Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sprak Pascal Jansen al met Ajax? ‘Kan reden voor ontslag bij AZ zijn’

Laatste update:

Johan Derksen sluit niet uit dat Pascal Jansen ten tijde van zijn dienstverband bij AZ contact heeft gehad met Ajax over het hoofdtrainerschap aldaar. Eerder gebeurde iets soortgelijks met Arne Slot, die achter de rug van AZ om met Feyenoord sprak en meteen zijn spullen kon pakken.

"Zou het niet zo zijn dat Alex Kroes (algemeen directeur van Ajax, red.) Pascal Jansen al benaderd heeft, dat de directie van AZ dat gehoord heeft en toen gezegd heeft: dan gaat Jansen er nu meteen uit? Dat hebben ze toen met Slot ook gedaan", aldus Derksen bij Vandaag Inside.

Slot werd in december 2020 plots op straat gezet door de clubleiding van AZ toen men er hoogte van kreeg dat er gesprekken waren geweest met Feyenoord. Het plotselinge ontslag sloeg in als een bom.

"Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ", sprak Max Huiberts destijds. Amper twee weken later werd Slot gepresenteerd als nieuwe trainer van Feyenoord.

Valentijn Driessen, ook aan tafel, sluit de theorie van Derksen niet uit. "Dat zou kunnen. Ze hebben nooit echt een reden gegeven om Jansen te ontslaan. Ja, slechte prestaties, maar volgens mij was de relatie met de spelers ook niet zo goed meer."

Over interim-trainer Maarten Martens is Derksen niet te spreken. "Ik vind die Belg wel een heel motiverende trainer, die zit er wel bovenop", zegt de Snor cynisch. "Ik heb nog nooit zo'n dooie gezien. Dat was een heel aardige voetballer, maar het is niet een man die inspireert."

Pascal Jansen was ruim drie jaar hoofdtrainer van AZ. Hij nam het stokje in eerste instantie op interim-basis over van Slot en verlengde vervolgens twee keer zijn contract. Op 17 januari werd hij ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Janssen is ontslagen omdat hij het heel slecht deed, dat is de enige reden. Als Ajax kiest om Janssen aan te stellen maken ze een enorme fout, dan had je net zo goed Steijn of Schreuder kunnen houden.

19 maart 2024 om 08:23

Ik heb daar toch mijn twijfels over hoor. Janssen begon best goed bij AZ en heeft zelfs de halve finale conference League gehaald met best een pover elftal. Toen Karlsson wegviel op de vleugel ging het snel bergafwaarts, omdat dat zo’n beetje de enige goede vleugelspeler was die ze hadden.

19 maart 2024 om 08:29

Conference leaGue heh.... Dat is geen toernooi voor hoogvliegers. AZ heeft daarnaast altijd een redelijke selectie gehad

19 maart 2024 om 08:32

Muah ze speelde tegen West Ham de latere winnaar met van Brederode en Odgaard op de flanken wat gewoon matig is. Had het toendertijd met smaakmaker Karlsson nog weleens willen zien.

19 maart 2024 om 08:35

Maar AZ dit seizoen was vreselijk, er zijn echt genante uitslagen neergezet tegen oa amateurs in de beker en teams als Mostar in de conference league. Het voetbal leek echt nergens op, dus waar twijfel je precies aan?

19 maart 2024 om 08:39

Dat iemand ergens anders het minder doet op een gegeven moment kan gebeuren (de koek kan gewoon op zijn), maar dat wil niet zeggen dat hij ergens geen succesvolle trainer meer kan worden. Hij is ook pas 54 en geen 74, dus kan z’n carrière best ergens nieuw leven inblazen.

19 maart 2024 om 08:39

Met Karlsson was AZ er ook afgegaan, West Ham is/was een paar niveaus hoger

19 maart 2024 om 08:41

Ik zeg niet dat hij het nooit meer goed gaat doen. Als je zo beredeneerd kan je letterlijk elke trainer onder de 70 aannemen. Wat ik zeg is dat hij het in zijn laatste jaar bij AZ heel slecht deed en alleen daarom is ontslagen

19 maart 2024 om 08:46

Ze zijn in ieder geval niet afgezakt naar een 10e of 11e plaats als je terugkijkt in de historie van kort geleden en een stabiele subtopper gebleven. Had het nog willen zien met Karlsson. Was toen ‘de’ smaakmaker voorin van AZ en was zelfs te duur voor de Nederlandse top volgens iedereen en precies rond West Ham raakte hij geblesseerd.

19 maart 2024 om 08:50

Maar ook dit seizoen is de selectie van AZ slechter geworden als het jaar daarvoor. Gewoon vergelijkbaar met F. de Boer in zijn periode bij Ajax. Elk jaar werden de beste spelers verkocht en er kwam nauwelijks kwaliteit voor terug.
Az verkoopt zijn sterspeler voor 20 miljoen en daar mag na aftrek van alle kosten max 1/3 van worden herinvesteert en dan het liefst in meerdere spelers.

Ik sprak toen ook mijn vermoeden uit. Daarna werd mijn vermoeden versterkt door de keren dat Pascal op de tribune bij Ajax zat. Dan hoeft natuurlijk niks te zeggen, Jansen kan gewoon een wedstrijdje bezoeken.

Nu vindt men Jansen te slecht, maar na het ontslag van Schreuder was hij na Slot de grote favoriet bij de Ajaxsupporters.

Ik weet niet of hij goed genoeg is voor een club als Ajax. Aan de andere kant speelt hij wel voetbal wat men graag in Duivendrecht ziet.

19 maart 2024 om 08:58

@Redondo,

Welke Ajacied heeft ooit gepleit voor Jansen? Die kan ik mij echt amper herinneren. Ik heb echt alleen maar slechte reacties gehoord, al jaren lang.

Jansen is echt het absolute doemscenario. Matige coach die gewoon in de winter weer buiten staat.

19 maart 2024 om 09:06

Ik kan me oprecht geen enkele Ajacied herinneren die om Janssen riep. Vorig was de selectie heel sterk met oa Reijnders, Clasie, Kerkez, Pavlidis en natuurlijk is het dit jaar minder, maar het team is alsnog beter dan elk team buiten de top 4

19 maart 2024 om 10:12

Pascal Jansen is gelukkig pas 51 jaar. Al had ik hem eerder begin 40 geschat

19 maart 2024 om 10:36

In die tijd werden ook namen als Tuchel, Enrique en Bosz genoemd.

Hoe kan jij al jaren lang slechte reacties horen over Jansen, terwijl hij altijd heel rustig is en goed uit zijn woorden komt en één van de beste presterende trainers is in de historie van AZ qua puntentotaalgemiddelde?

Hij speelt aanvallend 4-3-3 en laat jeugd doorstromen en maakt jonge talenten beter. Dat is toch de filosofie van Ajax? Ik denk dat Dick Schreuder en Oosting ook goede trainers zullen zijn voor de traditionele top 3.

De vraag is eerder: "krijgen ze de tijd?". Ten Hag werd na een aantal maanden ook om ontslag geroepen en uiteindelijk, ondanks af en toe periodes van gefoeter vooral over zijn tactische ingrepen, één van de meest gewaardeerde trainers.

19 maart 2024 om 10:58

@Pijnsteijn: als je ziet welke clubs de finales van de Conference League hebben gespeeld tot nu toe,dan zijn dat allemaal grote Europese clubs. Als je ook ziet wie er dit seizoen allemaal door zijn is dat helemaal geen verkeerde competitie. Az is een relatief kleine club dus het is gewoon een uitstekende prestatie geweest om die halve finale te bereiken. Dat gezegd hebbende: dat kwam vooral door de spelers die Az had,want die Jansen vond ik maar een heel erg matige trainer

19 maart 2024 om 11:03

Dat puntengemiddelde klinkt fantastisch, maar het zegt mij niet zo veel. Hij heeft het eerste enorm geprofiteerd van hetgeen Slot had neergezet en daarna had hij een ijzersterke selectie en kwam hij niet verder dan een vierde plaats op aanzienlijke afstand. De supporters van AZ zijn gigantisch kritisch en zagen hem liever gisteren dan vandaag vertrekken toen hij nog trainer was en op de vierde plaats stond, dat zegt mijns inziens voldoende.

Aanvallend 4-3-3? Ik heb AZ niet per se veel aan het werk gezien maar als ik de AZers moet geloven was het stroperig, traag en niet om aan te zien en maakte hij, als kers op de taart, ook vaak tactisch vreemde keuzes.

Dus voor mij is het een; nee, bedankt. Ajax heeft behoefte aan een ervaren coach of een voetbalgek zoals Slot. Jansen is beiden niet en Ajax kan niet meer gokken.

Jansen is een absoluut doemscenario en zal Ajax nog verder in het moeras duwen. Net nu de club zich nog vasthoudt aan een touw dat steeds verder afrafelt. Jansen ligt er in de winter uit. Die voorspelling durf ik wel te maken.

19 maart 2024 om 12:07

Pascal Janssen is echt nooit genoemd. Opzich een aardige post. Jammer dat een gedeelte gewoon uit je grote duim komt. Kijk de reacties nog is goed door man. Zelfs nu roept er niemand om.

19 maart 2024 om 18:05

Ziet men in Duivendrecht dan graag langzaam en defensief voetbal?

Wat een speculatie weer. Als er geen nieuws is, creeer je je eigen nieuws.
Janssen is eruit gewieberd omdat hij het niet goed deed en het publiek om zijn hoofd riep.

19 maart 2024 om 08:48

En als de reden was dat hij met Ajax gesproken zou hebben, zou AZ dat al lang en breed uitgemeten hebben in de media.

19 maart 2024 om 13:39

De snor en Driesen met hun complottheorieën. Onder Pascal Jansen was het spel echt dramatisch. Derksen en Driesen kijken geen AZ en kijken alleen maar naar de punten.
Ja, 'Ajax kan wel met Jansen hebben gepraat'. Maarja, alles 'kan' ( ....... Staatsloterij)

Ik heb gehoord dat hij een speler bij de keel heeft gegrepen. Dat was voor Fraser ook een reden om bij Utrecht ontslagen te worden. Waarom zou dat hier niet kunnen?

19 maart 2024 om 13:22

Waar heb je dat gelezen? Janssen lijkt mij totaal niet iemand die dat zou doen.

19 maart 2024 om 14:51

De moeder van een vriend van mijn collega heeft iedere donderdag een theekransje met iemand wiens schoonzoon regelmatig padel speelt met Max Huiberts. Die heeft dat toen in goed vertrouwen gezegd.

Janssen leek mij ook niet het type om dit te doen maar dit komt vrijwel rechtstreeks van Max Huiberts dus ik ga er vanuit dat het klopt.

19 maart 2024 om 18:07

De PostNL bezorger zei ook zoiets tegen me, dus het moet wel kloppen inderdaad. Zo blijkt maar weer dat je je flink in iemand kunt vergissen.

Tjezus gasten.
Janssen zat ruim 3 jaar bij Az en er is toen afscheid genomen.
Natuurlijk verloop noem je zoiets.
Noem mij 3 clubs waarbij de trainer langer dan 3 jaar zit....Az ontslaat er keer 1 en we hebben het er nog steeds over, we gaan zelfs terug naar Slot tereijl oedereen weet dat het gewoon op was met Janssen ,wat een armoedige praat zeg.

19 maart 2024 om 08:49

Double D: Derksen en Driessen...... Do I need to say more?!

19 maart 2024 om 09:05

Ik heb andere associaties met dubbel D ...

19 maart 2024 om 09:08

Ik gelukkig ook 😉. Maar dacht even makkelijk wat aandacht te generenen via een dwaalspoor. Van VZ zelf geleerd 😉

19 maart 2024 om 09:18

Ok, dan ben je toch een ‘normale’ man 😂😂

19 maart 2024 om 09:27

No worries. Als ik bij Double D aan Derksen en Driessen zou denken, dan zat ik nu in een dwangbuis 😉

Ik heb dit al eerder geschreven. Zo te lezen heeft dit anderen ook bereikt
Ik ga zelf Twee stappen verder
1. Eenhoorn heeft A.Kroes gewaarschuwd dat hij voorzichtig
moet zijn gelet op het non-concurremtiebeding.
2. Eenhoorn baalt gruwelijk dat
a. Weer een van zijn stal wil verkassen naar de top 3. Hij komt er maar niet tussen
b. Dit jaar had AZ alle kans op plaatsing (voorrondes) CL, maar door eigen falend transferbeleid pakt nieuwkomer Twente die plek

19 maart 2024 om 09:28

Wat bedoel je met "ik heb dit al eerder geschreven. Zo te lezen heeft dit anderen ook bereikt"? Zeg je nu dat Derksen dit van jou heeft overgenomen?

19 maart 2024 om 11:17

Ik ben er van overtuigd dat (voetbal) sites van grotere jongens zijn die nauw verbonden zijn met het voetbal.
En als ze niet van deze jongens zijn, dan hebben ze medewerkers die alles lezen en hen ideeën aandragen.
Ik kan me niet voorstellen dat Driessen, Derkzen ed de gehele dag zelf bezig zijn. Daar hebben ze hun mensen voor

19 maart 2024 om 12:51

Dus met andere woorden, Derksen, Driessen en andere mensen uit het media landschap praten Cas1 van de VZ comments na? Sorry maar dat slaat echt helemaal nergens op, hoe kom je op zoiets?

In je eerste reactie doe je alleen maar aannames, wat je zegt verzin je gewoon ter plekke en het is nergens op gebaseerd.

19 maart 2024 om 13:48

Mooie complottheorie van Cas1.
Pascal Jansen liet AZ behoorlijk slecht spelen, en dat kon nog wel met een prima selectie. Nu hebben we geen prima selectie, en dan wordt het extra duidelijk. Zeker met een verlies aan punten. Driesen & Derksen kijken alleen naar de punten.

19 maart 2024 om 09:29

Je kan veel zeggen, maar dat Twente een nieuwkomer is slaat wel echt alles

19 maart 2024 om 11:15

Geen nieuwkomer dan? Waar zijn ze geëindigd de laatste vijf jaar?
AZ, Ajax, Feyenoord, Psv zijn toch min of meer al jaren de (top) vier

Het komt niet over als natuurlijk verloop als je de trainer midden in het seizoen aan de straat zet.

19 maart 2024 om 08:51

Maar de houdbaarheidsdatum van een trainer is max 3 jaar. En zo lang zat Janssen er precies. Dus in die zin wel natuurlijk verloop.

19 maart 2024 om 10:23

Hoezo is dat max 3 jaar? Als ik naar de top van de PL kijk dan zijn de trainers van City, Arsenal, Liverpool allemaal al langer dan 3 jaar bij de betreffende club trainer.

Ja, AZ speelde dit jaar inderdaad ondermaats en ik denk dat de chemie tussen Jansen en de selectie wel wat minder was, maar als je ziet wie er is vertrokken en wie ervoor in de plaats zijn gekomen dan is dat echt wel droevig.

Uit: Reijnders, Kerkez, Karlsson, Beukema, Hatzidiakos (5 basisspelers)
In: Penetra, Belic, Sadiq, Kasius, Moller Wolfe, Van Bommel, Dantas, Esteves (waarvan alleen Van Bommel en Moller Wolfe vaste basiskrachten zijn inmiddels, met wisselend succes)

Pascal Jansen aanstellen zou een zeer slechte zaak zijn. Iemand zonder uitstraling, die per toeval trainer is geworden. Je moet een ervaren trainer hebben die écht weet hoe een team te motiveren en maximaal kunt laten renderen.
Een trainer is vaak net zo goed als zijn eigen materiaal, maar de orde bewaken en potentie uit het materiaal halen kan echt nog wel is een uitdaging zijn.

Sportjournalistiek is amper serieus te nemen, maar dit is wel een bijzonder laag niveau. Derksen heeft de connecties niet meer en voetbal interesseert hem sowieso steeds minder. Driessen zegt altijd maar wat, die wil alleen maar reuring. Dit bericht is in de trant van: het had waar kunnen zijn.

Az was daar toch heel open over als dat nu weer het geval zou zijn geweest dan zou dat toch wel naar buiten zijn gekomen.

Zou een prima oplossing voor Ajax zijn.
Kroes met Jansen
Van Gaal als TD op de achtergrond

En rustig opbouwen weer.

Henderson, Berghuis, Bergwijn,zullen vast willen vertrekken

Ramaj
Gorter
Setford
Pasveer

Rensch
* Gooijer
Sutalo
Hato
Kaplan
* Butera
* Brandes
Wijndal
Mannsverk
Tahirovic
van Boomen
Taylor
* Vos
*hylnsson
*rijkhoff
*gots
Akpom
Brobbey
* Blanel
* van Axel Dongen

En dan kijken wat je kunt investeren in wat ervaren jongens, het zij transfervrij, aflopend contract...

Tete (rechtsback) Of Brenet
Van Roon (controleur)
Klaassen (mister Ajax)
Reus (gotze verhaal als psv)

Lijstje Eredivisie:
Kitolano
Verschueren
Proper

Zorgen dat je komend jaar bij de eerste 4 hoort
Spelers duurder verkopen en weer doorgroeien naar plek 2 a 3

19 maart 2024 om 10:51

Banel komt veel te kort. Fitz-Jim is ook veel beter dan een aantal middenvelders in je lijst. De Roon en Klaassen moet je niet meer willen.

19 maart 2024 om 11:07

Rechtsback hoop ik toch wel op een hoger kaliber hoor. Tete is verdedigend een enorme upgrade, aanvallend heb je er niet zo veel aan. Brenet is bij Twente al niet heel stabiel en moet je niet willen. Wellicht Cedric Soares proberen een anders hopelijk een type Tagliafico uit Zuid Amerika. Het liefst zou ik direct 2 rechtsbacks zien komen zodat je eindelijk kan kappen met Rensch, Gooijer en Gaaei die allen zelfs als back up ongeschikt zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren