Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Leipzig verwacht vertrek Xavi Simons en mikt pijlen op voormalig Ajax-target’

Laatste update:

De clubleiding van RB Leipzig houdt er geen rekening mee dat Xavi Simons ook komend seizoen voor die Roten Bullen speelt. De nummer vijf van de Bundesliga verwacht dat Simons terugkeert naar Paris Saint-Germain, om in de Franse hoofdstad voor zijn kans te gaan. Volgens journalist Sacha Tavolieri ziet Leipzig in KRC Genk-middenvelder Bilal El Khannouss de ideale vervanger.

Tavolieri, die werkzaam is bij de Belgische tak van RMC Sport, is er zeker van dat Leipzig zich gaat melden in de Cegeka Arena. Bij Genk ligt El Khannouss nog tot medio 2027 vast, waardoor de Belgen mogelijk behoorlijk kunnen cashen op het negentienjarige toptalent. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van El Khannouss op zo’n 25 miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Genk wil van El Khannouss de uitgaande recordtransfer maken en hoopt daarom net iets meer over te houden aan zijn vertrek. Momenteel is Sander Berge (25 miljoen naar Sheffield United, 2020) de recordverkoop van de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League. Volgens Tavolieri staat de ambitieuze El Khannouss zelf open voor een transfer naar een topcompetitie.

El Khannouss, die wordt vertegenwoordigd door zijn eigen entourage (El Khannouss Team), heeft volgens Tavolieri zelfs al gesproken met Leipzig. De Duitse topclub heeft een duidelijk plan met El Khannouss. “Leipzig staat erom bekend dat ze graag snel handelen op de transfermarkt”, aldus Tavolieri in de podcast Wait & See. “Leipzig zou hem zo voor volgend seizoen de tijd willen geven om zich goed te integreren in de club en het team.”

El Khannouss staat al jaren bekend als het kroonjuweel van Genk. De twaalfvoudig international van Marokko debuteerde in 2022 in de hoofdmacht van De Smurfen. Inmiddels staat de teller op 84 officiële wedstrijden namens Genk, waarin El Khannouss goed was voor 4 doelpunten en 13 assists.

Indien El Khannouss ervoor kiest om in Leipzig aan de slag te gaan, krijgt het toptalent grote schoenen om te vullen. PSG-huurling Simons zet de vorm die hij bij PSV al liet zien dit seizoen moeiteloos door in Duitsland. De Oranje-international speelde al 37 officiële duels namens Leipzig, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 13 assists. Komende zomer zal Simons voor zijn kans gaan bij PSG. In Parijs ligt de Amsterdammer nog tot medio 2027 vast.

El Khannouss is geen onbekende naam voor de meeste supporters van Ajax, daar de Marokkaanse international door de jaren heen behoorlijk vaak is gelinkt aan de Nederlandse recordkampioen. Die geruchten werden overigens gevoed door de vader van El Khanouss. “Ja, het klopt dat Ajax geïnteresseerd is. Ze volgen Bilal al sinds zijn dertiende. Maar hij zit uitstekend bij KRC Genk en concentreert zich nu daarop”, zei El Khannouss senior in het verleden tegenover Het Belang van Limburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Extra jaartje Leipzig zou ook prima zijn. Andere kant, grotere club en mindere competitie. Benieuwd waar hij dan gaat spelen bij PSG, die spelen in een hele andere formatie dan Leipzig.

4 april 2024 om 16:02

Volgend seizoen gaat er anders uit zien bij PSG. Mbappe vertrekt. Wat betekend dat ze komend seizoen wel zullen spelen met Barcola en Dembele op de vleugels en Kolo Muani of Ramos in de spits.

Xavi zou toch best een leuke aanvallende middenvelder zijn als je Zaïre-Emery en Ugarte er als spelmaker en stofzuiger achter kan zetten.

PSG zal een jasje uit gaan doen met het vertrek van Mbappã©. Verwacht wel dat Simons daar een basisplaats gaat veroveren. Dan ga je als Simons zijnde wellicht wel bij een iets grotere club spelen, maar wel op een lager niveau. Het is dan toch hopen dat hij na een aantal jaar PSG echt de stap naar de Premier League of La Liga zal maken.



4 april 2024 om 15:44

Bij een club waar geld geen issue is kan je dat gat van Mbappe natuurlijk ook weer heel creatief opvangen. Geen idee wat ze ervoor terug gaan kopen, maar er zal gekocht worden

4 april 2024 om 16:01

Juist met zoveel geld, zijn ze bij PSG niet echt heel creatief.

4 april 2024 om 16:33

PSG is gewoon absolute topniveau. Als je dat nu nog niet begrijpt heb je gewoon geen verstand van voetbal.

4 april 2024 om 19:11



Wat je zegt klopt feitelijk niet.

1. De Franse competitie is de vijfde competitie ter wereld, dus ze spelen niet tegen de beste tegenstanders.

2. Ze halen zelden de halve finale, laat staan de finale van de Champions League.

3. Ik heb het bovendien over het PSG van volgend seizoen, zonder Mbappã© en Neymar.

Op basis waarvan zijn ze absoluut topniveau? Bij absoluut topniveau denk ik aan Real, City, Liverpool, Bayern. Met daaronder Barca, Inter, Atleti

5 april 2024 om 15:53

Wat jij zegt klopt feitelijk niet:

1. Kijk naar de coeficientielijst. (PSG staat 4e als club).
2. 2020 halve finale bereikt, 2021 finale.
3. Reken er maar op dat ze volgend seizoen er ook weer staan.
4. afgelopen 12 jaar altijd meegedaan aan de Cl.
5. Ze hebben alle topclubs die jij noemt ook verslagen in die tijd. Dan hoor je gewoon bij de beste in Europa. Hoe kun je dat nou ontkennen?

4 april 2024 om 17:51

Je gaat naar een top-4 club in Europa die elk jaar voor de CL winst gaat, dat is natuurlijk wel een behoorlijke stap tov een Leipzig die blij zijn als ze uberhaupt een CL ticket halen.

Maar PSG heeft sinds het vertrek van Neymar en Draxler niet echt meer een goede creatieve aanvallende middenvelder in huis, dus er liggen wel kansen voor Simons.

Vitinha, Ugarte en Zaire-Emery zijn allemaal toppers, maar niet echt heel aanvallend ingesteld. Lee Kang-In is geen prutser maar ook weer niet de nieuwe Messi ofzo, ik schat Simons wel hoger in.

Dat zou wel een vrij jong middenveld worden als je het zo bekijkt, misschien kan PSG met het vrijgekomen Mbappe budget ook nog een wat meer ervaren 25-plus middenvelder ergens vandaan plukken, wellicht Frenkie de Jong of Kimmich?

4 april 2024 om 18:34

Top 4 club in Europa? Kijkend naar de prestaties in de CL afgelopen 6 jaar behoort PSG simpelweg niet bij de top vier. Eerder City, Madrid, Liverpool en Bayern. Tevens gaat hij spelen in een relatief matige competitie die wereldwijd nauwelijks wordt gevolgd in vergelijking met de daadwerkelijke top competities. De Uber 1 league heeft nauwelijks aanzien bij veel voetbalfans.

4 april 2024 om 18:44

Als Liverpool fan zou ik dat ook vinden, maar PSG staat gewoon 4e in de UEFA coefficienten (dat is over de afgelopen 5 jaar), en laten we wel zijn, PSG is voetballend de afgelopen jaren toch wel een hoger niveau dan Liverpool, hoewel Liverpool dan weer op werklust en mentaliteit veel goedmaakt.

4 april 2024 om 18:44

Psg is het afgelopen jaar wel flink achteruit gegaan he, als mbappe vertrekt is er niet veel van over. Die doen echt niet meer mee om cl winst komend seizoen. Vooral b garnituur die daar overblijft.

4 april 2024 om 19:18

Mwah, coëfficiënten zeggen weinig in deze, Liverpool heeft de afgelopen 6 jaar 3x in de finale gestaan, waarvan 1x winst. Daar kan PSG alleen maar van dromen. Liverpool is qua totaal plaatje nog steeds een iets hoger niveau dan PSG. Deze conclusie heeft weinig te maken met Liverpool fan zijn, eerder met de drie finales afgelopen 6 jaar. Dat zijn dus geen incidenten meer

El Khanous is echt een topper in spé. Ik kijk regelmatig naar Genk speciaal voor hem en wat hij op deze leeftijd al laat zien is ongekend. Hij speelt zo volwassen en neemt het voortouw. Het enige wat beter kan is zijn rendement, maar ik zie hem ook niet als 1 op 1 vervanger van Simons. Simons is meer een speler die speelt vanuit zijn snelheid, is meer doelgericht en kan vanaf de flanken spelen. El Khanous is meer een spelverdeler die aanvallen opzet en vaak de voorassist geeft. Ik denk dat als hij met betere spelers om hem heen speelt zijn rendement ook beter zal worden.

5 april 2024 om 13:33

Klopt, wat nu belangrijk is is dat hij speelt bij zijn volgende club. Maar goed die club moet dan ook het geld kunnen neerleggen.

Xavi terug naar PSG. Is dat een verstandige stap?
Om mijn eigen vraag te beantwoorden: ik denk het wel. Er komt natuurlijk veel geld vrij met Mbappe die weg gaat en er komt ruimte in het elftal voor een andere speelwijze en spelers.

Ik ben benieuwd hoe PSG het zonder Mbappe gaat doen.

Daarom is spelen in een betere team van groot belang, in Genk heeft hij niets meer bij te leren, in Leipzig daarentegen wel en daarom een ideale stap, als zijn talent daar naar boven komt dan wacht er een Europese topclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren