Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en West Ham akkoord over transfersom voor Edson Álvarez

Laatste update:

Ajax en West Ham United hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Edson Álvarez, zo meldt Fabrizio Romano en wordt bevestigd door Mike Verweij. The Hammers betalen volgens de Italiaanse transfermarktspecialist 34 à 35 miljoen pond (39,5 miljoen tot 40,5 miljoen euro) exclusief bonussen voor de 25-jarige Mexicaan.

Álvarez bereikte zelf al een persoonlijk akkoord met de Londense club. Volgens De Telegraaf ligt er bij West Ham een contract klaar tot medio 2028. De verdediger annex middenvelder kan naar verluidt ongeveer negen miljoen euro bruto per jaar verdienen in Engeland.

Álvarez staat al maanden in de belangstelling van West Ham, maar de Mexicaan gold niet als eerste keus. The Hammers probeerden eind juli om Conor Gallagher weg te halen bij Chelsea, maar een bod van 46 miljoen euro werd volgens transferjournalist Fabrizio Romano meteen afgewezen. Chelsea verlangt 58 miljoen euro voor de Engelse middenvelder, een bedrag dat West Ham niet op tafel wenst te leggen.

De regerend houder van de Conference League gaat in plaats daarvan alsnog voor Álvarez, die een stuk goedkoper is. Álvarez kwam in 2019 voor een bedrag van 15 miljoen euro over van Club América. Hij staat op 147 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 13 goals en 6 assists voor zijn rekening nam.

Ajax sorteerde al voor op het vertrek van Álvarez door Benjamin Tahirovic aan te trekken. De Bosniër kwam al meerdere keren in actie in de voorbereiding. Álvarez zou niets liever willen dan tekenen bij West Ham. De Mexicaan zag eerder een transfer naar Borussia Dortmund afketsen en wil dat scenario een tweede keer voorkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie prijs en goede speler voor West Ham. Ajax gaat zijn pit en drive wel missen vermoed ik. Ben benieuwd of en voor welke vervanger ze zullen gaan.

7 augustus 2023 om 12:56

Prijs is juist inclusief bonussen. Romano spreekt over total package.

Goeie deal, ben benieuwd wat Ajax de komende week nog allemaal voor elkaar krijgt.

7 augustus 2023 om 13:01

Goede deal en bedankt Edson! Mooie strijder geweest, maar ook het juiste moment nu te gaan, goed bedrag.
Nu Kudus nog voor 40, Daramy voor 18 en van mij mag Klaassen ook weg.
Extreem schoon schip maken.
Ziyech en Sutalo welkom?

7 augustus 2023 om 13:10

Daramy voor 16-18 miljoen zou geweldig zijn als die deal wordt afgerond. Klaassen mag van mij ook vertrekken met een jaarsalaris van 3 miljoen. Hopelijk komen we Wijndal, Sanchez ook nog kwijt om op die posities door te selecteren.

7 augustus 2023 om 13:17

PantelicReims zou nu ook geïnteresseerd zijn in Daramy en al een bod hebben uitgebracht

7 augustus 2023 om 13:27

Klopt las het net ook toevallig. Zou gaan om wederom 16 miljoen plus een mogelijke terugkoopclausule. Al denk ik niet dat Ajax die ooit nog zou gaan lichten, gezien zijn prestaties bij Ajax tot dusver 😅

7 augustus 2023 om 13:31

Ziyech moet je denk ik niet meer aan beginnen. Heeft al tijden veel te weinig gespeeld en niet zijn niveau behaald van zijn Ajax tijd. Tel daarbij op dat je waarschijnlijk met een middenveld gaat spelen met Berghuis en van den Boomen, 2 spelers die graag zoeken naar een diepe pass. Als je dan speelt met Bergwijn en Ziyech, 2 spelers die liever de bal in de voeten willen, is dat echt zonde.

7 augustus 2023 om 13:51

Eens Pantelic 16. Ik heb de wedstrijd tegen Dortmund gezien en die Medic viel uitstekend in. Een halve wedstrijd maakt nog geen zomer maar de vraag is dan of Sutalo prioriteit heeft of dat je beter af ben met twee hele goede back's . Dan zou je inderdaad Sanchez en Wijndal moeten kunnen verkopen en heb je Rensch en Salah achter de hand. Indien je dant twee hele goede back's hebt, dan heb je een keurige achterhoede staan met die Medic er nu bij. berghuis kan prima op 10 met van den Boomen en Tahirovic. Dan heb je nog een 10 en een spits nodig. Maar ik zou de focus nu echt leggen op twee kwalitatief hele goede back's.

7 augustus 2023 om 14:27

@PauloDybala, lastig in te schatten. We moeten niet vastklampen aan vergane glorie. En met Ziyech win je de Champions League niet. Maar als hij graag wil, niet te duur is… in goede doen kan hij er in de eredivisie natuurlijk nog wel jaren bovenuit steken. We moeten zien hoe de Portugees uitpakt, maar het is als Kudus vertrekt allemaal erg mager bezet natuurlijk. Een verrekt spiertje en je hangt. Het is fijn opties te hebben met een speler die diep gaat, maar Ajax speelt toch vaak hoog. Eigenlijk heeft Ajax al lang geen rechtsbuiten die je de diepte in jaagt, maar dat is toch ook meer iets voor reactievoetbal. Neres, Tadic, Ziyech, allemaal geen klassieke flank spelers, maar beter in de combinatie. Als ze eens ruimte achter de verdediger hebben kappen ze allemaal terug op la de achterlijn te zoeken. Antony had wel een actie in huis. Ziyech als optie op 10 lijkt me ook wel lekker, hoewel ik Berghuis daar ook op zijn best vind. Zie Ziyech er toch wel graag bij, maar alleen als hij zelf heel graag wil en er ook mee kan leven als hij eens niet speelt.

7 augustus 2023 om 13:29

@Pantelic16,

Ben het op zich wel met je eens hoor maar zou nu toch ook wel eerst een paar nieuwe spelers erbij halen. Ajax heeft weliswaar een ontzettend gemakkelijk programma de eerste 3 wedstrijden. Maar als ze alles wegdoen moeten ze met Jong Ajax aan de bak en dan worden zelfs die wedstrijden lastig.

8 augustus 2023 om 13:55

Alleen gaat er ook nog 20% naar z’n oude club dus houd je rond de 31 over! Vorig jaar kon je hem nog voor 62,5 miljoen verkopen! Dus zo’n hele goede deal is het nu ook weer niet!

7 augustus 2023 om 12:57

1 op 1 vervanger van hem is al binnen. Hoop vooral dat er een wat creatievere middenvelder bij komt die de 10 positie kan bekleden, helemaal als Kudus ook nog weg gaat. Vol inzetten op Ziyech a.u.b.!

7 augustus 2023 om 13:03

InkeMontana. Wie is die 1 op 1 vervanger? Mag toch hopen dat het niet om Tahirovic gaat. Zowel verdedigend maar vooral voetballend niets beter dan Alvarez. Persoonlijk zie ik in Tahirovic nog geen 1 op 1 vervanging van Alvarez. Tahirovic werd ook binnen gehaald op het moment dat Ajax nog niks te besteden had door het begrotingstekort CL en afschrijvingen op vergoedingssommen. Hopelijk wordt er toch nog creatief gescout in Zuid Amerika voor een vervanger, linksback, aanvallende middenvelder (10) en een spits. Zeker met het aanstaande vertrek van Kudus.

7 augustus 2023 om 13:15

Pantelic. Denk toch echt dat Tahirovic is gehaald met het oog op zijn vertrek. Verder heb je dan dus Tahirovic, vd Boomen, Taylor en Vos voor de 2 posities voor de defensie, dus denk niet dat er nog iemand komt als vervanging van Alvarez op het moment dat er niemand vertrekt.

7 augustus 2023 om 13:24

Alvarez is al vervangen met het aantrekken van Branco en tahirovic. Dat heeft mislintat letterlijk nog gezegd. Alleen ging de deal met Dortmund niet door dus bleef hij nog even. Dus er komt geen vervanger meer voor alvarez.

7 augustus 2023 om 13:31

Mislintat heeft vorige week (of die week er voor, ben het even vergeten) nog gezegd dat Tahirovic gehaald is als opvolger van Alvarez. Ik zie ook veel liever een creatieve middenvelder er bij komen dan een type Alvarez. Nu Berghuis heeft gezegd te blijven en Klaassen waarschijnlijk ook blijft gok ik alleen dat deze niet zo snel zal worden aangetrokken.

7 augustus 2023 om 13:35

Je vergeet zelfs nog Fitz Jim die daar ook kan spelen. Ik hoor iedereen over een 10 praten, maar je Berghuis heeft al aangegeven te blijven. Klaassen en Misehouy zitten daarachter en zelfs Bergwijn kun je daar neerzetten bij hoge nood…

Het middenveld is voorzien vooral een 2e spits en de verdediging heeft versterking nodig.

Ik hoop dat iedereen ook stopt met het bashen op Klaassen. Ondanks dat hij niet in de beste vorm verkeerd is hij nog steeds van waarde. Hij zal minder gaan spelen en daar genoegen mee moeten nemen, maar met z’n 30 jaar en ervaring is hij van grote waarde voor alle jonkies die Ajax heeft lopen!

7 augustus 2023 om 13:35

Als er dan geen vervanger komt , gooi dan liever Vos voor de leeuwen. Branco op de plek van Taylor, al ben ik nog niet helemaal overtuigd van Branco. Heeft het vorig seizoen natuurlijk goed gedaan. Hij heeft een mooie trap, pass, en overzicht. Vos is echt niet minder dan Tahirovic maar wel veel jonger en eigen jeugd. Misehouy moet ook doorgeschoven worden, die kan prima op 10 of op rechts minuten maken wanneer Bergwijn, Berghuis, Klaassen, Borges, Godts, Concecao niet beschikbaar zijn.

7 augustus 2023 om 18:36

Zou eerder vol inzetten op een aantal goede verdedigers em daarna nog voor het middenveld en aanval maar de verdedeging is het grootste zorgen kindje en een type met het gif van martinez nico en alvarez

7 augustus 2023 om 12:58

Daar ben ik ook benieuwd na. Ik hoop ook echt dat iemand Rensch of Taylor wilt kopen.

Er moet echt wel wat gebeuren op het middenveld. Tot nu kan ik nog niet veel zeggen over de gekochte speler. Ik mis een winnaar achterin en middenveld...

7 augustus 2023 om 13:01

Idd de zwakste plekken zijn in mijn ogen ook Taylor en Rensch wanneer zij basis spelen. Zij laten continue zien of nog niet klaar te zijn voor het niveau of wellicht zit het er gewoon niet in. Ik had ze allebei verhuurd.

7 augustus 2023 om 13:08

Zowel Rensch als Taylor moet je er gewoon bijhouden, al is het maar voor de breedte. Linksback is een veel groter probleem. Afhankelijk van waar Berghuis komt te staan nog een 10 of rechtsbuiten en nog een spits

7 augustus 2023 om 13:11

Ik ook Fairplay, als we toch al schoon schip maken. Moet je afscheid nemen van Wijndal, Taylor, Sanchez, Rensch en met pijn in m'n hart Klaassen. Die is ook te ver terug gezakt in niveau, er is wel altijd een mooie functie bij Ajax na zijn carrière als voetballer.

7 augustus 2023 om 13:17

Cocqie denk je echt niet dat we beter afscheid kunnen nemen? Bij een goed bod zowel Rensch als Taylor maken ons niet beter, en in de toekomst ook niet.

7 augustus 2023 om 13:43

Taylor zie ik sowieso op de bank belanden dus die zou ik als backup houden voor 8 of 10. Rensch zal basisspeler worden dus dan moet je een basisspeler terugkopen die vele malen beter is dan Rensch. Maar ik vind de linksback positie problematischer dan de rechtsback

7 augustus 2023 om 16:39

Beide backs posities zowel links/rechts echt gewoon zwak. Het wordt zo echt een feestje voor snelle buiten spelers....

Er spelen nog 5 zwakke spelers die ik het liefst zie vertrekken. 4 backs en Taylor. Al is Taylor wel de enige die kan groeien.

7 augustus 2023 om 18:39

Als ze nu pas bewezen hebben het niveau niet aan te kunnen hebben ze daar dik 2 jaar over kunnen doen. Rench vind ik vaak nog slechter als taylor. En als rench een grote fout maakt haakt die gelijk geblesseerd af.

Prima bedrag voor Alvarez.
In mijn ogen de laatste topspeler van de oude garde die we enorm gaan missen bij Ajax. Vooralsnog houden we een jeugdteam met wisselende kwaliteiten over, waarbij alleen een Vd Boomen echte leiderschapskwaliteiten heeft.

Ik ga hem in ieder geval missen, succes bij West Ham topper!

Jammer, had stiekem gehoopt hem nog een jaar bij Ajax te zien. Bedrag is prima, hopelijk pakken ze nu snel door voor sutalo.

7 augustus 2023 om 12:56

Ajax heeft mijns inziens nog wel wat meer nodig dan enkel Sutalo. Alle linies ogen vooralsnog mager, zeker vergeleken met de succesjaren het laatste decennium, afgelopen seizoen hoort daar natuurlijk niet bij.

7 augustus 2023 om 13:00

Inderdaad, er mag nog een spits bij, een cvm en in de verdediging mag er op aller 4 de posities nog wel iemand bij. Maar dat gaat niet gebeuren verwacht ik.

7 augustus 2023 om 13:40

Waar is Kaplan?

7 augustus 2023 om 18:41

Ook afgelopen seizoen hoort daar bij. Omdat afgelopen seizoen een hoop inkomstem verdampt zijn door het niet halen van cl voetbal. Daardoor moet je onderandere eerst meer spelers verkopen en dan kopen en ook zullen de bedragen en salaris niet meer zo hoog zijn als afgelopen jaren en afgelopen seizoen.

7 augustus 2023 om 19:36

@jeffrey0487 Ik bedoelde dat het laatste seizoen niet hoorde bij de succesvolle jaren.

7 augustus 2023 om 12:57

Nou, ik denk dat dit beter is voor alle partijen. Alvarez was dan dit seizoen ook de absolute vedette geworden qua speelduur bij Ajax, leeftijd en gedrag (zag al wat afgelopen jaar doorschemeren) en dat past niet bij een dienende speler. Alvarez is goed in strijden, maar mag nooit de leider van Ajax zijn. Daarvoor is zijn gebrek aan inzicht en voetballende kwaliteiten te groot. Ajax begint met een schone lei en daar past zijn vertrek heel goed bij.

7 augustus 2023 om 13:56

Precies dit gevoel heb ik ook bij Kudus. Ja het is een goede speler, maar past mijn inziens niet in het plan wat nu getrokken wordt

goed onderhandelt. Als je ziet wat ze nu weer binnen krijgen aan verkopen! Nu hopen op een of twee goede versterkingen.

7 augustus 2023 om 13:30

Ja bizar hè? Alleen al 135 a 140 miljoen voor 4 spelers! De aankopen tot dusver hebben niet veel gekost, dus in de kas blijft ruimte voor goede versterkingen. Nu of desnoods in de winter, afhankelijk hoe het seizoen gaat lopen.

7 augustus 2023 om 18:44

Klopt niet helemaal. Als je kijkt dat je sowieso al 40 mil aan cl inkomsten mist moet van die 130 a 140 mil nog af. Dan nog transfers die ze zelf nog in termijnen moeten betalen de lonen. Dus valt best mee wat er overblijft. Al met al nog een hoop geld maar als je alles er nu weer doorheen jaagt en volgendjaar weer geen cl haalt dan is alles wat je de afgelopen jaren binnen geharkt hebt ook zo weer verdampt. En daar door mag onze sven ook niet met geld smijten van susan. Dat heeft schreuder al gedaan een half seizoen nou je ziet het. Gewoon weer terug naar de basis en opnieuw bouwen.

8 augustus 2023 om 10:07

Hoezo moeten gemiste inkomsten er af. Dat zijn geen uitgaven. Je telt ze ook als het wel inkomsten zijn. Ik heb het niet over verschil met verleden jaar, maar over pure verkopen. Prima gedaan.
Daarnaast zijn de salaris uitgaven ook duidelijk lager

Tja. Dubbel. Een gemotiveerde alvarez had ik graag behouden. Maar daar is geen sprake van. Tahirovic viel mij gisteren best wel mee, ik hoop dat we dit gemis een beetje gaan opvangen.

En nu doorpakken en Ziyech terughalen aub

7 augustus 2023 om 12:56

Ziyech? Ik zou toch eerder eens naar verdedigers/cvm-ers gaan kijken. Tuurlijk zou Ziyech mooi zijn, maar pas als we nog een potje hebben na de broodnodige aankopen.

7 augustus 2023 om 12:59

Je mist een aanvallende creatieve middenvelder vind ik. Iemand die met een steekpass iemand kan wegsturen. Berghuis kan dat maar is nog te wisselvallig

7 augustus 2023 om 13:03

Kingb. Cvm'ers? Die zijn er juist in overvloed. Er is op dit moment nog een creatieve 10, spits en centrumverdediger nodig. Andere posities pas weer als er wat verkocht wordt nog.

7 augustus 2023 om 13:03

Die is al op weg naar Besiktas. Ajax dient echt ervaring terug te kopen. Het was tegen Dortmund ook weer 'de mannen tegen de jongens' ... In iedere linie categorie 25-29 jaar met bewezen diensten. De tweede spits (pinch-hitter) achter Brobbey, op het middenveld een type Galasek en achterin ook een ervaren verdediger. Kwaliteitsverlies kan zo enigzins gedekt worden want laten we wel zijn het team dat er nu staat is kwalitatief minder dan vorig seizoen. Als je vertrokken en binnengehaald naast elkaar zet, is er 0 sprake van verbetering. Dat is zorgelijk (zeker zonder de aanvullende ervaring). Er zijn met het vertrek van Tadic, Timber, Kudus en Álvarez geen sterkhouders meer over. Wie neemt Ajax nu op sleeptouw als het tegen zit? Brobbey? Berghuis? Taylor? Rensch? ... Precies mijn punt!

7 augustus 2023 om 13:03

Dat zou ik niet doen. Rechtsbuiten, spits, linksback en rechts centrale verdediger heb je nodig.

7 augustus 2023 om 14:16

Ziyech zou ik juist niet terughalen. Heeft te lang stilgestaan. Is bovendien momenteel wat controverse rond zijn persoon, dus daar kan Ajax beter van wegblijven.
Ajax wil met een schone lei beginnen blijkbaar, dan moet je Ziyech ook niet terughalen

Een geweldig bedrag weer. Bedankt voor bewezen diensten, maar verder ga ik 'm niet missen!

Nu dit geld en dat van Kudus gebruiken om de broodnodige Sutalo - Ziyech - een linksback en backup spits meteen te halen. En meteen is dus vandaag

7 augustus 2023 om 12:58

Mag toch hopen dat in ieder geval de rcv voor dit weekend wel binnen is. Verwacht eerlijk gezegd niet dat Ajax voor Ziyech gaat. Forbs, Bergwijn zullen de flanken bezetten met daarachter godts en conceicao. Op 10 zal Berghuis staan die je ook niet gaat banken.

7 augustus 2023 om 13:27

Ik denk dat Sutalo pas eind aug naar Amsterdam komt. Dit ivm hun Europese voorrondes. Tot die tijd zal het behelpen blijven.

Berghuis op 10 is voetballend vaak wel oké, maar wat scorend vermogen zou lekker zijn. Bergwijn op 10 zou beter passen en dan Ziyech hangend vanaf rechts en Forbs/godts vanaf links.

Dit is een sportieve aderlating, maar wederom fantastisch financieel nieuws. Veel sterkhouders weg, maar vele miljoenen er voor terug. Met zoveel geld MOET er een kwalitatief sterk elftal bijeen kunnen worden geraapt.

Een mooi bedrag, maar ik ben bang dat het Steijn niet verder gaat helpen. Wat een leegte gaat Alvarez achterlaten in dat team!

Ajax-volgers, wie wordt genoemd als opvolger?

7 augustus 2023 om 13:09

De opvolger moet Tahirovic zijn. Maakt op mij tot nu toe geen mindere indruk dan Alvarez in het begin maakte, maar of het goed genoeg blijkt op de lange termijn valt te bezien.

Uiteindelijk mooie prijs, als het doorgaat, voor Ajax. Alvarez brengt natuurlijk gif in het spel, maar maakt mijns inziens nog teveel domme fouten.

Uiteindelijk een mooi bedrag voor Ajax. Nu heb je nog een kleine 4 weken om het te spenderen, zeker omdat Kudus nog weg zal gaan.

Is geen sierlijke voetballer, maar heeft wel zijn waarde bewezen.

Ai. Duidelijk te laag verkocht voor dé steunpilaar van Ajax. Dat zag je vorig jaar. Mét Alvarez werden punten gehaald. Zonder Alvarez zakte alles hopeloos in elkaar. Kan je zelfs nog beter Kudus missen dan Alvarez. Zo’n speler terug halen kost miljoenen en blijft een gok of die ook zo goed is. Relatief klein transferbedrag dat Ajax komend jaar ook weer CL incl inkomsten kan kosten. Had minimaal 50 moeten opleveren. Mogelijk nog een paar miln meer.

Alvarez gaat over een paar jaar voor 70 mln naar een topclub.

7 augustus 2023 om 13:19

Is voetballend te beperkt denk ik voor een topclub. Te laag vind ik ook overdreven 40 miljoen is toch een heel mooi bedrag voor deze speler.

Voor Ajax wel een heel belangrijke speler, ben benieuwd hoe ze dit op gaan vangen.

7 augustus 2023 om 13:23

Over een paar jaar.tijd van slavernij is voorbij ....edson wilde vorig jaar al verder kijken. Contract is dan niks meer dan een garantie op een mooie afkoopsom.

in mijn ogen goed nieuws, en goed onderhandeld. beter dat het nu is afgehandeld en niet pas op het laatste moment. kan er dan nu aub doorgeschakeld worden naar inkomende transfers... Adams van lillestrom zit ik net te bekijken, dat is toch wel een aardige beest voor in de spits. ik hoop zo erg op tagliafico, ik weet niet of hij zelf zou willen, maar dat is toch precies wat ajax mist, arteaga van genk zou een andere mooie optie zijn voor linksback. Centraal sutalo... daar gaan we allemaal toch min of meer van uit. rechtsback... zou een tete of veltman dan echt niet willen? van veltman weten we het, maar is er serieus naar gevraagd ? er is zoveel meer mogelijk, als je het aanpakt net als 2018.

Wat een bedragen lukt het Ajax toch telkens om binnen te harken, chapaeu hoor. Tegelijkertijd vind ik het ook absurd en zijn de bedragen 9/10 x te hoog. ik heb vaak het idee dat 25% van de transferinkomsten op conto van de goede naam die ze 5 jaar geleden hadden is te schrijven. benieuwd hoe de transfers van deze en de afgelopen 2 transferperiodes gaan renderen. Lijkt met sterk dat deze bedragen voor elke goede speler van Ajax neergeteld blijven gaan worden.

7 augustus 2023 om 13:11

Huh? 5 jaar geleden? Vorig jaar was natuurlijk slecht, maar het jaar ervoor ongeslagen in groepsfase CL en 4x (of 3x ivm corona) kampioen op rij.

Een slecht jaar doet gekke dingen met het geheugen.

10 augustus 2023 om 14:30

knap inderdaad van die eerste plek, niks over te zeggen. de 2 jaar ervoor werden ze 3e en ze zijn de afgelopen jaren een stuk minder dominant. Met mijn geheugen zit het helemaal goed hoor. Ben super realistische als het gaat over Ajax haar hegemonie sinds 2017/18, maar ik hoop dat je zelf ook wel zo realistisch kan zijn dat het Ajax van de afgelopen 3 jaar niet in de buurt komt van de 2 jaar ervoor?

Wil je zeggen dat de transfersommen voor bijv. Anthony, Bassey of nu weer Daramy gerechtvaardigd zijn... kan toch eerlijk zeggen dat de bedragen die neergelegd zijn niet marktconform zijn kijkende naar hun prestaties?

Erg jammer dat hij weg gaat. Vond hem altijd lekker fel en gaf alles voor Ajax. Voetballend wat minder..

Prima 40m voor Alvarez. Ik ga hem wel missen. Vele vinden hem een simpele houthakker al vind ik dat zelf overdreven. Hij is ook nooit gehaald om tiki taka voetbal te spelen. Geweldige strijder en was gewoon een belangrijke steunpilaar. Aan zijn drive en toewijding aan Ajax kan je gewoon niets op aan merken. Een top gozer en ik wens hem alle success toe bij West Ham.

Weer een mooie transfer gemaakt door ene Ajax speler. Weer een mega opbrengst. Financieel lijkt het allemaal niet op te kunnen.

Nu snel een goede verdediger halen en het kan een mooi seizoen worden.

Prima. Verdiende transfer en goeie som geld. Zeker goede speler voor West Ham, maar vraag me af of hij daar echt past. Ze kunnen daar volgens mij beter wat creativiteit gebruiken dan een Mexicaanse sloper.

"Wordt bevestigd door Mike Verweij"

Haha, die gek leest gewoon de tweets van Romano. Zelf is hij uitgespeeld

We gaan Alvarez bijzonder missen. Gehaald als opvolger van De Ligt die na een seizoen uiteindelijk toch vooral van waarde was als controleur. Hij bleek een belangrijke schakel als controleur voor de restverdediging. Het is hem van harte gegund deze mooie stap te maken.

Wat heeft Ajax, met aanstande verkoop van kudus erbij, toch weer een hele hoop geld verdiend. En ook de salarishuishouding opgefrist.
Maar goed, financiën op orde is natuurlijk fijn, maar uiteindelijk gaat het om succes op het veld en zal ajax zijn selectie echt nog moeten versterken.
Want een zak geld heeft nog nooit een doelpunt gescoord :-)

7 augustus 2023 om 13:25

Een zak geld niet maar wel een speler die je voor die zak geld kan halen. Ajax moet trouwens helemaal niks.

Prima bedrag wat Ajax voor Alvarez krijgt. Ik ga hem zeker missen bij Ajax. Niet de meest verfijnde en sierlijke speler, maar wel iemand die belangrijk was voor Ajax. Pakte alleen ontzettend veel kaarten en was een rotzak in het veld, maar dit soort spelers heb je ook wel nodig in je team. Jaren terug kon ik mij bij PSV bijvoorbeeld ergeren aan Toivonen en van Bommel, maar Ajax had zelf later soortgelijke spelers met o.a. Alvarez, Martinez, Antony (kon ik mij ook vaak aan ergeren) en Tadic en vond ik het prima. Ben benieuwd wat Ajax allemaal nog op de transfermarkt zal doen. De transfer van Kudus zal ook wel binnen 1 week rondkomen verwacht ik, dan heb je voor Alvarez en Kudus samen toch zo'n 75 tot 80 miljoen binnengehaald en dat geld moet deels wel geïnvesteerd worden in nieuwe spelers. Het liefst een rechtsback (hopelijk weet Ajax Sanchez nog te verkopen deze transferperiode), een centrale verdediger (denk eigenlijk niet dat het Sutalo zal worden ook al was Steijn gisteren positief), een linksback (proberen om Wijndal te verkopen), een nummer 10 en een extra spits.

Mooi bedrag voor zijn kwaliteiten. Ook de juiste tijd voor vertrek, nu is er helemaal geen excuse om te herinvesteren in vooral de verdediging. De gehele achterlinie komt momenteel meer dan tekort. Rench is dramatisch, Aertssen is niet exceptioneel, Hato is nog veels te licht, Wijndal geen niet goed genoeg.

Een goed bedrag, wij gaan hem zeker missen.
Alvarez bedankt dat wij hebben kunnen genieten want jij was in mijn ogen een strijder en een rots in de branding die door het gaatje ging en daar hou ik van.
Het ga je goed.

Dus 40 miljoen plus nog bonussen. Wederom een heerlijk bedrag voor een speler die weg wil. Natuurlijk komt niet alles in 1 keer binnen en gaat er nog veel af aan andere zaken, maar dit is toch weer fijn nieuws.

Mooi en aardig allemaal, die bijeengeharkte 150-175 miljoen voor uitgaande transfers, maar Ajax is nu fysiek wel zo'n beetje uitgekleed. Hoe wil je in vredesnaam ergens om meedoen wanneer Rensch, Hato, Wijndal, Salah-Edine, Taylor en/of Tahirovic fysiek zwaar te kort schieten? Dan heb je het over het verdedigende deel van je elftal. En of er tijdens de oefenwedstrijden iets duidelijk is geworden, is dat Ajax de doelpunten alsmaar makkelijker om de oren krijgt. Een conclusie luidt dan ook dat als je behalve Tahirovic, die andere 4 in je elftal hebt, je geen enkele prijs gaat pakken. Hato zou ik houden. Maar wel met drie echte verdedigers om hem heen. Medic is nu al een meerwaarde, dus dat maakt het probleem alsmaar duidelijker en meer zichtbaar. Daarom begrijp ik niet helemaal dat er, naast de interesse voor Sutalo, niet naarstig gezocht wordt naar backs ala Tagliafico. Want dat zijn de twee plekken waar Ajax direct vervangers moet zien te vinden. En geen gelul van dat er niks kan worden gekocht, want met de vorige zomerse transferperiode is er minimaal zo'n 375 miljoen binnen geharkt. En daarbij, wil je gokken met 70 miljoen startgeld CL volgend seizoen???

7 augustus 2023 om 14:01

Als Ajax met deze backs het seizoen in gaat dan maakt het oprecht niet uit of je Sutalo, Spertsyan en zelfs Ziyech binnenhaalt, dan gaat het gewoon een klote seizoen worden. Ik snap dan ook echt niet dat dit niet bovenaan de prioriteitenlijst staat. Ik zie het al helemaal voor me hoe de rode lopers uitgerold worden voor Paixao, Jahanbaksh, Karlsson, Lang en Bakayoko. We hebben tussen 2019 en 2022 gezien hoe belangrijk het is om fatsoenlijke backs te hebben.

7 augustus 2023 om 14:24

Las net dat Ajax een bod van ruim 7 miljoen heeft neergelegd bij het Amerikaanse Cincinnati FC voor de Argentijnse Barreal. Kan ook linksback spelen. Ajax zou 75% van de transferrechten krijgen, de resterende 25% blijven in het bezit van zijn ex werkgever Velez Sarsfield. Volgens Argentijnse en Amerikaanse media schijnt de transfer zo goed als rond te zijn. Dan zou het probleem van de linksback positie zijn opgelost. En dan gaan we naar rechts;-)))

7 augustus 2023 om 14:32

Zou erg goed nieuws zijn, mag ik weten wat de bron hiervan is? Voor rechts vrees ik eerlijk gezegd wel. Ik heb nog niet eens een gerucht gehoord tot dusver dat ze bezig zijn met een rechtsback en zelfs een groot deel van de supporters lijkt (onbegrijpelijk genoeg) wel content met Rensch

7 augustus 2023 om 16:11

Kunnen ze beter voor Valentin Barco gaan van Boca Juniors en dan samen met Valentin Gomez van Vélez Sarsfield (lcv), dan komt er geen Bakayoko of Paixao meer langs , bovendien voetballend en opbouwend beide erg goed

Mooi bedrag voor een speler als Alvarez. Geen sierlijke voetballer, maar wel een type die je nodig hebt in je elftal.

Hopelijk kan Ajax met dit geld weer een paar pareltjes uit Noord en Zuid-Amerika halen. De spelers die Ajax de afgelopen jaren daar vandaan heeft gehaald hebben toch behoorlijk wat geld opgeleverd.

Meningen duidelijk erg wisselend onder Ajacieden. Ik ga hem wel missen. Natuurlijk niet de mooiste voetballer maar voor mij wel het toonbeeld van karakter. Na zo'n moeilijke start zowel prive als op het veld zichzelf toch mooi naar een dragende speler geknokt. Aan inzet heeft het nooit gelegen bij hem in ieder geval, en dat was zeker afgelopen seizoen een verademing naast veel spelers die helaas nog geen 50% van deze energie erin gooien. Daarnaast als een van de weinige spelers een wapen met hoekschoppen. Ik hoop dat er een vervanger gaat komen, als het echt zo is dat we hiervoor gaan gokken op Tahirovic spreekt dat wel weer van enorm weinig ambitie, ik ga me dan echt afvragen of deze club uberhaupt wel ambitie heeft (na eerder de keuze op deze trainer en de tot nu toe binnengehaalde versterkingen).

Varela van Boca heeft zojuist getekend bij Porto voor 12 miljoen. Waarom heeft Ajax hier geen lijntje naar uitgegooid vraag ik me zelf dan af.

Hij heeft zijn waarden bewezen bij Ajax , mooie stap voor hem om nu zijn kunsten te laten zien in de Pl.
Ik ben altijd wel een voorstander van een speler ala Davids, Wouters , Chivu, Martinez en zo.
Dit Ajax mist een echte leider, dat blijkt wel met het aanwijzen van een aanvoeder. Het zou mooi zijn als Sven een type speler aantrekt als de spelers die ik hier boven noem.

Het ga je goed Edson! Heeft altijd alles gegeven voor Ajax, niet de meest ideale voetballende 6 maar absoluut z'n stempel gedrukt.

Fijn iedereen wist dat hij een stap wou maken en dat komt nu mooi uit met een goed bedrag.
Het is geen geweldige voetballende 6, maar de laatste 3 jaar waarin Alvarez niet speelde was dat wel heel duidelijk te zien. Ajax was vooral in de as een compleet ander elftal en heel erg aantastbaar zonder hem. We gaan hem enorm missen.

Fijn voor deze jongen en zijn gezin. In het buitenland ligt het salaris veel hoger en wie weet een opstap naar een topteam. Verwacht dat West Ham veel plezier aan Edson zal hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren