Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente zegeviert in matige derby, maar verliest matchwinner Boadu

Laatste update:

De Twentse Derby is zondag in Enschede gebleven. Pas in de tweede helft kwam het duel tussen FC Twente en Heracles Almelo los, waarbij Myron Boadu tekende voor de enige treffer: 1-0. De spits moest daarna echter direct geblesseerd van het veld. Twente blijft door de zege in het spoor van Feyenoord; Heracles moet als nummer veertien nog altijd vrezen voor nacompetitie.

De sfeer zat er van tevoren goed in in Enschede. Het opkomstlied You'll Never Walk Alone werd uit volle borst meegezongen en op de tribunes waren tal van kunstige spandoeken te bewonderen.

Op het veld viel er echter minder te genieten. Twente greep dan wel het initiatief, maar kwam tot nauwelijks uitgespeelde kansen. De eerste viel pas in minuut 33 te noteren: Boadu schoot recht op Michael Brouwer af na goed voorbereidend werk van Ricky van Wolfswinkel.

Buiten een schot van Robin Pröpper vlak voor het rustsignaal bleef het daar echter bij. Het duel werd gekenschetst door slordigheden, met name aan de zijde van de thuisploeg. Pas na de thee voerde Twente de druk op. Eerst stuitte Daan Rots na een fraaie actie nog op Brouwer, voordat Boadu de Heracles-goalie wél wist te verslaan.

Na wederom een rush van Rots kwam de bal via velerlei ploeggenoten bij Boadu, die de bal in de hoek plaatste en Brouwer kansloos liet. Het was meteen een van de laatste momenten van de AS Monaco-huurling. Boadu greep vlak daarna naar zijn hamstring en moest zich laten vervangen door Michel Vlap. Met laatstgenoemde in de ploeg viel er wel meer te genieten in de Grolsch Veste.

Twente liet zich leiden door Vlaps creativiteit en schoof steeds meer op richting het Almelose doel. Grote kansen zouden er echter niet meer komen. Behoudens die aan de overkant: Mario Engels schoot in extremis nog op de paal van het Enschedese doel.

Twente komt zo op 56 punten, waarmee het nog altijd op negen punten van nummer twee Feyenoord staat. Heracles blijft veertiende met 26 punten: slechts vier punten boven de zestiende plaats, die de Almeloërs zou dwingen tot nacompetitie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waardeloze wedstrijd. Vergeten en doorgaan naar woensdag.

Geloof dat Boadu gewoon uitgeput was.
1 levens grote kans voor Heracles aan het eind, maar was toch buitenspel als hij er in ging.

Hele matige pot van Twente, maar ook geen moment gedacht dat we zouden verliezen.

Twente verdiende het niet om te winnen, maar Heracles verdiende helemaal geen punt.

31 maart 2024 om 17:16

De beste conclusie inderdaad.

Wat een verschrikkelijke pot. Kwartiertje na rust was het goed en viel ook het doelpunt. Heracles had echt niets in te brengen, maar je kunt het zomaar gelijkspelen op het laatst.

Het was niet al te best, maar toch weer 3 heel belangrijke punten in de race om plek 3. Daarvoor moet het alleen nog wel een tandje beter.

Slechtste pot van het seizoen, mja wel gewonnen. Zulke potten wonnen ze vorig seizoen niet.
Hopelijk ziet Oosting in dat regeer en vlap in de basis horen. Steijn levert goede statistieken, maar voetballend gezien misschien wel de slechtste nummer 10 van de eredivisie.

31 maart 2024 om 18:55

Amen, volledig eens met steijn. Zijn teveel supporters die blind naar zijn goals kijken, Vlap brengt veel meer voetbal en denk als je hem 90 min achter de spits zet veel meer gevaar.

31 maart 2024 om 20:53

Klopt, sluit ik me bij aan.
Daarnaast vergeten supporters dat Vlap ten eerste geen Lw is maar een 10. Ondanks toch redelijke potten op lw. En ten tweede dat steijn veel vaker in een scoringspositie komt dan Vlap. Niet zo gek dat de statistieken beter zijn.
En ja, Steijn maakt de kansen wel beter af.

31 maart 2024 om 21:29

Precies, Vlap heeft een uitstekende voorzet. Kan uitstekend in de kleine ruimte. Enige slechte is zijn schoten zijn vrijwel nooit op goal. Zet hem achter de spits en dan is hij meer van de assist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren