Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk schuift gelijk topkandidaat naar voren: ‘Die staat op één’

Laatste update:

Na het opstappen van Frank de Boer als bondscoach is het speculeren over zijn opvolger reeds begonnen. Oud-aanvaller Pierre van Hooijdonk opteert voor Louis van Gaal, die al eerder tweemaal was verbonden aan het Nederlands elftal. Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma sluit niet bij voorbaat uit dat de KNVB kiest voor een buitenlandse bondscoach.

"Als je Nico-Jan Hoogma hoort, dan moet er een trainer komen die af en toe met harde hand regeert", zei Van Hooijdonk dinsdagmiddag in de studio van de NOS voorafgaand aan de EK-kraker tussen Engeland en Duitsland. "In Nederland heb ik dan Louis van Gaal voor me, die staat echt op één. Ik weet niet of hij er nog trek in heeft, maar hetzelfde geldt voor mijn tweede keus en dat is Henk ten Cate." De coach van Al-Wahda FC was in 2017 al in beeld bij de KNVB. Er waren destijds echter twijfels over zijn aanstelling, waardoor Ten Cate uiteindelijk werd overgeslagen.

Vertrek van De Boer mede gevolg van ‘contractuele afspraak’ met KNVB

De vertrokken bondscoach heeft op het EK een bepaalde doelstelling niet behaald.Lees artikel

"Ten Cate is een goede kandidaat en hij is eventueel beschikbaar. Hij is bij zijn club makkelijker los te weken dan Peter Bosz of Erik ten Hag." Collega-analist Theo Janssen vindt overigens dat De Boer niet als enige verantwoordelijk dient te worden gehouden na de afgang van Oranje op het EK. "We moeten misschien ook kijken naar de staf. Moet je er nieuwe mensen bijzetten misschien? Ik zou de hele technische staf opnieuw inrichten, ik zie graag dat de rest ook een stapje terugdoet."

Hoogma liet zich dinsdagmiddag tegenover ESPN kort uit over de opvolging van De Boer als bondscoach. "Het hoeft wat ons betreft niet per se een Nederlander te zijn. Het kan ook een buitenlander zijn." De KNVB-bestuurder krijgt gelijk de vraag of Joachim Löw, die na het EK vertrekt bij Duitsland, een optie kan zijn. "Ik ga nu verder niet op namen in of opties. We zijn op zoek, en dat moet snel, naar een goede bondscoach", aldus Hoogma.

Vind jij Louis van Gaal ook de ideale kandidaat voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
29 juni 2021 om 18:42

Arsene Wenger zou fantastisch zijn maar wellicht krijgt die de mogelijkheid bij Frankrijk? Denk het niet maar dat zou die dolgraag willen.

29 juni 2021 om 18:51

Ik denk dat de fransen eerder voor Zidane gaan, die is ook vrij momenteel

29 juni 2021 om 19:06

Wenger is wel te porren denk ik, beter optie dan van Gaal. Het kan makkelijk op project basis, anderhalf jaar en het WK is dan weer voorbij. Daarna ten Hag contracteren.

30 juni 2021 om 09:50

Als Ten Hag goed blijft presteren komt er een grote club langs en dan lijkt me dat wel iets aantrekkelijker in deze fase van z'n carrière dan een bijbaantje als bondscoach.

29 juni 2021 om 18:42

Jep, en snel benaderen voordat de Fransen met hem aan de haal gaan.

29 juni 2021 om 19:10

Leuker voor Wenger als ie het Oranje vrouwenelftal krijgt. Zal hem goed doen. Het echte Oranje is meer gebaat bij een absolute topper. Van Gaal of Joachim Low in die categorie.

29 juni 2021 om 19:19

Ja die twee coaches hebben de laatste periode van hun werken wel goed gepresteerd ja....

29 juni 2021 om 19:20

Wenger is dus geen absolute topcoach volgens jou, lachwekkend.

29 juni 2021 om 20:01

Ik sta er neutraal in, maar Wenger heeft het toch jarenlang met Arsenal matig gedaan? De goede prestaties zijn toch iets van 20 jaar terug?

29 juni 2021 om 20:25

Ik dat Wenger meer een clubcoach is.

29 juni 2021 om 20:55

Wenger heeft juist top prestaties geleverd! In zijn laatste jaren deed hij dat met beperkte middelen ten opzichte van de concurrentie.

29 juni 2021 om 21:55

Hij pakte Europees geen enkele prijs. Hoe moet ie dat uitleggen tijdens z'n sollicitatiegesprek in Zeist?

29 juni 2021 om 23:24

Misschien dat die ongeslagen kampioen is geworden in een zwaar pl tijdperk, en dat die elk jaar (ondanks het materiaal) mooi en verzorgd voetbal speelde met Arsenal.

30 juni 2021 om 09:45

Wenger is dus wel een absolute topcoach volgens jou, lachwekkend. Wenger is eerder de meest overschatte coach ooit, dan een absolute topcoach. ðÿ˜‚ðÿ˜‚ðÿ˜‚

30 juni 2021 om 09:55

Wenger is idd geen absolute topcoach, lang bij Arsenal gezeten maar de laatste jaren daar geen potten kon breken, alleen in tijdperk Van Persie/ Bergkamp etc wat gewonnen maar met die selecties had iedereen wat gewonnen ook Frank de Boer.

30 juni 2021 om 10:32

Grappig dat een Gooner fan Wenger overschat noemt.. ik denk dat het al vrij snel duidelijk werd hoe goed Wenger het in zijn laatste jaren nog deed, toen bleek dat Emery en Arteta er met een zelfde selectie helemaal niks meer mee konden. Wenger is wel degelijk een topcoach, heeft enkel nooit serieus meer mogen investeren sinds ze in het Emirates stadion spelen. Terwijl Chelsea, United, Liverpool en City wel met geld bleven smijten. Met die Arsenal selectie kon je onmogelijk kampioen worden ,top 4 was al een prestatie.

30 juni 2021 om 12:44

Wat laten veel VZ kinderen hier zien dat ze pas sinds een paar jaar voetbal kijken. Wenger geen absolute top coach noemen, is ronduit lachwekkend

30 juni 2021 om 18:45

Wenger: hoe oud is die man? Ik hield wel van zijn invincebles, maar op een gegeven ogenblik schoot hij wel door in zijn visie en bleef hij jeren met lege handejn staan. Zou wel een mooi trio zijn: Wenger met als assistenten Bergkamp en Van Persie.

Als een buitenlandse coach een mogelijkheid is met de Knvb dan moeten ze dit gelijk doen. Momenteel zijn er eigenlijk geen vrije en waardige NL coaches voor Oranje.

29 juni 2021 om 19:03

Ik vind het juist niets om een buitenlandse coach te hebben. Misschien een beetje ouderwets maar ik vind dat de coach onderdeel is van het team. Bij een team dat alleen uit Nederlanders bestaat, vind ik daarom dat de coach ook deze nationaliteit zou moeten hebben. Zoals het voor een land belangrijk is om goede flankspelers op te leiden, zo is het ook belangrijk dat je goede trainers opleidt. Het land dat op alle fronten het beste is wordt (meestal) kampioen.

29 juni 2021 om 19:08

Martinez doet het ook prima bij de Belgen. Dus het kan wel. Je moet alleen de juiste man hebben.

29 juni 2021 om 21:30

Ik ben het met je eens dat het prima kan, ik bedoel meer dat ik het leuker vind als een land ook gewoon een coach heeft met dezelfde nationaliteit.

30 juni 2021 om 09:50

Ik zou het wel eens leuk vinden als we een bondscoach zouden hebben waarbij niet de aloude discussie naar boven komt: bij welke club heeft hij gespeeld, en dus welke spelers selecteert hij eerder dan de andere.

Dat scheelt al zoveel onzinnige rotzooi in de forums...

Denk dat de mods dat ook leuk zouden vinden

30 juni 2021 om 12:45

Mensen creëren wel nieuwe onzin. Het is makkelijker om te zeggen dat een trainer bevooroordeeld is, dan misschien eens in de spiegel kijken en je afvragen of je zelf gewoon bevooroordeeld of fout zit.

30 juni 2021 om 14:20

Leuker? We hebben niks aan leuker. We moeten presteren. Hier in Nederland hebben we geen toppers die beschikbaar zijn. Dan dus naar het buitenland kijken, heel simpel. Tis nu tijd om een keer door te pakken. Willen we weer eens om de prijzen mee doen of blijven we doorgaan op deze glijpartij richting de afgrond.

30 juni 2021 om 18:49

Zoals hierboven genoemd is: Wenger. Omdat deze man ook van de Hollandse School houd lijkt het me een win-win situatie. Zeker als van Persie enbergkamp als assistent-trainer mee doen. Lijkt me een betere oprie dan een italiaan met catenaccio ideeen, een betontrainer uit Portugal, een defensieven trainer uit Frankrijk of een Duitser waar we tot de laatste minuten moeten wachten om te winnen

Iedereen heeft de tunnelvisie weer op Van Gaal staan. Zou het echt geweldig vinden als hij terug keert. Maar accepteer gewoon dat die man van zijn pensioen wil genieten. Tuurlijk kan de knvb het proberen, maar ik zou mij niks verbazen als ze daarna meteen verder kunnen kijken. Zou een buitenlandse trainer ook verfrissend vinden. Niet alleen omdat zo'n beetje elke fatsoenlijke Nederlandse trainer al bezet is, maar ook om eens een keer van de achterhaalde Hollandse school af te stappen.

29 juni 2021 om 18:53

Van Gaal is verleden tijd, gewoon Ten Hag benaderen met een goed plan en financiele plaatje, en we moeten helemaal niet afstappen van de Hollandse school, maar juist verbeteren

29 juni 2021 om 19:04

Eens over Van Gaal, geweldige trainer maar we moeten ook vooruit kijken. Als ik mij niet vergis heeft Ten Hag aangegeven zichzelf niet als een bondscoach te zien. Heeft ook onlangs zijn contract verlengd. Afstappen of verbeteren, dat het anders moet lijkt mij wel duidelijk. Het moet anders en een buitenlandse coach zou nog wel eens voor een frisse blik kunnen zorgen.

29 juni 2021 om 19:04

Met welke spelers?? Ik vind ook dat we moeten kappen met dat zogenaamde hollandse school voetbal wat ons nog niks heeft opgeleverd, op 88 na dan.

29 juni 2021 om 19:08

En dat was geen Hollandse school. Toen speelde ze 4-4-2

29 juni 2021 om 19:13

Het afbreukrisico is voor Ten Hag veel te groot in deze fase van zijn carrière. Hij laat hartstikke goede dingen met Ajax zien, wordt gelinkt aan Spurs en werd/wordt in Spanje met enige regelmaat genoemd als mogelijke opvolger van Ronald Koeman. Als hij zo door blijft gaan met Ajax is het slechts een kwestie van tijd voordat een club uit de Europese (sub)top echt concreet wordt. Dat moet je niet willen vergooien voor een baan als bondscoach van Oranje als coach van 50.

We hebben in 2010 gezien hoe dat met Van Marwijk ging. Had een meer dan uitstekend WK met Nederland, maar die grote club waar hij zo vurig op hoopte bleef uit. Twee jaar later falen we op het EK, en spontaan klopt er alleen nog maar middelmaat aan en clubs/landen waar je alleen maar van droomt als je er zelf vandaan komt.

29 juni 2021 om 19:20

Op '88 na dan

29 juni 2021 om 20:03

Van Gaal is nog geen verleden tijd, de man is uniek, en als hij wil kan hij direct beginnen. Reken maar dat iedereen in de selectie gewoon naar hem gaat luisteren.

29 juni 2021 om 20:38

Toen was het gehalte Psv'ers ook gewoon super hoog :P EN we hadden natuurlijk toppers als Gullit, van Basten en Rijkaard. Een stel dikke spierballen met van Tiggelen, Wouters, Koemannen. loopvermogen met van Aerle. Techniek met Vanenburg en Muhren. Maar bovenal ook een portie geluk dat wil je niet weten haha.

30 juni 2021 om 10:16

In 1988 maakten 5 PSV'ers ( Van Breukelen, Van Aerle, R. Koeman, Vanenburg, Kieft) deel uit van de eerste 12 en 2 ex-PSV'ers (Gullit, E. Koeman). In dit team speelden de (ex-)PSV'ers (Wijnaldum, Depay, Dumfries, Van Aanholt, Malen) ook een belangrijke rol. Helaas was het resultaat veel minder.
In 1988 speelde oranje in een 4-4-2 formatie. Het grootste verschil zit hem er echter in dat Gullit, Van Basten, Rijkaard, R. Koeman en Vanenburg veel betere voetballers waren dan Wijnaldum, Depay, De Ligt, De Jong en Malen zijn. Van Breukelen en Wouters waren in 1988 dan ook nog eens beter dan Stekelenburg en De Roon nu zijn.

30 juni 2021 om 12:27

Van Marwijk had ook de pech dat hij in een Poule met Duitsland en Frankrijk terecht kwam. Je kan dan ook niet lekker groeien in een tournooi.

Waarom Ten Cate? Die heeft al 11 jaar geen noemenswaardige club meer gehad en zit al 6 jaar in het midden-oosten, wat moet je daarmee. Ten Cate wordt zovaak genoemd maar ik wacht nog op het eerste goede argument.

29 juni 2021 om 18:50

Dat is inderdaad nog steeds een raadsel. Toch heeft hij een zeer goede lobby bij een breed aantal mensen in de media gedaan, want elke keer bij een zoektocht naar bondscoach komt 'ie tegenwoordig weer naar voren.

29 juni 2021 om 18:55

Zou die Ten Cate wellicht gewoon een hoop lekken naar de media? Heel opvallend dat bepaalde figuren zo zitten te wachten op zijn komst. Kan me herinneren dat er in zijn tijd bij Ajax ook een hoop smurrie bekend werd die intern moest blijven.

29 juni 2021 om 18:55

Ik denk eerder dat Ten Cate veel vriendjes heeft in de media. Valt inderdaad erg op dat zijn naam wel heel vaak wordt genoemd voor iemand met zijn profiel

29 juni 2021 om 18:59

Fijn om iemand in je staf te hebben die de zandbak door en door kent. Immers niemand weet wat ons daar allemaal te wachten staat…..

29 juni 2021 om 19:31

Ik denk dat je gelijk hebt. Ook vreemd dat veel individuele analisten (als je ze zo mag noemen) altijd met zijn naam komen. Ookal toen Koeman vertrok.

30 juni 2021 om 12:48

Bij VI laten ze duidelijk merken dat ze alleen positieve dingen willen zeggen over vriendjes van de show. Ze hebben nul intentie om inhoudelijk iets te melden over de trainers, en branden ze enkel af op hun eigen perceptie van de trainers als mens.

Nu zal dat bij andere praat programma's niet veel anders zijn, maar daar proberen ze het op zn minst nog te verbergen.

29 juni 2021 om 18:59

Diversiteit is tegenwoordig zo belangrijk, dan kan de KNVB toch niet achterblijven.

Kunnen ze mooi weer een statement maken "kijk ons, we hebben een donkere bondscoach. Wij zijn divers"

Al dat slappe gelul over die regenboog wordt je ook kotsmisselijk van.

29 juni 2021 om 19:05

Zelfs met die redenering zou hij bij mij nog steeds niet in de top 3 staan. Als je toch iemand van kleur zoekt zou ik eerst bij Fraser en Gio uitkomen. Ruud Gullit als uithangbord met een goede veldtrainer als Fred Rutten er naast kan ook. In elk geval geen Henk ten Cate.

29 juni 2021 om 19:14

En ik wordt kotsmisselijk van die opmerkingen over die regenboog. Door dat soort opmerkingen is het juist nodig. Punt.

30 juni 2021 om 12:52

Zou Seedorf echt een heel gek idee zijn? Die man heeft het bij Milan gewoon best goed gedaan, en legde enorm goed voetbal op de mat, maar werd er daarna direct uitgesmeten omdat Milan nog niet toe durfde te geven dat ze gewoon afgezakt waren naar een subtop ploeg.

Ik wil niet prediken dat Seedorf een toptrainer is en belachelijk goed gepresteerd heeft bij Milan, maar er zat wel potentie in.

29 juni 2021 om 19:14

Wie dan? Gio of cocu die verder ook niks presteren in het buitenland?

29 juni 2021 om 19:28

Beetje de omgekeerde wereld als ik dan moet aangeven wie je wel moet nemen. Als het argument is dat Gio en Cocu ook niks presteren dan vind ik het best joh. Zeg dan gewoon eerlijk dat we geen idee hebben wat we aan het doen zijn met zijn allen en maar wat namen roepen.

29 juni 2021 om 19:29

Beiden zijn veel recenter op niveau succesvol geweest.

29 juni 2021 om 20:14

Cocu... aub niet zeg. Zal best een aardige vent kunnen zijn, maar aub geen bondscoach. En Gio heb ik niet echt een mening over. Vind hem altijd wel netjes overkomen, maar misschien wat te netjes.

30 juni 2021 om 12:54

Waarom maakt het toch zoveel uit hoe iemand over komt. Van Bronckhorst heeft compleet afbraakvoetbal gespeeld met Feyenoord, en is door een gebrek aan concurrentie kampioen geworden.

Cocu is ook geen topkeuze, maar heeft wat mij betreft meer merit dan van Bronckhorst. De algehele conclusie is gewoon, er is geen duidelijke man for the job, en wie het ook gaat zijn, er gaat altijd commentaar komen.

Maar laten we nou toch eens niet zo achterlijk zijn om constant te vallen over iemand zijn uitstraling. Wat maakt uitstraling uit als iemand inhoudelijk gewoon goede dingen zegt?

29 juni 2021 om 19:55

Fijne vent, hele goede toon qua stemgebruik, motiverend, inspirerend, type boezemvriend... ga maar door. Het hoeft niet altijd een enorm tacticus te zijn, zeker als bondscoach niet. Ik denk dat het iig heel belangrijk is dat je een type boezemvriend hebt. Die het stel bij elkaar houdt en waarvoor spelers net dat even meer geven.

30 juni 2021 om 12:43

Janter; je hebt het over de Bondscoach van het Nederlands elftal. Niet over een mentor op een school. Je mag toch eea aan ervaring en prestaties verwachten

29 juni 2021 om 20:43

Misschien wordt zijn naam zoveel genoemd omdat hij een goede reputatie heeft in de voetbalwereld. En omdat hij al eens eerder (2017) heel dichtbij het bondscoachschap was.
Hij heeft dat overigens naar eigen zeggen zelf afgeslagen, omdat hij niet genoeg vertrouwen voelde vanuit de gehele organisatie.

Is dat soms ook allemaal een complot van al zijn media vrienden?

30 juni 2021 om 12:41

Ten Cate begrijp ik ook helemaal niks van. Dat is een prima assistent. Een blauwe maandag bij Ajax hoofdtrainer geweest maar hij koos er echter snel weer voor om assistent te worden bij Chelsea. Op basis van welke periode als hoofdtrainer moet je hem dan trainer maken bij het nederlands elftal?? Ik vind die naam als hoofdtrainer werkelijk onbegrijplijk. Uit welke hoek komt toch altijd die naam?

30 juni 2021 om 12:46

Ik ben geen voorstander van ten cate, maar je beantwoord je eigen vraag met een goede reden. Hij heeft namelijk zandbak ervaring 😂

Waar is dat geilen op Henk ten Cate al 7 jaar op gebaseerd? Als trainer nooit iets heel bijzonders gepresteerd. Zelfs een simpele landstitel kan er niet vanaf. Ook al jaren niet op niveau getraind, maar vooral in de zandbak vertoefd. Hoezo valt zijn naam dan telkens?

29 juni 2021 om 18:55

Eén woord: Barcelona... dat is simpelweg de enige reden... Blijkbaar levert dat 20 jaar credit op..

30 juni 2021 om 12:47

Debeelderbander; bij Barcelona was ie assistent. Dan kunnen we er Andries Jonker ook neer gaan zetten. Je mag van een bondscoach op zijn minst toch wel verwachten dat ie iets gepresteerd heeft als hoofdtrainer bij een grote club.

29 juni 2021 om 18:55

Hij hoeft niet direct eindverantwoordelijk te zijn maar zou hem er zeker bij willen. Juist vanwege zijn ervaring in de zandbak, immers een WK in Qatar is wel fijn als je iemand hebt die je kan voorbereiden op wat je lokaal te wachten staat. Daarnaast heeft hij met vele grote der aarde gewerkt in z’n Barca tijd, kent hij het Nederlandse voetbal, Is hij in staat met z’n vuist op tafel te slaan als het nodig is. Verder staat bekend als uitstekende veldtrainer, en heeft hij toernooi ervaring.Zet daar een frisse kerel naast en je hebt een prima basis. Gio, Kluivert, Alfred Schreuder etc?

30 juni 2021 om 12:56

Waarschijnlijk omdat hij assistent was bij het een enorm succesvol Barca. Iedereen had daarna lovende woorden over hem. Die bubbel leeft nogsteeds omdat hij daarna nergens enorm hard gefaald heeft.

Persoonlijk stel ik liever nog een keer frank de boer aan dan Ten Cate

Zidane is toch een vrij man?

29 juni 2021 om 19:03

Die gaat straks Deschamps opvolgen bij Frankrijk. Ik denk ook dat hij geen Engels kan

29 juni 2021 om 19:04

Denk je serieus dat Zidane zin heeft om hier in te stappen vooral met het oog op de positite van Deschamps. Hij is topfavoriet om het stokje over te nemen. En waarom zou Zidane bondscoach willen zijn van NL om samen te kunnen werken met de overschatte spelers?

Wat is dat toch met Ten Cate? Die is assistent geweest en heeft verder toch niet zoveel bijzonders gepresteerd? Ik wil een trainer die de hiërarchie aanpakt. Gewoon voetballen en anders doe je niet mee… ten cate is ook veel te druk met andere dingen, de status van Qatar commissie mijnals etc. Begrijp me niet verkeerd, het mag en moet benoemd worden, maar laat de trainer van oranje nu maar gewoon gaan trainen, voetballers gaan voetballen en dan praat de rest wel.

30 juni 2021 om 10:12

Dan nog steeds blijf ik bij van Gaal. Die durfde ook gewoon in 2013 Sneijder buiten de selectie te houden. Hij moest eerst maar eens fit worden zei van Gaal.

En Sneijder knokte zich terug. Trainde met een kickbokstrainer, werd weer fit en hij kwam er weer bij.

Van Gaal durft ook wel te zeggen tegen Memphis: Laat het maar zien bij Barca en dan mag je er weer bij komen. Denk dat dat hem wel kan motiveren.

Gister avond bij studio Europa noemde iemand Low als opvolger van Frank de boer dat zou ik best wel tof vinden haha. die is na het EK werkloos.

29 juni 2021 om 18:51

Alsjeblieft niet zeg... waarom niet peter bosz?

29 juni 2021 om 18:52

Die zit bij Lyon komend seizoen

29 juni 2021 om 18:57

Als we ambitie hebben om prijzen te winnen in de toekomst moeten we juist niet Bosz aanstellen. Die speelt kamikaze voetbal waar je vanzelf een keer tegen de lamp aan loopt als het erop aankomt

Antonio Conte lijkt mij de beste keuze, maar helaas niet realistisch

30 juni 2021 om 12:33

Geweldige coach, maar niet voor Nederland.

1 juli 2021 om 10:05

Waarom niet realistisch? De eerste gedachte die ik had over de mogelijke opvolger, was "waarom geen buitenlander?" en toen kwam Conte bij mij als eerste op. Conte was redelijk succesvol bij Chelsea en Inter Milan. Bij het Italiaanse nationale team iets minder, alhoewel Italie op het EK van 2016 titelverdediger Spanje uitschakelde en er pas na strafschoppen uitvloog in de kwartfinales tegen Duitsland.

Waarom zit die Nico Jam Hoogma nog bij de KNVB? Als je Frank de Boer bondscoach maakt verdien je enkel een exit en dit riep ik ook toen die net gepresenteerd werd. Hij was verantwoordelijk door een complete mislukkeling aan te stellen. Laten we hopen dat we eindelijk weer eens een goede bondscoach krijgen, buitenlander of niet.

29 juni 2021 om 18:58

Omdat hij geen ‘wegloper’ is volgens hem zelf. De dooddoener ‘niet aftreden, maar optreden’ bleef ons bespaard in zijn interview. Schijnbaar niemand die hem wil wegsturen. Nu heb ik van degenen die het zouden moeten doen ook geen hoge pet op.

Grote vraag is heeft louis van gaal nog wel de energie om deze klus te doen?
Mag hij van Truus?

Ik stel voor om gewoon Erik ten Hag met Ajax en de jeugd van Ajax de kwalificatiewedstrijden te laten spelen en het WK (want dan gaan we ons zeker plaatsen). Het is erg duidelijk geworden dat Frank de Boer gewoon te weinig Ajax-spelers heeft opgeroepen.

30 juni 2021 om 10:27

Hij laat de spelers van Ajax wel gewoon goed renderen, dus waarom niet? Stekelenburg, Rensch, Timber, De Ligt, Blind, De Jong, Van de Beek, Klaassen en Gravenberch hebben het onder zijn leiding allemaal goed gedaan. Hebben we Depay, Wijnaldum, Malen, Brobbey, Wijndal, Berghuis en Gakpo nog om het team aan te vullen en de posities van de buitenlanders van Ajax in te vullen.

30 juni 2021 om 10:34

1 groot probleem, Ten Hag doet het niet. Hij heeft het prima naar zijn zin bij Ajax.

30 juni 2021 om 12:16

Ik denk dat Nijogeth bedoelde te zeggen dat Ten Hag als Ajax coach Oranje er nog wel even bij zou kunnen nemen. Het zal niet gebeuren, maar toch.

30 juni 2021 om 12:53

Als je alleen ajacieden gaat selecteren, dan kan die het rustig naast ajax doen. Ten Hag gaat dit nooit doen en voor zijn spelletje missen we nu ook gewoon kwaliteit.

30 juni 2021 om 18:34

Ik bedoelde dat we geen Nederlands elftal moeten sturen, maar gewoon Ten Hag met de Nederlandse Ajax-spelers.

van Gaal moet je toch niet meer aan willen beginnen jongens kom op zeg

Ik denk dat het van Bronckhorst wordt. Die is beschikbaar, heeft breed draagvlak en is niet bejaard.

30 juni 2021 om 10:36

Met v. Gaal als buffer. Ik geef het te doen om 17 miljoen kenners +Derksen te bedienen.

P-air heeft weinig fantasie. Denk groter! Haal een Conte binnen....

Van Gaal? Het is de vraag of dat de juiste match is. Ik opteer meer voor de nieuwe generatie trainers ipv die ouwe kak. Dat geldt ook voor ten Cate. Dat zal een lastig karwei worden. Misschien is van Bronkhorst een goede keuze met een sterke ervaren veldtrainer naast hem, bijvoorbeeld Fred Rutten en dan een Sneijder, Heijtinga of een andere topper uit die generatie als assistent. Misschien is Low een optie, maar buitenlandse kandidaat is erg duur. Dat de technische staf vervangen moet worden is duidelijk, misschien de beleidsbepalers ook.

29 juni 2021 om 19:16

Sneijder of Heitinga??? Hou aub op. Op basis waarvan?

29 juni 2021 om 19:28

Haha id sneijder heeft nog nergens gewerkt en kan nou ook niet zeggen dat heintinga het zo geweldig doet bij ajax

Wellicht dat Henk Fraser een optie is?

29 juni 2021 om 19:11

Lijkt mij een prima optie. Zeker met een sterke ervaren man naast zich. Commissie Mijnhals zou het toejuichen. Voor dit.korte project is de druk voor Henk denk ik iets te groot.

29 juni 2021 om 19:12

Van alle opties die hier genoemd worden is dat misschien nog wel de beste keuze.

30 juni 2021 om 09:58

Fraser is rijtje Verbeek. Zeer goed maar te koppig voor de Knvb

Zou de bondscoach van Denemarken geen geschikte bondscoach kunnen zijn. Ik vind dat deze man de ploeg heel goed verzorgd voetbal laat spelen. Hij houdt van de Hollandse school en we hebben dit EK kunnen zien dat hij van aanvallend voetbal houdt.

29 juni 2021 om 19:12

Dan zou je ook aan Morten Olsen kunnen denken voor anderhalf jaar. Hoe oud is die eigenlijk?

30 juni 2021 om 12:35

Dat is ook een optie.

Guardiola is toch zo’n fan van de Hollandse school? Belletje kan geen kwaad toch?

29 juni 2021 om 19:17

Ik zou het gewoon doen als ik de Knvb was. Gewoon brutaal zijn. Sowieso niet weer alleen maar kijken naar trainers die beschikbaar zijn. Das veel te makkelijk.

Iets zegt me dat Dick Advocaat zichzelf gaat aanbieden en de Knvb gaat happen...Er is momenteel geen enkele geschikte haalbare Nederlandse trainer. Die hadden we in Koeman, maar die koos wat anders. Als je weer een rol van betekenis wilt spelen, moet je dus daarbuiten zoeken. Iemand met een vooruitstrevende spelopvatting en bekend is met het Nederlandse voetbal. Het is niet zo dat we matige spelers hebben, integendeel.Zou een Klinsmann of een Laudrup niet wat zijn?

29 juni 2021 om 19:28

Advocaat gaat zichzelf sowieso niet aanbieden, daar houdt hij niet van. Hij is gevleid als iemand oprecht in hem geïnteresseerd is, maar gaat zichzelf zeker niet opdringen

30 juni 2021 om 12:56

We hebben gewoon een matige selectie. Dus vanuit die gedachte gaan er dingen fout. Ik ben zelf van van een laudrup of klinksmann, maar ik wil geen buitenlander als bondscoach. Iemand moet een gevoel hebben bijnhet volkslied.

Trappatoni, Felix Magath, Co Adriaanse, Van Gaal, Gattuso.

Dit soort gastjes hebben dit soort dictatoren nodig als trainer. 1 van deze trainers zou goed voor onze verwende miljonairs zijn. Effe een schop onder de kont en een bosloop op een koude zondagochtend bij -5.

Topkandidaat zou uiteraard van Gaal zijn, evenals Bosz, Ten Hag of Koeman mits ze beschikbaar zijn.

Maar als bovenstaande niet lukken en het moet een Nederlandse trainer zijn, dan zou Fraser wellicht een interessante optie zijn.
Ik zou het persoonlijk een goed alternatief vinden.

Ik zou proberen die duitser joachim low te strikken na het ek lijkt mij eehele goede optie

Helemaal eens met Pierre, de enige die op korte termijn een organisatie kan neerzetten, en dat is wat we nodig hebben. Start: September, kwalificatie is over in November, play offs eventueel in Maart 2022. Koeman gaat het einde van het komend seizoen waarschijnlijk niet halen en is dus de gedroomde vervanger van Louis weer na het WK of een eventuele mislukte kwalificatie. Je moet altijd de beste pakken en dat zijn deze twee op het moment.

Ik zou Wenger enorm toejuichen. In Nederland zijn het gewoon allemaal net-niet opties, dat zie ik echt niet goed komen. Een Ten Cate of Gio zijn aardige opties, maar niet meer dan dat.

30 juni 2021 om 10:00

Wenger, met v. Persie en Nistelrooy als assistenten? Wenger zou ik ook toejuichen hoor, wat een staat van dienst en wat een uitstraling.

30 juni 2021 om 11:18

Tenminste wel een keer een staf die niet alle Ajacieden zal selecteren omdat het Ajacieden zijn

30 juni 2021 om 12:58

Wenger was volgens mij een bewonderaar van ajax 😜

30 juni 2021 om 13:04

Haha prima Musi. Ik ben niet zo nauw met clubvoorkeur als het op Oranje aankomt. Van Gaal en Koeman ook altijd gesupport. Als Ten hag of Bosz ooit BC worden zou ik ze ook toejuichen.

Ik hoop dat Frank even een paar maanden z'n hoofd leeg weet te maken en sterker terug komt.

Echt pure armoede dit, of we gaan voor van Gaal welke nu al jaren gestopt is, of we moeten ten Cate terug halen uit de zandbak en die heeft ook al jaren geen topklus meer gehad. Echt hoe komt Pierre hierbij? Dan kan je beter Advocaat nog vragen om het een jaarte te doen.

Misschien samen metde nieuwe coach rond de tafel zitten en met hem ook de staf samen te stellen. Ook moet de Knvb bij zich zelf te raden gaan , de laatste tijd is het kiezen van een coach geen succes geweest.

Waarom steeds terugvallen op de oude garde zoals Van Marwijk, Van Gaal en Advocaat? Zoek gewoon een moderne internationale trainer van een jaar of 40 a 50 jaar oud. Jurgen Klopp zou ik wel gaaf vinden!

30 juni 2021 om 01:07

Niet te betalen.

Geinig hoe al die analisten de voetbalbond betichten van amateurisme, conservatisme, kleindenkerij en gebrek aan durf en creativiteit. En dan zelf op de proppen komen met de eeuwige Louis van Gaal, de achterhaalde Henk ten Cate of beperkte trainers als Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst die net als Frank de Boer ook buiten de Eredivisie niets klaarspeelden en sowieso nooit aansprekend voetbal hebben voortgebracht als coach.

30 juni 2021 om 13:01

eens... maar probleem is dat er werkelijk niemand anders beschikbaar is. Dan kom je bij een buitenlandse coach... en dat wil ook bijna niemand

30 juni 2021 om 14:26

Waarom niet? Een bond die zich serieus neemt gaat voor topkwaliteit en laat afkomst en moedertaal niet bepalend zijn.

Favre is ook vrij!!!! Prima trainer die aanvallend voetbal wil spelen. Naam gemaakt in de Bundesliga

Ik denk dat het trainen van een land nogal overschat wordt. Die paar keer dat je samen traint kun je echt niet veel doen laat staan spelers beter maken. Je moet gewoon goed inzicht hebben in wie je op moet stellen, logische wissels doorvoeren wanneer nodig en hopen op het beste. Er zijn in Nederland zat goede trainers met een minder grote naam die dit kunnen. Misschien iemand die lekker in de groep ligt, Theo Jansen of van der Vaart zouden ook prima kunnen.

Met Van Gaal / Ten Hag hebben we iig een coach die weet wat hij doet, en hoe hij een draai kan geven aan een elftal dat niet loopt. Geeft de spelers ook een boost aan vertrouwen. Bij de Boer was dat anders, zijn beslissingen gaan vaak tegen de stroming in. Goed presterende/scorende spelers wisselen, besluiteloosheid bij de spelers door slechte coaching etc. De Boer had trouwens bij Ajax in vergelijking met coaches als Martin Jol, Ten Cate, Van Gaal, Ten Hag een veel lagere Doelpunten x Wedstrijden ratio dan de andere coaches. Naast dat had de Boer nooit goede performances op Europees niveau. De Boer zou wel een hele goede coach zijn voor de toekomst (Jong Oranje).

30 juni 2021 om 13:03

De boer deed het Europees gewoon goed met een hele slechte selectie. Won o.a van het grote barcelona. Voor de boer werd er met geld gesmeten en na de boer, maar tijdens zijn periode niet. Ken je Sana nog? Vermoedelijk niet en dat zegt alles over zijn selectie spelers. Bij ajax heeft hij het gewoon voortreffelijk gedaan. Terwijl psv toen bijvoorbeeld ontzettend veel geld uitgaf.

Henk ten Cate of van Gaal zijn imo de beste opties. Die kunnen het even overnemen en dan het Wk hopelijk nog halen. En dan is tegen die tijd ook wel Koeman weer vrij en kan hij het weer overnemen.

29 juni 2021 om 21:15

Is dan te hopen als ze t stokje na 2 jaar doorgeven t opgebouwde suc6 niet weer naar de haaien gaat vanwege trainer met andere inzichten

Ik ben niet een fan van het voetbal soms , maar als we een echte cup fighter willen: Emery. Die is altijd erg sterk in de uefa cup. Met meerdere teams ver gekomen

Henk Fräser lijkt me een leuke optie. Met een nieuwe staf . Die Dwight Lodeweges moest ook zonodig zijn stempel drukken na het vertrek van Koeman. Beetje raar mannetje.

Henk ten Cate is een kansloze optie als bondscoach. Tenzij we de droevige lijn van de Boer willen doorzetten. Van Gaal is een optie die in ieder geval discipline brengt in de ploeg. Dat is vooral nodig voor onze potentieel beste aanvaller Depay.... wat heeft die een verschrikkelijk toernooi gespeeld zeg, die leek al op vakantie te zijn. Alleen Peter Bosz is een optie als Nederlandse coach maar daar zijn we te laat mee. Ik opteer voor een buitenlandse coach met een goede dosis ervaring en overwicht.

Lekker origineel om telkens van Gaal te noemen. Lijkt me goed om eens vooruit te werken naar echte vernieuwing bij Oranje. En is het probleem niet in de eerste plaats een gebrek aan visie en beleid bij de KNVB en de technische staf?

30 juni 2021 om 10:07

Eens. Gebrek aan lange termijn visie.

Die hele KNVB-kliek moet de eer aan zichzelf houden en plaatsmaken. Zet daar echte bestuurders en mensen met kennis van voetbal en een internationaal netwerk binnen de voetballerij neer. Niet deze nobodies. Hele technische staf eruit ook. Gewoon helemaal opnieuw beginnen. En LvG is daar prima toe in staat. De botte bijl er in en opbouwen van de grond af.

30 juni 2021 om 10:13

Op zich mee eens, maar daar is nu geen tijd voor. In September moet je alweer klaar staan voor de WK kwalificatie en kun je geen miskleunen meer veroorloven. Knvb moet zichzelf even wegcijferen en zorgen dat ze de mening van kenners horen voordat ze keuzes maken.

Waarom elke keer terugvallen op deze coaches. Hebben we dan niemand die voor een frisse wind kan zorgen. Iemand met een vrolijke aanvallende agressieve spelopvatting. Iemand die de tijd krijgt om te bouwen en de persoonlijkheid heeft om een lange termijn relatie aan te gaan met spelers?

Ik zou als Knvb eerst eens een groep voetbal prominenten bij elkaar zetten en bepalen hoe we als NL willen gaan spelen, welke weg we in willen slaan. Met Koeman is het NL elftal eindelijk weer opgeleefd wat door De Boer met een nieuw speelsysteem om zeep is geholpen. Daar had men voor de aanstelling van De Boer al over na moeten denken. Zorg dat je dit keer een breed draagvlak hebt en ga dan op zoek naar de juiste kandidaat.

Mensen zeggen dan: het is onkunde als je een buitenlander aanneemt. Nu neem je voor de 4e keer Van Gaal. Dat is dan geen onkunde? Geef nou OF een nieuwe topper de kans (geef hem direct 4 jaar) of neem een buitenlander.

30 juni 2021 om 13:05

Ik vind het totaal geen onkunde, maar ik vind een buitenlander gewoon niet kunnen. Het is immers landen voetbal.

Waarom altijd die Ten Cate...die is ver over de houdbaarheidsdatum....Ten Hag of een buitenlandse trainer die de juiste spelers selecteerd met de passie die nu bij veel spelers ontbreekt...

Ik zal een andere naam noemen, misschien Michael Laudrup

30 juni 2021 om 13:03

wat een hopeloze naam. Die vent heeft overal gefaald als coach.

In mijn ogen zijn er twee geschikte kandidaten en dat zijn van Gaal en van Marwijk. Beide hebben een eigen manier van coachen/leiding geven. Zij zijn beide uitermate geschikt om in de korte tijd die ze steeds hebben met een groep er iets van te maken. Ze hebben beide veel internationale ervaring en kunnen goed met verschillende persoonlijkheden overweg.

Natuurlijk... Van Gaal. Drie keer is scheepsrecht...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren