Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman reageert stuk gepikeerder dan Blind op vooruitzicht Europa League

Laatste update:

De uitschakeling in de Champions League doet pijn bij Daley Blind. De verdediger van Ajax deelt complimenten uit aan zijn ploeggenoten voor de geleverde inzet tegen Valencia (0-1 nederlaag), maar is 'boos en teleurgesteld' over het verloop van de wedstrijd. Ajax vervolgt het Europese avontuur in de Europa League en dat is 'niet het toernooi' waarin de club had willen uitkomen, zo geeft Blind toe.

"Ik moet het zelf nog een beetje analyseren, ik voel vooral emotie nu", luidt de eerste reactie van Blind voor de camera van Veronica. Volgens de mandekker speelde Ajax 'best een redelijke wedstrijd'. "Valencia heeft twee echt goede kansen gehad, denk ik. Verder hebben wij geprobeerd de wedstrijd te domineren en ik denk dat we de tweede helft heel goed spelen. We hebben alleen niet heel grote kansen gecreëerd. Een paar keer zat er net iemand tussen."

"We hebben veel strijd en passie getoond als team, maar we misten wat geluk. Het heeft ons sowieso niet meegezeten deze Champions League-campagne", voegt Blind eraan toe. Ajax moest het stellen zonder de geblesseerde David Neres en Quincy Promes en dat bleek een bittere pil, aldus Blind. "Natuurlijk heeft dat er wel iets mee te maken. Noa (Lang, red.) heeft keihard gestreden. Maar het is duidelijk dat je twee spelers met grote kwaliteiten mist."

"Op naar de Europa League dan maar. Dat is niet wat we willen, maar het zal moeten. We hadden het verdiend om in de Champions League te spelen, denk ik", concludeert Blind, wiens oprechte reactie op Twitter wordt geprezen door Kenneth Perez. "Niet helemaal eens met Daley Blind, maar hij geeft een gentleman’s interview kort na zo'n teleurstelling", schrijft de analist op Twitter. In een ander interview, met Ziggo Sport, reageert collega-verdediger Joël Veltman een stuk gepikeerder op het vooruitzicht van Europa League-voetbal. "Ja, wrijf het er maar in...", verzucht hij. "Dit is k*u*t."

Bij het enige doelpunt van de wedstrijd speelden Blind en Veltman een opvallende rol. Blind stapte uit, toen Ferrán Torres de bal bij Rodrigo bezorgde. Omdat Veltman naar achteren liep, werd de buitenspelval opgeheven en kon de vrijstaande aanvaller scoren. Veltman legt uit waar het misging. "Ik dacht dat hij (Torres, red.) ging schieten, dan is het een verdedigende regel dat je terugloopt, maar hij gaf 'm slim mee waardoor ik buitenspel ophief. Of dat pijnlijk is? Je rekent jezelf elke tegengoal aan, dus deze is ook klote."

Denk je dat Ajax minstens de halve finale van de Europa League gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja kan gebeuren. Alle ploegen in de poule werden vooraf als aardig gelijkwaardig ingeschat. Tuurlijk is het zuur, ook door de scheidsrechterlijke dwalingen. Maar denk dat dit team verder kan komen in de EL dan in de CL. Je mist de kwaliteit tov vorig seizoen om het de absolute top echt lastig te maken.

11 december 2019 om 01:48

Eens met je laatste punt, maar ondanks de scheidsrechterlijke dwalingen (tegen chelsea) had ajax het vandaag zelf moeten afdwingen. Vandaag was gewoon niet goed genoeg en te veel laten opnaaien door de spanjaarden. Turpin was slecht, maar heeft geen beslissende fouten gemaakt. Ajax helaas wel.

11 december 2019 om 09:01

Van de Ajacieden die ik ken riepen de meeste dat ze zich wel even zouden plaatsen. In de media werd het ook als een formaliteit gezien. Nu ze eruit liggen zijn de ploegen gelijkwaardig?

Als je da balans opmaakt is Veltman de hoofdschuldige van de uitschakeling in de CL. Tegen Chelsea gaf hij een belachelijke penalty weg en vandaag liep die 4 meter achter de defensielijn waardoor hij Rodrigo onside hield. Echt een flutspeler die dringend naar de spiegel moet kijken. Zolang Ajax met spelers als Veltman speelt is EL het niveau.

11 december 2019 om 00:51

Als je zo een balans opmaakt mag je de scheidsrechter als hoofdschuldige zien. met 3 cruciale fouten en Veltman maar 2.

11 december 2019 om 00:53

Je kan de acties van Veltman echt niet goedpraten, hoe slecht de scheids ook mocht geweest zijn. Die gast is echt heel slecht. Hadden hem liever moeten laten gaan en Alvarez vanachter gezet. Die heeft het al bewezen op een WK dat die een moordenaar is als het op verdedigen aankomt.

11 december 2019 om 00:59

@gerard13 de scheids word niet betaald door Ajax om prestaties neer te zetten. als Veltman zulke domme fouten niet maakt had die hele scheidsrechterlijke dwaling niet eens invloed gehad en had Ajax gewoon 3 punten gepakt tegen Chelsea, maar hij hielp ze in de eerste helft weer terug de wedstrijd in

11 december 2019 om 01:06

Ik hoop sowieso niet dat de scheidsrechters van de tweeluik tegen Chelsea betaald zijn, want als je Veltman zo kan afbranden, kan ik me zo indenken dat je die scheidsrechters nooit meer kan zien fluiten. Want Veltman was niet de reden van de comeback van Chelsea hoor, dat was een scheidsrechterlijke dwaling. Dat je zo heerlijk zit te azen op een foutief moment van de arbitrage en het in Veltman zn schoenen durft te schuiven zeg.

11 december 2019 om 01:11

Het is niet dat de scheids slecht is dat je er een schepje bovenop moet doen en het nog slechter moet doen als Veltman zijnde. Bovendien was die eerste strafschopfout tegen Chelsea van Veltman al vroeg in de wedstrijd, voordat de scheids schade kon aanrichten. En vandaag loopt die 4 meter (!!!) achter de defensielijn, dat kan je toch echt niet goedpraten man? Sorry maar hij is echt een flutspeler. Zijn niveau is een degradatiekandidaat in de PL, rechterrijtje Bundesliga of rechterrijtje La Liga. Maar Ajax is echt niet zijn niveau.

11 december 2019 om 01:32

@myvision Veltman veroorzaakt totaal onnodig een penalty en pakt ook nog eens een totaal onnodige gele kaart in de eerste helft tegen Chelsea. 2 fouten die Ajax later in de wedstrijd erg duur kwamen te staan. was hij in de eerste helft niet zo oerdom bezig geweest was Chelsea nooit meer terug in de wedstrijd gekomen, zelfs niet met hulp van de scheids. maar het is natuurlijk altijd makkelijker om de schuld op de scheids af te schuiven dan om je hand in eigen boezem te steken en verantwoordelijkheid te pakken voor je eigen domme fouten die je punten kosten

11 december 2019 om 01:44

Japie, volgens mij steekt Veltman hand in eigen boezem. En dat van die fout waar geel uit komt tegen Chelsea slaat nergens op. Dat ie nl de tweede krijgt, komt echt voort uit een scheidsrechterlijke dwaling, kan Veltman niks aan doen. Wat wordt ie weer gezocht. Vandaag fout bij de goal, geeft ie direct toe. Laat t gewoon daar bij en geef hem niet de schuld van die handsbal en tweede gele kaart toen. Rocchi had Ajax daar gewoon lekker lopen naaien. Jorghino kreeg vorige wedstrijd tegen Valencia voor een duidelijkere handsbal geen geel. Ook Veltmans schuld zeker. Kom op man.

11 december 2019 om 01:52

@forum precies! laten we een fout van de scheidsrechter geven als reden voor het puntverlies van Ajax en vooral niet benoemen dat Veltman een goal cadeau geeft aan de tegenstander die van directe invloed is geweest op het eindresultaat tegen Chelsea. Blind was ook niet snugger bezig bij die totaal onnodige tackle waar hij die 2e gele kaart voor kreeg maar Veltman hielp Chelsea in de eerste helft terug de wedstrijd in met dat oerdomme penalty moment en voor deze persoonlijke fouten kreeg Ajax uiteindelijk het deksel op de neus. die gele kaart verraadde ook weer het gebrek aan voetbalintelligentie bij Veltman. een tegenstander staat langs de zijlijn en kan helemaal niks vanuit die positie en wat doet Veltman? hem oerdom omver beuken. dat kan toch niet op dit niveau? gebeurd het 1 keer ok, maar Veltman heeft al sinds zijn debuut bij Ajax patent op dit soort achterlijke momenten. in de eerste helft gaf hij ook nog eens vlakbij zijn eigen strafschopgebied de bal aan een Chelsea spits wat zomaar een tegengoal had kunnen opleveren. hoe kan je als Ten Hag zijnde zo een gozer in een cruciale wedstrijd als dit gewoon weer gaan opstellen? dat hij weer de fout in ging vandaag had je op voorhand al kunnen incalculeren

11 december 2019 om 06:43

Waar steekt hij de hand in eigen boezem? Hij komt alleen maar met "ik dacht dat hij zou gaan schieten", meer niet. Hij is nog nooit zo snel geweest op de eerste meters in een sprint naar eigen doel toe. Heeft veel te vaak van die domme denkmomenten.

11 december 2019 om 07:18

Japie, jij haalt een moment een paar wedstrijden geleden terug, mag ik dan refereren naar de slechte scheids in diezelfde wedstrijd? Met een goede scheids was dat anders gegaan. Niet Veltmans schuld. Man man. Het stond 1-4, hoezo was die 1 Chelsea terugbrengen in de wedstrijd? Het was 1-4!!! Die van Blind was jammer, helaas, maar na een overtreding op hem. Dat soort dingen kunnen gebeuren. Maar dat Veltman die bal op zijn hand krijgt en geel kan hij totaal niks aan doen. Ben totaal geen Veltman fan, maar al dat gebash wordt sneuer en sneuer.

11 december 2019 om 07:21

Je hebt deels gelijk maar t is toch echt Veltman die elke x cruciale fouten maakt. Altijd goed is voor een domme gele kaart en altijd de aanvaller voor hem laat positioneren. Laten we eerlijk zijn Veltman is een best jonk maar gewoon niet goed genoeg om op cl niveau een hele wedstrijd foutloos re blijven

11 december 2019 om 08:10

Formus, wat is de reden dat jij geen Veltman fan bent? Is dat misschien omdat hij niet zo goed is of heeft dat een andere reden?de enige reden waarom Veltman gebasht wordt is omdat hij niet goed genoeg is. Daarnaast is hij tactisch een onbenul wat je gisteren weer kon zien. En hij is een ongeleid projectiel met domme en onnodige overtreding een gele kaarten. Iemand heeft hem ooit wijs gemaakt dat hij hard moet spelen en moet provoceren. Maar dat kan hij helemaal niet. Daar moet je namelijk slim en geslepen voor zijn. Veltman is door zijn eigen domheid de reden dat Ajax is uitgeschakeld. Dat is geen bahshen maar de waarheid

11 december 2019 om 09:15

Ferry, klopt hoor, en gisteren was ie ook fout. Maar om nu het niet overwinteren volledig op het conto van Veltman te schuiven, wat hierboven gebeurt, dat vind ik té makkelijk en té sneu

11 december 2019 om 09:18

Burdy, Ik vind het té makkelijk om alles op Veltman af te schuiven. Bovendien: hij wordt opgesteld. Moet hij zeggen: nee coach, ik speel niet! En als je ziet hoe slecht er gisteren ingespeeld werd en hoe vaak dat mis ging. Dat is toch niet zijn schuld? Ja, een fout. Ja, een goal. Maar wat heeft Ajax verder gecreëerd? Dat is toch een ieders schuld? Dat vergeet men te vaak.

11 december 2019 om 13:28

@formus hij geeft een goal weg en het word 4-4. geeft hij die penalty niet weg en pakt hij die domme gele kaart niet had hij geen rood gehad in de tweede helft en had je 1 tegengoal minder. dan was die scheidsrechterlijke fout je waarschijnlijk niet eens fataal geworden dus Veltman speelde wel degelijk een cruciale rol in die wedstrijd

11 december 2019 om 01:38

Klopt,veltman en Blind weg, hoe veltman óã³it prof is geworden, joost mag het weten, en Blind is een 30 jarige die nooit ergens heeft gepresteerd buiten NL. Dat is best triest. Net zo triest als dat Siem bij De Selectie zit, lachwekkend. Wat is hij? Fysiotherapeut? En Lang die alles inleverde, maar dat mag je hem niet aanrekenen, maar tactisch zwakke Ten Hag, hoge ballen spelen tegen beren uit Valencia, hoe verzin je het?

11 december 2019 om 01:50

Ajax mist 3 vleugelspelers, dat is veel voor zo'n club. Dan kom je bij een Lang. En Blind is echt goed. Dat gebash snap ik echt niet. Was vandaag ook weer goed.

11 december 2019 om 02:03

@Formus ik heb het gewoon niet op spelers die hier de hemel in geprijst worden, maar buiten NL lachwekkende trieste prestaties hebben neergezet bij buitenlandse clubs,zie Luuk,Siem,Blind,Klaasen. Ow wat waren ze "goed" in NL. Maar wat Zijn ze kut bij echt grote competities.

11 december 2019 om 04:24

Zo slecht deed Blind het anders niet bij Manchester. Zijn beide spelers die het uiterste eruit hebben gehaald ik hen carrière.. Veltman was wederom niet goed deze wedstrijd, ook niet in balbezit, maar de kans die Ziyech niet afmaakt, het ontbreken van creativiteit en scherpte in de voorste linie hoor ik nergens!

Vgsm is het geen ramp om een tegentreffer te incasseren.. het gênante vind ik voornamelijk dat je geen doelpunt maakt in een kolkende Arena, met de kwaliteit die je toch voorin hebt. Overigens speelde Martinez ook geen sterke pot! Ben beter van m gewend.

11 december 2019 om 09:21

Fledderus, helemaal met je eens. Probeer dit al de hele tijd aan te geven. Je mist gewoon twee vleugelspelers, Neres en Promes, creativiteit en goals. Twee internationals van 2 grote landen. Kom op. Dat mist een club als Ajax.

11 december 2019 om 07:18

Idd hij is altijd goed voor wat fouten, hij speelt eerst die bal zo dom in en daarna heft hij de buitenspelval op. Het is volgens mij een beste kerel maar voor cl niveau nier goed genoeg.

Laat Veltman nou heel blij zijn dat hij niet in de CL overwintert. Dat is totaal zijn podium niet. Hoe hij vandaag ook weer als enige niet door heeft hoe een simpele buitenspelval werk en daardoor Rodrigo alleen voor de keeper zet. Wat is het dat Erik zo vast houdt aan Veltman centraal achterin? Hoezo Alvarez daar niet neer en Veltman als back, daar vond ik hem vorig jaar wel bij vlagen erg goed en kan hij minder schade aanrichten dan wanneer hij centraal speelt.

11 december 2019 om 00:52

Schuurs moet je er neerzetten, is prima in vorm en verdedigend het sterkst van de 3.

11 december 2019 om 01:15

Alvarez heb ik toch wel erg sterke twijfels bij. Positioneel erg zwak, in de passing normaal gesproken slecht en voor zo'n grote vent laat hij zich vaak makkelijk wegzetten. Nee, dan liever Veltman achterin. Veltman is gewoon een bijzondere speler qua prestaties. Men vergeet nu bijvoorbeeld weer heel snel dat hij eigenlijk dit seizoen een lange reeks sterke potten neer heeft gezet, ook in de CL een paar. Veltman heeft echter ook altijd de negatieve kwaliteit om een cruciale fout te maken. En daarom zit hij in de CL eigenlijk boven zijn niveau. Veltman is eigenlijk net als Mustafi. Die kunnen wedstrijden echt goed spelen, maar uit het niets een zieke brainfart hebben waardoor ze een mega grote fout maken en hun ploeg punten kosten. Ajax heeft uiteindelijk de pech dat Alvarez niet de kwaliteit heeft die men dacht en Schuurs niet een talent van de categorie De Ligt is. Daarom speelt Veltman nog, vanwege zijn ervaring en ondanks de brainfarts.

11 december 2019 om 01:29

Je hebt het over positioneel zwak, maar denk niet dat die 4 meter achter de defensielijn gaat lopen en op die manier de spits van de tegenpartij onside houdt.

11 december 2019 om 01:55

De keren dat ik Alvarez centraal achterin heb zien spelen vond ik hem velen malen beter dan op 6. Alvarez is echt in alles een centrale verdediger en speelde hier bij America ook altijd. Dat hij bij Mexico ooit 2x heeft meegedaan op het middenveld (omdat Mexico krapper in middenvelders dan in centrale verdedigers zit) betekend dit niet dat hij dit ook is. Dat Alvarez niet de kwaliteiten heeft die Ajax dacht dat maak jij ervan. Ik denk echt wel dat Ajax heel goed weet dat Alvarez een centrale verdediger is. Voor die positie is hij ook gehaald. Daarom is het niet helemaal fair om hem nu op deze prestaties af te rekenen. Als je Veltman nu opeens op het middenveld laat spelen dan zal hij ook behoorlijke falen. Dat is dus ook wat ik niet begrijp. Je koopt een centrale verdediger voor 15 miljoen. Je geeft hem geen kans om op zijn eigen positie te spelen omdat Veltman daar moet spelen. Ik weet vrij zeker dat als hij gewoon 5 wedstrijden centraal achterin mag spelen dat hij jou enorm zal verrassen.

11 december 2019 om 06:59

Typisch Veltman. Kan leuk meedoen in de flow, kan bij vlagen echt uitstekend spelen en kan de boel lekker frustreren. Helaas iedere 5 duels wel weer betrokken bij een tegengoal of domme kaarten. Hier had eind vorig seizoen op doorgeselecteerd moeten worden.

Veltman moet niet zo gepikeerd doen. hij heeft Ajax 5 punten gekost in deze poule. eerst die penalty in de eerste helft tegen Chelsea en vandaag staat hij te slapen bij die tegengoal. eigen schuld van de beleidsbepalers bij Ajax. Veltman heeft je al zo vaak punten gekost in Europa. die had jaren geleden al doorgeselecteerd moeten worden maar hij staat gewoon weer in de basis dit seizoen en dan krijg je het deksel op de neus

Je mag niet hatenop Vektman, want dan ben je een hater. Maae goh wat is die gozer slecht zeg. Zelfs clubs als Augsburg hebben daar gewoon betere spelers staan.

11 december 2019 om 01:02

ik snap het ook niet. wat doet Veltman nog in je selectie als je 250 miljoen op de bank hebt staan? hij is dan volgens velen een echte Ajacied maar wat heb je daaraan? dat zijn de supporters ook en die ga je ook niet opstellen in de CL

11 december 2019 om 01:08

Veltman kan je beter rb zetten. Daar doet hij het prima. Als cb maakt hij teveel cruciale fouten. Dest en Mazraoui zijn ook niet best op rb. Dus Schuurs een kans geven en Veltman op rb.

11 december 2019 om 01:13

Dus je wil het probleem in de centrum verschuiven naar rechts? Mazraoui was tegen Chelsea en vandaag weer een van de beste op het veld. Er is een reden waarom Veltman in verband wordt gebracht met degradatiekandidaten als West Ham en Brighton en niet met subtoppers of zelfs middenmoters... Die gast kan er niks van. Ik heb nog nooit iemand zo amateuristisch achter zijn defensielijn zien lopen.

11 december 2019 om 01:10

Voelt lekker he Elphenomeno, zo'n catastrofaal momentje om alles in de schoenen van Veltman te schuiven? Dat de kans niet zo groot was toen 't nog 1-4 stond om dit te kunnen doen, moet je toch hebben doen wanhopen? Gelukkig werd er de onmogelijk geachte 2x rood gegeven in 5 seconden, gelukkig speelden Chelsea en Valencia onverhoopt nog gelijk, gelukkig was alle diepgang van Ajax vanavond geblesseerd, gelukkig hielp Ajax vanavond alles om zeep...zo kon je toch nog Veltman de schuld geven en lekker denigrerend provoceren met Augsburgvergelijkingen.

11 december 2019 om 01:15

Myvision, ben er zeker van dat je om moord en brand ging schreeuwen mocht pak em beet Alvarez of Mazraoui doen wat Veltman vandaag deed. Dat kost ze vandaag gewoon de kwalificatie. Zelfs al was die 4-4 tegen Chelsea niet door Veltman, dan nog maakt die vandaag een kapitale fout dat Ajax de kop kost in de CL. Er is een reden waarom Veltman in verband wordt gebracht met degradatiekandidaten als West Ham en Brighton en niet met subtoppers of zelfs middenmoters...

11 december 2019 om 01:22

Ik zeg nergens dat ik Veltman in dit Ajax vind horen. Veltman is alleen niet de reden van de uitschakeling, dat is namelijk de tweeluik tegen Chelsea en de factoren die ik hierboven noem die allemaal verkeerd voor Ajax uit zouden pakken. De kans was niet heul groot hoor, dat 1-4 alsnog 4-4 werd én Valencia terug op 2-2 zou komen én Neres en Promes geblesseerd zouden raken én Ajax vanavond het ook nog eens zou laten afweten.

11 december 2019 om 01:28

Jawel Veltman is een van de redenen. Wat deed die vandaag achter de defensie? Je kan letterlijk niemand van Ajax iets kwalijk nemen behalve Veltman als je alle 6 wedstrijden opnieuw bekijkt. En over de scheids praten we even niet, iedereen heeft die wel eens tegen of een keertje mee. Dat is iets wat je niet in de hand hebt als team zijnde.

11 december 2019 om 01:30

@myvision wat is er zo provocerend aan? Veltman is toch ook FC Augsburg niveau. of jij denkt dat er Europese subtop of Europese topclubs op hem zitten te wachten?

11 december 2019 om 01:33

Over de scheidsrechter praten we wel want die is catastrofaal gebleken.

11 december 2019 om 03:07

@myvision Als je niet wil inzien dat Veltman je uiteindelijk punten heeft gekost, zoals overduidelijk vanavond, dan valt er gewoon niet te praten over dit onderwerp. De wedstrijden tegen Chelsea had je niet opgerakeld als Veltman niet zo dom was geweest vanavond.

11 december 2019 om 04:32

@ Japie_krekel.
Je moet niet verbaast zijn als.Veltman na dit seizoen naar de sub-topper vertrekt.

11 december 2019 om 04:53

@bossie FC Utrecht zeker?

11 december 2019 om 01:23

Afgezien dat ik Veltman niet de schuld wilt geven voor verliezen van deze pot, heb ik altijd al gezegd dat ik gigantische twijfels heb met Veltman. Wat je zegt.... ik kan me een periode herinneren dat ik zei dat Veltman radicaal eruit moet voor iemand anders... ja hoor, kreeg ff stront over me heen want Veltman was zo goed tegen Juventus blijkbaar? Nou Veltman is gewoon een hele wisselvallige verdediger en dat is nou net niet wat je centraal achterin wilt. Geef Edson die kans klaar.

11 december 2019 om 04:36

Dan rest de vraag , wat zien Ten Hag en Koeman in Veltman wat wij niet zien?
Het is toch vreemd dat vele Veltman slecht vinden en dat coaches als Ten Hag , Koeman en Bosz hem wel.blijven opstellen.
Koeman stelt hem liever op als back dan een speler die back speelt bij zijn club.....Vreemd of niet?

11 december 2019 om 04:55

@bossie ik weet het ook niet want hij voegt echt niks toe en haalt altijd de meeste vreemde capriolen uit in het veld waarmee hij zijn eigen team benadeeld. een ding is iig zeker, Veltman heeft deze CL editie het ongelijk van Ten Hag om hem op te blijven stellen aangetoond. als hij vandaag niet stond te slapen bij die buitenspelval was Ajax nu door geweest. Koeman is gewoon hardleers. die stelt nog steeds Blind op als back terwijl hij de laatste 7 van de 11 tegengoals van Oranje heeft ingeleid en De Roon staat er ook steeds in, terwijl je daar alleen wat aan hebt tegen de toplanden als je een extra slot op de deur nodig hebt

Is er niemand binnen Ajax die Veltman ff op z'n plek kan zetten? Waar haalt hij het lef vandaan om vandaag zo'n reactie te geven! Om dan vervolgens ook nog zijn fout recht te praten, maakt het voor mij nog erger, al heeft hij vaker bewezen totaal geen zelfreflectie te hebben. Het is niet enkel het opheffen van buitenspel, ondanks zijn smoesje. Hij is de enige die terug loopt, dus was hij gewoon niet aan niet opletten. Oftewel gebrek aan concentratie. Het begint al bij onnodig balverlies (gebrek aan kwaliteit), een moment later gaat hij als een watje het duel aan dat hij uiteraard verliest (gebrek aan mentaliteit).
Veltman beweert beter te kunnen, maar maakt nog steeds dezelfde beginnersfouten. Hij is echter een van de meest ervaren spelers van Ajax.
Veltman bezwijkt altijd onder de druk in belangrijke wedstrijden. Pakt (onnodige) rode kaarten of veroorzaakt tegendoelpunten. Hoelang mag dit nog doorgaan?!

11 december 2019 om 02:25

Het is gewoon duidelijk dat Chelsea en Valencia tegenstanders zijn waarbij net een te hoog niveau gevraagd wordt van Veltman. Tegen een Apoel of Lille gaat het wel, maar voor het niveau waar Ajax ambitie voor heeft komt hij in de basis tekort.

In de EL ver proberen te komen maar zonder risico te lopen de titel weg te geven. Het is erg vervelend, want als Ajax compleet is dan staat er een CL waardig elftal wat onder normale omstandigheden kan winnen van de meeste clubs in Europa zelfs van enkele van de grotere clubs uit de toplanden. Maar de breedte en de middelmaat daarin schiet Ajax tekort. En zit het tegen met balletjes die net niet goed vallen of krijg je van die Zuid-Europese scheidsrechters (die in mijn beleving aan de top van incompetente arbiters staan) dan is het net te weinig om op CL niveau te acteren. Het had veel mooier kunnen zijn, helaas is dit de realiteit. Het wordt tijd voor een masterplan 2.0 van Overmars, aangezien veel sterkhouders vertrekken en de breedte onvoldoende is gebleken. Wat mij betreft beginnen we deze winter al met de eerste directe versterkingen te halen. Met een kampioenschap zijn we zeker van een bedrag van 50 miljoen euro, dus er is genoeg wat het risico van investeringen rechtvaardig.

Aan de top komen is een ding aan de top blijven is een heel ander verhaal.
Ajax zal zich weer moeten oprichten en vol gas en 100 % voor het kampioenschap gaan. Ik geloof dat de kampioen rechtstreek is geplaatst voor de CL.
En hoe zuur het ook is , nu moeten ze het in de EL laten zien. Ook daar kun je leuke tegenstanders treffen.
Ajax zal.nu moeten laten zien uit welk hout ze zijn gesneden. Ze moeten nu ongestoord verder gaan en laten zien dat je met verlies kan omgaan

EL is toch ook een mooie beker en Ajax kan daar verder in komen en dus meer punten halen voor Nederland.
Eigenlijk is dit dus prima, ,Ajax gaat alleen iets minder verdienen.....nou lekker boeien

Veltman is gewoon een Europa league speler. Daar had je vorig jaar de ligt staan. Ik wil de analyse wel voor je maken Joël. Wie loopt weer te klootzakken bij die tegen goal Joēl? Gewoon lekker zsm vertrekken bij Ajax!

Haha ik lees hier van alles over Veltman en de scheidsrechter, en het lijkt net alsof het of aan de scheidsrechter of aan Veltman gelegen heeft. Nou, de scheidsrechter heeft een hoop verziekt tegen Chelsea, maar dat betekent niet dat Veltman opeens een goede verdediger is. Hij is matig, goed voor de eredivisie maar alles wat op een niveau hoger gespeeld wordt is te veel gevraagd. Dat is niet erg en door Veltman ligt Ajax er ook niet uit natuurlijk. Er werd vandaag ook niet echt iets gecreëerd en de kansen die er waren werden niet gemaakt. Promes en Neres kun je blijkbaar niet allebei missen en met Veltman achterin is het daar ook erg kwetsbaar. Dat kan in de CL dus gewoon niet samen.

Dit kan en mag Ajax niet gebeuren! Veltman zaait al sinds zijn debuut twijfels bij de eigen achterban:is ie wel goed genoeg? Dat is niet voor niets. Noa Lang, ik dacht dat deze man ‘gemaakt was voor grote wedstrijden’. Noem het Amsterdamse bluf, ik noem het extreme zelfoverschatting en geen reeël zelfbeeld. Siem de Jong. Sorry maar laat deze man aub aanvoerder van Kozakken Boys worden ofzo want dit kan echt niet meer. Hij lijkt wel 40. Alvarez geeft iedereen van begin af aan over aan: kan niet op het middenveld. Toch blijft Ten Hag het zo doen. We mogen toch ook wel stellen dat Ajax heeft gefaald om met al het geld dat ze binnen hebben gekregen een champions leaguewaardige selectie samen te stellen.

Veltman is een prima speler. En heeft met name op de rechtsback positie veel sterkere wedstrijden gespeeld, maar gisteravond was het pijnlijk slecht. Schuurs heeft, vooral in voetballend opzicht, in 90 minuten tegen Lille nog meer geimponeerd als rechter centrale dan Veltman. Het is verschrikkelijk om te zien hoe Veltman probeert om te bouwen. Hij kan dat helemaal niet!

11 december 2019 om 13:13

Veltman is helemaal geen prima speler. Met afstand de slechtste voetballer die er bij Ajax rondloopt. Maakt elke wedstrijd domme overtredingen en onnodige fouten en daarnaast is het nog een bloedzuiger ook. Ik vind het wel prima dat juist hij degene is die zo kansloos door de mand is gevallen. Hopelijk ziet Koeman nu ook dat deze man werkelijk niks te zoeken heeft op topniveau en hem lekker thuis laat aankomende zomer.

Wat gaat iedereen hier weer lekker helemaal los op Veltman die "de hoofdschuldige" is dat Ajax niet door gaat in de CL. Ajax heeft drie wedstrijden dik gewonnen, was weinig op af te dingen. In de wedstrijden waar punten werden verspeeld was het allemaal zo dicht bij elkaar dat met éã©n doelpunt meer mee of éã©n doelpunt minder tegen er een beter resultaat was neergezet en dat Ajax dan wel was doorgegaan. Dan is het voor bepaalde mensen kennelijk verleidelijk dat allemaal op éã©n speler af te schuiven als diegene Joã«l Veltman heet. Gisteren ging hij in de fout en dat kost je een goal. En tegen Chelsea veroorzaakte hij die eerste penalty door te wild in te komen. Die tweede penalty en tweede geel tegen Chelsea had natuurlijk nooit gegeven mogen worden en kunnen we hem niet aanrekenen, maar hij heeft fouten gemaakt die doelpunten hebben gekost. Daarin was hij echter niet de enige. Zo dekte Blind gisteren slecht bij de andere goede kans van Valencia en was zijn tweede gele kaart tegen Chelsea te verdedigen. En de aanvallers hebben op hun beurt grote kansen gemist die de broodnodige treffer hadden kunnen opleveren. Uiteindelijk win je als team en verlies je als team. Dan heb ik het nog niet eens over de scheidsrechters in de wedstrijden tegen Chelsea. Die hadden zo veel foute en twijfelachtige beslissingen in het nadeel van Ajax dat het extra zuur is dat Ajax niet een beter onderling resultaat tegen Chelsea haalde. Maar nee, laten we vooral alle fouten van medespelers vergeten, alle fouten van de arbitrage goedpraten en alle schuld bij Veltman leggen.

De zoveelste keer dat Veltman je (belangrijke)punten kost. Het is een prima verdediger om op de bank te houden als reserve, maar dat hij kwaliteit en met name voetbal intelligentie mist voor de basis is duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren