Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar: ‘Waarom heeft nummer vier van Spanje daar meer recht op?’

Laatste update:

Ajax stuntte dit seizoen door de halve finales van de Champions League te bereiken, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat de Amsterdammers volgend seizoen opnieuw in het miljardenbal zullen acteren. De kampioen van Nederland moet in de komende maanden twee voorrondes zien te overleven om de groepsfase van het belangrijkste clubtoernooi te bereiken en Ajax sneuvelde in de afgelopen jaren meerdere malen in dit voorafje voordat de Champions League echt van start gaat.

Algemeen directeur Edwin van der Sar hoopt hier in de toekomst echter verandering in te kunnen brengen en de oud-doelman was deze week, vanwege zijn functie als vicevoorzitter van de European Club Association, aanwezig bij een congres in Malta waar dergelijke zaken besproken werden: “Niet iedereen wordt geboren in Manchester of Londen”, werd hij daar geciteerd door verschillende Italiaanse media.

“We moeten ook ruimte geven aan ploegen uit de competities van Polen, Portugal, Griekenland, Turkije en Nederland om op Europees niveau te kunnen groeien. Ajax bereikte twee jaar geleden de finale van de Europa League en moest twee maanden later weer in de voorrondes beginnen. Er is meer stabiliteit nodig om groei mogelijk te maken. Dat is natuurlijk makkelijker als je in een sterke competitie speelt, maar we moeten ook aan de anderen denken”, ging hij verder.

“Dit jaar haalden we de halve finale van de Champions League, stonden we op een haar na in de finale, werden we na vijf jaar weer kampioen en wonnen we de beker. Desondanks moeten we weer twee kwalificatierondes spelen, dat is niet goed. Niemand heeft mij tot nu toe uit kunnen leggen waarom de nummer vier van Spanje meer recht heeft op deelname aan de Champions League dan de kampioen van Oostenrijk.”

Ben jij het eens met Edwin van der Sar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wil het best uitleggen, Ed. Vier letters: G E L D

8 juni 2019 om 13:00

de nummer vier uit Engeland en Spanje zijn structureel ook beter dan Ajax. Mensen zien toch ook liever Arsenal tegen een Real madrid ipv een Cska Sofia tegen Real madrid.

8 juni 2019 om 13:02

Arsenal speelt op donderdag.. op woensdag kijken we naar Tottenham..

8 juni 2019 om 13:04

Misschien is het je ontgaan maar het heet Champions League en volgems mij is in Spanje Barcelona kampioen geworden , dan moet je het een andere naam geven zoals money league maar nu is het inderdaad bezopen dat de kampioen van Nederland voorrondes moet spelen en de nummer 4 van Spanje is rechtstreeks geplaatst

8 juni 2019 om 13:11

Bullshit. De nummer 4 van Spanje, Engeland ; laat staan Italië en Duitsland zijn niet structureel
Beter dan Ajax . En ik kijk nog liever naar Ajax tegen red bull Salzburg dan naar Arsenal tegen Tottenham of zo. Clubs als Ajax wordt de kans ontnomen structureel te groeien ten faveure van nietszeggende clubs als leverkussen , atalanta Bergamo , valencia etcetera .

8 juni 2019 om 13:13

Ja opzich is dat vreemd inderdaad. Maar hierboven wordt wel een terecht punt aangedragen: het gaat ook om de aantrekkelijkheid van zo'n toernooi. Als je alleen Barcelona, Juventus, PSG, Bayern en City als grotere ploegen in de CL hebt en dat aanvult met een pak 'm beet Ajax, Anderlecht, Porto, Basel, AEK, Lech Poznan en Kopenhagen is dat hele toernooi ook niet meer aantrekkelijk. Laat staan dat het dan nog een kunst is om hem te winnen voor grotere clubs en worden juist de grotere clubs alleen maar groter. Een middenweg is het beste lijkt me: minder rechtstreekse plekken uit de grootste competities, maar nog wel genoeg om grote clubs in de CL te krijgen.

8 juni 2019 om 13:21

@pprins Ik ben het er mee eens dat Ajax als kampioen gewoon in CL hoort hoor, maar hoevaak is Ajax verder gekomen in de CL dan de nummers 4 in de landen die jij noemt? Ik gok 1x, dit seizoen. Trouwens Leverkusen en Valencia afschilderen als nietszeggende clubs dan volg je nog maar 2 jaar voetbal.

8 juni 2019 om 13:23

@skede

mee eens. als alleen de kampioenen van alle competities meedoen word het toernooi nog saaier. dan gaat het elk jaar alleen tussen de kampioenen van de vier grote competities

8 juni 2019 om 13:25

@sloep01

Als de "champions League" alleen voor "champions" is zullen we deze CL-campagne ook maar niet meerekenen voor de toenmalige nummer twee van Nederland.

8 juni 2019 om 13:28

Ik zie liever Ajax- Real Madrid, begrijp niet waarom je Cska Sofia erbij haalt. Ik support overigens wel local.

8 juni 2019 om 13:34

@japie_krekel,

Ja klopt. Wel zou je dus het aantal tickets van de grote landen iets kunnen inperken, dan hoeven clubs uit de kleinere competities weer wat minder voorrondes te spelen. Maar dan verschuif je feitelijk het probleem naar de nog kleinere competities.

8 juni 2019 om 13:40

Saaier dan deze cl finale kan bijna niet meer.

8 juni 2019 om 13:42

LOL Thom - iets met hamer en een spijker

On topic: eens dat de kampioenen uit kleinere competities makkelijker de CL moeten en mss ook regeles verruimen: niet allen de winnaar maar beiden finalisten of zelfs halve finalisten zijn zeker van deelname vd zelfde Europese competitie waarin deelgenomen werd - met finalisten sws naar de CL. De grote competities kunnen makkelijk alleen 3 teams afvaardigen zodat er een langere lijst van kampioenen sws meedoet

8 juni 2019 om 13:44

& Skede: precies. Ipv 4 kunnen er 3 meedoen uit de grote competities, zodat er vier kampioenen uit minder coefficientenlijst landen sws meedoen

8 juni 2019 om 14:02

Dat bewijst het hele punt. Door de hele opzet van de CL wordt het verschil arm en rijk alleen maar groter en doen de kleine competities niet meer leuk. Omdat die landen bij elkaar toch nog een behoorlijke groep Europeanen vertegenwoordigen lijkt me dat in niemand belang.

8 juni 2019 om 14:07

En dat is dus zo'n slechte dooddoener. Een cska sofia is nu alleen maar zwak omdat het gewoon zelden meedoet met de CL. Arsenal heeft het geluk in een populaire competitie te zitten. Als kleine landen niet meer worden benadeeld worden ze vanzelf sterker en is een Cska sofia - real Madrid net zo boeiend als Arsenal - Real Madrid.

8 juni 2019 om 14:11

Hoorde ik hem afgelopen paar jaar niet over. Nu ineens wel?

8 juni 2019 om 14:12

@RGiggs11
Als Ajax volgens jou alleen dit seizoen verder is gekomen dan de nummers 4 in die genoemde landen, volg je zelf ook de CL pas na 1996.....
ON: vd Sar heeft natuurlijk gelijk. Die grote verschillen worden natuurljk ook veroorzaakt omdat al die CL miljarden verdeeld worden onder de ploegen van die grote landen. Daardoor blijft ook het verschil groeien.

8 juni 2019 om 14:16

@snowy

de finale was idd saai maar voor de rest vond ik het een van de leukste CL edities in jaren. ik heb genoten van ploegen als Ajax, Tottenham en Liverpool. ik heb een hoop verrassende uitslagen en leuk voetbal gezien dit jaar

8 juni 2019 om 14:19

Het gaat er toch niet om wat de mensen leuker vinden om te zien. Het gaat om wat “eerlijk” is. Het is de champions league, daar horen de champions dus in te spelen. Dat je daarnaast nog voorrondes houdt om extra ploegen toe te laten, dat is prima. Maar in een tournooi voor de kampioenen, zou minimaal elke kampioen dus mee moeten doen. Het is nu de money league, nietchampions league.

8 juni 2019 om 14:20

@futures

lijkt me niet. alleen de TV gelden in de Bulgaarse en Nederlandse competitie kunnen al niet opwegen tegen de TV gelden in de topcompetities dus die teams blijven je altijd mijlenver voor. in het buitenland is er geen hond die naar dit soort competities gaat zitten kijken dus qua financien blijf je altijd ver achter lopen. dan neem ik niet eens merchandise etc. mee in dit verhaal

als je alleen maar kampioenen aan dit toernooi laat meedoen heb je straks elk jaar dezelfde vier halve finalisten en dat zijn de kampioenen van Engeland, Duitsland, Italie en Spanje

8 juni 2019 om 14:25

@jdg84

dat vind jij maar er is straks geen hond meer die dan naar de CL zit te kijken totdat de halve finales beginnen waarin de topteams tegen elkaar gaan spelen.

de neutrale toeschouwer wil Mbappe, Messi en Ronaldo zien spelen. niet de rechtsbuiten van Fc Youngboys of de spits van Legia Warschau. dat gaat de Uefa nooit door laten gaan want dan verliezen ze miljarden

in Nederland vinden we het natuurlijk leuk om onze teams in de CL actief te zien maar dat vinden ze in Malta ook. de vraag is alleen of jij als neutrale toeschouwer op de kampioen van Malta zit te wachten en de wedstrijden van hun in de CL elke keer 90 minuten live gaat zitten volgen

ik persoonlijk kijk toch liever 90 minuten naar Manchester City tegen Real Madrid dan naar de kampioen van Belgie tegen Schotland bv of dan naar een Real Madrid tegen Lega Warschau waarin een Real waarschijnlijk met 2 vingers in de neus met 5-0 wint

8 juni 2019 om 14:30

Dit is wel een vreemde vergelijking wat je erbij haalt: Feyenoord en PSV.....
Sowieso historisch gezien niet.
Heel de wereld kent Ajax (om hun prestaties en spel), ander 2?
Dhr vd Sar heeft helemaal gelijk. Beter laat dan nooit

8 juni 2019 om 14:34

@mesh

Ajax haalde dit jaar de halve finale en dan vind iedereen het prachtig dat de underdog zo ver komt maar normaal is er ook geen neutrale toeschouwer die op Ajax zit te wachten

8 juni 2019 om 14:40

@ Pprins onzin natuurlijk. Ajax heeft afgelopen jaar goed voetbal laten zien. Maar inderdaad de 20! jaar ervoor zijn die clubs structueel beter. En was het voetbal van Ajax niet om aan te gluren. En ik denk dat overal in de wereld beter gekeken word naar Arsenal tegen Spurs dan een Ajax tegen NAC of Red Bull

8 juni 2019 om 14:42

@Japie_Krekel

Jij hebt het over de neutrale toeschouwer, maar ik als neutrale toeschouwer zat te gruwelen van de finale tussen de twee clubs uit toplanden. Ik denk dat de neutrale toeschouwer juist enorm genoot van het spel dat Ajax speelde.

8 juni 2019 om 14:42

Arsenal is structureel helemaal niet per se beter dan Ajax. Structureel stellen zij teleur.

8 juni 2019 om 14:54

Dan moeten ze de naam en de opzet van het toernooi veranderen. Je argument slaat nergens op.

8 juni 2019 om 14:58

Dan geld dat de afgelopen jaren net zo hard voor psv

8 juni 2019 om 14:59

Onzin. Europa Cup 1 met direct knock out werkte prima in het verleden met winnaars als Aston Villa, Rode Ster Belgrado en Steaua Bukarest.
Nu hebben we eerst een poule fase met allerlei regels en beschermingen. Geef mij maar direct knock out wedstrijden, veel spannender.

8 juni 2019 om 15:13

Feynoord speelde geen voorronde toen ze kampioen werden

8 juni 2019 om 15:23

Huh! Ik reageerde op een bericht van dendenchofu....
Ging blijkbaar wat fout.....

8 juni 2019 om 15:40

Want het is van de Sar zijn verantwoordelijkheid hoe andere mensen zich horen te gedragen? Volgens mij is iedereen altijd nog zelf verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag en niet de algemeen directeur van Ajax.

8 juni 2019 om 15:53

@willem1609

natuurlijk maar dat is een momentopname. Ajax stunt nu incidenteel maar normaal kijk je voor het mooie voetbal toch naar de ploegen die de wereldsterren hebben rond lopen

ik heb uiteindelijk toch het meest genoten van de twee wedstrijden tussen Liverpool en Barca deze CL editie en dat zijn 2 topteams en ook Ajax tegen de Spurs was genieten, waarvan ook een van beide teams uit een topcompetitie komt

8 juni 2019 om 16:07

Feyenoord won eerder de belangrijkste Europese cup dan Ajax en ook PSV won die belangrijkste Europese cup. Bij PSV speelden 3 Europese/wereld-voetballers van het jaar, bij Ajax 2. Waarom zouden buitenlandse voetballiefhebbers PSV en Feyenoord niet kennen?
Een echte voetballiefhebber uit Nederland kent toch ook Boca Juniors, River Plate, Estudiantes, Independiente, Flamengo, Sao Paulo, Fluminense, Nacional, Nottingham Forrest, Aston Villa en Fiorentina (om maar wat voorbeelden te noemen)?

8 juni 2019 om 16:08

@Ajaja volgens mij heeft Ajax alleen een keer de 1/4 finale gehaald in 2003. Verder alleen hoogstens de poulefase. Je kan mij niet wijs maken dat de nummers 4 van de top 4 competities dit slechter hebben gedaan.

8 juni 2019 om 16:11

Ja maar dat komt door het vliegwiel effect. Clubs uit grotere landen genereren meer inkomsten en tv gelden. Daardoor trekken ze betere spelers aan (kunnen meer salaris bieden) waardoor ze verder komen. Dat is altijd zo geweest. Dat geeft niet want het gat was nooit zo groot dat het onoverbrugbaar was. Echter is de UEFA met de champions league begonnen en heeft na een paar jaar de grote competities meer plekken gegeven. De Champions League is ook de geld liga. Dus er ging meer geld naar de grotere competities waardoor die nog meer goede spelers konden aantrekken en het gat dus groter werd. Het versterkt elkaar. Kan je dit terugdraaien zodat het eerlijker wordt? Ja zeker wel. Is het wenselijk? Misschien. Ik weet wel, en nu wordt het een beetje opa vertelt, dat vroeger wedstrijden tegen Rode Ster Belgrado of Steaua Boekarest net zo interessant waren als vele wedstrijden nu. Gewoon omdat het verschil kleiner was.

8 juni 2019 om 16:21

Feyenoord hoefde geen voorronde te spelen als kampioen van Nederland. PSV was de eerste en Ajax nu de 2e. Het is een behoorlijke terechte opmerking. Hij vraagt zich af waarom de kampioen van Nederland voorrondes moet spelen. Ondanks dat Ajax in een finale en een halve finale stond in de afgelopen 3 seizoenen, moeten er door de kampioen in 2 van die 3 seizoenen voorrondes gespeeld worden. Dat klopt niet helemaal toch?

8 juni 2019 om 16:23

Joh die heb je nu ook. De laatste 15 jaar zijn steeds de top 4 landen finalist geweest. Op een uitzondering na Frankrijk, Nederland of Portugal.
Natuurlijk kijkt er nu geen hond naar de Eredivisie omdat die clubs geen groei doormaken en steeds hun beste spelers kwijtraken aan de topcompetities en daarom steeds die topcompetities de meeste volgers hebben. Ik ga daar zelf niet in mee. Het boeit mij geen hak wie er kampioen in die buitenlandse competities, dus ik kijk het nooit. Ik volg alleen de Eredivisie en soms de eerste divisie. Ik heb daar gewoon meer affiniteit mee, ook al is het een stuk minder niveau. Ik heb van de promotie degradatie play offs meer genoten dan van de Champions League finale. Ik baal ook net zo van het verlies van Ajax als de wk finale verliezen. Dat zal nooit over zijn. Dat een Nederlandse clubje wat steeds ieder jaar zijn beste spelers kwijtgeraakt en dan de Champions league winnen zou de mooiste karma ooit zijn geweest🤫

8 juni 2019 om 16:26

(japie_krekel )

Ik ben naast Ajax fan ook voetbal fan ik zit wel te wachten op een halve finale in de CL met Ajax ,psv of voor mijn part Feyenoord want ik ben nog altijd Nederlander en die hoopt dat onze clubs zo ver mogelijk komen en dat is in de Europa Leaque idem dito , nee het is leuk dat ieder jaar dezelfde ploegen in de CL finale zitten , de opzet zoals nu is alleen maar gunstig voor de rijke ploegen en dat willen ze bij de Uefa graag zo houden .

8 juni 2019 om 16:31

En wat nou als Messi bij Legia Warschau speelde, Ronaldo bij Sporting Lissabon. Als je de kleinere landen überhaupt de kans geeft om in de CL te cashen, zullen ze langzamerhand vanzelf wel betere selecties krijgen. Wie het meeste geld heeft en wint en dan worden alle competities wel aantrekkelijker. Elke kampioen met een exotische parel in de gelederen. Overigens is de vergelijking met Ajax en Malta wel vreemd. Van Ajax heeft juist iedereen genoten en werd in de finale door de hele wereld (behalve Tottenham fans) gemist. Terwijl Malta de bus voor goal zou parkeren. Ajax heeft reclame voor de CL gemaakt en als dank mag het met die complimenten weer vooraf aan in de voorrondes beginnen...

8 juni 2019 om 16:34

Je haalt 2 dingen door elkaar. Bijna altijd is er een verrassing in de vorm van een mindere God. Nu is het Ajax, maar het is bv ook al een porto geweest, een AS Monaco dat ver kwam met Mbappe, een PSV dat er op pingel uitfloog tegen Monaco. Er is altijd wel een verassing niet afkomstig uit een topcompetitie. Die maken het toernooi juist leuk en verfrissend. Daar zie je echte wereldtalenten op het toneel verschijnen die niet gedragen worden door topspelers om zich heen. Mose Kane moet zogenaamd een supertalent zijn van juve. Hebben we nauwelijks gezien deze CL. Terwijl we van Mbappe mochten genieten totdat Monaco eruit vloog. Zelfde geldt nu voor de Jong en de Ligt. Ondanks dat ons iets anders wordt voorgeschoteld zitten wereldtalenten 9 van de 10 keer juist niet bij topclubs. Bij topclubs zitten wereldspeler. De talenten zitten meestal ergens anders. Messi is meer uitzondering dan regel.

8 juni 2019 om 16:36

1995, 1996, 1997 en 2006 tellen niet meer mee???

8 juni 2019 om 16:41

Jij denkt geloof ik dat Ajax de enige club is? Of de club. Hou toch op. Nietszeggende clubs... Wow wat een verstand van voetbal heb je

8 juni 2019 om 17:04

@RGiggs11 misschien moet je het even opzoeken dan, is toch echt zo namelijk..

8 juni 2019 om 17:07

@sloep01

dat snap ik maar dan ben je niet de neutrale toeschouwer die ik bedoel omdat je al binding hebt met Nederland. zit jij bv te wachten op Steau Boekarest of Rapid Wien in de CL en dat 90 minuten lang te volgen? ik denk het niet want je hebt niks met Roemenie of Oostenrijk waarschijnlijk. je kijkt dan toch liever naar een Real of City en dat is mijn punt

dit jaar deed AEK Athene mee bv in de CL maar op de wedstrijden tegen Ajax na heb ik niet naar ze gekeken omdat er voor mij geen aansprekende voetballers spelen en aangezien ik geen Griek ben heb ik daar dan verder weinig interesse in

8 juni 2019 om 17:09

@Ajaja in de jaren 90 waren er maar 16 clubs in de cl dus de nummers 4 van de top 4 competities deden niet mee. 2006 heb ik over het hoofd gezien (ben ook geen ajax fan) maar er zijn ook genoeg jaren dat Ajax de poulefase niet haalde dus per saldo zal een nummer 4 betere prestaties behaald hebben sinds de nummer 4 cl speelt.

8 juni 2019 om 17:10

@ajax4xcl

FC Basel en Anderlecht bv hebben ook vaak leuk voetbal gespeeld in de CL, maar kijk je daar als neutrale toeschouwer liever 90 minuten naar dan naar een Europese topploeg? dat is de vraag

8 juni 2019 om 17:16

@CapoTotti Als jij zegt dat het echt zo is dan kan jij dit ook nu gelijk bewijzen. Scheelt mij weer opzoeken.

Ik kan je zo 1 voorbeeld geven. Liverpool won in 2005 de CL, terwijl ze het seizoen daarvoor 4de werden.

8 juni 2019 om 17:26

Peperbus038, vandaar dat Tottenham voor het eerst zo ver is gekomen, dat Man C nog nooit in de finale heeft gestaan. Napoli nooit verder is gekomen dan de kwartfinale. de nummer 3 en 4 van Duitsland nog nooit verder dan de 2e ronde.

Het is al 20 jaar dezelfde 6 clubs die het bepalen. Het slaat gewoon nergens op dat de nummers 3 en 4 van uit die competities voorrang krijgen op de kampioenen van de landen die Van der Sar noemt. Ok de nummers 3 uit Engeland en Spanje daar is nog wat voor te zeggen maar ook daar de nummers 4 slaat nergens op.

Er moet wat veranderen dat is duidelijk, wat zo is het ook niet leuk.

8 juni 2019 om 18:01

Gast, de kampioen was telkens rechtstreeks geplaatst. Dit jaar voor het werst niet vanwege dramatische resultaten van Nederlandse ploegen. Uiterst echt voorbeeld. En dan iets anders erbij halen wat totaal niet relevant is. Erg jammer. Wees blij dat een uithangbord als van de Sar het opneemt voor de kleinere landen, zodat het geld in de toekomst eerlijker verdeeld kan worden. Dit is ook on het voordeel van PSV, Feijenoord en andere ploegen die kampioen worden..

8 juni 2019 om 18:07

Al die overdreven reacties alsof alles alleen zwart of wit is. Er is een prima middenweg denkbaar. Iets minder vaste plaatsen voor de grote competities. Laat de nummer 3 & 4 van Engeland en Spanje lekker voorrondes spelen, ze hebben geld en brede selecties en prima kans om erdoor te komen. En het levert wat directe plaatsen op voor kampioenen van kleinere landen. Opgelost. Dat geeft toch wat meer variëteit.

Domste wat ik gelezen heb is dat de kleine clubs niet interessant zijn. Nee die blijven ook klein en oninteressant door de huidige opzet. Biedt ze meer mogelijkheden om te groeien en ze worden vanzelf interessanter. Nu alleen de nummer drie van Engeland tegen de nummer vier van Spanje interessant vinden is juist het gevolg van dit probleem.

8 juni 2019 om 18:34

Japie krekel, meen je dit nou? Op basis van het spel van dit seizoen?

8 juni 2019 om 18:44

Ja inderdaad maar dit komt ook omdat deze clubs meer ervaring hebben met cl voetbal of heb ik dat fout ?

8 juni 2019 om 18:56

Op basis van het spel van dit seizoen? Kijken voetballiefhebbers (neutrale supporters) niet maar Ajax?

9 juni 2019 om 08:08

Wat mij betreft zouden de kampioenen van de grote en middelgrote landen sowieso geplaatst moeten worden en dan de nummers 2 van de grote landen ook en de rest kan zich dan via de voorrondes plaatsen.

9 juni 2019 om 16:12

@ dendenchofu

Ajax heeft het hier al jaren over ongeacht welke Nederlandse club op dat moment in de Champions uitkwam. Dat hebben ze ook gedaan namens Feyenoord en PSV omdat er altijd wel iemand van Ajax in die hoge commissies zit.

Ook zal zou Ajax het alleen voor zichzelf doen, dan nog zullen Feyenoord en PSV er ook gewoon profiteren mocht Ajax door een wonder dit voor elkaar krijgen. Echt dit is zeuren om het zeuren omdat hij Feyenoord en PSV een keertje niet benoemt in zijn pleidooi. D

8 juni 2019 om 13:24

Maar daarom is het in de kern F.o.u.t.....

8 juni 2019 om 13:31

Vreemde reactie, want dat zal Edwin begrijpen. Gaat erom dat die geldpot (noemen ze ook wel de Champions League) eerlijk verdelen. Door oa een eerlijkere verdeling van startplaatsen

8 juni 2019 om 14:12

Als Nederland als land zijn in de top 4 komt op de Uefa ranking dan krijg je ook gewoon 4 clubs in de Champions League. Maar nee Nederland presteert niks op dit jaar Ajax nagelaten en een finale plek in de Europa League. Als je beter gaat presteren krijg je gewoon 3 CL tickets. Portugal heeft dat ook. En ik bedoel structueel presteren door alle clubs in Nederland. Wanneer 1 club alle punten moet pakken wordt het lastig. Uitschakelingen tegen Roseborg, Trencin, Kopenhalen etc mag gewoon niet voorkomen wil je met de grote jongens meedoen.

Bij Spanje overwinteren structueel 7 van de 7 clubs
IN Duitsland haalt de minste club als Frankfurt de halve finale van de El
Allee Engelse clubs bereiken de finales
De Italiaanse ploegen presteren zwak, maar Juve, Inter, Napoli en Roma overwinteren allemaal
In Nederland overwintert er maar 1 club en soms zelfs helemaal niks

Je moet gewoon simpelweg beter presteren. Zon 10-15 jaar geleden had je structueel nog 4 a 5 ploegen die overwinterde. Nu is het gewoon helemaal niks meer. Alleen Ajax presteert de laatste paar jaar weer wat.

8 juni 2019 om 15:01

Waarom presteert NL weinig tot niks Europees gezien? Sinds het geld meer en meer bepalend werd. In NL zijn met netjes met geld en in andere landen kijken ze minder nauw. Daarnaast als je jaar in jaar uit CL speelt dan word dje financiële kloof nog groter. Dus is het niet zo gek dat financieel kleinere clubs niet meer aan kunnen haken.

Uhh misschien omdat Barcelona, Real, Atletico en Sevilla structureel goed presteren in Europa?

8 juni 2019 om 13:02

Maar wat als Getafe vierde was geworden? Heeft Getafe meer recht op CL omdat clubs als Sevilla goed gepresteerd hebben? Of wat te denken van Duitsland? Een Leverkussen dat na jaren in een dal te heeft gezeten nu ineens weer direct de groepsfase in mag?

8 juni 2019 om 13:02

Ik weet dat het systeem zo werkt, maar de gedachte erachter is gewoon scheef

8 juni 2019 om 13:32

Zo werkt dat in Nederland toch precies hetzelfde? Hier kan ook club X profiteren vanwege het coefficienten nu door Ajax worden binnengehaald.

8 juni 2019 om 13:33

Hetzelfde geldt toch voor Ajax? Die hebben ook 5 jaar lang geen CL gespeeld, en halen dan nu een keer de halve finale. Ik hoop voor ze dat ze dat vaker kunnen bereiken maar voor hetzelfde geld is het een incident en bakken ze er volgend jaar niets meer van.

8 juni 2019 om 13:51

Eh hoe is dat hetzelfde? Dat Leverkussen gelijk de groepsfase in mag is helemaal niet hetzelfde als dat Ajax de halve finale CL haalt. Ajax begon het CL avontuur met 3 voorrondes (en niet de groepsfase). Op basis van de prestaties van Leverkusssn in europa zou je verwachten dat die ook onderaan beginnen, maar omdat oa Munchen en Dortmund goed presteren mag Leverkussen direct de groepsfase in. Dat is het kromme waar Arsenal op doelt.

8 juni 2019 om 14:14

Leverkusen overwintert anders jaarlijks in Europa en hebben vaker de 1/8ste finales bereikt vanaf 2000 dan Ajax. Daarnast ook veel meer tegenstand in Duitsland dan in een B competitie als Nederland. Leverkusen verdient 100% de groepsfase. Wat een nonsens.

Nederland moet gewoon simpelweg beter presteren als land. Duitsland presteert matig dit jaar, maar hebben wel 3 clubs bij de laatste 16 van de CL, Frankfurt in de halve finale en Leverkusen zelf overwinterde ook. Zon Feyenoord wint niet eens van Trencin en PSV wordt kansloos laatste. Ook Utrecht, Vitesse, AZ etc spelen gewoon helemaal niks klaar.

Ajax zelf mag ook niet zeiken, hebben het zelf ook vaak verprutst. Vorig jaar tegen Rosenborg nog.

8 juni 2019 om 14:17

Het is ook schandalig dat er vier teams direct de CL ingaan, maar dat boeit niemand bij de UEFA. Ik zou graag zien dat het twee om twee wordt in de grote competities: twee direct, twee voorronde. Dan kunnen de kampioenen van Portugal, Nederland, Belgie, Oostenrijk, Zwitserland, etc. allemaal met hun kampioen direct de CL in. Laat de grotere clubs die geen kampioen zijn geworden zich maar lekker plaatsen via een voorronde; had je maar kampioen of tweede moeten worden. Simpel zat, maar een enorm geldverlies voor de UEFA, dus zullen ze dit nooit doen.

8 juni 2019 om 14:37

'Nederland moet gewoon beter presteren als land'. We weten dat dat nu zo is. De discussie is juist dat er niet naar de prestaties van landen gekeken moet worden, maar naar die van clubs. Vervang Leverkussen door Atalanta, Getafe etc. Je hebt gewoon veel meer kans als je toevallig uit een land komt waar Europese topclubs actief zijn. Atalanta lift mee op Juventus Napoli en Roma, Nederlandse topclubs moeten naast hun eigen prestaties ook die van de kleintjes meedragen.

"Maar Ajax verliest van Rosenborg blabla". Ik zeg toch ook dat Ajax volledig terecht in de 3e voorronde moest starten? Het gaat mij om de algemene opzet, niet om Ajax.

8 juni 2019 om 16:23

Lekker eerlijk voor de andere clubs. Spelen ze een keer een goed seizoen zijn ze alsnog totaal kansloos om Europa in te gaan. Dan verplaats je de ongelijkheid naar een landelijk probleem. Maar goed dat is dan niet het probleem van Ajax. En dit is natuurlijk een verhaal van Ahax uit eigen belang.

8 juni 2019 om 17:12

Snap jouw punt niet met Getafe. Ja natuurlijk heeft getafe meer recht omdat clubs als Sevilla goed gepresteerd hebben. Want Getafe speelt met die clubs in de competitie, dus is het voor Getafe veel moeilijker om in die competitie de 4e plek te halen dan in de Nederland of in Oostenrijk.

9 juni 2019 om 10:28

Tja Heerenveen en Willem II hebben vroeger ook Champions League mogen spelen door de prestaties van Ajax, PSV en Feyenoord.

Dus als een club nooit Europees heeft gespeeld en kampioen wordt vervolgens mag die ploeg niet de CL in omdat die prestataties door andere clubs in hetzelfde land zijn behaald? Beetje krom vind je niet.

Ik vind wel dat er minder clubs uit de grote landen mee moeten doen. Vervang 4 clubs voor 3 clubs. Geef Frankrijk etc 2 clubs in plaats van 3.

En je hebt meer ploegen uit kleinere landen. Verschillen worden dan waarschijnlijk ook weer kleiner.

8 juni 2019 om 13:03

Is het de CHAMPIONS league of niet .. we moeten terug naar het oude systeem Europa cup1 voor de kampioenen punt uit .. dat maakt de huidige Europa league ook veel aantrekkelijker en de competities ook.. dan dat je in Engeland settelt met de 4e plek

8 juni 2019 om 13:36

Dan had Barca de beker moeten krijgen. Zij waren de enige kampioen in de halve finales. In de kwartfinales zaten er maar 3 kampioenen bij.

8 juni 2019 om 15:05

En dan al die mooie wedstrijden opgeven. Heel eerlijk gezegd zou ik dan liever naar de Europa league kijken dan naar de Champions league.

8 juni 2019 om 13:03

Toch is het wel zo dat wanneer landen structureel een plek krijgen er ook de ruimte ontstaat en het geld binnen halen waardoot ze structureel beter gaan presteren.

8 juni 2019 om 13:04

Sevilla presteert alleen in de Europa league.

8 juni 2019 om 13:17

Die hebben de afgelopen 3 jaar de achtste en de kwartfinale van de Champions League gehaald.........

8 juni 2019 om 14:16

sevilla pakt meer punten dan alle Nederlandse clubs bij elkaar. Waar praten we over. Volgens mij snapt niemand hoe de Uefa ranking werkt.

Dat wordt op basis van de afgelopen 5 jaar beoordeeld. Wanneer Nederland nu 2 a 3 geweldig presteert krijg je ook 4 CL tickets. Maar Nederlandse clubs verprutsen het zelf al 10 jaar tegen zwaar middelmatige teams uit het Oostblok, Scandinavie of Luxemburg zelfs.

8 juni 2019 om 13:10

Het heet de Champions league. Geef iig directe tickets aan de top 20-25 landen. De grote voetballanden hoeven echt geen 4 tickets te hebben, 2 is imo genoeg

8 juni 2019 om 13:42

Inderdaad. Zo moeilijk is het toch niet. Van de Sar komt af en toe echt over alsof hij het iq van een visstick heeft.

8 juni 2019 om 13:42

voor de volledigheid. Niet Sevilla maar Valencia is nr 4.

“niet iedereen wordt geboren in Manchester of Londen”, werd hij daar geciteerd door verschillende Italiaanse media."

Ik snap deze zin niet, mensen in Nederland kunnen toch ook voor Manchester United zijn? net als dat heel de arena bestaat uit mensen uit de provincie.

8 juni 2019 om 13:06

Ik denk dat hij het niet zo zeer over personen heeft, maar over clubs. Het is voor Ajax niet mogelijk om in een sterkere competitie te spelen (en dus 'makkelijker' toegang te hebben tot Europees voetbal) omdat ze nu eenmaal 'geboren' zijn in Amsterdam.

8 juni 2019 om 13:12

Dat gaat voor ploegen als Heracles en VVV ook op die zijn ook niet "geboren" in de hoofdstad van Nederland.

8 juni 2019 om 13:43

@ Lierse, ja dus? Die mogen toch ook gewoon allemaal meedoen met de Eredivisie en KNVB beker? Het is niet alsof daar structureel 4 clubs uit Amsterdam in uitkomen....

8 juni 2019 om 13:43

Correct geconstateerd, maar dat heeft niets te maken met deze discussie. Deze discussie gaat over het feit dat Ajax na goede Europese prestaties niet gegarandeerd is van Champions League voetbal. Heracles en VVV zijn middenmoters in de Eredivisie, dus die hoeven zich geen zorgen te maken over lastige kwalificatiemogelijkheden voor de Europese toernooien.

Waarschijnlijk doel jij op het feit dat Heracles en VVV niet concurreren met clubs als Ajax en PSV omdat ze uit kleinere steden komen, maar dat is in tegenstelling tot de discussie 'ajax en Champions League' geen geografische maar een financiele kwestie. Met veel geld kunnen clubs uit kleinere steden prima aanhaken bij de top, zoals je bijvoorbeeld in Duitsland nu ziet met RB Leipzig.

8 juni 2019 om 13:54

@jannick @ bert
Jullie hebben beiden natuurlijk een punt, maar waar ik op doel is dat die geografie die Ajax nu parten speelt vroeger heel veel voordelen heeft opgeleverd. Natuurlijk speelt de geografische ligging van de voetbalclub Ajax een heel grote rol in hun successen uit het verleden. Bijna in heel Europa zijn de meest succesvolle clubs uit de hoofdstad of uit een van de belangrijkste steden van het desbetreffende land. Naar mijn idee is het dan nogal makkelijk om te zeggen dat die geografie nu een zeer groot nadeel is.

8 juni 2019 om 14:36

Als je Leipzig een kleine stad noemt dan snap je het ook niet.

8 juni 2019 om 15:13

Elphenomeno

Als je niet ziet dat Leipzig relatief in Duitsland niet extreem groot is, snap jij het niet zo goed. Het zit met ongeveer 200.000 inwoners verschil niet bij de top 5 steden van Duistland. Als je dan gaat kijken op gebied van voetbalcompetities, zie je al snel dat hierin de combinatie Leipzig als stad en binnen de Bundesliga, gewoon een kleinere stad binnen de competitie betreft. Daarboven uit grotere steden zitten namelijk in de Bundesliga:
Hertha BSC (berlijn)
Hamburger SV (hamburg, binnenkort weer Bundesliga en grootste club uit die stad)
Bayern München
FC Köln
Eintracht Frankfurt
Vfb Stuttgart
Fortuna Dusseldorf
Borussia Dortmund

Dat is al bijna de helft van de competitie die in geografisch opzicht hoger zou oeten staan volgens het punt van @lierse1997 dat deze mannen proberen te tackelen. Dit maakt Leipzig dus in deze context een kleinere stad t.o.v. de andere clubs daar die deze mogelijkheden in gelijke of meerdere mate zouden moeten hebben.

8 juni 2019 om 15:14

@lierse1997

Ik snap wat je bedoelt, maar die voordelen uit het verleden zijn ook echt slechts nu iets uit het verleden nu de opzet van de Champions League zo veranderd is. Het is commercieel gezien gewoon aantrekkelijker om meer teams uit de grootste competities van Europa in de Champions League te laten spelen in tegenstelling tot de kampioenen van, met alle respect, Oostenrijk, Tsjechie, Denemarken en Nederland. Het is alleen wel jammer dat een team dat recent zo succesvol is geweest als Ajax nog steeds niet zeker is van deelname aan de eerstvolgende editie.

@elphenomeno

Er is een groot verschil tussen iets een 'kleine stad' noemen en een term als 'kleinere steden' gebruiken. Als je niet begrijpt dat Leipzig relatief gezien niet tot de grootste steden van Duitsland behoort, dan snap ik het inderdaad niet zoals je beweert.

8 juni 2019 om 15:45

@jannick
Maar omdat het nu eenmaal zo is dat Ajax eens de halve finale haalt (en het is nogal voorbarig ervan uit te gaan dat dit regelmatig gaat gebeuren) en dan meteen heel het Europese format om te gooien is overdreven. Als Ajax stelselmatig ver zou geraken in Europa stond Nederland hoger in de Coëfficiëntenlijst en waren ze wel gekwalificeerd geweest voor de champions league, net zoals de Belgische kampioen bijvoorbeeld.

8 juni 2019 om 17:15

Ja maar ik denk dat in de pl 4e worden niet makkelijker is dan in de eredivisie. Dus het betekent niet gelijk dat ajax (of welke club dan ook ) gelijk makkelijkere toegang heeft tot de cl door in de pl, serie a of la liga te spelen. Want daar zal het niet zo eenvoudig zijn om die 4e plek te pakken. Het gaat meer om verhoudingen.

8 juni 2019 om 13:11

Op het WK ben ik ook altijd supporter van Duitsland, Brazilië & Frankrijk...

8 juni 2019 om 14:09

Sarcastisch mag ik hopen?

8 juni 2019 om 13:16

Gaat erom dat niet elke club groot uit zichzelf is en de kans moet krijgen om te groeien. Ik ben het er mee eens, ik kijk al jaren amper CL voetbal aangezien het een elitaire aangelegenheid is. Meer kleine clubs (echte kampioenen ipv nrs 3 en 4 vd grote landen) zou eerlijker en leuker zijn. Je ziet ook dat vroeger meer clubs vedettes en goede spelers hadden, omdat kleine clubs meer kansen hadden om weerstand te ervaren. Nu worden ze eruit gefilterd door de voorrondes en samen met het feit dat jeugd snel wordt weggekocht, blijven die clubs maar in de marge.

8 juni 2019 om 13:50

Hoe is de kampioen van Malta tegen de kampioen van Litouwen leuker dan de nummer 3 van Spanje (Real) en de nummer 4 van Engeland (Chelsea)?

8 juni 2019 om 17:15

Troy010, kunnen de clubs uit de landen nog op tegen bijna opgekochte competities? Wanneer alleen de nummer 1's uit een competitie in de CL zouden spelen, zullen er ongetwijfeld ook meer investeerder komen die geld in andere landen en competities zullen steken (commerciële belangen). Oja en Litouwen lijkt ook maar een klein landje (en is het ook wel qua inwoners, maar qua oppervlakte is het groter dan Nederland inclusief het Vlaams sprekende gedeelte.

8 juni 2019 om 13:18

Het lijk wat uit z'n verband getrokken maar dient denk ik op de competitie. Er gaan nu standaard 4 plekken naar Engeland en Spanje, terwijl er meer is dan voetbal in die landen. Ajax haalt de finale van de EL en speelt het jaar daarna geen Europees voetbal doordat het voorrondes door moet komen. Dit jaar net zo. Je staat in de halve finale CL maar speelt komend seizoen eerst weer voorrondes. Daar kun je niet op bouwen. Het zou beter zijn niet standaard 4 plekken naar een competitie weg te geven maar aan kampioenen, aangevuld met ploegen die goed presteren in de CL.

Helemaal gelijk en hopelijk brengt deze commissie veranderingen teweeg die alles weer een beetje in verhouding trekt. Nr 4 van de grote competities moeten ook weer voorrondes spelen en NL gewoon weer kampioen rechtstreeks en alleen nr 2 play-off spelen.

8 juni 2019 om 13:44

Het aantal plaatsen en voorrondes wordt gewoon bepaald aan de hand van de prestaties van de clubs over de afgelopen vijf jaar. En dat is een uitstekende regel. Nederlandse clubs hebben een directe plaatsing zelf uit handen gegeven door jaren slecht te presteren in Europa.

Je kunt hoog of laag gaan springen, gelijk heeft hij wel 🙂

Beste edwin,
Het gaat puur om het geld.

Ik zou het veel leuker vinden als er wat meer clubs van andere landen in zouden zitten. Nu speel je toch steeds tegen clubs uit dezelfde landen, het valt amper nog een continentaal toernooi te noemen. Ik snap de Uefa wel, dit is commercieel gezien veel interessanter want de nummer 4 van Spanje heeft meer fans en betere spelers dan de kampioen van Oostenrijk, maar voor het voetbal is het jammer.

8 juni 2019 om 13:14

Beste Falonso, ben het totaal met je eens. Mijn visie op de CL is dat gewoon de kampioenen rechtstreeks in de groepsfase zitten en de nr 2 en misschien 3 via de voorronde. Een sevilla vs pak hem beet city trekt inderdaad meer kijkers. Maar stel dat er met een nieuwe opzet de kampioen van oostenrijk instroomt en die CL gelden verdient. Op termijn kunnen zij gewoon uit groeien naar het niveau sevilla en dergelijke en zo bevorder je naar mijn mening meer clubs/competities. Stel dat Oostenrijkse, Russische, Turkse, Nederlandse, Deense kampioenen rechtstreeks doorgaan in de CL met deze prijzenpot van nu. Geloof mij dat is goed voor die clubs en hun competities. dan is het ook niet meer nodig om de nr 4 van spanje in de cl te plaatsen bij wijze van.

8 juni 2019 om 13:52

Als die clubs elk jaar kampioen worden wel, maar dat gebeurt niet. Dus stel Gala gaat rechtstreeks, krijgt ineens 50 miljoen extra, geven dit uit aan grote spelers en wordt geen kanpioen

8 juni 2019 om 16:11

Het maakt niet uit of je elk jaar kampioen wordt of niet. In jouw geval zou dan een team als fener bij wijze kampioen worden en ook 50 miljoen verdienen en zich goed kunnen versterken en zo gaat dat cirkel. Alleen moet er natuurlijk wel goed beleid gevoerd worden

Ach en wel voorstander zijn van een BeNeLiga en een competitie van max 16 teams om uiteindelijk meer geld te generen voor de grote clubs en de kleine clubs zoeken het maar lekker uit. De grote landen gebruiken gewoon hun macht om zoveel mogelijk teams in het miljardenbal te krijgen, wat weer goed is voor de clubs in bijvoorbeeld spanje (en de competitie). Die clubs vinden ook dat de kleinere clubs (zoals ajax) het nakijken mogen hebben. En geef hen eens ongelijk.

8 juni 2019 om 13:05

Beneliga is niet alleen voor het geld.. het niveau gaat omhoog .. mss komen we dan als beide landen af van het predicaat Mickey mouse competitie

8 juni 2019 om 13:09

Dat is ook het argument voor de grote Europese ploegen. Hoe minder kleine ploegen in de Champions League hoe hoger het niveau. Vergelijkbaar met de Bene-league argumenten alleen op een hoger niveau.

8 juni 2019 om 13:21

Ajax pakt in de Eredivisie ook al het meeste geld, dat is het probleem niet. Ajax wil meer weerstand, spelen tegen clubs die de begroting niet ingericht hebben om op kunstgras te spelen.

8 juni 2019 om 14:27

En de grootste clubs in Europa willen spelen tegen andere clubs van statuur. Ajax doet twee keer leuk mee in de afgelopen 20 jaar van failure in Europa sinds 1995 en men denkt weer een topclub te zijn. Lachwekkend

8 juni 2019 om 15:20

2 finales, 2 halve finales, 1x kwart en 1x achtste finale. Da’s inderdaad slecht ja. En wie heeft het over een topclub? Van der Sar zegt toch alleen dat een kampioen van een land evenveel of meer recht heeft op een plaats in de CL dan de nummer 4 van bijvoorbeeld Spanje! Je kunt ook lezen wat je graag wilt lezen....

8 juni 2019 om 16:33

Ik had het meer over de fans die ik wat naast hun schoenen vind lopen sinds de CL campagne. Comments genoeg om eruit te pikken.

Edwin kan beter PSV, Feyenoord en AZ aanspreken.
Die nemen Europees voetbal totaal niet serieus. Ik zou de bond willen adviseren min punten uit te delen in de competitie zodra een Nederlands team (er) af gaat tegen een veel lager geplaatste club. Europees doe je namelijk niet alleen voor jezelf, maar voor het hele land.

8 juni 2019 om 13:42

Hoezo neemt PSV Europees voetbal niet serieus? Ze hebben dit jaar naar vermogen gepresteerd. Zo makkelijk om dit te roepen...

8 juni 2019 om 13:44

Die clubs nemen het wel serieus, maar zijn alleen niet zo goed als het grote Ajax en dus verliezen weleens een Europese wedstrijd. Hoe wil je dat dan bewerkstelligen? Wat is "veel lager"? 3 plaatsen? 5 plaatsen? 10 plaatsen? Daarbuiten kan je natuurlijk altijd tegeb een zeperd aanlopen. Real verloor van CSKA Moskou. Het is veel te makkelijk om te zeggen dat andere NL clubs het niet serieus nemen, wanneer Ajax boven zich zelf groeit en de halve finale bereikt van de CL.

8 juni 2019 om 14:23

In dat geval had Ajax dit jaar dus geen CL gespeeld na de Europese wanprestaties van vorig jaar. Dat waren al 4 wedstrijden met minpunten.

8 juni 2019 om 15:29

PSV heeft voorronde overleeft. En kwam toen in Poule met Inter, Tottenham en Barcelona. Een later halve finalist en finalist en speelde niet onverdienstelijk. E.g gelijkspel thuis tegen tottenham. Ken ploegen die dat heel graag zouden willen. Hoezo nemen ze niet serieus?

8 juni 2019 om 19:09

Wat een gezwets weer om PSV erbij te halen. Tot twee jaar terug even naar Ajax kijken. De puntentelling is van de afgelopen vijf jaar en daarin heeft Ajax ook keihard gefaald. Dit is een collectieve falen en niet alleen van de teams die jij opnoemt. Dat Ajax vorig jaar en dit jaar veel punten heeft verzameld wil nog niet de garantie geven, dat ze ook de komende jaren de punten verzamelen.

Dat ligt er gewoon mede aan dat de Nederlandse ploegen het de laatste jaren slecht hebben gedaan (algemeen gezien). Als je het beter doet op competitievlak dan is de kampioen rechtstreeks gekwalificeerd. Het lijkt me ook logisch dat de betere competities meer ploegen afvaardigen omdat deze ploegen ook sterker zijn. Het is misschien een afgezaagd argument maar een match tussen Valencia en Tottenham zal meer kijkers opleveren (en ook gewoon meer mensen interesseren) dan pakweg Racing Genk - Ajax.

8 juni 2019 om 14:15

Daar ben ik niet van overtuigd. Genk is geen grote naam, maar Ajax wel degelijk. Je hebt gewoon succes nodig om die vicieuze cirkel te doorbreken.

8 juni 2019 om 15:37

Ajax is natuurlijk een grote naam maar dat is voornamelijk door het verleden en dat interesseert de jongere generatie supporters niet altijd even hard. En natuurlijk vind jij als Nederlander Ajax een zeer interessante ploeg maar dat betekent nog niet dat de gemiddelde Italiaan dat ook zo vindt. En om te stellen dat Ajax meteen heel succesvol gaat zijn is toch ook wat kort door de bocht, de laatste jaren wisselen ze namelijk hoge toppen met diepe dalen af.

9 juni 2019 om 10:55

Nou. Ik vind Anderlecht ook nog steeds een grote naam. Club Brugge heeft die allure niet maar staat wel al heel lang bekend als een taaie ploeg. Standard heeft ook wel een zekere uitstraling vind ik. Laat Ajax een voorbeeld voor Anderlecht zijn om ook weer een goede koers te pakken te krijgen.

8 juni 2019 om 14:59

Dat de betere competities meer ploegen afleveren is volledig terecht. Het gaat alleen om de verhouding. Zeker met de opzet na 2024 wordt het voor de kleine landen wel heel moeilijk om mee te doen.

8 juni 2019 om 15:40

Ja dat concept voor 2024 is inderdaad een gedrocht. Maar het huidige format is naar mijn idee goed. Landen die Europees gezien het goed doen krijgen meer startbewijzen en landen die het slecht doen minder. Lijkt mij gewoon een goed systeem.

9 juni 2019 om 01:49

Dat systeem was ook goed Lierse, maar een aantal jaar geleden dwongen de top landen af dat de nummers 4 geen kwalificatie meer hoeven te spelen, waardoor er dus nog minder gegarandeerde plekken voor de kleinere landen beschikbaar kwamen. De kleine landen hebben gewoon geen enkele macht en worden beetje bij beetje steeds meer aan de kant gezet. Kijk als je als kampioen gegarandeerd mee doet, heb je al die jaren toch weer tientallen miljoenen extra om iets leuks mee te doen. Dat tikt op een gegeven moment toch aan als je het op de juiste wijze besteed.

Ze moeten stoppen met die lijst hoe zich presteerd. Champions leaugue geldt voor alle kampioenen per land. Wordt je tweede jammer dan had je beter moeten presteren. Dan wordt het competitie der kampioenen. Minder teams maar wel spannender.

8 juni 2019 om 13:27

Wat maakt t spannender volgens jou?

8 juni 2019 om 13:45

Ja, spannender. De kampioen van Engeland tegen de kampioen van Malta.

De Nederlandse of andere ploegen van kleinere competities gaan vanzelf beter presteren als er meer geld in het laatje komt. Als je structureel inkomsten uit champions league hebt, dan kan je echt wel betere spelers halen of zorgen dat bepaalde spelers langer blijven. Waarom niet van 8 landen standaard 2 teams ipv 4 van 4. Of desnoods 3.

Geld zal altijd de oorzaak zijn. Als er meer geld is is het als speler aantrekkelijker om te komen en met betere spelers ga je beter presteren, dus hou je vanzelf die lijst in stand. De top 8 van landen verandert niet tot nauwelijks. Daaronder is het stijgen en dalen omdat je soms een jaar hebt dat je de punten door minder ploegen hoeft te delen :P

het houdt elkaar natuurlijk ook gewoon in stand. Als je geld blijft voeren, dan blijven die ploegen ook het machtigst en beter dan de kleinere. Misschien zouden ze hier eens betere tv contracten moeten maken ;P

Omdat Nederlandse ploegen over het algemeen gemiddeld te weinig punten binnen harken.Dat is een van de problemen waardoor zelfs de kampioen van Nederland voorrondes moeten spelen. Door de prestaties van Ajax komt daar gelukkig volgend jaar verandering in, maar de andere Nederlandse ploegen moeten er alles aan doen om in Europa goed te presteren en punten te verzamelen. Ik ben het wel met van de Sar eens dat je het aantal kampioenen dat rechtstreeks geplaatst wordt wel wat mag uitbreiden anders moet je het geen Champions league noemen. Als je 16 of 18 kampioenen laat meedoen dan mogen de nrs 3 en 4 van de toplanden voorronden spelen tegen de kampioenen uit de mindere landen. Nu is het nog zo dat kampioen van nr 12 en 13 op de ranglijst nog voorronde Champions league moeten spelen en dat is belachelijk.

Het is absoluut bizar dat Ajax gewoon weer 2 lastige voorrondes moet spelen en clubs als atalanta Bergamo , leverkussen , getafe de CL in gaan. 2 teams van de toplandem in de CL a la ....maar 4?? Gaat nergens over. Noem het dan de money League

8 juni 2019 om 13:36

Getafe overigens niet. Dat is Valencia. Althans, als dat zo blijft...

8 juni 2019 om 14:28

Als Ajax zo groot en goed is, dan zijn die voorrondes toch helemaal niet lastig?

8 juni 2019 om 16:04

Jij zit maar steeds te bashen op Ajax maar het gaat natuurlijk om het principe. Hetzelfde zou gelden als PSV de halve finale had bereikt.

8 juni 2019 om 16:27

Zwak weer om mij maar weg te schuiven als Ajax basher. Ik vraag je om 1 comment te vinden van mij waar ik de club(!) Ajax bekritiseer. Sommige ajax fans (!) neem ik inderdaad graag op de schop als ik vind dat ze wat naast hun schoenen lopen, wat blijkbaar veel voorkomt sinds de CL campagne. Ieder zijn goed recht.

Ik stel alleen de vraag waarom de voorrondes zo lastig zouden zijn voor Ajax. Zoals je sommige ajacieden hier hoort praten de laatste weken zou je denken dat Ajax bij de Europese top hoort.

8 juni 2019 om 16:59

alke voorrondes zijn lastig . Ook een Arsenal zou het tegen een flink aantal teams lastig hebben en een atalanta Bergamo zou gewoon uitgeschakeld worden . Niet misplaatst bijdehand gaan lopen doen dus.

8 juni 2019 om 18:03

Laat Arsenal de laatste jaren nou net het verkeerde voorbeeld zijn wat betreft Europese prestaties

Waarom niet gewoon de kampioen van de eerste 10 a 12 landen uit de Fifa coëfficiëntenlijst een directe CL ticket geven en de rest verdelen onder de landen dmv prestaties in Europese competitie.

Cl of beter gezegd " kampioenen competitie " tja het zit duidelijk in de naam! Dus naam veranderen of de voorwaarden van " van der sar " aannemen

8 juni 2019 om 13:47

Er gaat geen hond kijken naar de kampioen van Malta vs. de kampioen van Litouwen hoor.

8 juni 2019 om 14:14

Ja dat is waar echter de verdeling is nu echt alleen maar naar " de rijken " Trouwens op basis van slimme marketing op social media heeft Ajax 20 miljoen vieuws gehaald.

Van De Sar heeft natuurlijk wel een punt , zoveel is zeker !
toch moeten we durven erkennen dat het 'product Cl' enkel zo sterk is als de sterkte van de marketing van het concept .
Er is tussen de verschillende Europese competities een groot niveau verschil, qua sterkte van de deelnemende clubs en het aantal inwoners van het betreffende land... dat maakt de sterkte van de marketing en dat bepaalt hoeveel financiële input er kan komen vanuit die marketing.... zo is het nu eenmaal....
Ajax is Europees gezien natuurlijk wel een sterk merk maar als reclame jongens op Ajax springen gaat die marketing nooit zoveel geven als bijvoorbeeld een club in het UK , Spanje of Duitsland... op een bepaald ogenblik worden de grenzen bereikt en die grenzen zijn behoorlijk verschillend qua marketing inkomsten tussen de verschillende landen.

Als de CL plots minder clubs uit landen met meer marketing inkomsten, gaat bevatten dan zakken de inkomsten die de organisatie CL nu op dit moment kan genereren....

Dus dit wil zeggen dat de enorme sommen die clubs in de CL , ...nu kunnen opstrijken.... zullen dalen.

Misschien is dat niet erg maar dat is dan ook het logisch gevolg ...alhoewel dat het misschien toch eens handig is na te denken over een systeem van een soort bonuspunten voor clubs uit kleinere voetbalcompetities , als ze zich verder dan algemeen verwacht , kunnen plaatsen in het tornooi... misschien wel een beetje het systeem vanuit het tennis waar je extra punten krijgt in je ranking wanneer je een speler uitschakelt die behoorlijk boven jouw ranking staat.... klein ideetje maar......
ik zit eigenlijk niet te wachtten op meer Poolse, Griekse, Turkse clubs want dan zakt het aantrekking niveau onmiddellijk en ik hou toch eerder van een ranking op basis van behaalde resultaten, dat is toch het eerlijkste....

Omdat Real Madrid, Valencia, Tottenham en Chelsea met gemak kampioen worden in de Eredivisie. De Eredivisie is een grap en Ajax is een opleidingsclub zonder ambitie om de Bayern van NL te worden. Zij verkopen hun beste spelers gelijk door aan clubs in Spanje of Engeland.

Wat de Eredivisie nodig heeft zijn gewoon wat buitenlandse investeerders. Alleen de overheid en FFP houden dit tegen. Hierdoor kan de Eredivisie niet transformeren in een aantrekkelijkere competitie. Daarnaast zou het ook mooi zijn als klasse spelers beloond worden met een hogere salaris en bij hun club blijven. In plaats van enkel opleiden en doorverkopen voor geld.

8 juni 2019 om 13:49

Jaja, tot een buitenlandse investeerder besluit dat PSV in het paars-zwart moet gaan spelen, de nieuwe eigenaar van Vitesse de ticketprijzen met 200 procent verhoogd, de nieuwe eigenaar FC Twente een logo van een draak wilt opnemen, de nieuwe eigenaar van AZ er een zooitje van maakt waardoor de club falliet gaat en de nieuwe eigenaar van Feyenoord geen enkele vorm van kritiek dult en gaat strooien met stadionverboden tot alle fanatieke supporters zijn vervangen door braaf zittend biscoop publiek.

Buitenlandse investeerders maken het voetbal kapot, ze zijn niet de oplossing maar het probleem. Als ze niet vriendjes zijn van politbureau in China zijn ze wel vriendjes van Poetin die zijn buurlanden binnen valt om gebied te anexeren. Of ze zijn lid van de koninkelijke familie van een Arabische land die tereur sponsoren of waar ze in eigen land andersdenkende onthoofden en martelen.

Wat betreft de ambitie van Ajax, ik zou eens rustig afwachten de komende jaren. Ik denk dat je niet door hebt dat Ajax steeds meer gaat investeren en steeds minder geneigd is sterkhouders te verkopen.

Iedereen ontevreden, maar welke clubs moeten volgens jullie clubs als Tottenham, Chelsea, Real Madrid volgend jaar gaan vervangen dan? Kom maar met goede namen.

Als Ajax er in hoort, dan mogen voorrondes toch geen probleem vormen? Verlies je de voorronde, dan heb je er niks te zoeken.

Het komt zogenaamd de aantrekkelijkheid van de cl ten goede?
Dit jaar was het goed omdat er buiten Ajax best wat verassingen waren. Wat ik niet ten goede vind komen aan de cl is dezelfde teams ieder jaar in de halve finale. Het zijn vrijwel, met een enkel jaar uitgezonderd, altijd dezelfde clubs die weer bovenaan staan, nog meer geld krijgen en nog verder van ons en de andere mindere goden af komen te staan. Als het zo voorspelbaar wordt waar is de spanning dan? Juist de kleinere ploegen die soms de luis in de pels van de grotere kunnen zijn maken het toernooi frisser en gewoon spannender en leuker. Maar dat is mijn mening. BARCA tegen Bayern of Real tegen Manu etc.... Die hebben we toch al honderd keer gezien. Plus ik houd wel van het David tegen Goliath gevoel.

Nu ineens moeilijk doen terwijl het al jaren zo gaat.
Moeten ploegen die in de halve finale staan nu beloond worden? Of kwartfinalisten? Waar trek je de grens.

En willen we nu ineens de kampioen van Moldavië tegen Barcelona laten spelen en Real Madrid terug zien in de EL?

Het geld moet gewoon beter worden verdeeld tussen CL en EL.
Er zijn in de EL behoorlijk wat punten verdienen in vergelijking met de CL. Dat relatief kleinere verschil zullen ze ook qua inkomsten moeten creëren.

Hij had samen met ploegen uit andere competities paar jaar geleden zijn stem moeten laten horen toen besluit werd genomen. Per slot van rekening zijn ze in de meerderheid. En de druk kwam niet uit Spanje maar uit Engeland. Er zijn 6 topploegen daar en ploegen willen geen voorronde spelen mochten ze 4e worden. Dan is er een reele kans dat ze CL mislopen en ze missen ook nog lucratieve pre-season tournooien.

Bij Spanje speelt minder. Real Madrid wordt zelfs in slecht seizoen zoals nu, makkelijk 3e. Dus voor Barca en Madrid hoeft niet zo nodig de nr 4 ook rechtstreeks CL te spelen. En een ploeg als Sevilla vind ook niet erg om een playoff voor CL te spelen. Grote kans dat ze die winnne, maar als ze mislopen gaan ze EL in en winnen die dan ook nog.

En omdat de PL het structureel wat minder deed in Europa (muv dit seizoen) hebben ze ook nog afgedongen dat de top 4 competities nr 1 t/m 4 CL spelen. Ze hadden ook voor de top 2 competities kunnen afdwingen, maar ze waren niet zeker dat ze top 2 zouden zijn.

Volgens mij zijn mensen op hun achterhoofd gevallen. Ik ben het mee eens dat de Champions League anders kan qua opzet. Maar de reden waarom Spanje 4 ploegen in de CL heeft is omdat ze al jarenlang ijzersterk presteren. Als de Nederlandse clubs eens beter hun best hadden gedaan en nu niet alleen incitendeel dan hadden er ook meer ploegen in de CL gespeeld. Vroeger hadden Nederlandse clubs ook vaak genoeg 3 teams erin spelen. Ook Portugal heeft regelmatig 3 ploegen in de Champions League. Maar zolang clubs als Vitesse, Utrecht etc nooit door de voorrondes komen wordt het gewoon lastig. Ook Feyenoord, PSV en Ajax zelf hbben vaak genoeg gefaald tegen matige clubs.

Je wordt namelijk op competitie beoordeeld qua prestaties, niet op club. Als de Nederlandse clubs structueel van de laatste 5 jaar goed presteren dan schuif je ook omhoog. Stel Ajax, Psv, Feyenoord, AZ en Utrehct overwinteren allemaal in Europa dan krijg je dus ook meer tickets en automatische plaatsing voor de Champions League als nummer 1 en 2 zijde.

8 juni 2019 om 15:10

Voorbeeld van Spanje is ongelukkig. Spanje presteert al jaren als beste in Europa (muv dit jaar). Hij had liever Italie of Duitsland kunnen nemen. Die competities zijn zeker beter dan Eredivisie, maar is het verschil zo groot dat de een 4 gegarandeerde plekken krijgen en de andere 0?
Kan de nr 4 geen playoff spelen zoals vroeger. Als ze die dan winnen dan hebben ze hun plek verdiend.

8 juni 2019 om 17:19

De kip en het ei verhaal.
En Nederland heeft nog nooit 3 ploegen in de CL gehad!

9 juni 2019 om 10:26

Tussen 1999 en 2003 heeft Nederland er 3 gehad.

1999/2000: Willem II Psv, Feyenoord
2001/2002: Feyenoord, Psv, Ajax
2002/2003: Feyenoord, Psv, Ajax

Ken je feiten jongen.

de Champions League moet ook kijkcijfers trekken natuurlijk. dit jaar kwam underdog Ajax tot de halve finale en dan vind iedereen dat prachtig maar normaal gesproken is er geen neutrale toeschouwer die op clubs als Ajax, Celtic etc. zit te wachten. die willen de teams uit de topcompetities die de grote sterren onder contract hebben staan aan het werk zien

Dat vinden de plastic supporters in Azie niet zo interresant denk ik.

Vier is gevoelsmatig te veel. Dat vinden wij tenminste, in Spanje, Engeland enz. niet. Vanzelfsprekend draait het om geld. Landen met minder inwoners hebben het per definitie moeilijker omdat ze minder inkomsten uit tv-rechten halen, en ook uit zaken als merchandising. Een viertal zomaar naar de groepsfase is maakt het toch te eenzijdig, er blijft te weinig plaats voor de subtop-landen. Dus terug naar 2 of maximaal 3 heeft mijn voorkeur om redenen van diversiteit. Niet alleen kijken naar sterkte c.a. geld. Het zal wel een illusie zijn want de macht ligt nu eenmaal bij het grote geld. Helaas.

De Champions League mag van qua opzet wel anders. Maar 32 ploegen uit 32 verschillende landen is niet te doen. De grote landen mogen in mijn optiek gewoon 3 landen leveren (duitsland, Italie, Spanje, Engeland). Frankrijk, Portugal, Rusland en Nederlnad zouden er 2 krijgen. Dan heb je 20 van de 32 clubs bezet. Andere 12 tickets gaan dan na landen als Oekraine, Belgie, Schotland, Denemarken etc etc.

Waanneer Nederland fantastisch presteert mogen ze 3 tickets krijgen, en als Italie zwak presteert krijgen ze er 2. Zo werkt het nu ook alleen de top krijgt in mijn optiek teveel tickets. 4 is teveel.

En je kan wel zeggen niemadn zit te wachten op Barca tegne Sovia of Kopenhagen tegen Real. Maar vroeger waren dat ook interessante potten. Verdiep je anders even in de geschiedenis van clubs als Steau Boekarest , Rode Ster Belgrado, Celtic, Anderlecht, Goteborg, Spartak Moskou, Dynamo Kiev, Rapid Wien, Dinamo Minsk, Grasshoppers, Panathianikos etc etc. In de jaren 90 kwamen clubs uit verschillende kleine landen regelmatig tot de kwart of halve finale van de Europa cup 1 en 2.

ER zullen dan uiteraard dan gewoon weer grotere spelers bij dat soort clubs staan. Zon Rode Ster had in de jaren 90 een beter team dan de meeste topclubs van nu. Met spelers als Stojanovic, Prosinecki, Mihajlovic en Savicevic.

Omdat een Nederlandse ploeg niet structureel presteert in Europa,de kampioen van twee jaar geleden Feyenoord won 1 wedstrijd in de groepsfase en verloor er 5,psv de kampioen van vorig jaar behaalden 2 puntjes....

Hier is van der Sar het nieuwe opzet plan van de Champions League aan het verkopen. Terecht! In plaats van de nationale competitie kun je je hiervoor plaatsen via internationale competities. Nederland is zo afgezakt omdat veel clubs het belangrijker vonden om via het kampioenschap de Champions League miljoenen te innen, terwijl ze de internationale competities lieten lopen en dus weinig punten binnenhaalden. Want dat is waar het voetbal aan kapot gaat.
In het nieuwe plan tellen de Europees behaalde punten van clubs wat in het voordeel van Ajax is, immers nummer 20 van Europa. Dat komt omdat Ajax 9 van de 10 keer Europees redelijk tot goed presteert. Daarnaast heeft de prestatie van dit jaar erg veel publiciteit opgeleverd, ook voor de Uefa. Mensen kwamen van heinde en verre om Ajax te zien. De Uefa ziet hierin nu ook marktwaarde.

Dat PSV hier niet in mee speelt is hun eigen schuld. Zij speelden regelmatig met B-ploegen in de Champions League om maar kampioen te kunnen worden om het jaar daarop weer met B-ploegen te spelen. Dat holt de Champions League uit. Overigens maakten ook andere clubs zich daar schuldig aan, bijvoorbeeld uit Italie, die om deze reden 4 plaatsen gekregen hebben.

Ik verwacht dat het nieuwe plan aangenomen wordt zodat de Champions League echt een sterke competitie wordt. De prikkel om de nationale competitie boven de Europese wedstrijden te stellen verdwijnt dan. Daarbij zullen gedrochten als voorrondes en in Nederland play-offs verdwijnen. Wel zie ik de Nederlandse clubs die Europees spelen bredere selecties ontwikkelen om de hoeveelheid wedstrijden voor spelers te beperken.

Toch wel typisch wat een jaar succes kan veranderen. Afgelopen jaren zijn Nederlandse clubs alleen maar toeschouwer geweest op europese eindtoernooien. Nu heeft Ajax een geweldig toernooi gespeeld en hoor je verhalen over CL League, Bene divisie, Europees super toernooi etc etc. Nederland heeft het zelf verpest door veel te weinig punten te halen in Europese wedstrijden.

Zou het niet beter zijn als van alle teams die mee mogen doen aan de cl wordt gekeken wat hun coëfficiënt is en op basis daarvan bepalen in welke ronde ze mogen spelen. Zo zou duitsland gewoon hun 4 plekken houden, maar zou leverkusen ergens in de 3e voorronde instromen omdat hun coëfficiënt zo laag is.

Zo worden de verschillen met de competities en topclubs uit die landen ook in de breedte alleen maar groter. Is een kwalijke zaak en is goed dat Edwin met een punt komt. Wordt hoogstwaarschijnlijk niets mee gedaan, maar in ieder geval goed dat iemand ze tegenspreekt en erop attendeerd. We moeten zelf natuurlijk gewoon op de coëfficiëntenlijst stijgen met mindere middelen als de concurrentie. Meer kunnen we niet doen. Ben er nog steeds ziek van dat Ajax de Champions league niet won. Dat was een lange neus naar heel Europa door de neuzen club uit Amsterdam😉

In het verleden hadden we winnaars als Steaua Bukarest, Rode Ster Belgrado etc. Fantastisch toch. Direct heerlijke spanning met knock out from the get go..
Geen regels voor landen uit hetzelfde land etc wat natuurlijk pure onzin is, om elkaar in een europa cup finale alsnog te treffen.

Vroeger speelden alleen de kampioenen in de CL, maar die tijden zijn vervlogen en gaan ook niet meer terugkeren. Die keuzes zijn niet voor niks gemaakt en hadden uiteraard met geld te maken.

Laten we weer netzoals vroeger gewoon Europacup1, 2 en uefa cup hebben.

Dan had Ajax bijvoorbeeld dit jaar niet tot halve finale geschopt en ruim 100 mil. gemist.

Ed weet waarschijnlijk veel beter dan ons dat hem om geld gaat. En dat de grote competities meer geld in de la brengen dan de kleinere clubs.

8 juni 2019 om 16:02

Dat is inderdaad een utopie, maar was wel zo eerlijk. Geen regels mbt potten en lotingen. Direct knock out wedstrijden. We slaan compleet door in Europa. Het zou toch gaan om gelijkheid en saamhorigheid en verbinden. Hmmm, door de helft uit te sluiten zeker.

gewoon standaard van elk land de kampioen de champions league in, en daarachter vechten om de resterende plekken

Omdat clubs uit die landen structureel verder komen dan Nederlandse clubs. Als Ajax vanaf nu elk jaar de laatste 8 bereikt mogen jullie weer direct meedoen, maar dat lukt Ajax ook niet. Ze halen meer punten dan alle andere clubs, maar falen blijkbaar toch te vaak om de ranking hoog genoeg te houden. Verder hoorde ik Edwin hier vorig jaar niet over toen ze als nummer twee mee mochten doen. Het heet toch niet de almost champions league?Opportunistisch geneuzel.

Natuurlijk belachelijk dat de helft van het toernooi uit clubs bestaat uit clubs uit de top 4. Maarja heeft allemaal met geld te maken en de grote competities zijn veel te bang dat kleinere competities dichter in de buurt komen van de top landen en mee gaan doen met het potje uit de CL. Tuurlijk zijn er grotere ploegen in dat soort landen en ze mogen best wel 2 a 3 teams afvaardigen (evt met plaatsing in de voorrondes) als nummer 4 bn je vaak dus hoog in de subtop geeindigd en dan heb je niet het recht om CL te spelen, zijn genoeg landen waaronder Nederland die ploegen kunnen afvaardigen die wel iets kunnen toevoegen aan de CL, maar die kans wordt ontnomen door de voorrondes in de CL, probleem is vaak dat het team nog niet compleet is tijdens de voorrondes en dan uitschakeling reeel is. Maarja dit gaat niet veranderen, de grote competities hebben de macht in handen en willen ervoor zorgen dat ze zelf rijker worden en de rest armer, ik zie het eerder gebeuren dat ze de top 5 naar de CL sturen zodat er 20 ploegen uit de grote competities in de CL zitten. Ook de nieuwe plannen voor de CL zijn er juist voor.gemaakt dat grote clubs ten alle tijden in de CL kunnen spelen zelfs na een minder seizoen en wordt de kans voor ploegen uit kleinere landen niet veel groter om het eindtoernooi te halen

Het beste is volgens mij: sowieso de kampioenen van de top 20 landen doen mee. Dan de toplanden mogen er 2 mee doen. Dan is er nog een kwalificatie toernooi voor alle nummers 3 tot 5 waarin nog 10 plaatsen te verdelen zijn. Als die nummers 3 en 4....de Tottenhams , Valencia’s , leverkussen , atalatas en getafes dan inderdaad een zo enorme toegevoegde waarde zijn en zo veel interessanter en beter (hetgeen ik beide nogal betwijfel) ...nou dan kwalificeren ze zich toch. Het leuke is dan dat zelfs FC Utrecht zich kan plaatsen . Moet het wel een Valencia uitschakelen ; maar toch

Eens! Champions Leaque moeten iig de kampioenen spelen

8 juni 2019 om 17:59

Grote onzin! Dat was het vroeger, daar is nu de Europa league voor. De CL is voor de 24 beste clubs van Europa en daar kan de kampioen van Nederland, Griekenland, België bij horen. Maar moeten dat eerst laten zien via voorrondes, niets mis mee. De CL is in amusementswaarde en kwaliteit vooruit gegaan door deze maatregelen. Want voorheen begon de CL pas na de groepsfase

Och.. Ik zal het je uitleggen van de Sar, als we de laatste jaren niet zo dramatisch waren. We zijn dan alle Nederlandse clubs, dan had Ajax volgend jaar geen voorrondes gespeeld. De CL is niet de competitie voor de kampioenen maar voor de beste clubs van Europa (structureel gezien). Daarnaast kijk ik liever naar Valencia vs napoli dan naar burrospor tegen Athene.

Toch benieuwd naar diegene die het hier niet mee eens zijn en die dus wel vinden dat de nummer 4 van Spanje meer recht heeft op een ticket dan een landskampioen

8 juni 2019 om 22:36

Het gaat niet om de nr 4 van Spanje, maar gewoon om de kwaliteit in de CL. Dus jij gaat kijken naar de wedstrijden in een CL poule met Barca, de kampioen van Estland, Litouwen en San Marino. Het is gewoon gebaseerd op prestaties, dus als Ajax dit nog een keer weet te flikken dan speelt dan kampioen van Nederland de komende jaren geen voorrondes. Toch simpel.

Is vrij simpel Edwin: coefficientielijst... Die landen presteren gewoon beter in Europa, klaar. Ajax heeft uitstekend CL seizoen gehad maar laatste jaren hebben Nederlandse ploegen het laten afweten in CL en EL... Het helpt ook niet Playoffs voor EL in Nederland maar 1/10 laatste 10 jaar door hoogst geklasseerde ploeg gewonnen zijn en maar 1x is de groepsfase gehaald..

Is ook wel een beetje gek van Vd sar om dit nu te roepen. Ze zijn jaren achter elkaar kampioen geworden en niet door de voorronde gekomen. Nu presteren ze een keer goed en krijg je dit. En voor die ploegen die in Spanje 3e of 4e worden is het veel lastiger om kampioen te worden omdat de tegenstand veel groter is dan in Nederland. Dus omdat zij in Spanje zijn geboren hebben ze pech en moeten ze maar altijd UEFA cup spelen. Wat een gelul dit. De tijd dat de kampioenen tegen elkaar kunnen spelen in een leuke competitie ligt al ver achter ons. De nummers 2 t/m 4 van de toplanden zijn gewoon beter dan de kampioenen van vele andere landen.

ik ben het volledig met Edwin van der sar eens het is meer dan belachelijk dat no.4 van Spanje wel zo wordt toegelaten en een landskampioen van een ander land( Nederland) niet direct is toegelaten. Geldmaffia

De sponsoren bepalen al jaren waar het geld naartoe gaat . En dat is zuid Europa bij Messi en Ronaldo. Dat men en nu pas wat van zegt vind ik vrij laat.

Het is zelf erger dan dat. Het maakt in Spanje of engenland niet meer uit of je kampioen wordt, als je maar bij de eerste 4 zit. Dat vinden ze belangrijke dan kampioen worden. De nr 4 in Spanje heeft 26 punten minder dan de kampioen, maar ach wat maakt hetuitwe spelen CL

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren