Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stug West Ham moet uiteindelijk toch buigen voor Leverkusen na gouden wissels

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League een belangrijke zege geboekt. In de BayArena in Leverkusen was het net te sterk voor West Ham United: 2-0. Zoals zo vaak dit seizoen, vielen de treffers pas laat in de tweede helft. Invaller Jonas Hofmann maakte de openingsgoal, waarna Victor Boniface de eindstand bepaalde. Leverkusen kan hierdoor met een lekker gevoel richting de kampioenswedstrijd van dit weekend.

Bij Leverkusen had trainer Xabi Alonso wederom plaats in de basisopstelling voor Jeremie Frimpong. Bij West Ham kon Mohammed Kudus rekenen op een plek bij de eerste elf. Edson Álvarez ontbrak in de selectie vanwege een schorsing.

De intenties van West Ham waren al vrij snel duidelijk. De ploeg zakte voornamelijk in en hoopte via Kudus en Michail Antonio in de omschakeling gevaarlijk te worden. Leverkusen had moeite om een doorgang te vinden, maar kreeg via Patrik Schick en Amine Adli toch enige mogelijkheden. Lukasz Fabianski oogde scherp en had steeds een antwoord op de pogingen van Leverkusen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Halverwege de eerste helft zorgde Lucas Paquetá voor het meest besproken moment van de eerste helft. De Braziliaan was zijn frustraties niet meer de baas en haalde hard door op Adli. De Duitsers wilden rood zien, maar de arbitrage deed het voorval af met een gele kaart. Even later stond Paquetá ook nog op de tenen van Florian Wirtz, maar ontsnapte hij aan zijn tweede gele kaart. Paquetá is door zijn gele kaart desondanks geschorst voor de return van volgende week.

West Ham hield zich in de eerste helft vooral bezig met verdedigen en kwam niet veel verder dan een mogelijkheid voor Kudus, die Lukás Hrádecký aan het werk zette. Ook in de tweede helft hadden de Engelsen weinig aanvallende intenties. Bij Leverkusen ging het in het tweede bedrijf ook steeds moeilijker en leken de meesten met hun hoofd al bij het aanstaande kampioensfeest. Bij winst op Werder Bremen zou de champagne dit weekend al ontkurkt kunnen worden.

Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg nog wel een aardige mogelijkheid om de score te openen. Alejandro Grimaldo kwam met een technisch hoogstandje knap langs zijn tegenstander en zette vlak voor de achterlijn de bal voor. Schick kopte de bal snel richting het doel, maar Fabianski reageerde adequaat en kon de bal over de lat tikken. In het restant ging Leverkusen op zoek naar een gaatje in de Engelse defensie.

Dat gaatje werd een kleine tien minuten voor tijd gevonden. Uit een corner van Grimaldo werd de poging van invaller Boniface nog gekeerd, maar de afvallende bal werd in een keer uit de lucht genomen door Hofmann: 1-0. Leverkusen was daarna zelfs nog dicht bij de tweede treffer, maar de poging van Jonathan Tah werd van de lijn gehaald.

Die tweede treffer viel uiteindelijk toch. Op aangeven van Hofmann luisterde ook Boniface zijn invalbeurt op met een belangrijke treffer, waardoor de uitgangspositie in de return aanzienlijk beter is voor de Duitsers. Volgende week donderdag vindt de return plaats in Londen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na de ruime nederlaag van liverpool lijkt leverkussen nu toch wel de favoriet..

11 april 2024 om 23:00

Waren ze ook al met Liverpool. Verschil is dat Bayer al kampioen is en Liverpool nog vol aan de bak moet in de competitie. Liverpool wilt liever kampioen worden in eigen land dan de Europa League winnen. Tenminste zo denk ik erover.

Wat zijn die Engelse ploegen relatief aan hun budget toch eigenlijk kansloos. Spelopvatting van Gibraltar. Gelukkig wordt het niet beloond.

11 april 2024 om 23:04

Engels voetbal is allemaal gekocht. Tot de megadeals met Azië in de jaren 90 stelde het geen fluit voor. En dat zie je qua voetbal idee nog steeds.

11 april 2024 om 23:10

Wat een bullshit. Je toont maar weer aan dat je zomaar dingen roept zonder de statistieken erop na te kijken. Van de finales voor 1990 stond er in ongeveer 1/3e van de wedstrijden een Engelse ploeg.

11 april 2024 om 23:22

@oenieboy haha City niet gezien paar dagen terug? Verder laat je in 1 comment zien heel weinig van voetbal te begrijpen.

12 april 2024 om 00:34

@ss96: vertel...wat heeft City precies laten zien waaruit blijkt dat het geen gekochte club is? Hadden ze 11 Engelse jeugdspelers op het veld? Oenieboy heeft gewoon gelijk: dat soort walgelijke Engelse nepclubs zijn,als je kijkt naar de achterlijke bedragen die er in gepompt worden, echt heel matig.

12 april 2024 om 11:01

En-Nesyri, hoe kom jij bij die statistieken? Er zijn zat docu's die mijn statement bevestigen of zoek even de europacup wikipagina op. Dan zie je vooral Liverpool (en Leeds). In de Champions League stond er 9 keer een Engelse finalist t/m 2005. Vanaf 2005 zijn er 10 Engelse finalisten, wat mijn verhaal compleet onderschrijft.

12 april 2024 om 13:56

@Oenieboy Uhm hoe kom ik bij de statistieken... Je kijkt gewoon naar de finalisten van voor 1990 zo moeilijk is dat toch niet? Een snelle berekening en voila 30% waren Engelse clubs... Je bevestigt maar weer eens dat je geen verstand van voetbal hebt, mijn god... Sinds wanneer is de CL van start gegaan? En wat was de voorganger van de CL? Je bent op dit moment namelijk leugens aan t verkondigen.

12 april 2024 om 14:04

@Oenieboy Speciaal voor jou, omdat je moeite hebt met statistieken. Champions league finales voor 1990 waarin een Engelse clubs finalist was:- 1967: United vs Benfica- 1974: Bayern Munich vs Leeds United- 1977: Liverpool vs Borussia Monchengladbach- 1978: Liverpool vs Club Brugge- 1979: Nothingham Forrest vs Malmo- 1980 Nothingham Forrest vs HSV- 1981 Liverpool vs Real Madrid- 1982 Aston Villa vs Bayern Munich- 1984 Liverpool vs AS Roma- 1985 Liverpool vs JuventusLeuke sidenote: Van al deze finales hebben de Engelsen er maar 2 verloren. Leeds in '75 en Liverpool in '85. Er stonden tot en met 2005 twaalf Englese clubs in de finale. Maar jouw punt was overigend voor 1990, waarom je opeens het jaartal verschuift naar 2005 is mij compleet onduidelijk. Waarschijnlijk voor damage control aangezien je door de mand bent gevallen...

13 april 2024 om 21:34

Lekker agressief en respectloos reageren, jij komt er wel. Daarnaast heb ik 2005 genomen omdat het Engelse voetbal toen zijn huidige status begon te bereiken. In de jaren 90 begon het geld pompen in de PL. En iemand die niet snapt dat de voorganger van de CL de europacup was, daar hoef ik geen discussie mee te voeren. Zeker niet op deze toon. Fijn weekend knulletje.

11 april 2024 om 23:15

Bizar he, zet de lage middenmoot tot degradanten in de Conference League en ze bakken er niks van. EPL wordt vaak veel te veel overschat.

11 april 2024 om 23:21

Haha zet die van iedere competitie en die bakken er ook niets van, vandaar dat ze middenmoot/degradanten zijn Einstein...

11 april 2024 om 23:24

Kopen die ook elk jaar voor 50-150 miljoen in?

11 april 2024 om 23:27

Dat is niet relevant, je hebt het over dat ze overschat zijn en dat als je de middenmoot/degradanten in de Conference League zet, ze er niets van bakken. Dat kan je van elke competitie zeggen.

11 april 2024 om 23:30

De PL is inderdaad overschat. Kijk hoeveel er uit wordt gegeven vergeleken met andere competities, dan zijn de prestaties ontzettend mager.

11 april 2024 om 23:36

Hoezo zijn de prestaties ontzettend mager.... Europees is alleen Spanje echt beter, doen het harstikke prima afgelopen jaren met CL, EL en Conference League overwinningen, maar goed, wie het niet wil zien, zal het ook niet zien.

11 april 2024 om 23:42

Ach laat ze joh. Engeland heeft vorig seizoen 2 van de 3 Europese prijzen gepakt. Dat zegt al genoeg lijkt mij.

11 april 2024 om 23:47

Eens, het is trekken aan een dood paard met sommige.

12 april 2024 om 00:01

West Ham heeft vorig seizoen nog de Conference League gewonnen. Het is ook de nummer 1 van Duitsland tegen de nummer 7 van Engeland hè? Het is nou niet zo dat Leverkusen een matige ploeg is.. City en Arsenal hebben beide gelijk gespeeld tegen Bayern en Real Madrid. Aston Villa heeft gewonnen. Alleen Liverpool is er hard afgegaan vanavond maar die speelden ook niet met hun sterkste 11..

12 april 2024 om 08:35

Het gaat me niet om de topploegen in Engeland, die zijn zo schathemeltje rijk dat ze wel goed moeten zijn. Maar de nummer 12 tot en met 20 in Engeland komt om in de centen en wat ze daar tegenover zetten is gewoon heel mager. En dat je als West Ham zo'n onbenul als Moyes aanstelt kan toch ook niet meer in 2024 joh. Ze moeten in Engeland gewoon geld bieden aan mensen uit het buitenland om uit te leggen hoe voetbal werkt.

En ja, ze wonnen de Conference League, nou mag het, die wonnen wij ook bijna, met Cyriel Dessers in de spits.

12 april 2024 om 09:40

Op dat moment was Feyenoord gewoon de kampioen van Nederland en West Ham eindigde 14de in de PL.. dus zo vanzelfsprekend was dat niet.. ik zie de nummer 14 van een andere competitie, niet de Conference League winnen.

12 april 2024 om 09:41

Won Sevilla niet de EL als nummer 12 ofzo?

Maar goed, je hebt ook wel een punt, maar kijk ff het verschil in budgetten, 14e of niet. West Ham koopt ff Kudus, een van de smaakmakers van Ajax.

12 april 2024 om 09:53

Frankfurt won de EL ook als nr 13 van de competitie.

12 april 2024 om 12:48

Frankfurt eindigde 11de maar punt blijf hetzelfde. Kan idd wel vaker voorkomen. Sevilla 12de idd maar die blijven toch wel een geval apart in de EL haha. Maar jullie hebben gelijk..

12 april 2024 om 10:52

De premier league heeft gewoon prioriteit over de Europa league. Deze competitie wordt pas serieus genomen vanaf de halve finale.

Heerlijk weer de muur gebroken!
Mooi dat het daarna og 2-0 werd.

In de eventuele halve finale mogelijk een nieuwe muur in de vorm van As Roma

Tja schoten 30 om 1 balbezit rond de 75% dat zegt toch alles over dit Leverkusen dit seizoen. Wat ren machine en na minuut 80 lijkt het nog een tandje hoger te gaan. Trippletta is coming..

Wou West Ham überhaupt wel aanvallen vandaag haha. Hebben helemaal niks gecreëerd vandaag en het was alleen maar met zijn alle verdedigen. Lukte nog aardig lang maar dan kregen ze gelukkig de deksel op de neus. Leverkusen bezig aan een waanzinnig seizoen. Alonso kan gewoon 3 prijzen winnen terwijl Leverkusen er maar 2 heeft in hun hele historie. Dat is pas geschiedenis schrijven!

Dat je vanuit open spel op een gegeven moment gewoon met alle 11 spelers in je eigen 16 staat geeft wel aan wat de intenties waren vandaag van The Hammers. Het is een manier van spelen maar ik ben altijd blij wanneer het niet wordt beloond. Dan heeft WHU ook nog eens een veel hoger budget dan Leverkussen..

Ik snap dat WHU niet wou verliezen maar iets meer dan dit hadden ze wel kunnen laten zien toch? Desondanks wint het voetbal het toch en is de kans groot dat Leverkussen doorgaat.

Wat een lelijk betonvoetbal legt West Ham op de mat. Terechte zege van Leverkusen. Daar zit altijd een idee achter. Hopelijk wint Leverkusen de EL, BL en DFB Pokal

12 april 2024 om 15:07

Ze spelen sowieso zwaar ondermaats in mijn ogen.
Je hebt met Ward-Prowse, Paqueta, Bowen, Kudus voldoende goede voetballers die je op kan stellen. Daarnaast nog een Soucek of Alvarez voor de controle en backs die er aardig over heen kunnen (coufal en Emerson).

Areola normaliter ook goed, maar nu geblesseerd. Prima elftal hoor. In de breedte misschien alleen niet en qua spits is het ook mwah. Ings is matig en Antonio is aardig op leeftijd aan het raken (werkt zich wel kapot en is erg sterk).

12 april 2024 om 19:02

Tsja Moyes is gewoon van het betonvoetbal. Niet gek dat Haller, Felipe Anderson, Yarmolenko etc. niet meer rendeerde toen Moyes kwam. Hij houdt meer van lelijke voetballers die hard werken. Doe mij maar Leverkusen



Niets gezien helaas, maar het gaat wel zo nu en dan wel wat lastiger bij Leverkussen, maar wat een geniaal seizoen maken die mee zeg! Bizar!

Uitgebalanceerd team en als ze na dit seizoen nog wat smaakjes erbij kunnen krijgen (en niemand laten gaan), dan hebben ze toch wel een uitstekend team voor de CL ook volgend jaar hé?

Velen nog (piep)jong en talentvol. Met wat uitschieters naar boven als Hradecky (zou je nog kunnen vervangen), Tah, Hofmann, Schick Grimaldo, Xhaka en Andrich bijvoorbeeld. Maar de rest is nog relatief jong.

Zeer knap, nog steeds ongeslagen. Ik zie ze zomaar de (mini) treble pakken hoor! El,beker en Buli. Heerlijk team!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren