Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Raiola sluit kandidatuur FIFA-voorzitterschap niet uit

Laatste update:

Mino Raiola overweegt zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de FIFA. De Nederlandse Italiaan is al jaren een van de belangrijkste zaakwaarnemers in voetballand en heeft genoeg van de ‘dictatuur’ van Joseph Blatter. Hij gaat voor een grote schoonmaak binnen de wereldvoetbalbond. Hij voelt een 'diep verlangen om Blatter te vloeren.' Prins Ali Bin Al Hussein en Jerome Champagne zijn tot dusver de enige officiële kandidaten. De status van de kandidatuur van David Ginola is vooralsnog ietwat onduidelijk.

/

“Ik wil als een olifant door de porseleinkast, van Noord-Korea naar Zuid-Korea”, vertelt Raiola, zaakwaarnemer van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli en Gregory van der Wiel, in de Volkskrant. “Ik word al kotsmisselijk als ik eraan denk dat Blatter wordt herkozen.” Raiola heeft al het nodige voorwerk gedaan. Hij besprak zijn mogelijke kandidatuur met KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag en bezocht ongeveer twintig Europese bonden en twee associaties buiten Europa om de stemming te peilen.

Raiola heeft, net als iedereen, tot 29 januari om zich officieel aan te melden. Hij moet dan verzekerd zijn van zeker vijf bonden die hem steunen. Dat is volgens de belangenbehartiger geen enkel probleem. “Als de bonden die hebben toegezegd hun belofte nakomen.” De eventuele campagne voor de verkiezing op 29 mei kost de Nederlandse Italiaan tussen de één en vijf miljoen euro, zo heeft hij berekend. “Maar dat geld heb ik er wel voor over.”

Raiola heeft flinke plannen als hij zijn kandidatuur daadwerkelijk gaat doorzetten én wordt gekozen als opvolger van Blatter, die al sinds 8 juni 1998 de hoogste sportbestuurder van de FIFA is. Onder meer: het toelaten van burgerrechters bij het oplossen van geschillen, verhuizing van het hoofdkantoor uit Zwitserland (met zijn bankgeheim), de macht terug naar de nationale bonden en totale openbaarheid van bidbooks bij de kandidatuur voor de organisatie van WK's.

Wie heb jij liever als voorzitter van de FIFA?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier wordt op de 1 of andere manier niet blij van. Punten wat hij wil veranderen horen zich goed aan.

23 januari 2015 om 08:14

Had niet gedacht dat er iemand erger te vinden was dan Blatter. Petje af voor hem

23 januari 2015 om 10:55

Er is nog steeds geen grotere boef dan Blatter, ook Mino Raiola niet. Ik neem aan dat een overgroot meerendeel hier het hele artikel, van een ruime anderhalve pagina in de Volkskrant, niet heeft gelezen. Ik ben geen fan van Raiola, maar zijn visie betreffende de Fifa is echt juist in mijn ogen. Hij beschrijft precies de pijnpunten, niet alleen Blatter, die mij ook een doorn in het oog zijn en hij laat in niets doorschemeren dat hij uit is op de 'macht'. Juist die macht wil hij enorm afzwakken en beter verdelen.

Hij zou het zelfs beter vinden om het hoofdkantoor naar Nederland te halen ipv achter het Zwitserse rookgordijn. Het is inderdaad nog af te wachten in hoeverre hij dit doorzet, maar ik juich het toe. Mino Raiola is een minder grote boef dan Blatter en consorten.

23 januari 2015 om 11:21

Ik weet niet zo heel veel van het wereldje waarin Raiola zich bevind. Maar wat heeft hij ooit echt fout gedaan dan?

23 januari 2015 om 11:44

Laten we niet vergeten dat deze man een meester manipulator is. Hij zegt precies wat anderen willen horen, net zoald hij nu precies zegt wat het publiek wilt horen. Daar heeft hij zijn werk van gemaakt en is daar verdomd goed in. Echter omdat we met deze verkiezingen toch altijd kiezen moeten tussen het minst kwade van kandidaten, zal ik voor hem gaan. En dan kijken of hij zijn beloftes nakomt. Zolang hij dat doet maakt mij zijn geheime agenda niet zoveel uit.

23 januari 2015 om 08:16

Probleem met die man is dat hij zelf redelijk overtuigd is dat zijn leven in het dienst staat van anderen, maar in de praktijk toch steeds weer blijkt dat het toch vooral draait om Mino. Zijn grote mond en zelfvertrouwen hebben hem ver gebracht, zelfs Zlatan is zwaar onder de indruk van zijn ego, en dat is hij verder van niemand. Het zou interessant zijn als hij zijn ongetwijfeld enorme netwerk eens inschakelt voor het algemene belang van de sport, maar iedereen weer dat hij minstens net zo gevoelig is voor geld als Blatter. Hij zal het moeiteloos beter kunnen doen dan Blatter, maar om genoemde hervormingen door te kunnen vormen worden veel kwaliteiten gevraagd. Ik zie hem inderdaad wel als een olifant door een porseleinkast gaan omdat hij totaal niet bang is om tegen elke scheen te schoppen die daarom vraagt. Maar dan moet er ook wat nieuws op poten worden gezet. Dan is het dus een kwestie van de juiste mensen om je heen verzamelen die het kunnen uitvoeren. En dan kunnen we nu al invullen dat het met zijn vriendjes opnieuw een grote cosa nostra wordt. Zou natuurlijk kortzichtig van ons zijn om hem ineens te zien als een grote verlosser, of meest geschikte kandidaat. In van Gaal zijn termen als we een profielschets zouden maken van de juiste man voor die functie, zou hij de top duizend van geschikte kandidaten niet halen. Maar als er maar 2 uitdagers zijn kan hij er zomaar een goede gooi naar doen.

23 januari 2015 om 11:57

Mag hij dan als nog (mocht hij het worden) de belangen van zijn spelers bemachtigen?

Dan komt de grootste boef aan de macht.

23 januari 2015 om 08:06

Het zou fantastisch zijn als mino het wordt!

23 januari 2015 om 09:49

voor wie? Geld zal het allebelangrijkste worden... en aangezien Nederland een klein landje is zijn we dus "fucked" :-)

Ik hoop dat er iemand voorzitter wordt die het voetbal het belangrijkst vind maar denk dat ik heel lang kan blijven dromen als ik die kandidatenlijst zo zie.. :-)

23 januari 2015 om 11:16

De grootste boef is nu aan de macht.

Ik ben echt niet voor Raiola; maar wanneer je van heel slecht naar iets minder slecht gaat is het nog steeds vooruitgang.

23 januari 2015 om 14:11

en wie zegt dat Raiola minder slecht is. Ik denk dat voor Nederland Blatter minder slecht is.

Hahaha dat zou een mooie stunt zijn. In iedergeval 100x beter als die Blatter!

23 januari 2015 om 08:43

DAt het niet veel slechter kan dan Blatter kan ik wel geloven maar Raiola 100x Beter is ook maar de vraag. Deze man roept nu dingen die iedereen graag wilt horen. Maar ook bij deze man krijg ik vaak de indruk dat tussen het gesproken woord en zijn werkelijke agenda een wereld van verschil zit.

23 januari 2015 om 09:36

Precies. Daarnaast, hij is zaakwaarnemer. Ik voorzie al weer een nieuwe vorm van corruptie

Raiola begint zichzelf een beetje te overschatten. Bovendien kan ik me moeilijk voorstellen dat een slinkse vent als hij ineens heel integer een einde gaat maken aan corruptie

23 januari 2015 om 09:39

Je kan zeggen wat je wilt.
Maar van een pizza bakker naar een succesvolle zaakwaarnemer.
En dan uiteindelijk de baas van de fifa worden.
Aan doorzettingsvermogen geen gebrek bij Raiola.

23 januari 2015 om 09:52

Hij studeerde anders wel rechten toen ie bij z'n vader in de zaak werkte. Had z'n eerste bedrijf al op z'n 20e dus het is niet alleen doorzettingsvermogen geweest.

23 januari 2015 om 10:17

Mensen vergeten wel is dat Mino er hard voor heeft gewerkt en nog steeds doet. Daarnaast is hij ook de beste in zijn vak. Kun je zeggen wat je wil, ik zou willen dat ik in zijn schoenen stond of ook alleen maar in de buurt ervan.

23 januari 2015 om 10:36

Heeft hij al een boek uitgebracht? Zou ik graag willen lezen. Ook zal ik best eens een keertje een Schultenbrautje met hem willen drinken. Misschien dat hij dan nog een leuke club voor mij kent in Vietnam ofzo.

23 januari 2015 om 10:46

Ken jij deze man buiten de nieuwsberichtjes op VZ en stemmingsmakerij bij VI? Waarom is hij zichzelf aan het onderschatten

Wat een baas Is die vent.

23 januari 2015 om 11:58

Nope ... Is ibrahimovic waar je het over hebt.

Blatter for president! Why change a winning team haha

23 januari 2015 om 08:22

Winning team? Er zijn alleen maar verliezers in de beslissingen van de Fifa.

23 januari 2015 om 08:48

Blijkbaar zijn er ook winnaars van die doen Blatter elke keer weer herverkiezen. Dat dat via corrupte wegen gaat is ook wel duidelijk maar goed. En ook ik zou Raiola verkiezen boven Blatter maar of zakenwaarnemers als Raiola het algemeen belang van het voetbal dienen? Ik denk het niet.

23 januari 2015 om 09:16

Dat is altijd een grote minderheid. Niemand is gebaad bij een WK in Qatar behalve de mensen uit Qatar zelf om maar even een voorbeeld te noemen.

23 januari 2015 om 17:26

Nee dat zie je verkeerd. Het is een democratie bij de fifa. Dus dat betekent dat je bij meerderheid gekozen wordt. Wie de meeste stemmen krijgt wordt voorzitter.
Blatter heeft een aantal werelddelen in zijn zak zitten waardoor europa eigenlijk niets te vertellen heeft. De andere werelddelen hebben net zoveel stemkracht als europa en die vinden Blatter geweldig dus ......

Haha Mino Raiola als ik die naam zie staan word ik zelf meestal misselijk. Maar in dit geval zeker niet! Haha, je gaat van de ene boef naar de andere maar slechter als blatter kan gewoon niet. Dus het is hoe dan ook een verbetering. Daarnaast blijft het een Nederlander dus misschien heeft het hier een daar een voordeel?

23 januari 2015 om 10:53

Ik neem aan dat een overgroot meerendeel hier het hele artikel, van een ruime anderhalve pagina in de Volkskrant, niet heeft gelezen. Ik ben geen fan van Raiola, maar zijn visie betreffende de Fifa is echt juist in mijn ogen. Hij beschrijft precies de pijnpunten, niet alleen Blatter, die mij ook een doorn in het oog zijn en hij laat in niets doorschemeren dat hij uit is op de 'macht'. Juist die macht wil hij enorm afzwakken en beter verdelen.

Hij zou het zelfs beter vinden om het hoofdkantoor naar Nederland te halen ipv achter het Zwitserse rookgordijn. Het is inderdaad nog af te wachten in hoeverre hij dit doorzet, maar ik juich het toe. Mino Raiola is een minder grote boef dan Blatter en consorten. En wie weet zit er nog een baantje voor Zlatan in na z'n carrière

Klinkt allemaal heel leuk maar toch vertrouw ik deze pizzabakker voor geen meter

Wat een mafkees. Als hij het zou worden, zou het ook een enorme aanfluiting zijn. Van wat ik gehoord heb van ze, hoop ik op die fransman. Maar ik heb zo een gevoel dat het weer Blatter word......

23 januari 2015 om 08:34

Die prins uit Jordanië is ook niet verkeerd.
Heeft wat betekent voor het vrouwenvoetbal en Aziatische voetbal.

Haha, dit is plan B van het regime van de FIFA.

Ik zit ik toch weer te twijfelen.. Kan Michael van Praag zich alsjeblieft aanmelden.

Deze heeft met eigen spelers wel een belang bij het veranderen van de regels. Ben bang dat hij het voor zichzelf wel het beste zal maken. Blatter is niet goed maar er moet niet ten kostte van alles een vervanger komen die net zo slecht zo niet slechter is. Ken de organisatorische kwaliteiten van de man niet maar ik betwijfel dat het een goede voorzitter kan zijn.

23 januari 2015 om 09:35

Als hij het wordt zal hij daarmee toch moeten stoppen. Dubbele belangen mag natuurlijk nooit. Althans zou je zeggen. De Fifa van de afgelopen tijd heeft daar natuurlijk wel een handje van

Geef je verder wel gelijk. Ik heb helemaal geen vertrouwen in een persoon als Raiola. Doet tot nu toe alles om geld te verdienen, vind het belang van veel geld voor spelers daarbij ook belangrijker dan hun sportieve carrière. Hij zoekt geen middenweg daarin en door die houding zorgt hij er juist voor dat het binnen de voetbal allemaal geld draait ipv waar het om hoort te draaien: voetbal!
Nee laat Champagne of Ali bin al-Hussein het alsjeblieft winnen. Daar heb ik nog wel de hoop dat ze het echt doen om bij de Fifa weer beter te willen maken.

Hij had de steun van een aantal totdat ie dit zei: " en totale openbaarheid van bidbooks bij de kandidatuur voor de organisatie van Wk's.". Waarschijnlijk werd iedereen gelijk bang.

Tja, de punten die hij aanstipt zijn wel erg goed. Hij heeft ook genoeg geld om niet te hoeven frauderen. Ik vind het geen fijne man, maar slechter dan Blatter zal het toch zeker niet zijn.

23 januari 2015 om 09:55

Blatter heeft ook genoeg geld om niet te hoeven frauderen, maar het punt is vaak, dat wanneer iemand aardig wat geld heeft, hij dat graag zo wil houden of vermeerderen...

Of het nu blatter is of hij, deze mensen zijn alleen op geld en roem uit, de andere ken ik niet dus daar kan ik geen oordeel over hebben. Hopelijk lopen de bonden hier niet warm voor en gaan ze niet mee met deze geldwolf.

Het is natuurlijk een mannetje, maar een prima stuk in de Volkskrant. Hij legt nogmaals uit hoe de structuur van de Fifa in elkaar zit en hoe gesloten en ontransparant die is. Een jong iemand, een buitenstaander wat Fifa betreft. Totale hervormingen en van scratch af aan beginnen met een soort manager boven op de uitvoerenden. Je kan van hem vinden wat je wil. Maar dit is wel het nieuwe/huidige leidinggeven en zakendoen.

Het zou wel leuk zijn als een nuchter persoon zich kandidaat stelt.

Haha, ja.. zet er opnieuw iemand neer die alles zal doen voor geld..

Deze baan trekt ratten aan blijkbaar.

Goed plan! Daarna kan hij voorzitter van de Veiligheidsraad worden, de problemen in het Midden Oosten oplossen enz. Bescheidenheid siert de mens.

Deze man is gewoon crimineel... Misschien niet slechter dan Blatter, maar het wordt tijd voor een rechtaarde voorzitter die er puur gaat zitten voor en ten behoeve van het voetbal ipv van zichzelf...

Nooit Raiola! Dan nog liever Blatter en dat moet genoeg zeggen want ook ik heb genoeg van deze man.

23 januari 2015 om 10:10

Misschien heeft Blatter aan Raiola gevraagd zich kandidaat te stellen zodat hij nu zeker zal van winst. Iets met minste van twee kwaden.

Haha neeee!!
Maar goed hij klinkt wel lekker ambitieus moet ik zeggen, ben benieuwd of hij zich daadwerkelijk verkiesbaar stelt.

Ps: heeft er iemand enig idee waarom Van Praag zich nog niet heeft gemeld daar?
Althans ik heb nergens iets concreets vernomen dat hij er voor gaat?of ik moet wat gemist hebben.

In Van praag zie ik wel een prima persoon die denk ik lekker zal aanpakken daar.
(niet dat alle problemen verdwijnen als sneeuw door de zon mocht hij aangesteld worden, maar hij lijkt me vele male geschikter op het moment dan Blatter)

Hij past prima tussen dat stelletje maffiabazen.

Schitterende gast! Je kunt m haten om zijn prikkelende uitspraken, je kunt hem haten omdat hij geld als water heeft maar uiteindelijk heeft deze man zo veel van zijn leven gemaakt door zich op te stellen als iemand die nergens voor terugdeinst. Ik heb hem ook enkele malen vervloekt maar mijn stem heeft hij alvast ( spreekwoordelijk )

23 januari 2015 om 09:46

als jij dat de belangrijke zaken in het leven vind is het inderdaad een "schitterende gast".

als sportman denk ik echter dat je andere prioriteiten moet hebben maar goed, iedereen heeft recht op een mening

23 januari 2015 om 10:17

Als sportman moet je andere prioriteiten hebben? Ambieert de heer Raiola een plek in het elftal van Real Madrid of misschien Arsenal? Lijkt me niet he.

Hij is een zakenman en een verdomd goede zakenman dat is. De term ´´schitterende vent´´ duidt op zijn handelen en zichzelf van pizzabakker tot waarschijnlijk een van de grootste spelersmakelaars ter wereld ontwikkelen. Dan ben je in mijn boekje een schitterende vent.
Hij doet me denken aan Mourinho, de man die je wil haten maar waar je toch wel diep respect voor moet hebben. De simpele tolk die puur op eigen kracht een van de beste trainers van de wereld werd.

Toch bedankt dat je zonder mijn post te lezen/begrijpen de tijd hebt genomen om te reageren en daarin ook nog een aanname weet te doen over wat mijn levensdoelen zijn.

23 januari 2015 om 14:12

we hebben het hier over voetbal kerel. Vandaar de term Voetbalzone

het moet toch echt niet gekker worden... Hij zal zich waarschijnlijk nog kandidaat stellen ook en gezien de mogelijke kandidaten geef ik hem nog een kans ook. Veel europese landen kotsen Blatter uit en al die corrupte landen zullen hier ook wel oren naar hebben. Dit kan alleen maar bij de Fifa.

Ik begrijp niet dat de Uefa zich niet eens gaat afscheiden. Laat ze lekker hun WK houden.

Laat eens iemand zich presenteren, waar nagenoeg iedereen van overtuigd is dat hij te vertrouwen is !
Blatter is de slechtste keuze die gemaakt kan worden, maar of Mino Raiola de geschiktste kandidaat zal zijn, dat betwijfel ik zeer.

Binnen de Fifa is naar mijn mening de Uefa de belangrijkste bond. Zonder de Uefa stelt een WK niets voor. Een WK zonder de Zuid Amerikaanse landen, dat lijkt mij voor 1 of 2 keer niet bezwaarlijk Dus maak een vuist tegen alle corrupties en malversaties en kies voor integere personen, bij voorkeur uit Europa. Van Praag lijkt mij zo'n persoon die daar geschikt voor is, alhoewel zijn leeftijd een struikelblok kan zijn. Of een Duitser of Engelsman.

De suggestie om Geneve niet meer als vestigingsplaats voor de Fifa aan te houden is een goede gedachte. Zwitserland en bankgeheim. dit is een goede voedingsbodem voor corrupties e.d.

Iedereen kan zich daarvoor aanmelden, maar om het te winnen moet je helaas campagne voeren. Dus eigenlijk is het fifa voorzitterschap alleen besteed aan de rijke mensen. Ik neem al die voetbalbonden niet echt serieus, ze zitten er vooral voor zichzelf.

Toch leuk dat iedereen hoor hoewel ze allemaal ontkennen natuurlijk, zijn mening laat beinvloeden door Derksen. De meeste weten totaal niet wat Mino allemaal uitvoerd.

Whahahahaha dit gaat nooit goedkomen. Hij is namelijk zijn belangrijkste punt vergeten.

Mo transfer windows,
Mo money,
Long live the pizzabakker
Whoohoo

Je kan zeggen wat je wilt maar deze man heeft zakelijk gezien wel een echt killerinstinct.

Hij is net zo'n geldwolf als Blatter dus er zal niks veranderen, aan de andere kant als hij dit soort uitspraken doet en over Blatter zal er sws aantal dingen veranderen en dat kan eigelijk alleen de positieve kant op..!

Zou wel heel apart zijn als hij mee doet en ook nog zou winnen haha. Blijft een apart figuur met zijn grote bek. Maar dat is juist ook weer zijn kwaliteit. Alles beter dan Blatter. Misbaksel eerste klas.

De haat tegen Raiola zit wel diep bij sommigen hier precies. Die man doet gewoon zijn werk en als je de punten ziet die hij wilt verbeteren dan kan je het alleen maar toejuichen.

Er is veel meer openbaarheid. Weg uit Zwitserland en openbaarheid van bidbooks. Maar ik vrees dat dit voor sommige bonden te openbaar is.

Vind 't een verschrikkelijke vent die alles doet voor zichzelf en geld (doet z'n werk wel goed, mja hoe). Los daarvan, heeft die wel goede plannen hoor. Weet niet meer waar ik ze had gelezen, maar dat klonk gewoon echt best goed.

Lastige situatie dus. Goede plannen, goede visie, maar een verschrikkelijke vent. Wel beter dan Blatter, mja dat is iedereen met hersens.

Zou werkelijk een schande zijn als hij het zou worden
Die gaat natuurlijk zichzelf weer verrijken ermee.

Haha fantastisch nieuws dit. Het wordt tijd dat die ouwe taart wordt vervangen, en ik denk dat Mino met zijn schat aan ervaring in de voetballerij het een stuk beter zal doen dan Blatter. Ik word ook wel blij als ik zijn plannen lees.

Hij heeft eigenlijk best goede punten. Als zaakwaarnemer is het een boef maar wie weet. Veel slechter dan Blatter zal hij niet zijn.

Raiola is niet mijn eerste keus maar slechter dan Blatter kan hij niet zijn denk ik. Voor mij is er maar een kandidaat, dat is Prins Ali. Ik hoop dat de verkiezingen ook eerlijk gaan en dat er geen stemmen gekocht worden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren