Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz in tranen na kampioenschap PSV: ‘Hij hoort hier bij te zijn’

Laatste update:

Peter Bosz was emotioneel na het behalen van het kampioenschap van PSV. De kampioenstrainer kreeg tranen in zijn ogen toen Hendrie Krüzen, met wie hij jaren heeft samengewerkt, ter sprake kwam. Laatstgenoemde werkte bij diverse clubs samen met Bosz, maar besloot vorig jaar om niet mee te gaan naar PSV.

"Dit is nieuw voor mij, geweldig", zegt Bosz na afloop met een glimlach bij ESPN. Verslaggever Jan Joost van Gangelen wil vervolgens weten wat de kampioenstrainer voelde na het laatste fluitsignaal in Eindhoven.

"Dat is mooi, de ontlading. Een kampioenswedstrijd is nooit een goede wedstrijd. En dat blijkt wel. Maar je bent een heel jaar bezig. Ik breng meer tijd met die jongens door dan met mijn vrouw. Het voelt als je kinderen en je bent samen bezig. Je werkt er hard voor, dan is het geweldig als het lukt."

"Ik hoop dat de PSV-supporters genoten hebben van ons voetbal. Dat vind ik gewoon heel belangrijk. Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen, en we scoren vier keer. En dat is PSV dit jaar, denk ik", benadrukt de gelukkige Bosz.

Emotioneel


Marciano Vink vraagt aan Bosz wie in de technische staf hem het meeste tegengas geeft. "Weet je, dat klinkt heel stom. Maar degene die ik mis nu is Hendrie (Krüzen, red.)." De PSV-trainer wordt emotioneel en draait zich met tranen in zijn ogen om, om daarna pas de vraag verder te beantwoorden.

"Hij hoort hier bij te zijn. Hendrie is mijn maatje, 23 jaar hebben we opgetrokken", verwijst Bosz naar het feit dat hij bij diverse clubs samenwerkte met zijn trouwe assistent Krüzen. "We hebben samen aan dit systeem geschaafd. En dan zit hij thuis, daar baal ik van. De titel is ook van hem, dat heb ik hem ook geappt vanochtend."

Niet mee naar PSV


Bosz vroeg vorig jaar toen hij bij PSV begon of Krüzen met hem meewilde naar Eindhoven. De vertrouweling van de 60-jarige coach koos er echter voor om bij Heracles Almelo te blijven en deelde dat mee aan Bosz in een vertrouwelijk gesprek. Het duo werkte eerder samen bij onder meer Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie vent die Peter!

5 mei 2024 om 15:22

Absoluut. Mooi dat hij dit ook meteen benoemd, zegt genoeg over hem.

5 mei 2024 om 15:25

Vind dat normaal wel meevallen. Praat altijd alsof hij het voetbal heeft uitgevonden. Irritante toontje altijd. Maar dit was oprecht en mooie emotie. Heeft wel knap gedaan dit jaar. Vraag me echt af hoe het met Ajax was gegaan als zij hem benaderd hadden.

5 mei 2024 om 15:35

Denk wel dat Ajax een stuk hoger was geëindigd, maar geen kampioen. De ploeg is gewoon niet kampioenswaardig. Maar goed, ik had hem heel graag terug gehaald, hij voelt toch nog steeds een beetje van ons...

5 mei 2024 om 15:49

Vraag is of Mislintat bij een Ajax met Bosz net zoveel vrijheid kreeg in transfers. Bosz is ervaren genoeg om tegengas te geven

5 mei 2024 om 16:24

Gun het hem echt, lijkt me een mooie vent en psv heeft het verdiend. Maar moeten het idd niet overdrijven. Al zat pippilangkous naast hem op de bank. Dan nog waren ze kampioen geweest. Enkel Feyenoord was een concurrent voor psv.

6 mei 2024 om 05:59

Want? Omdat hij een jaartje trainer was en toen de trein nam?

Nou ja, als het nooit lukt en nu wel blijkt hij toch niet zon enorm groot gemis haha

Ik was enorm sceptisch toen Bosz kwam (zacht uitgedrukt) maar wat een prettige vent en perfecte trainer is hij gebleken voor dit elftal. De zenuwen die ik al eeuwen heb wanneer psv op voorsprong komt, omdat je toch weet dat ze het niet over de streep gaan trekken. Die waren meestal weg dit seizoen. Chapeau!

Geweldige reactie. Loyaal tot op het bot. Topper!

5 mei 2024 om 15:44

Inderdaad zeg. Heel loyaal, en oprecht gezien z'n reactie. Meer dan een dankwoord zoals je dat anders wel eens hoort, wat soms als een moetje klinkt.

Peter Bosz top kerel

Echt tof om te zien hoe hij een ieders bijdrage benoemd ... Moge Bosz nog jaaaaren blijven bij Psv. Het spel is om te smullen.

Prachtige emoties. Peter heeft een punt. Hij en Kruzen zijn/waren een 2-eenheid. Het succes van Bosz en hiermee PSV is ook de verdienste van Hendrie Kruzen. Mooi dat Bosz hem noemt in het interview.

Wat een pracht vent.

Peter = je bent een held!!!!!

Toen Bosz naar PSV kwam was ik vrij pessimistisch. Had nog nooit een serieuze prijs gewonnen en hij kwam vaak over als een man zonder echte emoties en soms zelfs wat omsympathiek. Wat zat ik er enorm naast zeg! Een seizoen vol geweldig, dominant en flits voetbal met prijzen en een Peter Bosz die menselijke trekjes vertoont. Vorige week zag je bij Heerenveen al wat emoties en een enorme blijdschap. En erg prachtig hoe Peter vandaag de titel beleefd en zijn eigen mensen daarin niet vergeet, ook al heeft hij zijn beste vriend niet meegenomen naar PSV. Toont aan dat Bosz een enorm hart heeft en niet vergeet waar hij vandaan komt. Hopelijk krijgt Peter morgen op het Stadhuisplein een geweldig bedankje van de supporters. En een nieuw verbeterd contract van Ernie.

5 mei 2024 om 15:37

Ik heb die kritiek op Bosz over zijn gebrek aan prijzen nooit zo begrepen. Hij heeft voor PSV heel wat clubs getraind, maar bij nauwelijks een daarvan zou het logisch zijn geweest als hij prijzen won. Misschien bij Ajax. Nouja, daar eindigde hij in zijn enige seizoen slechts een punt achter kampioen Feyenoord en haalde hij de finale van de EL. Bij Heracles bovendien kampioen van de KKD geworden. Deze man is gewoon een waanzinnig goede en altijd onderschatte trainer.

5 mei 2024 om 15:40

Bij Lyon en Leverkusen heeft hij het gewoon niet heel erg goed gedaan, die gingen van regelmatige CL deelnemers naar rond plek 10 onder Bosz. Daarom wordt hij in het algemeen niet als een toptrainer gezien.

Loyaal blijven, ook als je zonder hem kampioen wordt. Toptrainer!! Je krijgt wat je verdiend. Eindhovuh de gekstuh!!!!

Misschien dat Hendrie dan wel de storende factor in prijzen pakken was...

Gekheid. Gefeliciteerd PSV, een makkelijk maar top seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren