Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing na strafschop voor Ajax: ‘Slaat volgens mij helemaal nergens op’

Laatste update:

Er was zaterdagavond het nodige te doen om de strafschop die Ajax kreeg op bezoek bij sc Heerenveen. Na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Daniel Höegh en Kasper Dolberg legde scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip. Ook Ben Rienstra snapt weinig van die beslissing, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

“Ik moet het nog terugzien, maar volgens mij slaat het helemaal nergens op. We hadden allemaal het gevoel dat het geen penalty was, want we protesteerden met z'n allen. Dit is al de zoveelste keer dat er alsnog een strafschop gegeven wordt. Als je een VAR hebt en iedereen is het erover eens dat het geen penalty is, vind ik dat raar”, zegt de middenvelder van sc Heerenveen, die beaamt dat het duel in Friesland snel gespeeld was. Ajax won uiteindelijk met 0-4.

“De 0-2 op slag van rust valt ook een spelhervatting, dat is dodelijk”, aldus Rienstra. Klaas-Jan Huntelaar beaamt dat Ajax al snel op de goede weg was in Friesland. “Na de openingstreffer speel je een gewonnen wedstrijd, maar je moet wel nog even de tweede maken. Gelukkig gebeurde dat voor rust.” Voor Ajax wacht nu komende dinsdag het treffen met Benfica in de Champions League. Door het wedstrijdverloop kon trainer Erik ten Hag Hakim Ziyech en Frenkie de Jong naar de kant halen.

“Het is goed dat ze nu even rust konden pakken, op naar dinsdag”, vervolgt de spits van de Amsterdammers. Nederlandse clubs hebben het historisch gezien lastig tegen Portugese opponenten. “Dan wordt het tijd dat daar dinsdag verandering in komt. Het zijn ploegen die defensief goed staan. Dat ligt het Nederlands voetbal misschien wat minder.”

Vond jij de strafschop voor Ajax terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond het ook echt geen penalty. Als een schouderduw al niet meer kan...

21 oktober 2018 om 09:42

In een duel om de bal is een schouderduw prima. Deze duw had niets met de bal te maken en werd alleen gegeven om Dolberg onderuit te beuken. Penalty.

21 oktober 2018 om 09:52

Wat een onzin. Als je een schouderduw geeft met je schouder dan kun je onmogelijk de bal met je schouder wegspelen... duidelijk dat jij nooit op niveau hebt gevoetbald als je dit een penalty vind... het was bedoeld om Dolberg opzij te zetten en dat mag met voetbal... Dat Dolberg niet sterk genoeg is om te blijven staan is niet Rienstra zijn schuld...

21 oktober 2018 om 10:03

Het was een penalty. Dat bleek gisteren dan ook. Var en scheidsrechter waren het eens.

21 oktober 2018 om 10:08

Omdat de scheids het vind is het zo, hahahah! Goed argument man... leg mij dan eens uit hoe je de bal met je schouder moet spelen. Of sinds wanneer je een speler niet opzij mag zetten met je schouder.. verder inhoudelijk kom je niet dan “scheids en var vesten het eens”

21 oktober 2018 om 10:18

Ben het met je eens had geen oog voor de bal alleen voor de speler terechte penelty

21 oktober 2018 om 10:23

Ik vind het ook een terechte penalty. Duwen met de schouder betekent niet dat dat als een gek mag gebeuren. Elkaar wat wegduwen met de schouder is toegestaan. Erin beuken met de schouder uiteraard niet. Daarom werd hij terecht gegeven.

21 oktober 2018 om 10:27

Een correct uitgevoerde schouderduw moet aan regels voldoen.

De schouderduw is ooit ingevoerd, omdat contact onvermijdelijk is tijdens een lijf-aan-lijfgevecht om de bal; het lichaamsdeel schouder is het gedeelte van het lichaam, waar de betrokken spelers elkaar het meest direct raken. Daarom is het schouder-aan-schouderduwen in zo’n situatie toegestaan.

Bij een correcte schouderduw moet de intentie aanwezig zijn om voor de bal te gaan, de uitvoerder moet dus überhaupt in de mogelijkheid zijn om bij de bal te kunnen. Een rechtstreeks duel met de bal centraal als doel.

De schouderduw mag geen beuk zijn om de tegenstander naar de grond te willen werken, m.a.w.: het mag geen bodycheck zijn. De duw mag daarnaast enkel met schouder tegen schouder worden uitgevoerd, ondersteuning van armen, handen, heupen, e.d. is niet toegestaan.

Bij de schouderduw mag de uitvoerende niet overduidelijk van zijn looplijn afwijken, op zijn tegenstander aflopen met de intentie om hem met de schouder neer te beuken. Het moet een direct duel met het veroveren van de bal als uitgangspunt zijn.

Resumerend: De schouderduw is enkel puur toegestaan tijdens een lijf-aan-lijfduel om de bal, met de intentie om de bal te veroveren, naar een tegenstander toelopen om hem naar dr grond te werken, is niet toegestaan en mag dus niet, net zoals een buitensporig harde beuk met de intentie de tegenstander neer te werken verboden is.

De vermeende schouderduw van Höegh voldeed dus niet aan de eisen. Het voldeed niet aan het correct uitvoeren van een aantal gestelde regels. Het was geen lijf-aan-lijfduel om de bal, maar een ordinaire beuk om de tegenstander omver te gooien, na naar hem toe te zijn gerend.

Het was seq gezien dus gewoon een overtreding en een terechte penalty plus gele kaart.

21 oktober 2018 om 10:37

Bedankt voor de regels, al had ik je bron er graag bij gezien.
Ik denk dat het ook te hard was, maar de bal was wel in de buurt, en hij wilde Dolberg echt niet omkegelen. Wie wil dat nou in de zestien.
Net wel een penal vind ik. Dolberg wil net schieten, dat doe je nu eenmaal op één sstandbeen, dan hoef je niet in staat te zijn ook nog zo´n beuk te incasseren vind ik.

21 oktober 2018 om 10:39

Het was wel degelijk een duel om de bal. Niet met de intentie om deze in bezit te krijgen voor de verdediger maar met de intentie om de bal over de achterlijn te laten lopen om daarmee de aanval te neutraliseren. Middels de daaropvolgende doeltrap is de bal in bezit van Heerenveen.

Als je als verdediger nooit meer een man mag wegzetten om een bal uit te Latem lopen dan kun je iedere wedstrijd nog wel een aantal penalties geven.

21 oktober 2018 om 10:41

De bron is de reglementen van veldvoetbal zoals te downloaden op knvb.nl neem ik aan.

21 oktober 2018 om 11:16

Nee, want het woord "schouder" komt in het hele reglement niet voor. Blijkbaar bestaan er geen officiele regels mbt de schouderduw.

21 oktober 2018 om 11:28

Ze gingen beiden dat duel aan alleen de een sterker dan de ander...

21 oktober 2018 om 11:34

Fijn dat je even de regels erbij hebt gepakt. Het is mij alleen volstrekt onduidelijk hoe je dan tot de conclusie kan komen dat het een terechte penalty was.

1. Intentie om voor de bal te gaan: aanwezig, de bal was in de buurt en hij was niet te laat. De schouderduw was niet van achter.
2. Geen beuk om de tegenstander naar de grond te willen werken: totaal niet het geval. Je ziet ook geen beweging naar rechts om door Dolberg heen te gaan en hem naar de grond te werken. Dit lijkt mij een schoolvoorbeeld van een correcte schouderduw.
3. Niet overduidelijk van zijn looplijn afwijken: schouderduw was volledig in de looplijn. Lijkt mij heel duidelijk.

Voor de wedstrijd maakt het niet uit, maar ik vind het wel schandalig dat Van Boekel en de VAR dit niet correct kunnen beoordelen.

21 oktober 2018 om 11:49

@hupholland1:

1. Geen intentie om voor de bal te gaan, Hoegh was nl al in achtervolging op Dolberg en liepniet naast hem. Had alleen oog voor Dolberg en verder niets.
2. Het was een beuk om de tegenstander ten val te brengen, m.a.w. een duw met de massa van het lichaam. Een andere manier om Dolberg af te stoppen was er niet, dus dan maar een overtreding maken in de 16..
3. Hoegh was in de achtervolging en liep niet van meet af aan naast Dolberg. Pas toen hij Dolberg achterhaald had (zonder bal was hij sneller) probeerde Hoegh Dolberg naar buiten te dringen, met de overtreding als gevolg.

VAR heeft de overtreding ook beoordeeld en aangegeven bij van Boekel (volgens hem zelf tenminste) dat de penalty terecht is gegeven. Dat is meteen de reden waarom van Boekel de beelden niet heeft hoeven bekijken.

21 oktober 2018 om 12:06

@dennis

Hoegh was inderdaad initieel in de achtervolging, maar bij aangaan van de schouderduw was hij letterlijk naast Dolberg (zet het beeld maar stil, daar is geen enkel twijfel over mogelijk).

Een duel is niet een overtreding. Je mag een schouderduw geven zolang die niet overdreven is. Dit was duidelijk niet het geval. VAR heeft de overtreding inderdaad ook beoordeeld en dat verkeerd gedaan.

Er is niet voor niets zoveel commotie. Voor mij maakt het niks uit of Ajax nu wel of niet een penalty krijgt. Ik ben alleen van mening dat het eerlijk moet zijn en als je voor deze situatie een penalty geeft dan is dat niet consequent met andere wedstrijden. Deze hele duidelijke fouten moet de VAR herstellen.

21 oktober 2018 om 12:09

amvljr, niet de speler om willen kegelen, hij gebruikte ook zijn arm erbij en dus wel een terechte penalty, ook geef je aan net een penalty.

21 oktober 2018 om 10:46

Ik vond het ook geen penal, al maakt dolberg het moeilijk voor van boekel..hij stapt net iets naar links en weet dat die komt..met de VAR had deze niet toegekend moeten worden. Zonder VAR daarintegen, kan die hem geven..in split second leek het er wel even een. Ik vond vam Boekel zmsowieso heel warrig fluiten, het ene m9ment laat die van alles doorgaan en het andere moment bij een lichte aanraking fluiten. Wij mogen niet klagen over de arbitrage gister omdat het wel iets vaker onze kant uot viel. Los van de penal en de scheids, denk ik dat Ajax deze wedstrijd sowieso wel had gewonnen.

21 oktober 2018 om 10:49

duwen met de schouder is iets anders dan een schouderduw.. Zie regels hieronder

21 oktober 2018 om 11:22

Ik vond het het een twijfelgeval. Wat ik ook vind is dat je club met 9 man had moeten eindigen. Rood Rosario en 2x geel voor Hendrix. Al na 20 minuten. Daar had de VAR moeten ingrijpen.

21 oktober 2018 om 12:13

erik, heb je het niet over de verkeerde club, dit was ajax en niet psv

21 oktober 2018 om 14:25

Erik is boos dat ik een reactie plaats over Ajax in een Ajax topic. Hendrix had 2x geel moeten hebben, Rosario speelde met vuur, maar geel is afdoende vind ik.

21 oktober 2018 om 12:56

Jij bent voor PSV dus niemand hoeft jou serieus te nemen als het gaat om een penalty voor of tegen Ajax.

Wel slim van Heerenveen om alle aandacht op die omstreden penalty te vestigen zodat er wat minder over die wanprestatie wordt gesproken. Wat zijn die gasten slecht zeg. Zit ook geen talent meer in. Zonde.

21 oktober 2018 om 09:27

Haha precies dit. Beetje schuilen voor de wanprestatie. Typerend hoe die Rienstra in elkaar zit. Klagen over een ander maar de prestaties zijn zo slecht. Ook de huidige talenten bij Heerenveen stellen niks voor.

21 oktober 2018 om 09:43

Dus ook al speel je slecht dan mag je niet balen dat je een onterechte penalty tegen krijgt. Interessant....

21 oktober 2018 om 09:51

Nee, de strafschop was terecht. Ging hij daarna voor de bal dan? Pure intentie als overtreding.

21 oktober 2018 om 09:55

Hoe kon hij bij de bal als Dolberg half op de bal ligt? Ik snap dat je Ajax wilt verdedigen omdat het jouw club is, maar een beetje realistisch mag wel... ik heb gisteren de wedstrijd met paar Ajax supporters gekeken en ook die moesten lachen om de strafschop, maar blijf jij het maar verdedigen. Wat hoop ik alleen al voor jou dat de Ligt een keurige schouderduw geeft aan Jorgensen en dat die valt en Feyenoord een penalty krijgt. Dan wil ik je horen, maar we weten beiden dat je dan moord en brand gaat schreeuwen...

21 oktober 2018 om 10:03

Het gaat niet om de spelen na de duw maar of hij bij de bal kan tijdens de duw. En daar is totaal geen sprake van dus wie snapt het hier niet. jij blijkblaar. En heel veel andere supporters.

21 oktober 2018 om 10:11

Hij kan duidelijk bij de bal na de duw als Dolberg niet half op de bal ligt... of mag je alleen schouder aan schouder als je een speler 2 centimeter naast de bal krijgt... ga dan zaalvoetbal kijken. Elders op het veld worden er veel hardere schouderduels uitgevochten waar een scheids niet voor fluit. Duidelijk dat jij zelf niet veel van voetbal snapt...

21 oktober 2018 om 11:48

"hij kan duidelijk bij de bal na de duw"

Nou je hebt zelf mooi verteld waarom het een penalty is dank je P9j7. Hij kan pas bij de bal nadat hij Dolberg omver gooit.

21 oktober 2018 om 11:52

@p9j7:

En ik snap dat jij er alles aan doet om de penalty onterecht te vinden, je bent immers Niet voor Ajax. Dit was alles behalve een "keurige schouderduw"; Hoegh had maar 1 intentie en dat was Dolberg onderuit beuken. Dat hij dit met zijn schouder op een te lompe manier doet maakt het niet minder een terechte penalty..

21 oktober 2018 om 09:40

Met Zeneli, Vlap, Thorsby, die Japanner zit er zeker nog wel rek in. Er zit nu echter geen Ziyech, Huntelaar, Alves meer tussen nee. Ook niet eens een talentje als Sinkgraven waarvan je met een beetje positief denken nog kan hopen dat hij volgend jaar een stap vooruit maakt..

Iedereen was het erover eens dat het geen strafschop zou zijn. Of de var-mensen hadden aangedrongen dat van Boekel naar het scherm moest komen kijken weet ik niet. Ik denk dat van Boekel bang was om voor lul te staan als hij 'm had moeten terugdraaien. Maar hij stond toch al voor lul met de beslissing zelf. Waarschijnlijk te ijdel om zijn fout te erkennen.

21 oktober 2018 om 09:41

Niet iedereen was het er over eens. Je moet niet alleen naar de hardste schreeuwers luisteren.

21 oktober 2018 om 10:39

ik ben voor psv en vond dit net wel een strafschop. Flinke beuk terwijl Dolberg op één standbeen staat en kan scoren.

21 oktober 2018 om 10:45

Ik vond het ook absoluut geen strafschop en meldde dat ook gelijk gisteren. Toch kan ik me er enigszins in vinden als je de reglementen betreft schouder aan schouder duels die buitenspelval hier boven toelicht. Toch vind ik het iets té om hier een penalty voor te geven maar technisch gezien is het gewoon geen correct uitgevoerde schouderduw.

21 oktober 2018 om 11:51

Als deze situatie andersom geweest zou zijn,, is misschien wel 80 van de mensen die er nu van 'overtuigd' is dat het een penalty is, precies het tegenovergestelde aan het betogen.

21 oktober 2018 om 12:51

"kom op zeg, behoudens wat verstokte Ajaxfans en Van Boekel vindt echt niemand dit een strafschop."

Ik denk dat Frtorres, ook gezien zijn andere opmerkingen over deze penalty, misschien nog in de kroeg zit, en een aantal biertjes teveel op heeft? Ook ik als PSV-fan kan het volledig begrijpen dat hier een penalty voor gegeven wordt.

Als je het niet zeker weet. Waarom zeg je dan dat nergens opslaat? Duidelijk een penal. Of die Heerenveen verdediger voor de bal daarna weer ging. Een lompe schouderduw als hij daarna de bal echt meenam was het anders. Die Rienstra heeft sowieso een plaat voor ze kop. Arrogant ventje en denkt dat hij goed is. Ajax speelde Heerenveen op halve krachten weg. Altijd kijken naar een ander. Daar had je de wedstrijd niet mee gewonnen.

21 oktober 2018 om 09:37

Hij zegt toch 'volgens mij'. En als deze pingel tegen Ajax was gegeven, moet ik nog maar zien of jij je daar zo makkelijk bij had neergelegd. Vond het zelf ook zwaar gestraft. Punt is meer dat dit soort beslissingen consequent moet zijn: duwen = pingel. Als je dat doorvoert, en voor elke duw een pingel geeft, dan weet iedereen waar ie aan toe is. Zelfde geldt trouwens voor die overtreding voorafgaand aan de 1-0, geen idee waarom de VAR daar dan niet zou gelden.

21 oktober 2018 om 09:46

@jasonrhijn, had moord en brand geschreeuwd als Ajax hem op die manier tegen had gekregen. Tuurlijk is dit geen strafschop. Schouder tegen schouder. Is het Rienstra zijn schuld dat Dolberg niet op de been kan blijven omdat hij niet sterk genoeg is. Dit durf je alleen een penalty te vinden als je duidelijk voor Ajax bent.

21 oktober 2018 om 09:52

@P9J9 wat is dit nou weer voor een onzin. Dat Dolberg niet sterk genoeg is? Er zullen heel weinig mensen rechtop blijven in deze situatie. Je kan wel echt heel erg overdrijven in je reacties zeg.

21 oktober 2018 om 09:56

Dolberg ging er net zo goed voor. Het was niet zo dat Dolberg bleef staan en de duw op zich af liet komen...

21 oktober 2018 om 10:00

Het heeft dan weinig met sterk zijn te maken. Zeker niet met de snelheid en de kracht die iemand kan zetten die probeert iemand van de bal te zetten tov iemand die voor de bal gaat en wil controleren/schieten.

21 oktober 2018 om 09:40

Dat het de uitslag of het resultaat niet had veranderd, dat klopt denk ik. Echter heeft dat er niets mee te maken, het was mijn inziens geen strafschop. Schouder tegen schouder, niets aan de hand. Wat Rienstra allemaal van zichzelf denkt volgens jou doet daar niets aan af.

21 oktober 2018 om 09:51

Dat denk ik ook. Ajax was wel veel sterker, maar de penal was wel wat makkelijk gegeven terwijl het ookcgeen schwalbe was. Dolberg wil schieten en op dat moment krijgt hij een schouderduw waardoor hij helemaal uit evenwicht is. Ze moeten snel de kinderziektes eruit halen want ook bij PSV waren er fouten. Hendrix (2e geel) en Rosario (niet gezien) hadden rood kunnen krijgen en volgens mij ook een duidelijke penalty voor PSV onthouden.

21 oktober 2018 om 09:46

@Jason, het maakt voor deze wedstrijd niet uit. Maar het kan mogelijk wel het kampioenschap of Europees voetbal beïnvloeden als het gaat om doelsaldo. Geen terechte penal, maar wel een belangrijke beslissing.

21 oktober 2018 om 09:49

Interessant dat je zo moet pleiten om de uitslag. Ergens vind jij het ook onterecht, maar omdat jij geen woorden als “lucky Ajax” of “Ajax krijgt cadeautjes” ga je maar hammeren op het slechte spel van Heerenveen en dat Ajax de scheids niet nodig had. Nou, dat is nergens voor nodig want iedereen is het er over eens dat Ajax deze wedstrijd sowieso had gewonnen, maar daarom mag je een beslissing wel onterecht vinden. Vrij apart jouw reactie als ik eerlijk mag zijn...

21 oktober 2018 om 09:54

Hij komt heel arrogant over. Maar de penalty is meer dan terecht. Maar wat wilt Rienstra doen? Ze hebben de hele wedstrijd niks gedaan. Waarom zou je dan als Heerenveen zijnde hierover een punt maken. Als je nou goed voetbalde en doelpunten had gemaakt was het anders.

21 oktober 2018 om 09:58

Waarom vind je dat het dan anders was? De penalty was volgens jou terecht toch? Waarom zouden ze bij een terechte penalty bij goed spel wel mogen klagen? Klinkt al alsof je niet helemaal achter je eigen woorden staat...

21 oktober 2018 om 10:02

Het gaat er niet om of Heerenveen slecht is. Het gaat puur om deze beslissing. Dan kan je niet anders concluderen dat het een discutabele penalty is.

21 oktober 2018 om 10:02

De penalty is op zijn minst discutabel, dat moet je ook wel toe kunnen geven. En dat Heerenveen erover begint snap ik wel. Het was net in een fase waarin ze de aansluitingstreffer hadden kunnen maken. Niet dat ik denk dat ze zonder die penalty een resultaat hadden kunnen halen, maar dan was het in ieder geval geen 0-4 geworden.

Ajax was op 70% nog drie klassen beter dan een dolend Heerenveen. Het lijkt wel of zij elk seizoen weer twee plaatsjes op de ranglijst zakken. Erg jammer.
Toch altijd een van de leukste uitwedstrijden. Rechtstreeks erheen, bIertje, relaxte sfeer rondom het stadion en in het uitvak lekker veel en hard zingen.
En het penaltymomentje... Het was wel iets meer dan een schouderduwtje. Ik vond het wel zwaar, maar zeker terecht.

Het is een contact sport en het was een flinke schouderduw maar om te zeggen pingel nee absoluut niet

dan was het 0 3 geweest waar hebben we het over. Punten waren dus sowieso naar Amsterdam gegaan.

21 oktober 2018 om 11:18

Hoewel je natuurlijk gelijk hebt, denk ik niet dat de penalty iets had veranderd aan waar de punten naar toe zouden zijn gegaan. Het is wel beter dat een dergelijke blunder niet voor de eerste goal, maar voor de derde goal zorgt. Dat is toch iets minder van invloed op de rest van de wedstrijd. Maar de KNVB moet hier sowieso wat mee gaan doen, dit was geen penalty. Zelf deed Dolberg iets vergelijkbaars in de eerste helft, op het middenveld, en dat mocht ook door. Daar stoor ik me nog het meest aan. Deze penalty is niet alleen onterecht, maar ook nog eens inconsistent in vergelijking met andere beslissingen in dezelfde wedstrijd.

22 oktober 2018 om 12:20

Mee eens! Het was dan misschien wel 0-7 geworden.
Zonder gekheid. Was een makkelijke pingel, maar de dwaling bij de 0-1 vond ik groter.

Gisteren bleek helaas weer in 2 wedstrijden hoe armzalig het Nederlandse arbitrageniveau is gesteld. Dit is een veel te zware straf, amper een overtreding. Bij PSV moeten er 2 ervan af (al heb ik het moment van rosario niet gezien) en moet de bal 100% op de stip bij bergwijn. Maar die valt te sierlijk dus is er niets. In alle gevallen treedt de var niet of niet doortastend genoeg op. Geef die man gewoon een overrulende functie. Het is niet jan modaal die daar zit, maar een gediplomeerde scheidsrechter die veel meer ziet en niet het haantjesgedrag van de spelers heeft. Dit heeft geen enkele zin en zie dit seizoen haast meer blunders met var, dan de afgelopen jaren zonder. Terwijl het idee van de hulp juist voor verbetering zou moeten zorgen.

Het holt achteruit bij Heerenveen. Het is dat ze tegen Ajax speelden waardoor er nog 23.000 mensen op de tribune zaten. Trekt toch veel nep Ajacieden uit de regio en dagjesmensen aan. Maar waar het voorheen altijd een garantie voor een vol huis was in Heerenveen, zit het stadion tegen Ajax dus niet eens meer vol.

Het meest ongelofelijk vind ik dat een penalty de ene keer wel word toegekend en dat een ander een zelfde situatie heel anders beoordeeld inclusief die hele Var.
Ik heb net bijvoorbeeld het geval Ajax, Dolberg gezien en daarnaast ook PSV Bergwijn.
De ene zie ik als schouderduw en duel om de bal waar een scheidsrechter niet voor zou fluiten als die rond de middencirkel is en in het duel van PSV met Emmen zie ik dat Bergwijn overduidelijk na een knappe schijnbeweging word gehaakt en vervolgens geen pingel krijgt.
Ik denk dan gelijk, hoe verkoop je deze twee verhalen tegenover de voetbalsupporter en misschien nog wel erger, tegenover de scheidsrechtersbaas op Maandag.
Er zit gewoonweg zoveel verschil in dat je als voetballer etc... niet meer weet wat nu een overtreding is of niet.

Dit was niet een schouderduw om de bal te veroveren. Een overtreding was het zeker want de intentie was om Dolberg omver te kegelen.

21 oktober 2018 om 12:37

Geef me een andere functie van de schouderduw? Dat is juist om onbalans te creëren en speler van de bal te zetten.

21 oktober 2018 om 13:27

Het was gewoon een beuk, kan het geen duw noemen. De functie is om iemand op zij te zetten zodat je voor de bal kan komen. Dit voorbeeld was niets van dat

22 oktober 2018 om 13:53

Precies dat

Het zit hem in de definitie van een schouderduw

Als twee spelers zij aan zij sprinten om de bal in een duel mogen ze elkaar uit balans proberen te brengen met de schouders

Maar dit was omver kegelen zonder maar een intentie om de bal te spelen, en dan is het gewoon een overtreding, of het nu met de handen, body of schouder doet

Dit is typisch een geval van de exacte definitie van de regels en de interpretatie er van, en dat maakt het ook zo moeilijk

Heel veel mensen kennen de regels niet goed en gaan reageren op emotie

Het verbaast me ook dat er geen een voetbalanalist was die het wel een overtreding, dus penalty vond

Nu wordt de scheidsrechter neergesabeld door mensen die de regels niet goed kennen

Een citaat:

Daarnaast is het belangrijk dat diegene die duwt ook wel de mogelijkheid heeft om de bal te spelen. Ligt de bal ver van hem vandaan dan is het niet toegestaan om te duwen

Het blijft me verbazen hoe weinig de mensen bij Fox, en ook enkele 'voetbalfans' hier eigenlijk van de regels af weten. Of het door een bepaalde afgunst richting Ajax komt wil ik even terzijde laten, hoewel ik het gevoel er wel een beetje van krijg.

Ik ben even in de regels gedoken en in het geval van een situatie waar de verdedigende partij niet meer direct bij de bal kan, de man en niet de bal speelt, plus een directe scoringskans ontnomen wordt... dat zijn meerdere legitieme redenen om de bal op de stip te leggen.

Maarja, in het geval van Ajax zullen de onderbuikgevoelens bij velen wel de overhand hebben. Ik kan er al niet eens meer mee zitten, trouwens wel lachen dat ik Feyenoorders over onterechte penalties zie praten :D

21 oktober 2018 om 11:33

Als je door de schouderduw de bal over de achterlijn kunt laten lopen (in de veronderstelling dat een schouderduw volgens de regels is) en zo de bal in je bezit kunt krijgen, is het een duel om de bal. Anders kan je net zo goed en sliding op de man inzetten, als je toch weet dat de bal op de stip gaat.

21 oktober 2018 om 11:36

Als dit aankomende zondag zou zijn gebeurt in het nadeel van Ajax was jouw mening nu 100% anders geweest. En dat geldt voor alle Ajacieden die nu stellen dat het een 100% terechte penaltie is. Als je schrijft dat je hem kan geven 50/50, zwaar gestraft. Prima. Ik vondt het geen penaltie, gewoon een schouderduw. Zo heb ik ook wel een spelers aan de kant gezet of zelf aan de kant gezet. Het is niet dat Rienstra zijn elleboog/bovenarm gebruikt om Dolberg een extra zwiep te geven.

We willen mannelijk voetbal zo lang het maar niet in het nadeel is van je eigen club 🤔

21 oktober 2018 om 11:55

Dit is gewoon een moment dat je hem kan geven maar als hij niet gegeven word zou ik er mee kunnen leven. De scheids zijn lezing was vrij duidelijk en kan iedereen zich in vinden toch? Hij komt hard in, schuin van achter en had geen intentie om de bal te bereiken, hij wilde alleen Dolberg omver werpen.

Ik vind het vooral vreemd dat iedereen de VAR hier op aanvalt. Die kan alleen ingrijpen als het 100 procent geen penalty is, en dat kan niemand beweren toch? De VAR hield zich gewoon aan de regels.

21 oktober 2018 om 11:57

Even over de aangehaalde onderbuik... Nu over jouw onderbuik en het citaat ", trouwens wel lachen dat ik Feyenoorders over onterechte penalties zie praten "

Leg eens uit. Feyenoord kreeg twee weken geleden een terechte (var) penalty. Dat was dee eerste penalty na -ik meen- tien maanden. Je suggereert dat er in Rotterdam met penalties wordt gestrooid.

Onderbuikje?

21 oktober 2018 om 12:14

Praat meer over 1-3 jaar terug waarbij de bal al bij een windvlaagje op de stip ging. Verder zou ik hem ook begrepen hebben als hij tegen Ajax was geweest. Denk sowieso dat zelfs met een soortgelijke penalty voor Feyenoord het nog niet echt moeilijk zou worden volgende week!

21 oktober 2018 om 14:12

IK kan me nog een Machlasje en een Suarezje herinneren, maar dat telt zeker niet. Dat is dan weer vast te lang geleden?

Wijze woorden van Huntelaar. Je merkt gewoon telkens dat hij een verstandige gozer is met een nuchter verstand.

Bijzonder dat 38 procent het een strafschop vindt, terwijl Van Boekel niet fluit voor een schouderduw van Dolberg op Thorsby, wat nota bene in de rug en met de arm was op het middenveld.
Rienstra heeft gister helemaal niks laten zien, compleet onzichtbaar, dus heeft weinig recht van piepen. Ik vind het wederom een apathisch Heerenveen wat de poorten wagenwijd openzette voor Ajax. De zwabberbal van Schone is het geluk wat je tegen hebt aan het begin van de wedstrijd waardoor je direct achter de feiten aan loopt een een andere wedstrijd speelt dan wanneer de stand 0-0 was gebleven. Desalniettemin niks af te dingen aan het verlies.

21 oktober 2018 om 11:52

Wat heeft de schouderduw van Dolberg op Thorsby in vredesnaam te maken met de vraag of dit een penalty is?

21 oktober 2018 om 12:02

Met consistent fluiten. Met twee maten meten. Dat dit een schouderduw was een dat andere een duw.

22 oktober 2018 om 08:17

Al fluit hij inconsistent, dan nog is de vraag van de poll of de duw van Hoegh een penalty is. Niet of hij ergens anders een andere beslissing had moeten nemen.

Ik vond het een strafschop. De schouderduw, was geen schouderduw , maar een duw met de schouder. Het ging niet om een schouder-aan-schouder duel om de bal. Nee, Hoegh kon op geen enkele manier meer bij de bal komen en haalt de speler uit balans die net wilde gaan schieten. Als je puur naar de regels kijkt (forumlid Buitenspelval legt het boven erg goed uit), is het een terechte strafschop. Argumenten als: 'Dan moeten er wekelijks 20 strafschoppen worden gegeven. ' zijn hier niet relevant.

21 oktober 2018 om 12:10

"die net wilde gaan schieten" is een interpretatie, want volgens mij was dat niet aan orde. In mijn ogen wachtte Dolberg gewoon op de schouderduw en ging hij er zelf ook in met de schouder. Alleen door de vaart van Hoegh had Dolberg niks in te brengen. Hoegh had ook wel een sliding in kunnen zetten op de man. Dan wist hij zeker dat de bal op de stip zou gaan. Hij zette een schouderduw in omdat hij dacht dat dat volgens de regels is. Blijkbaar niet dus.

21 oktober 2018 om 12:12

Onzin. Dolberg verslapt en valt daardoor. Normaal gesproken zet je je schrap, maar Dolberg speelde het slim. Geen penalty, Heel makkelijk gegeven.

22 oktober 2018 om 08:22

@feye88: het gaat er niet om wat Dolberg doet, maar om wat de verdediger doet. De verdediger is niet verwikkeld in een duel om de bal, want daar kan hij helemaal niet bij. De schouderduw is daardoor tegen de regels. Hoe je het ook wendt of keert, regeltechnisch gezien had Van de Pol gelijk. Dit werd ook bevestigd door de VAR.

Later toen Hunterlaar er in kwam was er een vergelijkbaar duel tussen hem en dave bulthuis en daar werd niet eens een vrije trap voor gegeven.

21 oktober 2018 om 11:44

Volgens Van Boekel was het blijkbaar niet alleen een schouderduw, maar werden de benen van Dolberg ook onderuit gehaald 😂

De speler van Heerenveen had niet de intentie de bal te spelen, maar Dolberg een scoringskans te ontnemen en kwam wild in met de schouderduw. Dan neem je een risico op een penalty.

@P9J7 heb jij wel op een fatsoenlijk niveau gevoetbald? Die verdediger komt als een dolle stier aan rennen enige wat hij wil is Dolberg omver gooien! Heeft totaal niets met een schouderduw te maken. Is kijken als een gast van 75 kilo in volle vaart op je af komt rennen en je een duw met de schouder geeft... dan zeg je ook niet dit was slechts een schoudwrduw, ik ben te slap om te blijven staan! Laat me niet lachen en triest om dan te roepen tegen iemand die je niet kent dat die nooit op niveau heeft gevoetbald... man man man

Geen penalty volgens mij. Slechte beslissing van de scheidsrechter.

Voor allen die twijfelen of het een strafschop was of niet: De scheidsrechter floot en legde de bal op de stip. De VAR gaf hem gelijk (je kan hem geven). Dus was het een penalty!
Natuurlijk staat heel Ajax-hatend Nederland weer op de achterste benen, Probeer eens wat objectief te zijn. Zelfs al zou dit absoluut geen penalty zijn, dan nog was er geen sprake van bevoordelen van Ajax. De wedstrijd was al gespeeld en Heerenveen werd volledig overklast door een heel veel sterker Ajax.
Wat ik vooral triest vind is dat zowel PSV als Ajax bijna geen echte tegenstand meer ondervinden in de eredivisie. De wedstrijden van deze clubs zijn saai en voorspelbaar. In de andere wedstrijden van de eredivisie zie je hoe triest het niveau is. Alleen Feyenoord heeft nog wat kwaliteit, maar de rest is echt bagger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren