Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen: ‘Anders is hij de enige optie in de spits bij Oranje’

Laatste update:

Memphis Depay en Donyell Malen zijn vanwege zware blessures voorlopig uit de roulatie. Het is zelfs nog maar de vraag of de aanvallers van respectievelijk Olympique Lyon en PSV op tijd fit zijn voor het EK. Bondscoach Ronald Koeman moet wellicht op zoek naar alternatieven en in Voetbalpraat van FOX Sports worden enkele opties besproken voor de aanvalslinie van het Nederlands elftal.

Hans Kraay jr. gelooft niet dat Vincent Janssen in beeld is bij Koeman. "Dat denk ik niet", zegt de analist zonder omhalen. "Die heeft eventjes iets te weinig gevoetbald. En ook bij deze club (Monterrey, red.) staat hij er ook niet altijd in. Ik zie in hem totaal geen optie." Janssen staat op zeventien interlands voor Oranje, maar de ex-aanvaller van AZ en Tottenham Hotspur speelde in 2017 zijn laatste wedstrijd voor Nederland.

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, kijkt bij de jonge lichting aanvallers voornamelijk naar Myron Boadu. "Of je moet weer teruggrijpen naar Ryan Babel, zeg maar. Maar anders is Boadu de enige optie, want volgens mij gaat Koeman niet kiezen voor Luuk de Jong of Wout Weghorst. Dan krijg je een heel ander spel dan dat je nu speelt. Ik neem aan dat Boadu de beste kansen heeft. Tenminste, als hij de vorm laat zien in de tweede seizoenshelft die hij ook in de eerste seizoenshelft heeft laten zien."

"En anders, want Koeman is iemand van zekerheden, kan het ook Babel wel weer zijn", voegt Driessen daaraan toe. Algemeen Dagblad-verslaggever Sjoerd Mossou brengt weer een andere naam naar voren. "Steven Bergwijn zou in de spits kunnen spelen." Mossou verwacht niet dat Koeman met een verrassende optie op de proppen komt. "Hij heeft een groep van ongeveer 25 spelers steeds gebruikt, spelers die er altijd bij zaten. Daar verandert denk ik in de kern niet zo heel veel aan."

Wie is het meest geschikt als vervanger in de spits van Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik verwacht zelf dat het Babel gaat worden, mits hij veel speelminuten krijgt bij Ajax. Koeman zal een Boadu niet voor de leeuwen gooien na 30 eredivisie wedstrijden. Dat ventje is pas 19 en speelt in de subtop van Nederland.

14 januari 2020 om 09:31

Echter heb je veel meer aan een Boadu dan aan Babel, die mijn inziens niet eens Oranje-waardig is. Zelf hoop ik op een opleving Van Lammers of Locadia, maar die kans is klein ben ik bang. Dan lijken Weghorst en Boadu de beste keuzes. Waar qua spel Boadu het best past

14 januari 2020 om 09:32

Dat de tweede plaats in de Nederlandse competitie door jou als subtop wordt beschouwd verbaast mij.in de jaren dat PSV en Ajax om de landstitel speelden was er toch sprake van topwedstrijden. Of is het verval plots door de twee goede jaren van Ajax dusdanig dat er nog maar één topteam is?

14 januari 2020 om 10:12

Sorry, ik bedoelde dat hij speelt bij een subtopper in Nederland. Hun positie op de ranglijst is top inderdaad. Maar verder is alles aan AZ gewoon subtop natuurlijk.

14 januari 2020 om 10:57

Als het Babel gaat worden in de spits ga ik denk ik van nationaliteit veranderen. Dat is toch geen Oranje materiaal, het verbaasd me de hele kwalificatie al dat hij erbij zit. Gebrek aan beter zeggen we dan, maar het is een huis, tuin en keukenvoetballer die gelukkig voor hem aardig wat centjes bij elkaar heeft gevoetbald, maar niet het niveau heeft wat je mag verwachten in Oranje. En nee, Luuk en Wout zijn de stormrammen, prima rolverdeling, maar als de echte spitsen ontbreken deze zomer, dan vol gaan voor Boadu en hem vertrouwen geven. Bewegelijk, sterk, jong en een neusje voor de goal. En laten we wel wezen, Malen is niet zoveel ouder. En ja, ik zal vast wel boze reacties krijgen voor de mening over Babel, maar ik kan er niets aan doen, ik vind dit al jaren en hij heeft mij niet kunnen overtuigen.

14 januari 2020 om 11:30

En? Al voorkeur voor een land?belgië is wel oké hoorde ik van Het Goede Doel koeman kennende zal hij inderdaad voor Babel gaan als die genoeg speeltijd bij Ajax krijgt. Koeman lijkt me wel een goede coach, maar van vernieuwingen heeft hij nog niet veel gehoord. Het is allemaal heel erg voorspelbaar. Dus daarom zal hij het risico niet willen lopen om met Boadu als vaste spits te gaan spelen. Behalve als "het hele land" daarom vraagt. Dan is Koeman opeens wel flexibel.....

14 januari 2020 om 14:14

Lekker vertoeven in België! 😂

Nou Valentijn, wat ben je toch een kenner! Persoonlijk denk ik ook dat het Boadu of Babel wordt, net als 15 miljoen andere Nederlanders.

14 januari 2020 om 09:15

Als Valentijn onzin uitkraamt is het niet goed, zegt hij iets zinnigs is het ook niet goed. Ik hoor zelden analisten iets zeggen waarvan ik achteraf denk 'Goh, eigenlijk nooit aan gedacht', dus ook van Valentijn verwacht ik geen informatie die me totaal onbekend in de oren klinkt. Het is ook nooit goed

Persoonlijk zou ik Boadou zien is in vorm snel doelgericht maar wel jong nog en laat het pas zien. Babel in de spits zou logisch aangezien hij ervaren is en je weet wat je aan hebt.

Boadu is toch prima?en inderdaad Weghorst en De Jong als back-up

Met Babel in de spits mogen we echt niet klagen hoor! Hij laat zich niet meer gek maken en is op alle facetten minimaal een 7 (kracht, rust, techniek, snel, kopkracht, schotkracht, teamspeler, etc.). Nee hij is geen wereldtop, maar het is een zekerheidje. Zo ervaren zijn spelers eromheen helemaal niet (bergwijn, Ihattaren, Kluivert, Stengs, etc.), dus hoe fijn is het als je met Babel in de spits een steunpilaar hebt staan. Ik heb er volle vertrouwen in! Boadou kan dan, net als Memphis tijdens het WK, vaak invallen en groeien in zijn rol als nieuwe spits.

Promes, Babel en Bergwijn kunnen allemaal in de spits spelen. Waarom stel je ze niet alle drie op en laat je ze rouleren. Denk dat dat prima kan werken en zorgt voor afwisseling en onvoorspelbaarheid

Frankrijk is wereldkampioen geworden met Giroud. Duitsland met een 38-jarige Klose. Babel met veel beweging om hem heen hoeft niet verkeerd te zijn. Wellicht kan Donny nu ingepast worden.

14 januari 2020 om 10:29

Dat is toch wel iets anders. Naast bijvoorbeeld een Giroud, liepen andere hele grote spelers. Bij Duitsland hetzelfde verhaal. Memphis Depay is een speler die het Nederlands Elftal in de voorste linie draagt. Dat deden Giroud en Klose niet. Mocht Memphis niet op tijd klaar zijn voor het aankomende toernooi, is het denk ik einde verhaal.

14 januari 2020 om 11:41

Toch snap ik de vergelijking wel. Met het wegvallen van Depay zul je je doelpunten ergens anders vandaan moeten halen. Donny kan die rol vervullen. Promes laat zien ook zijn doelpunten mee te pakken. Je zult een meer dienende spits moeten opstellen, in die zin zijn Babel of zelfs Weghorst niet eens zo'n heel gek idee. Je gaat meer het Ajax systeem spelen, waar Tadic ook een dienende spits / valse 9 is.

14 januari 2020 om 13:13

Juist. Zo zie ik het inderdaad voor me. In 1998 werd Frankrijk trouwens ook wereldkampioen zonder scorende topspits. Guivarch en Dugarry deden dit ook niet.

14 januari 2020 om 12:48

Giroud heeft jarenlang gespeeld voor Arsenal, Babel heeft van club naar club gezwerfd zoals Ajax, Fulham en Gala. Daarnaast heeft het Nederlands elftal geen enkel scorend vermogen buiten Wijnaldum. promes, Babel en Donny kunnen allemaal niet scoren in Oranje. Frankrijk heeft Mbappe en Griezmann eromheen die enorm veel scoren. De enige in Nederlands elftal die dat soort cijfers neerzet is Depay. Op middenveld heb je Matuidi en Pogba die ook behoorlijk wat scoren. Varane en Umtiti koppen er ook regelmatig eentje in. Al doet van Dijk dat ook wel

14 januari 2020 om 13:14

Wijnaldum kon eerst ook niet scoren in Oranje. Wat niet is kan nog komen hè.

14 januari 2020 om 16:38

@falcao1984, Het ek is al over een halfjaar en ze gaan nauwelijks meer echt spelen. De kans dat er nog 3 spelers opeens doelpunten kunnen scoren lijkt me klein. Frankrijk is sws gwn belachelijk sterk en kunnen met Lemar en Coman nog wat forceren.

Als Zirkzee bij Bayern zich laat zien. Wie weet speelt hij zich in de 2e seizoenshelft in de vaste wedstrijdselectie van Bayern. Hij lijkt mij dan een interessante optie voor spits in Oranje. En is het niet zo dat als je een vervanger zoekt voor Oranje, je dan ook hoort te kijken bij Jong Oranje? Als Jong Oranje niet eens een vervanger kan leveren aan het grote Oranje, wat heeft dat team dan nog voor zin? Doek het dan gewoon op.

14 januari 2020 om 09:34

@okan61 ik denk ook dat Zirkzee Lewa uit de basis gaat spelen komende weken.....zit er dik in!

14 januari 2020 om 09:43

@krillin, dan moet je lezen wat hij zegt, vast in de wedstrijd selectie, hij zegt nergens basis.. Dat is namelijk een heel geoot verschil

14 januari 2020 om 11:00

Al mag hij elke week 10 minuten invallen en 2x starten tegen een laagvlieger, dan nog zet je hem niet in het Nederlands elftal. Getalenteerde jongen hoor, maar dat komt nog veel te vroeg!

14 januari 2020 om 11:03

ja laten we alle jonge teams opheffen idd! als iemand van ajax D-1 niet in ajax 1 in kan vallen is het idd nutteloos om dat team te behouden.

14 januari 2020 om 13:52

@barnicle. Tja, als je het niet begrijpt. Ik neem aan dat de spelers van jong Oranje dicht tegen het grote Oranje aanzitten. Spelers van Ajax D1 zitten niet tegen het grote Ajax aan, toch? Daar zitten de A junioren en jong Ajax nog tussen. Misschien kan je je beter focussen op darten.

Persoonlijk verwacht ik veel van Sam Lammers. Even kijken hoe hij het de 2e seizienshelft gaat doen.

14 januari 2020 om 09:36

@davidill7 ja denk het ook! Een Lammers die lang geblesseerd geweest is, aardig gedaan heeft bij Heerenveen in samenspel met Vlap gaat komende maanden - PSV speelt zelf geen wedstrijden op hoog niveau meer - in Oranje spelen...heel realistisch. Met ook maar paar wedstrijden in maart gaat Koeman dit zeker overwegen!

14 januari 2020 om 09:40

Kun je wel denigrerend doen maar veel alternatieven zijn er niet. Als Lammers er in de tweede seizoenshelft 10 tot 15 inknalt zie ik hem gewoon als optie. Hij is technisch veel beter dan een Luuk de Jong of Weghorst.

14 januari 2020 om 09:45

We moeten Lammers ook niet gaan overschatten, leuk dat hij het prima bij Heerenveen heeft gedaan maar het zal niet de 1ste spits zijn die in de subtop goed is maar in de top niet, als ik sommige zo hoor over Lammers is het al een bewezen topspits

14 januari 2020 om 09:57

@dvilla7 Excuses daarvoor, maar kom op dat is toch niet realistisch. Lammers staat echt heel laag op de lijst. Als Depay en Malen niet fit zijn, dan wordt waarschijnlijk Babel gewoon 1e spits en daarachter Boadu. Weghorst of Luuk gaan uitvechten wie meegaat.

14 januari 2020 om 10:37

Kans is dik aanwezig dat Babel de rest van het seizoen voornamelijk op de bank zit, als Neres, Tadic, Promes en Ziyech allen fit blijven. Hij kon in Turkije al geen indruk maken, al is dat bij de meeste Nederlands buiten beeld gebleven. Zoals ik al zei, veel alternatieven zijn er niet. Iedereen die het komende halfjaar met zijn kop boven het maaiveld uitsteekt is nu praktisch een optie.

14 januari 2020 om 11:50

Babel is ook gehaald omdat we buiten Promes en Neres geen diepgang hebben, als 1 of beide weg vallen zoals voor de winterstop heb je geen adequate vervangers, Lang is leuk tegen de kleintjes maar die is er nog lang niet klaar voor

14 januari 2020 om 15:10

Lammers zal denk ik totaal geen optie zijn. Hij is lang geblesseerd geweest, hij is nog tamelijk onervaren en hij heeft De Jong en Weghorst voor zich.

Misschien ben ik de enige hierin, maar is Promes geen optie? Als hij zijn vorm van de eerste seizoenshelft meeneemt is het wel het proberen waard. Bij Spartak stond hij ook deels als spits.

14 januari 2020 om 15:08

Dat is naar mijn mening wellicht de enigste optie als Malen en Memphis niet inzetbaar zijn. Op de flanken rendeert hij niet in Oranje, maar hij heeft wel ervaring en is niet bang om een doelpunt te maken. Bovendien is hij beweeglijk en sterk. Het kan zomaar zijn dat Promes in de spits gaat spelen.

Er is sowieso geen spits beschikbaar Met danwel de kwaliteit van Dephay, danwel de speelstijl en dominantie en invulling vd spitspositie.

Het zal moeten komen vd creatieve flanken Met spelers als Stengs,Promes, Bergwijn en Babel welke ik alle 4 zou selecteren.

Ihataren,de Jong en Wijnaldum als aanvoer vanaf middenveld.

Dan voor de Spits positie maar Boadu, Lammers en weghorst uit laten vechten wie de spits wordt. Luuk de Jong lekker thuis laten.

Koeman gaat echt niet met een 18 jarig AZ talentje spelen. Daar is ie veel te laf voor. Dus dat zal wel Babel worden helaas.

14 januari 2020 om 15:06

Dat heeft niets met lef te maken. Boadu is absoluut een groot talent, maar hij mist nog erg veel kansen (dat is normaal gezien z'n leeftijd). Op een EK heb je toch enigszins de ervaring nodig om koel te kunnen blijven als het erom gaat. Vergeet niet dat het tempo, het niveau en de druk bij de nationale ploeg veel hoger ligt dan bij AZ.

Ik hoop in ieder geval dat er geen gekunstelde constructies worden bedacht, waarin spelers die het hele seizoen bij hun club op de ene plek staan, in het NL elftal ineens op een andere plek worden geposteerd. Je hebt al weinig ervaring met de medespelers, zorg er dan in ieder geval voor dat je enige (recente) ervaring hebt op de positie waarop je moet spelen.

Het wordt zeker babel. Die heeff er vaker gespeeld en is best balvast. Kan spelen ala depay qua aanspeelpunt en maakt zn goaltjes. Badou heeft indruk gemaakt op links bin zn debuut. Dus grote kans dat koeman dat weer doet.

Koeman kennende zal die wel met Babel in de spits gaan spelen of met Luuk de Jong.. aangezien hij best conservatief is..vanaf het begin riep ik al dat bij NL sws het probleem voorin ligt.. verdediging en middenveld zijn top! Je mist voorin nog een speler van echte wereldklasse zoals Robben en V Persie destijds.. Nederland komt max in de halve finale

Die Babel heeft zich niet voor niks laten verhuren aan Ajax. Hij weet ook dat je dan automatisch een basisplek in oranje hebt. Koeman durft het echt niet aan om een tiener in de spits te zetten nu de andere opties er waarschijnlijk niet bij zijn. Dus zijn we aangewezen op een veteraan. En voordat alle Ajacieden Babel nu gaan verdedigen,laat hij zich eerst maar eens goed bewijzen. En dan heb ik het niet over goed presteren tegen met alle respect bijvoorbeeld Ado of VVV of zoiets dergelijks,maar tegen betere verdedigers in de EL.

Babel heeft helemaal niet de eigenschappen van een spits en is een pure buitenspeler. Promes, Boadu of Bergwijn zou kunnen

14 januari 2020 om 13:18

Babel zit voor mijn gevoel tussen een (hangende) linkerspits en centrumspits in. Binnen die zone is hij overal bruikbaar en gevaarlijk.

Dan hoop ik toch op Babel of wellicht Promes. Boadu is een erg groot talent, maar hij mist nog wel heel veel kansen en dat gaat hem opbreken op een EK. De druk neemt aanzienlijk toe en dan heb je toch enigszins ervaring nodig om koel te blijven. Je kunt hem best meenemen, maar voor een basisplaats is het in mijn ogen echt nog te vroeg.

Als Malen zich in een halfjaar bij Oranje kan opwerken tot een aderlating als hij uitvalt, zou Lammers dat in de komende maanden ook kunnen doen. Sluit niet uit dat hij zich laat gelden de komende tijd. Er is een hoop lelijk bij PSV momenteel, maar met Gakpo, Lammers, Bergwijn, Ihattaren en daarachter Madueke kan het aanvallend nog steeds een hoop moois opstellen.

Beweeglijke snelle spits is denk ik het beste, zoals Boadu (en Malen en Depay). Babel moeten we echt niet willen, die voegt niets toe qua niveau aan Oranje. Weghorst zou ik als tweede keus pakken ipv Luuk de Jong die bij Sevilla ook niet in de tweede seizoenshelft aan bod gaat komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren