Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Cambuur stunt en pakt punt bij teleurstellend Ajax

Laatste update:

Volgens de media en veel supporters heeft Ajax het kampioenschap al binnen, maar Frank de Boer waarschuwde al dat het nog niet zover is. De koploper van de Eredivisie heeft nog een paar goede resultaten nodig, maar liet zondag punten liggen in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, dat verraste in de hoofdstad en een punt meenam naar Leeuwarden (1-1). Er waren maar weinig fans van de Friezen in de Amsterdam ArenA aanwezig om dat succes te vieren: het uitvak zou gevuld worden door honderden fans, maar door ongeregeldheden buiten het stadion kwamen zij niet naar binnen. Ajax heeft door het gelijkspel nog zes punten meer dan achtervolger Vitesse.

/

Het puntenverlies voor de ploeg van De Boer was niet nodig geweest, als het in het eerste halfuur meer afstand had genomen. Ajax begon wel uitstekend en kwam al binnen anderhalve minuut op voorsprong, toen Wout Droste de bal verspeelde aan Ricardo Kishna en de vleugelaanvaller de geheel vrijstaande Siem de Jong bediende (1-0). Ajax leek hierna een eenvoudige middag tegemoet te gaan en kreeg een paar kansen op meer goals. De Jong leek op weg naar zijn tweede, maar de pass van Lasse Schöne was niet op maat, waardoor de aanvoerder slechts een rollertje produceerde. Niklas Moisander kopte uit een hoekschop net naast en uit een slimme vrije trap van Schöne had Kishna moeten scoren, maar hij vond Leonard Nienhuis op zijn pad.

In het eerste halfuur was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Cambuur en het wachten was dan ook op de tweede goal. De Jong probeerde het nog een keer, ditmaal met een geplaatst schot, maar zag zijn inzet nu rakelings naast gaan. Ajax nam hierna gas terug en plotseling kreeg Cambuur een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Mohammed El Makrini werd niet in de gaten gehouden bij een hoekschop en had de 1-1 binnen moeten koppen, maar van dichtbij mikte hij de bal naast. Marcel Ritzmaier schoot even later nog in de handen van Jasper Cillessen, die niet had verwacht dat het in het laatste kwartier voor rust nog zo spannend zou worden.

/

De supporters van Ajax maakten hun onvrede kenbaar en zagen Kishna kort in de tweede helft geblesseerd uitvallen. De vleugelaanvaller werd gewisseld voor Bojan Krkic en met de Spanjaard net binnen de lijnen trok Cambuur de score terug in evenwicht: invaller Michiel Hemmen zag zijn gevaarlijke schot tot corner worden verwerkt door Cillessen, maar uit die hoekschop kopte Martijn Barto de 1-1 tegen de touwen. Hier had Ajax duidelijk geen rekening mee gehouden en de ploeg probeerde weer wat meer druk naar voren te zetten. Na een uitstekende pass van Davy Klaassen leek Schöne de voorsprong te kunnen herstellen, maar oog in oog met Nienhuis scoorde hij niet.

De Boer bracht Kolbeinn Sigthórsson in het veld voor Schöne en met de IJslander in het veld hervatte Ajax de zoektocht naar de 2-1. Sigthórsson dacht twintig minuten voor tijd een strafschop te verdienen, maar scheidsrechter Danny Makkelie zag er niets in en wees niet naar de stip. Even later werd Klaassen nog gevaarlijk, maar zijn schot werd gekeerd door Nienhuis, die even later te lang treuzelde en daardoor een indirecte vrije trap in het strafschopgebied veroorzaakte. Het schot van Sigthórsson was hard, maar leverde niet het gewenste resultaat op, en ook een vrije trap van Daley Blind belandde niet in het doel. De Boer moet zodoende nog even wachten op zijn honderdste overwinning als coach van Ajax: hij blijft voorlopig op 99 zeges steken. Volgende week speelt Ajax uit tegen NAC Breda en krijgt Cambuur bezoek van RKC Waalwijk. Cambuur heeft nu vijf punten meer dan de Brabanders.

Denk je dat Ajax nog kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begin een stronthekel te krijgen aan De jong. Wat een slappe instelling heeft die jongen en zie nooit snelheid, harde schotten, niet jagen, het is gewoon geen echte Ajax-spits. We zijn echt niet beter geworden van de terugkeer van De Jong. Ik kan niet begrijpen waarom dat onze aanvoerder is.

Frank durft ook nooit maatregelen te nemen, de Jong mag maar stuntelen en de rest word op hun vingers getikt.

We konden vandaag gewoon uitlopen op Vitesse, Twente, Feyenoord ect. het is om gek van te worden deze gelijk spel tegen 'alle respect' Cambuur.. Ajax onwaardig!

9 maart 2014 om 18:27

Frank is een geweldige coach maar dat is wel zijn grote manco ja. Hij durft nooit zijn lievelingen te passeren en blijft soms te veel vasthouden aan spelers die niet presteren.

Zo zonde, zo verlies je meteen 2 gewonnen punten uit de Klassieker.

9 maart 2014 om 18:30

echt belachelijk hoe we thuis het balletje naar achter spelen en laten rond gaan met slechts 1-0.
ja dan valt ie een keer goed aan andere kant, en dan?

slechte wedstrijd en hopelijk doet dit inzien dat er echt gevochten moet worden voor het kampioenschap.

er is nog niet veel aan de hand, laten we hopen dat de 2 verloren punten duur lesgeld zijn.

9 maart 2014 om 18:33

Juist wel wat aan de hand. Ajax laat Vitesse weer helemaal meedoen.

9 maart 2014 om 19:11

Of ajax wilt dat Siem in de picture blijft bij andere clubs, zodat hij verkocht kan worden aan het einde van het seizoen. Daar als eens aan gedacht? Goed is hij momenteel niet nee.

9 maart 2014 om 19:40

De enigste periode van dit jaar dat we goed voetbal hebben gespeeld was rond Barcelona. En toen stond Hoessen in de spits en was de jong geblesseerd.

9 maart 2014 om 19:45

Ja wat is nou belangrijker? Geld verdienen of punten pakken voor het kampioenschap? Het blijft een voetbalclub hé.

9 maart 2014 om 21:47

Sluit ik me helemaal bij aan. de jong is eingelijk al jaren een zwakke schakel binnen ajax. Door hem wordt het spel vertraagd en geblokkeerd. Omdat hij in het verleden goed is geweest voor goals heeft hij een bepaalde krediet bij frank. Maar het ging eingelijk veel beter met ajax toen hij er niet was.

9 maart 2014 om 18:27

Snap dus daarom ook niet waarom ze hoesen hebben weggestuurd voor verhuur, siem speelt alsof hij bijna aan het einde van zijn cariere zit, sigi brengt ook helemaal niks, blind ook to slow lukoki was hem soms gwn te snel af, dit ajax was gewoon bedroevend slecht, we worden kampioen van het armoede en dat kan niemand ontkennen.

9 maart 2014 om 18:28

Uitlopen op Feyenoord en Vitesse terwijl die gewoon gewonnen hebben??? Vertel me hoe dat dan zou kunnen. En verder moet je niet zo zeuren succesfan.

9 maart 2014 om 18:34

Enigszins loop je wel uit, aangezien de andere clubs minder wedstrijden hebben die achterstand goed te maken.

9 maart 2014 om 18:39

Je kan mooi vertellen, jij.....

9 maart 2014 om 18:47

met 2 punten meer, dan nu die enne, we moeten nog tegen twente uit en Vitesse uit, wordt ng bibberen voor ons, theartist

9 maart 2014 om 20:09

Twente thuis Jolano... uit werd het 1-1

9 maart 2014 om 18:28

De Jong is gewoon een redelijke voetballer meer niet. Altijd handig om erbij te hebben, maar we moeten nu echt niet doen alsof hij de ster is in dit Ajax. Dat valt namelijk reuze mee.
Ik heb Siem fantastisch zien spelen met Eriksen naast of achter hem. Zonder Eriksen stelt ook hij gewoon teleur.

9 maart 2014 om 18:29

Ik zou Moisander of Blind aanvoerder maken. Zij lijken mij het meest capabel.

9 maart 2014 om 18:40

Eens. De Jong heeft niet de kwaliteiten van een aanvoerder. Als het niet loopt gaat hij meteen zeuren, in plaats van zijn team goed aan te moedigen en te coachen.

Overigens ben ik sowieso van mening dat het beter is een verdedigende spelers als aanvoerder te hebben omdat je vanuit daar een veel beter overzicht hebt wat er over het veld gebeurt.

9 maart 2014 om 18:30

Ps
Je schrijft ipv schotten schoten

9 maart 2014 om 20:38

Veltman DRAMA in balbezit , Bojan een drama !

10 maart 2014 om 01:56

Shiggie gewoin in de spits zou ik zeggen voor de rest is er niks aan de hand offday kan gebeuren ons alle ajax wordt gewoon kampioen ook al zou het spel zeker eat beter moeten niet terug of breed gewoon vol voor de aanval met nog 7 wedstrijden voor de boeg kan het eigenlijk niet meer mis gaan al zeg ik het zelf want twente is al weg en vitesse wint ook niet alles fus wordt ajax gewoon kampioen

9 maart 2014 om 18:30

Het is geen echte Ajax-spits? Sterker nog,het is helemaal geen spits. Het is ook een middenvelder, maar door gebrek aan kwaliteit in de spits staat hij daar.

En Ajax kon alleen uitlopen tegen Twente, de rest heeft gewoon gewonnen hoor.

9 maart 2014 om 18:40

Komt al helemaal tekort voor het Ajax middenveld. Dat was duidelijk toen Serero geblesseerd was. De bal gaat Siem telkens voorbij.

9 maart 2014 om 18:34

Ajax speelt heel het seizoen al Ajax onwaardig. Nonchalante zakkenvullers zijn het. Als de normale mens deze instelling week in week uit vertoond moet je dan eens zien wat er gebeurd. Bah!

9 maart 2014 om 18:56

Dat stoort mij ook het meest. Die nonchalante houding. Alsof ze al kampioen zijn. Het is ook nog eens respectloos naar al je supporters toe. Heb me kapot geërgerd vandaag.

9 maart 2014 om 19:26

Het is inderdaad respectloos naar de supporters. Ben het helemaal met je eens.

9 maart 2014 om 18:39

Vitesse en Feyenoord hebben gewonnen hoor, dus weet niet hoe jij bij uitlopen komt. Tenzij je Danwel het voetbal niet volgt of denkt dat je voor een thuisoverwinning extra punten krijgt.

9 maart 2014 om 18:45

Belachelijk hoe je na een zeldzaam puntverlies je eigen club en vooral spelers alweer loopt af te blaffen. We worden in Eindhoven nogal eens verweten dat we vaak dingen goed praten, maar in Amsterdam zijn ze een ster in zeiken. Hoe kan je Siem de Jong nou afschrijven terwijl hij al jaren de betere in het elftal is. Misschien rendeert hij nu minder omdat het elftal gewoon zwakker is dan de jaren ervoor. Frank de Boer hoeft geen maatregelingen te treffen, want volgens mij heeft hij het al bijna 4 jaar op de rit met Siem de Jong in het elftal.

Maar goed, ik kan er verder wel van genieten, ondertussen komt de club die iedereen al heeft afgeschreven stiekem weer dichterbij. Ajax zal zeker kampioen worden, maar PSV heeft alles nog in eigen hand om een goede klassering te halen, wie had dat gedacht.

9 maart 2014 om 18:55

De Jong heeft zoveel krediet opgebouwd bij Ajax en frank dat Frank hem alleen eraf gaat halen als hij geblesseerd is. Ik weet ook wel dat Siem belangrijk voor ons is geweest, maar dit is het heden en we mogen juist van De Jong verwachten dat hij beter gaat presteren. Begin ook een beetje te merken dat de Ajacieden die dit jaar echt stappen hebben gemaakt langzamerhand terugzakken naar een lager niveau, en dan bedoel ik spelers als Blind, Veltman, en Klaassen in mindere maten. Paar maanden geleden zag je ze regelmatig uitblinken, Klaassen bijvoorbeeld tegen NAC en Utrecht, Veltman met een hoofdrol tegen Celtic en Blind die de sterren van de hemel speelde tegen Barcelona thuis.

Ik zou volgende week gewoon met Bojan in de spits spelen, ik weet ook wel dat hij bar weinig heeft gebracht maar als spits is hij nog altijd beter dan Siem en Siggy. Riedewald vond ik vandaag dan niet zo slecht als andere Ajacieden, maar die jongen komt nog duidelijk te kort voor het grote werk. Hij heeft niet de snelheid die een opkomende back moet hebben, en bij voetballende ploegen zoals Ajax is dat een belangrijke factor in het systeem. Het is te hopen dat Boilesen weer fit wordt, want hem vond ik voor zijn blessure echt heel sterk spelen.

En wat Serero betreft, dat is toch geen middenvelder van het niveau Ajax? Ik zie ook niet wat nou zijn echte sterke punten zijn, ik zie hem nauwelijks een steekbal geven en mijn pas geboren nichtje kan nog harder schieten dan meneer Serero. Waarom Duarte niet in de basis begon is mij een raadsel, die heeft tenminste power en een goede trap in de benen.

Maar goed, volgende week NAC uit en dan moeten we wel meer scoren dan 1 doelpunt. Ik denk dat NAC volgende week gaat inzakken, en dan zou ik met Bojan in de spits gaan spelen. Volgende week graag in deze opstelling.

Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaassen
Blind
Duarte
Schöne
Bojan
Kishna
9 maart 2014 om 18:58

Serero kan hard rennen. Das het enige waarin hij uitblinkt tov zijn medespelers.

9 maart 2014 om 21:34

Ik begin een stronthekel te krijgen aan van Rhijn. Ik weet niet of mensen de wedstrijd hebben gezien als ze van Rhijn een 7 geven want hij was echt bagger. Ten eerste laat hij zijn man lopen bij de hoekschop waar die 1-1 uitkomt en ten tweede die jongen kan eigenlijk vrij weinig. Bij van der Wiel had je nog het idee dat hij nog een leuke aanval kon opzetten met een goede voorzet erbij, verdedigend is van der Wiel ook niet altijd even sterk. Maar van Rhijn die kan ook al helemaal niet meer aanvallen. Elke bal die hij geeft is hopeloos. Een hoge voorzet beland op de tweede ring of hij speelt hem altijd breed.

Zo, mensen die zeiden dat Ajax wel even kampioen zou worden moeten ook wakker worden...
Vitesse uit en Twente... Die kun je zomaar verliezen hoor en tja...
Nee nee, Ajax is er nog lang niet, zo simpel is het, al dat nonchalante gedoe ook vandaag, kansloos.
Thuis niet kunnen winnen van Cambuur dan is het vrij triest...

9 maart 2014 om 18:26

Ik ga er alsnog van uit dat ajax gewoon kampioen wordt hoor, 6 punten is niet niks namelijk.

9 maart 2014 om 18:26

Wees maar niet bang.
Wij winnen volgende week wel van Vitesse en dan gaan volgend jaar PSV en Ajax de Champions League in zoals het hoort ^^

9 maart 2014 om 18:28

Top. Ik hou je eraan!

9 maart 2014 om 18:29

Hahahah nou ik zie Vitesse dus echt wel van jullie winnen.
Ajax heeft ook geen hulp van PSV nodig. Ze gaan het gewoon op eigen kracht doen, zoals het hoort!!!!

9 maart 2014 om 18:33

Vergeet niet dat ajax ook nog tegen twente en vitesse moet. Desondanks zie ik ajaz wel gewoon kampioen worden.

9 maart 2014 om 18:41

Haha droom verder vriend, verliezen en je bent helemaal weer weg. Daarnaast moet vitesse nog een keer verliezen willen jullie er langszij gaan. Ik zeg niet dat vitesse wint, maar verliezen gaan we niet. Vitesse is namelijk beter, en speelt ook veel beter voetbal. Ook het doelsaldo is veel beter. Wel knap trouwens dat we daar weer over praten. In de winterstop waren het 13 punten.

9 maart 2014 om 18:42

Als jullie volgende week nou even gelijk spelen of winnen bij Vitesse is het goed. Als Vitesse volgende week wint word het nog spannend met de wedstrijd tegen Twente in het voor uitzicht. Mocht je daar punten verspelen dan komt Vitesse dichtbij en dan is Vitesse Ajax nog wel heel belangrijk. Maar dit mag niet meer weg gegeven worden.

9 maart 2014 om 18:44

@ lee
Dat hebben we gezien ja......als jullie nou eens niet zo hard roepen tijdens het seizoen en de off-days eens gaan optellen....dan hebben jullie het echt wel aan de concurrenten te danken(die nog meer off-days hebben) dat jullie kampioen worden. Jullie kampioenschap heeft niets, maar dan ook helemaal niets met kwaliteit te maken

9 maart 2014 om 18:50

Het is ook een kwaliteit om de minst slechte te zijn.

9 maart 2014 om 18:56

jf_psv, Vitesse is nog lastig te winnen, twente is wat makelijker, maar ook daar moeten we scherp zijn, als ze die alletwee winnen, dan zie ik ze zeker kampioen worden, maar ze hadden het nu af moeten maken.

9 maart 2014 om 19:00

Helemaal met je eens
Ik zie Ajax echt niet winnen van Vitesse
De afgelopen paar ontmoetingen met Vitesse hebben laten zien wat we kunnen verwachten.

9 maart 2014 om 19:43

haha Dat wil ik wel eens zien. Jullie geluk houd een keer op na Twente thuis Cambuur uit Heracles thuis az Thuis Eagels uit en Utrecht thuis.

Je moet gewoon eerlijk zijn het spel was niet best maar het resultaat wel. En als de Psv spelers net zo zweven als jij dan gaan ze hard onderuit tegen Vitesse.

On: Ajax was niet goed vandaag maar het gat is nog steeds 6 punten

9 maart 2014 om 19:51

Doelsaldo van ajax is +35
Doelsaldo van vitesse is +21
Je bedoelt zeker dat die vam ajax veel beter is.

9 maart 2014 om 18:28

Ajax wordt kampioen. Als dat niet zo is moet het nog wat schandaliger worden..

9 maart 2014 om 19:00

Je weet het maar nooit in deze gestoorde competitie, voor je het weet doet PSV weer mee om de titel

9 maart 2014 om 19:16

Als die kampioen worden stop ik met voetbal kijken haha

9 maart 2014 om 18:38

Er is nog niks aan de hand hoor! We staan nog steeds 6 punten voor.

9 maart 2014 om 20:10

Er is nog niks aan de hand inderdaad... Echter, vind ik niet dat je de buffer van je voorsprong gedeeltelijk in moet leveren thuis tegen Cambuur....
Zeker niet de manier waarop...

9 maart 2014 om 18:57

Crazy, maak je niet druk, jullie worden kampioen. Het probleem is dat jullie in de media zo op worden gehemeld, dat al die jonge jongens denken dat ze echt goed zijn. Maar zoals elke club in Nederland, moet je knokken voor het kampioenschap. De hele Nederlandse competitie is een kampioenschap geworden van instelling en heeft helemaal niets met kwaliteit te maken. Mijn cluppie kan in een keer winnen na de komst van Hiddink....????? Hij heeft ze echt niet leren voetballen hoor, nee je moet met een andere instelling het veld in gaan.

9 maart 2014 om 19:28

Naja daar gaat het mij vandaag ook om, die instelling vandaag, brrrrrrrr.
Maar wacht, niet alleen bij de spelers... Ook bij de supporters...
Pas na de 1-1 kwam er weer enigszins beweging in het stadion qua geluid...

Nee, het was gewoon een prutzooi vandaag.
Klaassen en Blind (en Serero met loopvermogen) zijn de enige spelers die ik af en toe strijd heb zien tonen.... de Jong was met name het dieptepunt... man man man, alles ging fout maar ook weinig echt gewerkt... Met een slakkengang naar de keeper, soms niet eens, naja, de Jong was met afstand de zwakste vandaag. (al was ik ook niet bepaald blij met Bojan, oef...)

En naja, vooruit, Sigthorsson gooide er ook nog wel energie in, vooruit.

Verder was het niks, zowel achterin, op het middenveld als voorin.

9 maart 2014 om 20:14

Hele wedstrijd was de sfeer nog slechter dan matig.
Hoewel ik redelijk veel scheld tijdens een wedstrijd zaten er alleen maar zeikende en fluitende mensen naast me... die normaal nooit naast me zitten.

Echt dom van Ajax, dit is hun eigen schuld. Ik ergerde me kapot aan Cambuur (en voornamelijk aan Nienhuis) omdat ze elke keer weer tijd rekken maar wat zou je anders doen. Voor hun is dat puntje belangrijk. Ajax had bij de rust al 2 of 3-0 voor moeten staan. Diep triest.

Ajax verdiende trouwens nog een penalty, was duidelijk.

9 maart 2014 om 18:26

Cambuur ook met die handsbal, ook duidelijk.

9 maart 2014 om 18:28

Ze lieten het net nog duidelijk zien. Die bal komt via het hoofd van Lukoki (die Achter Moisander staat) op zijn arm. Moisander kon niks met zijn arm doen en zag de bal amper.

9 maart 2014 om 18:30

Lukoki lijkt me? Serero speelt vooralsnog bij Ajax

9 maart 2014 om 18:36

Het is volgens sommige hier alleen een strafschop als het voor Ajax is, als het tegen is dan is het niets.

9 maart 2014 om 18:41

Beide waren geen strafschop. Moisander ziet die bal niet eens en krijgt een zet van Lukoki. Als daar al een penalty voor gegeven wordt. Sigthorsson viel iets te graag zonder dat er echt contact was. Ook geen penalty.

9 maart 2014 om 18:42

@life

Ik wou Lukoki typen maar zat met Serero in mijn hoofd. Foutje.

9 maart 2014 om 18:58

contact was er wel maar licht, dus ging iets te gretig vallen.

9 maart 2014 om 18:27

@medellin

Dat was duidelijk een schwalbe van Ajax' kant hoor, had nooit een penalty geweest. Aan de andere kant had hij wel op de stip gemoeten aangezien Moisander duidelijk met de arm naar de bal bewoog.

9 maart 2014 om 18:30

Juist hij bewoog zijn arm naar de bal die via via opeens achter zn rug was.. kom op man
Eerder een vrije bal voor duwen dan een penal. vond het voor Ajax ook geen penal.

wat was die Bojan trouwens weer diep en diep triest zeg

9 maart 2014 om 18:34

Arm bewegen naar de bal is altijd penalty. Daar kan je niets aan veranderen.

9 maart 2014 om 18:37

Bojan speelde niet eens zo slecht vandaag hoor. Ik vond Klaassen eerder slecht spelen, bood zig nauwelijks aan en afgezine van wat frommel combinaties was het heel magertjes allemaal. Bojan had nog een paar leuke acties en zette ook nog wat mensen vrij.

9 maart 2014 om 18:45

Kevin, dat klopt absoluut niet wat je hier zegt. Een penalty is het wanneer je met je hand/arm de bal blokkeert (dan wel bewust) waar je wel in de mogelijkheid was dit niet te doen of de arm op een onnatuurlijke positie bevind, bijvoorbeeld boven je hoofd. Moisander stond met zijn rug daar naartoe en kon hier nooit, maar dan ook nooit wat aan doen.

9 maart 2014 om 19:01

scheids heeft het niet gezien, dus voor ajax een geluk en voor cambuur pech, maar een paar keer kwam cambuur weg met overtredingentjes. Dus wuift het dit voor mij weg.

9 maart 2014 om 20:38

Dan moet jij de regeltjes maar eens doorspitten. Het ontnemen van een scoringskans valt er namelijk ook onder en als je kijkt hoe de bal anders gevallen was dan zou deze getriggerd hadden moeten worden.

9 maart 2014 om 18:28

Kolbeinn verdiende daar goud voor een nieuw record hoogspringen.

9 maart 2014 om 18:30

Inderdaad, het leek wel alsof hij door ze been werd geschoten. Wat een watje zeg.

9 maart 2014 om 18:28

Cambuur verdiende ook duidelijk een penalty dus dat trekt beide fouten weer recht.

9 maart 2014 om 18:31

Het was 1-1 in penalty momentjes.

Verder drama voetbal na de eerste 15 minuten waar je gewoon 3-0 voor moet staan. Helaas is de De Jong aanvoerder, hij is dus het voorbeeld voor het team. Gedraagt zich als een vedette die denkt dat hij klaar is voor de volgende stap maar ondertussen de meest simpele ballen van zijn voet laat springen.

Gelukkig ben je op Twente uitgelopen, die zie ik toch meer als concurrent dan Vitesse. Vitesse speelt meer toeval voetbal en dat kan volgende week weer zo misgaan. Twente speelt een duidelijk spel en ook al is Twente net zo wisselvallig er zit meer een gedachte achter.

9 maart 2014 om 18:54

Aachja, maar als Ajax dat zou doen bij een Real Madrid bijvoorbeeld hoor ik jou zeker niet piepen.

9 maart 2014 om 18:54

Ik vond dat tijdrekken juist heel slim en ook heel volwassen hoe hij daarmee omgaat de tegenstander uit de wedstrijd halen.

9 maart 2014 om 20:17

John de Wolf... het tijdrekken begon al in de 45e minuut... ja slim... volwassen? nee.
Nienhuis brengt zijn eigen team in gevaar door die stomme acties... probeerde het ook niet onopvallend te lijken ofzo.

9 maart 2014 om 19:53

Blah,blah. Cambuur cerdiende ook nog een penalty door hands van ik dacht moisander.

9 maart 2014 om 20:42

Was geen strafschop , wees maar blij dat Cambuur de kansen niet heeft benut !

9 maart 2014 om 22:00

Wat verwacht je dan, dat Cambuur puur op de aanval gaat spelen?
Okay dan Cambuur, een welverdiende punt!!!

Weg met siem de jong!! Die is echt bedroevend slecht, hij speelt alsof het een man van 40 is, Blind ook heel slecht werd af en toe weggespeeld door nota bene lukoki.

9 maart 2014 om 18:32

Speelde Siem vandaag in de spits zo ja kunnen ze Klaassen niet een keer in de spits zetten speelde hij in de jeugd toch ook wel eens ?

9 maart 2014 om 18:42

Speelde in de jeugd puur op 10 en deed het uitstekend. We hebben Sig ook gewoon nog hoor.

9 maart 2014 om 18:46

Niet alleen Siem de Jong speelt als een krant, maar wie haalt vandaag wel een voldoende? Deze selectie is gewoon heel matig. Niet meer en niet minder. Als ik bijvoorbeeld een Schöne en Serero zie bijvoorbeeld dat is toch echt om te janken. Maar het aller ergste is Bojan. Ben benieuwd met welke mislukkeling uit Barcelona Overmars volgend jaar weer op de proppen komt. Maar Bojan moet het liefst vandaag nog opdonderen

9 maart 2014 om 19:46

Vandaag haalde helaas niemand een voldoende inderdaad, Moisander misschien nog net. Waar ik me helemaal gek aan erger is Serero! Die voegt echt niets toe, alles maar dan ook echt alles tikkie terug... Scorend vermogen heeft hij ook niet, waarom hij in het veld staat is me echt een raadsel. Alleen voor die enkele bal die hij afpakt, en weer terug speelt. En dan komt Poulsen er in terwijl je bezig bent om alsnog te winnen. Doe dan Duarte! Die is feller en die kan een goal maken!
Laatste ergernis: die korte corners! Slinger die bal toch gewoon voor. Met Moisander, Veltman, Klaassen, de Jong, Kishna en later Sigthórsson moet er qua lengte en kopkracht toch iets mogelijk zijn? Nu gaat Kishna voor aap bij die korte corner staan! Hij is lang, hup die 16 in! Geen idee of hij een kopper is, maar daar heeft hij in ieder geval meer kans dan bij de hoekvlag.

9 maart 2014 om 20:44

Cuenca ?

10 maart 2014 om 19:02

@hoekje60
Nee die had ook 0 toegevoegde waarde

10 maart 2014 om 19:07

@afca074
Ja Serero is echt een nietsnut. Maar je ziet het ook bij de verfoeide korte corner. Dan mag hij voor lul staan als bliksem afleider. Ik vraag me ook af hoeveel schoten hij al op doel heeft gegeven dit jaar. Hooguit 2.
Ik denk nog vaak terug aan Eriksen als ik deze ellende moet aanzien

Dat Ajax met 1-1 gelijkspeelt tegen Cambuur had ik op 1 of andere manier al zien aankomen. Ajax denkt jammer genoeg dat ze de titel op halve kracht kunnen binnenslepen maar ze zullen altijd moeten spelen zoals ze deden tegen Barca. Als ze op deze manier doorgaan gaat Vitesse het Ajax nog erg lastig maken.

Onverwacht dit! Wat een schande voor Ajax, maar ze worden toch wel kampioen nu. De rest laat net zo vaak punten liggen en nog meer zelfs.

9 maart 2014 om 18:42

Ik denk dat je je daar nog in kan vergissen. Met dit spel komt Ajax bij de 'kleinere' clubs goed weg, maar tegen Twente of Vitesse zal dit best eens goed afgestraft kunnen worden. Blijkbaar kunnen ze niet met de voorsprong om gaan en hadden ze liever met een achterstand de winterstop in kunnen gaan want dan hadden ze een motivatie om te vechten voor de punten... wat slecht. Echt slecht!!

9 maart 2014 om 19:03

Dat is nu net het grappige. Tegen Vitesse en Twente zal Ajax gewoon weer een goede pot spelen. In al die jaren dat de Boer Ajax traint worden met name tegen de kleinere ploegen diep trieste wedstrijden gespeeld die dan vaak in een gelijkspel eindigen.

9 maart 2014 om 18:49

Onverwacht? Tegen Rkc, Utercht precies hetzelfde. Ajax heeft ieder seizoen iets van drie wedstrijden in eigen huis dat ze o spelen. Denken op 10% inzet makkelijk te winnen en krijgen de deksel op de neus.

ok tussenjaar kan, gelukkig met een titel erbij. Nu weet de technische staf dat er werk aan de winkel is, we hebben een aanvallende middenvelder nodig en een gevaarlijke aanvaller die we jarenlang missen

9 maart 2014 om 18:29

Probleem is dat ze dat juist niet denken. Omdat Ajax elk jaar kampioen wordt, denkt de technische staf dat dit materiaal wel goed genoeg is. Feit is dat je met alleen maar talenten nooit een steady niveau zal halen. Soms moeten ze gewoon een keer 1 à 2 gerichte aankopen doen. En dan bedoel ik geen vd Hoorns of Duarte's.

9 maart 2014 om 18:33

ik ben het met je eens dat we nu eens een topaankoop nodig hebben. Maar ik geloof niet dat ajax zo door zal blijven gaan. Ik denk dat ze zaten op te bouwen en nu kunnen ze er niet meer omheen, anders zullen ze net als de vorige directie een hoop kritiek krijgen. Want de boer, overmars etc. hebben heel veel ambitie uitgesproken.
Voordeel is wel dat er nu waarschijnlijk geen belangrije, onmisbare spelers zullen weggaan dus kun je voor een keertje gaan doorbouwen

9 maart 2014 om 18:32

Ben na deze wedstrijd bang dat die titel niet naar Amsterdam komt. We laten de komende wedstrijden ook weer punten liggen. Het spel is niet om aan te zien en niemand kan kansen creeren.

9 maart 2014 om 18:34

nee titel wordt wel gepat, daar ben ik bijna zeker van. Aan het einde van het seizoen zullen we ook gewoon blij zijn, ten minste ik zal blij zijn want i geloof nog steeds dat punten pakken eerst moet komen voor aantrekkelijk voetbal. Maar tijdens de zomer is er wel heel veel werk aan de winkel.

Schandalige vertoning van Ajax. Je speelt om het kampioensschap, wordt binnen 2 minuten nog de 1-0 in de schoot geworpen, en dan laat je het zo liggen. Slap spel, weinig beweging en pas na de 1-1 leken ze wakker te worden.

En oei oei Bojan wat is die man toch ongelukkig. Hij doet alles fout wat hij fout kan doen. Siem de Jong laat ook alles van zijn voet springen. Ik zal er niet om rouwen als deze jongens volgend jaar een ander tenue dragen.

9 maart 2014 om 18:51

Bojan vanavond nog op de City Nightliner naar Barcelona zetten. Geef hem een dvdtje mee met al zijn minuten voor Ajax. Denk dat hij die 10 keer kan kijken voor thuis is. Wat zal hij zich schamen.

Ajax heeft collectief gefaald, erg laag niveau gehaald vandaag, zonde, maar het gelijkspel is terecht.

9 maart 2014 om 18:39

Ja hoor. Ik word er een beetje moe van. Elke tegenstander die punten verspeelt tegen Cambuur heeft een off-day. Beetje gemakkelijk.

9 maart 2014 om 20:23

inderdaad, in leeuwarden was ajax ook al super slecht volegns trainer en spelers. wat meer lof zou niet ongepast zijn.

Zeker weer een incident? Of worden er sommige optimisten eindelijk wakker. Wat een slechte wedstrijd wederom. Gebrek aan kwaliteit....duidelijk lijkt me

9 maart 2014 om 18:28

Een incident gebeurt niet 4 jaar, vrijwel continue met een handvol uitzonderingen.

9 maart 2014 om 21:24

Waarom als barcalona verliest van Sociedad is Sociedad ook een goede ploeg maar als ajax gelijk speelt tegen een middenmoter is er ineens geen kwaliteit.
Het gebeurd zelden tot nooit dat een ploeg alles wint, en als je niet alles wint laat je punten liggen.

Geweldig van Cambuur en op de laatste twintig minuten na niet eens onverdiend. Alleen wel een wonder dat die bal er in die laatste fase niet in ging. Werd me weer duidelijk waarom ik nooit gesnapt heb dat we Nienhuis lieten gaan in Groningen, wat keepte hij weer sterk. En je kunt beter Lukoki in je elftal hebben dan Bojan

9 maart 2014 om 18:31

jobforgrunn

Wat heb jij gelijk zeg! Lukoki komt te kort voor Ajax, maar Liever zie ik Lukoki stuntelen dan een overbetaalde Spanjaard die Ajax niks heeft gebracht.

Na alleen die ene goal binnen de 2de minuut heeft Ajax het maar laten liggen.. Mensen kinderen wat een slap gedoe. Lukoki zeker man of the match in mijn ogen.

Maar goed, snel vergeten en door naar de volgende ronde.

Jammer dat Kishna eruit moest.. Anders was het hopelijk wel anders want met Bojan of Fisher erin is dit gewoon prut.

Ben voor Ajax, maar gelukkig is dit weer even gebeurd gaan ze beseffen dat niet alles zomaar gewonnen is. Geluk is misschien wel dat volgende Twente - AZ en Vitesse - PSV is.

zo die zijn wakker na vandaag! (hoop ik) schaam je Ajax.. Altijd als een concurrent punten verspeeld dan verspelen jullie ook punten:S Desondanks word Ajax Kampioen

9 maart 2014 om 18:30

De concurrentie heeft gewoon gewonnen hoor. Vitesse staat maar 6 punten achter, dus dat is de concurrent.

9 maart 2014 om 18:31

In de Eredivisie verspeelt elke week een topclub wel punten, soms tegen concurrenten en soms niet.
Vorige week Feyenoord bijvoorbeeld en deze week Twente en Ajax.
Volgende week Vitesse ( ) en misschien Feyenoord weer.
Is misschien ook wel het leuke aan deze competitie, elke week weet je niet hoe de stand eruit gaat zien na een volgende speelronde.

Schone, Siem de Jong en Bojan dramatisch. Waarom in godsnaam ook Riedewald eruit voor Poulsen als je nog wilt winnen???? Er is toch nog een ene Duarte op de bank? Of Denswil als Stormram. Jezus wat slecht dit.
Veltman ook erg slordig in de opbouw, verdiend punt voor Cambuur. Het had nog zomaar 1-2 kunnen worden.

Schandelijke vertoning.

Cambuur heeft absoluut een punt verdiend. Wat een ontzettend slecht voetbal brengt Ajax. Al na de winterstop is het matig, maar het lijkt iedere week armoediger te worden. Dat ze alsnog 6 punten voorsprong hebben zegt enorm veel over de concurrentie.

Ik heb me weer compleet lopen irriteren aan Bojan. Stuur die jongen alsjeblieft terug naar Spanje. Kost bakken met geld en verspeelt iedere bal. Daarbij kwam vandaag weer aan het licht waar het bij Ajax zo aan schort, namelijk creativiteit. Klaassen is een talent, maar Serero moet op die positie veel meer brengen. Daarbij hebben we niemand aan de zijkanten die er altijd staat en buitenom een actie kan maken. Dat breekt je in wedstrijden als vandaag op.

Zo maakt Ajax het weer een stukje spannender en het kan nog spannend gaan worden als de concurrentie beter gaat voetballen (twente en Vitesse overtuigen ook allerminst). Ajax zal meer moeten gaan brengen anders gaan ze nog veel punten verspelen in de laatste zeven wedstrijden.

9 maart 2014 om 18:32

Ik vond Bojan niet eens zo slecht. Ik vind vooral het slecht positiespel een probleem. Als dat wat beter wordt, gaan alle spelers 10x beter presteren.

9 maart 2014 om 18:42

@ lennonturbo

Onzin, het positiespel van Ajax is veel te sloom maar dat neemt niet weg dat Bojan gewoon erg slecht presteert. Er komt bij hem helemaal niets uit. Heel snel terug naar Spanje sturen, die hoef ik volgend seizoen niet meer te zien bij Ajax.

9 maart 2014 om 18:49

Vergeet Siem aub niet, uit vorm oké, maar die instelling als captain!?

9 maart 2014 om 18:53

Bojan is met afstand de slechtste. Verspeeld iedere bal en valt altijd op de grond. Eens met Hen_nie, terug naar Spanje sturen!!!!

9 maart 2014 om 18:55

Bojan had deze wedstrijd aardig wat goede acties in huis. Hij had een paar leuke ballen maar het liep meestal op niks uit omdat niemand elkaar lijkt te begrijpen.

9 maart 2014 om 19:02

Hij probeert het wel, maar speelt af en toe veels te moeilijk terwijl het gewoon simpeler kan. Houdt het spel ook nooit breed. Ik ben echt benieuwd wat zijn taak was, ik kan het me namelijk niet voorstellen dat hij deze naar behoren heeft ingevuld.

9 maart 2014 om 18:33

Wellicht helpt een volle arena in dit soort wedstrijden ook eens? Er waren meer dan zat lege plekken. Als de eigen achterban het al niet serieus neemt hoe moet het team dit opvatten? Natuurlijk komt dat bij iedere club voor, Feyenoord en PSV hebben dat ook maar ik kan me niet heugen dat het zoveel lege stoelen zijn. Misschien dat de opvallende kleuren ook debet zijn aan dat het lijkt alsof het slecht gevuld is.

9 maart 2014 om 18:43

Wel grappig, volgens Ajax waren er gewoon ruim 52.300 bezoekers en dus nagenoeg uitverkocht.

9 maart 2014 om 18:43

@ Pythonmaniac

Al speelt Ajax op een verlaten weiland, dan nog moet men met gemak van Cambuur kunnen winnen. Bij Ajax ontbreekt het aan creativiteit en dus aan kwaliteit. Dat is erg schrijnend en eens in de zoveel tijd breekt dat je op.

9 maart 2014 om 20:04

Natuurlijk maar als je gebrek aan kwaliteit heb en het zit je even een wedstrijd niet mee, mis je gewoon de steun van de mensen die iets om de club geven. Zo krijg je niet het gevoel dat er iemand achter je staat. Maar als je nu juist in dit soort wedstrijden massaal komt en extra de ploeg steunt als ze het moeilijk hebben win je dit soort wedstrijden. De motivatie, de prikkeling, dat is belangrijk voor een voetballer. Daarom lukte het jullie in Leeuwarden (en Kerkrade) wel. Daar werd de tegenpartij massaal toegezongen wat bij jullie zorgde voor de prikkeling. De motivatie.

Ongelofelijk hoe een aantal Ajacieden zo dramatisch door het ijs zakken in de 2de helft.
Met stipt op 1 onze aanvoerder.
Bojan komt er serieus in voor spek en bonen. Man verschrikkelijk dit eeuwig talent.
We moeten echt niet denken dat we er al zijn, te nonchalant gespeeld en het had op het einde zomaar tot twee keer toe 1-2 kunnen/moeten zijn.

Zo wat was dit slecht zeg. Tempoloos, inspiratieloos voetbal. Met als toppunt toch wel onze aanvoerder, die voorop in de strijd zou moeten gaan. Siem, Siem, Siem. Wat had jij een schijtinstelling zeg vandaag. Zo slapjes, zo ongeconcentreerd. Alsof het een oefenwedstrijdje betrof.

Man, je had vandaag een voorsprong kunnen pakken in de titelrace. Ongelofelijk dat je dan zo'n zaadpartij speelt.

9 maart 2014 om 18:45

Precies! Ik reageer nooit zo snel na een wedstrijd maar ik ben zo boos om wat ik heb net zitten kijken! Totaal 2,5u onderweg en dan krijg je dit op je bord gekwakt!? Schaamteloze vertoning met dat zielige balletje rondschuiven naar elkaar.

9 maart 2014 om 18:54

Heb jaren Ajax live gekeken en doe dat nog steeds, maar begin toch aan een andere tijdsbesteding na te denken. Lamme tak instelling irriteert me zodanig dat ik misschien maar eens af ga haken. Heb Ajax altijd gesteund ook tijdens 7 jaar geen kampioenschap, maar als ik geen instelling zie heb ik er ook weinig zin meer in. Noem me maar een succes supporter, maar met deze wedstrijdinstelling kan dat succes me nog maar weinig schelen!!

Gelukkig heeft ajax dit seizoen van barcelona. daar teren ze lang op want verder laten ze regelmatig steken vallen. Wanneer wordt Ajax nu eens beter? Ze zijn net zo ver als vier jaar terug.

9 maart 2014 om 18:29

volgens mij bedoel je , gelukkig heeft ajax dit seizoen van barcelona gewonnen, je was het woord gewonnen vergeten...

9 maart 2014 om 18:51

Vind je het gek als elk jaar de beste spelers vertrekken?

dit is de slechtste wedstrijd van ajax die ik heb gezien, ze hadden er allemaal geen zin in leek het wel.
het enigste lichtpuntje was kishna die een assist gaf en ook nog een grote kans kreeg in de 1e helft, in de 2e helft werd hij gewisseld wegens een blessure.

Laten we reëel blijven, ondanks dat Ajax niet goed was, verdiende er maar een club om te winnen. Cambuur neemt zeer onverdiend een punt mee uit Amsterdam. Staan ze weer quitte ten opzichten van de ontmoeting in Leeuwarden.

9 maart 2014 om 18:29

Wat voor wedstrijd heb jij gezien? Serieus???

9 maart 2014 om 18:34

Een heel matig Ajax en een nog slechter Cambuur. Cambuur werd twee keer gevaarlijk uit een corner. Ajax voetbalde beroerd maar kwam nog wel tot een aantal mogelijkheden. Als je de kansen tegen elkaar weg streept was er maar een club die verdiende om te winnen.

9 maart 2014 om 18:42

Euhm... Nee?? Dus jij lijkt alleen naar kansen? Niet naar wedstrijdinstelling? Niet naar veldspel? Niet naar de wil om te winnen? Mag ik hopen dat Ajax kansen afdwingt thuis tegen cambuur. Een dikke onvoldoende voor Ajax vandaag!

9 maart 2014 om 19:13

Euhh ja. Kees eens wat hij schrijft. Op basis van kansen had Ajax hier gewoon moeten winnen. Cambuur is 3 x bij het doel van Ajax geweest en verder niet gezien. Dat Ajax enorm slecht speelt wil niet zeggen dat ze gelijkwaardig waren. Die kans van Schone 1 op 1 zegt alles.

Maar goed, dit heeft Ajax weer aan zichzelf te danken. Te snel op voorsprong en denken dat je er al bent. Waardeloos.

9 maart 2014 om 19:14

Daar kijk ik naar als ik een oordeel wil vellen over een ploeg, maar niet als ik kijk naar wie verdiend om de wedstrijd te winnen.

En 'de wil om te winnen?' Serieus?
Alsof Cambuur liever wilde winnen dan Ajax?
Ga weg met dat soort waardeloze argumenten.

Inderdaad een dikke onvoldoende voor Ajax, maar 3 punten waren verdiend geweest.

9 maart 2014 om 19:27

De wil om te winnen ja. Serieus. Ga mij niet vertellen een strijdend Ajax te hebben gezien vandaag. Nonchalant en op hoogstens 60%. Lamme bende is het.

9 maart 2014 om 18:32

Cambuur heeft volkomen verdiend een punt, vooral omdat Ajax het gewoon liet liggen. Cambuur heeft goed professioneel tijdgerekt waardoor dit gewoon een terechte uitslag is.

9 maart 2014 om 18:36

Dus als je geen kansen creëerd, het laatste half uur alles blind naar voren schiet en alleen nog maar achteruit loopt, verdien je een punt en is het professioneel?

Oke.

9 maart 2014 om 18:45

Als je naar de selectie, begroting en spelersbudget van beide ploegen kijkt is het op die manier inderdaad gewoon verdient en professioneel.

Iedereen valt hier de Jong af. Speelde opnieuw niet best maar kijk is naar het team? Letterlijk niemand speelde goed of toonde enige 'amsterdamse bluf'.
Als je iemand moet aanwijzen, en dat is knap want hij kwam er later in, is Bojan. Letterlijk Niks goed gedaan.

Wat een slechte pot, waardeloos! Bojan en de Jong wat gingen die door de ondergrens vanmiddag... nou ja kop omhoog en op naar volgende week! Kan een keer gebeuren.

Ajax had dit al veel eerder moeten afmaken, het was duidelijk de betere ploeg vandaag. De jong was drama en ik hoop dat Sightorsson de volgende wedstrijd weer in de spits staat.

Wat een zwak en inspiratieloos Ajax heb ik gezien, ik zag niks van een team die titelaspiratie heeft. Heel spijtig om te concluderen, het is duidelijk dat het kampioenschap nog niet binnen is. En het is jammer om te zien dat we zoveel problemen houden met kansen afmaken, de Jong is nog niks van de Siem die we kennen.

Hele slechte wedstrijd van Ajax. Volledig aan zichzelf te wijten. Na de 1-0 is het team niet scherp meer en liet het Cambuur meer en meer komen. Geen enkele emotie of werklust, Cambuur werd onderschat.
Ik ergerde me enorm aan De Jong, wanneer hij kort gedekt wordt en de bal krijgt, kan hij er helemaal niks van. Daarnaast enorm geergerd aan Lukoki, dat hij zn best doet begrijp ik, maar door voor de bal te staan tijdens een vrije trap moet hij echt niet doen.
Aan het eind heeft Ajax nog geluk dat het geen penalty tegenkrijgt met die handsbal van Moisander.
Denk nog steeds dat Ajax kampioen wordt, maar als ze binnenkort nog tegen Vitesse verliezen, kan het weer erg spannend worden.

Wat een rampseizoen. Die eerste plek is inmiddels lachwekkend te noemen. Ik zie geen instelling, geen beleving. Dat is toch wel het minste dat je mag verwachten!!! Waardeloos dit en niet de eerste keer dit seizoen. Vechten voor dat embleem op je borst, ik zie het niet. Ik ben er helemaal klaar mee.

9 maart 2014 om 18:31

Ben het helemaal met je eens. Ik verwacht eerlijk gezegd niet eens dat we kampioen gaan worden. Vitesse maakt er nog eerder kans op. Was hier al heel de week bang voor. Ik kreeg alleen al de bibbers van die sneller buitenspelers van Cambuur en toen ik hoorde dat superspits Hemmen erin kwam wist je al dat die verdedigers van ajax de bal achterin niet meer kunnen vasthouden.

9 maart 2014 om 18:36

Haha wat een bullshit Denish. Hoezo heeft Vitesse meer kans op de titel? Alleen maar omdat we nu punten laten liggen? De waan van de dag...

9 maart 2014 om 18:46

De waan van dit seizoen is dat Ajax nog steeds bovenaan staat met dit @@@voetbal. Ongelofelijk dat geen nl team in staat is om dit zooitje ongeregeld uit te dagen voor de bovenste plek.

Nou zeg na Twente verzuimt ook Ajax ons te helpen tegen concurrenten voor de nc. Zo blijkt maar weer dat niet zeker is in deze competitie.

"takeaways" van deze wedstrijd:

- Het positiespel begint beter te worden. Mensen bieden zich meer aan. Al is het nog steeds slecht, zie ik verbeteringen.
- Ik denk dat ik begrijp waarom vleugelspelers het zo slecht doen bij Ajax. Niemand komt het centrum uit om zich aan te bieden.
- Ajax lijdt veel aan concentratieverlies wat kostbaar is, vooral tijdens het verdedigen.
- Ajax mist kwaliteit voorin, maar dat is logisch in een overgangsjaar als dit met het nieuwe beleid.
- De gehele selectie mist fysiek. Iedereen moet eigenlijk in het krachthonk behalve Blind en Moisander.
- De scheidsrechter was dramatisch, voor beide partijen.
- Lukoki moeten we behouden als hij zo blijft spelen.

9 maart 2014 om 18:32

Lukoki behouden? Dat blinde paard hoef ik echt niet bij Ajax te zien volgend seizoen. Ze hebben met De Sa, Bojan en Schone al genoeg 'buitenspelers' die er niet heel veel van kunnen in de kleine ruimtes.

9 maart 2014 om 18:34

Wat vind je dan zo slecht aan Lukoki? Ik vond hem deze wedstrijd wel aardig. Het enige wat ik mij zou kunnen bedenken is dat hij goed is op de counter, maar dat hij niet weet wat hij moet doen bij een aanvallene ploeg als Ajax.

9 maart 2014 om 18:35

Blijft Bojan volgend jaar ook bij Ajax ?

9 maart 2014 om 18:41

Ik hoop van wel, maar ik verwacht het niet aangezien er meestal bij Ajax de populaire opinie gevolgd lijkt te worden. En ik kan je vertellen dat de populaire opinie over Bojan niet geweldig is.

Bojan is juist een speler die in het Ajax systeem past, lichtvoetig die goed het positiespelletje kan uitvoeren. Probleem licht vooral bij dat het veldspel zo belabberd is.
Bojan is blijven steken op zijn talent status en heeft de juiste omstandigheden nodig om daar vanaf te komen. Bij Ajax zou hij die kunnen krijgen als het positiespel beter was. Volgend seizoen komt daar denk ik wel verandering in omdat dit een overgangsjaar is.

9 maart 2014 om 19:10

Ik vind heel veel dingen slecht aan Lukoki. En ik kijk regelmatig wedstrijden van Cambuur omdat ik een groot fan ben van Ritzmaier. Maar Lukoki heeft heel weinig techniek, totaal geen overzicht, en ze voorzetten zijn meer op geluk gegeven dan op gevoel. Het enige wat hij eigenlijk kan is rennen, en daarmee kan hij af en toe best gevaarlijk zijn. Maar daar heb je geen zak meer aan als je bij Ajax speelt waar heel weinig ruimte ligt achter de verdediging van de tegenstander.

9 maart 2014 om 20:11

@Mathijs-S

Als dat het geval is, wil ik Lukoki ook niet bij Ajax zien. Hij speelde deze pot wel aardig, dus ik trok te snel conclusies blijkt nu. Lukoki is dus duidelijk een speler die Cambuur niveau is en een counter speler. Ik had al zo'n vermoede, maar sprak het niet uit.

Je speelt als Ajax zijnde , de laatste wedstrijd van het weekend .
Als koploper weet je wat al je concurrenten hebben gedaan . En nog kan je het niet opbrengen om Cambuur ondersteboven te spelen ( 2e keer ) .
Het ergste is dat je volgend met een Siem de Jong gewoon opgezadeld zit .
Wat een mannetje is dat zeg ongelofelijk gehyped door iedereen ...

Het woord incident, off day en onder- of overschatting wil ik niet meer horen bij clubs in de Eredivisie. Dit zijn geen uitzonderingen meer maar regel geworden. Het woord topclub is ook niet meer van toepassing voor Ajax, Psv, Feyenoord etc, nee, deze clubs hebben zich gevoegd bij de Rkc's van deze wereld.

En dan maar afvragen waarom we zo afglijden in Europa.

Ik word helemaal gek van Bojan en Siem de Jong overal te laat, en Bojan laat zich steeds vallen.
Veltman,riedewald,bojan en de Jong speelden allemaal waardeloos....................

9 maart 2014 om 18:31

Schone?

9 maart 2014 om 20:21

Ook.

Het vervelendste is nog dat zo de lol van een eventueel kampioenschap er vanaf gaat. Zo verdien je het predicaat 'kampioen van de armoede' natuurlijk ook wel.

9 maart 2014 om 18:54

Tja, wederom. Mocht Ajax kampioen worden, wat ik wel verwacht, dan is dat hooguit met 79 punten. Moeten ze wel nog alles winnen, waaronder wedstrijden tegen Vitesse uit en Twente thuis. Gelukkig voor Ajax hebben die clubs al nog meer punten laten liggen, waardoor er voorlopig nog een buffertje is.

Het zelfde verhaal sinds de winterstop. Goed begin, een goal en een stapel met kansen, maar daarna zakt het in. Balletje wordt doelloos rondgespeeld en geen kansen gecreëerd. Slappe hap, een groep met veel te weinig bikkels. De Jong is daar het voorbeeld van, schandalig hoe slap hij staat te spelen.

De Boer is een goede coach, maar zijn wissels snap ik nooit. Kollbein erin brengen voor een buitenspeler, terwijl er al bijna geen voorzetten gegeven worden. De Jong een hele wedstrijd laten staan. Poulsen brengen terwijl je iets moet forceren. En laat die Bojan voortaan thuis alsjeblieft. Bojan hoort niet bij Ajax, laat dan De Sa spelen. Dat is tenminste eigen jeugd.

Nee ik denk niet dat Ajax al kampioen is..

Ja Vitesse PSV is ook niet zomaar gewonnen. Maar jongens eerlijk. Ik maak me zwaar zorgen over het nl voetbal komende jaren!

9 maart 2014 om 18:51

Ik niet ajax wint vanaf nu alles en Vitesse laat nog wel wat punten liggen volgende week al tegen psv want dat gaan ze verliezen

slecht ajax maar ze hadden een strafschop moeten hebben wat een slechte scheids zeg

9 maart 2014 om 18:34

Het was geen penalty, dan was het eerder een penalty voor Cambuur geweest wegens hands. De scheidsrechter heeft verder niks fout gedaan. Het is Ajax dat belabberd speelt en de kansen mist, niet de scheidsrechter.

9 maart 2014 om 18:37

Nou die scheids had wel nog een minuut mogen bij trekken en dat cambuur momentje daar duwde lukoki moisander en sightorrson Weerdt duidelijk getackeld nee de scheids krijgt van mij een 4 hij moet eerste maar is op Jupiler leguea niveau gaan fluiten

9 maart 2014 om 18:50

Ajax heeft het aan zichzelf te danken, hadden het in de eerste helft al moeten beslissen. De scheidsrechter hier de schuld van geven is wel erg makkelijk.

9 maart 2014 om 18:53

Ik geef hem niet de schuld ajax was bar slecht maar het was duidelijk een penalty en dat zijn toch crussiale fouten nee ik vind het geen goeie scheids

9 maart 2014 om 20:58

Op Jupiler League niveau moet je ook gewoon de juiste beslissingen nemen hoor? Dus wat je zeg is onzin.
Buiten dat floot Makkelie gewoon goed!

Ach, in principe is er echt niks aan de hand mits de spelers de komende week even serieus in de spiegel kijken. Eerste 25 minuten gewoon niks aan de hand, en dan? Respect voor Cambuur die met wat meer geluk ook een penalty had mogen krijgen op het eind (maar voor dat tijd trekken verdien je niks).

Te veel spelers waren na 25 minuten klaar voor een douche. Siem de Jong, Veltman (rust nodig?), van Rhijn, Serero en Schone waren gewoon te slecht om nog de punten binnen te slepen.

Al met al zal men in Arnhem nu wel blij zijn, maar ook zij gaan nog punten verspelen. Dit gelijkspel is niet cruciaal, maar ik denk dat de Boer en het technisch hart nu wel begrijpen dat we in de zomer een aantal nieuwe spelers nodig hebben. Misschien ook eentje die af en toe wat ballen heeft om niet telkens terug te spelen op de keeper...

9 maart 2014 om 18:37

Nee joh, maak je niet druk. Zoveelste wanvertoning van dit seizoen met een frikandellen instelling van heb ik jou daar. Maar ach, komt allemaal goed toch?

9 maart 2014 om 18:40

Als Vitesse niet weet te winnen van PSV is er op zich niets aan de hand, maar blijft ontzettend onnodig om hier weer punten te verliezen.

9 maart 2014 om 18:41

Niets aan de hand? Het spel is al maanden om te huilen maar volgens jou is er niks aan de hand? Leuk hoor op deze manier kampioen worden, ik wil onderhand wel eens goed voetbal zien!

9 maart 2014 om 18:49

Zo is het. Flamoes met peren. Dat is dit seizoen in een notendop.

Met nac uit, twente thuis en vitesse uit gaat ajax het weggeven. En terecht. Ajax heeft een zeer middelmatig team.

9 maart 2014 om 18:35

De wens is de vader van de gedachte zeker? (wie zou er dan kampioen moeten worden? Vitesse? Die ploeg is nog veel labieler dan Ajax.) Ajax gaat dit niet weggeven, maar het wordt geen overtuigend kampioenschap, en dat is jammer.

Volgens mij was de scheidsrechter een ajax supporter, dat kon ik zien aan zijn hoofd!😳

9 maart 2014 om 18:51

Grappig ja

De Jong is gewoon geen centrumspits daar moet gewoon Sigthorsson staan, hoe beperkt die ook is.
Bojan moet je gewoon terug sturen naar Barcelona! heeft het alleen in de jeugd laten zien.
Poulsen is gewoon een vertragende factor, moet geen nieuw contract krijgen.

Kishna heeft nog een actie, laat hem staan een groeien.
Riedewald deed het niet slecht als linksback, Ajax voetbald beter met Blind in het middenveld.
Schöne is voor mij de beste Speler op dit moment, is beslissend en kan een goede vrije trap nemen.

Iedereen zei dat Ajax de terechte kampioen zou zijn na vorige week. Nou zij gaan het nog lastig krijgen. Tegen Nac, Vitesse en Twente. Ze kunnen dit allemaal winnen of ook allemaal verliezen.

Zo slap weer, gelukkig laten concurrenten ook steeds punten liggen en gelukkig tenminste een punt... nu 6 en 9 los van nummer 2 en 3. Gelukkig volgende week Twente - AZ en Vitesse - Psv, hopen dat er daar punten worden gemorst en Ajax moet natuurlijk vele malen beter voor de dag komen dan vandaag om van NAC te winnen.

Wat stom zeg van Ajax kansen op kansen missen dan krijgt cambuur een kans en die zit erin nu is het maar 6punten verschil dit is echt een gemiste kans voor Ajax

Wat een competitie is dit eigenlijk. En dit maakt het verlies van mijn Twente nog pijnlijker. Wanneer Twente gewoon van Utrecht en Go Ahead had gewonnen was de achterstand nog maar 3 punten. Maarja als als als daar koop je niets voor.

9 maart 2014 om 18:33

Knap, dat je zo snel weer op 3 punten achterstand kan komen.

Lol afgelopen weken hoorde ik iedereen roepen van dat psv met geluk van gae en cambuur won. En nu verliezen ajax en twente van hun. Gaat nog spannend worden zo aan het eind van het jaar om de 2de plaats. Ajax wordt wel kampioen

Bedroevend slecht zeg... Middelmaat regeert... 100 mln op de bank, maar geen toppers in t veld... Wanneer mag Siem gewoon op de bank plaatsnemen? En is r in Jong Ajax echt niets beters dan Bojan? Haal Meleg erbij...

Ajax heeft toch nog een loei zwaar programma voor de boeg naar mijn mening.
NAC uit die niet zo slecht spelen.
Twente thuis.
Vitesse uit.

Ongelooflijk wij krijgen echt tig penals tegen voor hands, zelfs lichter hands als vandaag (utrecht uit) en Ajax ontspringt de dans weer. Verschrikkelijk. Cambuur verdiende gewoon die 3 punten. Scheids die opeens indirecte vrije trap in 16 geeft, deed hij vorige week toch ook niet? Enorm jammer dit, inconsequent en onrechtvaardig.

9 maart 2014 om 19:11

Volgens mij heb jij de hele eerste helft op de wc gezeten. Ajax had in de eerste helft al met 4-0 voor moeten staan, maar dat verzuimde ze te doen.

Buiten die kopbal van El Makrini is Cambuur nauwelijks gevaarlijk geweest hoor.

9 maart 2014 om 19:16

Nee 1e helft was ik nog bij de Euroborg dankzij paar Feyenoord hooligans, kon mijn plek niet verlaten.

Als Ze een beetje slim zijn halen ze ziyech voor 5 miljoen en Bendtner die kun je ook krijgen voor 8 miljoen

Super trots op Cambuur als voetbalclub! Maar wederom laten de supporters zien dat Cambuur het niet waard is! Supporters misdragen zich compleet. En waar ik eerst NEC veroordeelde op dit gedrag, Cambuur is geen haar beter dus! Als agenten hun pistool moeten trekken tegen supporters.... Nou ja, ik wil niet dat mijn reacties verwijderd worden... Maar van mij mag de trekker overgehaald worden!!!!

Sjeis publiek van Cambuur die zich zo misdraagt!!! Ipv trots te zijn op wat bereikt is!!!!

9 maart 2014 om 19:14

Was je er zelf bij of type je je commentaar vanaf de bank? Cambuur supporters werden opgewacht bij het stadion en bekogeld met flessen en stenen, dat praat niets goed, maar er is schuld aan beide kanten.

9 maart 2014 om 20:03

Nee, jij blijkbaar wel! Sorry, maar Cambuur heeft de schijn tegen!

9 maart 2014 om 19:33

Alle informatie zeker uit de media gehaald? Je was er duidelijk zelf niet bij.

9 maart 2014 om 20:14

Opnieuw, jij dus duidelijk wel! En de foto's staan online... Hoop dat deze eens uitvergroot worden. Dan janken de Cambuur supporters weer. Moeten er advocaten aan te pas komen. Zijn die stakkers al genoeg gestraft in de media... etc

Ik weet ook dar Ajax, 14 jaar geleden precies hetzelfde deed! Ajax (de supporters) kwam niet in het stadion, en de supporters gingen ellende trappen buiten het stadion. Auto's slopen, onschuldige mensen lastig vallen etc. Ik heb nog nooit Ajax supporters zo hard zien lopen voor 1 Fries. Sandukan noemde ze hem... Een Indische Ajax supporter met een lange staart die aan het hardlopen was. zoals die avond alle supporters in Leeuwarden... En des tijds werd men wel in het stadion gelaten! En daarna smeekte aan de politie om hem te helpen!... Toen ben ik ook mijn sympathie voor Ajax verloren...

Maar als club en supporter moet je daar boven staan!!! En toch eindelijk eens zorgen dat je positief in het nieuws komt. Niet oog om oog, maar weet eens een keer het verschil te maken... Geef eens een applaus voor de tegenstander. Daar creëer je respect mee! En daar heb ik geen media voor nodig Henk Vos! Daar is puur gezond verstand voldoende voor! Maar dat zegt je waarschijnlijk niet zoveel! Dus als je nog maar 1 jaar Bij Cambuur komt, moet je niet doen of je de man bent.... Als je meer dan 30 jaar bij de club bent geweest, mag je een bekje opzetten... Anders... kruip je lekker weer onder die steen! Henk Vos!

10 maart 2014 om 12:44

Onvoorstelbaar hoe arogant je kunt zijn Ajax. De meesten waren keurig in het vak te wachten tot de hekken open gingen. Maar nee, de burgermeester besloot anders. Dan sta je daar als ratten in de val. een uur vast en je kunt nergens heen. Vervolgens zijn aan de andere kant van het hek van die randdebielen van Ajax en gooien met van alles en nog wat naar Cambuur. Dan mogen ze eindelijk uit het wachtvak naar buiten (naar huis), en staan er nog een grotere groep Cambuur supporters op te wachten om met flessen en stenen te gooien. Belachelijke bende Ajax! Hekken hadden open gemoeten natuurlijk.

Ajax straffen met minimaal 5 wedstrijden zonder publiek en vette boete geven. Maar dat zal wel niet gebeuren, want Knvb meet met 2 maten. Dit is niet de eerste keer dat Ajax supporters over de scheef gaan, dit is de laatste tijd vaker voorgekomen. We kunnen hier niet spreken over een incident.

Niks aan de hand, speelschema is in Ajax zijn voordeel.

Moet nou toch wel eens duidelijk zijn dat De Jong in de spits en Bojan op links niet werkt op de momenten dat het spannend is. Bojan heeft zo nu en dan een leuke actie, maar nooit op het moment dat er om wordt gevraagd. Sightorsson laat al weken zien in de spitspositie niets onder te doen voor de Jong. Wat mij betreft tegen NAC met Siggy in de spits en Bojan 90 minuten op de bank.

Eigen schuld dikke bult, slappe hap van Ajax met de Jong als symptomatisch voorbeeld.
Zo maak je het nog onnodig spannend. Cambuur gefeliciteerd met een meer dan verdiend punt.

We waren zeer matig vandaag. Cambuur verdiende een punt door deze wantvertoning. Ondanks dat hebben we gewoon de kansen gehad na de 1-1 om te winnen. Ik vond de Cambuur spelers overigens zéér irritant.

Klaassen had echt een dramatische dag.

Ik vond Siem de Jong sterk spelen vandaag. Hij was altijd aanspeelbaar, kwam goed in de bal, sterk in duels en bewegelijk. Bojan haalde ook zijn niveau samen met ''tikkie terug'' Veltman.

Allemaal mooie verhalen van me mede ajax-supporters, maar roepen dat bojan schone dramatisch waren... De Jong is totaal niet ajax waardig na zijn blessure het is lachwekkend om hem te zien stuntelen. Dan kan die score maar jij had er elke wedstrijd wel 3 a 4 moeten maken... 0,0 beleving bij hem jagen enz doet die niet, elke bal springt 3 meter van zijn voet.. zucht...

Kan op dit moment eigenlijk alleen heel zuur lachen, heb ik echt naar de kampioen van Nederland gekeken!? Wat een niveau zeg, we zijn klaarblijkelijk nog geen stap verder dan 4 jaar terug. Ja 3 titels in de kast maar het voetbal is nog steeds om te huilen. Heb Siem lang in bescherming genomen maar dit kan gewoon niet meer. Dat je uit vormt bent oke maar als captain met deze instelling op het veld staan vind ik echt te zot voor woorden.
Kan iemand mij de laatste competitie wedstrijd noemen die spectaculair was, ik iig niet.

9 maart 2014 om 18:59

We zitten idd nog steeds in het tijdperk van ebicillio en zijn geen stap verder. Frank de boer kan geen kritiek hebben en zal het allemaal wel prima vinden. Heeft hij even geluk met de steun van zijn achterban. Onacceptabel dit seizoen. Onacceptabel.

9 maart 2014 om 19:21

Nou, ik weet er nog wel eentje die het aanzien wel waard was.
Ajax-psv op 19 jan. j.l.

PSV startte toen goed maar liet na de kansen om te zetten in doelpunten
De tweede helft was van PSV een stuk minder en Ajax wist als enige van die wisselvalligheid te profiteren.
Daarom worden ze ook kampioen.

9 maart 2014 om 19:39

Nee sorry, maar ik vond Ajax-PSV absoluut geen hoogstaande wedstrijd.

9 maart 2014 om 19:52

Ik zeg ook niet dat die wedstrijd hoogstaand was maar sindsdien is er geen een wedstrijd meer geweest, van wie dan ook, die als geheel het aankijken waard was.
Af en toe een helft. Meer niet.

9 maart 2014 om 19:59

Het schijnt allemaal maar te kunnen. Spelniveau van een rotte druif. Ik ben er wel klaar mee eigenlijk.

Waardeloos, maar wat er voor mij uitsprong in negatieve zin waren De Jong en Bojan.

Het is jammer dat Kishna uitviel want anders had je Sigi voor De Jong en De Sa voor Schone kunnen wisselen. Dan had je dus 2 echte vleugelspelers en een spits daartussen gehad die daarvan kan profiteren.

Nu werd het allemaal breien breien beien, maar nog hadden we het moeten afmaken in de 2e helft.

Waardeloos dit, we zijn er nog lang niet, maar dan zie ik in de rust wel een Ajacied posten wannneer wij denken dat Ajax kampioen zal zijn. Hij zelf dacht RKC-Ajax. Pffffff ......

Wat was Siem de jong slecht, direct verkopen! Wat een wanvertoning, cambuur had nog moeten winnen ook met die handsbal

snap echt niet wat er nu weer mis ging, scherp waren ze niet, maakte in de eerste helft de kansen niet af, soms de scheids weer niet helemaal vrijuit. Keeper van cambuur ergerde ik me behoorlijk aan, wel voor hun logisch, maar niet voor ajax. Ze zijn het zelf schuld. Hopelijk is er niks ergs met kisnha los, want een assist en een bijna 100% kans op een goal, laat toch wel zien dat het een belangrijke voetballer voor ajax is.

Overtuigend kampioen worden met meer dan 80 punten gaat al niet meer lukken. Om meer dan 76 punten te pakken mag Ajax hooguit nog maar één keer gelijkspelen. Al bij al krijgt de Eredivisie weer een armoedige kampioen, wie het ook nog mag gaan worden. De Eredivisie zakt steeds verder weg.

Over de wedstrijd: Terechte uitslag. Ajax speelde waardeloos en mag nog van geluk spreken dat de handsbal van Moisander over het hoofd werd gezien. Anders verlies je, onterecht dat wel, nog zomaar met 1-2.

Siem slecht (alweer), bojan slecht (alweer), veltman slecht, serero slecht, klaassen slecht (alweer).
Riedewald en van Rhijn vielen me dan nog mee.
Mr. de Boer, geef de Sa eens wat vertrouwen en laat hem even 4 a 5 wedstrijden basis staan! Slechter dan bojan, fischer en schone (vandaag) gaat hij het niet doen.

Nota bene lukoki een assist: haters gonna hate.

Knap van Cambuur, maar een schande van ajax kant . Jammer dat ze zo ver voor staan en Twente verloren heeft.

Hahahaha waar zijn die bluffers van Ajax nu dan?... Terecht punt voor Cambuur... Hoogmoed komt voor de val.. Mark my words..

Ajax speelde slecht, zeker het laatste half uur bij ieder fysiek contact snel gaan liggen om maar vrije trappen uit te lokken. Ze mogen nog van geluk spreken dat cambuur de penalty niet kreeg.

Het wordt nog een hele klus om kampioen te worden dit jaar en als het lukt is het echt dankzij het gestuntel van de concurrentie. Wat is dit Ajax verschrikkelijk slecht. Wederom eindeloos gebrij, geen beweging en uiteraard geen spits en rechtsbuiten. Het hele Ajax concept is gebaseerd op het vastzetten van de tegenstander op de eigen helft en dat betekent dat je het veld breed en diep moet houden. Dus met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links in de voorhoede. Wat een armoe dat de club die het aanvallen met 3 spitsen heeft uitgevonden het moet doen met middenvelders in de voorhoede en te veel spelers op andere plekken die aardig kunnen voetballen maar geen echt Ajax nivo hebben. Wat doet die Bojan in Amsterdam? Wanneer gaat die van Rijn nu eens goed verdedigen? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is in deze selectie simpelweg te weinig kwaliteit maar dat schijnt men in de Arena niet te willen geloven. Het vierde kampioenschap maskeert alle gebreken en we gaan gewoon verder op deze weg. Als er niet wordt doorgeselecteerd en geïnvesteerd voorspel ik dat we volgend jaar geen kampioen worden, in Europa geen deuk en een pakje boter slaan en Frank de Boer bij Ajax vertrekt.

die scheids fluitte echt waardeloos op het einde

Belachelijk die indirecte vrije trap die Makkelie geeft, zolang had Nienhuis de bal niet eens vast in die situatie. Keepers wachten elke wedstrijd wel ongeveer zo lang tot dat de spelers weer goed opgesteld staan.

9 maart 2014 om 18:58

Inderdaad! 't Gebeurt zelfs weleens langer dan 6 seconden als ze niet eens aan het tijdrekken zijn.

9 maart 2014 om 18:58

Mee eens ! Makelie is echt een dramatische
scheids, dat hij daar voor fluit, zie je nergens
op geen een veld ter wereld ! Wou Ajax ff de 2-1
gunnen, gelukkig viel ie niet

9 maart 2014 om 19:26

Scheids was inderdaad dramatisch. desondanks was Nienhuis al vanaf minuut 5 heel traag en tijd aan het rekken. ik denk eerder dat het een optelsom is van al het tijd rekken dan alleen die actie. maar dan een indirecte vrije trap snapte ik ook weinig van, tekent wel weer het niveau van Makkelie vandaag.

maar och och och weer iemand (roel71) die de opmerking weer moet maken dat een scheids ajax de overwinning gunt. als die dat wilde gaf die wel een penalty voor die swalbe slimpie.

Jammer dat Cambuur de 100% terechte penalty niet kreeg dan was het pas een stunt geweest.

Duidelijke handsbal en wat gebeurt er niks en kom niet aan hij zag het niet, armen naast het lichaam in de 16 zo moeilijk is dat toch niet.

9 maart 2014 om 18:56

Ach die vlieger gaat niet op. Als Ajax het in het eerste half uur gewoon af had gemaakt was er ook niets aan de had geweest. Als ik al die wedstrijden van Ajax en Feyenoord zo bekijk is het allemaal de eerste helft leuk en na de rust gebeurt. Alleen Ajax weet in tegenstelling tot Feyenoord meestal wel de punten te halen.

Krijg je als je Cambuur onderschat, deze ploeg geeft niet veel weg, zie maar aan hun doel saldo!!! Lekker pt voor lijfsbehoud, echt een ploeg die in de eredivisie hoort met zo'n achterband!!!!!!!!!!!

Wat een slap zooitje! Ik heb nog nooit zo'n zwak Ajax gezien en daar is De Boer mede debet aan !

Een achterhoede waar men niet weet hoe een aanval van achteruit zo snel mogelijk moet worden opgezet. Een Veltman die bij herhaling de bal te zacht naar een medespeler speelt, een Blind die hopeloos slecht was en een Van Rhijn die ook geen goede pass kon afgeven. De voorhoede stelt ook weinig voor. Een Schöne, die zeer zwak speelde en hetzelfde was met Krkic het geval en dan De Jong, wat was dat een aanfluiting. Bij herhaling heb ik aangegeven dat deze speler sinds de winterstop nog niet één goede wedstrijd heeft gespeeld. De Boer maakt een enorme fout door hem steeds weer ten nadele van de echte midvoor, Kolbein Sigthorsson, in te brengen! Hij is niet in staat om de bal onder controle te brengen, inzet heeft hij onvoldoende en kansen missen, daar is hij de beste in.

Dit is niet de eerste keer dat Ajax thuis punten laat liggen en dat tegen een Cambuur! Schande ! Als men zo speelt in de volgende wedstrijd bij NAC in Breda, dan zou het mij niet verbazen als men aan het kortste eind gaat trekken. Want van dit Ajax moet toch iedereen kunnen winnen?! Ik vrees met grote vreze dat Ajax in Breda zijn Waterloo gaat vinden. En dan zou het zo wel eens kunnen zijn: Dag bloemen, dag kinderen, dag kampioenschap.

9 maart 2014 om 19:05

Hahaha leuk hoor
Al die shake supporters maar afgeven op PSV, nu gaan ze zelf het schip in tegen degradatie kandidaat cambuur, eigenlik moet in het belang van PSV ajaks alle wedstrijden winnen anders haalt PSV helemaal geen cl ,zo zie je maar weer dat ajaks wederom voor de vierde keer op rij kampioen van de armoede word, maar zo als ik maar zeg erg lastig dat cambuur hahahaha

9 maart 2014 om 22:59

@brasil, wat was de uitslag van PSV - Cambuur ook al weer?

Blijf als PSV-supporter gewoon rustig tot het eind van de competitie en kijk dan eens of je al met al toch over deze competitie tevreden mag zijn.

Tuurlijk heeft Cambuur 1 punt verdiend, het is toch 1-1 geworden?

Barto in Oranje, ôh, ôh ow ooh, Barto in Oranje ôh ôh owooh

Wat heerlijk zeg. Die jongen speelde in het seizoen 2007/'08 nog in de eerst klasse (en nee, niet in België). Wat een verhaal. Daarna kampioen met Harkemase Boys, promotie naar de hoofdklasse. Daarna direct weer kampioen; promotie naar de topklasse. Daarna verhuisde hij naar Cambuur. In z'n tweede seizoen loodste hij met belangrijke goals in de slotfase van de competitie, Cambuur naar de eredivisie.
En dan nu de 1-1 in de Arena maken. Wat een prachtig verhaal.

Haha zoo mooi dit he mijn weekend is weer perfect bedankt ajax en twente stapje voor stapje komen we iets dichterbij! En dan waren de meeste ajax supporters al uitgegaan van winst

Ik mis bij Ajax een buitenspeler. Alles verdomme door het midden, wordt er moe van. Hopelijk worden we kampioen.

9 maart 2014 om 19:13

Ricardo Kishna.

Best een armoedig seizoen maar dat zegt ook weer alles over de concurrentie. De Boer zou de lat veel hoger moeten leggen als je de Europese middenmoot ooit nog wilt ontstijgen.

Cambuur publiek weet zich wederom Niet te gedragen! Gelijk alle uitwedstrijden verbieden voor publiek, die nep volksclub direct verantwoordelijk stellen voor schade en inzet (gelijk failliet).... Een paar wedstrijden terug, staan die nep supporters nog te praten na afloop van de wedstrijd met Lukoki alsof hij een held is.... en nu op de vuist met zijn club, en politie bedreigen! Afschaffen dat kampvuur..... Het is een reus in coma, en de supporters zijn niet sympathiek!

9 maart 2014 om 19:16

Het zit je nog wel diep zeker die 3-1 nederlaag.. wordt een beetje triest om elke keer dit zelfde verhaaltje te typen.

9 maart 2014 om 19:38

Een reus in coma of een supporter van cambuur in coma door stenen gooien van ajax? Je haalt heel veel door elkaar. Je verhaal is onsamenhangend in foutief in veel opzichten.

Het enige schandalige was het optreden van de politie/verantwoordelijke en de ajax timmies.

9 maart 2014 om 21:15

Zo zo Henk Vos! Wat een haat dragende Pm!!! Als jij je ook zo uitlaat op het forum, vind ik het logisch dat je maar 35 punten hebt!

9 maart 2014 om 20:17

Opnieuw mijn verhaal... Schandalig dat Cambuur supporters zich weer eens niet wisten te gedragen... Maar het verhaal heeft meerdere kanten... 1999, deed Ajax, idem dito in Leeuwarden.... Maar das war ein mal! Laat het rusten! Cambuur wist zich niet te gedragen... En welke reputatie hebben de amsterdammers? Juist! Die worden zelfs geweigerd! Laat de Knvb hier tegen optreden... Daar is een opruiende mening van jou niet voor nodig!!!!

Laat ik met het positieve beginnen: Gelukkig hebben we nog een voorsprong van 6 en 9 pt op respectievelijk Vitesse en Twente. Twente speelt tegen AZ en Vitesse tegen Psv, dus hopelijk kunnen die twee wat punten afsnoepen van onze concurrenten. Maar dan moeten we ook winnen van Nac.

Voor de rest: werkelijk waar dramatisch. Ik keek echt mijn ogen uit, en dat bedoel ik niet positief. Hoe the hack kun je als je al na 2 min op voorsprong staat zo achteruit gaan lopen? Heeft Ajax nooit gehoord van doordrukken? Ja, op die spaarzame kansen na dan.. Maar het voetbal dat na de 1-1 werd gespeeld, dat wil ik ook zien als het 1-0 staat! Doordrukken, felheid, gevaarlijke kansen creeëren. Dat zag ik allemaal niet en dan komt Cambuur terug. Het ergste is nog dat het dik verdiend was. Dan krijg je nog een penaltymoment die Makkelie had moeten geven, maar dat mag absoluut geen excuus zijn. Ajax had al eerder afstand moeten nemen, en dat is niet gebeurd.

Hopelijk kunnen we volgende week wel winnen, al wordt dat lastig bij NAC uit..

Vooraf waren jullie toch allemaal heilig overtuigd dat Ajax cambuur zou afslachten?!

We moeten helaas ook constateren dat we gewoon kwaliteit missen boys. Het werdt vaak verbloemd doordat dan toch die winnende goal viel, maar het als het hele seizoen niet best vind ik. Tegen barca is de enigste echt goede wedstrijd die ik kan herinneren. Maargoed dat de hele eredivisie bijna geen tegenstand kan bieden, want Ajax is alsnog het meest constant. Kampioen zullen we wel worden, maar in de zomer moet er echt eens geïnvesteerd worden!

Wat een schande dit. De jong speelt weer dramatisch en frank laat hem gewoon staan. Echt dit is toch niet te geloven. Zo worden we echt geen kampioen hoor. We hebben dit aan ons zelf te danken. Bij 1-1 gaan we pas weer vooruit voetballen. Lekker bezig hoor. Ajax staat voor het aanvallende voetbal. Maar wat ik vandaag weer zag zeg alles ging weer achteruit. Durf toch eens in te spelen en loop dan je pass achter na dan ben je weer aanspeelbaar. Dit is echt Ajax onwaardig voetbal.

Ajax zou wel even over cambuur heenlopen, volgende keer maar wat beter research doen!

Hoogmoed komt voor de val

Wat is onze competitie toch een schande...echt lachwekkend...
Mocht Ajax kampioen worden, ben ik erg blij...maar het is dan wel van de armoede...

Ik kan mij geen seizoen heugen die slechter is dan deze qua voetbal niveau...
RBS won niet omdat ze zo goed zijn...maar gewoon omdat Ajax en de rest in NL zo slecht is.

Het is soms tenenkrommend om te zien hoe er gespeeld wordt...helaas...
Ik hoop dat we weer in onze competitie gaan investeren...want anders kunnen we net zo goed stoppen...

Scheids was voor beide kanten een drama, Cambuur heeft heerlijk gestreden voor wat het waard was! Punt was meer dan verdient na die domme 1-0.

Off:
Die rellers van ons direct oppakken en stadionverbod geven, voor mijn part alle 800, ze gingen om 8 uur vanmorgen hier in leeuwarden al aan het bier en om 1 uur waren ze in amsterdam daarna. Bah schorum, zet club weer helemaal in negatief daglicht. En dan stoer op facebook posten: Wij zijn cambuur #afslutidijk. Schaam je, geen minuut van de wedstrijd gezien die lui, blij dat ik thuisbleef...

9 maart 2014 om 19:41

'die rellers van ons direct oppakken en stadionverbod geven, voor mijn part alle 800'

Alle 800; lekker makkelijk praat. Als je erbij was geweest, kon je inzien dat je op de media gebaseerde verhaal onterecht is.

9 maart 2014 om 19:43

Vertel dan eens eerlijk wat er gebeurt is, want als je begint met te zingen: ''leeuwarden hooligans'' lok je al van alles uit, hooliganisme is geen stijl het is vandalisme,

9 maart 2014 om 21:18

Voshenk... Bang voor een stadion verbod? Ik zie je op meer mensen reacties geven, die totaal nergens op slaan!

9 maart 2014 om 22:32

wie zingt niet dat ze hooligans zijn.
niet zo janken.
als je zo graag wil janken, dan ga je maar naar dkv stuk verdried.

Ik heb vandaag een Ajax onwaardig optreden gezien. Ik heb me ook verbaasd over de inzet, strijdlust en mentaliteit die de spelers toonden: nul komma nul. De gemakzucht die er aan alle kanten van afdroop. Het lage tempo wat ze hanteerden. Nee, het was niet best! En als je dan ook nog weigert om de marge uit te breiden in een fase dat je duidelijk de betere partij bent, is frustrerend en uiteindelijk ook funest gebleken.

Mij benieuwen wat Frank de Boer nu positief vind van de wedstrijd..

Ongeacht voor welke club je bent denk ik dat we het er wel allemaal over eens kunnen zijn dat het echt een zeer bedroevend niveau is onze ere divisie.
Dan mag het bij de kampioen nog enigsinds verbloemt worden doordat ze al een paar jaar de minst slechste zijn maar eigenlijk stelt ook dat geen reet voor.
Kampioen wordt je altijd terecht, anders had de concurentie maar meer punten moeten halen.
Maar de nederlandse kampioen is niks meer meer dan de deense zweedse belgische zwitserse oostenrijkse kampioen en dat is een pijnlijke constatering.
Vroeger hielden ze nog rekening met de nedelandse clubs in europa , nu hopen ze er allemaal op.

Ik had beter op terras kunnen gaan zitten vandaag. Wat een klote wedstrijd zeg. De jong heb ik me vandaag ook meerdere keren aan geërgerd. Wat een slome zak. Iedereen was slordig in de passing. Ik had op 3 punten gerekend vandaag. Wat een teleurstelling. Zul je zien dat ze tegen NAC uit wel weer goed kunnen presteren en met passie spelen! Vandaag niks van gezien. Ja tot de 15de minuut was t prima, maar daarna van kwaad tot erger.

De analyse van Siem de Jong na de wedstrijd klopte voor geen meter! Wel opvallend. Verder blij met het punt, minder blij met alle toestanden rondom het stadion en dat er 800 man niet naar binnen mochten….

voor mij ook onvoorstelbaar dat een Hoessen is uitgeleend
en dan zit je voorin zo te klooien zoals vandaag
Dat kon Hoessen toch veel beter oplossen
Maar ja, dat is Frankie zijn keuze he

Wat is die bojan een vlieg zeg, rent maar wat zonder plan en laat zich vallen

Siempje wil weg in de zomer waarheen in godsnaam ??? Niemand wil hem nog dan zal ik je vertellen, na zijn blessure is hoj dramatisch uit vorm !

Teleurstellend Ajax? Ze spelen al heel 2014 zo slecht. Schandalig dat de rest nog slechter is.

Voor het eerst echt goed kunnen zien dat Ajax geholpen word door een twaalfde partij.
Belachelijk om een vrijetrap in de 16 te geven bij tijdrekken van de keeper voor het eerst gezien in de eredivisie.

9 maart 2014 om 22:00

Je mag officieel als keeper de bal maar 6 sec de bal vasthouden. Dan moet je m loslaten. Nou dat deed die keeper dus niet 12 sec lang. Dus niet belachelijk van de scheidsrechter maar ongelofelijk dom van die keeper.

Heerlijk gespeeld op het eerste kwartier na cambuur
zo zie je maar weer dat de promovendi niks hoeven onder te doen van de grote clubs.
eagles zet twente ook op zij dus
en tegen PSV vorige week hebben ze ongelukkig de pot weggegeven waar ze psv van de mat speelde de eerste helft..

ik mag hopen dat eagles en cambuur gewoon rechtstreeks handhaven!
laten samen heel leuk voetbal zien en hebben beide een mooie sfeer!

9 maart 2014 om 20:21

Juist... 10, 10, 10... Kom op, kom daar nu eens op terug. Maar wel schandalig dat supporters een negatieve lading aan het geheel weten te geven!!!!

9 maart 2014 om 22:35

hou eens op te zeiken..rot maar lekker op naar dkv..net of alles de schuld van Cambuur is. zielig figuur.

Frank de Boer moet een de opdracht geven anders te voetballen in plaats van dat oeverloze getik het is met alle respect Cambuur ik wordt echt dood en dood ziek van dat schijtspel van Ajax, tikkie terug tikkie breed ik denk er hard over om na 25 jaar mijn seizoenskaart niet te verlengen want waar betaal je nu eigenlijk voor ik ben een echte Ajax aanhanger maar ik zie al tijden geen flitsend voetbal meer alleen maar balbezit en geen enkele diepte in het spel alleen maar dat getik in een bejaarde tempo.

9 maart 2014 om 21:11

Is het moeilijk om aan een seizoenskaart te komen?

Ik denk er juist overna om een seizoenskaart te bestellen haha. Misschien ben ik wel een resultaatsupporter maar ik wil Ajax graag een seizoen volgen.

Ajax moet gewoon een echte spits kopen. Siem de Jong is een aanvallende middenvelder.

9 maart 2014 om 22:24

Het probleem bij Ajax ligt gewoon op het middenveld en de vleugelpositie, waar we gewoon over te weinig creativiteit/kwaliteit beschikken om beslissend te kunnen zijn. De spitspositie is niet eens zo'n groot probleem, want vindt dat we met Sigthorsson over een best goede spits beschikken, alleen krijgt hij vaak niet de gewenste aanvoer die een spits hoort te krijgen vanuit de flanken en het middenveld.

Puntje gepakt hartstikke blij! Alleen erg zuur dat ik er niet bij kon zijn.. werden terug gestuurd.

hoeveel moet Ajax eigenlijk dit jaar betalen aan Barca voor die Bojan.

9 maart 2014 om 22:33

Om en nabij de € 1 miljoen euro bruto per jaar.
Tot nu toe een grote teleurstelling voor Ajax, had zelf ook meer verwacht van Bojan.

Cambuur heeft te weinig gekregen! Het was zuivere handsbal van Moisander en dus een terechte penalty ontnomen en die van Sigtorsson was zeker geen penalty. Sigtorsson ging maar wat al te graag naar de grond. Ajax ontsnapt vandaag en Cambuur mag tevreden zijn met het Ajax lastig maken. Ajax schaam je voor dit vertoonde spel voor eigen publiek!

Mooi puntje meegenomen uit de Arena! Echt een bonuspunt. Blij mee!

We hebben toch allemaal Oranje gezien, Ajax 4 x achter elkaar kampioen is knap maar het is het kampioenschap van de armoe en corruptie van de arbitrage.

Ik vind dat er zo langzamerhand geprotesteerd mag worden tegen de spelwijze van Ajax. Het is echt al jaren niet om aan te zien. Leuk hoor die kampioenschappen en de revolutie maar spektakel blijft toch echt de hoofdreden waarom mensen een kaartje kopen of de tv aanzetten.

Mooi puntje, mooi relletje..voetbal is Fun!

Kunnen alle successupportertjes hier even hun mond houden? Willen jullie zeggen dat de Ajax spelers respectloos naar jullie toe zijn?? Ajax is op weg naar het 4e kampioenschap op rij dus we worden gewoon verwend + als het even niet loopt hoor je je ploeg te steunen en niet af te blaffen of uit te fluiten... Neem een voorbeeld aan de PSV supporters die altijd achter hun ploeg zijn blijven staan toen ze in het rechterrijtje stonden... Jullie kunnen het geeneens als het één wedstrijdje niet loopt. Nepsupporters. #InFrankItrust

Heb de wedstrijd niet kunnen zien,maar mooi dat me tweede cluppie een punt heeft meegenomen. Als ik de samenvatting mag geloven,dan had Ajax meer recht op een overwinning.

@daanc

Jij moet je doodschamen

Hemmen had die voorzet van Lukoko (na fantastische passeer-actie) moeten binnenkoppen. Was een opgelegde kans en goed voor drie punten geweest. Cambuur heeft mijn inziens twee punten laten liggen. Jammer.. Maar goed, dan volgende week RKC maar fijntjes op de slachtbank leggen!

Weer rare acties van scheidsrechters dit weekeinde. Ik zag ook in deze wedstrijd een balletje ongelukkig op de hand vallen waar ik een paar weken geleden Ajax in een vrijwel identiek geval een strafschop zag meekrijgen, en nu niet tegen.

Ook werd Lukoki gelanceerd in de 16. Erg grappig hoe vooral commentatoren maar wat raak kletsen. Ik zie iemand een schwalbe maken dit weekend nadat hij een hand op zijn buik voelt en het commentaar was ''jahoor vasthouden, terechte strafschop'', en ik zie Lukoki wild geschept worden en dat is dan niets.

Deze sport gaat ten onder aan dergelijke belachelijke regels waar je altijd wel iets recht of krom kan praten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren