Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woede om zoveelste gele kaart Xavi Simons: ‘Allesbehalve een schwalbe’

Laatste update:

Xavi Simons kreeg zaterdag in blessuretijd van het duel tussen RB Leipzig en VfL Wolfsburg (3-0) een gele kaart van arbiter Christian Dingert vanwege een vermeende schwalbe. Het was alweer de negende gele kaart voor Simons dit seizoen, verdeeld over 39 duels in alle competities. Marco Rose neemt de aanvallende middenvelder echter in bescherming.

Simons ging in blessuretijd van het treffen met Wolfsburg binnen de zestien naar de grond. Waar de Oranje-international hoopte op een strafschop, daar toonde Dingert een gele kaart. Wolfsburg-trainer Ralph Hasenhüttl vond dat Simons zich liet vallen en liet dat duidelijk merken aan de Nederlander aan de zijkant. Rose is echter een heel andere mening toegedaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Xavi wordt elke week geraakt", verzuchtte Rose na afloop in gesprek met Kicker. "En elke keer als hij op snelheid raakt, wordt er aan hem getrokken. In negentig procent van de gevallen probeert Xavi zich nog los te maken. Hij geeft in ieder geval zelden zomaar op. Ook bij een 3-0 voorsprong net voor tijd had hij de drang om nog iets te laten zien."

In de optiek van Rose werd Simons wel degelijk geraakt in het strafschopgebied van Wolfsburg. "Het was allesbehalve een schwalbe en toch ontvangt hij een gele kaart", mopperde de Leipzig-coach. "Je kunt van alles over Xavi zeggen en denken, maar bovenal is het een geweldige speler."

"Hij is nog jong en maakt daarom ook fouten, maar er wordt altijd maar gezegd dat hij makkelijk naar de grond gaat. Maar ook vandaag werden er weer overtredingen tegen hem begaan, dan mag je blij zijn dat Xavi verder kan spelen. En dat gebeurt echt iedere week, dat meen ik serieus", aldus Rose.

Vaak geel


Rose vindt aan de andere kant dat Simons te vaak geel pakt in de Bundesliga. "Hij heeft al acht keer geel gekregen dit seizoen en daar zitten kaarten bij omdat hij zich van zijn stuk liet brengen", zo gaf de oefenmeester mee aan Simons, die negen keer scoorde en veertien assists liet noteren voor de Oost-Duitse club in alle competities.

Simons was niet de enige die geel zag. Rose kreeg ook een gele prent voorgehouden, omdat hij zijn pupil verdedigde in de slotfase van het duel met Wolfsburg. "Ik deed dat op een te luide manier. En dat was voldoende om geel te krijgen." Rose is geschorst voor het uitduel met Heidenheim van volgende week zaterdag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch wel een ontwikkelpunt voor deze speler. Hij is nog een jonge hond maar heeft dit niet nodig...

Negen keer geel is veel te veel voor een speler als Xavi en is mijns inziens illustratief voor zijn neiging om op het veld met randzaken bezig te zijn. Veel klagen, vaak verontwaardigd en daardoor dikwijls ongecontroleerd. Ik hoop dat hij daarin nog stappen kan zetten; mentale rust en concentratie tekent vaak de echt grote spelers, zeker op zijn positie.

14 april 2024 om 11:26

Juist veel grote spelers zie je veel kaarten pakken omdat ze per se willen winnen. Van Suarez die een bal desnoods van een doellijn mept tot een slechts 19 jarige Mbappe die begrijpt dat hij een gele kaart moet pakken door tijd te rekken in de halve finale van het wk. Ronaldo, Ibra etc zitten ook allemaal op 10+ rode kaarten. Neymar heeft ook een hele waslijst aan kaarten. Die passie, winnaarsmentaliteit is wat ze zo goed maakt. Tuurlijk heb je hier en daar uitzonderingen zoals Messi, een introverte speler die zo goed werd dat hij weinig tot geen verdedigende taken hoeft uit te voeren

Van de huidige toptalenten zie je Bellingham, Gavi en Vini ook veel kaarten pakken

14 april 2024 om 14:43

Leuk om het passie te noemen en het uitzonderlijke moment van Suárez die hands maakt op de doellijn als voorbeeld erbij te halen maar het gaat om domme onnodige kaarten. Om nou te zeggen dat dat ze nou zo goed maakt en het winnaarsmentaliteit te noemen vind ik creatief maar incorrect. Jezelf laten gaan en je frustraties niet kunnen beheersen is alleen maar nadelig voor jezelf en je teamgenoten.

14 april 2024 om 15:28

@dutchred, het is normaal om bij dit punt af en toe wat verder te gaan, uiteraard is passie en winnaarsmentaliteit niet het enige wat ze bezitten. Als een speler alleen dat bezit, dan is het categorie Wout Weghorst. Het is ook in mijn ogen wat je dom en onnodig vindt, ik vind klagen en overdrijven namelijk helemaal niet dom en onnodig. Je kan in sommige gevallen wel degelijk iemand beinvloeden. Ja, bij een grote voorsprong is het dom. Iemand uitschelden, scheids beledigen, shirtje uit is bv onnodig, daarmee win je niets maar volgens mij heeft hij nooit zulke kaarten gepakt

Liever te veel geel voor schwalbes dan te weinig. Simons moet lekker stoppen met dat aanstellen in het veld. Altijd maar die handjes en zelf al op de bal duiken als ie vindt dat het een overtreding is.

14 april 2024 om 12:47

Mooi samengevat. Al dat theater, bah bah. Ga gewoon voetballen, dan kan ie prima. Stel je voor dat ie zich daar eens 100% mee bezig zou houden...

Een type speler als Xavi ondergaat veel overtredingen, de een zal zeggen dat hij een mauwert is om zichzelf te beschermen en de ander omdat hij simpelweg een mauwert is. De waarheid zal in het midden liggen, iets meer mans zijn en wat minder huilerig doen.

14 april 2024 om 15:25

Is het zelfde als uitdelen. Als je een trap kan uitdelen kan je er ook 1 terug verwachten. Alleen tegenwoordig hoef je nog maar te blazen en ze vallen met bosjes om en rollen een heel veld over. Kan zeker zeer doen als je geraakt word maar als je dan nog 10x rond kan rollen zal de pijn ook wel mee vallen, dus geel voor het overdrijven zou ook meer op zijn plaats zijn. Theater maken doe je maar in carre ipv op een voetbal veld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren