Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘Denk dat hij een goede kans maakt om trainer van Ajax te worden’

Laatste update:

Valentijn Driessen denkt dat Pascal Jansen 'een goede kans' maakt om de nieuwe trainer van Ajax te worden, zo zegt hij dinsdagavond bij Vandaag Inside. Jansen is transfervrij sinds zijn ontslag bij AZ, maar volgens de chef voetbal van De Telegraaf staat hij er goed op in Amsterdam.

Presentator Wilfred Genee vraagt Driessen op de man af wie de nieuwe trainer van Ajax gaat worden. "Ik denk dat Pascal Jansen een goede kans maakt", antwoordt de journalist.

"Omdat er nu allemaal AZ binnen Ajax zit", refereert Driessen naar de voormalig medewerkers van de Alkmaarders die momenteel in de Johan Cruijff ArenA onder contract staan. "Alex Kroes, Marijn Beuker, Louis van Gaal die wel wat voor het zeggen heeft."

"Het is allemaal AZ en ze hebben ook allemaal met Pascal Jansen gewerkt. Ze zijn allemaal zo idolaat van wat er bij dat AZ gebeurt. Dus die kans is best aanwezig, dat hij het wordt."

Jansen is echter niet de enige naam die Driessen noemt als mogelijke opvolger van John van 't Schip. "Frank de Boer werd genoemd. En misschien Erik ten Hag, want die gaat natuurlijk aan het einde van het seizoen wieberen daar (bij Manchester United, red.)."

"En anders wordt hij wel weggestuurd", gaat Driessen verder. "Dus misschien dat hij nog een kandidaat is."

Johan Derksen mengt zich in de discussie en geeft aan dat de Amsterdammers er nog niet zijn als ze een nieuwe coach weten te strikken. "Je moet ook een paar jaartjes uitrekken om dit Ajax weer naar de Europese top te brengen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het houdt ook nooit een keer op he. Nederlandse coach nummer 5 op rij die het niveau niet heeft

6 maart 2024 om 06:59

Oh, nu opeens wel? Nu hij coacht kan worden van jouw club. Maar toen wij AZ supporters wilde dat hij ontslagen werd was dat "uit de hoogte" en hadden we de "realiteitszin verloren." Het was toch zo'n goede coach?

6 maart 2024 om 07:58

Voor AZ wel, voor Ajax niet. Dat kan toch? Mijn amateurclub had vorig seizoen een enorm goede trainer, maar die moet niet opeens een niveau hoger actief worden. Nu is het sportieve verschil tussen AZ en Ajax op dit moment niet zo groot, maar vergelijk eens de druk, media-aandacht en financiële belangen. Dan is het een verschil tussen dag en nacht.

6 maart 2024 om 08:07

Wie zegt dat hij dat toen vond coolJ?

6 maart 2024 om 14:36

logisch toch? AZ is in alles kleiner dan Ajax, dan liggen de doelstelling ook lager

6 maart 2024 om 09:49

We kunnen beter de jeugdscouting naar Amsterdam halen. AZ doet het echt goed op dat vlak

Ajax heeft vooral nu een sterke leider, persuasief figuur met uitstraling, een kopstuk nodig. Ik heb weinig tegen Jansen z'n filosofie en goede voetbal, maar ik vrees een beetje dat hij bij Ajax gaat verdrinken.

5 maart 2024 om 23:35

Graham Potter vind ik een hele interessante coach. Hij had wel een duidelijk plan, maar hij leek de verkeerde club te coachen. Je hebt ook iemand die er neutraal in zal gaan, dat wat Ajax ook nodig heeft. Stap eens van de Nederlanders af en probeer eens zoiets.

6 maart 2024 om 00:00

Fap helemaal eens, Potter lijkt mij echt een interessante optie.

6 maart 2024 om 06:31

Ik denk dat ajax juist iemand nodig heeft die accepteert dat het een ploeg/club is die weer moet worden opgebouwd en dus niet iemand die het voor de status doet die ajax nog altijd heeft.

Je komt hierdoor al gauw uit bij clubmensen die het puur voor ajax als club doen en niet voor eigen gewin.
Hij zal het wel niet (willen) doen, maar Frank Rijkaard is zo'n iemand. Een goede tweede, ondanks alle strubbelingen in het verleden, lijkt mij Wim Jonk.

6 maart 2024 om 07:38

@rmraadt, dat lijkt me de verkeerde gedachte. Ajax moet meedoen om het kampioenschap en zo ver mogelijk komen in Europa. Dat moet altijd. Ajax heeft daar ook nog steeds wel de middelen voor (vooral als er een hoop ballast voor miljoenen wordt verkocht). Je moet daar gewoon een trainer van zo’n hoog mogelijk niveau op hebben, dat moet altijd het streven zijn. (Daargelaten dat het uiteraard goed is dat een nieuwe trainer goed op de hoogte is van de situatie.)Rijkaard zou ik niet tegen zijn, maar die is gestopt. En ook echt, niet op z’n Advocaats.

6 maart 2024 om 10:58

Rijkaard wil sowieso niet, die is al jaren helemaal klaar met coachen. Die gaat nooit meer beginnen. Rijkaard wil überhaupt niet in meer in de publiciteit komen. En dan lekker bij Ajax gaan zitten; als hij zijn comfortabele leven om zeep wil helpen dan moet hij vooral dat doen.

En Wim Jonk moet je niet willen. Hij is wel een voetbaldier, maar maakt altijd kliekjes en altijd ruzie. En is niet verstandig genoeg om professioneel met conflicten om te gaan (niet meer aansluiten bij verplichte vergaderingen bij Ajax bijvoorbeeld).

Je moet inderdaad gewoon een professionele, capabele trainer hebben. Zat mensen zagen het ook niet zitten in Ten Hag destijds, omdat hij niet des Ajax was, maar hij had gewoon verstand van zijn vak. En dat is wat Ajax nodig heeft.

5 maart 2024 om 23:38

Dat was Ten Hag ook niet toen hij arriveerde. Echter vind ik Jansen nog minder uitstralen en heeft met beter materiaal dan ten hag destijds met Utrecht, toch in verhouding minder bereikt. Dat gaat een ellendig lang seizoen worden als deze man trainer word van Ajax. Wie zou jij willen dan?

5 maart 2024 om 23:39

@myvision: als ik naar je eerste 3 kenmerken kijk; past de Boer dan niet perfect in het Ajaxplaatje? Even los van zn achterhaalde tactieken en mislukte avonturen?

6 maart 2024 om 00:26

Die is voor mij altijd welkom.

6 maart 2024 om 01:30

Ik snap dat je na heitinga schreuder en steijn kapot bent maar wil echt absoluut de boer niet terug.

6 maart 2024 om 07:39

Je hebt de afgelopen jaren zoveel matige coaches gehad (vh schip, Steijn, Schreuder, Heitinga) en dan wil je weer een matige coach zoals de Boer?

6 maart 2024 om 08:35

We kunnen grappig doen over F de Boer, maar bij Ajax heeft hij een topprestatie geleverd. Zeker als je de prijzenkast ziet in verhouding met zijn spelersmateriaal.
Weinig trainers die hem dat na deden in A'dam.

Denk alleen wel dat er nu meer tegenstand is dan in de tijd waarin de Boer coach was.

6 maart 2024 om 11:12

Bij Ajax heeft Frank de Boer vooral aangetoond totaal geen verstand van voetbal te hebben. Heeft op het begin door het advies van Cruijff te volgen, en doordat hij per ongeluk als gevolg van blessures met de juiste opstelling begon te spelen, dat redelijk kunnen verbloemen.

Maar naarmate de jaren vorderde werd steeds duidelijker hoe weinig kijk hij op het spelletje heeft en op de kwaliteiten van spelers.

Ook de puntenaantallen waarmee hij kampioen werd (nooit meer dan 76) zijn vrijwel nooit genoeg om kampioen te worden. Dat het in die vier opvolgende jaren wel genoeg was is uitzonderlijk.

6 maart 2024 om 00:00

Het enige dat Ajax op dit moment nodig heeft, is iemand die kan maximaliseren en tactisch goed onderlegd is. De rest is leuk voor de buhne, maar je hebt er helemaal niets aan en werkt alleen maar averechts als het zich niet op het veld vertaalt. Dan komt ook een coach met veel uitstraling niet goed over; misschien nog wel slechter dan een coach die ingetogen is.

Overigens snap ik jouw twijfel over Jansen wel. Ik deel die twijfel ook. Het lijkt me niet de coach die Ajax op dit moment nodig heeft. Het is waarschijnlijk geen project die slechts een transferzomer nodig heeft, dus je hebt een coach met een lange houdbaarheidsdatum nodig. Een coach die heeft aangetoond om te kunnen gaan met de situatie zoals die waar Ajax zich momenteel in bevindt.

6 maart 2024 om 09:43

@sirius, eens. Ajax heeft een trainer nodig die een duidelijke visie heeft, tactisch sterk is, en met oog voor ieder detail een echt team kan formeren dat speelt via een duidelijke visie.

Ten Hag is dat, Bosz is dat, Slot is dat, Knutsen doet dat bij Bodo, Neestrup doet het bij Kopenhagen, Potter was dat ook in Zweden en bij Brighton, en dan er nog wel meer (onhaalbare) namen.

Ik ga ervan uit dat Slot een stap gaat maken; ik zou Jansen eerder een optie vinden voor die club. Slot laat een volwassen en elftal achter wat speelt via een duidelijke visie. Natuurlijk gaan er wat topspelers weg, maar daar blijft genoeg identiteit over. Jansen kan dat denk ik zeker doorzetten.

6 maart 2024 om 08:46

Sorry maar wat een onzin zeg! Was Ten Hag voordat Ajax hem aanstelde zo een 'persuasief figgur' en een kopstuk? Nee, dat dacht ik ook niet. Maar Ajax speelde onder hem wel het beste voetbal van de afgelopen 20 jaar. En ben je Louis van Gaal vergeten? Die was voordat hij Ajax 1 onder z'n hoede nam een nietszeggende assistent trainer. Won als nobody wel de Champions League met dat Ajax. En pas later werd het een persoonlijkheid,, niet van tevoren.

Kortom: het kan wél, alleen moet je er wel goeie voetballers bij hebben. En dat is waar nou juist aan schort daar.

6 maart 2024 om 09:51

De echte toppers haal je niet, maar Potter zou ik interessant vinden, net als die coach van Bodo/glimt. Lijnders weet ik niet eigenlijk, Jansen zie ik niet zitten als ik kijk hoe AZ de laatste seizoenen speelde.

Zou niet voor hem gaan. Vind wel dat hij het goed heeft gedaan bij AZ. Maar ga nu niet opnieuw voor een trainer die niet de ervaring heeft en/of rugzak heeft om Ajax uit het slop te trekken. Het is ook niet makkelijk. Een goede trainer staat echt niet te springen in te stappen bij dit Ajax. Dan moet diegene heel goede afspraken maken over wat Ajax mag uitgeven en wie en wat er binnen moet komen. Er moet gebouwd worden met een visie met een een td die close met de nieuwe trainer is. Maar welke trainer van enige naam gaat er in godsnaam instappen? Het is een lastige klus denk ik…

Zou verwachten dat Ten Hag niet terug naar Ajax zou gaan. Heeft zich daar al ruimschoots bewezen en staat er echt nog wel goed op in Europa, United is nu niet echt een goede graadmeter..

Ik weet niet wie het moet worden, maar hij in ieder geval niet. Bij Az heeft hij het lang best aardig gedaan maar het voetbal was niet om aan te zien. Iets waar je bij het huidige Ajax op wordt beoordeeld

6 maart 2024 om 00:04

Je ziet nu bij AZ ook wel waarom dat voetbal zo behoudend was. Dit AZ is gewoon niet breed en gebalanceerd genoeg om blind aan te vallen, zeker niet over een seizoen genomen. Nou lijkt Jansen me niet de juiste kandidaat voor dit Ajax, maar bij AZ heeft hij het wel aardig gedaan. Ik snap de kritiek van Az'ers wel, maar je moet ook de selectie hebben om attractief voetbal te kunnen spelen zonder dat het ten koste gaat van het behalen van punten. Dit AZ heeft dat momenteel simpelweg niet.

6 maart 2024 om 07:00

Ik geniet nu meer van het spel dan de afgelopen 2 jaar dus ik vind het prima. Kijk liever de 1-1 tegen Sparta dan een 1-0 waarin onze centrale verdedigers enkel de bal naar elkaar overspelen voor 85 minuten lang.

Az Ajax Amsterdam. Nu nog Eenhoorn strikken en het feest is compleet. Valt idd wel op dat Jansen nu voor de 3de keer oprij aanwezig is bij wedstrijden van Ajax . Zegt natuurlijk niet heel veel maar je weet het niet .
Persoonlijk zou ik voor een hele ervaren trainer gaan bv zo n Hasselhutl al is dat natuurlijk ook nooit een zekerheid .

6 maart 2024 om 07:00

Hij zit met regelmaat ook bij Almere City op het Business Terras. Zou het niet kunnen zijn dat hij gewoon graag voetbalwedstrijden kijkt?

6 maart 2024 om 08:52

Of Barry Hughes, ook zo'n goeie 😉

Niet dezelfde fout maken met weer een NL trainer. Kies gewoon voor een echt top-trainer. Het is nu of nooit we kunnen geen fouten blijven maken. Het geld is straks op en loop je achter de feiten aan voor 5 jaar. Nu valt het nog te redden met een goede transferwindow waarbij je slechte spelers voor goede bedragen verkoopt (akpom, mikautatze, forbs, etc.), maar als je nog 1-2 jaar zo doorgaat ben je lang weg.

Ajax moet nu echt niet gaan beginnen aan weer een subtop/middenmoot-trainer zoals Pascal Jansen. Dat zou wederom een gok zijn. Ze moeten iemand halen die op topniveau gewerkt heeft en prijzen heeft gewonnen. Ten Hag zal waarschijnlijk (nog) niet terug naar de eredivisie willen gaan, maar De Boer lijkt me een erg verstandige keuze. Ik weet dat de meeste Ajax-supporters niet erg gecharmeerd waren van zijn speelstijl, maar dit is wel een trainer die al vier keer kampioen is geworden met Ajax. En het beste wat Ajax nu kan doen, is degelijke, veilige keuzes maken.

6 maart 2024 om 02:39

De Boer kan een optie zijn, maar dan mag je wel goed kijken naar de verdere invulling van de staf.
In zijn eerste periode had hij bijvoorbeeld nog de beschikking over Spijkerman en Slot (die van Ajax, niet die van Feyenoord) die een flink deel van de tactische kant voor hun rekening namen.
Hij heeft totaal geen Ajax achtergrond en zal het daarom, ook gezien zijn leeftijd, wel niet willen, maar iemand als fred rutten misschien.

6 maart 2024 om 11:37

Fred Rutten heeft in 2001 met Twente de beker gewonnen en daarna helemaal niks meer. Nul prijzen in de afgelopen 23 jaar. Terwijl hij toch aardig wat clubs getraind heeft die normaal wel meedoen om de prijzen.

6 maart 2024 om 18:23

Maar hij laat zijn teams meestal wel goed voetbal spelen.
Hij zal het niet willen, maar als assisten van De Boer zou ik dat wel zien zitten.

Overigens vind ik het niet helemaal terecht m.b.t de prijzen. Alleen in de 3 jaar bij PSV had je echt meer prijzen mogen verwachten.
Hij zat bij Feyenoord in een periode dat daar helemaal niets kon.

6 maart 2024 om 08:13

@cabinessence,

Maar welke trainer zou jij dan halen, want meer dan middenmoot/subtop zal in Nederland niet komen.

Daarbij is elke trainer een gok, behalve de buitencategorie.

Wat had Bosz precies laten zien voordat hij naar psv kwam? Vrijwel overal gefaald.
Wat had Slot precies laten zien voordat hij naar Feyenoord kwam? Anderhalf seizoen bij AZ, waar hij echt niets magisch deed.

6 maart 2024 om 11:34

"maar welke trainer zou jij dan halen"

Ik gaf al aan dat ik Frank de Boer een verstandige keuze zou vinden.

6 maart 2024 om 11:51

Frank de Boer,

Alsjeblieft niet, heeft het destijds goed gedaan met 4 kampioenschappen, maar dat schijtbakkenvoetbal willen we geen volledig seizoen in Amsterdam.

Wij moeten tegen iedereen de voetballende, aanvallende en bovenliggende partij zijn, voor minder tekenen we niet !

Met Janssen moet je echt een meerjarenplan opstellen en hem ook echt de tijd geven. Of Ajax daar de tijd voor wil geven is maar de vraag. De verwachting is ieder jaar toch weer gewoon kampioen spelen. Dus ik ben heel benieuwd of ze echt pas op de plaats willen maken. Ik denk dat Ajax meer gebaat is bij een ervaren grote naam die deze selectie uit de wind kan houden en met een aantal directe versterkingen ervoor kan zorgen dat er direct resultaat zichtbaar is. Maar ja, wie van dat kaliber wil er op dit moment bij Ajax instappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren