Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal van advies voorzien: ‘Hij heeft het vlak voor het WK op zijn heupen’

Laatste update:

Algemeen Dagblad-journalisten Mikos Gouka en Sjoerd Mossou zijn van mening dat bondscoach Louis van Gaal Xavi Simons moet selecteren voor het WK in Qatar. De middenvelder annex aanvaller behoort tot de 39-koppige voorselectie van het Nederlands elftal en verkeert de laatste weken in bloedvorm bij PSV.

“Van Gaal heeft gezegd dat als een speler in topvorm is, hij hem meeneemt", zegt Gouka in de AD Voetbal podcast. “Ook al heeft hij niet meegetraind, dat is eigenlijk wel een vereiste van Van Gaal. Simons is in topvorm. Een speler die het echt op zijn heupen heeft vlak voor het WK. Waarom zou je die niet een van de 26 maken?” Simons noteerde dit seizoen al tien goals en vier assists en solliciteert daarmee volgens Gouka serieus naar een uitverkiezing voor het WK.

Ook Mossou ziet kansen voor de in vorm verkerende Simons. “Voor de voorste drie posities heb je Memphis Depay, Steven Bergwijn en een nummer 10. Memphis heeft nog steeds niet gespeeld. Bergwijn heeft het bij Oranje altijd goed gedaan, maar is tegengevallen op Champions League-niveau. Hij speelt in Oranje in een soort koppeltje met Memphis, dat gaat hartstikke goed, laat dat gezegd zijn. Dat zal waarschijnlijk het koppel zijn dat gaat starten op het WK. En wie er op tien speelt ligt aan de rest van het middenveld.”

“Hij zal waarschijnlijk dan een 10 óf een tweede zwervende spits zijn”, vervolgt Mossou, die niet verwacht dat Simons onder Van Gaal direct op een basisplaats hoeft te rekenen op het WK. “Het zou heel goed kunnen dat hij een soort Memphis-rol krijgt als op het WK 2014: een jongen die af en toe na een uur spelen invalt en die daar wat extra’s en frisheid brengt. Het zou me verbazen als hij er niet bij zit.”

Ruud van Nistelrooij liet zich vorige week na de 2-0 zege op Arsenal in de Europa League nog lovend uit over Simons. De technicus was een plaag voor de Arsenal-verdediging en heeft zich volgens zijn trainer laten zien aan bondscoach Van Gaal. “Hij heeft het altijd goed verwoord. Het gaat erom dat je elke week presteert. Dat geldt ook voor Luuk de Jong en andere spelers in de selectie. Je moet aan de bondscoach laten zien dat je de weerstand aankan en een bijdrage kan leveren aan het spel bij Oranje. Ik denk dat Simons dat vandaag heeft laten zien. Hij is op de juiste weg. We zullen zien wat er gebeurt als hij dit weet vast te houden”, aldus Van Nistelrooij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Je kan toch gewoon eigenlijk niet meer om hem heen? Is in topvorm en kwalitatief een voetballer die wij niet in onze selectie hebben voor zijn positie. Frenkie, koopmeiners en Xavi. Heb je toch lekker wat voetbal op het middenveld.

31 oktober 2022 om 08:06

Eens. Of hij in de basis moet weet ik niet maar hij zal op zn minst meemoeten. Paar weken terug werd gezegd, "laat het hem ook maar tegen Arsenal laten zien", nou dat heeft ie 2x gedaan. Hij hoeft zich wat mij betreft niet meer te bewijzen, is sinds het begin van het seizoen standaard 1 van de 3 beste spelers op het veld bij PSV.

31 oktober 2022 om 08:08

Door het (nog) niet doorbreken bij Barça en PSG, had ik hem eigenlijk in mijn achterhoofd al een beetje afgeschreven.
Simons bewijst wel alsnog, eigenlijk, gewoon een groot talent te zijn.
Of hij ooit het niveau van PSG of een andere topclub gaat halen, durf ik niet te zeggen.
Dat hij nu al een aanwinst is voor Oranje, dat zeker wel.
Dit zou op dit moment wel echt een mispeer zijn van v. Gaal om hem niet te selecteren.
Zeker als je ziet dat een Rensch wel al z'n debuut gemaakt heeft.

31 oktober 2022 om 08:12

Haha hij zal wel meegaan, maar basis echt niet. Zal eerder Frenkie, Berghuis en Cody Gakpro worden denk.

31 oktober 2022 om 09:20

En dat is prima, toch? Met Simons heb je een wissel die wat kan creëren en een wedstrijd open kan gooien als het niet gaat. Die rol hebben spelers als Elia of Depay in het verleden ook gehad en het voegt enorm veel toe.

31 oktober 2022 om 11:05

maar daarnaast. als Nederland frisse energie inbrengt en een pinchhitter. Dan heb je met Luuk en Simons een duo die ingespeeld is op elkaar. Stel je zou dan 1 verdediger opofferen voor Luuk en switchen naar 4-3-3 met dan Bergwijn/gakpho Luuk en Memphis en dan Simons erachter. Dat is toch een heerlijk plan B om te hebben.

31 oktober 2022 om 08:30

Dan heb je toch lekker wat voetbal op het middenveld? O, daar gaat het natuurlijk om. 1-5 verliezen maar toch lekker rondgetikt op het middenveld, haha!

31 oktober 2022 om 08:47

Hens. Op basis van wat trek jij deze conclusie? Kunnen ook met een middenveld De Room, Klaassen en Til gaan spelen? Want dan winnen wij alles? Soms snap ik echt niet hoe mensen naar voetbal kijken

31 oktober 2022 om 08:53

Ik denk dat er iet te veel voetbal op het middenveld staat. Je hebt een beuker nodig tegen de sterke landen (De Roon bijv.)

31 oktober 2022 om 08:56

@redondono5 Je hebt geen beuker nodig met een 5-mans verdediging. Met 3 Cv's zijn 2 middenvelders als Frenkie en Teun genoeg. Wanneer je met 2 Cv's speelt, ben ik het met je eens dat De Roon moet spelen (tegen sterke tegenstanders). Met De Roon spelen betekend dat je in balbezit een man minder hebt.

31 oktober 2022 om 09:01

FCG de laatste interlands stond Berghuis op 8 en deed het daar erg goed in tegenstelling tot Teun die vooralsnog een fletse indruk maakt in Oranje.

31 oktober 2022 om 09:21

Frenkie gravenberch simons is kwalitatief het beste middenveld. Gravenberch is verdedigemd namelijk een stuk sterker dan berghuis.

31 oktober 2022 om 09:48

@rayvg Gravenberch die nooit speelt wil jij opstellen??

31 oktober 2022 om 09:49

Op Basis waarvan moet Gravenberch mee naar het WK, geen ervaring en geen ritme ? Hij is bankzitter bij Bayern en heeft totaal geen wedstrijd ritme. Buiten dat om speelt Berghuis niet links op het middenveld, maar rechts op het middenveld, een totaal andere positie. Ook zijn statistieken zijn beter bij Oranje. Links op het midden is er maar 1 de beste in mijn ogen en die laat het al ruim 2 seizoenen constant zien en dat is Danjuma de meest onderschatte speler, die speelt mits fit, echt goed bij Villa Real en laat het ook zien in de Europese top. CL en Europa league.
Voor mij persoonlijk zijn dit de 11 basisspelers. Een team dat in balans is, in verdedigend opzicht en aanvallend opzicht.

-------------------Pas----------------
-----Dumf-----Vrij-----Dijk----Mala----
------------Timber----Frenki------
----Berghuis---Depay----Danjuma----
------------------Brobbey----------

Ook al is Depay meer bankzitter de laatste tijd, vanwege zijn skills en ervaring, is hij voor mij de beste optie achter Brobbey.
Voor Mala kan je die ook met Ake rouleren.
Blind is totaal geen optie meer.
Met alleen een goede pass kom je er allang niet meer, laat staan conditioneel en qua uithoudingsvermogen. Die wordt er in Qatar finaal uitgelopen.

31 oktober 2022 om 09:58

Pasveer? Die heeft toch wel laten zien dat hij niet hoort bij de 3 beste keepers.

31 oktober 2022 om 10:34

Arsenal890. En dan ook nog Timber op het middenveld? Speelt die nooit

31 oktober 2022 om 10:39

Haha dat was mij nog niet eens opgevallen.

31 oktober 2022 om 11:00

U bent voor Ajax gok ik?

31 oktober 2022 om 11:23

Gravenberch is verdedigend ook niet al te best dus een stuk sterker dan Berghuis is niet waar. Berghuis maakt genoeg vuile meters, meer dan Gravenberch die soms toch oogt als een wat luie speler.

31 oktober 2022 om 09:35

Je kunt idd niet meer om hem heen. Simpel weg onmogelijk. Wanneer je dat wel doet dan ben je echt zwaar ongeloofwaardig. Op dit moment ( als je naar leeftijd kijkt) het grootste talent van Nederland en het best presterende talent van Nederland.
Sterker nog als die jongen zich zo presenteert bij het Nederlands elftal dan zie ik hem nog wel een aantal keren spelen tijdens het WK. Maar goed, het zal alleen al goed zijn voor de ervaring en als teken van Nederland ziet jou als een potentieel topspeler voor het Nederlands elftal.
Simpel dus; Meenemen

31 oktober 2022 om 10:22

@ducktaildo,

Je kan er makkelijk omheen, we hebben toevallig ook nog een Berghuis die in bloedvorm is, en al 5 stappen verder dan Simons.

31 oktober 2022 om 12:49

En een Klaassen die er werkelijk helemaal niks van kan en ook al in de aftakelingfase zit

31 oktober 2022 om 13:12

Klaassen is bij Ajax nog steeds gewoon met regelmaat belangrijk.
Zijn bijnaam is niet voor niets mister 1-0.

31 oktober 2022 om 14:24

Idd, en Memphis thuislaten!

Ben ik het mee eens. Simons is echt een fenomenaal talent. Moet ook gewoon mee, brengt iets wat we Oranje echt missen. Dat extra stukje creativiteit en bravoure, een middenveld met de Jong, Berghuis en Simons lijkt mij echt heel erg goed. In ieder geval 100 klassen beter dan Mr. Voorspelbaar (lees Davy Klaassen). Wellicht té aanvallend, maar met 3 echt uitstekende verdedigers erachter zou dat moeten lukken. Bovendien is de Jong ook erg solide in de organisatie. Helaas geen moment om te proberen.

31 oktober 2022 om 08:15

2 oefenwedstrijden toch in de poule om eventueel wat te proberen 😉 Die mazzel hebben we dan.

31 oktober 2022 om 08:26

Ecuador maakt het toplanden in Zuid-Amerika met zijn intense spel altijd lastig en Senegal kan vissen uit een elftal met spelers in de absolute topcompetities. Welk land, naast Qatar, zie jij als een oefenduel?

31 oktober 2022 om 08:36

Ecuador een beetje en Qatar sowieso, we hebben het in ieder geval relatief makkelijk in de poule. Senegal zit denk ik op 60/40, wordt in ieder geval erg lastig.

31 oktober 2022 om 08:41

Ecuador kan er helemaal niets van. Gaan we nu serieus Ecuador als serieuze tegenstander bestempelen? Hou toch op man. Die lui bakken er helemaal niets van. Veel inhoud, maar tactisch inferieur. Het zelfde geldt voor Senegal. Allemaal grote Afrikanen van 1.96 lang, maar totaal geen cohesie binnen het team en er is geen tactisch plan. Je kunt de typische Afrikaanse ‘ren je rot show’ verwachten. Totaal niet serieus te nemen die Afrikanen.

31 oktober 2022 om 08:45

Ecuador heeft natuurlijk een enorm thuisvoordeel in de Conmebol kwalificatiefase. Van de 9 thuisduels verloren zij er slechts eentje (tegen Peru: 1-2, zelfs Brazilie en Argentinie wisten ze op een gelijkspel te houden). Maar buitenshuis is het een ander verhaal: van de 9 uitduels wonnen ze er slechts twee (van Chili en Bolivia). Knap dat zij zich als relatief klein land gekwalificeerd hebben hoor, absoluut. Maar het feit dat Estadio Rodrigo Paz Delgado in Quito op ruim 2700m boven zeeniveau ligt heeft daar zeker mee te maken, voor de tegenstanders echt een ramp om daar te spelen. Buiten de mannen van Bolivia -die zelf in La Paz op nog grotere hoogte spelen- is niemand daar aan gewend natuurlijk. Denk dat ze het op het WK wel lastiger krijgen dan in de Zuid Amerikaanse kwalificatiereeks hoor.

31 oktober 2022 om 08:48

Je vergeet dat zulke landen vooral willen genieten op een wk en alles geven. Men lijkt dan 4 Longen te hebben opeens. De passie en vreugde is vaak schitterend om te zien.
tactisch is het vaak pover ja, maar ze gaan er altijd voor. Senegal is gewoon een goede ploeg. Als jij dat niet ziet dan ligt het aan jezelf.

31 oktober 2022 om 09:11

Je hebt ze waarschijnlijk nog nooit zien spelen en je weet nu al dat ze er niks van kunnen? Zitten een paar prima spelers bij, Caicedo, Valencia, Hincapie, Plata, Estupinan. Senegal heeft op bijna elke positie een goede speler dus dat wordt ook niet makkelijk. Met zulke teams heeft Nederland het altijd knap lastig. Costa Rica heeft op papier ook een slecht team maar ook zij werden pas na strafschoppen verslagen de vorige keer.

31 oktober 2022 om 09:37

Als je vind dat Ecuador geen speelwijze heeft, heb je de ballen verstand van voetbal. Die spelen zo intens pressievoetbal, maar kunnen ook inzakken en zijn erg dynamisch via de vleugels. Natuurlijk is Oranje de gedoodverfde favoriet, maar Ecuador wordt gewoon een taaie kluif.

31 oktober 2022 om 09:38

Ecuador speelt geloof ik op 4000 meter hoogte. Dat is geen pretje als je dat niet gewend bent. Die moet je in Qatar gewoon overtuigend oprollen hoor

31 oktober 2022 om 09:50

@volgasvoetbal: lekker generaliserend: “al die Afrikanen van 1,96 lang.” De gemiddelde lengte van het team van Senegal (1.82m) in de finale van de Afrika Cup is een centimeter korter dan de lengte van het beoogde basisteam van Oranje (1.83m) op dit WK. Wissel hier en daar een speler in die opstelling en de boel verschuift een beetje, maar puntje bij paaltje ontloopt het elkaar niets.

Tuurlijk moet Xavi Simons mee. Ik vind hem echt van de buitencategorie. Normaal moet je oppassen maar dat soort standpunten, maar zijn spel in twee wedstrijden tegen Arsenal bewees het weer. Ik vind hem bijvoorbeeld meer potentie hebben dan Gakpo, die zeker thuis tegen Arsenal wel goed was, maar puur qua spel/voetbal echt niet zo dwingend was in die wedstrijd als Simons. Ik denk dat hij de rol van een Depay in 2014 kan vervullen. Ik denk dat Koeman zijn termijn als bondscoach kan gaan spelen met de volgende elf: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Malacia, De Jong, Koopmeiners, Berghuis, Simons, Depay en Bergwijn. (Gakpo doet het nu fenomenaal en zou in plaats van Bergwijn kunnen spelen, maar die heeft nu een streepje voor omdat hij zich in Oranje een langere periode heeft laten gelden).

31 oktober 2022 om 08:23

Haal cillese maar weg uit je elftal, die heeft daar niets te zoeken. Voor de rest helemaal eens met je betoog, Xavi manifesteert zich uitstekend en moet absoluut mee.

31 oktober 2022 om 14:24

En Babel moet ook mee, en Noa lang!

31 oktober 2022 om 10:04

Ik snap nog steeds niet waarom de potentie van Gakpo zo wordt onderschat. Die jongen is al een uitstekende voetballer en zal op hoger niveau alleen nog maar doorgroeien. Zijn cijfers zijn nu al ongekend dit seizoen. Verder eens met je verhaal.

31 oktober 2022 om 11:10

Op een hoger niveau viel Gakpo juist toch door de mand? Dat was juist de grote kritiek op Gakpo.

Gewoon op 10 zetten met Frenkie en bv Koopmeiners erachter. Brerghuis heb je natuurlijk ook nog, maar die kan mss ook wel naast Frenkie? Zoveel keus hebben we verder niet op 10, of je komt weer met een non voetballer als Klaassen aan. Dat is juist iemand die je in kan brengen om nog een doelpuntje mee te pikken.

31 oktober 2022 om 08:17

Gakpo stond daar laatst ook trouwens toch? Dan ben ik bang dat Xavi toch snel 3e speler wordt op die plek, wat erg zonde zou zijn.

31 oktober 2022 om 08:23

Waarom zonde? Gakpo doet het beter (zeker qua rendement) dan Xavi vooralsnog ook al is die wat sierlijker natuurlijk. Lijkt me logisch dat Cody in eerste instantie basisspeler zal zijn. Zit ook een opgaande lijn in zijn spel bij Oranje.

31 oktober 2022 om 08:26

Pieterpost. Ik ben niet zo fan van Cody op 10. Hoeveel mislukte steekballen waar grote kansen uit konden komen hij wel niet had afgelopen interlands. Ik zie de opgaande lijn niet echt in oranje van hem.

31 oktober 2022 om 08:28

Denk dat het middenveld en aanval best vaststaat toch? Frenkie-koopmeiners en daarvoor berghuis. Aanval depay-Bergwijn. Al moet je Simons natuurlijk meenemen. Die gaat in de toekomst zeker een belangrijk rol spelen.

31 oktober 2022 om 08:31

Koopmeijners heeft er vooralsnog helemaal niks van gebakken in Oranje, dus lijkt me stug dat die naast Frenkie komt te spelen..

@ducktaildo, laatste half uur tegen Belgiã« was hij de beste man van het veld, maar ja het is altijd even kijken hoe het loopt anders genoeg mogelijkheden.

31 oktober 2022 om 08:40

Blind bakt er ook niet veel van in oranje maar speelt altijd wel Maar zoiets kun je over meer spelers zeggen natuurlijk. Ik vond koopmeiners het echt niet slecht doen in die wedstrijden en ook bij Atalanta doet die het goed.

31 oktober 2022 om 09:04

Mja wie wou je dan linksback zetten. Malacia kan inderdaad of Frimpong die al heilig is verklaard zonder een minuut gespeeld te hebben in Oranje. Daarbij doet Blind het helemaal zo slecht nog niet in Oranje (al zijn daar de meningen over verdeeld). Bij Atalanta doet Koopmeijners het inderdaad goed, maar bij Oranje hebben Berghuis’ en Gakpo (niet jouw favoriet Arsenal890) denk een streepje voor.

31 oktober 2022 om 09:09

Xavi heeft toch gewoon meer kwaliteit dan gakpo? Gakpo vind in echt totaal niet bijzonder eerlijk gezegd. Een geweldige trap, maar dat is het wel. Kan geen mannetje passeren en ook niet super snel ofzo.

31 oktober 2022 om 09:20

Omdat ik dus heb gezegd dat ik Gakpo niet bij Arsenal hoeft te zien doe je net alsof ik een hekel heb aan Gakpo. Ik heb helemaal niks tegen Gakpo hoor. Als we het hebben over spelers die nog niet super veel indruk gemaakt hebben in oranje kun je Gakpo ook noemen natuurlijk. Die heeft ook nog niet echt overtuigd. Ik zie wel meer in een middenveld met Koopmeiners en berghuis. Zie zelf liever Simons op 10 ipv Gakpo. Vind hem totaal geen 10 namelijk. Hij zou juist moeten strijden met Bergwijn en Depay voor de voorste 2 plekken. Maar goed, mijn voorkeur heb ik al uitgesproken.

31 oktober 2022 om 10:19

@blaugrana11... Speciaal ingelogd om op je te reageren..
Hoe bedoel je dat Gakpo z'n mannetje niet voorbij komt? Ik denk dat zo'n 80% van zijn goals komen doordat 'ie eerst z'n man omspeelt, voorbij loopt en dan vernietigend uithaalt.. Ok, zit weinig samba voetbal bij, maar geen mannetje passeren.. Dan heb je echt punaises in je ogen.

31 oktober 2022 om 10:23



31 oktober 2022 om 12:43

En ik log nu speciaal voor jou in pik! In de eredivisie kan hij best een mannetje uitspelen maar europees echt mager. Is bijvoorbeeld die tavernier geen 1 keer voorbij gekomen 😂. Kan alleen maar naar binnen komen en dan schieten of voorzet. Ik denk dat hij bovenin de pl helemaal wordt opgegeten. Xavi simons vind ik echf vele malen beter. Technisher, creatiever en kan beter dribbelen.

31 oktober 2022 om 14:17

Weet niet of ik Xavi nu al zoveel beter vind. Dribbel is zeker nog niet beter dan die van Gakpo. Allemaal papegaaien wb. dat Gakpo het niet laat zien in grote wedstrijden. Klopt idd dat hij dwingender zou kunnn zijn, zou moeten zelfs. 2 totaal waardeloze potten gespeeld tegen Rangers inderdaad (jongen is jong, en zat vol met zijn hoofd bij een transfer).. Denk ook niet dat hij het in zich heeft om de wereldtop te halen. Maar beweren dat hij geen dribbel heeft of zijn man niet voorbij komt is echt pure kolder. Xavi is ook pas 19, ziet er goed uit allemaal, maar laten we niet te voorbarig zijn.

Die gasten bij het AD zijn wel echt de meest waardeloze voetbaljournlisten die er zijn he..? Altijd open deuren intrappen. Die podcast van ze (waar deze uitspraken uit komen) is echt lachwekkend slecht.

31 oktober 2022 om 08:41

Iedereen zijn mening natuurlijk, maar wat is er precies zo slecht aan? Luistert wel lekker weg. Je moet het sowieso nooit te serieus de meningen in zulke podcasts.

Als hij bij Ajax had gespeeld, hadden we hier niet eens over gediscussieerd en was het een zekerheidje geweest.

Laat Klaassen maar thuis ten gunste van Simons.

31 oktober 2022 om 10:48

Als Psv niet van dat laffe schijt voetbal liet zien tegen Rangers en gewoon vol op de aanval ging dan hadden ze CL gehaald en als hij het dan had laten zien zat hij er gegarandeerd bij ja. Laat Til en Clasie maar thuis ten gunste van Simons.

Leuk spelertje ja die Simons, maar met het fysiek van een fruitvlieg. Durf best te stellen dat dat onvoldoende is voor het niveau dat we moeten halen om toplanden uit te schakelen na de poulefase. Helaas hebben we geen alternatieven voor de aanvallende middenvelder positie behalve een werkertje als Klaassen, die niveau mist voor dat soort potjes.

31 oktober 2022 om 09:04

Hoezo het fysiek van een fruitvlieg? Oké Simons ziet er wat iel uit (toch denk ik meer spiermassa dan bv Berghuis) maar tegen Arsenal heeft hij wel laten zien uitstekend mee te kunnen komen, met name in de duels. Was goed te zien bij die afgekeurde goal van hem. Dat is voor iemand die nu pas voor het eerst op profniveau in de basis staat echt knap, zeker tegen gasten uit de PL die fysiek op een totaal ander niveau zitten. Tegen Feyenoord had hij nog een moment waar hij Hancko die een kop groter is een mooie zwieper gaf.

Vroeger had ik je gelijk gegeven, maar zoals Simons zelf aangaf heeft hij in Parijs een gigantische inhaalslag gemaakt op fysiek vlak. Die komt met zijn prestaties tot nu helemaal niets te kort.

31 oktober 2022 om 18:08

@JoshuaK, mwua dat vergelijk gaat wel wat krom, daar Berghuis het reeds meermaals op CL niveau heeft laten zien en bovendien een kop grotere is en daarmee ook meer massa heeft om in de strijd te gooien. Let wel, ze moeten het beide niet hebben van hun powerplay en hij hoeft daarbij ook écht geen Bergwijn te worden, maar Simons is en blijft voor nu nog een (te) iel ventje. Zie je hem al tegen die slopers bij Frankrijk aan rennen? Nogmaals, mijn punt is: met Simons maak je niet meer kans om toplanden uit te schakelen dan met een (pak hem beet) Berghuis op 10.

31 oktober 2022 om 13:17

@kalou2005,

Alternatief, dat is Xavi juist, dat is het alternatief voor Berghuis.

31 oktober 2022 om 18:11

Nogmaals, ik vraag me af of hij ietsbkan brengen wat Berghuis voor nu niet ook al brengt. Hij heeft absoluut potentie, maar Berghuis heeft het in Oranje al meerdere keren laten zien, net als dst hij in de CL bij Ajax regelmatig bij de betere behoort. Simons heeft een paar potjes eredivisie ervaring en een enkel potje EL. Daar wordt ik niet warm van, wellicht is Klaassen dan nog de betere optie. Al heeft die ook niet het niveau waar we de toppers mee over de knie gaan leggen.

Hij zal wel mee moeten zou je haast denken. Op z’n minst de ervaring alleen al. Speler voor de toekomst dus lekker laten meegaan.

Aangezien je liefst 26 man mag meenemen, zou ik hem er altijd bij pakken. Of ie op dit niveau mee kan is wel de vraag. Eredivisie is totaal ander niveau.

31 oktober 2022 om 09:48

2 x Arsenal gemist?

vind ook wel dat xavi t wel heeft verdiend,al is t maar voor de laatste 15 min en om te laten wennen voor de toekomst.laten we wel zeggen is wel de ideale nr 10 voor de toekomst.en ik weet zeker dat hij binnen 2 jaar ergens hogerop loopt te ballen.had in t begin mn twijfels over hem,is nog een beetje te lichtjes.maar moet toch bekennen hij heeft me positief verrast
.ervaring heeft hij ieder geval genoeg ,na die jaren bij barca en Parijs

Wat een weinig verrassende sportjournalistiek beleven we toch in Nederland eigenlijk. Dit is dag vier na Simons’ glansoptreden tegen Arsenal en nog steeds hebben er niet genoeg mensen iets gezegd of geschreven over evt Oranjeselectie van deze jongen. Nadat Maarten Wijffels en Willem van Hanegem het namens AD al eerder bepleiten, zijn gelukkig ook Mossou en Gouka namens het blad voor. John Graat legt in zijn Trouw-column uit dat hij het ook ziet zitten, gisteren hebben Van Hooijdonk, Van der Vaart, Alex Pastoor, Sjoerd van Ramshorst en Jeroen Stekelenburg er met dezelfde uitkomst over vergaderd en zal laatstgenoemde dat vandaag nog eens overdoen in de NOS Voetbalpodcast met Grueter, Vermeulen, Elshof en/of Kooke. Intussen laten Paul Post en Rik Elfrink namens Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad weten Simons in Oranje ‘niet eens zo’n gekke gedachte te vinden’, peuterde Voetbalprimeur vreemd genoeg bij Kenny Tete - want hoezo Kenny Tete? - dezelfde mening los en trapte Jong Oranje bondscoach Erwin van de Looi ook een open deurtje in over Simons kwaliteiten. Wim Kieft, Jan Boskamp en Andy van der Meyde riepen op 18 oktober - dus nog voordat het hip was - al op om hem mee te nemen naar Qatar, waarbij laatstgenoemde bij wijze van steekhoudende analyse aangaf dat Simons ‘toch een geweldige voetballer is?’ Iets wat Simons’ concurrenten voor een plekje toch wel tandenknarsend zullen vernemen…

Slechts Aad de Mos en Jan van Halst zijn (voorlopig) tegen een selectie van Simons. Wellicht krijgen ze nog medestanders de komende dagen - altijd kans dat Telegraaf nog een vat zuur in het medialandschap dumpt - maar ik betwijfel dat. Sterker nog, in de komende aflevering van de Hard Gras podcast zal Henk Spaan zijn wekelijkse zorgen over Ajax’ opstelling vast onderbreken met een bekentenis dat behalve viagra en Brian Brobbey ook Xavi Simons hem ongemak in de broek bezorgd, hem een Oranjeshirt aanpraten en eraan toevoegen dat Simons ‘toch eigenlijk echte Ajax-speler’ is…

Wat denken jullie? Meenemen of thuislaten? #heeeeelbenieuwd!

31 oktober 2022 om 12:34

Haha ik zou graag bij deze de de meningen van hiero van pakweg een jaar geleden delen: "simons is alleen in het nieuws vanwege zijn haar." "voetballend zou hij niet mee komen bij pakweg Heerenveen, maar is voor Barca/psg interessant vanwege de social media clout."

Hoe vaker mensen dit tegen Van Gaal zeggen hoe kleiner de kans dat ie em selecteert. Dus stop aub met het tegen hem zeggen.

Ik vind het een prima speler, maar ik denk dat die het fysiek niet aan kan, zeker niet als je tegen de wat betere landen speelt. Ik denk dat die er dan totaal niet aan te pas gaat komen. Het is een lastige keuze, want techniek en creativiteit heeft die dan weer wel.

Het feit dat ik eigenlijk geen andere nummer 10 kan bedenken zegt denk ik genoeg. Welke opties heeft Nederland nou echt op de 10 positie? Klaassen vind ik (zeker in een 5-3-2 systeem) creativiteit te kort komen. Berghuis lijkt mij een betere man als hij wat minder diep speelt (op de 8), Til is hetzelfde verhaal als Klaassen en Wijnaldum is in mijn optiek toch echt meer een nummer 8. Daarnaast ben ik van mening dat veel aanvallers van Oranje momenteel soortgelijk zijn in hun stijl. Een Xavi Simons is wat frisser, wat meer frivool en speelt ook wat intuïtiever dan andere spelers. Zo'n jongen heb je nodig. Net zoals Robben in 2004 die als een van de weinigen van dat elftal daadwerkelijk een verrassingselement met zich meebracht. Ideaal om wedstrijden open te breken.

Zou hem altijd meenemen. Of het nou voor de basis is of om iets te forceren, er zijn momenteel geen dermate creatieve spelers. Zou mooi zijn als hij ook op het allerhoogste podium iets kan laten zien.

Reken er maar op dat Xavi meegaat. Deze kleine baltovenaar kan echt niet aan het zicht van Louis ontglippen. Daar doet hij het te goed voor. En als we iemand nodig hebben die juist die verfijnde techniek in zijn tenen heeft is het Xavi wel. Zal nodig zijn in Qatar!

Nederland heeft precies 0 creatieve spelers op het middenveld. Xavi kan die rol vervullen. Natuurlijk moet hij mee. Talent van de buitencategorie.

Als hij deze vorm aan houdt, tuurlijk moet hij mee dan.
Deze jongen kan ver komen, ik kan van hem genieten.

Hij was fysiek ijzersterk tegen Arsenal. Twee keer zelfs.
Maak je je daar echt zorgen om?

Xavi moet sowieso mee naar het WK. Doet het goed en verdiend het om mee te gaan.

Eendags vlieg.laat het maar het hele jaar zien.
Was het niet ze dat de afzeikers analisten vinden dat veerman ook mee met.
Nu schreeuwen ze aub thuis laten.

Wk gaat niet door let maar op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren