Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wayne Rooney richt zich na Merseyside Derby tot ‘zeurderige’ Virgil van Dijk

Laatste update:

Wayne Rooney heeft na afloop van de Merseyside Derby kritische noten geplaatst bij het interview van Virgil van Dijk. De captain van het verliezende team – Liverpool verloor met 2-0 – sprak namelijk zijn ongenoegen uit over het vroege aanvangstijdstip van het duel met West Ham United van komende zaterdag. Volgens Rooney zouden Van Dijk en consorten 'morgenochtend' al op het veld moeten willen staan. "Al helemaal als je een derby verliest", aldus de oud-aanvaller.

Van Dijk en consorten verloren woensdag met 2-0 van aartsrivaal Everton, waarmee ze een lelijke tik te verwerken kregen in de titelstrijd. Liverpool staat tweede, heeft een punt minder dan koploper Arsenal, en nummer drie Manchester City – dat weer één punt minder heeft dan Liverpool – heeft nog twee duels tegoed.

Met nog vier speelronden te gaan lijkt de titel dus een lastig karwei voor the Reds. Dat erkent ook Van Dijk, die na de derby zeer kritisch was op zijn ploeg.

"Ik ben erg teleurgesteld, in vele opzichten. Ik denk dat iedereen in de spiegel moet kijken, moet nagaan of hij alles gegeven heeft, en écht de competitie wil winnen. We moeten het veel beter doen tegen een degradatiekandidaat", aldus de 66-voudig Oranje-international.

Het waren echter nog niet de woorden die bij Rooney in het verkeerde keelgat schoten. Dat betrof de laatste zin van Van Dijks interview: "Nu is het tijd om ons te focussen op de aftrap van 12.30." Daarmee verwees de 32-jarige mandekker op veelzeggende wijze naar het duel met West Ham van zaterdag.

Liverpool vindt namelijk dat het onevenredig veel 'lunchduels' krijgt ten opzichte van de concurrentie. Onder meer Jürgen Klopp liet zich daar al kritisch over uit dit seizoen. "De mensen die deze beslissingen maken voelen voetbal niet aan. Het is gewoonweg onmogelijk", zo sprak de Liverpool-trainer in november, toen het uitduel bij Manchester City van de namiddag naar lunchtijd was verplaatst.

Rooney vindt dat in ieder geval Van Dijk niet moet klagen. "Hij is de captain en het gaat wéér over die wedstrijden om 12.30 uur", aldus de oud-aanvaller bij Sky Sports. "Hij heeft net een derby verloren, dat Liverpool-team zou morgenochtend al op het veld moeten willen staan. Als je een wedstrijd verliest, wil je dat de volgende zo snel mogelijk komt, bij een derby al helemaal."

Liverpool heeft nog vier wedstrijden om de vertrekkende Klopp een eventueel sprookjeseinde te bezorgen. Naast het affiche met West Ham staan nog ontmoetingen met Tottenham Hotspur (t), Aston Villa (u) en Wolverhampton Wanderers (t) op het programma. Saillant genoeg was Rooney in het verleden zelf nog kritisch op lunchwedstrijden. "Aftrappen om 12.00 is niet goed voor spelers. Forceren om pasta weg te krijgen om 9 uur 's ochtends is niet fijn", tweette het Manchester United-icoon in 2011.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Opnieuw een ex Man United speler dat geen trainer kon worden en pundit wordt bij Sky. Worden de Britten nooit zat van dat soort televisie? Het is altijd klagen en provoceren.

25 april 2024 om 09:31

En vergeet niet dat deze pundits bovendien geen enkele moeite doen om hun clubvoorkeur te verbergen. Ik zie Rooney niet zo een opmerking maken mocht Maguire dit zeggen.

25 april 2024 om 09:45

Dat vind ik het nog ergste. Dat ze niet eens onpartijdig kunnen zijn.

25 april 2024 om 10:31

Zowel Rooney, Garry Neville als Roy Keane kunnen net zo goed kritisch zijn op United en de spelers. Keane zei deze week nog dat hij zich schaamt voor de United spelers, dat ze shirt niet zouden mogen dragen en dat ze 0 mentaliteit hebben. Neville was zo kritisch op Rashford dat zijn broer een statement naar buiten bracht over de kritiek. Maguire is door alle 3 afgemaakt vorig jaar toen hij slecht speelde dus dat is ook niet waar. Maar dat past allemaal niet in jullie Arsenal gekleurde wereldje. Neville wordt door United fans altijd beschuldigd overdreven kritisch te zijn om niet bevooroordeeld te lijken. En Rooney heeft gewoon inhoudelijk gelijk. Je geeft de titel weg na een beschamende pot en je gaat lopen klagen over dat een wedstrijd om half 1 begint en niet om 4 uur. Kom op zeg. En dat ze geen goede trainers zijn wil niet zeggen dat ze geen mening mogen hebben. Dan zouden we namelijk de reacties hier wel uit kunnen zetten.

25 april 2024 om 10:40

Het is logisch dat die gasten analist worden als het al trainer niet lukt, want als analist verdien je miljoenen in Engeland. Meer dan wanneer je een jeugdteam of 2e elftal gaat trainen. Logisch dat er veel Man Utd spelers zitten, want in hun tijd was dit de club met de meeste Britse sterren. Ik kan me ook niet storen aan die gasten, ze hebben er meer kijk op dan een Afellay of Theo Janssen

25 april 2024 om 10:44

Neville zei begin van het seizoen nog dat United zou strijden voor de titel en Arsenal niet. En dan zijn wij gekleurd en Neville niet?

25 april 2024 om 10:44

Mwah bij Viaplay zijn ze ook allemaal redelijk ManU - Liverpool biased, het niveau in Engeland is nog steeds hoger als in Nederland als het gaat om analisten, wat is dat droevig zeg altijd met die Sander Westerveld die altijd zit te grienen als liverpool niet wint, en die vd Gun met zijn open deuren, treurig

25 april 2024 om 10:51

Iedereen is gekleurd, dat is het punt. En iedereen maakt weleens een idiote voorspelling

25 april 2024 om 11:00

En somagunner, ik heb het nog even nagekeken. Neville voorspelde op 15 augustus bij Sky dat Arsenal kampioen zou worden. Maar een beetje nepnieuws is jou niet vreemd.

25 april 2024 om 11:11

Sander Westerveld is de reden dat ik geen voor- en nabeschouwingen kijk op Viaplay als Liverpool speelt. Keepers hebben er vaak wat minder kijk op en hij kijkt dan ook nog eens door een gekleurde bril. Ongelooflijk irritant

25 april 2024 om 11:11

Neville zei eerder al dat ie niet wist waar Arsenal mee bezig was met transfers toen ze voor een jonge kern gingen in 2022. Hij doet vaker dan weleens een idiote voorspelling. En dat hij United wel zag als een ploeg dat voor de titel streed en Arsenal zegt vrij veel hoe als pundit te werk gaat.

25 april 2024 om 11:18

@manutd365
Kijk naar de tweet van @footballdaily op 23-5-2023. Toen zei Neville en Carragher dat United het seizoen daarop zouden strijden voor de titel en Arsenal niet.
Het is geen nep nieuws en zoals ik bij een ander reactie zei, hij verandert graag van mening wanneer het past.

25 april 2024 om 11:22

Maar dat past allemaal niet in jullie Arsenal gekleurde wereldje.

Guttegut, je bent er altijd maar druk mee om de club erbij te betrekken he? Rentfree.

25 april 2024 om 12:02

@manutd36:

"iedereen is gekleurd, dat is het punt. En iedereen maakt weleens een idiote voorspelling"

Exact mijn punt dus geen idee vanwaar je 'rant' jegens Arsenal supporters:-)?

Het artikel gaat nu eenmaal over Rooney (en dus indirect United), wil je dan we off topic over de partijdigheid van Ian Wright praten?

25 april 2024 om 12:55

Samcro oh de ironie

25 april 2024 om 15:29

Was dit niet Rooney, indirect de Evertonian?

25 april 2024 om 09:34

Pff ja zo'n Garry Neville, die altijd aan het klagen is. Heeft geeneens 1 seizoen volgehouden als trainer.

Volgens mij vergeten de ex United spelers, dat de competitie van PL gewoon sterker geworden is dan voorheen.

25 april 2024 om 09:47

Neville neem ik al een tijdje niet meer serieus. Verander graag van mening wanneer het past.

25 april 2024 om 10:00

In dit geval is Rooney zelfs dubbel anti-Liverpool als ex-speler van Everton en Man United

25 april 2024 om 11:12

Wat heeft trainer zijnde te maken met wat hij als voetballer gepresteerd heeft? Hij heeft jet toch over de speler VvD.
Rooney die je juist nooit kon aanspreken over zijn inzet. Dus maakt hij imo een goed punt en geeft hij een ervaring die hij had als speler op hoogste niveau. Niks mis mee.

Zo kan je iedereen wel van tv schrappen omdat ze niks als trainer gepresteerd hebben?? Ook de Nederlandse tv of welk ander land.
Diegene die juist klagen zijn de spelers en trainers van nu.

25 april 2024 om 11:28

Rooney en inzet? De man die dronken op de trainingen verscheen en op zijn 28e ongeveer al aan het aftakelen was lichamelijk. Van Dijk is vergeleken met Rooney heilig.

25 april 2024 om 12:01

Ik stond zo vaak dronken op de training, wedstrijden win je namelijk niet op donderdag maar op zaterdag was mijn motto. Maar zaterdags ging ik over lijken, dus dat kan wel degelijk

25 april 2024 om 12:04

@N5-Highbury:

Maar jij verdiende hoogstwaarschijnlijk geen 400K per week en was ook geen wereldberoemde voetballer bij een van de grootste (en op dat moment beste) clubs ter wereld:-)?

Toch een verschil, nee?

25 april 2024 om 12:11

Wat heeft dat met zijn inzet tijdens de wedstrijden te maken? Die stond er wel elke wedstrijd en klaagde nooit over de vele wedstrijden. Ging de volle 90 minuten door het vuur en vol in de strijd.
Denk dat die Rooney in elk team van nu meer dan gewild zou zijn.

25 april 2024 om 12:16

Wat AFC al aangeeft. Ging hier wat mij betreft puur over t feit dat Rooney geen kritiek zou mogen hebben op inzet, terwijl hij dat altijd juist als geen ander had week in week uit

Van Dijk heeft wel een punt maar City heeft hier ook last van. Arsenal speelt woensdag, zaterdag, dinsdag, zondag de afgelopen dagen..

25 april 2024 om 12:03

Precies, en wat voor wedstrijden dan ook bij Arsenal.

Bayern, Aston Villa, Chelsea, Tottenham en United in een periode van 27 dagen, met tussendoor ook nog Wolves en Bournemouth.

Voor de cruciale uitwedstrijd tegen Tottenham heeft Arsenal al drie wedstrijden gespeeld in de 10 dagen ervoor terwijl Tottenham 15 dagen rust heeft van te voren.

Als er een niet mag klagen dan is het Liverpool.

Moeten we dit serieus nemen? Een Evertonian die kritiek heeft op speler van Liverpool, die Everton ook nog een degradatiekandidaat noemt...
Liverpool vergooit wel beetje het seizoen in 2 weken tijd! Erg jammer. Tijd voor Slotbal!

Ach ik krijg niet voor mijn sport betaald maar zit vaak genoeg om 09.00 aan de pasta voor een wedstrijd. Gaat prima naar binnen, vooral omdat je weet waarvoor je t doet.

En t voordeel van een lunch wedstrijd... je hebt langer om uit te rusten naar de volgende wedstrijd, dat vergeten de spelers altijd te melden, ze rekenen maar 1 kant op

Wij klagen hier in Nederland weleens over Ajax of Feyenoord analisten, maar in Engeland is het helemaal erg. Daar zetten ze gewoon slecht verkapte supporters van clubs neer als Wayne Rooney. Het is het allerlaatste zinnetje van het interview en hij is zuur na een verloren derby. Dan zeg je weleens iets nors.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren