Met de vinger wijzen naar mensen en hen racist noemen zonder enige vorm van bewijs, is dat waar we naartoe willen? Kan toch niet de bedoeling zijn. En het ergste is dat het spelers zijn die zelf niks durven zeggen achter de camera maar zich volledig laten gaan op social media. Heel stoer met je kettingen en kapsels doen, maar in real life een softie.

Tja, het is natuurlijk een verkapte manier om even terug te slaan, maar toch zit er wel wat waarheid in (met betrekking tot het spel van Van Dijk). Van Dijk heeft het al een tijdje niet echt. Hij speelt de laatste maanden te vaak niet goed en waar dat dan aan ligt, dat zal Van Dijk zelf beter weten mag ik hopen. Over het andere deel: Hij heeft dan wel niet helemaal ongelijk, maar de meningen van Derksen zijn altijd wel erg afstandig van nuance. Om het dan zo kort door de bocht te brengen is dan ook niet heel handig.

Johan Derksen uit zich ook wel negatief ergens uit, waar hij niet de juiste informatie bezit. Zoals de kring bij Vitesse na de wedstrijd tegen Heracles, op het veld. Ik vermoed dat Johan dacht dat het na elke wedstijd gebeurden. Doordat veel spelers interlandverplichtingen hadden en de spelers niet meer elkaar zouden zien, omdat de spelers in 2 kleedkamers zaten, konden ze elkaar op het veld nog succes wensen. Dus Johan moet zich als goed journalist wel goed laten inlichten voor hij wat zegt.

Wat opvalt bij Derksen en vele met hem is dat ze uitspreken dat je alles moet kunnen zeggen, maar zodra iemand dat doet en het past niet in hun gedachte goed, dan vinden ze het maar stom en worden er excuses gezocht. "zijn hier hartstikke gastvrij in Nederland ontvangen, worden helemaal met andere ogen bekeken, maar die hebben totaal geen respect voor Nederlandse tradities". Sorry maar in welke wereld zou dit aan elkaar gerelateerd moeten zijn. Gastvrij en alles accepteren staat niet 1-op-1. Sterker, is het niet juist het klagen over sommige dingen dat misschien wel een grotere tradities? Het opvallende is dat vele argumenten altijd berusten op: het is maar een grap, het is traditie of een complete gebrek aan kennis van de geschiedenis. Derksen mag zeggen wat ie wil, maar hij zou juist een voorstander moeten zijn van al die mensen die zo gastvrij zijn ontvangen en klagen, want die doen dat juist ook. Juist hij zou zich daarin moet herkennen.

6 oktober 2020 om 14:39

@rickv:"sterker, is het niet juist het klagen over sommige dingen dat misschien wel een grotere tradities"dat is gedogen ook, maar daar hoor je niemand over....

Ik spring best wel eens in de bres voor Johan, maar zijn relaas over respect en dat we die jongens met open armen ontvangen is echt tenenkrommend. Hij slaat nu gewoon door richting de Thierry Baudet kant. Hoezo hebben wij Van Dijk, Wijnaldum en Depay met open armen ontvangen? Zijn gewoon in Nederland geboren Nederlanders. Verder was het ook een compleet context loos verhaal. Derksen lijkt nu soort van geforceerd zijn punt te willen blijven maken, maar dit sloeg nergens op.

Derksen is in het algemeen gewoon een heel naar mannetje. Hij is bijzonder intelligent en weet van te voren precies waar hij een gevoelige snaar kan raken, zodat simpele zielen zoals wij erop gaan reageren. Dat is zijn hele rol, een toneelspel! Geloof me thuis op de bank bij zijn vrouw hoeft hij die grappen niet uit te halen. Zelfs het lef hebben om de sponsoren te benoemen en dat ze weggaan! Ondertussen wel janken over zijn overhaaste beslissing om Salaris in te leveren bij een goede doel...daar is ie ziek van hoor!

Beste Johan het is al lang duidelijk, ga gewoon bij PVV of fvd solliciteren. Want over voetbal discussiëren is niet voor jou weggelegd . Je haalt teveel dingen door elkaar, altijd maar blijven loeren op de gekleurde mensen en maar hopen dat een foutje maken.ga je leven zoeken man . Natuurlijk niet, je weet wel dat een hoopje leeghoofden genieten van je smerige praatjes, lekker rijk worden dankzij die leeghoofden. Maar helaas voor je. Die vijvertje is al leeg gevist door meneertje Wilders en beudet

Voor mij heeft Derksen helemaal gelijk. Je mag niks meer zeggen over het gedrag van bepaalde mensen of groepen mensen of je bent racist. Ik zeg bijvoorbeeld dat ik rappen absoluut geen muziek maken vind. Ik vind het gelul met een achtergrond muziekje. Daar word ik links en rechts door voor racist uitgemaakt. Tot ik meldde dat Lange Frans toch echt gewoon een Nederlandse blanke jongeman is die ook hetzelfde doet. Ik verkondigde er vervolgens nog eens bij dat een opvallend groot aantal rappers zich in de hoek der criminelen bevindt en daar in de gebezigde teksten nog trots op is ook. Ik vind het allemaal best, ze rappen maar een eind weg als ze daar plezier uit halen. Ik hoef er immers niet naar te luisteren en kijken. Geef mij maar bluesmuziek. Van Rory Gallagher, BB King, John Lee Hooker, Eric Clapton, Muddy Waters en Stevie Ray Vaughan. Zowel blanke als minder blanke mensen. Wat kan mij dat kleurtje schelen ?

Van Dijk ligt niet meer goed bij Derksen dus dan kun je dit verwachten. Een daadwerkelijke analist had gezien dat de defensie van Liverpool debiel hoog stond. Een lange bal en de defensie was gebroken, denk dat drie of vier doelpunten van Villa met een lange bal werden voorzien gevolgd door een sprint.

Gewoon niet meer naar het Nederlands elftal kijken. Heel simpel. Ben die overbetaalde nitwits met hun politiek-correcte slappe hap meninkjes totaal zat.
Al verliezen ze alle wedstrijden op het EK, Nations League en plaatsen ze zich niet voor dat ellendige toernooi in Qatar, ik zou er geen traan om laten. Helemaal klaar met deze groep spelers. #notmyteam om het in Instagram taal samen te vatten.

Ik sta helemaal achter Derksen, de linkse partijen verdoezelen onze traditie 's maar ja eigen belang

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren